Tékozló Homár

'Metró ez bazmeg?' - Videóbizonyíték arról, hogy szopat a MÁV

2007.09.17. 00:22 | szily | 183 komment

Egyszerű kis eset lenne, de a hangulatos videófelvétel igazi gyöngyszemmé avatja azt, ahogy Istvánékat otthagyja a vonat a balatonszemesi állomáson. Komplett abszurd dráma: befut a vonat, nulla másodpercnél tartunk, a kis társaság elkezdi hátrafelé tolni a feladásra szánt bringát, közben odakiáltanak a kalauznak, hogy hol a poggyászkocsi, aztán a vonat 29 másodpercnél elindul, és otthagyja őket. Az eset leírása István klaviítúrájából hajtás után.


Kedves Homár!

Nyaralásunk során volt "szerencsénk" találkozni életünk eddig leggyorsabb vonatával....

Balatonszemes - 2007.08.28. 20:17. Déli pu.ra tartó vonat.

Kimentünk az állomásra, poénbólelkezdtünk videózni, és gondoltuk felvesszük, ahogy kedves kolleganőmnek feldobjuk a kerékpárját a bicókocsiba.
Mivel az a bevett szokás, miszerint a bringáskocsi a vonat elején vagy végén helyezkedik el, már naon sokszor megdölt, ezért beálltunk kb középre.
Megjött a vonat az első kocsi elsőosztályú, tehát oda nem rakhatjuk fel. Elkezdtünk hátrafelé menni, és keresni a bringát.
A kalauz a 43.másodpercnél kezd el villogni, és simán látta, hogy tolljuk hátra a bringát a tárolókocsihoz. még kiabáltunk is neki, és mielött még villogott volna oda is szóltunk, hogy hol a bringáskocsi.
A vonat 0:23-0:52-ig, azaz 29mpig volt az állomáson. Egy felszálló volt még mellettünk egy öreg bácsi csomagokkal, és 2en szálltak le.
A kaller láthatta hogy a vonathoz megyünk, mivel már az aluljáró lépcsőjét, ahol elhagyhatjuk az állomást már elhagytuk, és csak a vonatra tudunk felszállni...
Miután elment a vonat a hatalmas agyi kapacitással rendelkező helyi mávos csak mekegett makogott...:)
És azért az milyen már Európában, hogy a fővárosba hétköznap 20:17 után már nem indul vonat a Balaton mellől? Mert még siófokról sem megy, vagyis ezt mondta a sínbohoc:P

Kolleganő másnap reggel hazament, és a Déliben megtette a szükséges lépéseket, vagyis panaszt tett, amit majd ő elmesél, de a mávnál a panasztevéshez kb. bekisérnek a wcre, ráírod a papírra, és kitörlik vele.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zartkert 2007.09.17. 12:26:34

hogy vágott vagy sem tök mindegy mert előbb jelez a kaller és indul a vonat és csak utánna megy jobbra a kamera... ellenben egy biztos a 3 süsü embernek repülnie kéne ugyan is a legalapvetőbb szabályokat szegték meg....
Egyrészt a forgalmistának nem a vonat mögött kellett volna állnia hanem a peronon, másrészt a mozdonyvezető nem indulhatott volna el a kaller jelzésére mivel arra van a forgalmista csakhogy a forgalmista ugye nem a peronon állt, harmadrészt nem volt hangjelzés érzsd füty pedig az is kötelező!

toxikus 2007.09.17. 12:42:56

biciklisek az istenek vagy mifaszom? nekem má a cmtől is herótom van. mosmá faszság meg divat azon résztvenni. szervezett hőzöngés. jujjdejóóóóó

Bagolypöri 2007.09.17. 12:43:48

Sziasztok!

Elkezdtem válaszolgatni egyenként, de beleuntam. Nem fogok magyarázkodni, a felvétel egyértelmű, akinek nem annál baj van!
Mindenki lenyugodhat nincs megvágva a felvétel, hacsak azt nem nevezzük annak, hogy a peronon készült 10 perces magánvideó le lett csípve az elejéből. Igen vidám társaság vagyunk, ma már nevetek az egészen, mert még aznap este kárpótoltak a barátaim: a társaságukkal, és jófajta magyar borokkal :) Fiatal vagyok, lazán veszem az életet->még... Nem várt otthon család, síró gyerek, de dolgom lett volna másnap reggel, persze minden alakítható, átszervezhető, ezt is tettem. De nehogymár a MÁV fújja a passzát-szelet,legalábbis ENGEM NE szabályozzon!!! Rosszul viselem :) Kívánom minden hozzászólónak, hogy az enyémnél csak jobb kalandjaik legyenek a Magyar Állam Vasutakkal!!! Víg napot mindenkinek

z 2007.09.17. 12:55:34

engem mindig megvár a vonat a helyi állomáson, ha látják, hogy futok

sőt, van, hogy már elidult, de újra megáll, hogy felugorhassak, pedig önműködő ajtó van meg minden

riszpekt a verőcei vasutasoknak!

krtek24 2007.09.17. 12:58:22

"Megjött a vonat az első kocsi elsőosztályú, tehát oda nem rakhatjuk fel." Még ez a mondat is sántít, ugyanis a videón egyértelműen látszik, hogy az első kocsi nem elősosztályú, hanem vegyes kocsi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.09.17. 12:58:40

Mindenkinek, aki a bicajosokat fikázza az eset kapcsán: Miért baj az, ha kerékpárt akar szállítani az ember vonaton? Pláne a Balaton vonatkozásában, ami annyira adja magát, hogy a MÁV elvileg még propagálja is? Nehogy már én legyek a hunyó, mert a saját sport/közlekedési eszközömet magammal szeretném vinni, mert nekem nem a nyaralás, hogy egy héten át mindennap reggel kifekszem a partra, és estig csak fürödni meg kajálni kelek fel... Van amikor rákényszerül az ember. Nekem is van autóm, de a legtöbbször azzal szállítom, ha nem otthonról kiindulva szertnék tekerni, de van amikor nem megy. Pl. a legutóbbi többnapos kerékpártúránk Pestről indult ki, és 500 km múlva a Balatonnál ért véget. Most rendeljem le a páromat, hogy vigyen haza kocsival? Környezettudatosságról hallottatok már? Bá ha így álltok hozzá a témához, akkor gondolom nem. :-(

És a kölcsönző se megoldás, pl. a fenti esetben. De amúgy is, miért fizessek én ki napi több, mint ezer forintot, ha van nekem saját gépem, amiről biztosan tudom, hogy milyen állapotban van, és mennyire megbízható? Ha valakinek van egy jól karbantartott gépe, amin minden felszerelés és beállítás az ő igényeihez illeszkedik, akkor nem szívesen ül egy kölcsönzős bicajra, ami sokszor jó, ha szét nem esik alatta.

Zsurmi 2007.09.17. 13:08:34

Kulics, te nagyon okos...
Az vonatoztat biciklit, aki 20-100 Km-el odébb akar biciklizni. Akármiért, nem kell magyarázkodnia senkinek, neked sem.

De hogy megérthesd: azért, hogy ne kelljen egy büdös nagyvárosban, meg a lepukkant, romos, szemetes összefilkárt külvároson át 2-4 órát tekerni, mire odaér. Vagy csak mert 50 km-el odébb van egy remek útvonal.

Amúgy nagyon úgy áll, hogy a biciklisekért van a világ. Nem az, hogy az igények változásaira nem reagál az akinek a dolga.

Mennyünk autóval mi? Legyen egy plusz sofőr, vagy a sofőr fáradtan még vezess 2-3 órát mi?

