Tékozló Homár

A lopás a normális állapot a Magyar Postánál

2008.06.10. 00:00 | szily | 207 komment
Igazából rohadtul képmutató dolog azért pellengérre állítani egy hivatalt, mert lopnak ott. Mindenhol lopnak, az Indexben is, kajajegyet, fülhallgatót, ilyesmit, de itt legalább újságírók egymástól, nem pedig egy állami szolgáltató monopólium alkalmazottai a kuncsaftoktól. Szóval képmutatás ide vagy odavicces dolog, ha már az ügyfelek előtt sem titkolják, hogy az értékesebb csomagokat meg kell védeni az enyves kezű postásoktól. Akik nyilván törpe kisebbség, csak jóval feltűnőbbek, mint nem tolvaj társaik. Levél alant.

Ma olyan „élményben” volt részem a Magyar Posta 112. számú, budapesti kirendeltségén, hogy azonnal billentyűzetet ragadtam.

A sztori előzménye dióhéjban: ebay-en kinéztem egy objektívet, amit annak rendje és módja szerint meg is rendeltem Nagy-Britanniából. Mivel olvastam már a horror Magyar Postás sztorikat, természetesen biztosítást is tetettem a szállításra (amúgy csak a postai szállítást vállalta a feladó). No mindegy, a csomag annak rendje és módja szerint megindult a ködös Albionból (itt jegyezném meg, hogy június 6-án, pénteken adták fel és 9-én, hétfőn már az értesítő ott volt a postaládában – vannak gyorsan kézbesítő posták is a földön?). A kaland itt kezdődött el.

Már az furcsa volt, hogy nem az otthonomhoz közeli postán, hanem a jóval odébb található 112-es (a körtérnél) postán találom a küldeményt. Ezért fel is hívtam a posta telefonos ügyfélszolgálatát és a csomagszám ismeretében egyeztettem: tényleg ott van-e a küldeményem. Megnyugtattak, hogy igen, ott van (a cetlin öles betűkkel virított: 16 és 20 óra között át lehet venni). Fél 6-kor beálltam a kígyózó sorba (naná J). Az első meglepetés: az ajtóban egy nő sorszámot osztogatott, a következő szöveg kíséretében: csak statisztikai célokra van, nem kell vele semmit csinálni, és bármelyik ablakhoz beállhat(nak)! Oké, ha statisztikai célokat szolgál, akkor nem kell, gyors gyűrés, táskába bedob, várakozik. Az előttem lévő nő is hasonlóképp gondolkodott, aztán meg is kapta a magáét: az ablak mögött trónoló, kb. 20 éves, ámde rendkívül bunkó stílusú postásnő kerek perec elzavarta, mondván: hol a sorszám, neki az kell, ha nincs, akkor nincs levél se! A szomszéd ablaknál egy fickó azért repült, mert „rossz ablakhoz állt” (az illető szóvá is tette: még jó, hogy kint azt mondták, bármelyik ablakhoz lehet jönni). Én gyorsan kisimítgattam a fecnit, bájosan rámosolyogtam a hölgyre és hogy segítsem, még azt is hozzátettem: csomag lesz, ne levelet keressen (a küldemény ajánlott volt). Csaj el, sor mögöttem nő. Keres… Keres… Keres. Majd visszacsattog: „ez a küldemény nincs itt”. Én: „ez most nem nyert, direkt megkérdeztem telefonon” (mögöttem álló srác felröhög). Csajszi unottan bambul, visszacsattog a raktárba, majd vissza: „az 1-es ablaknál át lehet venni” (én a 7-es ablaknál álltam). Hát ez nem értem, de jó… Átballagok az 1-es ablakhoz (valami pénzbefizetős lehet, mert az ott ülő körül millió csekk). Mondom: nem én vagyok a hülye, de ide küldtek. A nő elveszi a papírt, és közli: a 8-as ablak a nyerő! Mondom, anyád, ne szórakozzanak itt velem… De mit lehet tenni, vissza a sorba. Azért biztos, ami biztos alapon kértem egy statisztikai célokat szolgáló sorszámot és kígyóztam a 8-as ablakhoz. Ezúttal férfi „eladó”, mondom, hogy az előbb már próbálkoztam a szomszédban, most itt is nekifutnék, hátha (meg ide küldtek). Csávó elindul „vadászni” És igen! A doboz varázslatos módon előkerül – és most jön csattanó: páncélszekrénybe volt zárva, mert – idézem – „különben ellopnák”! Mármint a postán belül?

Üdv,

egy hűséges olvasótok
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskicsicsiga 2008.06.10. 00:11:23

ebből nem csinálnék postot
ez lehetett Freudi elszólás is...

További magyar hang 2008.06.10. 00:39:55

Valszeg attól féltek, hogy nem mész érte ma, és éjjel betörnek a postára az értékescsomaglopók, ezért zárták el a páncélszekrénybe, amihez természetes minden ott dolgozónak van hozzáférése.

lókupec 2008.06.10. 01:03:11

Én csak azt szeretném mondani, hogy mikor mi idejöttünk a Kárpát-medencébe, az éjszaka ellopták a románok a lovainkat.
Mondjuk nem voltak páncélban, ez tény...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.06.10. 01:45:40

milyen objektiv volt? :)

Az mondjuk bevett szokás, hogy a csomagokat csak bizonyos postafiókokban lehet átvenni, nekem a Dózsán volt ez a hivatal, gondolom kerületenként van egy fiók, ahova kiviszik a csomagokat (max). Engem nem is a lopós beszólás, hanem a sorszámos szórakozás akasztott ki a legjobban, meg a csipőből érkezett 'ez itt nincs' válasz, még szerencse, hogy nem hagytad magad lekoptatni olyan könnyen.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.06.10. 02:01:04

ezért jó az olyan postás mint amilyen a miénk aki bármilyen küldeményt, legyen az ajánlott levél vagy netán biztosított csomag, bedob/begyűr/a postaláda tejére tesz anélkül, h a becsengetésre a legkisebb erőfeszítést tenné.

Mirko 2008.06.10. 02:27:43

Még istenes, hogy volt eszük elrejteni. Hátborzongató, na.

sindarab 2008.06.10. 06:05:11

Én 100 éve képtelen vagyok megérteni, hogy a Magyar Posta miért csak délelőtti műszakban hajlandó kézbesíteni. Ha olyan családban élsz, ahol mindenki dolgozik vagy iskolába jár (és ez legalább a lakosság fele), akkor minden esetben mehetsz a postára a csomagodért, vagy ajánlott leveledért. Közben ugye, ki van fizetve a kézbesítési díj, kézbesítés pedig gyakorlatilag nincsen. Miért ne lehetne két műszakban kihordani a küldeményeket? Mondjuk a postás másodszor már délután 2 és 6 óra között próbálkozna. Ha ismeri a címzettet, akár előszörre is.

Szil-Ka 2008.06.10. 06:42:09

Sindarab, szerintem mar elsore sem viszik ki a csomagokat a postas, gyalog/motorral/biciklivel nem indul ugy el, hogy furtokben lognak rajta a csomagok. Az ertesito joval kevesebb helyet foglal a taskajaban.

Egészségesebb cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.06.10. 07:21:47

Na, már az is baj ha megvan a csomag?
Pezsgő előkap stb.

ezoli83 2008.06.10. 07:23:30

Igen vannak gyors postások. Nekem az eBay-es rendeléstől számított 2. napon már a kezemben volt a cucc, amit Hong Kong-ban adtak fel. Bár én is mindenre kötök biztit.

lókupec 2008.06.10. 07:36:09

Kedves sindarab, hozzászólásod egy alapvetően hibás tézisre alapul, miszerint a Posta (az zéerté, ugye?) megpróbál alkalmazkodni a vevői igényekhez. Nem így van. Lesz*rja, h mi a jó a szolgáltatást igénybevevőnek. Lényeg, hogy a szabályzat - mely kirendeltségenként, néha alkalmazottanként dinamikusan változik - be legyen tartva.

lókupec 2008.06.10. 07:41:52

Egyszer beszóltam nekik a picsogóvonalon, hogy kaptam egy értesítést, miszerint csomagom jött. Panaszkodtam, hogy ez már a sokadik alkalom, hogy csak az értesítőt dobja be a droid, de cseszik becsöngetni, vagy valami. Válasz: a nagyobb csomagokat a kézbesítő nem viszi ki, csak értesítőt hagy, hogy mikor, hova lehet érte menni. Szóval az ilyen sz*rjon postaládát.
Azóta belföldi csomagnál személyes átvétel, ismerősökkel kallerposta, külföldinél TNT, v DHL.
Posta: lerombol, feléget, beszánt, sóval teliszór, béke poraira.

kiskicsicsiga 2008.06.10. 07:45:11

lókupec, inkább dobjon kis fecnit a postaládába,elmegyek érte, minthogy beletuszkolja, és mikor rájön,hogy már se ki-se be, otthagyja.
Mint multkor könyvet...gyönyörű lett...

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.06.10. 07:46:45

Én ezt a lopás dologt úgy általában nem értem.

Gondolom nem ezer ember foglalkozik a csomagokkal, ezért a szállítás minden szakaszában az átadásnál meg kell győződni róla, hogy még érintetlen-e a csomag. Már van olyan csomagolás, amit nem lehet visszazárni anélkül, hogy ne lehessen látni, hogy felbontották.

Ha pedig lehet látni, hogy felbontották, akkor be lehet határolni azt a néhány embert, aki hozzáférhetett, és közülük megkeresni a tolvajt.

Ha nem lehet megtalálni a tettest, akkor arányosan elosztva levonják a fizetésükből (azoknak, akik hozzáférhettek) az eltűnt dolog értékét.

Ezzel a módszerrel hamar megszűnnének a lopások, mert senki nem akarna a másik lopásáért fizetni, ezért rajta tartnák egymáson a szemüket.

MacWolf · http://www.travian.hu/?uc=hu1_23494 2008.06.10. 07:52:15

Amire nincs biztosítás, az nem is létezik.

jön Pipacs bácsi a nagykéssel, trallala 2008.06.10. 07:54:29

szarjanak sündisznóbőrbe varrt postaládát, szerintem

T2006 2008.06.10. 08:15:09

A postásunk szabadságon volt, a helyettes hihetetlen érzékkel kézbesített! A 12! házból álló utcán mindenki kapott valami levelet, de csak nagyon ritkán azt, ami neki szólt! Hiába van kint minden házon a házszám! Mi két szomszéd leveleit is megkaptuk. De a legszebb az egészben, hogy a nagy kézbesítés közben kb 50 máshova szóló levelet felrakott a kerítés tetejére és ott is hagyta. du 6-kor már nem vártunk tovább, felvittük a központi postára. Érdekes módon, mikor leadtuk, nem nagyon csodálkoztak! Biztos ez a természetes! (A saját postásunkkal, még soha, semmi gond nem volt!)

cheega 2008.06.10. 08:19:13

barmelyik ablakhoz, persze, a cetlivel, de nyilvan nem a level, csekk stb felado ablaknal akarod felvenni a felretett cuccot. a cetlivel mehetsz barmelyik ablakho' erted, a cetlivel. nem akarmelyik ablakho', csak a cetlivel

S0und 2008.06.10. 08:32:19

én abba bíztam hogy legalább ellopták, de nem :\ csalódott vagyok!

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.10. 08:32:55

Szegény postás félrerakta magának az objektívet, a gazdi meg paraszt módon érte ment! Hát szégyellje magát, pedig de szép karácsony lehetett vóna postáséknál!!!

S0und 2008.06.10. 08:39:48

Hogy valami értelmesnek tűnő hozzászólást is nyomjak. Nem kell azon csodálkozni, hogy bizonyos külföldi online boltok nem szállítanak semmit kishazánkba, mert sorozatosan eltűnnek a csomagok. Ez volt a posta. Máv Cargo: miért ment nekik olyan szarul? Mert volt egy csomó lopás ott is. Jött a telefon a forgalomirányítástól, hogy 123-11 -es kocsi, ez és ez van benne, plombát lenyom, cuccot kivesz (true story). Nem csoda hogy a kutya nem akart velük szállítani.

=Ford Prefect= 2008.06.10. 08:42:54

Örülj, hogy megjött. Nekem két küldemény tünt el eddig, amit az E-bay-ről rendeltem, azóta csak olyanoktól vásárolok, akik vállalják a tracking-es küldést.
Amit nem követnek, azt nálunk el is lopják. Szóval vigyázzatok!

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.10. 08:47:01

A mi postásunk meg krupiénak képzi magát, felmarkolja a leveleket, megkeveri, és véletlenszerűen kiosztja a postaládákba, úgyhogy zajlik az élet az utcánkban, mindenki leveleket csereberél!

2008.06.10. 09:02:19

Én tegnap voltam postázni. Csak 2 óra ment el az életemből tök feleslegesen.
El a nagypostára, a környéken úgysincs igazán más, ami pedig mégis, az már rég megszűnt, hogy gyógyszertárrá alakuljon. Utóbbiból nem mintha nem lenne pár 100 méteren belül 3.
Nagyposta: 4 megálló, 1 átszállás. Azért annyira nem nagy út, mint amikor a jófej OTP rángatott a XI. kerület túlvégébe a hülyeségeivel, míg a bejelentett címen Kispest volt.
Sikeresen elértem a postát, és még ácsorogtam a tömegben, míg sorrakerültem. Tök jó volt. 5 nappal a vizsgám előtt másra sem vágytam, mint erre pazorolni az időm. A levél meg olyan volt, hogy átvenni sem lett volna érdemes...

Mindenki a maga sikertelenségének a kovácsa...

torma99 2008.06.10. 09:05:00

Bazz de hülye vagyok spóroltam 8 eurót és sima postával küldettem magamnak csomagot, nah kíváncsi vagyok, hogy ideér-e, csak azt lopják amin rajta van az érték? mert én előre fizettem szal nem tudhatják mi van benne, és még könnyű is....8|

kadaj01 2008.06.10. 09:10:26

Ez a post egy kamu. Ilyen nincs, hogy "sorszám, neki az kell, ha nincs, akkor nincs levél se!"! Mellesleg, én már úgy 100szor vásároltam vaterán, igaz az nem Nagy-Britannia, de eddig soha nem volt a postával semmi baj, pedig volt 30.000ft értékű memkártya is közte.

