Tékozló Homár

Nem adja a pénzt az OTP

2008.06.30. 11:33 | jackyll | komment

Pénzt kivenni mindig nehezebb, mint berakni, de nem csoda, hogy Zsolt kiakadt, miután két nap alatt sem sikerült telefonon egyeztetni, mikor mehet a pénzéért az OTP-be:

Amit a minap művelt velem az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálata, azon a Homár-olvasók nagy része talán már meg sem lepődik, én közel 10 év után mégis szakítok miatta az OTP-vel, s megírom Önöknek, élve kizárólagos válaszlépési lehetőségeimmel. Lakáscsere bonyolítása miatt nagyobb összegű készpénz felvételét terveztem egy bizonyos napra, amit ugyebár előre egyeztetni kell az adott bankfiókkal. Hétfői napon vettem volna fel a pénzt, de biztosra akarván menni már csütörtök kora délután tárcsáztam a bankfióknak az otpbank.hu-n közzétett telefonszámát.

Ettől kezdve másnap (péntek) 13 óráig összesen hatszor (!) hívtam a központi info vonalat, mindig előadva addigi eredménytelenségemet, s kérve, hogy ugyan oldjuk már meg valami frappáns huszárvágással ezt a pitiáner kérést, de öt alkalommal csak annyit tudtak tenni, hogy újra meg újra rámsózták a használhatatlan telefonszámokat, s bíztattak, hogy hívogassam azokat újra. Egyetlen alkalommal viszont eszébe jutott az ügyintéző hölgynek, hogy valójában ő is rögzíheti a készpénzfelvételi igényemet, de aztán hirtelen az is eszébe jutott, hogy az általam kiszemelt fiók "nem központosított", ezért mégsem tud segíteni.


Hááát, egy Bp melletti város több évtizede működő fiókjáról van szó. Csodálkozva ugyan, de elfogadom, hogy az "nem központosított" (bizonyára létezik OTP-franchise:-), no de hogy akkor sehogy nem tudják őket elérni cégen belül (pl. a nekem is adott telefonszámokon:-), 2008-ban, ez mindenképp aggasztó... Az utolsó próbálkozásom alkalmával - már pénteken - végül azt kaptam, hogy ők bizony semmit sem tudnak tenni, s nincs más lehetőség, be kell mennem személyesen az adott bankfiókba.

Ami persze 20 km-re van, s éppen a munkaidőm végéig van csak nyitva. (Szerencse, hogy nem nyaralást kellett megszakítanom, de az OTP töketlensége láthatóan azt is bármikor szükségessé teheti a legegyszerűbb fennakadás esetén is.)

Főnökömet boldoggá téve leléptem hát előbb a munkahelyemről, s "elutaztam" a helyszínre. Mivel viszonylag későn érhettem csak oda, ezért - sugallva, hogy miért nem előbb jutott eszembe szólni nekik - közölték, hogy sajnos nem tudnak segíteni, mert már leadták a hétfői készpénzrendelést...

Nos, viszlát OTP! Az ehavi számlavezetési díj lesz az utolsó összeg, amivel még kénytelen vagyok hozzájárulni a "nagyságodhoz" - amit persze nem a szolgáltatási színvonalra értek... Nem tudom, csak remélem, hogy más banknál tudnak és akarnak is segíteni egy ilyen lehetetlenül egyszerű szituációban, de ha továbbra is OTP-ügyfél maradnék, akkor mindenképp egy kiszolgáltatott baleknak érezném magam, akit következmény nélkül hülyének lehet nézni, s ebből nyilván nem kérek.


Üdvözlettel:
Zsolt


Mivel többszöri próbálkozásra sem vette fel senki, hívtam az OTP központi információs vonalát, ahol további három lehetséges telefonszámot is kaptam, de sajnos azok egyikén sem sikerült elérnem a fiókot.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elwood 2008.06.30. 12:00:14

tipikus magyar mentalitásra hivatkozni tipikus magyar mentalitás

A XXI században miért nem lehet bármely bankfiókban felvenni azt zsét előzetes bejelentés után ?

(Engem egyszer vertek át a lakáshitelük ingyenes előtörlesztését hirdetve. Ez volt az utolsó üzleti kapcsolat közöttünk.)

Sütemény1975 2008.06.30. 12:02:03

az OTP-nek még vannak ügyfelei?

2008.06.30. 12:05:24

már megint a zotépé-zéerté... felégetni és sóval felhinteni

szaporító 2008.06.30. 12:05:52

Az első dolgom volt, hogy a kártyás limitemet ötmillióra emeltem per nap. Kp és vásárlás egyaránt. Ha már sorban álltam, ugye...

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:08:25

OTP Sucks!
Én már hálistennek jó 10 éve nem szaporítom az ügyfélkörüket! Csoda, hogy valaki még hisz nekik (is).

paranoid 2008.06.30. 12:12:48

Továbbra sem értem, hogy lehet az ótépé az ország egyik legnagyobb (legtöbb ügyféllel rendelkező) bankja...
Ennyi mazochista él az országban?

kovbela 2008.06.30. 12:14:19

Már 10 éve történt az alábbi eset:
Szegeden az Atadi téri OTP fiókba bementem délelőtt 10 óra körül. Az egyik ablaknál zárva volt, ki volt téve egy tábla: "Ebédszünet"

(ismétlem: délelőtt 10-kor!)

A másik ablaknál kigyózott a sor, sehol egy "Itt várjon" tábla. Simán láttam és hallottam, amikor az előttem álló betett 1M forintot.
No, kivártam a sorom. Amikor sorra kerültem,éreztem, hogy a mögöttem álló a fülebe szuszog, és a vállam fölött néz át, a pult felé. Biztosan érdekelték a pénzügyeim...

Máskor a Széchenyi téri otp fiókban 1 óra várakozás után sorra is kerültem a hitelosztályon, a
2.8%-os lakáshitel után érdeklődtem.
Az ügyintéző hölgy flegmán ennyit szólt:"Nálunk ilyen nincs!"
Erre elővettem az aznap reggel kinyomtatott tájékoztatót, amit az otp honlapjáról töltöttem le. Megmutattam neki. Elment tanácskozni, de hallottam, hogy miről beszél: "Marika! Van nálunk ilyen???..."
Ketten jöttek vissza, és "elismerték", hogy hát valóban van náluk 2.8%-os lakáshitel. Egy harmadik ügyintéző kellett ahhoz, hogy elmondja a feltételeket. (Ezek után persze nem náluk vettem fel a hitelt)

Ekkor döntöttem el, hogy minden pénzemet és pénzügyemet átviszem a CIB Bank-hoz. És a családtagjaimat is rábeszéltem, hogy jöjjenek át a CIB-hez az otp-től. Sikerült is!
MIndegyikünk elégedett azóta a CIB Bankkal.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.30. 12:16:28

Csak azt tudom elképzelni, hogy mindenki ótépé fiók mellett lakik és lusta két sarokkal arrébb menni, hogy egy bankban nyisson számlát.

Ótépénél default a szivatás, szerintem az ÁSZF-ban is benne van.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:19:59

Minden munkatársuknak kötelező az intezív fél évenkénti szopatás fejlesztő tréning, vagy eleve erre tenyésztik őket. :D

simon1 2008.06.30. 12:24:28

Igazából (szinte) tök mindegy hova megy az ember, csak el a zótépétől! Komolyan ekkora sz*rkupacot! Egyszer próbáltam egy -számomra- komolyabb összeget elhelyezni a számlámon, de a bő órányi sorban állás után már csak a számla megszűntetését kértem. (igaz még egyszer vissza kellett menni /újabb óra/, az új számlaszámmal, de olyan szinten felhúztam magam, hogy az sem érdekelt) Végül Ödönéknél kötöttem ki, de én elégedett vagyok, mert viszonylag simán intéztek eddig bármit és nem húznak le nagyon.

