Tékozló Homár

Borzalmas az új Coca-Cola, de csakazértse faragunk viccet a Zéró névből

2007.09.18. 07:47 | szily | 113 komment
A világon nem mindenhol vadiúj, de hozzánk "hivatalosan" még nem jutott el a Coca Cola Zero, a garantáltan mindenmentes új fitneszkóla. Azaz akad olyan hazai bolt, amelyik Ausztriából behozza "magánimportban", egy ilyen helyről szereztünk mi is pár dobozzal, aztán vakteszteltünk. A vakteszten egyfelől sztenderd kólákat (Coca Cola, Coca Cola Light, Pepsi), másfelől - cselből - egy übergyagyi, akcióban másfél literenként 40 forintért adott Tesco Value kóla ízű izét indítottunk a Zéró ellen.

Mostanában jó passzban vannak a Coca Cola Company doboztervező dizájnerei, így az új versenyző külalakja – hasonlóan a Burn energiaitaléhoz - meggyőző: a színvilág fekete-fehér-piros, a grafika jeget idéz, és lékhorgász is van rajta, úgyhogy szerettük.
 

A teszt elején a szakemberek megzavarása végett cselesen azt az álinformációt terjesztettem el, hogy a poharakban csupa jól ismert piaci szereplő lötyög + egy új fajta kóla. Így elvileg kiderülhetett volna, hogy ha kiszúrják a Cocát meg a Pepsit, akkor a Tesco Value – híres kóla összevetésből melyikük jön ki jobban.

Na, ne kerülgessük tovább a bugyborgó poharat: a Zéró a rossz és az irtóztató közötti kényes mezsgyén egyensúlyozó ital. Én – az egyetlen, aki tudta, mi van a poharában, viszont első kóstolás volt életemben - a következőket jegyeztem fel róla:

Egyedül elszaladni és elbújni egy üres szobában, száradó krizantémok alatt. A sánta dédnagynéni egy hete régi vágású, citromillatú légfrissítőt permetezett szerteszét, azóta nem nyitott ablakot, az arcom belefúrom a penészillatú, síkos párnába, szeretnék a csendesen kimúlni, hogy soha nem találjanak meg, és a testem váljon hasonlatossá egy reformkommunikátoréhoz.


A drámai hatás fokozása végett sorakozzon itt pár tesztelő jegyzete kommentár nélkül:

 

Majdnem kiköptem, a legszarabb, amit valaha ittam. Tesco kólaízû üdítõre tippelek. 1-esnél nem érdemel jobbat.

(Magdi, aki a preambulumban jegyzökönyvileg rögzítette, miszerint „kóla-fan vagyok, hihetetlen mennyiségû kólát iszom”)

Ennek olyan az íze, mintha vízzel felhígították volna azt a löttyöt, ami a Mekis/mozibüfés italtornyok aljában, egy vödörben összegyűlik. (tippem: valami Teszkós fos)

(Gyula, a gyakornok)

Ez valami borzalmas, ékes bizonyítéka annak, hogy élelmiszeripari alkimisták sikeresen cseppfolyósították a fűrészport. Másik tippem, hogy az emberiség végre talált egy frappáns megoldást a galvániszap elhelyezésére.Tipp: Az új kóla, amiért a teszt létrejött

(Stöcki)

Erről az jutott eszembe, hogy olyan, mint régen a kólaszörp volt, de lehet, hogy azért, mert otthon nekünk sose volt szódásszifonunk, így a kólaszörpöt is csapvízzel ittuk, és ebben is feltűnően kevés volt a szénsav. az íze nekem normál coca cola íz megint.

(Hajni)

Ez a kóla olyan, mint egy kátránnyal és használtautógumi-aromával ízesített buborékos ásványvíz.

(Nóra)

Rúgott a gyerek úgyhogy asszem ez nem ízlett neki.

(Eszter)

Az új versenyző összesítésben 2,4 pontot kapott a lehetséges 10-ből. Ha le is vonják az ilyen teszteknél elkerülhetetlen retorikai túlzásokat, a Zéró nem jó ital. Pedig kevésbé édes, mint a Cola Light, de a tolerálhatónál több benne a mellékíz, viszont kevesebb a szénsav. Jól lehűtve nagyot kell húzni belőle, aztán betrippelt asztalszomszédunknak megmutatni a jégkristályformákat az oldalán.

A vicces az volt, hogy a tesztelők relatív többsége a fenti élmények miatt a Tesco negyvenforintosát hitte az új Coca-Cola-bombának. Az az ital kerek 4/10-est csinált. Hajni nem akarta elhinni, hogy nincsen benne guarana. Ha nem marad eltünthetetlen hab a tetején tíz percig, még jobb jegyeket kaphatott volna.

A konklúzió: vagy mi vagyunk vaskalapos + taplónyelvű kólázók, vagy a cég képtelen az eredeti recepthez felnövő újfajta kólát keverni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.09.18. 07:53:22

Hurrá! Végre ihatunk most már szart is(ha ide is iportálni fogja majd valami nagyüzemben)!

Isten bocsássa majd meg neki.

Én Fanta Zero-t ittam a hétvégén Frankfurtban az autókiállításon, de khm... nos. No comment.

szily 2007.09.18. 07:54:53

hahó holex

nem írnál róla 3-5 mondatot? Mármint a fanta Zéróról? Úgyis most írok a dinnyés fantáról és összekapcsolnám szívesen.

Pomogács 2007.09.18. 08:04:55

A szőke Esztert blokkolnám. :)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.09.18. 08:09:49

Fanta Zéró? Egy nulla. Jó a neve az tuti, illik rá.

Nos, nem szívesen tudnék/akarok vulgáris lenni: szimplán pocsék volt.

