Tékozló Homár

Így jár, aki nem vesz évente új Apple-gépet

2007.09.28. 09:20 | jackyll | komment

Kem mintha meglepődött volna, hogy a számítástechnika prémiumkategóriás gyártója, az Apple is a vásárlóin kisérletezi ki a termékeit. Pedig Steve Jobs minden év elején elmondja, hogy az a trendi, aki évente új gépet vesz, és hát tesznek is róla, hogy kelljen:

A sztorim nem hosszú, nem vicces: csak tömör és tanulságos. Válj 2006-ban közel 700.000 forintért(!) egy Apple MacBook Pro laptop boldog tulajdonosává. 7 hónap után vidd el garanciás szervizre, hogy a rejtélyes módon tönkrement optikai egységet (dvd/cd író/olvasó) kicseréljék neked, kb. 1 hónap(!!) átfutási idővel (ez csak a sztori kis fűszere, a lényeg most jön). 18 hónap után (természetesen a garancia lejártát követően) vedd tudomásul, hogy a laptop adaptere (Apple 85W MagSafe Power Adapter) megadta magát és nem hajlandó többet életet lehelni a gépedbe. Halálos nyugalommal vidd el egy Apple Premium Reseller boltba, azzal a tudattal, hogy kb. 10 perc alatt veszel egy új adaptert. Kerülgessen agyérgörcs, amikor közlik veled, hogy az Apple az első szériás MacBook Pro-k után úgy döntött, hogy a következő szériákat 60W-os adapterekkel látja el, és a 85W-ost kivonja a forgalomból, és természetesen nincs már raktáron 85W-os, várólista van, hónapok óta hiánycikk, fogalmuk sincs mikor lesz.

Menjél haza, kezdj el telefonálgatni/e-maileket írni az ország összes Apple kereskedőjének/szervizének és TÉNYLEG vedd tudomásul, hogy az információ helyes - SEHOL nem lehet kapni 85W-os adaptert. Nézegess külföldi Apple fórumokat és jöjj rá, hogy ott is szopatóra vannak állítva az első szériás tulajdonosok adapter ügyben. Kicsit nézegesd a homályos tükörképed a lemerült, ezüstösen csillogó laptop kijelzőjén, majd csukd be és könyveld el, hogy van egy közel 700.000 forintos laptopod, amit rossz esetben soha, jó esetben pár hónap múlva tudsz újra használni.

És azért, hogy legyen egy kis hollywood-i befejezés is a dologban: 1 héttel később kapj egy mailt egy laptop kereskedő (NEM APPLE RESELLER/KÉPVISELŐ!) bolttól, hogy náluk van egy raktáron, ha beugrasz érte, potom 35.000 forintért a tiéd lehet. És beugrasz érte.

APPLE PREMIUM MÁRKA? .ÓFASZT!!!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soockit van Dalen 2007.09.28. 09:28:34

Nincs valamilyen szabály, hogy mennyi időn belül kell szállítani alkatrészt!?

ckai/poke and destroy · http://www.nyariviola.blogspot.com 2007.09.28. 09:34:43

Pffff ocsem nekem sosem volt laptop-om, nem is tudtam h ez ekkora herce hurca m.o.-n, szal asszem ugy dontottem m.o.-n sose nem is lesz nekem se laptop-om.:D itt kulfoldon meg 5 munkanap alatt kicsreltek az acer kepernyojet (rendelessel egyutt 5 nap).

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 09:36:21

így jár aki nem tekint körül mielőtt vásárol.

700.000 forint? atyaég. normális ennyit pénzt kidobni az ablakon egy laptopra? 3-400.000-ért egy csucsszuper ASUS, vagy más kapható a legerősebb belsővel.

apple USA cucc, ha kell bele valami onnan kell rendelni. csak spéci cucc jó bele. egy normál laptopba bármit rakhatok, válogathatok különböző prémium kategóriás cuccokból -> nem romlik el garantáltan sokat bír.

tényleg megér +300.000-ret egy apple szopás? ja hogy közben elmondhatom hogy macbookom van?

ja aki ennyire elit, és menő, az felemelt fejel viselje a következményeket.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.09.28. 09:36:53

Szép.. Érdemes azért körülnézni valami utángyártott szarért az aksikkal foglalkozó szakboltokban, mielőtt megveszed az eredetit 35-ért. Hátha. (Jó, tudom, mostmár mindegy)

Részemről IBM/Lenovo. Ronda, de mindig lesz hozzá alkatrész :D

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 09:41:52

újonan meg pláne nem éri meg laptopot venni mert csak szopás van a garanciával ha gond van (ha van alkatrész akkor a szervizben tökölnek stb)

olyat kell vennni ami kifutott a garanciából, azaz egy-két éveset, ha addig bírta gond nélkül akkor fogja még 5-ig. és itenem ha bedöglik valami akkor elmész az első értelmes helyre és töredékáron veszel bele új cuccot.

miért van az hogy nekem a HP 4 éves, és gond nélkül használom, és csak a tápcsatlakozót kellet megforrasztani egyszer, mert érintkezési hibás volt?

(laptop sajátmagam szétszed, alaplap munkatársnak bevisz, ő 2 perc alatt megforraszt, én otthon összeszerel)

4 év alatt ennyi...

most ti vagy ócska cuccokat vesztek itt a homáron, vagy baltával gépeltek, vagy szimplán nem lehet értelmes notebookot venni mostanság.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 09:44:01

illetve cikkíró lehet jobban járt volna ha adaptert beviszi egy elektronikai műszerészhez, gyanítom 15 perc alatt jó lett volna az adaptere. csak a trafót szétvágás, és összeragasztás után nem lett volna olyan szép, 700.000 forintos laptophoz illő.

asdf 2007.09.28. 09:47:43

Szerintem a legegyszerubb megnezni a feszkot es az ampert a doglott tapon, felhivsz egy nagy notebookboltot, hogy ennyi V ennyi A-s tapegyseg kell neked tokmindegy milyen tapcsatlakozoval, megveszed max 10 ropiert, tapdugot levagod rola, zsugorfolia felhuz, a regirol atforrasztani a tapdugot az ujra, holegfuvo es mar kesz is :) Nem lesz szep, de legalabb mukodik ;) Opcionalis verzio: uj tap csatlakozojahoz huvelyt venni, meg egy mac-es dugot, madzag koze, es akkor hasznaltban majd el lehet adni, mert sertetlen, ha megjott a macis tap.

ui: most nezek kepeket, ugy nez ki tobb feszultsegrol megy a cucc, nem egyrol, mint a hagyomanyos notebook, ha tenyleg itt van, akkor storno a teljes fenti es IJ kategoria :)

asdf 2007.09.28. 09:49:17

Igen, szerintem is egy elektronikai szaki lesz a megoldas, aki jol megszereli...

kew1n 2007.09.28. 09:57:06

700e ft-s laptop, hehe, sznob. meg h 35ert adapter, balek :D a tortenet szomoru, de ne jelentkezz a mediamarkt kampanyba!

chabba (törölt) 2007.09.28. 09:57:37

Érdemes megnézni a garanciát, általában a megvásárlástól számított 8 évig köteles biztosítani a gyártó alkatrészt és tartozékokat. 700.000-es laptop esetében pedig már érdemes perre menni (persze csak akkor, ha nem lett volna más megoldás. De szerencsére volt)

Szakyster 2007.09.28. 09:58:39

És ugye nem gáz (az apple-nak) hogy a 700 kHuf-os laptop sufnituningra szorul?

vernarancs 2007.09.28. 09:59:10

Bakker. Sosem ertettem minek kell Apple-tol barmit is venni. En meg ertelmes termeket nem lattam toluk (az iPod a legnagyobb parasztvakitas amit valaha lattam). Veszel egy kozonseges laptopot es ranyomod a MacOS-t oszt jonapot hamar szenvedni akarsz. Mar az is intelen futik. Masfelol tapot gyartatni is lehet, sot a szart meg lehet javittatni. Vannak meg hozzaerto szakik akik nem felnek szetszedni egy tapot es ujratekercselik.
Szerintem sznob vagy es es meg bena is, hogy ennyiert kepes vagy tapot venni.

Ron Jeremy 2007.09.28. 10:05:25

Én írtam levelet Kem néven: Hurrá Torpedónak annyit válaszolnék, hogy azért döntöttem Apple mellett, mert szabad időmben koncerteken VJ-zek, ahol mindennél fontosabb, hogy üzembiztos legyen a géped, ne legyen egy pillanatnyi fagyás sem. Na ezt egy Windowson futó alkalmazással még a rémálmomban sem merném megpróbálni. Ebből a szempontból jól döntöttem és szerintem megérte, mert a 18 hónap alatt EGYSZER, értsd EGYSZER SEM fagyott meg a gépem. Nem hinném, hogy ezt te el tudod mondani a 4 éves HP-s gépedről. Az más tészta, hogy otthon Counterstrike-ozás közben megáll a szuper HP-s géped és más, hogy élő koncert alatt fagysz le. Volt szerencsém a Szigeten végignézni, ahogy a NEO együttes vezetőjének laptopján a Windows hogy fagyott meg az első szám első fél percében és, hogy próbálta felállítani kb. 5 percen keresztül...Never-ever...Az már más tészta, hogy felháborító az Apple szerviz és iszonyatosak az árak, pláne az, ami most a táppal történik.

Szégyen ez a lehúzás hardver oldalról, de az üzembiztosság *5-ös.

Kem

Fortocská 2007.09.28. 10:07:25

Ckai, nekem is kicserélték az Acer laptopom képernyőjét öt nap alatt, pedig Brno-ban van a szerviz, én meg itt élek M.o-n. Garanciálisan, tök ingyé', hipp-hopp.

báró Csekonics 2007.09.28. 10:07:26

Azért az a 7k csak Lajtán innen 7k...
Nemcsak a terméktámogatása sz@r idehaza, hanem az egész kereskedői hálózat, úgy ahogy van.

Egyik kolléga nagy Apple-fan (neki is van egy ilyen pro-ja, meg ipod, meg mittomén mi a f@sz kiegészítők is mindkettőhöz), de eszébe nem jut bármit itthon venni - jó esetben 1,5x annyi, rossz esetben 2x-3x annyi bármi, ami Apple, mint a nagy vizen túl.
És ugye, mivel World-wide warranty, hót mindegy, hol veszed.
Csak itthon ne menj vele szervizbe soha.
Bár érdekes módon neki eddig csak a laptop (Sony) akksijával volt gondja, mikor az a visszahívás is volt - lehet, azért nincs más baja, mert nem itthon vette?
Vagy ez azért összeesküvés-elmélet?

Soockit van Dalen 2007.09.28. 10:12:57

10 évig kötles a gyár alkatrészeket szolgáltatni és ez nem az Ő kényük kedvük szerint van hanem a magyar jogszabályok szeritn van így. Persze ez csak szabály amit át lehet hágni. A HP-ról annyit, hogy próbálj meg alkatrészt venni a HP-nál. elárulom nem fogsz tudni. Vizsgálgatták már ez ügyben a HP-t, de aHP tudta bizonyítani papírokkal, hogy érkezik Magyarországra alkatrész. Persze a HP nem szervizel, csak cserél.

BiG_ 2007.09.28. 10:13:50

Aki nem elektronikai-informatikai-asztrofizikai-biokémiai szakember, az ezen a bolygón sikeres nem lehet...

Üdv!

Szakyster 2007.09.28. 10:14:38

Csak hardwer nézve a 400 E-s jól kiválasztott laptop ugyanolyan betonstabil, mint az mcbook. Persze nem olyan szép.

fitymacsattogas 2007.09.28. 10:14:42

Akarhanyszor vettem iPod-ot, aksija 3-4 honapnal tovabb _nem_ birta. Meguntam.

PostModern 2007.09.28. 10:15:30

Nemcsak a proknak, a sima MacBook-oknak is szériahibás az optikai olvasója... Az csak 300 ezer Ft, de egy audio cd-t is kidob.

csakazértse 2007.09.28. 10:19:25

Palkovicsné minden héten kisorsol egy adaptert!

Zorro2007 2007.09.28. 10:19:46


Megoldas:
szepen elbattyogsz egy elektronikai boltba es veszel 15EFt-ert egy >85W-os univerzalis tapot(kulonfele fejcsatlakozok a kulonfele kutyukhoz a dobozban:), hazamesz osszedug es orul.
Ha bator vagy ugyanezt megkapod a kinain

Tengertánc (törölt) 2007.09.28. 10:22:26

Mi a faszom kerül 7 kilóba egy laptopon???? Van benne időgép vagy megfőzi helyetted a reggeli kávét?

moli 2007.09.28. 10:25:32

de az apple a hunyo.

plaguetongue 2007.09.28. 10:26:24

Figyu van egy eladó laptopom 900 ezer HUF-ért? Vannak hozzá csereadaptereim is 10 darab. Darabja 90 ezer HUF, de ha megveszed az összeset egyszerre akkor csak Neked megszámítom az adaptereket 950 ezerért. Na érdekel? Olyan a cucc, hogy villoghatnál vele. Szánalmas sznob-e vagy?

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 10:30:47

Krcsko 2007.09.28. 10:05:25

figyu. nem az alapanyag miatt fagynak a laptopok, hanem az oprendszer miatt. 150.000-res laptopra is lehet tenni mac-os-t :). szerintem neked solarist kellene használnod.

nem emlékszem rá hogy valaha is lefagyott volna a HP-m. igaz nem is vagyok dilettáns a témában, tehát perfekt szoftveres állapotban van a gépem. laptoppal nem játszok, arra rendes gép van :)

megsúgom a windows is csak akkor fagy ha valami ostoba telepítette, és rosszul állította be.

ha legközelebb laptopot vennél szólj, 500.000-ért olyan gépet kapsz ami garantáltan nem fagy le, c3d procis, 2 giga rammal, és évente 1 napot kérek rutinvizsgálatra. (más tészta hogy ezt 300-ból kihozom neked.)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 10:34:52

az apple kéremszépen speciálisan válogatott intel cuccokat alkalmaz. nem gondolkodnak sokáig, kiválasztanak egy típusú procit, 1 alaplapot, és rendelnek belőle kurvasokat hogy olcsó legyen a beszerzésük

csinálnak szép tokot (az tényleg szép), és egybepakolják. max 3 féle típus létezik, aprók az eltérések. usában szarért hugyért adják, külföldön meg veszett sznobok megveszik drágán is majd hülye lesz apple olcsón adni.

tehát 700.000 = 300.000 Ft alapanyag 100.000 szoftverek, 300.000 a márkanévért

az utolsó részt ki nyúlja le, apple, vagy magyar forgalmazó, vagy a boltos azt nem tudom

Dervenkál Egon 2007.09.28. 10:45:15

Nem tudom acer, lenovo meg egyéb notebookoknál hogy van, de Macbookkal szívtam úgy, hogy egyetlen billentyűje meghibásodott. Na majd egy hónapig tartott, mire cserélni tudták. Merhogy nem csak a teljes billentyűzetet cserélik egyben, hanem a fél gépet. Szerencsére garis volt.
Az Ipod-ról viszont egy rossz szavam se lehet, a régi podom még 3 év után is tökéletes (családi hasznosításban van), az egy éves nanoval sincs semmi gond. És azt sem tudom, mi benne a parasztvakítás egyesek szerint. 30 ezerből simán megvan egy 4 gigás, csak nem szabad itthon venni.

AiRLAC 2007.09.28. 10:56:21

Aki életében nem látott és nem használt legalább 1 hétig Apple gépet az minek ír ide? A post egyébként sem a gépről szól (ami jó) vagy az oprendszerről (ami szintén jó) hanem a csudálatos magyar szervizhelyzetről (ami szar). Úgylátszik mostanában divat lett az Apple fikázás.

A számítógépekről meg elmondható hogy mindegyik elromlik egy idő után és szar mindenből van.

Ja, aki itt okoskodik az utángyártott töltőkről az látott már Magsafe adaptert?

PostModern 2007.09.28. 10:59:41

Az én iPodommal semmi baj, pedig több, mint egy éves. (Igaz, Londonban vettem - csak hogy erősítsem az összeesküvés-elméletet.)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 11:13:14

AiRLAC 2007.09.28. 10:56:21

nem azt írtam ide az elején hogy szar a gép, vagy a hardver. elismerem hogy jó mindegyik. az volt a költői kérdésem hogy egy apple miért kerül annyival sokkal többe mint egy erős másik noti? megéri ezt az árkülönbséget? úgy hogy a macbookokról folyamatosan hallom hogy szervizbe kell hordani őket, mert sose jó valami?

egyébként én használati tárgynak tekintek minden gépet, ergó ha 3 hétig használnék mac-et akkor se szállnék el. sőt utálnám mert nem olyan mint amilyenhez szokva vagyok.

szóval én azt látom hogy nagyon szép desig, vannak gondjai, a szerviz elégtelen és lassú, drága vételár.

kontra

másprémiumlaptop: átlagos kinézet, feleannyi mint mac, szerviz szintén szopás, de nincs probléma vele, és nem kell szereltetni.

szumma:
munkára, levelezésre internetezésre mindegyik kiválóan alkalmas. tényleg van aki 2× annyiért mac-et vesz? igen. mérlegelt? valószínűleg igen. tudta milyen a szerviz? igen. vagy mégsem? akkor nem mérlegelt eléggé.
==> ne sírjon a maces szája

Ron Jeremy 2007.09.28. 11:17:08

MINDEN FIKÁZÓ GÉPNEK! AiRLAC megfogalmazta azt, amit írni akartam a sok okostojásnak.

Úgy látom túlnyomó részben kétféle ember kommentál erre témára:

1. Fogalma sincs miről van szó, de a 700.000 forintot és az Apple márkanevet meglátve egyből bevágja a klasszikus "SZNOB" kommentet, aztán továbbál. Azt persze nem gondolja át, hogy milyen okok lehetnek egy döntés mögött, elég neki arról HALLANI, hogy az Apple drága és egyből sznob lesz az ember, ha mellette teszi le a voksát.

2. Mindenhez értő szakik, akik nekiállnak okoskodni, hogy lehetne egy sufniban, kínai piacról szerzett anyagokkal megoldani a problémát. Csak ismétlem AiRLAC sorait: "látott már Magsafe adaptert"???? Tudjátok egyáltalán mi az? Röviden és velősen: nem a klasszikus tádugó van az adapter végén, hanem egy mágneses fej, amit ha te rá tudsz applikálni egy klasszikus tádugó helyére, akkor keresztbe-kasul leszoplak. De egyébként is!!!! MINDENKINEK finommechanikai műszerésznek kell lenni, aki laptop tulajdonos???

Asszem nem MO-n lennénk, ha nem ilyen zsigeri, ostoba, korlátolt kommentek születnének.

Okoskodjatok még egy kicsit, talán megváltjátok a világot!