Gumidomino 2008.06.30. 12:27:07

kb két hete felhívtam az otp ügyfélszolgálatát, hogy információt kérjek a devizaszámla nyitással kapcsolatosan, és az még a kisebbik baj, hogy többször foglaltat jelzett a szám, de az egyik ilyen alkalommal egyszercsak csöngés nélkül bekerültem (harmadikként) egy vonalba.
először azt hittem, hogy a mi cégünknél van a hiba, de aztán meghallottam, hogy azt mondja egy nő: jó, akkor most letiltottam a kártyáját, de kérem mondja meg, biztos-e benne, hogy az elmúlt két hétben nem vásároltak és nem is fizettek benzinkúton a kártyával?

én meg hallóztam, rötyögtem magamban és rájöttem, hogy ők nem hallanak, úgyhogy az NDK turmixgépes poént se sütöttem el, semmi értelme nem lett volna.

aztán meg leesett, hogy ennyi erővel akár személyes információkat, sőt bankszámla információkat is meghallhatnék, és gyorsan letettem a telefont.

mikor sikerült végre egy ügyintézővel beszélni elmondtam neki, megígérte hogy továbbítja, de nem volt különösebben megdöbbenve.

ezután végképp semmi közöm nem lesz az otp-hez.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:30:39

Voltam ödönéknél is, ödönke zsebpénzére 440 forintocskát vontak le tőlem havonta, számlavezetgetési díj gyanánt! Azér' ez sztem lehúzás! :)

Aneeta 2008.06.30. 12:30:41

válasz erre:
paranoid 2008.06.30. 12:12:48
Továbbra sem értem, hogy lehet az ótépé az ország egyik legnagyobb (legtöbb ügyféllel rendelkező) bankja...
Ennyi mazochista él az országban?

Azért, mert az első bankok közt volt és már akkor is és azóta is nagy a lakosságnál kintlévő hitelállománya,
ergo kénytelen vagy ott vezetni a bankszámládat.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.30. 12:32:23

Az OTP nagy és masszív kövület. Soha sem fog megváltozni, csak megszünni.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:33:07

Aneeta
Azér' mer az otp felé törleszt valaki, még válthat bankot, ez csak lustaság!

Aneeta 2008.06.30. 12:34:04

De egyébként - ha már a XXI. századnál tartunk - miért kell ekkora összeget (???) kp-ben felvenni, miért nem lehet átutalással intézni az ügyeket? Ha pedig a pénzt fogadó fél nem hisz abban, hogy elutaltad, akkor együtt ballagjatok be a bankba, együtt menjetek oda az "ablakhoz" és úgy kérd az átutalást a szeme előtt.

Aneeta 2008.06.30. 12:35:40

Tufaállat:
Ez teljesen igaz,
de miért fizess két számlavezetési díjat? A fizetésednek manapság muszáj a hitelt adó bank által nyitott számlára való érkezése.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:35:49

Aneeta:

Így is van!! Csak nme mindenkinek van ennyi esze :)

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 12:37:16

Aneeta
Muszálynak ma már nem muszály, csak jobban járol, mert akkor persze mindenféle kedvezménnyel kecsegtetnek még pluszban, ami, persze szart sem ér! (Tíz telet a kivételnek, ha van):D

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.06.30. 12:39:45

Én a Citibankba akarok menni, arról tud valaki valami jót vagy rosszat, mert elég kedvező feltételeket mondtak :) CIB ajánlata nem tetszett :(

simon1 2008.06.30. 12:43:45

Tufa: Sajna a számlavezetési sarcot mindenki szedi, ödi kevesebbel is beérte mint a nagy ződ testvér.
Aneeta: Azt hiszem a fentemlített nagy ződ tesó szedi a legmagasabb sarcokat (ahogy én tudom, bár régen néztem szét a piacon) úgyhogy néha jobban jár(hat)sz, ha kéttőnek is fizetsz de összességében még így is lehet, hogy kevesebbet. De ez már komolyabb elmélyülést kíván, és én is lusta vagyok.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.30. 12:49:23

A Citinél a hírek szerint nincs számlavezetési díj és atm-ből ingyenes a kp felvétel. (Azt nem tudom, mit mond az apróbetű...)

úrilány 2008.06.30. 12:55:53

óóó, mily rég is volt homáron fris póóóóóószt :)

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 13:04:41

Nelson Mandula
Az apróbetűsben biztos már megint nincs semm iérdekes, nem is érdemes elolvasni! :D

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.30. 13:06:09

Tufaállat: mi az, hogy apróbetűs rész? Egyáltalán van olyan bank, amelyik ilyet ad neked? :D

Aneeta 2008.06.30. 13:13:07

Nelson Mandela:
lehet, hogy ingyenes, de nézd meg, hogy hány Citi atm van és nézd meg, hogy hány OTP-s. Félre ne értsétek, nem védeni akarom az OTP-t!

A múltkor viszont nagyon felidegesített, hogy tesómnak bkv-jegyet akartunk venni egy aluljáróban és egyikünknél sem volt készpénz. Másfél saroknyit kellett bandukolni, mire találtunk atm-et, ami persze "büntetődíjat" számol fel, mert nem azon bankét használtam, ahova tartozom. Idegesítő, hogy ott a pénzed a kártyádon, de nem férsz hozzá és persze pont olyankor, amikor nagyon kéne, vagy nagyon sietsz!

WoodrowWilson 2008.06.30. 13:13:35

Én az Uncreditnél vagyok, és még nem volt problémám velük. Kp felvétel ingyenes atmből.

NorbArt 2008.06.30. 13:16:00

Akkor segítek:
Ingyenes számlavezetés, és kp felvét ha:
- legalább havi 3 milla forgalom a számládon
- asszem legalább havi számlára érkező rendszeres fizetés ami több mint 500K asszem

szerintetek aki reklámozza láthatóan gagyi háziasszony???

akkora átcseszés, vagy valakinek 3 milla utalás, rezsi, törlesztés stb?

OTP...
A világ legundorítóbb, sutyerákabb, szarfaszúbb, ostobább, flegmább, sunyibb, stb bandája...
Az igazi beleszarok bank... Majd a Budapest bankkal lehet említeni...
nekem 9 hónap volt mire megszünették a számlám, gondolták hátha meggondolom ez idő alatt?

Felség 2008.06.30. 13:20:04

Meszüntettem a zótépénél a számlámat, ez az ablakhoz kerüléstől számítva 50 percbe került. Ki kellett egyenlítenem minden költséget, mert másként nem lehet a számlát megszüntetni. Most kaptam az utolsó számlakivonatot, van rajta 10 Ft tartozásom, és felszólítottak, hogy egyenlítsem ki.
Elmentem egy bankfiókba, ahol megkérdezték, hogy hogyan akarok a megszüntetett számlámra pénzt befizetni?! Erre én megkérdeztem, hogy akkor hogyan egyenlítsem ki a tartozásomat. Erre nem tudtak válaszolni. Írtam nekik e-mailt is, arra nem válaszoltak.
Aki tudja a megoldást, jelentkezzen!
Egyébként a CIB-hez mentem én is, és mindenkinek elmondom, hogy hagyja ott az OTP-t.

qwerty lajos 2008.06.30. 13:20:53

Szerintem is gusztustalan dolog elsőzni!

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.06.30. 13:27:46

Citinél szinte bármi ingyen van, ha rendelkezel 3Milla pénzzel amit náluk kötsz le, vagy számlán tartasz, vagy 150e havi fizuval.

Ez alatt sem megfizethetetlen: 50 ft az átutalás webbankon, telefonon a tartós megbízás ill. csoportos beszedés 150 a számlavezetés talán 2-300..

Mindig érdeklődéssel olvasom az otps cikkelet, tök vicces milyen emberek vannak!