Először azt hittem, hogy a narancsból zéró az üccsi, de rájöttem, hogy nem, a narancsatartalmát nullázták le (nem is tudom, hogy miért hittem ezt naívan), nem igazán jött be nekem, mert förtelmesen mellék és utóíze volt.

Nem nagyon tudnám szavakba önteni, hogy az eredeti síma hagyományos fantához képest mennyire jellegtelenre sikeredett, én csak reménykedek, hogy ezt a kotyvalékot ember nem veszi meg, csak egyszer.

Vizuálisan ugyanolyan palackban volt, mint a normál 0.5-ös Fanta, csak a cimke volt halványabb sárga, és egy bazi nagy "Zero" feliratot csempésztek mér rá.

A lötty színre egyébként egy picit volt halványabb, mint a rendes Fantáé, úgyhogy a különbség szemmel is látható volt (a polcon is egymás mellé tették innen tűnt fel nekem is a színkülönbség), de a színe nem zavart, az egészen jónak tűnt, olyan színhatása volt, mintha diétás narancsital lenne, csak éppen narancsból kevesebbel.

Úgyhogy összességében nekem ez a zanzásított veleményem erről a Fanta Zero-ról, meg az, hogy többet nem veszek az tuti. Egyébként a kinti ára €1,85 volt, igaz benzinkúton.

A végére még annyi kellemes tapasztalatom volt még, hogy Red Bullal öblítettem le a kocsiban ezt a lét, és megkönnyebbültem utána picit. Javaslom, hogy aki ilyen vesz, az vegyen egy Red Bull-t is, amivel leölbítheti, mert az teljes mértékben kiöli a szájból a Fanta Zero mellék és utóízét.

From Magyarisztán with Love 2007.09.18. 08:15:48

Szily: dinnyés fanta borzalom.1 kerek hete áll a hűtőben,a kutyának sem kell.1 pohár fogyott belőle,de azt is a mosogatóban végezte...
Anyám vette,azt hitte jó lesz.Hát nem.Mondjuk azt nem tudom,hogy a színe alapján mit várt?
Nyári dinnyézés után a tálca alján összegyűlt dinnyelé némi szódával.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.09.18. 08:16:29

Jah, anynit felejtettem el hozzátenni, hogy ez csupán az én privát véleményem, ettől lehet, hogy másnak még ízlik ez a dolog, nekem nem.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.09.18. 08:19:39

Én is megerősítem: igen, a dinnyés szintén vacak. Itt bent az irodába vettem egy üveggel, és mindenki agyon akart verni, hogy mi ez a szar, amit meg akarok itatni velük.

Azóta persze vettem még egy üveggel, de az is elfogyott szépen lassan. Egyébként olyan fajta ital, amiből tutira megmarad a háromnegyed üvegnyi a következő partira. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.18. 08:20:57

Mint már alább is kifejtettem:

"MekDöglesszben hulladékalapú, pakurától csöpögő, génpiszkos pótélelmiszart zabálni, rá meg étvágyserkentő takarmányadalékkal édesített vízkőoldót (=lájtkóla) inni meg amúgy is ősi oláh szokás..."

Soockit van Dalen 2007.09.18. 08:21:12

Szerintem nem annyira vészes a Coca Cola Zero. Diátás kóla, aki szereti a Light-ot annak nem olyan nagy arculcsapás. Persze aki sima Cola-t iszik rendszeresen annak már a Light is borzalmas lehet. Nem kell inni egyiket sem. Miért? Hááát: www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/675

Bácsfi Diána a Centrálból.... 2007.09.18. 08:23:56

Régen mikor még gattó voltam, hogy örültem volna, hogy végre hallok a Hajniról. Bácsfiként ez nem lenne helyénvaló.
Asszem veszek ma egy ilyen kólát... remek lesz..

TCSA · http://make.blog.hu 2007.09.18. 08:24:18

Bezzeg a vaniliás kólát b**znak visszahozni :(

Dave_hu (törölt) 2007.09.18. 08:27:12

szerintem nagyon finom a cola zero. sokkal alkalmasabb "csak úgy" ivásra pl kaja mellé, mert nem böfögtet annyira, és utána még az étel izét is érzed. Nem úgy mint pl. egy citromos pepsi esetében.
Amúgy meg bolero a legjobb. Jöhetne egy ízteszt a természet ajándéka porokból :)

Jimmyx 2007.09.18. 08:34:07

A nyáron Rodoszon az összes árusnál a gépi kóla kivételével csak ez az egy fajta volt behűtve kapható. Valszeg azért mert bevásároltak aztán nem kellett senkinek :)

Egyszer megkóstoltam és nem hazudtolja meg a nevét. Én nem éreztem igazán mellékízt, de mást sem. Perverz dolog enyhén savazott fekete ásványvizet inni... elgondolkodtató, hogy mi lehet benne... talán már csak az az egy alkotórész amelyiktől függővé válik az ember :)

RogerNyul 2007.09.18. 08:34:45

A dinnyés fantát megkóstoltam én is, olyan mint az enyhén erjedt sárgadinnye és görögdinnye cefre levét palackozták volna be. Van neki egy kis műanyag íze is és iszonyatosan böfögtem tőle, amolyan sárgadinnyéset. Többet nem veszek az tuti, mindazonáltal a 'zasszony szereti.

VIC20 2007.09.18. 08:35:41

Gratulálok Eszternek!

Ritka buta liba lehet: terhesen kólát iszik, ilyen mérgeket tesztel...

