Tékozló Homár

Minden motoros tolvaj?

2008.06.13. 00:06 | szily | komment

A címbéli kérdést Hubi tette fel, aki úgy érzi, "rossz, törvénytelen és helytelen", hogy a diósdi Jet kútnál nem szolgálnak ki sisakos motorost. Vagyis csak az kaphat benzint, aki leveszi a bilit a fejéről. A Homár maga is motoros, azaz robogós, és hasonló helyzetben csúnyákat sziszegne magában a benzinkutasra. De más kérdés, hogy törvénytelen-e ilyet csinálni. Köteles-e kiszolgálni egy kutas egy nem látható arcú kuncsaftot? No és mi lenne, ha egy Révész Máriusz-maszkos autós akarna tankolni? Égető kérdések, akinek van érdemi véleménye, sőt akár tényeket is ismer, az írjon bátran! A térfigyelő kamerákat mi is gyűlöljük, de Budapest belső részein - csakúgy, mint a világ bármely nagyvárosában - folyamatosan felvesznek, ami sajnos nyilván teljesen törvényes. Felháborodott motoroslevél alant.

Az alábbi történet ma esett meg velem! A diósdi JET kúton akartam tankolni a motorommal. Egy fecnin ki volt írva, hogy motorosok csak akkor tankolhatnak, ha leszállnak a motorról és leveszik a bukósisakot. Ezt tréfának véltem és tankoláshoz leemeltem a töltőcsövet. Nyomom és semmi. No biztos még nem fizettek, áttolom a gépet a másik kúthoz, ott is semmi. Gyanús volt a dolog. Bementem a bukósisakommal a fejemen, ami felnyitható allvédőjű. Kérdezem, hogy elfogyott a benzin vagy szórakoznak velem? A válasz : a főnök rendelkezett így mert volt olyan "ember" ( nem is nevezem motoros társnak ) aki fizetés nélkül elhajtott! Értem én a problémát csak nem szeretem hogy emiatt kvázi engem is és más tisztes motorost is tolvajnak titulálnak. Továbbá nem adtam engedélyt arra - gondolom más sem - hogy térfigyelő kamerával megfigyeljenek miközben nem tudok megtankolni ma Magyarországon az állítólagos demokráciában. A hátrányos megkülönböztetés tilalmáról már nem is szólva! Gondolom a fogyasztóvédelemnek is lenne ehhez egy-két keresetlen szava! Miután névvel és címmel beírtam a pamaszkönyvbe, megkérdeztem ezek után kiszolgálnak-e? A válasz igen, ha leveszem a sisakomat. Na ez kiverte a biztosítékot.

A főnöknek ajánlanék kevésbé visszatetsző módszert önmaga védelmére amihez joga van, mert ez a módszer rossz, törvénytelen és helytelen. Kik lesznek holnap a következők? A szemüvegesek, a sapkások, kalaposok, szőkék, feketék, barnák? Volt már egyszer Magyarországon, hogy bizonyos embereket nem szolgáltak ki a boltban valamilyen megkülönböztetés miatt. Addig is autóval rendelkező motoros társaim amíg ez a helyzet fennáll gondoljátok meg hogy tankolni akartoke-e ilyen kúton?

üdv Hubi

A fenti esetet terjeszd ahol tudod! Úgy gondolom érdekelni fogja az eset azokat a fórumokat amik érintettek , vagy egyszerűen jó érzésű tisztességes emberek ( pl. motorosok ) illetve azokat a szervezeteket akik a hátrányos megkülönböztetés , a fogyasztó megkárosítása és az önkényeskedő főnökök ellen küzdenek.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FwM / Arlene 2008.06.13. 00:10:43

Amikor a Kárpát-medencébe jöttünk, a románok ellopták a lovainkat, de nem tudjuk, melyik vót, mert mindegyiken vót bukósisak.

SylverRat 2008.06.13. 00:11:05

kellett nekem előbb elolvasnom a post-ot...

zdanee 2008.06.13. 00:17:29

Igazibol szerintem le lehet venni azt a sisakot, en peldaul leveszem telen a sapkamat, nyaron meg a fejhalgatomat ha valahova bemegyek, illedelmessegbol. Meg aztan nem lopott meg, nem sertegetett es nem kert sem megalazot, sem lehetetlent. Attol pedig en megyek a falnak, amikor valaki a "jogait" villogtatva kikel magabol, mert egy kamera (legyen az terfigyelo, mobil, vagy egy japcsi turista gepe) rogziteni merte az arcat. Lassan rosszabbak leszunk, mint az indianok, "ellopjak a lelkunk", mi? Mint amikor beszol a sorszagu Jani a buszon: "Mitnezelhe? Nenezze' mert beveremapofadhe!"

Málnás Vodkazselé 2008.06.13. 00:22:55

Szerintem tök jogos hogy bukósisakban nem szolgálnak ki. Igazából a motorosnak ez nem akkora kellemetlenség amit ne tudna megtenni, a kutasnak nyilván védenie kell az érdekeit, és mivel nem szeretné, ha meglopnák azzal hogy az arcodat rögziti bevédi magát. Bankba sem mész be sisakban, meg közértbe sem.

A másik meg hogy egyáltalán megtiszteled a másik embert, hogy pl ha beszélsz hozzá, amikor fizetsz mondjuk akkor leveszed a kurvaq sisakot. Már az bunkóság, hogy sisakkal a fejeden mész be hőbörögni.

Ha annyira jóérzésű és tisztességes vagy, nem veszed magadra ezt a szabályt, és leveszed a sisakot. Nem személyesen ellened szólt, hanem sajnos, gondolom, voltak rossz tapasztalatai a kutasnak.

Szerintem a biztonsági kamera meg pont a zért van, hogy problépma esetén legyen bizonyiték.

Nonszensznek tartom, hogy emiatt tényleg hőbörögni kell.

És nem kell hozzá engedély hogy lefilmezzenek közterületen, csak ha publikálni akarják a felvételt nem irhatják oda a neved. Vagy valami hasonló. De a személyiségi jogaidat biztosan nem sérti semmilyen formában.

Ha bemész a tescoba egy rekesz sörért ott is "megfigyelnek" ugyanúgy...

Málnás Vodkazselé 2008.06.13. 00:24:15

Sok helyre nem raktam vesszőt ahova kellene, remélem itt is vannak nyelvtanzsenik :)

FwM / Arlene 2008.06.13. 00:30:01

Ja, különben meg, tényleg tessék levenni a sisakot. Ha annyira eszméletlenül félted az arcodat, ragassz álszakállt a sisak alá.

autosave 2008.06.13. 00:30:54

szerintem pedig jó, hogy kiálltál az igazadért.

igenis a motoros közlekedés alapfeltétele a sisak. jövőre már azt is kitalálja, hogy a kabátot is le kell venni télen mert akkor jobban azonosítható a testalkat.

apja faszát az ilyennek. és ha ilyen feliratot látok (autóval járok) biztos nem tankolok egy decit sem ott.

vegyen fel biztonsági őrt vagy legyen kint valaki, de ezt nem írhatja elő.

ha valami országos hálózat, javaslom a márkatulajdonos tájékoztatását!

aki pedig tényleg nem érti mi a lényeg, annak lassan mondom, hogy megértse: legközelebbi lépése az lesz, hogy mindenki álljon egy kamera elé max fél méterre és ha van róla kép, akkor indíthatja a tankolást. a fészkes fenét, azt...

nilsholgersson 2008.06.13. 00:32:29

jót röhögtem rajtad komám. A te parasztságodat beírhatom a családi panaszkönyvedbe?

nilsholgersson 2008.06.13. 00:35:18

juj. Te is milyen buta vagy..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.13. 00:36:09

a'merikaban meg a kutak nagy szazalekaban eleve elore kell fizetni
vagy lehuzod a kartyat az oszlopon
oszt nem reklamal senki

zdanee 2008.06.13. 00:38:19

autosave>
> aki pedig tényleg nem érti mi a lényeg, annak lassan mondom, hogy megértse:
> legközelebbi lépése az lesz, hogy mindenki álljon egy kamera elé max fél méterre
> és ha van róla kép, akkor indíthatja a tankolást. a fészkes fenét, azt...

Ez akkora baromsag, hogy be kene keretezni... Hogyne, eloszor a bukosisakokat kenyszeritik, hogy mutassak meg az arcukat, aztan elelmiszerjegyet osztanak, majd konyveket, zaszlokat es kissebsegeket foglak elegetni, tiszta sor. Meg jo, hogy lelepleztek oket. Milyen "kovetkezo lepesrol" beszelsz ember? Arra gondolsz, hogy ha a motorosok tovabbra is fizetes nelkul tavoznak, majd jol nem tankolhatnak a kuton? Azok se, akik maskor fizetnenek? Szerintem logikus, ne a kutast vedd elo, hanem verd be egy vascsovel annak a parasztnak a kepet, aki nem fizetett a benzinert. Ja, hogy ezert kell a bukosisak?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.13. 00:41:25

ír rá a sisakodra a neved, címed, vércsoportod, és akkor mindenkinek jó: neked, a kutasnak, a mentősnek, a transzplantáltnak, aki a szerveidet kapja...

autosave 2008.06.13. 00:59:56

zdanee: én értem mit mondasz, de nincs joga és felhatalmazása előírni, hogy arcot mutatni kell. az hogy lopnak, az nem a postíró gondja kellene hogy legyen. mindenhol lopnak...
ez ugyanolyan, minthogy vegyem le a kabátot, mert lehet alá pakolni például. kizárt dolog.
nem verem be a képét, mert nem az én dolgom. főleg nem az önbíráskodás, a garázdaság és a súlyos testi sértés, esetleg az emberölési kísérlet...

zdanee 2008.06.13. 01:09:45

autosave: szandekosan fogalmaztam sarkosan, de te is belatod, nem a kutas a hibas, hanem a tolvaj. Arra pedig valoban nincs senkinek torvenyes felhatalmazasa, hogy lerangassa rolad a kabatodat/sisakodat/alsogatyadat, de attol meg, hogy nincs torvenybe iktatva, lehet illedelmesen viselkedni, es belepve valahova levenni, ami a fejunkon van (paroka maradhat). Az sincs torvenybe foglalva, hogy a terhes kismamaknak at kell adni a helyet a villamoson, de attol meg, hogy nem tepernek ennek megtagadasaert rohamosztagosok a foldre, egy taplo maradsz.

nem értem 2008.06.13. 01:14:42

No akkor nehany dolog.

Legkozelebb akkor reklamalj, ha penzt akarsz felvenni a bankban de nem vagy hajlando bemutatni a szemelyidet.

Tudtad, hogy a maszk altalaban felelmet kelt? Sajnos sokszor hasznaljak arra, hogy valami csunya dolgot csinaljanak... Persze, hogy nem szivesen szolgalnak ki. Szerintem meg a kozertben sem.

"Volt már egyszer Magyarországon, hogy bizonyos embereket nem szolgáltak ki a boltban valamilyen megkülönböztetés miatt." Ez a kedvencem. Elmondom a kulonbseget: azok akiket akkor nem szolgaltak ki, nem nagyon tudtak levenni azt a dolgot ami miatt nem szolgaltak ki oket. Illetve egy ido utan volt egy dolog, amit levehettek, csak halal jart erte. De persze rendkivul hatasos ez az osszehasonlitas.

Nem a motorosokat diszkriminaljak, hanem azokat, akik nem veszik le a sisakot. Ez sem ugyanaz.

nem értem 2008.06.13. 01:19:31

Ja es meg valami a jogokrol:
Bizonyos ettermekbe csak nyakkendoben lehet bemenni. Bizonyos munkahelyekre nem mehetsz szandalban. A MediaMarktba nem mehetsz be ha van nalad hatizsak (berakhatod megorzobe ingyer). Nincs joga a kutasnak levetetni veled a sisakot, de van joga nem kiszolgalni.

autosave 2008.06.13. 01:36:20

igen, a tolvajok a parasztok. a kutas pedig az áldozat. de számomra akkor sem elfogadható ez a módszer, jóllehet a célja teljesen egyértelmű és érthető.

Alex072 2008.06.13. 01:49:05

En teljesen egyetertek a kutassal. Nem ertem, mi a baj itt. Ez egy uzleti tranzakcio, a feleknek jogukban all ismerni egymast. Ha nem egyezik a motoros ebbe bele, akkor nem kell uzletet kotni, ennyi. A benzinkutas azt szolgal ki, akit akar, es attol tagadja meg a szolgaltatast, akitol akarja. Jogaban all a sajat vagyona vedelme.

Egyebkent plane megertem a benzinkutast, mert manapsag minden motoros hulyegyerek majdnem vizszintesre hajlitott rendszamtablaval jar, amit a kamerajuk valoszinuleg nem is rogzit rendesen. Sokat gondolkodtam, mekkorat kaszalhatnanak a rendorok egy motoros talalkozon, mert a rendszamtabla felforditasa nyilt elismerese annak, hogy bizony a motor tulajdonosa nem tisztesseges, es ott baromkodik meg nyomja a gazt, ahol csak lehet.

En nagyon remelem, egyszer a varosban egy bizonyos zajszint felett kivetnek valami luxusadot, mondjuk 1 milla per ev, aztan rogton nem kellene az agyament motorosokra ebredni szombat ejjel fel haromkor, hogy - az impotenciajukat kompenzalando - utolso csillagharcosnak oltozott veglenyek motoros versenyetol hangos az egesz fout.

Alex

BugaJózsi 2008.06.13. 01:59:12

Igen ez a Demokracia!Lopnak mert megtehetik,a torveny ugy sem csinal semmit ellene.Probalt volna a regi rezsimbe ilyet csinalni,de akkor ilyet senki sem mert.
Demokracia = Torvenytelenseg!Undorito vilagban elunk es ennel mar csak rosszabb lessz.

Shinjuku 2008.06.13. 02:17:59

Arra még senki sem gondolt hogy az égvilágon semmi köze sincs a sisakos cuccnak az arc videora való rögzítéséhez? Pedig marha egyszerű a dolog: a motoros rendszáma hátul van: a nem fizető autósokat nem az arcról hanem a rendszámról azonosítják, kvázi a motorost nem tudják azonosítani ha nem fizet... De ha leveszi a sisakját előtte, akkor nem fog csak egyszerűen felpattanni a motorra és eltűzni, hanem előbb felveszi a siaskot, ami pont elég időt ad a kút alkalmazottainak arra, hogy lekapcsolják. Szerintem az intézkedés nem a kutasról nyújt szegénységi bizonyítványt hanem az országról, ahol fizetés nélkül távoznak. Mondom ezt annak ellenére hogy több, mint 15 éve motorozom és autóm sohasem volt. Egyébként én leveszem a sisakom takolásnál... ha meg a cikkírónak ez nem tetszik, akkor húzzon el egy másik benzinkúthoz bazeg.

nemá.. 2008.06.13. 02:49:29

Kedves előttem szóló okosok!

Senki sem olvasta normálisan végig a posztot?
"Bementem a bukósisakommal a fejemen, ami felnyitható allvédőjű."
Ha valaki az előttem szolók közül valaha is fizikai kapcsolatba került volna a motorozással, akkor most lenne legalalább halványlila fogalma arról, hogy mit is jelent a felnyitható álvédőjű sisak.. Az ilyen sisakban(felnyitott állapotban) a teljes arc látható. Ha visszaemlékeztek, hogy igazoltatott valaha motorosrendőr, akkor talán beugrik, hogy ők is ilyen típusú sisakokat hordanak, MERT ezt a sisakot nem kell levenni a fejről, hanem egy mozdulattal az egész álrész felhajtható.. Sztem ha a poszt írója ilyen sisakot hordott, akkor teljesen jogos lehet a felháborodása, mert ennyi erővel a sok baseball sapkás köcsög is levehetné a tankolás közben azt a vackot a fejéről..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.13. 03:59:52

GPeti
ha valaki elolvassa, hogy sisakban nem lehet tankolni, ;egyen az levehetos ajtos is
azutan szinten sisakban ir be a panaszkonyvbe
az tankoljon mashol
en is motoroztam ahogy leleptem a geprol vettem le a sisakot, orltem ha nincs rajtam
itt hala egnek nem minden allamban kotelezo ha van biztositasod
nemhogymeg a benzinkuton abban cirkuszoljak

Kotit 2008.06.13. 04:42:43

Szerintem sincs itt semmi gond: a motoros úgy érezte sértik a személyiségi jogait, írt a panaszkönyvbe meg ide, gondolom máshol tankolt. Aki szerint igaza van, szintén ne tankoljon ott.
A kutasnak is igaza van, ha nem akarja, hogy meglopják.

Aki erre azt meri írni, hogy mindkettejüknek nem lehet egyszerre igaza, annak elöre azt válaszolom, hogy neki is igaza van...

Szumi 2008.06.13. 04:54:27

Ekkora farokságot!

Ha valahova bemész: Kalapot, sapkát, fejfedőt, fejkendőt, sityakot, kippát, sisakot vedd le! Akik ezt nem teszik, azokat nem szeretem!
Kicsinyes poszt........

Kutyi 2008.06.13. 05:05:42

Azt hiszem nem értek/nem érthetek egyet a cikk írójával...Képzeld magad az ő helyükbe. Vajon hány esetben fordul elő ilyen jellegű lopás ? Ugye bankba is tilos bukósisakban bemenni ? Az eddig még nem zavart ? Térfigyelő kamera...Ha téged károsítanak meg, elüt egy autó, megtámad egy "rendőr"...akkor rögtön tudjátok hogy ott a kamera és fel kell használni a felvételt. Akkor miért zavar most hogy rögzít. Nyilván nem a kedvesednek küldik el, hogy nézd a Béla megint idegen csajokat motoroztatott ! Szóval ami egyszer elfogadható az legyen akkor is elfogadható ha épp te vagy a képen. Ha nem tetszik nyilváníthatsz véleményt..de kevés megértőre találsz, mert a jog és a kötelesség együtt értendő. Vizsgázásnál, hivatalos ügyintézésnél, régen az országhatáron kérték a papírjaitokat, hogy beazonosítsanak, ott nem sértette a személyiségi jogodat ? Ugye ott nem, mert a te érdeked hogy elintézd. Én is csak azt tudom mondani, ha nem tetszik...keress másik kutat, másik várost, másik Országot...ahol bukósisakban le tudod élni az életed.

Ndee 2008.06.13. 05:08:20

Kedves Kxxxva okos, motoron még soha nem ült pajtások, El kéne olvasni a postot mielőtt okoskodtok.

Hubi azt írta, hogy a tankolást nem engedik, nem a fizetést!!!!

Mert mi is történik?
1. Begurulok a kútra.
2. Megállok a kútoszlopnál.
3. Felhajtom a sisakomat (Az enyém is "Flip-On"), tehát már látszik az arcom
4. Leállítom a motort, kinyitom a tankot, leveszem a töltőpisztolyt és tankolok.
5. ÉS KÖZBEN EGYENESEN TARTOM A MOTORT, MERT OLDAL SZTENDEREN NEM LEHET TELE TANKOLNI, A KÖZÉP SZTENDERRE ÁLLÍTÁS PEDIG KÖRÜLMÉNYES EGY TANKOLÁSHOZ (önsúly 257 kg, de egy csomó cason nincs is!)
6. Megtankoltam, leszállok és miközben megyek fizetni leveszem a sisakom.

