Tékozló Homár

Ön bizonyára megrágta a parkolókártyát

2008.02.26. 13:50 | ge | komment
Centrumos ellenőröket megkérni arra, hogy gyakoroljanak méltányosságot egy meghibásodott parkolókártya miatt, igazán aranyos próbálkozás. Végül Emi sem lepődött meg azon hogy megbüntették, de attól hogy a reklamáció igényére azt a választ kapta, hogy felesleges, mert úgyis elutasítják, már inkább.
A munkám miatt sokat közlekedem autóval a városban, ezért céges parkolókártyám van. A Centrumos kártya feltölthető, ezért nem is árulják csak úgy sehol, hanem szépen be kell mászni valamelyik ügyfélszolgálatra, és ott feltöltetni. Ezt meg is teszem rendszeresen, így cselekedtem pár hete is. A feltöltés után elkövettem azt a hibát, hogy botorul bíztam a kártya működőképességének fennmaradásában, és másnap percre pontosan számítottam ki az időmet egy tárgyalás előtt, úgy parkoltam le a II. kerületben. Ekkor ért a hidegzuhany, mert az addig tökéletesen működő kártyámat két automata is „érvénytelen kártya” jelzéssel dobta vissza. Már teljes késésben voltam, de gondoltam nem kockáztatok, felhívom az automatán található hibabejelentő vonalat.

Ott egy nagyon kedves hölggyel beszéltem, aki többször biztosított róla, hogy ez nem a gép hibája, és hát haj-haj, ő sajnos nem tehet semmit. Mondtam, hogy arra én is rájöttem, hogy ez nem automata-hiba, de azért szeretném, ha rögzítené a bejelentésemet, hátha később jelentősége lehet. Ezt ő állítólag meg is tette, én pedig bedobtam a nálam lévő összes aprót, és tűztem a tárgyalásra. Útközben két ellenőrrel is találkoztam (mindig ott cirkálnak, mert a bíróság környékén várható a késés), mindkettőnek elmondtam a problémámat, és kértem, hogy esetleg gyakoroljanak méltányosságot, ha lejárna a jegyem. Mindkettő rendkívül együttérző volt, plusz szidta a gyártót, mert hogy nagyon sok a meghibásodás. Ennek ellenére természetesen visszatérve a kocsimhoz már várt a kis csomagom.

Na, rögtön becéloztam az ügyfélszolgálatot, ahol először is kicseréltettem a kártyát. Kisebb huzavona után sikerült elérni, hogy ne egy hét múlva kapjam meg az új kártyát, hanem rögtön, már szinte kezdtem jól érezni magam, és ekkor becsapott a bomba.. Arra a kérésre vetemedtem, hogy ugyan vegyünk már fel a cseréről egy jegyzőkönyvet, amit majd a bírság-reklamációnál hasznosítani szeretnék. Jegyzőkönyvet?! Reklamáció?! Hát mit képzelek én, fizessem csak be a bírságot, ilyen esetekre tartsak magamnál aprót, és egyébként is, nem kizárt, hogy én rongáltam meg a kártyát. Na akkor már én is ideges lettem, mondtam, hogy elég érdekes elképzelésnek tartom, hogy ők hibásan teljesítenek, ebből engem kár ér (ráadásul olyan bírság, amit feléjük kellene fizetnem) és ők ezt képesek lennének behajtani. Egyébként meg nem gondolom alappal elvárhatónak haditervek kidolgozását a parkolásra (kártya, apró, esetleg kitöltött mobil-parkolási szerződés) álmomban meg nem rágok parkolókártyát, más módon pedig nem tudom, hogy hogyan rongálódhatna meg ilyen rövid idő alatt. Fél óra küzdelem volt felvetetni a jegyzőkönyvet a vérig sértődött pénztárossal, ezzel átmentem a szomszédos ablakhoz (mert a panaszügyeket külön szakképzett munkatárs kezeli), ahol ismét nem voltak hajlandóak felvenni a panaszom, „mert úgyis elutasítjuk”. Mondtam, hogy én azért megtenném a panaszt, erre elémvágtak egy nyomtatványt, amin külön jeleztem, hogy amennyiben az érveimet nem fogadják el, úgy hibás teljesítés miatt szavatossági igénnyel fogok élni a társasággal szemben a bírság erejéig, szóval szerintem hagyjuk ki a hercehurcát. Hát, a hölgy elég érdekesen nézett, majd hosszas gondolkozás után ráírta a lapomra, hogy „elutasítva, mert nem automata meghibásodásról van szó”. Ezzel a sziklaszilárd érvvel már nem tudtam vitatkozni, úgyhogy elhagytam a helyszínt.

