Tékozló Homár

Az eltűnt sávszélesség nyomában

2007.11.29. 10:35 | jackyll | komment
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?
Netszolgáltatóm, az Externet Kft az először két héttel ezelőtt észlelt hibát (sávszélesség negyedére csökkenését) többszöri kérésem ellenére sem volt hajlandó javítani, sőt számomra úgy tűnt, mintha a hiba teljes tagadását találták volna a legmegfelelőbb megoldásnak: leveleimre nem válaszoltak, telefonon többszöri alkalommal is ugyanahhoz a nagyon lerázós megoldási javaslathoz ragaszkodtak. A hiba a mai napig fennáll és nagyon kiváncsi lennék, hány olyan felhasználó van, aki észre sem veszi, hogy csökkent az otthoni sávszélessége, tehát megkárosítják. Bár ha belegondolok, én se jutottam messzire azzal, hogy észrevettem.

---------- Forwarded message ----------
Date: Nov 28, 2007 11:17 PM
Subject: Re: sebessegcsokkenes
To: externet@externet.hu

Első és második levelemre sem reagáltak, tegnap (11.27-én) tehát ismét felhívtam önöket. Kollégájuk újabb sebességtesztet kért volna, amit én korábbi tapasztalaimra támaszkodva kénytelen voltam elutasítani. Ezután egy díjmentes előfizetés-változtatást javasolt. Ezt szintén elutasítottam, azt kérve, hogy legyenek szívesek megpróbálni megoldani a problémát, és kértem, hogy telefonon tájékoztassanak. Ezt a tegnapi és a mai napon nem tették meg. Türelmem nekem is véges, kérem, tegyenek valamit, elvégre kötelesek a szerződésben vállalt szolgáltatást biztosítani számomra. Kérem, mielőbb hívjanak fel, hogy megoldást találjunk erre a problémára.

Eddigi levelezésünket - és ezt a levelet is - elküldöm az NFH szolnoki kirendeltségének és a Tékozló Homár blognak is.

Nov 20, 2007 11:07 PM

Egy héttel ezelőtti levelemre nem érkezett válasz, de változás sem történt, ezért a hét végen felhívtam önöket. Ügyintézőjük állítása szerint önök utánajártak a problémának, és a T-Com válaszolt is önöknek, mégpedig azt, hogy a vonal az elérhető legnagyobb sávszlességgel üzemel. Azt is javasolta, hogy végezzek még egy sebességtesztet. Ez a telefonbeszélgetés több kérdést is felvetett bennem, mégpedig:
1) ha eddig működött a vonal 8Mbit/s sávszélességgel, hova lett vajon hirtelen a hiányzó közel 6Mbit/s?
2) ha önök kommunkáltak a T-Commal és a T-Com válaszolt is, én arról miért nem szereztem tudomást, ennek fényében mire számítva csinálok én újabb sebességtesztet?
3) a szerződésünkben foglalt 8Mb/s sávszélességnek alig több mint negyedét tudom használni, miközben továbbra is fizetem a havidíjat. Reális ez?

Aggályaimat kollegájuknak is kifejtettem, ugyanakkor megígértem, hogy elvégzek egy újabb sebességtesztet. Az ő válasza egy rendkívül szűkszavú "Rendben." volt, nem kis meglepetésemre. Mindenesetre panaszom továbbra is fennáll, most már több mint egy hete. Az elmúlt két évben - vagy régebb óta, nem is tudom már mióta vagyok az ügyfelük - sosem volt panaszom a szolgáltatásra. Kérem, vizsgálják ki a panaszomat illetve tegyenek javaslatot, hogyan kártalanítanának a szolgáltatás ilyen hosszú ideig fennálló elégtelenségéért. Csatolom a T-Com és az önök oldalán található sebességteszt eredményéről készült screenshotokat.

Nov 13, 2007 11:09 PM

Sebessegcsokkenest eszleltem az ADSL-kapcsolatomban, a letoltesi sebesseg kb 250kB/s korul alakul, a normalis 800kB/s-hez kepest ez jelentos elmaradas. Telefonos tanacsukra elvegeztem egy t-com-os sebessegtesztet is, a kovetkezo szamot kopte ki nekem a gep:
Kerem, segitsenek, mert nem jo erzes teljes dijat fizetni valamiert, aminek csak a negyedet/harmadat kapom meg.

---

Egyébként az a tippem, hogy a T-Com nem ad rendes vonalat és az Externet nem is tudja kiverni ezt belőlük, de akkor is nagyon gáz, ahogy viselkednek. Most már azt hiszem, otthagyom őket a rákba - bocs, a túróba, szóval borulhat a savasballon.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fullmoon 2007.11.29. 10:45:51

per-->békéltető testület--->bíróság-->Hága...én ezt tudom javallani...:D:D:D

TheFan (törölt) · http://www.4muzik.com 2007.11.29. 10:48:46

Szerintem egyszeruen valts szolgaltatot. De lehet az is segit ha elobb megfenyegeted ezzel a jelenlegit...

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2007.11.29. 10:51:07

Nekünk is azt mondták először, amikor megszűnt teljesen a net, hogy túl messze vagyunk a központtól, én meg csak azt kérdeztem, eddig nem voltunk messze 3 évig? Arrébbcsúszott a föld? (Persze ez nem 8M-ás net volt csak 512K-s!)

fullmoon 2007.11.29. 10:54:36

Ingyen Online....biztos lebontották a kiépített hálózatot és elköltöztek....:D:D:D

énvagyok 2007.11.29. 10:55:15

az externettel nekem is meggyűlt a bajom, mert olyan tételeket számláztak ki, ami nem is volt jogos, és mivel nem fizettem be, átadták az ügyet a pénzbehajtó cégnek, majd tisztázódott az ügy, de az 500,-os adminisztrációs díjról küldtek számlát... ami ment is a szelektív hulladékok közé

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.29. 10:56:14

Az szolgáltató életbe léptetett egy megszorító csomagot?
Nem tetszik? El lehet menni. Csak tessék.

vernarancs 2007.11.29. 10:56:47

Otthagyhatod oket csak az a baj, hogy barkivel szerzodsz ugyan azt a vonalat fogod visszakapni. Mindenki a matavtol veszi a vonal utolso darabjat, mert nekik mar ki van epitve. Esetleg probald meggyozni oket, hogy matol a szamla 1/3-at fogod fizetni mert ok nem teljesitik a szerzodesben vallaltakat.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.29. 10:58:06

Az a baj, hogy a szolgáltatók elég egyoldalúan kezelik a megkötött szerződéseket. Tájékoztatás? Mennyé' má! Dinamikusan kezelt ügyfélszámlák (pl jóváírás, karbantartás, módosítás, stb)? Mennyé' má! Segítőkész munkatársak? Mennyé' má! Ha nem fizetsz, akkor egyoldalúan fekete listára tesznek. Ha fizetsz, akkor is. Nekem anno a UPC kapcsolta le kéthetente a netemet a II. kerben. Miért? Mert a szomszéd nem fizette a kábeltévét. Hogyan lehet egy éven keresztül 16 alkalommal elcseszni a kikötést? Nemtom', de ez van. Naív ügyfél meg levesbe.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.29. 11:02:19

Nyugodj meg, 5-7 nap mulva érkezik a válasz.

vernarancs 2007.11.29. 11:04:59

Valts 0kb/s mobilnetre a vizitelefonnal! Vagy gyurcsany csomagra, az duborog teljes szelesseggel.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.29. 11:07:05

Vagy küldeni kéne egy sms-t az ip-jükre...

énvagyok 2007.11.29. 11:07:25

andreiground, jó, hogy mondod, még őket is utol kell érnem pénteken. remélem nem lesz akkora sor mint multkor, amikor csak kiszaladtam és 20an várakoztak előttem...
telefonon meg nem lehet leérni őket, mert 5 percenként bemondja az automata, hogy kb 5 percet kell várakozni...
ezek is mehetnének a levesbe...

tsimike 2007.11.29. 11:09:55

Anno egyszer én is írtam pontosan ilyen ügyben a homárnak levelet... csak az nem jelent meg... A furcsaság egyébként az egészben az hogy a 8megás csomag mindíg 2 megára limitel vissza. Ugyanez volt otthon és a munkahelyemen is. A munkahelyen egyszerűen megoldódott a helyzet, vissza az ADSL-t, kértünk kábelnetet ( ami folyamatosan akármikor mérve 8m ). Otthonra maradt a díjcsomagváltás 4M-ra. ( a 8 nem is ment volna mert messze a központ ) Jelenleg a helyzet a következő: van egy dialcom modem amivel jó ha 1,5 megát tud az adsl de stabil, meg van egy dlink amivel 3,5mega de szakadozik. Szal szívás az egész. Anno mikor konzultáltam a tékom szakemberével azt mondta hogy biztos sok új felhasználót kötöttek rá a rendszerre és ezér most "már csak ennyit tud, sőt lehet hogy ez később még rosszabb is lesz". Úgyhogy a cikkíró készüljön a további szívásokra. Szélesávú internetet mindenkinek. Olvastam egy cikket a múltkor hogy svédben 2x ennyibe kerül a net... Hát én lehet fizetnék 2x ennyit de legalább garantálnák a sávszélt, nem akcióznának minimum meg maximum értékekkel. Ja és még annyit hogy a sávszélesség "emelés" előtt 3mbit-es netem volt ami kifogástalanul működött, teljesítve a MAXIMUM értékeket!!!

Carnivora (törölt) 2007.11.29. 11:11:13

Bassza meg az ország nagyrészén a jónép stabil 250kB/s -ért is magához nyúlna ez meg rinyál, hogy nincsen 800 ... -

tibibá 2007.11.29. 11:12:00

A sebességteszt eredményét miért vetted ki ?

Műszakilag előfordulhat az is, hogy a vonalad már nem tudja fizikailag azt a 8M-t amit még régen tudott (mert sokan köttettek be ADSL-t azóta a környéken).
Ez ellen sokat tenni nem lehet, hacsak rá nem veszed a Matávot, hogy ellenőrizze az érpáron az összes kötést és/vagy húzza újra a drótot. Elég esélytelen.

Műszakilag persze az is előfordulhat, hogy a kedvenc szolgáltatód korlátoz le, mert mondjuk p2p-zel, vagy éjjel-nappal letöltesz. Gondolom ezt azért illene megmondaniuk.

Secnir 2007.11.29. 11:15:26

megvan a hiba oka!
te az Externethez mentél internetezni. az externetnél csak exter-net van...

vernarancs 2007.11.29. 11:18:35

panic 2007.11.29. 11:09:55

Az meg haggyan, de a pia milyen sokba kerul svedben! :) De b@ssza meg aki ezzel peldalozik, mennyit keres egy joergsson? Neki a 2x ennyi is fing koltseg a fizujahoz kepest.

tsimike 2007.11.29. 11:23:55

Carnivora: Az ország nagyrészén a jónép nem webszerkesztéssel foglalkozik... Nekem spec. nem a magas lefelé hanem a magas feltöltési sebesség kéne. De az meg csak a nagyobb csomagoknál van.

tibibá: mi az hogy azóta sokan kötöttek rá??? Mondjuk a központnak X a kapacitása, de a tékom ráköt 5X-nyi usert? Reménykedik hogy egyszerre csak nem használja senki és nem jön elő hogy sz@rrá terhelték a központot? Ez nem megtévesztés? Hivatkozhat arra hogy a minimum megvan, nem reklamálhatsz, ők meg röhögnek a markukba mert jól bekeresnek az egészen! Ki kéne mennie az NHH-nak néhány központba és megmérni hogy mennyi a kapacitás és mennyi az amit rákötöttek. Sztem érdekes dolgokra bukkannának...

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.11.29. 11:24:54

Nekem is lelassult pár hete, de annyira, hogy még honlapok sem jöttk be, csak a nagyon egyszerűek. Melóhelyről emailt írtam a szolgáltatónak (Datanet) készségesek voltak, mondták , hogy megnézik meg szólnak a T-nek is , hogy nézze meg, és várjam a hívást a T-től és ha nem jó akkor sem amikor hívnak akkor kérjek modemcserét mert azzal lesz a baj.
Gondoltam elébe megyek a dolgoknak és resetelem a modemet. Bejött. Azóta fasza.
A T-nek nem szóltam , hadd dolgozzanak. Becsületükre legyen mondva hívtak mára azóta, hogy mi a pálya.

Szóval Jocó: resetelj modemet.

punpa 2007.11.29. 11:36:44

Tépjük le az externet tűzfalát!

ruprecht 2007.11.29. 11:47:07

Nekem korábban 300-es letöltési sebességű csomagom volt, a t-com emelése után 450-500-as lett, erre a számlámra ráírták, hogy 8000/512. :-)
Ha most átszerződök valakihez, honnan tudjam, hogy lehet-e VALÓBAN 800-as letöltésem?

tsimike 2007.11.29. 11:50:23

Konkrétan szerintem teljesen mindegy hogy melyik szolgáltatóval állsz szerződésben. A központ a tékomé. Hogy az a központ mennyire van leterhelve az nem a szolgáltatón múlik. Ha a helyszín marad ugyanaz akkor javulás nem várható szerintem.

szger 2007.11.29. 11:55:01

UPC bevezetett egy olyant fű alatt, hogy korlátoz bizonyos dolgokat.
Először a fejlesztésre kenték, és tagadták, aztán beleírták ászf-be.
Hiába van valakinek 20megás előfizetése, koradélutántól kb este 11-ig filecsere például nem megy 50k fölé, ha jó helyen lakik. Ha nem, akkor soha...
Fél megabites szélessáv... nekünk meg tollas a hátunk... :(

hbe 2007.11.29. 11:55:53

Az is lehet, hogy többen kötöttek rá, és a dobozban eddig egy olyan rack-ben voltál esetleg, ahol kevesen voltak, most meg nem, ezért volt eddig nyolc, most meg nincs.
Abban igazad van, hogy ezt nem neked, hanem az ISP-nek meg a T-nek kellene lerendezni. De garantált az a sávszélesség? Mert ha nem, nem sok mindent tudsz tenni, csak elfogadni e díjcsomagváltást, vagy más szolgáltatót választani, hátha más rack-be kerülsz... Esetleg egy ismerős a postán, vagy akárhol, ahol a helyi központ van...

rage5 2007.11.29. 11:58:57

Hmmm... Lehet nekem is meg kéne néznem otthon a sávszélt. Aztán meg hogy mennyi után fizetek. Úgy érzem, nálam se lesz egyezés...

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.29. 12:01:09

Az externetnél lehet minuszba menni?

tsimike 2007.11.29. 12:02:29

www.speedtest.net Hivatalosnak nem fogadják el de infonak jó mert kb ugyanazokat az értékeket adja mint a t-com hivatalos tesztszervere

üvöltő dervis 2007.11.29. 12:04:26

Csak azt szeretném megkérdezni mi az az NFH?
Mert, ha az NHH-ra gondoltál, akkor ők már nem fogadnak el emailben bejelentést.

Low Key Lyesmith 2007.11.29. 12:07:08

vernarancs 2007.11.29. 10:56:47
Esetleg probald meggyozni oket, hogy matol a szamla 1/3-at fogod fizetni mert ok nem teljesitik a szerzodesben vallaltakat.

Az nagyon érdekes szájkarate lesz, ugyanis minden ISP úgy írja meg a szerződéseit, hogy a sávszél minimumát garantálja, nem pedig a maximumot. Ez van.

rockstopper 2007.11.29. 12:09:59

Mit kell érteni T-Com "központ" alatt?
Oda fut az összes adat? :)
Csak a t-com nak van vezetéke a földben???
Ha a t-com kihúzza a dugót, akkor csak levélben lehet majd a homárba írni?

Arról a kifogásról meg annyit, hogy ez ilyen, sokan neteznek:
Jóérzésű vezetőknek el kéne olvasni a "központ" használati útmutatóját, amiben le van írva, hogy pl: max 4* 1300 user, és akkor csak annyi userrel szerződni. Nem 2* annyival.

joco 2007.11.29. 12:24:39

Modemet már reseteltem, volt már minden, mérések screenshotjai itten:

www.screencast.com/users/joco/folders/Default/media/82bdd033-0b28-47f4-812a-b7992dd05c6f
www.screencast.com/users/joco/folders/Default/media/ce199fac-7112-48d9-b767-f73ce97e79d0

Carnivora: nem az ország nagy részén lakom, hanem a Terézvárosban, ahol ez a szolgáltatás elérhető volt idáig, és ha fizetek valamiért, elvárom, hogy azt meg is kapjam.

tsimike 2007.11.29. 12:27:17

a központnál nem egy nagy országos csomópontra kell gondolni, hanem kisebb dologra. de itt bővebben olvashatsz róla

www.adsl-bazis.invitel.hu/dslam_.html

vagy ha tudsz angolul

www.walkerfirst.com/technology_details.php?tech_name=DSLAMS

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.29. 12:30:27

Secnir 2007.11.29. 11:15:26

"megvan a hiba oka! te az Externethez mentél internetezni. az externetnél csak exter-net van... "

Bazz :DDDDDDDDDDDDDDDDD

eszembejutottvalami 2007.11.29. 12:40:23

Áramszolgáltató:
Kedves internetszolgáltató !
Sajnálattal közöljük ,hogy hálózatunk csak 50-60V feszültséget szolgáltat az elméleti 230V helyett a hiba kijavításáig ...
Távfűtés:
Kedves internetszolgáltató !
Sajnálattal közöljük hogy az önök irodáiban a megszokott 20-23°C helyett csak 5-8°C fokot tudunk biztositani a hiba ....
Kedves internetszolgáltató !
Sajnos magánproblémáim miatt a meghatározott 8óra munkaidő helyett csak 2 órát tudok munkahelyemen tölteni , kérem...
Kedves internetszolgáltató aki aranyárban adja Magyarországon a biteket, legyen olyan szíves, hogy szolgáltasson (legalább) úgy mint ahogy a szerződésben elvárható lenne.

a rekettyés 2007.11.29. 12:43:05

Tudom én sem vagyok sikeres meg hülye is vagyok hogy az externetnél van az elöfizetésem. Én fél éve járok hasonlo helyzetben. Csomagot váltottam de fél éve nem képesek feltornászni a sebbeséget arra a szintre amiért fizetek. Egyfolytában a t-comra mutogatnak. Persze az emeltdijjat kell fizessem azért a szolgáltatásért amit meg sem kapok... Ja és mivel köt a hüségszerzödés le sem tudom mondani.

grafitmacska 2007.11.29. 12:46:14

Nekünk kábeles netünk van, a Digi Tv a szolgáltató. Régen a DMCC volt, akkor sokkal humánusabb volt az lszámolás. ha nem volt mondjuk 5 napig net, akkor csak a fele számlát kelllett kifizetnem. TV-re és internetre összesen 2750 Ft-ot... Azt hiszem nekem valami 2 megabit van a szerződésben. Lehet, h már ez is sokkal kevesebb? Hogy kell azt megnézni, hogy nem passzíroznak-e át ezzel a sebesség-dologgal? Mi nem nagyon értünk hozzá, csak az tűnik fel, ha nincs net. De az is lehet, hogy olyankor a saját háziállatunk (macska) ténykedett valamit a modemmel...:)

Holdkutyagoló 2007.11.29. 12:51:32

Szerintem mielőtt bármit is tennél, olvasd el a szerződésedben foglalt garantált sávszélességet ami általában egy nevetséges töredéke a csomagban foglalt maximumnak. Ha azt eléri, akkor nincs jogod reklamálni sem, hiszen aláírtad, hogy ez neked így ok. Elképzelhető, hogy időközben annyira megszaporodott a környéken a sok letöltögető, hogy ennyi volt a 8 mega, nem bír többet.

Secnir 2007.11.29. 12:57:20

még egy olyat lehet meglépni a cikkírónak hogy:
-az externet 8000 ftért vállalt 8mbitet
-szerződésben benn van a szolgáltatási minimum, amit minimum kell adnia, ez legyen mondjuk 512 kbit.
-akkor te is a 8000ft erre a szolgáltatásra eső részét fizesd ki. azaz 500 ft-ot.

Ethereal 2007.11.29. 12:58:40

Úgy érzem, páran itt tévedésben vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban - jelesül azt hiszik, hogy a központra pontosan annyi felhasználó van bekötve, amennyit minden körülmények között ki tud szolgálni.
Van ugye mondjuk egy tékomos központnak valamekkora maximális sávszélessége, és van az a sávszélesség, amit a júzereknek összesen kiosztottak. A kettő aránya (úgy rémlik) 1:1-től 1:10-ig szokott lenni, ez az ún. oversubscription ratio, magyarul talán túlméretezési tényező.
Hogy miért teszik (tehetik) meg ezt? Mert egyrészt a maximális sávszélesség nincs garantálva a szerződésben, csak egy minimális. Másrészt pedig valószínűleg a minimális sávszélhez képest is túlméretezés van. Vannak ugyanis "zseniális" tömegkiszolgálási modellek, valószínűségi eloszlások, stb., amik kiadják, hogy mekkora túlméretezés fogadható még el úgy, hogy a felhasználók x%-a megkapja a minimumot. Persze a modell nem biztos, hogy bejön, akkor jön a szívás, perelés, szolgáltató anyázása. :) De arra "nyugodtan" számíthattok, hogy a szolgáltató a minimumot mindig fogja tudni nyújtani, mert a hálózatot úgy méretezte, hogy ennek a kötelezettségének 1-hez közeli eséllyel eleget tudjon tenni (kivéve vodkafon, ami soha nem működik :)).
Persze, az ügyfél számára ez tömény szívás, a netszolgáltató számára viszont az erőforrásainak hatékony kihasználása. Szar az élet, a világ sajna így működik. :(

Gumidomino 2007.11.29. 13:00:36

Itt lépten-nyomon ilyesmi történik az emberrel aztán sopánkodnak hogy a magyar milyen frusztrált egy népség és gyorsan fogy.

joco 2007.11.29. 13:13:06

A hiba - vagy nevezzük túlterhelésnek, nekem mindegy - a T-Comnál lesz, hiszen az ő mérőszerverük is csak 2Mb-es sávszéllel látszik. Ehhez képest a piacon ma nem nagyon kapható 2Mb-es ADSL szolgáltatás, van rengeteg fajta 1Mb-es (ez azért tényleg nagyon sovány lenne a 8 után), meg 4Mb-es (erről meg ugyanúgy tudom, hogy nem kapnám meg, akkor minek fizessek érte), szóval egyelőre patthelyzet.

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.11.29. 13:27:28

44dik
ugyanezt jatszottam el veluk kb 1 honapja, vegeredmeny, utanajartak, kijavitottak a hibat, mire en savszelesseg es cSomagvaltast kertem /charlirol mittomenmire/, ami megfelel a 2mbitnek, mondvan homart olvasni az is jo, t-home tv-t meg ugysem akarunk. csak a valtasert kiszamlaznak 5e ft-ot, ezt meguszni mar nem volt erom, azota is papucsba jarok.

MosoMasa 2007.11.29. 13:30:19

mókusbögre 2007.11.29. 12:51:32

Sajnos igaz a szerződésekben benne van, de néhol olyan feltételeket szabnak, hogy az ember esze megáll. 1,5 megás net előfizetésnél az 56 Mb-es sebességet még határon belülinek írják a saját tesztoldalukon! A gyakorlatban az van, hogy a telefonos betárcsázós gyorsabb! Gratulálok! És nem tudsz velük mit kezdeni, mert hűségnyilatkozat, meg egyebek...meg az ilyen tűréshatár.

K0vasz 2007.11.29. 13:31:14

Nézd meg a szerződést, mert az, hogy 8M-ás csomagod van, még nem jelenti azt, hogy a szolgáltató ennyit is vállal stabilan a szerződésben... általában vmi nevetségesn alacsony értéke van megadva a szerződésben vállalt alsókorlátnak:S

Manyizga (törölt) 2007.11.29. 13:33:24

Nagyon eccerű a dolog: a T-Com-nál "igényelni kell" IP-TV szolgáltatást. Akkor ugyanis előzetesen letesztelik a vonalat, hiszen ahhoz 8Mbit kell. (Ebből 6-ot az IP-TV, 2-őt az internet céljaira használnak fel.)
Úgyhogy, ha a T-Com azt jelzi vissza az előzetes telepítési igényre, hogy szerinte ez menni fog, akkor a vonallal nincs baj... :)

átlátó 2007.11.29. 13:46:07

Én az ilyeneknek minden további nélkül felvetem lehetőségként,hogy meglátogatom az anyjukat,és a farkamat még magam miatt se mosom meg.

átlátó 2007.11.29. 13:47:28

Imádom,ahogy ezek a hercómműholdbajnokok etetni akarnak.

Emiceha 2007.11.29. 13:48:38

Figyeljmár,

Miért szarozol ilyen névtelen szolgáltatókkal? Ha ő is a T-től veszi, akkor Te miért nem? Drágább 100 forinttal?
Ehh...

Kábel kell...

eszembejutottvalami 2007.11.29. 13:55:05

Grafitmacska!

Kezd itt: hubinfo.extra.hu/sebesseg/speedtest/index.php

Kis segítség 1bájt=8bit azaz ha neked pl ha 2Mbit-es (megabites) neted van akkor azt elosztod 8-al és megkapod,hogy mennyi a letöltési sebességed bájtban (250kB/s). A windows ezt az értéket mutatja neked letöltéskor. (8Mbit-nél 1MB(megabájt))
Ez kábé olyan mint amikor mérföld/gallonba adják meg az autó fogyasztását.

franjof 2007.11.29. 13:55:22

tok jo a net de nem merem teszteni mert ha kevesebb a vartnal akkor kihalok

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.29. 13:56:53

Most nem azért, de akkor relámozhatnák ugy is a dolgokat, hogy pl akár 64 mega is lehet a sebesség. Ugyse lesz, de jobban hangzik. Amugy ez nem a fogyasztó megtévesztése cimü kategória?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.11.29. 13:59:06

az ADSL nekem se a szívem csücske... ha
lehet, akkor inkább kábel. :)

VictormaN 2007.11.29. 14:09:58

Majdnem ugyan ez történt velem a Yo!Neked GTS Datanet-nél. 1 hónapig működőtt a szerződésben foglalt sávszél, aztán 2 hónap könyörgés után közölték hogy a vonal nem bírja. Érdekes, hogy először meg bírta...
Erre mondtham nekik, hogy akkor megyek másik szolgáltatóhoz. Azt meg nem lehet a hűségnyilatkozat miatt. Csomagváltás lett a vége. Most ott vagyok, hogy lassabb is, meg drágább is a netem, mint a gts datanet előtti t-online-os időkbe.
De azért tök yo nekem, mert legalább van.

vernarancs 2007.11.29. 14:21:40

Szerintem homarozni egy sima 1440-es modem is eleg.

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.11.29. 14:23:13

nekem comcast kabelem van amikor elofizettem azt mondtak 8mbit letoltoltes de a fenti teszten csak 2745kb/s a letoltes ami talan 2mbit? minjart felrakom oket az www.ertekelem.hu ra :)

csak az a baj hogy ez America es egyebkent sem hasznalom ki a film letolteshekhez es nem csak a meret szamit hanem a megbizhatosag

Kábelbarát 2007.11.29. 14:30:37

Kis érdekesség:
Ugye a telefon szolgáltató, akié az érpár(magyarul a telefonhálózat), kötelezve van arra, hogy azt akármelyik másik szolgáltatónak oda kell adnia használatra. (ADSL, telefon, IPTV akármire) De arra már nincs kötelezve, hogy a lehető legjobbat adja oda. Azokat megtartja a saját ügyfeleinek, és az alternatív net szolgáltató, aki az ő hálózatán nyomná az ADSL-t, az meg szív amiatt, mert neki csak hulladék érpárak jutnak, amiken az ADSL csak döcögve megy. Ügyfél meg anyázik, mert amikor szolgáltatót váltott, akkor az eredeti hálózat gazdája, szépen átrakja egy rosszabb érpárra, és máris megértően bólogatnak az ügyfélszolgálatukon, amikor bemegy az ember szentségelni: -Nem kellett volna szolgáltatót váltani, tessék visszajönni, és akkor jó lesz a net. Hmm… de lehet, hogy csak az egész az elmém szüleménye. :)

neo84 2007.11.29. 14:39:32

"UP TO 8Mbit" :) Csak ezt nem mindíg mondják meg. T-Online (igen, ott dolgozom) úgy hírdeti, hogy akár 8Mbit! :) Externetnél ilyet nem találtam a honlapon. :)

A sávszélesség bővítésnek pedig ez volt a lényege:

512k: 160k

neo84 2007.11.29. 14:40:47

No fene.. Rosszul ment el az előző. Szóóóval:

512k: 160k - 1M
1M: 256k - 4M
2M,3M: 480k - 8M

Na. Szóval így-e. :)

BiG_ 2007.11.29. 14:47:32

eszembejutottvalami 2007.11.29. 13:55:05

Az semmi, hanem amikor a sebességet megadják: öl / miatyánk-ban :-)))

Üdv!

egészen kis kukac 2007.11.29. 14:51:40

Aha. Szóval a szomszéd rétje sem zöldebb :(

Egyet ha súghatok: az UPC-be ojtott chello-t ne ! 11 Mbit/sec-et perkálok (minek az egy szőke nőnek, kérdené az ügyintéző, ha reklamálnék ? :) és hát majdnem mindíg megvan a 110-120 kBytes/sec. Na most nem teszek úgy, mintha tudnám, mi az hogy járulékos PDUs (protocol data units, ú.m. headers, trailers, meg egyéb added kaka), de ha kb. 40 %-ot mindez elnyel, akkor én is elnyelem a fonendoszkópomat.

Akkor most hányszorosan vagyok meglopva ?

Üdv mindenkinek :)

nikii 2007.11.29. 14:52:55

"-Nem kellett volna szolgáltatót váltani, tessék visszajönni, és akkor jó lesz a net. Hmm… de lehet, hogy csak az egész az elmém szüleménye."

Az. A trékom annyira leszarja az ügyfelet, hogy még ezt a geciséget sem csinálja meg. Minél nagyobb egy cég, annál jobban leszarja a júzert. Inkább legyen máshol jó netem, minthogy náluk szívjak.

DaveSlim 2007.11.29. 14:53:27

EGY KIS TÁJÉKOZTATÓ, az ugrabugráló, pampogó ügyfeleknek:
- a csomagokabn szereplő elérhető sávszélességek a MAXIMUMOT jelölik. Szerződésben meghatározott minimum garantált is van, amivel kitörölheted a popsid
- szolgáltatónak sehogy, semmilyen köze nincs a sávszélességhez. A T_Comnak van hozzá köze, őt értesíti a szolgáltató is.
- vannak úgynevezett DSLAM központok. Oda bekötik a neted, megy x megabittel, egyre több embert kötnek be, neked lassul, meg mindenkinek
- sajnállak és megértelek, DE: ez a tipikus magyar hozzáállás: bíróság, otthagyom a szolgáltatót, homárra írok...ehh. Először azt gondold végig, hogy havi pár ezer Ft-ért mihez jutsz. Olyan információkhoz a net által, melyekhez egyébként nem; nincsenek országhatárok; olyat is megszerehetsz ingyen, amiért alapesetben fizetni kell; gyors információáradat.
Örülj neki, hogy van neted és ne panaszkodj, ne sírjona szád széle barátom.
Azzal meg semmit nem érsz, ha szolgáltatót váltasz, mert mint mondtam: T-Com kezében van mindenki.

örüljetek annak ami van - még ha felháborító is.

Dr Net Elek (törölt) 2007.11.29. 15:12:56

DaveSlim:

Befizettél egy BMW-t oszt kaptál egy Dáciát. Ne háborogj, örüjjé, hogy van autód. Bravó barátom, csak gratulálni tudok.

0xFFFF 2007.11.29. 15:15:07

DaveSlim !

"- szolgáltatónak sehogy, semmilyen köze nincs a sávszélességhez. A T_Comnak van hozzá köze, őt értesíti a szolgáltató is."

Nos van köze. Ő árulja, szerződik rá, ezért várja a magasabb díjat. Árulja féláron és a sebesség elé írja oda, hogy ennyi is lehet, de mit tudom én mennyi lesz...no akkor nem lesz hozzá köze.

princessophia 2007.11.29. 15:21:34

Október 10-ig én is az externetnél voltam.Ugyan ezt tapasztaltam a szolgáltatásokkal kapcsolatban mint ti, ezért szünetmentes szolgáltató-váltással átléptem az enternet-hez.
A párom már akkor mondta, hogy a két cég között összesen egy betű különbség van, nem lesz ez így jó. De én elhittem, hogy majd minden simán lezajlik.
Tegnap november 28-a volt, és akkor tudtunk először normálisan netezni az új szolgáltatóval. /igaz,4mbit helyett csak 2-vel jött/Mi lett volna, ha nem szünetmentesen kérem?!Szóval, szerintem sehol sem jobb a helyzet,igaz, ez senkinek se vigasz.

tsimike 2007.11.29. 15:28:20

A dolog lényege:

Tök mindegy hogy falhoz vered magad vagy akármit is csinálsz jobb nem lesz! Én már beletörődtem hogy sz@r. Tegyétek Ti is ezt. Talán ha az NHH meg a Fogyasztóvédők nem a töküket vakarásznák, hanem az aljas kizsákmányoló vállalatok ellen lépnének fel akkor... Na de ez már a SciFi kategória lenne

hbe 2007.11.29. 15:28:38

Mondom, én úgy tudom, hogy nem az érpárral van kapcsolatban, hanem a DSLAM-el, ami panic linkjében van.
Konkrétan a DSLAM rack-ekkel variálnak ilyenkor szerintem T-éknál.
Van a helyi központ, amiben vannak ilyen rack-ek, és minden rack-ben DSL modemek, minden egyes felhasználóhoz egy DSL modem kell a helyi központban is. Nem mindegy, hogy a tőled jövő vonalhoz tartozó modem melyik rack-ben van. Szóval szerintem előfordulhat, hogy egy-egy rack-ben többen vannak, és azoknak lassabb, mint egy olyan rack-ben, ahol esetleg kevesebben, úgyhogy nem egyértelműen arányos a lassulás a felhasználók számának növekedésével. Így lehetséges az, hogy egyik napról a másikra nyolcról kettőre lassul az internet, holott nyilván nem léptek be olyan rövid idő alatt annyian.