Na én így csináltam eddig ennél az ominózus kútnál is, majd kipróbálom mit lépnek rá.

Egyébként 200 méterre van egy Esso kút is, hajszálra egyforma áron.

JA ÉS EGY AUTÓS BASEBALL SAPKÁBAN LEHAJTOTT FEJJEL TANKOL, MAJD VISSZAÜL A VERDÁBA ÉS ZIZZZZZ... AKKOR MI VAN????

Megdobbent 2008.06.13. 05:23:13

Hubi kisfiu, beleptel egy maganteruletre, milyen alapon gondolod, hogy nem figyelhetnek meg?! Huje motoros tirpak vagy, en sem szolgalnalak ki, sot eleve a kutrol is kihajitanalak sisakban. Evvan.

Megdobbent 2008.06.13. 05:26:27

Cskold meg a gojmotorosokat amugy, miattuk van ilyen hiretek :)))))))))

cuebler 2008.06.13. 05:43:53

"kutas az áldozat". nem gondoltam volna, hogy ezzel a kijelentéssel valaha is egyet fogok érteni. de most tényleg jogos. a bankban is megfigyelnek, sőt az atm-nél is. gondolom, ha pl a bankba bemennél, a mindig udvarias biztonsági őr felhívná a figyelmedet, hogy legyél szíves lehúzni a sisakodat. egyébként pedig tényleg alapvető viselkedési tézis, hogyha valahová belépsz, sapka, kalap le. (katonaemlékeim megint a gyomromba martak :D ) akkoriban még nem volt sisak és nem volt ennyi bunkó motoros sem. az úton vigyázok rátok, ti mégis éjszaka az ablakom előtt kapcsoljátok hétezernél a hármat...

Secnir 2008.06.13. 05:57:32

A tulajnak adok igazat, a tévében én is láttam, hogy egy sumaher nevű arc begurult bukósisakban a benzinkútra, teletankolták az ótóját, (még kereket is cseréltek a kedves benzinkutasok), meg még a bukósisakot is letörölgették nekije, oszt fizetés nélkül a gázra lépett és elhajtott. Meg tudom érteni teljesen, hiszen a való életből merítette az ihletet, nem pedig a szegényes fantázijája szülötte.

Orizatriznyák 2008.06.13. 06:16:24

Én is giga igazság- és önérzettel rendelkezem, de azért kedves postoló ne essen már át a motor másik oldalára. Mi is tankoltunk már ott, de mi jót röhögtünk rajta (és jóóóól látható módon, sztriptízszerűen vettük le a kesztyűket és a sisakot :))). Nem értem, mi a probléma? Ő a tulaj, joga van így dönteni a büdös bunkók miatt. Ha előre tájékoztatva vagy (nyilván, hisz erről szól a dolog, de ez most mindegy), neked pedig jogodban áll dönteni, hogy tankolsz-e így, vagy sem.
Ndee: gyenge kifogás, hogy a középsztenderdet nehéz és körülményes felállítani. Ez motor, nyilván tisztában voltál vele akkor is, mikor először ráültél. Ez ne legyen a kutas hibája, oldd meg. És hogy mi a különbség a motor és az autó között tankoláskor? A motoron elől nincs rendszám, tehát hiába is rögzítené a kút kamerája...

Orizatriznyák 2008.06.13. 06:18:56

...és igen, valóban kicsinyes post

kekegsm 2008.06.13. 06:42:20

Kedves Hubi, aki a levelet küldted!

Tájékoztatlak, hogy rendőrségi feljelentést teszek ellened, mivel előzeteses beleegyezésem nélkül (3 példány, tanúk, közjegyző, stb) a képernyőmön lévő pixeleket foglalod leveleddel, ami személyi jogaimat sérti (személyes gyűjtésű pornógyűjteményem kevesebbet látszik)

Azonkívül arról már nem írtál, hogy fizettél e a tankolásért az említett benzinkúton.

Ha nem tetszik a rendszer, vegyél olajkutat kuwaitban, termeld ki és finomítsad magad!

PvD (törölt) 2008.06.13. 06:46:41

A beküldő irása több ponton is sántít, íme az egyik:

"Továbbá nem adtam engedélyt arra - gondolom más sem - hogy térfigyelő kamerával megfigyeljenek miközben nem tudok megtankolni ma Magyarországon az állítólagos demokráciában."

Ki van irva, kint van a tábla, és ha mégis bemész akkor elfogadod, hogy felvegyenek. Ahogyan egy bankba sem lehet bemenni bukósisakban....

Walter Melone (törölt) 2008.06.13. 06:49:20

Tetszettek volna nem lopni a kútról. Most nem lenne semmi probléma.

Remélem nálunk is elterjed az előre fizetős rendszer, és akkor egyszer és mindenkorra vége lesz az ilyen balhéknak.

Alsóorkánréti Könnyes Oszkár 2008.06.13. 07:08:43

Jéé, itt lakom emellett a kút mellett. Marci és Sneci fenekét majd jól el kell kalapálni:)

Egyébként nekem mindig adnak...:D

Áhoy 2008.06.13. 07:12:40

Fúbaz! Ez az egész írás vihar a biliben. Nemsemmi paraszt vagy vazze, hogy képes voltál sisakkal a fejeden még a vendégkönyvbe is jegyzetelni :)
Én is motorozom, de egyszer sem tankoltam sisakkal a fejemen. Eszembe nem jutott. Egyrészt kényelmetlen ebben a melegben. Másodsorban hülyén néz ki egy gyalogmotoros sisakkal. Harmadszor pedig illem kérdése.
Az alapvető probléma bizonyára az, hogy Hubinak gyermekkorától kezdve a fején volt a sisak. Mostanra beledagadt a sok baromságtól, ami feszíti a fejét, ezért kényszerből 0-24 óráig hordja, mert nem tudja levenni.
Így legalább volt okod írni ide hülyegyerek! Tankolj máshol a paraszt igényeiddel.

Layosh 2008.06.13. 07:20:45

Nem vagyok motoros.
De nem bunkóság az, ha nem veszi le a sisakot, ha valakivel beszélget, vagy bemegy valahova?
Ha a motoros rendőr megállít, leveszi a sisakot és felcsapja a kis sapkáját helyette, már úgy jön oda.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.06.13. 07:32:32

annyira szeretem az onerzetes motorosokat. mivel anno /15 eve/ motoroztam, tudom, hogy a jobbneveltje mar akkor levette a sisakjat, foleg bankban, nem ment a zarovonalon stb.
ulve! egyszer sem tankoltam, mert nem tudom miert, de kitamasztva egyszerubb volt. a flip-on sisakba meg sztenderd lofeje van mindenkinek, es csak a bagosok jarnak ilyenbe. mivel ugyis a tulaj fog valaszolni, kuldd ma' majd azt is homarnak, had rohogjunk egy jot.

gftamas 2008.06.13. 07:35:33

Símaszkos autósokat se szolgálnak ki. Én semmi kivetnivalót nem látok a dologban. Különösen akkor, ha tisztelt motoros még a rendszámát is felhajlítja, hogy azt ne lehessen lefényképezni. Az ilyen emberek valószínűleg megrögzött szabálytisztelők, gondolom azért csinál ilyet. Aki nem tiszteli az egyik törvényt és a szabályt, az jó eséllyel a másikat se fogja. Valószínűleg a rossz tapasztalat miatt van a szabály. Az öltönyös ember táskáját is megnézik a TESCO-ból kifelé jövet. Nincs ezzel semmi gond.

2008.06.13. 07:35:53

Asszem Hubi mostanra rájöttél de azért hadd írja le még egy ember, hátha rögzül: Sisakban kommunikálni emberekkel atom paraszt dolog.

Amanitin2 (törölt) 2008.06.13. 07:38:07

ha a motorosoknak ennyire fáj levenni a sisakot, akkor majd bevezetjük nekik is az elülső rendszámot.
a kifinomult benzinkutasoknak pedig a házirend átírása helyett a kút kihajtóját figyelő kamerát javaslok sok szeretettel.

magne 2008.06.13. 07:40:18

kedveseim ne akadjatok ki, engem csadorban nem szolgaltak ki:DDD
es arc megmutatasrol szo sem lehet! azonositsanak az illatom alapjan!:DDD

Edömér 2008.06.13. 07:40:40

Áhoy: amíg tankolsz, könkrétan amíg töltődik az üzemanyag a motorodba, hová rakod a sisakot?

Kazimír 2008.06.13. 07:47:19

"...motorosok csak akkor tankolhatnak, ha leszállnak a motorról és leveszik a bukósisakot."
Én, mint autós, kikapcsolom a biztonsági övet(!) és kiszállok az autóból(!), ha tankolni szeretnék. Meg sem próbálok másképpen eljárni. És igen, több benzin férne bele, ha 45 fokban az oldalára dönthetném a járgányt, de nem érdekel.
Továbbá, ahogy már írták előttem, illem kérdése is. A kútnál kiszolgáló/pénztáros/akárki sem lehúzott/félig felhúzott símaszkban fogad Téged. Ha ilyen modern bukósisakod van, nem hiszem, hogy olyan nagyon bonyolult vagy fárasztó lenne levenni.

tomwar 2008.06.13. 07:47:30

Tegnap bukosisakban tankoltam, nem okozott problemat senkinek.
Kenyelmes volt, mert nem kellett levenni mindket kesztyum, es kioldani a D-gyurus zarat, es vissza. Benyultam a belso zsebembe, kivettem a kartyam, es kesz.

A bank ajtajan ki van irva altalaban, hogy bukosisakban nem lehet belepni, ahogy telefonalni, es fagyizni sem.

Legkozelebb ne a kutra tessek kitenni a tablat, hanem a lehajtohoz. El se veszem a gazt, kutasunk meg boldog lesz. Amugy jelzem, mikor a kutat epitettek, tudtak, hogy a motorokon hatul van a rendszam. Mi a faszert nem oda raktak a kamerakat, ahonnan lathatok!?!?
Ja, es kivancsi lennek, mi alapjan lenne meg hamarabb a nem fizeto autos-motoros: rendszam, vagy egy max 640x480-as 3fps rogzitesu kep alapjan? Olyan, hogy a szamitogep kikeresi az adatbankbol a tettest a kep alapjan, meg csak filmeken van...

Winston Smith 2008.06.13. 07:49:05

Ekkora egy sz@r posztot...

Bármilyen üzleti tranzakció, pl. egy készpénzfelvétel, egy kaszinózás, egy foglalkoztatás vagy egy tankolás két fél szabad megállapodásán alapul. Ebben az esetben mindkét fél szabhat feltételeket, mivel senkinek nem kötelessége a másikkal üzletet kötni.

Így pl.
- a banki készpénzfelvétel esetén megszabják, hogy ne legyél símaszkban és mutasd be a személyidet,
- a kaszinóban megszabják, hogy pl. szmokingban kell lenni,
- a munkahelyem megszabja, hogy naphosszat öltönyben kell lennem,
- és ugyanígy egy benzinkút is megszabhatja, hogy nem szolgálja ki a bukósisakos motorosokat.

És ma mindez nem tetszik, akkor nem kell ott készpénzt felvenni/kaszinózni/dolgozni/tankolni.

A sisak levételének előírása nem diszkrimináció, hanem a kutas jogos üzleti érdekét védő feltétel, és a legkevésbé sem jogellenes.

De tudod mit, legközelebb menj be egy bankba sisakban, vagy esetleg a kedvenc símaszkodban, és nézd meg, mit kapsz...

softis 2008.06.13. 07:56:49

A kutas sz@rjon sisakot.
Elő lehet jönni a "sisakban nem illik kommunikálni" dumával, de a sisak a közlekedés része.És nem kell a bankos hasonlat sem, mert a bankba nyilván nem sisakkal megy. De ne találjon már ki egy kút külön programot. Ha a motoros nem akar pihizni a kúton nem veszi le. Elég a kesztyűt lehámozni. Sajnos lopnak mindenhol, de ezt nem így kell megoldani.
Én sem tankolnék ilyen kútnál, ha nem nagyon muszáj.
Csak képzeljétek el, hogy rekkenő nagy melegben, bőrcuccban ott fogsz izzadni, mert sztriptízest játszatnak veled.
Otthon az asszonyt, azt vetkőztesse!

., (törölt) 2008.06.13. 07:59:44

Ja! Nekem mondták a bankban a múltkor, hogy csak akkor adnak pénzet, ha leveszem a símaszkot..

Desert 2008.06.13. 08:02:07

Tahókám, legközelebb majd simaszkkal a fejeden próbálj meg tankolni, vagy bankfiókba bemenni, aztán háborogjál, ha nem szolgálnak ki. Nagy az isten állatkertje...

Manyizga (törölt) 2008.06.13. 08:02:40

Eeegen... egy álszakáll sokat segíthet fizetés helyett. :)
Viszont mindig röhögök, amikor valamiféle esemény után bemutatják a 352x288@5fps felbontású, kockásra tömörített MPEG képet rajta az elkövetővel: ŐT keressük! :)
Azt szürke vagy azt a fekete pixelt?? :))

SGábor 2008.06.13. 08:02:48

A diósdi JET kúton múltkor 5 literes tartályba 5,6 litert sikerült tankolnom. Érdekes !

Secnir 2008.06.13. 08:04:25

"PvD 2008.06.13. 06:46:41
[...] Ahogyan egy bankba sem lehet bemenni bukósisakban...."

be lehet. csak nem érdemes :)

Üvege$ 2008.06.13. 08:05:14

Próbáljatok egyszer ennek a szabálynak megfelelően tankolni. Edömérnél a pont: Mit csinálsz a sisakkal miközben egyensúlyozod a motort és tartod a töltöfejet? Remélem a sok exibicionista fasz akit nem zavar, hogy le kell venni megtapasztalja , hogy milyen egy ilyen hülye szabály miatt százezret bukni egy rossz mozdulattal...

Andie 2008.06.13. 08:09:57

Szumi! A minap egy igen ismert budai temető mellett vásároltam virágot, és közben elbámészkodtam. A kerítésen egy hatalmas, cirkalmas betükkel pingált tábla virított: "Fedetlen fővel belépni szigorúan tilos!" Elolvastam 3x. Igen. Mi, tiszteletteljes emberek levesszük. Ők felrakják.
Na, de nem is ezt akartam irni valójában.

Szerintem nincs semmi gond ezzel az indokkal, teljesen hihető, hogy fizetés nélkül lépett le egy arcátlan arctalan. Sisakot lekapni 1 mozdulat, gondolom, semmivel nem több, mint besétálni fizetni. És teljesen jogos, hogy a kisboltba se ufó jelmezbe megyünk be ugye, akkor itt se. Ez a felhajtható, lehajtható állvédö csak ürügy.
Az meg, hogy előre elolvasta a figyelmeztetést, és utána nagy naivan tankolni próbált, két dologra enged következtetni:
- vagy nem ért az illető magyarul
- vagy csak kötözködött, csakazértis.

Egyébként régebben, mikor még épitöipari cégem volt, és egy ótvar transittal jártam (még a régi, szögletes lámpás, '82-es), szórakozottságból egy alkalommal tankolás után átálltam a kerékfújóhoz, és onnan akartam bemenni fizetni. Még le sem állítottam a motort a punepánál, már ott volt 2 kutas, hogy mégis hova megyek, nem fizettem, stb. Majnem megvertek, alig akarták elhinni, hogy tényleg csak punepálni jöttem át 3 méterrel arrébb. Jogos, az ember ne álljon el amig nem fizet, de kissé indiszponált voltam aznap valószinü :)

softis 2008.06.13. 08:11:54

" Én, mint autós, kikapcsolom a biztonsági övet(!) és kiszállok az autóból(!), ha tankolni szeretnék. Meg sem próbálok másképpen eljárni."

Nem mondod???? Sosem vétetted el ezeket a megterhelő mozdulatokat?? :DD

Briliáns!
Bár én is felülök először a motorra, mielőtt leszállok...akkor lehet én is briliáns vagyok :)

Desert 2008.06.13. 08:14:21

ÜvegeS: ennek a problémának a megoldásához tényleg atomfizikusnak kell lenni. (nem is értem, a többi motoros, hogy tudott rájönni a megoldásra)
A motort kitámasztóra rakod, a sisakot vagy fogod az egyik kezedben vagy a kormányra akasztod, a másik kezeddel meg tankolsz. Hihetetlenül bonyolult mogzássor, a fogyatékosok gyakorolják be otthon... :)))

Kazimír 2008.06.13. 08:16:50

De, néha eszembe jut, hogy fordítva kellene, vagy ablakon kihajolva végezni a tankolást. :)
De az előző kommentedből látom, hogy te is a sisakban beszélős fajta vagy. :)

softis 2008.06.13. 08:20:52

Megvallom hogy én sem veszem le, ha csak egy gyors tankolásra megyek. Eddig sosem volt problémám.
Bár így utólag elgondolva, lehet nem azért nézik a kutasok a mocit, mert tetszik nekik, hanem a rendszámot magolják? :D

Hellisfitar 2008.06.13. 08:20:57

Illedelmes ember ilyenkor leveszi a bukót, ha még illedelmesebb, akkor a napgépet is. Ez egyfajta kulturáltsági fokmérő, ha meg háborgó post is születik belőle, az maga a teljes lelki kielégülés a magamfajtának.

Lui_78 2008.06.13. 08:22:11

Sok helyen a főnök kifizetteti az "elhajtások" miatti kárt. A férgek pontosan tudják mennyit kell tankolni, hogy a kutya se törődjön az elhajtásával. (Asszem 10 ezer alatt nem számít bűncselekménynek). Ez a főnök legalább megpróbálja megvédeni az alkalmazottakat, asszem a minimum amivel mi is segíthetünk, hogy levesszük a sisakot, kb 3 mozdulattal.

Ndee 2008.06.13. 08:22:56

Továbbra sem értitek!

Nem arról van szó, hogy a fizetéshez nem veszem le, hanem a tankoláshoz!!!
Amikor megtöltöm és indulok be, akkor leszoktam venni.
Kivéve, ha nagyon sietek, de mivel az arcom teljesen látható nem szokott gond lenni.
Egyébként a kutas faszikon is szokott baseball sapka lenni, akkor Ők is tiszteletlenek???
Meg az a monkás, aki nem veszi le a munkavédekmi sisakot, ha hozzád szól???

Konvencionális baromság.

Ja és hány autót láttok rendszám nélkül???

Ha meg akar pattanni, azt kocsival is megteheti és akkor nem ~15 litert, hanem 50-70-et is lophat!

Amúgy nekem annyi a tanulság, hogy ahol nem látnak szívesen, ott nem fogom költeni a pénzem. Van ott kút bőven a környéken!

(Az oldalsztenderre beszoló Orizatriznyáknak üzenem, hogy attól mert van hátul is ajtó a kocsimon, még elől fogok beszállni)

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2008.06.13. 08:23:18

Milyen maszkról beszéltek? Nem is volt rajta maszk. Emellett nem kell az autós hiszti, hogy "én is kiszállok az autóból, ha tankolni akarok". Persze hogy kiszállsz Kazimír, mert onnan nem éred el a tanksapkát meg a kútfejet. De ha elérnéd, nem szállnál ki, még akkor sem, ha most nyomod a felkiáltójeleket. A probléma meg nem az, hogy több fér bele, ha felállítva tankolod, hanem az, hogy kevesebb, ha oldaltámaszon áll. Mert nem minden motoron van középtámasz, és nem mindegy, hogy 150 vagy 200 kilométer múlva kell megint megállnod tankolni.

