Tékozló Homár

Kiadja a számainkat a T-Home

2008.11.04. 08:26 | szily | 89 komment

Hiába kéri az előfizető, hogy ne kerüljön bele a telefonszáma semmilyen kereskedelmi adatbázisba, a T-csoport ezt úgy értelmezi, hogy az általa megbízott telefonos kellemtlenkedőknek azért odaadhatja, állítja Gergely. Gratulálunk, ez igazi népszerűségnövelő üzletpolitika, alkalmazni kéne brendelt kéregetőket és szaktás hittérítőket is. Kínos sztori alant.



Mivel hivas(oka)t varok az OTPtol, ma felveszek minden rejtett szamu hivot, volt is kapas. Bizonyos Szociograf Kutatointezet Kft. hivott, akik mobiltelefonalasi szokasaim felol erdeklodtek.

Rogton meg is ismerkedhettek egyik kedves szokasommal, miszerint kifaggatom oket, honnan van a telefonszamom nekik. Erdekes modon a holgy, akivel beszeltem, teljesen keszsegesen megadott egy szamot, ami a fonokee. Most ezt felhivjuk, hogy tenyleg megadta-e. Es megadta, es az ur teljesen korrekt volt es elmagyarazta a helyzetet.

Ugy nez ki, hogy baratunk, a T-miegymas igen komolyan veszi a "ne zaklassanak keretlen hivasokkal" jelzest a telefonszam-adatbazisban. Es csak akkor adja ki a telefonszamot, ha a sajat kutatasukat kell elvegezni.

Gratulalunk, T!

Hat ennyit a telemarketing szepsegeirol.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2008.11.04. 08:29:48

A T mostanában jól szét van csúszva. Valamiből meg kell élniük ;(

Impega 2008.11.04. 08:35:55

Azert ez igen bosszanto, hogy azt tehetnek amit akarnak. Kiakaszt hogy mindenki azt csinal amit akar, ahogy neki tetszik. Mast nem tudok hozzafuzni :(

EÖ (törölt) 2008.11.04. 08:38:33

na elolvastam , módosítok:

háromszoros szacskeszme és kétszeres ilgincs!!

helianthus 2008.11.04. 08:50:39

tegnap kaptam valami emailes ajánlatot, hogy valami körlevélben voltam a címzetteket között, és így távoli ismerősként!!!!!! írtak nekem vadidegenek. A vicc az, hogy soha nem küldtem köremailt tovább sem, viszont akikkel együtt megkaptam továbbküldték, és így alant a címzettek között én is járom végtelen utamat a hálózat csapdájában, és azzal töltöm az időm, hogy a leveleimből törölgetem ki a szemetet.

helianthus 2008.11.04. 08:55:11

Ugyanakkor adatvédelmi okokból bármit kitöltesz, rögtön meg kell esküdnöd, hogy hozzájárulsz, hogy megadd az adataid, és ők is megesküsznek, hogy nem mondják el senkinek. A Reader's digets a kedvencem, akárhányszor költöztem, minden évben megtaláltak egy nyerős levéllel. Ezt hogy csinálják, ha nem a BM-től vagy mit tudom én kitől kapják az adatokat? Ehhez képest a telefonszám kiadása még jó is, arról legalább nem tudják, hogy hol laksz, aztán nem várnak meg a ház előtt egy baccpapuccsal. Kedves Adatvédelmi Biztos! Hát ezt most hogy?

bizonytalan  2008.11.04. 09:11:19

ez a digest előbb megtalál mint az illetékhivatal, viszont rajta van a digestes levelen, hogy ki a címszolgáltató, le lehet csekkolni. (nem BM)

Fairy Girl 2008.11.04. 09:16:22

Na mostanában hogy özönlenek a posztok. A telemarketingesek meg... sün, tudjátok.

ODIV 2008.11.04. 09:20:17

Én májusban költöztem új lakásba, minden sóhivatalba le kellett jelentenem az új címem. Kivéve a reader's digest, aki bevallottan a lakcímnyilvántartóból kéri ki a címeket. Júniusban az új pontos címemre kaptam tőlük levelet, akkor, amikor a biztosító és az eon nem tudta eldönteni, hogy akkor a 3, a 11 vagy a 16-os lakásban lakom-e. Ennyit számít ha valaki igazán piaci versenyben van...

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.11.04. 09:22:45

A T most egybesült, ezért valóban lehetséges, hogy a házon belüli felhasználás nem minősül visszaélésnek. Meg kellene kérdezni a fogyivédelmet és az NHH-t.
Vagy egy jófej Zúgügyvédet.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.11.04. 09:26:36

Nekünk nem volt bajunk a T-**$@zz* al egészen addig ameddig nem vittük át a számot a UPC-hez.
Innentől kezdve napi 5 telefon jött ajánlattal, kutatással, miegyébbel.
Mindkét helyen titkos szám volt, szóval elméletben nem adhatták volna ki...
A T-bosszú ilyen...
Undorító...

maincoon © 2008.11.04. 10:37:49

A digest-el most vagyok levelezésben, minden iratom, bizonyítékom meg van - ha érkezik tőlük válasz, akkor ebből homár-gyanús poszt lesz, mert ekkora hazudozást, átverést, szemétséget már az én toleráns személyiségem sem tud elviselni. Teljesen ki vagyok rájuk élezve és a termékbemutatókra.