Netuddki. 2007.11.29. 15:32:44

"panic 2007.11.29. 12:02:29
www.speedtest.net Hivatalosnak nem fogadják el de infonak jó mert kb ugyanazokat az értékeket adja mint a t-com hivatalos tesztszervere"

Kössz a linket! Lepisáltam Londont, hát kb. 3/4-e jött ki sebességnek mint ugyanezt meglépve Budapesttel.

A maximális sávszélességgel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy nem kell annyiban hagyni a dolgot.
Hiába van leírva mi a garantált és maximális sávszélesség, Te azért fizetsz nagyobb díjat, mert azt szeretnéd, ha azt a sebességet tudná is. Többnyire.
Nem pedig a minimálist többnyire.

Szerintem egy hónapon keresztül minden nap le kell mérni, és dokumentálni. Aztán ügyvéd, és visszafizettetni velük a különbséget. Visszamenőleg.
Lehetőleg minél nagyobb nyilvánosság mellett, minél többen, ha kell együtt. Kell a precedens, aztán majd előbb-utóbb visszavesznek a nagy arcból.

pizsama 2007.11.29. 15:34:28

Magyarországon sajna nincs szabad szolgáltató választás. Kábelnet-nél legtöbb helyen csak 1 szolgáltató van (akivel a házmester épp lepaktált), adsl vonalon meg az az úr, akié az infrastruktúra. Szóval mindenhol szopás.

abandi 2007.11.29. 15:37:15

Hogy ez mekkora!!! Hűségnyilatkozat aláír..., teljesítmény csökken, T-com-ra jogosan hivatkozva...(al)szolgáltató váltás egyenlő a cseberből-vederrel, kereskedőtípusú népek fajtájából való szopatási technika...

KopaszMercis 2007.11.29. 15:38:11

igen ez valszeg t-com.. hiaba veszed te az externettol attol meg a budos tcom elofizetoje vagy.

vernarancs 2007.11.29. 15:46:11

Fogod a telefonvonal erparjat es bedugod a konnektorba. Matav meg gondolkodhat, hogy mitol sult meg a kozpont. Vesznek uj kozpontot es mar szal is a net :))

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.11.29. 15:50:12

A T-Comra mutogatás kapcsán: NEM kell olyan díjcsomagot eladni, amit utána nem tudsz szolgáltatni.

Nem a központ van túlterhelve, hanem jó eséllyel a kábel a gáz. Legalábbis ez a leggyakoribb ok. A szopatás pedig a hatóság áldásos tevékenységének az eredménye.

Miért is?
Normális eset: T-Com látja, hogy a hálózat mennyire van kihasználva, eldönti: Mennyire éri meg neki beruházni a bővítésbe, vagy elküldi az új jelentkezőt (nincs kapacitás). Ergo, mindig jól tud teljesíteni.

Magyar valóság: Ő a többi szolgáltatónak hurokátengedést, ADSL szolgáltatást nem nagyon utasíthat vissza kapacitáshiány miatt, így ő hiába csinálna bármit is, az elutasíás nem megy. A jó kishatósági úton szabályozott nagykerárak, ezzel az ADSL árak is, csak a fenntartás megtérülését fedezik, sok sestben azt is alíg, fejlesztést alíg. És a T-Com nem számíthat arra, hogy a befektetése megtérül, ergo a fejlesztés nem jó megoldás, mert vesztességgel kéne továbbadni, és te sem tennél semmit azért, hogy a sokmilliós beruházás megtérüljön.

CSak azt tudja megoldani, hogy a vállalt maximum mellett van egy vállalt minimum is, és az akkor is van, ha a hülye szabályozás és a többi szolgáltató tevékenysége nyomán gondok vannak.

A kábel hossza állandó, de lehet pár extra kötés, lehet több előfizető miatt interferencia, lehet az, hogy a hurokátengedés esetén nem ő eszközük van rajta, hanem mondjuk TVneté, ami az interferenciát okozza, és az NHH politikája okán nekik, és a normális előfizetőknek meg tűrniük kell.

Miért? Hogy a politikusok nyilatkozhassanak, eredményeket mutathassanak fel.

Netuddki. 2007.11.29. 15:50:47

Ha én az X szolgáltatónál fizetek elő, miért kell, hogy érdekeljen mi a kapcsolata a takonnyal? Oldják meg egymás közt. Ha meg nem hozza amit ígért, pénzt vissza. Aki hagyja, hogy a fejére csináljanak, annak a fejére is fognak csinálni.

a kertész tömlővel 2007.11.29. 15:53:55

ezt a vodafon 3g topikba irtam pár napja:

irq-enternet kábelesel nekem olyan jofejek voltak h sávszélesités után 2 honapal véletlenül visszaraktak a régi fele olyan gyors portra..(vagymire)1 honap volt mire javitották a hibát..ami egy kábel áttdugása volt a szerelö szerint--1 mozdulat 1 honap..komoly..most joideje 4megás a net occso 9800ért havonta..
lessz ebböl 8 as valaha?vagy legyek uj szerzödö és vegyem meg ugyanezt 2000 kevesebér havonta tölük?...

biztos ami biztos speedtestel megnéztem
le 3775 kb/s
fel 215 kb/s

ezek még elég közeli értékek a 4mb s netemhez,szoval kussolok.többiek meg várjanak nyugodtan mig bejön egy oldal 128al.

Daved · http://buxevo.com/hu 2007.11.29. 15:54:40

az adslnek nevezet lófasz nálnuk csak 2500 kbittal megy
8000 helyett
"nyugi", az ár ugyan annyi!

grafitmacska 2007.11.29. 16:00:38

Eszembejutottvalami!
Ezt írta nekem a tesztoldal!:))))

Státusz
Letöltés 0 (KBit/s)
Feltöltés 0 (KBit/s)

A fenti sávszélesség-kalkuláció a HTML állomány mérésén alapszik. A kapcsolat valódi sebessége magasabb, vagy alacsonyabb is lehet, az internetes forgalom esetleges torlódásaiból kifolyólag.

Akkor most nincs is netem?

Az ördög magyar hangja 2007.11.29. 16:05:44

Én a interware -el szenvedek hasonló okok miatt, 8 Mbites előfizetés, 1.5Mbit -es mért sebesség. Ők is a tcomra mutogatnak, és hogy persze a vonal rendben hiszen 850 kbit a minimum. Alacsonyabb díjcsomagba átlépés persze csak plusz költségért. De azért meg már csak azért sem fizetek. Sztetek megéri inkább UPCre átmenni, azért 1.5 Mbitnél csak megy többel nem?

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2007.11.29. 16:15:15

A szolgáltatók maximum sávszélességet írnak, mellette van egy minimum garantált sávszélesség is (nekem is 8 helyett 6 jön). Olvassatok ÁSZF-et, sok minden érdekes van benne.

Írták korábban, hogy itt mennyiért milyen jót kapunk, ezt vegyük figyelembe. Ajánlom egy kicsit nézzen körül a nagyvilágban és akkor meglátja, hogy ennél többet olcsóbban adnak pár országban. Persze ott nem lenyúlásra hajtanak, hanem szolgáltatásra.

Gobbi Hinta 2007.11.29. 16:21:45

Én az Invitelnél fizettem elő; idáig a 4Mbit az 4Mbit, szóval elnézve az eddigi hozzászólásokat összetehetem a kezem. Bár ezelőtt volt egy iszonyatosan tré, loser mikrós szolgáltatónál előfizetésem ahol egy flashes oldal betöltése 25 perc múlva a felhasználó által lett megszakítva elfogyott türelem és érdeklődés megszűnte miatt. 2Mbitnek volt meghirdetve de soxor nosztalgiával gondtam a régi szép időkre mikor még 56k-s modemről neteztem és az is gyorsabb volt. Persze ha a szolgáltatónak reklamáció ment, hogy miért nem jön be az oldal, miért ilyen lassú akkor kapásból jött a válasz hogy ha szar akkor hogy volt képes a mai napon 1GB adatforgalmat csinálni...

Gobbi Hinta 2007.11.29. 16:25:25

Ja és amikor behalt az antenna, telefonáltam hogy csinálják meg, ígérgették hogy majd ekkor meg akkor; magyarán szólva jól lebélsaraztak az antennámmal együtt, majd úgy pár nap múlva bementem felmondani a "szolgáltatást" :) Na azóta vagyok sikeres inviteles előfizető :)

BiG_ 2007.11.29. 16:27:58

grafitmacska 2007.11.29. 16:00:38

Nekem is 0 kb/s lett, azt hittem, hogy a tűzfal hülye :-)))
Speedtesttel viszont kicsit jobb, Budapest megcirógat:
letöltés: 13099 kb/s
feltöltés: 12566 kb/s

Hümm, ez jónak tűnik :-)))

Üdv!

Thomses 2007.11.29. 16:30:31

8 mega Haha. Nekem 1 megás sebességre van előfizetésem a d...web kft-nél. Érezhetöen csökkent ez a hatalmas sebesség és elindítottam egy az ő honlapjukon levő sebesség tesztet. Az 1 mega helyett 247 kb/s lett. Erre kiírja a teszt hogy az eredmény megfelelö mert a hírközlési törvényben az szerepel hogy a minimun garantált sebesség 32 kb/sec. Könyörgöm ez tiz évvel ezelött a betárcsázos korszakban volt.Az ügyelet pedig nem azt mondja hogy megoldjuk bocs hanem ha nem tettszik másik szolgáltatot kell választani. Végül is igazuk van

BiG_ 2007.11.29. 16:32:45

A Faröer-szigetekkel már kicsit más:
letöltés: 12693 kb/s
feltöltés: 5581 kb/s. A francba, de kevés...

Üdv!

BiG_ 2007.11.29. 16:36:03

Megnéztem Jekatyerinburgot.
Az már tetű:

letöltés: 2145 kb/s
feltöltés: 1342 kb/s
Na ez már tré.

Üdv!

BiG_ 2007.11.29. 16:39:06

Viszont Auckland-del (Új-Zéland) összevetve főleg rossz. Arrafele jobb a sebesség:

Le: 2019 kb/s
fel: 1033 kb/s

Üdv!

vernarancs 2007.11.29. 16:45:22

Van mar olyan net ami gyorasabb mint a 14.4-es modem? Aztamurvaannyat! Be fogom perelni a modem gyartojat, az van rairva, hogy BEST. Akkor engem atvertek mert nem is a legjobb.

loco 2007.11.29. 16:51:30

attol fuggetlenul, hogy mi all a problema hattereben, az a minimum, h a szolgaltato REAGALJON egy ugyfel levelere, plane ha az tobbszor ir neki. ha az elso emailre azt valaszoltak volna, h utana neznek, es ehhez kernek egy kis turelmet, akkor az ugyfel sem erzi ugy magat, mint aki tehetetlenul es ketsegbeesetten kalimpal, hogy eszrevegye ot az, akinek FIZET. ez nem szivesseg, hanem szolgaltatas.

abandi 2007.11.29. 16:52:23

a best az ide vonatkozhat...
Oda: very best-et adnak...mint a személy-gépjárműveknél...

abandi 2007.11.29. 16:53:40

ja,: kimaradt az Is...is!!!!

Gadget 2007.11.29. 17:03:15

Szerintem: amikor bekinálták az ingyenes csomagváltást lefelé, azzal elismerték, hogy képtelenek az adott sávszélességgel szolgáltatni. Ezek után nem értem azokat a mondatokat, hogy majd jól kifizetem a számla felét, negyedét. Ők is ezt kinálták. Mi a probléma.
Szerintetek melyik másik szolgáltató állna így a kérdéshez?
Ja kérem ha valaki szopni akar direkt, az más kérdés, tegye, de akkor ne sírdogáljon.
Nem vagyok sem externet alkalmazott, de mégcsak előfizető sem.

schiraly 2007.11.29. 17:13:08

Nálunk T-Online előfizetés van. Ugyanez történt. A hivatalos 8M egy fél évig jött is 6M mért sebeséggel, azóta csak 2M tudok mérni.
Én nem is reklamáltam, mert szerintem ez nem véletlen. Dupláztak, négyszereztek, most pedig beállították a minimálisan vállalt sebességet.

guy 2007.11.29. 17:15:58

egyetértek artifex-xel, el kell olvasni az ÁSZF-et. Úgy tudom, hogy abban csak egy röhejes minimális sebesség garantált, és ha azt eléri a neted, akkor panaszkodhatsz, de haszna nem lesz.

vernarancs 2007.11.29. 17:19:57

Akinek nem eleg fizessen elo megegy ADSL-re es fogja ossze a kettot :)

Gobbi Hinta 2007.11.29. 17:21:51

az a baj, hogy többnyire a minimális sebesség biztosítására törekednek; de gondolom ez csak nálunk; svédek meg 10, 24, 100Mbites nettel happyznek otthon átszámítva ugyanennyiért mint amit mi fizetünk ezért a pár megáért

b_22222 2007.11.29. 17:29:29

Sziasztok!

Kicsit ha megengeditek hozzá szólnék a problémához, és megpróbálom úgy hogy nem a mundér becsületét akarom védeni.
Sok olyan hozzá szólás volt ami kicsit megtéveszthet embereket...
A központokban található rack-ek fix kapacitásuak azokra nem lehet 2* v. 3* annyi ügyfelet rákötni. Ami probléma szokott lenni, hogy szerver oldalról a kiszolgálók nem mindig tudják garantálni a letöltési sebességet. Ez általában kisebb szolgáltatóknál az esti órákban fordulhat elő, amikor az ő hálózatuk leterhelt. Az is teljesen mindegy, hogy melyik rackben vagy, nagyon kis sebesség különbségek vannak csak attól függően, hogy az telített vagy esetleg te vagy rajt egyedül.
Az hogy pont 2M-ra korlátoz le a rendszer, ebben igazatok van hogy a T hibája, de nem azért hogy a min. sebességet nyujtsa, hanem mert a rendszer figyeli mekkora sebességnél áll össze stabilan a rendszer, ez akár lehet 4M is. Egyébként ha bejelentitek hibára lehet választani, hogy gyorsabb legyen esetleg megszakadásokkal vagy inkább a stabil müködés a fontosabb.
A sebeség csökkenést sok minden okozhatja, de ha egyszer stabilan megvolt valamelyik sebesség, akkor tényleg hajtani kell a Tcom-ot mert akkor valami hiba van és akkor nem szabad elfogadni a javítást. Ilyen hibák lehetnek a kábelen, de sok esetben benn a lakásokban is. /3 v. 4 telefon üzemel szürö nélkül..., a padláson elrágcsálta az egér a vezeték szigetelését/
Egyébként, ha valakinek olyan alacsony a sebessége ami egy olcsóbb csomagnak felel meg a szolgáltató köteles ingyen és bérmentve az alacsonyabb díju csomagra átváltani őt!
Erről a Tcom minden esetben ad nyilatkozatot mind a szolgáltatónak mind az ügyfélnek, persze ha a szolgáltató ezt megkéri...

Végül lehet szidni a Tcomot, ugy érzem van is néha miért de nem mindig csak ő a hibás!

kóbormajom 2007.11.29. 17:40:30

az egyik adsl szolgáltatónál dolgozom (nem a T-nél) és biza meglep mekkora sületlenségeket olvasok itt, mekkora a kavar a fejekben.

nem képes felfogni a sok lüke, hogy nem az ISP-n múlik a sávszél, hanem a t-n, azaz az ALAPHÁLÓZATI szolgáltatón.

az ISP ha megfeszül, akkor sem tudja biztosítani azt a sávszélt, ha egyszerűen gyenge a madzag, távol van a központtól a lakás, a dslam-re sok júzer van rákötve, stb: ez majd minden netes technológiát érint.

mit tehet az ISP? díjmentesen lecsökkentik a sebességet arra, amit bír a vonal, ez logikus.

szal aki tüntetni akar az ISP-k ellen az kezdje a nagy t-vel.

volt föntebb egy daveslim júzer, ő már megmondta nagyjából a dolgokat, le is hurrogták, pedig a sok elégedetlenkedő lámával ellentétben valszeg ő is ért valamelyest ehhez.

off.

68nyara 2007.11.29. 17:46:00

Attól, hogy a szolgáltatóddal veszekszel még a szopás fennáll. A szolgáltató sem tud mit tenni, a vonal nem az ő kezében van. Ha kéri a T-Com-tól a hibavizsgálatot és arra azt a választ kapja, hogy ennyit tud a vonal, akkor sok lehetősége nincs. Ezt elfogadja, és felajánlja az ügyfélnek, hogy ingyenesen váltson egy kisebb csomagra.

Lehet ezen hőbörögni, meg persze anyázni, és azt ígérni az ügyfélszolgálaton ücsörgő alkalmazottnak, hogy bemész és megvered. De: 1. lehet, hogy bemész és szembetalálod magad egy hegynyi emberrel, aztán te leszel jól kidekorálva.
2. Ettől még jobb nem lesz.
3. A sok nagyon okos ember elöbb olvassa el az ASZF-et. Ha szerződést kötvalakivel, mindegy miről szól, ház adásvételtől, netig, olvassa el mindenki a szerződés szövegét. Ezt azért már megtanulhatta volna mindenki, nem a középkorban élünk. Ha pedig ezek után aláírta, akkor ne háborogjon azon, hogy a szolgáltató erre hivatkozik. Ha aláírsz egy szerződést arról, hogy a házad megveszik maximum 30millió Ft-ért, de minimum 300-ért, és a végén kapsz 1000-et, akkor bármennyire rosszul jöttél ki az üzletből, a másik fél teljesen szabályosan járt el. Ha te írsz egy ilyen szerződést, akkor persze nagy mellénnyel magyaráznád, hogy milyen okos voltál. Ha egyik szolgáltató sem felel meg ezek után akkor max nem lesz neted.

Az sem semmi, hogy Mo-n. csak azt nézi az előfizető, hogy mennyibe kerül a net? Azt már nem, hogy pl. menniy időre vállalják a hibajavítást, vagy mikor van ügyfélszolgálat és az milyen, vagy mennyi ideig annyi a díj, mint ami a plakáton van?

Na mindegy. Ez van.

kóbormajom 2007.11.29. 17:46:08

másik: az ISP nem tudja megmérni előre, hogy egy adott vonal elbírja-e a az igényelt sávszélt, ez csak a kiépítés után derül ki.

ez van.

e123 2007.11.29. 17:50:24

Sziasztok!
A hozzaszolasok alapjan korrekt lenne atnevezni a cikket a kovetkezore:

"Mitől fogy a negyedére
az adsl sávszélessége az alternativ szolgaltatoknal?"

Velem teljesen ugyanez tortent Szentendren, egy TVNet-es ADSL eseteben.

Annak idejen meg 512k-snak vettuk ~10ezer Ft + Afa koruli aron.
Idonkent szepen duplazodott a sebbesseg, mint ahogy a nagy bejelentesekben is hallani lehetett, aztan egyszercsak eszrevettem, hogy valami atomlassu, leesett 1MBit/sec ala, bejelentettem a hibat, es kb. hasonlo tortent, mint amit a cikkben olvashatunk. Persze vissza nem jeleztek, hogy megoldasra kerult-e a problema, nekem kellett hivogatni az ugyfelszolgalatot. Javitottak rajta, de csak max 2MBit/sec-re tornaztak vissza az allitolagos 8 helyett. Kb. 2 het utan kiboktek, kulon keresemre, hogy a T-Com azt jelezte vissza, hogy ennyit bir a vonal. Hat jol beintettem es szolgaltatot valtottam (amiben persze az a jo, hogy draggabban veheted a netet, mintha uj elofizeto lennel)

Ez alapjan a cikk alapjan viszont azt rakom ossze, hogy itt egesz egyszeruen a fogyasztok megteveszteserol van szo.

A T-Com tobb jegyet ad el arepulorjere, mint amennyi hely van rajta, az alternativ szolgaltatok, pedig nem akarnak emiatt ugyfeleket vesziteni.

Elolvastam a szolgaltatasi szerzodest, abban azt irtak a csomagomhoz, garantalt 480kbit/sec-es letoltesi sebesseg, a 8 MBit pedig ugymond a maximalis.

Hazi mereseim szerint viszont a maximalis sebesseget vittek le ~2MBit/sec-re.

A TVNetnel pl. letezik talan 2,5 MBit/sec-es _maximalis sebessegu_ csomag is, de azert szepen eladtak nekunk egy ideig a csak elvileg 8MBit/sec-es (gyakorlatilag alig 2MBit/sec-es) csomagot es nem ertettek, hogy ez nekem miert baj.

Hat azert, mert igy be vagyok csapva!

Tisztazzuk a fogalmakat:

- garantalt letoltesi sebesseg: ami ala nem mehet a letoltes sebessege
- maximalis letoltesi sebesseg: a legnagyobb sebbesseg, amit a csomag hasznalata soran el tudsz erni (nyilvan nem mindig, de neha)

Szerintem, ha a maximalis sebesseg egy kisebb csomaggal is elerheto, akkor becsapnak, mert olyanert fizetsz, amit a gyakorlatban nem lehet kihozni a vonalbol.

Ha mondjuk stabilan valamennyi es 8 MBit kozott ingadozna a sebesseg, meg azt mondanam, hogy OK, dinamikusan eleri.

Szerintem ez az ugylet siman megerne egy fogyasztovedelmi kort es jol meg kene b@.ni mind a T-Com-ot, mind azokat a szolgaltatokat, akik ehhez asszisztalnak par tizmillios birsagra.

e123 2007.11.29. 17:57:23

68nyara: "Ha kéri a T-Com-tól a hibavizsgálatot és arra azt a választ kapja, hogy ennyit tud a vonal, akkor sok lehetősége nincs. Ezt elfogadja, és felajánlja az ügyfélnek, hogy ingyenesen váltson egy kisebb csomagra."

Szerintem a gondolatmenet egy kicsit ott santit, hogy ebben benne van az is, hogy HA a vegfelhasznalo eszreveszi es panaszt emel.

Nekem pl. az idos szuleim hasznaljak a netet, en mar elkoltoztem otthon. Szerinted ok maguktol eszreveszik, hogy becsapjak oket? Mit varsz egy 60-as korosztalytol, majd elkezd letoltesi sebesseget merni?

Az alternativ szolgaltatoknak igenis kotelesseguk lenne a szolgaltatasuk minoseget / kapacitasat merni es ha nem tudjak azt nyujtani, ami a szerzodesben van, akkor szerintem nem illene beszedni a dragabb szolgaltatasert a penzt.

Vagyis - ha ok hivnanak fel, hogy bocsi, lejjeb kapcsoljuk a csomagot, mert mar nem birjak el a vonalak a terheles es bar kisebb lesz a savszelesseg, de on ezentul aranyosan kevesebbet fizet - akkor azt mondanam, hogy minden telejsen korrekt. Ez van.

kóbormajom 2007.11.29. 18:04:52

e123:

és szted az ISP-knek van arra kapacitásuk, hogy folyamatosan monitorozzák minden egyes ügyfélnél az éppen történő max. letöltési sebességét, és egyenként értesítsenek mindenkit erről?

biztos megérné nekik erre felvenni még 20-30 embert, főleg hogy az alap szolgáltatásokon a haszonkulcs már így is minimális.

Tutanhamon 2007.11.29. 18:05:31

- garantalt letoltesi sebesseg: ami ala nem mehet a letoltes sebessege
- maximalis letoltesi sebesseg: a legnagyobb sebbesseg, amit a csomag hasznalata soran el tudsz erni (nyilvan nem mindig, de neha)

Nem néha! A maximális sebességet általában el tudod érni. Éjjel és hétvégén szinte mindig. Napközben, esete nem mindig.

68nyara 2007.11.29. 18:06:09

e123: nem vagy becsapva. Kicsit gondolkozz el azon amit írtál, benne van a válasz is. Persze kitekerve mindent lehet értelmezni. Pont nem garantált, hanem maximális sávszélességet írtak. Így a dolog korrekt. Attól, hogy te úgy értelmezed ahogy, attól az még nem azt jelenti.

A szolgáltatók nem asszisztálnak ehhez, nekik is kellemetlen a dolog, hiszen az előfizető nekik anyázik. Ettől még ők sem tudnak mit tenni. De ha te tudsz más megoldást akkor hajrá, alapíts egy céget és nyomd a netet ezerrel, mindenki hozzád fog menni...

e123 2007.11.29. 18:08:13

Tutanhamon: egy olyan esetrol beszelunk, amikor nem tudod elerni, sot egy kisebb csomagbol sem tudod elerni.
Kapisi?

átlátó 2007.11.29. 18:09:14

Látom sok itt a műholdbajnokatomtudós. Én nem vagyok az. Megveszem a cuccokat,mosógépet automatásan, autót meg minden más modern teknikát. Nem kérek röntgenrajzot meg egyéb gyártási titkokat,mert bízom az eladóban (persze,ha profilból olyan görögös az arcmetszése,akkor gyanakszom). Működjön a berendezés faszántosan. Na ha nem,olyan vérhányást produkálok,hogy ihaj-csuhaj és még a pszichológusom óradíját is rájukverem. (A farkam is.)

e123 2007.11.29. 18:14:28

68nyara: latom te is elolvastad, amit irtam...

A garantaltat el lehet erni.
A maximalisat NEM lehet elerni.
Sot, ha lejjebb valtasz egy kisebb csomagra, meg annak a maximalis erteket sem tudod elerni.

Igy erthetobb? De leirom szamokban:

Big csomag: 480k/sec - 8MBit/sec
Medium csomag: 480k/sec - 2,5Mbit/sec

A (szolgaltato szerint Big) csomagbol _fizikailag_ (azaz nem mindig, de majdnem mindig) kihozhato maximalis sebesseg: 1,9Mbit/sec

Akkor ezt eladhatjuk 100Mbit-es csomagnak is 80e Ft + Afaert ? Vegulis abban az esetben is csak 480k-t garantalunk, szoval korraktek vagyunk, nem?

subrimajoska 2007.11.29. 18:24:04

Fel a fejjel barátom!
Válts kábelnetre ha van lehetőséged. Én is ugyanígy jártam a szolnoki externettel. Egyre jobban csökkent a sávszél utána már a szakadozások jöttek. Folyamatos telefonálgatás és hümmögés után kijöttek a tékomosok. Arról beszélgettünk az ürgével, hogy mindenki csak szidja az exmatávot pedig befektet ázsiai piacokba és ez milyen jó. Lemérte a vonalat 12 es erősségű jel, amely az abonyi úti tanyavilágban még szódával elmegy szint. A belvárosban azonban enyhén anyátok picsája kategória. Megvizsgálták a vonalat és hat helyen csomózták meg '92 óta. Mondok akkor talán ki kéne cserélni azt az elbaszott vonalat, ha már fizetjük a majd 4000 forintos karbantartási költséget. Válasz : ááá az nem úgy megy öcskös a lépcsőháznak alá kell írnia meg a felének legalább ilyen problémának kell lennie. Ment a ködösítés. Énmeg otthagytam a picsába az externetet. Az exmatáv miatt. És amiatt, hogy pofánfostak és rohadt lusták voltak. Persze jött még az externettől, hogy menjek vissza miegymás. Feleannyi havidíjért sem mentem volna lévén szarfos a vonal. Azóta kábelem van és no prob.

e123 2007.11.29. 18:25:34

kóbormajom: bocsass meg, de ez az ISP egyeni szocialis problemaja.

Ha nem eri meg, nem kell ilyesmivel foglakozni.

En meg ha nem veszem eszre, akkor csak fizessek nyugodtan az 1,9MBit es 8MBit kozott sebessegert, bar azt elerni ugyebar nem lehet.

Ja! Eszrevette a kedves ugyfel? Akar ezentul ugyanazert a szolgaltatasert realis arat fizetni? Semmi akadalya...

Jo vicc...

question mark 2007.11.29. 18:26:49

Velem is eljátszott a szolgáltató (freestart) meg a tégenyó.
Fizettem 6500-at 512k-ért már vagy 2 éve (tudom, lúzer kombináció). Jött a sávszélesség-emelés, vártam türelmesen, meg is nőtt 1024-re, betonstabilan ment. 1 hétig. Utána vissza 512-re. Hívom a szolgáltatót, mondom mi a bajom. Fentebb olvashatók történtek: sebességteszt, tékomra mutogatás, miegyéb. Végül abban maradtunk, hogy utánanéznek a t-nél a sebességteszt-szám alapján. Eltelik 2 hét, no answer. Írok az ügyfélszolgálatnak, hogy mija. Erre 10 perc múlva(!) jön egy levél, hogy a tékom tájékoztatása szerint az elérhető max sávszél 512 (csak csendben, a szomszédnak 4m-val is jól megy).
Levontam a következtetést, azon minutumban lemondtam a net elérést, és a vonalas telefont, rendeltem kábelt (azon azóta is boldogan megy 6000/600 8500-ért). Mikor a lemondást intéztem, már érdekes, kedvesebb/segítőkészebb ügyfelesekkel találkoztam. Hogyhát mér' mondom le. Meg hogy ilyen meg olyan megoldásokat/kedvezményeket tudnak javasolni. Én meg mindkét kedves hölgynek elmeséltem a tortúrát (hátha meghallgatja valaki), meg hogy miért nem szeretem, ha hülyének néznek, és hogy mivel jár ez: a büdös életben nem fogok 1 Ft-ot sem fizetni sem a szolgáltatónak, sem semminek, ami lilás és t-vel kezdődik. Merthogy fehér ember nem felejt, viszlát. Mindenkinek így kéne viselkedni, és akkor nem lenne az az alapértelmezett, hogy "kib...unk az ügyféllel".

68nyara 2007.11.29. 18:27:32

e123: kóbormajom válasza tökéletes, vagy akarsz ennél sokkal többet fizetni a netért? Mert azért azt se feledjük el, hogy már az alap probléma felvetésnél is kiderült egy kis turpisság.

Magyarországon jellemzően 2-(3) féle előfizetés fut ADSL-re, van egy magánszemélyeknek (családi, stb.) és van egy céges (irodai, stb.). A kettő közt jellemzően 1-2 ezer ft különbséggel. Ezen kívül létezik még a bérelt vonal mint lehetőség, most hagyjuk a tv-net és egyéb variációkat.

A T-Com a hibakezelést jellemzően az ADSL-nél 72 órára vállalja. A bérelt vonalnál 4 órára. A céges csomagokat előrébb veszi, hétvégén, ahol van egyáltalán műszak, ott azokkal inkább foglalkoznak.

Ezek után, amikor azon panaszkodunk, hogy nem tudunk dolgozni a neten, mert az rossz, lassú, stb, és nem javítják elég gyorsan, akkor azon is gondolkozzunk el, hogy milyen balkáni dolog, azon spórolni pár ezer forintot, hogy nem a céges, hanem a magánszemélyeknek szólót fizetjük elő, miközben vastagon munkára használjuk. Persze, jogilag rendben van...csak ezen nem háborog senki.

Annyira kicsi mostmár a haszonkulcs az előfizetéseken, hogy egy-két ember felvétele a cégekhez már meglátszana a díjakban. Az a szörnyű, hogy ez egy 22-es csapdája. Az előfizető megy az egyre olcsóbb, már ráfizetéssel dolgozó cégekhez, miközben a többieknek is vinni kell lefelé az árakat. Ettől persze nem marad pénz se megfelelő szinvonalú ügyfélszolgálat fenntartására, sem fejlesztésre, sem semmi másra. Sőt a csőd szélén táncol a legtöbb szolgáltató. Az ügyfelek persze egyre olcsóbban egyre gyorsabb, megbízhatóbb, stb. szolgáltatást akarnak.

Nézzük úgy a dolgot, hogy mi lenne, ha ezeknek az előfizetőknek azt mondanák, hogy itt van gipsz jakab, aki fele annyiért elvállalja a munkát, mint ő. Sok választása nem lenne, neki is mennie kéne lefelé a bérigénnyel, aztán mikor már arra sem elég a bére, hogy fizesse a rezsit, kaját, akkor elkezdene azon balhézni a főnök, hogy miért nem jár be mindennap vadiúj öltönyben, miért nem eszik olyan kaját amitől egész nap lenne energiája 100%-on dolgozni...

Szóval, mi lenne ha ezen is elgondolkodnának az előfizetők?

e123 2007.11.29. 18:29:16

subrimajoska: hat igen, nem vitatom, valtani lehet, ez (allitolag) egy szabad orszag.
Mondjuk Szentendren mik az alternativak.
-ADSL
-Dunaweb, wireless (kicsit draga es lassu)
-Dunakanyarnet, kabel (jot meg nem hallottam rola)
-Mobil Internet (nincs tapasztalatom vele)

e123 2007.11.29. 18:35:04

68nyara: van benne valami, de itt alpvetoen nem ez a problema.