Almaspite 2007.09.18. 08:37:57

A bécsi út másik végén láttam citrom aromával megbolondított Coca-Colát, ami méltó kihívás lenne a Pepsi Twistre. Vettem a fáradságot, és unalmas perceimben írtam egy naív, érdeklődő e-mailt a Coca-Cola Magyarországnak, amiben rákérdeztem, hogy nem-e áll-e szándékukban-e behozni valamikor a Magyar ugarra ezt a terméket? Képzeljétek, válaszoltak! Azt írták, hogy folyamatosan kutatják a hazai trendeket és ha igény mutatkozik rá, akkor behozzák! Értitek? Ha igény mutatkozik rá! Namármost hogy működik ez? Közvéleményt kutatnak a Coca Colások és a kérdőív végén van egy olyan rovat, hogy "Na és a jövőben mit inna?" Erre a nyugdijjas riportalany elgondolkozik és beugrik neki a szikra, hogy hát például citromosat? Honnan jönne rá valaki, hogy ilyesmi egyáltalán létezik, aki még sosem látott ilyet? Életszerű az, hogy ha egy esetleges felmérés során igény mutatkozik akármilyen ízű Coca-Colára, akkor elkezdik gyártani azt az aromát? Nem, szerintem ez hülyeség. Van egy létező termék a piacon, amit a szerencsés, világlátó honfitársaink látnak a Lajtától nyugatra és hiányolják itthon! Annak a citromos colának valahol meg kell, hogy legyen a receptje, mégpedig házon belül! Valószínűleg Ausztriában is a Coca-Cola gyártja! (Almás Pepsit ittatok már?)

Bácsfi Diána a Centrálból.... 2007.09.18. 08:42:54

VIC20!
Esztert nem bántani mert letépem az ajtódat!

Mollaka 2007.09.18. 08:43:00

A lájtkóla finom, a lájtkóla tökéletes.

Zsirparaszt 2007.09.18. 08:46:08

Kőolajszármozékból készített üdítőital fanzázianevű trutymót inni ősi sikertelen vlah szokás.

punpa 2007.09.18. 08:46:14

Nem kóstoltam a Zero-t, nem élek light cuccokkal.
Viszont ha már szóbakerült a Fanta Dinnye...

Én ilyet förtelmes sz@rt nem ittam még. Nagy Fanta rajongó vagyok, külföldön járva azonnal megkóstolom az összes új variációt... de ezt kiköptem. Bulémiásoknak kiváló megoldás.

Bár Olaszoban ittam fanta ciamont vagy mi a szöszt, a lényeg, hogy fekete és jégeríze van... na az se volt kutya, de a dinnyét mérföldekkel veri.

Almaspite 2007.09.18. 08:46:49

Miért kezelik a multik marketingesei az átlagmagyart úgy, mintha még mindig a vasfüggöny mögött ülnénk és mintha nem is lenne szabad tudnunk arról, hogy máshol mi kapható? Miért vagyunk kitéve ebből kifolyólag az ő kényük-kedvüknek? Miért akkor kapjuk meg az újdonságokat, amikor ők jónak látják, nem pedig akkor, amikor más, szerencsésebb történelmi fejlődésű országok lakói?

Zsirparaszt 2007.09.18. 08:48:48

Hová lett a postom? Namégeccer.
Kőolajszármozékból készült üdítőital fantázianevű trutyit inni sikertelen ősi vlah szokás.

ojio 2007.09.18. 08:50:36

Mindig ez van. Előbb-utóbb mindenből csinálnak dinnyéset. Előtte persze megcsinálják az áfonyás és trópusi gyümölcs változatot. Az előtt meg a barack-maracuját. És bármi lesz is dinnyés, az borzalom lesz. Van a palmolive-nak valami dinnyés tusfürdője, az is olyan büdös, mint a löttyedt dinnye.

Azon gondolkodom, hogy vajon a dinnyés dolgok után létezik-e valami?

nudlee 2007.09.18. 08:54:38

Hát ha annyira xar a zéró, akkor meg jól nem fogják megvenni és akkor maj jól megbukik mint a színtelen meg a vaníliás kóla.

Dinnyefanta fan vagyok :)

jééészőke 2007.09.18. 08:58:51

Sziasztok!
Nem nagyon szoktam irogatni, de most megteszem.Sajnos nem mindenki azért issza ezeket a sokak számára ihatatlan löttyöket, mert kiváncsi az ízére, de bele gondolt valaki abba, hogy a cukorbeteg, csak a cukormentes dolgokat ihatja?Nézzetek körül a hazai boltokba, sok nincs belőlük.Irigylem azokat az emberkéket, akik megihatják a gyümölcsléket, meg mindenféle italokat. Én sajnos nem:(
Egy cukorbeteg

Valaki más 2007.09.18. 09:02:43

Nekem ízlik a Zéró. Egyedül lennék?

Sütemény1975 2007.09.18. 09:12:25

Tavaly spanyolhonban próbáltuk, és valóban borzalmas az íze.
Amit viszont behozhatna a Coca-Cola, az a narancsos Nestea. Annak isteni az íze, és a barackos, citromos verzió már kezd uncsi lenni. (A zöldtea verziója meg gyengus)

QCa 2007.09.18. 09:14:16

Hello!

A nyár folyamán Barcelonában találkoztam ezzel a Coca-Cola Zeroval. Elsőre már sejtettem, hogy a Zero az elvileg a 0 cukorra vonatkozik, de - annak ellenére, hogy a Light-ot ki nem állhatom - barátnőmmel kipróbáltuk eme fekete remeket. Nekem bejött. Sokkal jobb íze van, mint a Lightnak, majdnem annyira jó, mint a rendes Coca-Cola.

Szóval én pontosan az ellenvéleményen vagyok, mint az itt jelenlévők többsége.