Helianthus: volt egy múltkori poszt, ahol leírtam, hogy valószínű honnan veszik a címeket, hogyan lehet letiltani és hogy ezek a címek mennyibe is kerülnek nekik. Ha van rá igény, szivesen leírom megint, de feleslegesen nem akarok itt okoskodni. :)

maincoon © 2008.11.04. 10:40:50

bizonytalan 2008.11.04. 09:11:19
"ez a digest előbb megtalál mint az illetékhivatal, viszont rajta van a digestes levelen, hogy ki a címszolgáltató, le lehet csekkolni. (nem BM"

Itt van előttem egy digestes levél. Hol látom rajta, hogy honnan szedték a címem??

Egyébként én 4 hónapja költöztem és nekem is teljesen korrekt módon az új címre van postázva.

summerstorm 2008.11.04. 10:49:45

cigiző

nem csak a T nevű összeolvadt játszótársunkon belüli területről zaklatnak...
Engem múltkor az Invitel hívott fel, és kiderült, hogy nekik is kiadnak infót....
Viszont rosszul, mert valami X-né Gizikét kerestek az én számomon.
A számra visszakérdeztem, az jó volt, vagyis átverősen, de kiadnak számokat... csak rossz névvel, aztán oldja meg a kedves felhasználó.

É2I 2008.11.04. 10:53:22

@maincoon

Elméletileg valamelyik oldal legalján, jó apró betűvel, de rajta kell legyen.

Mi szépen le is tudtuk mondani a kedvező ajálataikat. Egyetlen levéllel.
Ezen mondjuk én is csodálkozok....

É2I 2008.11.04. 10:55:29

@Moooon

Ez csak egy trükk, mármint Gizikét keresni, aztán jól szóba elegyedni, ha már úgy is ott vagy a vonal végén.....

helianthus 2008.11.04. 10:58:28

Maincoon köszi, de nem kell, gondolom a körlevelek sokat segítenek az ilyeneknek. Azok ellen meg ideig-óráig tudok tenni, megbántani sem szeretnék senkit azzal, hogy ne küldjön vicces emailt. stb-t soha többé(tudom, hogy van olyan akinek örömet okoz, ha egy ilyet sok embernek tovább küldhet), mert megy tovább és viszi magával az én címem is. Mondjuk, ha továbbküldésnél legalább az addigi felhalmozott címzetteket kitörölné mindenki, lehet, hogy javulna a helyzet.

Bizonytalan, nem BM Ok, de akkor ki? Mert azért fura, hogy pl. a biztosítóm, nyugdíjpénztáram stb. akiknek BEJELENTETTEM a címváltozást, még 2-3-X (ez egy sorozat, a(n)=a(n-1)+1; lehet folytatni!) év múlva is a régi címre küldik a dolgaikat, ezzel szemben a REaders telesen percre készen postázza a fantasztikus nyerési lehetőségeket tartalmazó küldeményeit. És soha az életben nem rendeltem tőlük, nem leveleztem velük, még az újságot sem vettem meg egyszer sem. Na erre varrjatok gombot!

Kodomo 2008.11.04. 10:58:51

Önkormányzatnál le van tiltva a címed kiadása? Mert ott (és a BM-nél) pénzért listákat lehet vásárolni legálisan.

helianthus 2008.11.04. 11:01:51

Irén, melyik címről tudom őket lemondani? Az összes eddigiről és esetleges ezutániról is? Egyébként laza mozdulattal szoktam kidobni a küldeményeiket és nem ezzel van a baj, csak egyszerűen tiszta skizofrén érzés, amikor megérkezik az újabb küldemény egy új címemre. Most akkor megfigyelnek vagy nem? Keresek és semmi. Semmi, keresés az adások között, éjjel-nappal. Semmi.

maincoon © 2008.11.04. 11:05:48

Én személy szerint arra a BM-nél található adatbázisra gondoltam, hogy le lehet tiltani, hogy a pénzért vásároló cégek ne kaphassák meg. Ügyfélkapun keresztül is lehet, akkor ki se kell mozdulni és le van tiltva.
Bár ez nem zárja még ki 100%-ban, hogy máshonnan vegyék meg a címedet, sajnos. Én teljesen kikészülök tőlük.

helianthus 2008.11.04. 11:06:43

Kodomo, hát az pont nincs. rémálmomban sem gondoltam volna, hogy önkormányzatok az adatvédelmi törvény vagy mi a fene ellenére PÉNZÉRT árulja az adatokat. És ez még legális is. Ez tényleg komoly? Hát ez már abszurdisztán. Mégha a ráckevei strand büféjében árulnák egy kék platós IFA-ról illegálisan, de így? :)
És mi van, ha egyszer valaki megharagszik rám és tegyük fel meg akar verni? Bemegy az önkire, hogy -Csókolom XY hol lakik mert lenne vele egy kis dolgom, tessék itt van 5 lepedő? -Igen kérem máris diktálom a címet. Telefonszámot ne mondjak?

maincoon © 2008.11.04. 11:06:59

Most szkennelem a digest adatforrásának leírását, pár perc és felteszem valahová

AlulírottFentemlített 2008.11.04. 11:13:44

Én sohasem nyomnám meg az egyes gombot, bárki is hívott.