Ettől függetlenül meg a shopba bemenni sisakban illetlenség, és ha én állnék a pult mögöt, bennem is felmerülne, hogy most pénzt hozott, vagy vinni akar. Ugyhogy ha bemegyek, mindig le is veszem. Ez nem arról szól, hogy motoros vagy, vagy nem, ez arról szól, hogy ha bemész valahová, leveszed a kalapod. Csak ezt már a legtöbben elfelejtették.

Amúgy meg szerintem két mozdulat levenni a sisakot, ilyen melegben meg az ember amúgy is minél előbb szeretne szabadulni tőle.
Azt már régóta kimatricázták a kutakon, hogy ha tankolsz, szállj le a motorról. Szerintem utóbbinak csak biztonsági okai vannak, ugyanis ha felborulsz, kifolyik a benzin.

Most őszintén, ha benzinkutas lennél, és egy - esetleg - rendszám nélküli, arcról azonosíthatatlan valaki fizetés nélkül elhajtana, nem arról posztolnál, hogy mekkora bunkóság sisakban tankolni? Dehogynem. Szerintem nem akkora nagy fáradtság kipattintani azt a zárat. Mondjuk sok múlik a kutas fellépésén, amely vélhetően nem volt kifogástalan, de ettől még ha nincsenek hátsó szándékaid, akkor ennyit igazán meg lehet tenni a béke érdekében, nem?

csuzlisgyuri 2008.06.13. 08:24:01

én is csak azt tudom mondani, amit már elöttem már sokan megfogalmaztak, hogy ez a felháborodás abszolút nem jogos, mikor megyek tankolni nem húzok símaszkot, ezzel is jelezvén hogy tisztességesek a szándékaim, és engem eddig mindíg mindenhol kiszolgáltak.
és a kamrás megfigyelés...hát Hubi,ISTEN HOZOTT A FÖLD NEVÜ BOLYGÓN!!!:) ha nem akarod hogy lekamerázzanak lépten nyomon, akkor maradj otthon, mert gyakorlatilag már mindenhol van térfigyelő:fontosabb utak terek, posta, bank, vasútállomás,(sőt már a vonaton is) buszpályaudvar, gyógyszertár, szuperhipermárkettek, stb stb...

Kopasz Mercis 2008.06.13. 08:24:08

Shinjuku 2008.06.13. 02:17:59,

Ott az igazság. Francokat se érdekli a posztoló ábrázata, csak azért kell a sisakot levenni és leszállni, mert különben egyeseknek tankolás után 2 másodperccel már csak a felhajlított rendszámtábláját látták hátulról.

Lúzerkém meg hova tedd a sisakot? Visszapillantóra, kormányra, (felhajthatóst én a lábtartóra), esetleg a kútoszlop alsó részének tetejére.

Amusing 2008.06.13. 08:24:28

szerintem tök jogos a dolog, majd mindegyik motornak fel van hajtva a rendszáma, ha olyan becsületesek, akkor miért ???????
valamelyik paraszt bejön boltba vásárloni és még ott sem veszi le. Tajgteoszra velük

Lui_78 2008.06.13. 08:28:09

Ha megfigyelnek a kúton a bevásárlóközpontban, akkor a kurva anyjukat, ha meg feltörik a kocsidat, de tetten érik őket a térfigyelő miatt, akkkor meg milyen fasza mi?

Ehhh...

Kopasz Mercis 2008.06.13. 08:28:22

Még annyit általában tanktáskám is van, azt is le kell venni, soha nem okozott még gondot hogy hova tegyem.

Secnir 2008.06.13. 08:33:22

bukósisak fejen, egy kézzel tankol, egy kézzel motort egyensúlyoz.
ok, ezt értem.
utána bemész fizetni.
motor eldől? vagy kinyújtod a kezed a shopból?

Kockásboxer 2008.06.13. 08:34:11

MIndjárt megyek a bankba pénzt felvenni. Természetesen a sisakomat nem fogom levenni, mert azt meg minek? Aztán majd jövök ide és sírok, pityogok, mert a biztonsági őr kirakott az épületből.

Amúgy pedig nekem már ovis koromban megtanította a nagypapám, hogy ha valahova bemegyek, akkor illedelmes kisfiúhoz illően leveszem a sapim. Elég nagy tahóság valahova bemenni egy Darthveder sisakban.

GPetinek üzenném a többi "baseball sapkás köcsög nevében" is, hogy ezt a "vackot" azért jó hordani, hogy ne kapj napszúrást. Ha meg bemegyek valahova, akkor leveszem, mert én nem vagyok oylan tahó, hogy másokat leköcsögözzek és mert nekem volt gyerekszobám és gondoskodó szüleim akik megneveltek.

Amúgy, ha valaki bejön a boltomba bukóban és kérés ellenére sem hajlandó levenni, akkor nem szolgálom ki. A bolt az enyém, tehát ha úgy gondolom, hogy valaki nem képes a kulturált viselkedési formát betartani a TULAJDONOMAT KÉPEZŐ ÉPÜLETBEN, akkor megkérem, hogy távozzon és jogomban áll nem kiszolgálni. A benzinkutaknál pedig ki van plakátolva, hogy video megfigyelő rendszer működik. Azzal, hogy ott vásárolsz, tudomásul veszed és elfogadod a vásárlási feltéeleket. Ha meg nem tetszik, akkor fúrj olajkutat magadnak.

... és nem kedvelem a motorosokat, mert ők úgy gondolják, hogy a KRESZ rájuk nem vonatkozik. Ön és közveszélyes módon közlekednek az utakon (sajnos elenyésző a kivétel). Erröl mi a véleményetek kedves sisakban vásároló motoros hozzászólok?

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.06.13. 08:34:17

Itt kivételesen a kutasnak igaza van.

Amúgy nem szeretem a motorosokat...

Állandóan megy süketelés, hogy mi autósok vigyázzunk rájuk, aztán meg az én sávomban jön szemben és fel van háborodva, hogy nem megyek le a patkáig.

A legtöbb motor hangos. Direkt hangosított, és persze békés emberek ablaka alatt száguldoznak vele. Egyszerűen ez a magatartás olyan mint a közlekedési moráljuk, leszarják a többit, csak a saját érdeket nézik, minimálisan sem érdekli őket a békés, nyugodt csendes egymás mellett élés.
Nem tudom ki irta, de szenzációs ötlet zajterhelési adót kiszabni erre a sok szarra... rendőr állítsa meg, mérje be egy gázfröccs alatt a zajt és fizessen exponenciálisan akár milliókat is, ha neki az a hobibja, hogy mások pihenését szándékosan -ill. bele se gondolva- zavarja.

Ha van kivétel természetesen tisztelem.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2008.06.13. 08:34:20

Huh...soha eszembe se jutott sisakkal fejemen bármi mást csinálni konkrétan a motorzáson kívül...(jó, egyszer volt egy fura barátnőm...) Szerintem ez nem egy ügy. A felhajtható sisakot csak le kell csapni. Nem az arc a lényeg szerintem sem.

De persze ha neked rosszul esik:-) Akkor be lehet írni a panaszkönyveb. Hogy ettől miért sérül a demokrácia, azt nem annyira értem.

Egy korábbi kommentelőnek - azért csak örüljünk hogy demokrácia van, még ha neked nem is tetszik, Ugyanis ez is belefér, és ettől szép!

grigorij (törölt) 2008.06.13. 08:34:35

Hát van itt néhány eszeveszett vélemény! Az emberijogok tudósai...
1. Ha betérsz bármely magántulajdonu szolgáltatóhoz, akkor ott az előírt szabályoknak kell megfelelni! Ha nem tetszik - nem veszed igénybe!
2. A motorosnak a sisak a KÖZLEKEDÉS során kötelező! Tankoláskor, kávézáskor stb. nem! Ha nem tetszik - tovább állsz!
3. Nem egy helyen - áruházak, bankok stb. bejáratánál ott a matrica, hogy sisakban nem! Tehát nem csak fagyival, meg bigmekkel, sisakkal sem! - Ha nem tetszik, nem mész be!
4. gondolom a számos jogvédőt az is zavarja, ha egy koncertre nem vihet be fényképezőgépet, vagy kamerát, ha egy közintézményben beléptetőkapunk kell bemennie stb.?
Szerintem a levélíró csak lázad! OK! De akkor lázadjunk a szondázás, az igazoltatás, a számlafizetés stb. ellen is...

Érdekes, anno én is rendszeresen motoroztam. Egyszer mentem az OTP-be, de a bizt.őr elém jött és addig nem állt el az útból, amíg le nem vettem a sisakot! Pedig meg sem próbáltam bemenni, amíg le nem állítom a gépet, ki nem támasztom... Aztán vettem le a sisakot a motor mellett, az őr meg udvarisasan arréb állt!

Hozzászóló 2008.06.13. 08:34:57

Azon csodálkozom, hogy nem lopta el a motorodat egy román, amíg fizettél a tankolásért.

Slaytone 2008.06.13. 08:35:20

A felhajtott rendszámtábla jobb sárfogó, nem fröcskölöd le a barátnőd hátát. :D

Szerintem meg ha már van olyan korban az ember, hogy motorozzon, volt ideje megszokni a térfigyelő kamerát, meg tanult egy kis jómodort. Mindenki utálja, ha nem látja a másik arcát, amikor beszél vele.
Legyen az benzinkutas, pénztáros, bankár, vagy egy hétköznapi ember.

bazalt 2008.06.13. 08:37:29

A dolog roppant egyszerű szerintem. Én is voltam már olyan kútnál, ahol a töltőt levéve nem akart jönni belőle (bukósisaklevevős cetlit nem láttam). Hát ott visszaraktam a töltőt és egy másik kútnál tankoltam, ahol nem okozott lelki törést hogy azzal tartom függőlegesen a motort, hogy rajta ülök, és tankolás közben nem veszem le a bukómat. Aztán bemegyek és fizetek. Az a kút, akinek nem kell a pénzem, szarjon bukósisakot. Ennyi.

zoltus 2008.06.13. 08:38:09

Hello.

Ha a kútnál ki van táblázva hogy videorendszer működik és bementél, akkor a cselekedeteddel beleegyezésedet adtad hogy készüljön felvétel, amit 3 nap után meg kell semmísíteni.
Manapság mindenhol van ilyen rendszer, ülj otthon.

=Ford Prefect= 2008.06.13. 08:39:17

Fejedre van ragasztva az a sisak, hogy nem tudod levenni? Vagy ránőtt?
Hogy a vogonok vinnének el...

KCB 2008.06.13. 08:40:06

A bukósisakban tankolás egy reális és életszerű példa, aki ezt nem teszi lehetővé az paraszt. Én is leveszem álltalában, de van hogy csak fenyitom.
Soha nem fordult velem ilyen elő.
Ha egy bankba megtiltják, az egy dolog, de a tandkolás tipikusan egy rövid szolgáltatás igénybevétel, ahol az ember nem vetkőzik le.
Szerintem törvényt sért, járj utánna.
(A kommenteket el sem olvasom a sok debil hozzászólás miatt akik még egy egyszerű analógiát sem képesek megérteni)

Gessler 2008.06.13. 08:41:38

Hajdanában-danában - a 60-as, de még a 70-es években is mással beszélni, még napszemüvegben is nagy bubkóságnak számított. Ehhez képest bukóban... És még panaszkodni!!!

Lui_78 2008.06.13. 08:41:49

Ne menjünk el motoros kontra autós vitába. Mindkettőből van bunkó, meg normális. Aki itt fikázik általánosságban, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt....

Netuddki. 2008.06.13. 08:43:26

Legközelebb, ha benzint akarsz lopni a kúton, akkor maszkírozd el magad, és akkor levett bukósisakkal sem tudnak beazonosítani.

blue bob 2008.06.13. 08:47:39

érdekes, én magamtól leveszem a bukót tankolásnál, sőt akkor is, ha bemegyek egy étterembe :o)
szerintem ez nem annyira nehéz

tincze 2008.06.13. 08:48:09

úgy hallottam , hogy az a demokrácia ahol szabályok vannak amiket mindenki betart , és ettől nem is érzi magát szarul.

Freddye Jenkins 2008.06.13. 08:51:35

a fecnit miért nem fotoztad le ? jo lett volna egy fasza bekkdór üzenetnek is :D
egyébként minden kuotn kameráznak..
A bukosisakot nem értem miért nem vetted le ?

hensen 2008.06.13. 08:52:56

Gyere át a MOL kútra, a 15 literedet megkapod 30 magyar erős forinttal drágábban. Ha szépen köszönsz még a plexidet is segítenek levakarni.

A kiváncsiság kedvéért kipróbálom azt a kutat le nem vett sisakkal is. Örültem mikor megnyílt 2 éve, mert minden kúton vagy 5 ft-ot esett az üzemanyag ára, de ez már a múlté. Nem szimpatikus a személyzet aki a körömlakkozással van elfoglalva ha fizetni készülsz, ha nézelődsz a sorok között akkor mindenki figyelme a tied hirtelen. Abból jó, hogy nem akar helyetted senki megtankolni meg olajszintet mérni....

üjjéle 2008.06.13. 08:54:40

nekem az tetszik, hogy a sok épelméjű, - aki természetesen életében nem ült motorton, ezért sisak sem volt a fején - ossza itten az eszet. én pl. sosem veszem le a sisakot, ha 1 perc múlva úgyis indulok. fölösleges bankkal és egyéb más intézményekkel egy benzinkutat összemosni, ahol az ember nyilván 1-2 percet tölt maximum. nem is beszélve arról, hogy a felnyitható sisakot éppen azért találták ki, hogy ne kelljen levenni, ha inni/enni akarsz vagy bármi mást.

a posztban is szerepel és szerintem teljesen világos is: nem arról van szó, hogy most akkor le kell-e venni vagy sem, sokkal inkább arról, hogy az embert (motorost) egy-két rossz tapasztalat miatt beteszik egy skatulyába. ilyen alapon kitalálhatják azt is, hogy akiknek piros 1200 Zsigulijuk van, azok csak kézen járva mehetnek be a shopba, mert a főnöknek rossz tapasztalatai vannak. röhej.

a rekettyés 2008.06.13. 08:56:35

Nem tudom engem nem zavar hogy le kell vegyem a bukot mindig le is szoktam. Legalább nyujtozok kicsit iszok egy kávét is jol esik egy kis lazitás turázás közben. Ugyanigy mikor bankba megyek vagy csak egy kis közértbe beugrok egy üditöért akkor sem hagyom fent a bukot.
Tényleg nem akarlak megbántani nincs is veled semmi bajom de szerintem hülyeségen idegesitetted fel magad.
Üdv és széles utat.

Zorgo 2008.06.13. 09:01:29

Na igen, egyből kiderült a commentekből, hogy kicsoda hajlott hátú,kockás inges informatikus, és ki az aki ült már életében motoron!Emberek, a motorba max 15 liter benzin megy bele, nem a motorosok a benzinkúti tolvajok, hanem aki a kocsijába tankol 50 litert és meglép.Azért mert volt egy gyökér motoros is,ezt tényleg túlzásnak tartom.A magam részéről nem tankolok olyan kútnál ahol ez a sisaklevétel követelmény.Miért?Csak úgy!

psr6 2008.06.13. 09:02:21


"nem tudok megtankolni ma Magyarországon az állítólagos demokráciában"

A demokrácia arról szól, hogy a nép választ, amúgy négyévente. Ennyi és nem több. Nem vágom, hogy ennek mi köze a tankoláshoz meg a fentiekhez, ne keverjük bele, mert erősen rontja a post minőségét :) Tudom, manapság divat demokráciázni egyet, ha valami nem tetszik, de ez elég rossz fényt vet az így szólóra...

Ezen kívül egyetértek, az efféle eljárás megengedhetetlen, úgyhogy a beküldő (Hubi) jogérzéke szerintem rendben van, a vásárlókönyves beírás pedig öntudatos és követendő magatartás, ebben is egyetértek vele.

Az pedig, hogy nem szereti a térfigyelő kamerákat - a privát paranoia hatáskörébe tartozik, joga van hozzá.

A többi hozzászólást olvasva viszont vannak más igazságok is, nem mindet osztom.

Mert ha megis engedhetné ezt az eljárást a kút, akkor a feltételeket ki kell írni, jól láthatóan, ha tényleg ez a kiszolgálás egyik kirtériuma (amolyan ÁSZF - általános szerződési feltételek :) ).

Összefoglalva: a kút eljárása ebbena formában önkényes, inkorrekt. A többi részletkérdés :)

Andie 2008.06.13. 09:02:53

Széles utat? :D
Ezt még nem hallottam. Ámbár érthetö, egy max 20 cm nyomtávszélességü járműnek kell csak igazán a széles út :))))

csuzlisgyuri 2008.06.13. 09:07:40

MTFUN ezt Te sem gondolod komolyan amit leírtál ugye? bődület!a lopás az lopás legyen az 100 liter vagy 1, ha nem fizettél érte akkor loptál. ezt nem kell hangoztatni hogy CSAK 15 liter megy bele a motorba. akkor ennyi erővel ha én egy bankban csak 4500 forintot veszek el az nem számít bankrablásnak vagy lopásnak?:)

Zorgo 2008.06.13. 09:09:37

Kedves Andie,sok mindent nem hallottál még szerintem a motoros szlengből..A széles út üdvözlés a motoros biztonságára vonatkozik, nem pedig arra,hogy nem fér el rajta..

Andie 2008.06.13. 09:13:23

MTFUN: elismerem, nem forgok a köreitekben. (sokáig akarok élni)
De akkorsem látom a különbséget. Nyilván egy 50 méter széles, forgalommentes út a legbiztonságosabb, de sajnos én sem vehetem igénybe autómmal az autópálya mindhárom sávját, bármennyire is kényelmes és biztonságos lenne :)
Igazából csak megmosolyogtam ezt a "kedves" köszöntést, nem vitát akartam inditani. Nem rosszabb / jobb mint a "szebb jővőt" - bár ez utóbbinak legalább építőjellege van :)

Zorgo 2008.06.13. 09:15:22

Csuzlis, légyszives figyelmesen olvasd el amit írtam,és próbáld meg értelmezni,akár másokat is bevonva ebbe ha nem megy.Azt írtam,hogy jellemzően nem a motorosok akarnak benzint lopni a kútról...Érteni,olvasni madzsar?

Boo 2008.06.13. 09:20:00

Régebben ki volt írva, hogy "Járó motorral tankolni TILOS!". Most jönnek az újabbak. Bukósisakban tankolni TILOS! Baseball sapkában tankolni TILOS!, Batz papucsban tankolni TILOS!, Benzinkúton tankolni TILOS!

Amúgy értem szerencsétlen kutasokat, mert a fizetéséből veszik le a nem fizető motoros/autós által ellopott benzint.

hulyemagyar 2008.06.13. 09:22:10

Ma megyek fejre húzott harisnyával parizert venni. Majd írok, hogy kaptam-e.

