Tékozló Homár

Most volt rossz jófülű, bringás fesztiválozónak lenni

2008.07.16. 12:25 | szily | komment

A minkét oldaltól való egyenlő távolságtartás jegyében közöljük Bandi - a Naiv Ügyfelek Dávid Ibolyája - elemzését a Balaton Soundról. Bringásszopatás, egybeérő hangok, rendes szekuritisek, van itt minden. Ha fesztiválszervező lennék, csak Bandit olvasnék.


A balaton sound témakörben eddig kaptál egy josépadilla-megintlemondásos mizériát, de legyünk őszinték, ha valaki csak azért költ el 7 ruppót, hogy egy zsúfolt, és jó esetben relax-hely-mentes, poros helyen hallja, amint egy kissé már kiöregedett ibizai lemezsügér pakolja azokat a bakeliteket a pörgőre, amiket jó esetben már hallhatott a delikvens a tizenakárhányadik café del mar lemezen, az megérdemli a koppot. persze szimpátia, meg minden, de azért mégis... node. én türelmes ember vagyok, mégis kihozta belőlem egy-két szervezési f*szság a galaxis útikalauz elejéről ismert mongol származású földmunkagépes-szerű véres, mongol hordás látomásokat...

hogy csak engem szivattak-e így meg, vagy általánosan a bringás+sátras embereket, nem érdekel, maga az elv az, ami dühít. szóval, megérkeztem, pénztárban a napijegyeket karszalagra cserélném... ohó, de csak az adott napi karszalagot lehet kiváltanom. persze, megértem, nem akarják, hogy bárki 24 órás fórban legyen színhamisítási okból (mintha nem lehetne pár óra alatt lezavarni egy hamisítást, no de mindegy), de akkor is, kényelmetlenség (az egyik oka alább, a másik ok meg az, hogy akkor izgulhatsz, nem veszted/lopják el a papírjegyed másnapra). de ez még semmi.

mivel bringával mentem, 20 kilós hátizsákkal magamon (sátor, polyfoam, hálózsák, ruhák, stb), addigra már kicsit kipilledtem, ekkor szólt a beengedő szekus: nono, bringával tessék a teherbejárathoz menni. ?!?! a bejárati szokásos marhaterelőkben bőven lett volna hely áttolni a cangát... node ismerem már ezeket az arcokat, ha ki van adva az ukáz, akkor ki van adva. no, elcangáztam a kb. fél kilóméterrel arrébb levő teherportára. ott meg közölték velem, hogy akkor most lakatoljam le itt a cangám, és sétáljak vissza a bejárathoz, merthogy csomagom van, és motozást csak ott csinálnak. ?!?!?!?! ennyire egészségnevelő célzatúak? már fáradt voltam vitát kezdeni, visszaslattyogtam a bejárathoz, ahol egy kicsit megpaskolták a hátizsákomat, és menjek isten hírével. hmm, ezt a teherportások is meg tudták volna csinálni...

jön a telefon a cimboráktól, hogy sátrazni a normál campingben már nem lehet, de a szervezők igen kedvesen nyitottak egy plusz részt, és ott van sátorhely. namost a plusz rész az az egész rendezvény keleti csücskében volt. a bringám meg a nyugati csücskében. táv: 1-1,5 km. sebaj, hehe. odamentem, sátort állítottunk, átpakoltam az értékesebb, de napi szinten szükségtelen cuccokat a hátizsákba -- mert bár plusz rész volt ez a camping, ott már őrzésre nem futotta, szabadon járt-kelt ki-be bárki, és volt egy kb. 16 toitoi-os sor, és ennyi --, és irány a csomagmegőrző. (itt jön be a másik baromság, ha napijegyes voltál, és nem a hivatalos campingben laktál, reggel 8 után egy jó nagyot kellett kerülni, hogy érvényesíthesd az aznapi jegyedet...) a hátizsák letétele után irány a teherporta, bringa még megvan, ujjé, aztán azt visszatolni a csomagmegőrzőhöz (mert ott van a bringatároló is), aztán lakat, és lakat a szádra... ja igen, merthogy ezzel a barom ide-oda küldözgetéssel sikerült a goldfrappről majdnem teljesen lemaradni.