Mi az otthoni netet jellemzoen privat celra hasznaljuk, na jo minimalisan neha munkara, de nem jellemzo.

Ugyanigy a melobol is intez neha az ember provat ugyet.

A cegemnek ceges netje van, mert melora hasznalja es meg el is tudja szamolni.

Szoval nem itt keresendo a problema.

Es jaj szegeny Internet szolgaltatok, de rossz uzletbe is kezdtek... Ugy sajnalom oket.

subrimajoska 2007.11.29. 18:35:12

68 nyara
Min gondolkozzam el haver, hogy egész árért negyedáras szolgáltatást kapok ? Azt sem mondhatod, hogy a kicsikkel van baj. A két legszarabb a monortel és a tököm, amit a legjobban szidnak nálunk. Ugyanezeket mondta az ürge nekem is amikor kijött szerelni. Jó megsajnáltam, attól még 11 300 at fizettem három megabitért és szar volt. Azért hagyjuk már ezt a kínában éheznek te meg itt válogatsz dumát. Értem, hogy a pult másik oldalán vagy de ezen essünk már túl.

abandi 2007.11.29. 18:40:47

Na átlátó személyében végre látok 1 tudatos fogyasztót!!! A többiem (mi) meg tévelyegjünk továbbra is a szerződések apróbetűs pontjai, később pedig a Ptk paragrafusai között...hogybasszamaga...

vernarancs 2007.11.29. 18:41:34

kóbormajom 2007.11.29. 18:04:52

Inkabb irjanak egy scriptet vagy vegyenek egy rendes halozati management szoftvert. Nem olyan bonyolult monitorozni egy halozatot. Arra van eszuk, hogy figyeljek ha valaki tobb giga filmet tolt le es akkor nekik deficites a vonal uzemeltetese. Akkor figyeljek a sebesseget is.

subrimajoska 2007.11.29. 18:46:05

e123
Ez tényleg elég szegényes választék.
Fura ez: nekem bőven sok az 5/768 as cselló. Más meg itt veri a blattot hogy ménem terjeszkedik a tigernet meg a digikábel. Mondjuk nem tudom mire használnál 8 megabitet a torrenten kívül. Ráadásul az adslnek eléggé fos a feltöltése is.
Gondolom leírták előttem, de a dsl kapcsolatnál hiába a nyolc mega ha messzi laksz a fejállomástól vagy mitől. Mindezek elméleti sebességek. A mikró nem alternatíva és a vargáné és társa szolgáltatók sem. Ígyhát marad a kísérletezés vagy egy új szerződés kikövetelése.

68nyara 2007.11.29. 18:52:17

subrimajoska: nem erről írtam, nem is gondolom, hogy vitatkoznom kellene veled.

vernarancs: hiába írnak bármit, a sávszélesség ami az előfizetőnél megjelenik a szolgáltató oldaláról NEM mérhető...

Még ha akarnának sem tudnának odafigyelni rá. Maximum annyit tudnak modnani, de azt is csak a T-Com, hogy mennyi az a maximum amin elvileg összeáll a vonal.

e123: nem kell sajnálni őket, majd páran csődbe mennek, aztán elkezdenek emelkedni az árak...ez van, ilyen az élet.

átlátó 2007.11.29. 18:53:11

Abandi! Köszönöm. Mindenkinek javasolom,egyszer ha valaki a sarkára áll a hivatalokban és minden más egyéb helyen, érdekeit képviseli,megérzi a siker ízét és rendet lehet csinálni.Természetesen a kákán nem keresem a csomót,de ami a pénzemért jár az jár,és nem adható. Attól,hogy valami nem működik jól,szarul se működjön.

e123 2007.11.29. 18:53:11

subrimajoska: vegulis atmentunk egy masik szolgatatohoz es levettuk 1 Mbit-es csomagra, mert a szuleimnek hirolvasashoz, email-hez eleg az is.

(amikor vettuk, meg 512k volt)

Amugy nekem itt Pest faluban Chello van 10MBit-tel, es ennyi kell is, de mondjuk olyanra is hasznalom.

kóbormajom 2007.11.29. 18:54:28

vernarancs:

miként lehetne azt ellenőrizni, hogy pl. az a szerver amiről folyamatosan letölt a júzer, a példának okáért csak 400 kb/s-el enged letölteni, míg a júzernek 8 megás kapcsolata lenne.

az ISP máris értesíti az ügyfelet, és tájékoztatja, hogy figyelj testvérem, akadt egy kis probléma, nem használod ki a max sávszélt!?

iizi 2007.11.29. 18:57:28

Ja, externet. Nincs miről beszélni. Ahány problémánk volt vele (céges), soha nem sikerült megoldaniuk. Azzal nincsenek képben, hogy hány mail szerverük van, az meg, hogy vajon miért nem sikerül csak az ő egyik szerverüknek levelet küldeni a mi szerverünkre - egyébként mindenhonnan megy - meg se próbálták megoldani. (2 hét telefonálás, emailezés után se.) És mindig ígérték, hogy visszajeleznek, de soha semmi! Isten ments externet!

e123 2007.11.29. 19:03:31

kóbormajom: atlagertek? valoszinusegi surusegfuggveny? szorasnegyzet?

muhasniff 2007.11.29. 19:03:37

A tesztszerver méréséből úgy tűnik, mintha kaptál volna egy tré vonalat, meg rá egy 2 Mbites profilt. Ha 8 Mbites csomagot fizetsz, akkor ez az upload sávszél a garantált minimum alatt van.

vernarancs 2007.11.29. 19:07:00

kóbormajom 2007.11.29. 18:54:28

Nem a torrentszerver meg a juzer kozott kell merni :D Hanem az ISP es a juzer kozott. Hiszen a szolgaltato addig a vegpontig szolgaltat nem az ukran downloadmovies.ru szerverig.

68nyara 2007.11.29. 19:07:14

e123: nem mérhető...de ha igen akkor gyere be és mérj egy tetszőleges előfizetőnél. Örülnék neki ha igy meg lehetne oldani. Elmagyaráznád, hogy mégis hogyan megy ez?
Érdeklődve hallgatom.

valosag 2007.11.29. 19:08:45

Az igazsag az hogy mindenki hibas es senki se.
Kicsit gondoljuk vegig:
1., az alap problema hogy ma a MT ( magyar telecom) nem tudja elominositeni a halozatat
2., ehhez nem vette meg (ill) csak most vette meg a HUAWEI mero rendszert
3., Eddig annak alapjan arulta az DSL-t hogy a tisztelt elofizeto telefonkabele olyan kozpontba fut-e be ahol van DSLAM. .... Ha van akkor az illeto tud DSL-t kapni
4., csak hogy a vonal , a drot fizikai minosegevel egyaltalan nem szamolnak
5., gondoljuk vegig. A lakotelepeken a mai napig olyan telefonkabel van amit KB 1976-ban huztak be....!!!!!!
Papir szigeteleses kabelek!!!!!
6., A kozpontol valo tavolsag is meghatarozo tenyezo
7.,akinek UPC netje van az elonyben van hisz ezek teljesen uj kabelek 120 OHM-os es faszan le van arnyekolva , hogy minden zavar mentes legyen!!!! Az mar a customer faszsaga hogy meghosszabitja 75 OHM-os sima antenna kabellel azt megy a hiszti hogy zizis a kep.....
8., Az externet es senki mas sem tehet rola hogy rossz a drot!
ENNYIT TUD!!!!!!!!!!!!
ezen semmi sem fog segiteni csak az ha ujrahuznak de ez SOHA DE SOHA NEM FOG MEGTORTENNI!!!!

Ha majd hozzank is eljut az ami az USA-ban van azaz Fiber to the HOME es optikai CPE-k lesznek NA majd akkor jon el a Canaan.....de addig

ez van.....

Pupu 2007.11.29. 19:10:27

EMBEREK!
Bekakilok mingyá vazze.
Szerintem hülyeség cmén viszem a prímet, mert több mint 10 éve vagyok Externet előfizető.Még anno 8k-t fizettem havonta a 33.6-os betárcsázós volanért.
:-D
Most 8Mb-el hasít az ADSL.Illetve csak hasítana......
Végigolvas cikk, sebesség lemér,áll leesik.....2Mb-ra jött ki.
hmmm....
Telefon felemel,Externet ügyfélszolgálat felhív,vár 10 percet(vidéki a hívás,még jó hogy nem emeltszámos :p )
flegma csávó felveszi,eljátsza a szokásos: tuti, hogy a T-comnál van a hiba szöveget, majd sebességteszt.Válaszuk: hát,majd 72 órán belül a T-com kivizsgálja, de ne nagyon ugráljak,mert a minimumot adják.Megkérdeztem mennyi is a minimum
VÁLASZ: hát, az 450kb/sec.!!!!!!
Mondom neki, ember én 8000-ért fizetek.Mire Ő: ja,de akkor is ez a minimum,ez megvan,szóval jár nekik a pénz.
Döntöttem. Holnap kocsiba ülök,és Pestről leautózok Szolnokra, majd bemegyek az ügyfélszolgálatra.Esetleg leviszek magammal egy kisebb vasat,és majd meglátjuk,hogy vajon járhat-e a szám.
Ez röhejes,hogy azonkívül,hogy miután hülyének nézett és felhomályosítottam, hogy bocs,de a BME sz.tech szakos diplomámmal ezt nem igazán kajálom,közli,hogy mégis én vagyok a hülye.
Lehet tényleg, de csak azért, mert még van 1 hónap a hűségből......

68nyara 2007.11.29. 19:10:56

Azt hiszem némi fogalomzavar áll fenn itt egyeseknél: az ISP és a user között mit mérjünk? Még ha azt mondtad volna, hogy a DSLAM és a modem közt..., az ISP nem lát rá ilyen mélységig a vonalakra.

vernarancs 2007.11.29. 19:11:28

valosag 2007.11.29. 19:08:45

Nem is azzal van a baj, hogy mennyit tud a rezmadzag, hanem azzal, hogy eladjak a duplajat es ha veletlenul eszre is veszi a juzer akkor szaranak a fejere es a matavra mutogatnak holott nem vele szerzodik az ember.

kóbormajom 2007.11.29. 19:14:26

vernarancs 2007.11.29. 19:07:00

csak az a max 400 kb/s áramlik az adott vonalon, egyéb adatcsomag nem, így mindegy hogy az ISP-ig vagy az ukrán torrentszerverig történne a mérés

/nyilván ez arra vonatkozik, miszerint ha egyéb adatforgalma nem lenne az ügyfélnek/

68nyara 2007.11.29. 19:14:47

Pupu: ha neked BME számtech szakos diplomád van akkor én Oxfordban végeztem...

Különben igen, menj le és verd jól szét a fejüket a vasdarabbal...aztán rajtad fog röhögni a fél csillag, hogy ennyi pénzért sikerült életfogytost kapnod. ( a másik fele éppen azzal lesz elfoglalva, hogy megismerd a benti szabályokat)

valosag 2007.11.29. 19:14:48

68 nyara....: nem ertenek hozza....

en azt mondom hogy:

FIBER TO THE HOME!

majd husz ev mulva.....

valosag 2007.11.29. 19:16:43

BME ?
felvettunk egy frissen vegzett gyereket ( kando ) aki csondesen kerte hogy akkor most mi a switch , HUB vagy Router kozti kulonbseg?

Netuddki. 2007.11.29. 19:20:39

:)))

Ha az ISP be tudja állítani mindenkinek, mennyi lehet a maximális átviteli sebesség, akkor könnyedén mérni is tudja. Mást nem is kell mérni, mint a központtól mennyivel megy a fogyasztóig. SZVSZ mérik is. És SZVSZ tudatosan veszik lejjebb, ezért van az, hogy nem szólnak, és ez már a fogyasztó megtévesztése.

e123 felvetése nagyonis jogos.
Ha egy boltban a boltos veszi észre, hogy más ár van a pocon és más a kasszánál, akkor kicseréli.
Ha Te veszed észre, akkor kifizetik neked a különbözetet.
Ha a fogyasztóvédelem, akkor jól...18+...-ák a boltot.

Ennyi. A kereskedelemben (már) működik a dolog. Az internetszolgáltatóknál is működhetne.

princessophia 2007.11.29. 19:20:42

Értek már mindent.
Sajnáljam a nettel foglalkozó cégeket, mert csődbe mennek.
Fizessem a 4mbit-es díjat egy olyan szolgáltatásért, ami jó, ha éppen a felét tudja.
Szemét a t-com, mert ő a hibás mindezért.Szemét a szolgáltató, mert nem reagál a reklamációkra.
Vegyem tudomásul, hogy ez van, ez a hálózat ennyit bír.
Akkor én most mit csináljak?
Örüljek, hogy elérte a netem sebessége a minimálisan meghatározott szintet?!
Ennyit lehet tenni?
Tényleg el kell innen menni azért, hogy normális szolgáltatást kapjak?!
Az összes hócipőm tele van már...

valosag 2007.11.29. 19:25:31

Princessophia:

Ertsd meg... NEM BIR TOBBET A DROT. :)

A modem amikor el kezd beszelni a DSLAM-al akkor osszeszinkronizalnak egy adott sebessegre amit tudnak...ennyi....

Ha mindenkeppen megoldast kerestek akkor egy apro ponton lehet 1-2 megat javitani :

kell venni egy DSL-380T D-link modemet amiben Texas instruments chipset van.
Ezek altalaban sokkal jobb eredmenyt ernek el mint a DSL-360R modemek. Azok sem rosszak de a Matav igenyenek a 360R is jo. A 380T az jobb lenne de az joval dragabb emiatt nem valasztjak azt a beszerzesnel.

e123 2007.11.29. 19:26:44

valosag: BULLSHIT!

Ment 8MBit-tel is, csak valahogy lejjebb esett.
Talan eloregedett a drot par honap alatt?

Be kene ismerni, nagyobb kapacitast arulnak, mint ami valojaban van.

Es szerintem az erintett alaternativ szolgaltatoknak kene kozos erovel raboritani az asztalt a T-re, nem az egyes vegfelhasznaloknak.

Szerintetek par Kovacs Pistike videki magan ADSL felhasznalo panasza felhallatszik az ADSL ugyi ombudsman-hoz?

valosag 2007.11.29. 19:28:34

e123: a te eseted mas....

altalaban beszelek arrol aki 8mbitre fizet elo de csak 6 vagy 7 mbit-je vagyon.....

68nyara 2007.11.29. 19:31:18

valosag: igazad van, de addig? :-) Bár már itthon is van pár helyen, de most még ez csak álom a legtöbb helyen. Most hiába írom itt le, hogy a 96,34-es körzetek a legroszabbak az országban, meg, hogy az sem az ISP-n múlik, amikor T-Com azzal adja vissza a hibát, hogy fenntartáson van, 30 nap a határidő. Tudom én, hogy az az alvállalkozó a hibás, aki a kábelfektetést végzi a t-comnak, de az előfizető azt sem hallja meg, hogy visszaigényelheti a havidíjat, kérhet jóváírást. Inkább anyázik, és olyanokat üvöltöz a telefonba az ügyfélszolgálattal, mint az igen kultúrált pupu.

Tőlem tegye, semmi bajom vele, ő kiüvöltözi magát, megnyugszik, jólérzi magát utána, most jól megmondta a magáét. Ő az ügyfél, neki mindent lehet. Mondjuk azt azért megnézném, amint az USA-ban, bemegy egy árúházba, és elkezd üvöltözni az eladóval, bármennyire is jogos a panasza. Mérném az időt, hogy mennyi idő alatt rakják utcára a biztonságiak. Pedig ott is ő az ÜGYFÉL.

e123 2007.11.29. 19:31:28

egyebkent a 6 vagy 7 MBit-et en mar elfoganam 8-nak, de az alig 2 azert irrealis brutto 13000 Ft-ert.

Netuddki. 2007.11.29. 19:32:02

Princessophia:

Az kell, hogy egy-két szolgáltatót jól megbüntessenek 1-2száz millára aztán majd minden megint a normális kerékvágásba kerül. De ez csak akkor működik, ha a megfelelő helyeken (szerveknél) jelzik a fogyasztók a problémájukat.

68nyara 2007.11.29. 19:36:51

kovi 1970: ki kell ábrándítsaslak, nem az ISP állítja be a sebességet...a T-Com, az ISP csak megrendeli tőle. És nem veszi le direkt, mert az neki sem jó, mert akkor mehet át kisebb csomagra az ügyfél, és azon még kisebb haszon van. Szóval ez egy hülyeség.

Mérni pedig ISP nem tud semmit az ügyfél felé...Ő csak azt látja, hogy bejelentkezett e, hogy hoygan szakadt meg, hogy mennyit töltött le, fel? A pillanatnyi sebességet nem tudja mérni. Ha hurokátengedés van, akkor kicsit jobb a helyzet, de még akkor sem tud ennél sokkal többet mondani.

kóbormajom 2007.11.29. 19:36:58

kovi1970 2007.11.29. 19:20:39

ISP-nél dolgozom, hidd már el légyszi hogy NEM tudjuk mérni a sebességet, és NEM direkt vesszük le azt.

szerinted azzal szórakozunk pl. az ügyfélszolgálatokon, vagy a központokban hogy az ügyfelek sávszéleit felezgetjük, vagy épp ha olyan kedvünk van, akkor harmadolgatjuk!?

Netuddki. 2007.11.29. 19:37:22

68nyara:

Az előfizető les..ja, hogy az ISP-nek van-e baja a T-Com-al. Nem vele szerződött.
Ha ilyen az ISP hozzáállása, akkor a T. előfizető előbb-utóbb a T-Com-nál fog kikötni.

Ha az előfizető visszakaphatja a havidíjat bizonyos esetekben, akkor miért nem automatikusan kapja?
Különben azt valaki illetéktelenül zsebeli be. Nem ezt hívják lopásnak?

princessophia 2007.11.29. 19:39:27

valóság:

"Ertsd meg... NEM BIR TOBBET A DROT. :)"

Értem én.:-) Csak rühellem már, hogy bármit meg lehet magyarázni, aztán minden marad a régiben.
Nekem azt tanították otthon, hogy amit megígérek, azt be is kell tartani...
Lehet hogy akkor a szolgáltatóknál ez csak neveltetési hiba?!

valosag 2007.11.29. 19:39:47

a legnagyobb baj az hogy a tulajdonos a Deutche Telecom

az MT vezérkar televan a DT-tol leküldött futottak meg kategorias bisztonsagi jatekos ( korrupt) emberekkel akik nem mernek semmi ujba belevagni.
Van egy szuper PKI ahol tenyleg jo arcok vannak akik meg ertenek is hozza es mar a 90es evekben lehetett volna ADSL ha a DT nem eroltette volna az ISDN-t.....

Netuddki. 2007.11.29. 19:42:55

kóbormajom 2007.11.29. 19:36:58

De valaki csak lecsökkenti a sebességet nem?
Ezek szerint az ISP-k arra vannak, hogy az adminisztrációt intézzék az ügyfelek felé.
Akkor eléggé érdekes szituáció, hogy a T-Com-ra mutogatnak ahelyett, hogy az ügyfél problémáját intéznék?

68nyara 2007.11.29. 19:44:01

Ja és kovi1970: milyen alapon büntetnék meg a szolgáltatókat? Azért ez nem úgy megy, hogy pár dühös ember bemegy és elkezd üvöltözni a bíróságon, (vagy NHH, stb) hogy büntessék már meg az ISP-ket. És akkor a HATÓSÁG szépen megbünteti. Elöbb tán alá is kellene támasztani valamivel a vádakat, az nem alátámasztás, ha hozzá nem értő emberek itt irogatnak össze vissza.

És mi az, hogy "megint minden a normális kerégvágásba kerül"? Ezek szerint volt ott? Mikor, melyik állapot volt az?

valosag 2007.11.29. 19:46:19

javaslom huzzunk uveget mindenhova....

legyen eszunk vegre...

2007-ben ne akarjunk mar rezkabellel baszakodni.....

PETER JANEK ELMENT......

CSINALJUNK MAR VALAMIT VAZZE

ZolaTeso 2007.11.29. 19:46:41

Invitel kb ugyanez, csak ők még azt is tudatták velem kb. az ötödik levél után, hogy lejár a hűségnyilatkozatom, mehetek máshovaá nyugodtan... lolz. Csak ők szolgáltatnak nálunk. Illetve most már talán van valami kábeltvs megoldás is, lehet befizetek oda is egy karikára :)

princessophia 2007.11.29. 19:47:12

68nyara:"hozzá nem értő emberek itt irogatnak össze vissza."
Hát bizony, vagyunk egy páran, nekem úgy tűnik....:-)De ugye ez nem zavar téged? Sajna,előfordul, hogy olyasmiről is szoktunk beszélgetni ,amihez nem értünk különösebben.
És?!
Szerintem:-)

68nyara 2007.11.29. 19:47:24

kovi1970: ha az utód egyszer csak nem megy többel mint 20, akkor valaki lecsökkentette a sebességét? Te nyomod a gázt, benzin van benne...odjött a gyártó és lefojtotta míg nem néztél oda? Nem, ELROMLOTT. Mint minden műszaki dolog a te telefonvonalad is elromolhat, ide értve az összes sebességcsökkenést okozó bajt. Tehát nem lecsökkentette VALAKI. Így már érthetőbb?

68nyara 2007.11.29. 19:50:15

princessophia: semmi bajom vele, mindenki arról irogat amiről akar...csak azt ne mondják, hogy értenek hozzá. Mint ahogy én is beszélgethetek pl. a lótenyésztésről, biztos meg is is merem a lovat, meghát lovagoltam is már, tehát egyszerű ez...de talán nem keverednék vitába olyanokkal akik már pár évet/évtizedet lenyomtak a szakmában. Persze, véleményem lehet arról, hogy az a ló ronda, az meg szép, de ennyi.

Netuddki. 2007.11.29. 19:52:11

68nyara 2007.11.29. 19:36:51

Ld. előző hozzászólásom.

Akkor ha már vannak bennfentesek, igazán elárulhatnák, hogy miért nem foglalkoznak érdemben az ügyfelek panaszaival? Ugyanis akkor nem kellene találgatni.

Csak segítségképpen, SZVSZ egy normális ügyintézés:
1. Ügyfél bejelenti 8m helyett csak 2m-val megy a net (mondjuk már 2 hónapja egyszer sem ment a fölé).
2. Megnézik (az most teljesen lényegtelen kicsoda), max. 48óra.
2a. Jééé téééényleg csak annyi!
3. Sűrű bocsánatkérések közepette visszautalják a különbözetet, visszaállítják 8m-ra, vagy ha nem megy soron kívül 2m szerződést kötnek.
4. Probléma megoldva, ügyfél földhöz veri a seggét örömében, másoknak is a szolgáltatóját ajánlja.

Tököm ki van nekem is a magyar szolgáltatókkal. Nemcsak a netesekkel.

kóbormajom 2007.11.29. 19:52:30

kovi1970 2007.11.29. 19:42:55

és hogy intézzék el a problémáját az ügyfélnek? :)

vegyék le a átkot a régi 40-50 éves kábelekről? :)
netán olvassanak rá a vezetékekre, hogy hátha kicserélődik minden vadi új, 100 mb/s-et is elbírókra? :) egy kis imával duplázódjanak meg a dslam-ek? :)

Kibermágus 2007.11.29. 19:52:37

AZ, h az adsl 8 megás, azt jelenti, h ez a max. a min valahol 1Mbit körül szokott lenni ezeknél a sávszélnél, ászfben általában benne van. Ennek érdemes utánanézni, ott mi van leírva, vagy mit mond az ügyfélszolgálat.

princessophia 2007.11.29. 19:53:56

68nyara:jól van na.:-)Nem akartalak bántani.
Akkor beszéljünk a lovakról/én ahhoz se értek/ :-)

valosag 2007.11.29. 19:56:20

most irtak ki a VDSL2 tendert a T-com-nal ugy hogy lehet remenykedni :)
( de csak annak aki kurva kozel lakik a kozponthoz :)

Fikk a Nick 2007.11.29. 19:56:58

Ha jól olvasom, itt ewgy valami nem hangzott el. Az externet már az Actel tulajdona. Őket kellene tulképpen baxogati ezért.

kóbormajom 2007.11.29. 19:58:38

kovi1970 2007.11.29. 19:52:11

3. Sűrű bocsánatkérések közepette visszautalják a különbözetet, visszaállítják 8m-ra, vagy ha nem megy soron kívül 2m szerződést kötnek.

- a legtöbb szolgáltatónál 1, 4, 8 mb/s sebességek vannak ergo 2 megára nem állítható

- miért utalnák vissza a különbözetet, hisz az ISP sem tudta eddig, hogy csak ennyit bír az ügyfél vonala, illetve az ISP is a magasabb díjat (a 8 megáshoz társítottat) fizette eddig az alaphálózati szolgáltató felé

68nyara 2007.11.29. 19:59:17

kovi1970: igen ez igy is kellene, hogy menjen, csakhogy: sorra csökkenti mindenki az ügyfélszolgálatokat, van ahol már nincs is (lásd a legolcsóbb szolgáltatókat). Nálunk volt idő amikor rohadt jó ügyfélszolgálat volt. Hasonlóan működtek a dolgok, mint amit leírtál. Most sem sokkal rosszab, csak...csak lehet, hogy nem lesz ember aki 48 óra alatt elolvassa a leveled, aki elintézi a T-Com felé, stb. Hogy miért nem? Mert az emberek nem fizették ki az árát. Drágábbak voltunk mint a legolcsóbb szolgáltatók? Igen. Megértették az emberek, hogy nem lehet 1990 Ft/hó áron reálisan fenntartani normálisan működő ügyfélszolgálatot? Nem. Mentek át sorra az .....-hez, mert ott milyen olcsón adják, mi meg menjünk az anyánkba az árainkkal...mert drágák vagyunk. Oks, válasz? Vezetés kirúgott egy csomó embert, mert nem tudtak már fizetést adni nekik. Eredetileg azt hittük, hogy lehet normális ügyfélszolgálattal is működni ma Mo-n. Hát nem lehet. Az embereket csak egy dolog érdekli: mennyibe kerül? 100 ft különbségért is átmennek máshova.

Katter 2007.11.29. 19:59:24

Mivel egy Internetes cégnél dolgozom az ügyfélszolgálaton, ezért némileg meg tudom érteni a felháborodást, ugyanakkor hadd mondjak néhány TÉNYT.
1) nagyon igazuk van azoknak, akik arról kommenteztek, hogy a sávszélesség egy elméleti maximum. A szolgáltató ehhez képest egy szolgáltatási minimumot kell, hogy teljesítsen, ez a 8 Mbps esetén olyan 1-2 Mbps körüli érték.
2) a különböző sávszélesség mérő oldalak (speedtest.net, stb.) nem azt mérik, hogy Te milyen Net-kapcsolattal rendelkezel, hanem hogy az a rendszer, amiben vagy (T-Online, Externet, stb) lokálisan milyen kapacitással bír.
3) mint mindenből, a sávszélességből is egyre kevesebb van. Ennek oka az, hogy robbanásszerűen nő az adatforgalom mennyisége, de ezt technológiailag nem lehet rendesen lekövetni. Az igazi az lenne, ha minden ügyfélhez üvegkábel menne, de ez ma még irreálisan drága móka. Ezt tetézi, hogy a nagyker szolgáltatók országos gerinchálózatai se terhelhetőek a végtelenségig, és a bővítés nem aprópénz. Nem mondom, hogy ennek örülök, sőt, de sajnos jelenleg ez a helyzet. Meg kívánom ugyanakkor jegyezni, hogy azokban az országokban, ahol már jóval ezelőtt ezen gondolkodtak, jelentős infrastruktúrát alakítottak ki és ezért Mo. alapból helyzeti hátrányban van. Bár ehhez kapcsolódóan nagyon egyet értek az egyik hozzászólóval, amikor arról ír, hogy ma fajlagosan lényegesen kevesebbet fizetsz a sávszélességért.
4) nem véletlen, hogy egy idő után leesik egy adott szolgáltató szabad sávszélessége, az ok a következő: amikor xy cég olcsón hirdet nagy sávszélességet, mindenki szerződést köt. Eredmény: a meglévő szabad kapacitás gyorsan betelik, ezután már nincs szabad kapacitás, majd mindenki elkezd lassulni. Mondhatjátok, hogy ha nincs szabad kapacitása, akkor ne kössön újabb ügyfelet, de ez egyrészt törvénytelen lenne (diszkrimináció), másfelől üzleti harakiri. Amikor már nagyon tarthatatlanná válik a helyzet, akkor a szolgáltató bővíti a sávszélességét, és megint mindenki boldog, majd kevésbé és a többi és a többi.
Ebben a helyzetben csak az lehet megoldás, ha egyszer pártunk és kormányunk (függetlenül attól, hogy piros vagy narancs) megérti, hogy ennek az országnak létkérdés, hogy az Internet valóban mindenki számára elérhető legyen.

Netuddki. 2007.11.29. 20:00:53

68nyara:"hozzá nem értő emberek itt irogatnak össze vissza."

Muuuhhhhaaahha!

Te, nem ismersz meg? Én vagyok az!
Naaa!
Neeem?
Én vagyok az a hülye fogyasztó/vásárló akiből élsz.

Nem kell a rizsa. Ahogyan a hálókártyám is méri a forgalmat, biztos vagyok benne a betárcsázási ponton is mérik. Legfeljebb nem arhiválják, bár ezt is kétlem.

De nem is a technikai részletek a lényegesek.
A probléma: lúzer felhasználó észreveszi véletlenül, hogy a befizetett helyett 1/4-el kapja csak a netet. Betelefonál, kiröhögik. Erre tessék gombot varrni.

valosag 2007.11.29. 20:08:17

kovi:

nem tudjak merni....

( sajnos nagyon sok szemelyes kozom volt a merorendszerhez....)ami nalunk nem lett ill. volt de nem hasznaltak...

3 helyen demoban le volt rakva egy DSL mero fej ...... Debrecen , Gyor , Budapest Tisztelt T-COMOS emberek akik ezt olvassak ugye mond valamit a Teradyne termek neve?

LDU?

RMU? ( na jo ez nem tud DSL-t merni:)) )

A Szlovak Telecom-nak fenyevekkel komolyabb rendszere van mint nekuk :(((

a kozponti SUN serverek egy része ott figyel a Petnehazy utcai T-COM kozpontban......amiknek merniuk kellett volna..... ha hasznaltak volna...de faszok voltak.....

mert az a hulye kis pocs aki az egeszert felel meg egy hyperterminal-t se tudott inditani .......

nem_elso 2007.11.29. 20:09:20

hát elég nagy a valószínűsége, hogy a T-Com a húnyó. Nekem kb. 3 éve van Externet és soha nem volt velük bajom!!! kopp-kopp!!!

valosag 2007.11.29. 20:11:06

LDU ( Loop Diagnostic Unit)

csak a gyengebbbbbbbbbbek kedveeert

Netuddki. 2007.11.29. 20:15:27

kóbormajom 2007.11.29. 19:58:38

"- miért utalnák vissza a különbözetet, hisz az ISP sem tudta eddig, hogy csak ennyit bír az ügyfél vonala, illetve az ISP is a magasabb díjat (a 8 megáshoz társítottat) fizette eddig az alaphálózati szolgáltató felé"

Nos ez az, itt van az eb elhantolva.
Miért is fizetne az ISP? Csak. Mert megteheti hogy nem fizet. A pénz befolyt, le is lett könyvelve. Különben is csak a macera lenne azzal, ha az alaphálózati szolgáltatóval is konfrontálódni kellene. Az ügyfél meg dögöljön meg. De előbb köhögje ki a lóvét.

Bocs, ha egy kicsit nyers vagyok, és gondolom az ügyfélszolgának is csak korlátozottak a lehetőségei. Magasabb szinten kéne valakiket s...be..ni.
Mindezt csak azért teszem, hogy ezzel is hozzájáruljak a szemléletmód változásához. Teszem, miközben nálam hozza az előfizetett sávszélességet a net, bármelyik mérővel is mérem.
Bazz, most már könnyen beazonosítható vagyok. :)

Pupu 2007.11.29. 20:19:00

Kedves 68nyara,

Ezúton szeretnék bocsánatot kérni azért, mert fel mertem háborodni azon,hogy valaki flegán beszél velem,amikor szóváteszem a problémámat.
Igen, valóban úgy gondolom,hogy én vagyok a ÜGYFÉL, és jogosan érdeklődöm,hogy mi van akkor, ha nem a megrendelt szolgáltatást kapom.Merthogy nem azt kapom.Persze-persze, mondhatja a T.szolgáltató, hogy :Hát de kéremszépen,a minimum megvan,mi nem szegtünk meg semmit....
Még talán le is nyelné az ember a békát,csakhát....
Néha jó lenne, ha azt érezném,hogy nem csak a pénzem kell.
Adott ugye a fiatalember az Ügyfélszolgálaton ( lehet, hogy Te vagy 68 nyara? ),aki elmondja,hogy majd a T-Com megnézi, hogy mennyi is az annyi 72 órán belül.Mire én balga fejjel meg mertem kérdezni, hogy mi van ha azt mondja minden okés, akkor újra mérünk?
Válasz:Persze...
Mire Én: És ezt mégis hányszor lehet megtenni?Merthogy a magyar mentalitást ismerve még 2221-ben az Externet és a T-Com utódjai a szépunokámat is csiki-csukiban ideoda küldözgetnék egymás közt.
Persze erre is volt válasz: miszerint is lehet csomagot váltani.
Hmmm...Érdekes....
Magyarul fizess paraszt, és kussolj,mert jogod nincs, csak kötelezettséged.
Elnézést kérek, hogy ha emiatt ideges leszek.
Az, hogy Te kedves 68nyara Oxfordban végeztél igazán nagy szó.Merthogy én valóban kijártam a BME-t.
Ellenben tetszett az USA példád az ügyfél üvöltözéséről.Erre elmesélnék valamit:

2004-ben Floridában töltöttem néhány hetet.Vásároltam egy elég neves laptopot,mivel kint hangyányit olcsóbb. Hazavittem,kicsomagoltam,majd kiderült, hogy gyárilag hiányzik a töltője.Visszamentem a boltba.Na most figyelj,mert itt a különbség:
Elmondtam normálisan és kultúráltan, hogy mi a gondom ( ugyanúgy,mint a T.ügyfélszolg.-nak ma este ).Nem voltak flegmák,nem akartak hülyének nézni, sőt, még azt sem mondták,hogy tuti benne volt,csak akarok egy másikat.
12X elnézést kértek, bár NEM AZ Ő HIBÁJUK VOLT,majd szó nélkül adtak egy másikat,és megkérdezték, hogy kérpótlásul elfogadok-e egy bluetooth adaptert ajándékba, merthogy kellemetlenségem volt.