Orizatriznyák 2008.06.13. 09:24:28

Ndee 2008.06.13. 08:22:56
Ne járasd le magad, hülyeségeket beszélsz. Mi köze az autó ajtajainak a motor kétféle kitámasztásához??
Az van, hogy Te nem vagy képes felfogni, mi baja a bukóval a kutasnak: amíg nem veszed le a tankoláskor, addig nem biztos benne, hogy be fogsz menni fizetni. És igazad van, vidd oda a pénzed, ahová Neked tetszik, de ne sértődj meg azon, ha valaki nem kéri.

mssy 2008.06.13. 09:25:15

Kíváncsi lennél arra, hogy a bukó levételét ellenzők közül hánynak van a rendszáma a motoron "megbabrálva" (éljen az azonosíthatóság)?

Ha ezen kiakadtok, akkor arról mi a véleményetek, hogy a tömegoszlató rendőröknek is azonosíthatónak kell lennie?

üjjéle 2008.06.13. 09:25:46

Andie,

legalább ne égesd magad. szerintem ezt a köszönést még az is hallotta, aki életében nem látott motort még képen sem.

a 20 cm-es nyomtáv hogy jött ki? (egyébként a nyomtáv az egy tengelyen lévő 2 (azaz kettő) kerék középpontját összekötő szakasz) vagy a gumi szélességére gondoltál? Mert akkor egy kocsinak is elég max 40 centi, nem igaz?

boreger 2008.06.13. 09:27:18

Nevezzük nevén a dolgokat: lusta ember az aki nem veszi le a bukósisakot. Ezek bankba, boltba, okmányirodába, az APEH-hez, sőt még a templomba is legszívessebben bukósisakban járnának. Ezeknek mindig szólni kell, hogy azért itt nem ez a megszokott viselet.

bigwhite 2008.06.13. 09:27:32

Francia benzinkútnál tankolni ôsi román szokás.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 09:27:34

"...Emberek, a motorba max 15 liter benzin megy bele, nem a motorosok a benzinkúti tolvajok, hanem aki a kocsijába tankol 50 litert és meglép..."

Hát ne haragudj kérlek, minden tiszteletem a Tiéd, de ezt nem tudom másképp értelmezni, mint hogy nem az a tolvaj aki 15 litert lop hanem aki 50-et.
Információim szerint (benzinkutas havertól egyenesen)arányaiban 10 motorosból 6 lép meg fizetés nélkül felhajott rendszámtáblával bukósisakkal a fején. illetve lépett meg,mert azóta előírás, hogy ha motoros jön, ki kell állni mellé amig tankol és tudod mi a legszörnyűbb hogy a hiányt a kutasok béréből vonja le a tulajdonos, és természetesen az 50 litert eltulajdonító autós is egy suttyó bunkó tolvaj akire úgyanúgy haragszok...mert mi az hogy mindenki fizet ő meg nem...akinek meg nincs pénze benzine az ne üljön autób, vagy motorra.járjon gyalog, vagy cangával esteleg tömegközlekedésel.

zsalab 2008.06.13. 09:28:26

Roviden:
Az en motoromon sincs kozeptamasz, oldaltamaszon nem jo motort tankolni. Ha az ember begurul a kutra, az a legegyszerubb ha egybol leveszi a toltocsovet es betolja a benzint. Aztan szepen oldaltamaszra teszi a vasat es a sisakjat leveve besetal fizetni.
A kutasokrol meg megvan a velemenyem, nem egyszer probaltak lehuzni. Az az igazi tolvaj banda. Na ugye milyen jo altalanositani, sokkal egyszerubb.
Amugy ha jol sejtem a biztonsagi kamerak feveszik a rendszamot, ha valaki elhuz azert tudjak ki volt (persze kolcsonmotor, de ha az en motorommal csinalna valaki ilyet inkabb feldobnam).

Zorgo 2008.06.13. 09:29:10

Igen,nagyon jó ez a fejrehúzott harisnyás hasonlat.Tényleg olyan mint bukósisakban tankolni..:(
Édes istenem csak tudnám,miért próbálom a sok eminens között megvilágítani a motoros oldalról is a dolgot.
Ti a biztonságos kis világotokból úgy néztek a motorosokra mint egy deviáns szörnyre aki a törvényeken áthágva éli világát.Pedig mennyivel jobb Nektek, szépen telnek a napok,dolgozunk,alszunk,felkelünk,öregszünk,meghalunk...Igen,így is lehet élni valóban.Csak tudnám,hogy minek.

Orizatriznyák 2008.06.13. 09:29:30

Amusing 2008.06.13. 08:24:28
te már láttad a világ összes motorosát? :)) Sőt felmérést is készítettél, hánynak van felhajtva a rendszámtáblája? Vicces voltál ;)
(én például nem láttam még felhajtott rendszámtáblát, meg úgy egyébként is félnék ennyi ember előtt ekkorát mondani)

kella 2008.06.13. 09:32:59

Sokan nem értik a lényeget! Sehol nincs kiirva hogy csak levetett sisakkal lehet tankolni,tehát ezt nem kérhetik! Olyan van hogy a shopba nem lehet bemenni sisakban és ez jogos is ugyanúgy mint a bankok nagyrészében de az sztem más tészta .én is jártam igy a mogyoródi úti jet kúton azzal a különbséggel hogy nekem kiüzentek 1 ügyféllel hogyha leveszem, a sisakot bekapcsolják a kutat SOHA TÖBBET NEM MEGYEK AHHOZ A KÚTHOZ!NYitott sisakom van amiben jól látszik az arcom, futár vagyok tehát a futár mellényemen öles betükkel virit a cégem neve és telefonszmáma és a motoromon van rendszám, nem az arcom alapján fognak azonosítani azt hiszem!!! még valami elég kenyelmetlen úgy tankolni hogy az egyik kezed foglalt mert a sisakod markolod! Amugymeg általában a kevésbé csöves kutaknál egy kutas mindig kint áll a shop elött és figyeli a tankolókat esetenként még segit is.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 09:34:28

"...én például nem láttam még felhajtott rendszámtáblát..."

ezt úgy nem annyira akarom elhinni,
ez kábé olyan hogyha azt mondanám hogy nem láttam még strandon monokinis csajt, holott minden harmadik az...:)
meg ha igaz is
dinoszauruszt sem látott senki még is léteztek

Orizatriznyák 2008.06.13. 09:36:46

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.06.13. 08:34:17
hű, vazze, te aztán kockafej vagy a javából :D

Orizatriznyák 2008.06.13. 09:38:10

csuzlisgyuri 2008.06.13. 09:34:28
Ne a sorok között olvass, hanem rajtuk. Nem cáfoltam, csak megjegyeztem, hogy én spec. még nem láttam.

S0und 2008.06.13. 09:38:22

Rászorult a "bili" a fejére?

107.!

Zorgo 2008.06.13. 09:38:38

Nekem sincsen felhajtva, úgyis szemből szoktak javarészt mérni.Nekem ne mondja azt senki,hogy ezeket a sebességkorlátozásokat bárki is betartja ebben az országban.Hja vagyis igen,aki a buszon ül éppen,vagy a dugóban.

Orizatriznyák 2008.06.13. 09:40:35

kella 2008.06.13. 09:32:59 ezt már másoknál is olvastam: miért nem teszitek le a kezetekből a sisakot? (kormány, ülés, tükör, kútoszlop)

Zorgo 2008.06.13. 09:40:37

Szegény Csúzlis,valami érdekes képernyővédőt használhat,mert a tartalmat is szűri,nem csak a sugárzást..

avogadro00 2008.06.13. 09:52:53

értelmetlen a felháborodásod, minden kútnál van biztonsági kamera, mivel akkor a ország fele ingyen tankolna, semmi bizonyiték nem lenne, hogy fizetés nélkül távoztál. bankba sem mehetsz be bukósisakban, ott is beirsz a panaszkönyvbe (miután mondjuk lepuffantottak? :) )

avogadro00 2008.06.13. 09:55:41

szerintem ha kocsival mennék és maszkban lennék, akkor engem sem szolgálnának ki, szóval szerintem ez nem a motorosok diszkriminációja

(megjegyzem én reflexből óvatosan vezetek, ha meglátok egy motorost a tükörben, mert az esetek többségében két kocsi között megy el kb 160-al - ez is diszkrimináció?)

savanyucukor 2008.06.13. 09:56:39

"Jichak Kolompár 2008.06.13. 07:59:44
Ja! Nekem mondták a bankban a múltkor, hogy csak akkor adnak pénzet, ha leveszem a símaszkot.. "

Nekem attack, csak előtte odaadtam az AK-t a két bukósisakos haveromnak, mert nem tudtam kicipzározni a tatyót....

Navarone 2008.06.13. 09:56:44

Basszus, ha ki van írva, hogy vedd le a sisakot, akkor vedd le a sisakot! Minden motoros ilyen segg???

kartonbagoly · http://leadombrol.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:01:04

Miert kell ezen ennyire felhaborodni. Nem kell ott tankolni, oszt viszon latasra.

oTTo$$ 2008.06.13. 10:01:56

motoros ilyen segg??? --> a motorosok 99% anak van autoja is. ugyanis telen nem lehet motorozni.
amuyg tenyleg! VEDD LE HA KI VAN IRVA !
nem olyan nehez.
DL1000
UFF

hulyemagyar 2008.06.13. 10:04:20

MTFUN 2008.06.13. 09:29:10
Értsd már a viccet, te sisakos!

Egyébként meg leszarom, hogy kiszolgálnak-e téged a kúton, mikor a bili a fejeden van. Azt tudom, hogy eleve paraszt vagy, ha abban mész be.
Ahhoz meg külön gratulálok, hogy sikerült eljutni olyan magasságokba, mint: "Ti a biztonságos kis világotokból..."
Motorozok, te fasz.

savanyucukor 2008.06.13. 10:05:30

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.06.13. 08:34:17

Olvastad a történetet, vagy csak idejöttél szidni a motorosokat? Volt valahol szó benne hangos motorról, vagy hasonló

errrrrrrrrr 2008.06.13. 10:05:49

rendszámot felhajtani paraszt dolog. én inkább fel se tettem. na nem mintha le lenne vizsgáztatva a gép. jogsim sincs rá, úgyhogy mindegy. kútra nem járok mert a haver lopja nekem a benzint a polgármesteri hivatal autóiból. sisakot viszont hordok. múltkor le se vettem, úgy ittam egy egy pofa sört unikummal Piliscsabán útközben. De nem kifogásolta a kocsmáros.

temporary 2008.06.13. 10:06:16

autosave 2008.06.13. 00:59:56
A kabáttal kapcsolatos példád majdnem így meg is esett velem. A Médiamarktban egyszer azért motoztak meg, mert tél lévén kabát volt rajtam (ruhatár az nem volt) és ez felettébb gyanús volt.

üjjéle 2008.06.13. 10:06:34

Orizatriznyák,

a kút retkes, az ülésről és a kormányról leesik (leeshet), tükörre meg épeszű motoros nem tesz sisakot. egyrészt azért, mert tele van bogárral és a bélést is kinyomja. valószínűleg nem láttál még közelről sisakot, de annak a kézben vagy a fejen van a helye. esetleg a zsákjában. miért? mert egy normális több, mint 100E forint, azért.

Dr. Fotos 2008.06.13. 10:07:54

Kedves GPeti!

Igazad is lehetne a baseball sapkaval kapcsolatban, csak azt felejted el, hogy aki autoval megy tankolni, annak a jarganyan van egy RENDSZAM-nak keresztelt lemez ami alapjan az esetleges nemfizetot utol lehet erni.

Orizatriznyák 2008.06.13. 10:22:43

üjjéle 2008.06.13. 10:06:34
ühüm :)

prof. med.univ. doktor 2008.06.13. 10:23:57

Diósdi JET-kút: felhívtak telefonon és őrizték az elbitangolt kutyánkat, amíg érte nem mentünk.Enni is kapott.
Ilyen is van.

vada 2008.06.13. 10:33:42

Egy kérdésem lenne:
Mibe került volna levenned azt a rohadt bukósisakot? He? Mennyi időt töltöttél a panaszkönyves dologgal és a hőzöngéssel és mennyi időbe telt volna azt csinálni amit (néhány jóképességű társad miatt) kérnek tőled Hubi?
Jogunk az van mindenhez, de elfelejti néhányan, hogy kötelességünk is.
Lehet, hogy rossz, törvénytelen és helytelen, de gondolom TE is ezt kérted volna történetesen, ha a kutadtól a huszadik "vagány" motoros zúz el fizetés nélkül.

smartdrive 2008.06.13. 10:41:20

hát a rendszám mire való b+

Secnir 2008.06.13. 10:44:15

"A Médiamarktban egyszer azért motoztak meg, mert tél lévén kabát volt rajtam (ruhatár az nem volt) és ez felettébb gyanús volt."

és a rendőr miért motozott meg? milyen indokkal?

(ha nem rendőr volt, akkor meg lúzer vagy)

csuzlisgyuri 2008.06.13. 10:49:08

MTFUN
tetszik nem tetszik, az van, hogy a motorosok saját viselkedésükkel alakították ki a közvélyeményt ami alapján ilyen és ehhez hasonló szabályokat vezetnek be a kutasok...
amikor egy cigó bemegy a teszkóba nem tapad rá három civil biztonsági őr? de! miért? na? nem véletlenül... még akkor is ha mondjuk nem lopni megy hanem vásárloni-bár megjegyzem ritka,mint a rendes és szabályosan közlekedő motoros, pedig van mindkettőből

Pista Bácsi 2008.06.13. 10:52:56

Vazze ....

A múltkor megyek a fodrászhoz, az ajtóban a következő felirat fogadott:

"Ha nem veszi le a bukósisakját, akkor nem vágjuk le a haját!"

Micsoda rohadt megkülönböztetés ez!!!

Ide se megyek többet hajat vágatni (bukósisakban)

Nagyvakond 2008.06.13. 10:59:03

"...kiszolgálnak-e? A válasz igen, ha leveszem a sisakomat. Na ez kiverte a biztosítékot."

Sajnálható, ha kiverte, de attól még nem lesz igaza a srácnak.

"Kik lesznek holnap a következők? A szemüvegesek, a sapkások, kalaposok, szőkék, feketék, barnák?"

Ez egy nagyon buta, csípőből tüzelő, arrogáns ember, demmmagggóóóg dumája.

Igazam van? Nem? DE!

anarch 2008.06.13. 11:00:41

Rájöttem, te vagy STIG a TopGear-ből. Ő megy mindig mindenhova bukósisakban és overallban. Igaz, motorozni még nem látták...

en.wikipedia.org/wiki/The_Stig

temporary 2008.06.13. 11:02:15

Secnir júzer:
Jó, pontosítok. A biztonsági őr felszólított, hogy pakoljam ki a zsebeimet, majd beléjük nézett. Csak nem akartam feleslegesen szaporítani a szót, mivel ez nem igazán tartozik a témához.

sanya18 2008.06.13. 11:05:07

én autóval szoktam tankolni néha és ha van rajtam napszemüveg még azt is leveszem, ha kérdi a kutas hogy segitsen-e (kizárólag sh**l) akkor mondom hogy jónapot köszi igen/nem. nyilván ha motoroznék akkor a szemüveg helyett a sisakot venném le. mert illem kérdése...

megkülönböztetésről szó sincs. Aki meg tisztességes szerintem nem zavarja ha felveszi a térfigyelő kamera. én még mosolyogni/integetni is szoktam bele ha a kedvenc kasszáscsajszim van benn ;-)

Charlie100 2008.06.13. 11:06:36

Egy face up sisakban miért lenne bunkóság fizetni?( itt az volt a srácon ) AZ arcod teljesen szabadon van, kb annyi mintha sapka lenne rajtad.Egy motort megtankolni ( 10 l ) kb 1 perc, legtöbben nem veszik le a sisakjukat, álatlában csak az akinek teljesen zárt van.

firgesz 2008.06.13. 11:08:35

Motoros vagyok, naponta motorral járok dolgozni.

Bukósisak
Volt már olyan benzinkút, ahol megkértek, hogy vegyem le, amikor fizetek. Tankoláshoz még sosem vetették le. Az kényelmetlen lenne, mert hova teszem le? A motorra (amikor oldaltámaszon áll)? A benzinkútra? A(z olajos) földre?
Ha ez annyira zavarna, akkor nem tankolnék azon a helyen, lehet máshol is. (Diósdon a benzinkutak szinte egymást érik.)
Egyszer az egyik Metro aruházban kértek meg, hogy ne menjek be bukósisakban, hanem adjam le az ügyfélszolgálaton (vagy tegyem be az értékmegörzőbe). Nem volt hozzá kedvem és megértettem, hogy nem kell a motoros vásárló pénze, így nem mentem be. De nem háborodtam fel.

Rendszám
A motorosok egy részét nem lehet rendszám alapján azonosítani:
A robogókat azért, mert rájuk nem kötelező (még) a rendszám.
A másik nem azonosítható csoport az, aki a rendszámot szándékosan úgy szereli fel, hogy az ne legyen leolvasható.

Zorgo 2008.06.13. 11:10:10

Hulyemagyarnak üzenném,hogy ritka amikor a nick és a személy ennyire fedi egymást :)

moto.sapiens 2008.06.13. 11:11:18

Na kispofáim,jó reggelt a blogos pályának!
1.Kutyát nem érdekli mit illett megtenni a V.H előtt és mit nem.
2.Azért mert egy szellemileg fegyvertelen földobta a bankos labdát,nem kell mindenkinek lecsapni.A bukó a közlekedés része nem a hitelé.Köze nincs hozzá.
3.Aki elhiszi,hogy 10ből 6motoros fizetés nélkül elhúz az egyszerűen fogyatékos.
4.Kösz,h szítjátok az indulatokat,mikor végre az utakon normalizálódni látszik az autós-motoros viszony!
5.Ha a kút így kívánja,akkor:sisakot le!

karel_atya 2008.06.13. 11:14:28

Na szép...

Ott tankolok elég gyakran az emlitett diósdi Jet kúton. Monnyuk én kocsival, de egy motoros cimborának se esett le a gyűrű a kezéről, hogy le kell ott venni a sisakot. Eléggé alapvető...

Mint ahogy azt egy másik hozzászólásban olvastam: "Saját sérelem előtérbe, másé leszarva..."

fatesz 2008.06.13. 11:14:52

UNÁJTID SZTÉCC: olyan megoldással is találkozhatunk (filmben láttam, nem tom igy van e mindenhol), hogy fizecc 20 dollárt és amikor tankolsz és eléri a potot akkor leáll. én nemtom. mondjuk ez a teletankolást ellehetetleníti.