az extra kempingnek volt egy nagy hátránya: pont a phantasia nevű helyi "beach club" mellett helyezték el, ahol hajnali 4-ig, 5ig ment az egyébként igen jó zene, de olyan hangerővel, hogy a talajból jött a basszus, polyfoamon, hálózsákon, párnán keresztül -- igen, nem mindenki akar feltétlenül hajnalig bulizni... azért előny is volt: ott volt közvetlenül a szabadstrand, ahol este 10 után nem tessékelték ki az embert a vízből, és ahol relatíve kisebb volt a tömegnyomor, mint bent; plusz az előbb említett phantasia-ban bográcsos kajákat főztek, normális árakon, kegyetlen jó zenéket toltak napközben, és az ital is relatíve olcsó volt (1500 egy long island ice tea-ért, amiből nem spórolták ki a spirituszt? tuti!), és remek ötletként kiszuperált autóülésekbe is be lehetett huppanni. szóval az a hely igen pozitív csalódás volt.

probléma volt még: iszonyatosan alulméretezték a fesztivált a látogatószámhoz képest... a hivatalos sátorhelyek betelte, az este 9 után hosszú tízpercekig kellett minimum sorban állni egy kis piáért (ásványvízért is), az egyes helyek egymásba tolták a zenét (rém zavaró ez nekem, aki hangmérnöki végzettségű), a tömeg tolongása már-már a szigetet is felülmúlta, és az, hogy ennyi év után még mindig nem találtak egy rendes koncerthangmérnököt (a b-52s első három számát kvázi élvezhetetlenné tette a hangmérnöki pöcsölés, keith strickland love shack-közbeni gitárfiaskójáról már nem is szólva), az, hogy az igencsak porzó utakat napi max 2x locsolták át (igen, bakker, inkább lesz sáros a cipőm, minthogy a porallergia fojtogasson, mint azt meg is tette...), az, hogy az egyik koncerthelyszín (ami ráadásul még jó nagy saját "kerttel" és partszakasszal rendelkezett), a red lounge, ahol a kisebb, de állat koncertek mentek, időnként egyszerűen megközelíthetetlen lett, mert a főépület megtelt (a kertben meg még lett volna hely), meg az az egész balhé a bringa+hátizsák dologgal... némi ügyesebb szervezés, előrelátás, és máris van egy kifogástalan jó fesztivál-élményem.

azért persze pozitívum is sok volt: a szekusok normálisak voltak, nem csaptak hajcihőt a félliteres kívülről behozott ásványvizek láttán (sőt, még a kívülről behozott műanyag poharas koktélokkal sem volt bajuk), jó koncerteket szerveztek le (az orishas fenomenális volt), nagyon jó a balaton azonnali közelsége, szóval összességében jövőre is megyek, de akkorra legyenek szívesek ezt a bringás-hátizsákos, porosutas és rémhangmérnök-problémákat orvosolni.

üdv,
a bandi (nem a hegyről)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naneee 2008.07.16. 12:29:31

hú de hosszú. Majd este elolvasom.

Pikka 2008.07.16. 12:36:18

na még ilyet. van aki nem csak panaszkodni tud?:)

staropramen 2008.07.16. 12:37:00

Örülök , hogy tetszett, a bringa tologatás + csak azért volt, h ki ne ess a versenyformádból.Állítólag hétfő hajnalra volt valami esőféle is.Ráadásul téged nem zavart a vasutassztrájk.

gelsystem 2008.07.16. 12:46:27

bazihosszú!!!!!!!!!
de elolvastam, persze YO-homárszoPás szerint elsőzés után.......
bringával?!?!?!?!!?...barátom, te lúzer vagy!
mért nem adtad be valahova egy házhoz a faluba megőrzésre????

Boo 2008.07.16. 12:53:25

Ha jól értem, sokkal jobb volt, mint egy Kakadu Hotelben, Keszthelyen. A bringatologatással ne foglalkozz. Jövőre ugyanezt tervezik, de vizibiriglivel.

májómáj 2008.07.16. 13:21:27

haha! van egy másik szabadstrand 5 kmre a soundtól oda kellett menni aludni, egy lélek nem járt arra, kocsi mellett sátor, simán lehetett aludni 5 órát

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.16. 13:28:10

Jelezném, hogy a decemberi Ráckeve Sound-ra már kaphatók a biciklitologató napijegyek, amelyek sátorozásra is jogosítanak a Száztagú Gány Agyzenekar állandó koncerthelyszine mellett!

bianconeri 2008.07.16. 13:44:43

ennyi nyavalygást bazdmeg....

demizson bobby 2008.07.16. 14:07:07

sose értettem,hogy miért kell sátrazáshoz kispárna. Egyébként meg 20kg:
kispárna, polyfoam, hálózsák,....:D
na ne etessé

mókus 2008.07.16. 14:11:20

de most akkor nem is volt negatív élményed? mi értelme a posztnak?

aBringakirály 2008.07.16. 14:29:58

Volt negatív élménye. a szopatás a bejáratnál és a tömeg elég negatív.