Az erstével sem vagyok megelégedve egy hazudós tökéletlen banda, viszont annyira még nem rosszak, mint az előző.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.06.30. 13:37:27

tuti penzmosdatas
miert nem lehet atutalni? sporol is vele, hiszen nagyosszegu kp. felvet sokba is kerul. nekem semmi bajom a zotepevel, 15 eve. rugalmasak, a leghosszAbb sorbanallas /ules/ eddig 10 perc volt. sokpenznel sosem szoltam elore, es mindig volt love./na jo, nem 20 milla/

Bit Rot 2008.06.30. 13:42:13

Citibank = fos

CIB az elég jó, nem mondom, hogy sosem hibáznak (levontak kártyadíjat pedig akciósan nem kellett volna), de egy telefonnal el lehetett intézni kb. 1 perc alatt.

Ráadásul OTP telebank = zenehallgatás, CIB telefonos bank = azonnal felveszik, segítőkészek, gyorsan elintézik a dolgokat!

Bit Rot 2008.06.30. 13:44:00

@Kampfer neje:
"tuti penzmosdatas"

Egyáltalán nem igaz! Pl. EVA-nál is leadózod rendesen a pénzt, mégis sok könyvelő (és az APEH?) kp. felvétként szereti, nem utalásként.

OTP = rakás szar.
Ezt 10 év tapasztalat mondatja velem!

Az OTP maximum addig jó, amíg nem találkoztál BANKKAL!

Bit Rot 2008.06.30. 13:45:34

OTP-nél megszüntettem az egyik számlámat. Kb. 30-50 perc volt a pultnál!

Véletlenül letörölték az internetbank hozzáférésem (ami alá egy másik számlám is be volt kötve).

De nem baj. Másnap már rutinosan szüntettem meg a másik számlámat is.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.06.30. 13:47:42

Andrei
A múltkor egy csomó nagybetűt akart adni az atm, de mondtam, hogy aprót akarok! :)

Szakyster 2008.06.30. 13:57:55

Hát, én szivesen váltanék más bankra, de a legközelebbi nemotp-s atomata 8km, és nem budapesti tömegközlekedéssel számolva...

2008.06.30. 14:17:46

Ja, én is lemondtam az otp-s dolgaim (előtte még jól kiélveztem 26 éves koromig a hülye kis junioros vackukat), aztán huss az Inter-Európához, akiket szerettem, de CIB lett belőle.

Meg fogtok lepődni, de a CIB telefonos ügyfélszolgálaton felkészült és kedves ügyintézők ülnek!
Havi 1 pénzfelvétel ingyenes bármilyen automatából (IEB-nél még kettő volt, de a CIB 1-re redukálta, ezért nem annyira szeretem őket). Netbankon keresztül csoportos megbízási 40 ft, másmilyen 60 ft. A számlavezetési díj sem vészes.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.06.30. 14:21:40

Azt tudom mit ajánlott nekem a Citibank, mert érdeklődtem már jó párnál, én arra voltam kíváncsi, hogy van-e valakinek pozitív vagy negatív tapasztalata, nem pedig az ilyen John42-s Citibank=fos megszólalásra vagyok kíváncsi. Tényleg John, miért fos? Mert az OTP az, ezt már mindenki tudja. CIB sem volt rossz, csak a Citibanknál olcsóbban kapok dombornyomott kártyát és ingyen tilthatom le, ha ne adj Isten szükség van rá. És azért ez nem mindegy.

Bud és Kelly Cica - bogarasoklettunk.blog.hu 2008.06.30. 14:35:25

otp és erste után vagyok évek óra a raiffeisen ügyfele, nem tudom, más mennyivel olcsóbb vagy drágább, azt hiszem, sima lakossági számlánál olyan óriási különbségek nem lehetnek, mindenesetre a diszkomfort érzésem, ami a két korábbi banknál megvolt, teljesen megszűnt. valahogy össze szokott jönni, amit szeretnék. nem azt érzem, amit az otp-ben, hogy minden áron meg akarják akadályozni, hogy használjam a szolgáltatásaikat... :)

goes 2008.06.30. 14:38:03

Azért a CIB sem fenékig tejfel, bár itt többen dícsérték. Hitelezéssel full hülyék foglalkoznak. Amikor hitelt vettem fel náluk, 3 hétig nagy csend, én szóltam, hogy mivan már. Jaaaaa, hát kellene egy 10000 Ft-os illetékbélyeg, hogy bejegyeztessük a jelzálogjogot. Kérdezem, hogy miért nem szólnak, ha előtte minden szarér tudtak naponta többször hívogatni? Nem volt válasz, kislány sem tudta miért nem szólt. Akkor döntöttem el, hogy náluk soha többet, szerencsére 2 év múlva már leketyeg a hitel.

dosszié 2008.06.30. 14:38:49

Volt velük egy esetem; OTP + Diákhitel
A diákhitel anyázott hogy egy napon utalom nekik a törlesztést + előtörlesztést. (aki nem tudja annak most mondom hogy ha te be akarsz fizetni a diákhitelbe 6000 -et akkor azt csak úgy tudod megtenni hogy küldesz nekik 3750 Ft mint törlesztés + 2250 előtörlesztés. Ha véletlenül az előtörlesztést kapják meg előbb (2250) akkor azt írják jóvá úgy mint törlesztést a 3750-et meg mint egyéb bevétel. Viszont küldenek levelet hogy neked elmaradásod van mert a 3750 helyett az adott hónapban 2250 Ft jött be úgyhogy lógsz nekik még 1500-al ráadásul van 3750 Ft amit nem tudják hogy mi. (merthogy a számítógépes rendeszük csak abban a sorrendben tudja kezelni az adatokat ahogyan pénz beérkezik....))
Na ez volt az előzménye, annak hogy bementem az OTP-be. Gondoltam átteszem a törlesztés utalását hó 2.-ra az előtörlesztést meg hó 4.-re. Sorbaállás várakozás stb. természetesen azt úgy nem lehetett megoldani, hogy csak átírja a dátumot rajta, hanem az eddigi utalási megbízás törlése, és egy új megkötése.
Mondom hogy jólvan. Az adatokat tudja, csak tegye át 2 nappal későbbre az utalást más, nem változik semmi. Mondta ok. Megbízás kinyomtat, dátum ellenőriz, aláír. Kész.
Gondoltam milyen fasza mert csak egy nap szabim ment el...
Aztán rá egy hónapra feltűnt az egyik készpénz felvét után, hogy mintha kevesebb lóvé lenne rajra egy 20-25 ezerrel mint amennyinek kéne rajta lennie.
Másnap bementem az OTP-be oszt kérdezem ugyan már nyomtasson már ki nekem egy pénzforgalmi elszámolás hogy lássam mikor hol és mire fizettem. Azt mondja a lány a pultba hogy hát az nem nagyon fog menni, meg hogy az pénzbe fog kerülni - néhány száz ft. - Ha azt sokallom akkor várjak egy hónapot aztán majd küldik az egyenlegértesítőt. Mondtam, hogy ez így nem lesz jó. Megkértem a lányt (szerencsére kedves + segítőkész volt) hogy olvassa már fel nekem az adott hónapban milyen pénzmozgások voltak. Elkezdte olvasni amikor, feltűnt egy tétel: Diákhitel törlesztés: 3750 előtörlesztés: 22501.
Szóval a drága hozzáűzött egy 1est az összeghez így a pénz 10szeresét + 1 Ft-ot utalták el. Mondtam hogy ez így nem jó. Hát azt mondták, hogy nincs mit tenni aláírtam az utalási megbízás (hiába csak a dátumot változtattam)szóval bekaphatom. A legszebb komment a kishölgytől annyi volt "örüljek neki. Legalább csökkent a kintlévőséget a diákhitellel szemben. Mindezt akkor, amikor a konyhafelújítás volt és kb minden fillér kellett volna.
Na ennyi.