C._de_Berzsián 2008.11.04. 11:16:05

Áh, én zaklatni szoktam a zaklatókat:
- Jónapotkívánokkkisbellavagyok a tökönbökömkft... blablabla
- Csókolom! Tessék mondani, mi van eladó?
- (kis hökkent csend) ööö az üdülési szokásairól...
- Csókolom, ebben a válságos időben kinek van még módja üdülészni?
(Zombi megpróbál visszaterelni a szokott kerékvágágásba)
- megkérdezhetem, hol voltak legutóbb üdülni?
- Igen!
....
Azért itt már le szokta tenni.
Tulajdonképpen szánom a zombit, elvégre nyilván ez a munkája, meg minden, viszont mégsem, mert ha egyszer eladta a lelkét a zaklatóknak, hát ne csodálkozzon, hogy visszazaklatom.

maincoon © 2008.11.04. 11:19:29

From:
Sent: Tuesday, September 02, 2008 8:58 AM
To:
Subject: Értesítés

Tisztelt (*******)!

Értesítjük, hogy az Ön által elektronikus úton benyújtott
'Adatszolgáltatás letiltása a személyiadat-és lakcímnyilvántartásból'
(ügyszám: ******, az ügy alanya: ******)
nyilatkozatba foglalt adatletiltás iránti igényének a hatóság helyt
adott. Az Ön személyes adatainak szolgáltatására vonatkozó tilalom
a személyiadat- és lakcímnyilvántartáson átvezetésre került.
Ezen időponttól a nyilvántartásból történő adatszolgáltatás a
tilalomnak az Ön általi feloldásáig szünetel.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatszolgáltatás letiltásáról szóló
tájékoztató elolvasásáról, és az abban foglaltak tudomásul vételéről
szóló nyilatkozatát is regisztráltuk.

A tájékoztatóban foglaltak közül adatletiltási jogának gyakorlásával,
illetve a nyilvántartásból történő adatszolgáltatások során annak
érvényesítésével kapcsolatban az 1992. évi LXVI. törvény következő
rendelkezéseire hívjuk fel a figyelmét:

- nevéről, lakcíméről, személyazonosító adatairól - függetlenül attól,
hogy élt-e adatai letiltási jogával - más polgárnak, jogi személynek vagy
jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adatszolgáltatás teljesíthető,
ha azt törvény, nemzetközi szerződés, vagy viszonosság előírja, illetve
ha a kérelmező az adatok felhasználásához fűződő jogát, vagy jogos érdekét
okirattal igazolja,

- az adatszolgáltatási tilalom nem terjed ki a törvény alapján teljesített
adatszolgáltatásokra, így különösen a helyi önkormányzatok, a honvédelmi, a
rendészeti, a választási és az adóigazgatás valamint az egészség- és
nyugdíjbiztosítás szerveire, továbbá a bíróság, az ügyészség, a bűnüldözés,
a büntetés-végrehajtás szerveire és a nemzetbiztonsági szolgálatokra,

- a jegyző vagy a Központi Hivatal megkeresésére az adatszolgáltatási tilalmat
eseti jelleggel feloldhatja, de az eseti adatszolgáltatást követően az
adatszolgáltatási tilalom továbbra is fennáll.

Üdvözlettel:

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Hatósági és Felügyeleti Főosztály
Népességnyilvántartási Osztály

helianthus 2008.11.04. 11:21:41

Ok Maincoon, tehát nincs remény. Talán ha kiköltöznék Hagyma mellé Ámerikába, bár akkor meg az ámerikai readers zaklatna, ki tudja ők meg már milyen szinten teszik ezt (személyesen megjelenik 5 nagyajtós szekrény szintű ork és kedvesen megkérnek, hogy vedd már meg a lapot?)
Amúgy látom sikerült elvinnem a postot egy kicsit az eredeti témától, ezúton is elnézést kérek a szerkesztőktől, de nem tehetek róla, hogy az én aggályaim jobban érdekelték a kommentelőket, mint a post írójáé. Talán azért lehet ez, mert ez a téma már többször felvetődött, ezzel szemben az RD-t még nem ollóztuk ki. Vagy nem.

helianthus 2008.11.04. 11:25:14

HÁ-HÁ-HÁ, azt hiszem felfedeztem a kiskaput: "jegyző vagy a Központi Hivatal megkeresésére az adatszolgáltatási tilalmat
eseti jelleggel feloldhatja, de az eseti adatszolgáltatást követően az
adatszolgáltatási tilalom továbbra is fennáll." Pofonegyszerű, megkenem a jegyzőt, hogy kérje le az adatokat, aztán tőle veszem meg!!!!

É2I 2008.11.04. 11:27:40

@helianthus

Már nem tudom, sajna, olyan régen nem kaptam cuccot tőlük, szinte már hiányzik ;)


Simán úgy meg náluk, hogy kiküldés előtt megveszik a cím adatbázist, csekkolják, ha változott aktualizálják. Ez sima és ügyes üzletmenet, mégha jelen esetben ez zavaró is. De, ha mondjuk van mobilod sokkal többet meg lehet rólad tudni, úgyhogy felesleges a paranoia, mivel kikerülni a követést már úgysem tudod...

Mondjuk a cím adatbázis frissítésnél így kellene működni mindegyik szolgáltatónak. Az összes állami hivatalt meg közös adatbázisból üzemelteni, így nem kellene ezer helyre a cím változásod lejelenti. Na majd csak beleér a kezem a bilibe.....

maincoon © 2008.11.04. 11:28:20

Mindenhol van kiskapu :(((

Amúgy az én esetemben, a fenti képen is látható, amit belinkeltem, hogy egyértelműen a BM nyilvántartóból szerezték meg a címemet. És mondom: naprakész, mert 4 hónapja költöztem.

