Tékozló Homár

Mese a Tele2-ről, a bulldogról, az impotens ügyfélszolgálatról, és a pórul járt ügyfélről

2007.09.12. 08:22 | szily | 70 komment
Igazi horror: olvasónk nagyszülei hangsúlyozottan nem rendeltek meg egy szolgáltatást a telefoncégtől, erre nem elég, hogy elkezdték kapni a számlákat, de egy idő múlva behajtó cégnél landolt az ügy, jóllehet a Tele2 is elismeri, hogy ez jogtalan lépés volt. A bizarr cég azt állítja, hogy ők 5 alkalommal is szóltak a behajtóknak, hogy álljanak le, de ennek semmi nyoma, sőt az ügy bírósági szakaszba lépett. Rettegjünk együtt kattintás után!

A KEZDET:
Nyolcvan év feletti nagyszüleim a tele2 ügyfelei. Februárban felhívta őket a tele2, hogy érdekli-e őket a "4 után belföldön ingyen beszélgetős" szolgáltatás. A szolgáltatást nem kérték, mivel ugyanerre már régóta előfizetnek a T-Com-nál.

A PROBLÉMA:
Ezután levélben köszöntötte őket a tele2 az új szolgáltatás megrendelőiként. Felhívtuk őket, hogy ez tévedés. Nagyon megértőek voltak, óhátpersze, valamitévedésvolt, elnézést. Két hónapra rá elkezdtek számlákat küldözgetni a meg nem rendelt szolgáltatásról, hónapokon keresztül, többszöri telefonos és emailes tiltakozásunk ellenére.

ÉS A JELEN: Most már NYOLCADIK HÓNAPJA "keresik a beszélgetést", amely igazolná, hogy jogtalanul zaklatnak bennünket. Hab a tortán: dacára annak, hogy a saját vizsgálatuk folyamatban van, a tele2 átadta a kérdéses számlákat behajtó cégnek.

A tele2 munkatársai többször is biztosítottak arról telefonon, hogy ez a lépés a tele2 részéről jogtalan volt, hiszen amíg a vizsgálat le nem zárul, nincs joguk a vitatott számlákra behajtást kérni. Megígérték, hogy jelzik a behajtó cégnek, a vitatott számlákat adják vissza a tele2-nek, míg az ügy le nem zárul; mi pedig ne fizessük be a behajtó cégtől érkező csekkeket. A legutóbbi behajtó-levél már bírósági eljárás megindításáról szól.

A tele2 ügyfélszolgálati nyilvántartása szerint, a munkatársaik az elmúlt másfél hónapban összesen 5 alkalommal jelezték a számlázási csoportjuknak, hogy azonnal hívják vissza a behajtó cégtől a jogtalanul behajtásra adott számlákat. A behajtó céghez mind a mai napig nem érkezett a tele2-től semmiféle megkeresés ez ügyben.

Nem lehet az ügy minden szereplőjével kapcsolatba lépni: az ügyfél csak az ügyfélszolgálatot érheti el, akik sem felettest, sem a számlázási csoportnál illetékest nem hajlandók kapcsolni. Mert - elmondásuk szerint - az ügyfélszolgálat továbbít mindent a számlázási csoportnak, és azok lépnek kapcsolatba a behajtó céggel.

Megpróbálkoztunk a naponkénti telefonálással (emailre 5:1 arányban reagálnak, többhetes késéssel), eredmény a szokásos "igazuk van, majd én továbbítom a számlázásiaknak", mindeddig tökéletesen eredménytelenül. Ezután megkíséreltük rábírni a tele2, hogy küldjék el nekünk az igazolást arról, hogy az ügy folyamatban van, faxon vagy pdf formátumban (mivel az egyszeű email manipulálható); és mi majd továbbítjuk a behajtó cégnek. Végre kaptunk egy sima emailt tőlük (ld alább), amelybe legalább azt sikerült beleírniuk, hogy az ügy folyamatban van. A levelet udvariasan megköszöntük, és újfent megismételtük, hogy a behajtó cégnek pdf formátumban kellene ahhoz, hogy elfogadják.

Ennek már két hete. Most naponta elküldöm ugyanezt az emailt, még reakció nem jött.

HOGYAN TOVÁBB?
Akinek van ötlete, vagy bevált módszere hasonló helyzet kezelésére, S.O.S. írja meg!

M. Éva


Ügyfélszolgálatunkra érkezett megkeresésére hivatkozva – melyben a
regisztráció ellenőrzését kéri - az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni.

Az Önnel kötött TELE2 szolgáltatásra vonatkozó hangszerződés
visszahallgatása folyamatban van, annak lezárásáig kérjük szíves türelmét.  Az ellenőrzés eredményéről természetesen értesíteni fogjuk.