avogadro00 2008.06.30. 14:43:49

ez a szokásos magyar nem törődömség

Bud és Kelly Cica - bogarasoklettunk.blog.hu 2008.06.30. 14:47:15

és most még a céges rémdrámákat el sem mesélem, színesebb volt az az élményem, amikor a minap a villamoson együtt utaztam egy párocskával, és a rendkívül szimpatikus és felettébb csinos hölgy éppen a barátjának mesélte a napját, amit az OTP-ben ügyintézőként töltött. A "kurva anyját az ügyfélnek", meg a "X helyében én a második mondatnál pofán vertem volna", mi az, hogy szerinte "mi egy szolgáltatást nyújtunk, én semmilyen szolgáltatást nem nyújtok ezeknek", nyállal kísérve fröcsögte elő a szájacskájából, biztos mert péntek volt, és szegényke eléggé elfáradt a héten, miattunk, hülye ügyfelek miatt. :)

Bud és Kelly Cica - bogarasoklettunk.blog.hu 2008.06.30. 14:48:57

nem az a baj, hogy hibázik az utalásnál, ember, tehát hibázhat. hanem hogy utána a vállát vonogatja, ahelyett, hogy megpróbálná helyrehozni.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.06.30. 15:00:02

A CIB számlavezetésben nem rossz szerintem. Az online számlacsomag havi szlavezetésidíja 140 Ft, cserébe ingyen van minden netbankos művelet (átutalás, átvezetés, betétlekötés-, felmondás, mobilfeltöltés, stb).
Egyetlen feltétele, hogy havonta min. 2 közüzemi számlát kell utalni.

EgyValaki 2008.06.30. 15:00:33

EnZsolt

Én dolgozam két és fél hónapot a Citinél, de a próbaidő alatt ott hagytam öket. Akkor vezették be pl. a nullás számlát. Nekem sok dolog nem tetszik bennük, nem ajánlom neked. Most átalakulás előtt vannak, de szerintem 2 éven belül megveszi öket valaki.

EgyValaki 2008.06.30. 15:04:13

Nelson Mandula

Helyesbítek. CIB online számlavezetés 149,- Ft, és a havi 2 megbizás mellett az is kell, hogy legalább 50.000,- Ft jövedelem érkezzen havonta. Amúgy tényleg jó számla :)

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.06.30. 15:38:45

EgyValaki: köszönöm, de még mindig szeretném, ha mondanátok egy konkrétumot, hogy miért nem. Pl: szar mert, bementem ATM-hez kivettem 10 000 Ft-ot, ezért lehúzott 200 000-et, mert valami hiba volt, ők meg a vállukat vonogatták. Mindenesetre amit nekem mondtak, hogy relatív olcsó számlavezetés, két ingyen pénzfelvét (egy saját, egy másik ATM-ből), olcsó dombornyomású kártya stb. A CIB csak számlavezetésben volt jobb, meg a kártyadíjat nem előre fizeted ki, hanem havonta, viszont így is 4-5 ropira jön ki. A tiltást ott fizetni kell. Itt is két ingyenes pénzfelvétel. Köszönöm tényleg a jótanácsot, csak írj valami konkrétat. Vagy bárki más.

anarch 2008.06.30. 15:45:15

Magyarország az, ahol nincs ingyenes számlavezetés, pénzfelvét stb. De meg is mondták, azért mert nincs rá igény és különbenis ojrópában sincs ilyen. Peeeersze :). Aviszonlátásra...

Bit Rot 2008.06.30. 15:48:05

@EnZsolt:
"Citibank=fos megszólalásra vagyok kíváncsi. Tényleg John, miért fos?"

Szerencsére én csak a barátomon keresztül ismertem a Citibankot, pontos történetekre nem emlékszem, de arra igen, hogy nagyon jól szórakoztam... pedig tudom, hogy nem szép dolog a kárörvendés!

Sajnos mára csak az apróságok maradtak meg, persze, hogy rendszeresen, folyamatosan hívogatták az ügyfelüket, hogy rátukmáljanak ezt-azt, mint valami rossz piaci csencselő, az már rosszabb volt, hogy ezt -- a tapasztalatok szerint a gyakorlatban -- lemondani se nagyon lehetett, kötelező telemarketing.

Az egyetlen működő Citibankos telemarketinges lekoptatásos duma az volt, hogy azt kellett hazudnia az illetőnek, hogy munkanélküli. Na, ekkor végre lekoptak.

Meklén és Tamara 2008.06.30. 16:01:34

az OTP a nyugdíjasokból és az idiótákból él. De elsőként őket fogja a forradalom...

EgyValaki 2008.06.30. 16:32:32

EnZsolt

Ahogy John42 is írta, engem is nagyon idegesített, hogy ügyfeleket kell hívogatni, "becsalni" a bankba, és eladni nekik a terméket.

Egy másik dolog, ami nem tetszett, hogy minden ügyfelet, akinek számlát nyitottam, ki kellett kérdezni, hogy mennyi pénz lesz a számláján, mennyi kimenő tétel lesz, hogyan (kp felvét, utalás, kártyás vásárlás stb.)és még sok egyéb kérdés...

Ha már a kártya letiltásnál járunk, ha elveszíted a Citibankos bankkártyádat, és felhívod öket, hogy le akarod tiltani, akkor kérik a kártyaszámot.

Nem akarom tovább sorolni, mert nem erről szól ez a blog, de én nem javaslom öket. Ennyi

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.06.30. 16:51:37

"Az ehavi számlavezetési díj lesz az utolsó összeg, amivel még kénytelen vagyok hozzájárulni"

Tévedsz. Ha van kártyád, lesz letiltási díj, zárlati díj, miegyéb :D

Tirpákia rózsája 2008.06.30. 17:11:10

Na, akkó tessék zokogni: mink a' irországi AIB banknál negyed évente fizettünk 12 eurót szlavezetés fejében, amig be nem vezették az új kártyát, ami INGYENES. Ennek kézhezvétele után (amivel fizetni is, nem csupán pénzt felvenni lehet) nekünk el is törölték ezt a sarcot, mert amennyiben havonta legalább 3x fizetsz vele DIJMENTESEN, akkor eltörlik a szla kezelési kőccségit. Ezen felül a kp-felvétel is INGYÉR van. Baccpapucsot az összes hazai pénzintézetnek! Ja és a kártyáimat is ingyen szüntettem meg illetve csináltattam újat, mikor elhagytam őket (lézer+visa). Az internetes utalás is ingyen van (bankon belül INSTANT, kifelé - akár külföldre is - max. 3 munkanap. Sürgősségi utalás neten 12,50 euró. A 24 órás kötelező könnyűzenei élvezet nélküli telefonos ügyfélszolgálatról már nem is beszélek... Első vagyok-e, aki ilyen luxust élvez?

stn 2008.06.30. 17:52:14

németo. kellet sok pénz, felhivtam a bankot, másnap ott volt, kezelési dij 0...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.30. 18:18:39

amerika, kellett sok pez, bementem oszt ideattak mer' az enyem
2000 dollarig atm is OK

JDG 2008.06.30. 18:18:48

anarch 2008.06.30. 15:45:15

"Magyarország az, ahol nincs ingyenes számlavezetés, pénzfelvét stb. De meg is mondták, azért mert nincs rá igény és különbenis ojrópában sincs ilyen. Peeeersze :). Aviszonlátásra... "

Heh, tetszik. Nincs igény arra, hogy ha már használják a pénzemet, legalább ne lopjanak belőle? Már írtam egy bankos posztnál, de itt az angol bankok SEMMILYEN költséget nem számítanak fel, ingyen veszek fel pénzt bármelyik bank automatájából, ha úgy van kedvem, 10 fontonként veszem le a fizetésem minden sarkon.

Mondjuk, hogy "ojrópában sincs ilyen" az még igaz is lehetne, az angolok előszeretettel mondogatják, hogy vannak ők és van Európa.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.06.30. 18:47:45

JDG
ez amerikaban is igy van
csak en sose veszek le kp=t mert minek?

boldiii 2008.06.30. 18:53:06

"Hétfői napon vettem volna fel a pénzt, de biztosra akarván menni már csütörtök kora délután tárcsáztam a bankfióknak az otpbank.hu-n közzétett telefonszámát."

