László olyan varázsszalámit vett a Hülye Márkák Mekkájában, amihez egy nagyon erős hentes vasmarkával úgy gyúrt össze 68 gramm pulykahúst és 66 sertést, hogy abból 100 grammnyi szalámi jött ki, pedig a fűszereket és tartósítókat még bele sem rakta. László levele a probléma ügyes megfejtésével hajtás után.
Sikerült a III. ker. Huszti úti Lidl üzletben egy egészen varázslatos szalámit vennem, 68 g pulykahúst és 66 g sertéshúst tartalmaz minden 100 grammja. Valószínüleg a speciális technológia során a sertés előbb elfogyasztja a pulykát, vagy fordítva, s így nehéz eldönteni, hogy a hús valójában melyik állatból származik, ezért a gyártó mindkettőnél feltüntette.
Üdvözlettel
Holler László
nyünyőke 2008.07.14. 10:37:38
birdito 2008.07.14. 10:40:52
És ha mondjuk összekeverek 51%-ban sört, és 49%-ban esővizet (ugyanez modjuk borral), akkor nevezthetem bátran sörnek? Vagy ez csak 60gramm felett érvényes?
(Leszarom, hogy hányadik) Ez inkább hányadék
atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.07.14. 10:43:08
bm613 · http://izland2009.blog.hu 2008.07.14. 10:45:27
Ez épp olyan, mint a 100 %-os gyümölcslevek, amikre ráírják, hogy mondjuk 3 kiló gyümölcsből készült 1 liter.
SylverRat 2008.07.14. 10:56:01
jesszumpepi (törölt) 2008.07.14. 11:01:22
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.07.14. 11:11:33
Fairy Girl 2008.07.14. 11:13:38
Ennyire hétfő van, mi ez a nagy pangás?
ON
Hasonlót lehet látni némely ruhaneműn, ahol feltüntetik az összetevőket: 80% cotton, 40% elasthan pl.
orymate 2008.07.14. 11:24:07
hasiinasii 2008.07.14. 11:25:34
A szalámi SZÁRÍTOTT HÚSKÉSZÍTMÉNY, azt meg azért gondolom mindenki tanulta biológia órán, hogy a gerinces élőlények jóval több mint 50% -a víz... Ugyanúgy a pulykának meg a gyesznónak is...
Továbbá a ló és szamárkolbász sem 100% a nevezett állat húsából készül, mindkettő sertéshússal keverve.
Szóval, most mi a rák a probléma azon, hogy valaki megint kurvára primitív?
civistroll 2008.07.14. 11:38:28
Persze 2008.07.14. 11:51:32
eldiablomismo 2008.07.14. 11:55:29
Greg36 2008.07.14. 12:02:36
Ha egy étteremben marhagulyást kérek, aztán kihozzák, hogy a fele sertés, skúzi, akkor azért kiverném a balhét.
ChPh 2008.07.14. 12:05:37
Tehát a pulyka mustárral ette a disznóhúst :D
SLacc 2008.07.14. 12:18:50
Ja, csinátam má kóbásztot! Oszt mögöttük. Mer jó vót. Maxi-sertésdisznóhúsos vót. 100% egésség!
Ui.: a köv. vágásnál megmérem, hogy mennyi disznóhúsból lesz a 100g szalámi/kolbász.
misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.07.14. 12:20:53
Sose ettetek ti igazi_házi füstöltsonkát. annak is nagyobb a tömege 'nyersen', mint füstölés után a készterméké.
misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.07.14. 12:29:11
Slacc :) Tényleg, mekkora ötlet már. Mondom is majd apámnak otthon jövő februárban :)
Secnir 2008.07.14. 12:34:33
az sonkából van és felsálból. 100% desznyó.
hurkát meg csak házilag! kóbász dettó!
