Tékozló Homár

Szó szerint kidobta az utast a pocakos BKV-s

2008.05.13. 00:38 | szily | 79 komment
Mi általában csak nevetve hüledezünk, de a karok nélküli utas ügyét - pontosabban nem is magát az ügyet, mert az egy Homár-olvasónak több mint természetes - szóval nem is az ügyet, hanem a BKV sajtóosztályának dermesztő reakcióját olvasva most már tényleg félünk egy kicsit a metrón. Ha ugyanis az a hivatalos vonal, hogy a legképtelenebb ügyben is megvédik az "ellenőr" és "biztonsági őr" néven alkalmazott zombihadsereget, akkor a föld alatt és felett tömegközlekedési járművön bármit lehet. Hogy ez a "bármit lehet" nem üres szóvirág, pompás példa Boróka sztorija, akinek a szeme láttára dobtak ki rejtőjenősen nagy ívben egy alvó utast egy metrókocsiból. Tippversenyünk kérdése: az ellenőrök mikor kezdenek véres embervadászatot indítani, csonkoló szerszámokkal az utasok ellen?


2008. május 9-én este 3/4 10 körül érkeztem a Kőbánya-Kispeti metróvégálomásra, metróval. A vonat végén utaztam. Amikor az elejére értem, már csak egy utas volt a szerelvényben, egy alvó hajléktalan. Nem tűnt különösebben rendezetlennek, nem csinált semmit, diszkréten ült és aludt - csak épp nem vette észre, hogy végállomás. Ekkor hirtelen megjelent 3 férfi a lépcsők felől, kettő ellenőri sötétkék egyenruhában, egy nagypocakú kopaszféri pedig fehér galléros polpban. Ő volt az irányító: először ráüvöltött az alvó emberre, hogy _takarodjon_, s evvel egyiejűleg felrúgta a keresztbe tett lábát. Szerencsétlen áldozat felriadt, de még mielőtt reagálhatott volna, a kopasz megragadta a ruhájánál fogva, talpra rántotta és úgy KIDOBTA a szerelvényből, hogy az utas térdre landolt. Ezt rajtam kívül 15 jeggyel rendelkező ember nézte végig DÖBBENTEN, és kb 25 kék egyenruhás ellenőr.
Nem tudom, mi ilyenkor az eljárás, én kinél tehetek panaszt, de eléggé rombolja a BKV amúgy is megtépázott jegyellenőri és minden egyéb imidzsét, hogy ilyen alkalmazottak viselik a cég egyenruháját! Az általam látott jelenetet SEMMI sem igazolhatja - az illetőtől még a jegyét sem kérték, lehet, hogy volt neki, de gondolom, ha nincs, akkor sem lehet senkit sem megalázni, sem megrúgni, sem megütni, nem??? (ez csak szép adalék a rokkant kar nélküli honfitárssal szembeni eljáráshoz, amit a BKV úgy tudott kommentálni, hogy a munkatársaik mind külön kiképzéet kapnak konflikutskezelésből és szakszerűen jártak el. A Nyugatinál rendszeresen ÜVÖLTENEK az ellenőrök a hajléktalna külsejű emberekkel, ha azok a tömegbe vegyülve megpróbálnak lejutni a metróba. Volt, hogy tiszta volt és szemmel láthatóan 65 feletti, mégis a TAKARODJ felkiáltással el eltt "hessegetve". Ja, tegezték is, Biztos ez is a kiképzés része, a bizalom megnyerése, vagy valami hasonló.)
Visszatérve a Kökihez: lső gondolatom az volt, hogy rendőrt kellene hívni, de rohantam a reptérre, így megvárni nem lett volna időm, amíg kiérnek, szegény ÁLDOZAT pedig nem biztos, hogy bármit is mert volna mondani ekkora túlerő láttán.
Aztán kiértem a Kökire, és még jobban megszeppentem: nem tudom, hogy csak aznap este, vagy ez a "normál állapot", de a barátságosnk eddig sem nevezhető felüljáról félbe van vágva, és egy sötét sikátoron át jutunk ki a TÖK sötét Kökire. Egyetlen lámpa sem égett, csak a BKV buszok világítottak. MIndezt egy veuróőai fővárosban, péntek este. Ez mondjuk már nem a BKV sara, itt ők voltak a fény.
Írtam a bKVnak is egy panaszlevelet, akkora hasa volt a fehér polos kopoasznak, hogy nem lehet nehéz beazonosítani, csak remélem, h nem ő volt a műszakvezető és csak azért nem volt rajta az egyenzakó, mert nem fért bele!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HZCs 2008.05.13. 00:48:55

ELSŐre dobta ki?

s_marky 2008.05.13. 00:59:32

Magyarország,itt mindent lehet...és a magyar köztudat szerint az amerikaiak hülyék és idióták...ja,mi meg intelligens kultúr nép vagyunk,még szerencse,ugye?

Albu 2008.05.13. 01:07:29

Egyre több az ilyen történet. Vagy azért, mert egyre gázabb a helyzet, és nem tesznek ellene (máról holnapra nezéz tenni bármit is), vagy mert újabban fölkapja a témát mindenki. Csak nehogy kamu városi legenda legyen. Nem tudom eldönteni.

szbszig 2008.05.13. 02:06:27

Na tessék. Máskor meg az a baj, hogy koszos, büdös hajléktalanokat nem penderítik le a buszról. Megáll az ész, hogy ezeknek semmi se jó... :)

Jano Labs · http://janolabs.blog.hu/ 2008.05.13. 02:15:49

Az az emlegetett BKV satóosztály-válasz lemaradt-e?