Azóta jönnek a felszólítások, én meg várom, hogy van-e képük bíróságra menni. Mindenesetre ezek után már csak akkor fizetek, ha a végrehajtó jön!!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikii 2008.02.26. 13:54:26

Ezervalahány forint a büntetés, befizeted, oszt jónapot. Kell neked ez a hercehurca?

Egyébként meg a kurvaannyukat!

theutat villám 2008.02.26. 13:58:46

hahó hahaó, de kár, hogy a cikkeket nem lehet kommentezni, mert akkor meg tudnám kérdezni az "Ezekre merjen nemet mondani" (index.hu/politika/belfold/egyert0225/) című cikknél, hogy hogyan lehet az, hogy délelőtt óta az arány minden szavazásnál megfordult, sőt elég brutális mértékben megváltozott. hipp hopp.
biztos csak véletlen. haha

Sadist 2008.02.26. 14:00:30

Remélem azért nem gondoltad komolyan, hogy csak úgy befizesse a büntit.

Én azt mondom kéne végre ezeknek valami istenes hatósági büntetés. Mindegy milyen ürüggyel, akár az ÁNTSZ is büntethetné, mert az egyik irodájuk WC-jét nem takarítják 3 óránként. De nem ilyen egy-két millióra, aminek a többszörösét húzzák le naponta az autósokról. Olyan százmilliós nagyságrend már talán pofáncsapná őket kissé.

anarch 2008.02.26. 14:06:47

atpijkamo, valószínű, mivel azt írta úgyis gyakran jár bíróságra, tehát plusz egy alkalom ide vagy oda már nem számít. Tárgyalás nyilván nem lesz, mert az első alkalomra a centrumosok elfejeltenek megjelenni. Ez biztosítósoknál is bevett gyakorlat. Mondjuk két-három év múlva eljut a processz odáig, hogy bírság elavult oszt csókolom.

De végre valaki nem legyint, hanem kiáll az igazáért. :)

nikii 2008.02.26. 14:14:47

"De végre valaki nem legyint, hanem kiáll az igazáért."

Aha, és mit ért el vele?

Ki fog derülni, hogy a bíró is tagja a maffiának - tudjuk, hogy ezek minden pártban bennevannak -, és szépen elveszti a pert. Ettől javasoltam magát megkímélni.

Szvsz nincs is igaza. Lejárt a bedobott pénz, jött a bírság. Tessék akkor a sarkára állni, amikor igaza van.

Egyébként meg a kurvaannyukat! Mondtam már?

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.02.26. 14:15:46

7-es a szerencseszámom,
a parkolókártyát rágom,
tudom nem kell kiabálnom,
cégük halálát kívánom.

Mokele-Mbembe 2008.02.26. 14:17:16

most még KILENC parkolókártya, de lesz ez jobb is

Mokele-Mbembe 2008.02.26. 14:20:46

hepinesz, oda vagyon írván: "(Technikai okok miatt egy ideig az igen szavazatok a nemeknél jelentek meg, a nemek pedig az igeneknél. A hibát már kijavítottuk, és ez amúgy sem érintette a végeredményt, az igenek az igenekhez, a nemek a nemekhez számolódtak.)"

_Lacoste_ 2008.02.26. 14:22:10

Miért parkolsz egyáltalán?Busz nincs.
van csak ritkán.