Félelmetes és egyúttal rendkívül bosszantó!!!

Üvege$ 2008.11.04. 11:29:08

Most költöztem, és már jött is a T személyesen vmi listával, amin még az előző tulaj szerepelt:
-hogy itten hát meg hogy nincsen-e telefon-e he?
-Hát nincs mert az eladó lemondta. (külön megkértem rá!)
-De hát az hogyan, nem kell telefon?
-Vezetékes NEM.
-Miért??? (gonosz arc!) és hol van az XY úr?
-Bocs nem én vagyok. Ő meg jó messzire költözött. Egyébként meg azért, hogy ne küldjön boldog boldogtalan faxot nekem este nyolc körül a vezetékes számra.

Megpróbált még rábeszélni, hogy de mennyire jó is az ha lemerül a mobil, de résen voltam és megkérdeztem, hogy kifizeti-e helyettem azt az évi cirka 40,000Ft-ot a semmiért, plusz a felesleges zaklatásokért? Nem.

maincoon © 2008.11.04. 11:29:22

Na akkor figyeljetek, még egy linket berakok, csak hogy akkor már kerek legyen történet.

Pill.

papucsbojt 2008.11.04. 11:34:28

mondjuk a paickutatas es a telemarketing nem ugyanaz. ez amugy nagy problema, hogy lassan nem lehet piackutatast vegezni, mert a gagyi telemarketingesek annyit maceraljak az embereket, hogy azok meg akkor sem valaszolnak, ha TENYLEG semmit nem akarnak rajuk sozni.

CID 2008.11.04. 11:34:58

Azt azért, megjegyezném, hogy a titkos szám szolgáltatás, és az adatkezelési nyilatkozat kicsit más.

4rthas 2008.11.04. 11:41:06

Pls katt erre, hogy megkapjam a diákmelómat, előre is kössz:

highpony.atw.hu/

maincoon © 2008.11.04. 11:42:35

Tehát:

1. Kérem adataim törlését a DR-nél.
2. Letiltatom az adatszolgáltatást a BM-nél.
3. Jön az e-mail a BM-től, adataim letiltva.
4. Jön a levél a DR-től, adataim törölve, 2008.09.08. kepfeltoltes.hu/view/081104/level1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
5. Ennek ellenére jön a levél a korábbi ügyfélszámra hivatkozással a DR-től, 2008.10.20:
kepfeltoltes.hu/view/081104/RD1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
6. Reklamáció elküldve nekik és enyhe fenyegetőzés fogyasztóvédelemmel és homárral. Erre a válaszra várok jelenleg.

Alternatív 2008.11.04. 11:52:09

maincoon!

Ez pont az az eset, ami tételesen benne van az adatvédelmi törvényben. Ezt nem a fogyasztóvédelemhez kell beküldeni, hanem az adatvédelmi biztoshoz. Ezt nem lehet megmagyarázni, ez nyílt törvénysértés, kapnak majd érte rendesen.

maincoon © 2008.11.04. 11:55:13

Alternatív: köszi.
Megvárom a válaszukat és a komplett anyagot küldöm majd tovább.
(Ezt akartam homár-posztként, de már lemondtam róla, nem lenne már érdekes.)

C._de_Berzsián 2008.11.04. 12:01:55

Egy nap eltéréssel hívott fel Fletó és Ovi.
Mindkettő bunkó volt, mert kérdeztem, hogy van a család, meg ilyeneket, meg mondtam volna, hogy szerintem hogy kellene, de a szavamba vágtak, és csak mondták-mondták...

C._de_Berzsián 2008.11.04. 12:03:46

Amikor nem csak bosszant a dolog: 1%-os adóért ácsingózók hívásai: sírós kisgyerekhang, tudatosítja bennem, hogy mekkora érzéketlen tahó vagyok, mert nem nekik adtam, és szégyelljem magam, mert miattam éheznek... Áhhhh!!!!

Pista Bácsi 2008.11.04. 12:04:21

Nekem még soha semmit sem küldött a Readers Digest...

Utazás, ajándék megnyeréséről se szokott telefonon felhívni senki...

Ezek szerint nem vagyok sikeres ember :-(

Vagy az lehet az oka, hogy vonalas telefonom nincs, a mobilom meg céges?

C._de_Berzsián 2008.11.04. 12:05:04

Amikor nem csak bosszant a dolog: 1%-os adóért ácsingózók hívásai: sírós kisgyerekhang, tudatosítja bennem, hogy mekkora érzéketlen tahó vagyok, mert nem nekik adtam, és szégyelljem magam, mert miattam éheznek... Áhhhh!!!!

C._de_Berzsián 2008.11.04. 12:08:20

hoppá...ez kétszer elment.
:(

Primavera 2008.11.04. 12:30:53

maincoon 2008.11.04. 11:42:35

Megragadom a lényeget:
Mi az a DR? Doktor?
És BM? ;)

wagabound 2008.11.04. 12:43:02

Nem kell kiadni és kikérni semmiféle telefonszámot. Telefonos marketingestől tudom, hogy egyszerűen egy bizonyos (szám)logika szerint végighívnak minden számkombinációt, és ha a hívott számon van tulaj, és fel is veszi, akkor bingó.

maincoon © 2008.11.04. 12:43:51

Primavera:
aha, doktor :D most látom, hogy RD :D
bm: nincs ötletem ;)

Bezmag 2008.11.04. 12:47:22

"akik mobiltelefonalasi szokasaim felol erdeklodtek."

