Tékozló Homár

Orosz rulett az OTP-nél

2008.03.27. 10:36 | jackyll | 109 komment
A Homár nem érti, a netbankból kinyomtatott számlakivonat miért nem volt jó, de naiv ügyfelünk mindenképpen személyesen szeretett volna az OTP-ből egy nyomtatást. Nem is olyan egyszerű ez:
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy bank nem hajlandó az ügyfélnek a saját számlájáról kivonatot adni, velem mégis ez történt. Egy napos márciusi délutánon besétáltam a Böszörményi úti OTP-be, ahol rajtam kívül négy-öt ügyfél várt sorára. Tíz percnyi várakozás után a gép végre az én számomat sorsolta, és az ügyintéző kisasszony elé járulhattam kérésemmel.

- Szeretnék kérni egy februári és egy márciusi számlakivonatot - mondtam, és átnyújtottam személyimet és lakcímkártyámat. (Utóbbi nem tudom, miért kell nekik, de múltkor nem akartak pénzt adni csak személyire, úgyhogy azóta lakcímkártyával is igazolom magam.) 
- Miért? - kérdezte a kisasszony. 
- Mert interneten bankolok, és lemondtam a papír számlakivonatot, most viszont szükségem lenne rá.
- Mihez? (Itt egy hosszabb csevegés következett, melynek során naivan elárultam, hogy egy másik banknál beadott hitelkérelmemhez lenne rá szükség, a kisasszony megpróbálta az OTP-s lakáshitelt eladni nekem, de én ellenálltam.) Ezután öt perc pötyögetés után megtalálta a gépben számlámat, majd a szemembe nézett, és azt mondta:
- Nem tudok számlakivonatot adni, mert az elmúlt időszakban nem volt forgalom a számláján.

Mit tesz az ember ilyenkor? Nekem a lelkemre kötötték, hogy számlakivonat nélkül vissza se menjek. Ráadásul körülbelül kétszáz forint a kérdéses számla egyenlege. No de sebaj, a bankok ilyenek, mindent tudni akarnak. 

- Akkor arról szeretnék egy igazolást, hogy nem tud folyószámlakivonatot adni, mert az elmúlt időszakban nem volt forgalom a számlán.
- Azt sem tudok adni.
- Valamilyen igazolást azért szeretnék erről a számláról - ragaszkodtam kétségbeesetten az instrukcióimhoz.
- Tudok adni egy látra szóló egyenlegigazolást - mondta a hűvös hölgy (aki velem egyidős volt, de mosolytalan). - Hatszázötven forint lesz.

Kifizettem, hazamentem, aztán az interneten utánanéztem a kérdésnek, és persze kiderült, hogy nekem van igazam, annyi számlakivonatot kérhetek tőlük, amennyit nem szégyellek, és ebből egy darab, az épp lezárt hónapé ingyenes.

Egy héttel később visszamentem, ezúttal egy mosolygós kisasszonyhoz sorsolt a gép. Kérésemre, hogy februári és márciusi számlakivonatot szeretnék, szeme se rebbent. (Egyébként ő is megpróbálkozott a "Megkérdezhetem, hogy miért van rá szüksége?" üzletkötői felvezetéssel, de most már rutinosan hárítottam a kérdést.) Úgyhogy ment a nyomtatóhoz, és hozta a számlakivonatokat. A februári ingyen volt, a márciusi 650 forintba került. Az élmény: megfizethetetlen.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wertz (törölt) 2008.03.27. 10:40:45

hozzászólva, sose mondjátok le a számlakivonatokat postán, mert sajnos az elektromos számlakivonatot, tapasztalatból mondva, sehol sem fogadják el hivatalosnak, és a sokszorosa az utólagos számlakivonat a havinak... szóval csak nyugodtan postázzák a havi számlakivonatokat

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.03.27. 10:40:59

"- Akkor arról szeretnék egy igazolást, hogy nem tud folyószámlakivonatot adni, mert az elmúlt időszakban nem volt forgalom a számlán."

:))))))))))))

A Homár meg nem olvassa el amit beküld, különben értené.

pizsama 2008.03.27. 10:44:15

Nem harmadik. :(

A cikkhez: Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy sokszor az adott ügyintézőn vagy bankfiókon múlik, hogy mit csinál meg és mit nem. Néha nem árt másnál vagy máshol próbálkozni, ha az adott helyen nem túl segítőkészek.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.03.27. 10:50:04

egyszer telefonszámot akartam hordozni. bementem az új szolgáltatóhoz. mondták megoldják de nekik konzultálni kell a régi szolgáltatóval, hogy átkérjék a számomat, és gyorsabb ha ezt én végzem, mert ők 3 napra saccolták.

átsétáltam a "szomszédba" ott faggattak hogy miért akarok elmenni miegymás, és közölték hogy egy hét.

én röhögtem, és mondom az új szolgáltatónak ez 3 nap, és visszamentem oda...

csucsundra 2008.03.27. 10:52:38

ööö minek a lakcímkártya? szvsz azért, mert bármiféle személyazonosságigazoláshoz a személyivel EGYÜTT kell. külön nem játszik. elviekben. sehol.
egyébként meg képzeljétek, tegnap bankban mellettem lévő asztalnál ügyfélnek úgy elintéztek egy lekötést meg egy átvezetést, hogy semmilyen doksi nem volt nála, se személyi+lakcímkártya, se útlevél, se ügyfélazonosító. megmutatta a bankkártyáját, lol.. mondjuk kisebb város, lehet, h ismerős volt..

Pepin bácsi 2008.03.27. 10:56:21

pizsama: nem sokszor, hanem MINDIG az adott ügyintézőn múlik

elwood 2008.03.27. 11:02:51

Írok egy igazolást, hogy letépheted az ajtaját.

rcgames.ro · http://rcgames.ro 2008.03.27. 11:11:12

"Megkérdezhetem, hogy miért van rá szüksége?" - a helyes válasz: "Meg".

Pár perc után rá szoktak jönni, hogy valami nincs rendben... persze csak azok, akik értik is a magyar nyelvet és nem csak beszélik. Persz aki csak "pestiül" beszél annak esélye sincs.

Segítségül a megértéshez egy (többször) lezajlott párbeszéd akármelyik mekiben:

- Smart kértyád van?
- Van.
(szünet, nem történik semmi)
- Nem adod oda? (KHMMM! az ő szemszögéből nézve az "ide" a helyes)
- Nem.
(szünet, most rövidebb)
- Miért?
- Mert nincs nálam.
- De hat azt mondtad van!
- Igen, van. Otthon, a polcon.
(szünet)
- Én ezt nem értem.
- Figyelj: azt kérdezted van-e Smart kártyám és én válaszoltam a kérdésedre. Ha nálam lett volna a pénzzel együtt odaadom és nem beszélgetünk. Mit nem értesz?

