Tékozló Homár

A sokáig nézelődőket kidobják a DM-ből

2007.12.25. 13:22 | jackyll | 244 komment
Az ember (Homár) azt hinné, aranyvasárnap a boltosok még a csavarokat is meglazítják a polcokon, hátha azokat is elviszik. Ehhez képest Wilsont azért dobta ki a biztonsági őr egy DM-ből, mert túl sokáig nézelődött és neki nem volt kedve utána járkálni:
A tegnap estém nem alakult túl jól. Kezdődött azzal, hogy koccantam a kocsimmal. Miután elrendeztük az ügyet, barátommal bementünk az Eleven Center DM-jébe. Neki voltak konkrét elképzelései, hogy mit vegyen, én csak mászkáltam céltalanul, utolsó kiegészítő ajándékokat keresgélve randomban a sorok között, miközben egy ismerősömnek meséltem telefonon  a velem történteket. Az ott dolgozó hölgyeken, a biztonsági őrön és rajtunk kívül más már nem volt a boltban. Az őr szorgosan végezte is munkáját, szemmel tartott minket, ami engem egyébként sosem zavart, ez a munkájuk. Egyszer azonban meglepetésemre elém állt és közölte velem, nem foglalkozva azzal, hogy beszélek telefonon, hogy azonnal hagyjam el az üzletet. Először azt hittem zárnak, de az őr ingerülten közölte, hogy ne telefonáljak a boltban és egyébként is, ha nem veszek semmit, menjek ki.

Na ekkor kinyomtam a telefont és ezt úgy éreztem át kell beszélnünk. Először is azt próbáltam megtudni tőle, hogy mióta nem lehet az üzletben telefonálni, hol van tábla, ami ezt tiltja. Arról szó sem volt, hogy másokat zavartam volna a beszélgetéssel, hisz más vevő nem is volt ott és nem szoktam amúgy sem hangosan telefonálni. Ezekre a kérdésekre nem kaptam választ, de viszont ő azt mondta, hogy nem érdekli, ha nem vásárlok, nem lehetek a boltban. Ezt sem nagyon értettem, hogy (főleg karácsony előtt) miért ne nézelődhetnék, mire azt a választ kaptam, hogy itt nem lehet nézelődni, ez nem kiállítás (ez szó szerinti idézet!!!), azonnal hagyjam el a boltot. :)

Az őr nem tudott magyarázatot adni arra sem, hogy mi alapján különbözteti meg a nézelődő nem vásárlót a nézelődő vásárlótól. Továbbá nem tudott arról sem tájékoztatást adni, hogy a DM előírása alpján mennyiben maximálják az ott megvásárlásra elvett termék nélkül bejárható út hosszát, ami után a vásárló átkerül a "feleslegesen nézelődő" kategóriába. Természetesen erről hivatalos írást sem tudott mutatni. Viszont érvként felhozta, hogy nem gondolom, hogy ő itt fog utánam mászkálni, mikor is én itt össze-vissza járkálok. Ezt sem értettem és hangot is adtam közönyömnek az iránt, hogy ő hogy végzi a munkáját, és merre mászkál a boltban.

Mivel továbbra is a bolt elhagyására kért fel, a bolt főnökével akartam beszélni, aki egy akkor éppen rangidős eladó hölgy volt. Sajnos ő nem tudott érdemben hozzászólni a történtekhez, csak annyit, hogy egy külső cégtől küldik az őröket, ők nem tehetnek erről. De a történteket sajnálta és emlékezett is rám, mert bár a történet szempontjából lényegtelen, de törzsvásárló vagyok az üzletben. És ha most valaki arra gondolna, hogy rettentő gyanús kinézetű, rosszarcú ember lennék, meg kell említenem, a boltban való, évekre visszanyúló, havi átlag 1-2 vásárlásom során sosem keltettem fel a biztonsági őrök gyanúját lopási szándékot illetően és általában rengeteget nézelődöm mindig és kilómétereket császkálok a boltban ha éppen úgy tartja kedvem.

Mivel sajnos úgy tűnt, logikus magyarázatot nem kapunk a történtekre és ezek után már akkor sem lett volna kedvem ajándékot nézegetni, ha erre külön az őr invitált volna, fizettünk (ugyanis a barátom vásárolt) és távoztunk. Most mondhatnám azt, hogy  karácsony előtt pár nappal, meg hogy ott hagytam már az évek alatt 1xx000 forintot, de nem is ez, amit sajnálok, hanem azt, hogy egy őr, különösebb indok nélkül (mert az, nekem nem indok, hogy nincs kedve utánam mászkálni) kitessékelhet egy üzletlánc boltjából kedvére. A stílusról nem is beszélve.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olcsóJános 2007.12.25. 20:29:00

hagyma.
figyelj. elismerem hogy bosszantó, ugyanakkor azt te is tudhatnád hogy itthon szart se érsz el azzal ha rendőrt hívsz.
kurva sok időt, és mást vesztesz.

what you thinking?
this is not ámérika...!

Natura 2007.12.25. 20:29:35

hagyma, azért normális esetben nem mondja meg, még itt sem.
A DM-ben köcsögök szoktak lenni, úgy hogy nem is megyek be sűrűn, van alternatíva szerencsére. Meg normális parfümöt pl nem is nagyon tartanak. De hogy más minek vásárolgat ott, mikor neki sem muszáj?..

Mindegy, postolgatni jó rá.

olcsóJános 2007.12.25. 20:31:51

átlátó 2007.12.25. 20:22:31

hivatalból...
ez jó. tetszik. :)

Natura 2007.12.25. 20:32:52

de olcsójános, elérsz vele egy csomó mindent.

1. a rendőr utálni fog, de ez mellékes.
2. az összes többi vevő úgy megy haza, hogy 'figyelj már, mit láttam tegnap a DM-ben' (reklám)
3. garantáltan bekerül a panaszkönyvbe, jegyzőkönyvezik, stb
4. legközelebb jobban meggondolja a biztonságigirnyó, tahózik-e, avagy nem
5. ha elég sokszor megtörténik, előbb utóbb feltánik valakinek, hogy csökken a forgalom.

Az egész csak türelem kérdése. :)

olcsóJános 2007.12.25. 20:39:05

hát ez is egy szempont.
ugyanakkor azt azért szerintem senki sem szeretné hogy bárki bármiért bárkire rendőrt hívjon.
gondolok itt a park+sör combo-ra. :)
meg persze szvsz ez se az a kategória.
rendőr? örülök ha nem kell látnom őket.

porthosz 2007.12.25. 20:45:59

Na most nem az őrt védve de az én barátnőm is eladó egy boltban. Ez a bolt 23-án (vasárnap) és 24-n is nyitva volt délelőtt . (normáls esetben csak szombatig vannak nyitva vasárnap nem, de most nyitva tartott és kötelező volt bemenni az eladóknak).

Na most én bementem hozzá vasárnap délben hogy együtt jöjjünk haza, amikor is egy kedves vevő beállítitott 12.00kor majd kb. 20 percig lesekedett anélkül hogy vett volna valamit és nemcsak az eladók hanem már én is eléggé ideges lettem. Végül persze nem vett semmit. Na most ha még elővette volna a telefonját 12.20kor és elkezdett volna trécselni a barátnőjével valószinünek tartom hogy heves anyázások közepette én zavartam volna el a boltból pedig én még csak nem is ott dolgozok.
NA ezt csak azért mondom hogy nem árt ismerni a másik oldal véleményét is.
Lehet hogy az őr bunkó volt, de az is lehet hogy az őrnek a töke ki volt az egésszel, mivel lehet ők is ugy dolgoztak mint barátnőmék hogy kötelezően nyitva voltak és az örnek kötelezően benn kellet lennie, jó esetben (magyarországon simán) ki sem fizetik nekik a túlorát és ezek után záráskor beállítitott egy idegesitő hölgyemény aki ráadásul ahelyett hogy megvette volna ami kell neki elkezdett bámészkodni 20 percen át majd elővette a telefonját hogy trécseljen egyet (legalábbis az őr ezt láthatta) egyáltalán nem zavartatva magát hogy a már lejárt pl. a nyitvatartási ilyen. És ez volt az az utolsó csepp amikor az őrben felment a pumpa, a többit már ismerjük.