[mano] · http://kepregeny.net 2008.06.10. 09:10:29

Céges feladó vagyunk, nagytételben mennek ki a csomagjaink.
Egyik nap visszahozták amit előző nap feladtunk. Le volt pecsételve hogy átvették, de mégsem a címzettnek ment el, hanem nekünk vissza. Semmi irat/papír mellékelve, hogy miért, ezért panaszt nyújtottunk be, melyből most csak a lényeget emelném ki nektek:

"... a beküldött csomagnál pedig nem volt egyértelmű, hogy a CSOMAGOT FELADÁSRA SZÁNJÁK-E..."

Tehát egyértelműen mi vagyunk a hibásak, mert nem írtuk rá: tisztelt posta, ez a csomag feladásra szánt, ugyan küldjék már el a címzettnek...

sindarab 2008.06.10. 09:12:09

Igazatok van Szil-Ka és lókupec, reménytelen ügy!
Talán akkor összekapná magát a posta, ha lenne versenytársa. Szerintem alakítsunk egy kézbesítő szolgáltatást nyújtó céget. Még tőke sem nagyon kell hozzá.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.06.10. 09:14:31

"külföldinél TNT"

A DHL okés, de a TNT miatt kétszer kellett Ferihegyre mennem, hogy egyszer kikézbesíthessem magamnak a csomagot.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.10. 09:16:47

Amikor én még postás voltam :)

Mellesleg nem olyan régen rendeltem valamit amarókából (vállról indíthatu scud rakátát) és meg is jött néhány napon belül. No persze UPS-el.

Posta? Ki hallott már ilyet?

Coccinella Septempunctata (törölt) 2008.06.10. 09:17:18

aztán ment a nyöszörgés, amikor bezárták azt a rahedli szaros kis postát, hogy akkor hová mennek majd a falusi nyugdíjasok kvaterkázni. a faszt. mindenki üljön ki a kapu elé a padra, oszt lehet ott osztani az észt, ne azért tartson el az állam egy rakat lopós postást, mert nincs hol trécselni.

egyébként nekünk is ködös albionból jött cucc, egy rakat cédé, 10 db-ból 5 érkezett meg, mire hozzánk ért. a postás a 250 ropis műszaki cuccot minden további nélkül odaadta volna a lentebb lakó cigány családnak, de nekem nem akarta odaadni a párom apehos levelét, mert kibaszott meghatalmazásom nem postai formanyomtatványon történt, hanem csak úgy megsrájboltuk két tanúval.

Kispista (törölt) 2008.06.10. 09:22:22

Sindarab
Céget te kis csomagforgalomban, levélforgalomban hiába alakítassz, azért nincs versenytárs, mert azállam monopóliumut biztosít a Postának...:)
Amugy meg ne hidd, hogy sokkal jobb lesz:)
Jobb lett neked attól,hogy az ELMÜ től veszed az áramot? vagy a TIGÁZ-tól a gázt?:)semmivel,sőtt...

A legnagyobb baj az hogy az elmúlt 6 évben a postánál minden fejlesztés azt a célt szolgálta, hogy hogyan lehetne minél több pénzt kilopni a cégből:)

Én meg csak örülnék, hogy így vigyáztak a cuccomra:) minimálbérért nehéz megbízható alkalmazottakat találni, legalabb valaki próbálkozott tenni valamit a lopások ellen:)

A postáskisasszonyok a legtöbb helyen ilyenek, szoktam balházni ha parszt, és a főnökét kérni, ez beválhat.

Kispista (törölt) 2008.06.10. 09:24:22

Coccinella Septempunctata

Te tévedésben vagy.
A posta évek óta nyereséges, őt nem tartják el, sőtt az egyik legnagyobb befizető.
Az már más kérdés,hogy a nyereséget kizárólag a monopólium termeli:)

Yllinor 2008.06.10. 09:24:59

Ismerős a téma! Nekem eddig két külföldről rendelt cuccomat lopta el a posta. Szerencsére egyik sem volt tul nagy értékű, de akkor is (itt most szépen fejeztem ki magamat:))!
Egyébként éppen a magyar posta miatt nem lehet túl sok helyről rendelni, csak ha külön még lebeszélem a külföldivel, hogy küldje nyugodtan postával...az egyik kis csomagom is ilyen volt. Uh ezentúl csak nagyobb érték jön futárral...

eszembejutottvalami 2008.06.10. 09:25:19

Szerintem ez nem Homárba való. Sorbanállással meg mindenki szívott aki postára jár.

grmindenyssa 2008.06.10. 09:27:09

Ha valamit a neten akarok vásárolni, de nincs más opció, csak a magyar posta, inkább lemondok a vásárlásról. Tápiószecsőn a helyi postások dézsmálják a csomagokat.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.06.10. 09:28:21

Nem érzed kicsit durvának ezt a "mindenhol lopnak" kitételt??
Vagy igaz lenne, hogy az index szerkesztőségében egymástól lopkodtok ezt-azt? (mondjuk néhány indexes firkászt olvasva... oly nagyon nem lepődnék meg, de azért mégis...)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.10. 09:29:27

Hali!

Nekem keves bajom volt a postasokkal, de ugyanezen a postan tortent, hogy rendeltem egy emberketol par dolgot ajanlottan videkrol. Feladta, megjott az ertesito.
Bementem a postara, ugyanerre a postara, atvenni a csomagot.
A csomag atvetele utan - level alapu csomag volt - vettem eszre, hogy valaki szabalyosan felvagta, atturta a tartalmat - szerencsere nem hianyzott belole semmi - es leragasztotta ilyen postai szarral amit hasznalni szoktak.

Lehet, hogy azert ezt nem kellene, mert rohadtul semmi koze nincs hozza, mit kuldenek. Legkozelebb antraxot fogok rendelni es oda a postara kerem.

csak azert nem csinaltam balhet mert minden megvolt abbol amit kuldtek.

blr 2008.06.10. 09:29:46

Meghatalmazás?
A múlt héten egy tértivevényes levél volt bedobva a postaládámba. Úgy látszik, a postás "meghatalmazta" magát az átvétel aláírására.
Azért kíváncsi lennék, hogy ha mondjuk egy jogvesztő határidőről lecsúsznék, mert mondjuk éppen nyaralok, amikor a kedves kézbesítő bedobja a levelet, akkor meddig kéne perelni a kártérítésért.
(Kaptam már postaládába ajánlott és tértivevényes leveleket az APEH-tól, bíróságról is. És igen, az én postaládámba is bele lehet préselni egy 8 CD-s csomagot :)

Chrom 2008.06.10. 09:46:22

Sziasztok.

1. Szily én az Index újságírói nevében felháborodnák azon az általánosításon, hogy az Indexben lopnak. KIK lopnak? MindenKIK?

2. Ez nem post, amit a srác mondott, lehetett poén is. Inkább örülnél neki, hogy az objektívedet elzárták. Nem tudom, hogy így van-e de lehetséges, hogy van belső szabályzat arra, hogy valamilyen értékhatár felett elzárják.
Én is fotózom, tudom, hogy mennyibe kerül egy objektív.

3. Tipikus paraszt viselkedés: ha statisztikai célokat szolgál, akkor nem kell a cetli...ha esetleg nem gyűröd össze, hanem leadod az ablaknál, kistatisztikázzák, lehet, hogy egy fél év múlva nem a "naná" kígyózó sorba kell beállnod.

Szóval ezt kár volt postolni, fel van fújva.

aneurysm 2008.06.10. 09:49:29

Múltkor vettem valamit eBay-en, Németországban adták fel DHL-lel és itthon átkerült a Magyar Postához. Ez hogy történhetett? Elmentem a Postára, aláírtam a DHL-es papírt, megkaptam a csomagot, megkérdeztem hogy miért nem DHL kézbesít, aszongya ez a bevett szokás.
Amúgy az is érdekes hogy Németországból 15 euróért fel lehet adni 1 nemzetközi csomagot, itthon 10ezer forintnál kezdődik.

Manyizga (törölt) 2008.06.10. 09:49:52

Javaslom, hogy a nyugdíjakat is csak folyószámlára lehessen utalni! Így nem lesznek támadások a postások ellen, nem tűnnek el postások a pénzestáskával.
És persze arra se kell milliókat költeni, hogy megvédjék a postásokat...

Vad.Korte (törölt) 2008.06.10. 10:04:18

Szerintem a cikk pozitív! Van, aki figyel, és megmenti a küldeményt a kuncsaft számára. Máshol simán ellopják, és nézhetsz. Utóbbi 5 küldeményemet, csomagok és vastag borítékok (ez utóbbiakban mások számára értéktelen dolgokkal, amit bontás után vissza lehetett volna ragasztani) tűntek el nyomtalanul a pesterzsébeti postán. És ha érdeklődöm, bemondják, hogy itt ilyen küldemény nincs. Panaszra se tudok menni sehova, mert nem tudom bizonyítani, hogy lejutott odáig a csomag. Maradt az, hogy a munkahelyemre kérek mindent, s ha rajta a vég neve, talán nem mernek hozzányúlni.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.06.10. 10:05:01

Nekem a chipmagazinjaim tűnnek el rendszeresen, elő vagyok fizetve. Mindig reklamálok szegény Chippéknél, aztán mindig kiderül, hogy postánál akad el.

Szóval mindent be kell zárni, oda kell láncolni-lakatolni...illetve a páncélszekrény és a lánc-lakat nem jó, mert elviszik a fémtolvajok. Inkább beton.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.10. 10:08:58

A szabad verseny hazai, hasonnevű demokraták által privilégizált változata, a privatizáció majd automatikusan megoldja ezt a problémát is. A Centrum Posta Zrt. nem fogja tűrni, hogy alkalmazottai szolgálati titkokat fecsegjenek ki.
A Centrum Index Zrt. meg a titoksértő, munkatársait lejárató egérhuszárokat meg át fogja helyezni a Centrum BKV Zrt-hez, HÉV-peronjegy ellenőrnek.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2008.06.10. 10:11:14

Nekem ezzel a postával volt egy időben óriási gondom. Egy hónapon belül 3 csomagomat nyelték el!! Ezek közül egyet ténylegesen, a többit meg visszaküldözgették olyan indokkal hogy elköltöztem, ami röhely, mert két dobozom is van a lépcsőházban, nagy betűkkel rajta a nevem... :S

Meg is jegyeztem ezt a Posta ügyfélszolgálatán, akik ezután kivizsgálták elvileg az ügyet, értesítettek hogy hibzátak és ellnézést... azóta mondjuk minden megérkezik :)

Remélem ezután is így lesz.

Egyébként szerintem nagyon gáz a magyar posta.

gentry 2008.06.10. 10:15:08

A 112-es posta a Fehérvári úti ugye?! Nekem az elmúlt két évben két küldeményemet lopták el ezek a mocskok. Mindkét küldeményt Németországból küldték de egyik sem érkezett meg!

hejesirasbalynok 2008.06.10. 10:16:35

Én egyszer lovat küldtem Romániaába, gondolhatjátok mi lett a vége....

REPARATUR 2008.06.10. 10:16:47

sikeres ember az aki postára jár?

LouiS 2008.06.10. 10:17:34

Sziasztok! Most nyilván kapom majd a lecseszéseket, és biztosan hülye is vagyok, de ez van. Én küldtem a postot, és hozzátenném, hogy valóban ez - mármint a fentebb olvasható szösszenet - történt.

A postokból úgy látom, hogy kapok hideget-meleget. Hozzátenném: örülök, ha van a postának ilyen belső szabályzása, és páncél védi az értékeket. De akkor sem értem, hogy első próbálkozásomkor miért hajtott el a kollegina? Ha visszamentem volna később, akkor előkerült volna az a csomag, ami már akkor is ott volt, amikor nála próbálkoztam?

Továbbá miért szívatnak sorszámosztogatással, és miért állítják, hogy semmire nem kell, amikor mégis kell? (Igen, tudom, hogy van olyna posta, ahol régóta ügyfélhívó rendszer működik). Az pedig hab a tortán, hogy ide-oda pingpongoznak az ügyféllel, és még nekem kell megvédenem magam, hogy eljöttem azért a csomagért, amit korábban a telefonos ügyfélszolgálat (ahol tényleg rendkívül segítőkész hölgy foglalkozott velem) megerősítette: a csomag már ott van.

Amíg sorban álltam, a postban is említett emberek mellett még legalább ketten távoztak úgymond megszégyenülten, mert az ablaknál derült ki, hogy "még nincs itt a csomagja", stb.

Hogy elszólás volt-e, amit a srác mondott? Őszintén szólva nem tudom. A csomagomat megkaptam, de azt azért kétlem, hogy poénnak szánta volna. Vagy miért van az, hogy több országból a mai napig nem szállítanak Magyarországra?

fynndafrail 2008.06.10. 10:22:35

Nem tudom mit kell ezen csodálkozni meg tagadni, köztudott dolog hogy a postán jópáran élnek a küldemények fosztogatásából. Amit csak simán feladsz, mint csomagot, azt tulajdonképpen minden bizonylat nélkül bedobod a "közösbe", senki nem ellenőrzi hogy mikor s ki adta fel vagy vette át. Nincs nyoma. Visszakereshetetlen. Ergo ha megtetszik valakinek, simán a magáévá teheti anélkül hogy bármilyen szál vezetne hozzá vagy bármilyen felelőssége lenne.

Szerintem is: a Postát felégetni, beszántani, eltörölni.

Perillustris 2008.06.10. 10:24:49

Ha a vilag osszes reptere keptelen megoldani a csomag-dezsmalas problemajat, akkor vajon mit varhatunk a Magyar Postatol?

Drasztikusan le lehetne csokkenteni a lopasok aranyat, mindossze valodi szandek kellene ehhez.

Főúr1127 (törölt) 2008.06.10. 10:25:36

Alapvetően ez a sztori, hacsak a kiszolgálás nem (7-1-8 ablaksorrend), nem feltétlenül igényel posztot.

A postának amúgy minden biztosított küleményt páncélszekrénybe kell(ene) tennie (az obi amúgy sem hiszem hogy mondjuk 10.000 volt, és nagy értékre a páncél hattványozottan igényeltetik).

keke80 2008.06.10. 10:30:06

A magyar Posta egy sikeres hivatal, az tuti!!! Németországban élvén elöfordul, hogy rá vagyok szorulva a szolgáltatásaira... sajnos. Én nem tudom, hogy mi a szösz tart egy levélnek Magyarországból indulván minimum 10 napig sürgösségivel Németországba eljutni. Mert ugyanis az ellenkezö irányba egy többkilos csomag teljesen normális díjazással - nem flancos sürgösségi meg egyebek - 3munkanap alatt megérkezik...