6 elemi felett illene nem összekeverni a T-Home-t és a T-Mobile-t...

Manci néni 2008.11.04. 13:18:04

Ámbörök!

Ágyszérű jaz megoldása a dógoknok:

Mogyeriuruszág.hun reggisztrálni, Ügyfílkapu-n béjelentköznyi, aztán adatszógátattást letíttatnyi. Ennyi. Azt körűbelű 2-3 hónap múvaa gyün a levé', hogy jó' letították. Azt akkó nem talá' mög az a rohatt Dídzsöszt, vagy hogyarossebbe híjják....

Ín is így csinyátam e, azt' sikeres embör-e vagyok?

Na szerbusztok fijajim! Sokszor puszillak:
A Manic néne

maincoon © 2008.11.04. 13:39:30

Manci nénje:
08.29-én indítottam el ügyfélkapun keresztül az adatszolgáltatás letiltást.
09.02-én már vissza is igazoltak, hogy megtették.

Úgyhogy szerencsére nem is kell ennek 2-3 hónap :)

És igen, sikeres tetszik lenni :D

VilMarci 2008.11.04. 13:53:59

Maincoon:
RE: kepfeltoltes.hu/view/081104/RD1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egyébként sem szeretnék semmilyen kiadványt kapni egy kiadótól, amelyik egy DM levélen képes leírni a "KAZÁRÓLAG" szót...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2008.11.04. 14:02:25

maincoon!

Nem értem, Veled, miért bénáznak, nekem elég volt egy telefon, hogy mostantól hanyagoljanak az anyagaikkal, azóta nem jött.
Néha én is lehetek sikeres... (Vagy szerencsés.)

maincoon © 2008.11.04. 14:03:04

VilMarci: igen, láttam én is :[

Én sem szerettem volna és soha semmilyen kapcsolatban nem voltunk egymással, semmit nem vettem tőlük. Zaklatásnak minősítem a sorozatos leveleiket.

Void Bunkoid 2008.11.04. 14:34:24

Pista bácsi télleg nem sikeres ember, mert még telefonra sem telik neki. Még egy feltöltőkártyás akciós vodkafonosra sem. De internetre úgylátszik igen.

Amúgy meg unalmas má' a telemarketinget szidni, ennyi erővel szervezhetnétek népfelkelést az ÖSSZES reklám-médium ellen, hiszen egyikre sem vagytok kíváncsiak, mégis jönnek a képetekbe. A tévéreklámoktól az itt előugráló bannereken át az óriásplakátokig, meg az autószerelőtöknél ezerrel a képetekbe villanó márkanevekig.

A reklámnak ez a lényege, hogy erőszakosan, kérés nélkül nyomatják az emberbe, amit később úgyis kénytelen elfogadni és sodródni vele, mert ezzel is "halad". Ha ez nem lenne, nem lenne blog.hu sem, még mindig az internettós fórumozásnál tartanátok, és még mindig Uhrin Benedeken meg a csöppedt rászáradt dallas.mpg-n röhögnétek :P

Void Bunkoid 2008.11.04. 14:36:38

ja, és a "rulez" meg "sirály" kifejezések is még mindig divatosak lennének xD

ceetrom.izu.banan 2008.11.04. 14:37:59

hehehe... a T-fos bekaphassa...
Kikapcsoltattam a telefont... tegnap már nem is működött...

Void Bunkoid 2008.11.04. 14:38:17

Sőt, alapvetően az öt vagy hat évvel ezelőtti szigeten elhíresült gerapppaaa is - egy reklám volt. Gerappázni mégis trendi dolog volt. Legalábbis egy hétig :)

helianthus 2008.11.04. 15:39:28

Maincoon bocs, hogy lelőttem a postodat. De várjál pár hetet, aztán újra elő vehetjük!

Void Bunkoid 2008.11.04. 14:36:38
Mér a rulez meg a sirály már nem divat? akó most mit mongyak hó' divatos legyek kedves?
Annyira bírom az ilyen hozzászólásokat, nap mint nap tanulok valami újat. Amúgy meg gerappa!!!!!!!!!!!

maincoon © 2008.11.04. 15:43:23

chicken · 2008.11.04. 14:11:31
Biztos elhunyt hozzátartozó hagyatéka a RD előfizetés...

Amit fent leírtam az csak a párom kálváriája. Anyunak is küldözgettek leveleket, együtt írtam meg nekik ajánlott levélben a két név és cím törlését, mindkettőre válaszoltak, hogy törölték.
Úgyhogy ezt a sztorit szorozzátok 2-vel, mert ha támadom őket, akkor 2 személy nevében teszem. 2 véletlen hibát csak nem követnek el.
Aputól pedig nem ezt örököltem :( Nemrégen halt meg :((((((

wattafilling 2008.11.04. 15:43:57

Mikor lesz már a 't' valóban a múlt idő jele?

maincoon © 2008.11.04. 15:44:51

Helianthus: semmi gond. Ha majd válaszolnak (az tényleg lehet több hét is), majd meglátjuk éppen lesz-e erőm velük szembe szállni vagy egyáltalán kell-e.

Ofélia . 2008.11.04. 15:47:01

A reklámok nem elkerülhetők.