QCa 2007.09.18. 09:15:30

Sütemény:

Jaja, a Nestea Naranja az egész jó:)
Amúgy a barackos és a citromos mellett van még több is, de szerintem azok nem jók!

thetriggerhappy 2007.09.18. 09:15:34

szerintem ezek minden orszagban mas italt forgalmaznak uazon a neven. itt downunder (gyk ausztralia) nincsen light, van viszont uugy kinezo diet, aminek semmi koze nincs az otthoni light-hoz. az itteni zero viszont szinte uolyan mint otthon a light.
es en imadom a citromos (itt lime-os) lightot.....

szasa 2007.09.18. 09:15:42

Almaspite: A frászt... Egyáltalán kinek van szüksége erre a sok sz*rra? Igyák csk meg amit főztek. Nekünk meg elég lenne az eredeti traubi, márka, meg a róna:) Na jó, azért az eredeti recept szerinti kóla is jöhet.
Én nem bánom, hogy nem lehet még kapni ezeket a "csodálatos" "innovativ" termékeket. És ha kitalálják az egérízű kólát a dekadens amerikai trágyadombnak, akkor is sírtok majd, hogy nektek nem jutott? (Bár némelyik magyar suttyóból is kinézem)

thetriggerhappy 2007.09.18. 09:20:15

nem tudom mi lett azzal amit irtam:
szoval itt downunder (ausztralia) nincs light, van viszont uabban a csomagolasban diet. otthon light-ot iszom, de ezt lenyelni sem birom. az itteni zero ize viszont szinte teljesen megegyezik az otthoni light-eval....
a citromos (itt lime-nak aruljak) light viszont isteni. miert nincs otthon, ha becsben lehet kapni?

kovax 2007.09.18. 09:21:06

én soha nem iszom ezekből a szar, laborban kotyvasztott levekből.
dolgoztatok már laborban?
nagy szerencsétek...

Pema 2007.09.18. 09:23:57

Az államokban ha valaki itt borzalmat ivott akkor az én.
Mégpedig "UBORKÁS PEPSIT"...
Pepsi Ice Cucumber.

Ritka fos és remélem még évekig nem is éri el a magyar piacot.

Szivató 2007.09.18. 09:24:49

Olaszországban ittam nyáron SPRITE Zerot. komolyan jó volt. iható élvezhető. a C C Zerót nem mertem kipróbálni mert én a Light-tól is rosszul vagyok. konkrétan hányingerem van tőle:) de a Sprite Zero király volt.

Rák Attantam 2007.09.18. 09:31:00

ojio 2007.09.18. 08:50:36
"...Azon gondolkodom, hogy vajon a dinnyés dolgok után létezik-e valami?"

Igen, kémeim szerint lesz még szotyolás, molyírtós (nem Mojito-s!) és marhahúsos is.
Ezek kiváló társai lehetnek egy mákos pacal, fokhagymás nápolyi vagy túrós halászlé -menünek. :O

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.09.18. 09:33:21

Szerelmes vagyok a képen látható lányba!

asdf2014 2007.09.18. 09:33:43

naa én csak ásványvizet ittam eddig, de a héten benéztem a Rothschildba a Szent István körúton és ott árulnak valami Vitaqua nevű ízesített ásványvizet, a lótuszvirágos nagyon király!

Mária 2007.09.18. 09:34:43

Coca Cola Zéro vízkő.

Nem tudtátok? A női fórumokon rendszeresen felbukkanó poén, hogy ki mivel szedi le a vízkövet a csaptelepről.

Van aki kólát önt rá. Bármelyik fajtából.

Nos, ez mostantól nem csak tűrt, de egyenesen támogatott megoldás lesz.

hybe 2007.09.18. 09:34:50

Én is azon kevesek közé tartozom, akiknek bejött a Zero. Sokkal jobb, mint a light, a cukrosat meg már csak nem kéne annyit innom, de leszokni nehéz róla. Egyébként nyári tapasztalatom : a bajorok viszik, mint a cukrot (pedig nincs is benne) :-)

Fellegjáró Marci 2007.09.18. 09:39:24

Na ebbe én is belefutottam Görögoszágban.A fele a csapban landolt,lol.
Viszont a görög Fanta a legkirályabb a világon!!!

Trixyke 2007.09.18. 09:43:56

Szerintem finom a Zero Cola és a Fanta is. Görögországban voltam most a nyáron egy hónapot nyaralni és ott ittam először mindkettőt. Semmi bajom nem volt vele, szerintem tök jó.

yanchi 2007.09.18. 09:46:44

Érdekes, nyár elején jártam Krétán, ott volt a sima cukorszirup, volt a Light, és volt a Zero, nekem ez utóbbi jött be leginkább. Ami jelentheti azt is, hogy nekem más az ízlésem, mint nektek, vagy azt, hogy a víz Krétán egész más ízű, mint Ausztriában, és az jobban összejön ezzel a Zero-ízzel. Ki tudja? Ha itthon lehet majd kapni, megkóstolom megint.
Tapasztalt kólázóként mondhatom, hogy ugyanaz az ital más országokban egész másmilyen (ez sörre is tud igaz lenni).

Sanpellegrino Chinotto 2007.09.18. 09:49:52

punpa 2007.09.18. 08:46:14

"Bár Olaszoban ittam fanta ciamont vagy mi a szöszt, a lényeg, hogy fekete és jégeríze van... na az se volt kutya, de a dinnyét mérföldekkel veri."

Chinottót ittál, de az Fantából tényleg ßar!

Pistike_ 2007.09.18. 09:50:18

Én is külföldön kaptam ilyet, szerintem is egész jó volt. Annyira tuti nem rossz, mint mondják itt egyesek. Nem lehet, hogy a teszkós kólát nem mostátok ki a szátokból előtte ? :D

Dr Net Elek (törölt) 2007.09.18. 09:51:23

Mária · maria.blog.hu 2007.09.18. 09:34:43

Állitólag zsiros/olajos alkatrészek tisztitására is kiváló a kóla. Bár ez nöi fórumokon gondolom nem annyira téma:)

Druzse 2007.09.18. 09:53:08

Nemrég ittam ilyet, szerintem az ízesített kólák között az egyik legjobb. Merthogy ízesített, említette ezt már valaki? "... with vegetable extracts..."!