Dr.Abál 2008.03.27. 11:11:27

Szasztok!Hoztam lovakat és bekötöttem az OTPíbe őket.Lehet,hogy az egyikkel találkozott a tvisztelt postoló!

elwood 2008.03.27. 11:16:10

A Mekiseket miért szívatod ? A dolgát végzi.

Hutchington 2008.03.27. 11:17:13

Még a nyáron bementem az OTP-be mert kellett a céges bankszámlámról egy korábbi számlakivonat, ami valamilyen módon elkeveredett a postán.

Odamentem az ügyfélszolgálatoshoz, lehúzta a bankkártyámat, beütöttem a pin kódot. Közölte velem hogy 650Ft-ba fog kerülni, majd kis idő elteltével azt is hogy sajnos rendszerhiba miatt nem tudja lekérni az adatokat, nézzek vissza később. Én mondtam neki hogy sajnálom, de most indulok haza, és a bankfióktól több mint 30km-re lakom, tehát az hogy később visszanézzek nem lehetséges, és mostanában nem is jövök erre. Azt mondta hogy rendben, akkor kipostázzák.

2 nappal később jött is a levél, benne a számlakivonat. A 650Ft-al, illetve a postázás árával a mai napig nem kerestek meg. Jól jártam... Ingyé vót :D

Dr.Abál 2008.03.27. 11:21:11

Azotípís nem sikeres,ez bizti.Én is elkúsztam Emeséékhez.
Otp-s dolgozó voltam egy évig,-én barom-
a volt kolleganőm (nem anyós)kérte a személyimet.Mondom,hogy itt ültem veled szemben egy évig,te libus.
Akkor is,élő vanaz írva vagyon.
Oké,de akkor mekszüntetem a számlát,azóta be senem tettem a lábamat hozzájok.
Drága öreg Peppinem!Nálatokez hogyan megyen?

jimmybacsi 2008.03.27. 11:24:15

Gyermekeim, az OTP ősi román bank, aki ott vezet számlát, sikeres ember nem lehet...
hogy hatszázötven forintért adnak ki egy kivonatot? -Batz papucs, ajtóletépés, de óvatosan, mert a számítógépes rendszert Palkovicsné felügyeli...
komolyra fordítva a szót, felháborító amit művelnek.
Tényleg aljas cég, a legújabb húzásuk, hogy a papír alapú átutalásaidnál nem jó a könyvelőd által készített leporellós átutalási megbízás, hanem van nekik saját, azt töltögesd ki, mert különben nem teljesítik. Ja, darabja száz forintba kerül... finom?
más
Számtalanszor előfordul, hogy jelzálogjog törlési engedély kiadásához ügyfelimtől ötezer forintot kér egy A/4-es lapért, hogy azt ők kitöltik, én meg az aláírásokat ellejegyezzem és majd kiadják rá a törlési engedélyt valamikor. Amikor nem vagyok rá hajlandó (és soha nem vagyok rá hajlandó) a pénzt nem adják ám vissza! (lehúzásból jeles!)
Ügyfelimenk már szóltam, nehogy fizessenek nekik...

hófehérke (törölt) 2008.03.27. 11:33:19

Homár,
Wertznek van igaza, azért kell a banki bizonylat, mert a netbankról kinyomtatott papír nem hivatalos, pl. az APEH se fogadja el.

rcgames.ro · http://rcgames.ro 2008.03.27. 11:37:22

Ez nem a mekis szívatása, semmi bajom velük. Csak a munkájukat végzik - ki jól, ki rosszul.

A jelenség általános, ha nem így lenne a Homárra se lenne sok szükség: emberek össze-vissza beszélnek/kérdeznek, mindent mindennel kevernek, nem értenek semmit de legalább panaszkodnak :D

Nem vagyok hajlandó kitalálni mit akar kérdezni a másik, inkább azt a kérdést tegye fel amire a választ várja - és igen, van, hogy nekem sem sikerül elsőre :D

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.03.27. 11:37:58

Magam sem értem mi a szent szarért kérnek el egy számlakivonatért hatszáz vidám magyar forintot.. Mondják azt hogy egy huszas - ugye a nyomtatás meg a lap ára (bár ez a költség egy bank esetében pláne nevetséges), Emesét meg úgyis ezért fizetik. Másik hasonló lenyúlásos gusztustalanság - bár egyik urbán-bankunk éppen most reklámozza, hogy náluk ez már teljesen ingyenes - mikor azért kell fizetnem, hogy a saját pénzemhez hozzájussak.. Nem beszélve arról - bár ez meg a két mobilszolgáltatónk tetűsége - hogy tartozásunk lekérdezése sincs ingyen.. Még a szar is le van szarva!

Fairy Girl 2008.03.27. 11:43:16

"Kifizettem, hazamentem, aztán az interneten utánanéztem a kérdésnek, és persze kiderült, hogy nekem van igazam, annyi számlakivonatot kérhetek tőlük, amennyit nem szégyellek, és ebből egy darab, az épp lezárt hónapé ingyenes."

Tanulság: előbb utánanéz, utána ügyintéz :)

Zorro2007 2008.03.27. 11:48:35

Ausztriaban, minden bankban van szamlakivonatnyomtato automata, bedugod a kartyadat es mar omlik es a szamlakivonat...ja, es ingye van...buzi magyar bankok...

Primavera 2008.03.27. 11:53:35

jimmybacsi 2008.03.27. 11:24:15

Felénk elfogadják a papírboltban vásároltat.

Zsirparaszt 2008.03.27. 12:11:21

No pont az ilyen ősi szokásaikért hagytam ott őket már jópár éve.
.
Egybéként meg sikeres ember nem jár mekdonálcba, így nem is tudja őket szívati.

moli 2008.03.27. 12:19:40

varadi.peter: szimpatikus vagy nekem :D tenyleg.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.27. 12:21:26

Azért nem értem az egészet, mert a netbankolók otthon lazán ki tudják nyomtatni a forgalmukat, és azt hivatalos iratként el kell (el kéne) fogadni mindenhol, ugyanis kb. hasonló eljárással készülnek a 'hivatalos' kivonatok is, azokon sem szerepel sem pecsét, sem aláírás, sem semmi.

gaborpesti 2008.03.27. 12:23:20

"ööö minek a lakcímkártya? szvsz azért, mert bármiféle személyazonosságigazoláshoz a személyivel EGYÜTT kell. külön nem játszik. elviekben. sehol."