Valamit baromira mellészortíroznak, az már biztos!!!

Csatlakozok az elöttemszólókhoz: Postát felégetni, beszántani, eltörölni!!! De izibe!!!

fynndafrail 2008.06.10. 10:31:07

Vártam tavaly egy értékes (cca 16e ft) könyvet Angliából. Szőrén-szálán eltűnt, pedig ajánlva adták fel. Biztosítva nem volt, de a Royal Mail kifizette az értékét bemondásra annak aki küldte, holott egyértelmű volt hogy Magyarországon veszett nyoma.

Az ember elküldte másodszor is ugyanazt, most már ajánlva meg biztosítva. Hetente jártam az Irinyi utcába, mert állítólag oda kellett volna befutnia, de nem jött meg. A küldő 3 hónap múlva kapta vissza azzal hogy a csomagot "nem keresték".

Harmadszor ugyanez történt, azzal a különbséggel hogy hetente kétszer jártam a postán és egy hónap múlva ment vissza a cucc. Megint "nem kerestem". Ja, persze.

Negyedszerre az ember — azt mondta most már kihívásnak veszi hogy eljuttassa hozzám a könyvet — valami spéci követéses módon adta fel a küldeményt: ha valahol megállt egy fél percre a pakk, ott már jegyzőkönyvet vettek fel róla. Három nap alatt itt volt.

Hálából küldtem neki egy szép hazai könyvet karácsonyra, feladtam még októberben. Ajánlva, biztosítva. Kb 4 hétig utazott, szakadtan, sérülve ért oda.

Dr.White(man) 2008.06.10. 10:31:07

Én már évek óta kapom az ebay-es küldeményeimet levélben/csomagban, de eddig (majdnem) mindet megkaptam. És igen, vidéken is páncélszekrénybe zárják az aznap át nem vett külföldi leveleket már régóta(számtalanszor tapasztaltam), és nem azért mert ellopnák. Ha a Magyar Posta gáz, akkor mit szólsz a spanyolhoz: az egyik levelemet az Egyenlítői Guineába továbbították Madrid repterén (mert ugye a Hungary meg az Equatorial Guinea az majdnem ugyanazaz az Air Mail cím - írásilag is), de végül 3 hetes kerülővel/késéssel - meg egy argentin légitársaság kisérőlevelével megkaptam. A minap pedig a svájci postától(!) kaptam egy adatlapot egy odakint eltűnt levelem miatt...

Caleb7 2008.06.10. 10:32:35

Védeni nem aakrom a postásokat, de annyit tudnotok kell, hogy egyesek éhbérért dolgoznak 8-10 órákat az ablakok mögött, és nyíltan megmondják neki, hogy ha nem adnak el ilyen-olyan biztositásokat, csokikat(!) miegymást, akkor meg fog szünni a munkahelyük. Ezek után hogy várhatnánk el lelkiismeretes munkát tőlük? Amúgy a Fehérvári úti postán minden este legalább egy balhét végig lehet izgulni, annyit kell állandóan sorban állni.

hejesirasbalynok 2008.06.10. 10:34:52

a LEGO.COM például Magyarországra még véletlenül sem ad fel csomagot, azokat inkább Dánia partjainál a tengerbe szórják, az eredmény ugyanaz...
Szarjon LEGO-t a posta, de Duplót ám.

keke80 2008.06.10. 10:36:43

Állami cég ez, nem vitás!!! Mert az állambácsinak is csak az jár a kis buksijában, hogy hogyan tömheti tele a saját zsebecskéjét, nem pedig az, hogy a posta, vasút, egyebek szolgáltatását egy kissé emberibbé tegye!!!

hejesirasbalynok 2008.06.10. 10:38:40

Caleb7 2008.06.10. 10:32:35

értjük, ha valaki éhbéren van bejelentve, akkor az lophat a postáról, átkúrhat a benzinkúton, sőt hazaviheti a rákgyógyszert is.
most már minden világos.

Nekem viszont az az elméletem, hogy csak azt zsákmányolják ki, aki hagyja magát.

g-ica 2008.06.10. 10:40:00

25 ezer forint nem érkezett meg a részemre. A tudakozvány beadása után kiderült, hogy átvettem - pontosabban alá volt írva a nevem. Azonnal észrevettem, hogy nem az én aláírásom, és eddig bárkinek mutattam, mindenki nekem ad igazat. Állítólag 37 ezer forintot kellene befizetnem a Postának ahhoz, hogy egy grafológussal megvizsgáltassák az aláírást. Hogyha valóban nem az enyém, akkor visszajár a 37 ezer és megkapom a 25-öt is. Vajon a Posta mi alapján választ grafológust? Attól tartok, hogy ugrik a 37 ezer forint is. Arról nem is beszélve, hogy valaki aláírta a nevem. Ti mit csinálnátok a helyemben? Ráadásul ez álláskeresői segély volt ((

2008.06.10. 10:41:47

" csak azt zsákmányolják ki, aki hagyja magát."
Úgy van !
Proletárforradalmat !

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2008.06.10. 10:42:35

Én bár pesten lakom mindent a vidéki szülőkhöz küldetek, nevetséges ami itt folyik és felháborító, hogy a postát nem lehet a picsába megszüntetni. Túl sok a szent tehét ebben a szar országban, ami érinthetetlen.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2008.06.10. 10:42:59

Az én sztorim:

Megrendelek egy belföldi csomagot. Illető postázza. A munkahelyemre kérem, mert otthon úgysem tudnák kikézbesíteni. Napokig várok, semmi. Megkérem az irodaház postahivatalának kezelőjét, érdeklődjön utána. Azt mondja, a csomag megjött, de nem hozták ki. Nem kérdeztem meg, hogy miért, végülis igazuk van, tulajdonképpen elmehetnék érte én is a vidéki városba, ahol feladták, mit szórakozok velük ...

A küldemény a Nyugati téri nagy postára érkezett, világosít fel a postáskisasszonyunk, elmondja, hogy az emeleten az egyes ablakhoz kell menni érte.

Nyugatiba elzörög, emeletre felcsattog, 1-es sorba beáll, 30 percet kivár. sorban álló anyuka édes kisgyereke számtalanszor áttolja a műanyag motorbiciklijét a lábamon.

postás hölgy meghallgatja a mondandómat, bólogat, elmegy a páncélszekrényekhez, kotorászik vagy 2 percig, a csomagok látszólag teljes rendszertelenségben.

Valahogy nem lepődök meg, amikor közli, hogy a csomag nincs itt, és megkérdezi, hogy csomagként vagy levélként adták fel. Értelenség -- hogy lehet egy csomagot levélként feladni ... ? Ez valami szakmai trükk lesz. Mondom, mit tudom én. Megmutatom neki, hogy a csomag várható mérete mekkora. Azt mondja, hogy szerinte azt nem ide hozták, hanem a Szent István körúti postára. Mondom neki, hogy akkor miért ide küldött az irodaházunk postása. Azt ő nem tudja.

Parkolóba le, kocsival át a Bazilikához. A csomagkiadóban sor nincs, de postás se. Dörömbölök, átmegyek a szomszéd szobába, kávézó hölgyek előkerítik a csomagkiadót. Kedves fiatalember, bazi nagy könyvben lapozgat, minden kézzel (!) van benne írva, még a vonalazás is. 1960-as évek.

Csomag persze sehol. Kocsiba be, mély levegő, telefonon felhív a postáskisasszony az irodaházban.

Hosszas faggatás után kiderül, hogy az 1 emeleten két szoba van, az én 1-es ablakom a távolabbi, ajtóval lezárt (hát persze, hogy a távolabbi) terem 1-es ablaka lett volna.

Kérdés: miért nem nyilatkoztatta ezt nekem ki a postáskisasszony elsőre? Miért nem gondolt erre az ügyintéző, amikor először kiálltam a 30 perces sort és a csomagomat kereste?

Vissza a Nyugatihoz, emeletre fel, első termen keresztül, ronda oldalpillantás az ügyintézőre, aki nem szólt, hogy esetleg csak 10 lépésre voltam a csomagomtól, át a következő terembe, 1-es ablak, kérdést felteszem. Bepróbálkozik egy ebédszünet szöveggel, és hogy ő csak helyettesít, ő nem ért ehhez a számítógéphez, és különben is, 1-től nincs félfogadás.

Büszke vagyok magamra, amiért nem ordítok, viszont fojtott érzelemtől fátyolos hangon közlöm, hogy most azonnal ideadják a csomagomat. Az ügyintéző feltalálja magát, és MEGKÉRDEZI a szomszéd ablaknál sertepertélő kollégákat, hogy hogyan kell a csomagot kiadni. A kolléga büszke a szaktudására és az postai ügyfélszolgálat minőségére, amikor átadja csomagot. megköszönöm.

legközelebb elsőre ordítani fogok.

a fenét. soha nem adok fel többet postán csomagot.

lehet, hogy ezt akarják? ha postás menedzser lennék, magán csomagküldő vállalkozást alapítanék. mert nincs versenytárs.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.10. 10:45:08

Már a '60-as években is ilyen magas szintű volt a Magyar Posta átlagos IQ-ja. Egy Rakacáról Gadnára (van vagy 15 km)feladott, gyönyörűen megcímzett levél egy év múlva került vissza a feladóhoz, rajta angol és francia pecsétekkel, hogy a címzett kinyomozása eredménytelen. Merthogy a Magyar Posta Kanadába továbbította,m és ott országos nyomozást rendeztek miatta. A feliratokon legjobban a feladó, szegény nagymamám tudott nevetni, mert ő az általános iskolát Clevlandben járta ki.

Emiceha 2008.06.10. 10:47:50

Hát ez végülis durva. Mondjuk úgy durvább (értsd: Homárosabb) lehetett vón a sztori, hogy mondjuk csajszi aszongya nincs ott a csomi, aztán hátul meg a kollégák csattogtatnak az új obiddal :)

Nah, Komment küldése.

021 2008.06.10. 10:52:40

Engem a Magyar Posta csak négyszer lopott meg, három postánál. Legjobban a pilisi posta tetszett, ahol kétszer nyúlták le elég értékes csomagomat, még megnyugtatást is kaptam: ezt nem kell aláírni, ezért bárki átvehette. A másik küldeményemnél egyenesen megkaptam: ezt a csomagot már felvettem (akkor minek mentem oda az értesítővel?). Szóval nyílván bennem van a hiba, hiszen a Magyar Postát választottam, aki ezidáig mintegy 25000 forinttal rövidített meg összesen. Nem baj, lopjatok nyugodtan, egyre több a futár akinek érdeke hogy ne lopjon, majd küldöm velük a csomagot. Ezúton kérek elnézést a becsületes postai dolgozóktól.

gilmore 2008.06.10. 10:53:11

Én gey lift nélküli ház 2. emeletén lakom. A postás soha nem hozza fel az ajánlott levelet, mindig bedob egy értesítőt! Ha otthon vagyok napközben, akkor is mehetek a postára érte. Panaszkodtam már 100x a postán, de semmi eredménye nincs!

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2008.06.10. 10:54:51

Pusztuljon a Posta monopóliuma, pont.

pernyekergető 2008.06.10. 10:56:51

A házunkban (tömbben) lakika egy postás. Csomagkihordós zöld transporterrel jár. Ezt onnan tudni, hogy minden este mikor melóba van, vagy volt rengeteg csomaggal tér haza. A postáskocsiból közvetlen pakolja be kicsiny lakásába. Tudom, lehet nem lopja, csak elugrott valamit venni saját célra. Na de minden nap, és céges kocsival? Annyi csomagja volt,van, hogy már vett egy kézikocsit azzal cipeli be a házba...Lehet autókereskedése is van, mert havonta cseréli a kocsijait is:).Arra gondolni sem merek, hogy a lopott csomagok árából telik neki erre.Tehát ő egy sikeres postás?

malar 2008.06.10. 10:56:54

Most erre mit mondjak? Rendteltem külföldről. A feladó bevett szokás szerint levélként adta fel az amúgy nem túl nagy méretű, de levélnél jóval értékesebb csomagot.

Levél nem regisztrált, ergo bárhol el tud tűnni.

Soha nem kaptam meg.

Na most a szerencsétlen külföldinek mit mondjak? Adjátok fel csomagként és lehetőleg regisztrált küldeményként, különben ellopják?

Marad az, hogy külföldről csak a jó drága csomagküldőkön keresztül szabad rendelni, bár azok is tudnak alkotni.

Bruno 2008.06.10. 11:01:40

A postások mindent ellopnak, ami mozdítható, vagy kidobják, ha nincs értéke szánukra. Egyetlen kivételt tudok: ez az Amazonról rendelt CD/DVD/könyv. Valamilyen misztikus okból ezeket nem merik ellopni... Lehet, hogy az amerikaiak szólt egy-két jó szót az Amazon érdekében?

GodmaNZ 2008.06.10. 11:02:13

Aztabudospicsat!Azert ez komoly...Csodalom a turelmedet.

koschwarz 2008.06.10. 11:04:27

én életemben először előfizettem erre az évre két igényes, értékes magazinra is. rossz döntés volt. nem telt eddig el olyan hónap, hogy valamelyik miatt ne kellett volna telefonálgatnom, és lassan már örülök, hogyha előfizetőként az újságos megjelenéshez képest már csak egy héttel később kapom meg.

persze mindig először a kiadókat hívom, hogy postázták-e. hogyne, postáztuk, y hónap x-edikén, és mindig elmondják, hogy sok bajuk van a postával...

orsvezer 2008.06.10. 11:05:00

A párom kézbesítő a Magyar Postánál, és gyakran mesél ilyen és ehhez hasonló horrortörténeket. (Megjegyzem, ha ő is ilyen gátlástalan és enyveskezű lenne, már nem lennék vele.) Nemcsak az ügyfeleket lopják meg, hanem a postások egymást is. A pénzes utalványokért (családi, nyugdíj stb.) az ügyfelektől jattot kapnak. Vannak jól és rosszul jattoló ügyfelek. A jól jattoló ügyfelek utalványait egymástól lopkodják, ezért van az, hogy a pénzt nem mindig az a postás viszi ki, aki a leveleket. A posta annak ellenére nem fizet rendes munkabért, hogy milliárdos nagyságrendű a nyeresége. A párom havonta 80-at keres úgy, hogy télen hóban, fagyban, nyáron 40 fokban fizikai munkát végez. Én a dupláját keresem úgy, hogy télen fűtött, nyáron hűtött irodában ülök egy számítógép előtt. Amíg nem fizetik meg őket tisztességesen, lopni fognak már csak amiatt is, hogy eltartsák a családjukat.