Kem

Sam8888 2007.09.28. 11:21:22

Nekem volt egy Fujitsu-Siemens notebookom, ami már a vásárláskor szétszivatott.
Maga sztori:
Mivel fősulis lettem, szükségem lett hirtelen valami mobil PC-re, mert hetente 2x ráncigálni az asztali PC-t vonaton kicsit nehézkes lett volna.
Szóval vásárlás előtt állva: diákhitel felvesz, majd abból törlesztünk. 10 havi kamatmentes részletre volt akkor akcióban fusi laptp a photohallban. Mondom tök frankó, minél hamarabb túlleszek rajt.
Reggel 8, photohalll üzlet. A néni már bent ül, de nemhajlandó kinyitni az üzletet, mert csak 9kor nyitnak. OK. Ácsorgás 9ig. 9kor kinyit, elmondjuk mit akarunk, laptop elővesz, hiteligénylés 1-1,5óra. Elmegyünk addig sétálni, más dolgot intézni. 1,5 óra múlva visszaérünk, megjött a hiteligénylés, tök jó, mindjárt mehetek haza az új notesszal.
Aha persze. A nőci közli velünk, hogy elszúrta a hiteligénylést, merthogy mégsem jár táska a géphez, viszont így olcsóbb lesz, sztornózni kell +ismét 1,5 óra várakozás. Itt már kicsit ideges voltam. 1,5óra múlva a nő rájön, hogy ismét elcseszte az igénylést, tehát sírvafakad és hátramegy a raktárba pityeregni. Kb. 15perc után visszajön és közli, hogy ismét 1,5 óra. OK, nagynehezen megvan a laptop.

Kb. 2napos lehetett a gép, mikor már meglátszódott (!) rajta a kezem lenyomata, pedig nemhasználtam sokat. Visszavinni nemtudtam, mivel nemvoltam otthon, ígyhát hagytam az egészet. Majd olyan 4-5hónap múlva elkezdett elrepedni a billentyűzet jobb alsó sarkánál a műanyag. Rá 1-2 hétre pedig a bal alsó sarkánál is. Hozzáteszem a teteje már a 2. napon tiszta karc volt, mivel nembírta a táska anyagát és az szanaszét karcolta. Szervízben nemcserélik ki garanciában, merthogy annak énvagyok a hibája, hogy elrepedt. 20E Ft lenne a javíttatás. Ezen a ponton eladtam a gépet és rá fél évre vettem egy Albacomp Business V3-at. Az alba géppel azóta sincsen semmi probléma, pedig szinte mindig cibálom magammal, egyedül a bal alsó sarkán kezdett el kopni a festék (ottis csak az élén), valószínűlet azért, mert mindig úgy csúsztatom bele a táskába...

Nem drága laptopot kell venni, hanem jót. Eleinte énis ódzkodtam az albacomptól, de gyakorlatilag az egyik legnagyobb noteszgyártótól veszik meg a "kommersz" kiszerelésű gépeket, amikbe beleteszi az alba a procit, ramot, vinyót, stb és rárakja az albacomp márkajelzést... Hameg 7kilóért veszel laptopot, akkor már nem ratyi applet kéne venni, hanem DELL XPS szériájából vagy az ALIENWARE gépek közül bármelyiket.

Ron Jeremy 2007.09.28. 11:28:30

Hurrá Torpedó: olvastad egyáltalán, hogy mire használom a laptopot? Élő koncert alatti vetítésre és nem netezésre, szövegszerkesztésre...Csakis egy dolog vezérelt az Apple vs. PC kérdésben, mégpedig az, hogy ne kelljen remegő kézzel végigcsinálni egy élő koncertet, hogy mikor jön a kékhalál. Szóba se jött, hogy én egy 700 ezres gépet netezésre, szövegszerkesztésre használok...

És ebből a szempontból tökéletes választásnak bizonyult, szemben sok-sok ismerőssel, akik zenélnek, vetítenek és nem tudják elkerülni a Windowsos fagyásokat.

Azzal viszont egyet értek, hogy az ár-érték arány az bődületesen el van szállva és a szerviz is totál csőd.

Sam8888 2007.09.28. 11:29:32

Nekem volt egy Fujitsu-Siemens notebookom, ami már a vásárláskor szétszivatott.
Maga sztori:
Mivel fősulis lettem, szükségem lett hirtelen valami mobil PC-re, mert hetente 2x ráncigálni az asztali PC-t vonaton kicsit nehézkes lett volna.
Szóval vásárlás előtt állva: diákhitel felvesz, majd abból törlesztünk. 10 havi kamatmentes részletre volt akkor akcióban fusi laptp a photohallban. Mondom tök frankó, minél hamarabb túlleszek rajt.
Reggel 8, photohalll üzlet. A néni már bent ül, de nemhajlandó kinyitni az üzletet, mert csak 9kor nyitnak. OK. Ácsorgás 9ig. 9kor kinyit, elmondjuk mit akarunk, laptop elővesz, hiteligénylés 1-1,5óra. Elmegyünk addig sétálni, más dolgot intézni. 1,5 óra múlva visszaérünk, megjött a hiteligénylés, tök jó, mindjárt mehetek haza az új notesszal.
Aha persze. A nőci közli velünk, hogy elszúrta a hiteligénylést, merthogy mégsem jár táska a géphez, viszont így olcsóbb lesz, sztornózni kell +ismét 1,5 óra várakozás. Itt már kicsit ideges voltam. 1,5óra múlva a nő rájön, hogy ismét elcseszte az igénylést, tehát sírvafakad és hátramegy a raktárba pityeregni. Kb. 15perc után visszajön és közli, hogy ismét 1,5 óra. OK, nagynehezen megvan a laptop.

Kb. 2napos lehetett a gép, mikor már meglátszódott (!) rajta a kezem lenyomata, pedig nemhasználtam sokat. Visszavinni nemtudtam, mivel nemvoltam otthon, ígyhát hagytam az egészet. Majd olyan 4-5hónap múlva elkezdett elrepedni a billentyűzet jobb alsó sarkánál a műanyag. Rá 1-2 hétre pedig a bal alsó sarkánál is. Hozzáteszem a teteje már a 2. napon tiszta karc volt, mivel nembírta a táska anyagát és az szanaszét karcolta. Szervízben nemcserélik ki garanciában, merthogy annak énvagyok a hibája, hogy elrepedt. 20E Ft lenne a javíttatás. Ezen a ponton eladtam a gépet és rá fél évre vettem egy Albacomp Business V3-at. Az alba géppel azóta sincsen semmi probléma, pedig szinte mindig cibálom magammal, egyedül a bal alsó sarkán kezdett el kopni a festék (ottis csak az élén), valószínűlet azért, mert mindig úgy csúsztatom bele a táskába...

Nem drága laptopot kell venni, hanem jót. Eleinte énis ódzkodtam az albacomptól, de gyakorlatilag az egyik legnagyobb noteszgyártótól veszik meg a \"kommersz\" kiszerelésű gépeket, amikbe beleteszi az alba a procit, ramot, vinyót, stb és rárakja az albacomp márkajelzést... Hameg 7kilóért veszel laptopot, akkor már nem ratyi applet kéne venni, hanem DELL XPS szériájából vagy az ALIENWARE gépek közül bármelyiket.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 11:36:53

Krcsko 2007.09.28. 11:17:08

te írtad ezt:
APPLE PREMIUM MÁRKA? .ÓFASZT!!!

így fejezted be a cikkedet.

ezekszerint nagyon elégedett vagy vele, hiperszuperjó. minden stimmel, remek, sose romlik el semmi, egyszersem, így nem kell megtapasztalnod a hihetetlenül precíz, és rendkívül gyors szervizhálózatot.

ez tényleg jó. hurrá hurrá, én is veszek.

ezek mind nyílt dolgok amiket leírtál a cikkedben. és ezek utn döntöttél a márka mellett akkor miért én vagyok a hülye? te vagy az X. ember a homáron aki beszopta a mac-szervizt.

igen más márkákkal is van probléma, lásd előző post.

nem kell finommechanikai műszerésznek lenned. de eszednek kell legyen. ha egy hónapig nem tudnak hozni újta, akkor fogom és elviszem a régit valakihez aki LEHET hogy meg tudná csinálni HÁTHA lehet vele kezdeni valamit addig amig nem lesz új. és nem otthon sírni hogy brühühü nincs egy hónapig mert nem tudom tölteni.

én meg az olyan zsigeri ostoba embereket nem bírom, akik szeretnek itt okoskodni, és saját billentyűzetével leírja haogy szar az egész, és ezekután még mindig mac az isten. és az elején feltett kérdésemre, miszerint

mitől jobb egy kikebaszott mac hogy ennyivel drágább mint egy átlagos erős noti

csak a sznobság dumát kéri ki magának, és egy rohadt értelmes mondatot nem tud írni ami úgy kezdődik hogy

azért jobb mert, én ezt és ezt tapasztaltam miközben volt másik is...

én nem használtam mac-et, te nem használtál prémium nem mac-et (nem 120.000-res acerre gondoltam). asszem itt az egymás gépének fikázása nem releváns. bár én nem fikáztam a macet, nem ugy mint te az enyémet.

tényleg érdekel a mac mivel fogja meg a vásárlóit. mit kínálnak az ügyfeleknek hogy az ő termékeit vegyék?

hány mac-es homáros sztori kell még, hogy rájöjjenek hogy instabil, szar szerviz, stb??????

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 11:42:12

ja googleben rákeres:

beszeljukmac.com/index.php/elado/elado_ind/85w_magsafe_power_adapter_s_egyb_kiegsztk/

25-ért lehet szerezni 4 hónapos használt töltőt, meg remote cuccot, meg mindent ami megmaradt, mert ellopták a notiját

vernarancs 2007.09.28. 11:44:24

Krcsko 2007.09.28. 11:17:08

Mondtam en, hogy sznob vagy :)
En dolgoztam mar appleval es iPodot is lattam mar. Nem voltam elajulva. Sot az iPod egy troger talalmany. Csak iTunes-al lehet ra pakolni ami egy gagyi program.