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2008.05.13. 02:38:11

Az idota amcsik engedik a hajlektalanokat utazni mivel azoknak is kell fizetni jegyet ha felszallnak a tomegkozlekedesre.
6 eve elek itt az "idota bunkok" kozott de meg egyeszer nem lattam "kva anyazni" es karmokodni emberket. Tavaly nyaron otthon a West Endbe egy kamasz a kuka melle dobott egy zacskot ezt latva a takaritono ugy elkuldte a k..va stb anya...ba... hogy en csak neztem milyen szep az anyanyelvunk.. Mindenhol jo de legjobb otthon.. itt tok unalmas...

Megdobbent 2008.05.13. 05:28:53

ertekelem: fasznak jarsz haza?! :)))))

Werwolf 2008.05.13. 06:44:31

majd elbeszelget a HR-es az ellenörrel, az meg majd megerti, mert ertelmes...

If you pay peanuts, you get monkeys...

wudu (törölt) 2008.05.13. 07:05:27

lehet hogy durva a bánásmód, de hogy öszinte legyek én sem szivesen utazok a mocskos, büdös hajléktalanokkal. amikor a 7esre a tűző napon felszáll egy és meg lehet fulladni, hiába állsz a másik végére, gusztustalan. szerinted nálunk hogy dobják ki őket a lépcsőházból amikor bejönnek ide "élni" aztán összesz*rják a parkot mögöttünk meg szemetelik...

redriot77 2008.05.13. 07:16:56

"talpra rántotta és úgy KIDOBTA a szerelvényből, hogy az utas térdre landolt."

Milyen utast? Nálad a jegy nélkül utazó, retkes, rothadó hajléktalan ugyanolyan utas, és ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mint bárki más? Ne má'...

Így kéne eljárni mindegyikkel. Vagy ha a csövesnek ingyenes a BKV, akkor másnak miért kell 9000Ft-t kicsengetni érte?

Egyébként talán ez az első hsz-em, amiben vmilyen szinten egyetértek a békávéval. (A "mutasd a csöcsödet is!" brigádnak, és a buszra jeggyel felszállókat lerugdosó faszfejeknek viszont faszkorbácsot! )

renugard 2008.05.13. 07:17:27

Senki sem szagolja a hajléktalanokat szívesen, sőt(!!!), de akkor is EMBEREK, nem pedig állatok, mint egyes BKV alkalmazottak, akik félistennek tekintik magukat, mert kaptak egy kis hatalmat a kezükbe. Sajnos ez nem csak a BKV-ra igaz. Nézzünk csak meg egy halőrt, egy ruhatárost, vagy egy portást. Tisztelet a kivételnek, mind vezérigazgatónak képzelik magukat. Meg sem említve az APEH vagy az ÁNTSZ ellenöreit...

renugard 2008.05.13. 07:18:58

Sőt, nézzünk meg bármely hivatal, szolgáltató vagy bank random alkalmazottját, aki ügyfelekkel foglalkozik!

Secnir 2008.05.13. 07:22:18

azért visszaping mehetne a bkvfigyelőnek, meg még pár oldalnak a blog.hu-n

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.13. 07:44:00

Mégegy:

"Kérdés nélkül megrúgták, majd messzire hajították az alvó utast. Embervadászat a föld alatt?"

KöKi a föld felett van még mindig:D

redriot77 2008.05.13. 07:48:55

renugard: áruházak biztonsági emberei is jók, sokan vmi FBI ügynök - kormányőr - Delta Force kommandós keveréknek képzelik magukat.

A taxisok egy nagy része pedig streetracer - gengszter - éjszaka császára -utak királya szerepet játszik.

Itt mindenki egyéniség.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.13. 07:56:31

A hajléktalanok egy része (rookant)nyugdíjat, másik része szociális járadékot kap. Utóbbi nyilván semmire sem elég, de ha még nem bomlott le az agya teljesen a csövinek, akkor - igénybe véve a szociális ellátórendszereket - egy BKV nyugdíjas-bérletet tud belőle venni, hogy végállomástól végállomásig tudjon egyet szunyálni. A jobbak - főleg télen - menettérti vonatjegyet vesznek, és felülnek valamelyik Záhonyig közlekedő esti személyvonatra, ott várnak egy órát, vagy Debrecenben hármat, és mennek vissza Pestre.

Azoknak, akiknek meg tetszik a BKV-s bukott rendőrök bunkósága, kívánom, hogy részegen történjen meg velük ugyanez! Aludjanak el a metrón, kicsit esetleg még hányják is le maukat, vagy az ülést! Akkor úgy fogják kidobni a barmok (jogosan), hogy "véletlenül a fejét is beüti az oszlopba. Aztán amikor a kotnyeles utasok elhúznak, kihívják a mentőket meg a rendőröket, hogy ez a részeg állat rátámadt a takarítónőre, de megbotlott és elesett...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.05.13. 07:58:37

A BKV-nál nemzeti sport a hajléktalandobálás. Rekordot döntöttek-e?

idegenvezeto 2008.05.13. 08:05:04

redriot77: Döntsd el, hogy mi a problémád?
Mert két egymástól független dolgot említettél:
1.) "jegy nélkül utazó" - ezt írtad előre, gondolom ez a fő gondod: Gondolom halálosan fel lennél háborodva, ha téged k*rnának le hasonló módon a metróról, mikor véletlenül nincs nálad bérlet (ELŐFORDUL!)
2.) "büdös retkes hajléktalan" - ez nyilván egy másik kérdés, lehet vitatkozni azzal, hogy mi az erőteljesebb jog: érvényes jeggyel utazni, vagy a többi utas nyugalomhoz való joga.

