Tékozló Homár

Re: Utasra köpött a verekedő ellenőr

2008.07.24. 01:48 | ge | 54 komment

Móki (Norman Bates), aki nőket véd meg azt ellenőrök támadásaitól és összetöri a Homár hölgyolvasóinak szívét, majd' egy hónap elteltével választ kapott a BKV-tól, amiből kiderült, hogy a kikérdezett ellenőröknek aznap annyi verésük dolguk volt, hogy sajnos nem emlékeztek az esetre.

Tisztelt Norman Bates!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Sajnáljuk, hogy kellemetlenséget okoztunk utazása alkalmával, melyért ezúton is szíves elnézését kérjük.

A jelzett esettel kapcsolatban vizsgálatot folytattunk. Az intézkedő jegyellenőrt beazonosítani sajnos az Ön által írt levél ellenére szakszolgálatunknak nem sikerült. Mindezek hiányában az adott helyen és időben, szolgálatban lévő jegyellenőrök megkérdezésükkor kijelentették jelentős számú intézkedésük miatt ilyen esetre, nem emlékeznek. A fentiek miatt szakszolgálatunk vezetője csak a panaszlevelében említett időpontban, a fenti napon a 7-es autóbusz család viszonylatain az adott időpontban szolgálatban lévő összes jegyellenőrünket figyelmeztette, és szigorúan utasította Őket a szabályos, kulturált, udvarias munkavégzésre, és arra, hogy tevékenységüket a jegyellenőrzésre vonatkozó előírásoknak megfelelően végezzék. A szóban forgó jegyellenőreink munkáját a jövőben fokozottan figyelni fogjuk, és amennyiben hasonló eset előfordul, úgy velük szembe szigorúbb felelősségre vonást fogunk alkalmazni.

Az Ön által fényképen csatolt 190509-es számú értékszelvénnyel kapcsolatban az illetékesek a téves kiállítás miatt a kivizsgálást megkezdték. Az okozott kellemetlenségért ismételten szíves elnézését kérjük. Amennyiben jegyellenőrünk az Ön, vagy a jegyellenőrzésben érintett utasunk adatait felvette és csekk átadására került sor, a következő hivatkozás alatt olvashat a pótdíjazás esetén követendő eljárásról:
http://www.bkv.hu/jegyek/potdij2008.html

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

Budapest, 2008. július 23.

Üdvözlettel:

Sz. Katalin
ügyfélszolgálat-vezető

***


Őszintén szólva nem vagyok meglepve, hogy a „szolgálatban lévő jegyellenőrök megkérdezésükkor kijelentették jelentős számú intézkedésük miatt ilyen esetre, nem emlékeznek”. Hát, ha ellenőr lennék, valószínűleg magam sem állnék föl buzgón jelentkezve, hogy „Igen, kérem, én köptem le azt az utast”. Egyébként ezt a mondatot úgy is értelmezhetjük, hogy olyan sok utast ütöttek meg abban az időpontban, hogy erre éppen nem emlékeznek.

Véleményem szerint a leírásom alapján igenis kideríthető lett volna, ki volt az a bizonyos ellenőr, csak éppen a BKV-nak nem fűződik hozzá érdeke. Mert azt ne mondják már, hogy abban az időpontban olyan sok intézkedés történt egyszerre a 7-es vonalán.

Egyébiránt abban sem vagyok biztos, hogy az ügyfélszolgálatos megértette a helyzetet, ugyanis a hibásan kiállított bérlet miatt nem büntettek meg, pótdíjazásról szó sem volt.

Ha nyitnék egy motelt (ha már…), és a vendégeket eltüntetném a hátsó mocsárban, előbb-utóbb híre menne, hogy nálam valami nem stimmel, s senki sem venné igénybe a szolgáltatásaimat. A BKV-nak viszont nincs konkurenciája, nem mondhatom azt, hogy itt jól megaláztak, ezért holnaptól egy másik cég járműveivel utazom. Monopolhelyzetben van, és ezzel vissza is él.