Na most nem biztos hogy a fennti sztory igy történt, de láttam én már elég sok vevőt sőt vevőként is elszenvedője voltam más vevők eszement hülyeségének (én csodálkoztam hogy a pénztáros még nem pofozta fel az előttem vásárlót mert én már gondolkoztam rajta pedig szintén csak egy vásárló voltam), csak azt akarom mondani hogy lehet ám más oldala is a sztorynak. És nem biztos hogy minden úgy történt ahogy a kedves vevő állítja.

Natura 2007.12.25. 20:56:20

porthosz, ha egyszer addig vannak nyitva, addig vannak nyitva, kötelezően.

Ha a vevő nytvatartás után megy be, megteheted hogy nem engeded be, vagy a zárás után 1 másodperccel megkéred, hogy távozzon.
Előtte nem, ha tetszik hogy ott van, ha nem.

Vagy ki kell írni, hogy csókolom, mi most szívességből vagyunk itt, nem munkaidőben dolgozni, úgy hogy lehetőleg ne menjen be senki, de ha mégis, az se tartsa fel sokáig a kedves személyzetet.

kritikusolvaso 2007.12.25. 21:00:16

en nem megyek be olyan helyre ahol az a tipusu biztonsagi budoskocsog van aki megy utanad es lesi mit csinalsz.

redriot77 2007.12.25. 21:08:01

Küldeném az Anthrax együttestől az "I am the Law" című felvételt a biztonsági őrnek és mindenkinek aki szereti!

pingpong 2007.12.25. 21:08:41

a dm biztonsági őrök külön rafináltak, mert fognak egy kosarat és belepakolnk ezt-azt, mintha vásárolnának, elterelésképpen. hát vicces... :)

vadökör 2007.12.25. 21:26:59

A legjobb az volt,amikor az egyik vidéki pláza L...o márkanevő (országos hálózat)cipőboltjában a Cia-s lyukas bocskorban flangált,narancssárga frottírzoknival,hozzá jajzöld bőrnyakkendő. Értitek.egy cipőboltban lyukas cipőben. Hát mérnem dobtak neki össze egy 4000ft-os akciós skárpit? Bánom,hogy nem fotóztam le,és nem raktam a reklám-szórólapjuk mellé:))

avatartalan 2007.12.25. 21:31:47

H-Kovács a kedvenc Moldova-hösöm,ne basztassátok :-))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.25. 21:39:05

hat gyerekej en nem tudom
itt rendoron kivul nem sok mindenki szolhat hozzam
szoval senki
de azert most hallgatom a psramis szamat aminek ajandek a cime,mer szeretem
mindenkinek minden jot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.25. 21:41:18

Moldova meg a kedvenc irom
esterhazy mellett
es igaza van
a kapitalizmus nem abbol all hogy 200 ezer ember az aluljaroban aludjon

porthosz 2007.12.25. 21:41:48

Natura:
ez igaz, csak azt akartam mondani hogy a valóság nem mindig fehér vagy fekete. Láttam én már olyan hülye picsát aki behajtott az egyirányú utcába behajtani tilos táblát is figyelmen kivül hagyva forgalommal szemben, majd mikor a mellette elhaladó kukásautó megkarcolta mert nem fért el mellette akkor ő szidta a kukásokat...
És bizony ez a hülye picsa simán irhatna ide is egy anyázos cikket ahol a sok bologatójancsi is elkezdene vele egyetérteni, mivel a hülye picsa csak azt az aprócsak tényt hagyná le a cikkéből hogy egyirányú utcába hajtott be forgalommal szemben...

Minden más stimmelne és lehetne mondani hogy mennyire bunkok a kukások.

Mondom ettől még lehet hogy az őr szimplán bunkó volt csak lehet hogy a hölgy sztorija nem is teljesen úgy történt meg ahogy történt. EHhez ismerni kéne a másik oldalt is.

Qwertz man 2007.12.25. 21:52:02

Magyarisztán, a security-k országa.

Miért van az, hogy minden suttyó, börtönviselt ember ma biztonsági őr lehet? És úgy viselkedhetnek a vásárlóval, mintha a cellatársai lennének?
Azt hiszik van egy kitűzőjük, és egy olyan jelvényük, ami nekem volt 5 éves koromban a sheriff készletemben, akkor mindenki felett döntést hozhatnak.

Az ilyen mocskokat (no és természetesen a BKV biztonsági őr-ellenőr combókat) életük végéig az utcára kellene küldeni, hogy átgondohassák hogyan kellett volna viselkedniük.

Áldott Karácsonyt mindenkinek! :)

avatartalan 2007.12.25. 21:57:08

hagyma az esterházi az focista volt,ne keverd a dolgokat!
tudod a honvedos :-)))))

avatartalan 2007.12.25. 21:58:22

megyek felrakom a kocsonyát,reggelre megfő

Izgiribizgiriribizli (törölt) 2007.12.25. 21:59:29

hákovács!
5000be fogadok, hogy egy szőke, szilikonmellű, 55ös íkújú plázacica vagy! fúdegáz vaze amit itt nyomsz...
egyébként a biztonsági őrök már bizonyítottak, tudnak nyerni 50 millát is ésszel, hehe! na, ez az arc valszleg nem az a kategória volt. ennyi. ha paraszt a szekuritis, akkor ott kell hagyni a bótot, osztjóvan. különben meg, aki a DM-ben csak nézelődik, sikeres ember nem lehet. DM-ben vásárolni viszont, az már ősi magyar szokás! :) Na, Kellemes Ünnepeket Nektek!

Werwolf 2007.12.25. 22:11:17

Porthosz, sztem eleg torzul latod a dolgokat.
Erthetö, ha zavar, hogy sokaig kell varnod a baratnödre a boltban, de szerintem az a helyzet, hogy siman bele kell törödj, mert nem a te dolgod intezkedi ilyen helyzetben.
A bolt azert van, hogy a vasarlon penzt keressen. Ezert ugy kellene vezetni, hogy a vasarlo ott jobban erezze magat, mint a masik hasonlo boltban. Ha az eladot, vagy meginkabb a koszos proli biztonsagi ört zavarja, hogy tovabb kell maradnia, mert vki nezelödik, akkor több dolgot tehet:
- zaras környeken erkezö vasarlot/nezelödöt belepeskor figyelmezteti (udvariasan!!!), hogy 5 perc mulva szeretnenk bezarni.
- türelmesen var, mert az is a munkajahoz tartozik.
- ha ez nem megy, akkor mondjon fel.
Engem is gyakran idegesitenek az ügyfeleim, megis tudok viselkedni, mert az is a munkam resze.
(Porthosz ezt semmikepp se vedd magadra, altalanossagban irom, mint ahogy vki feljebb mar irta:) Magyarorszag vmiert telleg ilyen pronyo biztonsagi örök, tufa eladok, taho ellenörök es hatalmaskodo talpasrendörök orszaga lett. Mindenkinek mindenhez marha nagy joga van, de a kötelessegüket a fenti alfajok a legritkabban latjak el tisztessegesen.
Nem tulzas azt mondani - mert feljebb erröl is volt vita - hogy kicsit nyugatabbra az ember sokkal ritkabban talalkozik ilyesmivel.

JDG 2007.12.25. 22:11:46

porthosz: Barátnődnek üzenem, hogy ha nem tetszik, nem kell ott dolgozni. A zárás előtt betévedő nézelődőnek pedig normális hangnemben is tudomására lehet adni, hogy zárnátok, legyen szíves igyekezzen a vásárlással. Ha őt ez nem hatja meg, ez van, akkor is vevő. Akinek nincs türelme az emberekhez, vagy csak úgy általában nem tudja elviselni a hülyeséget, annak semmi keresnivalója a kereskedelemben, javaslom keressen más munkát.

semmicicó 2007.12.25. 22:28:11

helló mindenkinek!sajnos itthon nálunk megtehetik a biztonsági őrők,meg az eladócskák is ,hogy lealázzák a vevőt, mimden következmény nélkűl.
sokat vásárlok a dm-ben,3 gyerekes anyuka vagyok és a bababónusz program miatt csaknem hetente megfordulok itt.Mivel nem "nagyestélyiben" költöm forintjaimat,rögtön rámtapad az őr,és a kasszánál is vágja a pofákat a pénztáros
amikor odaadom a kedvezményes kupont.
már nekem kellemetlen az egész.
az eladók nyügösek és lestrapáltak,ez van.
hozzáteszem 12 évet húztam le a kereskedelemben de soha nem voltam bunkó senkivel.

porthosz 2007.12.25. 22:38:15

JDG:
1,azt hogy kit mikor lehet beengedni nem barátnőmön múlik hanem a fönökön. Ha ő nem adja ki az ukázt akkor ő nem mondhatja azt a vevőnek hogy bocs zárunk akkor sem ha délután 1 óra van és hivatalosan 12-kor zárni kellene.