Amennyiben további információra lenne szüksége, kérjük, hívja
ügyfélszolgálati vonalunkat, amely elérhető a hét minden napján reggel 7 és este 11 óra között a 06-80-55-66-77-es számon.

Üdvözlettel:
TELE2 Magyarország
Ügyfélszolgálat
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2007.09.12. 08:28:20

Nagyon sokat nem tehet a behajtó, ha fizetési meghagyást küldenek, 15 napon belül elentmondással kell élni, és a követelő cégnek kell a bíróságon az igazát bizonyítani.
Nem kellene a telefonos, elektronikus kapcsolatot erőltetni, van tértivevényes levél is, ezzel a módszerrel lehet igazolni, hogy a Posta kinek kézbesítette a panaszt.

Ariadne12 2007.09.12. 08:35:14

Könyörgöm, tértivevényes levélben kommunikáljunk már, ha azt akarjuk, hogy letagadhatatlan legyen...A telefon ugyebár szó elszáll, a mail bíróság előtt szóbelinek számít, szóval tértis levélben kell panaszkodni nekik.
Egyébként meg lehet magasról tenni arra, amit követelnek, mivel nem rendelték meg, ezért természetesen nem is tudják bizonyítani, hogy megrendelték, még ha bíróságra mennének is.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2007.09.12. 08:36:24

Ez a tele2 már elhúzta az írháját az országból, nem? Felhagytak mindenféle tevékenységükkel, ha jól tudom. Ilyenkor mi van? Ki fogja befejezni az ügyet???

grafitmacska 2007.09.12. 08:43:14

Tértivevény!!Azt elég nehéz meg nem történté tenni. Nem kell emailezni ilyen cégekkel. Úgysem veszik komolyan, az ugyanis nem bizonyító erejű seholsem.
És szerinted az a droid, aki az emaileket kezeli, meg tudja oldani a Te ügyedet? Ne röhögtess....

MosoMasa 2007.09.12. 08:46:57

klarky 2007.09.12. 08:36:24
Ha valóban lmennek, akkor azért csinálják - egy kis pluszt a végére!
A .pdf fájl pedig szerkeszthető utólag is!

OkoskaTo:rp 2007.09.12. 08:47:18

crazymokus, grafitmacska és egyéb állatfajták! Szerintem meg a tértivevényes levélről lenne már ideje leszokni. Feladok nektek tértivevényesen egy ujjlenyomatmentes üres A4-es lapot. A bíróság előtt meg azt mondom, hogy a levélben az állt, hogy ha 15 napon belül nem éltek nemleges válasszal ellene, köztünk szerződés jön létre, miszerint nekem adjátok a házatokat. All your base belong to us.

Digitálisan aláírt/hitelesített e-mail, kizárólag. (Még ha a sötét jogászok nagyon nem akarják megérteni az egészet.)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.09.12. 08:50:07

Szerződést-e irtatok alá? Mer' ha nem akkor meg mit akar a tele2-e? Szóban történt megrendelés nem hiteles-e.

Secnir 2007.09.12. 08:50:41

megoldás?
tértivevényes levél a tele2-nek.
levél 5 példányban megírni. minden példány aljára odaírni:
1. példány tele2
2. példány x. y. z. ügyvéd(i iroda)
3. példány GVH
4. példány PSZÁF
5. példány bulldog behajtó cég
és elküldeni a felsoroltaknak.
SZIGORÚAN TÉRTIVEVÉNYESEN
mindegyik fog reagálni, nyugodj meg.
ja, és beszélj egy ügyvéddel, a legtöbbnél a tanács ingyé van. ha kicsit rafkósabb, szó nélkül elvállalja, és azt is hozzáteszi, hogy a tiszteletdíját majd behajtja a tele2-n.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.12. 08:57:28

Telefonon történt megrendelés is lehet hiteles.
A megoldás szerintem is hogy váltani a telefon/e-mail kommunikáció formáról a postai levelezés/személyes kommunkikációra.

A tele2 oldalán nincs semmiféle cím megadva. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne azt megtutni. A cég hivetalos neve ott kell hogy legyen bármelyik számlán, ezek után a cegfurkesz.hu -oldal már mondja is a cég telephelyét.

TELE2 Magyarország Kommunikációs és Szolgáltató Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság
1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.

Ide el kell menni személyesen, és addig verni az asztalt, ameddig meg nem mutatják azt a papírt, amit állítólag cégen belül elküldtek. Ha azt állítják, hogy a számlázási osztály helyileg nem itt van, akkor be kell perelni a cégbíróságon, hogy a cég nem jelentette be a telephelyét.

p@rasztpicsa 2007.09.12. 08:58:34

a tele2 egy Ősi Román Firma.