A kettő azonban nem függ össze.
Félreértés ne essék, én sem szeretek hajléktalanokkal együtt utazni, de AKKOR SEM EZ A MEGOLDÁS...elvileg egy jogállamban élünk...botrány!

fourgee 2008.05.13. 08:12:29

Ez jellemző... Vagy semmi reagálás, vagy túlreagálás. Megelőzés? Mi az? :) Magyarul: amikor szóvá tettem egy ellenőrnek hogy hajléktalan utazik a járművön, aki büdös és kérje meg hogy szálljon le mert az ő feladata a jegy nélkül utazókat leszállítani, akkor volt pofája annak a mocskos bkv-s ribancnak azt mondani, hogy ez nem az ő feladatuk, nincsen hozzá joguk. Aha, ha nálam nem lett volna bérlet (amit 12 évig folyamatosan megvettem), akkor engem miért szállíthattak volna le? Szóval, azok szartak rá, mint ahogy a jegy nélkül utazó 2 cigányra is, akik közül az egyik elkezdett beugatni nekem, pedig asszem ez is benne van az utazási feltételekben, hogy aki zavarja a többi utast, annak is meg kell szakítania az utazását.
Szóval, van ez hogy elnézik hogy ott utazik, meg van az, hogy kib.sszák. Miért nem lehet kultúráltan megoldani? Vagy ez már nem divat? Vagy nem tudják mi az? Miért nem lehet bevezetni a beléptetőkapukat, meg hogy a buszra mindenki csak az első ajtónál szállhasson fel? Tudom, most egy csapat itt elkezd pattogni hogy nem működne, de volt időm eleget használni a londoni buszokat, és ott működik. Miért van az, hogy itt a reform szó az elmúlást, az elpusztítást, a megszigorítás jelenti? Miért nem az ésszerűsítést, fejlesztést, amit eredetileg? Miért a járatokat akarja először csökkenteni a BKV, miért nem tér át olcsóbb üzemanyagú, olcsóbb üzemeltetésű de ugyanolyan vagy jobb színvonalú járművekre? Csak egy cégtől kapják a gázolajat a nagy füstfelhőket kipufogó buszokhoz? Mert ha igen, akkor az furcsa gondolatokat ébreszt bennem. :)

Bástya elvtárs (törölt) 2008.05.13. 08:31:04

Szerintem ezek az esetek mind olyanok, hogy az ellenőrök már jól ismerik a delikvenst, akit ha letesznek egyszer a metróról, akkor fél óra múlva valahogy beszivárog...

Tajparaszt 2008.05.13. 08:32:06

"lső gondolatom az volt, hogy rendőrt kellene hívni, de rohantam a reptérre, így megvárni nem lett volna időm, amíg kiérnek,"

Betelefonálsz, bediktálod a személyi igazolványod számát és elsietsz.

Neked is biztos jól fog esni, amikor bantu négerek (a néger kifejezés nem rasszista, csak próbálják annak feltüntetni), közelbbi ismeretséget kötnek a végbélnyílásoddal az arra járó meg elsétál a naplementébe, mivel éppen dolga van.

De legalább nem írnád le te barom:)

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.05.13. 08:36:24

privatizálni a picsába a bkv-t is
aztán becsődöltetni, mindenki járjon bicillivel.

staropramen 2008.05.13. 08:45:35

Most van gáz, ugye hölgyek-urak? a humanista feletek tiltakozna a hajléktalanokat kirekesztő meg még a bkv-s verőlegényeknek is képes igazat adni.
Egy német református pap írta 45 után:mikor a nácik elvitték a kommunistákat nem szóltam mert nem voltam az, mikor elvitték a szocdemeket akkor sem szóltam mert nem voltam szocdem,amikor üldözték a hithű katolikusokat akkor is csendben maradtam, amikor elvitték a zsidókat nem szóltam mert nem vagyok az , végül mikor engem vittek el már nem volt aki szóljon.
Ma őt, honap bárkit ha engedjük és most teljesen mindegy ki hol lakik és hányszor fürdik hetente.

szkaccsotjeggel 2008.05.13. 08:48:03

"A vonat végén utaztam. Amikor az elejére értem, már csak egy utas volt a szerelvényben, egy alvó hajléktalan."

"megragadta a ruhájánál fogva, talpra rántotta és úgy KIDOBTA a szerelvényből, hogy az utas térdre landolt. Ezt rajtam kívül 15 jeggyel rendelkező ember nézte végig DÖBBENTEN, és kb 25 kék egyenruhás ellenőr."

pancser

Layosh 2008.05.13. 08:49:40

A BKV monnyon LE!
De tényleg, meddig lehet ezt így csinálni? Ilyenkor hol a Gárda? No nem csak a csövi miatt, hanem az eddigi összes eset miatt...

staropramen 2008.05.13. 08:52:53

Layosh
milyen gárda? nem kellett volna annyit a napon lenni a hosszú hétvégén

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.05.13. 08:58:04

fourgee: gondolod, ha már ekkora szarban van a BKV, hiteleket vesz fel, mert vettek már új buszokat, akkor van még többre pénz? Vagy akarnak még több hitelt felvenni? Na látod. Az első ajtó jó ötlet lenne, ha nem történne meg az, hogy ahogy leszálltak a többi ajtónál, egy-két élelmesebb már fenn is van, jegy nélkül, ha meg rájuk csukják az ajtót, akkor meg pofáznak, hogy ezt hogy képzeli, miközben ő fel akart lógni. Reméljük egyszer működőképes lesz a dolog, de ahhoz nekünk is változni kell.