Zorgo 2008.06.13. 11:16:40

Hja,csak annyit,hogy a diósdi JET kút előtt 100 méterrel van egy másik benzines hely,ahol nincsen ilyen megkötés.A választás lehetősége adott mindenkinek..

firgesz 2008.06.13. 11:18:42

Re: fatesz 2008.06.13. 11:14:52

Nem lehetetleníti el. Adj 30-at és visszakapod a visszajárót a tankolás végén. Ott így működik.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 11:20:20

moto
igazad van nem túl életszerű az arány lehet hogy kicsit túlzott a gyerek, de szerintem mitsem számít ez, mert tök mindegy ha csak egy is megy el bőven elég, vagy Te nem így gondolod?

szkeptikuss 2008.06.13. 11:20:20

A széles utat legalább annyira bevált ősmagyar köszöntés, mint a szép napot, és az arrcal a vasút felé!

yanchi345 2008.06.13. 11:20:56

Miért van az, hogy a populáció jelentős részének mindig csak jogai vannak, kötelességei meg jómodora soha?

firgesz 2008.06.13. 11:26:10

Kockásboxer 2008.06.13. 08:34:11
"... és nem kedvelem a motorosokat, mert ők úgy gondolják..."
Jómagam azokkal nem vagyok kibékülve akik általánosítank. Hopp! De ha ilyen írok, akkor és is azzá válok?

Zorgo 2008.06.13. 11:27:44

Isten ments,hogy kedveljenek a looserek,már csak az hiányozna.

moto.sapiens 2008.06.13. 11:28:02

Ha lelép hátba kell lőni.Járműtől függetlenül.Mint ahogy nekem is kéne a jog,hogy lelőhessem ha leemeli a kinthagyott bukómat.Mi a francért kell lopni?Dolgozni kell nem lopni.

John C. Arvay 2008.06.13. 11:31:31

A sok bába közt elvész a gyermek

Ha nem lopnának azok, akiknek valószínűleg apuci vett valami jó drága gépet, amit aztán nem tudnak eltartani, akkor valószínűleg a kutasok sem kényszerülnének erre.

Nem inkább arról kellene polemizálni, hogy milyen módon lehetne kirekeszteni a "motoros társadalomból" azokat a gennyeket, akik miatt nekünk kell szégyenkezni?

Amikor először tapasztaltam hasonlót egy másik kútnál, egyszerűen nem jutottam szóhoz. Nem hittem el, hogy ilyen van. Azt gondoltam, hogy mi, motorosok egy különleges társaság vagyunk, akik emberségben, összetartásban, előzékenységben pédát tudunk mutatni. És akkor elmondta a kutas, hogy sajnos muszáj levetetniük a sisakot, mert ilyenek a motorosok.

És általánosít, ahogy mindenki ezt teszi. Nem hiszem, hogy az itt hozzászólók között lenne olyan ember, aki a rossz példából ne általánosított volna.

Ausztriában még sohasem voltam ilyen helyzetben. Talán egy kicsit kultúráltabbak nálunk. Legalábbis tudják, hogy más tulajdonára ugyanúgy kell vigyázni, mint a sajátjukéra. Nem azért nem lopnak, mert tilos, hanem azért mert belső késztetésük van rá, hogy tisztességesek legyenek. Bár szerintem ezt a szót, ma magyarországon sokan nem is értik.

Nem a kutasokat kell csesztetni, hanem azokat, akik miatt ide jutottunk. A genny embereket, akik motorosnak nevezik magukat, és közben egyszerűen csak kib@szott tolvajok. Gratulálok nekik, és én szégyellem magam miattuk.

És függetlenül attól, hogy motorosok, vagy autósok, ezeket nem tartom méltónak arra sem, hogy emberszámba vegyem.

YAMAHA TDM900

int10ha 2008.06.13. 11:31:54

Nem egyszerűbb lett volna levenni azt a szaros siskot, tankolni és távozni???
Nagyon jó, hogy vannak mindenféle jogai az embernek, de szerintem ezeken a jogokon nem kell feleslegesen görcsölni, csak ha tényleg van értelme.
Egyébként meg én is pont ugyanezt tenném a kút üzemeltetőjének a helyében.
Mit tud tenni a tulaj, ha jön egy mopedes (ugyebár nincs rajta rendszám) sisakban tankol és tiplizik? Semmit. De még ha nem moped, hanem rendszámos motor, akkor sem vonatkozik erre az esetre az objektív felelősség. Tehát a kút tulaja egy pár éves per után talán megkapja a tankolás árát.
Nagyon szép dolog az adatvédelem meg az információszabadság, (Le is vizsgáztam belőle :) ) de jelen helyzetben nem alkalmaznám.

Fatesz: Az USA-ban működik úgy a dolog, hogy előbb bemész a pénztárhoz és fizetsz és csak utánna tudsz tankolni. Meg persze a nyugat-európai bankkártyás autómata benzinkutaknál.

BushDoctor 2008.06.13. 11:35:07

moto.sapiens > milyen viszonyt látsz te normalizálódni motorosok és autósok között ? Én semilyent. És erről a motoros igen erőteljesen tehet. Mert furakszik, mert nem indexel, mert soha nem megy annyival amennyivel szabad...
És állandóan sirtok, hogy a genya autósok. Csak egyszer szállnátok már magatokba úgy őszintén. :) 10 éve szelem keresztül autóval a várost délről északra, naponta kétszer. Én még normálisan közlekedő motorost nem láttam...ebbe beletartozik a mopedestől a speedsterekig mindenki. A furakodás és indexnélküli közlekedés a MINIMUM...minden más extra bunkó és szabálytalan viselkedés ezen felül jön.

átlátó 2008.06.13. 11:41:26

"Ne lopj magyar" olvasom néha Bécsben. És akkor nem a boltos miatt szégyellem magam. Szóval ne lopj motoros és ne lopj kutas!

moto.sapiens 2008.06.13. 11:44:42

Bush,a beszűkült kis világodban nem is fog soha normalizálódni,mert Te ebben élsz,ebben akarsz élni.Elkönyvelted a motorosokat annak,aminek.Szemellenződ eltakarja amit nem szeretnél meglátni,hogy elveid ne sérüljenek.
Én viszont örömmel ülök gépre naponta,és jól esik,hogy az araszoló sorból egyre többen elengednek,meg is köszönöm nekik és ez így jó.A motor nem növeli a dugót hanem oldja.Mert ugye lehetnék autóval is.
Alkalomadtán pedig beengedem az autóst,akár főútra is.És bármennyire fáj is ez neked,de figyelj jól:egyre több hátsó szélvédőn virít a motoros matrica:FIGYELEK RÁTOK!

Boo 2008.06.13. 11:44:48

Aki nem érti a kutas problémáját, a hetente menjen be és fizesse ki helyette az ellopott üzemanyag árát.
Azt ugyan nem értem, hogy a sisak levétele milyen problémát old meg, mert 20000Ft-ig nincs nyomozás, csak az önkormányzatnál szabálysértési eljárás. Ott meg ugye arcfelismeretés, meg egyéb nyilvántartás nincs. Szóval..nem sok értelmét látom, a sisakolásnak.

execute 2008.06.13. 11:46:07

Hubi!

Az egy dolog, hogy a tankoláshoz nem vetted le, de még a pénztárnál is sisakban keménykedtél? Asszem még életemben nem láttam bukósisakban fizetni valakit. Gondolom azért mert a legtöbb motoros is belátja, hogy a benzinkútrablások korában nem jó ijesztegetni a dolgozókat. Gondolom a bankba még nem mertél így belépni.

Ez ugyanolyan dolog, minthogy én sem szórakozok azzal, hogy tankolás után beszállok a kocsiba, és csak akkor kotorászok a pénzem után. Tudom, hogy máris mindenki engem nézne, mert a tulaj a dolgozók pénzéből vonja le az ingyentankolásokat. Minek emeljem szerencsétlenek vérnyomását?

Laja123 2008.06.13. 11:46:40

Nekem a motorosokból leginkább csak az ordenálé zajongás jön át, lényegében mindegy is, mikor verik fel egy kilométeres körben mindenki nyugalmát úgy, hogy az nekik sem lehet egészséges.
Ebben benne van az a sztereotípia is, hogy a motorosnak minden sűrgősebb, a motoros többet engedhet meg magának, mint a pórnép. Lehet, hogy csak én érzem így, de sztoriból is ez a hozzáállás jön át.
Az meg más kérdés, hogy
1, bizonyos szituációknál vállaljuk az arcunk
2, nem lepődünk meg, hogy egy boltban kameráznak
3, ha már egy olyan csoport önkéntes tagjai vagyunk, aminek negatív a megítélése, igyekszünk javítani rajta, ha alkalmasak vagyunk rá

qmatch 2008.06.13. 11:49:54

A levél írójának:
Nem a megkülönböztetésen van a hangsúly, mint írod, hanem a motoron ülve tankoló, sisakkal elfedett arcú ember eltünésének és lenyomozhatatlanságának a lehetőségéről. Ez ellen tényleg csak az használ, ha leszállsz, és vetkőzöl.
Ha ez téged megnyugtat, én már évtizedek óta a kocsiból kiszállva és sisak nélkül tankolok, és még nem lett tőle semmi bajom.

Zorgo 2008.06.13. 11:50:03

Így is van kedves Bush,ülj Te is a dugóban,északról délre Budapesten,és figyeld ahogy a "bunkó motoros" átszeli a várost 10 perc alatt!:) Neked nehogy legyen annyi eszed,hogy robogózzál nyáron, isten ments!Sőőt vegyél nagyobb autót, irigykedjen az összes szomszéd!:)

subabubba 2008.06.13. 11:54:11

Úristen, nem azt mondták, hogy a gatyádat vedd le, csak a sikakod. Ezen rinyálni, megáll az eszem.

firgesz 2008.06.13. 11:54:42

Re: BushDoctor 2008.06.13. 11:35:07 >

"Én még normálisan közlekedő motorost nem láttam..."
Aki nem néz, az nem láthat.

Ez a 12. szezonom Budapesten motor nyergében. Motorosként látok változást az autós-motoros viszonyban. Pozitív irányban. Régebben inkább előfordult, hogy a piros lámpánál álló kocsisorból a sorok között lassan előrearaszoló motoros útjába kormányozták az autót, hogy a motorost megakadályozzák az előrejutásban.
Ma ha valaki aktív, akkor inkább segít a motorosnak az előrejutásban ha teheti. Mert gondolom ők ráéreztek arra, hogy nem a kavicsok között lepergő homokszem akadályozza a kavicsokat a lefelé jutásban, hanem a többi kavics.
Néha előfordul olyan szerencsétlen helyzet, hogy sajnos elállják ezt az utat. Akkor nem balhézok, hanem a következő lámpaváltásra várok, hátha akkor átrendeződnek az autók, hogy már elférek közöttük. Az esetek 90%-ban beválik. :-)

Ha ilyen jól sikerült az hozzászólásban összefoglalni a motorosok "rémtetteit", akkor lehetne egy felsorolást írni azon autósok cselekedetekről, amelyek a többi autós (esetleg szabálytalan) akadályozásával jutnak előbbre. Van hozzá motiváció?
"furakodás"?
"indexnélküli közlekedés"?
"minden más extra bunkó és szabálytalan viselkedés"?

brody 2008.06.13. 12:00:41

Én olyat is hallottam, hogy valaki elfelejtette levenni a bukósisakot, bement a bankba, és leteperte a biztonsági őr:D

Igazából értem én, hogy nincs kedve levenni azt a sisakot, de ér ez ennyit?
Mi múltkor túráztunk mindenfelé, több benzinkútnál is megálltunk és még én (az utas) is mindig levettem a sisakot, nem esett nehezemre.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:03:03

A motoros boldog hogy motoron ülhet.
Az autós bosszankodik,hogy megint dugóban kell állnia.Tudom,űzöm mindkét ipart.
Azért én Bush-t is beengedem magam elé,ha erre jár.Nekem mindegy,ha akarom bármikor kielőzöm csuklóm 2centiméternyi elmozdításával:-)
10perc,és kint vagyok a városból,a napsütötte hegyeken át,az út a cél...

qmatch 2008.06.13. 12:05:50

Bár nem ez volt a post témája, de annyira elfajultak a hozzászólások, hogy...

Szóval: kicsit elegem van már az autósok fikázásából. Micsoda dolog az, hogy állandóan a tükröt bámuljam, hogy mikor akar a motoros a sávelválasztó vonalon előre lavírozni? És ha a lábtartóval végighúzza a kocsim oldalát, akkor még az én kurva anyámat, mi? Történt már ilyen, és a kedves zöldérzelmű dugóellenes motoros "motoron ülve sisakban" távozott, hátrahagyva egy kis anyagi kárt, megszerezve 50 méter előnyt.... a kár volt az enyém.
Szóval aki motorozik, az nem a dugó ellen teszi, hanem mert szeret száguldozni. Mint ahogyan én sem a dugócsinálás miatt járok autóval, hanem mert a család nem fér el egy motoron.
A VIGYÁZOK RÁTOK matrica meg egy kamu, természetes, hogy az ember nem veszélyeztet másokat....azt viszont túlzásnak tartom, hogy az egyébként unalmas és eseménymentes városi forgalomban minden idegszálammal a váratlanul 110-zel feltűnő motoros néhány agysejtjére vigyázzak, akár JOBBRÓL ELŐZ, akár két kocsisor között emberkedik.

Smartass 2008.06.13. 12:08:04

Kedves motoros barátom.

Én nem értelek B+.

Hogy a p*csába tudsz beszélni sisakkal a fejeden? Vagy csak besétálsz tankolás után sisakban, aztán vársz, hogy kitalálják hogy hányas kúton tankoltál, vagy hogy van -e hűségkártyád?

Te f*sz te. Nem mindegy, hogy mikor veszed le azt a **** sisakot? Vagy annyira sietsz?

Most pedig várom, hogy most minden motoros leszóljon, hogy mekkora köcsög vagyok.

Ahoj

Zorgo 2008.06.13. 12:08:16

ez a legnagyobb baromság amit eddig leírtak:
"Szóval aki motorozik, az nem a dugó ellen teszi, hanem mert szeret száguldozni."

Gratulálok a szerzőnek!!

jabloko 2008.06.13. 12:09:35

Látom magam előtt, ahogy bukósisakban ír a panaszkönyvbe. Elmélázik a megfogalmazáson, szájába venné a tollat, de elakad a plexiben, aztán megvakarná a halántékát, ott meg koppan a toll.
Másrészt értelmetlen a rendelkezés, nem a sisak (szép szláv szó amúgy) levételén múlik, hogy fizetés nélkül elhúzok-e vagy sem. Ragaszthatok szakállat, műorrot, Brezsnyev-szemöldököt. Vagy a a szolgáltatás igénybevétele előtt meg kéne borotválkoznom? Nyilván nem. Így ezt megkövetelni butaság. Nem levenni viszont bunkóság.

Zorgo 2008.06.13. 12:09:42

Nem szólunk le,mert Te is tudod,hogy mi vagy!:)Teljesen rendben van az azonosság tudatod.:)

Smartass 2008.06.13. 12:12:46

ja, felnyitható állvédő.

Elnézést, ebben az esetben akár motorral is odagurulhatsz a pulthoz.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:12:55

qmatch!
Mondd csak csillagom,engedd ki a dugokban felgyülemlett gőzt,nekem jól esik,hogy rossz kedved van,én mingyárt indulok motorozni,olyan boldog vagyok!
Tudod mit?Téged is magam elé engedlek,legyen szép napod!

qmatch 2008.06.13. 12:15:09

Kedves MTFUN !
Egyrészt köszönöm a gratulációt, másrészt az A BAROMSÁG, ahogyan újabban a motoros életmódot megideologizálják, miszerint:
autó = dugó
motor = nincs dugó
tehát: éljen a motoros!! mint a városi közlekedés megmentője.
Na, így má' érted ? Többet nem tudok segíteni....

temporary 2008.06.13. 12:16:51

"Vigyázok rátok" matrica...
A közlekedésben minden résztvevőnek figyelnie kell. A motorosnak is, ne az autósoknak kelljen vigyázni rájuk. Ha dugóban (vagy nem dugóban) szabálytalanul autósorok között akar menni, tegye, de figyeljen oda, ne az autósnak kelljen kitérnie az útjából. Ha nem fér el, várjon, ha kétséges, hogy elfér-e, akkor is, minthogy meghúzza a kocsikat. A motorosok nem várhatják el a külön figyelmet. Belenézek a tükörbe-semmi, öt másodperc múlva mellettem a motoros.

qmatch 2008.06.13. 12:16:53

Kedves moto.sapiens, drága kisfiam!
Nem kell, hogy kiengedj magad elé, inkább keresd meg a gyógyszered, ami reggel elgurult, és vedd be gyorsan :)

Zorgo 2008.06.13. 12:17:14

Én úgy sajnáltam szegény kutasokat,most még többet kell lopniuk,csalniuk,hogy a gaz motoros hordák benzinlopásait fedezzék..Ahogyan véditek a kutasokat,már a Mad Max filmek jutnak az eszembe, mi motorosok viharvert gépeken rohamozzuk a kutakat,ahol a talpig becsületes kutasok védik az emberiség utolsó benzincseppjeit..:))

moto.sapiens 2008.06.13. 12:23:11

De biz'a kedves autósok szeretlek titeket akkor is ha nem akarjátok!Ti adtok értelmet a rutinpálya szlalom-gyakorlatának!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.13. 12:23:32

A történet egyszerű: Van a motoron ELSŐ rendszám? Nincs.

Biztonsági őrrel leverethetné a motorról a fizetés nélkül távozni próbáló emberkét, annál a sebességnél, súlyos balesetet okozva? Nem.

Ergo: Megállításra nincs lehetősége, csak azonosításra. Amíg ehhez hiányzik a motorokról egy rendszámtábla, addig bizony az arcoddal vagy azonosítható. Mellesleg az autósnak is látszik az arca, amit lát a kamera, nehogy úgy tankoljon, hogy utána nem tesz a közeli hozzátartozóra terhelő vallomást a rendszám meg kevés.

Nehezen értem azt, hogy hol diszkrimináció az, hogy te azonos biztonsági feltételek megléte eseén tankolhatsz mint egy autós. Jó az első rendszámtól még eltekintenek a javadra.

Ezen felül a sisakot a shopban a fizetéshez, beszédhez le illik venni, mert a sisakon át beszélgetés kapcsán másokat is feltarthatsz.

Zorgo 2008.06.13. 12:26:11

qmatch,ez nem ideológia hanem így működik a gyakorlatban.Ha Te szeretsz a dugóban ücsörögni az ellen nincsen orvosság,legyen a Te bajod. :) Magam részéről még tárgyalni is robogóval járok át Budáról Pestre.Igen egyszerű oka van ennek.Az autóval 1 órás utazás 10 perc alatt megoldható,harmadannyi benzinnel.Hol itt a probléma?

moto.sapiens 2008.06.13. 12:28:25

A probléma a magyar mentalitásban keresendő.Ha az autós dugóban fő 30C-ban,nanehogymá a motorosnak jobb legyen!

Zorgo 2008.06.13. 12:31:33

Bizony,régi magyar átok,dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.13. 12:32:01

Nem értem. Én sosem veszem le a sisakom, ha bankba, közértbe vagy benzinkúthoz megyek. Még sosem szólt rám senki, hogy illedelmetlen vagyok, igaz, ilyenkor mindig nálam van a kalasnyikov.
Az én szendvicsemben még sosem volt kukac, vagy ha igen, sokkal nagyobb mint a tiétekben! Este, ha összegyűlünk a haverokkal, csak úgy röpködnek a faszomok nagy jókedvünkben és nekem a plébános úr is megengedi, hogy mobilozzak mise alatt. Sikeres vagyok, talpig devergó tornacipőben.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:35:13

Ha nem isztok,csak esztek,józanok lesztek!
Ha nem isztok csak esztek,kövérek lesztek!
Ha nem isztok csak esztek,csótányok lesztek!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.13. 12:35:14

1. Nem láttam olyat a KRESZben, hogya motorosnak joga van a sávok között előre mennie.

2. Nem láttam olyat, hogy előre kellene engedni.

3. Olyanra akad példa nem kis számban, hogy végighúzzák az autó oldalát, elhúznak, és ők háborognak, hogy nem volt szélesebb a hely.