És akinek nincs? (Nekem nincs: Nem magyarorszagi az allando lakohelyem)

Akkor hogy használhatom a szemelyimet hataratlepeshez? Eddig sose volt vele probléma.

mákosnudli 2008.03.27. 12:36:02

Nekem egyszer az OTP ATM tévedésből beszívta a kártyámat. 6 hetembe és 2800 Ft-omba került visszaszerezni, de soha senki annyit nem mondott, hogy elnézést kérünk, holott elismerték, ez az ő hibájuk. A sztori ennél jóval hosszabb és színesebb, de 1 hétig tartana leírni...

Secnir 2008.03.27. 12:39:41

"hófehérke 2008.03.27. 11:33:19
Homár,
Wertznek van igaza, azért kell a banki bizonylat, mert a netbankról kinyomtatott papír nem hivatalos, pl. az APEH se fogadja el."

...ööö megcáfolnám, elfogadja. Asszony vállalkozóként az ELLA banknál vezeti a számláját, és az APEH simán elfogadta eddig mindig az abból, otthon nyomtatott kivonatot. volt már APEH ellenőrzés is nála (minden rendben volt), és akkor is elfogadták, nem volt ugafon.
Mondjuk nehéz egy internetes banknál fiókot találni, nem sok van az országban.

wagabound 2008.03.27. 12:44:48

Azt mondja meg nekem valaki - lehetőleg bennfentes - hogy mi a bánatos libafarokért érdekli az ügyintézőt, hogy mi célból kérem azt a nyüves kivonatot? Mert köze egy szál sincs hozzá. De akkor MIÉRT?!

Bástya elvtárs (törölt) 2008.03.27. 12:45:10

nem tudom, hogy minek szivatjátok szegény mekis dolgozókat. persze lehet őt fikázni, hogy ő sosem lesz sikeres ember, ha ott dolgozik, de nézd meg azt az oldalát is, hogy ha betérsz a mekibe, akkor elvárod, hogy az a nem sikeres ember a kezedbe adja a hamburgert.

Egyébként meg úgy tudom, hogy bármit kérsz, az alkalmazottnak kötelessége megkérdezni, hogy (1) kérsz e még mást is, (2) muszáj ajánlani neked valamit még, (3) és a smartkártyát is meg KELL kérdeznie. Ezért szerintem ezen kérdésekre nem illik bunkón válaszolni.

fikuszkukiz 2008.03.27. 12:47:20

Ennél azért sokkal nagyobb szopások is vannak az OTP-nél. Nekem 3 év alatt kb. 6 bejelentésre sem tudtak egy nyomorult lakcímváltozást bejegyezni, így az összes értesítés a volt nőm címére ment. Mentem is Emeséékhez, ott nincs sorban állás, az ügyfelesek kedvesek és egy ideje telefonon meg netbankon keresztül mindent el lehet intézni. Hagyjátok az OTP-t a picsába!

Charlie Drop 2008.03.27. 12:54:41

Nah, a Rafinál is 600 píz a hivatalos kivonat kérése, de ottan legalább van pöcsét, meg aláírás és a píztet is a számládról vonják le...

ladislaus 2008.03.27. 13:00:24

"Vérszegény éjszakai dúvad
Azért nem értem az egészet, mert a netbankolók otthon lazán ki tudják nyomtatni a forgalmukat, és azt hivatalos iratként el kell (el kéne) fogadni mindenhol, ugyanis kb. hasonló eljárással készülnek a 'hivatalos' kivonatok is, azokon sem szerepel sem pecsét, sem aláírás, sem semmi. "

Nézz meg egy otthon nyomtatottat, és egy bank által kikuldottet. Az utobbin un. biztonsági jelek vannak, vizjeles, fejléces papir... stb. Amit fiokban adnak? KOTELESEK aláirni lepecsételni, ha nem olyan papirra nyomják mint az eredetit. hiaba van rairva hogy "alairas es pecset nelkul is hiteles". NEM! Anélkul nem az!!!
4 évig dolgoztam otthon bankban, abban ahol már van olyan szla csomag ahol bármikor bármelyik automatabol otthon ingyen vehetsz fel készpénzt, ingyen utalsz belfoldon... stb. Nos mi mindig ezt ragtuk az ugyfeleknek hogy ne vegyenek at igy papirt. volt hogy otépébe személyesen mentem be az ugyfelemmel és elmondtam a T. (értsd moderálva: tanulatlan) kolleginának (pályatársnak) hogy miért nem jo ahogy az vagyon ottan akkor.

ladislaus 2008.03.27. 13:03:48

gaborpesti 2008.03.27. 12:23:20
"ööö minek a lakcímkártya? szvsz azért, mert bármiféle személyazonosságigazoláshoz a személyivel EGYÜTT kell. külön nem játszik. elviekben. sehol."

És akinek nincs? (Nekem nincs: Nem magyarorszagi az allando lakohelyem)

Akkor hogy használhatom a szemelyimet hataratlepeshez? Eddig sose volt vele probléma.

Nem kell lakcimkartya a beazonositáshoz. max szoban el lehet kérni az áll. lakcimet. a két doksis beazonositás általában vmi szolgáltatás igénylésekor kell. Utolagosan csak akkor ha a banki procedura eloirja. Ami bankonként eltéro. PSZAF ezt is szabályozza szerintem.

Secnir 2008.03.27. 13:04:30

Bástya et.:
"Egyébként meg úgy tudom, hogy bármit kérsz, az alkalmazottnak kötelessége megkérdezni, hogy (1) kérsz e még mást is, (2) muszáj ajánlani neked valamit még,"
hát ha úgy néz ki, én (1) biz magamtól is elmondom mit szeretnék még (2) ajánlok neki én is valamit.
persze csak ha az asszony nincs mellettem...

bes3 2008.03.27. 13:07:48

azért hogy más bank szidása is legyen:
a CIB egyik vidéki fiókjának ügyintézöje olyannyira jóban van édesapámmal hogy( mint kiderül, hosszabb ideje) a számlám forgalmát kedvességböl megosztja vele.
Apám bemegy, igazolnia sem kell magát, és azt tud meg a pénzügyi helyzetemröl amit csak szeretne.
(nem vagyok kiskorú, 37 éves vagyok :-)
ez milyen már?

Pepin bácsi 2008.03.27. 13:08:37

sikeres ember nem jár se a mekibe, se az otpbe

mákosnudli 2008.03.27. 13:11:25

Kétségtelen, h nem vagyok sikeres ember :o)

hófehérke (törölt) 2008.03.27. 13:11:40

Secnir 2008.03.27. 12:39:41

Örülök, ha tényleg így van, akkor csak engem szívatott a Baranya megyei APEH... (Meg persze a CIB, ahol szintén azt mondták, csak az a hivatalos, amit ők adnak.)