(Zárójelben: Az efféle állami monstrumoknak nincs létjogosultságuk. Erre a legjobb példa épp az Indexről: „Legendának tűnik, pedig igaz: a bérelhető különjáratokkal foglalkozó tevékenységét 8 évvel ezelőtt megszűntette a BKV, de az ezzel foglalkozó osztály megmaradt. A VEKE egyik tagja kíváncsiságból felhívta őket, mégis, mit csinálnak. »A mi feladatunk – szólt a válasz –, hogy az ilyen jellegű igényeket elutasítsuk.« Ha Franz Kafka élne, a BKV alkalmazásában állna.” Egyébként meg hogy létezhet az, hogy egy stabilan milliárdos veszteséget termelő cég vezetői tízmillós prémiumokat vehettek föl minden év végén? Ha én elvállalnám egy kft. ügyvezetését, s hasonló eredményt produkálnék, kevéssé tartom valószínűnek, hogy a tulajdonos még karácsonyi jutalmat is osztogatna.)

Itt és máshol rendszeresen bukkannak föl újabb posztok különböző BKV-s munkatársak helytelenkedéseiről – gondolom, az esetleg panaszt tevők hasonló válaszokat kapnak, mint én. (Múlt szombaton például pengős malacként lettem leteremtve egy középkorú metrós menetirányító hölgy által a Stadionoknál, amiért az iPodom miatt nem hallottam figyelmeztetést, hogy már elment az utolsó metró: „Vegye már ki a füléből azt a hallgatót, hányszor kell szólnom, hogy nincs több szerelvény.” Érdeklődésemre, hogy „És ezt feltétlenül ebben a stílusban és hanghordozással kell közölnie?”, csak még indulatosabb lett.)

A július eleji írásom hozzászólásait olvasva több félreértést is próbáltam tisztázni.

Összefoglalva:

1. Nem támogatom a bliccelést, magam mindig veszek bérletet. De: azért ne felejtkezzünk el arról, hogy a 8250 Ft-os bérletet a nettó 70 ezres fizetésből vagy éppen a 30 ezres munkanélküli-segélyből élőnek ugyanúgy fizetni kell(ene), mint a több százezres jövedelemmel rendelkezőnek, s az előbbieknek nyilván nagyobb megterhelést jelent.

2. Az, hogy valaki bliccel, még nem jogosítja föl a másik felet az agresszivitásra. A BKV etikai és viselkedési kódexében olvashatók efféle, megfontolandó mondatok: „Társaságunk nem hatóság, hanem szolgáltató cég. Ennek tükrében a társaság elvárásai közé tartozik, hogy munkatársai udvariasan, tisztán, érthetõen, magyarosan, mindenféle durvaságtól és trágár kifejezéstõl mentesen beszéljenek. Kerülendõ az agresszív, parancsoló hanghordozás.” „A jegy- és bérletellenőrzéssel megbízott munkatársak feladataikat határozottan és kultúráltan [sic!], a társaság érdekeit figyelembe véve végezzék.” „Ha az utas nem tartja be az utazási feltételeket, az ellenőr vagy a járművezető udvariasan, de határozottan, esetleges további konfliktusokat megelőzve kérje fel azok maradéktalan betartására… A határozott fellépés soha nem jelenthet tettlegességet.”

Az itt olvasható szabályok esetemben alaposan meg lettek szegve. És ezt a jelen állás szerint bármiféle következmény nélkül ezután is megteheti majd az ellenőr, hiszen a számos intézkedés miatt úgysem emlékeznek az esetre. Annyi mindenben hirdetnek mostanában zéró toleranciát, megtehetné ezt a BKV is a saját alkalmazottaival szemben. Csak elhatározás kérdése volna. Az egyetlen dolog, amit válaszlevelükben pozitívumként értékelek az, hogy tudtak elnézést kérni.

Móki

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almatlan Jozsi 2008.07.24. 01:58:25

Elsokent azt mondanam, hogy ez is nagy dolog.

mókus 2008.07.24. 02:14:54

csak azért vagy első, mert én kimentem a konyhába vega szendvicsre

mókus 2008.07.24. 02:17:01

eszti, miért nem alszol?

ezeknek a békávésoknak olyan vakujuk van biztos, mint a men in black-ben a will smith-nek

mr.guargumi 2008.07.24. 04:12:32

Eszti, Józsi, mókus, miért nem alszotok?