Sávon belül előzni, így kárt okozni pedig ugye nem nagyon szabadna nekik, ha megvárnák míg lesz hely, mindjárt nem lenne akkora előny időben, de mindjárt nem is vetnék a motorosok szemére, hogy ezért az előnyért szabálytalanul, mások vagyonát veszélyeztetve közlekednek. Nem kerülne elő a sisaknélküli anonimitás a -1 rendszám, a másik rendszám nehezen leolvashatósága (mert ugye a sorok között nehéz rálátni), mert a kultúrált közlekedés (motorosok részéről) eltüntetné a problémát.

Amíg a motoros nem akar kultúráltan közlekedni, szerinte az egyenlőség azt jelenti, hogy neki csak jogai az autósnak meg csak kötlességei vannak, addig meg a motorostársadalom kapja a hideget, meleget.

Robogókat mondjuk beengedném a kerékpárútra, és kéne több kerékpárút, az megoldás lehet a közlekedésre (akkor is, ha sok kerékpáros jelenleg éppen úgy szabálytalan és veszélyes).

Azokat a járműveket amikkel nem egy személyközlekedik éppen viszont beengedném a buszsávba, a 2*2 sávosnál szélesebb utakon akár 2 buszsávot is kialakítva :)

qmatch 2008.06.13. 12:35:16

MTFUN !
Mgismétlem, hátha másodszorra átmegy: egy négytagú családot NEM LEHET motoron szállítani nap mint nap.
Ha Te nem tervezel családot, az ellen nincs orvosságom, az legyen a Te bajod ;)

Abdab 2008.06.13. 12:35:25

Ez miért hátrányos megkülönböztetés? Az autóssal is levetetnék a bukót, ha lenne rajta.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:38:45

2 buszsáv?Mit ittál ma jó korán,de sokat?
Ugye van villamos,a troli is elég kötött,a hév a metro,a kisföldalatti,a vonat is,van buszsáv-neked kettő-biciklisáv,légifolyósó,hajóút,mi kéne még?

qmatch 2008.06.13. 12:41:05

Ma egy bringást megmentettem, talán a haláltól is, igaz, nincs matrica a kocsimon, meg semmiféle jelszavak.
A csávó kivágott elém, kocsik elé egy bringával. Micsoda öntudat!
Gondolom, alig várja már, hogy összejöjjön neki is egy motorra való...

Zorgo 2008.06.13. 12:42:12

qmatch,hál istennek magam is négytagú családban élek.Igen az egyéni pech ha a városban kell kóricálnod kocsival.

qmatch 2008.06.13. 12:42:47

Mi van, moto, nem mentél mégsem motorozni...? :)

moto.sapiens 2008.06.13. 12:43:34

Akkora király vagy!Építek egy bronz mellszobrot neked,és kiteszem a bukóm tetejére!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.13. 12:43:51

moto.sapiens: Ha minden legalább 2 személyt szállító járművet beengedsz (lásd carpool) akkor nem feltétlenül elég az 1 sáv, ne feledd :)

Zorgo 2008.06.13. 12:44:09

TheElf,valóban nem kell előre engedned a motorosokat!Mutad meg milyen kemény férfi vagy,melleden szőrzet,izmaid mint egy tigrisnek,a szexben egy akrobata.Nagy fizu,céges autó!Ha jön a motoros,lődd le!

qmatch 2008.06.13. 12:44:38

MTFUN, akkor most már van minek örülnöd :)
Én is örülök, hogy örülsz, és vigyázz magadra, ha ebben a városban motorozol, ne másoknak kelljen vigyázni Terád !

moto.sapiens 2008.06.13. 12:44:40

De megyek,csak még kicsit bosszantalak titeket:-)

Elf:gyaykran viszek ám utast!

qmatch 2008.06.13. 12:47:22

"....Nagy fizu,céges autó!Ha jön a motoros,lődd le! "
Te is keresd meg a gyógyszered....

firgesz 2008.06.13. 12:47:27

TheElf 2008.06.13. 12:35:14 >

"1. Nem láttam olyat a KRESZben, hogya motorosnak joga van a sávok között előre mennie."

Ahhoz se lenne senkinek joga, hogy a piros jelzés alatt hajtson át a kereszteződésen. Mégis számtalan esetet látok naponta. Kicsit piros az még nem piros?

temporary 2008.06.13. 12:48:16

"autósok...Ti adtok értelmet a rutinpálya szlalom-gyakorlatának!"
Most mondhatnám, hogy ti motorosok pedig a traumatológusok és transzplantációs sebészek gyakorlatának, de ez olcsó poén.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:50:28

Mért nincs autós szídja az autóst blog?Mert gyakran látom ám ahogy bedugulnak a kereszteződés közepén,mert gázfröccsel átjutottak a kicsit piroson,aztán meg senki semerre,csak a duda meg az anya.(Motoros meg köztük át huss)

Zorgo 2008.06.13. 12:50:55

Kedves qmatch,bevallom,hogy csak minimálisat motorozom a városban,és csak muszájból.Nem célom donorként végezni,vagy bemutató testként a SOTÉN. :)Viszont annyira ment a motoros fikázás, hogy egyszerűen kinyílt a bicska a zsebemben.Bárhol jártam a világban sokszor ennyi robogós,motoros volt az utcákon, mert rájöttek az emberek,hogy ez tényleg működik.Az 1 ember 1 autóban modell csak azoknak fekszik akiknek kompenzálni kell a pénisz ügyben(Igaz TheElf?).Aki egyedül közlekedik,nem nagy távolságra az egész közösségnek jót tesz vele ha nem egy bazinagy terepjárót használ,hanem egy kis robit vagy motort.Ennyi nagyjából.

qmatch 2008.06.13. 12:52:09

"...Kicsit piros az még nem piros?"
Ha hiszed, ha nem, én úgy vettem észre, hogy a piroson áthajtás kerékpáros gyakorlat.

brody 2008.06.13. 12:54:27

Olyan vicces ez a "ti motorosok" meg "ti autósok"... mintha minden autós meg motoros egyformán viselkedne...
Mindenhol vannak barmok és kész.

Deszkás 2008.06.13. 12:54:48

Nem értem a felháborodást. Bankba, vagy boltba is sisakban megy be az ilyen vásárolni, pénzt felvenni??? És még ő van megsértve?! Nem értem a dolgot.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:54:53

Ja és még valami:Az autópálya balesetekhez egy orvos ér ki időben,hogy megmentse a kedves családtagod életét:a motoros mentős.Ha már itt tartunk....
totalbike.hu/magazin/kozelet/vajdamark/
www.miklosmento.extra.hu/motoros.html
www.eletmentok.hu/cikk.php?c=56

Tényleg az anyámat.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 12:56:06

egyébként nekem semmi problémám nincsen addig a motorosokkal amíg kimennek egy olyan forgalom mentes útra ahol halomra törik illetve gyilkolják egymást. Azzal van a bajom amikor a motorosok azt hiszik hogy dönthetnek mások életéről, haláláról egy két youtube-os videó kedvéért...
Mert amikor egykeréken nagy sebességel megy a városban ne hogy azt mondja hogy szupermen reflexei vannak amik képessé teszi őket észlelni bármilyen hirtelen felmerülő vészhelyzetet...pl:kisgyerek kiszalad elé, öreg néni naivan lelép a járdáról a zebrán, azt gondolván hogy élve biztonságban átjut a szabályos átkelőhelyen...stb stb

qmatch 2008.06.13. 12:56:14

kedves MTFUN !
Bevallom, hogy csak mindennapi utam utolsó szakaszán ülök egyedül az autóban, amikor már csak nekem kell beérnem a melóhelyre. Amikor tűz volt a metróban, fel is vettem valakit a buszmegállóból, ahol ránézésre 200-an álldogáltak. 199 nem is értette, hogy miért álltam meg, és mit akarok, de egy szerencsés igen, el is vittem őt is.
Mert ÉN egy ilyen fasza gyerek vagyok. Te mikor vittél el valakit a motoron? A mototorosokat miért nem basztatják, hogy csak egyedül ülnek a többnyire kétszemélyes vason?
Végre egy közös pont kettőnk életében: a terepjárósokat úgy vélem, egyformán szeretjük :)

Zorgo 2008.06.13. 12:56:37

Brody,megragadtad az igazság fülét,és farkát.Ez tényleg így van.A hülye az motoron is hülye,az autós meg pláne. :)

moto.sapiens 2008.06.13. 12:57:19

Deszkás bakker ha már írsz akkor Te írjál,ne a többi hozzászólót idézd!Minek vinnék bukót a sarki bankba????És hogy tankoljak motor nélkül a kúton?
Remélem steril vagy.

temporary 2008.06.13. 12:57:24

A városi autókkal kapcsolatban...
Nemrég jelent meg egy cikk az egyik autós oldalon, egy Londonhoz közeli használtautó-kereskedésről. A Magyarországon oly népszerű hatalmas álterepjárókat ott mélyen áron alul árulják, mégis alig viszik, az emberek a kisebb kocsikat keresik az adók, behajtási szabályok, parkolás miatt.

firgesz 2008.06.13. 12:58:32

brody 2008.06.13. 12:54:27 >

Csatlakozom... Ahogy normálisak is.

moto.sapiens 2008.06.13. 12:58:41

gyurika a jutubosvideosokat a motorostársadalom is elítéli...

Zorgo 2008.06.13. 12:59:39

Kedves qmatch!
sikerült mosolyt csalnod ismételten az arcomra.Én nagyon szívesen megállok legközelebb a buszmegálló előtt, embertársaimra elengedek egy biztató mosolyt és megvárom ki lesz az aki felmászik mögém..:))Talán lesz aki nem néz emberrablónak,és bevállalja a Nagy Kalandot,hja mellesleg az sem baj ha van egy bukósisak is nála.:))

Zorgo 2008.06.13. 13:01:59

Felhívás!Kedves Motoros Társaim!Mindenki vigyen el még egy embert!!:) Ha az útirányotok is egyezik az már csak hab a tortán!:)

brody 2008.06.13. 13:02:54

Azért ezt most én is elképzeltem, hogy egy motoros megáll a buszmegálló előtt és megkérdezi kit vigyen el:D

moto.sapiens 2008.06.13. 13:04:07

..és mikor döntesz a kanyarban nem tart ellen.Mert az perec.És nem nyomja a lábát a forró kipuhoz.Mert az fáj.És nem ivott semmit mert motoron az utasnak is tilos.És balettos,és fel tudja emelni a patáját 70-90cm-re,h átemelje az ülésen.És a jogsid 2szmélyre szól.Meg a motorod vizzsgája is.És akkor nygyjából indulhatunk is.

Zorgo 2008.06.13. 13:04:54

Másnap a Blikkben:"Sisakos motorosok akarják elrabolni a gyanútlan járókelőket,már többen jelezték,hogy cukorkával csábították a hátsó ülésre" :)

qmatch 2008.06.13. 13:05:58

MTFUN, először is hagyjuk a rossz szájízű jelszavakat a rossz szájszagú politikusoknak.

Másodszor: "...hja mellesleg az sem baj ha van egy bukósisak is nála.:)) " Héát Te nem hordasz magadnál ilyen esetekre egy bukót? Ejnye, ejnye... :)

brody 2008.06.13. 13:06:52

:DDD

"Többen látni vélték, hogy a feltehetően idős férfi egy kisfiú felé nézett hívogatóan, tehát nagy eséllyel pedofil hajlamú motorosról volt szó"

qmatch 2008.06.13. 13:07:34

moto.sapiens!
...mennyé má' motorozni, mindjárt esni fog, ha ennyit tökölsz, mehetsz busszal.

Zorgo 2008.06.13. 13:07:42

qmatch,csak nem a "csajozásra" céloztál a pótsisak felvetésével?:)

Zorgo 2008.06.13. 13:08:47

Pont elég baj nekünk a gojmotorosok,meg egyéb hasonszőrűek :(

moto.sapiens 2008.06.13. 13:10:58

Kettőig ráérek.Itt egész tiszta az ég.
Busszal semmiképp.Max megnézem indul-é az autó sok hét állás után.

liksoft 2008.06.13. 13:12:01

Nem úgy van, hogy a kút egy szolgáltató aki szerződés alapján teljesít? Ha igen, azt hiszem vannak szerződési feltételek is. Lehet, hogy nem olvassuk el amikor tankolunk, mert többségünknek egyértelmű, fizetni kell a szolgáltatásért, és ez a szolgáltatás annyira életünk része, hogy nem olvasgatunk minden cső levételekor. Ez viszont nem változtat azon, hogy az a szolgáltató ezt a szerződést ne módosíthassa. Vedd le a sisakot - szerepel benne. Ha nem tetszik, lehet menni máshova. Nem vagy kiszolgáltatva ennek az egy kútnak vagy szolgáltatónak. A piac úgy működik, hogy többen végeznek hasonló tevékenységet más feltételekkel és díjazással. Azt választom amelyik nekem szimpatikusabb. És akihez többen mennek, az marad talpon.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy minden esetben szeretem látni a másik szemét. Állítólag a lélek tükre. Enélkül még egy beszélgetés is személytelenné tud válni. Nem véletlen, hogy az üzletek sem bukósisakban vagy maffiózó szemüvegben köttetnek.

Prophet 2008.06.13. 13:15:31

Én busszal járok, és nem adom át a helyet.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 13:17:26

igen moto tudom, mert bármilyen hihetetlen is vannak motoros ismerőseim, akik mesélnek.
Mondom a gond az hogy sajnos az a jellemző hogy sokkal sokkal több jutúbos motoros van mint "normál" motoros.
mint mondtam vannak motoros ismerőseim az egyik tolószékben ül a másiknak egy hatalmas andráskereszt van a hasába vágva lépe veséje eltávolítva, (olcsón megúszta, nem úgy akiket elütött 190-el...rip) és egy már csak volt az ismerősőm meg a barátnője is, mert azok meg halottak és miért? mert azt hitte az Ati, hogy biztonságos haza jönni a balaotnról 200 km/h sebességgel a 70-es főúton, csak épp a kivilágított biciglist nem vette észre, aki szintén meghalt a balesetben a biciglis embert a mai napig váérja haza a két gyermeke hiába...miért? mert Ati imponálni akart a bnőjének.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.13. 13:17:31

MTFUN: Nem véletlenül írtam, a több ember egy autóban kapjon előnyt az egy embereshez képest. (buszsávból carpool lane érdemben) A robogó környezetkímélő, a robogót nem véletlenül engedném be a kerékpárútra, mert a városi közlekedésnek jó eszköze, és megoldódna a cikázás és a dugó elkerülése :)

Egészen biztosan kellene diferenciálni a pakrolási díjakat, méghozzá motorosoknak kijelölt parkolóhellyel (de nem a rokkantparkolóba kell állni speedmotorral, mert közelebb a tesco bejárata).

Budapesten a parkolási díjak alaposan el vannak szúrva: A cél normális esetben az, hogy az átlagember a parkolóházban parkoljon. Lehetőleg aki minden nap arra jár béreljen havidíjért parkolóhelyet.

Akinek sürgős dolga van, nem szeret gyaogolni, és az utcán parkol, közelebb a céljához, az fizesse meg ezt az extrát, de legyen hely is az utcán, ne állják el a forgalmat terepjárókkal.

Ergo, az utcai parkolásnak ideális esetben drágábbnak kell lennie mint a parkolóháznak, és a motornak, robogónak kedvezményes lehetőséget kell nyújtani, sőt a kerékpárnak is.

Sőt: Meg lehet csinálni érdekesen is a dolgokat. Teszem azt, adott egy nagyobb cég, mondjuk T-Com. Ha ahelyett, hogy mindenki bedugózna a városba, a város széli telephelyen hagynák az alkalmazottak a saját autót (akinek útba esik) és onnan a céges autókkal mennének a belvárosi irodáig, de 4en egy autóban, azzal bizony csökkenne a környezetszennyezés, a dugó, stb.

Egy nagyobb cégnél szervezhetőek ilyen csoportok :) Ha ezt a "carpool lane" szerűvé alakított buszsávok gyorsaságával, dugót csökkentő hatásával párosítod, akkor rögtön jobb lenne a megoldás.

(Ha a cégnek nem csak autói vannak, hanem buszai is, az még jobb!)

De attól függetlenül, hogy az 1 autó 1 ember megoldásnál minden jobb, semmi sem jogosít fel arra, hogy a szűk helyen előretolakodj annak biztos tudatában, ha meghúzod a kocsit, könnyen el tudsz tűnni, anélkül, hogy bárki is azonosíthatna.

Néhány úton, ahol van hely, persze lehetne a motorosoknak külön sávot nyitni, az ugyanis keskenyebb, mint az amire az autóknak szüksége van, és sok helyen technikailag megoldható lenne gond nélkül (autónak sáv már nem fér el) és csökkentené a cikázást :)

DreamWalker 2008.06.13. 13:18:27

Érdekes, hogy pont Jokerjoe hozzászólására nem reagált senki, pedig azt gondolom az első két során és a vulgaritásán túl ő írta a leghasználhatóbbat. Azaz ki kéne vetni magunk közül azt, aki fizetés nélkül távozik a kútról és kész. Megkövezni, keresztre feszíteni, mit tudom én. De ha nem történt volna még ilyen, valószínüleg senkinek eszébe nem jutna ilyen feltételeket támasztani a kúton a motorosokkal szemben.
Ha bevezetnék a nyugaton/USA-ban lévő hitelkártyával működő vagy prepaid kutakat az megoldás lenne, de amíg nincs, bukó le vagy másik kút.

Yamaha RS Warrior

moto.sapiens 2008.06.13. 13:22:21

Nem "g",hanem "k".
Ha én ma du motorozok szabályosan 4-5órát,az nem lesz fenn a neten estére.Ha kamerával jasszoskodok az ott lesz.Nincsenek többen,csak látványosabbak.A szabályos motoros nem tűnik fel.Sokszor ha nem is akarok előzni,kiintenek az előttem haladó autóból,h menjek már.Autósnak minden motor egyforma.Ha motorost kérdezel majd elmeséli melyik száguld 290el,melyik sportgép,melyik naked,túra,cross,enduró.,..
Mert ugye nem a chopperek löketik ezerrel pl...