2,azt könnyü mondani hogy keressen más melót, vidéki, itt még a minimálbéres napi 12 órás szombaton is dolgozos melókra is 100 jelentkező van annyira nincs munkahely.

3,türelem akkor van ha megfizetik amit csinálsz és betartják a törvényes kereteket. HA nem akkor nemigen van türelem de legalábbis elég hamar elfogy. Ráaádásul ha még az 1. és 2.es pont is fennáll akkor főleg.

Szóval egy ideális helyen természetesen udvariasan megmondják a vevőnek hogy záróra ne jöjjön be, de egy nem ideális helyen hülye a fönök és őt az nem érdekli hogy mikor van záróra ha van vevő. Egy idelis helyen ekkor az eladó azt mondja a főnöknek hogy menj a picsába és felmond majd keres másikat, magyarországon meg nem teheti ezt mert lehet hogy évekig nem talál ismét állást, főleg vidéken, annyira nincs munka.
És végül havi netto 150 ezerért lehet hogy türelmes az ember még a hülye vevővel is, de magyarországon vidéken minimálbérért (vagy még arra sem bejelentve) 12 órázva nem biztos hogy az lesz.

És megjegyzem konkrétan az itthoni bunkoságok fő oka az az hogy az emberek szarért húgyért dolgoznak. Ezután persze hogy senkisem fogja magát törni hogy jól csinálja a munkáját hisz bagóért dolgozik. Nyugaton meg megfizetik a munkát igy nagyobb a törekvés is hogy jól végezze az ember.
Hidd el nekem ha az eladók érdekeltek lennének abban hogy minnél többet adjanak el akkor jobb lenne a kiszolgálás is, de amikor bagóért dolgoznak, és akkor sem kapnak többet ha napi 100 vevőt szolgáltak ki meg akkor is ha csak 1-et akkor nem lesz motiváció.

Na most a vitát szeretném elkerülni ugyhogy erre lehetőleg pestiek ne válaszoljanak mert gyakori tapasztalatom hogy a pestiek el sem tudják képzelni hogy vidéken milyen állapotok folynak és hogy mit mennyire tartanak be a munkáltatók vagy hogy mennyi pénzért dolgoznak az emberek. (ez csak azért irom mert én magam is pesten dolgozok és egymagam többet keresek mint az egész családom otthon, és ha pesten is születtem volna el sem tudnám képzelni azt hogy vidéken 3 ember keres annyit mint én egymagam)

Werwolf 2007.12.25. 22:45:40

Porthosz,
ertelek. Sokmindenben igazad lehet.
De: a bolti elado nyugaton is (viszonylag) keveset keres.
Megsem az az altalanos, hogy nem udvarias. Ha ugyanis rosszul viselkedik, a vevök hamarosan szova teszik ezt, mert udarias eladohoz vannak szokva. Az elado pedig eppen azert udvarias, mert felti a munkahelyet. (Masreszt meg azert, mert mindenkinek jobb, ha a masik ember baratsagosan viselkedik.)

JDG 2007.12.25. 22:58:09

porthosz:
Teljes mértékben egyetértek abban, hogy a bunkóságok egyik fő oka, hogy az emberek nincsenek megfizetve, de ez az a tipikus ördögi kör, amiből nem egyszerű kikerülni. Ugyanis amíg a hozzáállás nem változik, a bolt sem fog jobban menni, és fordítva. Bár pesti voltam, többek között ez volt az egyik ok, hogy Angliába költöztem, és más munkát nem feltétlenül vidéken, vagy akár Magyarországon lehet keresni.

Mióta itt élek, azóta veszem igazán észre, hogy otthon a boltokban mennyire nem segítőkészek az eladók, de még kedves szót sem nagyon hallok. Egyfelől megértem, másfelől az én boltomban ilyen ember biztosan nem dolgozna. Azt viszont sosem fogom megérteni, ha a boltvezető/tulaj viselkedik így, mert elvileg neki az az érdeke, hogy minél elégedettebbek legyenek a vevők.

porthosz 2007.12.25. 23:15:08

Akkor ezt megbeszéltük fiúk :)
Egyébként barátnőm udvarias eladó és mint mondtam én küldtem volna el a picsába azt a vevőt nem ő. És mint irtam volt, ez nem minden nap, csak épp vasárnap, amikor is kötelező volt a megjelenés de egyébként az év többi napján nem dolgoznak vasárnap (tehát nem normál munkaidőről van szó egy hétköznap).
tehát adva volt az hogy kötelezően be kellet menni munkaidőn kivül vasárnap+zárás után voltak+egy idiota vevő. Mindenkinél elszakadthat a cérna egy évben egyszer. Ezért mondtam azt hogy lehet ám hogy a biztonsági őrnél is épp ezt történt. Persze ha ugyanez a biztonsági őr minden nap ilyen bunkó stb akkor más a helyzet, de hát ezt már sohasem fogjuk megtudni

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.25. 23:36:01

Nyugaton a bolti eladók sem keresnek keveset. Legalábbis nem kevesebbet a minimálbérnél. Nálunk heti kb 200 font a minimálbér. Ha nem aznap kezdett dolgozni és még angolul is tud, akkor pedig minimum 300-at keres.
Egyébként kb heti 100-ból simán meg lehet élni, amiben benne van a kaja, a szállás, a közlekedési bérlet és talán még egy sör is.
(1 font kb. 370-390 forint)

Werwolf 2007.12.25. 23:43:20

foreigner,
en is "nyugaton" (D) elek.
Ugyan csak nagysagrendi informacioim vanak, de abbol atjön, hogy a bolti eladok keveset keresnek ahhoz kepest, amiböl normalisan lehet elni.
Senkit sem szeretnek leszolni, vagy megbantani, de a buszberlet + egy sör azert nem tapsvihar.

JDG 2007.12.26. 00:47:30

foreigner: Hmm... Heti 100 fontból nem nagyon lehet megélni Manchesterben, még a lakbér/buszbérlet/rezsi/1 sör kombó sem nagyon fér bele. :) Bár kisebb városokban lényegesen olcsóbb az élet. Anglia melyik részén élsz?

Egyébként tapasztalataim szerint az eladók itt nem azért udvariasak, mert féltik a munkahelyüket, hanem talán pont azért, mert nem.

puncipöcögtető 2007.12.26. 00:49:25

aki a DM-ben kilometereket maszkal, az hogy is mondjam ize, plazacica, vagy nagyon nem sikeres ember, avagy DM dolgozo

puncipöcögtető 2007.12.26. 01:30:02

porthosz 2007.12.25. 22:38:15

Nyugaton meg megfizetik a munkát igy nagyobb a törekvés is hogy jól végezze az ember.

porthosz, csak miheztartas vegett: a nagy vizen tul, amérikában egy penztaros kezdetben alig keres 8 dolcsit orankent, ami par centtel tobb a minimalbernel, megelhetesre pedig semmikeppen sem eleg. A masik, hogy ebbol meg adot is vonnak (keveset), de egeszsegugyi biztositas es nyugdij sincs belole.

Napalm 2007.12.26. 01:56:58

@porthosz

Sokmindenben igazad van valószínűleg, de 1 kérdésem lenne csak:
Az 1-es, 2-es, 3-as pontok közül melyikről is tehet a vevő?

Szerintem egyikről sem, inkább az üzletvezető, vagy a tulaj, és ha ezeknek ők az okaik, akkor ezt nem feléjük kellene lekommunikálni?