F.O.S.:
A világítást miért kell bekapcsolni, ha tolod peronon?

suexID:
A bringaszállítás igénye az utazóknak. Pont. Sok nyugati országban van, nálunk is.

A kocsihiány a MÁV problémája. Esetleg gazdálkodni, szervezni (dolgozni!!!) kéne nem nyafogni.

Az elégségesz szolgáltatást nyújtani kell, de az nem jelenti azt hogy nem kell/lehet többet! Főleg hogy nem várhatjuk, hogy legyen.

Amúgy vannak felujított kocsik, ahol nagyobb az ajtó, és 1 kerékpárt lehet rögzítve állítva, srégen.

A Talent/Flirt meg kimondottan kellemes, semmi panasz nem lehet rá.

--

A videó szereplői megszívták, ennél azért jobban kell igyekezni. Meg lehet oldani. Ha túlsúly miatt nehéz futni, azért nem más hibája. Igyekezzen, gondolkodjon.

A biciklitároló kocsi kiszámíthatatlansága (elöl/hátul, középen elszórva) azért probléma.

--

Én tegnap 9-kor jártam úgy, a Kelenföldön a bicajszállítóba először nem tudtam bejutni, mert - mint kiderült - egy szolgálaton kívül MÁV-os bezárkózott. Kicsit ideg voltam tőle, igaz 10 mp-en belül "felébredt" és beengedett, kinyitotta az ajtót (miután belerúgtam az ajtóba), pattogtam is rendesen.

Végülis feljutottam, de kinek kell az ilyen?

Az egyik kaller (egy nem túl komoly) évődő ejnye-bejnyét azért megejtett.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.09.17. 13:20:15

A MÁV hivatalos hozzállásáról:

"Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: kerékpárszállítási koncepciójuk, és fejlesztési programjuk célja, hogy minden vonaton biztosítani tudják a biciklik elhelyezését. Utalt arra, hogy az újonnan beszerzett 30+30 Flirt, 10 Talent, és 23 Desiro motorvonatok alkalmasak kerékpár szállítására, míg a hagyományos vasúti kocsik közül a közelmúltban 206-ot alakítottak át erre a célra. Ennek első eredményei azt mutatják, hogy az első félévben 17 százalékkal nőtt a kerékpárjegy-értékesítés volumene, a bázis időszakhoz viszonyítva."

Forrás: www.privatbankar.hu/html/cikk/kommentar.php?kommentar=20068

Bár eljutna ez az utazókkal kapcsolatban álló személyzethez is...

mustang70 2007.09.17. 13:23:31

Bár jómagam a vékonyak csoportjába tartozom, mégis nagyon zavar, ha valakit a külseje, konkrétan a kövérsége miatt szólnak meg, vagy élcelődnek vele. A kedves élcelődők közül hányan jártan rendszeresen kerékpározni, edzésre, vagy csak futni, esetleg túrázni?

Károgi 2007.09.17. 13:28:54

Szerintem a páros tök úgy néz ki a videón, hogy akár leszálló utasnak is tűnhetnek. Én nem látom rajtuk, hogy olyan nagyon fel akarnának szállni...

2007.09.17. 13:44:45

No, ezt annak szánom, aki szidja a mávot: majd ha a diákok nem rinyálnak, hogy mi az, hogy nekik 1 Ft-ról felemlNÉK 2 Ft-ra a jegyet (amiből nem lett semmi), majd ha a közalkalazottak kifizetik a teljesárú jegyet (mind minden más normális ember), majd ha a nyugdíjasoktól is bevasalnak valami jelképes összeget/út, vagyis MAJD HA RENDESEN FIZET AZ EGÉSZ ORSZÁG azért, hogy eljusson A-ból B-be, akkor majd lesz változás. Addig marad az idióta vasutas, idióta menetrenddel. A video szerintem is sántít, én ugyan nem látom, hogy ők tényleg fel akarnak szállni. Jártam(szívtam) sok évig vonattal, nem védeni akarom a mávot, csak igazságos lenni.

matek 2007.09.17. 13:49:37

Kulics a tahó normálatlan fejedet. Hogy szorulnál az első kocsi alá

G.T. 2007.09.17. 13:53:27

Fake, vagy amatőrök. Megkérdezhették volna, h. a Kanizsáról jövő vonatban hol van a bicikliszállító, és oda állnak... Egyébként amúgy is rohadt lassúak a déli parton a "gyorsanak" titulált gyorsvonatok, ennél többet nem várhat egy állomáson... Autópályán a gyorsbusz jóval előbb leér Keszthelyig 10perces pihenőt is közbeiktatva, mint bármelyik IC. Ennyit a tetűlassú D party gyorsvonatokról/ICkről... (persze buszon kerékpár nem szállítható....)

pinbota 2007.09.17. 13:58:25

Ez az egész szánalmas. Láthatólag direkt arra játszottak, hogy ne legyen idejük felszállni a vonatra. Olyan komótosan mennek hátra minha éppen csak arra sétálgatnának. Szólni is csak akkor szólnak mikor már elindult a vonat, a kedvükért nem fog megállni.
Nem értem, hogy kamerást béreltek aki csak egy távoli ismerős, hogy nem kell tőle elköszönni, vagy ha meg ő is fel akart szállni akkor mi a fenéért maradt le ennyire?
Azt sem értem, hogy a kamerás miért mondogatja, hogy "rajta vagyok, rajta vagyok", egy sima felszállás nyilván nem olyan érdekes, hogy azon olyan nagyon rajta kelljen lenni.
A videó egyébként nincs vágva, mert a fehér pólós pofa aki szembe jön, csak pár méterrel van előrébb a kép újbóli élesedése után.
Ez persze semmit sem számít, direkt arra játszottak, hogy lekéssék a vonatot és ezzel viszontláthassák magukat a homárban. Olyan nagy kaland ez?

El Condor 2007.09.17. 13:59:22

Egy kicsikét jobban is igyekezhettek volna a biciklivel, bár ez nem mentesíti a kalauzt, főleg, ha tényleg szóltak neki.

muy caliente el negro special · http://bazdmeg.blog.hu 2007.09.17. 14:12:29

HurráTorpedó!

székesfehérvárrú tapolcára a utolsó vonat 8-kó mén és röpke 8 + 3/4 óra alatt tapolcán is van.
a első meg hajnali 4-húszkó mén.

A pestrő székesfehérvárra a utolsó vonat 23:20-kó mén és 0:49-kó van tapolcán.
a eeső meg 3:45-kó, ami 5:14-re van székesfehérváron. na ez pont jó, mee 5:20-kó van tapolcára vonat, 8:06-ra van ott.

vagyis, ha nekem nemjó a 18:negyvenvalahányas vonat/busz akkó várhatok kb. 9 órát hogy eljussak tapolcára.


ja és mi az hogy "jóvan tudom az iccaki part, de balatony" hee??!! a balatony NEM egyenlő csak siófokkal!

viragszal 2007.09.17. 14:18:04

Most lehet, hogy én vagyok hülye (ugyanis még sose próbáltam biciklit szállítani vonaton), de nem lehet akárhol föltenni a vonatra, és utána odatolni, ahova kell?? Elvégre nem olyan széles, mint mondjuk egy nagy bőrönd....én nem értem :)

amora 2007.09.17. 14:22:41

Komolyan mondon elképedek azon amiket itt olvasok. Szánalmas a hozzászólok reakciójának nagy része.
ad1. Az, hogy valaki elmesél nekünk valamit akkor az alap, hogy biztos hazudik. Ez olyan igazi magyar hozzáállás.
ad2. Ha nem hazudik, akkor biztos egy lúzer.
ad3. Meg egyébként is, nem úgy megy ám, hogy odaállunk bárkimellé. NEEEM! Azt nem. Nem úgy megy az itt a mi kis hazánkban, hanem még jól le is fikázzuk.