VIC20 2007.09.18. 09:56:37

Bácsfi Diána a Centálból:

Na gyere, bogaram... tépjed... Még egy csokit is kapsz, ha sikerül.

Azt hiszem, összeillő barátnők vagytok (szellemi szinten).

VIC20 2007.09.18. 09:59:48

Diána:

Egyébként boldog névnapot!

xombat.com 2007.09.18. 09:59:54

cukorbeteg

orulj neki hogy nem tudsz ilyeneket inni
lehet hogy a termeszet azert cseszett ki veled mert jozan esszel nem johettel ra arra hogy mit lehet innod
(mellekesen: a gyumolcslek jelentos resze mestersegesen cukrozott, meg ha nincs is feltuntetve a csomagolason)

mindenkinek ajanlom hogy olvassa el William Dufty: Cukor Blues c. konyvet, es egy csapasra leszokik a mindenfel mesterseges lottyrol

Mária 2007.09.18. 10:00:13


Net_Elek · farm.blog.hu 2007.09.18. 09:51:23

Legközelebb fel fogom vetni, mint lehetőséget, amikor azon görcsöl valaki, hogy mivel szedje le a toros kolbász meg az újévi malac maradványait a flancos inox beépített tűzhely sütőjéből :)))

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2007.09.18. 10:04:47

A kóláknak minden országban más az ízük. Én pl. alig tudom meginni a németországi Cola Lightot.

Szóval nincs sok értelme az osztrákot tesztelni. A magyar más lesz.

ds9 2007.09.18. 10:07:09

Én nem tudom, hogy ezt a "ZERO" dolgot ki találta ki, de a nevében benne van már a valóság is (two in one).

A Coca Cola Zero nagyságrendekkel szarabb mint a Coca Cola Light.
Aki szereti a Coca Colát és évekkel ezelőtt megbékélt azzal, hogy ő lightot iszik (mert nem akar 200 kg lenni) és azt megszokta, annak ez a ZERO egy nagy pofáncsapás, mert egyszerűen penetráns ize van.Arra most nagyon nem térek ki, hogy a Coca Cola egy olyan éve megváltoztatta a CC Light receptjét is, az is szarabb lett, de még igyse éri el ennek a megaszarnak a szintjét.

Nem tudom, hogy ezt ki találta ki, de borzalmas.
Nekem egyébkéntt ezzel nimcsen is akkora bajom, ezután is (mint eddig) iszom a Coca Cola Lightot.
A baj az, hogy ez a ZERO nevű szörny ez terjed.

Az én nagy kedvencem a Dr.Pepper, ami ugye egy texasi cég, és Texason kivül, hol a Pepsi, hol a Coca palackozza.Európában eddig a tulajdonos a Cadbury Scwheppes palackozta, lehetett kapni egy csomó európai országban (Austria, GB, Német.o., etc.).A Cadbury eladta az üditő-üzletágat és mostantól (pl.) Angliában a Coca Cola palackozza a Dr.Peppert és a Diet Dr.Pepper helyett előjöttek egy Dr.Pepper ZERO nevű valamivel.
Mivel nem iszok cukros üditőt (a fent vázolt 200 kilós terv elkerülése végett), de a Dr.Peppert nagyon szeretem, kénytelen vagyok ezt megvenni.
De nem is iszok annyit, mert ugyan a Dr.Peppert nagyon szeretem és az USA-ban a Diet Dr.P. nagyon finom (sőt a Diet Vanilla Cherry Dr.Pepper nagyon király) ennek a ZERO-nak sok köze azokhoz nincsen, olyan mint a Coca Cola ZERO, valami fáradt lötty.

Nem tudom, hogyha egyébként gyártanak Coca Cola Lightot, (az USA-ban) Diet Coke-ot, Diet Dr.Peppert, amik azért ihatóak, mi a fenének kellett előjönni egy ezeknél nagységrendekkel szarabb löttyel ?
Ez lenne a kreativitás ??

Erről jut eszembe a Pepsi 2001-ben jött ki az USA-ban az új diétás Pepsivel.Éppen kint voltam és egy reggeli műsorban láttam, hogy elvileg már kát éve megvolt az ital, de nem tudták kitalálni a nevét, aztán két évig agyaltak (two years) és az lett az ital neve, hogy ONE.
Merthogy egy kalória volt benne ( a dobozosban).
Azóta már nem kapni :o) (megaszar volt, még a Pepsihez képest is).

Gondolom a ZERO, a ONE miatt lett elnevezve (biztos aszondták, ha ők ONE-t mondtak, mi mondjunk ZERO-t) bár azért elgondolkodtató, hogy a ZERO-ban is egy kalória van (dobozosban) és a 0,5-ösben 1.5, tehát ez a ZERO annyira nem is igaz, pont annyi a kalória, mint a Coca Cola Light-ban (vagy a Diet Coke-ban) de annak legalább tolerálható ize van.

Egyébként a Zero ize engem a Pepsi Max-re emlékeztet (ami az USA-ban a fent emlitett kreativizás miatt ONE lett, ami felveti a kérdést, miért nem volt jó a Max?), ami ugye ugyancsak eléggé tré volt.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2007.09.18. 10:12:52

jaja, görögországban volt sok, én nem szoktam lightot, de ismerem az ízét, a zéró sztem hasonlított rá, dinnyéset soha semmiből nem fogyasztok, csak real dinnyét. amúgy a kókusszal is így vagyok.
és ha már: a fanta red grapefruit király, de nem hozzák be azt sem, csak ezeket a retteneteket (vadmálna, brrrr)

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2007.09.18. 10:16:02

Ázsiában van a Nesteából mentolos (brrr.. fogkrém), meg körtés, ami viszont nekem nagyon bejön, pedig nem vagyok üdítőfan. Viszont sajnos sem a barackos, sem a feketeribizlis nincs itt, edig azokat is bírtam.. viszont van rengeteg cukor nélküli zöld tea!:)

Szil-Ka 2007.09.18. 10:22:12

Hát ez kábé olyan lehet, mint a Pepsi Max, szerintem az is nagyon ócska, még a lidl-s kóla is jobb nála...