T_B 2008.03.27. 13:12:05

Hogy miért is kellhet "eredeti" számlakivonat?
Lakáshitel igényléskor (mielőtt szídnátok, számunkra azóta is a legjobb konstrukció, de a pénzt már elhoztuk) előzetes tályékoztatás szerint elég volt az én kereseti igazolásom, ellenben a fiókban már nejemtől is kérték, mondván úgy sokkal biztosabb a pozitív elbírálás. Mondták, hogy az is elég, ha 6 havi kivonattal igazolja a rendszeres fizut. Semmi gond, itteni folyószámlára jön (jött) a fizu, nézzétek meg a gépben. Óóóóó, hát az a lakossági részleghez tartozik, nem lehetséges. Anyád, meg nagy levegő... Persze félig elintézve mindent, már nem akartunk újra hazamenni, így nejem le a földszintre, sorbanáll, nyomtattat, fizet (levonják a szla-ról) felhoz, mindenki happy.

Lili Marleen 2008.03.27. 13:15:24

Sot, a sikeres ember otthon tartja a penzet a kis kufferban a kredenc alatt..

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.03.27. 13:21:30

A Böszörményi úti fiók az az OTP-n belül is egy nagy büdös köcsöggyűjtőhely, élükön a fiókvezető-helyettesel Vezér Lajosnéval.
Az, hogy szóljanak, hogy valami akció van, ha megy az ember lekötni, na azt nem. Bezzeg, ha átutalsz másik bankba, akkor egyből elkezdenek szívózni, hogy miért, nekik is vannak akcióik. Ja, hogy minden más bank kamatainál rosszabbak? Mindezt abban a stílusban, hogy mekkora geci vagy te ügyfél, hogy pénzt mersz máshova vinni...
A saját üzletszabályzatukat nem ismerik, a néven nevezett büdös köcsög egy vitánál odáig fajult, hogy kategórikusan kijelentette, hogy nem érdekli, hogy mi van a pénzemmel... El is vittem onnan...

komiszborisz 2008.03.27. 13:22:51

otp-nél semmit mégegyszer SEMMIT.még a magánnyugdíjpénztáron is buktam más bankhoz képest 30%ot vittem is máshovááá

Perillustris 2008.03.27. 13:23:52

Kornyezetvedelmi szempontbol nezve teljesen rendben van, hogy nincs ingyen.

A magyar nep nincs felkeszulve arra, hogy a bankautomatakbol ingyen lehessen szamlakivonatot nyomtatni.

Az arrol persze lehet vitatkozni.

dansun 2008.03.27. 13:24:20

bes3!
Az ügyintéző eljárása zavar inkább, vagy az hogy apád ismeri a pénzügyi helyzeted?

KaPé 2008.03.27. 13:24:44

ha van netbankod, miért nem onnan nyomtatsz számlakivonatot?

jóember 2008.03.27. 13:25:53

Van az OTP-nek egy panaszirodája. Mikor az OTP két évi töketlensége után kilátásba helyezte egy hitelezőm, hogy elárverezteti a fejem fölü a tetőt, akkor írtam nekik. /A hitel folyósítása és a törlesztés is az OTP-n keresztül zajlott./ Amit két év alatt nem intéztek el, azt két nap alatt elintézték ezután. Mihelyst a dolog rendeződött, azonnal otthagytam Cs. S. bácsi kóceráját és azóta nem járok oda.
Azért sem árt panaszt tenni, hogy a vezérkar is ébredjen rá, hogy micsoda hányingerek a beosztottjaik.

viktor134 2008.03.27. 13:27:16

nekem az ersteben volt egy tudós ügyintézőm. ha limit felett akartam kivenni, akkor sajna be kellett még nézni.

kérdezi:
-bankkártyám van?
-igen.
(sokáig vár.)

minidg érdekelte, hogy miért basztatom itt őt, miért nem ott veszem ki, de a sokaidk után már csak egy vant kapott, magyarázatot nem.

bes3 2008.03.27. 13:27:21

dansun: mindkettö.

ha nem nézném hogy apám 70 éves és nyilván imponál neki hogy ilyesmit elér a kishölgynél akkor kirúgatnám a csajt mint a rongyot.

Csak nem akarok apám egojába gázolni.

somipapa 2008.03.27. 13:28:22

Most mondtam fel a számlámat az OTP-nél, a sorozatos szivatások miatt, mire fel az ügyintéző megjegyezte, hogy teljesen mindegy hová megyek, mivel minden bank egyforma.
"Szegény Csányi hová keveredtél."

napalm 2008.03.27. 13:32:51

hófehérke 2008.03.27. 11:33:19
"Homár,
Wertznek van igaza, azért kell a banki bizonylat, mert a netbankról kinyomtatott papír nem hivatalos, pl. az APEH se fogadja el."

ez tévedés, nekem cib-es számlám van, postán nem kapok kivonatot, ellenben amit a neten letöltök pdf-et azon legallul szerepel hogy :
"Ez a számla számítógépes úton, zárt rendszerben, a számlázási rendszer által mért adatok alapján, emberi beavatkozás nélkül készült. Ezért a CIB Bank ZRt. megbízásából, nyomdai úton előállított, eredeti példány aláírás nélkül is hiteles."

tehát el kell fogadják, különben panaszkönyv.

azize 2008.03.27. 13:35:36

Az Erste ügyintézője az elektronikus folyószámlámról a bankfiókban nyomtatott 2 havi számlakivonatot, lepecsételte, aláírta, INGYEN, az Unicredit ügyintézője majdnem visszadobta, hogy nem eredeti, aztán megváltoztatta a véleményét az elektronkus szó láttán, és befogadta. A hitelt nem kaptuk meg, de nem ez volt az oka :)

napalm 2008.03.27. 13:36:12

bes3 2008.03.27. 13:07:48

szerintem logolják a lekérdezést, tegyél panaszt!

Lord_Cica (törölt) 2008.03.27. 13:36:44

én ezt nem értem, a bankoknak versengenie kéne az ügyfelekért, és nem csak a jó kamatokkal, hanem a szolgáltatás minőségével is.
Ez miért nincs így?