Nem is értem. Mit várunk mi ilyen morál mellett? Elképzelhetetlen dolog ismeretlenül szolidaritást vállalni más emberekkel? Más országokban az ilyen eseteken elgondolkodnak, nem azt gondolják eleve, hogy az utas volt a fasz(merthát 28 mp azért elég kéne, hogy legyen.anyád.), meg photoshop, meg egyéb nyalánkságok, hanem talán a jövőben odafigyelnek, hogy ilyen ne forduljon elő.

2007.09.17. 14:24:08

matek 2007.09.17. 13:49:37
a te a***ádat drágaságom.

pleasantry 2007.09.17. 14:25:02

teljesen irrelevans, hogy ki mekkora, lassuk mar ezt be. ejnyebejnye azoknak, akik szemelyeskedo megjegyzest birtak tenni ennek okan.
mondjuk a lanykanak tenyleg mocskos a szaja, de ez megint nem indok arra, hogy ott hagyja a vonat.
mas tanulsag nem jut eszembe.

buttykowics 2007.09.17. 14:32:37

bocsi mindenkitől, de ha a MÁV ilyen hülye feltételekhez köti a cangaszállítást, akkor legalább azt ne várja el, h kiloholjuk a belünket csak azért, mert mi barmok fel akarunk szállni (a peronon nem lehet biciklizni, és telepakolt hátizsákkal cangát tolva futni, nem a legjobb dolog)

és még egy-két hozzászólás:

1. azért szopatás a MÁV-tól, h csak az első és utolsó peronon vihetsz biciklit - és általában az első kocsi I.oszt. ott meg valamilyen hülye okból nem álldogálhatsz a peronon II.oszt. jeggyel...
2. régebben voltak azok az átalakított postakocsik, amiken a biciklit lehetett normális(abb)an szállítani, ill. feltenni, mert volt egy szép nagy ajtó (canga nekidönt vonatnak, felszállsz, és magad után emeled). most olyan a cangás kocsi, h az ajtón nem fér be a bicóm kormánya csak elfordítva, ezért valahogy a hátsó keréknél fogva kell betaszigálni, és ha valaki fenn nem fogja meg, akkor talán fel is borul, amíg utána kecmergek - ugyanez lefele; teljesen ki kell tolni a cangát a szűk ajtónyíláson, és utána megpróbálni úgy egyensúlyozni a levegőben félkézzel, h te is le tudjál szállni anélkül, h pofára/biciklire esnél.
gratula a szép új vonatkocsikhoz!!!
és ha már itt tartunk, a mostani sima kocsikon valamiért csak egy-egy ablakot lehet kinyitni (ha van 3-3 ablak, akkor az egyik oldalon az 1.-t, és a 3.-at, a másikon meg csak a középsőt, ennek pl mi értelme van???), szóval, ha szerencséd van, és az uccsó ülésekre sikerül leülnöd, akkor pestig ülhetsz a napon, mindenféle levegő nélkül...
de hogy ne csak a MÁV-ot, hanem az utasokat is köpködjem: balatonra menet, a két utastér közti nem dohányzós peronon ücsörögtem. elsőre egy hülye kis liba gyújtott rá, de mivel egyedül nem merte, mert mégiscsak nekdohányzós peron, így a haverja is rágyújtott, csak, h bátorítsa. aztán még egy srác, majd mégegy... volt egy olyan fickó, aki a dohányzós (!) fülkéből jött ki rágyújtani, és közben jól szemügyre vette a kis táblát, amin valamilyen számára érthetetlen okból egy áthúzott cigaretta volt...

toxikus 2007.09.17. 14:36:40

buttykowics 2007.09.17. 14:32:37
ja. meg amikor az ember beül dohányzó fülkébe és a bennülő nemdohányzók elkezdenek hisztizni amikor rágyújtok. na ilyenkor van az, amikor az átlagosnál sokkal többször gyújtok rá egy vonatút alatt..

herkentyü 2007.09.17. 14:40:15

Amugy is bazdmeg, hulye az aki vonatra szall. De az osszes. Plane ha csak egy ilyen koszos MAV az egyetlen opcio. Az autot minek talaltak fel szerintetek?! Hat ezekszerint nem nektek hulyek.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2007.09.17. 14:49:35

utána kellett volna kerekezni a jobb oldali sínen. A villanysorompónál meg át lehet hirtelen csapni a verdát a baloldalra. Akinek így is unalmas a kerekezés, az vigyen magával mp3 lejátszót, vagy TDk kazis vúkment.

béluka · http://www.ashole.hu 2007.09.17. 15:04:21

dagadt picsa is csak ugatni tud lefogyni nem

suexID · http://www.suexid.hu 2007.09.17. 15:08:24

Tökéletesen nem fogjátok fel, amit mondanak nektek. Az elégséges szolgáltatási szint az, hogy én, aki mondjuk 80-90 km távolságot akarok utazni le tudjak ülni egy tiszta, normális vagonba. A MÁV ezt se tudja teljesíteni, egyrészt szervezési hiányosságok, másrészt anyagi gondok, harmadrészt rongáló utasok miatt.

A képeken a piros kocsik a halberstadtiak. Megnyugtatok mindenkit, hogy Halbiból nincs kombinált kocsi, csak első illetve külön másodosztályú (amire valamelyik kommentelő hivatkozott az az AB kocsi, de az kék, és baromi régi, Halbiból nincs kombinált kocsi, ismétlem).

A biciklisták agresszív megnyilvánulásaival kapcsolatban pedig tartom a véleményem.

Bééla 2007.09.17. 15:09:37

az egész ügy bizarr, de manapság bármit el tudok képzelni, még ezt is.
Egyébként a 70-es évek végén amikor először jártam az NSZK-ban döbbenten láttam, hogy a vasúti peronon egy tábla jelzi minden érkező vonat kapcsán, hogy milyen vagonok lesznek rajta és (sic!) hogy a peronon melyik betűnél fog megállni az adott vagon!!
(a peron felett nagy táblák lógtak A,B,C stb)Akkor azt mondtam: ilyen nincs, aztán begurult a vonat és ott állt meg előttem az én vagonom, csak fel kellett szállni.
Hogy nálunk mikor lesz ilyen? pedig ehhez még nagyon sok pénz sem kell...inkább ész meg akarat
a felszántani és sóval behinteni jó ötletl, ...de akkor miből lesz pénze a pártoknak?

májgeriberi 2007.09.17. 15:13:04

az össze mávos monnyon le, még a vagonok is!

prof_bp 2007.09.17. 15:15:07

bali33: hiába kérdezed, ezt nem tudják megmondani.

szkaccsotjeggel 2007.09.17. 15:18:52

ez mekkora 1 fasság...
éppen pont videóztatok...
amugymeg sztem nyajjatok salátát.

pleasantry 2007.09.17. 15:26:52

béluka, ne vedd szemelyeskedesnek, de nyaljal lovat.

mahabharata 2007.09.17. 15:38:16

teljesen egyetértek azokkal , akik felfogták, hogy nem az a baj, hogy kit hagy az állomáson a vonat, hanem az, hogy az igenis aprólékos vasúti protokoll-ba /értve, hogy ki kinek és mit integet, sípot fúj stb./nem fér bele, hogy legalább egy percet vagy kettőt álljon a vonat minden állomáson, ha már egyszer nincs a vonatokon fel és leszállás jelző. Azt már irtam, hogy vannak olyan vonatok amiknek az ajtaját csak nagyon erős fizikumuuak képesek kinyitni , szükséges min. 2 perc feszegetés.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.09.17. 15:40:39

Szia Toxikus!