Zahal 2008.06.10. 11:06:10

Na figyuzzatok, akkor az én tapasztalatom:

1. én Hong-Kongból rendeltem maketteket, már legalább 4 alkalommal. egyszer sem tűnt el a magyar postán, MERT tértivevényes/biztosított a csomag. tehát alá kell írnom, hogy átvettem. ha nem írom alá, akkor a hong-kong-i küldő úgy veszi, hogy a magyar postánál tűnt el, és behajtja rajtuk. ezt meg a tolvajbanda nem szeretné, úgyhogy szépen kihozzák nekem a csomagot.

2. néhány ismerősömnek tűnt már el ilyen csomagja a magyar postán, tehát vannak ott tolvajok.

3. levelet, csomagot minimum ajánlottan adjatok fel. ha az nincs, akkor mintha nem létezne az, amit feladtatok.

Zahal 2008.06.10. 11:07:37

orsvezer: "Amíg nem fizetik meg őket tisztességesen, lopni fognak már csak amiatt is, hogy eltartsák a családjukat."

- ez kurvára nem így működik! mert akkor havi 1 milliót kéne keresnie mindenkinek, hogy ne lopjon/adócsaljon.
mentalitásbéli változásra lenne szükség.

sanya64 2008.06.10. 11:09:02

Manyizga: "Javaslom, hogy a nyugdíjakat is csak folyószámlára lehessen utalni! Így nem lesznek támadások a postások ellen, nem tűnnek el postások a pénzestáskával.
És persze arra se kell milliókat költeni, hogy megvédjék a postásokat..."

Természetesen most is nagyon sokan folyószámlára utaltatják a kis nyugdíj-pénzecskéjüket...
így viszont meg őket támadják meg a tisztelt rablóurak vagy éppen hölgyek hazafelé a postáról...
(rendőrök tudnának mesélni neked szép történeteket erről...)

amúgy azt is megnézném, mikor nyugd.fiz.-napon többszáz vagy ezer nyugdíjaska már kora reggel letámadna egy kis postát, sorbanállva, masszívan három utca is tele lenne velük... ))

indapasssucks 2008.06.10. 11:10:19

szánalmas.
Amúgy a csajnak van egy főnőke, akinek van egy főnőke, akinek van egy főnőke, akinek van egy főnőke.... akinek a főnőke a távközlésügyi miniszter.
Namost azt kell csinálni, hogy lelövöd a minisztek kiskutyáját, aki depressziós lesz, napokig nem tud aludni, majd dühösen úgy dönt, hogy végre egyszer bemegy és dolgozni kezd. Lebassza a beosztottjait, akik dühösen és ijedten dolgozni kezdenek, baszogatják a beosztottjaikat.... és segberúgják a kiccsajt.

Namost én macska párti vagyok, de ha te kutya párti vagy, javaslom várj ki 3 sort a csomagodért, és hagyd Morzsit farkcsóválni.

sárkánybéka (törölt) 2008.06.10. 11:10:32

g-ica:
neked nem grafológusra, hanem egy rendőrségi feljelentésre lenne szükséged.

fynndafrail 2008.06.10. 11:12:04

Az amazon.com hosszú ideig nem szállított Magyarországra, mert túl sok reklamációt kellett kezelnie az eltűnt küldeményekkel kapcsolatban. Nem tudom most mi a helyzet, nekem 2 bakelit lemezem szívódott fel nyomtalanul. Aztán (2-3 éve?) bejelentették hogy nem rendelhetek többet náluk...

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.10. 11:12:47

A kézbesítők között néha iszonyú droidok dolgoznak. Egy jó ideig a szomszéd néni kapta meg az áramszámlámat, amit aztán (felbontva) mindig készségesen átadott nekem, amíg ki nem derült, mi az oka a félrekézbesítésnek: az ajtószámot írták el. Az, hogy a postaládán ott volt a nevem, ami megegyezik a levélen szereplő névvel, az nem számít. Még azt sem mondhatja, hogy nem látta, mert még a postaládáink is szomszédok.

malkavitamin ventrueknak 2008.06.10. 11:13:20

Az ide-oda küldözgetés meegoldása: a matekmanó belepiszkált a kisasszonyok fejébe. 1+7=8!
A magyar posta meg (kevéssé kulturált kifejezések sokasága). Már várom egy ideje a könyveimet, kíváncsi vagyok, kinek volt rajtam kívül égető szüksége egy akkád-angol nagyszótárra...

2008.06.10. 11:14:28

Arra én is szeretnék választ kapni, hogy nincs kiírva a neve az illetőnek akinek a levél azól, ugyan mi a tetves ló...ért dobja be nekem???
Mi vagyok én, újraelosztó???

Vad.Korte (törölt) 2008.06.10. 11:16:02

Sok külföldi mondja, hogy birkanép a magyar. Mert ezt is tűrjük. Ahelyett, hogy jól odabasznánk egyszer...

bergeroth 2008.06.10. 11:16:34

És még csodálkozik valaki azon, hogy minden egyes rendelésnél külön kérem, hogyha lehet, akkor inkább futárszolgálat legyen és ne a magyar posta !?

Balkán, 2008, welcome!

Ejoy 2008.06.10. 11:17:02

A magyar posta gusztustalan árszabását se felejtsük el. Az USA-ból rendeltem árut, meg is érkezett egy hét alatt a kb. 5kg-s csomag kevesebb mint 4eFt-tért. ebből egy részt tovább küldtem belföldre, a kevesebb, mint 1kg-os csomagot, utánvétellel el is tudtam küldeni 1300Ft-tért. Nagyon jó arány tényleg. Nekem is nyúlták le csomagomat, a posta kicserélőben meg volt, de a helyi postára már nem érkezett meg. Hiába volt rá érték írva, annyit nem mondtak, hogy sorry, nem tudom, hogy hogyan tűnhetett el szerintük a zárt postai rendszerből. Legközelebb semmi gond, ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést. Egyébként mostmár mivel elég rendszeresen rendelek valamit külföldről, ráíratom, hogy ajándék, érték nélkül, vagy nyomok rá biztosítást. szégyen gyalázat a magyar posta. Kedvencem, mikor a droidok helyi(!) levélnél megkérdezik: elsőbbségivel mehet????? ANYÁTOK AZ ESETLEG!!!

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.10. 11:17:16

Ja, a másik szép esetem, amikor egy tagsági kártyát küldtek el, és felbontva kaptam meg. Biztos azt hitték, hogy bankkártya van benne. Remélem az intenzíven ugyanígy fogják meglopni őket, miközben magatehetetlenül fekszenek.

jacksly 2008.06.10. 11:17:45

Nekem is tűnnek el érdekes módon eBay-es csomagjaim... Ez azért felháborító!!! Én pedig azt hittem, hogy én vagyok az egyedüli póruljárt...

Kispista (törölt) 2008.06.10. 11:18:56

Nem védeni akarom őket de,
szerintem nem a keresettel van a fő baj(azzal is), hanem a megbecsüléssel...
A Posta alkalmazottaiba szinte sulykolják, hogy te vagy a hangya kis hülye, nem érsz semmit, szar vagy,örülj, hogy itt dolgozhatsz, ha nem tetszik elmehetsz, közben meg áldíjjakkal paroláznak a vezetők:
www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=65613

Ezt a dolgot előbb utóbb mindenki megunja vagy beleszarik vagy gátlástalanul lop vagy elmegy, beleszarni és lopni a legegyszerűbb:)

Gondolom,mint minden állami Zrt-nél a begyepesedett középvezetői gárdától fölfelé, a vezetők napi munkájának nagy részét az ötletek, és az innováció letörése jelenti.A mozdulatlanság a jó, mert akkor nincs munka, nincs probléma, csak a fizetés meg a cégautó van:)

úrilány 2008.06.10. 11:20:50

bergeroth, miért is? (egyébként meg, hú de menő vagy, hogy milyen menőn tutin megmondtad, milyen a tuti menő módon kell ezt csinálni....)
ilyen alapon, akár még ott is előfordulhatnak hasonló jellegű problémák... sosem lehet tudni....

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2008.06.10. 11:22:43

Mi sem véletlenül futárszolgálattal adjuk fel a csomagokat, akik ráadásul olcsóbban szállítják ki, mint a kedves posta. Nem tudom, mi maradna a kütyüinkből, ha egyszer postás kézbe kerülne.

LouiS 2008.06.10. 11:24:18

Az eddigi legjobb hozzászólás (szerintem) az akkád-angol nagyszótár :)

dk1 2008.06.10. 11:27:02

Sziasztok, a tapasztalataim:

1. Én is elég sokat rendelek az e-bay-ről. A csomagjaimat SOHA nem kézbesíti a posta, a lusta kézbesítő csak flegmán, és átdátumozva(!) dobálja a postaládámba az értesítőket, hogy küldemény érkezett, ha egyáltalán erre is veszi a fáradtságot. (soxor csak lekérdezve tudom, hogy ott a cuccom a postán) A házban van portaszolgálat (van meghatalmazásuk tőlünk), és feleségem is mindig otthon van a pici babánkkal, szóval ne mondja senki, hogy soha nincs otthon senki.
2. Az "át nem vett" csomagok az én esetemben a Podmaniczky utcai 6-os postára mennek, ahelyett, hogy a Béke téri kispostában hagynák, ami alattunk van. Az indokuk: az a posta vany nyitva este 8-ig, hogy munkaidő után is legyen esélyed felvenni a csomagod. Ok, ez mondjuk logikusnak hat, de cinkes, mert miattuk kell átszelnem a fél várost.
3. Jó pár esetben már tűnt el csomagom, amit be is panaszoltam, erre kiküldött hozzánk a posta egy panaszvizsgáló hölgyet, akinek a modora a 8 általánost sem ütötte meg.
4. A biztosítással küldött csomagok: Hongkongból küldtek kábeleket (nem sérülékeny), természetesen egy péppé cseszett lapos cuccot adtak át a postán nekem, zacsiba bugyolálva, benne egy papír: semmiféle felelősséget nem vállalnak a csomagért. Na most bizonyítsd be, hogy hol sérült meg a cucc, soha nem fog kárpótolni senki. A biztosításnak csak az a haszna a szememben, hogy trackelhető, azaz tudom, hogy mikor kell mennem érte (igen, mennem, mert SOHA nem hozzák ki).
5. A gyöngyszem: szarkák számára érdekes (RC helikopter) cuccot rendeltem, se értesítő, se konkrétum. Lekérdezés alapján a csomag a 6-os postán (szokás szerint), de ott senki nem találta. Sokadik keresésre, és természetesen a "vissza a feladóhoz" dátum lejárta előtti utólsó napon, nem palástolt haragomat elővillantva megerült a kicsike, rajta nagy felirattal: CSABÁÉ. Nem Csabának hívnak...
No comment. Tisztelet persze a munkájukat tisztességesen végző alkalmazottaknak, de a férgest ki kellene már végre irtani. Az a rendszer elmúlt (?)
d.

bergeroth 2008.06.10. 11:28:53

úrilány postán dolgozol? Ha nem akkor meg mit kötekedsz?
Nem rendeltem postán lassan 4 éve semmit, mert semmi kedvem szaladgálni az ellopott cuccaimért amit kifizettem. Futárszolgálat a 4 év alatt még egyetlenegyszer sem nyúlt le semmit. És láss csodát, a csomagot is sértetlenül kapom meg, nem letépett borítóval, meggyűrt dobozban. Mik vannak mi?

Avvakum protopópa 2008.06.10. 11:28:58

Ezért van az például, hogy az internetes Antikvárium már nem a postával szállíttat, hanem jön egy csávó furgonnal (előtte telefonál!!!), akárhová, és még így is inkább megéri! Egyébként ezért fosnak az UPU (nemzetközi posta unió) rendeletétől, amely 2009-től felszabadítja (megszünteti) a monopóliumot. Mindent elkövettek, hogy Magyarország halasztást kapjon (érdekes módon ebben a koalíció is segített nekik, ilyenkor nem számít a "piac", mint mondjuk az eü-reform indoklásakor). De előbb-utóbb bekövetkezik a krach, bárki vállalkozhat minden típusú levélpostai küldemény (ez a lényeg, a csomag eddig is szabad volt) kézbesítésére. Addigra azonban eladják a Magyar Postát, a Deutsche Post már ugrásra készen... Kirúgják a büdös bunkó köcsögök jó részét - a főnökök egy része persze marad. Aztán minden rendben lesz, és tőlünk is ötezerért visznek mondjuk Dortmundba egy kis dobozkát, mint most onnan ide... Lopás meg továbbra is lesz, mert a legnagyobb tolvajok eddig is a Frankfurti repülőtér postai átrakójában voltak. Egy időben például az ottani biztonsági főnök volt a tolvajok vezére. Vagyis a dolog reménytelen. Levél helyett e-mail, meg sms, csomagot DHL-lel, ők huszonnégy órán belül Ulan Batorba is elvisznek egy kombinált szekrényt, csak meg kell fizetni...