Grafit Macska 2008.02.26. 14:23:52

Atyavilág! ha a Cora kártyát megrágom, beváltják-e a pontyaimat?:)))

a rekettyés 2008.02.26. 14:30:13

Az élet nem habostorta. A nemzetközi helyzet meg fokozodik...

tundrazuzmo (törölt) 2008.02.26. 14:31:34

Ma megyek Bp belvárosba parkolni. Csomagoltam hideg élelmet, fémpénz hegyekben. Majd beszámolok az expedícióról. Nem veszélytelen, de állítólag meg lehet úszni. Kártyát nem viszek, mert az szerencsejáték, a mellékelt levél alapján meg különösen...

Emiceha 2008.02.26. 14:36:58

Szerintem az illető teljesen helyesen járt el. A büntetés jogos, de simán visszaperelhetőnek kellene, hogy legyen.

Aztán hogy az lesz-e... Meg hogy megéri-e ennyire elvembernek lenni...

2008.02.26. 14:42:26

csak keményen!!!

ex-dr. vuk 2008.02.26. 14:43:21

Ha mar ugyis birosagra jar szerintem raer vegigvinni... legalabb valaki megteszi!

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.02.26. 14:44:27

"akár az ÁNTSZ is büntethetné, mert az egyik irodájuk WC-jét nem takarítják 3 óránként. "

hogyne...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.02.26. 14:46:34

Itt mondjuk úgy kellene, mint a BKV-nál volt akkó...

Hogy van céges kártyád ami arra az időre érvényes volt (mint a békávé bérlet) de megrongálódott/otthon hagytad és egy kezelési költségért elfelejtik a történteket...

Mondjuk ettől még valóban ehettél kártyát, ez nem napra szól, hanem azért, hogy ne cipelj fél kiló aprót...

Legközelebb vegyetek 40e-ért rokkantkártyát, az az éves parkolóbérlet. :D

Joshuk 2008.02.26. 14:52:55

Hát ez igazán szőnyű volt. Kerékbilincset a szájukra

ámbátor 2008.02.26. 14:58:33

Ha megállok a városban, mindig a szélvédőhöz teszem azt az aszalt parkolóőr-koponyát a szájába tömött mikulászacsikkal, amit erre a célra hordok magammal.
Sose bírságolnak meg.

Gumidomino 2008.02.26. 15:04:30

csak a gumikat szúrják ki.

BiG_ 2008.02.26. 15:31:10

Csapkodós pénztárost pofánvágni, Molotov kedvenc itala meg repülhet az egész kócerájra. Le a Centrummal!

Ja, mivel létezni veszélyes üzem, javaslom a DAS-t... Ilyenek ellen kimondottan jó.

Üdv!

Tajparaszt 2008.02.26. 15:40:45

Centrum vitamin, Centrum párt, Centrum áruház, Centrum parkoló...
Ez má úgyiscsák egyfélébe jó:
1 Cent Rum.

MosoMasa 2008.02.26. 15:43:29

ott helyben ráírta, hogy elutasítva? Fu vazze, ez kemény! Ezeket a vérbuzikat nem kellene már agyonütni valahogy? Vagy valahogy összefogni ellenük kollektíve? Ezek bazzmeg azt csinálnak amit akarnak.

neet 2008.02.26. 16:30:37

Az összes bicska kinyílt az összes zsebemben. Mióta minket (család) 2x jogtalanul megbüntettek, nem vagyunk hajlandóak a városban autózni. (lehet, h ez a terv?) Bár az sem kifizetődő, h a város szélén hagyod a kocsid és bebuszozol, mert az is egy vagyon, mennyi is, 300 körül van egy jegy?
Én pozitív embernek tartom magam, de ma: 1. 73 (76?) trolin valaki becsinált, mindenki húzta az orrát, és felháborodott, tenni persze senki nem tett semmit. Ellenőr ilyenkor sosincs, a sofőrnek meg ugye nem az a dolga, h leaszállítsa a nem szobatiszta utasokat.
2. 4es vili du, felszáll egy őrült, eleinte csak vezényel és tánclépst lejt, majd elkezd agresszív lenni, leszálltam na, beszari vagyok és kerülöm a konfliktust. A sofőrnek biztos nem ez a dolga, ellenőr itt sem volt, rendőr pláne.
3. Itthon olyan spam várt, hogy szia, mesélted, h szeretnél dvdét vagy mit venni, és ... csak azért nem írtam vissza, hogy a te anyádat, mert eszembe jutott, amit TŐLETEK olvastam ( I LOVE HOMÁR TAGOK), h ezzel a méllel csak újabb egymillió spamet csalogatnék haza..
4. A matávos tékomos exinviteles telómon 2 nem fogadot titkos szám.. az ő anyjukat is. Nem lehet a Holdra költözni? Vagy egy ember nélküli társadalomba...? Asszem nem bírom a fajtánkat. :(
neet