ósanba/teszkóba stb. sosenem enni húskészítményt! (nem is nevezném húsárunak)
Secnir 2008.07.14. 12:36:21
sok sikert, mi még nem tudtunk csinálni 100grammot, csak 25-30 kg-t.
jesszumpepi (törölt) 2008.07.14. 13:01:19
Az újpesti piacon lehet venni házikolbászt,-sonkát,-pálinkát.
Néha ismerőstől pult alól.
szb9 2008.07.14. 13:01:59
jesszumpepi (törölt) 2008.07.14. 13:03:29
Tudja valaki,hogy Budapesten hol lehet lóhúst venni?
Csodás húslevest főznék belőle...
A lóból.
Gumidomino 2008.07.14. 13:14:04
jesszumpepi,
friss lóhús most romániában van. és kupec is. befogták a száját.
a szalámit nem a füsttel tartósítják?
mert akkor nem kellett volna a kálium-nitrát és a kálium-szorbát.
gyanítom hogy inkább a pulyka ette meg a malackát merthogy ő volt a nehezebb.
Secnir 2008.07.14. 13:22:39
lókolbász kő? taksonyi hentesnél dettó. úgy kb. havonta egyszer veszek egy szálat. (asszon nem szereti :( )
gery boy 2008.07.14. 13:31:13
gery boy 2008.07.14. 13:32:51
Én lennék terrorista! 2008.07.14. 13:48:51
Köszi!
JDG 2008.07.14. 13:58:02
little honey 2008.07.14. 14:09:58
Magam_a_Mondomét! 2008.07.14. 15:06:30
Vendég: van teknősbékalevesük?
Pincér: evett már olyant, uram?
Vendég: nem, még sohasem.
Péncér: akkor van!
Boo 2008.07.14. 15:59:34
-Nagyon Finom volt ez a pacsirta pörkölt, de honnan van ennyi pacsirtájuk?
-Bevallom Uram, a pacsirtához lóhúst adunk fele-fele arányban.
-Ezek szerint egy kg pacsirtához egy kg lóhúst? Hm... még az is sok pacsirta.
_Nem Uram. Egy pacsirta, egy ló.
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.14. 16:06:07
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.14. 16:07:48
Az hagyján, hogy 68+66 <= 100, de még mindenféle szorbátok és nitrátok is vannak ott :)
Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.07.14. 17:38:40
jesszumpepi (törölt) 2008.07.14. 17:39:01
Kösz,da az újpesti piacon van olyan hentes,amelyik lókészítményeket árul.Lókolbászt szoktunk venni.De én lóhúst szeretnék.
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.14. 18:10:57
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.14. 21:53:59
a lovakra fogadni kell nemmegenni
nem lennek kepes
nincs is szebb allat a vilagon
a derbyt Big Brown nyerte iden
hat hihetetlen
na mongyuk abbol egy szal kolbasz bennelenne vagyugyu 1 millerbe
dollarban
LittleBear 2008.07.14. 21:56:21
Egyél inkább friss húsból készült friss ennivalót (abban maximum az állat által megevett antibiotikumok és egyéb anyagok vannak benne).
Ez a szalámi egyébként elég pozitív: se szója, se gyártási szalonna nincsen benne az írás szerint.
báró Leopold 2008.07.14. 22:31:01
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.14. 22:40:26
atkinsen élőknek kiváló, alig van benne szénhidrát "
Ejj, hol találkoztál te annak a drága jó embernek a kiváló művével... Körülöttem is "imádta" mindenki...
joci19 2008.07.14. 22:54:40
egyebkent meg tartositoszert szoktak a szalamikba, kolbaszokba rakni annak ellenere hogy megfustolik.