Addsa 2008.06.10. 11:32:56

A legszebb az egészben, hogy ennek a Hivatalnak (Magyar Posta) vezetője elismert szakember. Most valamelyik minisztériumot is ő vezeti...

eraniko 2008.06.10. 11:35:21

Na a sok becsületes,aki itt mind felszólalt,menjen dolgozni a postára!Pl. napi 12 órát üljön az ablakba,vigyorogjon,halgassa,hogy nem kötelező itt dolgozni,ajánljon nyugdíjas számlát(mert hogy az már van!)és egyéb terméket,ne tudjon felállni nemhogy enni,még wc-re se menni és mindezt minimál bérért!!!!Nem kell leugatni a fejem!Ha bemennék az ő munkahelyükre megnézni,hogy dolgoznak,talán találnék én is egy-két érdekes dolgot!!!
Mindezzel együtt én is elitélem-mert sajnos vannak ilyenek is,akik szerintem NEM postások,csak OTT dolgoznak-azokat,akik lopnak.

hejesirasbalynok 2008.06.10. 11:38:34

Az Amazonnak az a titka, hogy időnként küldenek fiktív magyar címekre kurvanagy csomagokat, amiben felizgatott 2 méteres négerek vannak, az első útjukba kerülő embert, aki kibontja a csomagot, irgalmatlanul megqrják, és ezek többnyire a postán történnek..

eraniko 2008.06.10. 11:39:51

Elismert s z a k e m b e r ?????
Hisz az aluminium ipart és ÁPV Rt.-t cserélte fel a postára,majd most miniszterségre

sárkánybéka (törölt) 2008.06.10. 11:43:57

eraniko:
ezt talán egy postás szakszervezetnek kéne megoldania, és nem az ügyfeleknek, nem?

princessophia 2008.06.10. 11:44:18

Hát, a postával már én is megszívtam néhányszor. Eltünt csomagokról, tahó ügyintézőkről is mesélhetnék, de az előttem szólók nagyjából mindent leírtak már.Inkább g-icának mondanám:
semmiképpen ne menj bele a grafológus kifizetésébe.Szimplán sétálj el a legközelebbi rendőrsége és tegyél feljelentést. Majd ők hivatalból eljárnak./remélem/
Sok szerencsét.

dx 2008.06.10. 11:48:35

Na van olyan , hogy levélként feladott csomag. Az meg , hogy mit kell kivinnie a postásnak és miroöl kell értesítöt bedobni gondolom meg van szabva és azért az ugyfél fizet úgy , hogy kutya kötelessége lenne kivinnie és becsöngetni csak hát akkor tovább tarta munkanap...
Nekem is vannak rossz tapasztalataim Magyarországra való csomagkuldéssel kapcsolataban még ajaánlott csomagot is sikerult eltuntetni , mikor reklamáltunk azt mondták már túl késö... pedig egy ajánlott kuldeménynél elég pontosan be öehet azonosítani hol tunt el a csomag.

Rózsaszín Lódenkabát 2008.06.10. 11:48:56

"a Hivatalnak (Magyar Posta) vezetője elismert szakember. "

Nem szakember. Mint ahogy eraniko írta politikai okokból nevezték ki a posta élére.

Elismert? Való igaz, szeretett miniszterelnökünk pár évvel ezelőtt "Év menedzsere" díjjal jutalmazta...volt aki sírt, volt aki röhögött.

Már a média is pedzegette, hogy a postásbicikli és postaládaügy miatt volt sűrgős neki távoznia a posta éléről (ha benne volt nyakig akkor azért, ha pedig nem tudott róla, akkor meg mijaf@szér volt ő az elnök?). Még jó hogy Fletónak volt egy üres miniszteri széke.... de ne politizáljunk. :)

eraniko 2008.06.10. 11:49:06

sárkánybéka!
én is így gondolom, de kérdés KIÉ a szakszervezet?

gyulaur 2008.06.10. 11:49:20

egy ideje nemetorszagban volt szerencsem elni. itt a csomag atvetel ugy megy, hogy a pacak becsenget, ha otthontalal felcaplat a lepcson. mar ez is idealis de a legjobb, h ha nem vagyunk otthon 1. a szomszednal, 2. a hazban levo boltosnal 3. az utca tuloldalan remek wienerschnitzelt arulo emberkenel hagyja. ugyanigy mas csomagjait nalam hagyjak. postaladaba cetli kerul: csomagja van a pld. szemkozti boltban. na. egyszeru. midneki heppi.
udv

alibi borz árny (törölt) 2008.06.10. 11:50:04

Valamilyen műszaki cikkbe elrejtett jeladóval simán le lehetne vadászni a postai szarkákat.

Ha ez valakinek megérné.

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.06.10. 11:51:01

Nem értem emberek, ez haladás. Azt hittem, ellopják, erre nem, für alle falle páncélszekrény.

hejesirasbalynok 2008.06.10. 11:51:11

eraniko 2008.06.10. 11:35:21

gondolom téged puskával kényszerítettek be a postára dolgozni?
Mi már ez a primitív tahó hozzáállás, hogy nekem jogom van parasztnak lenni és lopni mert engem kizsákmányolnak?
Máshol is dolgozhatsz, sőt akár vállalkozhatsz is. Ja, hogy akkor dolgozni kell!

eraniko 2008.06.10. 11:52:13

alibi borz árny
te nagyon naív vagy:D

Tzl 2008.06.10. 11:53:28

Nem olvastam el az összes hozzászólást, csak kb a feléig, de egy dolgot magyarázzatok el nekem:
Miért kell biztosítást kötnöm a csomagomra a saját pénzemen, ha azt akarom, hogy kártalanítva legyek a posta hibázása után? Nem az lenne a természetes, hogy ha arra vállalkozott hogy elviszi, de "elkeveredett" akkor ha volt biztosítás ha nem fizetnie kell? És itt most nem elemi kárra, meg egyéb extrém dolgokra gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy az egyik postán bement a csomag, de a másikon már nem jött ki.
Kiváncsi lennék a jog mit mond erre?

sárkánybéka (törölt) 2008.06.10. 11:57:10

eraniko:

A szakszervezet azé, aki megműveli.

:) Úgy értem, aki megszavazza a vezetőt.

Oda kell menni hozzá, és kikövetelni, hogy csináljon valamit, küzdjön ki barátságosabb munkafeltételeket a munkaválllalóknak. Persze ez csak akkor fog menni, ha elég sokan ordítoznak vele, hogy csináljon már valamit.

A szokásos magyar mentalitás, miszerint "elviselünk mi mindent, de rosszkedvel, aztán majd az ügyfélen leverjük, hogy bunkó a főnökünk" nem működik.

Csacskamacka 2008.06.10. 11:58:27

Egyszer szintén az angoloktól rendeltem, e-bayen. Csak kp-s fizetési lehetőség volt. Kénytelen kelletlen beborítékoltam mind a 8 fontot és feladtam ajánlva, értéknyilvánítással.
Mondanom sem kell, hogy nem érkezett meg. Kb. 1 év múlva kaptam meg a pénzt a postától. Kérdésemre, hogy mi a ragya lett a levelemmel, aszonták, hogy ja, hát biztos leesett a kamionról...
Kösz.

jacksly 2008.06.10. 12:01:51

Igen, én is éltem Londonban másfél évig, és ott érdekes módon egyetlen egy eBay-es csomagom sem tűnt el!!!! Pedig nagyon sok cuccot rendeltem/rendelek onnan...!

Addsa 2008.06.10. 12:02:07

Ha jól emlékszem akkor volt év managere (bár lehet, hogy az valamelyik hasonlóan jóképességű elődje volt) amikor a nagy logisztikai központ körül volt botrányos a helyzet. Tömeges felmondásokra emlékszem...

Minálunk (Mo.-on) abszolút mindent lehet, Fletóék-Orbánék elintézik a dolgot.

alibi borz árny (törölt) 2008.06.10. 12:03:17

Mért lennék naív? Egy magán csomagszállító cég simán megcsinálná, ha csak tizedennyi panaszt nyújtanának be az ügyfelek.

Ráadásul egy elrejtett kis nyomkövető bizbasz nem kerül sokba, és szerencsés megtalálás esetén többször felhasználható. A rendőrök alkalmaznak ilyeneket a nyomozáshoz.

És miután az első 10-20 tolvajt kiszűrték, a többi nagyon vissza fogja fogni magát.

eraniko 2008.06.10. 12:03:46

..... nekem jogom van parasztnak lenni és lopni mert engem kizsákmányolnak?

Ezt hol is írtam????????

marvin 2008.06.10. 12:06:46

Nem olvastam végig az összes kommentet, mert most nincs időm, de hozzáfűznivalóm annál inkább...

Rendszeresen vásárolok Ebay-en, Németország, Anglia, Hongkong, Kína, Indonézia... fura Módon a távolkeleti országokból SEMMI nem tűnt még el, sőt, amikor az eladó azt írta, a szállítás kb. 5 hét, 2-3 hét múlva minden itt volt. Angliából sem túl problémás a sztori, mert a biztosított (registred) küldemény csak icipicivel drágább, mint a normál, ergo azt kérek. Nade Németország... 18 Euró biztosított küldemény... min. 8,6 a DHL kiscsomag.

És erre a sztori:
keddi napon jön a postás, aláíratnivalót hoz, majd megkérdezi, megkaptam-e az előző napon, mert akkor is volt egy biztosított ajálott külkdemény, és odarakta az ajór elé. Se köpni, se nyelni nem tudtam. Vártam pár napot, próbáltam megemészteni, meg kitalálni, mit tegyek, szerettem volna legalább azt tudni, honnét jött a csomag. De nem lehet, azonosító kell, de mivel a csomag eltűnt, honnét tudnám az azonosítót? Bementem az illetékes hivatalba, ahol kellőképpen hülyének néztek, akkor vettek csak vissza egy kicsit, mikor felemeltem a hangom, hogy akkor hogy is van ez, hogy én kifiztem a 18 Eurós biztosított küldeményt, mert ugye ennélkül háromból két küldemény nem érkezik meg, de ha a postásnak olyan kedve van, akkor ezt is csak a küszöbön hagyja, mert nincs kedve tovább cipelni?! Akkor tulképp midegy, mennyit fizetek, mert úgyis a kézbesítő jóindultára vagyok utalva, nem?! Szóval rendesen kiakadtam, dühömben béreltem egy postafiókot.
Erre 3 nap múlva csönget a házmester, mert egy kiscsomagot a postaládák tetején hagytak... (rendes volt, felhozta, nehogy elvigye más...) Hűt ezt nem hiszem el, gondoltam, és gondolom is magamban azóta is. És közben reménykedem, hogy a köszöbön (!!!!) hagyott csomag nem egy 10ezer Ft értékű, hanem valami olcsóbb küldemény volt...

Szóval nagyon várom a Posta privatizálást!!! Furcsa módon a DHL-el küldött dolgok mindig megérkeznek... arról nem is bezsélve, hogy 2-3 kg-ig 3000 Ft a szállítás, ami a KIrályi Postánál 10.000-nél kezdődik. Annyira rühellem, amikor egy cég, vállalat szolgáltató stb. privilegizált helyzetben van, és ezzel ennyire pofátlanul visszaél!!!

SakmaN · http://www.sargakazi.hu 2008.06.10. 12:09:15

Tudnék ÉVEZREDEKIG MESÉLNI GYÖKÉR MAGYAR KIR. POSTA "SZOLGÁLTATÁSAIRÓL"... Ami a legfontosabb: egyik ismerősöm felesége a POSTA BELSŐ ÜGYOSZTÁLYON DOLGOZIK. Ők lennének azok, aki ezeket a lopásokat meg kellene, hogy akadályozzák. NEM TUDNAK SEMMIT SEM CSINÁLNI! Tudják, hogy kik lopnak, de NEM TUDNAK SEMMIT BIZONYÍTANI. Maffia az egész! Anno, amikor Budaörsön megnyílt a Posta új elosztója, SENKI nem akart odamenni dolgozni, de nem azért mert "nagyon messze van", hanem azért, mert az új modern épület FULLRA BE VAN KAMERÁZVA, ergo NEM LEHET LOPNI!!!! Aztán kiderült, hogy a biztonsági személyzet sincs túlfizetve... Vannak emberek, akik kontérneszám lopják a küldeményeket!!! Házat, kocsit vettek a lopott cucc árából! 4 éve adok-veszek a neten, NINCS HÓNAP, hogy ne tűnjön el valami cuccom IDEFELÉ!!! Külföldről 5000 Ft alatt nem kérek ajánlást, mert nem éri meg, és 10-ből egyszer BIZTOSAN eltűnik a pakk (a legutolsó csak az eladónak volt bukó, mert küldött egy másik ugyanolyan játékot). Legalább 100 rugóm van így bukóban a 4 év alatt! Érdekes módon külföldre MINDIG megérkezik minden küldeményem AJÁNLÁS NÉLKÜL!!!! Olyan helyekre, mint (előítéletes országok) Románia, Ukrajna, Oroszország, Dél-Amerikai országok, OLASZORSZÁG vagy (messzi országok) mint USA, Ausztrália, Japán, Korea. Érdekes... :-O

A posta kézbesítésről: egy ideig kértem a munkahelyemre a kézbesítést, de egyszer beszoptam. Reggel 9-kor jön egy postás, hogy külföldi csomagot hozott nekem. Felállok, odamegyek hozzá, hogy én vagyok én, mire ő: tessék - és a kezembe nyom egy cetlit. Kérdem: hol a csomagom? Válasz: ő motorral van és túl nagy volt a csomag, nem tudta kihozni (cipősdoboz méretű cucc). A***d! Mehettem be a Nyugatiba meló után húsz percet sorban állni! 300/250 volt a vérnyomásom!

A másik döbbenet sztori: Vaterán vett cucc. Én utal, ember postáz. Vár. Egy hét múlva a levládában az értesítő (minden nap nézzük a ládát). Zöld papír, mondom zsír, itt a cuccom. Postára be, sorszám tép, 10 perc pauza, ablakhoz odamegy. A nőci nézegeti a számítógépet, inogatja a fejét, majd közli, hogy a csomagot TEGNAP VISSZAKÜLDTÉK A FELADÓNAK, MERT NEM KERESTEM! :-O B@zmeg, mondom: MA VETTEM KI A PAPÍRT A POSTALÁDÁBÓL!!! Mondja az nem lehet, mondom de. Kiderült: a CSOMAGOS postás "NEM TUDTA" kézbesíteni a csomagot, mert "nem tud bejönni" a házba! Nos, a földszinti hiperpigmentáltak - mert lusták kulcsot vinni magukkal - a beköltözésük után 5-ször cseszték el a kapu zárját - a lakásunk piaci értékével együtt - mire a gondnok besokallt és nem csinálta meg többször, vagyis a HÁZ TÁRVA NYITVA egész nap, az asszony meg történetesen reggel 9-10-ig otthon szokott lenni. Vagyis ODA SE JÖTT a csomaggal. Utána a LEVELES postás hozza az értesítőt másnap, VAGY KÉSŐBB. A POSTA 5 MUNKANAPIG TARTJA A CSOMAGOT, utána 1380 Ft-ért visszaküldi a címzettnek! Na, akkor fel tudom venni időben??? A lényeg: 1380 Ft-ért visszavitték a feladónak, aki újabb 830 Ft-ért ÚJRA elpostázta nekem. B****ák meg!