A dinnyés fanta is borzalmas, mangósat vissza!

Csenkujem 2007.09.18. 10:24:13

Who's that girl?, ott, a posztban beszúrt képen?

Nyammm.

xombat.com 2007.09.18. 10:42:18

Az angliai Tesco Cola veri a Coca-t,
arrol nem is beszelve hogy harmad-negyedannyiba kerul

Vonnegut 2007.09.18. 10:43:05

Nekem sokkal jobban bejön, mint a mindenféle "lájtok". Valaki itt fentebb függőséget emlegetett, hát nem tudom, én nem vettem észre. Amikor jólesik, iszom egyet, aztán napokig, hetekig nem. Amúgy a Zérót is nagyon fel tudja dobni egy 15 éves kubai rum:)

De vannak azért ennél sokkal jobb itókák is, ajánlom a mindenféle Coca és Pepsi származékok miatt fanyalgók figyelmébe:

frissen facsart narancslé
zöld tea
Apenta Bodza
ásványvíz citrommal
mézes pálinka
Il Padrino (olasz vörösbor)
Tullamore Dew
búzasör

pinbota 2007.09.18. 10:45:58

Nekem az egyetlen kóla ami iható az a sima CocaCola, a többi szerintem nagyon szar, beleértve a Pepsi-t is és különösen kiemelve a Light-ot. A tescos és hasonló névtelen borzalmakat hihetetlen, hogy van aki megveszi.
Azt el sem tudom képzelni, hogy az embereket mi vigyen rá arra, hogy olyat is megigyanak ami nem ízlik nekik, vagy egyenesen szarnak tartanak, pusztán azért mert kevésbé egészségtelen mint ugyanannak a fogyasztható verziója.
A csapvíz jó, egészséges és szinte ingyen van. Vagy az nem menő?

xombat.com 2007.09.18. 10:46:50

édesgyökér tea

zéró kalória
természetesen édes

LiBerti 2007.09.18. 10:48:30

A Zerot én is kóstoltam, még Svájcban/Franciaországban. Véleményem röviden:

A Cola Lightnál _sokkal_ jobb. A Light ugyanis ihatatlan ipari hűtőfolyadék, egész képernyőt betöltő cukorpótló mellékízzel. A Zeroban csak egy kicsit van meg ez a mellékíz, de határozottan megvan; ennek ellenére iható, de csak nem túl nagy mennyiségben (fél liter már túl sok, 2-3 deci még OK). A rendes Coca Colához viszont egyik sem ér fel.

Hja, és én is ittam citromos Coca Colát. Az viszont telitalálat. Legalábbis nekem.

gilette307 2007.09.18. 11:06:31

Szerintem teljesen iható, aki nem a cukorszirupszerű sima kólát szereti, hanem már korábban "átlájtosodott", szerintem szeretni fogja.
A tesztel kapcsolatban pedig annyi, hogy én nem vettem volna a számba azt ami lenyomta, minden elismerésem a tesztelőké, nagyon bátor emberek.
(Azt azért hozzáteszem, hogy mára outsider lette, mert vagy 2 éve nem utazom a műnyálakban).

human · http://yummie.hu 2007.09.18. 11:08:17

simán lehetett már itthon is inni vany két hónapja Zero-t

xombat.com 2007.09.18. 11:28:13

ivott mar valaki steviaval edesitett kolat?
allitolag Japanban forgalmaznak olyat is

silverball 2007.09.18. 11:31:26

Egy dolgot nem értek csak: teljesen nyilvánvaló, hogy a szénsavas löttyök minden összetevője káros a szervezetre ( kivéve talán a víz ...) , mégis milliárd dolláros üzlet, és ezt issza a jónép nagy része, ahelyett hogy vizet inna, meg sört és bort, persze mértékkel, meg tejet, de azt is a jobbik fajtából.Rosszul vagyok, mikor a pár éves gyerekek kezébe is kólásüveget látok, amit persze az okos szüleik raknak bele.

üdvözlet minden Kommentelőnek!!!

kratos 2007.09.18. 11:34:20

hahaha. amit coke zero és light neveken árulnak, az valójában ugyanaz a lötty. csak a pakk más.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.09.18. 11:36:24

most ezek után hogy fogja nojbi feltalálni az updét kólát?

Nagyvakond 2007.09.18. 11:37:57

Finnyás hisztisek vagytok.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.09.18. 11:41:20

Spanyolországban egy ideje már kapható a Zero, kóstoltam, tényleg valami hígitott gépi kóla benyomásom volt. Ez a hiperkóla, amiben már semmi nincs: se cukor, se kalória, se íz.
Szintén spanyol élmény a szamócás(?) Fanta, ami szerintem borzalom: műízű, émelyítő lötyi, négyünknek közösen kellett egy fél literes üveggel lenyomni. Az íze tényleg annyira nyomokban emlékeztet csak a gyümölcsre, hogy ha nem látom a címkét, kanalas gyógyszer- gyerekfogkrém ízesítésre gyanakszom. Tragikus.

Lipton 2007.09.18. 11:50:08

Itt Svédországban már elég régóta van Coca-Cola Zero, szerintem nem rossz. A Light-ot egyből megismerni az ízéről, a Zerot nem.
Van Sprite Zero is, azt még nem kóstoltam. A Fanta itt nem Zero hanem Free, és elég sok fajta van (pl ananász-grapefruit, alma, stb), az íze teljesen jó, nem lehet érezni rajta, hogy Free.

jocóka 2007.09.18. 11:51:42

Pema: a budaörsi madarasteszkóban lehet uborkás pepsit kapni. a 0,33-ast nem tudtuk hárman meginni...

májgeriberi 2007.09.18. 11:55:35

Ezt lehet kapni majd ápdétNorbiColának a Norbihalfos mellé!
Nincs benne kalória csak szinezék, víz meg aroma persze hogy nem hízlal!

Pema 2007.09.18. 11:57:45

Köszi Jocóka....

Azzal fogom riogatni a szomszédokat :)

helviti 2007.09.18. 12:09:15

Attól, hogy egy terhes nő megiszik néhány korty kólát, még nem lesz hülye liba. Senki sem mondta/írta, hogy naponta literszámra dönti magába...
Egyébként ennyi erővel Bp-re se menjen, mert beszívja a sok szmogot, stb.

melin 2007.09.18. 12:21:27

Ds9, a Dr Pepper...hm, hát nekem az a "hűdeszar" volt:) De ízlések és pofonok ugyebár...

CC ligt, Vanillia jöhet, és nekem a dinnyés Fanta is ízlik nagyon. Ahogy a dinnyés Cappy is!
Valaki kérdezte, h terhesen hogy mérgezheti magát az ember kólával... hát, ezt talán az tudja elmondani, aki volt már terhes, és volt kívánós. Sajnos a legendák nem hazudnak, én a 3. gyerekemmel iszonyú kívánós voltam, és csupa szemét kajára (főleg burgerking), és lájt kólát ittam volna lájt kólával. Mivel van önüralmam, ezért csak napi fél litert, és 1 héten csak 1 (najó, max 2) hamburgert:-)
Egyébként nekem legobban az ízesített ásványvizek jönnek be, bár nyilván azokban is van adalék rendesen... de talán kevesebb.

Parasite 2007.09.18. 12:21:46

azt nem értem mitől mindenmentes? nem keveritek srácok a cukor és koffeinmentes kólával? a zero-ban csak cukor nincs, koffein van, egy újragondolt light, tulajdonképpen

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.09.18. 12:21:57

Nem is lehet sikeres ember, aki Budipesten várandós! Ha iszik takarmány-étvágygerjesztővel ízesített szénsavazott rozsda- és vízkőoldót, ha nem. Egyébként nem is a lájtkólák a legjobb szarkőoldók. Egy jó vörösboros hányás még az albérleti WC-t is letisztítja.

Primavera 2007.09.18. 12:41:23

A név eredetét még nem sikerült megfejteni, ezért segítek: nincs benne koffein. :))

melin 2007.09.18. 12:48:31

Kitalátor: nem is Budapesten voltam várandós... szóval sikeres vagyok?
Hányni meg hánytam már eleget, kösszépen, elég volt!! Ha lehet, a klotyót másként tisztítanám ebből kifolyólag. :)))

pingpong 2007.09.18. 13:01:51

zero: nem fincsi :(
coca-cola-párti vagyok és megrögzött ne-legyen-má-benne-cukor-de-legyen-íze ivó. ezt kaptam hát párszor inni a diet coke helyett. és nem fincsi :(

cupoj 2007.09.18. 13:12:07

Hát én eddig se ittam colát, mert gyomorszétmaró, fogrohasztó egészségtelen vacak és csak jéghidegen és nagyonszénsavasan elviselhető az íze, de a legújabb se fogja megnyerni a tetszésem...nem is baj...

ako-ako 2007.09.18. 13:14:33

nagymamaaaaa!
miert ilyen nagy a komment-cimed???

a zero kolanal csak a zero mezzomix a szarabb...

ami nagyon jofajta kola, az az africola. haverom hozott igazi coke classicot kisüvegbena route 66-röl. tenyleg jobb...

hottentotta 2007.09.18. 13:47:13

augusztus végén horvátországban nyaraltam, vettünk az útra egy zeros coca colát, semmi de semmi baj nem volt vele.

a homár biztos rossz helyről vásárolt ;)

ako-ako 2007.09.18. 13:48:44

egyebkent erdekes, hogy a spezit meg az apfelschorlet meg nem vittek be magyarorszagra...

LustaDick 2007.09.18. 13:49:52

A recept minden országban egy picit más (legfőképp a cukortartalom), a helyi izléshez igazítva.
Egyébként én legutóbb Írországban ittam Zero-t, nem volt másabb, mint a Light. Viszont meglepve olvastam a cimkéjén, hogy Aspartamot tartalmaz. Akkor meg mi a fészkes nyavalyától Zero???

LustaDick 2007.09.18. 13:51:21

Az apfelschorle volt már pár éve, akkorát bukott, mint a ház...

LustaDick 2007.09.18. 13:53:57

Én nagy kólás vagyok, de a vaniliásat nem sírom vissza. Olyan íze volt, mintha kiöblögettek volna egy túrókrémes dobozt kólával, aztán azt palackozták. Legalább mazsolát tettek volna bele. :o)

ako-ako 2007.09.18. 13:59:46

hahaha, pedig 1000x jobb (es valamivel egeszsegesebb is), mint a bodzas, kexölös, malnas izek, amik egyebkent is asszem csak magyaro-n vannak

ako-ako 2007.09.18. 14:03:17

persze a kokakola apfelschorleje, a lift emelyitö, edes szar. nekem az adelholzener izlik a legjobban.