Szerintem ha valahova ki van téve az áthúzott cigitábla, vagy hogy tiltják a szmoking viselését, akkor ott nem szabad rágyújtani.
Ha nincs kitéve, akkor lehet füstölni, de nem kötelező. Ezen túlmenően ekkor is: ILLIK megkérdezni a jelenlévőket, hátha zavarja valamelyiküket; ha egyiket sem, mehet a dolog. Ja, egy törvény tiltja -táblától függetlenül is- várandós anya és fiatalkorú jelenlétében a dolgot.

(A nem dohányzók azért ülnek dohányzósba, mert már csak ott van hely; a forradalom csinál majd valamit a mávval, tudod...)

Jöhet a nőnemű szülőm emlegetése.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.09.17. 15:41:41

.

(Ezt hagymától tanultam - köszike)

[Sven] 2007.09.17. 15:54:53

Ahogy elnézem a 'helyes választékosan fogalmazó csajt' nem is baj hogy elment a vonat, ráfér a biciklizés...

A Tyne folyó déli partja 2007.09.17. 15:55:08

A tesóméknak egyszer le nem sikerült szállniuk,mert a vonat szinte csak lelassított az egyik kicsi állomáson.
az ajtó meg a fent említett feszegetős volt.

krtek24 2007.09.17. 16:03:28

Valószínűleg akkor azon az állomáson nem volt menetrendszerinti megállója :)

herkentyü 2007.09.17. 16:09:01

Lehet egyebkent hatul volt csak koralaku ajto, aztan a mocskosszajju nember is oda igyekezett. Na meg a videon sajnos nem latszik a 2 kisbolygo ami a dagat picsa korul kering, pedig akkor a tech rovatba is ki lehetett volna rakni.

A Tyne folyó déli partja 2007.09.17. 17:09:01

krtek, de volt, direkt leellenőriztek mindent előre, hogy hol áll meg a vonat,hol kell leszállniuk. (túrázni voltak valahol az Északi középhegységben).

toxikus 2007.09.17. 17:17:14

Attila64 2007.09.17. 15:40:39
hát nemtóm. ne az kérje má ki,h cigizek aki beül dohányzófülkébe (általában nyuggerek, és simán van máshol is hely).
volt már olyan,h bejött egy mama megkérdezte tapló stílusban,h dohányzok-e. persze,h ja el is ment nagy felháborodva. rögtön után jött pár fiatal. megkérdezték kultúráltan,h cigizek-e. az úton nem is gyújtottam rá...

Thor81 2007.09.17. 17:27:29

úgy látszik itt 80%a az "embereknek" sovány, és szépen beszél, 1 csúnya szó sem hagyja el a száját...
a videó mondanivalója az a 30 mp... kiváncsi lennék ha mondjuk nagymama telefonálna haza vidékről hogy nem tud feljönni, mert a 30 mp alatt nem tudott felszállni. biztos rögtön le lenne baszva, hogy miért öreg, meg miért nem tanult meg repülni, és különben is elhízott, és csomagját is otthon kellett volna hagyni...

madártetű 2007.09.17. 17:31:01

bocs, de fél perc alatt 8 bringát is föl lehet rakni a vonatra, csak hát mozogni kellene...

jesszumpepi (törölt) 2007.09.17. 18:01:21

Nem szoktam vonaton bicót szállítani,de a nyáron láttam,hogy apuka,anyuka kisgyerekkel a gyerekülésben rohanva tolják a járgányt a vonat mellett.Elég szívszorító látvány volt.Tiszta darwini harc a túlélésért.

Ábelesz-kobelesz 2007.09.17. 18:04:02

Nem értem Ursulát. Szerintem a többi utas (2 leszállt, egy fel) kb 10-15 mp alatt megoldotta a fel és leszállást. Akkor a kaller még 15-20 mp várt, hogy Ursi fel óhajtja-e tenni a kicsi seggét a vonatra vagy csak sétál. Mivel felszállási szándékot nem látott, ezért elindította a vonatot.

"Egy felszálló volt még mellettünk egy öreg bácsi csomagokkal, és 2en szálltak le."

Ha az öreg bácsi csomagokkal fel tudott szállni, akkor nem hiszem, hogy olyan keveset állt az a vonat.

Ezért nagy a segged husi, mert mindig ilyen tetű módon cammogsz!

Dr. Deedee 2007.09.17. 18:15:41

Az a nagy büdös helyezet ha a dagadék nem csak cammog, hanem rendesen megy, illetve nyomatékosan szólnak a kallernak, hogy ugyanmá' várjon amíg beteszik a bringát és felszállnak akkor mindez nem történik meg. Arra lennék kiváncsi, hogy a metrora, hogyan szállhat fel?? Elindul az ajtó felé , aztán mire odaér arra szerencsére jön a következő...hát vagy én mást nem tudok elképzelni. Ekkora amatőröket bazzeg! Bacc papuccsal el kéne csak verni a hájas valagát! faszom

Dr. Deedee 2007.09.17. 18:24:11

Thor81 ne gyere itt a nagymamával, itt most konkrétan arról van szó ,hogy adott egy lúzer banda akik gondolták most jól megfingatják majd a mávot mert "véletlenül" videóznak egyet miközben a vonatra szállnának fel. Csak egy a hiba, hogy még a szándékot sem láttam hogy fel szeretnének szállni arra a rohadt vonatra, lehet jegyük se volt :)

igric 2007.09.17. 18:27:56

Üdv!
Hát a videó láttán eszembe jutott pár dolog. Én 8 évig vonatoztam, inga work-home, school-home, meg mindenfele stb.
A téma igen népszerű :) ez teccet, de nem véletlenül.
A Magyar Államvasutak egy rengeteg téren vállságban lévő vállalat, mind gazdaságilag, mind morálisan, mind logisztikailag stb.
Egy rakás szar! Sokszor voltam úgy, hogy nem a kalauznak kéne lerugni a fejét, mert az csak egy végrehajtó alkalmazott, de sokszor el is fogyott a türelmem. Az egész vállalat a legapróbb fogaskerekétől kezdve akadozik. Nincs felelőségérzet, nincs kötelesség tudat. Jó de azért legyen: tisztelet a kivételnek, bár én nem találkoztam ilyennel a 8 év alatt.
A videó egyáltalán nem abszurd, vagy félresikerült, vagy mesterkélt abszolult a valóságot mutatja be, bár realisztikusabb lett volna, ha egy téli estén készül a felvétel, amikor kinnt mondjuk van -15 fok, mert bizony velem előfordult ilyen. Sőt olyan is, hogy a vonat meg sem állt az állomáson!!! És nem volt ám gyorsvonat vagy ilyesmi!!
Aki kételkedik a dolgokban annak kívánom, hogy jól szopassa telibe így ez a fos vállalat egyszer-kétszer és akkor majd jó lesz neki.