Elgondolkodtató a hozzáállásbeli különbség. Talán a kedves ügyfél sem üvölt, és emeli fel a hangját káromkodva, ha emberszámba veszik.

Ja, mégegy dolog.Társulnék egy előttem szólóhoz, és megkérdezném, hogy hogyan lehet, hogy amikor áttértem a 8k-s csomagra,akkor direkt teszteltem egy darabig, és 6-7-8k között mozgott folyamatosan, még a legleterheltebb időszakban is.
Lehet, hogy Gipsz Jakab kicserélte a kábelt?Vagy Pityi Palkó ellopta?
Ja nem, már tudom: Tutira kiszuperálták a fémet belöle, és ami maradt, az csak ennyit bír, merthát ugye a műanyag nem annyira vezet semmit.
De végülis most nekem jó lett, mert kiírhattam magamból, az ügyfélszolgálatos meg röhöghet rajtam, mert magasról leszarja az egészet,mert a pénzüket megkapják.

joco 2007.11.29. 20:23:33

Azoknak a nagyokosoknak, akik azzal érvelnek, hogy a 8Mega csak elméleti maximum, meg vállalt maximum: emberek, ti nem olvastátok el a posztot. Ha elolvastátok volna, akkor tudnátok, hogy 8Megáért fizetek, de csak 2Mega fér át a dróton. Vagyis a szerződéskötés pillanatában fennálló feltételek most már nem állnak fenn, így már olyasmiért fizetek, ami nem is létezik. Elméletileg sem. Erről mondjuk a szolgáltató lehet, hogy nem tehet, de nagyon béna megoldásnak tartom, hogy szarnak a fejemre, és a végén sértődötten felajánlanak egy ingyenes szerződésmódosítást.

valosag 2007.11.29. 20:24:20

pupu demagog vagy... :)

de igazad van.... de kurvara semmi ertelme haborogni mert nem lesz valtozas.....

en a magam reszerol 80e-huf-ert direktbe bekotom magam a BIX-be amibol kijon 70mbit magyar es 5mbit nemzetkozi azt csokolom....

Pupu 2007.11.29. 20:29:49

Én a suttyó demagóg....
Voltam már buta júzer, meg Externetes lúzer is, de demagóg még nem.
:D
Valóság, mé' vagy ilyen kegyetlen, hogy rávilágtassz emberi gyarlóságom eme hibájára?

kóbormajom 2007.11.29. 20:32:29

Pupu 2007.11.29. 20:19:00

engedd meg hogy a védelmébe vegyem az ügyfélszolgálatosokat: a méreg mindig rajtuk csattan, hiszen az ügyfél csak nekik üvölt (sajnos sok esetben szerint), pedig a legkevésbé ők tehetnek az egészről.

szerinted ez olyan vicces nekik, hogy röhögnek rajtad, és nagy ívről...?

ennek ellenére is igyekszenek segíteni az ügyfeleken, még azoknak is aki nem éppen finom hangnemben küldik el őket melegebb égtájakra.

az ISP-nek pedig nem az lenne a legegyszerűbb és legjobb, ha mindenkinek tudná biztosítani a megrendelt szolgáltatást, hiszen a jó hírneve sem csorbulna, és az ügyfelek sem anyáznának?

Secnir 2007.11.29. 20:35:07

HUH

vágigolvastam.
nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.
Sínom kéne, ha a netszolgáltatók szopatásairól beszéltek.
nevethetnékem támad, ha a sok elméleti szakember írásait olvasom.

szeretnék egy kis képzavart elhárítani indulásképp.
"nem bír többet a rézpár"
szeretném emlékeztetni a fiatalabb, tapasztalatlanabb nezmedéket, aki ADSL modemmel indított, hogy réges-régen egy messzi galaxisban volt egy úgynevezett koaxiális hálózat. Ez (az olcsósága miatt) a legtöbb helyen egy 75 ohmos koaxkábelt jelentett, ahol a középső rézszálon (1 db) ment oda-vissza a jel, és volt egy kevés árnyékolása. Novell alapú hálózatoknak kiváló volt, 50mbit/sec volt a gyakorlati maximum. Nem volt tömörítés. Csak adat. Protokollja NetBios (OS/2-től és feljebb). Gyakorlati távolsága 3-500 m között volt. Aktív HUBokkal simán tovább lehetett lőni a távot.
Namármost, próbáljatok logikusan gondolkodni.
Ha 1 rézszál 50 Mbit-en 500 méteren tudja továbbítani a jelet, akkor 2 rézszál x arányú tömörítéssel hány méterre tudja továbbítani? függetlenül a közbenső aktív HUB-ok számától?
köszönöm

más:
aki azt hiszi, hogy adott egy központi gerinc, ami 8 mbit-et ad, és utána leosztják az első előfizetőnek (aki megkapja a 8 megát) majd a következő 148 csatlakozó user, aki szintén oda van bekötve, ebből a 8 megából kapja a cuccost: az egy madár. tollas a háta. annak van egy eladó fehér jaguárom, 1.200.000 forintért, csak most egy 17 éves golf kasztni van rajta.
a központi gerinc az bővíthető. csak a Matáv/T-mobile-Invitel-mittomén nem bővíti, mert pízbe kerül.

Indulásnak ennyi.

Pupu 2007.11.29. 20:40:40

Kóbormajom:

Nekem sincs bajom velük, sőt, tudom milyen lhet nekik,mivel hasonló munkát csináltunk mi is.
Ellenben,talán 3x-5x kevesebb ember köldené el őket melegebb éghajlatra,ha a hozzáállásuk más lenne. csakhát ugye az olyan amilyen.
Ha meg az ISP-nek olyan fontos az ügyfélelégedetség, akkor mi lenne, ha adna is valamit a pénzemért, és nem a minimumra hivatkozna?

Pupu 2007.11.29. 20:41:51

Bár, ha jobban meggondolom végülis ad.
Hiszen azért 2-3Mb még most is átcsúszik.

ÉS Lőn világosság...Halleluja!!!!!!!!!

subrimajoska 2007.11.29. 20:51:47

No akkor ismét eljtuttunk oda, hogy Abszurdisztánban megint másképp mennek a dolgok, mint kéne. Vigyorog itt jópár ügyfeles és széttárja ugyanúgy a kezét ahogy munkaidőben. Nem várok tőletek mást hiszen minden nap ezt teszitek. Az is rendben van hogy merafőnöknek kell a profit és különben is ő a köcsög hogy leépít. Akkor ez egy csatatért az én olvasatomban, hiszen aláírok olyat az ÁSZF-ben ami után már nem verhetem az asztalt. Én voltam a hunyó meg az exmatáv, meg torgyánjózsi meg mindenki csak épp nem az a cég aki szolgáltat. Megértem, ahol Kovács Kálmán informatikai miniszter lehet(ett) ott sok jóra ne számítsunk. Csak egyet kérdek kedves cégek: Mi a faszért kell 8 megás vonalat árulni? Megjegyzem az is hülye, aki megköti és tanyán lakik.

Netuddki. 2007.11.29. 20:57:35

subrimajoska 2007.11.29. 20:51:47

Szerintem azért nincs veszve minden. Egy ügyvéd SZVSZ lehorvasztaná azt a vigyort.

Lévai_Richárd · http://facebook.com/fbtippek 2007.11.29. 20:58:00

Pár egyéb érdekesség az ADSL szolgáltatókról:
itmegoldasok.hu/blog/arhivum/64-ADSL-kedvezo-aron-mivel-vagnak-at-a-szolgaltatok.html

nyifinyafi 2007.11.29. 21:00:25

húúúú...na én is végigbengésztem érdekes szösszeneteiteket,de egyet még mindíg nem értek és tcomos szomszédom invitált,hogy menjek a tonlinehoz,mert nekik a nagytestvér kiváltságokat ad és míg a többi isp-t és annak felhasználót szivatják az ilyen-olyan sávszéleségekkel ott hiba nincs vagy amennyiben mégis akkor azt a leggyorsabban megoldják..csak nekik...miért nem lehet összefogni a nagy ellen?

subrimajoska 2007.11.29. 21:02:24

Nem tudsz mit csinálni vele, ha ott az aláírásod aláírod a szerződésen. Bennevan a feltételekben, hogy nem kötelessége folyamatosan nyújtani az adott szolgáltatást és sok egyéb bújtatott geciség.
Az NHH-tól be vannak szarva, de kicsi szervezet még az, a fogyasztóvédők is kevesen vannak meg ők inkább békéltetnek.
Megoldás tömeges levéláradat esetleg a te ügyvédes módszered, de akkor is csak összefogással. Seggemet hogy drága ez drága az. Ez nem magyarázat, amiből 10x annyit lehet kihozni igenis fektessenek be. Már nem Moszkvából kapjuk a parancsokat picsábamán. Vagyis de csak nem piros telefonon, hanem öltönyös befektetőktől :D

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 21:06:38

Pupu: szerintem neked kár volt a BME-re járni...nem is értem mit vársz egy ügyfélszolgálatostól, ha itt igy beszélsz róla...ő is ember, és valszeg több ilyen buta, okoskodó emberrel beszélt aznap mint te

ne is haragudj, de inkább maradj csöndbe, és olvasd el az ASZF-et

ha meg elmész az ügyfélszolgálatra személyesen, akkor ne vasat vigyél magaddal, hanem kis kultúrát, és észt

senki nem fogott pisztolyt rád szerintem, hogy az externetet válaszd a kezdetektől, ha ennyi ideig kitartottál mellettük, akkor csak tudhatnak valamit..nemde?

amúgymeg válts szolgáltatót, és rájössz, hogy ott is ugyanilyen sz@r lesz a sebességed, mert maradsz ugyanabban a dslamban, csak más lesz a login neved vége

hajrá! sok sikert neked és a vasadnak!

Secnir 2007.11.29. 21:10:08

subrimajoska:
erről ugatok.
tanyán is lehet 10 mega, ha a nagyméltóságú internetszolgáltató hajlandó egy, a közelben (10km) kihelyezett optikáról lehúzni egy ágat. Aztán valahová kidob egy modulátort, a tanya oldalára egy demodulátort, oszt csá.
csak egy tanyáért nem éri meg.
de egy belváros, vagy egy kompett falu esetén nem értem meg, hogy miért nem éri meg neki bővíteni.
az optika sem drága már, illetve a modemek pláne. ingyen dobják utánad, csak ügyesen kell elhajolni előle :)
anno, mikor Dunaharasztiban laktam, és még a modemes net volt a divat (de a hálózatos játékok mentek), szembeszomszéddal, oldalszomszéddal, meg annak a szomszédjával összefogtunk, és BNC-t húztunk ki (késübb UTP-re cseéltük). Hiába, a Duke Nukem I. nagy úr volt. Került (kb 10-15 éve) 4 ezer forintba. Kéőbb az UTP ugyanennyibe. És beástuk a földbe is. Király volt.
Utána (amikor már nem laktam ott) jött valami helyi internetszogáltató, hogy ő,, az utcában, az oszlopokon jelenlévő kábeléről 35(!) ezer forintért leágaztatja az 512 kb-os internetet.

Persze.

A tollashátúak népe (asszem hugrabug) meg kettesével veszi.

Secnir 2007.11.29. 21:12:36

bocs, lemaradt a lényeg:
havernek volt adsl-je, 2 mbit, és leosztotta 4 felé. 4 fe-en fizettünk fejenként 3e forintot. akkor.
ha hálóban játszottunk, a 100mbiten futott. Ugyanez az inetszolgnál élvezhetetlen statuszban lenne.

Secnir 2007.11.29. 21:13:36

amúgy hüje vagyok, a Netbios-t felejtsd el. IPX-en futott BNC-n.

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2007.11.29. 21:20:01

Nem konkrét személyeknek, csak úgy általában:

1. Pár száz forint kedvezményért átszerződnek a magyarok máshova.

Háppersze vazze! Mi ugyanis nem apanázsból élünk, hogy pénz nem számít, hanem bérből, nem mellesleg ez piac, verseny van. Azt nem tudom, hogy ez inkább fejlődéshez vezet ebben a témában, vagy a szakadékba, de én az előbbire voksolok. Hosszútávon.

2. Nem tud szolgáltatni a szolgáltató.

Ez talán nem a user hibája, ugye? Ha a lakásunkat építik és nincs meg időre, ritkán fizetjük ki a teljes vételárat arra a dumára, hogy ez végül is ház, csak még nincs alap, meg fal, de a tető az kafa?!

3. Magam részéről én is azt hiányolom leginkább úgy általában, hogy nem válaszolnak a fogyasztói panaszokra. Én nem kapom fel a vizet azon, hogyha megírják, hogy menjek és ugorjak a tóba, ha valami nem tetszik - az tiszta helyzet, tesznek rám, keresek én más megoldást. De azon igen, hogyha írok, semmi válasz, írok, írok, írok...

Vélemények?

nyifinyafi 2007.11.29. 21:20:18

hááát szerintem nem sokan olvassák el szerződéskötéskor az ÁSZF-et.
ha valami bibi van persze lehet belenézünk,de azét azt jogászok meg mittom én kik írták szal szépen védett a szolgáltató általa.
Az ügyfélszolgálatos is ember igaz,de ha én szépen szólok akkor minimum annyi elvárható,hogy ő is. q....a nem érdekel hányan küldték el aznap melegebb éghajlatra.Azért ül ott,hogy segítsen ez a munkája ezt vállalta.
Amúgy valamikor én is externetes voltam az ászfüket is olvastam...csak azért nem vittem perre a bajom,mert sajnálom rá az időt és találtam ott egy hölgyet aki páratlanul,gyorsan kimosta őket.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 21:27:19

jah mégvalami... az Externet már Zrt és nem Kft, csak hogy friss információk is legyenek ebben a flame halmazban, és tök mindegy ki a szolgáltatód, egyik sem tud tenni a sávszélességgel semmit, mivel azt a T-com állitja

valamint a sebességnöveléseknél ott volt, hogy AKÁR ennyi is lehet, tehát nem garantált... nézz utána, hogy annó mire fizettél elő, ne azt, hogy mire emeltek ajándékból...mert ajándék lónak ne nézd a fogát szerintem, vagy nézd, csak nem leszel tőle boldog!

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2007.11.29. 21:28:55

Még valami.

Vállalom a közmegvetést a tudatlanságomért, de tud valaki mondani BÁRMILYEN szolgáltatást Interneten kívül, ahol az van, hogy adok valamit, de ha csak a tizedét adom, akkor az is rendben van?

pl. tudok szállítani 100 szál virágot, de BIZTOSAN csak 10-et! Vagy mittoménmit, de ugyanilyen analógiára?

És ha máshol ilyen netán nem lehetséges, akkor miért lehet Internet szolgáltatásnál?

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 21:30:00

Xilofon azért, mert ez egy misztikum!

hz 2007.11.29. 21:34:27

Hi, na itt aztán van minden. No, magamat nem sorolom a sikeres emberek közé, de megküzdöttem 2 szolgáltatóval is, köztük az externettel.
Ők akkor úgy számláztak, hogy a telefon tulaja átkérte máshová a T-s telefonvonalát, azon volt a netem az Ő engedélyével, ott laktam albérletben. Amikor elhalkut a sávszél, akkor tudtam meg, hogy a vonal már nem él, le is mondtam a netet, de az externet nekembaszta a számlát az áthelyezésről. Meg sem nézték, hogy ki is mi, idézek az e-mailből:
__________________

Tisztelt EXTERNET Kft!

2007.02.05-dikei teljesítési dátummal számlázásra került részemre
11250 Ft +ÁFA, amelyet önök *ADSL áthelyezési díjnak hívnak.
Mivel az Önök részéről felém megkeresés nem történt ez ügyben sem
telefonon, sem írásban, hogy nekem szükségem van e ilyesmire, emiatt nem
áll módomban teljesíteni követelésüket.

Válasz:
Tisztelt Horváth Zoltán

Ön a T-com ügyfélszolgálatán kérte a telefonvonalának és a rajta lévő
adsl elérésnek az áthelyezését, ezt a kérést a T-com teljesítette az
áthelyezés megtörtént. A T-com az Externet Kft. felé kiszámlázta az
áthelyezés egyszeri díját amit ilyen esetben az ügyfél felé tovább kell
hogy számlázzunk.
________________________________

A "TOVÁBB KELL"-en borul el az agyam, mivel nem ÉN kértem a t-comot, kurvára utánnanézhettek volna. Ismét e-mail, szájbarágósan, semmi válasz.
Rá két hónapra írtam újabb mailt, s közben telefonálatm is, stornózták, tyuhhééé...

hz 2007.11.29. 21:52:15

A másik a TV-nettel és T-com duóval esett meg idén.

1 éve előfizettem a Tvnetnél, duplázgattak meg ilyesmi, és nyolcmegásra duzzadt a net, ("L"es csomagnak hívják ők)
Jött is az adat és ment is maxon, ahogy kell: ÖRÖM. Ekkor Gárdonyban laktam.

Átköltöztünk Agárdra, telefon, net átkér az új helyre, körbenéztem, láttam új építésű a hálózat, ezzel para nem lehet.
De a net nem gyorsul, vártam, akkor sem :) 1024-re úgy beállt a feltöltés, mint a pinty. A T-com szerverén mérés, az 1 mega még a garantált minimum felelett van letöltésben, de a feltöltés 129kbit/s környékén beállt, és ez a minimum alatt van! Nah, reklamáció, hogy ezzel már nem szivathatnak, mert szerződésszegés, e-mailt elküldtem a screenshottal, s a válasz a Té-től annyi volt, hogy a mérés adatai a minimum felett vannak... éééés tuti a hálózat nem bírja (mindenkinek tuti ezt mondják, jó lerázós szöveg)
ÁT SEM NÉZTÉK RENDESEN AZT A KU...VA mérést, válasz vissza, hogy pedig nem :)) A feltöltés alatta van, kedves mindenható Té!!!

1 napon belül a hálózat mégis megjavult, azóta is (4 hónapja) max a feltöltésem (512) éjjel nappal, a letöltés 6-7 mega között ingadozik, szóval szupi. De ha a mérésem feltöltési sebessége a mérés szerint a minimum felett lett volna, le sem szartak volna, pedig itt Agárdon nincs megterhelve a hálózat, a központ közel, a kábelek relatíve újak.

Szóval rohadtul nem is akarnak foglalkozni annak a problémájával a T-comosok, akik a min. felett vannak...

jean.doe 2007.11.29. 21:55:42

Szerintem nézd meg az Externet legutóljára kitett AFSZ-ét. Nyoma sincs benne lakossági 8M-es vonalnak, nemhogy minimum meg maximum értéknek. A szerződéseden persze biztosan rajta van, de ha on-line kötötted, akkor a szerződéskötés folyamatában ezek az adatok egyértelműen nincsenek feltüntetve. A weboldalon lévő ADSL technikai jellemzőknél pedig két mondatban van összefoglalva a min. és max. sebesség, semmi több.

Aztán. A fogyasztóvédelemhez és/vagy a Nemzeti Hírközlési Hatóság-hoz kell fordulnod. Ha mást nem, a tisztességtelen piaci magatartás, vagy a vevő megtévesztése rájuk húzható. Az ugyanis, ha a szolgáltatás folyamatosan csak alacsonyabb sávszélességen működik nem legális semmiképp. Annyira irreális a két letöltési határérték közötti különbség, hogy fogyasztói szempontból elfogadhatatlan. Persze folyamatosan kell készítened a mérési eredményeket, de a hivataloknál kifejezetten a T-com-os eredményeket fogják kérni, amit közvetlenül az ADSL tesztszerverükön keresztül készítessz.

Legutoljára pedig. Annak az ügyfélszolgálatnak van vezetője is. A beosztottjai csak azt mondhatják ami a szájukba van rágva. Kényszerítsd ki, hogy személyesen ő reagáljon a megkeresésedre. Ez a cikk lehet hogy megteszi hatását, és egyedi elbírásálban részesülhetsz.

Az alapot mindenütt a távk. szolgáltató nyújtja - ez tény - de a terméket (és ami rájön) nem ő adja el neked. Tehát szidni lehet, de azzal nem sokra mégy. Az is igaz hogy a nagykereskedelmi szerződéseket nem pironkodó szűzlányok számára írták, és az internet szolgáltatóknak nehéz dolga van. Számonkérni azonban csak ez utóbbiakat kell, hiszen a számlát nekik fizeted. Szerintem.

Pupu 2007.11.29. 21:58:16

bReeZer 2007.11.29. 21:30:00

Csak egy kérdés:

Ha Gipsz Jakab elmegy az X szolgáltatóhoz ügyfelesnek, akkor azért kapja a fizuját, hogy az aktuálisan betelefonáló vagy személyesen megjelenő ügyfélnek segítsen.Ezért kapja a fizetését,ez a munkája.
Ha nem megy neki normáls stílusban, akkor lehet váltani, és más munkakört keresni.
Ha vki azért küldi el őket a halál f...ba, mert köcsögbunkóparaszt az okés.Ha viszont az ügyfeles a flegma és pökhendi, akkor ne csodálkozzon, ha a T.Ügyfél felkapja a vizet.
Egyébként meg lehet tényleg csak az a megoldás ha odab...ol az asztalra, mert manapság kicsit sokan összekeverik a fainságot a palisággal.

u.i.:az alábbiak szerintem baromira igazak az internetszolgáltatókra:

Vevő:-Jó napot kívánok.Mennyibe kerül 1 kiló diót.
Eladó: 1500 Ft.
Vevő: kérnék 1 kilót
Eladó: rendben.Hoppá,ez csak 15 deka.Na mindegy, több mint a minimum súlya az előrecsomagolt diónak,ezért 1500Ft lesz.
Vevő: Semmi baj,lgalább valamennyit kapok ezért a pénzzért.Köszönöm,itt az 1500 FT. Viszlát, és köszönöm hogy itt vásárolhattam.

Valahogy így kellene szerintetek?
Vagy csak én vagyok olyan hülye,hogy ezen kiakadok?Egyébknt meg csak annyi, hogy 2Mb-ről bővítettek 8-ra.Ellenben pont annyit fizetek,mint bárki egy síma 8Mb-s csomagért.Ennyit az ingyen sávszélességbővítésről.

subrimajoska 2007.11.29. 21:58:36

Látod Secnir ti ügyesek voltatok és megcsináltátok azt 18 évesen, amért a matáv olyan árat kért hogy kétpón házat lehetne kapni és még elvolt ájulva magától. Ezért akaszt ki egykét lapajfülű ügyfélszolgálatos mundérvédése, hogy mera technika meg nem értünk hozzá. Leszarom bazzeg a 21. században marhára nem izgat ez a válasz, megszerzem máshogy ha ők sötétbarmok hozzá. Elmúlt a hadikommunizmus gyerekek ébredjünk már fel csipkejózsika álmunkból. Drága az üvegszál ? Na és igény van rá. Ezerszeres hasznot hoz vissza. Fizetőképes kereslet. Aki nem érti a gúgli jóbarát.

NiLL 2007.11.29. 22:00:02

hmmm! Akkor nem csak nálam van a gond... 2 hete nálam is leesett a ADSL sebessége! Szintén Externet! 4 megás volt! Most stabil 1! Bár az túlzás, hogy stabil, szokszor percekig nem válaszol a DNS, így nem tudok böngészni se! Én is írtam már 3 levelet, de válasz még semmi! Holnap akkor megpróbálok én is rájuk telefonálni.
Ami érdekes amúgy, hogy haver, aki két emelettel lakik fentebb, T-online-os! Nála a 8 mega úgy jön, ahogy kell!

subrimajoska 2007.11.29. 22:05:56


Én elmentem az externethez sok péndzzel
hazaküldtek a vásárbó nyolcmegás rézzel.
Tkom mondja nincs ispn, ex meg mondja így jártál.
Kári kittyom édes tyúkom van nekem egy üügyvédem.

Csak az autentizmus kedvéért :)
Net Elek emlékére

Templ@r 2007.11.29. 22:07:26

68nyara 2007.11.29. 18:27:32:

Ugye te sem gondolod komolyan, amit szegény, a gazdaságosság határán működő netszolgáltatókról írtál. Ha mégis komolyan gondoltad, akkor légyszi meséld már hogy lehetséges az, hogy nyugateurópában a többszörös sávszélességű kapcsolatokatra (magyarhoz képest) kevesebbet kell fizetni. És ha ezt sikerült megmagyarázni, akkor regélj arról hogy a Deutsche Telekom-nak honnan származik a nyereségének egy jó része?

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:08:39

Pupu az a baj, hogy te a mai nap csak azért hivtad fel a szolgáltatód, mert valaki ide irt egy ilyen dolgot..eddig eszedbe sem jutott, meg voltál elégedve, használtad az interneted, tök jó volt, de most, hogy valaki megemlitette a szolgáltatód nevét, az számodra egyenes arányosságban azt váltotta ki belőled, hogy mint jó hazafi szórakozz kicsit, és kihúzd a gyufát az ügyfélszolgálatosból, amely beszélgetést nem hallott senki, csak Te meg ő, tehát azt irsz ide amit akarsz...számomra nem vagy valami meggyőző, de biztos velem van a probléma

NoOne 2007.11.29. 22:11:14

Hmm... nem sírni, olvasni kellene.
www.externet.hu/internetotthon/adsl/technikaijellemzok/
Az értékek a táblázatban olvashatók, aztán a 'magyarázat':
Min: Az ügyfelek számára a minimális átviteli sebesség a hálózatban mindig rendelkezésére áll.
Max: A végfelhasználói hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg!
...és ez van a szerződésben is, ha jól emlékszem. (Amúgy az értékek a T-Com által megadott értékek, az ISP csak továbbadja.)
Egszóval hölgyek és urak, ezért van az, hogy otthonra nem vagyok hajlandó az Alfa-csomagnál 'combosabbat' rendelni, mert egyszerűen nem éri meg. Szörfölni, beszélgetni, levelezni, stb. bőven elég. Ja, és a múltkor torrenten húztam le a Fedorát, meg az új Ubuntut, és hogy, hogy nem, a tényleges sebességem egy pillanat alatt állt be max. 134 kbps-re... Nocsak, nocsak...

bpu 2007.11.29. 22:12:17

ASZF+mimimum vallalt savszel a mervado. Ha azt nem eri el es bizonyitod, lehet balhezni.

Don Poli 2007.11.29. 22:14:41

Magyar szolgáltatók = Román stilus...

FPocok 2007.11.29. 22:17:05

én pár napja vettem észre hogy SOKKAL lassabb a net, mint szokott (8mega). Volt már hogy 1megát sem érte el, de 2 felé tuti nem ment pár napja. Ahogy olvasom nem sok mindent tudok csinálni, jól átbasznak mindenkit... na azért majd még egy telefont/levelet megejtek.

grigorij (törölt) 2007.11.29. 22:18:41

El kell olvasni alul az apróbetűs részt is... Ott feketén-fehéren közlik, hogy mi a garantált! Egyébként az ADSL gyakorlatilag soha nem éri el a maximumot, csak ha EGYEDÜL vagy egy adott vonalon... Egy társasházba behozzák, mondjuk nekünk a 8 Mbájtor, aztán egy másik lakó is előfizet, erre egyszerűen rákötik őt is! Ekkor már ketten osztoztok... Addig nincs baj, ha nem kezd el letölteni... Mi reklamáltunk (céges előfizetés), erre hoztak egy új berendezést. Most délelőtt 6-7 mega van tartósan, délután érkeznek a lakók, lemegy 1-1,5-re...

Secnir 2007.11.29. 22:22:05

Templ@r:
egyértelmű:
azon szabályozatlan piacokról, ahol a D.T. jelen van.
Mo. 2007. pl.

más:
subrimajoska:
hát az már nem 18 évesen volt, több voltam sajna :( most meg még több :((

más2:
ÁSZF
aki aláírja az hüje.
bocsánat rosszul írtam:
H Ü L Y E
ez a helyes.
amikor komolyabb szerődést kapok kézhez (többek között az internetszerződés is ilyen volt, .pdf formátumban), hazavittem. átolvastam. beszkenneltem. a nekem nem tetsző részeket kihúztam, átjavítottam.
Mivel ez egy szerződés (mindegyik az) ezért akkor érvényes, ha minkét fél aláírja.
Mikor bementem az Ügyfélszolgálati Irodába, ahol találkoztam egy Igazi Robottal, és közöltem, hogy szeretnék egy internetelőfizetést, kezembe nyomta a formanyomtatványt. közöltem, hogy én már átolvastam, kitöltöttem, aláírtam. Odaadtam.
Aláírta.
Bebukták, mert rám jelenleg az Invitel ÁSZF-je nem vonatkozik. Csak ha kiértesítenek előtte 2 héttel, és én beleegyezem. Ha nem, minden marad a régiben. sorry.

más3:
bárki, aki hozzászól, ugyan vegye már magának azt a 40 percet, és olvassa el a szerződést, amit aláírt (nem az internetes változatot, mert azt hetente módosítják). És utána verje a nyálát (az asztalt) hogy mi történt a nettel.

ahhh, amateurok.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:25:47

Secnir attól, hogy te önkényesen kihúzgálsz részeket a saját szerződésedből, még nem jelenti azt, hogy az úgy van. A szerződés 2 példányos általában. Ez akkora baromság amit irtál, ne is haragudj. Elmész venni egy mobiltelefont, és kihúzgálod a percdijakat, mert soknak találod, és beirsz mindenhova 0 forintot, akkor Te ingyen telefonálsz, mert TE úgy akarod? Nőlj fel, és akkor üdvözöllek máris a nagybetűs életben! Amateur!

NoOne 2007.11.29. 22:26:51

Nem átb@..s. Sima közönséges marketinghúzás, de hát mindenhol ez megy, mindent meg kell szorozni a faktorral, már évek óta.
Elég régóta mondom, hogy embertelen lett a környezetünk. Ma már nem azért készítenek vmit, hogy a vásárlójának/használójának jó legyen és megelégedéssel használhassa, illetve a gyártó és munkásai is megéljenek, nem mellékesen azzal a tudattal, hogy értéket termeltek. Nem, ma készítenek vmit, mindegy mit, aztán csinálnak hozzá piacot (nem elfelejteni: minket főznek!), ma a lényeg az, hogy a részvényes elégedett legyen, mert akkor kap nagy cash-t, opciót, egyebet a menedzsment. Pont, ennyi, a többi le van...

Secnir 2007.11.29. 22:27:38

amúgy én is észrevettem, hogy lassabb a net.
a Battlestar Galactica nem volt hajlandó lejönni 240k/s-el csak 126k-sec-el.
Most reklamáljak vagy ne reklamáljak?
Vagy szóljak hogy osszák vissza többen?

nyifinyafi 2007.11.29. 22:28:46

aki még externetes az hívja ezt a számot 70/389-6735 nekem ő segített...remélem nem haragszik meg bár a weben is kinnt a száma én is úgy jutottam el hozzá
jah és az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy megbántam,hogy upc-s lettem jelenleg még van egy fél évem,de ők sem okésak pedig ők nem is adsl internetet adnak az,hogy tőlük,hogy válok meg az se lesz semmi.Egyik kutya másik eb ma már-sajnos mind

8 2007.11.29. 22:29:58

Nagyon rövid leszek.Pár hónapja nálunk is volt egy sávszélesség visszaesés.A párom írt a T-seknek egy emailt,aminek az volt a lényege: ha maguk szolgáltatás helyett csak szolgáltatgatnak akkor én meg majd fizetés helyett csak hol fizetgetek,hol nem..

NoOne 2007.11.29. 22:33:55

bReeZer: nem önkényes az. A szerződés a szerződő felek között jön létre!, a szerződésben foglaltak ismeretében, és önként írják alá. Ha a szolgáltató (itt: a képviselője) a javított szerződést átolvasás nélkül írta alá, és szignózott minden lapot, akkor bizony elfogadta azt, ami abban volt.
Nyilván utána megtámadhatja, felmondhatja, stb., de annak következményei vannak.