A számítástechnika csak rombolt a helyzeten mivel egymillió ember összes adatát el lehet lopni egy zsebben elférő ketyerén.

Én a sok telefonos hívást a nem veszek semmit címü felkiáltással szoktam kezelni kivéve gyilkos számok alatt mert akkor a hívó megemlegeti a magyarok istenét.

Az adatlopásért pedig felesleges ágállni m9ivel egy ember már nem 5 Db hollerith kártya és valós piaca van.

Gilderoy 2008.11.04. 16:15:05

Saját kutatást lehet végezni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.04. 16:25:05

helianthus
el kell keseitselek, meg a hazba se teheti be labat idegen csak ahregisztral
ezeket a telfonos baromsagkat meg torvenyileg megtiltottak olyan 2 eve
hat a postaladaba tesznek neha ezt-azt de csak a postas teheti es termeszetesen a postaladak mellett van egy szemeteskuka

lutria 2008.11.04. 16:47:45

Én a T-mobilnál vettem részletre egy mobilt,és talán ezért hivogat az OTP ajánlatokkal és a múlt héten valami luxx kft-úgyhogy nyilvánvaló hogy eladták a telefonszámomat.

Ofélia . 2008.11.04. 16:50:52

hagyma: ott még van póstás és odamegy?.

Nem csak nyugdíjnál? hihetetlen.

A söröd megvan a választásra?"Hímpálcaregeneráló szer"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.04. 16:55:07

naponta ketszer jon
jobbkormnyos kocsival
es szombaton is egyszer
sor megvan
Mary delutan savaz
mindn OK

Ofélia . 2008.11.04. 16:59:05

lutria: Hát ezt mondtam bármilyen adat valós értéket képvisel bármikor ellopható.

Miröl nyüglödünk?

Void Bunkoid 2008.11.04. 17:11:41

helianthus 2008.11.04. 15:39:28

Hát honnan tudjam hogy most mi a divatos, nem vagyok már tizenéves. De majd csinálok egy emozenekart és bemikrofonozom a táncteret, koncert után meg kielemzem :P

Ofélia . 2008.11.04. 17:33:27

Void: Nem elemezni kell csak fizetni.

Hagyma: Van még söröd?. Valahol olvastam, hogy drágán vetted.

csege516 2008.11.04. 17:33:43

biztos nehezére esik az embereknek ebbewn a rohanó világban a kéretlenül telefonálónak aztmondani,hogy bocsi,nem érek rá,és letenni.biztos kurvára zavarja a kis egócskájukat,hogy hogyan merészeli bárki is őket kéretlenül zaklatni!!hová jut ez a világ!szerintem ez szánalmas csíraság!engem zaklathatnak,nem leszek kevesebb ember attól,ha felelek az idióta kérdésekre,mert kb vágom,h a szerencsétlen kislány a telefon túloldalán ebből él,mert kurvára nincs más lehetősége(valszeg egyetem mellett csinálja)nem érzem a zaklatást a személyem elleneni támadásnak.szoktak is hivogatni,segítek nekik.ennyi

Bezmag 2008.11.04. 17:42:21

Nos, pontositsunk.

Gergely sajnos téved ugyanis nem volt letiltva tehát engedélyezve volt a kutatási és marketing megkeresés. A száma is szerepel a tudakozóban.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2008.11.04. 17:44:10

csege, drágám, ezekszerint még nem jártál úgy, hogy a most nem érek rá szöveg után azért nem tudtad letenni, mert szánalmas csíra módjára az illető ügynök azt tudakolta erőteljesen, hogy akkor mikor zaklathat, amikor ráérsz?? De nyugodtan segíts nekik, senki nem gátol meg ebben. Én pl. nem hazudom egyiknek sem azt, hogy nem érek rá, mert ráérek, csak qrvára nem érdekel semmi, amit kínálnának. Ezért zaklatás. Meg azért, amikor felébresztenek, amikor szemét módon beszélnek velem - nem egy volt, nem kettő, sajnos - amikor 5 percenként más szegény kislány felhív ugyanazzal az üggyel kapcsolatosan ugyanattól a cégtől, stb. Tényleg, hová jut a világ? Amikor a legszebb kifejezés a vágod??

Ofélia . 2008.11.04. 18:07:32

csege Édes egyszem lelkem egyben egyetértek veled, hogy ez egy szánalmas kényszermeló.

DE sajnos hazánkban volt egy korszak amikor a telefon kiváltságnak számított és mikor megcsörrent nem azért telefonáltak emberkék, hogy olcsóbb telefont vagy egyébb baromságot áruljanak hanem mert probléma adódott.

Ez a korosztály velem együtt ki fog halni tehát természetes lessz, hogy nem kap az ember gutaütést, hogy a kádbol, vacsora mellöl, szundikálás közben, dugás közben,"ámbár a mai korosztály simán abszolvál egy beszélgetést", rántotthússütés közben, kábelezés közben, csörög az a szar és a telefonálási szokásaimrol érdeklődnek.