neet 2008.02.26. 16:32:25

A homárt és a homáristákat viszont szeretem, és olyanokat derülök a munkahelyemen, hogy már itthon nem olvasom bent, mert .. tudjátok :))
neet

neet 2008.02.26. 16:33:31

itthon = inkább, bocs

Honnan tudjátok, hányadik hsz-k vagytok?

nikii 2008.02.26. 16:45:18

Nem kurvamindegy hogy kurvahanyadik?

neet 2008.02.26. 16:46:54

Nekem az, de akkor is, látszik ez valahol? Nekem tök pórias a megjelenítése az egésznek. Nincs jelentősége, csak érdekelt. Én itt még nagyon zöldnek számítok, még meg se csöcsörésztek. :))
neet

MosoMasa 2008.02.26. 16:51:49

"ember nélküli társadalom" - ez szép fogalomtársítás

nikii 2008.02.26. 16:55:26

Mikor beírja a hozzászólást, látja hogy addig mennyi komment volt, és hozzáad egyet. Persze borul a bili, mikor kimoderálnak néhányat alóla. Az csinálja, akinek mondanivalója egy szál se, de mégsem akarja nyom nélkül leélni szánalmas életét.

neet 2008.02.26. 16:55:27

kösz pista, loptam valahonnan, ilyet magamtól sohaaa.. ;)
neet

neet 2008.02.26. 16:56:35

Hunnan látja?? Végigszámolja? Pl olvastam már olyat, hogy 100! Ne má..

Mokele-Mbembe 2008.02.26. 17:23:26

Ott van a cikk és a kommentek közt

yesser · http://antifa.blog.hu 2008.02.26. 18:16:52

Kevés dolgot utálok ami nem máj, és mondjuk tökfőzelék, de hogy velünk mindent meg lehet csainálni az biztos! Hihetelen hogy egy Kft gazdagodik abból hogy fizetni kell a parkolásért. Az önkormányzatnak mennyi jut? Mi a retkes faszra fordítják a pénzt amit beszednek? De most komolyan. Tényleg a holdra kellene menni. Engem folyamatosan perelnek a nyomorultak.
Nem fizetek, leülöm esküszöm. mindenki benne van ebben a hihetetlen lehúzásban? Vagy mi van? Senkinek sem fontos ez?
Komolyan meddig lehet ez még így? Tetszett hogy a holdra is lehetne költözni. Indulhatunk. Ha a kuyta is jöhet, már itt sem vagyunk.

szkaccsotjeggel 2008.02.26. 18:19:46

neet: te téLLeg iJen gyökér vagy?

neet 2008.02.26. 19:42:04

Mokele,
kössz :))
És de gyökér vagyok... ;) De a mai nap után ez nem is annyira furcsa...
neet

neet 2008.02.26. 19:43:34

Yesser,
a Hold is csak addig jó, míg nincs ott centrumos...
41 hehehe

Lombroso 2008.02.26. 21:46:04

Nem elég, hogy parkolókártyát rág :-), még azt mondja a mónikasó-jelöltnek, hogy: "méltányosság"?! Azért, mert a bíróság környékén bírságol, még nem biztos, hogy nem lesznek értelmezési gondjai...

taurus0 2008.02.26. 22:42:43

Az idopont egy link. Annak a vegeegy szam. A szam vege pedig az, hogy hanyadik hozzaszolas.