A tapot meg lehet javitani. Nem kell kinai univerzalis tapot venni, mert az szetcseszi a finom notit.

Sam8888 2007.09.28. 11:45:15

"Mindenhez értő szakik, akik nekiállnak okoskodni, hogy lehetne egy sufniban, kínai piacról szerzett anyagokkal megoldani a problémát. Csak ismétlem AiRLAC sorait: "látott már Magsafe adaptert"???? Tudjátok egyáltalán mi az? Röviden és velősen: nem a klasszikus tádugó van az adapter végén, hanem egy mágneses fej..."

Aha. És mindez miért? Hogy megkelljen venni a gyári tápot 35k-ért. Mondjuk akinek volt 700k-ja egy noteszra az nesírjon, ha drága az alkatrész.

Ragfeet (törölt) 2007.09.28. 11:47:01

iPodhoz annyit, hogy nekem is nanóm van,és semmi baja. Összeesküvés elméletet erősítvén, Brüsszelben vettem. :D Ha meg az összeesküvés elmélet igaz, akkor rakja meg egy talicska kanmajom azt, aki szart szállíttat hozzánk, miközben egy fikarcnyival sem vagyunk rosszabbak, mint a nyugati buznyákok. Sőt, sokkal leleményesebbek vagyunk, csak rossz a marketingünk.

700 rongyos laptopról csak annyit, hogy ennyit fölösleges kiadni laptopért csak azért, mert komoly dologra kell. Ha meg ennyi pénzért adják, és ennek ellenére elromlik, akkor rosszul döntött, aki megvásárolta. Függetlenül a stabilitásától. Van ócsóbbér is olyan, ami nem fagy.
De te tudod!

Sam8888 2007.09.28. 11:52:16

apéd

Ittvan példának az én noteszem, 1 éve raktam rá kb azt az xp-t amit mostis használok, volt rajta vírus, televolt spyware-el, meg ilyen baromságokkal, de(!) Everestben a kékképernyő statisztika 3-at mutat. Az a 3 is egy bizonyos játék miatt volt, ami köztudottan nem túl stabil (street legal redline :)). És egyébként még mostis frankón működik és teljesítménye is igenjó.

Ron Jeremy 2007.09.28. 11:58:50

Hiába írom le, csak elbeszélsz mellettem és szajkózod a saját szöveget.

2006-ban vettem a Mac-et.

A döntés azon alapult, hogy a zenész/videós körben, aki PC-s gépet használt csak rossz tapasztalatról tudott beszámolni, a Windows minden egyes hiper-szuper gépet képes volt megölni ÉLŐ FELLÉPÉS közben is, és hidd el, nem 100 ezres gépeken dolgoznak.

Tudtam, hogy szar a szervize, de mivel megbízhatónak állították be az ismerőseim ÜZEMBIZTONSÁG szempontjából, ezért úgy döntöttem inkább szopás néha a szervizzel, mint egyszer élőben cserben hagyjon.

És megint leírom, mert tényleg nem látsz a soraim között: ebből a szempontból beváltott minden reményt, de szerviz oldalról kibaszott nagy csalódás és ezért merem azt mondani, hogy lófaszt prémium márka. Akkor prémium márka, ha tökéletesen üzembiztos és jól és gyorsan szervizelhető, ahol a seggemet is kinyalják. És nem azért, mert jól néz ki.

Személy szerint felháborít a stratégiájuk, de az üzembiztosságát a PC-s laptopok meg sem közelítik.

És ha lehet ne okoskodjál úgy, hogy otthon, netezés és levelezésre használod a géped, ahol max. annyi bajod lehet egy fagyással, hogy a getright-nak újra kell kapcsolódnia a pornó letöltés közben.

ÉS AKKOR MÉG1X: öcsedék módon drága, szar a szervize, nem prémium márka DE ÜZEMBIZTOS!

És a vita erről szól a részemről, ne terelj, ha már nincs érved.
K.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 12:03:56

apéd, sam888

végre értelmes, épésszel gondolkozó emberek.

macilaci 2007.09.28. 12:13:36

Ebay-en próbáltál keresni tápot? Én fillérekért vettem kábelt meg töltőt az ipodhoz, kínai utánzat, de a célnak megfelel. És nem mellesleg az alma lógón kívül pont úgy néz ki, mint az eredeti. A kábel pl. háromszáz forintomba került, postadíjjal együtt.
Tudom, hogy már késő, de legközelebb szerintem megér egy kört.

Egyébként szervizes szopásba minden márkánál belefuthatsz itt Abszurdisztánban, lista a teljesség igénye nélkül:
HP (a legnagyobb szopás, nuku alkatrész)
IBM/Lenovo (kib.szott átfutási idő)
FuSi
Xerox (sokszor fél év is kell az alkatrész megérkezéséhez, gariban is)
Samsung (=Xerox, nyomtatóügyben legalábbis)
stbstbstb

karas · http://www.karas.hu/ 2007.09.28. 12:19:08

"úgy hogy a macbookokról folyamatosan hallom hogy szervizbe kell hordani őket, mert sose jó valami?"

ez olyan, mintha a többi gépet nem hordanák szervízbe. kérdezem én, akkor a magyarországon dolgozó számítástechnikai cégek 95%-a (aki nem foglalkozik apple-el) miből él?

én a munkahelyem miatt választottam mac-et, grafikiai stúdió. előtte pc-m volt, azzal sem volt sok gond, de tényleg egyszerűbb mac-en dolgoznom.

gyűlölöm, hogy a mac-esek fikázzák a pc-t, a pc-sek a mac-et, mert egyik sem császár a másikban. pncsrk.

Sam8888 2007.09.28. 12:22:21

DE ÜZEMBIZTOS!

AZ OLCSÓ GÉPEK IS ÜZEMBIZTOSAK CSAK A WINFOS NEM AZ!

Rárakod a linuxot, vagy akár a mac os-t vagy bármilyen más os-t és mehetsz vele zenélni ugyanolyan stabilitással. És nemis került 700kilóba...

wh_old (törölt) 2007.09.28. 12:24:44

Aki Apple terméket vesz, ráadásul Magyarországon, az sikeres ember nem lehet.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 12:39:53

karas.

pont erről beszélek. ha neked jobban bejön a melódhoz akkor használd. nem ezzel van a baj. da ha valami elromlik akkor vállalni kell hogy az USA-ból lassabban, és drágábban jön be a cserecucc/alkatrész, ha esetleg kellene. kész ezen nem kellene kiakadnia a posztírónak.

persze mindent hordanak szerizbe, de a magyar számtechesek 80%-a abból él hogy újat ad el, és nem abból hogy szervizel.

ha valami elromlik akkor nem tökölés van meg javíttatás, hanem csere, vagy garidőn kívül vegyél új alkatrészt. hiába lehetne pikkpakk megjavítani.

hoztak hozzám winyókat amiről letört a molex tápcsati egyik pöcke, neki szervizben ezt nem vállalták be javításra. tábla csokiért javítottam, kb 100 Ft-os anyagköltség kellett hozzá.
ide csati elgörbült/letört pöcköket is javítottam már, szintén fika anyagköltség árán. emberek hálaásak, mert winyó megy, anyag nem veszett el.

javítást csak komplett gépekre vállalnak a szervizek, ott is csak úgy ha lokalizálják a problémás hardverelemet, akkor vetetnek újat belőle, és azt persze náluk. a hibás cucckoat me ge próbálják javítani.

BiG_ 2007.09.28. 12:53:28

Az üzembiztonságról annyit, hogy hiába a prémium minőségű alkatrész, meg a hiperszuper összeszerelés, ha az egész belső design elhibázott: azaz a hűtés rossz! Nem véletlen, hogy nagyjából a garos idő végé/után megy gallyra egy típus. Mert addigra elporosodik. Van ezekben a notikban hiperszuper gyors RAM, meg proci GHz hegyekkel, de ezek nem kicsit fűtenek. Pláne a vinyó! Ha más nem annyira, de ez melegszik, nem kicsit. Nos, a notebook a "saját levében" fő meg, ha nincs kitisztítva. A rossz design ott jön ki, hogy melyik alkatrésznek a kritikus a hűtése, ott kevesebb por is nagyot üt. Például a Compaq 620-as típus, ahol a vinyó az 50 fok üzemi hőmérséklet helyett akár 70 fokra is képes emiatt felmelegedni... Na, egy ideig bírja, mert strapabíró, de nem végtelenségig. utána kész. És jön a fagyi, meg a kékhalál... De afélvezetők is megadják magukat egy idő után: erős felmelegedés-lehűlés, a hőtágulás miatt anyagfáradás, repedés...
A másik, hogy a júzerke leteszi a notit az ágyikóra, meg az ölébe veszi, tökéletesen elzárva az alul elhelyezett szellőzőket. Hány notebook főtt már meg így...
Mondjuk ezek nem indokok a rossz, lassú, töketlen szervizhálózatra, mert az tényleg kritikán aluli.

Üdv!

BiG_ 2007.09.28. 13:15:20

maRvin, köszi a linket!