., (törölt) 2007.09.12. 08:58:50

A szerződés fogalma:
A szerződést lehet kötni, írásban, szóban,.......... Valamint a szerződés létrejöhet, ráutaló magatartással is!
Tehát igencsak vigyázni mindennel amit nem kértem, rendeltem. A magyar jog még igencsak képlékeny ebbe a tekintetben. Egy tökös ügyvéddel bármely cég, ember, akit akkor látsz először, simán lenyulhatja akár a lakásodat is. Vagy ha nem sikerül, legalább évtizedig pokollá teheti életed

dr. _mmm_ 2007.09.12. 09:01:32

Tértivevényes levelet ha küldesz a TELE2-nek az még nem bizonyitja hogy Ők tévedtek.
Fel kell hívni őket, a beszélgetést rögziteni -persze előre szólni-.
Amúgy amig nincs aláírt szerződés, addig milyen alapon követelnek pénzt?
Hameg aztmondják, hogy hangfelvételen megrendelted, akkor ok.. mutasák be a hangfelvételt.
Részemről ügy le lenne zárva.
(behajtócég embereit pedig elkergetném batzpacskerral..)

homár molla2 2007.09.12. 09:07:27

"faxon vagy pdf formátumban (mivel az egyszeű email manipulálható)"

megcsinálom én pdf-ben, hova küldjem? beleírom még hogy nem sikeres emberek, román szokásaik vannak, küldjenek batzpapucsot, és le lesz tépve az ajtajuk.

a tértivevény jól hangzik, még jobb a személyes megkeresés (lásd még: ajtóletépés).

Layosh 2007.09.12. 09:07:54

Nem lehet sikeres ember aki tele2-t használ!

Bojkottálni kell, mindenki mondja vissza az előfizetését, a voip úgyis olcsóbb :)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.09.12. 09:08:42

Mellesleg nálunk a tele2 pont fordítva működik. Hiába rendelsz meg valamit, akkor sem történik semmi. Csak nem jön a világháló a konyektorból, hírét sem hallani a t2 vonalbúgásnak...

homár molla2 2007.09.12. 09:10:13

nohát, Bástya elvtárs, a vindóz MCE és az epg királya, a tévétuneresek megmentője. full riszpekt. dehát ez nagyon off lenne itt.

2007.09.12. 09:10:26

Acsimovics: azért nem egészen igy van. A ráutaló magatartás olyan esetekben érvényes, ami társadalmilag széles körben ismert és elfogadott forma: pl: ha felszállsz a buszra az egy ráutaló magatartás, hog yjogviszonyba kerülsz a közl.vállalattal.
Más, nagyobb fajsúlyú jogügyleteknél, írásbeli, sőt ügyvéddel ellenjegyzett szerződési formát ír elő a jog. Pl: ingatlan vásárlásnál.
Nem képlékeny a magyar jog, hanem életszerű és a nyugati világban mindenhol így van ez.
Nem akarlak kioktatni, de ha nem értesz valamihez akkor miért "okoskodsz" ?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.09.12. 09:15:14

"A .pdf fájl pedig szerkeszthető utólag is!"

Ha jelszóval levédik, akkor nem, márpedig erre van lehetőség. És elvileg a fájlból az is kikódolható, hogy mikor melyik gépen készítették, tehát akár hitelesnek is elfogadható...

MosoMasa 2007.09.12. 09:23:50

Fedor 2007.09.12. 09:15:14
ez igaz, de jellemzően nem védik, hacsak eleve nem úgy van beállítva a drága ügyfelesnek a gépin ugye

mazsolaszáj 2007.09.12. 09:30:09

No, velünk ugyanezt eljátszották! De tényleg! És van megoldás! Én a következő képpen jártam el:
1. Az elején elég sokat kellett telefonálni, mert az általuk küldött szerződésen feltűntetett címen NINCS ügyfél-kapcsolat. Így a lemondó nyilatkozatot hiába küldöd oda! Nekem ezt egyébként egy Tele2-ős ügyintéző-kedves-néni árulta el, akinek ezúton is köszönöm! Tehát lemondó nyilatkozat elküld. De ezzel még nincs vége!
2. Tele2 visszaigezolta, de! A megrendelés és a lemondás közötti időszakban keletkezett forgalom díját kiszámlázták! (nem egy nagy összeg, pár száz, max 1500 FT volt). No bennem például itt szakadt el a cérna. Ekkor telefon az ügyfélszolgálatra!
3. Telefonos kisasszonytól már az elején elnézést kértem! Többször megkérdeztem, hogy rögzítik e a beszélgetést, mert én igen. Megmondtan neki, hogy nem vele van bajom, ő is tudja szegény milyen cégnél dolgozik... És csak ezek után anyáztam a következőket:
a, A fiktív szerződésüket időben lemondtam, így nem jött létre
b, egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni. Ha ez nekik nem tetszik, akkor pereljenek. Ekkor ugyanis RAJTUK van a bizonyítási kényszer.
c. A szerződés a nagyi nevére minden adattal kitöltve nérkezett! Adatvédelmi probléma (t.i honnan van? A nagyi nem netezik...)!
d. Azonnal töröljenek a nyivántartásból! Ha ezt nem teszik, szintén adatvédelmi ombuci!