1ébként valóban "meglepő", hogy nem jelentkezett a tettes, nem is értem miért:)) Node most akkor be lett fenyítve az összes ellenőr a 7es vonalán, lehet Batz papucsban garázdálkodni a buszokon!:D

KenSentMe 2008.07.24. 04:30:07

csak azert vagytok elso negyek, mert kimentem a konyhaba disznot daralni es hurkat tolteni.

Taurusz 2008.07.24. 05:48:10

"...mert kimentem a konyhaba disznot daralni"

Aha, szóval mégiscsak meglett az az ellenőr!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.24. 05:51:03

hosszu
Teresa Mary se horkol mar
ledolok asszem
honap lehet elolvasom, bar valami contry konxertere megyunk de elfelejtettem a picsa nevet
most ezert nem koltom fel
maj holnap megmondom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.07.24. 05:57:01

shepherd

lehet nem igy irja de nagyon OK

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2008.07.24. 06:54:28

Az egész békávét falhoz kellene állítani és batzpapucsokkal agyonverni, de csak miután rájuk lett borítva az összes asztal és be lett döntve az összes ajtajuk.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.24. 07:51:55

Mókinak virtuális vállonveregetés.
Ezt hívják civil kurázsinak.
Ritka jelenség,de nagyon hasznos.

ahmed vega 2008.07.24. 08:10:34

„Társaságunk nem hatóság, hanem szolgáltató cég. Ennek tükrében a társaság elvárásai közé tartozik, hogy munkatársai udvariasan, tisztán, érthetõen, magyarosan, mindenféle durvaságtól és trágár kifejezéstõl mentesen beszéljenek. Kerülendõ az agresszív, parancsoló hanghordozás.”

Höh.. én mondjuk egy hatóságtól sem várom ennek ellenkezőjét, sokkal inkább ugyanezt :)))

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.24. 08:22:53

mi a baj a "kultúráltan"-nal?

Fairy Girl 2008.07.24. 08:53:59

Hogy rosszul van leírva. :)

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.07.24. 09:04:18

mert hogy van helyesen? a kultúra szó hosszú ú, a kulturális az rövid...
a kultúrált szerintem meg hosszú, de ha nem így van, akkor szarjak sünt :)

JohnnyB 2008.07.24. 09:05:25

Ha kérik a jegyeket, bérleteket, azt kell mondani, hogy nem emlékszel, hogy van-e nálad.

B**sza+, a munkáját végzi, ha kérdezné a főnök, hogy elkészültem-e a munkámmal: "főnök nem emlékszem". LOL.

Amúgy a bkv is szarjon süntöt.

2008.07.24. 09:05:35

amikor valaki nehezményezi, hogy prémiumot osztanak veszteséges állami vállalatnál és ezzel szemben a versenyszférában nem így van, akkor elfelejti azt az egyszerű tényt, hogy az állami vállalat szabott árakkal dolgozik, az állam vagy kifizeti a költségeit, vagy sem. Ez utóbbi esetben veszteséges lesz, de ezt mindenki előre tudja.
Tehát NEM a rossz gazdálkodása miatt lesz veszteséges, hanem a nyomott körülményei miatt.
Eddig a tankönyvidézet. A valóságban meg persze a BKV egyáltalán nem hatákony és veszteségmentesen üzemelő vállalat, ráadásul párpénzeket is lefejnek tőle, tehát messze nem közgazdasági körülmények közöttdolgozik. Aki egyszerű igazságokra vágyik az ne a BKVval példálózzon, mert az minden csak nem fekete-fehér sztori.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.24. 09:05:37

A kulturált szót rövid i-vel kell írni.
Haladjunk tovább!

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.07.24. 09:05:38

Azt hiszem, hogy pont tegnap olvastam a békávéfigyuzón. Isten majmai lassan őrülnek...

mindenki.kapja.be/a.Verekedo.Ellenor.is

2008.07.24. 09:07:02

Helyesen: PÁRTPÉNZEKET fejnek le a bkv-től és minden más állami vállalattól és megy a maszopnak vagy orbán alatt a fidesznek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2008.07.24. 09:25:30

Megver egy nap húsz embert, hogy emlékezhetne pont rád? A tanuid emlékeznek?