Egyébként is, ne bántsátok a biztonsági őröket, náluk az agresszió munkahelyi ártalom, mert gyúrniuk kell, hogy megvédhessék az üzletet, az gyorsan meg csak szteroidokkal megy, azok meg agressziót okoznak:)

kiskutyuska · http://dark_jmg.blog.extra.hu 2007.12.26. 03:24:53

Kovacs, neked nem sok fogalmad van, hogy kell egy ilyen forumban viselkedni mi? Majd beletanulsz ha leoltanak itt parszor ;)

Egyebkent a kotsog dm-ben meg a haverjaban a rossman-ben (igen tudom hogy amugy tulsok kozuk nincs egymashoz) rendszeresen stirolnek a biztonsagiak.. Pedig becsszo nem nezek ki se hajlektalannak se szakadtnak de altalaban meg kifejezetten szegenynek sem. Aztan megis.. Ennel mar csak 1 pofatlanabb stilust talaltam, az pedig a lux csemege nonstopja a 13ker/csanady vaci sarkon. Nem mondok roszat rajuk szeretem a helyet jofej mindenki es a biztonsagiak koszonnek neked, csak kicsit zavaro, hogy utanad jonnek a postjukrol nem lathato helyekre beneznek meglesik mit csinalsz aztan ha kisetaltal jonnek veled.. :) De tenyleg legalabb joarcok a munkajukat meg vegezzek csak.. De a dm .. Az kesz :D

Dr.Abál 2007.12.26. 05:00:35

Drága homározó barátim!
Csak nem karácsonyilag kell ennyire egymás torkának zuhanni?
Régen óta olvasok már homárológiát,de ez most miért?
Tiltakozik a mélymagyar-keresztyén és az ateista emberszeretetem is.(kinek melyik tetszik)
Szóval ajtót tépjünk ne egymást.
A hagyma meg kurva rég lafarolt,nem emlékszik a buldog kádáridőkre.
Ugyan biztonsági őr egy szálse volt,de az üzletvezető úgy kibasz..tt,ahogy akart,és ha nem takarodtál elég gyorsan,hívta a 107-et.

Dr.Abál 2007.12.26. 05:10:50

Illetve boccs,07-et.Tényleg k. régen volt már én is majdnem elfelejtettem.

Szumi 2007.12.26. 06:02:26

Az én üzletemben sem sokáig járkálnál fel s alá telefonálgatva....annyi tiszteletet megérdemelnek az eladók is, hogy kinyomd a telefonod, vedd meg amit szeretnél és majd utána cseveréssz, ugatérolj.........el tudom képzelni, ahogy a füledhez szorított mobillal labirintusszerűen bolyongsz, a biztosági megpróbál követni, már kissé szédül, de Te csak kanyarogsz, szarba sem veszed Őket, mert fontos megbeszélnivalód van, néha nyúlkálsz a polcokhoz, az idő telik, miért nem vásárolsz Te online-shopban?

vadökör 2007.12.26. 06:54:31

Szumikám. Én speciel nem azért járok boltba,hogy tiszteletemet tegyem a górénál:(( Én a PÉNZEMET HAGYOM OTT,AMIBŐL TE IS MEGÉLSZ. Ha meg fekete varjakat kerengettek a váásárlók között,akkor annak csavarodjon,tekeredjen a nyaka. Dolgozzon a pénzéért,mint ahogy Te is,a pénztárosod,meg mindenki. Azért,mert őket 300ft/óra nettoért alkalmazzák,nehogy már nekem legyen lelkiismeretfurdalásom. Édesegykomám:Azt is elmondom neked,hogy felénk ezeknek a feketeruhás legényeknek a szorgalmasabbja még meccseken,bálokon,fesztiválokon,stb is melózik,tehát amelyiknek nem lóg ki a kapa a farzsebéből,annak nem kell megelégednie ezzel a lóvéval. Aki meg barna makkoscipőben ,hozzá kék nadrággal,meg piros nyakkendővel (meg persze fekete körmökkel)nyomul egy parfümériába,belelehelve szájszagát a nyakamba,annak én sem adnék több zs.-t.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 07:19:16

Vadökör!
Te szívemből szólalós!
Éljen!
Én még az fűzném hozzá, hogy igazából pont az ilyen DM Rambó félék gondolnak nagyot magukról, (és itt lehetőséget adok H- Kovácsnak röhögésre)
Aki meg máshol is odateszi a testét a melóhoz, azok még segítenek is. (pld kérdezhetsz tőlle, segít, nem pedig nagyvonalúan nem szól szart sem.

vadökör 2007.12.26. 07:56:54

Atitatám! Nem itthon élek,de gyakran hí a munkám haza. Elhűlve látom,hogy egy kibaszott tescoban lassan több az in-Kalos(vagy mitököm)mint egy johanesburgi gyémántbánya szortírozó üzemében:(( Egyet mondhatok:ha itt,Ausztriában ilyen kányákkal riogatnák a vevőket a nagyáruházakban,hamar leránthatnák a redőnyt. pedig hát itt is van bőven rosszkinézetű vevő. Ha otthon bemegyek egy boltba -meglátván -a secusokat-mindjárt potenciális tolvajnak érzem magam. Nem vergődni akarok,de az urbanlegend "magyar ne lopj!" Táblák sem igazak,valami kamus f@szfej terjeszthette el. Annyi a valós,hogy több nyelven(pl magyarul is) ki van írva a határmenti boltokban:A tettenérteket átadják a rendőrségnek. szóval kíváncsi vagyok,mikor esik le honfitársaimnak,hogy mennyire megalázó,ha tolvajjelöltként kezelik őket már az üzletbelépéskor. És mikor lesznek ezellen hajlandók tenni is?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 08:25:00

ideirdaneved
ismerem a testveret is
fradiba is jatszott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 08:58:25

Szumi
az miaqrwanwnikejetol tiszteletlenseg ha telefonalok
hat a te boltodba se tennem be a labam
mg me kene nekem egy aladonak tiszteletet adni/mar a normalis emberi kapcsolatok felul/
adja ide a lecsokolbaszt
oszt jo napot

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.26. 09:11:08

Előfordult, hogy a DM-ben udvariatlanul viselkedett a biztonsági őr a barátnőimmel és velem. (Attól fogva ahányszor bementünk, az egyik barátnőm mindig megjegyezte, hogy nézzük, vajon parkol-e traktor a DM előtt).

aranyhaj.blogspot.com

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 09:23:42

Igen!
Én sem azért járok akármilyen boltba, üzletbe, hogy ott potenciális anyagyilkosnak nézzen bárki is. (MÉgha az is vagyok:)))
Ja, és a személyiségi jogaimat nem vettem észre, hogy bárhol tiszteletben tartanák.
Mert amit fentebb a bunkó biztonsági őrökről leírtam, az vonatkozik a türhő boltosokra is!
Aki vállalkozó, az már félisten.
Akinek nem inge ugye...
Mert van kivétel is persze.
Igazából pedig kapják el a tolvajokat, bánja a franc! De az ártatlanság vélelme megillet mindenkit. Aki meg egyfolytában attól retteg, hogy mindenki lopni fog az üzletében, az ne nyisson szart se!
És egy kis ajándék:
www.youtube.com/watch?v=QsGSn3p4Ams

vadökör 2007.12.26. 09:32:06

Adja vissza az ipart,oszt menjen biztonsági őrnek.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 09:55:49

:))))))))))))))))))))))))))))
Ahogy nagy tudással megáldott öregapám mondta annak idején a még kiskölyök atitatának:
"Megtalálja a szar a párját gyerek!"
Meg néha azt is mondta, hogy:
"Szaladj már el egy kis borért a kocsmába te gyerek." - de ez nem ide tartozik.

Tajparaszt 2007.12.26. 10:43:16

Hahahahaaaa, már megint a jogok. Az hogy ha vásárolsz akkor nem telefonálsz , az megint nevelés kérdése. És ha ingerült az eladó, és ha keveset keres? Aki vásárol az vásároljon, telefonálni meg menjen máshova. Elég ha az őrt zavarja. Én is kitettelek volna. Jogod van telefonálni? Igen. És másnak joga van nem hallgatni? Igen. Na, itt a konfliktus alapja. Ez tényleg homáros téma? Bakker, de sz@r:)

Road Runner 2007.12.26. 10:54:05

Aki kilometereket eltud csaszkalni egy DM-ben, az sikeres ember nem lehet...

vadökör 2007.12.26. 10:56:19

édesöcsém,tajparaszt. Rendnek köll lenni a bótba! Bemegy,zsírra odamegy a polchoz,áru levesz,120-as menetütembe soványmalacgaloppba odadzsal a péztárhoz. De eszébe se jusson lóvéért,vagy kártyáért kotorászni,mert ütök ám ,de hirtelen. annak már fillérre ott kell adigra lapulnia a markába. Nem beszél! nem kérdez! Nem néz körül!Fizet,oszt húz a redvás annyába. De előtte föltörli a mocskát,amit az utcáról behozott! Így is köll eztet ,komám,az atomkor hajnalán. Jól látod a helyzetet:((
de hogy minek akkor biztonsági őr? Hát,hogy nyakonbassza a neveletlen kuncsaftját,ha nem köszön hangosan,mikor belép!!

beste 2007.12.26. 11:08:11

Ez a cikkf elettébb meglepő, mert eddig a DM számomra a legkultúráltabb, legtisztább, és legkevésbé zavaró bevásárlóhely, ahol elég jó termékek vannak. A biztonsági őrök eddig csak segítettek nekem (pl. beakadt bevásárlókocsi kiszabadítása, stb.), bármelyikben is jártam.