Megnéztem.
Látható, hogy nem beszélek a levegőbe, íme, két hozzászóló Mac-es szövege:

"bandy
A melegedéssel én is nagyon eggyet értek! Ha az ember komolyabb feladatot ad a gépnek akkor aztán bekapcsol a kazán :-) meg a ventillátor is a 6500as fordulatig nem is lassít!:-) Már pedig az ember ennyi pénzért nem hobbi gépet vesz! De amúgy nagyon jó! Hatalmas erőt képvisel! Ennek a gépemnek ki kell bírni 5 évet :-) (szerintem képes lesz rá)
Hajrá Mac-esek!

szabyyy
Életem eggyik legjobb döntése volt ez a gép! Egyetlen hátránya az h terhelésnél nagyon melegszik, de egy roppant jól használható stabil gép! Mindenkinek csak javasolni tudom!"

********
Nos, melegszik, mint állat. Szerintem az az 5 év csak jó esetben jön össze. Ha jó a levegőáramlás és nem porosodik el kritikus helyeken, például azért, mett a levegőáram kifújja... Bár az adhéziós porosodás az még bejátszik....

Üdv!

Secnir 2007.09.28. 13:19:16

macilaci
ibm/lenovo/t nem védeni akarom a szervizeket, de milyen borzasztó átfutási időről beszélsz? nekünk nem kevés ibm-ünk van, asztali gép + notebook egyaránt, de ha valami meghibásodik 24 órán belül itt a cuccos. ha nincs Magyarországon raktáron, 3 nap míg Amszterdamból ideér. worldwide szerviz müxik, nem pampognak.
HP: szerviz katasztrofális. tűzre vele. nyomtatók okádékok, szarok. 200e oldal után gyakorlatilag mindent cserélni kell benne a tápkábel kivételével. PDA szerviz gyökér, nem csinál semmit, worldwide garancia vagy carepack nem érdekli (lásd tényközlő omár keress reá).

ha meg mac-et akarsz, mer'a zosx stabil, vegyél egy PC-t ennek töredékéért és tégy rá egy OSX-et. mert már fut intel procikon is.

Annak, aki meg a PC-Mac különbségét keresi, annak röviden ennyi:
van a versenyautó brutális teljesítménnyel, ami nem kiforrott technológiákat alkalmaz, tele újdonságokkal, és van a családi egyterű, ami elindul és soha nem hagy az útszélen. autó ez is meg az is. Melyik a jobb?
A válasz: kinek mire kell, az.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.09.28. 13:40:06

én nemrég kaptam szét az én notimat (feljebb említett kontakthiba miatt amit 2 perc alatt mejavított a munkatársam)

nem volt poros a belseje :)

és a büdöséletben nem szedtem szét laptopot előtte.
1,5 óra volt szétszedni (figyelni kellett mi hova való :)), majd 1 óra volt összetenni. és nagyon apróra kellett mert az alaplapot kellett kiszedni a tokból

szóval annyira még finommechanikai műszerésznek sem kellett lennem hogy gondnélkül házilag javítsam (persze a forrasztást a cégnél a munkatársam csináta, mert ő az, és van hozzá megfelelő forrasztója, meg ilyenek)

ez a művelet kapásból 10-15000 Ft javítási óradíjjal ment volna ha szervizbe viszem

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.09.28. 13:44:36

Tök jól elszórakoztattok a PC-MAC témában :) Az is jó, hogy mindenkinek igaza van, ha megfelelő nézőpontból nézzük.
Amúgy elgondolkodtatok már az alábbiakon:
PC:
Gagyimárka1 Garancián belüli meghibásodás esélye: 80%
Gagyimárka2 Garancián belüli meghibásodás esélye: 60%
Normálmárka1 Garancián belüli meghibásodás esélye: 50%
Normálmárka2 Garancián belüli meghibásodás esélye: 40%
Jómárka1 Garancián belüli meghibásodás esélye: 20%
Jómárka2 Garancián belüli meghibásodás esélye: 10%
Szupermárka Garancián belüli meghibásodás esélye: 5%
És ehhez hozzájön az, hogy van mondjuk 1 000 000 gép a piacon mely kb. 40% átlag alatti, 30% átlagos, 20% jó, 10% szuper. Ki lehet számolni, hogy hány gép döglik átlagosan, illetve látszódik az is, hogy mi okozza a PC rossz hírét (pláne, ha figyelembe vesszük, hogy hány hozzá nem értő és önjelölt buherátor van) és még tegyük hozzá a gyerekeket, időseket akik alig pár éve kapcsolódtak be a számítógépek világába.

Aztán jön a MAC amit mondjuk Garancián belüli meghibásodás esélye: 10%-al illessünk... De mivel
1, nagyon kevés van belőle: talán tizede a PCnek
2, aki használja általában ért hozzá
3, nem próbálkozik otthoni bővítéssel, mert nem minden sarkon kapni hozzá alkatrészt

így simán lekörözi az 5% meghibásodást is összbenyomás szerint! Azért meg lehet nézni, hogy egyes katonai- vagy kutatási területeken milyen gépeket használnak :)

_wood_ 2007.09.28. 13:49:55

"kérdezem én, akkor a magyarországon dolgozó számítástechnikai cégek 95%-a (aki nem foglalkozik apple-el) miből él?"

eladásból.

egyébként - bér nem én vagyok a mérce - soha az életben még egy gépemet, vagy alkatrészt nem vittem szervízbe. biztos mázlista vagyok.

Netuddki. 2007.09.28. 13:50:07

Krcsko,
és abból mennyi károd származott, hogy hónapokig nem tudtad használni a gépedet?
Ha ennyire ki van hegyezve a használat, akkor mindenből kettőt kell venni.
Persze attól a wfo$ még wfo$ marad. :-P

Volunteer 2007.09.28. 14:24:35

csak néhány tény:

- Más gyártó gépére NEM lehet STABIL OSX-et telepíteni. Hackelni lehet, meg próbálgatni, hátha, de a levélíró pont ezt akarta elkerülni. Megértem.

- Mindenki hüledezik itt az árán, pedig nem is olyan sok az. Ha valaki igazán professzionálisan felszerelt, csúcskategóriás gépet szeretne, akkor az Apple teljesen jó választás. Egy gyors példa. Ma a legdrágább Apple gép (700e) a 17"-os Pro (1680 by 1050 native felbontás), 2,4 Ghz-es procival, 160Gb vinyóval, 2Gb RAMmal, hogy csak a fontosabbakat említsem. Érdemes a prémium kategóriát átböngészni, pl a laptop.hu-n (vagy egyéb általatok ismert helyen), más NEVESEBB gyártóknál (Lenovo, Dell, Asus, HP) is hasonló árban vannak a hasonló modellek (pont ugyanilyen konfigurációt nem találtam). Az Apple hibája, hogy nem gyárt Celeron procis laptopokat 100+áfáért? :)

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2007.09.28. 14:32:11

Úgy tudom törvény van ré ,hogy hány évig kell egy kifutó széria tartozékait biztosítani, ennek érdemes volna utánjárni

polgarpukkaszto 2007.09.28. 14:36:42

Ezexerint az Apple-sok sem sikeres emberek. Ez megnyugtat.

Secnir 2007.09.28. 14:38:13

szexpress:
már nincs. régen 8 év volt az alkatrészellátási időszak a gyártás megszűnése után. valamikor az orbán érában megszűnt a törvény

Roltii 2007.09.28. 14:41:05

sambala...: katonai vagy kutatási területen célhardver célszoftverrel, miért hiszi mindenki hogy csak winfos meg macfos létezik...mellesleg hányan használtok itt ténylegesen MAC-et? én vért izzadtam mire betudtam lőni rendesen múltkor egy airport express-t, mert 3 méterről nem volt hajlandó pár alkalommal konfigurálni a fasza macbook... utána meg zene hallgatásra kellett ismerősnek meg nyomtatáshoz...a zene akadozik meg minden...fasza
Mellesleg MAC az idióta buta usereknek van, már elnézést, nem sértésnek mondom, hanem tényleg úgy van kialakítva, míg a PC-nél általában kell egy kis tudás is, persze ez nem feltétlen pozitívum.
mellesleg ez most nem is MAC->

anonym sütizabáló 2007.09.28. 14:44:08

Én nem fikáznám egyik gépet se, nekem személy szerint sosem volt notebookom, de azért ezt érdemes megnézni:
en.wikipedia.org/wiki/MagSafe
Szerintem se nem bonyolult, se nem túl megbízható. Vannak előnyei, de ha házibarkácsolni akarna valaki a korábban említett módon, nem lenne nagy kihívás.

Aki pedíg win-t fikázza, hogy fagy, szerintem előbb nézzen utána milyen progi futott éppen ami lefagyott, mert azért a winxp önmagában még nem fagy le.

báró Csekonics 2007.09.28. 15:09:08

nemígyhívnak 2007.09.28. 14:44:08

Pontosan - sőt, annyit még ehhez, hogy sokszor nem is x vagy y program a hibás, egyszerűen sz@r a hw alatta.
(Tipikusan gagyi alaplapok és memória.)

A tápcsati meg szvsz. tök jó ötlet, ha véletlenül valaki megrántja a madzagot, nem rántja a gépet utána...
Bár nem azt használok, a hasonló apró kis ötletek mindig is tetszettek az Apple Mac gépekben.