Két nappal később "teszt-érdeklődés": Jó napot, zz ügyfélszámmal, érdeklődnék a számlám iránt. Csodák csodájára ilyen ügyfélszám már nincs, számla nincs. Akkor jó - mondom. Ezzel vége.

Alf (törölt) 2007.09.12. 09:35:42

sima levél + nehezék -> tele2 iroda

van, akicsak az erőszaknak enged.

Dr Kangörény 2007.09.12. 09:37:33

Sajnos jelenleg tényleg a tértivevényes levél a legjobb megoldás, annak ellenére, hogy velem pont az APEH játszotta el azt, hogy szerintük a borítékben nem az a levél volt, mint amit én állítottam. Hiába volt postakönyv, amibe mindig bele volt írva az elküldött levél témája, azzal is kitörölhettem a seggemet.

grafitmacska 2007.09.12. 09:40:21

Okoska T:rp! Amit a tértivevényesen feladott borítékban feladok, azt előtte másolom. És egyébként is, ki az a pihentagyu, aki üres papírokat küldözget?

Ariadne12 2007.09.12. 09:43:48

Okoskatörp:
Hát, majd ha felébredsz ebben a gyarló világban, rá kell hogy ébredj, mégiscsak a tértivevény az egyetlen praktikus és használható megoldás. Az átvételt nem tudja letagadni, innentől meg bizonyítsa, hogy nem az volt benne. A telefonnál meg a sima mailnél mindenképp ezerszer jobb megoldás.

Ó, igen, valóban csodálatos dolog az elektronikus aláírás, és az aztán valóban tuti, persze gondolom neked is van, mint ahogy a magyar lakosság túlnyomó többségének, nem? ;)

ekkerjoz 2007.09.12. 09:44:36

Egy dologra kell nagyon figyelni, ha a bíróságtól fizetési meghagyás érkezik, feltétlenül át kell venni, mert ha nem veszik át, akkor is kézbesítettnek minősül, és átvétel után azonnal, írásban ellentmondással kell élni (lehet szóban is a bíróságon).
Tökmindegy, mennyire kőkorszaki a tértivevényes levelezés, egyelőre csak így lehet hivatalosan dokumentálni, ki-kinek-mikor küldött levelet. A tartalmát persze nem lehet ellenőrízni, viszont pl. üres levélre is lehet válaszolni, akár üres levéllel is, bizonyított a kapcsolat mindkét esetben.
A szerződés pedig létrejöhet szóban is, akár telefonon is, úgy is, ha valaki elfogad egy szolgáltatást. Elállni viszont inkább írásban kell.

., (törölt) 2007.09.12. 09:50:33

Kulics! Nem okoskodom, hanem a tényeket közlöm.
Való igaz, hogy a fejletteb országokban működnek bizonyos dolgok. Ez viszont a más, mert másik társadalom, és pl: A jogrendszer bár ugyanaz, de mégis Az angliai precedens jog, nálunk nem üzemel.
S amíg nincs leírva, hogy a ráutaló magatartással kötött szerződés nem érvényes, a mondjuk repülőgép vásárlásnál, addig bizony rá lehet húzni, sokmindenre.
Te nyilván nagyon okos vagy, azért utasítgatsz rendre, de ez nem jelenti, hogy biztosan igazad is van. Ha így lenne, akkor nem találkoznánk, nap, mint nap "extrém" jogi esetekkel, amiket itthon még idáig nem tapasztaltunk.
Építő jellegü jogi tanácsaidat, továbbra is örömmel fogom olvasni.

Muzsi 2007.09.12. 09:53:40

Szüleimmel is hasonló eset történt. Tele2 telefonál, Anyukám mondja "kösz, de nem kérem". Pár nap múlva levél érkezik, amiben köszönik a megrendelést és kérik, hogy a mellékelt csekken fizessék be az aktuális díjat. Anyukám telefonál egyszer, kétszer, százszor, minden alkalommal ígérik, hogy utánanéznek a "megrendelésnek". Mire Anyukám mondja nekik, hogy nem volt semmiféle megrendelés. ...és ez május óta tart. Felszólító levelek, csekkek azóta is folyamatosan érkeznek...és mennek egyenesen a kukába.

ultraf*ck 2007.09.12. 09:54:01

Hangfelvételt készítenek nem? Itt az ideje hogy visszakeressék. Különben meg takarodjanak az országból!

Rák Attantam 2007.09.12. 09:55:50

Nekem az tetszik a legjobban, hogy "Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság".
Ja, az ügyvezető neve pedig Stróman Béla, mi? :P

molekula 2007.09.12. 09:57:06

Szerintem telefonos, tehát szóbeli szerződés csak akkor lehet érvényes, ha a teljes ÁSZF-et is beolvasta a szolgáltatást nyújtó, vagy nyilatkozott az ügyfél, hogy más úton hozzájutott, elolvasta és elfogadja.
Az ÁSZF-ek átlagos terjedelmét figyelembevéve kizártnak tartom, hogy beolvasták volna...

Zsirparaszt 2007.09.12. 10:06:25

1. Az ősi román szolgáltatócégek (nálam a Tigáz működött így) szarnak a tértivevényre és a törvényben rögzített reagálási határidőkre is. Én speciel az Energiahivatalt is rugdostam, ők is töketlenek.
2. A PDF manipulálhatalan? Milyet kérsz, milyet csináljak neked? Viszonylag olcsón csinálok egy pápai bullát, amiben szentté avatlak.

Zsirparaszt 2007.09.12. 10:07:36

Molekula: Téves. Szóban, sőt ráutaló magatartással is lehet érvényes szerződést kötni.

Angéla 2007.09.12. 10:10:36

PSZÁF
a megoldás, szerintem.
Esetleg először csak fenyegetőzni vele, de még jobb ha mindjárt élesben megy.

Host 2007.09.12. 10:11:42

A TELE2-t megvette a PanTel mögött álló csoport, akik jelenleg Invitel név alatt - amit szintén megvettek - nyomulnak. Nagyon szimpin. A rózsaszín telefoncég elhajtotta a cimbimet, h hozzá nem visz vonalat. A PanTel 3 lehetőséget említett, h miként lehet ADSL-e. Tehát érdemes az új tulajt is zargatni.

Rák Attantam 2007.09.12. 10:12:52

Ha már nehezen manipulálható dokumentumot akarsz küldeni email-ben, akkor valami olyasmit kellene, hogy pl. a kész levelet kimented képként (pl. jpeg), a képet feltöltöd egy weboldalra valami jelszavas privát részre (pl. tar.hu, vagy mégjobb, ha külföldi), utána CSAK a linket küldöd el a címzettnek. Aztán manipuláljon, ha akar. Az eredetit mindig meg tudod mutatni az érdeklődőknek.

De szerintem is legjobb kinyomtatni és féltéglával kibalacírozva.....

homár molla2 2007.09.12. 10:13:29

PSZÁF? mitől vóna pénzügyi szervezet a tele2?

tcxbalage 2007.09.12. 10:19:43

A, Halgass Zsirparaszt-ra és készíts saját pdf-et.
B, Tudd meg az ottani főnök címét és külgy neki 12781 emailt amiben kéred a pdf-et.
C, Ügyvédet fogadni, hagyni hogy pereljenek és ellenkeresetet indítani többmilliós nem anyagi kár címen.

szvsz 2007.09.12. 10:35:58

Jó dolog ez a téritvényes levelesdi, csakhogy ettől még nem úszol meg egy esetleges pert. És (kétgyermekes családapa figyelem! tapasztalatból mondom) a bizonyítási kényszer rajtad van, ui. a bíróság a legkisebb munkavégzés irányába mozdul el. Tehát a "szolgáltató" megkéri a bíróságot, hogy ugyan már, adjon behajtási végzést a kintlevőségeire. A bíróság szó nélkül kiadja. Ezt te természetesen megfellebbezed, hiszen minden papír melletted szól. Na ekkor fogja a bíróság felszólítani a szolgáltatót, hogy ugyan prezentálja már a hamis papírokat, ami alapján ő már egyszer kiadta a behajtási végzést. Ez természetesen csak annyit jelent (mert nem fognak neked minden papirt átnézni amig nem muszáj), hogy tovább húzódik az ügy, és te/ügyvéded mehetsz bíróságra bizonygatni, hogy faszságok alapján perelnek, alaptalanul. És ami a legjobb, ezek után még mindig a bírón múlik, hogy igazat ad neked vagy sem.

Sylba 2007.09.12. 10:37:40

Szerződésben kötettet ügylet sajnos igenis érvényes. CSak a TEle 2 arra pályázik hogy aki ergo "hülye" és nem meri lemondani az fogja fizetni a számlát stb amig bele nem törödik a dolgokba. Egyébként Invitel is hasonlo gaz én náluk dekkolok / Invitel / három éve aztán ott már minden ilyet végigjátszottak de legalább Invitelék normálisak mailre kapok reakciot és minden szép és jo is. :)

A lényeg ha elvileg van telefon alapján megrendelés akkor kellett szerződést is kapni namost ha nem jött szerződés akkor elvileg gáz van. Merthogy ha telefonon kötettetsz szerződést akkor mondhatják azt hogy elküldték és az az a telefonbeszélgetéstől számitva él is. Pl Invitel is igy csinálja módositasz szerződést vagy kötsz és kész megvan és max megkapod papiron majd a szerződést de akkor már él a dolog.