Csóré Béla · www.adidas.com/equipment 2007.09.17. 18:32:13

Hogy lenne már kamu video, vágás sincs rajta. Tényleg fel akartak szállni, hülye, aki nem látja.
Miért nem életszerű a videózás, minden második ember tud videózni a telefonján.

igric 2007.09.17. 18:33:33

Jah, kedvesek pl. tubakpapa!
Baszki, ez egy kibaszott szolgáltatás amiért kurva sokat kell fizetni!!
Mi az hogy nem várja meg az utasokat, ha nekem fél óráig tart fölszálnom akkor addig tart, vagy jöjjön oda az a fasz kalauz, baszki és segítsen felszálni! Hát emberek azért álljunk már meg!! Mennyibe kerül egy rohadt jegy??? Baszki a mekibe 1000ért jól lakok, itt meg éjszakázhatok az állomáson?? Keveset keres a kalauz kurvára nem érdekel, ne menjen kalauznak, tartani kell a menetidőt, hát basszák, meg akkor mér áll meg az állomáson egyáltalán???

nukki 2007.09.17. 18:48:39

A kalauz szerintem arról gondolja, hogy az utas felakarja magát meg a pakkját rakni a vagonra, ha megáll egy kibaszott kocsiajtó elött és megpróbál fellépni. De ezek szédelegnek a vonat mellet és az sem tudták, hogy merre vannak fejjel. Megjátszott az egész.

dr_BatzAMEG 2007.09.17. 18:52:22

Igen ám kedves igric, de ha mindenki így gondolkodna mint te, akkor baszki egy 50km-es szakaszon fél órát késne a vonat az olyanok miatt akik csak nézegetnek ahelyett hogy feltolnák a picsájukat és leülnének a seggükre! Persze gondolom te akkor is fel lennél háborodva, hogy mi a pöcsér késik. Amúgy, aki vonattal utazik az meg sikeres ember nem lehet és pont

quack 2007.09.17. 18:56:22

hát ez nem jött át...:D

igric 2007.09.17. 19:04:09

Hehe! Abszolult nem vagy képbe mi az mikor egy 15 kocsis szerevényre kéne feltolni a picsád, az nem olyan egyszerű, pláne ha a fele Bajára megy a másik meg Szexárda, de egyszer eljöhet az idő hogy 29 másodpercen múlik a biztos egzisztenciád, és lehet, hogy nem fog menni.

izombolcsesz 2007.09.17. 19:08:57

kb. 8 eves korom ota tudom, hogy "esszel" kell a vonatra felszallni. Kb. 14 eves koromig, mig vonattal jartam tudtam, hogy hol kell megallnom a peronon. Lekepezve: mindig oda allsz, ahol kozelebb lesz leszallni es kevesebbet kell majd gyalogolnod ahhoz, hogy idealis iven elhagyd az allomast. Tudom hogy RÖHÖGCSÉGES (sic!), de igy van. (Aki ezt nem tudja, az nagyon ritkan utazik vonattal.)
Namarmost: megneztem a videot es zsigerbol ez jutott eszembe: mi a turoert nem allt hatrebb - holott tudva levo, hogy a biciklis szakasz mindig a vegen van. Vagy mi a tokomert nem rakta fel a biciklit hamarabb? Ugyanis egy csomoan hordjak ott.... Mindezt ugy, hogy nem feledve: gedva volt a kaller, mert az o jelere indult a vonat. Megis valahogy ugy amatornek tunik az egesz a biciklis reszerol..... Mondjuk tudom, hogy miert ne allnek oda ahova akarok, oszt varjon is meg, ha egy navalas biciklit akarok felrakni, de valahogy ez ugy tortent, ahogy a Nagykonyvben meg van irva. Velem mi a tokomert nem tortent meg ilyen? holott hordtam parszor bringat... joparszor meg masoknak segitettem felrakni. Mindezek ellenere PÖCSÖG a máv......, mert ők cseszték el a felszállást. Én csak arról irtam, hogy a rutinos mikent cselekszik....

kemeng 2007.09.17. 19:16:51

Elég rég óta vonatozom, de ez az egyik leggyengébb vonatra szállási kisérlet volt egy társaság részéről amit láttam. Este, szinte nulla utassal a vonat nem sokat vár. Az odaszólást én sem hallottam, sem semmilyen arra irányuló mozdulatot, cselekvést, mellyel jeleznék, hogy ők fel szeretnének szállni, így a Mávosok a vonat melletti cammogásból joggal gondolhatták azt, hogy inkább leszálltak, mint fel.

Módosítanám az idító címet: Hogyan késük le úgy a vonatot, hogy ott állunk mellette.

nukki 2007.09.17. 19:18:25

Csá igric! Figyu a kamuvideón talán a rokonaid szerepelnek? Az elöbbiekben szoló dr. úrnak tök igaza van. Szerintem te nem vagy képben . Utazz még vagy 8 évig hasonló utasokkal és mérgelődj, hogy mindíg elkésel ha ha ha

herkentyü 2007.09.17. 19:20:06

Az a mocskosszajju dagadt kurva akkor is megerdemelte. Gurult volna gyorsabban. Ott szandekukban se volt felszallni. Meg mi a tetves geciert videoztak?!?!?! Akkora nagy musor, hogy az a masfel tonnas tehen fel tudja magat vonszolni a vonatra? Vagy mi?! meg volt jatszva az egesz. Rohadt dagadt kurva. Ilyenektol all egnek a hajam.

dr_BatzAMEG 2007.09.17. 19:21:36

igric hmm...amit az előbb írtál azt szerintem te sem gondoltad komolyan, elég vicces :)

igric 2007.09.17. 19:29:35

Nem:) Szerintem akik itt megpróbálják kimagyarázni a videót azok mind MÁV-osok:)
Hát ki a faszt érdekel, hogy leggyengébb vonatra szállási kisérlet.
Továbbra is az a véleményem: alapvetéseket nem tesz meg a MÁV annak érdekében, hogy normálisan megpróbálja nyújtani a szolgáltatást, amiért igen borsos összegeket fizetünk. És ennek jeleit láthatjuk a videón. Nekem az ár értékaránnyal van a legfőbb gondom, mert innen már csak az van, hogy lassan jár tovább ér az ember.
Gondolom azok akik csomót keresnek ezen a kákán is hasonló színvonalon élik az életüket, mint ahogyan a FOS Zrt. dolgozik.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.09.17. 19:32:39

Menetrend szerint nincs benne első osztályú kocsi. Utána jött még egy vonat, 22:04-kor, az az utolsó. www.elvira.hu/elvira.dll/xsl2005/uf?ed=07.09.11&language=1&i=Balatonszemes&e=D%E9li&v=&mikor=-1&d=2007.08.28&u=44&x=92&y=30

Miért most került elő a videó? Hol volt majdnem egy hónapig?:)
Bár ismerve a MÁV-ot, megtörténhetett a dolog

nukki 2007.09.17. 19:39:42

Herkentyü! Sirály vagy!!!!

dr_BatzAMEG 2007.09.17. 19:47:46

"Gondolom azok akik csomót keresnek ezen a kákán is hasonló színvonalon élik az életüket, mint ahogyan a FOS Zrt. dolgozik."

igric neeeeeeeee, komolyan mondom ott rúgsz belém ahol a legjobban fáj

Átlagarcú 2007.09.17. 20:11:05

...még, ha feltesszük, hogy a videó kamu, akkor is felmerül a kérdés, hogy mi célból. Nyilván azért, mert már valahol, valamikor sérelem érte az illetőt a MÁV részéről és akkor nem volt videója. De nincs okom ilyet feltételezni, mert ismerem a MÁV-ot.
Persze ez személyi mulasztás (a kalleré) a legjobb indulattal is. Vagy esetleg szándékos szíttatás. Vannak olyan lelkileg sérült emberek, akik a legkisebb alkalmat is megragadják, hogy felülkerekedjenek embertársaikon. A vagyonőröket már kitárgyaltuk, de illúzió lenne azt hinni, hogy az egy egyedülálló faj. Vannak még rajtuk kívül BKV-ellenőrök, MALÉV-os kisasszonyok, Groby-s pénztárosok, Palkovicsnék, stb,stb.
Sok-sok évnek kell eltelni ahhoz, hogy az emberek elégedettek legyenek, büszkék legyenek állásukra, munkájuk minőségére és legyen emberi tartásuk. Csak reménykedni tudok, hogy jó felé haladunk.