Ezt úgy kell módosítani, hogy csütörtökön, az utolsó pillanatban, ráadásul csak délután kezdtem egyáltalán neki a dolognak. Ez egyáltalán nem biztosra menés, hisz az ASZF egyértelmű:


"3. Az üzletfél az egy napon történő 5 millió forintot meghaladó készpénzfelvételi
szándékát a kifizetés napját legalább két banki nappal megelőzően köteles bejelenteni a
kifizető fióknál. "


Egyébként a 2 nap azért tényleg vicc, meg a telefon kezelése is, és a várakoztatás. Múltkor egy kis fiókban 1 milliót akartam felvenni, direkt azzal kezdtem, hogy kezdjék el nyitni az időzárat. Nem kezdték, csak amikor már mindent elintéztek a gépen és persze ott kellett gyűjtögetniük a pénzt a különböző fiókokból, hogy összejöjjön 5 perc várakozás után is.

Ezzel szemben egy hasonlóan kicsi KH pénztárában befizetéskor láttam, hogy a nem-időzáras fiókban is ott figyelt vagy 10Mft.

shibuya 2008.06.30. 19:22:44

en erre csak annyit hogy MKB.
emberek, van jo bank minek szenvedni egy fossal?

mirror75 2008.06.30. 21:27:59

számlavezetés=Raiffesen.
kp felvét bankkártyával bármely ATM-ben ugyanannyi.
nekem eddig bevált...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.30. 21:43:51

OTP-vel nekem sem volt bajom, valszeg azért mert be sem szoktam menni, mindent netbankon keresztül, és bankkártyával pénzfelvét útján intézek. Se lakáshitel (lakás se) se semmi nincs náluk.

A K&H is egy vicc, volt náluk valami betétem (szerencsére már elfelejtettem) amiről pénzt felvenni csak aláírással lehetett. Sajnos néhol mind a 3 nevem meg van adva, így néha (amikor csak az első 2-t írtam oda) gyakran fél óráig is eltartott a KP felvét... Na én azt a számlámat is megszüntettem, ha kellett pár 10e akkor nem volt kedvem sorbanállni +
szerencsétlenkedni hogy adják már oda.

A Zótépéset is meg fogom ha lesz valami ami jobb + ha lesz lakáshitelem, az sem ott lesz felvéve az tuti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.30. 21:45:28

Ja! Zótépé. Legalább a netbankjuk ingyenes és működik is.
De csak Palkovicsné laptopjáról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.30. 21:45:29

Ja! Zótépé. Legalább a netbankjuk ingyenes és működik is.
De csak Palkovicsné laptopjáról.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.30. 21:45:32

Ja! Zótépé. Legalább a netbankjuk ingyenes és működik is.
De csak Palkovicsné laptopjáról.

Mipi (törölt) 2008.06.30. 21:58:03

Én az OTP -t ajánlanám nektek. A netes OTP Direktet használom. Gyors, mindíg működik, biztonságos. Jó mert bármikor meg tudom nézni az egyelegemet. Nem kell itt a heti egyenlegértesítő. Múltkor felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem hogy a bank meddig van nyitva. Elsőre felvették, csaj rendes volt. Egyébként már tapasztalom sok helyen hogyha felhívsz ügyfélszolgálatot, vagy bemész egyéb helyre szépen köszönsz, normálisan beszélsz velük akkor ők is szépen beszélnek veled és mindenben segítenek.
Sikeres vagyok e?

gumby 2008.06.30. 22:06:53

én azt hallottam, hogy ilyen-olyan arab országokban tök óccsó a benzin, pl. afganisztánban jóárasítva van a heroin, görögországban /tudatlan,így sikertelen csóró átlagbérből élő surmó lévén oda tudok menni nyaralni/ a SAJÁT KÉT SZEMEMMEL láttam a nagyobb és finomabb gyrost két evróér, meg hogy kínába tök sok rizsa van, és indonéziában is olcsóbb a tengerimalac, az utcán árulják helyben vagy elvitelre.

és akkor mi a fasz van?

lehet, ha magyarországon mindenkinek lesz fosószámlája "rendes forgalommal" olcsóbb lesz a bankolás? én úgy tudom igen.

amúgy valaki le tudná azt NORMÁLISAN vezetni, hogy az ótépé miért szar? én nem tudom. DE TÉNYLEG!

Mille38 2008.06.30. 22:07:43

Ez mind azért van, mert az ótépé a pénzügyi elszámolóközpontját Ciprusra telepítette. Offshore cég gyanánt. Ők sikeresek. Mi vagyunk a lúzerke.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.06.30. 22:24:38

@gumby :
Azért szar mert ha bemész valamit elintézni, egyáltalán nem biztos hogy valami tök egyszerű dologgal nem szopatnak atomjaidra (persze az is lehet hogy 1. alkalommal egy dolog jól megy, 2. alkalommal szívatnak, 3. alkalommal szívatnak, 4.-re megint 3 perc alatt elintézed.)

Mert számlavezetési díjat szed pofátlanul. Mert ha KP veszel fel ATM-ből azért levon. Ez utóbbiakat úgy hogy náluk van a pénzed amiből ő még több pénzt gyárt, de nem neked, hanem magának.

Ez csak így eszembe jutott anélkül hogy visszaolvastam volna pár meredekebb postot. Kattints az OTP címkére ha van a jobb szélső sávban az oldal tetején.

Mint írtam, nekem is csak azért nincs bajom velük mert nem kerülök velük a minimumnál több kontaktusba.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.30. 22:30:01

Ha már Citi: Valóban ingyenes a számlavezetés, mindenféle készpénz kivét-betét bárhonnan, mindehhez min. havi 150e egyösszegű átutalás kell. Ismétlem: egyösszegű átutalás. Nem feltétel, hogy a fizetésed érkezzen a számlára.
Egyébként pedig eddig pozitív a tapasztalat. Ezerszer rugalmasabbak az OTP-nél (tudom, ezzel nem mondtam nagyot), de az online ügyintézésük is működőképesebb.

^LutheR^ 2008.06.30. 23:07:41

Azért valótlanságokat NE! "Sajna a számlavezetési sarcot mindenki szedi" "Magyarország az, ahol nincs ingyenes számlavezetés, pénzfelvét" Egyszerűen nem mondtok igazat. Nemcsak a Citinél, több banknál is elérhető 0Ft-os számlavezetési díjú csomag! Cserébe bizonyos feltételeknek meg kell felelni. Más csomagoknál meg a készpénzfelvétel ingyenes. Nyugat-Európában tényleg sokkal szélesebb körű a díjmentesség. CSAK RAJTATOK múlik milyen gyorsan érünk oda! Szidalmazás helyett nézzetek körül, tájékozódjatok pénzügyekben, döntsetek ésszerűen!

boldiii 2008.07.01. 00:23:57

xms: Az OTP elektronikus bankja nemtudommegszámolni alkalommal volt karbantartás alatt éjszaka (amikor dolgozik a normális ember, mert napközben csak intézkedhet). Az OTP elektronikus bankja napközben olyan lassú, hogy egy szendvicset megeszel mire belép.
Az OTP elektronikus bankjához kell azonosító, jelszó és folyószámlaszám, de a folyószámlaszám van csak kijelezve *** nélkül, és mindig ott derül ki, hogy Ö lett a 0 a magyar betűkészlet miatt, pedig ugye simán lehetne az első kérdés a folyószámlaszám, amit látsz is.