Templ@r 2007.11.29. 22:36:43

bReeZer 2007.11.29. 22:25:47:

Szerintem Secnir megoldása brilliáns, csak az általad felhozott mobilos példa (enyhén szólva) sántit, mivel ott egy zárt rendszerből nyomtatják a szerződést (nem tudsz módosítani rajta). Internet előfizetéskor egy nyomtatványt (legalábbis amikor én kötöttem) tölt ki az ügyintéző (általában kézzel). Ha te ez letöltöd pdf-ben és kijavítod a neked nem tetsző pontokat, utána kinyomtatod 2 példányban, beviszed az ügyfélszolgálatra és az ügyintéző aláírja, akkor melyik 2 példányról beszélünk???

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:37:09

NoOne es hogy bizonyitod, hogy az ügyfél nem aláirás után húzogatta ki a sorokat?

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:38:28

Ha online kötsz szerződést, akkor egy kész kitöltött nyomtatványt kapsz pdf-ben, ha pedig személyesen, akkor ott kell aláirnod. Elég zárt itt is a rendszer szerintem, pont az ilyen mókamikik miatt.

NoOne 2007.11.29. 22:39:14

Úgy, hogy két pld. van, és a másik a szolgáltatónál, amihez én ugye nem férek hozzá aláírás után.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:41:59

De épp ezaz nem? A szolgáltatónál ott van egy nem kihúzgált szerződés aláirva, mókamikinél meg egy agyon javitgatott hülyeség. Ergó ennek igy nincs értelme. Akkor melyik példány a mérvadó szerinted? Beülnék szivesen egy ilyen tárgyalásra :)

tsimike 2007.11.29. 22:43:56

Áááá. Most olvasgattam mundérbecsületvédő kolléga posztjait. Én azt aláírom hogy egy rack-be meghatározott számú kábelt lehet dugni. Korrekt. Ám de mi van akkor ha pl a központhoz megy 1 üvegszálas optika ( jobb esetben ) amire 4 rack-et lehet kötni... A trékom meg ráköt ugyanerre 8-at. Ilyenkor van az hogy a rack-ek elkezdenek veszekedni és csökken a sávszélességünk... A múltkor amikor javították magentáék ( mert nem hogy szakadozott össze se kapocsolódott ) egyszerűen levette a munkatárs 1mbit-re. Mikor ez nekem nem tetszett és mondtam neki hogy baromira sürgősen tegye vissza 4-re akkor azt mondta, hogy ő visszakötheti, de hát sokat rákötöttek ám azóta és lehet hogy már nem is nagyon lesz jobb, sőt számítsak rosszabbra. Kellett a tökömnek a szar sávszélesség emelés... Előtte 3Mbit-es csomagom volt ami 3M/378kbit-tel ment stabilan minden méréskor. A kábel ugyanaz, a modemem ugyanaz. A netem meg szarabb lett. A bérelt vonalat meg se említsd, mert az megfizethetetlen nem csak az otthoni júzernek de még egyes cégeknek is! Sajnos itt nincs más alternatíva, kénytelen vagyok ezzel együtt élni

Secnir 2007.11.29. 22:45:15

breezer:
mobilszolgáltatóval még nem játszottam el, de nem rossz ötlet.
amúgy egy szerződés -amit ha aláír mindkét fél vagy képviselője- érvényes. Ha az áll benne, hogy én nem fizetek, akkor nem fizetek. pont. lehet utána bíróságra járni, de úgyis bebukná a dolgot. szerintem. attól függ milyen ügyvédjei vannak.

különben amikor köttötem az első ADSL szerződésemet, akkor még csak egypéldányos papírok voltak, amit másolgattak jobbra-balra, és a végén írtuk alá.

nem mellékesen az ÁSZF (mint a neve is mondja) ÁLTALÁNOS szerződési feltétel. Egyedi esetben el lehet térni tőle. Más kérdés, hogy egy szolgáltató jóskapista esetében nem fog eltérni, csak azért mert olyan kedve van. egy olyan cég esetében, aki azt mondja, hogy ok, hozom a 4000 alkalmazottam intenethozzáférését is, kössünk egy új szerződést, abban sem fog szerepelni az ÁSZF.
ezekután az én szerződésem is egy egyedi szerződés. Az, hogy miért lett ilyen (mert odafigyeltem/ravasz voltam/átkúrtam : nem kívánt törlendő) az egy más kérdés, azt bíróság már nem fogja tárgyalni, ööö több mint 10 év távlatából.

NoOne 2007.11.29. 22:46:04

Nem-nem. Szó sincs eltérő példányokról. Secnir azt írta, hogy ő az átjavított szerződést nyújtotta be. Szerződést pedig min. 2 példányban készítenek. Hogy ő mindegyik példányt javította-e vagy az ügyfélszolgálatos másolta aláírás után, az már mindegy. Ha ezeket aláírták, onnantól érvényes és ugyan olyan szívatós, mint a sokat emlegetett apróbetű.

NoOne 2007.11.29. 22:47:08

Bocs, aláírás előtt.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:49:36

Secnir ha bejön Te leszel a szerződés javitó emberem, és veled megyek karácsonyi bevásárlásra is! hehe

NoOne igen, de szerintem ez nem jellemző..elég debilnek kell lenni egy alkalmazottnak ahhoz, hogy ilyet aláirjon.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 22:49:36

Secnir ha bejön Te leszel a szerződés javitó emberem, és veled megyek karácsonyi bevásárlásra is! hehe

NoOne igen, de szerintem ez nem jellemző..elég debilnek kell lenni egy alkalmazottnak ahhoz, hogy ilyet aláirjon.

NoOne 2007.11.29. 22:53:45

Hát, nem mondom. De láttad-e már, hogy pl. Karácsony előtti 'akcióban' milyen a forgalom a T-pontokban? Az ügyintézők az sem tudták este 7-8 óra körül, hogy fiúk-e vagy lányok. ... és rutintalan kezdő is mindig mindenhol előfordul.

Pupu 2007.11.29. 22:58:02

Breezer, valamit tisztázzunk le:
Nem ma kezdődött.Anyám meg a húgom már 2 hónapja panaszkodnak, csak baromira nem volt időm foglalkozni vele.Miután ma elolvastam a cikket, gondoltam lehet, nem egyedi esetről van szó, így vetemedtem arra, hogy echeckoljam először magam, majd miután 1 órán át stabilan 2-3 között ment, vettem a bátorságot és felhívtam öket.
Mellesleg azt is leszarták, amikor 1 hétig nem ment a net, mivel vonali probléma volt szerintük.Magentáék szerint nem volt gríz a vonallal.
Aztán azt is leszarták, amikor 3 hét alatt nem telt el olyan nap,hogy ne tiltsák a kimenő levelezésemet, mondván többszáz vírusos levél ment ki a postaládámból.Miután sikerült meggyőzni öket, hogy nem tól valósznű,hogy novell antivrus mellett vírusos lennék,mivel még egy firewall is be van téve a lapos elé ( gyk.:NEM A WINDOWS BEÉPÍTETT TŰZFALÁRÓL BESZÉLÜNK, hanem egy külön erre a célra összerakott és teleptett linuxos gépről. )
Egyébként is ugye nem kell hasraesnem előttük hogy szóba álltak velem, és leereszkedtek a szintemre ugye?
Reméltem is....

abandi 2007.11.29. 22:58:12

Minden tiszteletem Secnir-nek, DE: a módszer jellemző a kereskedő típusú népek fajtájából való egyedek szokásaira...Ezért nem korrekt!!!Mint ahogy a kereskedelem sem ...sajna...

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2007.11.29. 23:01:32

Secnir:

Megismétlem önmagam: Te vagy a legprincebb srác a halpiacon! Ha kamu lenne is a sztorid, legalább egy jót nevettem rajta... :o)

Szerintem lehet itt okoskodni hajnalhasadtáig, hogy mit kellene az ISP-nek nyújtania, hogy nekünk jó legyen, de a tények a következők. Egyikünk talpa alá se raktak tüzet, hogy írjuk alá az előfizetői szerződést. Mindenki a maga jószántából döntött úgy, hogy elfogadja azt, azokkal a feltételekkel, ami az ÁSZFben van. Senki sem tiltotta meg, hogy azt elolvassuk. Ezek után elég nehéz lesz elérni, hogy ne tehessék meg, ami az adott kereteken belül megtehető. Pont. Sokan nem azt látják igaznak, ami igaz, hanem amit igaznak szeretnének látni. De egy képzelt polgári peres tárgyaláson asszem szinte mindenki bukná a partit.

Egyszer már feldobtam a labdát, de nem reagált senki: Tud-e valaki mondani még egy olyan szolgáltatást, ahol a 10 is jó válasz, meg az 1 is. Mi lenne, ha az egész dolog egyik alapját, ezt a szabályt lehetne valahogy kiszorítani az szerződésekből?

Ps. Nem vagyok jogász, meg még csak okos se, csak egy egyszeri felhasználó. Egyébként pont Externetes...

Pupu 2007.11.29. 23:02:02

KImaradt:
....téve a lapos elé, sikerült visszakapcsolniuk,de közölték, hogy leközelebb nem valószínű,hogy megetszik, csak ha igazolom a vírusmentességet.
Hogyan?vigyem be a bajcsy-ba és kérjek egy CT-t, vagy csak tekerjem bele egy sálba, és adjak neki béres-cseppet?
Hozzánemértés a négyzeten,arrogáns viselkedés,pökhendi stílus....
csakhát a hűségnyilatkozat.....

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 23:06:21

Pupu fantasztikus! Ha hibád van jelentsd be, de a bejelentés ne arról szóljon, hogy kioktatsz mindenkit mert BME-s voltál és van linux az egyik gépeden :) Kezdem rosszul érezni magam itt annyi az okos ember...Csak azt mondd meg nekem, hogy miért vagy az Externetnél több éve, és miért kötöd mindig újra a szerződésed, ha ilyen rosszak ??? Lehet igy éled ki a perverziód :)

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 23:15:47

jah nyafinyafinak még annyit, hogy nem illik privát számokat ideirni...az Externet Zrt-nek vannak hivatalos, publikus ügyfélszolgálati telefonszámaik, azokat reklámozd...szerintem Te sem örülnél, ha valaki idefirkantaná a számod, és rádrontana sok okos blogger.

ügyfélszolgálatos 2007.11.29. 23:28:18

Khmm.. Csak annyit jeleznék, hogy nem a T-com ügyfélszolgálaton nem vagyunk kötelesek nem T-online vagy T-com dsl-lel foglalkozni. Ha a vonal megy akkor az ügyfélnek az isp-hez kell fordulnia dsl hibával. Ennyi... Persze az isp-nak könnyebb hozzánk hajtania, mert addig sem kell vele foglalkozni.

ügyfélszolgálatos 2007.11.29. 23:29:58

Upsz, az első mondantban a hogy utána a nemet benne hagytam... Értelem szerűen az nem kell oda.

hbe 2007.11.29. 23:30:26

Nekem az elektronikához beismerten annyi közöm van, mint tyúknak az abc-hez, matematikus vagyok. Tudni kellene pontosan, hogy az egyes rack-ekről hogyan megy tovább az adat az egy szál kimenő kábelre.

De akkor mi más magyarázatot tudtok arra azon kívül, amit leírtam, hogy kicsiny falunkban pár házzal arréb egy másik szolgáltatóval, tök ugyanaz a tartalom, tök ugyanazon a kábelen, ugyanabba a helyi postahivatalba befutva rendszeresen többszörös sebességkülönséggel jön le az elméletben megegyező maximális sávszélesség ellenére?

NoOne 2007.11.29. 23:31:10

Isten az atyám, ez szórul-szóra így igaz... mondta bagoly. Ugye. :)

NoOne 2007.11.29. 23:32:22

Bocs, a fenti hozzászólás ügyfélszolgának szól.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.29. 23:33:40

ügyfélszolgálatos na persze...de ha vonali hiba van, akkor meg egyszerűbb a t-comnak a szolgáltatóhoz visszadobni a usert, hogy addig se a t-com fülét rágják...addig stimmel a dolog, hogy adsl hibát az isp-nél adjon le mindenki, de ha az isp jelez, hogy vonali hiba van, akkor a t-com vegye már a fáradtságot és szerelje meg..ebből adódik csomó félreértés, mint most is, a sebességnél

NoOne 2007.11.29. 23:34:25

Ha megtalálod a megoldást, megvan a matematika Nobel-díjad, meg egy állásajánlat a T-comtól... :D

RaveAcE 2007.11.30. 00:06:50

Na ja, ügyfélszolgálatos nem köteles foglalkozni a hibával, egyszerűbb az ügyfeleket visszaterelni a sóhivatalba (ISP-hez). Már csak azt nem értem, ha a régi szar kábelek (ami már sehol nincs) nem bítják a 8 megát, akkor minek hazudja ezt a szolgáltató a szerződéskötés előtt?

Speciális helyzet, ha Invitel területen kötsz a t-offlineal.. Öröm hallgatni a 2 inkompetens egymásra mutogatását.

ÜgyBeles 2007.11.30. 01:08:00

Elő szóként itt szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy elmondhassam mind azt, amit ügyfélnek fülébe nem tehetem.
Isten áldotta névtelenség. Én miért mondanám, meg ki vagyok mikor az előttem sorakozó okoskodók sértett és sértődött emberek, se teszik.
1. Annyira unalmas a nyavajgásotok!
Kit érdekel milyen iskolát, végeztél el?
Messziről jött ember azt ír, amit akar.
Egy a lényeg, TUDSZ OLVASNI? Igen? És értelmezni is tudod? Nem? Na itt a gond.
Ne a szomszédnak olvasd fel a szerződést! A szerződés nem azért van, hogy gyújtósnak használd, vagy a lötyögő asztal sarkát támaszd ki vele. Részletesen el kell olvasni, ÉRTELMEZNI, igen értelmezni is kell, FELFOGNI, és ha tetszik, aláírod, ha nem, kukába vele mész máshova!
Arról nem a szolgáltató tehet, hogy te 10-20-30 forintért máshova szerződsz. Persze a szolgáltatót se jogosítja fel, arra hogy sz-rul bánjon az ügyfeleivel csak, azért mert olcsón adja a netet. De akkor, ami le van írva, ahhoz kell tartani magad, ill. magukat.


2. Itt mindenki csak a saját oldalát adja elő. Nem kis tapasztalatom van belőletek tisztelt Pupu és társai. Előadod magad, hogy olyan kedvesen és barátságosan mondod el, neked lassú a neted. Éppenséggel emlékszünk rád vagy hasonlóra a "leszrom, ki a fsztérdekel, b+, szavak elhangzása után, ill. a hangstílus miatt nehogy már még én legyek kedves veled. Amilyen az adj isten olyan, a fogadj isten. Persze hogy ha fellengzően szoltok bele a kagylóba és a beszélgetés végig piszkálódó hangnemben folytatjátok, akkor nem kell jóra számítani. Nem vetted még észre, pl. Amerikában, hogy ha NORMÁLISAN elmondod normális választ, kapsz. De ezt biztos csak más országba teszed, hisz onnan akár ki is toloncolhatnak. Itt meg te vagy a főnök. Hisz fizetsz érte. Meg állampolgári jogod a szólásszabadság.
Szóljál, de értelmeset. Ha nem értesz hozzá, mit kell okoskodni? Azt se tudja egyikmás, hogy miről beszél. Pedig ő RENDSZERGAZDA neki én ne mondjam meg. "nagy a pingem, és tudja mi az a ping mire jó, azt nem de nagy. Vagy traceroutr elakad a xy roter után, nem kapok választ. És internete van? Van, van de, a tracerout nem megy. Sorolhatnám napestig.

3. ha nem megy valami, akkor telefonálsz. De ne a munkahelyről hívjál. Felteszünk csupa EGYSZERŰ kérdéseket. Modemen világít ezen az adsl led? Elég egy Igen NEM, nem kell felsorolni a családfát + az össze lámpa állapotát, ami a lakásban van. Vagy ha mondva vagyon hogy mit kellene tenni a hiba elhárítása érdekében, miért nem lehet megtenni? Miért kell ismételt családfát felsorolni, meg hogy "Eddig jó volt de most nem megy, miért nem megy?" Mondják, teszed, kérdeznek, válaszolsz. Neked is egyszerűbb, gyorsabb és még az is lehet, hogy elhárul a hiba. Ha meg sávszél gondod van. Mérsz, leadjuk, nem javul, mérsz, leadjuk, igazol T-com ennyi, nem megy jobban, visszaminősítetheted a vonalat és az előfizut a kapott sebességre, miért utasítod el? Mire kell a 8M. Csak nem 4.5Gb exel és word fájlok letöltésére? Vagy 5millió megapixeles panoráma képeket töltöd le a Sixtus-kápolnárol? Vagy talán warezolsz? De ez talán mindegy. Ha neked az kell, hát legyen!

4. Az hogy eddig ment most meg mért nem? Eddig fiatal voltál, simán felmásztál a 4. emeletre most meg már csak vánszorogsz... és ez miért van?
Miért nem sportoltál eddig? Miért nem bővítik a központot? Mert nem volt kedved. Mert nincsen kedvük. A vége milyen érdekes, mi?

5. Hogy hogyan kerülheted mind ezt el? Olvass, járj utána, tájékozódj. És meglásd, egyből tudni fogod, hogy mikor eshetsz el, hogy leülj előtte. Hja és feleslegesen ne hőzöng. Szép nyugodtan, kultúráltan kell beszélgetni. És ha kapsz vmi ajánlatot nem kell kézzel lábbal ellenkezni. Átgondolok, jó – nem jó?

6. A szolgáltatónak semmi rálátása nincs a fizikai vonalra. /kivéve a t-comos netnél  / Így azt se tudja hogy ahova amit rendelsz fog e menni. Ha nem megy visszaminősítik. Veszel egy ferrarit, de otthon csak földút van. Vered az asztalt a márkaképviseletben hogy mi az hogy a kocsim 280 km/h a szántás szélém? Kompromisszum, kapsz egy olcsóbb terepjárót /vagy traktort/

Folyt köv…

Netuddki. 2007.11.30. 01:30:00

hbe 2007.11.29. 23:30:26
"De akkor mi más magyarázatot tudtok arra azon kívül, amit leírtam, hogy kicsiny falunkban pár házzal arréb egy másik szolgáltatóval, tök ugyanaz a tartalom, tök ugyanazon a kábelen, ugyanabba a helyi postahivatalba befutva rendszeresen többszörös sebességkülönséggel jön le az elméletben megegyező maximális sávszélesség ellenére?"

Lehet a magyarázat sokkal egyszerűbb mint gondolnád. :)
Tegyük fel, hogy (pusztán elméleti alapon) van ELADOM [1m, 4m, 8m] elemű halmaz és van MEGRENDELEM [512k, 1m, 2m] elemű halmaz. Nos a vevők az ELADOM halmazból válogathatnak, én pedig a MEGRENDELEM halmazból rendelek a T-Com-tól. Egy egyszerű függvénnyel kiszámítható, hogy mennyivel nől a bevételem ha a MEGRENDELEM halmazból rendelek mint ISP, mintha ezt az ELADOM halmazból tenném.

atlbilbaoo 2007.11.30. 01:44:15

Nem vagyok szakember, a lovakhoz értek, de itt nem róluk van szó, pedig okosabbak, mint némelyik ember.
De:ha én bemegyek egy kocsmába és kérek egy jagermeistert, akkor az legyen jagermeister, és a nyolcadik is az legyen, ne győri keserű!! És ha elfogy akkor a gyengébb minőséget addják kevesebbért!! Ehhez nem kell se BME se Oxford!!!
Ne csak az első, becsalinak!!!!
Lehet itt sokmindenre hivatkozni, de felesleges, ha én előfizetek valamire, hűségnyilatkozatot írok alá, akkor elvárom, hogy azt kapjam, amiben megállapodtunk!!
Az amerikai reklamációt pedig kár felhozni, mert ott a törvények qurvára védik a vásárlók jogait, pl ha a micróra nem irod rá, hogy macskát beletenni tilos, és én beleteszem, minden okozott kárt neked kell megtérítened!!! És a vevőnek lesz igaza és nem dobják ki a biztonságiak!!

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.11.30. 01:48:59

Nekem a zuhany alatt is van ADSL bekötve cseppmentes dugasszal a vízhatlan wifi routerembe és a tükörbe be van építve egy wifis tévé. Igy zuhanyzás közben nézhetem at atv-t. Fontos ám.

Ezt a parász vitát. Szerintem meg egyszerű a pálya. Az ügyfél fizet, a szolgáltató szolgáltat. Az ügyfél annyit fizet, amennyit a szerződésben vállalt, a szolgáltató meg annyit szolgáltat, amennyit a szerződésben vállalt. Nem lehet töredékért normál árat fizettetni. Ez inkorrekt.

A szolgáltató azt használja ki, hogy "nem lehet mérni". Ezzel szemben volt egy fogyvédes ügy, amikor a szolgáltató elcsúszott, mert a panaszos két fogyvédős társaságában jegyzőkönyvbe mért ingyenes oldalakon. Vajon ki volt a szolgáltató, akit elmarasztaltak pár garasra? Elender? Nem. Datanet? Nem. T-Com/Matávnet/stb? Igen. Nahát. És miért, mert ő birtokolta a hálózatot, és rajta múlt a minőségi követelményeknek való megfeleltetés. Ponty.

Apropó, a UPC kitől veszi a netet? Melyik gerinchálózatra fut rá?

Netuddki. 2007.11.30. 02:00:29

Nos, még mindíg az ÁSZF-el jönnek egyesek.

Szerintem megérné a GVH-t rászabadítani az ilyen www.externet.hu/internetotthon/adsl/technikaijellemzok/ szolgáltatókra. Mi az, hogy max. 8096Kbps és min. 480Kbps?
Egy hónapban mennyit megy a net a maximumon és mennyin a minimumon?
Azért akárhogy nézzük több mint 16-szoros a különbség.

Jogosan merülhet fel a gyanú, hogy a szolgáltató esetleg az első pár hónapban a mézesmadzag 8megát rendeli a T-Com-tól, aztán már csak 2 megát.
Mondjuk ezt nagyon könnyű ellenőrizni, mert ha tényleg így van akkor a feltöltési sávszélességnek is a csomaggal arányosan vissza kell esnie. Ezt pedig nem lehet a drótra fogni.

Mondjuk erre kíváncsi lennék, akinek 1/4-edére esik a letöltési sávszélessége, ugyanígy visszaesik-e a feltöltési is? Mert akkor bukta van. Az ISP szempontjából mindenképpen. Mert trükközni próbált a sávszélességgel.
Ne legyen igazam !

A lényeg mindenképpen el kellene érni, a szolgáltatóknak ne legyen módjuk ilyen tól-ig, nesze semmi fogd meg jól értékeket megadni a szerződésekben. Hasonlóan mint ahogy a hűségszerződésekkel kapcsolatban rájuk szálltak.
Sőt az ÁSZF-ben pontosan benne kellene lennie a rendelkezésre állásnak, és a kötbérnek(!) is. Olyat meg végképp ne lehessen csinálni, hogy 8m-át vállal és azt a hozzáférés ideje alatt mondjuk 90%-ban ne teljesítse (itt ugye a hozzáférés sebességéről van szó, ami könnyen ellenőrizhető a felhasználó által is).
Ha nem tudja teljesíteni ne vállalja a 8m-át, vállalja csak a 2m-át. Úgyis a piac dönt.

lowly 2007.11.30. 02:04:19

Externettel nekem is igen kellemetlen tapasztalataim voltak. 1 éves pre-paid csomagom időtartamát 2 héttel a modem kiküldése előtt elindították, aztán amikor a modem tönkrement (olvadós Askey), újabb 2 hétig tartott amíg kicserélték. Modem nélkül persze nem tudtam netezni, így összesen 1 hónapot "nyúltak le" az 1 évemből. Amikor reklamáltam az ügyfélszolgálat b@szott válaszolni az e-mailjeimre, telefonon meg rövid úton elhajtottak, senki nem volt illetékes semmiben. Szvsz a leggázabb szolgáltató, minden lehetőséget kihasználnak hogy megkárosítsák az előfizetőjüket. Szélsebesen otthagytam őket, mostani ISP-nél érdekes módon azonnal válaszol az ügyfélszolgálat, a modem érkezésekor indították az évet és a fele az előfizetési díj. Én senkinek sem ajánlom az Externetet, max annak aki szereti ha szívatják.

ssybaf 2007.11.30. 02:21:24

Atomot az internetre. Szívás az egész, lásd e. Mennyé vissza ja fára.

abandi 2007.11.30. 02:21:45

Az az ügfeles nevű....az jópofán írt...
Faszságokat!!!

renugard 2007.11.30. 05:40:29

"1) nagyon igazuk van azoknak, akik arról kommenteztek, hogy a sávszélesség egy elméleti maximum. A szolgáltató ehhez képest egy szolgáltatási minimumot kell, hogy teljesítsen, ez a 8 Mbps esetén olyan 1-2 Mbps körüli érték."

Tehát törvényes a lopás:) Fasza
Mellesleg a chello sosem megy 6 alá, bár így is meglopnak elvileg. A negyedével. Matematikailag.
A lovakhoz én sem értek, az informatikához sem, viszont ha veszek egy kiló kenyeret akkor egy egész kilót AKAROK kapni.

Pisti1300 (törölt) 2007.11.30. 06:05:53

A UPC-nek a szerződésében benne van hogy akkor van jogod reklamálni ha a sáv folyamatosan 20kb/s- alatt van!
Szóval 20kb/s!!!!!!!!!!
Láttam már pár netszolgáltató szerződését és mindben hasonló dolgok vannak szépen leírva!

tsimike 2007.11.30. 06:09:49

Ügy-Feles-LegS

Veszel egy ferrarit, de otthon csak földút van. Vered az asztalt a márkaképviseletben hogy mi az hogy a kocsim 280 km/h a szántás szélém? Kompromisszum, kapsz egy olcsóbb terepjárót /vagy traktort/

Igen vettem régebben egy ferrarit ami a földúton ment 300-zal. Aztán tött a trékom és azt mondta figyelj kiszélesítem az utat és jól összetúrkálta. Na azóta a ferrarim csak 50-nel megy. Ez az ami nekem baromira nem teccik. Rossz példa mert szabályellenes de az ember nem azér vesz ferrarit (és fizet érte milliókat) hogy 80-nal menjen.

tsimike 2007.11.30. 06:18:21

És!

Felhívták a figyelmemet, még egy apróságra. A földutat nem úgy kellene eladni mintha az autópálya lenne. Azt hiszem te is meglepődnél hogy ha ráhajtanál a sztrádára ahova ki van írva hogy mehetsz 130-cal, aztán kiderülne hogy csak földút és 50 a max limit, de kifizetted a 10000-es matricát csak hogy gyorsabban odaérj.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.30. 06:50:23

lowly a modemcsere alatti időszakot nekem jóváirták egy emailt kellett irnom csak nekik

hz 2007.11.30. 07:47:46

"Mire kell a 8M. Csak nem 4.5Gb exel és word fájlok letöltésére? Vagy 5millió megapixeles panoráma képeket töltöd le a Sixtus-kápolnárol? Vagy talán warezolsz? De ez talán mindegy. Ha neked az kell, hát legyen!

..ehhez meg aztán végépp senkinek semmi köze nincs! Ennyire egyszerű!

"Az hogy eddig ment most meg mért nem? Eddig fiatal voltál, simán felmásztál a 4. emeletre most meg már csak vánszorogsz... és ez miért van?
Miért nem sportoltál eddig? Miért nem bővítik a központot? Mert nem volt kedved. Mert nincsen kedvük. A vége milyen érdekes, mi?" -igen érdekes, mert hogy én nem tudok felmászni, az az én bajom. De hogy nem bővítenek, az sok ember baja lesz. Nekem senki nem fizet hogy sportoljak. De a szolgáltatásért ezrek fizetnek. Szóval szar a példa.

Majmász Gedeon 2007.11.30. 09:08:50

Secnir:
Ha te önkényesen belejavítasz a szerződésbe, akkor a végén záradékként rögzíteni kell, hogy ez és ez a pont módosításra került. De lehet, hogy rosszul tudom, majd egy jogász kijavít...

hAliG 2007.11.30. 09:17:23

Végigolvastam én is :)

Van sok kötekedő, aki nem tudja megfizetni a nagyobb sávszélességet vagy nem akarja és irigykedik, irogatja a f...ságokat.

Itt a lényeg, amit már páran leírtak, hogyha van rá pénzem, mondjuk 8 Mbit-re és elvileg kínálnak ilyet, akkor előfizetek rá! Mert Torrentezni, XXX-et FTP-ről letölteni stb.-t akarok!!! Senkinek semmi köze hozzá!
Ezzel szemben van a szolgáltató, aki hogy minél több felhasználót szerezzen, szóban kínálja a 8 Mbit-et, és abban a pillanatban még tudja is ezt a hálózat! De aztán egyre többen választják és hoppá, a háttér hardware már nem tudja kiszolgálni a sok felhasználót!
Na ekkor jönnek a korlátozások, amit sok felhasználó észre sem vesz!
Aki észreveszi az jogosan háborodik fel, mert át van cseszve!

A CHELLO azt csinálja, hogy délután 15h-tól kb. éjfélig lekorlátozza a P2P protokoll-t olyan mértékben, hogy a többi protokoll FTP stb. a szerződésben foglalt sávszélességen menjen minden felhasználónak. Nekem 10 Mbit chellom van :) Délután ez kb. 1,5 Mbit-re lassul a P2P-nél.
Tehát nincs elegendő sávszélessége a szolgáltatóknak és megfelelő hardware kiépítve ekkora felhasználó számra és kínált sávszélességre.
Magyarán szólva, át vagyunk aszva.

hAliG 2007.11.30. 09:24:01

A T-Com manapság meg azt csinálja, hogy előfizetsz 4 Mbit-re, bekötik stb. és megy a neted, de ha megméred a sávszélességet, vagy töltesz, akkor csak 1,2-1,5 Mbittel fog menni :)
Ha észreveszed és reklamálsz akkor nagy csendben átállítják 4 Mbitre, de ha nem akkor 4 Mbit áráért száguldozhatsz a neten 1,2 Mbittel :)
Több ismerősöm is így járt! A probléma megoldása kb. 2 hónap kitartó levelezéssel, telefonálással, Nemzeti Hírközlési Hatósággal történő fenyegetéssel jár.. Aztán megkapod a 4 Mbitet.

Hoffy 2007.11.30. 09:25:11

Ez a cég tragikus!
Az Uw-t is ő üzemelteti.
Az ügyfeleknek lehetőségük sincs reklamálni. Ráadásul több domain nevemet jegyeztettem be náluk. Miután észrevettem, hogy az ügyfelek jelzéseire nem reagálnak, a domaineket átvittem máshoz, több éve. Azóta is küldözgetik a domain fentartási díjat. Már több levélbe és telefonon is jeleztem, hogy nem vagyok náluk, de mintha el se olvasták volna. Most újabban egy behajtó céget kültek rám. Ez nagyon gáz csapat. Valami felsőbb szerv kellene mert beperelném őket, hogy zaklatnak, pedig nem is vagyok az ügyfelük.

báró Csekonics 2007.11.30. 09:26:48

hAliG 2007.11.30. 09:17:23

Akkor azt kell csinálni, hogy:
1. amikor reggel elindulsz otthonról, előtte elindítod a szaftos kis XXX v. warez v. akármilyen letöltésedet,
2. ha megteheted, akár a melóhelyről VPN-en át is vezérelheted az otthoni gépet. (VNC és társai.)
Hogy el tudd érni és ne kelljen a (változó) IP címet tudnod, dinamikus DNS-t ajánlok: DynDNS és társai, szintén többféle módszer van.

(Ha már ismerted, akkor bocs, csak gondoltam megelőzöm az 'és hogyan?' kérdéseket...)

Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojjákki.

hAliG 2007.11.30. 09:30:37

báró Csekonics:

:) Pontosan ezt csinálom.

Van egy jó oldal: logmein.com Azon keresztül weben el tudod érni a géped, mert van, ahol le van tiltva a távoli elérés, és ez mivel egy kis progit tesz a gépre, így a változó IP-vel sincs gond.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.30. 10:03:15

nekem is van externet elofizetesem, es valoban a fent leirtak igazak.

mielott beszeltem veluk a sebessegem rohadt lassu volt. Beszelgetes kozben mintha meglodult volna.

Gyerekek, itt egy megoldas van. Naponta kell telefonalni ha nem megy, egyszer csak megunjak.

Mindenkinek kell telefonalni, hogy tulterheltek legyenek.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.30. 10:12:50

brunhold ez hülyeség...mint már írták többen is, a sebességet nem a szolgáltató állítja, és attól, hogy oda telefonálsz, nem fog meglódúlni a dolog hidd el nekem...Te is csak egy buta flamer vagy itt, olvasgass inkább ÁSZF-et!

Amúgymeg írhatna ilyen cikket a homárra bármelyik szolgáltatónál lévő ember, most éppen az Externet van soron...minden szolgáltatónál ilyen a helyzet...a vonali szolgáltatót kéne húzni, nem az Externetet! Gondolkodjatok inkább mielőtt rossz hírét keltitek egy szolgáltatónak.

Gyulabá 2007.11.30. 10:18:33

Én már elköszöntem tőlük, alig várom jan.19-ét a 4Mbit/sec-hoz képest a 2Mbit/sec felett ünnep, de volt már 280Kbit/sec is. Nem érdekli őket, egy évig lehúztak, "oszt jónapot".