Zorgo 2008.06.13. 13:22:43

Hja,a parkolás erről nem is beszéltünk!Na azt képzeljétek el kedves autósok,megyek a robival,megyek és egyszer csak hopp,ott parkolok ahol csak akarok,ingyé!Na ez hogyan hangzik?Nem kerülgetjük a háztömböt,nem keresünk parkolóórát,hanem megállunk!:)A robim 2 lityit eszik,a nagymocim mondjuk egy 5-öst,a kocsim 12-őt...Huhh de nehéz döntés,napos időben,hogy melyikkel induljak útnak.:))

mazsolaszáj 2008.06.13. 13:26:07

Jómagam sokat motorozok (ne méletvitelszerűen, de sokat). Még egyetlenegyszer nem jutott eszembe sisakkal a fejemen tankolni. Még amikor simsonnal és kőrösivel nyomtuk se. Aki meg nem tudja hová tenni a sisakot tankolás közben, annak meg javaslom, hogy tegyen tanulmányutat az első piacra és figyelje meg, hogy 70 éves mamik hogyan küzdenek meg hasonló morfológiájú tárgy cipelésével (t.i: kosár). Segítek: Integrál sisak plexi fel, kéz átdug, könyök behajlít. Nyitott sisaknál pedig kéz átdug előtt szíj becsatt. Pont 13 másodperc az egész.....

De most komolyan. Talmácsi állt már a dobogón sisakban? Pedig az övé nem is 100e HUF, hanem 10000 euro

csuzlisgyuri 2008.06.13. 13:30:31

de komolyan moto Te miért csodálkozol ezen? én sem csodálkozom hogy engem hooligánnak tartanak mert focimeccsre járok, miért azért mert vannak a hooligánok akik miatt az egész futballmecsre járó társadlamat elítélik...de járok meccsre és lenyelem amikor szídnak mindeféle blogon és fórumon, miért mert szeretem és leszarom mások véleményét ennyi:)

moto.sapiens 2008.06.13. 13:34:44

MT! Yamaha MT? 5l?Az naon jó!

gerryke 2008.06.13. 13:34:53

Teljesen felesleges adrenalin égetés ez a bukósisakkal tankolás, bankba besétálás, motoron elviszem a buszmegállóból stb...
Motorosok és autósok között is vannak állatok és vannak normális motorosok.Mivel én is az autósok táborát erősítem, sok jót nem tudok mondani a motorosokról, de autós társaimról sem. Habár Motoros oldalról mostanában egyre több "Jó" meglepetés ér.
PL.: Meglátom a tükörben, hogy közeledeik egy fitipaldi (igy hívjuk őket a barátnőmmel)és mostanában lelassít mögöttem, nem csak úgy elszáguld, indexel és kikerül és a legeslegnormálisabja még meg is köszöni, hogy lehúzodtam. Kezével, lábával, elakadás jelzővel. Tényleg gratula nekik! Ja és egyre több az olyan motoros is aki nem fitipaldi módjára közlekedik, hanem megelékszik a kresz által megengedett sebességhatárokkal. Láttam is ilyet 4-5 motoros személyében.
Sajnos azt is be kell látnom, hogy az autós sorstársaim vezetési morálja a béka feneke alá kezd vissza csúszni. Mert valjuk be őszintén, hogy négykeréken sem a kresz betartása a cél.
Főútvonalon a 90 nem 90 lakotterületen sem 50-nel autózik senki, csak ha kint van a 3 lábu azt fényképez. És autós társaim őszintén hányszor, de hányszor előzünk tilosban, záróvonalon. Nem a kétkereküeket kell itt szidni, mindenki magába nézhetne egy kicsit. Aki meg nem akar olyan helyen tankolni ahol le kell venni a sisakot az ne tegye, én sem tankolok olyan helyen ahol kint áll egy pöcsvitéz és lihegne a nyakamba, hogy segíthet tankolni? meg lemoshatja a szélvédőt, inkább sarkon fordulok, volt már rá precedens. Végül, én is négykeréken "száguldozok", de ha tehetném biztos egy vasparipára pattannék és nem érdekelne a kresz és semmilyen szabály, de sajnos egy dobozba kell ülnöm és csak vágyakozhatok egy paripára. Köszi

moto.sapiens 2008.06.13. 13:35:46

Na,én meg itt bosszantom a jónépet.Majd a forgalomban jófiú leszek.Csakazértis.Persze pirosnál én is előzöm a sort...

csuzlisgyuri 2008.06.13. 13:38:57

és tessék nem elég hogy motorozik még iszik is:
index.hu/politika/bulvar/reszeg8758/

qmatch 2008.06.13. 13:48:37

Közben már meg is ebédeltem, te meg, moto, még mindig itt vagy...? :)

moto.sapiens 2008.06.13. 13:48:42

Igen,az én anyám árulja a testét a sarkon...

moto.sapiens 2008.06.13. 13:50:20

Ja Borsod?Akkor álljunk neki cigányozni is.

q!Egészségdre.Mikor ülsz autóba?Arra megyek,szeretnélek kiengedni egy kereszteződésben.

csuzlisgyuri 2008.06.13. 13:51:12

én már cigányoztam ma...:)

qmatch 2008.06.13. 13:53:04

" ...qmatch,csak nem a "csajozásra" céloztál a pótsisak felvetésével?:)"

Mondjuk, akit én "felszedtem", tényleg 1 fiatal(abb) nő volt.
De tényleg! ... azok az arcok, amiket láttam, már megértek egy megállást. Kiszólok, hogy na, ki jön erre-meg-erre, elviszem. Apám, mint az agyhalottak! Csak néznek, nem értik, erre gyorsan előugrik említett hölgy - ezek szerint érthető volt, amit mondtam.

qmatch 2008.06.13. 13:55:09

" q!Egészségdre.Mikor ülsz autóba?Arra megyek,szeretnélek kiengedni egy kereszteződésben. "
...mivel szinte végig főútvonalon megyek, lámpás X-eken keresztül, ezért el is várom, hogy elengedj :)

HandG 2008.06.13. 13:55:24

A kérdésben sugallt minősíítéssel nem értet egyet.

Viszont biztos vagyok benne, hogy volt oka kiírni a tulajnak a feltételeit.
Nem sért személyiségi jogokat, mert az autósok is vállalják az arcukat. A motoron elöl nincs rendszám és gyorsan el tudnak tűnni tehát sokkal könnyebben megkárosíthatják - és valószínűleg meg is tették már- a benzinkutat.

A motorosok nagyon nagy többsége és nem csak a motorosoké, tisztességes szándékkal mennek tankolni.

Ha ez a kérése ill. feltétele, akkor ez.

2 dolgot lehet tenni.
levenni vagy máshol tankolni.

Én is máshol tankolnék.:)
Aki nem bízik bennem abban én sem.:)
De azt is tudom, hogy nem mindenki olyan rendes mint én!:)

qmatch 2008.06.13. 14:00:55

" De azt is tudom, hogy nem mindenki olyan rendes mint én!:)"
de , én biztosan...sőt, még rendesebb is ! :)

Zorgo 2008.06.13. 14:15:07

Igen,motosapines,MT01-es :) Imádom.:)

moto.sapiens 2008.06.13. 14:17:36

5l akkora nyomatékra nagyon gazdaságos.Szerintem jól meg kéne adóztatni a környezetszennyező autósokat:-D

Zorgo 2008.06.13. 14:20:44

Adózik szerintem mindenki szépen 320 forintos benzinnél..:) Hna majd ha 500 lesz literje,akkor hatásosabb lesz bármilyen dugóadónál :)

Nick-son 2008.06.13. 14:47:24

Sisakban fizetni a kúton? Egy kicsit már nevetséges. Lefekvéshez azért leveszed, vagy akkor sem?

Ennyi erővel álarcban is mehetnél bankba, mondván, hogy ez a kedvenc fejfedőd.

Csak aztán ne érjen meglepetés.

Ha sisakban akarsz fizetni akkor tankolj olyan kúton, mint pl. Győrben a Vasvári Pál utcában, ahol benyomod a kártyád a kútfej mellett, aztán tankolhatsz maximum az egyenleged erejéig. Ott aztán senkit se érdekel a fejed, ha nincs pénz a kártyán nem enged tankolni. Az autóst se.

moto.sapiens 2008.06.13. 15:00:54

Azért valami a kolléga úr mellett:Ha a bukó alatt headset,mp3(jujj)sisakbeszélő van,az istenesen végignyomkodja a fejet mire a füledben a helyére ugrik.Tehát fájdalmas a le-föl vétele.Na ez az a szitu amikor állvédő fől,sisak marad.

LightBringer 2008.06.13. 15:32:35

Nagyon nehéz levenni a bukót, tankoláshoz... Én be sem engednék senkit a boltba bukóban!

Alex072 2008.06.13. 15:33:47

Annyira mókás, ahogy a motorosok előadják, milyen rendes emberek is ők! :-))

Idéznék a fő cikkből:"... vagy egyszerűen jó érzésű tisztességes emberek ( pl. motorosok ) ..."

Jah, a jó érzésű, tisztességes emberek szombat hajnalban végig az Üllőin repesztenek, és csak úgy zeng a lakás! 4 rétegű zajszűrő ablakon keresztül is, fél milla per ablak, és semmi nem jön át rajta, még a mentő sem (110 dB), de a kurva motorosok igen, mert a mély hangot nehéz szűrni.

Meg a jó érzésű, tisztességes motorosok, akik direkt szétbasszák a kipufogót, hogy hamár nincs cerka meg IQ, legalább ezért nézzenek oda a csajok. Azt már sajnos nem veszik észre, hogy HOGYAN néznek rájuk.

Meg a jó érzésű, tisztességes motorosok, akik felhajtják a rendszámtáblát...

Esküszöm adok zsebbe valamelyik rendőrnek, hogy jöjjönek ki éjszakánként véletlenszerűen, egy mér, másik kettő igazoltat. Nekem sok pénzt megér, ha ez a hordalék eltakarodik innen.

Egyébként meg maximálisan egyetértek azzal, hogy szabálytalanul "előző" (sávban kerülgető-ügyeskedő) motoros mit szájal vissza az autósoknak? Az autósok is tudnak ritka parasztok lenni, de ez nem jogosít fel egy motorost sem, hogy balesetveszélyesen közlekedjen.

Ugye, azok a jó érzésű, tisztességes motorosok, akik az önáltatásban valami fensőbbrendű érzésig degradálódtak, és tesznek a normális emberekre...

"jó érzésű tisztességes emberek ( pl. motorosok )" :-)))))

Alex

moto.sapiens 2008.06.13. 15:49:36

Alex,az olyan agressziv barmok miatt mint te,kell sportkiput föltenni,hogy halljátok ha jövünk.A kisebbségi komplexusoddal tanulj meg együtt élni.Az Üllőin.Mekkora iq betyár az aki az egyik legforgalmasabb főútra költözik aztán panaszkodik,hogy nagy a zaj?Focizni is tudsz csak a labda zavar kissé...

Alex072 2008.06.13. 16:09:06

moto.sapiens: Hát én elég agresszív barom lehetek, mert gyalog + BKV járok, hogy ne füstöljek mások orra alá feleslegesen. :-)

Szóval miattam akár le is szedheted a "sportkiput".

Nekem nincs kisebbségi komplexusom. Azoknak szokott lenni tudod, akik leugatva kezdik, meg bőgetik a nagy motorukat, meg sportkiput raknak fel.

Az Üllői praktikus a közlekedés meg a metró miatt. Bizony, nem mindegy, hogy mennyit utazol, főleg, ha nem a dugóban akarsz egy-egy órát naponta.

Az IQ kérdésben bármikor megmérkőzhetünk, hozok kamerát is, hadd röhögjünk utána, felrakom bármelyik videómegosztóra. :-))

Én nem panaszkodom, hogy itt nagy a zaj, mert az ambiens zajt kalkuláltam, és mindent megtettem, hogy kiszorítsam. De a szándékos bunkósággal és zajkeltéssel nem számoltam, mert nem laktam még itt, és régebben még nem volt a szombati zajongás a módi. Ettől függetlenül ha lenne rá technológia, biztosan megvenném, akár ablak, vagy bármi, de nincs, ami a kedvelt sportkipud zaját szűri. Hidd el, sok pénzt szívesen rááldoznék.

És tudod az a baj, hogy én - pont az IQ-mnak köszönhetően - megengedhetem, hogy ilyen szajszűrést megvegyek, de azok, akik már itt élnek 20-30-40 éve, azok nem.

Na, várom, hogy az übermensch kitörjön belőled, és újabb IQ-sziporkázással bizonyítsd, mennyire is rátermett vagy, te fenegyerek, te.

Egyébként meg ha megtanulnál közlekedni, akkor nem kéne a "sportkipu", hogy mások észrevegyenek. Ugyanis az autók nem használják, mégis észreveszik őket. Ha meg azért rakod fel, hogy közlekedési szabálytalanság közben is észrevegyenek, és inkább "vigyázzanak rád", nehogy valami történjen veled, akkor egyértelmű, ki is az "agresszív barom", hogy téged idézzelek.


Alex

Orizatriznyák 2008.06.13. 18:06:52

moto.sapiens 2008.06.13. 11:44:42
Ember...ez szép volt. Hüpp...és pacsi! ;)

Orizatriznyák 2008.06.13. 18:29:21

csuzlisgyuri 2008.06.13. 12:56:06
Szerintem beteg az elméd. Más halálát kívánni egyébként sem gusztusos, de ilyen fokú általánosítással (mi szerint minden motoros egykerekezik és potenciális gyilkos) egybekötve...hááát, apám, remélem, nem akarsz szaporodni.

Autós vagyok Bp-en. Naponta min. 90 km-t teszek meg észak Buda és egy Dél-Pest megyei település között. Motorossal soha életemben nem volt afférom. A dzsipós, bmw-s gyökerek pedig négy keréken vágnak be elém, négy keréken basznak a dupla záróvonalra, és négykeréken basznak mindenki másra is. De nem akarok általánosítani. Pölö skodás gyökérrel is találkozta már. :) Sőt. A Helsinki úton egy púposan megrakott konténerszállítóról az én autóm elé zuhant néhány deszkadarab szögekkel kiverve. Csak mert annyira gyökéragyú volt, hogy nem takarta le a sittet. És sosem a motorosok nyomnak le az autópályán, hanem szintén négykerekűek.

Továbbra is hiszem, hogy a normális emberek vannak többségben.
(csuzlis úr, magát ne számolja bele!)

Orizatriznyák 2008.06.13. 18:39:19

Alex, a félmillás ablaküvegek árát költhetted volna kertre is egy ház körül :)
De olyan frappánsra sikeredett a monológod, hogy tutti takaríthatod a monitorod, nehogy rászáradjon, amit ráv....-tél :)

Alex072 2008.06.13. 19:22:26

Orizatriznyák: lehetne kertem, és két órával kevesebb lenne minden nap, hogy a dugóban araszolás helyett valami értelmesebbet csináljak. Mindenki magának állít prioritásokat. (Ha van kerted, én nem sajnálom tőled, örülök neki.) Mellesleg lesz kertem, ne aggódd halálra magad... ;-)

A hozzászólásod többi részéről pedig csak annyit: a személyeskedés nem érvelés. Lefikázhatod a hozzászólásomat, lefikázhatod a személyemet, bármit, amit le szeretnél fikázni, de ez csak azt mutatja, nincs érved azok ellen, amit leírtam, és amikor ilyen mélységekbe süllyedünk, csak mosolyogva megköszönöm a hozzászólásodat, mert ennél nyíltabban nem mondhatnád, hogy igazam van a fent leírtakban... :-).

Alex

Szelíd hangorkán 2008.06.13. 19:51:34

Figyumán! Hogyan működik az előre fizetős rendszer? :-) Előre kifizetek mondjuk tízezer forintot és annyit tankolhatok, slussz passz? És ha tele akarom tankolni a kocsit, de csak körülbelül tudom, hogy mennyibe fog kerülni? :-) És hol adják a legolcsóbb gázolajat? :-)

Orizatriznyák 2008.06.13. 21:13:18

Pedig tök egyszerű; számomra ennyit ért a hozzászólásod.
De hogy is van azzal a személyeskedéssel? "Na, várom, hogy az übermensch kitörjön belőled, és újabb IQ-sziporkázással bizonyítsd, mennyire is rátermett vagy, te fenegyerek, te."
Nnya. Ezt írtad vala. Saját szemedben a gerendát se', mi? De erre ne válaszolj, az már olyan ovis lenne... :) Pá!

hensen 2008.06.13. 21:41:16

Van jópár idióta hozzászóló aki nem látja a fától az erdőt.

Nem ott a gond hogy leveszi a sisakot vagy nem, ez olyan mint a köszönés. Evidens hogy leveszem, evidens hogy nem lopok, evidens hogy köszönök. A kérdés elvi eredetű. Pont 20 éve (sokan nem élték ezt meg innen) hogy friss világútlevéllel Bécsig jutottunk, de mire én is odaértem "Magyarok ne lopjatok" várt bennünket.

Vagyis a motoros sem szereti ha megbélyegzik csak mert volt előtte 1 szarházi a kúton! Olyan ez, hogy előbb bizonytsd be hogy nem vagy tolvaj, utána kiszolgálunk. Én mint motoros kikérem magamnak.

Megnéztem ma a kutat, minden oszlopon oda van papírozva (röhejesen néz ki azon túl hogy megalázó).

Másik pont hogy nem csupán a sisakot kell levenni, hanem le kell szállni a vasról. Az a 15 liter nem sok, ezért bizony számít az a fél is ami belefér pluszba, ahhoz viszont egyenesen kell állni, ebből én nem engedek. Vagyis nem szállok le róla.
200 méter a Esso kút, ott még gőzborotvázni is lehet, a Jet ezzel leszerepelt nálam.

Valaki írta hogy 10-ből 6 motoros nem fizetett a kúton. Mehetsz te az apád faszára a motorosok nevében. Tököm van tele az ilyen idiótákkal akik csak rémképeket rajzolnak a motorosokról, mint klasszikus amerikai filmeken, aki motorozik csakis bűnöző lehet. Talán a pénztelenség, irigység, vagy mert mozgássérült az illető, de nehezen fogom fel az ilyeneket.

Na aki bűnöző az a kutkezelő, már a szőkéken kivül nem engedi a kocsijához/motorjához senki, (Shell az élen)a piperkőc hölgyszemélyzetről ne is ejtsek említést. (Ebben az Agiposok az elsők)

Megfordult a fejemben hogy a kiragasztott cetlikre ráfirkálom, hogy ESSO kút 200 m-re, de a "ha szarral birkózol te is olyan leszel" alapon inkább nem is megyek oda

Nick-son 2008.06.13. 22:22:12

Szelíd hangorkán, a kedvedért leírom hogy működik az önkiszolgáló benzinkút, bár nem egy bonyolult dolog.

Beállsz, benyomod a kártyád és megadod maximum mennyiért szeretnél tankolni.

A készülék lekérdezi, hogy a megadott összeg rendelkezésre áll-e a kártyán.

Ha eléri az összeget a kiadott üzemanyag, akkor nem ad többet (pl beállítod, hogy 5.000 -ért kérsz).

Ha nem éri el mert az elején nagyobb összeget adtál meg mint ami a tankba fér, vagy magad megállítodtod akkor csak annyit vesz le a kártyáról, amennyi a kiadott üzemanyag ára.

Ennyire bonyolultan lehet teletankolni.

Végeztél, visszakapod a kártyád és elhajtassz. Akár sisakban is. Itt ennél a kútnál alkalmazott nincs is.

Nem tudom a sok :) -ből ítélve, hogy tényleg érdekel, vagy csak kötekedni akartál, mert még nem láttál ilyet.

Egyébként Olaszoknál pl. (de biztos másutt is) rengeteg ilyen van, ez csak itt új.