Ábelesz-kobelesz 2007.09.17. 20:30:30

"a hatalmas agyi kapacitással rendelkező helyi mávos"

Hát a Miss Röfi sem tartott éppen irodalmi estet pajti...

pingpong 2007.09.17. 21:21:04

műbalhé. gondosan a fehér vonalon kívül. kamerával. szép magyar tájszólással. nem úgy néztek ki, mint akik fel akarnak szállni. mind the gap :)

matek 2007.09.17. 22:03:17

Kulics! Ne anyázzá itt, szánalmas vagy.

matek 2007.09.17. 22:05:04

Kulics! Ne a**ázzá itt, te szánalmas 8 éves.

kacsa! 2007.09.17. 22:43:31

Ostoba Pitsa. Ott a bicikli, ménem azzal ment?

Jegkoko 2007.09.17. 22:53:53

Kérdezem én, mi a fenének kell a peronon csoszogni, ha fel akar szállni az ember?
Velem még sose fordult elő, hogy otthagyott volna a vonat, mert én mindig rögtön felszállok és nem pedig gyalogolok 300 métert, mert az a kocsi nem is oda megy :D

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.09.17. 23:00:55

Svájcban minden kis pucok állomáson lehet kölcsönözni bringát. Leadni meg leadhatod bármely más állomáson is. Nem is nagyon cipelnek magukkal sajátot, majd hülyék lennének :-)

vyf (törölt) 2007.09.17. 23:06:25

Lárifári!
Elkúrtátok a felszállást, aztán még büszkélkedtek is vele???
Anyád, Katus kamerázott?

suexID · http://www.suexid.hu 2007.09.18. 00:23:52

Aki nem ugrik rögtön habzó szájjal erre a mocsok videóra, az rögtön MÁV-os. Itt kérlek szépen a fasz beszopásának tipikus esete forog fenn a készítők részéről, várták a sok együttérző "köcsögmáv" kommentet, erre nem csak az jött.

Jaj de tudom ezt sajnálni!

Styleair 2007.09.18. 00:36:40

Nem értem miért gondoljátok, h kamu?
Ha az, akkor az mire jó? A MÁV-ot már nem kell lejáratni, azon már túl van.
Továbbá sokan nagyon szűk látókörűek a kommentelők közül.
A videó meg nem a hölgy testi adottságai miatt lett feltéve, tehát nem azt kell kommentálni. (És ha nem is figyel oda az étrendjére, ez az ő dolga, lehet így érzi jól magát..., már már diszkriminájátok a mérete miatt, mi jön ezután? zsidózás v. mi? megvesztetek?)
Én már láttam - napközben elfáradt -sovány emberet is lassan menni....
Jah és nem a csajom, nem is ismerem, Én pedig sovány vagyok, nem járok már vonattal - de azért van tapasztalatom -, autóval közlekedem, és hobbi szinten kerékpározok, MÉGIS KÉPES VAGYOK EGYÜTT ÉREZNI EMBERTÁRSAMMAL!!!

Szegény megszívta, sajnálom is érte.

Alapvetően a morállal van baj az országban, eggyütérezni, megérteni, segíteni, az nem megy! Csak fikázás, köpködés, dögöljön meg a szomszéd tehen is!
Mindenki csak elvár, de példát mutatni, tenni nem akar semmiért!

(Pl.: BP. perem kerület, utcánk 1írányú, de sajnos nem mindenkinek. Még az utcában lakók némelyikének sem, aztán meg cimmog, hogy "némán azt az ótót, bejött a behajtani tiloson+mennyi az átmenő autó az utcában"
Ha meg te szólsz a szabálytalankodónak, h "sorry szőr a masik írányba egyirányú" akkor 1 pillanat alatt kiderül, h "anyád kurva" és még a rendőr is rossz írányba halad benne.......no comment)

12 éve Svájcban esett meg velem, h vidéki kis faluban vártam a távolsági buszt (ottani volán), bicóval a megállóba. Jött a busz, a sofőr nem gondolta, h a csajomat várom, v a nagymuttert, volt olyan okos, kitalálta, h a bringával 1ütt szeretnék utazni. A busz megállt, a sofőr leszállt, elvette a bringámat és elkezdte a busz vége felé tolni, majd a busz hátulján kialakított konzolra felakasztotta bringámat.
Majd visszaült a kormány mögé, és kérdezte, h meddig utazom, majd kiállitotta a jegyet Zürich-ig én meg fizettem - a bringáért nem kellett.


Nálunk ilyen nagyon sokára lesz, tehát aki nem győzi kivárni és ilyen szolgáltatást szeretne, az költözzön Svájcba.

Sanyi 2007.09.18. 00:38:14

Nekem úgy 3 éve volt a MÁV-val egy nagyon elégedetlenségre okot adó problémám. Az lepett meg, hogy van nekik olyan, hogy Panasziroda. Uram-atyám! Egy normális szolgáltató cégnél ügyfélszolgálati iroda van, nem Panasziroda. Ez egy dolgot jelent: van értelme ilyet fenntartani a panaszok mennyisége miatt. Szóval aki írta a sóval beszántást, lehet, hogy igaza van.

renugard 2007.09.18. 05:29:25

OFF:
"Nekem úgy 3 éve volt a MÁV-val egy nagyon elégedetlenségre okot adó problémám."
Éljen a szép magyar anyanyelvünk!
Grétsi tanár úr ezt megérhette volna...
Nem kötözködök, de ez nálam kicsapt a biztosítékot.

m61019andras 2007.09.18. 05:59:43

Egyértelműen látszik, hogy eszük ágában nem volt utazni. Ezt elárulta a kameramann azon mondta, hogy "Rajta vagyok."
Min van rajta?Milyen érdekes dolog történt?
Ha ezt nem mondja még én is elhiszem, bár ha én fel szeretnék szállni egy vonatra, akkor igyekszem, nem sétálgatok mellette.
Elkövették a kamerás bakit, innentől kezdve hiteltelenné vált az egész.

m61019andras 2007.09.18. 06:03:33

Visszaolvasva látom nem csak én gondolom így.

m61019andras 2007.09.18. 06:12:11

"Baszki, ez egy kibaszott szolgáltatás amiért kurva sokat kell fizetni!!
Mi az hogy nem várja meg az utasokat, ha nekem fél óráig tart fölszálnom akkor addig tart, vagy jöjjön oda az a fasz kalauz, baszki és segítsen felszálni! Hát emberek azért álljunk már meg!! Mennyibe kerül egy rohadt jegy??? Baszki a mekibe 1000ért jól lakok, itt meg éjszakázhatok az állomáson??"

Ez egy épületes hozzászólás volt. Grat.
Mielőtt még azt hinnéd, nem vagyok MÁV-os.
De.

Mondjak még olyan szolgáltatást, amiért sokat kell fizetni? Teleírhatnánk az egész oldalt. Nem egyedi.
A kalauz, ha értelmesen szólsz neki, hogy segítsen föltenni a biciklit, oda fog jönni, segíteni fog és nem fogja elmeneszteni a vonatot amíg az ajtót be nem csuktad.
De nema gyereknek anyja sem érti a szavát, hülye gyereknek meg anyja veri a ....
Ezerért jól laksz a Mekibe? Jó étvágyat kívánok hozzá, én inkább annyiért elmegyek egy kifőzdébe.
De, hogy jön ez ide? :-)

Vizipók56 2007.09.18. 08:00:34

" rotten 2007.09.17. 11:12:32
Valódi sztori: kövér kolleginát mindenki utálja, úgyhogy a valódi probléma nem a mávval volt hanem hogy még egy éjszakát ki kellett vele bírni. "

:-)))))))) Bár a dagadékot meglátva a hányás is elégséges fogyárt biztosít!!! :-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.18. 08:15:35

Faszkorbács/pinavarrás mindazoknak, akik a kicsit duci, de sportos kerékpáros tündérkét bántani merték! Az ilyen csajok szopnak a legjobban, ha valaki "megérti a lelküket". Meg egyébként is: azért is jó a kövér nő, mert bárhol lehet rajta pinát hajtogani!

