Tékozló Homár

Rémálom a Bereg IC-n

2007.06.22. 16:17 | szily | 87 komment

Az öregedő Sean Connery állítólag azért nem vállalta a Frigyláda 4-dik részét, mert magyar IC-vonatokon is fognak forgatni. Ezért helyett fiatal olvasónk, ugrabugra kapta meg a magáét.

Olvasson tovább!

Experimentális feliratozás a TV2-n, nagyothallóknak

2007.06.22. 13:16 | szily | 20 komment

Azt írja Darwin Díj, hogy:

No, vegre nem szalasztottam el megkuksizni a tv2-n a feliratozott Tenyeket...
Igy egyre inkabb empatikus leszek szegeny nagyothallo/suket nezokkel, hiszen nem eleg nekik a bajuk, meg a latvanyt is kitakarja a nekik szant felirat, ami egyebkent sajnos nem igen koszonget vissza az epp elhangzo szovegeknek, de azert nem dezinformal. Jotanacs: pozicionalni alulra, az segit.

Csak egyet tudunk érteni, a mostani módszer néha ugyan tréfás eredményekhez vezethet, de összességében nem tűnik túl praktikusnak.

Az igazi kánikulai offtopic téma - Eltűnt a pina az iwiw nyitólapjáról

2007.06.22. 12:58 | szily | 16 komment

Hirtelen több olvasó is elküldte, mi is kuncogtunk egy sort, aztán eltűnt az emberiség nagy részét leginkább foglalkoztató szó a híres közösségi oldalról. Eszerint a Gépházban is jó meleg lehet. Vagy ez valami trükkös reklám? A "pina" szó egy idő múlva linkesedett, de akkor sajnos nem kattintottunk rá, most meg a megadott url-en nem jön be semmi.

Az ELMŰ és az elektronikus adatfeldolgozás

2007.06.22. 12:50 | jackyll | 24 komment
Az agyrohasztó meleg próbára teszi a fogyasztók idegrendszerét, főleg ha szolgáltatójuk egy 8 hónapja rendezett tartozás miatt még mindig ki akarja kapcsolni az áramot, mint ahogy Carlo esetében láthatjuk:
Itt ülök a munkahelyemen mélyen lesújtva! KINT 37 fok és el kellene mennem az ELMŰ ügyfélszolgálatra. Hogy miért? Hogy bemutassak egy olyan papírt, mellyel azt igazolom, hogy már 8!!! hónapja befizettem azt az összeget, melyet követelnek rajtam. Ügyfél és szolgálat! Kóstolgatom e szavakat. Ettől még mindíg nem értem, hogy ezt miért nem lehet e-mail-ben, faxon, vagy telefonon elintézni. Ügyfél és Szolgálat. Lehet, hogy ez az ELMŰ értelmezésében azt jelenti: Gyere ügyfél és szolgálj, mert az én szegény droidjaim képtelenek elintézni egy egyszerű dolgot. Bár a honlapomon ígérek neked fűt fát email ügyintézést, SMS ügyintézést, de a végén mégis rákényszerítelek: GYERE ÉS HÓDOLJ SZEMÉLYESEN! Utazz a tikkasztó melegben, várd ki a sorod, izzadj és szenvedj. Nehogy már a székben ülve kényelmesen el tudd intézni azt a problémát, amit a NAGY SZÁMLÁZÓRENDSZER okozott.
Olvasson tovább!

Vidám diákmunka a McDonald’s-ban

2007.06.22. 01:35 | szily | 165 komment

McJoboljunk egyet: Gocus húga hétfőn kezdte a diákmunkát a Kerepesi úti hamburgeresnél, de valaki kapásból lenyúlta a csomagjában lévő étkezési utalványokat. Ez se jó, de az még rosszabb, ha ezért az áldozatot állítják pellengérre. Sztori alant, várjuk a további jó és rossz tapasztalatokat, hogy kiderülhessen, tényleg olyan rémes-e McDonald’s-ban dolgozni, ahogy azt a kívülálló elképzeli.