Egyébként nagyon genyo a világ meg a TELE2 is mert szeritnem szándékosan az idősebbeket célozzák meg ezzel és hány ilyen van aki nem mert szólni csak fizet...

egyébként tértivevényes levél ténlyeg a megoldás.

De sajnálom hogy ilyen dolgok mennem ma Magyaországon és neekm sincsenek jobb sztorijaim telefon/net szolgáltato ügyében. :(

yooccoo 2007.09.12. 10:40:35

semmi tele2, semmi pszáf
NHH a megfelelő hivatal

Dr Net Elek (törölt) 2007.09.12. 10:42:58

Rák Attantam 2007.09.12. 09:55:50

"Nekem az tetszik a legjobban, hogy "Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság".
Ja, az ügyvezető neve pedig Stróman Béla, mi? :P"

Nemnem. A zügyvezetöt úgy hijják, hogy P......alkovicsné. Átalakitotta magát kájeftének. A meg nem rendelt telefonszolgáltatást a kisorsolt laptopon tartja nyilván a befizetett nyereményadókkal együtt. Azé ilyen kesze-kusza.

HollyFcuk 2007.09.12. 10:53:48

Acsimovics, sajna ezekben a dolgokban te tévedsz, de nem is folytatom, mert látom érzékenyen viseled a mai napod:))

mazsolaszáj 2007.09.12. 11:06:12

Al!
Nem biztos, hogy igaz amit írsz (szerintem, bár nem vagyok jogvégzett, csak józan paraszt).
Miután mi betartottuk a szolgáltató által megjelölt utat (15 napon belül kézzel(! nem pdf, nem djvu, nem jpg) írott lemondó nyilatkozat), és ezt bizonyítani is tudjuk (tértivevény). Így neki kell indokolni, hogy milyen szolgáltatás miatt kér tőlem pénzt.
Mondjuk nem kér. Kusban van

mazsolaszáj 2007.09.12. 11:08:24

Kicsit off, de hasonló:
Internet + kábeltévé +telefon egyben cégnél vagyunk.
Havidíj: 10000Ft
Hónapok óta 3200 Ft-ot számláznak. 142351562-szor hívtam, írtam, kértem, könyörögtem, hogy számlázzanka rendesen, mert semmi kedvem egy összegben 900000 Ft-ot kifizetni. Szarnak rá!

Ariadne12 2007.09.12. 11:08:48

Íme egy NHH marasztalás a tele2 csodás ügyfélszolgálati eljárásával kapcsolatban:
www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=12345&letolt

Ahol ez van, van még több hasonló is, szóval érdemes bejelentést tenni. Különösen, hogy látszik, milyen levélkével próbálta a tele2 teljesíteni, amit előírt neki az NHH. Szerintem még mindig nagyon messze vannak tőle, mert érdemben nem válaszoltak és nem fejezték be az ügy kivizsgálását sem időben, a határozat idején legalábbis erre 30 nap volt az ászfben. Szóval tessék csak bejelentést tenni mihamarabb.

emzéperiksz 2007.09.12. 11:13:44

Éva, Laczkó Tóth Gergely vezérigazgató mobilszáma megvan nekem. Írj egy privit, és adom.

KalapUr 2007.09.12. 11:13:48

Azt szeretnem megkerdezni, hogy ha birosagi ugy lesz egy ilyen dologbol akkor ennek koltsegeit a vesztesnek kell fizetnie?
Mi van ha engem egy ugyved haverom millios oradijert ved akkor csodbe lehet vinni a felperes ceget ha veszit? Vagy egy meg realis de igen magas ugyvedi dijat ra lehet verni?
Vagy ez nem is per?

gilette307 2007.09.12. 11:22:14

Hogyan szerzett a Tele2 aktív fizetős ügyfelet.

Szintén Tele2, szintén 80 év feletti nagyszülő.

Nagyapám (85 éves) jelezte, hogy kapott egy levelet a Tele2-től, amelyben köszöntik az ügyfelek közt, annak ellenére, hogy– állítása szerint – nem rendelt meg semmit.

Felkerestük a Tele2-t (telefonon), jeleztük, hogy nem történt megrendelés, töröljék a számlákat. Mondták, hogy 30 nap fogják kivizsgálni az ügyet (ez szerepel az ASZF-ben, de nem tudták tartani, jóval túllépték).

Hol telefonos hanganyagról, hol aláírt szerződésről beszéltek, de letenni hosszú ideig semmit nem tudtak.