A másik lopós kánaán a reptér - vám - posta nemzetközi kicserélő. Onnan szintén konténerszám kerülnek ki küldemények, na nem a címzetthez. Van egy haver, szintén gyűjtő, neki iszonyat mennyiségű Ebayes cucca tűnt el a reptér és a háza "között". A legtöbb ajánlás nélküli volt, b@szhatj@. Egy kollégám egy nagyobb számtech cégnél dolgozott. Amikor megjött az árujuk Tajvanról és történetesen péntek volt, akkor biztosak voltak benne, hogy hétfőre szét fogják lopni az egészet! Így is volt: a raklapok megbontva, a kártyák doboza üres, stb. Reklamálásra a válasz: Vállrándítás - "ÍGY" érkezett! K***ANYÁD! Megunták (és közben megszűnt a számtech cuccokra a vám), és kérték a gyártót, hogy a Bécs melletti reptérre küldje a cuccukat, inkább elhozzák onnan teherautóval. Nos?.... Kitaláltátok! SOHA TÖBBÉ NEM HIÁNYZOTT SEMMI, ÉRDEKES MÓDON NEM JÖTT TÖBB CUCC "ÍGY"! Nézd má!?! Na ennyit a magyar viszonyokról! Minden tolvaj gyökér ott rohadjon meg, ahol van!

eraniko 2008.06.10. 12:09:46

Azért vagy naiv,mert egy magán csomagszállítónak van 20-150 embere(lehet még sokat is mondok)a postának 38000,aminek évente igen nagy százaléka jön-megy.Na ezek az általában nem odavalók,nekik köszönheti a posta-zömében- a "jó" hírnevét.

orsvezer 2008.06.10. 12:10:52

A postás szakszervezet, amit még nem vett meg senki a KÉSZ (Kézbesítők Szakszervezete). Kézbesítők hozták létre, akiknek elég volt a sok igazságtalanságból és az éhbérből.

Az egyik postavezetőség-szakszervezet ülésen a Posta vezetősége így nyilatkozott az alacsony bérekre: "Uraim, a maguk munkájuk ennyit ér!" Most ez a hölgy irányítja a Postát a miniszterré avanzsált Szabó Úr után. Szívesen megkérdezném tőle, látott-e már működni postát kézbesítők nélkül.

Idézet a KÉSZ honlapjáról:

"Tisztelt Kézbesítő Kollégák!

Tájékoztatni szeretnénk benneteket, hogy megalakult a KÉZBESÍTŐK SZAKSZERVEZETE /KÉSZ/

Élére szakszervezeti munkában jártas elnököt és munkajogászt állítunk. Bérüket egyesületünk a tagdíjból fogja fizetni, ezáltal nem lesznek megvesztegethetőek. A szakszervezet politikai pártoktól független. Amiért kénytelenek voltunk megalakulni, az szakszervezeti vezetőink eddigi munkája és erkölcsi megnyilvánulása. Szerepzavarral küzdenek, mert nem a tagság véleményét próbálják érvényesíteni, hanem folyamatosan a munkáltatóét.

Mindannyian megtapasztalhattuk munkájuk eddigi eredményét, amelyet BÉRFELZÁRKÓZTATÁS címen elértek. Mára odáig jutottunk, hogy havi keresetünk közelebb áll a létminimumhoz, mint a magyarországi átlagfizetéshez. Persze ne felejtsük el, hogy a Magyar Posta Zrt. nyereséges cég (!!!), nem úgy mint a BKV Rt. vagy a MÁV. Utóbbiak rendszeresen veszteséges évet zárnak , dolgozóik mégis a többszörösét keresik mint mi. Valószínűleg ott tényleg vannak olyan szakszervezeti vezetők akik kiállnak a dolgozók és azok érdekei mellett. Nem olyan tagokra van szükségünk akiket ha megijesztenek bedugják a fejüket a homokba.

Ne csak a munkának legyünk részesei hanem a döntéseknek is.

Úgy gondoljuk eljött az idő visszaszerezni a szakma becsületét

és azt ami a legfontosabb hogy egymásért kiálljunk."

A szakszervezet honlapjának címe: kesz1.gportal.hu

Rózsaszín Lódenkabát 2008.06.10. 12:12:03

A posta privatizálása nem ér semmit, ha az emberek fejében nem teszünk rendet.
Lopnak a MÁV-nál, a repülőtéren, a TESCO-ban.... minden olyan cégnél, ahol "áru" mozog és elvihető. Ez a morál nem fog egyik napról a másikra eltűnni.
Ha mi magyarok ezt mutatjuk magunkról kifelé, a külföldi befektetők is kábé ennyire fognak minket komolyan venni/megbecsülni.

gyerebaba.hu 2008.06.10. 12:12:10

Mindent ellopnak, ami nincs biztosítva. Már próbáltam ("hátha nem mind tűnik el, és az enyémet elkerülik az enyves kezek!"), de nem volt szerencsém. Nem érdemes próbálkozni biztosítás nélkül. MAGYARUL: "kihozzák neked, ha többet fizetsz". Szégyen.

eraniko 2008.06.10. 12:14:20

sárkánybéka:
ne nekem magyarázd,mit kellene tenni a dolgozóknak és a szakszervezetnek,én tudom!
A szakszervezet akkor fog tudni lépni,ha nem a posta lesz a kenyéradó gazdája.ennyi.

gogyimogyi 2008.06.10. 12:17:22

Hóhó, még ha csak a normál csomagok tünnének el... Nekem már bíztosított trackinges csomag is simán eltűnt. Trackingben még ott volt, hogy a destination kántriba megérkezett, a magyar posta meg állította, hogy az országba ugyan nem jött. Biztos svájban átrakodásnál tűnt el... Holott a trackingben ott volt, hogy beért az országba... Kritikán aluli a szolgáltatásuk. Volt olyan hogy egy küldeményt 3x kellett feladnom, mert 2x visszajött címzett ismeretlennel, harmadszorra pedig simán odaért úgy, hogy kottára ugyanarra a címre és irányítószámra volt írva, szóval még csak elírás sem lehetett. Postás barátunk egyszerűen csak b*szott kézbesíteni.

betépett felhasználó 2008.06.10. 12:22:04

bocsi, de en azt hittem az a fulhallgato mar nem kell senkinek :(

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.06.10. 12:22:24

Minden évben van egyszer egy hétig ilyen sorszámosztás, ami a várakozási időt méri.

yanchi345 2008.06.10. 12:25:07

A Postáról szóló rémtörténeteket ajánlom mindenki figyelmébe, aki úgy gondolja, hogy bármilyen szolgáltatást lehet színvonalasan és kedvező áron üzemeltetni piaci verseny és vetélytársak nélkül. Akár Posta, akár egészségügy, a monopólium drága és szar szolgáltatást nyújt.
egyébként volt munkahelyem akkor hagyta abba az 5-10 ezer forint egyedi értékű ajándéktárgyak postázását, amikor utánaszámoltunk, hogy a kiküldött pólók, egyebek 50%-a nem ér oda, ahová küldtük. Biztos sok postásgyereknek tetszettek azok a cuccok, de nekünk jelentős erkölcsi kárt okoztak. Reklamálni meg nem lehet, mert 2008-ban a Postának lila fi...galma sincs, hogy hol járnak a csomagjai. Ide piac kell, versenytárs kell, addig ez úgy rossz, ahogy van.

alibi borz árny (törölt) 2008.06.10. 12:30:06

eraniko,
ha elkapják a tolvajokat, akkor rendőrségi feljelentés, kirúgás, fizetésből levonás jön, és a posta megszabadul egy alkalmatlan alkalmazottól.
A kárt pedig nem a postának kell kifizetnie, hanem a tolvajnak. A DHL-nek, a Fedex-nek is rengeteg alkalmazottja van. Az, hogy sokan vannak, nem indok arra, hogy azt csináljanak a csomagokkal, amit akarnak.
Az, hogy alacsony a képzettségük, és nem tudnak máshová elmenni dolgozni, szintén nem ok rá.

Amíg nem kapnak el jópárat, semmi nem fog változni. Így is maradni fog egy-két alkalmi próbálkozó, de ez a tömeges fosztogatás megszűnne.

A szakszervezet meg csináljon egyhónapos kézbesítő sztrájot, aztán majd jól megjavulnak a munkakörülmények is.

animal planet 2008.06.10. 12:33:21

eraniko:
Én is dolgoztam már jópárszor 12-13 órát, de sosem volt időm és lehetőségem közben 5 percenként kommentezni! Mégiscsak jó munkahely ez. Vagy már fél 12-kor elkezdődött az ebédszünet?

Amúgy csak hogy egy igazán pitiáner dolgot ismertessek. Pár éven át postán kaptam a Pesti Estet. Persze mindig a feladási dátumtól számított 1 hét múlva jött meg, amikor már csak utólag értesültem arról, milyen programok voltak... Nem volt olyan alkalom a 4 év alatt, hogy ne lett volna felbontva a borítékja, és persze Nestlé, stb. minták kiszedve... Ja, de igen, nyáron egyszer valami tisztességes helyettes dolgozhatott, akkor felbontatlanul, időben jött, csodálkoztam is.
Most külföldre költözöm, pá.

thedealer (törölt) 2008.06.10. 12:34:42

az e-bay rol erkezo csomagok egy reszet csak a szerencsesek kaphatjak meg. Igazabol a trukk nem mas, azok, akik "lopnak" - mar nagyon regota ott dolgoznak, es sok, fontos pozicioban levo ember igenyet elegitik ki.

ha valakit erdekel, hogy lehet ellopni valamit a posta csomagosztalyarol anelkul, hogy a csomagot a tolvaj kivinne - kerdezoskodjon az "atcimkezes" foglamarol, es arrol - vajon miert rugnak ki mindnkit, aki tud az atcimkezesekrol, atiranyitott csomagkorol es pofazik... remek szorakozas sorozni volt postai dolgozoval!

Secnir 2008.06.10. 12:37:36

Szerintem ott baszta el a cikkíró, hogy vett egy objektívet.
Bezzeg ha egy szubjektívet vesz, azt nem merték volna ellopni, mert nem tudják, hogy mi az.

alibi borz árny (törölt) 2008.06.10. 12:37:49

animal planet:
eraniko nem a postán dolgozik, első hozzászólása pont arról szólt, hogy neki milyen jó dolga van egy másik cég irodájában, míg szegény párja a postán 12 órákat küzd az ideges ügyfelekkel, akik a csomijukat keresgélik :).

muesli 2008.06.10. 12:37:54

Barátosnő volt munkahelyén egy adag havi bevallás jött vissza nekik, mint feladónak.
Benne egy csomó családi fénykép és levelek, amiket külföldön élő unokák írtak a magyar nagyanyjuknak....

A bevallások is benne voltak a csomagban és állítólag azért kapták vissza, mert olvashatalan volt a címzett...
De a családi fotókat hogy sikerült belecsomagolni, azt senki nem tudta a Postán megmagyarázni....
Magyarisztán

bugger · http://buggersbugging.blogspot.com/ 2008.06.10. 12:39:02

g-ica:
aláírás hamisítás BTK-ba tartozik, így feljelentés a legközelebbi őrsön...

Secnir 2008.06.10. 12:43:12

diler mesélj, monnd, ne kímélj!

animal planet 2008.06.10. 12:48:13

a.b.á.
kössz a helyreigazítást! Ezexerint a postán napi 12 órában átvehetem a csomimat? :-O

B73 2008.06.10. 12:58:00

Legyen 2 privát posta meg egy állami és mindenki azt választja majd, amelyik neki szimpatikusabb és ár/érték arányban megfelelőbb. Nyilván lesz olyan posta amelyik kicsit drágább lesz, lesz olyan ami a legmodernebb logisztikai rendszerek adaptálásával és belső ellenőrzéssel töri le az árait és lesz olyan ahol továbbra is általános lesz a lopás.

Répapuding 2008.06.10. 12:58:24

Az nem épelméjű, aki a Magyar Postával szállíttat csomagot. Ha küldök egyértelműen mással küldöm. Ha várok csomagot, vagy megbeszélem a szállítást (nem postával!), vagy a magyar szállítómat küldöm el a csomagomért, akár Európába. Merthogy ilyen is van:)
Levelet is csak addig fogok, ameddig nem lesz más cég.

DitavonTeese 2008.06.10. 12:59:05

Csak egy ötlet, ami nekem bejött:
Decemberben és januárban nem kaptunk leveleket. Semmit. Se számlát, se lapot, sőt egy tértiv. levelem megérkeztéről sem értesítettek. Bementem a helyi postára (nem Bp.), ahol azt mondták, utánanéznek, de se a nevem, se a címemet nem kérték el. Ott nem csináltam balhét, de a Posta weboldalán tettem panaszt. Napokon belül felhívott a helyi postavezető, majd személyesen eljött hozzám a kézbesítővel hogy tisztázzák a helyzetet - vszleg kaptak egy kis seggberúgást a panasz miatt. Nagyon sajnálkoztak, bár nem ismertek el semmit és a rá következő 1 hónapban jegyezték a leveleimet, valamint hetente felhívtak, hogy egyeztessünk, megkaptam-e őket. A leveleim nem lettek meg, de legalább lett egy-két borús napja a bűnösöknek.

Peppone Botazzi 2008.06.10. 12:59:46

A legszebb amikor egy állami céget a mi adónkból tartanak fenn (esetleg veszteségesen?), persze fizetjük a szolgáltatást és még a szemünket is kilopják. Azt hiszem ennél többet nem kell mondani erről az országról...

Kispista (törölt) 2008.06.10. 13:00:11

Az újság kézbesítéshez csak annyit, hogy jött az úgynevezett verseny, elvándoroltak a Postától a legnagyobb napilapok, mert nem voltak megelégedve a szolgáltatással, alakítottak egy saját céget, mert azt gondolták az jó lesz nekik.
Hát nem lett, egy ekkora mértékü logisztikai feladattal bizony nem boldogultak.
Most mennek szépen vissza a Postához,mert az a Sz@r is jobb mint az amit maguknak csináltak.

Minden kicserélő üzemben lopnak Budaörsön is és a Nemzetköziben is.
Az melósok alapvetően lopósok, nincs ezen mit szépíteni, a fő baj az hogy a nemzetköziben pl elavult a technológia, emberek pakolásszak a csomagokat jobbra balra,Na ezt az amit nem kellene hagyni, teljesen automatizált zárt folyamatot kellene létrehozni.
Budaörsön megpróbálták a cél az volt hogy 0 emberi érintéssel menjen végig a folyamat, ahhoz képest most majdnem 20. Ez a dilettantizmus ill. az , hogy a "szakemberek" akik irányitják a beruházások irányait ill a pénz mennyiségét csak abban érdekeltek, hogy időre, megvalósuljon valami abban nem ,hogy az ami megvalósult tényleg jó legyen.