LutheR:
Ha már mindenki megmondja a frankót, akkor létszi vessétek össze a céges folyószámlák díjait is. Tök mókás, hogy a magánbankszámlán simán elérhető, hogy 0 ft-ért vagy max 10 utalhasson az ember, de a cégeket mindenki lenyúlja havi mondjuk akár 10 rugóra is, hogy utána az átutalás darabja még mindig 100-200 ft + X % legyen. Az állam meg asszisztál, minden adót más számlára kell utalni. Egy cég egy magánszemély árbevétele mellett otthagy egy tizest simán havonta, de inkább huszast.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.07.01. 01:24:49

Hogy én is hozzátegyek: ELLA. Nincs havidíj, az átutalás ingyenes, belépéskor asszem 5 rugó az internet banking kérése, 100 rugó felvétele bármilyen VISA Electron-kompatibilis ATM-ben valami 250 forint szokott lenni. Vállalati számla havonta 890 forint, az átutalás asszem darabja 150 forint.

hetlabu · http://hetlabu.blog.hu/ 2008.07.01. 04:30:24

Csak tudnam, hogy ugy altalaban mibol gondoljak, hogy barki is megbizik bennuk :)))

eami 2008.07.01. 06:25:16

boldii: szoval az a baj, hogy biztonsagos +nem tudod mikor melyik billentyut utod le? Nekem pl. mindig mukodik, soha sem lassu (bar egyszer regen explorerrel probaltam akkor tenyleg lassu volt...). Karbantartas max. 0,5-1 ora hajnalban. Jah es teljesen ingyenes utalok akar 1ft-osaval is. OTPnel szerintem epp az online szolgaltatas a legjobb es legbiztonsagosabb ;)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.07.01. 07:57:40

be kell menni a főpénztárba, és elvenni a pénzedet.

ja, hogy ez bankrablás? kit érdekel?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.07.01. 09:06:52

Enzsolt:

Nem védeni akarom a Citi-t, de azért néhány észrevétel részemről (de lehet ez egyedi eset :)) ) hiszen azért ők is belőlünk élnek.. nem is rosszul:

- Reklámok: az elmúlt 10 évben 3x hívtak, hogy ajánljanak valamit. Két alkalommal úgy érzem jól jártam, harmadik alkalommal feltétel volt, hogy legyen néhány millió lekötött betétem, s mikor azt mondtam, hogy Köszönöm, sajnos nálam nem alkalmazható ez a csomag akkor utána elbúcsúztunk: max 30 másodperc. ez kb. 3 éve történt.

- Panaszkezelés: Péntek este a Vodafonos ügyfélszolga 2x húzta le a kártyámat mert az egyik tranzakció "kommunikáció hibás lett" mire megkaptam az SMSt róla (5 perc) addigra már üzleten kívül voltam nem akartam vacakolni, így a bankot hívtam. A profi telefonos operátor látta hogy mi történt, megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, felveszi a jegyzőkönyvet, nekem egyenlőre nem kell semmit tennem max. a terminál papírját őrizzem meg a következő elszámolási időszakig. Ennyi, 3 munkanapon belül ott volt a hibásan lehúzott összeg és kaptam róla levelet is később, hogy mit inéztek.

Az árakról:
ATM készpénz felvét saját bank: 0 Ft

ATM készpénz felvét idegen bank: 0 Ft

Átutalás neten: 0 Ft

Átutalás telefonon: 0 Ft

Csoportos beszedési megbízás (aka közmű.. már akinek ez a perverziója) 0 Ft

Rendszeres átutalás : 0 Ft

Első és további kártyadíj: 0 Ft

"Fizu duplája" hitelkeret a folyószámlán : 0 Ft (persze ha veszel is fel, akkor ott van kamat)

Betétlekötés díja: 0 Ft

Betétfeltörés díja: 0 FT (persze napi kamattal kapod meg ne is álmodj róla, hogy egy éves lekötéső betét teljes kamatát megkapod 1 nap múlva...)

Saját számlák közti utalás: 0 Ft

Külföldi kártyás vásárlás tranzakciós díj: 0 Ft (az átváltás is egész emberi áron történik, talán középárfolyamon+egy pici)

Készpénzfelvét bankban: 0 Ft

Befizetés, átutalás bankfiókban: 0 Ft

Netbank: 0 Ft (karbantartás? talán egyszer találkoztam vele 2 éve. Sebesség? kb. 4 éve volt egy nap mikor lassú volt...)

Számlavezetés: 0 Ft

Éééés: ha elektronikus számlaelszámolásra állsz át, akkor egy fát elültetnek cserébe :) azt nem tudom, hogy átállásonként, vagy számlánként...

Ki tud jobbat?

egyszerüen 2008.07.01. 10:09:27

irok egy kis történetett, szinte jopár banknál megfordultam piciny családommal

1. Cib Na ez egy vicc volt lakáshitelnél rendesen felültettek, és még játszották a nagy jo istent. közel 1,5 millkát buktam, mert az itteni fiokba nem voltak tisztába hogy pontosan mi merre. Minden szuper volt meg miegymás, aztán már mikor az utso pillanatokba kerültem, akkor már jött hogy ez is az is kell.

2. Budapest bank. 1 problémám volt velük mikor manit tettem be és meg akartam szüntetni azaz kivettem az egészet naivan ugy gondoltam hogy megvárom a honap fordulot és akkor annak a kamatait is megkapom. Na ja ezt gondoltam én. Az ügyintéző azt mondta hogy honap elején teszik rá mindig a kamatokat. Ki érti?? előre fizetik a kamatokat. Amugy nagy baj nincs velük.

3. Kereskeskedelmi bank. Na ez röhely volt olyan fennhélyázoak voltak az ügyintézök és annyira nem tudtak egyformát mondani, hogy gyorsan kiléptem a bankbol

4. OTp fránya lakáshitelem ott van. Ezt is kenőpénzzel sikerült elintézni. Arrol nem beszélve egyre csökken a hitelem, már ahogy kapom az értesitöket , de érdekes egyre több a kezelési dij. A lakástámogatásrol se szoltak hogy 5 év után nem tudok visszaigényelni adot, de van kiskapu. Arrol nem beszélve, hogy az örökségemet a betétpapirokat nem akarták kiadni , 3 napomba telt mig sikerült elintézni. Az ügyintéző nem állt a helyzett magaslatán.
A legelső lakáshitelemnél amikor nagyon nagy volt a kamat, rendesen fizettem a havi törlesztéseket, de a 7-8 honapban azt vettem észre hogy semmit se vontak le. 2 napomba telt elintézni hogy ugyanmár szeretnék törleszteni. Nem voltam benne a rendszerbe. Fasza én marha

Raiffesen bankrol is tudok irni a Cityről is

Nincs normális bank magyarországon, mindenhol ott basznak át ahol tudnak
de ha valaki tud egyett ne tartsa vissza :))

Fairy Girl 2008.07.01. 11:57:34

Dosszié, amikor én még diákhitelt törlesztettem (sikres vagyok, mert már nem), akkor külön számla volt a törlesztésnek és külön az előtörlesztésnek. Már nem?

Huszárvégjáték (törölt) 2008.07.01. 12:00:42

EnZsolt 2008.06.30. 12:39:45

szerintem nem rossz a Citi.
kezdetektől ügyfelük vagyok, korrektek teljesen.
párszor volt dupla lehúzos sztorim, felhívtam őket és elintézték pikk-pakk. azt az érzetet keltik bennem, hogy ügyfél vagyok. és ez jó érzés.

ők is elcsesznek néha ezt-azt, viszont bocsánatot tudnak kérni. a telefonos menü világbajnok, és ha havi 150e érkezik a szldra, akkor olcsó is.

szóval én nem tudok jobbat, habár minden bankot rühellek.

boldiii 2008.07.01. 13:23:16

eami:

" szoval az a baj, hogy biztonsagos "

attól, hogy háromféle azonosítót kérnek, semmivel nem lesz biztonságosabb

"+nem tudod mikor melyik billentyut utod le?"

Nem, mert természetesen a 0 máshol van az angol és magyar kiosztáson, és többnyire angol kiosztással gépelek. Mindig a végére jövök rá a hibára, így többnyire már visszafele töltöm ki az űrlapot, ezer kattintással. Ja és korábban 6 számjegyű azonosító volt és magától továbbugrott amikor beírtad, most meg persze kitalálták, hogy legyen hét, ezért a 6 után nyomhatok tab-ot. De a sorrendet bezzeg nem tudták megvariálni.