A videjót meg szvsz azér' csinálták, mert abban bíztak, hogy a csajszi felszálláskor fingik egy nagyot, és azzal a megosztók élére kerülhetnek.

MekDöglesszben hulladékalapú, pakurától csöpögő, génpiszkos pótélelmiszart zabálni, rá meg étvágyserkentő takarmányadalékkal édesített vízkőoldót (=lájtkóla) inni meg amúgy is ősi oláh szokás...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.18. 09:29:55

muy caliente el negro special

ebasztam no. az éjjeli vonat 23.00-kor indul fehérvárról, és csak balatonfüredig megy. tapolcáig tényleg nem megy már olyan későn járat.
no mindegy énnekem így is jó mert nekem nem kell vele még füredig se elmennem :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.18. 09:39:54

muy caliente el negro special

azért írtam hogy északi part, mert jelen esetben a déli partról van szó. és mint tudjuk ez közlekedésileg teljesen független.

tudom hogy a balcsi nem siófokból áll. nekem mondod? egy almádinak? rühellem siófokot :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.09.18. 09:56:41

Na elolvastam a tegnap este óta keletkezett hozzászólásokat. Nem kellett volna... Elég undirító a hozzáálása a dolgokhoz egyeseknek.

bránermájszter 2007.09.18. 16:40:26

Aahaha. Jóvan, tegyük fel hogy nem kamumegrendezett videó,és nem csak feltűnési seggviszketése van a srácnak. Lemaradt valaki a vonatról. És akkor miafszvan he? Naponta lemarad sokszáz ember aztán mégse rinyálják tele a homárt. Csak hát ez már hír értékű, mert jajj szegény BICIKLIVEL volt. Mellesleg a fszkivan, hogy a szegény biciklisek állandóan hőbörögnek ígyabunkóautósok,ugynincsbicikliút,aköcsögmávnemnyajjakiaseggüket (mert másét aztán igen) és erre válaszul micsinálnak? Fellökik a gyalogost a JÁRDÁN! Jobb esetbe csak csengetnek/ugatnak hogy ugyan ugráljak már el előle mert ő száguldana ám a JÁRDÁN. Kár hogy annyira nem tökös hogy leszálljon és megálljon ezt megbeszélni. Mert ha őket leszorítja az autós,akkor tök jogos ezt a sérelmet továbbadni, aztán meg habzó szájjal pofázni hogy jajjderossznekik és de elvannak nyomva. Jajj de rohadtul tudom sajnálni az ilyeneket. A legtöbb pofáló biciklis ugyanolyan fszláda mint az általuk lebunkózott autós/mávos/bkvs. De Critical mAss, az kell nekik.

Jegkoko 2007.09.18. 21:36:50

Szerintem teljesen jogos , hogy kamunak tartják sokan a videót köztük én is, mert ha valaki fel akar szállni a vonatra, akkor az nem kezzd el szépen sétálni a peronon

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2007.09.19. 11:38:11

@bránermájszter: Napi 30 km budapesti biciklizés (otthonról munkába és vissza) - melynek kb. csak a fele kerékpárút, a többi úttest - során átlagban fél-egy tucat gyalogossal találkozom, akinek fogalma sincsen arról, hogy amin közlekedik, nem járda, hanem kerékpárút. (Amelyen, ugye, tilos gyalogosan és a biciklin kívül bármilyen más járművel közlekedni, megállni vagy várakozni.) Egy részük fel is van háborodva, amikor kissé erélyesen szólok rájuk, hogy lesznek szívesek félreállni; amikor pedig valahonnan - nem belátható helyről - elémugranak vagy simán szembejönnek és nem veszik észre (vagy nem akarják észrevenni), hogy feléjük megyek, akkor pedig csodálkoznak, hogy rájukordítok. (Ez, ugye, funkcionálisan ekvivalens a dudával, amelyet balesetveszély esetén az autós is legálisan használhat.)

Csak azért írtam le mindezt, hogy lásd, ha szerinted a biciklistársadalom 19, hát a gyalogostársadalom 1 híján 20... (Az autósokról nem is beszélve.) Igazából - mint ahogy már kismilliószor elmondta ezen a fórumon is az értelmesebbje - az egész magyar társadalom maximum MÍNUSZ 19, tisztelet a kivételnek, csak minthogy te nem vagy (még?) tagja a biciklis részének, azt hiszed, hogy barmok csak ott vannak. Gratulálok szűklátókörűségedhez!

bránermájszter 2007.09.19. 12:27:15

:off @Joe. Én nem arról beszéltem hogy pl. a batyin baromira nem veszik észre a gyalogosok a felfestett bicikliutat és azton grasszálnak, a bringások meg győzik kerülgetni a birkákat.Járda.Nem bicikliút,járda.Gyalogosoknak.Nem autónak,nem villamosnak,nem biciklisnek építve.Arról beszéltem.
Arról meg szerintem ne nyissunk vitát ki mióta bringázik.
Nem hiszem hogy barmok csak ott vannak. Mindenhol vannak, csak most a post kapcsán ez volt idevágó. Most írjam le milyen fsz birka barmok vezetnek az utakon? Vagy hogy a homály gyalogos szaladgál át a pirosban mert majd ugyis megállok? Lehet bringázni normálisan,lehet felrakni vonatra bringát normálisan (sőt hévre is),ahogy lehet autózni is normálisan nem fellökve a bringást/gyalogost.
És ha tudsz olvasni és értelmezni egyszerre akkor javaslom az utolsó előtti mondat elejét olvasd el még egyszer figyelmesen.Szűklátókörű vagyok ja,ez van.
:on

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2007.09.19. 12:35:28

@bránermájszter: És, hogy egyébként értsd a fennforgó problémát, mondok neked analógiát...

Ha láttad a Cadillac Drive-ot, akkor tudod, hogy a Fábry-Wahorn páros Cadillacje a FÁK egy jó részét nem Wahorn keze alatt, hanem vonaton utazta át. Miért? Mert a fasznak van kedve többezer dögunalmas kilométert egy héten át vezetni Szibérián keresztül, és felmerültilyen szállítási lehetőség. (Hogy általában is létezik ez, vagy csak nekik ajánlották föl, a példa szempontjából teljesen lényegtelen.) Ha balfaszkodtak volna ÉS nem segítettek volna nekik az ottaniak, akkor másnap a Tékozló Homár az ő sirámukkal kezdte volna a napot, hogy hogy lekésték a vonatot.

De te is be akarhatnád járni Amerikát vagy Ausztráliát a saját kocsiddal (mert nem tudod, milyen minőségű kocsikat milyen áron lehet ott bérelni.) Ezt a példát az is egyértelműsíti, hogy a kontinensek közt nincsen közút, tehát EGYÁLTALÁN nem tudnál oda eljutni kocsival. Ebben az esetben hajóra tennéd az autódat... már ha nem balfaszkodnál - mert, ugye, ritkán ugrasz át egy másik kontinensre, és talán nem vagy tisztában azzal, mit hogyan kell csinálni.