Kemény vagy Bandi bringával, jól vállalod!

Én a SZINre terveztem letekerni Bcsabáról nyár végén. Tavaly cool volt, ne mvolt Szigetméretű tömegiszony, árnyas sátorhely jutott bőven, távol a zenétől. Ráadásul egy strand a helyszín, medence meg tusoló van bőven. Város, csajok: legszebbek. Panasz is volt: nem tudtam végig maradni...

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.16. 14:40:21

Ha nem tetszik, legközelebb ne mennyé' le!

Panaszkodni meg minek? Nem is ismerünk, ergo sajnálni sem fogunk. (Hacsak nem azért, hogy ilyen balfasz vagy! :) )

Porchmonkey 2008.07.16. 14:53:25

Tavalyi In-Kal passal tutira beengedtek volna keróval is.

ancsix 2008.07.16. 15:01:30

Engem beengedtek bringával a főbejáraton, bár ez pénteken volt.

PTibor (törölt) 2008.07.16. 15:01:40

Kerékpárral fesztiválra? Ha naponta hazajársz akkor talán.

A hangos dolog meg... napi 8-12 órát kell melózni, nézni, hogy mindenki szórakozik, ráadásul a pénz sem annyira sok. Így sok az "alap" hangos, aki vonalzóval tolja fel a potikat, mert szólni szól úgy is..

dwdHU 2008.07.16. 15:25:30

csak nem porallergiad van es egesz uton szoptad a josagos gecit? :D:D:D

Chrom 2008.07.16. 16:02:38

Fesztiválra mentél nem hotelbe..ez már a második írás, hogy ilyen meg olyan volt a sound...'ázz ne menj oda, vagy vállald.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2008.07.16. 16:31:47

Mesélj, hol lett neked hangmérnök "végzettséged"? Már csak azért, mert Magyarországon összesen csak egy évfolyam végzett hangmérnökként, ők is a színműn. Én is hangmérnöknek hívom magam, bár nekem a hangmesteri oklevelem mellé van egy villamosmérnöki diplomám, ugyanakkor elpirulok, ha véletlenül kicsúszik a számon, hogy végzett hangmérnök vagyok :)
Németország? Bécs?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.16. 16:33:37

ha ennyi idom lenne akkor Esterhazyt olvasnek
de nincs

polgár jenő (törölt) 2008.07.16. 19:14:38

balatonsound=fos

qrvaszar volt....

vasárnap voltam...
a (nemlétező) vihar miatt
nem lehetett vizbemenni,
nem volt nyitva a redlounge...

este kinyitott de (ezerért) nem mehettem be me tele van...
hanhosabb volt mint a nagyszinpad (fetbojszlim is egy rakás szar volt)...

kb ennyi...

qrvaannyuk...

FwM / Arlene 2008.07.16. 20:18:47

"az egyes helyek egymásba tolták a zenét (rém zavaró ez nekem, aki hangmérnöki végzettségű"

Ezt nagy kár volt beleírni... Azoknak, akiknek nincs hangmérnöki végzettégük, és ezekből Uglee szerint elég sok van, azoknak mindegy?

Hangmérnöki végzettséggel kedvezményesen lehet a nyáron a Ráckevei Soundra jegyet kapni. Ha a kapunál felmutatsz egy kispárnát, kapsz egy fél pár füldugót, amit aztán kedvedre dugdoshatsz bármelyik füledbe, attól függően, melyik koncertet nem akarod hallani...

shibuya 2008.07.17. 00:50:11

bandi ismet csak egy wannabe vajtfulu ember."rém zavaró ez nekem, aki hangmérnöki végzettségű".
nekem nincs hangmernoki vegzettsegem, de szeretem a zenet, es van is fogalmam rola, hogy mi hogy mukodik.nem reklamozom mi utjan szereztem errol tudomast.masreszt volt egyszer egy nagymester aki azt mondta"ha azt mondod hangmernoknek tanulsz, az legalabb olyan marhasag mintha azt mondanad hogy igazgatonak tanulok" es ebben van valami igazsag.vagy van fuled hozza meg affinitasod, vagy nincs.ehhez nem diploma kell.meg nem sok sok reklam magunkrol, hogy mi ertunk hozza.ez is csak nyavajgas volt.en elveztem a sound-ot es ezek a korulmenyek velejarok egy ilyen rendezvenyhez.
ha nem tetszik menj a homelands-re vagy a glastonbury-re.napi 100 font-ert es meg akkor vigyaznak a bicajodra meg a mindenedre, a kedves szekusokrol nem is beszelve.