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.07.24. 10:20:13

BRAVÓ! Én meg azon csodálkozom, hogy a BKVnál van egyáltalán olyan, aki tud írni! Elnézést? Seggem elnézést! Szopjanak ki egy batyu faszt, de mostmár tényleg!

Farock 2008.07.24. 10:20:26

Aki BKVval utazik az sikeres ember nem lehet.

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.07.24. 10:21:15

SeRapH89
Mégis mi a tökömmel utazzunk?????

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.07.24. 10:23:51

Amúgy szinte nap, mint nap van ilyen!
Íme 1 példa:

Védtelen nőre támadtak az orkok
www.vadulas.blogspot.com

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.24. 10:31:30

Most hogy Kozika remélhetőleg túl van a megrázkódtatáson (kijött?), elmondanám, hogy aznap én voltam szolgálatban a 7-es busz vonalán és télleg elég sok utast vertem meg. Nem volt jó napom, na. Mással is előfordul. Nálam kultúrális alapértelmezés, hogy minden utast leköpök, szóval ennek alapján végképp nem tudom azonosítani az esetet.
Mentségemre szóljon, hogy aznap kicsit felöntöttem a garatra, megittam vagy 15 tipli ízű szeszesitalt kísérőnek meg pár üveg hitlerbort. Éjjel ki is jött, sajnos mikor az erkélyen próbáltam lepkehálóval elkapni a röpködő faszomokat.
Elnézést a kényelmetlenségért!

Robi ellenőr

Tufaállat · http://www.vadulas.blogspot.com 2008.07.24. 10:33:21

Amúgy egyes afrikai törzseknél, az egymás leköpködése a tisztelet jele!!:D

Fairy Girl 2008.07.24. 11:03:02

Kozika, sünök megvannak? :)))

M. móki 2008.07.24. 11:32:36

Kedves Tufaállat,
az a baj, hogy ez az ellenőr nem a Vacsati törzs tagjai közül volt való.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2008.07.24. 12:19:22

Szép volt, jó volt, de egészen biztos vagyok benne, hogyha megy le a fülhallgatójával a metróba és hozzáér a BKV-s hölgy, mert meg akarja állítani, akkor is kiveri a balhét, hogy miért ér hozzá. :D Reméljük tényleg kaptak fejmosást, viszont egészen hihetetlen, hogy nem lett meg az aki köpött, bár ha senki sem köpte be a köpködőt, nem tudják leköpni az őt beköpők előtt a köpködőt. Pöö (köpés)

jesszumpepi (törölt) 2008.07.24. 13:15:18

Valamikor régen olvastam,hogy némely törzsnél meg úgy köszönnek,hogy egymás tenyerébe köpnek.

Pernahajder Campbell (The Scunner Cambell) 2008.07.24. 13:32:32

A BKV jegyellenor problemaira a megoldas a belepteto rendszer minden tomegkozlekedesi eszkozon. felszalni csak ervenyes jeggyel vagy berlettel lehessen. a sok lehuto, bunko fizeteset megsporolnak (persze levonva a belepteto rendszer karbantartasi koltseget). A buszon meg a villamoson talan bonyolultabb megoldani,a buszon talan az angol megoldast kene kovetni, hogy ahogy felszalsz be kell mutatnod a jegyed vagy lehuzni a mgneskartyan. nem hiszem, hogy ne lenne ezekre mar reg kitalalt megoldas. es ez bevetel novekedessel es talan szinvonal novekedessel is jarhatna. es a rendszer nem beszel vissza, nem korrupt, koltsegei is kisebbek, nincs belole annyi reklamacio stb.. A penzt kene a bkv-nal esszel elkolteni sokkal tobbre mennenek vele. A VEKE egy jo szervezet es amig nem korrumpalodnak el addig erdemes a szavukra halgatni.

princessophia 2008.07.24. 14:28:06

Elnézést kértek....
Ne elnézést kérjenek, hanem haladékot.
Ahhoz, hogy rendbe rakják a dolgaikat, és nem a náluk történt tahóságokkal lesz majd tele e Homár.
Amúgy soha nem utazom BKV-val. :-)

mókus 2008.07.24. 14:57:49

Gyerekkorom egyik legmegrázóbb élménye az a dokumentumfilm volt, amiben a bennszülött nők köpésből csináltak valami gyümölcslevesnek látszó "ebédet".