Alex072 2008.06.13. 22:30:01

Orizatriznyák: elmagyarázom. Aki azzal kezdi, hogy "agresszív bunkó"-zik, annak két válasz lehet. Vagy a hasonló hangnem, vagy a szatirikus megjegyzés.

Elmagyarázom azt is, hogy hogy működik a dolog, remélem megérted.

Ő az "agresszív bunkó"-t komolyan gondolta, mint sértést.

Én az "übermensch"-et természetesen NEM gondoltam róla komolyan. A "fenegyerek"-et sem. (Sőt... :-) )

Írhattam volna egyébként sok mindent, amit komolyan gondolok róla... :-), és akkor igazad lenne a szálkás hasonlattal. Így azonban csak kiragadtad, amibe bele lehet kötni, és örülsz magadnak, teljesen alaptalanul.

Ember, azokat támadd, amiket leírtam tényeket, ne engem, mert csak magad teszed nevetségessé.

Egyébként tetszik, ahogy kötekszel. A motorospártiak eddig még más oldalukat nem is bizonyították nagyon ma felém, csak hogy mennyire szeretnek beszólogatni meg kötekedni... Érvelni, na azt nem, pedig ott vannak még mindig, amikre ÉSZÉRVEKKEL lehetne, anyázás nélkül valami okosat mondani.

Azért köszi mégegyszer, hogy megpróbáltad! ;-))

Alex

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.06.13. 22:38:35


Szigorúan a témába vágóan: látom, a kedves egybegyűlteknek sikerült egyfajta asszociatív láncolaton keresztül néhány pofont kiosztogatniuk a biciklisek felé is, akiknek az alapfelvetéshez aztán kurvára semmi közük.

Extra elismerés jár TheElfnek, aki eszerint nem tudja: a KRESZ alapján robogóval igenis szabad bicikliúton haladni... ja, maximum 20 km/h-val, lakott területen kívül. Mert egyébként meg a saját anyjába küldje őket, ne lakott területen belül a bicikliútra száguldozni, leszorítani a kerékpározókat az egyébként is szűkös helyről, és okádni a bűzt egy az egyben mások arcába.

Aki pedig azt hiszi, hogy a kerékpár_út_ a megoldás a problémákra, az vagy túlságosan naív és manipulálható, vagy ugyanakkora idióta, mint aktuális vezetőink és azok tanácsadói. Kéretik utánanézni a kerékpár_sáv_nak, a WOL-nak és ezek - külföldi országok által régesrég ismert - előnyeinek. (A lustáknak: a balesetek nagy része a kereszteződésekben történik, a kötelező elsőbbségadás elmulasztásának következtében. A kerékpár_út_ pontosan ennek az esélyét növeli, a kerékpárosoknak a szem elől való eltüntetésével.)

Köszönöm az igazán megtisztelő figyelmet!

iosephus sovieticus 2008.06.14. 03:26:57

Nem is értem a problémát. Én bankba is mindig símaszkban, vagy bukósisakban megyek. Mindig sorbanállás nélkül kiszolgálnak.
Igaz, általában van nálam egy pisztoly is.

Orizatriznyák 2008.06.14. 08:25:08

faszér' magyarázkodsz? Nem tök mindegy, ismeretlenként ki, mit gondol rólad?

Orizatriznyák 2008.06.14. 08:31:29

Joe Forster/STA · sta.c64.org 2008.06.13. 22:38:35
Nem tartozik a post témájához, de ha már felhoztad az elsőbbség kérdését: épp kresz-vizsgára készülök, és az egyik szőke hajú hölgy ismerősöm kíváncsiságból kitöltött egy tesztlapot (kb. 15 éve vezet), ahol is a kereszteződésben való áthaladási sorrendet rosszul határozta meg. Felhívtam a figyelmét, hogy tőle jobbra ott egy motoros, mire ő kerek szemekkel, csodálkozva: látom, de neki is meg kell adnom a jobbkezet? Ő csak egy motoros.
Ennél a pillanatnál majdnem visszakértem a motoros jogsira befizetett előlegem.... Vazze, nagyon komolyan nyomják egyesek.

Birike 2008.06.14. 17:07:11

Édesem!Te melyik bolygón élsz?
Gondolod,te különb vagy másoknál?Közlöm veled,óriásit tévedsz!
Megcsináltad a balhét a semmiért,mert tré volt az éjszaka?Nagyon sajnállak,és a hozzád hasonlókat is.Told,szépem a szaros robogódat egy másik kútig,talán közben rárohad a sisak a fejedre(ha eddig nem így lett volna),és végre leveszed.

Ábelesz-kobelesz 2008.06.14. 19:25:07

Kedves előttem szóló okos GPeti!

"Senki sem olvasta normálisan végig a posztot?
"Bementem a bukósisakommal a fejemen, ami felnyitható allvédőjű." "

Ki nem szarja le?
Azt mondták, hogy vegye le. Nem azt, hogy nyissa fel. Értjük???

giskard reventlov 2008.06.15. 12:13:54

Jó egy évvel ezelőtt még én is robogóztam, hasonló eset nem esett meg velem. Nekem is nyitható volt a bukóm, viszont pusztán praktikus okokból, mivel szemüveges vagyok, és kissé macerás egy szimpla tankoláshoz levenni a szemcsit, le a bukót, aztán vissza ugyanez. Pláne, ha télvíz idején még maszk is van a bukó alatt, ami ugye eléggé símaszkra hajaz, amiben gond nélkül nézhetik az embert rablónak. Mégsem tették soha szóvá. Szerintem nem kell ebből nagy ügyet csinálni: vagy le kell venni a bukót, ha már kiírták, vagy nem kell annál a kútnál tankolni, azt legyenek boldogok.

Deszkás 2008.06.15. 17:44:26

Válasz moto.sapiensnek:
1, nem olvastam végig ezt a rengeteg hozzászólást.
2, Éppen ezért csak a saját véleményem írtam le. Lehet, hogy egyezik máskével, ez jó, de ezért nem tudom, miért kezdesz el személyeskedni, és miért teszed azt a hazug állítéást, hogy én másokat másolok!
3, Senki se mondta, hogy motor nélkül tankolj. Azt mondtam, bukó nélkül. Tudod, ahogy a vásárlás, banki ügyintézés esetén sincs rajtad a bukó, úgy tankolásnál is vedd le. Olyan nagy dolog ez? Tankolás=vásárlás=vedd le a bukót. Olyan hatalmas dolog?! Mit olyan nehéz ebben megtenni??

Krisi 2008.06.15. 19:17:14

csak a levélre reagálva: szerintem bunkóság sisakban bemenni a shopba, én is le szoktam venni, pedig az enyémen még állvédő sincs. Egyszerűen nem illik.

Vagy neked akkora trükk levenni a sisakot?

A benzinkút meg azt figyel meg, akit akar, ha nem teccik, akkor menj máshova tankolni.

Amúgy azt sem tartom jogosnak, hogy csak amiatt nem szolgálnak ki, mert sisak van az emberen. Amikor tankolok, addig rajtam is ott figyel a sisak, de amikor bemegyek akkor leveszem.

Szóval mindenki hibás :)

Deszkás 2008.06.16. 08:06:10

Krisi: Oké, hogy ha bemész. De mi van, ha az illető nem megy be?? A kamerán nincs arc, nincs rendszám. (Mert a kamera szemből vesz, a motoron meg hátul van a rendszám.) Mi alapján születik feljelentés, illetve mi alapján fogják megtalálni az illetőt? (Tudom, nem fog minden motoros elhajtani, de ha te lennél a kutas, te is azt mondanád, hogy már egy is sok.)

Ahamm 2008.06.16. 17:15:17

Latom, a vita elment a motoros autos tarsadalom kozti ellentet iranyaba...

Kedves Motoros tarsaim,

Ugyan mondjatok meg nekem, miert is kapcsoljatok fel a reflektort, es miert hagyjatok egve?

Csak azert hogy jobban lassunk benneteket???

Es ha latjuk hogy jottok, akkor jobban kiszoritsunk, vagy ratok huzzuk a kormanyt? Es ezen csodalkoztok? Vagy fel vagytok haborodva?

Ne tegyetek, inakbb kapcsoljatok le a reflektort, mert ha megint ilyet latunk, megprobalunk ratok maszni...

Xezs 2008.06.16. 19:32:19

Te Hubi. Szerintem te egy pattanásos, motor látványára faszfelállós köcsög vagy. Zúzasd be azt a szar motort, és rinyálj máshol. Seggfej. Kurva nehéz levenni azt a szar sisakot, mi? Összeszarod magad mire leszeded, vagy mi? Demokrácia helyett faszkorbács kéne neked.

MVik 2008.06.16. 20:06:05

Benzinkúton dolgoztam. Nálunk a kúton ugyanúgy le kellett venni a bukót és leszállni a motorról vagy nem kapott üzemanyagot. És nem főnöki utasítás volt hanem a kutasok csinálják így. Mert: A főnök nem fizette ki nekünk ha meglógott egy motoros. És ha egy műszakban 10 ezer ft lógás volt. Akkor a nap végén még te fizettél hogy dolgozhattál. Mondjuk egy motoros sem panaszkodott hogy le kell szállni a motorról vagy a bukót levenni. Azt mondták teljesen normális.

Nyálkás Compó 2008.06.16. 22:15:10

mindig úgy tankolok, hogy nem szállok le. oké, leveszem a bukót, de jöjjön már ki valaki és fogja meg addig amíg tankolok, mert úgy néz ki, hogy senki sem ér rá letörölgetni néha a kút oszlop tetejét, hogy rátegyem a sisakot. a tükörről egyszer már leesett, ez így már kilőve.
tököm tele van az ilyen faszokkal ahamm, akik csak körhintán ültek eddig motoron. motorok nagyrészén nincs fényszóró magasság állítás, tehát ha ketten ülnek rajta, vagy pakkal mész kicsit felfelé fog világítani, illetve át lehet véletlenül is kapcsolni ,mert kesztyűben esetlenebb az ember, ráadásul a kijelzőt renszerint süti nap, igy nem látni rendesen a kontroll lámpát
xezs, te meg bugyborékolj a fosomban

Rebca 2008.06.17. 10:47:37

Én motoros leszek! Majd jóól emlékezni fogok erre és elkerülöm a JET kutakat. :D

Xezs 2008.06.17. 12:45:15

Nyálkás Compó: Az hogy egy motoron nincs fényszóró-magasság állítás (mert olyan szar, ugye, olcsó húsnak híg a leve) nem mentség arra, hogy a közúti szabályokat (nem vakítjuk el a szembejövőt, ugye) ne tartsuk be. A kesztyűvel véletlenül bekapcsolás meg nagyfokú bénaságra vall. Ha nem tudod betartani a szabályokat, ne motorozz. A fosbugyborékolást meg nem értem miert kaptam, csak azt írtam le, hogy nehogy már valaki ilyenért rinyáljon mert levetették vele a sisakját. Egyelőre nem leszopnia kellett a kuatast, tehát nem értem, mire a rinya.

Ahamm 2008.06.18. 09:59:25

Nyálkás Compó: csak elmondom, hogy tobbet motorozok, mint autozok... sot meg veszelyesebb dologkent kerekparral jarok dolgozni.

Xezs-nek abszolut igaza van, tehat ha egy motoros bunko paraszt, azt a reflektorarol egybol latni.
Ha meg nem latja a visszajelzot, akkor latja a szembol reflektorral jelzoket, es elgondolkodhatna, ha lenne agya, hogy vajon miert reflektoroznak ra a szembejovok?

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.18. 20:11:52

na, mire a végére értem, Joe Forster már elmondta, amit akartam, pedig direkt siettem, nofene.

annyit tennék még hozzá, hogy tudjátok, mi környezetbarátabb a városban mind az autónál, mind a motornál? a bkv! úgy ám! na és mi az, ami még annál is? a bicikli! bezony. mindemellett pedig csupa móka-kacagás, próbáljátok ki egyszer. persze ez kizárólag azoknak szól, akik naponta öt kilómétert rohadnak a dugóban városban munkába/ból, mert hogy a bkv pfuj, a bicikli az meg milyen már meg azok köcsög bunkók. az autó-motor nem belvárosban melóbajárni való, és akkor nincs dugó, nincs szmog, és elférnek egymás mellet azok is, akik okkal ülnek autón/motoron. pompás lenne.

a bukóhoz meg annyit, hogy pár hete unokatesóm levitt Erdélybe motorral, 6-700 km, szal kiszáradt biza párszor az a tank. ekkor lettem figyelmes unokatesóm forradalmi, ún. tükörre-tevés módszerére. valami varázsló lehet az az ember, mert akárhányszor próbálta, mindig működött! istenuccse, direkt néztem, azt' jusztse esett vón le egyszer nem sok, annyiszor se! hát ilyet! erre én mondok, nosza, mérjünk időt! hát hat nem sok, de addig se számoltam, mire levette-letette! pedig ki sem volt írva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.19. 06:15:45

szelid hangorkan
ez amerikaban ugy mukodik, hogy lehuzod a kartyat a kuton oszt nyomatod
ha nincs annyi penz a kartyadon akkor majd abank jo megbax
ha csoro vagy es kartyad sincs, akkor bemegy, naggyabol tudod mennyit akarsz tankolni, mondjuk kersz 40 dollarert, de ha olyan hulye vagy hogy csak 30 fer bele, akkor visszamesz oszt viszaadjak a maradekot
ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.19. 06:20:05

ja es igen ha 40 dollart fizettel akkor ott megall
mappal azert altalaban a legtobb kut engedi hogy tolts es menny be utana fizetni
de be van kamerazva es torveny szerint ha fizetes nelkul megy el az illeto akkor a rendszam alapjan regisztralt tulajdonos elvesziti a jogsijat egy darabig...
1 ev mondjuk

kadarc 2008.06.19. 10:46:00

Elf, a kresszben sok minden van, amitől az ember haja égnek áll. A motoros közlekedés hatékony, a dugót nem a motoros okozza, hanem az egyedül az autóban ülő emberek. Meg még jelen kereteket meghaladó társadalmi, demográfiai fejlődések és fejlövések. A lényeg, hogy az autós húzódjön le a jobbra tartási kötelezettsége jegyében, nézze a tükröt, és engedje3 a motorost, mert minden logikának ellentmond, hogy ha az autós feltartja az egy nyomon haladót. Hadd menjen. Abban teljesen igazad van, hogy a bringás úton mehessenek a robogósok. Sok mérget és ideget megelőzni. Meg persze az anyagi kárt. Aki meg neki megy a tükrödnek megérdemli a szitkokat, mert béna, és akkor ne előzzön. Alapvetően viszont van, vagy nincs jogom szlalomozni az autók között, nem fogok várni motorral a dugóban. Azért motorozom, hogy ne kelljen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.20. 02:13:56

kadarc
a motoros itt ugyanugy egy savot foglal mint az autos kozepen is kozlekedik es eszeben sincs savok kozott m suhanni
ennek fekjeben me is kapja hogy nem motorosnak nezik hanem egy teljes savot elfoglalo jarmunek
magyaran nem szoritjak le

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.06.21. 18:41:39

kedves kadarc
lusta vagyok írni, úgyhogy idemásolom neked szépen joe forster kartárs kommentjét, mivel úgy látom, a benne rejtező életbölcsesség nem jutott el az agyadig:

"Extra elismerés jár TheElfnek, aki eszerint nem tudja: a KRESZ alapján robogóval igenis szabad bicikliúton haladni... ja, maximum 20 km/h-val, lakott területen kívül. Mert egyébként meg a saját anyjába küldje őket, ne lakott területen belül a bicikliútra száguldozni, leszorítani a kerékpározókat az egyébként is szűkös helyről, és okádni a bűzt egy az egyben mások arcába."

ízlelgesd, véglény.

avatartalan 2008.06.22. 16:38:50

OFF
Ha mávosként kárt okozok 1 autostársamnak(vagy motorosnak,már nemis annyira off) akkor most mi a helyzet?Érvényes biztosításom van julius 30ig,de köztudott h nem fizet a máv 1 vasat sem mert becsődölt...

Nyálkás Compó 2008.06.23. 21:45:54

xezs, ahamm: fussunk neki még1szer. tankolásnál nem szállák le, ezért nem veszem le a bukót, mert nem tudom hova tenni!!! a betöltőnyílás középen van, a ha oldaltámaszra döntöm a vasat, akkor kevesebb megy bele, rövid a hatótáv, fél liter is számít. a kútra nem teszem mert mocskos, a tükörről leesik, ezért marad a búrámon. amíg félmotorom volt, engem is kostolgattak a kutasok, amióta 1400 ccm van alattam előre köszön az összes:)
ha annyit motorozol barátom, tudnod kell, hogy a fényszóró magasságot egy személyre lövik be. autók lámpái jobban szórnak, mint ahány motor felvilágít!

szakip 2008.06.27. 12:44:34

Egy dologról nem esett szó.
Miért van az, hogy a 19 literes tankba (gyári adat) 20 liter benzint tudok tankolni?:)) Lehet hogy a motoromban van egy szivacs???
A bukót le kell venni, de a kutas átba..hat??? az apróbetüs részben szerepel, hogy az óra kicsit túlszámolhat???

szakip 2008.06.27. 12:46:30

És mégegy.
Én is reflektorral járok a városban. Nem sokat cikázok a kocsik között, de ha véletlenül normálisan megyek, csak rámhuzza a kocsit néhány vakegér.... ja és utána fel van háborodva.:))

Indio 2008.07.06. 13:51:59

Kedves Hozzászólók!

Lehet, hogy mindenkinek felháborító, hogy egy benzinkútnál megfigyelik a vásárlót, vagy a motorosoknak le kell venniük a sisakot, de évente milliós kár éri a benzinkutakat a tolvajok miatt. Például egy bankfiókba sem mehet be senki sisakban, mégsincs tiltakozás.
A lopás egy multinak talán nem olyan nagy érvágás, de a kútkezelőknek (mivel Őket teszik felelőssé) kell betenni a kasszába a pénzt.
A másik, hogy a benzinkút egészen más, mint a sarki közért. Vannak szabályok, amiket saját jól felfogott érdekében mindenkinek be kellene tartania.
Egyszerűen azért, mert különösen veszélyes anyaggal van kapcsolatban tankolás közben...

Üdv Mindenkinek!

sftomee (törölt) 2008.07.07. 02:07:42

tejoisten mit tudnak ezek hisztizni, mint valami kislanyok. jaj az ovoneni csak akkor engedett enni ha lemostam a kezemrol a kutyaszaaaart.. bruhuhuuu
szanalmas ez a kisgyerek..
ki akkor paraszt hogy sisakban megy be valahova? johogynem mindjart motorostul. te szerencsetlen.

sftomee (törölt) 2008.07.07. 02:22:16

arrol ne is beszeljunk hogy azthiszi a sok motorbuzi hogy övég az egész út. az autok csak utban vannak. miért nem takarodnak mar el? szerintuk ha meglat egy autos egy motorost egybol felre kene allni neki az arokba, ha valami cikis helyzet van akkor is az autosnak kene megmenteni oket meg ugy is hogy inkabb osszetorje magat es az autot csak nehogy szegeny kiccsavonak aki 200 al megy minimum az autok kozott nehogy fekezni kelljen.
süti beállítások módosítása