Aki meg csöveseket hajigál, mert úgy érzi erre van felhatalmazva, az miért nem rúgdossa meg a jó kurva anyját is, hamár egy ilyen trágyadombot szart a világra? Persze ilyenkor sosincs kamera, meg olyan aki látta, csak fórumokra írkálunk, persze tény, ami tény, hogy miért mennél oda megveretni magad, hiszen a 15 utastársadból egy sem menne segíteni, vagy hívna segítséget. Szóval mint előbb is mondottam, nekünk is változnunk kell és néha elő kéne jönnie egy olyan dolognak, amit úgy hívnak szimpátia.

odonke77 2008.05.13. 09:01:55

Sajna az a hejzet, hogy egyszer már úgy is beszóltak a batyin a hévnél álló nagy darab bunkó ellenőrök, hogy volt bérletem!
Szerintem azért akarják a Magyar Gárdát betiltani, mert majd az ellenőrökből állítják elő az új gárdát!
Demszky is el mehetne ebből az országból! Kb Alaszkába!!

Gumidomino 2008.05.13. 09:02:08

nyugi, nem is nálunk volt.
"veuróőai fővárosban"

Gumidomino 2008.05.13. 09:03:46

csak a harc, az éri meg

Gumidomino 2008.05.13. 09:05:03

nőjön be az orra luka!

(tripla-e?)

Sati 2008.05.13. 09:05:41

Kitalátor édes! Létezik, hogy te még nem hallottad: a hajléktalanok azért nem mennek szállóra, mert gyakran kirabolják őket. Ez mesmeg az utcán is megtörténik velük alvás közben. Szerinted egy több ezer forintos bkv bérlet meddig maradna meg a zsebében?
Amúgy meg ki lehet tessékelni a hajléktalant is emberségesebben a metróból, ő is ember. Rajtuk kívül több ezren nem vesznek bérletet, akik pedig jobban megengedhetnék anyagilag, és őket mégsem dobják ki,szó szerint az ajtón . Majd, ha ez a gyakorlat változik, akkor lehet esetleg beszélni,arról, hogy egy hajléktalan miből vegyen bérletet, és az t hol tárolja. Nem ők okozzák igazán a több milliárdos veszteséget. szerintem...

Petr 2008.05.13. 09:19:26

...beléptetőrendszer kéne...de csak akkor, ha már olyan színvonalú a "szolgáltatás"...mert mi tagadás, egy békávé jegy nem ér meg szerintem 270 ft-ot,a jelen szolg.szinten max egy 100-ast adnék egy jegyért...arról nem is beszélve, hogy időnként össze kell csapni a békávés ellenőrös biztiőrös hiéna csapatokkal....inkább járok autóval...

nasa 2008.05.13. 09:23:21

Nem csak a BKV-ről kellene beszélni, hanem legfőképp arról, hogy miért nem szólalt meg senki, aki ezt végignézte - az ellenőrökkel szemben megszólalni, ehhez azért nem kell nagy bátorság

AlulírottFentemlített 2008.05.13. 09:58:51

Ez egy pünkösdi rémtörténet, oh my God !

nosegely · http://wita.hu/index.php?show=post&post=315 2008.05.13. 10:03:45

kezdem úgy érezni, hogy a BKV ellen lejárató kampány megy...

csak én azt nem értem, hogy régebben ilyenek nem voltak? Vagy miért pont most jönnek elő ezek a dolgok?

Krypton 2008.05.13. 10:04:48

veuróőai főváros

BobaFett 2008.05.13. 10:16:01

Mondjuk a köki azért néz úgy ki ahogy, mert végre valahára elkezdték felujítani, szóval az nem gáz szerintem.
Más kérdés hogy én úgy csináltam volna, hogy dózer az egész és a munkálatok alatt a határ út a végállomás, buszok is oda mennének.

- Rendi - 2008.05.13. 10:17:01

A BKV-figyelő blogon nem hajléktalanról volt szó:
"Amikor az elejére értem, már csak egy utas volt a szerelvényben, egy alvó férfi. Nem tűnt különösebben rendezetlennek, nem csinált semmit, diszkréten ült és aludt - csak épp nem vette észre, hogy végállomás."

Nah most akkor mi a helyzet?

Krisztina (törölt) 2008.05.13. 10:19:37

Valaki vilagositson mar fel, mert lemaradtam es nincs kedvem utana olvasni, miert sztrajkol a BKV? Nincs eleg baja?
Az USA-rol meg annyit, hogy sok rosszat el lehet mondani roluk (mint minden egyeb nemzetrol) es valoban eleg tavol van az atlag ertelmi szintje egy atomfizikusetol, DE: rendkivul udvariasak, segitokeszek es turelmesek. (itt nem NY-rol es Chicagorol beszelek, hanem egy atlag amerikai varosrol)

nem várt fordulat 2008.05.13. 10:36:34

elmentek ti a picsába....
ez a bejegyzés megjelent tegnap a bkv figyelőn, és most tessék figyelni, meg lehet nézni, ott így ál!!!