Peppone Botazzi 2008.06.10. 13:02:24

Fel kéne adni a postát postán. Hátha eltűnne :D:D:D

^drako^ 2008.06.10. 13:04:05

én azon szoktam kiakadni, h a bankom postai úton szokta kiküldeni a bankkártyát..
kaptam már úgy levelet, hogy benne a kártya (anno még Westeles Aranykártya) mágnescsíkja vmi éles tárggyal tönkretéve .. van pofája még utána visszazárni és bedobni a postaládámba ..
a poén még ebben az, hogy néhány héttel azelőtt, hogy megtaláltam volna a postaládámban a borítékot, egy banktól egy nő felhívott, h tudja h van ilyen kártyám és ilyen-olyan ajánlata van számomra .. csak néztem bután ..
azóta leszoktattam a bankomat a bankkártya kiküldésről. inkább befáradok a bankba.
a sztorikat olvasva ismét arra jutottam, h pályát tévesztettem. postásnak kellett volna menni, így minden nap karácsony ..

^drako^ 2008.06.10. 13:12:23

ez a "mi adónkból" szöveg az ami sokszor felhúz.. most őszintén.. ha a szívetekre teszitek a kezeteket .. itt mindenki minden jövedelme után befizeti az adótörvényben meghatározott megfelelő adót?? akkor ez nem is Magyarország! és valahol az adócsalás is lopás .. de ha mindenki lop, miért ne lopnék én is alapon ..

Kispista (törölt) 2008.06.10. 13:14:30

A posta nyereséges, azért ez fontos, a posta nem kerül senkinek sem adóforintjában nem úgy mint a BKV, vagy a MÁV.

PGY 2008.06.10. 13:15:25

Hello.
A postán is, és minden kisebb-nagyobb cégnél is, előfordul a lopás, de nem ez a jellemző!
A páncélszekrényben volt a csomagod, mert az érték és vagy biztosított küldeményeket ott kell tartani átvételig, ill. visszaküldésig (átvétel hiányában)!

Gumidomino 2008.06.10. 13:18:46

Szabó Pál közlekedési hírközlési és energiaügyi miniszterként beveti a tapasztalatait, így az állampolgárok (vö. igénybevevők) nagy része megszopja, de a fent ülőknek nyereséges lesz - mint a Posta.

Biztos ezt várják tőle, mert ő ezt tudja nyújtani. :)

etcetera 2008.06.10. 13:21:07

Felületesen ismertem egy kézbesítő postást aki a magazinokat lopta de nem ám a saját elosztó asztalkájáról hanem a postás társaitól ha egy félpercre odébbmentek. Állítólag a szomszéd újságos féláron vette meg a kurrens magazinokat és szinte mindenenki jól járt. Egy idő után persze jött a lebukás meg a kirúgás és a sztori terjedt az ismerősök között.

Kispista (törölt) 2008.06.10. 13:23:27

Ha Pali a tapasztalataira hagyatkozik fél év mulva eladó lesz a parlament épülete:)
Valamiért a posta ingatlanjaiból sem maradt sok:)

a kertész tömlővel 2008.06.10. 13:25:35

jomultkor feladtam egy 70 cm tv dobozában 4 db 16"os auto gumit-eleve már a posta ajtaján alig fért be, a ablakon se lehetett beadni ,lde hoztak kocsit amivel körbevitték a pultnál,,mondanom se kell h milyen csunyán néztek a ott (lopási lehetöségre váro dolgozok)mindenzt utnánvételessen 1800ért.
és odaért és a pénz is megjött,.
nem szabad kicsibe küldeni a dolgokat.

más.
a családban lévö auto oldalát meghuzták a ház mögött i parkoloba mivel az éppen elindulo auto nem figyelt és csak u kitolatott a helyröl nem megnézvén h jön e valaki,,,most h kb 1.2 év alatt rendezte a biztosito a kárt és mi örültek egy megbizással(tulajdonos épp külföldön dolgozik mert itthon felesleges mert éhenhalsz) :) akartuk felvenni a pénzt mert ha már megjött akkor ne a postán álljon és esetleg megcsináltatnánk az autot végre...
1.nem hozták házhoz(pedig cimre jött)
2.meghatalmazást nem fogadták el
(multkor még elfogadták akkor pl 130ezret küldtek,,most 140ert ,gondolom ez joval több mint a 130 és arra hivatkoztak h hitelesiteni kell a meghatalmazást egy másik postán.
3.harmadik sorbaállásra nagynehezen odaadták a pénzünket.
bekaphassa az összes.,

váj mí 2008.06.10. 13:38:02

Hmmm ... érdekes ... hmmm

Romániában rendszeresen rendeltünk E-bay-en keresztül, egyetlen egyszer sem tűnt el semmi, egyetlen egyszer sem volt sérült vagy szakadt vagy felturkált a csomag ... érdekes, hmm a Román Posta sikeresebb-e?
Igaz, cégnévre ment, és igaz, nem tudom a romániai postások mennyit keresnek, de valszeg ők sem milliárdokat.

No, ugyanez Magyarországon nem műxik, mert sérült vagy meg sem érkezik a rendelés az esetek 60%-ában.

Kérdés: Ki lopja a lovakat?

gikka25 2008.06.10. 14:00:03

Nekem a Nat.Geograptic újságjaim tűntek el rendszeresen míg a posta kézbesítette. Mikor harmadszor reklamáltam és megkérdeztem, hogy ez így lesz-e most már minig (kiadó mindig küldte soron kívül és szó nélkül és még bocsánatot is kért a posta miatt), azt mondták, hogy harmadik reklamáció után hivatalos kivizsgálást indítanak, hol tűnik el a lap. Aztán pár hónapig rendben volt, majd újra eltűnt két szám. Harmadszorra már nem kellett reklamálnom, mert áttértek valami már kézbesítő cégre a posta helyett. Azóta semmi gond, mindig ott vár a postaládámban hónap elején. Ahogy a Figyelő is, amihez szintén nem ér postás kéz.

Valaki felvettete feljebb azt is, hogy DHL-es küldést választott Németországból és hogyan lehet, hogy itt mégis a posta hozta ki. Nem egyszer vásároltam már az ebay.de oldalon és nemrég Mo-ra kértem a csomagot. DHL-es szállítással. Eltelik pár nap és nem jön, erre írok a feladónak. Ő elindította, megad egy feladási kódot. Hívom DHL-t, ahol a kódról megállapítják, hogy a csomagom olyan, hogy a célországig DHL viszi és ott átadják a helyi postai csomagszállítónak, mert mint DHL is csak sima postai csomag. Itt kb. le is mondtam a laptop akkuról, de végül, ha lassan is, megérkezett két hét alatt és a posta csomagszállítója ki is hozta. Akkor azért utána jártunk, hogy hogy is van ez a DHL-le, mert a későbbiekben nem akarunk így járni. Aztán erre jutottuk: "The DHL brand covers Deutsche Post World Net's national and international parcel and express operations as well as its logistics." (DHL weboldaláról) Némi telefonálás után kiderítettük, hogy a németeknél a sima postát is jelentheti a DHL megjelölés. Vagyis, ha Mo.-ra hozzák és No.-ban sima postai DHL volt a feladás, mint a mi esetünkben, akkor az országba lépés után a Magyar Posta ráteszi a kezét és a csomag nem kap olyan nyomonkövetési számot, amit online is le lehet akár kérni a DHL oldalán. Ha valaki így jár: feladási számmal DHL-t felhívni, azok adnak egy számot a német postához. Azok pedig a feladási szám alapján megmondják, hogy a Magyar Posta milyen számon (tök más) vette át. Ezzel a számmal lehet érdeklődni a posta ügyfélszolgálati számán. Ők így már látják, hol jár a csomag országon belül. Onnan pedig már csak pár hét és kihozzák... :D
Én biztos nem csinálok ilyet többet. Marad a bevált módszer: megy a csomag olcsó postázással a No.-ban dolgozó keresztszülőnek fizetéstől számított 2-3 nap alatt, aztán ő hazahozza nekem :D

Mike36 2008.06.10. 14:05:49

nem ok nélkül van Mo feketelistán
nem ok nélkül nem szállítanak az itthoni netes dvd, könyvkereskedések csak futárral

az egész postát privatizálni kell és kibaszni a sok enyveskezüt

Mike36 2008.06.10. 14:10:49

arról nem beszélve, hogy ameddig nincs megoldva az egyes küldemények pontos nyomonkövetése (mint ahogy az külföldön természetes) persze hogy ellopnak mindent
nincs nyoma, nincsenek következmények, csak az nem lop, aki nem akar
csak normális körülmények között, ezzel a saját cégüket teszik tönkre, a munkahelyüket vesztik el, mint az az egyszeri kalauz, aki zsebre dolgozott, majd csodálkozott miért szüntetik meg a szárnyvonalat

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2008.06.10. 14:11:52

Gilmore! Ugyanezzel szívtam én is, szintén második emelet, nálunk van lift. Most újabban megint nem hozza fel a levelet, már kétszer kaptam értesítőt. A megoldás: dörgedelmes emailt kell írni a központi ügyfélszolgálatnak, de mielőtt elmész a levélért, írj le az értesítőről mindenféle számot, mert egyébként nem fogadják el a reklamációt. Viszont ezekután bele kell írni a levelbe, hogy hányszor fordult elő, hogy pontosan hol laksz, és a postást figyelmeztetik, plusz levonják a prémiumát. Ja, és ha van pofája jönni és lobogtatni a papírt, hogy vond vissza a panaszt, alá ne írd. Ez is milyen már, hogy kiadják a postásnak annak a nevét, aki reklamált. Nem mintha félnék tőle, de nem túl elegáns dolog.

Mike36 2008.06.10. 14:14:08

pernyekergető

hívd rá a zsarukat

Kispista (törölt) 2008.06.10. 14:15:11

prémiumát?:) na azt biztosan nem, csak a vezetők premizáltak a hangyák nem igazán:)

Mike36 2008.06.10. 14:16:57

a lopásra nem mentség hogy kevés a fizetés
én sem török be éjjelente a helyi SPAR-ba, mert akkor mennyit tudnék a kaján spórolni

Kispista (törölt) 2008.06.10. 14:19:47

nem is mentségként mondtam, lopni csúnya dolog:)

Mike36 2008.06.10. 14:20:06

Ejoy

így van
Bp-ről Bp-re egy dvd MP 990 forint
Ausztrália - Bp 750
pedig Ausztrália nem itt van a szomszédban

gogyimogyi 2008.06.10. 14:24:45

mike36, elvileg nyoma van, mert az ajánlottként feladott levélen vagy csomagon van egy küldeményazonosító szám. Az már más kérdés, hogy így is lenyúlják... Nekem a legdurvább eddig az volt, hogy az ügyfelemhez feladott csomag úgy ért oda, hogy ki volt bontva, és hozzácsatolva egy levél, amin az állt, hogy 'Elnézést kérünk, de a kézbesítés során a küldemény tartalma megsérült', a csomagban pedig porrá zúzva a tartalma. Mindez egy posta logisztikai központos szignóval és bélyegzővel...

Na ez milyen?

Kispista (törölt) 2008.06.10. 14:27:05

A logisztikai központ wcjében mindenműszak végén kb térdig érnek a felbontott borítékok:) a tied legalabb kijutott:)

Mike36 2008.06.10. 14:28:32

kanadai haverom mesélte, hogy náluk a csomagkézbesítés úgy történik, hogy ha bnincs otthon leteszik a küszöbre
és nem lopja el senki

probálnád meg ezt Mo-n
mi egy ilyen tolvaj nép vagyunk, és akkor a cigókat szidjuk, amikor ellopjuk egymás wc papírját is

(társasházban lakó ismerős kipakolta a cuccot amit a tescoban bevásárolt, a wc papírt a kapuban hagyta, mire visszament érte, már valaki elvitte)

Gumidomino 2008.06.10. 14:33:36

"Bp-ről Bp-re egy dvd MP 990 forint"

Ausztrálián keresztül.

^drako^ 2008.06.10. 14:57:03

Mike!
ezért szerencsére nem mindenkire illik h lopós nép vagyunk
egy bakelitlemez érkezett hozzánk, bontatlan csomagolásban.. a postás úgy gondolta beteszi a postaládába.. ez persze úgy sikerült neki, hogy az egyik csücskét bedugta, és úgy otthagyta .. szomszéd néni látván ezt, felhozta, és este becsöngetve átadta .. hihetetlen, de ilyen is van

hejesirasbalynok 2008.06.10. 15:02:05

PGY 2008.06.10. 13:15:25
Hello.
A postán is, és minden kisebb-nagyobb cégnél is, előfordul a lopás, de nem ez a jellemző!


Szeretnélek kicsit kiegészíteni:

KURVÁRA EZ A JELLEMZŐ A POSTÁRA!
Olvastad a fenti kommenteket???

hejesirasbalynok 2008.06.10. 15:14:13

a baj az, hogy a postán lopnak (mert ugye kevés a fizetés),
de a nővérkék meg ellopják a kávét, csokit, stb. a (halálos) beteg fiókjából, (mert ugye kevés a fizetés),
a benzinkutas meg átver, (mert ugye kevés a fizetés)
a mester se épít be mindent, ami a számlán van (mert ugye kevés a fizetés),
és ezt még lehetne sorolni.
CSak akkor azt nem értem, hogy a havi 12 dollárból (Nem tévedés, havi tizenkettő) a homokbuckán tengődő beduin miért hozta utánam a mobilom, mikor kiesett a kecskéje mellett??

^drako^ 2008.06.10. 15:21:54

hejesirasbalynok ott a pont (és nagyon nehéz leírni a neved)
a világban járva némely sokkal nehezebb körülmények közt élő nemzetek sokkal becsületesebbek és BOLDOGabbak mint a Magyarországon élők csoportja

aneurysm 2008.06.10. 15:22:13

Én amikor életemben először fizettem elő újságra, egyből kilopták a postaládából. Ez még pár éve volt, azóta minden hónapban elballagok a szerkesztőségre és személyesen veszem át.

Naneee 2008.06.10. 15:22:32

Az egész cég "bűzlik", mint ahogy a többi gigavízfejű (BKV, MÁV ...).
Azt azért nem értem, hogyha ilyen rohadt nyereséges a cég, akkor miért van az összes postán bezárva minimum a fele ablak létszámhiányra hivatkozva?
Tán nem a munkavállalói bérmegtakarításon kellene összehoznia a nyereséget a "tisztelt" főnökségnek.
Aztán meg milliókat költenek mindenféle marketingkutatásra, hogy miért kezdenek elpártolni az emberek a "szolgáltatásuktól".