Ami természetesen megszerezhető a számlák által mint a többi lopott és jó pénzért eladott adat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.04. 18:16:01

ofelia
hihhetetlen tegnap minden sor 1 dollarral dragabb volt
marmint pakkja
en leginkabb fel se veszem amugy a telefont ha nem irja ki az
ha megis szo nelkul teszem leh a ilyesmi
de mar ritkan jon mert tiltva van mint emlitettem

sasitomi 2008.11.04. 18:16:17

Jobb példa, mint a blogbejegyzés: vennem kellett egy Pannon feltöltőkártyás telefont sürgősen. Az egyik nagy hipermarket megfogod, fizeted, otthon aktiválod - szóbeli szerződéssel. A számot titkosra kértem, azóta is az, nem adják ki. Ellenben 3 nappal később engem is megtaláltak az "x milliót nyertem, csak egy 14,4E forintos feltöltőkártyát kell venni" csalással! Hogy is van ez? :))

Ofélia . 2008.11.04. 18:24:58

sasitomi: Nyerés ellen nins orvosság.

Titkos?????????. hehe

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2008.11.04. 18:38:13

Nekem is van vezetékes telefon, sajnos nem jövök ki olcsóbban a meztelen adsl-el sem..

naszóval le van némítva a kis prünnyögő, de régebben be volt kapcsolva a rögzítő hozzá, és unalmas perceimen meghallgattam. Persze ismerőseim mobilon hívnak, hogy a jó felezőmet lebeszéljem meg megejtek vele pár hívást... mondjuk még nem is ért utol DM / TM.

Amúgy meg valami olyan lehet a megoldás, hogy nem a bejelenetett címeden lakni, lehetőleg nem a tulajdonodban. Munkahelyen nem keresnek ilyen ügyben, nem is tudom hogyan tudják megoldani.. talán a jó ügyvédi háttér :)

csege516 2008.11.04. 19:42:59

ha már nem adok pénzt a csövesnek,nem igazán adom a használt ruháim a vöröskeresztnek, és nehogy a társadalom perifériájára kerüljek,szalon-szociálisérzékenységemet(Terézanya-pontokat gyűjtve)azzal tudom le,h szegény telefonos kidlánkának válaszolok a kérdéseire,mert nekik erre van szükségük,ha felhív.vki melegételt oszt karácsonyokor,én így"jótékonykodom"

grafitborz 2008.11.04. 20:16:28

Nem is kell semmiféle havidíjat fizetni a t-nek. Csupasz ADSL vagy kábelszerződés valamelyik alternatív szolgáltatóval és internettelefon ingyenes bejövő 0621-es számmal...Az interneten remekül lehet telefonálni...

DigiSample · http://digisample.hu 2008.11.04. 20:23:33

Én úgy tudom, hogy ez sajnos minden szolgáltatónál így van. Én is útálom, mindig meg is kérdezem a kellemetlenkedőt, hogy honnan tudja a számom. Felháborító, hogy ez itt így működhet.

Ofélia . 2008.11.04. 20:34:37

Ajánlok egy trükköt nekem elég sokszor bejön.

" Figyelmeztetem,hogy a beszélgetés rözítésre kerül "

Nem igen hívnak mégegyszer.

Tier Nan G 2008.11.04. 20:51:41

jo hat a zepter sem gyenge ezen a teren.
egyik gyenge pillanatunkban elmentunk egy termekbemutatora. hozzateszem szokasos nyertel ajandekot, ekkor, meg ekkor vedd at szoveggel jottek telefonon.
mondtam, hogy nem jo,megyek 2 oraval kesobb. persze valasz: az nem jo akkor ad masik napra idopontot. kerdem miert? jott a hadovalas.termekbemutatorol szo nem esett. KErdeztem milyen ajandek. valasz: szep jo, ertekes stb. de semmi konkret.:)
Jot szorakoztam. zepter= termekbemutato.
Nade, raertem, lassuk mibol tellett nekik csilli villi szekhazra.
valami edenyeket akartak rasozni a nepre, meg vakumos etelhordot, stb. csinaltak porkoltet 8 perc alatt( nem fott meg persze a hus, es amikor ezt meg mereszeltem jegyezni, meg jott a szoveg, hogy biztos pont kifogtam,stb.:)
A lenyeg: a vegen le kellett ulni beszelgetni egy aranyos holggyel, aki elkezdett kerdezgetni mindenfele szemelyes dolgot. mondtam neki, ez nem igy megy am, de csak nem hagyta abba.
Kitalalta, hogy nekunk milyen osszeallitasban lenne jo ez a szipiszupi cuccos.
kerdezem mennyi: na innen volt jo a moka.
elohuzott valami statisztikat hogy atlagos magyar csalad, ha a ganejukat hasznalja, ennyi, meg ennyi penzt sporol meg, es a torleszto ennel kevesebb, tehat azzal, hogy megveszem, az nekem hasznot termel. (rabaszott, mert sajnos a munkakoromet erosen fedik a statisztikak)
mondtam neki, hogy mutassa mar meg ki csinalta a statisztikat, es mi alapjan jott ez ki.( ez nem ment)
akkor megkerdeztem, mi is az atlagos magyar csalad, mert hogy ketten a kedvesemmel nem vagyunk azok, az is tuti. (ez sem ment neki)
ekkor jottem azzal, hogy en nem szeretek reszletre vasarolni, inkabb megveszem kp-re, aztan kesz. mondja meg mibe kerul summa. szerintetek? NEM MONDTAK MEG!!!!! elkezdtek hadolvalni a torlesztoket, meg hogy az milyen jo nekem. ergo, csak reszletre lehetett megvenni (20-30%thm term.)
csak gyozkodott. a vicc az volt, hogy valami tanoncfeleseg mellette ult, es probalt tanulni tole.:P
Itt mar erosen mulattunk.
MOndtuk csajnak.eskuvo lesz, arra kell a penz.es meg lekontrazta, hogy egy ilyen edenykeszlettel kell kezdeni a hazas eletet... anyad, nem erted, hogy gyujtunk???
MOndjuk, hogy hazat is akarunk epiteni, mert az jo, arra is kell a penz. erre: a konyhat meg kell majd tolteni valamivel, mondjuk zepter edenyekkel.
ez a tipikusan kiragadok 1 szot a mondatbol, a tobbit leszarom. Eppen ezzel akartam visszavagni neki, amikorra a kedvesem megunta,es takarodot fujt.
Szoval eljottunk ugy, hogy mai napig nem tudom mennyibe kerult az a sok szar.
Jah, es mi volt az ajandek? elektromos tuzgyujto. Amikor nagy boldogan atadtak, azt hittem letorlom a kepukrol a mosolyt...... De legalabb torhetetlen, elpusztithatatlan zepter altal kikiserletezet a NASA altal sem hasznalt anyagbol van. kar, hogy mar kotyog a nyele.... hasznaltuk vagy 10szer.