2008. május 9-én este 3/4 10 körül érkeztem a Kőbánya-Kispeti metróvégállomásra, metróval. A vonat végén utaztam. Amikor az elejére értem, már csak egy utas volt a szerelvényben, egy alvó férfi.
_NEM_TŰNT_KÜLÖNÖSEBBEN_RENDEZETLENNEK, nem csinált semmit, diszkréten ült és aludt

Ez itt már így jelenik meg:
egy alvó hajléktalan.

eszem faszom megáll, vagy a homár ferdít, vagy a posztoló kétszer is beküldte másképp:

bkvfigyelo.blog.hu/2008/05/12/utasokat_dobalnak_ki_mar_a_metrobol_is

döntsük már el mi van.

nem várt fordulat 2008.05.13. 10:38:26

Most veszem észre, Rendi is ezt írta...

mijazma!? 2008.05.13. 10:41:08

Ha jogvédő volt az utas, akkor megbocsizva az ellenőrelftársnak.

AlulírottFentemlített 2008.05.13. 10:46:37

A bkv járatain aludni életveszélyes és tilos!!!

Vagy szarjak sünt?

AlexWolf 2008.05.13. 11:03:05

Jano Labs:

A BÉKÁVÉ fiktív válasza:

Tisztelt Panaszos!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunk igénybevétele során kellemetlenséget okoztunk Önnek, melyért ezúton szíves elnézését kérjük, de lesz@rjuk.

Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk a jogos bevételek megszerzése érdekében biztonsági őröket is alkalmaz utazási jogosultságának ellenőrzésére. Társaságunk a biztonsági őröket a feladat ellátásához szükséges képzésben részesítette (karate óra, beszédtechnika stb.). Ez azt jelenti, hogy a Biztonsági Szolgálat őrei a BKV járatairól nyugod szívvel hajigálhatnak le embereket, mert úgysem mernek szembeszállni velük.

Az ellenőreink az utasokkal szemben fizikai kényszert alkalmazhatnak ha kedvük tartja, és a rendörség megérkezése előtt elfuthatnak (ez minden magyar államporgálnak joga).

A Biztonsági Szolgálat munkatársai területvédelmet is ellátnak, szükség esetén kötelesek arányos fizikai erővel a szolgáltatást jogosulatlanul igénybevevő, vagy alvó és részeg, vagy azt megkísérlő személyeket, az utazásból kizárni és megverni.

Az utazási feltételek mindenkire egyaránt vonatkoznak. A jegyellenőrzés során sem ellenőreink, sem a Biztonsági Szolgálat munkatársai nem tesznek különbséget az utasok között mindenkit megvernek és mindenkinek beszólnak, aki nem szimpatikus.

A történtekért ismételten szíves elnézését kérjük, de még mindig leszarjuk!

A szolgáltatásunk igénybevétele során - az utazási feltételeink betartása mellett - kellemes utazást kívánunk Önnek!

Budapest, 2008.

Üdvözlettel:

Szücs Katalinka
ügyfélszolgálat-vezető

staunch (törölt) 2008.05.13. 11:13:45

A Kökitől kb 10 percre lakom így sajnos minden nap minimum kétszer megfordulok városunk eme ékkövén.
Mondjuk ha nekem lenne a munkám az, hogy napi 8 órában berúgott, bevizelt embereket szedjek ki a metróból lehet én se finomkodnék sokáig.
Könyörgöm folyton azt hallom így emberi jogok , úgy emberi jogok dehát hol vannak a fizető utasok jogai. 9000 forintért el lehetne várni egy tiszta rendezett tömegközlekedést.

Oké kiveszem a kezem a biliből...

bikafity 2008.05.13. 11:26:16

Akit zavar a szemét eltávolítása,
itt a fertőzésveszélyes békésen utazó
virágillatú hajléktalan kidobására gondolok,
az járja végig a nagyvárosokat az országban,és gyűjtse össze az ilyen embereket,vigye haza és éljen velük.
Egyébként pedig a BKV szolgáltatásainak
igénybevétele senki számára nem kötelező.Az eset tanúja miért nem hívott rendőrt?
Miért nem tett semmit hogy ne történhessen meg a szörnyű tragédia?
Lehet hogy KAMU a hír!?

Tutanhamon 2008.05.13. 11:33:52

EnZsolt 2008.05.13. 08:58:04
fourgee: gondolod, ha már ekkora szarban van a BKV, hiteleket vesz fel, mert vettek már új buszokat, akkor van még többre pénz?

Nincs pénz, mert Antal és társai szétlopják a céget. Az alvállalkozóknak - akik nem sztrájkolnak a BKV sztrájk idején - vajon miért nyereséges a szolgáltatás? Kis cég gazdaságosabban tud működni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.05.13. 11:35:08

1. Az amcsik nem azért nyugisabbak mint mi mert olyan jólneveltek, hanemmert a középosztály birka. Úgy látszik a gondolkodás képessége errefelé csak azoknak adatik meg akiknek trükközni kell az életben maradásért. Másrészt az amcsik sem olyan jólneveltek, ld. mennyi lövöldözés van mostanában.

2. OK hogy büdös a csövi de TÉNYLEG ki lehet rakni normálisan is. Én sem rugdosom őket pedig volt hogy odajöttek autószerelés közben hogy segítenek... elzavartam őket, de fizikai kontaktus nélkül "nem adok huszast, és nem engedem hogy hozzányúlj bazzeg"

A BKV-nak meg anyját. Ha nem lenne olcsóbb autóval járni (itt Pécsett is olcsóbb, és gyorsabb még dugóban is ez a vicc!) akkor lehet hogy többen használnák.