Olvasson tovább!

Már nem divat telefonba beszélni a Kínai Magyar Nagykövetségen

2007.06.21. 13:14 | jackyll | 39 komment
Biztos az időjárás zavarta meg Kínába szakadt honfitársunkat a nagykövetségen, aki képes volt többször belemondani a telefonon érdeklődő naiv állampolgár arcába, hogy keressen Guglival, ha információra vágyik:
Nem is tudom hogyan kezdjem, azt hiszem valami nagyon nem stimmel a Magyar Kulkepviselettel Pekingben. Most, hogy vegre eljott a vakacio, aki csak teheti utra kel, hogy kimozduljon otthonrol. Vannak viszont olyanok,nem is kevesen akik pl kulfoldon dolgoznak vagy tanulnak (ergo a vakaciot szeretnek otthon tolteni akarcsak En) es akik szeretnek meghivni par kulfoldi baratjukat szeretett hazajukba, Magyarorszagra. En konkretan egy kinai baratomat szerettem volna meghivni, aki egesz evben gondomat viselte kulhonban. Persze ez eleg bonyolult, mert  ki kell deriteni hogy milyen papirokra van szukseg ehhez, azt hittem naivan hogy a Magyar Nagykovetseg a segitsegemre lesz, de nem. Elosszor delelott tizkor telefonaltam a Nagykovetsegre, szerencsere beszelek valamennyire kinaiul ezert szomoruan vettem tudomasul miszerint delelott tizkor senkit sem tudtak kapcsolni a Magyar Nagykovetsegen aki magyar lett volna, azutan delutan kettokor ujboli probalkozasomra a kinai operator vegre kapcsolta a Konzulatust ami a Nagykovetsegen van.
Olvasson tovább!

Érzéketlen bunkók a Nyugdíjfolyósítóban

2007.06.21. 12:33 | szily | 81 komment

Amikor az ember elveszti egy közeli hozzátartozóját, különösen érzékennyé válik az amúgy is rideg hivatalok packázásaira. Az alábbi esteben a szervek többsége (önkormányzat, bank) korrekt hangnemben kezdte intézni a halálesettel kapcsolatos intéznivalókat. Bezzeg a Nyugdíjfolyósító a szokásos hivatali tirpák hangnemben szólít fel a "jogosultság megszűnése" miatt már nem járó összeg visszafizetésére - szándékos sunyítást feltételezve, perrel fenyegetve. A rokon erre felkapja a vizet, levelet ír, és a Homárhoz fordul.

Olvasson tovább!

Ingatlanosok kíméljenek

2007.06.21. 12:13 | jackyll | 127 komment
A Homár sem érti, miért imádják eltitkolni az ingatlanosok, hol vannak a meghirdetett lakásaik, de a trend tartja magát. Sylvie egy különösen paranoiás ügynökséggel futott össze a minap:
Forr az agyam, de nem elsősorban a kánikulától. Néhány perccel ezelőtt fejeztem be egy igen érdekes telefonbeszélgetést a Bástyaingatlan nevezetű ingatlaniroda állítolagos vezetőjével. Súlyos egészségkárosító hatása volt! Röviden: tetszetős hirdetés meglelése a neten. Szomorú tény konstatálása, mely szerint iroda a hirdetés feladója. Sebaj, érdeklődöm. Amúgy nyócker, Kálvária tér. Egyetlen kérdésem, a tér melyik részén van a ház/lakás. (Aki ismeri a környéket, tudja, nagyon nem mindegy...) A nő először elkezdte hinteni a port, hogy ő a vezető, az ügynökei jönnek-mennek, ő nem volt kint személyesen, nem tudja. Teljesen normális hangnemben próbálkoztam volna újra, hogy mégis a negyven fokban, tömegközlekedéssel, kisgyerekkel és babakocsival csak úgy nem szeretnék odamenni, ha esetleg olyan részen van... Na, amit én kaptam!
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása