Tékozló Homár

Megfagyasztott vendégek a szengotthárdi borhotelben (frissítve)

2008.11.25. 00:11 | szily | 375 komment


Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a szentgotthárdi polgármester. Sztori alant:


Rövid beszámolóval szeretném öregbíteni a szentgotthárdi Randevú Borhotel hírnevét.

November 22-23-án (az idei tél első igazán hideg hétvégéjéről va szó - ez a későbbiekben még szerepet kap) jártunk ott egy 16 fős baráti társasággal. Megérkezésünkkor átvettük a nyolc szobát, lepakoltunk, majd elsétáltunk felfedezni a várost. Estéhez közeledvén bevettük magunkat a földszintre, és elővettük a társasjátékokat, egy-két kólát, meg néhány csokit, szerintem sört is láttam vagy kettőt. És persze rendeltünk jónéhány üveg bort a hotel - nem túl olcsó - saját készletéből. A recepciós hölgy egyszemélyben volt segítségünkre mindenben, és nagyon kedves volt. Még poharakat is hozott - mindenhez. Jól elvoltunk, még nem is nagyon akartunk felmenni a szobákba, kivéve egy 8. hónapban lévő kismamát(!), aki rögtön jelezte is a recepción, hogy jéghideg a radiátor, viszont cserébe a nulla szigetelésen süvít be a cúg, ennek okán teljesen ki van hűlve a szoba.Erre azt a választ kaptuk, hogy
" - Ja igen, este 11-től reggel 5-ig nincs távfűtés, és itt is az van.
- Remek. Viszont hideg van a szobákban. Meg közel éjfél, még átcuccolni sem tudunk máshová ilyenkor.
- Ez van. A környéken ilyen a távhőszolgáltatás."
Mentségére legyen mondva, felajánlotta, hogy ad egy hősugárzót (mint említettem, 8 szobát foglaltunk el). Mivel más tenni nem tudtunk, gyorsan szétszéledt a társaság, mindenki előkezelte magát forró vízzel a fürdőben, és azon melegében bebújt az ágyba. A reggelre kihűlés előtt volt szerencsénk élvezni a szobák alatt teljes gőzzel üzemelő helyi hangulatjavító egységben torkaszakadtukból mulatozó népességet. Egyszerűen imádtuk, ahogyan részegen csapkodták a kocsmaajtót.
2 óra magasságában jeleztem ezt a problémánkat a recepciós hölgynek, aki a kedves mosolyon kívül mást nemigen tudott tenni a megoldásért.
Hajnal fél 5 felé a kocsma elcsendesült. Nem sokra rá kezdtem végre álomba merülni, amikor 6 tájában takarítás egyértelműen beazonosítható hangjaira riadtam (porszívó, szék- és asztaltologatás).
Fáztam, álmos voltam, és nagyon dühös. A csapatban az járt jól, aki túl sok bort ivott ahhoz, hogy zavarják a körülmények.

Reggel kezdés a recepción, ezígynemjó, 15 ezres szobaárért pláne. Válasz: ez van, I.J. Szeretnénk beszélni a tulajjal. Nincs itt, de szólnak neki. Jó, addig nem írogatunk panaszkönyvet. Nem sokra rá megjelent egy úriember, és bemutatkozott: Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere személyesen, és azért jött, mert hallotta, hogy panaszunk van. (nahát, micsoda figyelmesség, eljön a polgármester is!) Aztán a döbbenet. A dolgok rendezése helyett kioktatott minket magas lóról - lévén ő a hotel tulajdonosa - hogy honnan jöttünk mi, mert olyan a világon nincs, hogy a távfűtés éjszaka is menjen, hogy hozhattunk magunknak ide bármit (italok), mert ez elképesztő, ráadásul a hotel szabályzatával ellenkezik (habár senki nem szólt, mint említettem, poharakat is kaptunk ill. tisztességes forgalmat generáltunk a hotel készletéből is). És a hotel tökéletes, mert eddig egy panasz sem volt! Soha!
Panaszkönyv, bejegyzés, jópár aláírás, jópár szobaszámmal. Egyébként is: Tibor örülne, ha nem mennénk többet, ezt ki is fejtette részletesen. Megígérjük, nem megyünk. Több szót nem is válthattunk, mert feldúltan elviharzott. A legkényesebb kérdést - miszerint a hotel alatti kocsma is az ő tulajdonában van-e - már nem várta meg. Távozása után a hotel vezetőségének egy másik tagja (idősebb szőke nő), hasonló stílusban adta elő magát, mint a polgármester - gyakorlatilag ugyanazt szajkózta, mint ő, ugyanabban a hangnemben.
Így utólag a legnagyobb problémánk nem a zajos, hideg szoba volt, hanem a tájékoztatás hiánya. Ha ismerjük a feltételeket, biztos, hogy nem ezt a hotelt választjuk. Ezt ők is nagyon jól tudták. Sem a szobafoglaláskor, sem a szobák átvételekor nem szóltak a hiányosságokról, saját magunknak kellett ezeket megtapasztalnunk, olyan időpontban, amikor már szóba sem kerülhetett más alternatíva.

Megtaláltuk a vendégkönyvet is a neten, itt kértük, hogy a teljes tájékoztatás érdekében tüntessék fel a honlapon, hogy éjjel nincs fűtés, valamint a szobák alatt egy kocsma üzemel reggelig, és hangszigetelés híján ez zavaró lehet. Törölték. (Persze, hogy így nincs panasz. Egy se. Sose) Aztán megint írtunk, azt is elvitte a cica. A következő már meg sem jelent, vendégkönyv full cenzúrázva. Az utolsót azért printscreeneltem...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacs 2008.11.25. 00:16:55

Ede ide költözött?

Phoenicis 2008.11.25. 00:43:31

harmadiknak még beférek ha jól látom, és még végig is olvastam

Megvagy hadnagy 2008.11.25. 00:43:32

tul hosszu, valaki foglalja mar ossze!

Goo 2008.11.25. 00:50:59

Hehe, az én városom.

Megvagy hadnagy 2008.11.25. 01:00:46

biztos angolul beszeltetek, valld be!

tele1 2008.11.25. 01:42:24

Lehet reklámozni őket a ongo.hu/Magyarorszag oldalon, ismerje meg más is a kiváló szolgáltatásaikat.

kernelpanic 2008.11.25. 01:45:18

a kedves tulajt a sajat hotele falahoz fogja egyszer allitani majd a forradalom. addig is szarjanak hosugarzot.

Babett 2008.11.25. 01:52:12

Ételt, italt a szállodába bevinni általában bunkóság, sehol nem szeretik.

De ez itt mellékes, a fűtés teljes hiánya egy november végi éjszakán, a hangos mulatozás, és legfőképpen a tulajdonos bunkósága tipikusan olyan dolgok, amikre nem lehet mentség.

Szentgotthárdi Borhotel failed.

farkasgabi (törölt) 2008.11.25. 02:00:16

12 évig éltem Svájcban, és én teljesen megszoktam, hogy este 11 kor lekapcsolják a fűtést. Ezért én midnig estére fűtöttem be, aztán aludtam, mert én dolgozni voltam kint :) Egyébbként, ha már valaki máshonnan visz be cuccokat (cola, st.) legalább a szobájában igya meg, ez kicsit égő.... A polgármesterről meg, az összes kinti Magyar ugyanez a nagyképű fajta volt..... welcome home!!!!

blash 2008.11.25. 02:04:17

A csatolt kep olvashatatlan...

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 02:12:24

ellátása all-inhozív??? becsülettel?

gondolom azért a posztoló kapott egy VIP szauna-szobát és elfogadta! csak a vacogó kismama érdekében írt ide... :)

Romanista 2008.11.25. 02:30:28

bele se merek gondolni mi lett volna ha egyikőjük mondjuk ANGOLUL beszél!! áá

kéne már egy modern Rózsa Sándor ennek az országnak.

glad az egyetlen 2008.11.25. 03:27:42

Nehéz igazságot tenni.

Én megyeszékhelyen lakom és éjjel nincs füttés igaz nem nagyon érzem hiányát hiszen elötte 19-20 órát ment, annyi időalatt pedig ha nincs nyitva az ablak nem megy ki.
Ha szar is volt a szigetelés a hősugárzó az áthidaló megoldás,amit felajánlottak.
Amúgy ez a füttés módszer nem mindenhol van (szóval tévedett a polg.mester), de ez a leggazdaságosabb.

A kocsma szívás, a kaját bevinni nem illik, de legtöbb helyen elnézik.

Mindezek ellenére a vendéglátó szektorban nem illik lekezelően beszélni, mégha a kedves tulaj úgy is érzi igaza van. Ez nem erről szól.

glad az egyetlen 2008.11.25. 03:28:49

Ja és vendégkönyvet cenzúrázni se szép dolog.

Girhes macska 2008.11.25. 05:04:53

Látszik, hogy bunkó pesti vagyok, mert tágra nyílt szemmel és eltátott szájjal olvastam azt a részt "éjjel nincs fűtés, ez van".
Hátezthogy? Központilag lekapcsolják az egész városban, megyében? Spórolnak helyetted? Mi van, ha fázol, veszel hősugárzót magadnak?

Hans Lopkowitz 2008.11.25. 05:18:25

Itt Kaliforniában egy ennek felébe kerülő motelben ilyen nem fordulhat elő.

Szar ország, szar emberek.

mqqq 2008.11.25. 05:37:31

Viszont itt nincsenek erdőtüzek.

iguana 2008.11.25. 05:59:27

Az ominózus bejegyzés a vendégkönyvbe:

Kérem a szálló vezetőségét, hogy a panaszkönyvbe feljegyzett kifogásaink kivizsgálását a jogszabályokban előírt 30napos határidőn belül ejtsék meg. Kérem továbbá, hogy oldalukon informálják a leendő vendégeket, hogy a szobákban este 11-től hajnal 5-ig nincs fűtés, ill. hogy a szálló alatt egész éjjel nyitva tartó kocsma üzemel, amely a szobák hangszigetelése hiányában zavarja a pihenni vágyókat.

Kétszer törölték, utána lezárták a vendégkönyvet.

Szerintem korrekt.

Jah, szenvedő alanya voltam a történéseknek.

iguana 2008.11.25. 06:02:47

Kaját bevinni akkor lett volna bunkóság, ha a szállodában kapható lett volna. Az italokkal valóban hibáztunk, de talán magyarázható ez azzal, hogy nem mindenki bort iszik, aki szomjas. Mondjuk abból volt választék valóban. Cimboráim valami 6ezer forintos bort ittak meg, ha már ilyen helyen járunk. Én maradtam az ásványvíznél...

iguana 2008.11.25. 06:09:56

@s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 02:12:24
gondolom azért a posztoló kapott egy VIP szauna-szobát és elfogadta! csak a vacogó kismama érdekében írt ide... :)

Még csak véletlenül se. Egy "elnézést kérünk a kellemetlenségekért" sem hangzott el. Mondjuk ebben a stílusban érdekesen is hangzott volna. Meg rombolta volna a polgármester úr vélt tekintélyét.

Rejtélyes 2008.11.25. 06:23:34

Scripttel kéne vagy 5000 bejegyzés, azt kicsit nehezebben törlik :D Vagy pici deface minden oldalra, a képeket megbuherálni, mintha graffitis lenne :D

Ofélia . 2008.11.25. 06:34:08

Hehe Edéböl már polgármester lett?.

Polgármester ÚÚÚR?? még elvtársnak is silány.
Gondolom a fűtőmű is az övé tpikus döbrögi.

Fagyoskodjon aki megválasztotta.

LuGo 2008.11.25. 06:36:50

Egyszerüen csak átírták a kódot, és nem menti el azt amit hozzászólsz a vendégkönyvhöz. Teljesen mindegy hány bejegyzést tennél, ha meg sem jelenik.

ge-za (törölt) 2008.11.25. 06:56:01

Ismét a magyar mentalitás.
A vendégnek csak annyi joga van,hogy fizessen...

dr. _mmm_ 2008.11.25. 07:06:00

Azért az email címre még el tudunk küldeni pár százezer levelet.. csak hogy legyen mit olvasgatni a hideg téli éjszakákon. :))

Filo 2008.11.25. 07:19:44

Több, mint 30 éve élek távfűtéses lakás(ok)ban, de még soha nem laktam olyan helyen, ahol éjszakára leállítják a fűtést. Tényleg van, ahol ez a megszokott????