Primavera 2008.03.27. 13:40:48

jóember 2008.03.27. 13:25:53

Azért hányinger a beosztott, mert a vezetés sem különb. (pl. túlórapénz)

Haspook 2008.03.27. 13:40:56

Mikor megszüntettem a szämlämat az OTP-nel az ügyentezö nekem is feltette a kerdest, hogy megtudhatnä miert? Mondom mert mäsik banknäl vettem fel hitelt. Azt a cinikus nezest nem felejtem. Aztän csak azt mondta, "Hät, szomru vagyok."
???
Csak pilläztam. En a helyeben leszartam volna. Lehet, hogy ezek a dolgozok ilyenkor büntiben vannak?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.03.27. 13:41:51

napalmot alátámasztom meg jobbról balról is (tudjátok a sok PSZÁF-ozás meg adatvédelmibiztosozás után én elégedett

nem vagyok otp-s ügyfél azóta hogy van otp, tehát én ezt már akkor tudtam, hogy nem szabad oda bemenni :)))

viszont van egy kártyám amit csak az otp-től lehet, amikor igényeltem, akkor kancsó otp-nek kellett egy számlavezető bank által kibocsátott számlakivonat.

na, gondoltam ne nézegesse az otp hogy mit mennyit mikor költök, mik a költési szokásaim meg ilyenek (én internetbankot nem fogadnak el tényleg), kértem a CIB-et elküldeni faxon egy olyan egészen hivatalos papírt, hogy igen, a CIB-nél van számlám, oda érkezik havi sok HUF rendszeresen száz éve.

fax jött, menni otp.

hölgyike: sajnos ezt nem tudom elfogadni, mert a CIB bankfiókot felhívtam és ott nem tudnak róla, hogy önnek ilyet kiadtak volna.

én: mégis melyik CIB bankfiókot tetszett felhívni, a CIB 24-től kértem, az meg nem egy konkrét bankfiók.

hölgyike: igen?

én: igen.

hölgyike: nahát... ezt nem is gondoltam volna

iq nuku egy bank ez az otp

jóember 2008.03.27. 13:42:14

mákosnudlinak:

Ha jól emlékszem, annak idején így címeztem a levelet: Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató Panaszirodájának, 1051 Budapest, Nádor u. 16. Vagy 15 különböző levelet mellékeltem, amelyekkel az igazamat bizonyítottam. Mikor megkapták, azonnal felhívott egy nyugdíjas jogász, aki szóban is megkérdezte, hogy még mindig nem oldódott meg a problémám? Aztán adott egy telefonszámot /Lakástakarékpénztár! Külön unikum!/ és ott, aki eddig a bánatba küldözgetett, az azonnal elintézte a dolgot.

Amikor megkaptam az erről szóló értesítésüket levélben is, akkor azonnal továbbálltam.

Primavera 2008.03.27. 13:42:36

viktor134 2008.03.27. 13:27:16

A fiókban felvenni drágább, a limitet meg lehet emelni. - gondolom.

azize 2008.03.27. 13:43:10

ladislaus: az Erste fiókban kapott kivonat csak annyiban különbözött az e-mailen kapottól, hogy aláírták és lepecsételték, semmi extra papír....

én 9 évig dolgoztam bankban ;-)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.03.27. 13:43:15

helyesbítés (nem tudom hová lett a mondat vége!!)

napalmot alátámasztom meg jobbról balról is (tudjátok a sok PSZÁF-ozás meg adatvédelmibiztosozás után én elégedett CIB-es ügyfél vagyok)

Ainult Mina 2008.03.27. 13:43:44

Ne mondjatok le szamlakivonat kuldeset KandH-nel, mert tobbe kerul, hogy havonta nem kuldik, mintha igen. Budapesten tanultam ott volt szamlam, mondom kivonat nem kell, az plusz ketszaz forint. Es ha kerem, semmi, benne van havi zaras dijaban.

Haspook 2008.03.27. 13:46:15

Azert voltam OTP-s mert nagy bank es sok fiokja automatäja van. De ennek ellenere az ügyintezes mindig oräkat vett igenybe. Iräny Uniredit. Nincs sor, nincs sorszäm söt meg le is ültetnek egy asztalkähoz es ugy homälyositanak fel a dolgaikrol. Penzt mäs automatäbol is felvehetek havi 2-szer ingyen. Ätutaläs szinten ingyenes.
:)
Csak a hülye creditkärtya miatt ne hivogatnänak ket havonta.
:)
Üzenem: nem kell!

Slam 2008.03.27. 13:55:55

Secnir: az ELLA miért internetes bank?
Amúgy ha jól tudom, a Volksbank-nál van kivonat nyomtató a bankjegykiadó automata mellett. Legalábbis pesten a központi fiókban. :)

Tajparaszt 2008.03.27. 13:56:13

-Szeretnék magával közösülni.
-Megkérdezhetem miért?
-Mert a másik bankban már sikerült.
-Jó, de 650 ft lesz.
-Akkor bsszl egyedül:)

dna 2008.03.27. 14:00:07

megérdemli aki az OTP-vel bármit is bizniszel...

pizsama 2008.03.27. 14:00:17

Ha már bank.
Volt valamikor a 90-es évek közepén egy film, amiben egy csapat német terrorista egy metrószerelvény felrobbantásával próbálja elterelni a figyelmet egy bank aranykészletének elrablásáról. Na, az a film igazán megjelenhetne már DVD-n!

Mr Anderson 2008.03.27. 14:05:29

Pár éve már Londonban élek de Magyarországon is sokat bankoltam, bankolok. Ha hiszitek ha nem az itteni banki ügyintézés egy tragédia az otthonihoz képest. Ha nem adsz meg minden irreleváns adatot magadról akkor elküldenek haza. (Ha nem igazolod az igazolás kiadóját 2 tanuval akiket újabb 3-3 tanu nam igazol, szintén mehetsz haza.:P) A bankkártyámat 4.(!) próbálkozásra sikerült nekik kikézbesíteni. Ez cirka 7 hónapot vett igénybe ami alatt az internet bankot és a paypal-t sem engedték használni. Az előző kártyákat törölni nem "tudták", járjak utánna én, hogy miért nem érkezett meg ha aggódok.

Egy másik banknál hasonló procedúra volt a PIN kód körül amit külön postáznak a kártyától elővigyázatosságból. Mivel a bankoknál már csak a posta szarabb itt, azt is sikerült elhagyniuk valahol. A banknál viszont nem tették lehetővé, hogy személyesen vegyem át, mert az nem szabályos.

A témakörönkénti csoportosítás és sorszámozás az egy álom. Rendszerint minden bankban 1 sor van aminek a vége az utcára ér. Akkor is ki kell várnod a hiteligénylőt ha csekket akarsz beváltani vagy csak pénzt akarsz kivenni. (Mert ugye kártyád az nincs)

Az ügyintéző függés pedig itt is egyértelmű. Én nem tudtam számlát nyitni az Abbey banknál, mert még nem voltam elég rég UK-ban. Történt ez ugyanabban a fiókban ahol 1 nappal korábban a barátom (akivel egyszerre érkeztem és szintén magyar) sikeresen nyitott számlát.

Szóval összerázva és kiborítva: inkább egy OTP, mint itt bármelyik bank amivel eddig dolgom volt. (Abbey, LLoyds TSB, HSBC, Barclays)

Dr.Abál 2008.03.27. 14:07:26

Kedves Tajparaszt!Isten vagy!!!