Éhes voltam és ezért nem aludtam.

Költői kérdés: ki lehet egy boltból (élelmiszerbolt) dobni vagy utálni valakit az egyébként tiszta ruhája miatt?

Nava 2008.07.24. 16:26:31

Csak példaként: Koppenhágába járok nagyon sokat. A bérlet ára a fizetésekhez képest reális, és itt lehet úgy is venni, ha csak a város egy részét használom (pl munkába járásra egy busz vonalát), akkor csak arra fizetem ki az árat (zónák alapján). A buszokra kizárólag az első ajtón van lehetőség felszállni, és a bérletet, jegyet stb be kell mutatni a sofőrnek (eközben a hátsó és középső ajtón a leszállás folyik). Kamerás rendszer figyeli, nehogy vki a leszálló ajtókon ugorjon fel (a sofőr ilyenkor odamegy elkérni a jegyet/bérletet). Érdekes módon működik, nincs tolongás és mégis mindenhova el lehet jutni.

2008.07.24. 16:27:05

lacika78 2008.07.24. 13:32:32

és ezt a beléptetős dolgot hogy játszod el a Combinón, ahol 20 ajtó van ?

A sofőrnél felszállás sem jó, mert a sofőr is szemet hunyhat, vagy akkor majd ő veszekedjen a bliccelő utassal ?

Be kell látni hogy ez egy csalásra szakosodott pitiáner banánköztársaság, itt fogunk megrohadni a balkán peremén.

Perillustris 2008.07.24. 16:47:33

"De: azért ne felejtkezzünk el arról, hogy a 8250 Ft-os bérletet a nettó 70 ezres fizetésből vagy éppen a 30 ezres munkanélküli-segélyből élőnek ugyanúgy fizetni kell(ene), mint a több százezres jövedelemmel rendelkezőnek, s az előbbieknek nyilván nagyobb megterhelést jelent."

Most komolyan, szamit ez valamit az ugy szempontjabol? Nyilvan elobbi csoportnak a teliszalami megvasarlasa is nagyobb terhet jelent.

M. móki 2008.07.24. 19:03:21

Az ügy szempontjából nem, de egyébként igen.
Akinek nincs pénze téliszalámira, vesz olcsó felvágottat, vagy kevesebbet kér a drágából. De a BKV-bérletből nincs kedvezmény, nem kapható szeletelve.

jesszumpepi (törölt) 2008.07.24. 19:33:44

A téli szalámit,és az olcsó felvágottakat sem szeretem.Szívesen megeszem helyettük egy ,friss ropogós héjú kenyérserclit magában,esetleg egy pohár tejjel.

M. móki 2008.07.24. 20:13:56

Jesszumpepi, gondolom, akkor Te ezzel olyan sokat spórolsz, hogy simán tudsz bérletet venni. :)

Vladimir Harkonnen 2008.07.24. 22:31:26

A BKV-tól ki kellene rúgni az irodisták 90%-át vezérigazgatóstul, sleppestől! Aztán ingyenessé tenni az utazást! Ekkor kirúgni az ellenőröket, a jegypénztárosokat, és az orkokat is! Az állam bácsi meg fizetné a 15 percenként ingázó buszok, villamosok, stb... fentartását!
Szerintem semmivel se kerülne többe az egész! Kevesebben lopnának, lehet hogy a színvonal is emelkedne!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.07.25. 02:22:58

Basszus, ennyi bürokratával persze hogy nem működik rendesen egy cég.

Tényleg az összes léhűtőt ki kellene dobni, és újjászervezni, központosítani a BKV szervezetét. És ellenőrizni! Bár az ebben az országban egyenlő a mutyival.