Kábelbarát 2007.11.30. 10:26:30

Az előzőekben felvetődött dolgok közül had világítsak meg 1-2 dolgot
-A szolgáltató nem tudja mekkora a sávszélességed.
Igaz is meg nem is. Csak az tudja megmondani, hogy a DSLAM (központ oldali ADSL berendezés) mekkora sebességgel szinkronizált össze a modemeddel. A felügyeleten tisztán látható a beállított csomag, pl. 8000 kbps, és az összejött sebesség pl. 7900 kbps. (ne adj isten 2300 kbps) és még van egy másik érték, ami mutatja, hogy a telefonvonal réz érpárja mekkora maximális sebességet tud pl. 12000 kbps. Ezt monitorozzák heti/havi rendszerességgel, kimutatások készülnek róla!!! (már ahol foglakoznak vele, de a lényeg, hogy meg lehet csinálni, és itt látszik, hogy van-e olyan ügyfél, akinek a csomagja nagyobb, mint az elérhető sávszélessége!)
-Jó esetben:
Csomag: 8000 kbps
Szinkronizált sebesség 7998 kbps
Max vonali sebesség: 12000 kbps
-Rossz esetben:
Csomag: 8000 kbps
Szinkronizált sebesség: 2500 kbps
Max vonali sebesség: 2900 kbps
De ez csak azt mutatja, hogy a modem és a központ között megvan-e a ~8000 kbps sávszélesség. Ez azt jelenti, hogy az előfizetőtől a szerverig tartó láncban, ez a láncszem ennyit bír. De egy lánc csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme. A jól működő 8000 kbps portra nem biztos, hogy jut is 8000 kbps, mert lehet, hogy a település ADSL uplinkje (az a sávszélesség, ami eloszlik az ADSL előfizetők között) nem fogja tudni mindenkinek biztosítani a megfelelő sebességet. Mert ugye, ha egy településen 20 embernek van ADSL-je és mindenkinek 8 Mbps a csomagja, viszont az ADSL uplink csak 100 Mbps, akkor ha mindenki egyszerre akar netezni, akkor senkinek sem fog jutni 8 Mbps, hanem csak egy csökkentett sávszélesség kb. 5Mbps. Ja és persze némi csomagvesztés is történik ilyenkor, hiszen maxra van járatva az uplink. Ez a probléma legtöbbször estefelé szokott előjönni, amikor mindenki otthon van, és netezne. (Csúcsidő) Viszont napközben csak 3-4 ember használja a netet, és ilyenkor vígan megkapják ugye a teljes 8Mbps sávjukat. A csúcsidő egy napból olyan 5-8 órát jelent, a maradék 16-19 órában kihasználatlanul ketyeg a net. Az IPS szemszögéből nézve a napból csak 1/3 - 1/4 az ami csúcsra van járatva, de akkor is tudja szolgáltatni a garantált sávszélességet, a nap nagyobbik részében pedig aki éppen használja a netet, az megkapja a maximális sávszélességet. (Egyszerű logika, ugye?)
Az is lehet, hogy az országos gerinc leterheltsége miatt a település nem kapja meg a 100 Mbps sávszélességet, ekkor ugye eleve kevesebb jut egy ügyfélre. Az ISP is úgy veszi a netet egy mondjuk úgy „internet nagykertől”, és ha ennél a „nagykernél” problémák vannak, az szépen legyűrűzik az ügyfélig, sebesség csökkenést, szakadozást okozva. De a modem és a központ között akkor is meglesz a 8Mbps sávszélesség, legfeljebb valami miatt nincs kijáratva rendesen. Ennek az oka nagyon gyakran az, hogy a kedves ügyfél letölt valahonnan valamit (mindegy hogy mit) és az adott szerverről vagy torrentes peertől jön lassan az adat. Ilyenkor az ügyfél veri az asztalt, hogy szar az ADSL szolgáltatás, stb. Vagy mondjuk, aki már p2p programot használt, az biztosan észrevette, hogy ha feltöltenek tőle, akkor a letöltési sebesség visszaesik, ez is biztos az ADSL szolgáltató hibája, pedig ez nem így van. Ez a windows miatt van, mert rosszul kezeli le a kimenő(nagyobb prioritás) és a bejövő csomagokat. Ezt segédprogramokkal orvosolni lehet, és máris nem fog csökkenni a letöltésünk. ADSL-nél a fel és letöltés külön frekvenciasávokban működik, teljesen függetlenek egymástól.
És még majdnem kifelejtettem, a kedves ügyfél sokszor nem nézi át a gépét, és a rajta hemzsegő spyware, addware, féregvírus, akármilyen vírus miatt a netkapcsolata folyamatosan használva van a háttérben, (mennek ki a spam levelek tőle, vagy zombi gépe van botnetbe csatlakozva és valami jóember épp az ő gépével csinál D.O.S. (szolgáltatás túlterhelés) támadást CIA szervere ellen) és emiatt lassú a netje, ez megint természetesen az ISP hibájának veszi. Szerencsére azért egyre több olyan tudatos nethasználó ügyfél van már, aki a hibabejelentés előtt körbenéz a saját portáján, és gyakran máris megoldódik a probléma. Respect!!
Mert ugye ha kirángatják a szerelőt ilyen problémákhoz, akkor addig sem tud foglakozni az igazi meghibásódásokkal. Magyarul, ha kihívod a mentőt (üvöltőzve, hogy mindjárt meghalsz), holott csak az ujjad vágtad el, és hülye vagy ahhoz, hogy sebtapaszt keressél a fiókban, akkor lehet, hogy egy szívrohamos fog meghalni miattad, mert a mentősök veled foglakoznak éppen akkor. Szóval gondolkozzál, nézz utána, és csak a azután hívd ki a szerelőt, mert amúgy meg kiszúrsz egy másik ügyféllel a lustaságod, vagy érdektelenséged miatt. A másik ügyfél pedig beírja ide a Homárba, hogy a retkes szerelő ma sem jött ki hozzá, stb. :)

Bocs ha hosszú lett nagyon.

Paó 2007.11.30. 10:37:05

még mindíg ez az utolsó poszt.?
miért nem dolgoztok srácok-lányok.?

NiLL 2007.11.30. 10:38:11

Kábelbarát: sok igazság van abban, amit írsz! A gond jelen esetben ott kezdődik (esetemben), hogy a 4 megás netem, stabilan 1 mega! Nem pedig ingadozik 1-4 között... Pont ez miatt teszteltem több napszakban is a netem sebességét. Érdekes módon a maximális, amit sikerült elérnem: 1069kbps. Az ingadozás nálam úgy jelentkezett, hogy a terheltebb időszakokban (délután) ez is leesett 700-720kbps körülre. Aláírom én, hogy terhelt a vonal, nem jön maxxal. De azért az "gyanús", hogy legjobb esetben mindig 1069kbps a vége! Főleg, hogy szomszédnek (panel lakás) közben jön a cucc 8 megával! Nála nem jelentkezik a terheltség, csak mert más a szolgáltató? Egy dologra még kíváncsi leszek! Ma felmegyek, és az Ő vonalán, belépünk az én ADSL felahsználó nevemmel! Kíváncsi vagyok, milyen eredmény születik....

Tutanhamon 2007.11.30. 10:50:41

"Vagy mondjuk, aki már p2p programot használt, az biztosan észrevette, hogy ha feltöltenek tőle, akkor a letöltési sebesség visszaesik, ez is biztos az ADSL szolgáltató hibája, pedig ez nem így van. Ez a windows miatt van, mert rosszul kezeli le a kimenő(nagyobb prioritás) és a bejövő csomagokat. Ezt segédprogramokkal orvosolni lehet, és máris nem fog csökkenni a letöltésünk. ADSL-nél a fel és letöltés külön frekvenciasávokban működik, teljesen függetlenek egymástól."

Ez nem éppen így van. Pl. van egy 8096/512 ADSL-ed. Ez azt jelenti, hogy letölthetsz 8096-tal, és feltölthetsz 0-val.Vagy mondjuk letölthetsz 4192-vel, és feltölthetsz 256-tal. Vagy mondjuk letölthetsz 0-val, és feltölthetsz 512-vel. Tehát nem 8096+512 kbps, hanem 8096/512 kbps.

Természetesen ebből még lejön az IP csomagok fejrésze, és a médium miatt kötelező csomagok közötti szünet, de ez nagy csomagok esetén nem jelentős. Lejön még belőle a Windows töketlenkedése, de ez sem különösen nagy az XP óta.

átlátó 2007.11.30. 11:01:11

Atomtudósműholdbajnokbalekok! Ha valami nem a kölcsönösen kialkudott feltételek szerint működik, akkor először köszönök,majd kulturáltan reklamálok és várom a hiba kijavítását. Amennyiben ez nem a feltételek szerint történik,hát kissé megemelem a hangom. Ha nincs változás,vagyis leszarnak bizony a reklámokból ismert valamelyik hashajtót túladagolva magamhoz vételezem és beballagok a helyszinre. Gondosan letolom a nadrágom és odafosok az asztalra. Ezzel egy szintre kerülök a partnerrel. Vitatkozzatok itt és gyurmázzátok a szart!

tsimike 2007.11.30. 11:01:52

Tutanhamon: Az a hülyeség amit Te írtál! Szoktam néha torrentezni és a következőt tapasztaltam: igaz 4 megás a vonalam, de a sebességteszt szerint 1300/205kbit a max sebességem ha tudsz 8-cal osztani akkor kiderülhet hogy a max lefelé az kv 162K az up meg 25K körül mozog. Na most ha 20K-ra állítom a max upomat akkor is tudok 130-140K-val tölteni.

ugyuli 2007.11.30. 11:03:01

Invitel vonalon enternet elofizetessel ugyanez tortent velem par honapja.
ufsz vakargatta a fejet, majd kikuldtek egy telefonszerelot, aki lecserelte a telefon/modem elotti eloszto egyseget. Azonnal megjavult a vonalam.

Par nap mulva ugyanugy 300-303kb/secre allt be a max letoltesi sebesseg. Telefonkabelt kihuz/bedug a kis eloszto dobozba es 1 perc alatt visszaallt a rend.

Tutanhamon 2007.11.30. 11:04:11

Még egy dolog. A 8096 kbps a médium sebessége, vagyis ennyiszer 1000 bit másodpercenként. Leveszek 5% overheadet, elosztom 8-cal, akkor Byte-ot kapok. Azt elosztom 1024-gyel, akkor kByte-ot kapok. Tehát a mérőprogram maximum 938 kBps-t tud mérni nagy file-ok letöltésénél. A kettő aránya valahol 8,6 körül van, és nem 8, mint azt elsőre gondolnánk.

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:10:45

atlbilbaoo 2007.11.30. 01:44:15

Figy te a kocsmárossal mgegyezel hogy ad jégert. Ad ugyan de honnan tudod hogy nem vizezi? Pedig vizezik, hidd el. Szal menj vissza a kocsmádba és kérd tőlle vissza befizetett jégerek árának a 20% visszamenőlegesen 20 évre.
De te se olvastad el a szerződést!
Ha elolvastad volna akkor felfognád hogy NEM béreltvonalra írtad aláa szerződést hanem ADSL re.
Nem az van a szertődésben hogy a nap 24 órájában a 7 7napján kapod a 8M, hanem hogy MAXIMUM 8M val megy a vonal. A minimum és Maximum legnagyobb között ingadozhat. Akár meg is állhat 2-4-6M nál is.
Ennyit a kocsmáros életről....

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:15:05

kovi1970 2007.11.30. 02:00:29
Az a baj hogy te a orrod végét se látod a sötétségben...
Kicsit végig gondolod akkor felfognád.
Nem a szolgáltatóé a vonal! ok?
Nem ő állítja a sebességet! OK?
Nem ő korlátoz le! OK?
És nem Ő határozza meg a min max értéket! OK?
Adott értékek. Szolgáltatót simán felfoghatod viszonteladónak. Aki csak a papírmunkát végzi. A szerelést marad a T-comnál!
Remélem most már sikerül megértened 45 elmagyarázás után is.

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:16:43

abandi 2007.11.30. 02:21:45
fasz az te vagy meg sötét is.
Ebből is látszik hogy mindíg csak a saját oldalát nézi az ember. Soha nem néz körül csak a maga igazát látja...

tsimike 2007.11.30. 11:17:29

Ügy-Feles-LegS?:

A baj csak az érted, hogy ahhoz a kocsmároshoz aki vizezi a jégert (relative átvág), nem megyek többet. Megyek máshoz, van alternatívám. De itt nincs!!!

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:21:26

panic 2007.11.30. 06:18:21

És az eladő honna tudja hogy neked földutad van otthon? Azon kívűl hogy sáros csizmával jöttél be a szalonba...
Meg van kötve a kezünk. Ez az amit nem ért meg senki se. Szerződés is ezért van úgy megfogalmazva ahogy...
Máshol sincs így...
Adókat mindíg emelik, élelmiszer árát is emelik de a fizud nem nő. Erről miért nincs forum? Pénzed egyre kevesebbet ér.... és ilyen luxus cikkeken kell veszekedni? mikor holnap már a benzin is 300 Ft felett lesz. Arra mondjuk nincs szerződésed... :D

joco 2007.11.30. 11:23:47

Ügy-Feles-LegS: nagyon szívhez szóló, amit itt összezagyválsz az ügyfél, a szolgáltatók meg a T-Com kapcsolatáról, de ha már hülye analógiákba kell belemennünk: penészes a kenyér, amit a boltban vettél, kinek viszed vissza, a boltnak, vagy megkeresed a péket? Szerződést én a szolgáltatóval kötöttem, semmi közöm ahhoz, hogy ő miért nem tud szerződés szerinti szinten szolgáltatni. Oldja meg!

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:23:50

hz 2007.11.30. 07:47:46

ha felsőfokon sportolnál kapnál érte pénzt. Meg ha te pizzafutár vagy akkor is. És ha nem tod felvinni a pizzát a 4re akkor az nem csak 1 ember baja hanem soké! :)
mégse olyan szar a példa...

Corruptor 2007.11.30. 11:26:56

Secnir!

Nem akarok beleugatni, mert lehet, hogy már kiigaította valaki, de mégis!

Az igaz, hogy volt 75Ohm-os coaxális hálózat, és két aktív eszköz közt maximálisan 500m volt a megengedett távolság, de kötve hiszem, hogy 50Mb/s sebességet el lehett rajta érni. A szabvány neve ugyanis az általad említett dolognak 10Base5 (Thick Coaxial), ami utal a 10Mb/s max sebességre. A Novell hálózatokhoz idehaza egyébként többnyire a 10Base2 (Thin Coaxial)kábelezést használták, mely szintén 10Mb/s sebességgel szaladgált, és max 200, pontosabban 185 méter volt a távolság két aktív eszköz között.
És még valami. A Novell protokoll felépítésében az egyik legmagasabb szintű protokoll a NetBios. Azért annak az alapja az IPX/SPX, és ha lejjebb akarok menni, akkor LLC.

Bocs az okoskodásért.

Corruptor 2007.11.30. 11:28:00

Az kimaradt, hogy a 10Base2 50Ohm-on ment emlékeim szerint.

Tutanhamon 2007.11.30. 11:28:00

Panic, én nem mondtam, hogy Kábelbarát hülyeséget írt. Nem tudom miért írta amit írt, de ADSL-re az nem igaz.

Ha 4480/256 ADSL-ed van, és 20 KBps-re állítod a max upload-ot, és csak letöltesz, akkor a sávszélességed 67%-át állítod feltöltésre, és 33%-át letöltésre.
4480*0.33/8.6 = 172
Az általad írt 130-140 kBps ez alatt van, tehát még marad is felhasználatlan sávszélességed.

Ha Kábelbarát által írt tévedés igaz lenne, 520 kBps lenne a letöltésed, az upodtól függetlenül.

Légyszíves gondolkozz, mielőtt lehülyéznél valakit... És utána maradj csöndben!

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:29:48

brunhold · www.hackedgame.try.hu 2007.11.30. 10:03:15

LOL vagy! NINCS közünk a fizikai hálózathoz! Hogy javulna meg miközben te telefonálsz? Ha hozzáférnénk simán felvenném magamnak otthona nete 100m /100M a többit meg le------ De nem sima 8M van itthon ami duplázáskor 8M ment, most jo ha kijön 4-6M. sírok, NEM! Ennyi van.... Amit kell én is letöltöm de nem nagyon izgat hogy a legfrisseb porno nincs lent 24 perc alatt hanem 34 percet kell rá várnom...

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:31:46

Gyulabá 2007.11.30. 10:18:33

isten tartsa meg jo szokásodat, mennyél csak.
Aztán majd ne pislogjál ha máshol is annyival megy... Muhahahaha....
De aztán az igazat írd meg, nem kell vetíteni hogy "márpedig itt megvan a 4-8M sávszél...

tsimike 2007.11.30. 11:33:13

Te okostojás Ügy-Feles-LegS. Tanulj már meg olvasni. Én nem azt írtam ( visszanézheted ) hogy tudja e az eladó hogy földutam van e vagy sem. Természetesen ezt nem kell tudnia! DE! Mondjuk hazárdíroztam és vettem a földutamra egy ferrarit. Nem tudtam hogy milyen lesz , de kiderült hogy teljesen korrekt (3Mbit-es csomag anno 3m/378k) Nem lázadoztam az ügyfélszolgálaton mert minden szuperul működött... Aztán jött a sávszélesség"emelés" ami után meg sz@r lett. Tehát valami jó volt és tökéletes, ami a mesterkedésük után erősen kifogásolható lett! Nekem nem az ISP-mmel van gondom. Lehet reklám de akkor is megmondom. EnterNET-es vagyok és teljesen meg vagyok elégedve azzal amit ők nyújtanak. Akár mikor hívom az üfszolg-ot mindíg korrektek és normálisak. Tehát ez ügyben panaszom nincs. Arról hogy szarráterhelték a központot nem ő tehet hanem a T-Com. Ha tudom azt hogy már megtelt a központom akkor azt mondom hogy bocs de már nem tudom rákötni mer nincs kapacitásom. De nem mondja hanem ráköti, és röhög hogy a sok user meg nem tud mit csinálni

Kábelbarát 2007.11.30. 11:33:31

NiLL:
Ha állandó jelleggel 1M körüli a sávod 4 helyett, akkor vagy a modemed lehet rossz (főleg ha valami régebbi típust fogtál ki), vagy ha nem az, akkor az érpáradat kellene másikra kicseréltetni, mert amiatt nem bír nagyobb sebességre kapcsolni a modemed. Javaslom, hogy ad le hibára és amikor a szerelő kijön, akkor kérd meg, hogy cseréljék le az érpáradat, és kérdezze meg az ADSL felügyeletet, hogy mekkora a max vonali sebességed. 4Mbps csomagnál stabil működéshez minimum 5-5,5 Mbps szokott kelleni.

tsimike 2007.11.30. 11:37:41

Tutanhamon: Küldenék privát üzenetet és nem itt vitatnám meg de a 4480 az csak elméleti sebesség ( ezzel indult az egész!!! ) A gyakorlati maximum az 1300! Ha ftp-zek ahol nincs upload akkor sem megy gyorsabban. Tehát az 1300*0.33/8.6 = 49. a példámban meg 130. Na erre kössél csomót!

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:38:17

panic 2007.11.30. 11:17:29

miért ne lenne választásod?
Fel lesz ajánlva hogy kisebb előfizut kell fizetned. Vagy ha úgy gondolod máshol jobb odamész. Vagy átköltözöl a szémszéd mellé ahhol megy a 8M...

Netuddki. 2007.11.30. 11:38:22

Ügy-Feles-LegS? 2007.11.30. 11:15:05

Olvass vissza b+!
Már többször leírtam, hogy a fogyasztót k.-ra nem érdekli ki-kivel szerződött.
Ő amikor előfizetett akkor a maximumot nézte. És k.-ra jogos a felháborodása, ha huzamos ideig annál jóval kevesebbet kap.

Amúgy megsúgom, az ilyen szerződéseket, ahol a szolgáltató szinte korlátlan jogokat kap, a vevő pedig szinte semmit, simán meg lehetne támadni.

Az, meg, hogy az ügyfélszolgálat nem is válaszol a fogyasztóvédelemre tartozik. Ezért vannak.

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:40:14

joco · blog.hu/ 2007.11.30. 11:23:47

nekek úgyszintén ez a válasz.
Megoldjuk. Szerződés módosítás, kisebb csomag, kisebb összeg. A sávnak megfelelően. Ennyit bír a központ ennyit kap az ügyfél, ennyit fizessen.

Tutanhamon 2007.11.30. 11:42:11

Corruptor

10BASE5, 50 ohm, 10 Mbps, 500 m - thicknet.
10BASE2, 50 ohm, 10 Mbps, 185 m - thinnet.

Ha jó a kábel, kicsit több, de a csatlakozások levesznek belőle.

A Novell úgy jön a képbe, hogy mikor a thinnet volt divatban a 90-es években, a Windows hálózati szoftvere még olyan szar volt, hogy mindenki Novellt használt.

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:43:42

kovi1970 2007.11.30. 11:38:22
te kis ....
Ki nem szrja le hogy te tudsz e olvasni vagy sem! Vagy hogy mit olvastál!
Nem jogos a felháborodásod. Ez nem így működik.
Nézz már meg egy mai kocsi reklámot. Oda van írva hogy vagy 3év gari vagy 100.000 km. Az hogy de dikszlexiás vagy és a vagyot kihagyod a mondatból, és a szerződést se olvasod el az nem jogosít fel mind 2 kedvezményre.
OLVASNI KELL! Illetve valami nem tudása nem jogosít fel a szabályok, feltételek alol....

tsimike 2007.11.30. 11:44:57

Ja persze! Ez nem megoldás. Akkor ne hirdessék a weboldalunkon a 8as és 4es csomagot mert lassan ott tartunk hogy mindenkinek majd csak 1megán fog menni!

Corruptor 2007.11.30. 11:45:23

Tutanhamon

Pont ezt ugattam.
Az viszont tény, hogy még mind a mai napig van a piacon 75Ohm-os terminátor.

tsimike 2007.11.30. 11:46:34

És ha már majd azt sem tudja akkor visszajön a 512-es csomag?

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:47:51

panic 2007.11.30. 11:44:57
az hogy 4-5 10 20 100 embernek a 8M csomagja nem megy csak 4-6M az nem azt jelenti hogy SENKINEK sem megy.
országba jóval több ADSL előfizető van mint 100.000 ebből ti mekkora % képviseltek? Ennyi erővel Orbánék 6 emberrel megdönthetnék a jelenlegi kormányt....

joco 2007.11.30. 11:48:16

Ügy-Feles-LegS, ok, látom már, hogy egyszerűen nem olvastad el az előzményeket, csak idejöttél hangoskodni. Azért leírom még egyszer, hogy a vonal jelenleg két megát bír, de kétmegás csomag nincs is. Akkor mire módosítunk? 1 megára? Kösz, azt jó lenne elkerülni.

Majmász Gedeon 2007.11.30. 11:50:33

nem mindíg, hanem mindig!

Corruptor 2007.11.30. 11:51:01

Panic

nem nagyon követem az eseményeket, mert nagyon régóta nem goldolkoztam váltáson, mert maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatómmal, de emlékeim szerint a történet úgy volt, hogy az 512kbps vonalakat egyszercsak felhúzták 1mbps-re, majd azokat 2mbps-re, és végül 8mbps-re. A 8 mega a maximum, amit a szolgáltatók adnak (egy ilyen konstrukcióban), és a szerződés tartalmaz egy garantált minimumot is. Ráadásul az, hogy egy DLS milyen sebességgel tud menni az nagyban függ a kábel és az eszközök minőségétől, és a leginkább a végpont fejállomástól mért távolságától. Ismerek olyant - persze bennfentes, aki szinte centikre lakik a fejállomástól, neki 28 megával tép.

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:51:17

joco · blog.hu/ 2007.11.30. 11:48:16

jocika elolvastam, igen 1M a sávhoz legközelebbire módosítunk, vagy 4M ra. 2 közt nem sok a árkülönbség. És ki tudja hátha bővítik a vonalat meg a központot...

Tutanhamon 2007.11.30. 11:51:42

panic

"A gyakorlati maximum az 1300! Ha ftp-zek ahol nincs upload akkor sem megy gyorsabban."

Ha 4480/256 kbps ADSL kapcsolatod van, akkor az elméleti maximum metöltési sebességed 520 kBps. 520 kilobájt másodpercenként. Ha 1300 kBps a letöltésed, akkor 18432/1024 kbps kapcsolatod van, és örülj neki. Ha 1300 kbps a letöltésed, akkor pampogj a szolgáltatódnál, ne hagyd magad.

Netuddki. 2007.11.30. 11:51:44

Ügy-Feles-LegS? 2007.11.30. 11:43:42

Kedves ügyfeles !

Én sem szidtam a ...18+... anyukádat, légy szíves te se személyeskedj.

Sajnos sok szolgáltatónak hasonló az ügyfelekhez a hozzáállása. De SZVSZ már nem sokáig, mert a fogyasztók egyre inkább öntudatra ébrednek. Úgyhogy a napjaid meg vannak számlálva. Válassz inkább valami fizikai munkát.

Sajnálom, ha nincsenek érveid és e miatt személyeskedésbe mész át, úgyhogy szeva, és sok sikert!

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:53:16

Majmász Gedeon 2007.11.30. 11:50:33

jogos, ott a pont :)
de sztem felesleges helyesírási szótárral végigmenni egy forumon is.
De becsülöm a szándékot és tanulok belőle!
THX

ÜgyBeles 2007.11.30. 11:57:45

kovi1970 2007.11.30. 11:51:44

sötét vagy... hol szidtam az anyudat?
nem lázadni kell, olvasni. Bár ezt feleslegesen hangoztatom. Neked még a képregény is megterhelő és csak zavar az a sok ákom-bákom a rajzok körül...
Majd menjetek ki az utcára és gyujtogassatok, törjetek be kirakatokat és kiabáld hogy aki magyar velem van, ahogy azt mások is tették pesten.

Tutanhamon 2007.11.30. 11:59:34

Még egy dolog. A szolgáltatók olyan 20-as overbookinggal dolgoznak. Tehát a 8 megádat átlagban olyan 20 ügyféllel osztod meg. Ez bőven elég szokott lenni rendes használatnál, nem mind a huszan töltenek le egyszerre, állandóan. Ha kizárólagos 8 megát akarsz kapni, azt bérelt vonalnak hívják, és több mint hússzor ennyibe kerül.

Dolgozhatna a szolgáltató 10-es vagy 5-ös overbookinggal, de azt szenki nem venné meg meg, olyan drága lenne.

Akkor van baj, mint esetünkben, ha a szolgáltató túl mohó, és túl sok ügyfelet köt be, így érezhetően akadályozzák egymást. A T-Online ilyenkor kirúgja az 50 legtöbbet letöltőt. Mások inkább csökkentik a maximális sávszélességét a legdurvább ügyfeleknek. Mások meg délután, este nem engedik a nagy letöltéseket.

tsimike 2007.11.30. 11:59:36

Tutanhamon: sajnos nem kbyte hanem kbit és ugye azt még 8-cal (8,6?) osztani kell.

joco 2007.11.30. 12:00:23

Ügy-Feles-LegS, persze, ki tudja, hátha kibővítik. Vagy ha nem, hát az is lehet, hogy megint 512 lesz.
Nem vagy te externetes véletlenül? lol

tsimike 2007.11.30. 12:04:51

Ügy-Feles-LegS:

Nekem az a bajom hogy eddig ment gyorsabban. Az hogy azóta nem megy ( a helyszín, a modem nem változott) számomra azt jelenti hogy az én káromra lett valaki másnak jó. Tehát nem az a problémám hogy nekem mirét nem lehet 8megás netem!

Netuddki. 2007.11.30. 12:05:26

Ügy-Feles-LegS? 2007.11.30. 11:57:45

:)))
Mi van birkózó...t ettél? Vagy csak túl sok felessel kezdted a napot?

Tutanhamon 2007.11.30. 12:07:06

Corruptor

Vékony ethernethez BNC csatlakozóval 50 ohmos terminátor kapható. Illetve volt kapható, míg használták.

75 ohmos terminátor a lógó antennakábelek végére kell, ha elviszik szervizbe a TV-t.

Netuddki. 2007.11.30. 12:17:48

Nos, úgy emlékszem nem is 75 Ohm koax volt az, hanem 65, és a 2mbit/s-os hálózathoz kellett anno.

Novell és IPX esetén ez úgy nézett ki, hogy ha valahol egy pillanatra megszakadt a hálózat kontakthiba miatt, vagy csak egyszerűen valahol széthúzták, lehetett újraindítani a szervereket is.

Tutanhamon 2007.11.30. 12:21:20

panic

"Tutanhamon: sajnos nem kbyte hanem kbit és ugye azt még 8-cal (8,6?) osztani kell. "

Neked elég lenne 1M (1280/128) ADSL is. Vagy az is van. Ne fizess többért! Ha egy évre le vagy kötve, akkor is kérhetsz sávszélesség csökkentést, ha nem tudnak többet adni.

A másik megoldás, hogy kiharcolod a valódi 4 megát. Hajnalban ellenőrizd, amikr a többi felhasználó biztos nem zavar be.

Elszomorítalak. Havernak 1280/128 van, és olyan 1350 kbps-sel tud letölteni. Szóval létezik pozitív ellenpélda.

tsimike 2007.11.30. 12:30:43

Hát nekem nem lenne elég a 1280/128. Próbáltál már feltölteni 4-5 megát ( egy egyszerübb weblap ) ilyen sebességgel? A furi az hogy az upload az nagyjából megvan. Csak a lefelé ilyen gázos. És mértem én már hajnalban, éjjel, délelőtt, délután...

Tutanhamon 2007.11.30. 12:38:28

kovi1970

"Nos, úgy emlékszem nem is 75 Ohm koax volt az, hanem 65, és a 2mbit/s-os hálózathoz kellett anno."

Mégis neked van igazad, a PC-Network-re gondolsz, a broadban verzióra. Az 75 Ω RG-11 és 2 Mbps. Full duplex, külön frekin adott-vett, tahát mondhatjuk, hogy 2+2 Mbps. Az még a Token Ring előtt volt. Jó vastag kábellel.

Tutanhamon 2007.11.30. 12:44:19

panic

"Hát nekem nem lenne elég a 1280/128. Próbáltál már feltölteni 4-5 megát ( egy egyszerübb weblap ) ilyen sebességgel?"

5000/128*8,6/60 = 5 perc és 36 másodperc
(Ha közben nem töltesz le.)

8 megás ADSl-lel meg másfél perc. Hát nem a feltöltésért szeretik az ADSL-t.

Kábelbarát 2007.11.30. 13:02:14

Azért A-DSL(Asyncron Digital Subscriber Line), van S(Sincron)DSL is, olyan 1/1Mbps és 2/2Mbps csomagokkal, ha jólemléxem. :)

Kábelbarát 2007.11.30. 13:04:07

Asymmetric-nek is szokták írni.

Pupu 2007.11.30. 13:07:08

Emberek, azért ez mintha picit eldúrvult volna....
Megértem én ügyfeest meg breezert, meg 68nyarát, meg mindenkit a túloldalról,de......
Mi lenne, ha mondjuk adott esetben veszel egy autót.Azt mondja a prosi,hgy a kocsi max.sebessége 180km/h. Szerződsz,megveszed,kifizeted,hazaviszed. Másnap felmész a pályára, és kipróbálod.Jééé,ez nem megy csak 75km/h-t, mert utána ledadog,és nem gyorsul.
Szerinted ez kinek a hibája?Nem megy a kocsi,mert szar, vagy rossz az autópálya....
Szerinted?
Tutira visszamennél a kereskedésbe, és számonkérnéd őket.Persze mutogathatják az apróbetűt,hogy benne van,hogy ha 60-nál többet tudsz menni,akkor az a kocsi jó. A kérdés,hogy elhiszed-e.Mert én nem.Az a kocsi szar,ennyi.Tessék megjavítani,vagy kicserélni.Ja, hogy nem lehet,mert rossz az autópálya?Hát de kérem, a múlthéten nem volt rossz, amikor eladták a kocsit?És a szomszédnak miért jó ugyanazon az úton a kocsija, nekem miért nem?És ha tudták, hogy szar az út, akkor miért nem szóltak róla?

na ennyi...

u.i.: most teszteltem: 3526 kbit/s
Azért ez már valami,nem....????
És még nincs is este.Mi lesz akkor?Előveszem lassan a 33.6-os modemet, oszt betárcsázom magam vissza a XX.századba...
:D

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.30. 13:16:16

Pupu szállj vissza erre a földre, ahol élünk. Nem példálózni kell marhaságokkal szerintem. A szerződés leírja pontról pontra mindenhol, hogy mit adnak, s mit nem. 3526 kbit/s azért ne hasonlítson már egy betárcsázós modem sebességéhez. Ha csak azért szólsz hozzá, hogy lásd a neved egy ilyen fórumban, szerintem kár volt ma is felkelned. Bocs ha megsértettelek, de gondolkozz kicsit ha már elvégeztél egy ilyen komoly iskolát, és linux is van a laptopodon.