Primavera 2008.03.27. 14:14:20

Mr Anderson 2008.03.27. 14:05:29

Te nekem nagggggyyonnnn gyanús vagy!
Ékezetes klaviatúra Londonban?!

kishalacska 2008.03.27. 14:16:10

Volt lakáshitelem az otp-nél (kisbetű végig), mikor megszűnt, mert eladtam a lakást mentem megszüntetni a számlát is, mivel elegem lett a szívózásból, meg a hitel korábbi kiegyenlítésekor fizetendő nem kicsi lehúzásból.
Mondták menjek a számlavezető fiókba megszüntetni (Újpest), montam már rég nem lakom ám arra, nem lehetne véletlenül itt a nagy fiókban (V. ker. Petőfi S. utca) megszüntetni? XXI-ik század? Számítógépes adatbázis? Stb. Sikerült. Két órámba és majdnem 2000 forintomba került, mire az ügyintézgető kislány - minden adatlapon szereplő rovatnál felpattant és elszaladt megkérdezni valakit, mit is írjon oda - megszntette és erről papírt adott. Még kérte volna a számlához tartozó kártyát, de mondtam sose használtam, azt sem tudom volt-e, mivel csak a hitel miatt volt itt számlám...újabb futkosás, újabb pénz, mert így le kell tiltani. Jó letiltva, vége.

Gondoltam én naív ügyfél.

Jó egy év múlva jön a telefon, hogy adjam meg az elérhetőségem, mert a számlámon "jelentős" tartozás mutatkozik és küldené az értesítőt!
Próbáltam megkérdezni milyen számlámon? Milyen tartozás?
Válasz: Nem mondhatja meg, csak adjam meg az elérhetőségemet, hogy postázhassa az értesítést.
Naná, hogy nem adtam meg, de kitartó ellenállásomra közölte a hölgy, hogy a lakáshitellel (itt bemondta a korábbi ingatlan címét) kapcsolatban halmozódott fel az összeg.

Itt nem bírtam tovább, kifakadtam, hogy azt a hitelt történelmileg kiegyenlítettem, erről papírom van, a lakást már réges régen eladtam, amit hitellel terhelve nehezen tudtam volna megtenni, számlám sincs már náluk, innen tovább nem érdekel a hasfájásuk, sem elérhetőséget, sem pénzt nem kapnak, elmehetnek a ....

Azóta ha otp fiókot látok átmegyek az út másik oldalára, hátha fertőz.

Mr Anderson 2008.03.27. 14:20:19

Primavera:
Lehet, hogy ez meglepetés lesz neked, de több billentyűzet kiosztást is fel lehet telepíteni egy gépre!

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2008.03.27. 14:21:26

Szerintem nem logikus, hogy az adott ügyintézőn múlik. Valószínűbbnek tűnik, hogy ki vannak oktatva, hogy ezeket a kérdéseket feltegyék -- ez a cégük üzleti érdeke.

OpenEye 2008.03.27. 14:30:47

Netbankról kinyomtatott kivonat hiteles!!! Ha van rajta azonosítószám, ami az ELLA-én rajta van, még másik bank is elfogadja csak kicsit meg kell győzni őket (tapasztalat) mert ők se tudják!

A kérdezősköés pedig kötelező! Még a postán is rád kéne tukmálniuk az ablakban ülőknek a biztosítást és egyéb dolgokat! Csak hát gyakorlatilag a mögötted várakozó sor örömében lebontaná az épületet veled együtt...

OpenEye 2008.03.27. 14:31:55

ékezetes betük.... még az angol billentyűzeten is vannak (ASCI kóddal)... tudatlanság és apátia...

attis · http://sting.blog.hu 2008.03.27. 14:41:04

Édesapám az OTP-s netbankos kivonattal beslattyog a bankba, hitelesítteti (bélyegző, aláírás) és az APEH elfogadja. Ennyi.

Primavera 2008.03.27. 14:44:40

Nem állítottam, h lehetetlen, csak gyanús.
Az még gyanúsabb, h elégedett az OTP-vel...ez már szinte lehetetlen, kivéve a Nádor utcában .

ladislaus 2008.03.27. 15:34:44

ez tévedés, nekem cib-es számlám van, postán nem kapok kivonatot, ellenben amit a neten letöltök pdf-et azon legallul szerepel hogy :
"Ez a számla számítógépes úton, zárt rendszerben, a számlázási rendszer által mért adatok alapján, emberi beavatkozás nélkül készült. Ezért a CIB Bank ZRt. megbízásából, nyomdai úton előállított, eredeti példány aláírás nélkül is hiteles."

Szerkesztek neked ilyen pdf-et bármikor otthon. Na ezért nem hiteles.
-----
azize
"ladislaus: az Erste fiókban kapott kivonat csak annyiban különbözött az e-mailen kapottól, hogy aláírták és lepecsételték, semmi extra papír....

én 9 évig dolgoztam bankban ;-) "
én kulfoldon is bankban dolgozom. ;-)
-----
"Primavera 2008.03.27. 14:14:20
Mr Anderson 2008.03.27. 14:05:29
Te nekem nagggggyyonnnn gyanús vagy!
Ékezetes klaviatúra Londonban?!"
Openeye:
"ékezetes betük.... még az angol billentyűzeten is vannak (ASCI kóddal)... tudatlanság és apátia...

Nem csak ASCII kod! Vannak egyéb trukkök :D

F1Fan86 2008.03.27. 15:40:04

Én (is) úgy tudom, hogy az OTP internetes bankából kinyomtatott számlaigazoláson is rajtavan olyan szöveg, hogy ez "hivatalos"nak tekinthető, merthogy zárt számítógépes rendszer stb.. De amúgy így megy ez, nagyon sok helyen. Nem mindegy, kihez kerül az ember. De hát ezt honnan is lehetne előre tudni?

OFF:
Amúgy kis homározás mellett, ha van kedvetek játszani: www.virtualmanager.hu - online forma1-es menedzserjáték.

azize 2008.03.27. 16:16:13

ladislaus: mindenesetre kitartó vagy! ;-)

azize 2008.03.27. 16:17:14

ladislaus: mindenesetre kitartó vagy! ;-)

azize 2008.03.27. 16:20:47

én is? :)

mindenesetre maradjunk annyiban, hogy bankja válogatja, sőt, változnak az idők....khmmm....egyéb közhelyek?

Lacaca 2008.03.27. 16:57:40

Bocs, ha valaki írta, nem olvastam a hozzászóláspokat, de ha jól értelmeztem, hitelt akar a drága. Hitelkérelem mellé ezért kér a bank kivonatot, hogy lássa, hogy oda érkezik a fizetés, és mire költi az ügyfél. Pl van-e olyan kiadása, amit nem vallott be a kérelemhez, mert erre a másik banknak nincs rálátása. (kötelező, casco, személyi hitel, stb.).
Ha valaki ennyire sügér és még közhírré is teszi, az két "c"-vel eccerű!

elwood 2008.03.27. 17:16:27

Hogyan lesz a netbankról kinyomtatott számla hiteles ?