Gettóblaszter 2008.05.13. 11:35:21

Egész Budapest egy nagy rakás szar, ne csodálkozzatok, hogy néha kidobnak a metróból, vagy seggberaknak a Gellérthegyen. Lesz ez még rosszabb is.

elwood 2008.05.13. 11:48:36

Pedig biztos csak a múlkori Máv kalauz ment haza metróval, és rutinból elaludt a széken fekve.

A posztolónak kívánom, hogy mindig kultúrált ügyintéző bkv ellenőrök, valamint szolídan szunyókáló hajléktalanok között utazzon. Akkor nem fog panaszkodni.

gonossz 2008.05.13. 11:49:39

szerintem teljesen mindegy, hogy valaki hajléktalan-e vagy sem. szerintem magyarorszgon jelenleg semmilyen biztonsági őrnek nem áll jogában erőszakot alkalmazni senkivel szemben, hacsak nem bűncselekményt akadályoz meg( a jegy nélküli utazás nem büntetőjogi kategória, polgári peres eljárás tárgyát képezi). ilyenkor a cselekmény arányosságát a bíróság fogja megítélni(már ha van utána feljelentés) a biztonsági őröknek semmivel nincs több felhatalmazása bármilyen tettlegességre, mint mondjuk a takarítónőnek... szóval aki csak egy ujjal hozzám ér arról utána a gatyáját leperelem....és erre buzdítok mindenkit. ha a bkv már kifizet majd 15-20 millió forintot vagy többet az egymás utáni biztosan elvesztett ügyek után, majd meggondolja kit alkalmazzon. azért kíváncsi lennék ezekre a verőemberekre, mit csinálnak majd akkor, amikor valaki, akiből nem nézik ki( mert ugye ahhoz sosem szólnak), erősebb lesz náluk és 2-3 ilyen kopaszt lekongat. gondolom akkor a tv-ben könnybe lábadó szemmel fogják mutogatni a sebeiket és persze ők nem lesznek restek rendőrt hívni. egyébként úgy tudom a metron is van rendőrjárőr, vajon ők hány esetben léptek eddig közbe az utas védelmében és hány ellenőrt/biztonsági őrt vezettek eddig elő?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.05.13. 12:12:10

AlexWolf,
"Az utazási feltételek mindenkire egyaránt vonatkoznak. A jegyellenőrzés során sem ellenőreink, sem a Biztonsági Szolgálat munkatársai nem tesznek különbséget az utasok között mindenkit megvernek és mindenkinek beszólnak, aki nem szimpatikus."

LOL
De mi az, hogy Szűcs Katalinka? Erre minimum Kiricsi Karola dukál!

úrilány 2008.05.13. 12:33:03

redriot77 2008.05.13. 07:48:55
Itt mindenki egyéniség.

:$ én nem... :$

amúgy tényleg egyre durvább dolgokat hallani, mi történik ott abban a navvárosban, de jó, hogy cska ritkán járok arra....

Secnir 2008.05.13. 12:53:34

karnélkülitől rokkantigazolvány, alvót kibaszni mint a macsekot szarni, jónő utasnak beszólni és ajánlatot tenni, buszról ledobni még akkor is ha van jegye.
nos itt tartunk.
Európa 2008.
koszos, rosszulöltözött szagos ellenőrök.
csak egy megjegyzés: fejétől büdös a hal.

AlulírottFentemlített 2008.05.13. 13:26:54

Az lenne a jó, ha az ellenőrök olyanok lennének, mint a szilveszteri sztallóne (Dredd bíró)űr-rendőrős filmjében, amikor is rögtönítélő bíróság azonnal el is ítélné a jogsértő utast, s a kaller végrehajtaná a kiszabott büntetést.
Alvásért pl. felszólítás nélküli szerelvényből történő kidobás a bünti.

Vagy ez már a valóság?
Akkor nem álmodtam!

Elnézést, én otthonhagytam....., a másik kabátomban volt, áááááááááááááááááááá,ne bántsanak !!!!
Ártatlan vagyok!
Nem dőlök be!

Segítsééééééééggggg!

liven 2008.05.13. 13:43:36

"A vonat végén utaztam, mire előre értem...." (a végállomáson). Nem az ellenőrők szoktak végigmenni a végállomáson???

Secnir 2008.05.13. 14:02:42

várom azt a percet, amikr kiderül a felsővezetés által készített szakmai járatmódosításról, hogy egy cigány jósnő vetette kártyából 4.000 forintért.

Nagyvakond 2008.05.13. 14:03:10

...
Ahogy tempósan ám komótosan haladtam az automobilok morcosan türelmetlen oszlopa mellet, egyszerre átsütörr a nap a háztetők felett, lábszáramat, alkaromat, nyakam s arcomat körüllengte a menetszél, s közben az a dal pilinckázott a fejemben, amit még feleségem dünnyögött.
A pedálok nyekeregve ugyan, deütemesen forogtak, meg-megzörrent a tavaszi eső bepöttyözte sárvédő, s kimondhatatlan szabadságérzés töltött el, mint minden nap biciklivel...

jesszumpepi (törölt) 2008.05.13. 14:38:34

Múltkor beírtam,hogy milyen ótvar küllemű ellenőrök állnak Újpest Központban.
Mostanában jobb az ellenőrök kinézete.
A BKV-nál valaki olvassa a Homárt?