Azért, amiért meg hülyének néznek minket "nem emlékszik" meg szarjanak ám sünt.

maccar 2008.07.25. 14:13:28

afrikai törzseknél a köpködés, románoknál a lólopás, itt magyarisztánban meg at ajtók letépkedése és bacc papuccsal elfenekelés a tisztelet jele.

bollinger 2008.07.26. 20:22:53

Mindenkitől elnézést, hogy offolok, DE: elegem van már az olyan megjegyzésekből, hogy "a többszázezer forintot keresőknek könnyebb kifizetni a bérletet, mint a kispénzűeknek". Emberek! Aki többet keres, az (lényegesen) többet is adózik, ami _szerintem_ eleve igazságtalan. Miért normális nálunk az, hogy a népi demagógiában "gazdag"-nak nevezett embereket, akik egyébként még bőven a középosztály, többszörösen sarcoljuk (magasabb szja, különadó stb), mikor a több fizunak az ugyanannyi százaléka is több lenne. Miért normális, hogy aki többet elért valamiért (a munkavállalókra gondolok, meg arra, aki nem csal-lop - hiszen azok úgyse adóznak) azt duplán, triplán szivassuk meg, és még szóljuk is le, hogy neki milyen könnyű?? És igenis a tetves BKV, meg a többi 20 millió állami cégecske, amiknek a nevét se tudja senki az én adómból lényegesen többet gazdagodik, ha utazom, ha nem. Nem abból a havi 8 ezerből működik a cég, és ezt mindenki tudja. Uff.

avatartalan 2008.07.26. 22:24:58

teljesen igazad van bollinger,legalább mi milliomosok tartsunk össze!

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.07.28. 02:13:05

@bollinger: Remélem, nem általánosságban a közteherviselés ellen ágálsz, hanem a magyar - valóban szar - implementáció ellen...

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.07.28. 19:58:26

Majd kitalálnak valami jo megoldást, megvalósitják milliokért és ennyivel meg is emelik a jegyárakat :D
Itt csak akkor lenne előrelépés ha legalább 2 szolgáltató küzdene az utasokért.2féle jegy 2 féle bérlet egy vonalon 2féle kocsi.Egymás alá ajánlanának, még plüsbohocot is osztogatnának hogy velük utazz.Ugyanígy a mávnakj is kellene konkurencia.A repülöknél persze akkora a választék hogy na.Nálunk mindenhol első ajtón lehet csak felszállni, metronk nincs.A járművezető árul jegyet ha nincs nálad persze drágábban.

Valamelyik nap álok a villamospotló autobuszon, és jön az ellenőr, mutogatom a bérletet, mások is mutatják amijük van egy srác meg angolul megkérdezte hogy mi a faszt akar, már láttam is a lelki szemeim elött ahogy majd lerugják a buszrol.Erre mi történik?Az ellenőr folyékony angol tudással elmondja neki hogy csak érvényes jeggyel utazhat tovább és fáradjon előre ahol a vezető ad neki jegyet.Nem büntete meg, nem ordibált vagy anyázott.Eladott neki egy emeltdijas jegyet :D Valahogy így kellene :)

M. móki 2008.07.29. 11:31:22

Na, ez az ellenőr biztosan nem az én „barátom” volt... :)

Bollinger azon problémáját, miszerint elege van már az olyan megjegyzésekből, hogy a több százezer forintot keresőknek könnyebb kifizetni a bérletet, mint a kispénzűeknek, nem nagyon értem. A több százezres fizetés talán kevesebb, mint a havi hetvenezer? Egyébiránt attól, hogy valaki százezreket keres, még nem biztos, hogy többet adózik ebben a papíron minimálbéres világban.

ViPleX (törölt) 2008.07.29. 21:58:19

ez a cím olyan bulváros
miért nem inkább "verekedett az utasra köpő ellenőr"? vagy "verekedett és utasra köpött az ellenőr"? Sőt, "verekedett és ellenőr volt az utasra köpő"

Lina88 2009.02.21. 19:19:10

Én úgy vagyok vele, hogy sok a bunkó, de például bunkó buszvezetővel még nem találkoztam. Ha el is aludtam garázsmenet előtt, az utolsó kanyarban, olyan is volt, hogy elvitt az úticélomhoz, és nem bunkózott, hogy neki lejárt a munkaideje. Pedig éjszaka, vagy kint fagyoskodnak a garázsban, vagy bent vannak, mindenesetre kb 30 percenként van busz kifelé. Vagy kijönnek szolgálatival, vagy egy kiállóval. De azok sem 2 percenként járnak.
süti beállítások módosítása