Ha nyomtatok magamnak egy igazolást, hogy van 200millám akkor ki is fizetik ?

ladislaus 2008.03.27. 17:39:52

azize 2008.03.27. 16:16:13
ladislaus: mindenesetre kitartó vagy! ;-)

inkább unatkozok :)

ladislaus 2008.03.27. 17:41:29

elwood, ott a pont!
talan felfogják igy sokan :)

Vladimir Harkonnen 2008.03.27. 18:27:49

urpi 2008.03.27. 10:52:38
ööö minek a lakcímkártya? szvsz azért, mert bármiféle személyazonosságigazoláshoz a személyivel EGYÜTT kell. külön nem játszik. elviekben. sehol.
egyébként meg képzeljétek, tegnap bankban mellettem lévő asztalnál ügyfélnek úgy elintéztek egy lekötést meg egy átvezetést, hogy semmilyen doksi nem volt nála, se személyi+lakcímkártya, se útlevél, se ügyfélazonosító. megmutatta a bankkártyáját, lol.. mondjuk kisebb város, lehet, h ismerős volt..

Az otp-nél elég a bankkártya, és a PIN az azonosításhoz! Immár több mint tíz éve!

napalm 2008.03.27. 18:54:02

ladislaus 2008.03.27. 15:34:44

egy bélyegzőt sem tart sokáig "összeütni", aztán csak rá kell nyomtatni a lapra és aláírni.
ha már ennyire nem bízunk a kinyomtatott számlakivonatban.

háténvagyokaz 2008.03.27. 19:30:31

otp-nél volt jó régen egy folyószámlám meg egy hitelszámlám is, mindkettőhöz kártya. (Nem is vagyok sikeres:))) Egyszer csak meguntam, besétáltam és megszüntettem mindegyik számlát, ügyintéző (külön-külön ügyintéző a két számlához, egy ablaknál nem lehetett elintézni) összevágta a kártyát. Mivel ragaszkodtam hozzá, adtak igazolást, hogy adott napon ilyen és ilyen számú számla és a hozzá tartozó kártya megszűnt, nem létezik többé. (Kérés nélkül ezt nem adták volna...) Egyik ügyintéző sem kérdezte meg, hogy miért akarom megszüntetni. A hitelszámláról utána hónapokig kaptam kivonatot. Sőt, kb 3 hónappal a megszüntetés után (!!!)megérkezett az új dombornyomásos kártyám is. Nem kérdeztem, hogy vajon ki fizeti a kártyadíjat. Egyelőre (az eltelt 2 évben) nem írtak, hogy fizessek ki párezer forint kártyadíjat meg sokszor párezer forint büntetőkamatot... Talán rájöttek, hogy tévedtek? Emeséék meg változatlanul tetszenek...

gumby 2008.03.27. 21:46:31

wagabound 2008.03.27. 12:44:48
Azt mondja meg nekem valaki - lehetőleg bennfentes - hogy mi a bánatos libafarokért érdekli az ügyintézőt, hogy mi célból kérem azt a nyüves kivonatot? Mert köze egy szál sincs hozzá. De akkor MIÉRT?!

-Akarok egy kivonatot!
-Miért?
-Mia fasz köze va hozzá?
-Elnézést, itt van 650 Ft lesz.
-Na te kurva, most má látom, hogy 100Ft van a számlámon!!!
-Uram ezt megmondtam volna Önnek ingyen is!
-Na bazmeg ide se jövök többet!
pl. ezért kérdezi,de minek írom ha ezeket a dolgokat soha nem fogja senki megérteni itten

Primavera 2008.03.27. 22:17:17

Lacaca 2008.03.27. 16:57:40
Hitelkérelem mellé ezért kér a bank kivonatot, hogy lássa, hogy oda érkezik a fizetés, és mire költi az ügyfél. Pl van-e olyan kiadása, amit nem vallott be a kérelemhez, mert erre a másik banknak nincs rálátása. (kötelező, casco, személyi hitel, stb.).

Ezért kell 2 számla. 1ikre érkezik, a másikról indul a pénz.

Rkka 2008.03.27. 22:18:16

MKB-nál egyszer az ügyintéző a barátomnak a barátom édesapja számlájáról adott ki x forintot úgy, hogy egyikük sem vette észre a hibát, majd az aláírás után elkezdett rinyálni, hogy mostmár be kéne jelenteni az új személyi igazolvány számot a banknál. Mikor a barátom döbbenten kérdezte, hogy mire gondol, a csaj végre megnézte közelebbről a kiadott papírt, és sajnálkozva mondta, hogy rossz számláról adott ki pénzt a vezetéknév (tehát nem is teljes) egyezés miatt. A barátom elég sportos ilyen ügyekben, nem kezdett reklamálni (pedig szerintem egy ilyen húzás azonnali kirúgás lehetett volna), csak annyit merészelt kérdezni, hogy mennyi időt vesz igénybe a hiba kijavítása. Mire a büdös ribancnak állt följebb, és arról kezdett minősíthetetlen hangnemben ugatni, hogy még csak három perce ügyintéznek. A sztorit utólag hallottam, de ha ott vagyok, inkább kivárjuk azt a fél órát is, amíg előkerül a felettese.

Dalamar 2008.03.28. 01:04:40

lakcímkártya:
(2007. évi CXXXVI. törvény)

a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról
7. §
...
(4) A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében a szolgáltató köteles megkövetelni az alábbi okirat bemutatását:

a) természetes személy esetén

aa) magyar állampolgár személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványa és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

650 Ft: Valószínűleg az OTP felszámíthat (ha akar) külön díjat, ha kiad ilyen-olyan igazolást. Ahol ingyen postázták pár nap múlva, egyszerűen nem akartak foglalkozni ezzel (sok lett volna vele a macera, ha nem helyben fizetsz)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.28. 08:00:11

Ez a számlakivonatos a rohadt vadkapitalista nyugaton úgy megy, hogy bemész bármelyik bankfiókba és benyomod a kártyádat egy kivonat nyomtató gépbe és lőn világosság. Amennyiben valamiért a gép nem akar neked kivonatot kiadni (pl béna vagy, nyugdíjas, májer, stb), akkor ott az ügyintéző, aki kb 150 és 300 közötti díjért kinyomtatja neked szó nélkül és megkérdezi, hogy a chip a kártyádon fel van-e töltve, kell-e kézpénz, akarsz-e gyorsan átutalni és nem kérdezi meg, hogy akarsz-e életbiztosítást vagy hitelt.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.03.28. 08:07:05

Mellesleg az számlakivonatért ügyintéző által kiadva fizetni kell mindenhol. Azért, mert dolgozik vele. Ha elég a gép által kiadott, akkor ingyenes. A postán megküldött kivonat szintén fizetős, hiszen a bank fizet a postázásért és a boritékolás is munkával jár.