Tajparaszt 2007.12.26. 11:16:08

vadökör, nézelődni lehet, nem azt mondtam te:) Hanem , ha telefonálsz hogy a picsába nézelődsz. Ne sarkítsd le ennyire:) Engem halálra idegel, amikor azt kell hallgatnom, hogy ki milyen picsásabb dolgot művelt, mg kinek ki a kedvese és mekkora nagy bulizgatás volt az éjjel. Én azt a verziót említettem meg, hogy "Neharagudj, most vásárolok, majd később vissza hívlak." Ne láss rémeket:)

vadökör 2007.12.26. 11:21:47

Tajparaszt, "ki milyen picsásabbat művelt":))))) Meg DDDDDD. Röhögni fogsz,ugyanezt hallottam csak ELADÓKTÓL. B....Max,karácsony előtti tülekedés. Különben meg tényleg így kell a boltba telefonálni. Bocs,később hívlak.

vadökör 2007.12.26. 11:28:25

Má ezis kurva jól hangzik:tajparaszt kontra vadökör.DDDDDDDDDDDDDDD

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.26. 11:32:27

az ilyen boltban telefonálós ráérősen nézelődős picsák engem is irritálnak. ezeket én is kizavarnám a picsába. ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ezt európában nem igazán tehetem meg. ezért nem megyek biztonsági őrnek. és valahol ez a lényeg, asszem. lehet véleményem.. a pokolba kivánhatok bárkit, hát annyi hülye barom és irritáló picsa van, hogy félelmetes, de alkalmazottként mosolyogni kell rájuk, ez van, nincs is ezzel semmi baj, én is ezt várom el az alkalmazottaktól, és aki erre képtelen, az ne csinálja.

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 11:43:58

Werwolf
Valóban nem kimagasló, amit keresnek. De megélnek és még félre is tudnak tenni. Az otthoni eladói fizetésből, ha nincs saját lakásod, még megélni sem nagyon tudsz.

JDG
Egy kisebb angliai városban. Londonban.

Vadökör!
A magyarok ne lopjatok tábla pedig igaz. Kicsi gyermekként mi is láttunk ilyet és majd elsüllyedtünk drága szüleimmel egyetemben. Igaz, az egy viszonylag eldugott helyen, San Marinoban volt. Nem is értem, hogyan juthatott el oda akkoriban annyi magyar, hogy ki kelljen tenni.

vadökör 2007.12.26. 11:54:05

foreigner.20 éve vagyok itt,még nem láttam. Láttam lopni magyart,mint ahogy osztrákot is ,meg tótót,meg mindenfélét.Én inkább azokat a táblákat láttam Ausztriábam azon az emlékezetes NDK-s határáttörésen,hogy :köszönjük Magyar Barátainknak.

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 11:59:59

Vadökör!
Mondtam, hogy San Marinoban láttuk. Az pedig nem Ausztria része, ha jól tudom. Egyébként mi is csak egyszer láttuk, pedig sokat jártunk külföldre. De az elég feltűnő volt. Nagy sárga tábla, fekete betűkkel. Sosem fogom elfelejteni. Valahol még a fotója is megvan.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 12:06:16

Magyarok, ne lopjatok!
Jóvannaakkónemlopunk!
Kész.
Az hogy ki kleptomániás, és ki nem, az nem Nemzet- függő.
Bár határozottan tény, hogy vannak nemzetiségekre jellemző bűncselekmények. Pld. rézlopás, stb.:)))
Viszont a telefonálásos dolog igaz mind a két fél részéről. Az már más kérdés, hogy ugyan van jogod telefonálni vásárlás közben, de te mennyire vagy humánus a többi vásárlóval, és az eladókkal szemben.
Sajnos a jó modor nem ragad az ember gyerekére manapság a diszkókban...
Meg a terepjáróból kiszálva sem kap el rögtön az emberségesség érzése, ha a rohadtnagyfényesállatdzsippben még nem volt veled:)
Mert ezek nem csak úgy vannak. Sajnos erről sokan megfeledkeznek!
Igen, öregapám megmondta annak idején:
"Gyerek, tedd le azt a sörösüveget, mert szétverem a fejed!"
És letettem. Mert az öreg az tudott nevelni.
Mondta is mindig:
"Már megint kialudt ez a rohadt pipa!" - de ez megint nem ide tartozik.

2007.12.26. 12:10:08

Szuminak sosem volt boltja, nem is lesz, tajparaszt meg jó nevet választott. A bolti eladónak nem kell hajbókolni, normálisan kell viselkedni. A bolti eladó azért van, hogy kiszolgáljon, nem szívességet tesz, ugyanis nem ingyen teszi. Hogy mennyiért, az nem a vevő dolga, szarok rá, nem kényszeríti a munkájára semmi, a rössz körülmények, a vidéki fizetés, a beteg gyerek stb. nem az én gondom, vannak saját gondjaim, ha valahova bemegyek, amíg nem szarok a bolt közepée, vagy szidom az eladó anyját, köteles jómodorban kiszolgálni. Nekem is kellett már nemegyszer boltban telefonálnom, hát próbált volna valaki odajönni, hogy hagyjam abba. A DM reklámszlogenjei meg a valóság különben is olyan szakadékot képeznek, hogy netovább. Nemsokára majd alsógatyában kell grasszálni, kifele meg belső motozást kapunk, nehogy lopjunk. Na ezért nem kell oda járni, a bunkóság meghozza majd a gyümölcsét, az összes ilyen vadhajtás húzza le a rolót.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.26. 12:48:22

Belső motozás:))))
Ez jó!:)))
Majd mindig állni fog a kijáratnál egy urológus gumikesztyűvel, két vödör extra csúszós vazelinnel, meg két baromnagy, lefogásra, gatyaletolatásra szakosodott gorillával. Aztán jön a hajoljon előre kérem szlogen, és cslusssssz!
Ha találnak valamit, az nem csak bukta, de kellemetlen, és égő is lesz:)))
Aztán lassan megszünnek a melegbárok, mert minden homi a DM- be jár vásárolgatni:)))
Kell ez nekünk? Tényleg?

Bunkó Béla 2007.12.26. 14:24:05

Na végigolvastam!

Mire is jutottam? Hát ez a Kovács gyerek akit kibacott a BKV (vajon miért) a nagy frappáns megválaszolások okleveles mestere és mint ilyen ipari tanuló én is nagymegválaszólnék neki erre, persze csak a magam módján mert nem vagyok okleveles. Kovácsvoltbékávés neked meg a felmenőidet a ravatalon.

Volt ez a másik majdnem portás gyerek is aki védte a mundérjának becsületét hát eléggé egyoldalúan nézi a témát!

És még pár megfigyelés.

"Natura 2007.12.25. 20:56:20
porthosz, ha egyszer addig vannak nyitva, addig vannak nyitva, kötelezően. Ha a vevő nytvatartás után megy be, megteheted hogy nem engeded be, vagy a zárás után 1 másodperccel megkéred, hogy távozzon."

Ez így nem igaz, ugyanis ha a köcsög vevő (mert ugye az a köcsög) a nyitvatartási idő előtt 1 másodperccel lép be a boltba akkor köteles a boltos zavartalanul kiszolgálni és mindaddig ameddig vásárol nem zaklathatja, és nem szólíthatja fel távozásra. Annyit tehet hogy az utána érkezőket nem engedi be. Ehhez van joga ezt gyakorolhatja!


"tajparaszt 2007.12.26. 11:16:08
vadökör, nézelődni lehet, nem azt mondtam te:) Hanem , ha telefonálsz hogy a picsába nézelődsz. Ne sarkítsd le ennyire:) Engem halálra idegel, amikor azt kell hallgatnom, hogy ki milyen picsásabb dolgot művelt, mg kinek ki a kedvese és mekkora nagy bulizgatás volt az éjjel. Én azt a verziót említettem meg, hogy "Neharagudj, most vásárolok, majd később vissza hívlak." Ne láss rémeket:)"

Ha halálra ideggel a köcsög vevő az ostoba magánbeszélgetésével akkor ne legyél boltos. Ugyanis

1. Nem ha nem raktál ki mobilhasználatot tiltó táblát akkor nem tilos használni!
Ha kiraktál akkor ne felejts el hivatkozni egy érvényben lévő magyar törvényre ami neked lehetőséget ad erre!