SzaMa 2008.11.25. 07:23:14

A T. Polgármester úr szarjon sünt! Egyébként nem értem, hogy hotelbe kaját/piát bevinni miért bunkóság. Én odamegyek és fizetek egy szolgáltatásért (a szállásért). Miért kéne nekem az ő sörüket/borukat/kólájukat/sós mogyorójukat/akármijüket megvennem csillagászati áron, amikor a sarki boltban töredékéért megkapom?! Tudtommal Magyarországon tilos az árukapcsolás.

dr. _mmm_ 2008.11.25. 07:27:12

MartonSz
Akkor te a húst is viszed ha étterembe mész? Be lehet vinni. És nem is szólnak érte. De azt munkásszállásnak hívják.

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.11.25. 07:28:08

Szerencsétek, hogy nem kértetek kávét. Angolul!

Sir Mortzosch 2008.11.25. 07:28:17

Marosvásárhely/Erdély/Románia fűtés nonstop, 20onfokok a lakásban. És nem csillagászati árakon.
Lehet szidni Romániát.. imádom a sebességet, mondta a csiga és bedőlt a kanyarba.
loccs a vérház anyatárs.
a pógármester meg nyaljon sünt.

Matiz Papa (törölt) 2008.11.25. 07:28:32

Idézet a honlapról:
Klímás szoba felára: 4.000,- Ft/éj.
Nyílván ez a klíma fűt is. No akkor mi a probléma? Ha nem fizettél érte, nem kaptad meg. Csókolom.

guga 2008.11.25. 07:32:13

Szegény szengotthárdiak, ha ekkora emeletes, tufa a polgármesterük, milyen lehet a közszolgálat?

Szarjon vegyes tüzelésű kazánt, akciós szalmabálákkal!

Hja, t. polgi! Gondolom valamelyik nyelves alattvalója siet tájékoztatni róla, hogy kikerült a szállodája az index címlapjára :)

Kívánom magának, hogy élvezze sokáig a saját szállodája vendégszeretetét, ha már elkopnak a vendégek.

Midkemia 2008.11.25. 07:33:24

Hozzátartozik a történethez, hogy a szobák ára nem áll egyenes arányban az árral. A hideget kivéve a fürdőszobában lepergett fuga és a kád szélén félig elrohadt sziloplast szigetelés valahogy nem illik a képbe.

Piát akkor bunkóság bevinni egy szállodába, ha ott helyben bár üzemel, itt nincs bár, illetve a szobákban elhelyezett házirend sem tartalmazott ilyen kitételt. Nem beszélve arról, hogy összesen 4 sört és egy 0,5 literes Becherovkát vittünk be. Ez nem akkora mennyiség ami gondot okozhat, de valamit még a bunkó vendégek fejéhez kellett vágni.

Viniczay Tibornak üzenem:

Minden jóban van valami Tibi! Kivéve Szentgotthárdot.

A dolog a fogyasztóvédelemhez is el fog jutni. A polgármester úr meg forduljon a fagyasztóvédelemhez.

Benzinszivo Szunyog 2008.11.25. 07:35:53

Glad az egyetlen 2008.11.25 03:27:42

Ha szar is volt a szigetelés a hősugárzó az áthidaló megoldás,amit felajánlottak.

1 hősugárzó volt a 8 szobára! Akkor ez hogyan megoldás? Félóránként átcipelik a következő szobába, vagy hogy?

guga 2008.11.25. 07:40:39

Szengotthárdot ne büntessétek csak azért, mert egy fostartály a polgármester, egyszer majd leváltják.

Hja, ha már ilyen kellemes, igaz magyar mentalitásról biztosította a kedves vendégeket, nem ártana vissza kézből utána járni, hogy minden tiszta e a szálloda körül.
Kis apeh kontroll tuti jót tenne neki, esetleg csipetnyi antsz, fogyasztóvédelem, hjaj lenne még ötletem :)

guga 2008.11.25. 07:43:17

Hja, hülye iguana még írta is utazás előtt, hogy: nahhh, megyünk lazulni Szengotthárdra :)

Nem számoltak azzal a ténnyel, hogy a polgi "vendéglátásból" él.