gergo1000 2008.05.13. 15:24:47

hm..
" Nem tűnt különösebben rendezetlennek, nem csinált semmit, diszkréten ült és aludt "
a tobbseg budos, koszos emberekrol ir a hozzaszolasaban.
Nem értem:)..még amikor én érettségiztem nem volt szövegértés..lehet ezért nem értem, hogy hogy "jöttek ide" a büdös, koszos emberek?
biztos az ejszaka, az ellopott lovakkal:)

gergo1000 2008.05.13. 15:25:09

hm..
" Nem tűnt különösebben rendezetlennek, nem csinált semmit, diszkréten ült és aludt "
a tobbseg budos, koszos emberekrol ir a hozzaszolasaban.
Nem értem:)..még amikor én érettségiztem nem volt szövegértés..lehet ezért nem értem, hogy hogy "jöttek ide" a büdös, koszos emberek?
biztos az ejszaka, az ellopott lovakkal:)

csillag23 2008.05.13. 15:45:29

Az, hogy valakinek van érvényes jegye egyébként még nem teljes feltétele az utazásnak!
Pl:
1; Ha más embereket zavar az illetlen viselkedése, nem túl kellemes illata, akkor simán le lehet küldeni jegy ide vagy oda.
2; Öreg néni segítséget kér felszállásnál (ezek általában fel is állítják a fiatalabbakat a helyért), őt is simán le lehet tessékelni, sőt fel sem kell engedni, mivel nem képes egyedül az utazásra. Jegy szintén nem számít!
3; Ami engem is érint: szobatiszta, ápolt, jól nevelt kutyusommal hiába van jegye simán ledobnának, ha nem tenném fel rá a szájkosarat!

Szóval tessék alaposan elolvasni az utazási feltételeket, mert ezek mind benne vannak, és akkor majd rájövünk, hogy a jegy nem minden!

Lalikiraly 2008.05.13. 15:53:09

A csöveseket sztem is rakják le a buszokról. az egyéb kissebbségi galeriket is le kéne. Me hogy azok is ingyen utaznak. Viszont én megmondom őszintén a BKV nem érdemli meg hogy egy büdös fillért is fizessenek az emberek a jegyért. Mocskosak a buszok a villamosok. A Hannóveri Német szaroktól aranyere lessz az embernek. Mert a Német igénytelen és nem szereti ha huzat van az ülésen. A Magyar még igénytelenebb mert meg is veszi a Német kidobott szarját. Ennyit róla. A büdös életbe nem volna ezért a szolgáltatásért fizetni szabad. Rohadjon meg az egész ott ahol van.... Rövide ennyi a véleményem róla.

Csutka 2008.05.13. 16:56:48

Ingyenhelikoptert mindenkinek! Az ellenőröket meg fel kéne váltani biztonsági kapukkal-> persze ez lehetetlen, mert kispórolnák belőle az anyagot, mindíg hibás lenne és szétverné a sok kellemes honfitársunk...

Káposztakukac 2008.05.13. 17:13:22

2 kérdés:

1)csövesnek volt jegye?

2)titeket basszátok meg minden zavar? ha csöves van a buszon/metrón és nem zavarják le őket akkor az, ha lezavarják akkor meg az. idióta bagázs.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.05.13. 17:20:17

Elítélem az erőszakot, de úgy gondolom a határozott fellépésre szükség van! Csak remélni tudom, hogy 5000 másik esetben normálisan jártak el pl. távolról rászóltak a hajléktalanra, esetleg gumikesztűt és gázállarcot felhúzva közelebbmentek és finoman felrázva kivezették az állomásról (lehet nyilvántartásba is venni: kezdőknek kiválló lehetőség körmölni a munkalapokat stb.)

Szóval ha számos esetben korrektül járnak el akkor azt mondom ennyi belefér. Sőt: az egész állomásra ki kell terjeszteni ezt. Aki nyáron a +35 fokban keresztülment már Kökin és a lépcsőn érezte milyen a tömény a vizelet és hányásszag annak talán lehet fogalma arról, hogy milyen radikális lépésre lenne itt szükség mert a "lécci ne sz*rj az állomás területére, mert egyrészt széthordják az utasok másrészt éktelen büdös" már nem használ!

Azt az egyet visszasírom a komcsi időkből, hogy akkoriban nem volt hajléktalan a metróban.. nem a békávés őrök (nem voltak és nem is volt rájuk szükség) hanem a rendőrök szedték őket össze.

De ha én utaznék részegen, büdösen velem is ugyanezt tehetnék önként dobnám ki magam a peronra.

Pikka 2008.05.13. 18:43:32

Tegyék le a csöveseket a buszról persze, de azt is lehet rendesen...mármint meg lehet próbálni rendesen megkérni, ha nem száll le még mindig lehet dobálózni.

Így talán el lehet kerülni efféle tévedéseket:
Igaz, még sosem láttam súlyos cukorbeteg embert, mondják, hogy ha leesik a cukruk, akkor olyanok, mint a részegek. Talán ez vezetett oda, amikor egy nyugdíjas bácsit ledobott a sofőr a buszról. Nem, nem BKV, Ptrt, Pécs... A bácsi cukorbeteg, rendszeresen méri a cukrát, de gondolom -mint minden betegségnél- itt is előfordulhatnak váratlan helyzetek. Szóval a sofőr részegnek nézte és úgy ledobta a buszról, hogy eltörött a bordája.