A punter 2008.07.17. 09:37:47

Hmm talán nem a két színpad közé kellett volna állni ahol mindkettőt hallod.Tömeg van tömeg van,bakker melyik feszten nincs tömeg?Ha meg nem tetszik,ne menj ilyen rendezvényekre vagy érj oda 11-re,mint én és lesz helyed.:) Amúgy a rendes camping részt sem őrizték csak szólok.Fatboy Slim nekem mondjuk nagyon bejött,de ízlések és pofonok...

petimegmondja 2008.07.17. 18:32:40

Bandi, Te egy fikagép vagy.

Rossz fesztiválra mentél. Jövőre duplája lesz a jegy ára, mert még mindíg sok az ilyen csöves "Bandiféle" ;)

Csak a "feeling" kedvéért van beépített kemping. Nem azért, hogy ott aludj.

Italért tuti nem kellett sorban állni. Kivéve, ha olyan helyen álltál sorba, ahol valami kurrens harapnivalót árultak.

Ami a helyszíneket és a hangot illeti:
A nagyszínpad tényleg olyan volt mintha egy nagy csőben szólna, de ennek sok oka volt. Nem lehetett elég teljesítmény, mert így sem aludtak Kenesétől Tihanyig sehol. Kellett viszont hangerő, így minden túl volt vezérelve.
A helyszínek száma és a terület nagysága behatárolja a sakktáblán, hogy mi hol legyen. Mentél volna közelebb, akkor nem hallottad volna a másikat.

Ami a bringa mizériát illeti: Te egy p*cs vagy. Minek kötötted le a bringát a teherportán és gyalogoltál vissza a főbejárathoz? A főbejáratnál simán leköthetted volna a bicajt amíg átesel az ellenörzésen, majd leadhattad volna a csomagod a megörzőben, kimentél volna a bringádért, bementél volna vele a teherportán és kicserélted volna az örzőben a csomagodra. Ja, hogy akkor már jócskán volt benned "spiritusz"?

Decesso (törölt) 2008.07.17. 20:26:03

bandit a fesztiválokra hangmérnöknek ^^

Orizatriznyák 2008.07.18. 11:16:55

FuckupWithMarmalade 2008.07.16. 20:18:47
Hát, ezt tényleg kár volt. Most jó szarul érzem magam, amiért eddig jogalap nélkül zavart az összevissza hangorgia. Orizatriznyák nem hangmérnök.

BiG_ 2008.07.18. 12:15:34

Na, az ilyen szopatások és hasonlók miatt sem megyek ilyen helyekre. Meg azért se, mert nem érdekel. Prosztófesztivál, brrr.....


Üdv!

Betkó 2008.07.21. 19:06:36

Szóval Én és a Drága szerelmem szintén voltunk a BS-on és amit írsz az egész egyszerűen hazugság. Ja nem, ez a hazugság ;-)

Szóval mi is bringával mentünk Soundozni: Az első nap bérlet beváltása, sima ügy, főbejáratnál biciklivel simán bejut!!!

ismétlem, első nap.

Második nap: Felhomályosított szekusok, barátosném egyedül (Én még lazítottam Zamárdi túlfelén) próbál Főbejáraton bejutni: Nem lehet!

Hoppá, a koncertre érkezett, 10 perc és kezdődik! Okos őr mond: Mennyél balra, ott bejuthatsz. Na az a Szántód felöli parti kapu. Ott közlik, hogy itt bizony nem. Mennyél a másik parti bejárathoz, tömegben, +2,5km stb. Idegroham, akkor sem, de akkor sem, itt bizony nem.

Szal második napra mi is megtudtuk, hogy hol is lakik az atyaúristen.

A kerékpármegőrző viszont véleményem szerint egészen szuper lett, többszörös ellenőrzéssel stb.

Ami viszont - és itt most kicsit elkanyarodnék a biciklitól/vel témától - maga a fesztivál egész jó lett. Volna.

Mert az árakat a tavalyi súlyos és aljas lehúzáshoz képest korrektbe tették csak a szervezők fajsúlyos fellépőket illetően lőttek mellé.