Szerintem ebben semmi kivetni való nincsen. Nálunk úgy megy, hogy mnden szolgáltatásnak meg van az ára, magasak az adók, magasak a költségek, de mivel mindenki mnegfizeti a hozzáadott értéket, ezért meg lehet élni.

Pont a múltkor számolgattam, hogy éves az elmúlt egy évben a bankomnak nagyjából négyszázezret fizettem aktanyitásokra (pl hitelügyintézés és kapcsolódó biztosítás), tranzakciós díjakra, kártyadíjakra, stb. Ebben nincsen benne a hiteltörlesztés. És nem vagyok kiakadva, meg balek sem vagyok. Itt ennyi az annyi.

anarch 2008.03.28. 09:12:11

zorró, német területen törvény írja elő nekik az egyenleg-nyomtató automatákat. Ha nem mész be és nyomtatod ki havonta akkor elkezdik postán küldözgetni, akár ojrópán keresztül. (Igaz, a havit sikerült lemondanom pár papíros aláírással, immár csak negyedévente postázzák...)

ladislaus 2008.03.28. 10:47:41

"napalm 2008.03.27. 18:54:02
ladislaus 2008.03.27. 15:34:44

egy bélyegzőt sem tart sokáig "összeütni", aztán csak rá kell nyomtatni a lapra és aláírni.
ha már ennyire nem bízunk a kinyomtatott számlakivonatban."

Aláírás ellenorzésrol hallottál már?
Pecsét ÉS aláírás!

Amugy CARD+PIN minden banknál elegendo tranzakciok lebonyolitásához.

Lacaca 2008.03.28. 12:41:57

"Ezért kell 2 számla. 1ikre érkezik, a másikról indul a pénz."

És? Nekem is ezért van 2. De a banknak hitelkérelemnél azt mutatnám, amire ÉRKEZIK pénz. Ha nincs rajta pénzforgalom, akkor mit akar igazolni? Hogy van számlája? Bárkinek lehet. Több is.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.03.28. 14:03:30

Az internetes bankolásnál is lehet bankszámlakivonatot kérni (ahányat csak akarsz), be kell írnod a kért időszak számát és annyit nyomtatsz belőle, amennyi csak tetszik.
Én is ótépés vagyok én is így csinálom. Nagyon eccerű.

hathuszas 2008.03.28. 14:16:04

Csányi Sanyi sikeres? én is megszüntettem a számlám náluk. a hölgy megkérdezte,hogy miért? volt egy reklámjuk
"megbízunk egymásban" nos,nem tudtam azonosulni vele. nagyon pipa lett...

Lacaca 2008.03.28. 14:16:05

kekecke!

Ebben igazad van, de a bank ilyen esetben eredeti igazolást kér. De a lényeg azon van, hogy emberünk egy forgalommentes számlával kívánta igazolni a jövedelmét. Azaz nem érkezett rá jövedelem....

ladislaus 2008.03.28. 15:15:05

"kekecke 2008.03.28. 14:03:30
Az internetes bankolásnál is lehet bankszámlakivonatot kérni (ahányat csak akarsz), be kell írnod a kért időszak számát és annyit nyomtatsz belőle, amennyi csak tetszik.
Én is ótépés vagyok én is így csinálom. Nagyon eccerű. "

csak NEM fogadják el mindenol mert NEM hiteles!!!

a 2 bankszla-s dolog meg ugy lehet, hogy megérkezik a jovedelmed, es a rezsi osszegét vezeted át a másikra. Onnan meg mehet a rezsi utalas. Ennyi.
Es nem csak azert kell hogy lassa mit fizetsz.

Zsoó 2008.03.28. 17:53:18

Nekem itt Londonban vannak szép tapasztalataim a bankokkal. Itt ugye nem egyszerű számlát nyitni. Mikor elkezdtem dolgozni, vittem útlevelet, személyit, lakcímkártyát, cégtől igazolást stbstb. Egy óráig ott ültem a banknál, megkérdezték mennyit keresek, mire költök, mindent tudni akartak, aztán közölték 1 óra múlva hogy sajna nem tudnak számlát nyitni, mert a személyim meg a lakcímkártyám száma nem ugyanaz. Hiába próbáltam megmagyarázni h miért, stb. Nem érdekelte őket. Ugyanennél a banknál, csak másik fiókban a barátomnak szó nélkül nyitottak számlát egy útlevéllel és egy munkaszerződéssel. Ő is kb akkor kezdett dolgozni mint én.

Aztán elmentem másik bankhoz, persze jól megmondtam nekik h mit gondolok (kit érdekel na mindegy), ott nyitottak számlát.
Most megint úgy hozta a sors, hogy egy ilyen takarékbigyó számlát akarok nyitni de megint az ominózus szar banknál mert ott a legjobb a kamat, és nem ott ahol a számlám van. 2 hete voltam benn, múlt szombaton megint és holnap is mehetek be. Számlanyitás 2-3 hét? Ja és ma is én hívtam már fel őket h mi van mert hiába ígérték keddre a hívást, semmi se volt (másodszor).

Itt se kolbászból van a kerítés.

Zsoó 2008.03.28. 17:55:51

Ja mellesleg azért ha megvan az a számla, ingyenes a számlavezetés, átutalás, inkasszó, kpfelvét a legtöbb ATM-nél (bármilyen banké), eddig a banknak egy pennit se fizettem ilyen dolgokért. Azért ez így nem olyan rossz.

Kotit 2008.03.29. 21:36:16

Ha jól tudom (kb. 2 éve tuti így volt)tök fölösleges az otp-nél lemondani a havi számlalevelet, mert a költségét akkor is fölszámolják...

Take1Doo 2008.04.02. 17:07:11

"varadi.peter 2008.03.27. 11:11:12 "

>>>
-Itt fogyasztod?
-Nem, inkább leülnék egy asztalhoz...

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.04.03. 05:44:59

Hitelkérelem olyan számlával amin még csak forgalom sem volt? :D Melyik bank ad így hitelt? Megyek és veszem fel a milliókat :D

pizzateszta 2008.04.08. 14:58:12

Lehet, hogy hülyén magyarázta el neked, de ha adott hónapban egyáltalán nincs forgalom a számlán, akkor nem készül kivonat, így nyomtatni sem lehet.

A legtöbb banknál, de talán mindegyiknél az alap számlavezetési díj tartalmaz 1 kivonatot. Ezt vagy postán kapod meg, vagy fiókban veszed át, vagy nem kéred.
süti beállítások módosítása