Áhoy 2008.02.26. 23:50:20

Én nempesti lévén a távolból szemlélem a parkolómizériás eseményeket, és tényleg nem értem... Már fél Butapestet megszivatta ez a gennyláda cég és nincs egy Zorro köztetek, aki éjszakánként szorgalmasan telenyomná purhabbal az automatákat???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.02.27. 01:30:34

Méltányosság gondolom azt jelenti a parkolóőrnek, hogy méltányosan büntessen meg. Mert attól még megbüntet hogy méltányosan teszi :-/

Almaspite 2008.02.27. 08:44:03

Hódító hódok: "Norbert márpedig ágybarág!"

Sütemény1975 2008.02.27. 10:48:45

Bármennyire szomorú is, nem fog a bíróság igazat adni a kommentelőnek. Ugyanis nem tudja bizonyítani, hogy nála volt a kártya parkoláskor. Otthon is felejthette, arról pedig nem a CP tehet...

Keen25 2008.02.28. 10:30:06

Szerintem tuntessunk, szavazzunk nep, gyujtsunk varosszerte mikulascsomagokat, azt szorjuk be vele a kozpontjuket, barikadozzuk el a lerakatok kibejaratat.

kicsimacko 2008.02.28. 14:57:10

Én éppen a dühroham határán… Egész napos parkolás január végén, CP területen. Egyszerre ugye csak három órát lehet. Ki kell rohangálni közben. Az egyik kirohanás nem sikerült, negyed órát csúsztunk. Parkolóőr éppen akkor rakta rá a csomagot. A csomagon 15.20 szerepelt, a jegy 15.22-től szólt. Parkolóőr javaslata: írjunk faxot. Írtunk. Nem díjazták a kérésünket. Panaszunkat nem fogadják el, büntetést be kell fizetni. Válaszlevelet is írtunk, mondván, nem panaszkodtunk, csak kértünk, és hogy többórás parkolásból nem tűnhet úgy, hogy kijátszani akartuk a díjfizetést. Méltányosságra apelláltunk (hahaha). Mindazonáltal befizetjük a büntit, mondtuk nekik (azt nem írom ide, hogy mit gondoltunk még megírni nekik). És befizettük. Ma kaptunk egy újabb levelet. Felszámolták az öt napon belüli és öt napon túli bünti különbözetét + kétszer annyi ügyviteli költséget. És perrel fenyegetnek. Szerintetek?

neet 2008.02.28. 16:35:16

Kicsimacko,
sztem savat nekik, grrrrrrrrrrrrr.

Bit Rot 2008.02.28. 22:07:19

"Ezervalahány forint a büntetés, befizeted, oszt jónapot. Kell neked ez a hercehurca?"

Amíg mindenki ilyen birka, addig folytatódni is fog az emberek megalázása!

Ne legyen ez a cél!

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.02.29. 12:11:24

Pár napja a retkes ellenőrök megvágtak. Egy helyben álló autó két címen állt papírforma szerint. Egyirányú (növekvő számozás) utcában a 41 előtt álltam meg. Először valaki rárakott egy ilyen boritékot, majd két óra mulva egy olyat, amelyen 31 szam szerepel. Nem is fogom kifizetni, mert raadasul a fizetoketyere meg bazi messze van egy 1500 meteres utca ket vegen. Mindegy. Csak idegesito

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.29. 13:39:45

Ez egészben az a legszebb hogy a kártyát ők adják ki, nekük kell ellenőrizni hogy az megfelelően müködik-e.Ha nem és nincs fizikai sérülés rajta ami arra utal hogy szándékossan magrongáltad akkor dijmentesen cserélniük kell.
De nemfogják mert kancsok...
Perelni, a gatyájukat is róluk.Alapítani egy egyesületet ami képviseli a károsultakat többezren vannak és szépen az egész céget el lehetne takaritani...
Sok sikert ;)

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.29. 13:41:35

Legközelebb ha nemmüködik a kártya, papirfecni, két tanu és az ellenőr elött megmutatni hogy nem müködik, irja alá hogy jelezted, ő ellenőrizte, dátum, idő.És nyelvvel illethetik az ember hátsóját.

2008.03.01. 23:54:44

Proletárforradalmat !
süti beállítások módosítása