Sadist 2007.09.28. 16:31:38

Sznob macbuzi-e vagy? :D

Bár ahogy látam már többen kérdezték :D

Dervenkál Egon 2007.09.28. 16:35:45

Roltii

Nekem olyan gép kell ami megy azt kész. Az elmúlt 15 évben szoptam eleget pc-vel, és szoptam mac-kel is. De a mac-nél még sosem éreztem úgy, hogy nekem dolgom volna szétszedni a gépet aztán belenyúlni. A pc esetén viszont számtalanszor.
Én nem akarok érteni a hardware-hez. Miért kéne? Miért egyértelmű, hogy a konyhai mosogatógéphez nem kell értenem, csak tudni, hol kell kinyitni, és hol kell bekapcsolni, és miért nem egyértelmű ez egy számítógépnél? Miért kell pl. bármelyik windowsnál tudnom mi az a driver? Ha az usb-s hardware-t bedugom a lyukba, akkor miért nekem kell kiszaszerolnom, hogy ugyan melyik oldalról tölthetek hozzá meghajtót? És én, aki ezt meg tudom tenni meg is teszem, de jó anyám aki meg nem az csak szív, holott csak egy nyomorult webkamerát szeretne, hogy lásson engem, ha beszélünk.
A macbookomnál meg nincs ilyen gond. Holott nagyon jól tudom mi mindent lehetne javítani rajta, mert kurvára nem tökéletes.

Ja, aki pedig arra hivatkozik, hogy az IBM support 24 órában kiszalad gépet javítani, probálja meg ugyanezt flotta nélkül, egyetlen nyomorult kis konfiggal, otthon héköznap munkaidőben, egyedi vásárlóként.

ugyi

Shinobi 2007.09.28. 16:42:43

Nekem van egy Toshiba Satellite A100-906 otthon és a barátnőmnek egy MacBook. Mindkettőt rendszeresen használjuk, mindkettő hibátlan, nem fagy stb.

A Toshiba viszonylag jó játékra is (GF Go7600 256 MB, Core2Duo, 1 GB Ram), egy pohár jeges teát is kibírt stb.

A MacBook külsőre gyönyörű, az op. rendszer nagyon látványos és gyors. Kicsit szokni kell, mindent tud kivéve a 3D-t (GMA 950), amúgy tök jó.

A Mac VS. PC (mondjuk mindkettő PC) ugyanolyan értelmes, mint a Windows - Linux és egyib hasonló "melyik a jobb" viták.

Ha valaki hajlandó megfizetni a különbséget egy plusz szolgáltatásért (pl. ergonómia, design) vagy egyfajta presztizsért az az ő dolga.

Amúgy meg van Lexus LS600h 30M-ért és van S600L Merci 41M-ért. Melyik a jobb? Aki a német autókat szereti, a nagyobb presztizst, a Mercedes formavilágát annak az MB jön be. Akit nem érdekel, hogy mekkora a presztizs és a megbízhatóság a fontos a számára, az meg a Lexus-t veszi. Sőt, akit egyik sem érdekel az azt veszi amelyik jobban tetszik. Aztán meg vitatkoznak, hogy a német vagy a japán autó a jobb.
Nekem tetszett a fehér külső, a design, az op. rendszer(hát még a barátnőmnek), úgyhogy most van egy Mac-ünk is, meg egy "nem sznob" laptopunk is. Mondja valaki, hogy sznob vagyok.

PostModern 2007.09.28. 17:05:12

Nekem is volt MacBookom, szerettem is, de pont a hosszú és bonyolult szervíz miatt (optikai meghajtó-csere több, mint egy hónap) az első probléma után elcseréltem a nővérem Toshibájára, mert a munkám miatt nem engedhetem meg magamnak, hogy több hétig ne legyen gépem.
Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz a mac vs. pc vitában: kinek mire kell, és tudja-e vállalni a sz@r és lassú mo-i szervízt. Ha igen, akkor az ő pénze, azt csinál vele, amit akar. Akár MacBook Prot is vehet.

Roltii 2007.09.28. 18:10:17

Dervenkál Egon

Igazad van, ezért is írtam, hogy nem feltétlen pozitívum, hogy érteni kell hozzá, nekem egyszerűen csak butának tűnt, de szokás kérdése.
Egyébként, tényleg igaz, hogy kinek ez, kinek az kell, de ez így a jó, unalmas lenne, ha nem léteznének alternatívák.
Még jó, hogy konzolkérdésben meglehetett oldani a Sony vs Ms vitát egy Wiivel:DDD bárcsak lenne valami ilyesmi számítógépek terén is:D

Egyszeru Fiu 2007.09.28. 18:44:42

Igy mukodik az Apple Belgiumban: van egy helyi hivasu szamuk ahol felveszik a problemat. Valaszthatsz angol-nemet-francia-holland nyelvek kozul. Elkerik a szamlarol az adatokat meg a macbook dobozarol az azonositot. Megjegyzem, en is a Media Marktban vettem itt & nagyon profik, valamint olcsobb mint az helyi Apple. Felveszik a problemat -nalam a HD ment ki-, probalnak segiteni. Nem indul. Elkerik a cimed, a mobilod, hogy mikor johetnek erte (!) hogy elvigyek a szervizbe. Ha csak szoftverhiba van akkor a kollega megprobalja a helyszinen megcsinalni. Penteken elvittek & a kovetkezo kedd delelott hivtak is hogy kicsereltek, nem kerult semmibe mert garancia, viszont az adatok elvesztek ezert bocs. Ja, csak nagyonn HD-juk volt ezert azt tettek bele, remelik, nem baj. Kb 5 elnezest hangzott el reszukrol 2 perc alatt. A magyar Apple meg ugy szar ahogy van. Engem nem erdekel, hogy nincs penzuk meg csak az allando kifogasukat hallgattam amikor meg Pesten eltem. Itt Belgiumban teljesen korrektek. A garancia egyebkent ww, a magyar Applet meg le lehet huzni a klozeton, engem eddig mindig atvertek.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2007.09.28. 18:53:04

- DTP, zeneipar, stúdió, multimédia - ha valakit idegesített már fel, vagy akár naponta találkozik vele, hogy pár pillanatig lassú a gépe, az hálás lenne egy Mac-ért. Akivel meg ez nem fordul elő, annak nem a gépe jó, hanem lassan dolgozik.

- Valaki írta, hogy külföldön kell venni: igaza lehet! Nemcsak a szervizhálózat lehet szar, lehet, hogy a minőségellenőrzésen még éppen átcsúszott darabokból rakják össze a szállítmányt nekünk, csehszlovákoknak.

- PC alapú laptop: Toshiba, Dell. Alatta HP, IBM. Befér még pár, de semmiképpen nem Acer, Asus, Fujitsu-Siemens. Működnek, nem mondom, megkockáztatom, egy-egy komolyabb gépüket meg is venném, DE abból amit látok, nem várnám el, hogy ki is tartson úgy, mint a lista elején említett márkák.

- Aki azt hiszi, kevesebbért ugyanazt kapja, annak most szólok, hogy ahol ebédel, minden nap beleköp a pincér a levesébe, de jó szaftosan! Nem azt akarom firtatni, hogy kinek mire van pénze, hanem hogy attól hogy nekem pl. az XY gép a legjobb, amit megengedhetek magamnak, az még nem lesz vízálló űrlaptop beépített faszkorbáccsal, csak kihoztam a pénzemből a legjobbat.

És akkor még lehetne bokáig a szarban is gázolni: Gericom...

., (törölt) 2007.09.28. 19:32:48

A meghajtó cserére kár volt otthagyni. Merendelik, s a míg megjön, addig használod a géped.
Nehogy azt hidd, hogy a Dellnél hátranyúl a polcra és leveszi az újat. Kb 3 hétig kellett ott is várni!!

capor_ 2007.09.28. 19:57:26

Akkor hülyeség ez a PC vs. MAC összehasonlítás... Meg mi az hogy "PC alapú laptop" ??? (régen még megállta a helyét a MACvsX86 megállapítás...)
A mostani Apple gépek hardware kiépítése megegyezik bármelyik IBM, dell vagy akár clevo géppel... Core2Duo, intel alaplap, atheros wlan, tetszés szerinti videókari (most talán nvidia) Egyetlen különbség az oprendszer, de már az sem igazi különbség hiszen fel lehet rakni szinte bármelyik x86os architektúrájú "pécére"..

Egyébként én is ilyen gépet vennék a 17" kategóriában. Ott nincsen ellenfele: gyönyőrű, méretéhez képest könnyű stb stb

APeti 2007.09.28. 23:11:03

Aki Apple terméket vesz, sikeres ember nem lehet.... :)