a jani 2008.07.14. 22:56:57
Egyébként ilyen lidlauchacoratesco stb hiperből kolbászt venni felér egy öngyilkosággal.Jobb esetben nyesedék,leeső darabok, bőrke és zsír alkotják az alapanyagát a kolbásznak,rosszab esetben...mindenki gondoljon bele a fantáziája szerint.Ettől még lehet finom a felvágott és a kolbász,csak ne akarjuk tudni,hogy mit tartalmaz.Egyébként egyszer vettünk haverral a Balatonnál a Sp.rban füstölt kolbászt.Kíváncsiak voltunk,hogy mit etetnek a külföldiekkel és a nyaralókkal.Ehetetlen volt,kidobtuk a kukába egy falat után mindet.Akkor annyiért adték kilóját,hogy annyi pénzért egy kg apróhúst sem lehetett kapni és akkor még nem számoltam a paprikát,belet,a többi fűszert,a füstölés költségét,az előállító személyzet bérét és az árusító egység hasznát.Nonszensz.
(apróhús:olyan húsok összessége amiből a kolbász készül,amit nem tudnak eladni,mert levágják a disznó különböző részeiről és kis darabokból áll össze.Azért vágják le,hogy szebben nézzen ki a lapocka,comb,karaj,oldalas stb.)
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.14. 22:58:46
Szarazkoro 2008.07.14. 23:34:11
.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.15. 00:43:32
Ez vajon nyomokban nyomot, esetleg nyomokban gyomot tartalmaz-e?
ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.15. 01:44:44
Szumi 2008.07.15. 05:14:26
LittleBear 2008.07.15. 11:21:17
Hol látsz te itt százalékot?
kardinálispinty 2008.07.15. 13:25:43
2. Aki nitrát helyett füstölést szeretne, azzal tudatom, hogy abban meg olyan aromás szénhidrogének vannak, amik sokkal veszélyesebbek (pl. benzpirén).
3. Szumi: hol olvastál %okról? azt írta, 100g KÉSZtermékhez kell 66g ennyi meg 68g annyi.
4. A nyomokban ez-az-amaz azért kell, mert ugyanazon a gyártósoron többféle termék is lehet, így, akármennyire lemossák kis mennyiségben (nyomokban) maradhat az előző termék összetevőiből. Ez akkor érdekes, ha - mint a mustármag esetén - az adott összetevőre valaki allergiás lehet. ezért van bármely csokin, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat.
kardinálispinty 2008.07.15. 13:27:27
chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2008.07.15. 14:06:12
alfredo 2008.07.15. 14:37:52
A százalékot Te költötted a felirathoz. Ott ugyanis "nincsen oan". :)
Mike36 2008.07.15. 16:18:40
a szalámi 68+66 grammból készült és úgy lett belőle 100g, hogy 34 grammot a hentes vitt haza
Mike36 2008.07.15. 16:20:12
kardinálispinty 2008.07.15. 16:24:37
a jani 2008.07.15. 16:52:15
+Andrei: nincs igazad, ha pácoltad a sonkát, akkor vettél hozzá sonkapácot.
Nem feltétlen.Régen csak sima sós lében pácolták a sonkát,semmi más nem volt benne.
o_tee 2008.07.15. 19:49:14
Végre, hogy másnak is eszébe jutott, hogy nagyszüleinknél ismeretlen fogalom volt a "sonkapác". Bizony, van ahol még ma is úgy csinálják, és nem azért, mert "nem telik rá", hanem azért, mert úgy sokkal finomabb! Egyébként ki lehet próbálni! (persze csak akkor, ha van jó recepted, és van hol füstölnöd, mer' a cigi erre nem jó... : ))
durci 2008.07.15. 22:37:50
hmm...ilyen lenne egy nem tudálékosan megfogalmazott mondat? :) "Mikor összekeverik az összetevőket, beletesznek valamennyit belőlük. Azok hogy lehetnének töbek 100%- nál?"
bár szó nem volt százalékról a kérdésedben benne volt a válasz: a 68+66 gr, plusz fűszerek plusz egyebek volt a 100 %, nem a 100 gr :)
Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.07.18. 14:30:41
Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.07.18. 14:32:33
Ha meg zsidó jön rá, akkor felvásárolja és egy életre ellehetetleníti a menedzsmentet.