Persze mindkét szemszögből meg lehet érteni: ha egész nap részeg és büdös embereket kell leszállítani a buszról, akkor nyilván én is kissé hirtelen lennék.(bár nem tapasztaltam, hogy aktívan dobálnák le őket, naponta minimum 4 buszon megfordulok és mindig van pár borz...sőt, láttam olyat is, akkor ott és akkor a Konzum és az Állomás közt szarta össze magát a 7esen...)

Ugyanakkor szerintem az lenne az alap, hogy elöször megkéri az illetőt, hogy szálljon le..biztos vagyok benne, hogy a részegek/csövesek között is van olyan, aki egy udvarias szóra is leszállna. A többit meg lehet lökdösni, rúgdosni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.05.13. 20:37:07

Satika!
De, tudom, sőt még azt is, hogy tizenéves cigánykurvák addig ölelgetik a csőférgeket, amíg el nem emelik a bankkártyájukat és azt az elrejtett, ált. kemény papírt, amelyikre felírta a nyomorult a PIN-kódot.

Szerintem ebben a történetben nem az az elsődleges, hogy jogosult volt-e a csöves(?) az utazásra. Ki sem derült. A lényeg az, hogy joga van-e egy BKV-snak, hogy testi erőszakot alkalmazzon bárki ellen.

Pikka 2008.05.13. 21:13:04

Kitalátor: szerintem nem a jog a kérdés...biztos van olyan eset, hogy azt a valakit el kell onnan távolítani (büdős, részeg, zavar másokat, ő is erőszakos stbstb). Csak elöbb a száját nyissa ki...már a majmok is tudnak kommunikálni

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.05.13. 22:44:51

@Csutka :
Szétvernék? Másnapra már a kaput is ellopnák! :-D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.05.13. 22:46:35

@Pikka : De a majmok megsértődnek ha 1 BKV (PKRT?) ellenőrhöz hasonlítod őket.

Pikka 2008.05.14. 06:56:35

Bocs, majmok:D
Bár megjegyzem BKVval évente 3szor utazok, de Pécsen normálisak az ellenőrök (némelyik igen cuki, és 2ajtóst se láttam még). Szóval őket nem bántom, kivétel meg mindenhol van.

betépett felhasználó 2008.05.14. 08:50:31

Happening volt, nem lealazas.
Nem ertesz te a muveszethez.

Mike36 2008.05.14. 16:28:42

Hajléktalan jóideje nem aludhat a mtrókocsiban, ez nagyon helyes
10 éve nmég simán elfeküdtek az ülésen, görényszagot árazstva
nem kell a hajléktalanoknak beköltözni a metrókocsikba

malkavitamin ventrueknak 2008.05.14. 18:04:07

1. Könyörgöm, szövegértés! Ez speciel nem hajléktalan volt, csak -gondolom rutinból- ugyanúgy kezelték le...
2. El lehet ezt intézni normálisan. Én egy alkalommal igaz nem elaludtam, hanem túlsággal belemerültem egy könyvbe, metróvezető néni kiszállt, megállt mellettem, de addig, amíg nem látta, hogy befejezem az adott részt, nem szólt volna:D (oké, nagyjából fél percet kellett várnia...) utána megérdeklődte, mi volt az a jó, nevetett egy sort, mert neki is a kedvence volt, és ment. Ledobás nem volt, csak egy szintén mosolygós ellenőr, aki fel is kísért, mert olyan kedve volt. Szóval elég egyedi esetnek tűnik a dolog... legalábbis intézik másképp is. (Oké, tudom. Az én esetem volt egyedi:D, meg a bili és a kéz összefüggései...)
3. Nem fix, hogy részeg, aki úgy néz ki, koordinálatlan, szeme tág, arcán fura kifejezés, támolyog, összeesik stb. Rohadt szar érzés ám, amikor asztmás vagy, nem kapsz levegőt, már mozogni is alig tudsz, segítséget akarsz kérni, és kikerülnek az emberek "részeg a csaj..." vihogással... És a cukorbeteg leheletének elég fura, olyan acetonos szaga is van, holott amiket produkál, elsőre részegségnek tűnik...
4. Ha csöves volt... akkor miért csak a metróról dobják le őket? Buszról, villamosról (agresszív egyénekkel együtt) miért nem?
Bocsánat...

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.05.15. 20:44:38

A hajléktalanok folyton beülnek aludni szerelvényekre, padokra fekszenek stb... egy ideig az ember elhajtja őket szépen vagy csunyán aztán már ideges lesz, mikor pályaudvaroztam napi 8-10 hajléktalant kellett kiraknom egyre csökkenő türelemmel, nade kihajítani, tetlegesen azért álljon már meg a menet.Meg kell fogni a kabátját, megemelni és kényszeríteni ezzel hogy hagyja el a szerelvényt, ezt megteheti, mást nem.
Egyszer hajítsa már ki valaki a bkv-sokat is!Vagy egy telibevert oktatást kapjanak már mik a jogaik és a kötelezetségeik, mert óriása a különbség
aközt amit tesznek és amit tehetnek.

Alikam 2008.06.03. 11:05:49

Összefogás, kérem, összefogás.
Hol van itt az összefogás???

Mi van már? Már a szaros jegyellenőröktől is be vagyunk szarva?

Ha parasztkodnak, el kell őket küldeni a jó kurva anyjukba. Ha meg nem mennek, akkor pofán kell őket baszni, de ne nézzenek már bambán az utasok!

Az biztos, ha én találkozom bunkó ellenőrrel, aki éppen az utast baszogatja, meg fogom ráncigálni.
süti beállítások módosítása