Zoltan Baranyai · http://mindennapibetevo.blog.hu 2007.09.18. 14:53:17

A Zero a Light Coke férfi megfelelője, mert a férfiak a lightot túl nőiesnek tartják és ezért egy maszkulin megjelenésű-nevű italt hoztak forgalomba, ami szinte ugyanaz, mint a Cola Light. Marketingtevékenység.

szkaccsotjeggel 2007.09.18. 14:54:01

gyerekek ki emléxik a PEPSI BLUE-ra?
legjobb volt.

bobek3000 2007.09.18. 14:59:07

...srácok a legcombosabb Kóla ízű (űrszemét) lötty a Spar és Interspar árúházakban lelhető fel, fedőneve: Melanie Cola!!! A termék nem gyúlékony, de kiérdemelné a "C" Tűzveszéllyességi fokozatot, a szénsavtartalma miatt(azt nem spórolták el, és egyszerűen égeti a nyelved)

bobek3000 2007.09.18. 15:01:06

...Kofola, KofaCola, Hopp-Kola? valami ismerős a szláv "élelmiszeripar"-ból?

K.r.i.s.z.t.i. · www.forumshopsblog.com 2007.09.18. 15:25:49

Én is kóstoltam a nyáron, svédországban. De egyrészről nem értettem miért kell még egy light kóla, hisz a benne valók arányai nem nagyon térnek el a cola light-tól. És nagyon az íze se. Mondjuk a zero nekem kifejezetten undor keltő, szóval nem hiszem, hogy mégegyszer inni fogok.

lbytesxk 2007.09.18. 17:18:40

Silverball, te sört és bort tennél a gyerekek kezébe? A colák nem viz helyettesitők, én szeretek egy jó hideg Pepsit ebédhez vagy délután, a nap többi résyében meg vizet iszok. Ezért milliárd $ üzlet a cola. és a mértékletes fogyasztás nem káros.

vilya 2007.09.18. 18:35:40

A sima Coca-Cola még elmegy de ezt a Zerot két korty utén dobtam a kukába. Jellemző, hogy mikor Ausztriában bementem egy szupermarketbe, csak ilyen volt a polcon, gondolom ezt senki sem vitte...

jesszumpepi (törölt) 2007.09.18. 18:40:29

Vonnegut!
Nem csak a neved szimpatikus.
Mi sem iszunk lónyálakat.A gyereknek tartós rekedtsége volt évekig,logopédushoz jártunk vele.Azt hittem,nagy probléma.Mára meggyógyult,és annyi haszna lett a dolognak,hogy szénsavas italt nem adhattunk neki,nem is szereti :-)))

Den Hadnagy 2007.09.18. 20:39:06

Ha már az eltűnt termékeket említettétek!
Fahéjas Orbit már nincs, vagy csak én nem látok? A legjobb a világon...

Den Hadnagy 2007.09.18. 20:46:43

Egyébként Holiday Cola (99 ft/2 l)+ Koccintós Bor (199 ft/2l) - Ennél nincs ütősebb párosítás.

Koccintós helyett:

- Búfelejtő
- Csárdás
- Mulatós
stb

mókus 2007.09.18. 22:31:21

cola turka? :) a jó kis oldschool török kóla, jobb, mint az igazi ;)
akinek máz eszter bejön, az sikeres ember nem lehet..

mókus 2007.09.18. 22:32:27

Közben jutott eszembe, dr. pepper-t lehet kapni Mo-n is!

awender 2007.09.19. 11:28:41

27 éve iszok mindenféle kólákat. Nekem ízlett. Bocsi, tudom nem divat nem fikázni valamit :)

arabella 2007.09.19. 14:50:43

Kulfoldon elek es allandoan Cola Zerot iszom. Szerintem finom. Nem tudom, ti mit kostoltatok de itt edesebb mint a light szoval finomabb is es ugyanolyan szensavas mint a tobbi. A kedvencem. Szerintem becsaptak titeket... :) A citromos kola viszont nem izlett.

sys 2007.09.20. 20:41:13

Fanta Zero-t ne bántsátok, sztem jó. Kicsit olyan, mint a Deit, csak narancsosabb. (Bár lehet, hogy itt Norvégiában édesebb, mint Németországban, a norvégok mindenből az émelyítő édeset szeretik.) Rendes Fantához nem nagyon tudom hasonlítani, a sav meg a cukor együtt több, mint amit az én fogaim elviselnek.

Amúgy itt a Coke Zero is édesebb, mint a Light, nekem túl édes is. Bár az undorító macsó reklámkampány miatt akkor se venném, ha a legjobb üdítő lenne a földön. Sajnos nem találtam a neten, de ilyen plakátokkal indítottak, hogy

"Why can't life have a lot more zero?
Like bras with ZERO fumbling?
And girlfriends with ZERO headaches,
and ZERO 'we need to talk'?
Yeah! Get ready for life as it should be!
Zero is coming!"

Na ekkor kezdtem el Pepsit venni.

Fender · http://firka.blog.hu/ 2007.09.20. 21:46:15

A Burn-t is lehúztátok, mégis jó. Nem hiszek nektek. :)

fashion victim 2007.09.26. 20:56:42

Franciaorszagban hallottam, hogy a Zero ugyanaz mint a Light, csak atpozicionaltak a ferfiak szamara. Egy felmeres ugyanis kimutatta, hogy a "light' szo miatt szinte kizarolag a nok veszik. Erre kihoztak a Zero-t, amely csomagolasaban es reklamjaiban is a ferfiakat celozza meg. Sorry sracok, de ugyanaz, mint a Light. Nem jobb, nem rosszab. Ugyanaz.

csákány 2007.10.05. 14:53:41

Zéró Vízkő helyett a zero Cola megfelel teljesen szerintem a vízkőtelenítéshez. Sőt a fogkőtelenítésre is tökéletesen megfelel :)

href.hu/x/2smb

Andr1s 2009.04.29. 20:58:45

Ez egy fizetett cikk,ugyanis a coca cola zero a legfinomabb coca cola
ugyhogy titeket a pepsi fizet,hogy írjatok vmi kamu lehúzó cikket.
süti beállítások módosítása