no mail, no problem 2007.09.29. 01:07:01

kem/krcsko: igazad van, nem, nem kell hozza ertened. te beletettel egyszer 700k-at abba, h hozzaertes nelkul legyen egy megbizhato eszkozod, az idok vegezeteig. ami egyszer elkezdte magat elhagyni, es szopoagra kerultel, ami folottebb draga multsagnak bizonyult. sajnalom, mert nemhogy 700k-ert, hanem 700 forintert is tobb jarna, mint amibe keveredtel. masreszt el lehet gondolkodni, h venni laptopot olcsobban, es megfizetni egy szakembert, aki megepiti neked ezt ugyanilyen megbizhatora. ha neked csak erre kell, es nem hasznalod masra, nem barmolod el a munkajat, akkor ez meg windos-zal is megoldhato. penzert, esetleg sokert. nem tudom, h egy jo gep, es a szakszeru szolgaltatas kevesebb lesz-e, mint 700k, de gyanitom, h igen. persze hosszu tavon vlszeg tobbet fogsz fizetni az embernek, mint amibe a gep kerult, de ezzel egyutt talan meg igy is alacsonyabb lesz a tco. (total cost of ownership.) vernarancs: linuxon kivaloan fel lehet tenni az mp3-akat az ipodra. gondolom felesleges mondani, h ott nem fut az itunes. masoknak: a world-wide garanciakat meg ovatosan kezeljetek. lehet oket ervenyesiteni, de sok penzbe kerul. ugyanis a multik minden orszagban leanyokat uzemeltetnek, melyek jogilag, penzugyileg sajat elszamolasu onnallo cegek, csak a nev, es a tulajdonos, es az iranyitas kozos. ezzel (vissza) is elnek, a kivul alloval elhitetik, h az egy globalis ceg, de ha erdekutkozesbe kerulsz, akkor mar nem egy es oszthatatlan a ceg. vegyuk peldanak, h itthon akarsz ervenyesiteni egy usaban vett laptop garanciajat. ez az itteni leanynak azt jelenti, h haszon az usa-beli cegnel kepzodott, a garancialis koltseg (penzugyi szempontbol nezve: veszteseg) pedig itten, nala. mivel a leany nem akar veszteseget termelni, azert a gepet lepasszolja az elado leanycegnek, h ha mar naluk a haszon, akkor oldjak is meg problemat. akik meg is oldjak, termeszetesen ingyen, mert garancialis az eszkoz. neked csak a magyarorszag-usa legiposta szallitast kell fizetned, oda-vissza. mondtak ok, h hol szervizelik? nem. mondtak, h ott javitjak ahol te vagy? nem. mondtak, h a neked kell a szervizbe bejuttatni a hibas eszkozt? igen. (nezd meg garancia ervenyesites lehetosegeit gari papiron...) tkp meg rendesek is, atvallajak toled az eszkoz bejutatasat a szervizbe. az ibm es hp egesz biztosan igy mukodik, szazezres nagysagrendbe kerul egy usa-ban vett laptop magyarorszagi garancialis javittatasanak ervenyesitese. bele lehet kotni? valszeg nem. bonusz teszt kerdes: dogoljenek meg corporate jogaszok?

Atkusz 2007.09.29. 09:01:04

Kamu. Parizsban elek, elso generacios MBP-m van, 1 honapja vettem 85W-os tapot az egyik boltban, ugy, hogy bementem, es levettem a polcrol, 88 euroert. Magyarorszagon 2 boltot is mondok kaasbol ahol tudsz venni akar 85 wattost is.

Kenton Delacruz 2007.09.29. 12:37:59

a médában vettem télen egy toshibát 120-ért visszajött 60 sulinetben, azóta nem volt kikapcsolva...oszt jónapot!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.29. 12:40:36

A fagyás kapcsán: Miért nem fagy a Mac? Mert a Windows fagyások 99%át a 3rd party driverek okozzák, ilyen pedig nincs MacOS alatt. Nem csak a hardware miatt szükséges driverek, hanem a firewall által feltett driverek, stb. is, és ezért nem kompatibilis minden mindennel.

DE(!) egy rendszeresen karbantartott, jül összerakott windowsos rendszertől is elvárhatod, hogy ne fagyogasson, használják azt bőven olyan helyeken is, ahol nem megengedhető a fagyás, ergo nem igaz, hogy ezt egy windowsos rendszerrel nem éred el.

Vagy, ha szimpatikusabb, használhatsz linuxot, FreeBSDt, OpenBSDt, stb.

Ha ilyen feladatra kell gép, akkor a koncerteken lévő felszereléseg kapcsán a szállítás megoldható, akkor is, ha nem laptopot veszel. Igaz, egy tisztességes munkaállomás sem olcsó, de ennél azért lényegesen jobb üzlet :)

Homofób Homár 2007.09.29. 16:39:36

Nagyon király BAKKER LAPTOP eladó!Ár:690.000.-

Martuf 2007.09.29. 22:20:42

nekem egy full alap fujitsu laptopom van. csak annyit hogy zene, film, office, és netre használom, gyári win xp van és még sosem fagyott ki, mert nem telepitek fel minden szart. az apple-t sose próbáltam nem is fogom mert ha erre 700 ezret költenék, akkor minimum toshiba. de ez az alap fujitsu: kopik a festék mint állat, melegszik mint állat de megy.

Sam8888 2007.09.29. 23:49:40

"nosferato 2007.09.28. 18:53:04

- PC alapú laptop: Toshiba, Dell. Alatta HP, IBM."

Haha! :D A sorrend: Dell-Alienware kb egy szinten, alatta IBM, Toshiba, a HP meg valahol a fujitsuval meg az acerrel versenyez...

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.09.30. 09:45:23

Nem olvastam vegig az osszes commentet mert a commentelok nagyresze talan nem is tudja mit jelent az Apple mint olyan.

Informatikus vagyok 22evesen mostmar 10ev massziv haterrel (igen kicsikent is hardcore usert jatszottam). Apple cuccaim kb 1 eve vannak szerelem elso latasra. Minden marha draga hozza a kepviselet lehuzos es alcazott igenyesseggel kerget ki beloled minel tobb penzt es az ilyeszto, hogy az apple honlapon minden olcsobb az USA-ban. LOL?

De megeri, nem menozes miatt, hanem mert egyszeruen jo. A mac os csak mac-el fog jol menni es talan ez is a filozofia resze. Nem kell hackelni semmit. Amugy notebookbol Dell-em volt az osszes garanciaval ami letezett csodalatosan kicsereltek a notebook hazat amikor ledobtam a lepcson 16oran belul a lakasomon tehat nem lenovo vagy acer kategoriaju cucc volt.

Most megis Apple es Mac OS hivo lettem hiaba idegenit el tole az istyle es cimborai, hiaba dragabb minden itthon mint az usaban es hiaba egy rakas szar a support. Azokat a gepeket egyszeruen joerzes hasznalni. Szerintem szegeny aldozatunk egyetlen dologban vetett (azon kivul hogy itthon akart Mac-et) megpedig hogy elso generacios gepet vett. Azt nem szabad ;)

vucsidol 2007.09.30. 12:16:19

Az Apple üzletpolitikája miatt olyan drága
az öregkontinensen. 1-$=1-€
Nagyjából ennyi.

vucsidol 2007.09.30. 12:21:03

äz Apple üzletpolitikája a hibás a magas európai árak miatt. 1-$=1-€ Ennyi.

ac3^BB 2007.09.30. 18:41:39

1, az osszes uj macbook pro 85w-os, valamit nagyon elneztel apple.com/macbookpro
2, store.apple.com, ott a rendelheto 85w-os adaptered...

Csorfab 2007.09.30. 19:18:06

Azért annyit hozzá kell, tegyek, hogy én használtam 85W-os MacBook Pro-t a MacBookom 60W-os tápjával, és teljesen jól ment.

johnny1 · http://ecopop.blog.hu 2007.10.01. 01:07:11

60 W-s tappal is elmegy, csak lassabban tölt. Amugy meg a macbookomon problema nelkul kicsereltek az hütest, pedig nem volt hibas, csak hangosabb egy kicsit a kelletenel. 2 nap, helyben javitassal ingye. Ja es a gep csak 150 000 volt, kiallitasi darabkent.

soleona (törölt) 2007.10.01. 13:57:13

Az igaz hogy tőlünk nyugatabbra olcsóbb minden apple cucc (meg sok minden más is) de az már nem az, hogy csak az itt vásárolt kütyük hibásak. Én dájcsland közepén vettem egy u2 ipodot és a beüzemelés utáni napon beadta a kulcsot. El egy apple store-ba (már másik országban voltam akkor), átnézték, közölték hogy szoftverhiba, béke poraira, megnézték a számlát és kaptam egy másik ipodot akivel azóta is nagy egyetértésben élünk boldogan...

Systemspeed 2007.10.01. 13:59:06

Na akkor még teszek rá én is egy lapáttal. Én egy hivatalos nagy márka szervízében dolgozok. Pc-s laptopokat és desktopokat szerelek naponta kb 30-at. (alaplapcserétől kezdve minden fajta javítást csinálunk) A márkáról annyit hogy pc-s márka. Azóta dolgoztam jónéhány pc-s laptopon és elmondhatom, hogy egy hulladék az összes. (talán egy 7 kilós dell vagy sony vaio már nem).
Elösször is noname alaplapokkal szerelik őket mindenfajta koreai meg thaiföldi semmien alkatrészekkel. Másrészt a telepítésük is rettenet. (egyik pillanatban minden fasza majd mikor ellenörzésre kerül a sor már meghall a cucc)
Ezzel szemben az apple gépek minőségi alkatrészekből van hasonlóan egy márkás pc-s laptophoz. Arról nem is beszélve, hogy az apple árában jogtiszta full szoftverek vannak. Tudom, hogy ez a pc-s crackereket nem izgatja, de talán ez egy alapvető nézet különbség a két platform között (még ha a userek bele is vannak ebbe kényszerítve akkor is dícséretes.....a szoftverfejlesztők nem hobbiból irogatnak programokat évekig).
Továbbá a maces platformon létezik olyan hogy kompatibilitás (ne kapjatok szívrohamot....tényleg) míg pc-n ismerjük a szopásokat. IRQ gondok, regisztri halálok, összevissza címzett memória szegmensek stb.
Persze nem akarok pc ellenes lenni, de bőven ellehet hinni, hogy egy mac nem azért drága mert mac, hanem mert alkatrészekből van és nem régi tv-k meg videok bontott alkatrészeiből (ironikusan megfogalmnazva).
Ha kicsit veszik a fáradságot az itt irogatok és átböngészik a pc-s árlistákat láthatják, hogy hasonló kategóriás pc ugyan annyit kostál mint egy mac annyi különbséggel, hogy ha macet veszünk mindenünk meglesz ami az alapfelhasználáshoz kellhet. PC-nél meg max egy oprendszert kapunk amit mire használni tudunk igazán hosszú és fáradságops finomhangolásnak kell kitegyünk. (updatek, driverek megfelelő beállításai, testreszabás, irq-zás, interbnetes védelmek megfelelő konfigja).
Meg ott van hogy a 7kilós pc-s laptopunkért (ami kb a maces hardverekell vetekedhet) csak egy fos win-t kapunk ami a vistával is marad ugyan az...... sz*r!