" Nekem pl. mindig mukodik, soha sem lassu (bar egyszer regen explorerrel probaltam akkor tenyleg lassu volt...). "

Akkor nem sok ideje használod. Mostanában jobb, de régen perceket kellett várni és a végén hibaüzenetet dobott vissza sokszor.

"Karbantartas max. 0,5-1 ora hajnalban. "

Igen, és én pont akkor akarok utalni. És elég sok ilyen volt.

"Jah es teljesen ingyenes utalok akar 1ft-osaval is."

A céges számlánál nem úszod meg ennyiből.

" OTPnel szerintem epp az online szolgaltatas a legjobb es legbiztonsagosabb ;)"


Próbáltad már más cégét. Csak összehasonlításul. Lemértem, a K&H smart kártyával védett rendszerébe 23 másodperc alatt léptem be mindenestűl és töltöttem le a számlatörténetet.

Ugyanez az OTP-nél a kódok (összesen 6+8+8+jelszo ~ 30-32 leütés) beírását nem számolva 73 másodpercig tartott ugyanez.

Ne a banki sorbanállást hasonlítsd az OTP-vel, hanem a másik e-bankot.

A CIB kijön 35 másodpercből, de ebből 10 másodpercig a java inicializál.

Az Erste 31 másodperc SMS kód beírásával együtt.

A Citibank 38 másodperc, de ebből jó 10 másodperc amíg a jelszót a "virtuális billentyűzeten" gépeli be az ember egérrel.

okoska77 2008.07.01. 13:32:14

Az OTP olyan, mint a pottyantós wc. Elsősorban az öregek használják és főleg vidéken. Amíg ez a nemzedék ki nem kopik, addig az otp-nek felesleges európai szintű banki szolgáltatást nyújtania vagy árversenybe kezdenie. Én csak abban reménykedem, hogy utána meg már késő lesz.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.07.01. 14:42:12

Nálam az este ott tette be, hogy kockázatot vállalva ráugrottam egy akciójukra: részvényekbe fektetve azt ígérték, hogy 25-30% hozamot tudnak csinálni persze hosszú távon, nem egy hónap alatt...
Aki ismeri ezeket a részvénybefektetési lehetőségeket az tudja, hogy ez egy ingadozó hozamot hozó dolog. Ezt úgy szokták kivédeni, hogy nem egy cég részvényeit figyelik, hanem többet, és portfólió csomagot hoznak létre. Ezután csak szedni kell össze a pénzt és kész.

Na, ezek az ersztések olyan hülyék, hogy amíg 3 évig náluk volt a pénzem nem hogy hosszú távon 25%-ot, de egyik napról a másikra sem tudtak 5%nál nagyobb növekedést. Így a különböző díjakat levonva gyakorlatilag a 3. év végén kevesebb pénzt kaptam vissza, mint a berakott - nem számolva az infláció hatását sem. Közben meg nevenincs cégek az indiai / távolkeleti piacon 40-50% hozamot adnak ténylegesen és még ők is jól járnak. Na ezért mondom, hogy ez egy béna csapat: a legjobb portfóliót választottam legalább annyit illett volna hoznia mint egy kincstárjegy...

Shimmer 2008.07.01. 14:42:26

2x-i nekifutásra sikerült jó 10 éve megszüntetnem náluk a számlámat... amit kizárólag abban a bankban tehettem meg, ahol nyitottam, ami 5-ig volt nyitva hétköznap... Ezekszerint még mindig nincs az OTP-nek rendes rendszere? Úgy értem bizonyos fiókokban csak csökkentett szolgáltatások érhetőek el...Nem tudom a többieknél hogyan van, de az azóta megelégedéssel használt ERSTE Banknál mindent lehet csinálni minden fiókban... Éljen a 21. sz és a információs technológia :)

Meneküljetek az OTP-től!!!

Shimmer 2008.07.01. 14:43:44

úgy értettem bankfiókban

Lutzy Fery (törölt) 2008.07.01. 14:52:42

Egyébként meg mindenkit pusziltat a csányisándor...
Aki meg a zótépé ajtaját rájuk nyitja és nem rájuk dönti, az megérdemli a sorsát.

bounty123 2008.07.01. 19:04:28

Azt csak hiszed, hogy az ehavi az utolsó, mert még egy hónap számlavezetési díjat tuti kifizettetnek veled, 1 hónap a számla bezárása.

Legalábbis nálam így volt, amikor elegem lett az OTP-ből és elhúztam tőlük.

gumby 2008.07.01. 19:26:02

az otp-nek is van "ingyenes" számlája. aki tud idézőjel nélküli -feltételektől mentes, teljesen ingyenes- számláról magyarhonban, kérem jelezze.
sajnos általános dolog, hogy a bankfióki alkalmazottak kevésbé felkészültek, ez minden banknál és termékek tömkelegét értékesítő és folyamatosan akciózó cégnél így van, miért lenne pont az otépénél másként? persze ez nem mentesít senkit semmi alól de kénytelenek az ügyfelek és az alkalmazottak is egyaránt tényként kezelni. úgy veszem észre, hogy divat szídni a zooTP-t,de a nagybüdösigazság az hogy egyik kutya, másik eb, csak az egyiknél pont belelép/ked/tél a fosba, a másiknál pedig véletlenül kikerülted. záró gondolatként: ha valaki azt hiszi, hogy a cég van érte, és nem ő a cégért az nem hogy sikeres ember nem lehet, de még naiv vagy hülye is

boldiii 2008.07.02. 23:58:14

sambalabummbumm: ne hasonlíts össze egy hazai részvényekbe fektető befeketési alapot, amit X időpontban vettél és Y időpontban adtál el, egy távolkeleti alap W és Z időpontbeli áraival. Hidd el, jelenleg ők is szívtak. És neked sosem igértek 25%-ot, tuti, hogy ha visszanézed, azt mondták, akár az is elérhető, mert volt már ilyen, ez a bizonyíték. Nehéz idők járnak a befektetésekre, de a befektető dolga, hogy tájékozódjon.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.07.04. 15:36:23

boldii 2008.07.02. 23:58:14

Igen, valóban így volt: akár 25-30% *

*hosszútávú befektetés esetén, kamat- és tőke kockázatot vállalva

De! Kérdem én: ha egy érettségit kettessel elvégzett volt osztálytársam képes volt részvényekkel adót fizetve szinte megduplázni a pénzét rövid idő alatt akkor egy ilyen nagynevű társaság miért nem tud okosan a maga többszáz többdiplomás pénzügyes szakijaival 3 év alatt legalább 1 alkalommal 5%-ot villantani? Ha az egész cuccot benyomja kincstárjegybe 10-15%-ot tudott volna hozni! Na ezért töketlen banda. nem mondom, hogy ez egy stabil megbízható befektetési forma, de ha görbén felrajzolnám amit ők "aktív" portfóliónak neveznek az nem hogy gyarapodna, de lapos, mint a nyanyák csöcse

Ja, és nem haza részvények hanem nyugat európai ill. amerika pénzpiaci alapok. Mondjuk amit az osztálytársam csinált az meg ázsiai volt ami lehet, hogy 40%-ot ugrik fel egyik nap, de másik nap 30%-at lefelé. Mégis ő röhög én meg szomorkodom, s csak arra tudok gondolni, hogy vagy elteszik a hasznom, vagy egy dilettáns alkalmatlan banda viszi

Fogyasztóvédő 2009.03.19. 02:00:08

Tegnap találtam az egyik blogon egy nagyon jó és igaz anyagot. www.vallalkozokszovetsege.blog.hu
Kaptak a mocsadék bankok a pofájukra.Végre egy szervezet, aki adott nekik.
Ime:

Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal


A Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen, a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján.


A válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen. Mindezt nem csak a kényelem okán, de az előrelépés lehetőségeként is vállalták az adósok: ennek persze mély társadalmi okai vannak, mert egy magyar tömblakás ára jelenleg 183 havi minimálbérért ill. nagyjából 107 havi átlagbérből vásárolható meg. Egy átlagos, új, családi autó (nem luxuskategória) „mindössze” 42 havi minimál- ill. 25 havi átlagbérből már megkapható.


Tavaly szeptember óta hallgatjuk, hogy válság van, a világ hitelpiacai egyre nehezebb helyzetbe kerültek, fel kellett vásárolnia az amerikai kormánynak a legnagyobb bankokat, hogy az emberek a befektetéseiket biztonságban tudják, mert ha nem, még nagyobbra nő a válság és a bizalmatlanság.


Igen, halljuk, látjuk, olvassuk. De a PSZÁF nem lép „akcióba”: mintha Csipkerózsika-álmát aludná a felügyelet, el van foglalva azzal, hogy egyes ügyeket vizsgál (amely fontos a szereplőknek), de az össztársadalmi érdek, miszerint a bankok üzleti magatartása mélyen hátrányos és pénzügyileg ellehetetleníti tömegesen az embereket, mintha észre sem venné. Miközben már kiderült, hogy a világ „gazdagabbik felén” a bankok a tőkeinjekciót arra fordították, hogy vezetőik megjutalmazzák magukat, mert hiszen „olyan jól dolgoztak, és hát ezért jár is a bónusz”.


Néhány tény:

Egy átlagos magyar bank vezetője minimum 100 millió forintot keres évente a juttatásokkal, bónuszokkal stb.

A rendszerváltás után, de a 90-es évek közepétől bankokban volt a legmagasabb az átlagkereset, és ebben a szférában lehetett a legtöbb, időnként rekordnyereséget realizálni.

A megkötött blanketta-szerződések számtalan helyen sértik az adósok jogos érdekeit a bankok/pénzintézetek érdekeit előrehelyezve.


PSZÁF tehát tűrte, hogy a BAR-listások száma az egekbe ugorjon, és lassan minden tizedik felnőtt lakos szerepeljen e listán, miközben felmerülhet az emberben néhány kérdés.

- Vajon a PSZÁF mindezt azért tűri, mert a legtöbb döntéshozó vezetője hivatali állása előtt maga is bankár volt, majd a későbbiekben - a jól kereső pénzintézeti szféra - vissza várja „hű” fiait?

- Vajon a PSZÁF számára ezek a blanketta-szerződések miért elfogadhatóak?

- Vajon a PSZÁF vezetősége megkezdte a magyarországi bankok és tevékenységük széles körű átvilágítását, hogy megismerhető legyen az adott bank valós pénzügyi helyzete? A megszerzett éves rekordbevételek és nyereségek elkönyvelése után – ilyen hirtelen – miért lett bajban a hazai bankok meghatározott része?

- Vajon a PSZÁF a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit elszámoltatja, mielőtt és miután a bank felveszi a magyar adófizetők pénzét?

- Amennyiben a bankok számára csökkentik a kamatokat, akkor – amellett, hogy árfolyamveszteség címén a törlesztőrészleteket megemelik – miért kell az adósoknak – a szerződés egyoldalú módosítása mellett – még kamatokat is emelni? Persze tudjuk, hogy az egyoldalú szerződés ezt megengedi, de a PSZÁF miért tűri?

- Vajon a bankok vezetői miért gondolják azt, hogy nekik nem kell felelősséget vállalniuk a gazdasági kockázataikért (miként más vállalkozóknak - igen)?

- Nem várható el egy pénzintézettől, hogy megkérdezze ügyfelét: „Kedves ügyfelünk, Ön 20 évre vett fel hitelt, gondolt arra, mi lesz, ha 10 vagy 15 év múlva beteg, munkanélküli stb. lesz? Miből fogja fizetni a hiteltörlesztést?”


A bankrendszer sajátosságait nézhetjük más megvilágításban is: a mindent az ügyfelekre terhelő bankrendszer esetenként az aktuális kormányzatot zsarolja, miközben újdonsült „királycsinálóként” a következő kormányzatot próbálja saját sugallatra felállítani. Ahogy bennfentes budapesti körökben mondják mostanában: úgy tűnik, Felcsuti megegyezett az alcsútival.

Ahelyett, hogy a bankok az anyacégeiket szolgálják ki, a bankok és a bankrendszer mai vezetőinek legfontosabb feladata az ország 1,3 millió vállalkozásával, valamint 10 millió lakójával megegyezni a hitelek mérséklésében, a törlesztések türelmi idejének ügyfélbarát kezelésében, törekedni a forint megvédésére, elvárható, hogy beindítsák a hitelezéseket is.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF tisztségviselőit, hogy kezdjék meg és folytassák le e körben a vizsgálataikat, elvárja, hogy a magyar bankok ne merjék egyoldalúan módosítani a szerződéseiket, vállalják a jelenlegi helyzetben a saját üzletük kockázatát, ne hárítsanak át minden költséget – jogtalanul - a hitelfelvevőkre, és tevékenységüket tisztességes üzleti magatartással folytassák.


A Vállalkozók Szövetsége felszólítja a PSZÁF vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a bankok törvénytelen szerződésmódosításai ellen. Kényszerítsék ki bankoktól a tisztességes kamatláb meghatározását.

Lépjenek fel a banki „uzsorakamatok” ellen, és - szükség szerint- azonnal vonják meg az ezt használó bankok engedélyét. Egyetlen bank se kérhessen a jegybanki alapkamat duplájánál több kamatot a kiadott hiteleire.

A PSZÁF tisztségviselőinek pedig végre el kell kezdeniük a fogyasztó- és vállalkozásbarát magatartást bevezetni a gyakorlatban, és az elé kerülő ügyekben ilyen módon eljárni.

Elvárjuk, hogy a PSZÁF a továbbiakban a bankok bevételeiből különítsen el egy alapot, mely a banki hitelek károsultjainak szervezete számára juttat pénzeszközöket, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzintézetek ellenében.


A Vállalkozók Szövetsége programjában szerepel a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás is, melyekről – iskolai keretek között – kell hallaniuk, tanulniuk a fiataloknak, hogy minimalizálni lehessen azoknak a számát, akik később belekerülnek ebbe a pénzügyi mókuskerékbe.

Info: www.vallalkozokszovetsege.com

Lopez Amis 2019.03.25. 16:47:07

Ha van üzleti terve, itt az ideje, hogy továbblépjen. Hitelek nyújtása segít megvalósítani projektjeit, ötleteit ... Sok különböző módon választhatjuk ki azokat, amelyek a legjobban megfelelnek Önnek. Hitelkínálat nyújtása a Hivatalos Hitelintézettel (ICO) és a Belső Ellenőrzési Szolgálattal (szociális cselekvési intézmények) együttműködve, mikrohitelekkel együttműködve, hogy segítsen a finanszírozásban, 3000 és 10 között. 500 000 euró, éves kamatlába 3%. Itt vagyunk, hogy segítsünk. További információért lépjen kapcsolatba velünk az alábbi címek egyikén:

E-mail: finance.micro1@gmail.com

Lopez Amis 2019.03.25. 16:51:49

Ha van üzleti terve, itt az ideje, hogy továbblépjen. Hitelek nyújtása segít megvalósítani projektjeit, ötleteit ... Sok különböző módon választhatjuk ki azokat, amelyek a legjobban megfelelnek Önnek. Hitelkínálat nyújtása a Hivatalos Hitelintézettel (ICO) és a Belső Ellenőrzési Szolgálattal (szociális cselekvési intézmények) együttműködve, mikrohitelekkel együttműködve, hogy segítsen a finanszírozásban, 3000 és 10 között. 500 000 euró, éves kamatlába 3%. Itt vagyunk, hogy segítsünk. További információért lépjen kapcsolatba velünk az alábbi címek egyikén:

E-mail: finance.micro1@gmail.com
süti beállítások módosítása