Egyszer csak küldtek egy nagyapa által aláírt szerződés másolatát - lehet, hogy a nagyapa nem emlékezett, vagy esetleg trükkös módon szerezték be az ügynökeik, nem tudom - a lényeg, hogy az aláírt szerződés egy un. "hívásonkénti előválasztó" szolgáltatás megrendelésére vonatkozott (itt nem kell fizetni havidíjat, a használatért is csak akkor, ha a hívás kezdeményezése előtt beütik a szükséges kódot). Ez igazából nem jelentene problémát, mert ha nem használják, nem kell fizetni (csupán a tele2 regisztrált, de alvó ügyfeleinek számát növeli), ha nem használod számlát sem kapsz.

A lényeg, hogy "véletlenül" a rögzítést végző alkalmazott nem az "a", hanem a "b" gombot nyomta ezzel a nagyapa nem alvó ügyfél lett, hanem egy nagyon is aktív, azaz kikérték a T-Com-tól, és a hívásai automatikusan a tele2 hálózatára irányultak (ezzel elveszítve a T-Com Felező díjcsomag kedvezményét).

Az esetet bejelentettük az NHH-nál, majd pár hét múlva kaptunk egy levelet a Tele2 Jogi igazgatójától amelyben elnézést kért a "téves rögzítésért".

Hogy büntetést kaptak-e, nem tudom, az NHH-tól visszajelzést nem kaptam. Tovább az üggyel foglalkozni nem akartam (most is csak azért írom le, mert megihletett a fenti eset).

Azért kíváncsi lennék, hogy összesen mennyi ilyen "félre rögzítés" történt :-)

vtec 2007.09.12. 11:36:13

jaja, NHH a megfelelő hivatal, ahol panasszal élhet, és ahgy a hírekben is szoktuk hallani, szokott is büntetni :D

dwdHU 2007.09.12. 11:37:11

mi a meredt gecis faszom az a hangszerzodes? :S

ultraf*ck 2007.09.12. 11:44:17

Azt mondják, most ne anyázz mert vesszük. Hangosan érthetően válaszolj a kérdéseikre stb. Úgy kell mondani az igent mint az anyakönyvvezető előtt :)

emzéperiksz 2007.09.12. 11:49:07

Itt a sok tele2-s: iwiw.hu/pages/user/advancedsearch.jsp?showform=true#|||||||||||||||||||||Tele2|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||2002|||false|||false|||0||||||

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.09.12. 12:05:51

Hát, az biztos, hogy telek ettő nem lesz. Elnézést.

molekula 2007.09.12. 12:28:45

"Zsirparaszt 2007.09.12. 10:07:36
Molekula: Téves. Szóban, sőt ráutaló magatartással is lehet érvényes szerződést kötni."

1,
Ok, de akkor:
90 nap fizetési határidőt tudok vállalni
éves számlázást vagyok hajlandó elfogadni
hetente részletes kimutatást küldjenek postán
nem járulok hozzá adataim 3. félnek történő továbbításához
csak valódi aláírással fogadom el a számlát
csaok 100%-os teljesítésű szolgáltatás esetén fizetek
stb...
Ugye, hogy meg kellene állapodni ÁSZF-ben?

2,
Ráutaló magatartás:
kezdetektől nem fizetem a számlát
nem mondom le másik szolgáltatónál lévő azonos szolgáltatást
telefonon, levélben jelzem az állítólagos szerződés semmisségét

ekkerjoz 2007.09.12. 12:33:08

KalapÚr részére:

Általában a perköltséget az a peres fél viseli, aki veszít a perben. Viszont a felperesnek meg kell előlegeznie a per várható költségét, a per értékének egy bizonyos hányadát be kell fizetnie.
Nem lehet bármekkora ügyvédi költséget ráverni az ellenfélre, hiszen a kamara irányadó az elszámolható költségek vonatkozásában.
Általában a szolgáltatók eladják a kinnlevőségeiket faktoring cégeknek, akik megpróbálják a sajátos módszereikkel behajtani az adóson a tartozást, de nekik is csak a bíróság adhat igazat.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2007.09.12. 13:38:14

Azt mondjátok már meg h egy havidíj mentes szolgáltatásnál ahol csak a forgalom után képződhet számla, miért lényeges szempont az h kötött-e az ügyfél szerződést? Ahhoz hogy igénybe vegye neki előtárcsáznia kellett a szolgáltató hálózatát, ha ezt megtette, fáradtságot nyomógombot nem kímélve, ki nem tojja le hogy úgy egyébként van-e szerződés? És ha ezt megtéve a szolgáltató beengedte hálózatába, azt vajon mi alapján tette szerződés nélkül??

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2007.09.12. 13:40:51

emzéperiksz 2007.09.12. 11:13:44 Laczkó Tóth Gergely tudomásom szerint már jó ideje nem erősíti a Tele2 csapatát...