A David Guetta nevű slágergyárost - bár jómagam rockosabb vonalon mozgok és az ilyen tingli-tangli lounge-tól csak a másnaposságom jön elő - szóval az embert hajnal kettőre be bírták rakni egy szaros sátorba. Aki látott szigeten Begát a Wanted színpadon, az elképzelheti mi volt ott. A Gentleman vagy ki az istent meg nagyszínpadra. B52-t főműsoridőben, szombaton nagyszínpadra??? MIÉRT?!

Nem értettem még jó pár dolgot, pl az ilyen vén rohadékok mint Én, akik RHCP-Prodigy vonalon nőttek fel és tavaly a Heinekem kocsmában jókat tombolhattak valami DJ Enikő nevű suna keverésére, hát idén nem volt hova futni a lounge elől: Dj Enikő ígéret szerint lesz, csak átváltozott: egy ronda szőrős amúgy szimpatikus rosker arcot zavartak a pult mögé, aki sztem most látott keverőpultot másodszor és megkapta Enikő cuccait. Csak a sokadik szám után már ROPPANT IDEGESÍTŐ ha minden albumról a 7-ik számot rakja be. Ez így ritkán talál. Én ismerem a Rage against the .... albumokat, de lehet, hogy a jónép a slágerekre tud igazán bulizni, amit lehet énekelni/üvölteni.

Az érintettek szíves elnézését kérem. Bocs Betkó megteszi.

Sokba volt így a fesztivál...

Betkó

Betkó 2008.07.21. 19:10:13

Jav: Belga, rocker a többi direkt volt

clerion 2008.07.23. 10:24:43

Nem is tudom hol kezdjem...
Először is,ha fesztiválozni mész, akkor ezekre a dolgokra előre fel kell készülnöd... Sztem ezeket amiket leírtál csak egy kis hisztis picsa sem kifogásolta volna, pedig abból is volt elég! :)

Azt hiszem ez ahhoz képest mind semmi, mint 3 évvel ezelőtt az Efott-on, ahol az emeberek kb. 7-8 órát vártak arra,hogy egyátalán bejuthassan a fesztivál területére. (nekem volt vip belépőm, ott meg csomagot nem lehett bevinni, szóval úgy kellett átdobálni haverokhoz a kerítésen..na és mi van akkor, igalom is volt... ) :)

Nos a phantasia hely tök jó volt sztem. én is ott voltam naponta.
Az alvással kapcsolatban. mindenütt hallottad a zenét úgyhogy aludni sehol sem lehetett, főleg, hogy már reggel 7-kor 1000 fok volt a sátorban. Na de ennek megoldására fogtad magad, bele a Balatonba, és a parton olyat lehetett aludni, hogy csak na... reggeli karszalag ellenőrzésre kidugtad a mancsodat, és békén is hagyott mindenki.

Az utólag megnyitott kemping részben őrzésre nem volt szükség. Mint ahogy az eredeti részben sem volt. Semmimet nem lopták el,és volt zuhanyzó is(negyedakkora sorral,mint egyébként, bár a víz több mint hűsítő hőfokot ért csak el) :-) ...nem csak toitoi!

Másik komment.
Dj Enikő egy veszprémi lányka, aki szerintem az egyik legjobb zenei ízléssel rendelkezik, az általam ismert dj-k közül. Csütörtök este játszott is,de sajna lebetegedett, és haza kellett utaznia...én is sajnáltam nagyon.

A Gentlemen azért volt Nagyszínpadon, mert világzenét játszanak (és a főszervezők egyik nagy kedvence), nem akármilyet. A David Guetta pedig azért volt sátorban, mert ha jól megfigyelted bizonyos zenei stílusok nem keveredtek, hanem egy helyszínre tették őket. Ennyire egyszerű.

Nekem nagyon bejött ez a fesztivál, és védem a szervezőket, mert zseniális döntés volt, h korlátozták a jegyeket,és nem engedték a zsufoltságot.
Bár az is igaz, hogy a piára sokat kellett költeni, meg a Red Loung-ba egyszer sikerült csak bejutnom, de nem lehet minden tökéletes.

Én pl. 4-szer áztam el hazafelé menet,és mi van akkor nem olvadok el mert hideg a víz, és nem tudok hajat vasalni,és van egy kis por, meg nem hisztizek, hogy egy fesztiválon szól a zene....


Üdv.
süti beállítások módosítása