A szolgáltatónak nem az a feladata, hogy gecizzen, hanem hogy szolgáltasson. Ebbe beletartozik az is, hogy segítséget nyújt a szolgáltatását igénybe vevőknek. Ha volna konkurrencia, az ilyen jellegű geciző hozzáállással a MÁV rendkívül hamar eltűnne a piacról.

bránermájszter 2007.09.19. 12:56:21

Értem én. De az köztudott hogy milyen a máv. Azis köztudott hogy a többi szolgáltató milyen. De már bocs, addig nem tudok sajnálni egy olyan embert aki ha AKAR (és nem csak a homárba akar bekerülni egy véletlen -muhaha- videaóval) akkor fel tud szállni, amíg ezer olyan van aki ha akar sem tud segítség nélkül aztán neki se ugrálnak oda segíteni. Szarügy, nem jó ez így, de ez van. Lásd öregasszony nagy pakkal. Kalauz soha nem fog odarohanni a vonat elejéről hogy segítsen, de valaki azért segít neki. És bocs de aki hülye az kérdezzen, vagy csak gondolkodjon. Egy elmegy a vonat elejére (ahol amugy krva ritkán van bringáskocsi), mondjuk a videós, a bringás a vonat végére, valamelyikük közelében ott lesz a kaller is ergo tud szólni hogy várjon mert a másik még nemtudott felszállni.Bonyolult mi? Arról aztán nem is beszélve hogy az ipse eleve unszimpatikussá tette magát (és mivel agyonhagsúlyozta a bringát így a bringásokat is) azzal hogy nekiáll sinbohócozni meg agyi kapacitást emlegetni az állomáson lévő emberre. Nemtom mit várt mondjuk tőle, hogy épít neki egy úttörővasutat legóból és elénekli neki közbe a mintamókust? Szal az ilyen postoknál hadd ne álljak már a pesti bunkó (aki amugy asszi hogy ha lemegy balatonra akkor ott mindenki nyalja ki tükörfénysre a seggét mer ő ám a pesti vaze) pártjára még akkor sem ha amugy valahol igaza lenne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.19. 22:11:38

"A szolgáltatónak nem az a feladata, hogy gecizzen, hanem hogy szolgáltasson."
No de Joe Forster/STA élvtárs! A MÁV az nem szolgáltató! A MÁV - ha úgy vesszük - hatóság, de bizonyos vetületben egy, az EU-n, sőt Európán kívüli állam, amely létezésének idősíkjában is eltér a MÁV-on kívüli világtól. Csodálom, hogy nem vezettek még be saját, sehol máshol nem használható pénznemet.
Ha szolgáltatóként működne, még nyereséges, tiszta, pontos, megbízható és olcsó is lehetne...

Styleair 2007.09.20. 01:32:44

bránermájszter:"Szal az ilyen postoknál hadd ne álljak már a pesti bunkó (aki amugy asszi hogy ha lemegy balatonra akkor ott mindenki nyalja ki tükörfénysre a seggét mer ő ám a pesti vaze) pártjára még akkor sem ha amugy valahol igaza lenne."

bránermájszter hozzászolásod ezen része elég szar volt. Ez a szitu megtörténhetett volna Pestről Balaton felé is. Hozzászolásodból az lóg ki, hogy ha a delikvensnek igaza is lenne, akkor is köcsög, mert Pesti.

Nem szép dolog se "vidéki bunkózni", se "pesti bunkózni"!

Túl van már reagálva ez az egész téma.

herkentyü 2007.09.21. 11:14:47

lenyegtelen ez az egesz, a mocskosszaju mamut megerdemelte

Hülye Úr 2007.09.21. 16:23:20

A minap Szegedre tartva,nem várt be az uccsó csatlakozásom. Csak úgy , mert úgy döntöttek. Ezért kénytelen voltam az éccakát a váróteremben tölteni. Nos nem ezzel van a baj, mert lényegében bárhol elalszok, de hát maga az elv... Sztem a videjjó is erős bizonyítéka annak, hogy Magyarország legbotrányosabb állami szervezete a rendőrség után, közvetlenül a MÁV.

fater-52 2008.02.04. 10:27:07

Van egy mottó: Az ügyfélnek mindig igaza van. Ez itt éppen megdőlni látszik, szerintem nektek most nincs igazatok. Végignéztem a videót, többször is, elolvastam a hozzáírt felvezető szöveget és a kommentárt, és a következő gondolatok jutottak eszembe: 1. Az van írva: ...mielött még villogott volna oda is szóltunk, hogy hol a bringáskocsi... Nem szóltak oda. A videón csupán ennyi hallatszik: "Hé, nemá', halló!! De ez is csak a kalauz jelzése után, és nem előtte, amire természetesen a vonat továbbindul. 2. Az is írva van: ... ezért beálltunk kb középre... Ami azt sugallja, mintha a maguk részéről mindent megpróbáltak volna megtenni, felkészülve minden eshetőségre, és lám, tessék.... A videón azonban az látszik, hogy amikor a vonat megáll, ők valójában kb az első kocsi végénél, második kocsi elejénél vannak, onnan indulnak hátrafelé. Ha középre álltak volna, éppen a kalauz orra elé kerültek volna. (Persze ezt előre nem tudhatták.) 3. Valójában semmi jelét nem mutatják a felszállási szándéknak, olyan benyomást keltenek, mint aki éppen csak a vonat mellett megy, esetleg éppen arról szállt le. 4. Európában az embereknek eszükbe jut, hogy beszélni is tudnak, ezért odamennek a kalauzhoz, és megkérdezik, hova szállhatnak a bringával. 5. Ha egy ténysorozatot úgy akarsz beállítani, hogy a tényeket telerakod csúsztatásokkal, akkor számolnod kell azzal, hogy elveszíted az emberek nagy részének együttérzését. De lehet, hogy ezt sohasem fogják megmondani neked. 6. Legjobb, ha elkönyveled: Így jártál. Utóiratként hozzátenném, hogy Balatonszemesen speciel nem kell a forgalmistának indítania a vonatot,(valaki írt ilyesmit a hozzászólásában) mert ezen a vonalrészen már központi forgalomirányítás van, egészen Balatonszentgyörgyig. Mindettől függetlenül osztom azt a véleményt, hogy az egyik legbotrányosabban működő szervezet a MÁV. De itt most a MÁV nem viselkedett botrányosan. üdv.: fater

domino55 2008.07.02. 14:30:22

En mint mavos a kovetkezo megjegyzesre reagalok:
Miután elment a vonat a hatalmas agyi kapacitással rendelkező helyi mávos csak mekegett makogott...:)
És azért az milyen már Európában, hogy a fővárosba hétköznap 20:17 után már nem indul vonat a Balaton mellől? Mert még siófokról sem megy, vagyis ezt mondta a sínbohoc:P

A magacska agyi kapacitasarol a merce ahogy beszel. KB. olyan volt hallgatni mintha lattam volna hogy a szajan keresztul kakil.
Oszt magacska melyik cegnek a bohoca?
Ja, hogy meg eggyiknek sem?
Ott setafikal a vonat mellett mint valami menekult, meg jelet sem adja annak, hogy utazni akar.
On asszonzom, vagy kisassyony, bolondnak meltoztatik lenni. Azontul, hogy bolond meg nagypofaju arrogans TEHEN! Megjegyeztem a fizimiskajat!

Balee87 2008.07.23. 02:17:16

Szeszások mind balf*szok tisztelet a kivételnek...
Cargo, a pályavasút meg a forgalom meg röhög a sínbohócokon... :p
süti beállítások módosítása