Pupu 2007.11.30. 13:29:02

Drága Breezer.
Én arról próbálok beszélni,hogy ha valami nem megy, akkor az nem megy.
Megértem én az apróbetűt, hála istennek ennyire megtanítottak,hogy megértsek egy szöveget.
Még azt is megértem,hogy az eméleti maximumom a 8M.
Azt viszont qrvára nem tudom megérteni,hogy miért megyek folyamatosan lassan.Nem csak csúcsidőben,hanem folyamatosan.Leszarom,hogy ki mit qrt el,kinek kell megcsinálnia.Nekem egy céggel van szerződésem,az Ő dolguk.Akkor viszont ha stabilan csak enyit tudnak adni,akkor ne gérjenek 8-at.Mondják azt,hogy 4 és akkor a sok buta paraszt/mint Én is /nem fog a homáron hőzöngeni,meg írogatni,meg kiabálni a telefonba, mert ŐK /a nagyrabecsült szolgáltató / tartják amit ígértek.Jókedvel és derüvel fizetném ki a havidíjat,és mindenhol azt mondanám király ez a szolgáltató.
Csak az a baj,hogy ez nem így van. A sok okostojás bebújik az apróbetű mögé,és vigyorog mint a tejbetök,hogy ő állja a szavát.
Hát igen....állja.
Ha az mondja kék,akkor tényleg el kell gondolkodni, hogy világos vagy sötétkék?Hiszen mindkettő kék.Vagy mégse?

SirG 2007.11.30. 13:31:43

Tutanhamon

Sok igazság van abban, amiket leírtál. De az ADSL-el kapcsolatban nem tudom honnan veszed, hogy az nem 8096+512 kbps... Mivel vki írta is, hogy a réz érpár frekvenciatartománya 3 egymástól független részre van osztva. Az egy más kérdés, hogy ha letöltessz, akkor nem tudsz maximális sebességgel feltölteni a te szempontodból, de ez a TCP miatt van.

tsimike 2007.11.30. 13:32:02

Kábelbarát: Tudsz esetelg valamit az SDSL csomagok áráról is?

Tutanhamon 2007.11.30. 13:39:13

Kábelbarát

"Azért A-DSL(Asyncron Digital Subscriber Line), van S(Sincron)DSL is, olyan 1/1Mbps és 2/2Mbps csomagokkal, ha jólemléxem. :)"

Bocsi, hogy megint kijavítalak, de rosszul emlékszel. A DSL technológia szinkron módon működik. Az ADSL jelentése: Asymmetric Digital Subscriber Line, ami szinkron, de asszimetikus.

Az SDSL, Symmetric Digital Subscriber Line, a neve szerint szimmetrikus. De hallottam már BDSL-nek is hívni. (B mint business, mert csak cégek akarják megfizetni, olyan drága.)

68nyara 2007.11.30. 13:41:07

Az SDSL csomagok jelenleg még elég drágák, szolgáltatótól függően 20-30 e körüli a kisebbik.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.11.30. 13:46:13

Pupu én azt sem értem, hogy miért kell az Externetet húzni...mindenhol ez van...az lenne fair szerintem, ha általános topicot nyitnának ennek, és talán a T-com is a fejéhez kapna, hogy lehet valamit kene csinálni a 100 éves elaszalódott kábelekkel, valamint ha már ennyire EU-s minden, ezt is szintre hozni. Részemről téma off. Szép napot mindenkinek! Éljen az Externet! :)

tsimike 2007.11.30. 13:48:25

Bocs a dupláért ha azóta senki sem írt! utánanéztem csak havi 35000 (1M) - 56000 (2M). Tehát nem túl jó opció sajnos, főleg akkor nem hogy ha ezek esetleg maximum értékek.

Pupu: Az ADSL technológiánál az sem mindegy hogy milyen terhelt a központ ám nagyon fontos az is hogy milyen messze van tőled a központ. A 8mbit az kb csak korlátozott távolságig működik!

elric.hu/informatika/ADSL.PDF 3.oldal!!!

Pupu 2007.11.30. 13:52:06

panic 2007.11.30. 13:48:25

Hát, ha azt mondom 1 km kb a központ akkor lehet tévedek 2-300 métert.Mindenesetre gyalog 3-5 perc attól függően,hogy sietek-e.
Lehet ez is messze van,mint az angol ejtőernyősöknek a híd 1944-ben.
:D

ÜgyBeles 2007.11.30. 13:56:56

kovi1970 2007.11.30. 11:51:44

Pupu, neked mindent többszőr kell leírni, elmondani. Vagy te csak azt hiszed el amit szüleid mondanak neked. Másnak nem hiszel?
Azért van 8M csomag, mert van ahol megy. Aki megrendeli mint pl te és bekapcsolnak még vagy 1000 usert melléd a központba és te vissza esel akármennyi megára és szolsz érte akkot vissza minősítjük a szerződésedet. OK? hümm? világos? Érthető? Rendicsek?
Szolj oda, minősítség vissza, fizess kevesebbet! Problémád megoldva.
De amint látom te görcsösen ragaszkodsz valamihez. Nem vagy hajlandó semmilyen kompromisszumra. Így értelmetlen neked bármit is mondani. Főleg értelmetlen betelefonálnod, meg személyesen bejönnöd. Mert ott se fogod felfogni, ha itt nem megy.... sorry...

ÜgyBeles 2007.11.30. 13:59:07

Pupu 2007.11.30. 13:52:06
pontosan tudod hogy hol van a T.com adsl központja? vagy a lakhelyet helyrajzi központjára gondolsz. A 2 nem ugyan az....
Meg nem a légvonalat kell nézni, hanem hogy hány méter km kábelen keresztül jut el hozzád a net... ezt is lemérted?

Tutanhamon 2007.11.30. 14:04:23

Pupu

"Hát, ha azt mondom 1 km kb a központ akkor lehet tévedek 2-300 métert.Mindenesetre gyalog 3-5 perc attól függően,hogy sietek-e."

Számít még a kábel minősége. A megadott értékek mindig a jó kábelre vonatoznak. És a T-Com kábelei sokszor szarok.

Pupu 2007.11.30. 14:17:48

Na, azért álljunk meg egy pillanatra.Lehet, hogy tévedek,és hibás a gondolkodásom,de nagy valószínűséggel az a kb 1500m2-es központ ami az EPT-é,és kb a 90-es évek közepén lett felhúzva szolgáltatja a telefont meg a netet,meg minden szirszart.Kb az ezredfordulőn lett minden a környéken átkábelezve, nem hiszem hogy annyira szar lehetne.
Azt meg,hogy egy fafejű barom vagyok kikérem magamnak.Azért, mert valaki szerint a 20% az megfelelő,az attól még sokak számára nem az.Nem vagyok kompromiszumra kész?Miért?Azért,mert azt akarom,hogy legyen az amit ígértek?Nekem 8 kell.Ennyi.Azt mondták ok.Akkor tartsák bazmeg,oszt kuss.Mert így lenne szép a világ.Én is határidőre fizetek,és pntsan annyit amit vállaltam.Ők miért nem teszik azt,amit ígértek?Lehet az én készülékemben van a hiba,és IQ zéro vagyok.De tényleg.
Lassan komolyan kezdem rsszul érezni magam,amiért fel mertem hívni őket, és fel mertem háborodni.
BOCSÁSS MEG EXTERNET,ne sújts rám mérhetetlen haragoddal.
:-)

Pupu 2007.11.30. 14:23:14

mégvalami ügyfeles:
Elhiszek én sokmindent,csak rühellem,ha megpróbálnak lehúzni.Mellesleg,talán a T.szolgáltató kellene,hogy szóljon ha már olyan qrva korrekt,hogy : sorry,módosítok 2M vagy 4M-ra mert ennyi megy csak.
Dehát ugye a szerződés csak minket köt a korrektségre.Magyarul fizess és kussolj,mret a net az luxuscikk.Ha van rá pénzed,akr se érdekeljen,hogy mennyivel megy.Ferrarit akarsz?Rendben,lefestünk egy Trabantot pirosra,teszünk rá egy ágaskodó lovat, és kaptál egy ferrarit.Ja, hogy úgy megy mint egy trabant?Kit érdekel....

Tutanhamon 2007.11.30. 14:26:16

SirG

"Sok igazság van abban, amiket leírtál."

CSAK igazat írtam.

"Mivel vki írta is, hogy a réz érpár frekvenciatartománya 3 egymástól független részre van osztva."

Kábelbarát írta azt, hogy: "ADSL-nél a fel és letöltés külön frekvenciasávokban működik, teljesen függetlenek egymástól." Csakhogy ennek az ellenkezője igaz. Egy téves állítással nem tudsz egy téves állítást igazolni.

Onnan a félreértés, hogy a réz érpáron egyszerre megy a telefonbeszélgetés, és az ADSL. Természetesen külön frekvencaisávokban. De az ADSL ugyanazon a frekvencián ad és vesz.

"ha letöltessz, akkor nem tudsz maximális sebességgel feltölteni a te szempontodból,"

Objektíven. Kiszámolható, mérhető.

"de ez a TCP miatt van."

A TCP-nek ehhez SEMMI köze.

andika25 2007.11.30. 14:26:47

Szvsz. az egésznek az lenne a lényege, hogy van egy érvényes szerződés, az abban foglaltak betartása mindkét félre nézve kötelező.
Ha a szolgáltató vállalja a 8 mbit/s letöltési sebességet, akkor azt azért próbálja már be is tartani. A levélből kiderül, hogy eddig ment is a dolog, tehát műszaki akadálya nem igazán lehet.

Az, hogy az apróbetűs részben azt írja a szolgáltató (teljesen egyoldalúan), hogy minimum 20, vagy éppen 384 kbit/s, az viszont megérne némi vizsgálódást.
Hangsúly az EGYOLDALÚSÁGON van.

Persze, a legegyszerűbb (és konfliktusoktól mentes) megoldás az, ha a kedves - mélyen tisztelt, fizető ügyfél - átvált egy kisebb csomagra.

Tutanhamon 2007.11.30. 14:37:28

"az ezredfordulőn lett minden a környéken átkábelezve"

Haha! Amit el lehet rontani, azt el is tudják rontani. Láttál már T-com kapcsolótáblát? Társasházban lakók figyelem, most mindenki menjen ki a lakásából! Nyisd ki a folyosón a kábelszekrényt, vagy a földszinten az elosztódobozt. A gordiusz csomója kismiska ahhoz képest, amit látni fogsz. Ha az áramszolgáltató így szerelne, akkor naponta csapna valakit agyon az áram az utcában. A telefonhoz jó volt egy-két rossz bekötés, legfeljebb sercegett a vonal. De az ADSL nem olyan toleráns nagyobb sebességen. Ha kicseréled, vagy csak megigazítod a saját drótodat, megabiteket nyerhetsz. Természetesen csak olyanoknak ajánlom, aki nem fél, hogy agyoncsapja a 12 Volt. A kábelalagúthoz nem férsz hozzá, de ott nincs sok tennivaló. A T-Com központban meg kell egy ismerõs.

SirG 2007.11.30. 14:43:47

Tutanhamon

Nem, az ADSL NEM ugyanazon a frekvencián ad és vesz. Ezért mondtam, hogy 3 frekvenciasávra van osztva. (telefon, upload, download) És a TCP-nek van köze hozzá. :) Amit pl a cfos-sal lehet javítani, sztem Kábelbarát is erre gondolt. De ha nem hiszed el nézz utána...

Netuddki. 2007.11.30. 14:51:29

Pupu 2007.11.30. 14:23:14

Csak most esett le, miért várod hiába a szolgáltatótól, ő szóljon, hogy váltsál kisebb sebességre.

Persze, ha ő szólna, azzal elismerné, hogy az ő hibájából kisebb a sebesség. Aztán fizethetné vissza a különbözetet amit hónapok alatt befizettél. Így meg, hogy sunnyog neked kell bizonyítani. Már ha észreveszed és érdekel is a dolog annyira, hogy szólsz.

Ügyfelesnek+ (úgy látszik letelt az ebédidő):
- Hölgyem eljönne velem 1 millió dollárért?
Rövid tanakodás, majd a hölgy:
- Hmmm, igen.
- Na és 50 dollárért?
- Mit képzel mi vagyok én?
- Az, hogy mi azt már megbeszéltük, most már csak a tarifán alkudozunk.

Tutanhamon 2007.11.30. 15:01:44

SirG

"Nem, az ADSL NEM ugyanazon a frekvencián ad és vesz."

Jó. De akkor el nem tudom képzelni, hogy miért nem lehet az (asszimetrikus) feltöltési és letöltési sebességeket egyidejűleg 100%-ig kihasználni. Most kéne egy okos ember.

andika25 2007.11.30. 15:09:02

Ügy-Feles-LegS? 2007.11.30. 13:56:56

Nagyon érdekes, amit írsz.

Szóval: az ügyfél előfizet a 8 mbit-re. Később a szolgáltató szerződést köt még 1000 ügyféllel, emiatt mindenkinek leesik a sebessége.

Erre az lenne a megoldás, hogy váltsunk vissza kisebb csomagra? ha egyáltalán észreveszi egyvalaki az ezerből? És van rá lehetősége? Tényleg érdekes.

Nem inkább a szolgáltatónak kellene fejleszteni ahhoz, hogy ki tudja szolgálni az ügyfeleket? Vagy csak én vagyok ilyen naív...

Megj: sok usernek eleve lehetősége sincs kisebb csomagra váltani, mert pl. a hűségidő lejárta előtt ez nem lehetséges.

Tényleg érdekes.
Főleg ez a hozzáállás a szolgáltató (ügyfeles kollega) részéről...

Tutanhamon 2007.11.30. 15:14:22

andika25

"sok usernek eleve lehetősége sincs kisebb csomagra váltani, mert pl. a hűségidő lejárta előtt ez nem lehetséges."

De ingyen lehetséges, ha a szolgáltató nem tud többet adni, mint az eggyel kisebb csomag sávszélessége.

Netuddki. 2007.11.30. 15:22:33

andika25 2007.11.30. 15:09:02

Szerintem meg vissza kell váltani kisebb csomagra, de csak úgy, hogy le van írva, mindez azért történt, mert a szolgáltató nem tudott nagyobb sávszélességet biztosítani. Lehetőleg az is le legyen írva, miért nem. A leveleket és azokról a tértivevényeket is el kell rakni, amiken a problémát bejelentetted.

Aztán lehet visszakérni a befizetett pénzeket. :)

Erre kellene figyelni.
Ha csak simán átváltasz, akkor utólag a szolgáltató joggal mondhatja, meggondoltad magad.

SirG 2007.11.30. 15:29:32

Tutanhamon

Most írtam 2szer is, hogy a TCP miatt. Vagyis röviden az ACK-k lefoglalják a le-, illetve feltöltési sávod egy részét. Ezen javít a cfos nevű program. Persze olyan sohasem lesz, hogy max letöltés mellet max feltöltést produkálsz, mivel mindig kell ACK-t küldeni, de mind2-t a maximum közelében lehet tartani. Arról nem is beszélve, hogy asszem pont Te írtad, hogy a hasznos adatra még rájön a TCP és IP fejléc, amiket szintén át kell vinni.

Netuddki. 2007.11.30. 15:48:27

HWSW hír:
www.hwsw.hu/hirek/34798/tvnet_externet_adsl_elofizeto_szolgaltatas.html

"[HWSW] Jövő tavasztól a TVnet ADSL-előfizetéseit az Externet üzemelteti tovább a Magyar Telekom területén. A két cég között létrejött megállapodás célja a meglevő előfizetők hatékonyabb kiszolgálása, illetve részben közös fejlesztések révén új szolgáltatások bevezetése (pl. IP-tévé)."

Részvétem.

Tutanhamon 2007.11.30. 15:50:55

SirG

"Most írtam 2szer is, hogy a TCP miatt. Vagyis röviden az ACK-k lefoglalják a le-, illetve feltöltési sávod egy részét."

Az ACK-k minden második csomagra jönnek, és olyan 60 Byte jut 2x1500 Byte-ra. Ez nagyon kicsi, és már beleszámoltam az 5% overheadbe, innen a 8,6 szorzó 8 helyett. Lásd feljebb.

Amit írsz, az igaz ha sok kis csomagot kapsz, nagy fájl letöltéseknél nem ez a helyzet.

De talán megtaláltam neked a választ. Azt igaz, hogy az ADSL full duplex. Sokan mondják, hogy ezt az ADSL két külön frekvenciasáv használatával éri el, de ez csak az FDM-re igaz, és az a legpazarlóbb:

Currently, most DSL communication is full duplex. Full duplex DSL communication is usually achieved on a wire pair by either frequency division multiplex (FDM), echo canceling duplex (ECD), or time division duplexing (TDD).

In FDM, the physical layer transmissions in each direction of communication utilize separate frequency bands with a guard band between these two communication bands. A result is that FDM requires more than twice the channel bandwidth than that required for just one communication direction. An additional consequence of FDM is that FDM suffers increased channel loss and reduced performance in one direction.

In ECD, the physical layer transmissions in both directions of communication utilize echo canceling in the same frequency band used to separate transmit and receive signals. A result is that ECD is susceptible to non-linear distortion and other non-cancelable aspects of the transmitted signal with a consequence that ECD suffers decreased dynamic range and reduced performance in both directions of communication.

In TDD, the physical layer transmissions alternate in one direction, then the other direction, in pre-arranged, equal time periods. In TDD, both directions of communication utilize the same frequency band and do not require echo canceling, thus avoiding the above disadvantages of FDM and ECD. However, TDD suffers the disadvantage of the maximum data rate in each direction of transmission is one-half that achievable in only one direction. In FDM, ECD and TDD, the physical layer transmissions are decoupled from and independent of the higher communication layers.

BiG_ 2007.11.30. 15:51:19

Tutanhamon 2007.11.30. 15:01:44

Azért nem, mert a letöltési frekitartomány a sáv tetején, a feltöltési meg az alján van (legalul a dumasáv). Azért aszimmetrikus, mert a feltöltési sáv keskenyebb. Nagyjából így néz ki:

duma xxxxx feltölt letölt
I...I.....[........]..[..................]

Tehát a le- és a feltöltési sáv nem konkurál. Az, hogy alul jóval kevesebb a sávszél, az azért van, mert a frekikülöbség kisebb, ergo a modulációs lehetőség is.

Üdv!

NiLL 2007.11.30. 15:53:36

Kábelbarát: lehetne a modemem a rossz, hogy stabil 1 megát tud csak! A gond az. hogy próbáltam már 2 modemet, 2 adsl szűrőt, sőt két telefon madzagot is... az meg hogy az érpár a rossz! 2 hete, még bírta a stabil 4-et, azóta meg csak a stabil 1-et, vagy kevesebbet?! Ettől függetlenül megfogadom a tanácsodat, és hivatok szerelőt, meglátjuk, mit mond!

BiG_ 2007.11.30. 15:58:57

Ja, ez az FDM.
Kicsit szar lett az ábra.
Viszont az aszimmetrikus kommunikáció pont az FDM-re igaz. És az fullduplex a 3-ból.

Üdv!

andika25 2007.11.30. 16:04:06

Tutanhamon:

ha jól olvasom, a levél írója felé hivatalosan nem ismerte el a szolgáltató, hogy nem lehetséges az eredeti szerződésben kikötött sávszélesség biztosítása.

Talán itt van a kutya elásva.:(

BiG_ 2007.11.30. 16:10:39

Most néztem a netet anyámnál, 4471 kbps le, 725 kbps fel. A névleges 5 Mbps, 765 kbps. Mindezt délután, az elvi csúcson.
Ja, ez UPC kábel. De volt már 4,9 Mbps is, meg a feltöltés 763 kbps is.
Jelenleg az ADSL elég szar kis hazánkban.

Nyugati példa, tavalyelőtt, Svédország. Akivel beszéltem, az egy norvég srác volt. Neki a fjord partjára kivitték a 8Mbit-et 30€-ért (akkor az kb. 7500 HUF volt), amikor nálunk ennyiért az 512 kbit-et nyomták. Ja, és egy szóval se panaszkodott, hogy belassul, meg ingadozik... Szóval, hol van kiszolgálás?

Nálunk az a baj, hogy mutogatnak egymásra a szolgáltatók, ahelyett, hogy az ügyfél kedvében járnának. Mert nem addig tartson a bájmosoly, amíg alá nem írja, hanem utána is, hogy ott is maradjon, és nem csak a hűségszerződés miatt!
Még valami, kedves "ügyfélszolgosok": ha reklamál valaki, akkor azonnal lépni kell, nem mutogatni, húzni az időt. Ugyanis ezzel van tele a népe töke. Fizetnek valamiért, ami szar minőségű. És igaza van a szerződőnek: őt nem érdekli, hogy mi a szolgáltató kínja. Annyiért AZT szeretné, mert AZÉRT fizet és ANNYIT. Ha nem megy, akkor vált. Vagy kisebb csomagra, ami még megy, de OLCSÓBB, vagy másik szolgáltatóra. Na az utóbbi, tekintve a sikeres monopolizálási törekvéseket, nem olyan egyszerű...

Üdv!

Tutanhamon 2007.11.30. 16:13:00

BiG

Mnd a harom "full duplex".

De nekem mindegy ha megmagyarázod, miért nem lehet EGYSZRERRE fel- és letölteni a maximális fel- és letöltési sebességekkel.

Tutanhamon 2007.11.30. 16:15:12

"Ja, ez UPC kábel."

Kábel nem ér, ADSL a téma.

Tutanhamon 2007.11.30. 16:18:26

"Nálunk az a baj, hogy mutogatnak egymásra a szolgáltatók, ahelyett, hogy az ügyfél kedvében járnának."

Talán nem a T-szolgáltatónál kellene erőlködni, hanem egy kisebbnél, ahol odafigyelnek az ügyfélre. Ugyanez igaz boltra, bankra, stb.

Tutanhamon 2007.11.30. 16:44:37

andika25

"a levél írója felé hivatalosan nem ismerte el a szolgáltató, hogy nem lehetséges az eredeti szerződésben kikötött sávszélesség biztosítása."

Akkor el kell ismertetni vele. Csinál pár mérést, és dokumantálja, ezzel nem lehet vitatkozni. Ha a szolgáltató nem enyhül, akkor ott kell hagyni szerződésszegés miatt.

átlátó 2007.11.30. 17:28:33

Én néha ide visszanézek és a térdem csapkodom a röhögéstől,hogy a sok atomtudósómhercműholdbajnokszakértő megmondóember egy mást győzködi. A probléma pedig egyszerű. Vettem valamit a "kölcsönösen" kialkudott vételárért. Ha nem funkcionál nem fizetek. Ha szívóskodnak napalm helyett egy vödör fost beöntök az irodába. Ennek a felvetése eddig mindig megoldotta konfliktust. Ne hagyjátok abba,mert hiányozni fogtok!

Pupu 2007.11.30. 17:43:34

átlátó 2007.11.30. 17:28:33

Apám,Te aztán igazi barom vagy.....

átlátó 2007.11.30. 20:17:09

Pupu. Köszönöm,te is jól látod a fontos dolgot. Jó fej vagy. Lényeg a gyors,hathatós,lényegretörő problémamegoldás, nem pedig fülfejfaszvakarásos mellébeszélés. Dacia féltengelyt is szoktam magammal vinni nyomatékként,ha nem kapok kávét,de habosan.Engem már ne basszanak át! Érted? Csak ennyi amit kérni szoktam.

andika25 2007.11.30. 23:11:22

Tutanhamon 2007.11.30. 16:44:37

ha ez ilyen eccerű lenne... :)

De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy 8 Mbit-et ígértek, eddig ment is, most viszont nem megy. Miért nem?
Csak nem azért, mert a T. szolgáltató jóva nagyobb sávszélességet adott el, mint amekkorát lehetett volna?

És mi köze van ehhez egy mezei user-nek? Szerintem semmi. A mezei user-t az érdekli, hogy megrendelt egy szolgáltatást, tessék ezt nyújtani. Ennyi.
Szerintem jogos a reklamáció. Bár biztos nem ez a legbékésebb módszer a probléma megoldására. Csak épp az a baj, hogy a szolgáltató ígér valamit - ezt szerződésben megerősíti - , amit nem teljesít, a kedves ügyfél meg belenyugszik (mi mást tehetne?).

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.01. 00:42:51

Én egyet kérdeznék Jocótól. Megjavult a sávszélességed azután, hogy ide írtad ezt a felháborodott levelet? :)

abandi 2007.12.01. 03:06:31

Ehhh...Én birka...Ott kúródjak meg az első úgyfélszolgálatnál...

abandi 2007.12.01. 04:10:32

Ja, Kimaradt:
A fogyasztó-eltartó nevében gecizek az Ügy-Feles-LegS? izéjű szerencsétlen megélhetési véleményű rabszolgával...

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2007.12.01. 05:50:50

T-comos vonalon jelenleg

8megas kattegoriaban 480kbitet kell mennie minimum a vonalnak ;) ami ugye 60Kb .....

RTFM (ASZF) 100% hogy externet nem kotott olyan szerzodest a cikk alanyaval ami tulhaladna a t-comos standartokat ...

ÜgyBeles 2007.12.01. 08:17:54

Tisztelt Cikk Író!

FONTOS kérdés!
Mikor kötötted a szerződésedet?

Ingyenes sávszélességbővítést a T-Com tavasszal fejezte be. Ha korább kötötted szerződésed akkor az nem szolhat 8Mb/s-rol. Ergo a szerződésedben a foglalt esetleges 2M jelen pillanatban is megkapod.
Ha esetleg még régebbi a szerződésed, akkor meg még többet is kapsz mint mire szerződtél anno.
A T-com AJÁNDÉKÁT ne számítsd bele a szerződésben foglaltakban!

petne3 (törölt) 2007.12.01. 10:59:37

Én megértem az előfizető problémáját, viszont a szerződésben szerepel egy garantált és egy maximum érték. A maximum 8 megabit esetében a garantált 480kbit/s letöltés és 192 kbit/s feltöltés. Tehát a szolgáltató csak ezeket az értékeket garantálja, ebből kifolyólag a szerződés teljesítésre kerül és nem lehet hivatkozni szerződésszegészre...

petne3 (törölt) 2007.12.01. 11:01:23

A megoldás egyébként az, hogy kérni kell egy vonalvizsgálatot, hogy mondja meg a T-Com, hogy mennyi a maximum sebesség, amit elbír, tehát pl. a 4 megás csomag működhet-e és díjmentesen migrálhat az előfizető erre.

andika25 2007.12.01. 11:13:29

"A T-com AJÁNDÉKÁT ne számítsd bele a szerződésben foglaltakban!"

Hát ez jó. Ajándék... aha... a jóságos T-bácsitól.

Én inkább úgy nevezném: átverés.

Reklámozzák (sőt egy ideig adják is) a 8 mbit-et, később adnak helyette 2-őt, és örüljön a user, hogy egyáltalán kap valamit. Tényleg itt tartanánk???

Netuddki. 2007.12.01. 11:30:58

petne 2007.12.01. 10:59:37
Olvass vissza b+!

Ha a szolgáltató önként vállalja a bővítést, akkor tartsa is be. Ez nem ajándék ló, hanem a szolgáltató tudatos reklámja. Eddíg X összegért volt Y mbit, ezután ugyanazért az összegért 2*Y mbit. Tökmindegy mi van a szerződésben, ki kell hajtani belőlük.

Velem esett meg, hogy a bővítés környékén kb. 3 hétig ment a nagyobb sávszélességgel, aztán egyszercsak visszaállt a régire. Kb. két levelembe került, aztán azóta is annyival megy amennyit ígértek.

Netuddki. 2007.12.01. 11:34:25

Még annyit tennék hozzá, ha nem szólok, akkor valószínűleg még most is az alacsonyabb sebességgel menne a netem.

ÜgyBeles 2007.12.01. 12:12:05

kovi1970 hozzád szolnék de felesleges... megérteni úgy se fogod, lehet neked akármilyen végzetséged....

Senki nem igért semmit! Másold már be pls azt a rész amire te hivatkozol! Vagy add meg a helyét! Ki igérte ezt neked? talán a kormány? a pap bácsi a templomba? vagy a szomszéd öregnéni?
Nézd meg mikor kötötted a szerződésed. Abba milyen sávszél van? 8M vagy 2-3? Az hogy a t-com megemelte a sávot az nem jelenti az hogy egyben magátol módosult a szerződésed....
Bár ismerem magunkat MAGYAROKAT. Ami ingyen van azt is drágáljuk. És még panaszkodunk is éret. Ez az igazi magyar mentalitás amit itthon és külföldön is olyan jól ismernek....
Kovi te ezt a kört csak erősíted...

Pupu 2007.12.01. 12:45:01

Ügy-Feles-LegS? 2007.12.01. 12:12:05

Te nagyobb seggfej vagy mint gondoltam b+!
Ha kötök egy szerződést X szolgáltatóval Y Mbitre és ő ingyenesen felbővíti 2Y-ra, akkor a hatályos magyar jog szerint Ő egyoldalúan szerződést módosított.
Itt van a lényeg.SZERZŐDÉST MÓDOSÍTOTT!!!!
így viszont abszolut faszság amit írtál.
Szerintem inkább gondolkodj egy kicsit,mielőtt lersz valamit,és akkor nem futsz bele ekkora bakiba Te Űberokos ügyfeles

Pupu 2007.12.01. 12:48:00

Most jut eszembe,hogy ha Ő az ügyfeles,akkor miért csodálkozunk mi azon,hogy úgy mennek a dolgok,mint általában....
De komolyan,ilyen embertől mit várhatunk, ha egyszerű dolgokat is képtelen megérteni,végiggondolni,és az ügyfél szemszögéből nézni?
Azért meglesném,amikor Ő hőbörög valamiért egy ügyfelesnek.
:D

átlátó 2007.12.01. 13:23:51

Pupu! Jól megadtad ennek a hígagyu valami Felesnek. Én mindig tartok otthon eldugva egy horganyzottvödörnyi fost ezeknek. És bizony,ha engem megpróbálnak megvezetni BEÖNTÖM! Nem vitatkozok a probléma velvetése és annak nem megoldásra való törekvése után. Beöntöm a fost. Nem tilcsa a jogszabály.

átlátó 2007.12.01. 13:27:35

Műholdbajnokok! Ne hagyjátok abba! Élvezem,ahogy egymást rágjátok,ahelyett,hogy beöntenétek egy darab horganyzottvödörnyi fost az ingatlanukba!

Netuddki. 2007.12.01. 14:57:32

"Ügy-Feles-LegS? 2007.12.01. 12:12:05
kovi1970 hozzád szolnék de felesleges... megérteni úgy se fogod, lehet neked akármilyen végzetséged...."

Szólnék, hosszú ó. Végzettség két t.
Ne is fáradj, szerintem nem vagyunk egy szinten. :)))

Amúgy szerintem eltévedtél. Ez a Homár blog, ahol az ügyfelek szokták szidni a szolgáltatót, és nem fordítva. :)))

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.01. 15:37:49

átlátó beléd nem sok ész szorult sajnos...de biztos barátokra találsz eme helyen, sok sikert kívánok hozzá te szellemi fogyatékos kinél mindig bűzölög egy vödörnyi ürülék

joco 2007.12.01. 17:31:15

bReeZer: egyelőre nem, de meglepő módon tegnap - a poszt születésének másnapján, 200+ komment után - felhívott valaki az externettől és hosszasan ecsetelte ugyan az ISP-k problémáit (melyek javarészt a T-Comtól erednek), de végül a csillagokat is megígérve rábeszélt egy eggyel kisebb csomagra való váltásra. Egyelőre nem értem, hogy az a csomag hogyan fog működni, ha most sem megy az a sávszél, majd meglátjuk. De nincs még lefutva a meccs.

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:01:01

Pupu 2007.12.01. 12:45:01

már megint a semmit magyarázod be magadnak.
1 nem mi bővítettünk
2 nem lett módosítva semmi. Ingyen kaptad ajándék! Ez senkit nem kötelez semmire.
3 Sötét vagy és ez az amit nem akarsz meglátni. Mindenbe belemagyarázod a hülyeségedet... csak gondolkodni nem vagy képes...

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:04:36

átlátó 2007.12.01. 13:27:35

csodálom hogy a családod megtűr.
Gondolom apád kocsilyába is bele öntötted az az adagot mikor nem akarta odaadni a kocsit neked, hogy elmenj a szemközti kocsmába...
Hja és ha beöntöd simán feljelentelek károkozásért és szemetelésért. + ANTSZ nek hogy veszélyes hulladékot nem kijelölt helyen raktál le... és megint is csak te szívod meg... KOPP.... sorry

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.01. 18:18:38

Ügy-Feles-LegS fejezd be légy szives...kezd kicsit sok lenni belőled.

joco ez pozitív! Akkor csak belementél a dologba, lehet kapsz majd ajándék repi cuccot is :)

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:21:28

kovi1970 2007.12.01. 14:57:32

ok, te nyertél, helyesírásbol te vagy a jobb. Ennyit megtanitottak a mittom én milyen főiskoládon...
De a felvilágosodás tulajdonságát is magadévá tehetnéd.
Továbbra is kitartok amellett hogy csőlátó vagy, és csak a saját igazadat látod és szajkózod... nem vagy hajlandó semmi mást elfogadni...