DAS ügyfél (törölt) 2007.09.12. 13:41:07

Ilyen esetekben jó a DAS jogi biztosítás. Sokszor elegendő csak a név említése is, már is behúzzak a nagykutyák a farkukat.
Parsze, ha mégsem huzzák be, és biztosítás nélkül ijesztgeted őket, akkor te húzod a rövidebbet :)
Én is egy Homár cikk kapcsán halottam először róla. Azóta már sokszor hasznot húztam belőle.
Mindenkinek javaslom!

szvsz 2007.09.12. 14:07:12

ketgyermekes csaladapa: nem azt mondtam, hogy nincs igazad, hanem azt, hogy mi a birosagi gyakorlat.
Nekem is igazam van, megis mehetek pereskedni mert nem voltam hajlando elvegezni a kocsog dijbeszedo 5 evig hanyagolt munkajat. Es bar korrektul rendeztem minden szamlamat, rendben vannak egyeb papirok is, a zügyvéd szerint előfordulhat, hogy a biro megis a dijbeszedonek iteli az ugyet. Kulon homar cikket is megerne a dolog.

Baxunyog 2007.09.12. 14:14:35

Vazze, hányszor kell leírni, hogy telefonon nem intézünk semmit!!!
Nelegyé' má' ennyire lúzer!!!

Egy buzi nehéz telefonkészülékkel lábon dobni és után küldeni egy passzust tájékozatás képpen hogy ennek a másolata a NHH-hoz ment.Jóccakát
Békén fognak hagyni tutkóóó

wagabound 2007.09.12. 14:44:13

A Keresztapa-megoldás: papírt írni arról, hogy a cégnek semmi követelése nincs XY-al szemben. Papírt bevinni illetékes elvtárshoz, fejéhez pisztolyt nyomni, és közölni vele, hogy vagy a cégszerű aláírás kerül a papírra, vagy az agyveleje.

Tíz esetből tizenegyben a papírt aláírják...

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.12. 14:53:23

Én is DAS ügyfél vagyok. Sajnos jogi ügyekben igencsak vadkapitalizmus dúl már M.o-n, egyszerű mezei embernek esélye sincs, hogy saját fejből megoldjon olyan helyzetet, amikor egy nagy cég profi jogászai visszaélnek a joggal.

Tiboricus Maximus 2007.09.12. 14:53:30

Akinek vonalas telefonja van az sikeres ember nem lehet es nyilvan osroman. Ez alol csak a 80 feletti hozzatartozok kivetelek.

arkadok alant 2007.09.12. 14:58:43

na ez a post kihozott a sodrombol engem is, szemelyes erintettseg leven. Finoman szolva inkorrekt a ceg,(nagyon diplomatikusan fogalmaztam), illetve az ugynokei(szemelyesen is megismerkednek azzal, aki edesapamat atvagta.) Szegeny most mar abban sem biztos, hogy alairt-e vmit, vagy sem. Mindenesetre amikor bekertuk az alairt szerzodest, akkor a megrendelo peldanyat kuldtek el postan....no comment...most elmeletileg ugy van, hogy megszuntek letezni a rendszerben(hosszu levelezesek utan). Egyebkent a "hivatalos szerveknek" ennyi panasz reven nem kellene egy alapos vizsgalatot tartaniuk ennel a szemetlada cegnel?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.09.12. 15:31:07

eszem-f@szom megáll... ki a f@szt érdekel, mit küldözgetnek? uaz, mint a mocskos parkolási cégek. véget ért a kánaán (eladták a kinnlevőségeket, megszűnt a sarcolás 5 évre visszamenően rögtön). magyar biróság valami 100,000 HUF alatt meg se mozdul, mit kell itt kavarni? na nem mondom, néhány ötlet tetszett.. féltéglás levélkézbesítés, stb...

Fucksee 2007.09.12. 17:15:31

Az a durva, hogy az én nagymamámat is behúzták, ő ki is fizetett nekik kb havi 3-4ezer forintot, pár hónapig, úgy hogy azzal etették be, hogy nincs előfizetési díja a szolgáltatásnak. Be is ütötte rendre a 1512-t, de a T-kony is ugyanúgy küldte a számlákat, tehát beetették a 4után ingyé szolgáltatással, és ezért fizetett havi 8-9ezer forintot. Nem tudom hogy most hol áll a dolog, de 7végén rákérdezek. Na pá

BiG_ 2007.09.13. 11:58:25

Hmm, azt hiszem, Abszurdisztán jó piacnak tűnik...
Máris beindítok egy vállakozást, jó áron önvédelmi ajtóletépő kézikészüléket fogok gyártani! Vipera meg gázpisztoly? Ugyan már...
Ja, ugyanitt akciós, gyári féltégla, tépőzáras cetlirögzítővel! :-)))

Üdv!

randomuser1 2007.09.17. 09:14:01

Ha valaki ezek után szeretne felcsapni Tele2 telefonos szerződésvadász ügynöknek:
www.szondaphone.hu/allas.htm
süti beállítások módosítása