megyo 2008.11.04. 21:09:55

Életem legédesebb esete a nyár elején volt,3 nappal miután édesanyám felmondott a munkahelyénél, és élete egyetlen telefonszámát elhozta a cégtől.
-Jónapot, Önt keresem, megtaláltam?
-Meg...
-Az igazság, h xy-t (az anyukámat) keresem, nem találtam az adatbázisban a telefonszámát. Meg tudná adni esetleg?
-Nem, de itt ül mellettem, adom.

valamiért elsőre érdekelte anyukámat a dolog, pedig nem az a fajta, de aztán "majd még beszélünk" szöveggel lerázta.

Aztán csörög anyukám telefonja, 2 napra rá már megvolt. Anyukám jelezte, h nem érdekli a dolog, 10 perc hallgatás, majd visszhall, és letesz.

2 napra rá csörög az enyém, mondom mama nincs itt, meg amugy is dolgozom, szóval...
-Tudom, nem a mamát keresem, most önnel szeretnék beszélni.
-Nem érdekel.
-de biztosan érdekli, ha most leköt ennyi lét, vagy felvesz annyi hitelt, és van ilyen csomagja, úgy lesz olcsóbb...
-Nem, köszönöm nem.
-Értem, akkor gondolom blablabla...
-NEM!NEMNEMNEMNEM!

A végén még neki állt feljebb, orditott, h nem gondoskodom magamról, gyermekeimről, szüleimről, felelőtlen vagyok...

Megmondtam neki, h maga meg egy rossz ötlet.

Anyukámmal nem egy telefonszolgáltatónál vagyunk, tehát egyszerre több szolgáltató adatbázisával, és az ott szereplő címekkel kombinálgatnak.

Há kapják be.

2008.11.05. 00:42:49

megyo,

már többször elmondtuk, hogy nem szabad azt mondani, hogy nem érdekel. Szépen megkéred, hogy fejtse ki részletesen, hogy miről van szó, és félrerakod a telefont. 20 perc múlva belehallgatsz, hogy vonalban van-e még...

Egyébként édesanyám most arra jött rá, hogy a "nyugdíjasok vagyunk" kifejezés varázserejű. Üdülési jog/termékbemutató? "Nagyon érdekelne, de nem probléma, hogy nyugdíjasok vagyunk?" Már köszön is el a hívó udvariasan. Nem akarta elhinni, hogy ez ilyen egyszerű... :)

helianthus 2008.11.05. 08:40:00

hagyma 2008.11.04. 16:25:05
Valahol sejtettem, hogy ebben IS már előttünk jártok.
Amúgy mi a helyzet nálatok Obama ügyben? Te nem szavazhattál, mert még nem vagy állampolgár vagy más okból?

Void! Ez nem ér. Ha már megmondod mi a nem divat, akkor utána az a minimum, hogy megmondod, mi igen. Mától nem sirályozhatok meg gerappázhatok, akkor mit mondjak??? Teljesen kétségbe ejtettél. :D

al Dajjal 2008.11.05. 14:42:46

Bezmag!

Ahogy nézem, felesleges a küzdelem. A szerkesztő utazik a T márkákra. Mindent azonnal ellenőrzés nélkül kitesz, ami negatív a cégre nézve. És más postokkal ellentétben akkor sem hajlandó update formájában korrigálni, ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy
a.) Tévedés vagy egyenesen ferdítés a cikk
b.) Az eset a postoló hibájából történt meg.

Mindkét esetre volt itt példa már.

Bezmag 2008.11.05. 14:49:43

@ al Dajjal,

teljesen igazad van, mit is kell mondani a sünről :) ? Én vagyok a lelkiismeres hülye, hogy foglalkozom vele.

Amúgy meg helyén kell kezelni a Homárt, tudom én is hogy sok bénaság van a Cégnél meg más cégeknél is, de azért a helyzet ennyire nem tragikus.

szecsi 2008.11.11. 15:32:27

Az én tel.számom 3 éve titkos, mégis megtalálnak a különböző direkt marketingesek. Még egyikből sem sikerült kihúznom, honnan tudják... Legutóbbi "kedves" élményem az volt, amikor az üdülési szokásaimról érdeklődő hölgy szó nélkül bontotta a vonalat, mikor mondtam neki, hogy ettől a cégtől tegnap kerestek..
süti beállítások módosítása