átlátó 2007.12.01. 18:21:51

bReezer csak neked és a hozzád hasonló szart gyurmázók és az egyértelmű dolgokat föl nem fogók számára. De azt következetesen. Te egy gyors reagálású erő lehetsz kisfiam. Te Ügy-Fele-LegS? te felesleges vagy itt. Mosod csak a fosos ruhádat. Csak a rend kedvéért édes gyerekem, 55 éves vagyok és veled ellentétben nem kapaszkodom,mert fofog a Föld. Szerencsétlenek. Havifixesek!

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.01. 18:23:50

55 évesen szorulhatott volna beléd több ész, de sajnos ilyenek a mai öregek...uncsiznak, más pénzéből eléldegélnek, internetezgetnek, beszólogatnak...inkább igyál még egy felest, és térj nyugovóra :)

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:24:47

joco · blog.hu/ 2007.12.01. 17:31:15

na az se én voltam :D
Érdekes... látod kovi, externetnél még vannak rendes emberek. Nem csak ilyen bunkók mint én aki leszolja a hozzád hasonló afektálókat...

átlátó 2007.12.01. 18:25:06

És még annyit te szerencsétlen féleszü Feles Ügyfeles! 18 éves koromban a saját pénzemen vettem az első autómat,egy Fiat 500-ast. Menj anyádhoz vissza és kérd meg,hogy verje ki a faszodat,mert neked tán az se megy.

átlátó 2007.12.01. 18:26:35

Dolgozz gyökér és nézd a címlapokat.

átlátó 2007.12.01. 18:28:28

Még annyit,hogy arra tartasz, ahol én már megfordultam,te viszont sose fogsz addig eljutni. Kiscukor,te kis te! Te nagyon te.

átlátó 2007.12.01. 18:31:50

Az ilyen brezer vagy mi a faszomokat szoktam a fossal leönteni,mert azért tartják őket,hogy az ilyenek mint én leönthessem őket.

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:32:27

átlátó 2007.12.01. 18:21:51

LOL vagy átlátszó...
55 éves vagy? komolyan?
Kommunizmusba nem tanítottak meg a jó modorra? Nem nevelték beléd hogy nem öntögetjük végtermékünket más területére? Vagy ez valami elfolytott gyerekori kényszer? Ami most végre szabadon ereszthetsz?

Pupu 2007.12.01. 18:32:29

Ügy-Feles-LegS? 2007.12.01. 18:01:01

Én vagyok a sötét?
Te irígylésreméltő IQ-bajnok figyuzz már egy kicsit:

-Ha az Externet megküldi,hogy HUH de király vagyok,és bővítettem a mai naptól 8Mbit-re,akkor a T-Com bővítését beállítja sajátnak ( kvázi hazudik ), vagy tényleg bővített ( ha igen,akkor u.a. a helyzet, amit már leírtam )
-Ha valami ajándék, attól még ha abban azt álltod, hogy valami kék, akkor legyen is az.ENNYI

u.i.: Egyszer azért összefutnék veled, hogy a csökönyös idióta hülye fejedbe beleverjek valami tudást.Szerintem nem kéne a jogi dolgokkal foglalkoznod, mert anyád még kenyérért is csak óvatosan mer elküldeni téged,nehogy tojást hozz helyette, hiszen olyan egyformának tűnik számodra...

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:33:52

átlátó 2007.12.01. 18:28:28

Tudod hogy nekem mennyit kellene felejtenem ahhoz hogy annyit tudjak mint te?

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:37:36

Pupu 2007.12.01. 18:32:29

jovan pupos, végig se olvasom amit írtál mert Te se olvatad végig!

Leírom megint! Jigyel! Vagy kérj meg valakit akár a szomszédot csak fogd fel.

NEM A SZOLGÁLTATÓ BŐVÍTI A VONALAT! NEM!
a tcom növelte a sávszéleket INGYEN! nem fizetsz érte! Nincs többlet költsége! OK?

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:38:57

Pupu 2007.12.01. 18:32:29

Én hülye vagyok bevásárolni, ezért az ilyen rabszolga droidokat küldöm magam helyett mint te... :D

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.01. 18:40:10

Pupu ne legyél lamer. Kaptál az emelés előtt e-mailt, mint minden szolgáltatónál, hogy a T-com EMEL, és AKÁR 1-4-8 mbit IS LEHET a sebesség ezután, de ez nem garantált. Fejezd be légy szives, teljesen hülyeség amiket ide írkálsz.

átlátó veled nem foglalkozom, ezt anyukádnak kellett volna megtennie, de látszik nem volt gyerekszobád csak egy Fiatod.

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:40:50

átlátó 2007.12.01. 18:31:50

Téged meg csak sajnálni tudlak, de főképp a családodat, akiknek a közeledbe kell élni. Mert azt tippelem már rég elköltöztek tőlled vagy téged küldtek nyugdíjas otthonba, hogy nyugtuk legyen...

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:44:18

bReeZer 2007.12.01. 18:40:10

hja de a fiatot is telirakta szaros vödrökkelm ert az istennek nem akart menni 160 a kocsi, pedig az km óra addig volt sávozva :D KOPP....

ÜgyBeles 2007.12.01. 18:55:54

Pupu 2007.12.01. 18:32:29

Na ezzel is csak saját értelmi szegénységedet árulod el. Mindent izomból akarsz megoldani. "nem nyílik az ajtó, mit nekem berúgom, izomból" igaz az ajtóra ki van írva HÚZNI.
KOPP...

átlátó 2007.12.01. 19:54:44

Jaj! Ilyenkor sértődni kellene nekem. Azért nem tudok,mert ebben is csak kvalitások alkalmasak rá. Senkiknek ezt nem hagyom. (Megjegyzem, jelzős szerkezetet én eddig itt nem használtam. Csak remélem tudjátok értelmezni ezt.)Autó ügyben 1972-ről beszéltek öcskösök. Nem mondom ma mivel járok,képről ismeritek. Frappánsan intézem jogos reklamációimat igen nagy hatékonysággal. Azért ültök ott ahol ültök,mert ott a helyetek. Bocsánat te bézer vagy mi. Megmondanád nekem kinek a pénzén élek én? Csak,hogy tudjam kiét költöm nem nagyon számolva.

átlátó 2007.12.01. 20:03:32

ÜGYFELESEK! AZÉRT VAGYTOK,HOGY A PÉNZEMÉRT A FINGOT IS KISZÍVJÁTOK BELŐLEM SZÍVÓSZÁLLAL HA VALAMIT ELBASZTATOK! VITA NINCS! MINDEN ITTENI MAGYARÁZAT A HIBA ELISMERÉSE HELYETT,EGY VÖDÖR FOST VON MAGA UTÁN,MERT AZÉRT VAGYTOK,EZÉRT TARTALAK BENNETEKET!

átlátó 2007.12.01. 20:18:53

Ügyfeles,itt a végén,hogy tudd hol a helyed. A családom arra kér miután megbeszéltem velük ezt,ne itt legyél te az ő védőügyvédjük. Másrészt egy ügyfeles ne tippeljen. TUDJON! Ez lenne egy igazi ügyfeles dolga. Mert míg te itt műholdtudóst adod elő,addig itt a hozzászólásokban alig találsz elégedett ügyfelet. És piros öcsém ez a baj! FOST a nyakadba!

kóbormajom 2007.12.01. 20:26:35

hihetetlen, hogy hova jutott az eszmecsere ...

az ilyen "átlátó' féle "ember?"-eknek minek egyáltalán internet? ki a mezőre árkot ásni, az testhezállóbb mint az itteni kavarás

szerencsére ismerjük ezt a fajtát nagyon is jól: a telefonban szájkaratézik, fenyeget mindennel, otthon meg gubbaszt a sarokban a kocka fajtája, szemtől szemben megnyikkanni sem merne :DDD

szánalom, de hajrá.

átlátó 2007.12.01. 21:08:58

Kóbormajom! Én se akarlak a Dunába lövetni. Olyan jó,hogy vagy. Mellesleg a vita azért fajult idáig (vegyed a fáradságot és tedd magadévá az elejétől),mert a vevő,ha nem azt kapja amit kifizetett,itt néhány atom-műholdbajnok elkezdi megmagyarázni,hogy az mitől is nem működik. Nem fogadhatom el! Érted? Ellenkezik az elveimmel. Másrészt erre a szintre én bármikor lemegyek,mert én innen már egyszer fölkapaszkodtam,de nem felejtettem. És néha jó visszatekinteni,hogy vannak még ott élőlények. Összegezve:ha a pénzedért laikusként vásárolsz valamit és az nem megfelelően működik,hát ne nézzenek hülyének és hozzanak elő mindenféle indokokat. Mert én akkor lemegyek arra a szintre,ahol hülyére vesznek és ismétlem nyakonöntöm egy horganyzottvödör FOSSAL! Értve? Csak akkor,ha velem szemben tévedés esetén nem azt mondják,hogy bocsánat,-hanem még faszságosan megmagyarázzák. Ha nincs igazam,akkor neked van,de ettől én még mindig így gondolom. Nem fenyegetek én senkit. Megteszem. És kérlek ne hagyjátok abba! Sok sok magyarázatot ide,hogy mitől sárga a villamos!

átlátó 2007.12.01. 21:28:13

Útravalóul adok egy tanácsot,akár mindenkinek és nem én találtam ki."Azért akarok jól járni,hogy ne járjak rosszul." Cáfolj,ha nincs igazam.

FPocok 2007.12.01. 21:36:08

Hello, 8megás t-com (tudom nem vagyok sikeres... ) netet fizetek, és már egy hete csak 1 megával megy. Elötte nem vettem észre, vagyis pontosabban nem figyeltem

Csak egy kérdésem van nem várok rá választ, amúgy meg lehet hülyeséget írok, nem értek hozzá (még mindig nem vagyok sikeres...)

Szal valaki azt írta hogy a speedtest oldalon azt írja, hogy ahonnan kapom a netet, mien gyors. Tehát a kérdésem az, hogy mért azt mutatja, hogy szlovákiából jön a net? Régebben jó volt a net, akkor Budapest-et írt.

Hétfön meg felkeresem ögyfélszolgálatot, és leordítom az ügyfélszolgálatos arcát is...

Bunkó Béla 2007.12.01. 21:59:14

Teljesen egyetértek átlátóval, Pupuval, kovival.
Akinek meg ez nem tetszik vágja földhöz magát idegességében!

átlátó 2007.12.01. 22:27:53

Köszönöm B.Bélának is. A monopolhelyzetüket kihasználó szolgáltatókkal szemben csak rebellis ribillióval lehet célt érni. Jó egészséget és kitartást és kellő bátorságot kívánok ehhez mindenkinek!

átlátó 2007.12.01. 22:37:18

FPocok! Hétfőn,ahogy elhatároztad,menj be az ügyfélszolgálathoz. Repkedő szempillákkal,szád szegletében enyhe mosollyal,de érces tekintettel ártatlanul érdeklődj. Mondani fognak valami sok bétát,meg alfát,meg tán még szummát is. Mond,hogy te ezt nem érted de nem működik. Még szívózni fognak. Ezek után jelezd,hogy most vásároltál be a szennyvíztelepen egy egész horganyzottvödör fost,amit az ajtó előtt felejtettél és ,hogy el ne lopják behoznád. A küszöbön ejtsd el. Mire hazaérsz minden a kölcsönösen kialkudott feltételek szerint fog müködni. Én időnként csak jelzés értékűen elsétálok egy üres vödörrel az ilyen irodák előtt. Kávét hoznak ki és sok,de nem kevés habbal. Higgyél magadban,mert te is sikeres ember vagy!

átlátó 2007.12.01. 22:53:13

Azt elfelejtettem mondani,hogy miközben nagy egyetértésben kávézunk az ügyfelesekkel,(ugye minden rendbe lett téve) hát beszélgetünk a választott képviselőink költségtérítéséről számla nélkül. Valamelyik ügyfeles javasolta,hogy a képviselői ingatlanba bekéne loccsantani egy horganyzottvödör fost.

bReeZer · http://www.partyanimals.hu 2007.12.02. 09:00:26

átlátó hány ilyen vödröd van? A környéken te lehetsz a jani, biztos szippantós kocsid is van...naaaaaagy narancssárga IFA, szép karrier..látom a szivedhez nőtt ez a szar téma :)

átlátó 2007.12.02. 09:48:04

bReeZer. Még mindig nem látom,hogy látnád a lényeget. Fejlődj,van hova és rád fér. Másrészt emlékeztetlek,hogy összevissza locsogsz itt. Kissé feljebb arról beszéltél,hogy biztosan más pénzén élek én. Csak feltételezel itt mindenfélét. Nem szívtad túl magad? Velem akkor szokott előfordulni.(Csak elvi a kérdés. Te saját pénzeden élsz? Vigyázz beugratós!) Drága gyerekem nekem a második reklamációmra (mert elég határozottan érvényesítem az érdekeimet) a nem kicsi udvaromra 72 órán belül antennát szerelt és nem kicsit a mobilszogáltató,hogy a szerződés szerint működjön a cucc. Pedig volt ám ott is előszőr mindenféle hozzádhasonló mellékárogás. Nekem nincs bajom veled. Legszívesebben lehajolnék hozzád és megvakarnám a füledtövét. Téged is bíztatlak,hogy törj ki onnan ahol most vagy,mert én nem biztosan mondom,csak feltételezem,hogy te azért nem jársz jól az életben,mert rosszul jársz. Részemről lezártam.

DaveSlim 2007.12.02. 10:51:02

Ki tűntette el a hozzászólásom? :(

nav 2007.12.02. 12:30:19

Az externet nekem még egy emilemre sem válaszolt. Ez nagyon bántott, így búcsút vettem tőlük.
Lógnak még egy kis pénzel, de őket ez nem zavarja.

Tutanhamon 2007.12.02. 17:23:28

DaveSlim
Ki tűntette el a hozzászólásom? :(

A moderátor. Sunyin törölgetnek minden látható ok nélkül. Azért nem mernek sorszámozni, mert bukna az egész.

ÜgyBeles 2007.12.03. 10:02:49

Sziasztok,

Mint átlátó fia, szeretnék mindenkitől elnézést kérni a trágár bezsédéért és a sértő hozzászólásai miatt.
Nézzétek el neki. Nem tehet róla szegény. Még mindíg a régi pártrendszeri időszakban hiszi magát.
Másik nagy problémánk hogy nem tudjuk rászoktatni a angolvécére. Ő csak a horganyzottvödörbe képes üríteni. Voltunk vele orvosnál, de még a leghíresebb professzor se tudott vele mit kezdeni. Egész nap az 500-as Fiat matchboxát ölelgeti amit még 72-be kapott karácsonyra.

Netuddki. 2007.12.03. 10:44:22

Ezért kár volt új nicket létrehoznod!

bkvfan 2007.12.03. 12:44:34

Háhá, pont ugyenezt vettük észre mi is a napokban. Mi a t-online-nal vagyunk szerződésben, és ugyanígy 8Mbit-re fizetünk elő de csak 1-et kapunk. Jeleztük, de azt állítják, hogy többet nem is képesek adni. Kérdeztük, hogy akkor mennyivel fogunk kevesebbet fizetni, de kiderült, hogy a szerződésben ez áll: max 8Mbit, de legalább az 1/20-a :D Na annyit biztosítanak! Hogy pusztulnának meg!!!

ÜgyBeles 2007.12.03. 17:03:51

Üdv!

Ezt a levelet az Ügyfélszolgálatosok Országos Idegvédelmi Központja küldte Önnek.
Kérem, hogy mindenképp olvassa végig ezt a levelet. Hasznos információkat tartalmaz.

Alábbiakban felsorolunk pár pontot, amit kérjük mindenképp tartson be, amennyiben fontos Önnek egy kicsit is egy
Önnek segíteni akaró telefonos ügyfélszolgálatos.
Ön nem érzi át, miken mennek keresztül, sokszor az Ön hibájából. Legyen megértő ember és fogadja meg az alábbi néhány pontot:


1. Egy átlagember szeret feladatokat megoldani. Nem kell rögtön az ügyfélszolgálathoz fordulni, mert épp valami nem stimmel a géppel. Gondolja végig, mi lehet a hiba és próbálja meg Ön megoldani! Mennyivel jobban fog esni, ha sikerül egyedül és elmondhatja magáról, hogy ezt Ön oldotta meg? Ne legyen buta, vagyis inkább lusta.

2. Amíg nem ért a számítógéphez, NE RENDELJEN INTERNETET! Előbb kezdje az alapoknál. Tanulja meg egyáltalán kezelni a számítógépet és ha az megy, akkor jöhet az internet! NE FORDÍTVA!

3. Előző pontból következnek az alábbi problémák: Ön telefonál, ügyfélszolgálat segíteni próbál, de nem megy. Vajon miért? Az Ön butasága miatt, mert azt sem tudja, hova kell kattintani, pedig elmondjuk világosan, de Ön csodát vár egy telefonos segítségtől. Sokszor még személyesen a helyszínen is nehéz megoldani egy problémát, nemhogy telefonon. Telefonos segítség esetén szükség van egy minimális segítségre az ügyféltől nekünk is, hiszen nem látunk rá az Ön gépére!

4. Van egy szlogen, ami szerint az ügyfélnek mindig igaza van. Hát nem! Ezt csak mondják. Az ügyfél a legtöbb esetben nem ért hozzá, nem tudja mi hogy van, nem ismeri az ÁSZF-et, szerinte okkal reklamál és még fel is hív minket. És ha felhív, akkor értelemszerűen nem ért hozzá, elakadt, stb. Egyértelmű, hogy van olyan, amikor az ügyfélnek valóban igaza van. Ebben az esetben higgye el, hogy a szolgáltató elismeri és megpróbál segíteni. Ha viszont a szolgáltató ragaszkodik az ő álláspontjához, akkor higgye el: neki van igaza és segítsen minket, ne hátráltasson az okoskodásával és elveivel.

5. Valami nem működik otthon? Nincs internet? Nem megy a levelezés? Ne azzal kezdje a hívást, hogy "nem megy a net, önöknél van valami központi hiba?" Nagy számok törvénye alapján igen kicsi az esélye annak, hogy pont azért ne működjön Önnél, mert központi hiba van. Vagy Ön rontott el valamit, vagy valóban központi hiba van, de ne ezzel kezdje. Ha központi hiba van, úgyis meg fogja tudni.

5. Felesleges kiabálni. Tartsa szem előtt, hogy a túloldalon egy ember van, aki segíteni próbál Önnek! Azzal nem ér el semmit (sőt, saját magát minősíti ezzel), ha kiabál és sértő szavakat használ. Maximum annyi történik, hogy miközben Ön kiabál és sértegeti az ügyfélszolgálatost, az egész cég magán röhög, mert ki van hangosítva. :) Arról ne is beszéljünk, hogy ilyen esetekben csakazértis elhúzódik az ügyintézést, csakazértis szivatni fogják Önt, hiszen Ön egy "bunkó köcsög beképzelt" ügyfél és nem érdemli meg a segítséget. Ne sértődjön meg ezeken a szavakon, de az az ember nem normális, aki nem adja meg a másiknak a tiszteletet. Kedves, segítőkész legyen és visszakapja, higgye el.

6. Minden telefonos ügyfélszolgálatot úgy hívjon fel, hogy Ön előtt van valami azonosító. Minden szolgáltató a számlán feltüntet ügyfélazonosítót, vagy úgynevezett loginnevet/felhasználónevet. Ezek hiányában az ügyfélszolgálatosnak külön keresgélni kell az Ön adatlapját, így elhúzódik az azonosítás, ügyintézés. Az idő meg pénz. Csak induljunk ki a feleslegesen generálódó telefonszámlából, ami csak Önnek rossz.

7. Az internet működik! Higgye el! Sok 100 millióan használják világszerte. Magyarországon több, mint 4 millióan kb (nem csak ADSL). Mivel műszaki dologról van szó, bárhol, bárkinél előfordulhat fennakadás, hiba. Ezen ne akadjon ki. Hívja fel az ügyfélszolgálatot a fent és lent leírtak szerint és mindent megtesz a szolgáltató, hogy elháruljon a hiba. Amennyiben betartja a felsorolt pontokat.

8. Tudjuk, persze, hogy akárki is telefonál, hogy nem működik az internete, mindenki épp dolgozni akar... dehogy töltögetnek az emberek, neeeem, nem pornót és híreket nézeget, dehogy. Sőt, mindenki nagy-nagy kártól esik el, ha nem jut internet közelbe. Elmagyarázom: az ADSL egy egyéni "luxus". Örüljön, hogy van, örüljön, hogy havi pár ezer Ft-ért információ áradathoz jut, letölthet olyan filmeket, amelyek még meg sem jelentek, olyan érdekes olvasmányokat talál, melyeket máshol nem, olyan adatokhoz juthat hozzá ingyen, melyek alapesetben pénzbe kerülnek. És ha épp fáj az asszony feje, kedvére válógathat a pornó oldalak között is. Persze, lehet munkára is használni, de az ADSL egy "egyszerű" technológia és számolni kell a meghibásodásával. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem érdekli a szolgáltatót (magyarul le se szarjuk, komolyan), hogy Ön mire használja. Semmi közünk hozzá, így felelősséggel sem tartozunk azért, mert ÉPP munkára használja és pont akkor nem megy. Cégek pedig rendeljenek más alternatív szélessávú kapcsolatot, nézzék meg a garantált sebességet, a hibaelhárítási időt. Utánanézett? Tudja? Akkor észrevette, hogy ezeknek a havidíja az ADSL sokszorosa lehet. Igen, hiszen meg kell fizetni a minőséget és rendelkezésre állási időt. Csak egy hozzá nem értő, buta cégvezető rendel munkaeszközként hétköznapi ADSL-t. Gondolja már át és ne reklamáljon, ne akarjon egy egyszerű ADSL meghibásodása végett kártérítést kapni. Nem is fog. Még csak az kéne. Ön a hülye.

9. Szolgáltatókról pár mondat: a szolgáltatók nagy része az adott telefonszolgáltatótól (pl. T-Com) bérli a vonalat. X összegért megkapja, melyet úgymond tovább értékesít az ügyfél felé. Sajnos (tényleg sajnos), alapesetben a szolgáltatók nem látnak rá az ADSL modem és az ADSL központ között lévő kapcsolatra. Pedig a legtöbb meghibásodás ezen 2 eszköz között történik. Hiba esetén (miután kizártuk 99%-os biztonsággal, hogy nem az ügyfélnél van a hiba) a szolgáltató továbbítja a hibát a T-Com felé, akinek ADSL esetén 72 órája van a hibajavításra. Igen, jól látja, maximum 3 nap internet nélkül. Bele ne haljon. Olvasson addig könyvet. Természetesen vannak olyan szolgáltatók, akik betelepültek a T-Com ADSL központba (hurokátengedés/átvétel) és rálátnak a központra. De ebben az esetben se várja, hogy 1-2 óra alatt elhárul a hiba. Ne hivatkozzon, hogy nem tud dolgozni. Mindenki ezt mondja nekünk és ha igaz, akkor csodálkozunk, hogy minek vannak egyáltalán munkahelyek, ha ennyien otthon dolgoznak az interneten...

10. Vannak bizonyos egyszeri díjak, esetleges plusz költségek. Nem kell megkérdezni, hogy miért van ez, meg miért ennyi. Kenyér vásárlásakor is megkérdezi, hogy miért ennyi? A másik pedig, hogy attól, mert felemlegeti a konkurencia árát, nem lesz Önnek alacsonyabb a havidíja. Mi is tudunk a konkurencia árairól. Inkább vizsgálja meg a kisbetűs részeket egy feltűnően alacsony internet esetén. Ha pedig talál olcsóbbat és kellően körülnézett, váltson. Ez van. Ez az árverseny.

11. Egyik legfontosabb pont, talán ezzel is kezdhettük volna: HIBAÜZENET! Ezek nem hibaüzenetek: Internet Explorer-A lap nem jeleníthető meg; Outlook-Kiszolgáló nem található. Ha ezzel hívjuk fel az ügyfélszolgálatot, semmit sem segítünk, csak azt bizonyítjuk, hogy előbb akartunk internetezni, mint számítógép használatot tanulni és jelenleg egyikhez sem értünk igazán.
Hibaüzenetet csak router nélkül generálhatunk, tehát akkor lesz a Windowsban csatlakozási hibaüzenet, ha kiiktatjuk a routert - amennyiben használunk - és a gépet közvetlenül az ADSL modemmel kötjük össze. Ilyenkor létre kell hozni egy szélessávú kapcsolatot. Ezt elindítva - ha nem sikerül kapcsolódni az internetre - kapunk egy 3 jegyű számot és egy mondatot. Na, csak eljutottunk idáig. Ezt a kódot bediktálva és elmondva, hogy miket próbált végig, segítőkész hangot fogunk hallani a vonal másik végén. Persze nem győzöm hangsúlyozni: a fent leírt, többi 10 pontot tartsuk be!

12. Utolsó (előtti), inkább csak technikai pont, mely nem hiába van utolsó helyen. Aki ideáig elolvasta ezt a szöveget és be is tartja, sokkal eredményesebb lehet a hibajavításban és kedvesebbek lesznek vele az ügyfélszolgálaton is. Tehát: ha nem tud kapcsolódni az internetre, akkor első körben nézze meg az ADSL modemem lámpáit, melyek világítanak, melyek nem. Általában amiknek világítania kell: Power, Adsl link, Ethernet (Lan) link. Na mi van, ha a power nem világít? Nem kap áramot. Többet nem segítek. És mi van, ha az ADSL link nem világít? Nincs kapcsolat a modem és a központ között. Ethernet (Lan) link nem világít: a modem nem érzi magát "összekötve" a géppel, vagy a routerrel.
Hibajavítás Power lámpa hiba esetén: be van dugva a konnektorba? :) Ha nincs, szóljon a szolgáltatójának.
Hibajavítás ADSL link esetén: húzza ki a konnektorból a modemet pár pecre, majd dugja vissza. Várjon 2 percet. Ha ezután sem világít, szóljon a szolgáltatónak.
Hibajavítás Ethernet esetén: ellenőrízze a kábelezést, be van e dugva minden. Ha igen, szóljon a szolgáltatónak.

13. K*rvára nem érdekel minket, ezért ne is hangoztassa, hogy Ön mivel foglalkozik. Vagyis talán érdekel minket, kivéve, ha ezek közül valamelyik Ön: újságíró, ügyvéd, sakkozó. Nem szeretném elmondani a személyes véleményem ezen foglalkozást űző emberek általános hozzáállásáról az ügyfélszolgálattal szemben. Nagyon örülünk neki, hogy Ön ilyen jó dolgokat csinál, ez a munkája, de igazából leszarjuk. Eleget hangoztatják már (ki tudja milyen céllal) és elegünk van. Semmit sem ér el vele, ha bemondja "de kérem, én újságíró vagyok"; "ügyvéd vagyok", stb. Csak fogni fogjuk a fejünket, hogy megint egy beképzelt valaki, aki azt hiszi, hogy okosabb nálunk, csak mert az iskola miatt később kezdett el dolgozni és azt hiszi mindenkinél jobban tud mindent. Nem. Nyugodjon meg, ilyen esetekben mi mindent jobban tudunk és ezt Ön is tudja: nem hívott volna fel minket.

További kellemes internetezést kívánok mindenkinek!

abandi 2007.12.03. 17:55:44

Re.: átlátó!
Szép vót! De: az árversenyben sajna nincs igazad...

Bunkó Béla 2007.12.03. 18:19:06

Ügybeles anyukád tudja már hogy homokos vagy?
Lassan elkéne mondani neki mielött meglátna a szakálas barátnöddel. Tudod akiről mesélted hogy mindig felül szeret lenni és imádja ha az arcodra spriccelhet.

átlátó 2007.12.03. 19:24:22

aBandi! Egyetértünk,bár biztos van amiben nem. :) Én sem vagyok tökéletes,néha szándékosan hibázok,hogy ne legyek hibátlan. :) B.Béla! (olyan rossz nekem leírni,hogy bunkó):). Megröhögtettél. Ez az ÜgyBeles gyerek rafináltkodik itt a nevemben. Szegény.Onnét tudja,hogy mit csináltam én a pártállamban,mert az apja volt a párttitkár és elmesélte,hogy nyakon öntöttem egy vödör szennyvíztelepen kért fossal,mert már akkor utáltam őket,amikor kötelező volt szeretni. Már akkor fürdőszobában fürödtem,mikor ezek még kukoricacsutkát használtak seggtörlésre hosszútávon.Értelmetlen cáfolnom vele szemben,mert láthatóan nem tudja értelmezni amiket előzőleg írtam.Ez a kis takony ugat nekem pártállami múltról Életében nem köpött le munkásőrt!

2007.12.05. 23:39:46

Háát kedves Ügybeles, az első 5-6 pont elolvasása után igazat adtam Neked, de az összes pontot végigolvasva felmerült bennem, hogy talán mégis Bunkó Béla úr jár közelebb az igazsághoz...

Nyanyus 2007.12.21. 10:44:01

Néminemű tudatlanságot, igazságtalanságot vélek felfedezni kedves Jocó ügyfelünk levelében... Első kezű infókat kaphattok az Externez Kft. és úgy egyáltalán az ADSL működésével kapcsolatben. Az érthetőség kedvéért pontokba szedném Jocó Ügyfél leveleibő idézve:

"Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan."
-többfajta Internet eleérhetőség létezik. Még bizonyára mindeni emléxik a behívos, szörtyögős DialUp elérhetőségre, amely tetű lassú....
Azután vegyük az ADSL vonalat aminek van feltöltési és letöltési sebessége, VISZONT a feltöltési sebességnek illetve a letöltési sebességnek is van egy minimum, és egy maximum garantált értéke. Amig a Kedves Ügyfél sebessége a minimum és a maximum között fut, addig nincs probléma... Hiába visítozik, és hiába zaklatja akarmelyik Internetszolgáltató akarmelyik Ügyfélszolgálatos Kollegáját... Ez technika, így működik az ADSL. Vagy megy maximumal, vagy nem, sokmindentől függ.
Viszont amiről kevés Kedves Ügyfél nem tud, azt most elmondom.
Létezik egy úgynevezett Bérelt Vonali Internetelérési lehetőség is. Akinek nemtetszik az ADSL sebességének ingadozása, amit ismét jelzek-technikailag EZ az ADSL- az ezt a Bérelt Vonali kapcsolatot is igénybe vehetné. Itt már tuti GARANTÁLT a megvásásrolt sávszélesség, sőt egy évben bizonyos óraszám! van engedélyezve a kapcslat romlásában, ellenkező esetben a Szolgáltatót Kötbér terheli. Nos. Méregdrága, és vajon miért? Mert EZ az az Internetkapcsolat, ami tuti megbízható. ADSL? Nem garantált sávszélesség. Béreltvonal? Fix és megbízható. Ha a kedves Ügyfél nem elégedett és nemtudja szerencsétlen Ügyfélszolgálatos beleverni abba az értetlen fejébe hogy az ADSL NEM fix, és garantált maximummal töltöget le és fel, akkor talán váltson erre, alap 100 ezerneél kezdődik/hó és a tudatlanságával ne azokat zaklassa, akik nemtehetnek arról hogy a technkia még csak itt tart. Egyébként igazán szánalomraméltó tud ám lenni amikor az Ügyfél betelefonál hogy- nemmegy 8 megával az ADSL-em..... Igaz hogy az saját szerződési példányán is ott figyel a szöveg -és még mielőtt leszrződőtt volna a "nemmegymindig8megával" ADSL-re ,el kellet hogy olvassa ezt a részt is amiből fehéren-feketén kiderül, hogy nem egy garantált sávszélességű béreltvonalat fog a kissegge alá kapni... Az Ügyfélszolgálatos legalább ezt elolvasta, és tudja, sajnos ez így működik, nemfog mindíg maximummal tépni az ADSL, viszont amíg annak a sávszélessége a szerződésben meghatározott (Ügyfél által aláírt) minimum és maximum között megy, addig nemtehet semmit, mert ennek a fránya ADSL-nek ez a technika adatott meg...
Szóval hiába visít félóránként szerencsétlen Ügyfélszolgálatos Kollegának, olvasni kellett volna mielőtt aláírja az ADSL szerződés, vagy ha már olyan idióta h aztsem tudja mire szerződött, akkor legalább azelőtt érdemes áttanulmányozni mielőtt habzó szájjal betelefonál valahova.. Monjuk ez egy halálos ítélet aláírása esetén eleg ciki lenne. Feltételezem azt sem olvasá el....

"hiba teljes tagadását találták volna a legmegfelelőbb megoldásnak: leveleimre nem válaszoltak, telefonon többszöri alkalommal is ugyanahhoz a nagyon lerázós megoldási javaslathoz ragaszkodtak."

-szerintem nem tagadták a hibát, lsd. fentebb, max. és min. sávszélesség, amíg ezen értékek között van addig OK, ÍGY muxik az ADSL... A szerződés elolvasásával és aláírásával ezt elfogadták a keves Ügyfelek. Pénztártól való távozás után....
Mondja Jocó, amikor nyávogva betelefonált nem Önmagát járatta le azzal, hogy úgy írt alá valamit hogy ezek szerint nincs is tisztában azzal mire szerződik?
No de folytatom. Leveleire nem válaszoltak... Hát talaán írjon egy kedves levelet az Externet KFT. Ügyvezető Igazgatójának, hogy nem 5! ügyfélszolgálatosból kellene még a belet is kihajtania, ezzel magán is, és az Ügyfélszolgálatosokon is segítene.. Töb Ügyfélszolgálatos=több idő az Ügyfélre. Szarból nemlehet várat építeni...
süti beállítások módosítása