Aki meg azthiszi, hogy milyen jó a dolguznk. Veszünk egy pc-s laptopot 4 kilóból hisz az már biztos használható és erre próbáljuk ráerőltetni a hackosx-et ráfogunk jönni, hogy instabilabb mint a windows bármelyik másik verziója. Max megnézni érdemes pc-n használni semmi kép (arról már nem is beszélek, hogy mire találsz a chipszetedhez megfelelő instalt addigra kifolyik a szemed és miért?....hogy elmothasd, hogy te kipróbáltad, de feleslegesen) Persze macen meg pont az ellentetje mivel arra lett gyártva.
auz már csak egy érdekes fordulata az oprendszereknek, hogy míg a mac megoldotta, hogy a winfost probléma nélkül tudd futatni macen addig pc-n még kisérletek sincsenek a gyártóktól. Tehát a mac kompatibilis a pc felé míg a pc nem kopatibilis a mac felé. Vagyis aki apple vasat vesz az tudja használni probkléma nélkül mind a kétrendszert míg pc-s 'barátaik' ezzel nem büszkélkedhetnek.

Az meg, hogy itt sokan acer meg fujisu laptopokhoz mérnek hát az....gigaLOL. :D De komolyan. Valaki elhiszi, hogy ez a minőség?

És csak hogy egy példát is említsek egy kis autos párhuzam vonás.

Létezik a dacia és létezik a ford. Nyílván a dacia is megy és a dacia is lehet, hogy csak évente 2-3szor megy tönkre. A garanciája is gyorsabb, mert azt a szar alaktrészt amit beleraknak még józsibácsi a 69 éves fémesztergájos is megtudja csinálni. Azonban zörög csörög, évente 1-2 literrel többet eszik, rohad a küszöbe, komolyabb menetszélnél dölöngél ami növeli a benne lévő halálfélelmünk.... stb. Míg a ford lehet, hogy lassabban javítatt, lehet, hogy drágább és lehet, hogyeleinte valamennyivel nagyobb fogyasztással dolgozik, de egyrészről kényelmes benne utazni, nincsbenne halálfélelmed az autopályán, bátran és büszkén mehetsz vele bárhova, nem növekszik az évi átlagfogyasztásod jelentősen és valóban alaktrészekből van és egy esetleges ütközés esetén még esetleg túl is élheted.

Ha lenne pénzed vajon melyik mellett döntenél? Vennél egy daciát majd 1 millából még bottal piszkálnád a sz*rt? vagy egyből vennél egy minőségi összeszerelt cuccot amivel esteleg még élvezheted is az utazás?

A kérdés költöi, de asszem könnyen átkonvertálható bárki számára

shibuya 2007.10.01. 18:15:01

a cikk szerzoje sztem egy balfasz.mar bocs.
egyreszt sosem szabad elso szerias semmit venni.
ketto ha veszel 60 W-os adaptert, es hozza 60 W-os akksi-t akkor szepen mukodik minden ugy ahogy kell neki.
Mas is megcsinalta, te is meg tudod.
Egyebkent is, akkor amikor megvetted a MacBook Pro-t utana az elsorol masodik szeriara valtas elott siman becserelhetted volna az akksi-t is meg a toltot is luzerkem, es itt nem az Apple a lama hanem te.
Nem hiszem hogy van egy 700e Ft!!!!!!-os (csak azert emelem ki mert igy volt irva a cikkben) , laptopod, neted meg nem.igazan fellephetnel neha az Apple oldalara.
en is mac user vagyok, es semmi gondom nincs.nem is volt es sztem nem is lesz.
es aki azt mondja h apple igy szar, apple ugy szar annak uzenem: irigykedjel irigykedjel, csak azert szapulod mert neked nincs.
aki meg a mac usereket burzsujozza, annak meg: nem mindenkinek apu veszi a mac-et!
koszi

Rain 2007.10.02. 10:20:03

reviews.cnet.com/laptops/lenovo-thinkpad-t61p/4505-3121_7-32553560.html

No és seholsem 17es LCD, gyorsulásmérő, webkamera, mikrofon, világító billentyű, N-es wifi, kétrétegű multiíró...

Olvassatokmár utána annak, hogy mi van benne. Illetve, hogy mi VOLT, amikor kihozták, mielőtt mércére teszitek.

Nanemaaaar 2007.10.02. 12:28:47

A cikk szerzője nem figyel vagy nagyon átverték. A Macbook Pro jelenleg is 85w-os táppal kapható, tessék megnézni a hivatalos Apple oldalakon a technikai specifikációt.
Másrészt akinek sose volt Apple gépe az sose fogja megtudni mi a tutti. Amig Microsoft van addig mindenki elmehet kapálni, beleértve a Dell-t meg a többi gyártót.

danhauserz 2007.10.12. 21:33:29

Bakker ennyi sületlenséget, irígységet és haragot rég olvastam már. Egy biztos főhősünk valóban nem volt elég körültekintő hogy olyan alap helyen nem nézett körül mint az apple store. Több helyen elhangzott hogy lehet javítani vagy nem lehet, valószínűleg lehet és akkor nem kerülne 35k-ba. Egyébként magam is ipod tulaj vagyok, nem átbaszás, tényleg jó a pod. Alkatrész is van hozzá, egyszer leejtették, kintről rendeltem egy vinyót 15e ből, azóta is jó (3 éve). Beleszerettem a macbe is de a bemutatóterembe pont akkor haldoklott a mini amit meg akartak mutatni. Nem adtam fel átmentem a Saturnba ahol végre egy működő minire leltem, de be kellett látnom hogy a gépre valószínűleg az OSX Lótetű Edisönt telepítteték mert hogy kibaszott lassú volt. Na azóta most valahogy nem vágyom a minire. A PC-kell semmi gondom, csatlakoznék az előttem szólok sokaságához akik szerint csak a balfaszjancsiknál fagy a windows. Win98-óta nem láttam kékhalált. Persze verhetném magam hogy ilyen szervizes vagyok meghogy hatszág gépet baszogtatok naponta de csak egy rendszeradmin vagyok windows és linux környezetben. 700eFtos barátunk meg ne panaszkodjon, igenis vegye meg jó drágán a töltőjét ha úgy látja PC-n nem lehet zenélni. Már 94ben PC-n zenéltem persze az akkor más volt..

Dr Dantes 2007.11.18. 01:02:35

Olvastam ezt a blogot és egyszerűen nem értettem miért estetek sokan téma indító barátunk torkának ?!
Miért sznob, idióta az aki a munkájához egy jól műkodő, stabil eszközt szeretne használni és ennek meg is hajlandó fizetni az árát ! 700K valóban rengeteg pénz, de jobban megnézve egy hasonló teljesítményű és MINŐSÉGŰ PC Laptop sem kerül kevesebbe amelyen a sokatok által dicsőített Windows verziók egyike terpeszkedik.

Hivatalos ( értsd MCSE diplomás ) Microsoft rendszermérnökként igazán értek a Windows-hoz ismerem minden kis nyavajáját, hibáit erőségeit egyaránt. A Apple-el is volt m

osztomazészt 2008.01.07. 22:09:04

Érdekes dolgok vonultak itt fel. :)
Az emberek, akiknek nincsen 700k-ja egy noteszra, fel vannak háborodva.
Aki beszopta a Windows-zal, az szidja.

Bizton állíthatom, hogy nincs olyan oprendszer, amit nem lehet leültetni.
Olyan sincs, hogy a programod nem akad meg. Prioritásnak hívják, és még a Windows is tudja, amit egyébként sokkal többen használnak, mint MacOS-t, el lehet gondolkodni, hogy miért jön elő benne több hiba. Én nem vagyok Windows párti, most is Linuxot használok, de régóta ismerem a Win-t... Az XP sp2-vel már valóban bélyegezhető operációs rendszernek, nem a legjobbnak, da vannak sokkal rosszabbak... Szerintem a Vista is jó lesz, a második service pack-kel, ha a Microsoft is komolyan gondolja. Normálisan feltelepített, jogtiszta szoftverekkel normális pc-n a windows hónapokat megy el nehézségek nélkül, úgy, hogy igen komolyan van terhelve. A stabilitási kérdéseket ma már nem az dönti el, hogy milyen az oprendszer, hanem hogy mi fut alatta. Csak hogy senki ne legyen tévedésben. Minden komoly dolog megcsinálható mindhárom említett oprendszeren megfelelő programmal. Szerintem ez nem vita tárgya. Innentől ízlés dolga. Az Mac OS sem jobb egy fokkal sem a többinél (nem is rosszabb).
A hardwerről nemsok semmi fogalmam van. :)

Ui: van aki egymillióért vesz gyűrűt, van, aki ugyanennyit bukik rulettbe egy este... mindkettőt láttam már, mégsem szóltam be neki ezért, mert kultúrember vagyok, és ez az ő baja... ha baj ez neki.
Mi meg néha eliszunk haverokkal egy este egy heti minimálbért, akkor most sznobok vagyunk?

szbence7 2012.08.09. 10:38:22

Eloszor is te kibaszott szanalmas gyoker. Latszik az irasodon hogy fogalmad sincs az applerol es csak azert vetted mert divat. Egyebkent 60w tappal siman megy a 85w os macbook. Ja es a vegere: ha egy szot akarsz cenzurazni nem tanacsos az osszetett szo elso reszet "torzitani" ;) lof@szt a szadba te sznob looser :)
süti beállítások módosítása