2. Ha a köcsög vevő nem telefonál csak a csilli-villi plázacicus barátnőivel vásárol akkor is megbeszélhet ilyen témákat vásárlás közben.

3. Ha ez zavar rakjál ki egy tiltó táblát, de ne felejts el hivatkozni egy érvényben lévő magyar törvényre ami neked lehetőséget ad erre!

4. Tökéletesen igazad van abban hogy a nem köcsög vevő szépen azt mondja a hívottnak hogy bocsesz de boltban vagyok és leteszlek, majd visszahívlak.

5. Viszont ha nem a Te Etikett iskoládban tanult mindenki akkor sajnos nem várható ez el a köcsög vevőtől!

6. Ha a köcsög vevő pont azért telefonál mert megszeretné tudni az édesanyukájától hogy elfogyott-e a múltkori parfümje amit annyira szeret, és ezzel megtudja hogy mit vehet a köcsög boltodban akkor jól jártál hogy telefonált mert ott hagyott 10 darab ezrest.
Tiltsuk be a mobilt a sima mezei boltokban???
Felőlem!

És végül még annyit hogy szoktam néha járni a DM-be is meg a Rossmanba is. Eddigi tapasztalatom pesten a DM-ben nyálazta össze az őr a nyakamat mindig és a Rossmanban nyugisan tudtam vásárolni. Vácon pont fordítva volt, a Rossmanban nem kaptam levegőt a tapló portástól aki csak a munkáját végzi úgy hogy mellettem áll folyamatosan. Én ezt nem nevezném normális munkavégzésnek. Persze köcsög vevő vagyok én is és mondtam a barátnőmnek (aki nem plázacica de legyen az mert azt szereti a Kovács) húzzunk innét mert úgy látom tolvajnak tituláltak a ruházatunk alapján vagy mert nem töröltük le a homlokunkról a feliratot. Kosár lerak a földre (teli cuccal) és viszlát. Persze majd most megkapom hogy köcsög vevő vagyok és stb...
Hát legyen, elvállalom azért hogy a biztonsági öröknek is legyen egy kis sikerélményük itt, na meg a frappáns válaszolások nagymesterének is. De a nevemmel már ne viccelődjetek, keresetek más kapaszkodót mert lerágott csont. Pont a gyenge megmondó emberek miatt választottam ezt, csak már minden verziót olvastam róla szóval valami új dologba kapaszkodj megmondó ember.

Bunkó Béla 2007.12.26. 14:30:13

1. javítása (levesz az első szó "Nem")
Helyesen így szól a mondat:

1. Ha nem raktál ki mobilhasználatot tiltó táblát akkor nem tilos használni!
Ha kiraktál akkor ne felejts el hivatkozni egy érvényben lévő magyar törvényre ami neked lehetőséget ad erre!

Sötétmancs 2007.12.26. 14:47:21

Már onnan érdekes a történet, hogy a zseniális Eleven Centerben történt. Aki még nem járt ott, az javaslom nézze meg, egy busz utat megér. Ez a történet helyismeret nélkül nem érthető meg. Mivel napi 2-3 vásárló szokott betévedni az egész komplexumba, így a biztonsági őr megszokta, hogy a múszakból max fél órát kell foglalkoznia általában egy vásárlóval. De a karácsonyi forgatagban neki is biztos megduplázódott a munkája és 2 vásárlót már nem tud követni folyamatosan két lépés távolságból és ezt már nem bírta szegény szimbióta.

schokobanane (törölt) 2007.12.26. 14:48:33

Csak megerősíthetem, hogy a DM biztonsági őrei nyakbalihegősök, s ez tényleg valami speckó kiképzés része lehet, mert sehol másutt nem találkoztam még hasonló viselkedéssel. Pedig egyébként meglehetősen céltudatosan vásárolok, nem tapogatok agyon minden árut, nem haladok méterről méterre, mégis nemegyszer előfordult, hogy már csak azért tettem valamit a kosaramba, amire egyébként nem volt égetően szükségem, hogy a hülye orkja lelépjen végre a cipőm sarkáról. Még olyan is volt, hogy célzatos "Szabad?" felkiáltással nógattam el az útból, mert ahogy visszafordultam egy másik pult felé, jottányit sem akart mozdulni az utamból, csak bámult, mint egy pingvin ha a pampára kerül. Idegesítő az ilyen viselkedés. Az meg nem különösebben érdekel, mennyi káruk származik a bolti lopásokból, mert a legtöbb ember, szerencsére, nem lopni jár a boltokba. Az ő cégük, az ő feladatuk volna kitalálni valami humánusabb megoldást, vagy átképezni az őreiket.

Natura 2007.12.26. 14:53:41

Ha valaki ráér, és van kedve szívatni őket, egyszer vádolja meg valamelyiket, hogy érezte, kivett valamit a táskájából/zsebéből..
lehet én is eljátszom, csak a kíváncsiság kedvéért, hogy milyen képet vág majd az istenbarma. :)

rexter 2007.12.26. 15:52:46

foreigner eleg butasagokat irsz. 200 fontot valoban meg lehet keresni hetente minimalberrel is, ha dolgozol legalabb 45 orat. heti 100 fontbol kurva nehez lenne kijonni, de sporolni vmit abbol nem lehet, akkor meg minek ott kinn a temerdek feka meg pakisztani kozt enni a szar angol kajat? heti 300 fontos fizeteshez mar szerencse is kell kurvara nem eleg csak az angol tudas. a fontot jelenleg 339 forintert veszik meg itthon..
en is voltam kinn masfel evet.

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 16:21:02

rexter!
Köszönöm "kedves" szavaidat. A lakótársaim is mind kijönnek heti 100 fontból. Ha gondolod írok Neked egy kimutatást róla. Nem 100 fontból kell spórolni, hanem annyiból lehet megélni és a maradékot félre tudod tenni.
Pont magadat cáfolod. Ha nem lehetne félretenni minimálbérnől, akkor tényleg minek jönnének ide annyian és maradnának évekig a sok más országból való között.
Gratulálok, hogy Te is itt éltél, de úgy látom a rasszizmusod nem tűnt el. Kár.
A font átváltásában lehet, hogy tévedtem, nem néztem utána, mert nem igazán váltogatom. Amikor én kijöttem, még sokkal magasabban állt a font és azóta nem is nagyon érdekel.
Szerintem nem írok butaságokat, de nem fogom megcáfolni minden mondatod, mert ez a topik nem erről szól és gondolom nem is érdekel senkit.
Még egyszer mondom, mi itt mind megélünk 100 fontból hetente. Aki nem hiszi, járjon utána.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 16:47:31

most tenyleg nem mondjatok, hogy a boltokban biztonsagiak jarkalnak?

Natura 2007.12.26. 17:15:27

hagyma, most tényleg nem mondod, hogy ennyire nem vagy tisztában az itthoni viszonyokkal? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.26. 17:27:00

hat vagy 10 eve nem voltam otthon
de telleg ilyen palik kovetnek bekes vevoket?

vadökör 2007.12.26. 17:52:39

Ha lenne egy valamennyire egységes akarat,és teleírnák a polgárok minden nap a vásárlók könyvét,a büdösszájú,izzadt hónaaljszagú nyakbalihegős biztonságiakról,akkor talán elgondolkoznának az illetékesek. de addig....?
Volt egy idő,mikor egy fél évet egyhuzamban itthon töltöttem..Rossz alvóként hajnalban gyakran nézegettem a könyveket a Tescoban. A secus a nyakamba lihegve billegett a sarkán 12 centire mögöttem,(tiszta Tahi-Tóth rendőrparódia)mire én direkt nekidőltem a falnak,úgy olvastam a könyvet.
Mikor szólt,udvariasan megkértem:Ugyan mutasson nekem egyetlen vevőtájékoztatót,hogy a könyveket csak csukott állapotban,és csak x ideig lehet kézben tartani?? Vagy hogy a könyvosztályon csakis vásárlási célzattal lehet mászkálni? Igazi jobbágy-tekintet volt a reag.
Mellesleg évről évre egyre többet lopnak a multikból. Talán a vevőket nem kellene beengedni,akkor már csak az ott dolgozók keveredhetnének gyanúba:((

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 19:55:00

Én is amondó vagyok, hogy nem kellene hagyni. Aki valami hasonló szituációba keveredik, az tegye meg a szükséges lépéseket. Tegyen panaszt, meg amit még lehet. Nem azért, hogy neki alkalomadtán jobb legyen, hanem hogy térjenek észhez végre a 'szolgáltatók', nem mi vagyunk értük, hanem mi tartjuk el őket!
Ha mindenki kiharcolná, ami jár neki, talán egy idő után meggondolnák mikor fitogtassák hatalmukat.