Kispista (törölt) 2008.06.10. 15:23:16

hejesirasbalynok és barátai:)

nektek tök egyszerű lehet az életetek minden vagy fekete vagy fehér:)
gondolom ti hiba nélkül éltek, és gondolom sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy a magyarok lopnak mint azt hogy van aki becstelen van aki nem:)
Amugy nagyon idegesít ez Magyarország szapulás, hogy még Romániában is jobb a helyzte brühü brühü...
A f@szé' nem mész el akkor innen a f@szba ha ez annyira sz@r? ez az én nagy kérdésem.

^drako^ 2008.06.10. 15:24:44

pl Ang Kor -ban, a kisgyerek mikor kapott tőlünk néhány kekszet azon nyomban megosztotta a társaival .. mert tudta h másnap lehet h a másik fog kapni ..

^drako^ 2008.06.10. 15:26:40

lajoska ..
nem is élek Magyarországon
ez a válasz a kérdésedre

hejesirasbalynok 2008.06.10. 15:31:11

lajoska!

én sem

beduinként használtmobil-üzeletet nyitottam Kairótól délre.

Helena domina · http://helena.atw.hu 2008.06.10. 15:31:12

Én domina vagyok, és néha küldök egyszerű borítékban lefóliázott kakis-pisis használt bugyit az ügyfeleknek.
Még nem lopott el a posta egyet sem...

hejesirasbalynok 2008.06.10. 15:32:30

Helena, te voltál vazzeg?
Én meg azt hittem szarul mosta ki a Patyolat.

Stewko 2008.06.10. 15:32:35

Ööö miért is rendel bárki is sima postával? Egy UPS Standard pár kg-ig nem túl nagy távra mondjuk 20$, ugyanez sima postával meg 18$. A futár meg házhoz viszi és még neten is látod hol van a csomagod. A küldőnek meg mindegy (elvileg) mivel küldi. Akkor?

váj mí 2008.06.10. 15:38:37

lajoska

Most én tehetek róla, hogy a Román Posta nem annyira lopós, mint a Magyar Posta?
Ez van wazze .. meg a tököm ki, a sok tolvaj népséggel ... és megoldás nem az elmenés, hanem a szarkák kilövése valami légmentes térbe. Teccik érteni?????

Mike36 2008.06.10. 15:43:19

még az ukrán posta is megbízhatóbb mint a magyar

váj mí 2008.06.10. 15:44:27

Ja, és ha én belenyúlok valakinek a táskájába .. legyen az postás, lajoska vagy bárki más .. akkor egy alávaló szemét tolvaj vagyok és sittre velem
Ugyanakkor viszont, ha lajoska vagy kollegái a postán pofátlanul lenyúlják a megrendelt kifizetett tulajdonomat képező tárgyat a Magyar postán az teljesen rendben van, mert szegénykék minimál béresek (és agyúak)????
Tudid, mit lajoska, költözz el te, és vidd magaddal a hasonszőrű kollegáidat is.
Uff!!!

jesszumpepi (törölt) 2008.06.10. 15:48:42

Miért nem lép be a ló a postás-szakszervezetbe?
Mert amit ott kapna,az már van neki.

Rocky2 2008.06.10. 15:52:49

^drako^ 2008.06.10. 15:24:44
"pl Ang Kor -ban, a kisgyerek mikor kapott tőlünk néhány kekszet azon nyomban megosztotta a társaival .. mert tudta h másnap lehet h a másik fog kapni"

Ez az! ^drako^ mondta el a megfejtest. Azert csinaljak ezt a postasok, mert az ang kori gyerekekhez hasonloan gondolkodnak: ha valaki (cimzett) kap egy csomagot, akkor ugy gondoljak, h. ezt meg kell osztania a tobbiekkel (postasok) is.
Es leroviditik az ugymenetet. Nem viszik ki, h. aztan majd kapjanak belole valamennyit, amit aztan visszavihetnek megint, hanem mindjart az eloszto kozpontban elveszik a reszuket. :)

^drako^ 2008.06.10. 15:59:30

Rocky
ööööö....
ezt így is le lehet fordítani :)

Kispista (törölt) 2008.06.10. 16:01:05

nem kívántam megvédeni egy lopós postást sem, csak azt próbáltam jelezni , hogy gusztustalan azt hallgatni ,hogy itt milyen istentelenül kilátástalanul szar bezzeg máshol milyen allati tökéletes.
A börtönök mindenhol üresek, sehol egy tolvaly, sehol egy bűnöző.

Az meg hogy valaki nem itthonról kritizálja ami itt van az meg talán még gusztustalanabb.

És nem vagyok postás:)szerencsére.

^drako^ 2008.06.10. 16:26:21

azért én is sokáig szívtam a magyar levegőt .. pár hónapja sikerült a környezetváltoztatás .. azóta ha akarna se tudna megtalálni a Magyar Posta :)

Pema 2008.06.10. 16:34:17

Kanadaban sokminden másképp müködik.
UPS csomagkövető szerint a csomagom amit 5-re vártam 300km-rel arrébb volt délben kipakolva...
hivtam őket hogy akkor most ez hogy?
Ők sűrű mea culpa mellett elnézést kértek és biztosítottak róla, hogy késve is de este 8-ig megkapom a csomagomat.
8 előtt UPS truck megáll a ház előtt és hozták a csomagomat. Az ember 600km-t vezetett oda-vissza a csomagom miatt.
Na ez a nyugat....nem pedig köcsög magyar posta.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.10. 16:58:31

Romániában ugyan ki lopjon? Aki még bír, az már rég Nyugaton lop, így Románia Svájc után a 2. legbiztonságosabb ország lett pár éve Európában. (Olvastam.)

Ha jól megszervezve rendszeresen érkeznek majd felnyitásra robbanó-, gyújtó-, maró-, festő- stb. csomagok, akkor kevesebb tolvaj postás lesz. Meg több, jóval több rokkantnyugdíjas.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.10. 17:03:16

_lajoska!
A börtönök túltelítettek. A Szent László-féle vagy az iszlám törvénykezést kellene bevezetni!

Mylady 2008.06.10. 17:23:45

Többeknél olvastam újságkézbesítési problémát. Ilyen nálam is volt. Mondjuk én nem hagytam, hogy a kiadó (ahol előfizettem) lerázzon azzal a szöveggel, hogy "mi elküldtük, biztos a posta a hunyó". Megmondtam kerekperec, hogy lesz@rom. Vállalták, hogy x pénzért a postaládámba teszik az újságot. Kifizettem. Oldják meg. Velük szerződtem, nem a postával. Nem érdekel, hogy postázzák, saját kézbesítőt alkalmaznak, vagy Marika a titkárságról ballag el hozzám az újságommal.
A vége az lett, hogy a nagy, sokpéldányszámú újságot (HVG) lemondtam, mert a kiadó gyakorlatilag lesz@rta a panaszom. Még egy elnézést sem böfögtek vissza. Meg sem próbáltak megoldást találni, vagy visszatartani, vagy valami. Visszafizették az előfizetési díjat és kész.
A másik, egy kispéldányszámú, rettentő szép és élvezetes újság (A földgömb - ajánlom mindenkinek), annak a szerkesztősége meg tudta oldani a problémát: azóta borítékban postázzák és megkapom.
Na, ők mondták, hogy azért álltak át a posta hírlapkézbesítőjére, mert az elvileg nyomonkövethető. És azóta megsokszorozódott az előfizetők panasza.

Mylady 2008.06.10. 17:29:50

Egyébként ezügyben a postánál is panaszt tettem. A kézbesítő ugyanis meg sem kísérelte kézbesíteni az újságot (többször volt, hogy szerelők miatt egész nap otthon voltam, fel sem csöngetett), ellenben mindig 1 hét múlva kaptam egy levlapot, hogy nem tudott bejönni, itt és itt átvehetem. (egy hetilapnál az egyhetes késés elég durva)
Volt olyan kézbesítő, aki üzenetet hagyott, elkérte a kapukódot, megadtam, kb. 1 hónapig jó volt minden, aztán új kézbesítő jött, kezdődött előről.
Nem értettem. Úgy csináltak, mintha nem láttak volna még társasházat.
A postás be tud jönni, az összes szórólaposztó be tud jönni, a bújócskázó gyerekek be tudnak jönni, a gondnok megmutatta, egy bankkártyával 2 másodperc alatt lehet kinyitni a kapunkat. A posta hírlapkézbesítője csak széttárta a karját: társasház, nem tudok bemenni.
Ja, gondolom, sejtitek, mi volt a posta válasza. SEMMI.
Ennek két éve.

btyby 2008.06.10. 18:13:44

Áprilisban rendeltem netről, Magyar Posta kihozta. :) Két nap múlva küldtek egy levelet, hogy megkaptam-e a csomagot? Tehát vaalmit kitaláltak az ellenőrzésre, vagy ez csak véletlen volt?

pernyekergető 2008.06.10. 19:26:49

Mike!

Videóm, fotóm is van róla:) Erkélyről kényelmesen egy sör mellett videóztam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.10. 19:59:19

hat en egyszer, mar jo regen elkovettem azt a hibat, hogy beletettem egy 50 dollarost a levelbe amit hazakuldtem,, gondolom jol jott a postasnak
/tudom nem lehet levelben, de attol meg lopni nem kell/
aztan egy konyv tunt el azt is haza kuldtem
mosmeg egy csomag nem erkezik meg mar 4 hete, ma voltam az itteni postan, europaig kovetni tudtak addig megvot....
nem nagy ertek csak osszanto
mostantol csak UPS meg western union

beste 2008.06.10. 20:19:29

A mi szállítmányozó cégünknél is voltak trükkösebbnél trükkösebb lopások. A kamerarendszernek hála, lebukott néhány lótolvaj. Napi főműsoridőben hívtuk ki a rendőröket, akik a helyszínen bilincsbe verték a rablólovagokat, és így vitték őket végig az egész 20 ezer négyzetméteres raktáron. Azóta minimálisra csökkent a lopás.

o_tee 2008.06.10. 20:45:35

nekem csak annyi hozzáfűznivalóm van a "postás-hozzáállás"-hoz, hogy a tesóm évek óta járatott számítástechnikai újságo(ka)t, természetesen CD vagy DVD melléklettel. Egy ideig minden rendben volt, aztán más (nem ismerős) lett a kézbesítő, aki azzal kezdte, hogy félbehajtotta a lapot (a CD/DVD-vel együtt!), és úgy tette a postaládába, hogy még ki is lógott! Tesó bement a postára, hogy "ez most hogy?" és "WTF?", amire sűrű bocsánatkérés volt a válasz. Következő hónap: az újság a műanyagborításból kiszedve, a lemez mellédobva és mindez a délelőtti esőnek köszönhetően jól eláztatva. Tesót úgy kellet lefogni, hogy amit művelni akar a postással, azért is ugyanannyit kap a bíróságon, mint normális emberért, de azért legközelebb a megjelenés hetére szabadságot vett ki, és megvárta "kedvenc kézbesítőjét". Mondanom se kell talán a fickó már éppen bontotta fóliát, és elkezdett olvasgatni, mikor tesó (ja, el is felejtettem mondani, hogy laza 120 kg) odalépett mellé, és szóvá tette a sérelmeit. Emberünk falfehér lett, de hozta a formáját: "nem én voltam; akkor még nem itt dolgoztam; amúgy is csak helyettesítek..." de aztán (tényleg csak verbálisan!) a bratyó kifejezésre juttatta legmeggyőzőbb érveit, és láss csodát, azóta az újságnak (a tartalmának / eredeti csomagolásának) semmi baja!

o_tee 2008.06.10. 20:48:05

beste 2008.06.10. 20:19:29

Ott a pont! Így kéne ezt a postákon is!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.06.11. 09:40:12

Beste!
Igazad van, de akkor ki maradna a postai csomagrendezőknél? Aki nem lopós, azt úgyis kiüldözik.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.06.12. 05:38:02

A postákon most azt az időt mérik hogy mennyi idő alatt kerül sorra egy ember.Most ezt ha minden igaz minden kirendeltségen csinálják :D
Ez a páncélszekrényes dolog sem újkeletű, nálunk talált bélyegzőt is odarakunk, nem azért mert ellopnák hanem mert olyan érték ami nem kellene hogy eltünjön.

nyuszek 2008.06.19. 18:19:53

Angliában úgy van(de gondolom máshol is, ami nem a balkáni Magyarország), hogy rendelem, levonják, azonnal jön mél, hogy köszönik, küldik, szólnak, ha elindult. Ha gubanc van ULTRAUDVARIAS hangnemű mail, hogy elnézést, késik (nem 3, hanem max 5-6 nap alatt érkezik), ha gondolom nyugodtan lemondhatom a rendelést, nagyon sajnálják mégegyszer. Postás hozza, becsönget, odaadja, elköszön, mosolyog...

simu63 2008.07.18. 14:41:53

lehet szidni a postásokat de nem kéne mert azok ez emberek szidják akik nem külenbek náluk,mindenhol vannak olyan emberek akik nem illenek ebbe a társadalomba, söt akik a postásokról állitják, hogy tolvajok, lehet hogy ökis azok,mert mindenütt van egykét tolvaj rabló és csaló nem csak rossz hanem jó kézbesitök is vannak és üzenem azoknak hogy nem kéne minden kézbesítöt egy kalap alá venni

panama2323 2009.04.06. 13:20:12

Igen a csomagrendezők a legszörnyűbbek. Bekamerázott helységben teljes átkutatással hagynám csak dolgozni őket. Ami szörnyű, hogy ha valami értékeset sejtenek a levélben (természetesen Japánból jött, csomag, naivan azt hitték máshol is becsületesen dolgoznak, akkor a teljesen személyes, másnak értéktelen dolgokat is lenyúlják és dobják csak ki.
Így tünt el a kislányomnak névvel jelzett hátizsákja, ami nekünk sokat jelent , de másnak????

kovacslaci88 2013.11.12. 13:56:31

2012-ben bőr női pénztárcát rendeltem hongkongból, amiből az üres boríték (pénztárca formára nyomva) meg is érkezett.. idén kártyaolvasót rendeltem, amit szintén Judapesten vagy itt a helyi postán elloptak, mert az is üresen jött meg, de látszódott benne szintén a termék lenyomata...
süti beállítások módosítása