Bunkó eladó, rendőr, előadó stb. elleni reakcióm általában az szokott lenni, hogy:
- Elnézést, most látom csak, hogy Ön nem azért ilyen bunkó, mert ilyen a személyisége, csak nem volt lehetősége iskolába járni és ezért nem tudja hogyan kellene kezelnie, hogy a férje/felesége csalja.
Ezek után általában csöndben maradnak és kiszolgálnak.

vadökör 2007.12.26. 20:17:24

foreigner! Tízpontos reag.Engedelmeddel nyúlom:))

mindegggy 2007.12.26. 20:21:24

A DM egy szemét zsidó cég!
A biztohonysági ökrök nem zsidók, a metéltfarkúak nem dolgoznak!
A tapló ökrök csak él(ősköd)nek a nyakunkon!

Szóval, rohadjon meg minden rohadt zsidó, és ilyen biztonseggi ökör!

Le a nanukával, éljen a karácsony!

vadökör 2007.12.26. 20:34:17

Mindeggy!
Én mint vadökör hova lennék sorolható?
Felhívnám Dunyhás Testvér figyelmét,hogy itt csak 300 post után szoktunk zsidózni.Kéretik még egy kis türelem,nemsokára eljön az is.
Addig is:
Kiszállás,éljen Tartási!!

Natura 2007.12.26. 21:11:51

mindegggy, mindegyik nagy cég zsidó :)

vad, te meg valami szállongó fajta ökör lehetsz..

vadökör 2007.12.26. 21:32:24

Natura! Szállongva libegő vágottf@szú vadökör?
Csakis valami jófajta afgán zöldségféle szólhatta ezt belőled. Van még?

Natura 2007.12.26. 21:34:21

Kímélj meg kérlek a péniszeddel kapcsolatos mellékinformációktól. :)

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.26. 21:43:37

Vadökör!
Csak nyugodtan. Örömömre szolgál, ha segíthetek. Mindezt persze csak mosolyogva és kedvesen szabad előadni. Mintegy megbocsájtóan.:-)

vadökör 2007.12.26. 22:05:10

foreigner. jaja. Annál gyilkosabbat üt. tudod:a bárány elnéző mosolya a farkasra:))

Átlagarcú 2007.12.26. 23:44:03

...nah ja. Egyszer engem is megmotozott egy ilyen vagonőr. Maradék büszkeségem védelmében azt találtam neki mondani, hogy javaslom Öreg, hogy találj nálam valamit, ha másért nem is, de a saját egészséged érdekében. Erre ő azt mondta,hogy annyira óvja az egészségét, hogy akár 50kg kristálycukrot is tud nálam találni. Erre én azt mondtam, hogy bocs Öreg, neked van igazad és ne haragudj rám, hogy nyilvánosan megalázol, máskor is állok rendelkezésedre.
Mert kérdem én, mi van, ha egy kis Rodolfó veszett el benne és tényleg talál valamit?

NémethMarcell 2007.12.27. 00:18:26

"A lakótársaim is mind kijönnek heti 100 fontból."

Azért talán ne ez legyen az életcél. (A lakótársakra gondolok.) 100 font elég kevés, abból csak utazásra elmegyek 20. Kaja napi 4 font minimum, és már rögtön a felénél tartunk...

NémethMarcell 2007.12.27. 00:19:44

Mármint nem én megyek el, hanem a 20 font. Utazásra. :)

foreigner · http://foreigner.blog.hu 2007.12.27. 04:14:55

Marcell!
Mint már az előbb említettem, nem hiszem hogy ez a topik a londoni megélhetési lehetőségekről szólna. Én is csak azért vetettem fel, mert meg akartam cáfolni egy érvet. Kár volt.
Nem látom értelmét magyarázgatni az igazamat, de ha muszáj:
Lakbér: 65 font hetente. (de van 50-ért is)
Utazás: 15 font hetene és ezzel már 2-3 zónában metrózhatsz is, de ha havi vagy éves bérletet veszel még olcsóbb.
Így marad 20 fontot ételre, ami több mint elég, ha nem készételt veszel és nem a legdrágább helyen vagy a legdrágább cuccokat.
(Példa:
1 liter tej: 0,44 font
15 darab tojás: 1,25 font
1 liter napraforgóolaj: 0,88 font
kb. 3 kiló banán: 1 font
Most drágultak, ahogy megint emelték a minimálbért.)

Mi majd' minden este együtt főzünk, méghozzá nem is rosszakat.

Egyébiránt nem ez az életcél. Azért jöttek ki, hogy pénzt tegyenek félre és nem azért hogy elverjék. Ismerek olyat, aki 3 éve van kinn, de semmije sincs a DVD-ken kívül. Viszont olyat is, aki júliusban jött és már 1700 fontot küldött haza a családjának. És ő sem éhezik.

Továbbiakban nem kívánok ezzel foglalkozni, maximum a forrást megadni. Köszönöm a megértést és még egyszer elnézést, hogy felhoztam a témát.

prof. med.univ. doktor 2007.12.27. 09:44:25

Öreglány kerekes cekkerrel beszólt, hogy mit gondolok,az összes dezodort kipróbálom, kifújkálom, ki veszi meg utánam? Kérdeztem, nekem szólt? Bizt. őr azonnal ott termett, csúnyán nézett rám, aztán ott is maradt a nyakamon. Fizettem, mentem öreg hölgy után. A következő boltban rátaláltam, amint fogdosta az árut. Kérdeztem jól artikulálva, mit gondol, amit összetapogatott, más megveszi? Én éreztem magam tormának. De erről is a DM tehet. Nincs tesztdarab. Még mindig.

Sam8888 2007.12.27. 14:29:18

Teendő:
1.Odamész az édességekhez
2.Beledobsz egy túrórudit (vagy vmi csokit a Legolcsóbbak közül) a kosaradba
3.Közlöd Ork úrral, hogy mostmár vásárló vagy és nempofázhat
4.Orkot majd megeszi a méreg, hogy túljártál a 150-es IQ-szintjén
5.Téged meg majd megöl a belülről feltörő röhögés miközben tovább nézelődsz
6.Utolsó kegyelemdöfésként, ha mégsem akarsz venni semmit, akkor visszarakod vmelyik polcra (még véletlenül sem arra, amelyikről elvetted) a túrórudit és fizetés nélkül távozol :)

Szumi 2007.12.27. 17:44:29

Vadökör, Hagyma, Natura:

1. Van boltom, több is, de nem én vagyok az eladó, de az eladóimtól elvárom a tisztességes viselkedést, a vevőimtől meg remélem.
2. Nincsnek biztonsági őreim, nem is kellenének
3. Igenis mindenkit megillet annyi tisztelet, hogy nem telefonnal a fülén mutogat valaki, mintha vezényelne, hogy azt ott, nem, mégsem azt....ahhh..érdekes, néhány évvel ezelőtt még remekül elvoltak az emberek örökös telefonálás nélkül - ettől már csak a medzserfon a jobb, mintha magába beszélne, mint egy eszelős.....
4. Sosem járok a DM-be, illetve most karácsonykor asszem ott vettem valami parfümöt ( a pólisi centerben)- de ott nagyon kedves hölgyeladókkal találkoztam csak...
Külön Hagymának:
Nekem is volt kedvencem Moldova sok-sok évig - de mostanában kibújt a kommunista szög a zsákjából - sajnos. Rá kellet ébredni, hogy könnyű volt neki társadalmi szatírár írni a kommunizmus idején, hiszen ezeket rendelték meg tőle, akárcsak a Hoffermann vagy Hofmann vagy hofi gézától is, az eccerű publikum meg csak ámult, hogy ezek milyen bátrak, ezek aztán meg merik mondani! És még fizetést is kaptak érte....milyen különös. Mi csak paradicsomal dobáltuk meg az orosz vezérkart oitt mátyásföldön és máris a rendőrségi fogdában kötöttünk ki gyerekként, ezek meg nyomtatásban és bakelitba öntve szidhatták a rendszert..nahát..lehet, hogy csak szerencsések voltak? Kollaboráns, megélhetési ellenzékiek - ezt idézőjelben. Ez az én véleményem, UFF!

Natura 2007.12.27. 18:51:26

Ezt most miért nekem írtad?
Jah a telefon? Nem érdekes, a személyzet személyzet, viselkedjen ehhez illően, ezen nem óhajtok senki kedvéért változtatni.

Moldovával kapcsolatban egyet értünk, de a sok birka még mindig megeszi.
Miért ne használná ki?
Elvégre sikeres ember. Csakhát ember, aztán néha félrenyúl. :)

vadökör 2007.12.27. 19:41:38

Moldova:egy büdös Kádár nyalonc.. Megkajáltam egy ideig én is a szociográfiáit. Már régen nem eszem.
Hofi.Hmm......Holtakról jót vagy...

Bunkó Béla 2007.12.27. 23:05:37

hagyma 2007.12.26. 17:27:00
hat vagy 10 eve nem voltam otthon
de telleg ilyen palik kovetnek bekes vevoket?

Hagyma pedig biztosíthatlak róla hogy tényleg ez a helyzet. A Váci DM és Rossman üzletben így dukál. Igaz a nyakbanyálazást Vácon én a Rossmanban tapasztaltam erősebben de azért a DM-ben sem alszanak a portások.

"foreigner 2007.12.26. 19:55:00"
foreigner kiválóan látja a helyzetet!!! Le a kalappal, remélem egyszer mindenki eljut erre a szintre és akkor fog végre megszünni ebben az országban a sok szemétládaság ami megy mindenhol!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.28. 04:57:42

Szumi
ott telefonalok ahol akarok

elegansabb ettermekben megkernek hogy kapcsold ki
de nem egy kozertben
szinhazban , moziban meg az ember kikapcsolja magatol, ha nem kocsog
azert a gazlampak alatt, meg vidamkodasnak a ferencvarosi koktel
meg a riportkonyvek
en becsulom, hogy kiall azert ami jo volt a kadar rendszerben es idegesiti a sok hajlektalan stb.
en itt amerikaban meg alig lattam
erdekes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.28. 05:02:15

Bela , itt ha jonne utanam kihivnam a rendort az hetszentseg
vadokor
szeretnel te ugy irni
sose tagadta, hogy a prolikkal van
akik most hajlektalanok es most is veluk van
vegulis Hofi is
natura
emberek mennek tonkre abban a ti elcseszett kapitalizmusotokban
sot mar mentek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.28. 05:20:06

ja egyszer f;oridaban lattam
kibaxott nagy regi cadillackel jott a kikotobe minden nap es gyujtotte be a szemetesbol a sorosdobozokat
de lehet O se volt hajlektalan
/OK teny harlemben sosem eltem pl. nem tudom mi van ott
Kentuckyban bevallom mar lattam
Carolinaban is egyet kettot

Szumi 2007.12.28. 07:14:35

Hagyma:
Nyilván igazatok van, mindenki ott telefonál, ahol és amikor akar, ahogy ehetne, vizelhetne is.:)
Volt cseresznyém eccer átautózni L.A.-ból Miamiba - ( nem is túl egyenes vonalban)az biza vót vagy 9000 km, jártam sok amcsi városban, láttam hajlékost és hajléktalant is, néha el kell juss a black quarter-be, ott aztán láthacc újrahasznosítást sörösdoboz és kukaszemét formájában is...van nehány barátom kint, pl. L.A.-ban Reene , aki mexikói szülők gyermeke és hogy bizonyítsa lojalitását a nagy liberátor felé, beállt a seregbe és megjárta Irakot és most Szomáliát és láttam a képeket amiket csinált és nem sok fehér katonát láttam ott köztük, iletve sokkal több mexikói, bleki és ázsiai van akik mind bizonyítani akarnak......
Azért mert mi itt küzdünk még van némi fogalmunk arról hogy milyen lehet egy óceánnal odébb - ott sincs kolbászból a kerítés, de szívesen lennék apacs a magyarországnyi rezervátumban - de ha elmennék innen, akkor Kínába mennék, de nem tehetem, mert a feleségem nem akar elmenni - ugye milyen földhözragadt vagyok? Teccett a Szent Tehén és az Akit a mozdony füstje megcsapott éppúgy, mint a H.Kovács balladák vagy a ferencvárosi koktél, sőt van egy rendhagyó könyve is, a Negyven Prédikátor - ajánlom, tényeg jó, ha gondolod, akár ki is küldöm DHL vagy Fedex úton, ingyé - ha Sztálin szobrász let volna és szép szobrokat szobor megfele, akkor szívesen megnézném azokat is, ahogy szívesen olvasom ezeket a műveket is, de az embert ne kelljen szeretni akik mögöttük vannak - Natura: HALOTTRÓL IGAZAT is lehet mondani...
Boldog Újévet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.12.28. 10:55:47

Szumi
az osszes moldova konyvet olvastam
talan meg most az utolso nem ert el hozzam
de aze koszi
eleg furcsa a telefonalast a pisalassal oszehasonlitani
szerintem van nemi kulonbseg ha a kezemben a telefonnal nezelodok a kozertedben, vagy ha korbepisalom
igen vannak vad helyek itt se mennek a 15-ik utcanaj feljebb
dehat vannak akik nem akarnak dolgozni, pedig melo az van, vagyis lenne
na moldovat meg szeretem, mert ertem mit akar mondani, a velemenyet szeretem

Thomee 2007.12.28. 10:56:27

Az a baj, hogy a csóró biztonsági őrök, amúgy is rossz megítélését csak tovább rontják az ilyen okostojás, Rambo, idióta bunkók. Panaszt kell tenni a Vagyonvédelmi Kamaránál! Legalább csinálnának valamit végre. Én magam ebben a szakmában dolgozom, de rendszeresen elszégyellem magam.

Bunkó Béla 2007.12.28. 12:51:53

Thomee végre egy tiszteletbeli kivétel aki nem portási rangban vagy vagonőrként praktizál! Amúgy én is ismerek ilyen embert és semmi gondom velük. Sőt a munkahelyemen a melósok idegbetegek attól hogy átnézik a táskájukat, engem nem zavar hisz ez a munkája. Az viszont igen hogy a boltban a nyakamba csöpögteti a rothadó fogaival átitatott bűzős nyálát. Jó ez azért túlzás volt de nem kérek személyre szóló védelmet a vásárlásom alatt. Nem kell biztonsági őr a nyakamba!!! Figyeljen kamerával és fogjon el a pénztárnál de hagyjon nyugodtan vásárolni, ha órákig nézek egy termékfeliratot és mégsem veszem meg semmi köze hozzá. Ahhoz van köze hogy a táskámban vagy a zsebemben van-e olyan cucc amit eltulajdonítottam. Ha ilyet nem látott akkor ne zaklasson, ha meg mellé fogott akkor érjen szépen elnézést (mindenki hibázhat), adjon a bolt nevében fájdalomdíjként egy szaloncukrot és mosolyogva távozom úgy hogy legközelebb is nyugodt szívvel visszatérek oda vásárolni.

Lazarevics 2007.12.29. 17:09:34

Csak annyit tennék hozzá hogy itt, Debrecenben is kiraknak seperc alatt ha "látszik" rajtad hogy nem vagy "komoly" vásárló. Nem is járunk oda.

Döby 2007.12.31. 22:41:31

Tényleg a DM-ben a legrosszabbak az őrök. Én aztán még rendesen is fel vagyok öltözve, mégis mindig lihegnek. Így aztán előfordult már párszor, hogy megkérdeztem -miközben bámult a betétek előtt- hogy szerintem melyiket kéne a mensi első napjaira? VAgy: hol találom az új síkosítót amit reklámoznak. Azonnal lekoccolt, csak hát nem mindig vagyok ilyen kedvemben. Többnyire simán idegesít. Miért nem szerelnek vel (mert a Körtériben nincs) riasztó kaput? Miért kell koslatni utánunk? Ráadásul múltkor végig figyelt aztán amikor levettem egy szemceruzát már mást figyelt. Ha akartam volna, berakhattam volna a szatyromba, simán. Mégsem tettem.Tehát lihegés ellenére is lehet lopni, aki ilyen.
süti beállítások módosítása