anyahajókabinajtóhajtogató 2008.11.25. 07:47:21

Október 23.-án jártunk (majdnem) ugyanígy egy vendégházban a bükkben. Ott akkor hajnalban -1c fok volt, fűtés volt este 10 körül amikor elaludtunk de hajnali 1-kor arra ébredtünk, hogy az alig szigetelt házban 15fok van:((
Reggelig hánykolódtunk, összebújtunk a legkissebb gyerkőcünkkel, zoknit adtunk rájuk stb... Közben azt vízionáltam, hogy ha reggel nem kapcsolják vissza folyamatosra a fűtést (sűrű elnézések közepette) akkor bemegyek az egri tescoba vagy valami barkács áruházba és veszek egy ipari méretű (és fogyasztású) hőlégbefúvót, aztán a hátralévő napokon azzal oldom meg a fűtést az ő villanyszámlájukra... Szerencsére a 3 db kétszintes apartman magába foglaló ház másik szélső apartmanjából reggelre már szóltak a tulaj néninek aki pironkodva jött elnézést kérni. Nem ő volt a hibás hanem a középső apartmanban lévő társaság egy tagja akinek melege volt így lekapcsolta a fűtést... Azt nem tudta, hogy az egész ház fűtésének termosztátja van az ő apartmanukban! Így végülis senki nem volt igazán hibás és happy enddel zárult a kis kaland.
95' körül dolgoztam a csillebérci ifjusági központban, ott akkor 10-és 6 között központilag lekapcsolták a fűtést... Csúnya dolog volt dehát az mégsem egy nívós hotel...

A tisztelt polgármester elvtársnak pedig kívánom, hogy veszítsen el sok vendéget az eset kapcsán és dögöljön éhen a "kedves" nagyságos asszonnyal együtt!

BalatonfürEde 2008.11.25. 07:47:29

Tibort személyesen treníroztam...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 07:47:35

Ehh, EDE érdekeltségű-e a szálloda?
A sünökkel vajon hogy állnak-e? Szartak-e már eleget-e? Novemberben a fűtés hiánya bocsánatos-e (NEM).
(Mi az hogy ilyen a távhőszolgáltatás, 11 után megfagy minden lakos a környéken, azt' reggelre felengednek vagy mi?!)

Mondjuk nekem az is meredek hogy 16 ember odamegy egy borhotelbe, és sört iszik :D

Mondjuk azokat sem kifejezetten értem akik nyilvánvalóan bulizni mennek valahova és korán lefexenek :) Bár lelkük rajta, én tuti csatlakoztam volna a lenti kocsmához (lehet ott tapasztaltak voltak és tudták hogy ott fűtenek egész éjjel)?

Hát, szóval szép kis hozzáállás, így a tegnapi Szőr Móricka után meg már meg sem lepő.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 07:52:56

"olyan a világon nincs, hogy a távfűtés éjszaka is menjen,"
Ez mekkora, mégis hogy a f*ba nem fagynak meg az emberek mondjuk Norvégiában, szerencsétlen?

(Mondjuk Magyarországon úgy látszik a távhőszolgáltatók tényleg átálltak a "díjbeszedés only" módra, mert a Pétáv is csak díjat szed, azt' langyos víz a max. amit a csövön nyomnak... Koppra tekerve felfűt 22 fokra? Sünt a Pétávnak is vastagon.)

iguana 2008.11.25. 07:53:54

@ColT 2008.11.25. 07:47:35
Mondjuk nekem az is meredek hogy 16 ember odamegy egy borhotelbe, és sört iszik :D

Mondjuk, hogy a borkedvelő srácok társasága miatt a többiek is ebben a hotelben szálltak meg.

iguana 2008.11.25. 07:57:00

@ColT 2008.11.25. 07:47:35

Mondjuk azokat sem kifejezetten értem akik nyilvánvalóan bulizni mennek valahova és korán lefexenek :)

A korán fekvés relatív. A terhes kismama volt az első, aki nyugovóra tért (volna), éjfél előtt. Aztán a "jó hírek" a többiek kedvét is elvették.

A bulizás meg relatív, mindenki másképp éli meg. Nem vagyunk asztalontáncolós füstöskocsma törzstagok, saját igényeink szerint próbáljuk meg jól érezni magunkat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:02:32

Aham. Amúgy nem bántásból írtam, mert ízlés dolga mindenkinél. Úgysem a ti hozzáállásotokkal volt a baj, hanem a tulajjal :/

Boo 2008.11.25. 08:03:27

Bizti nem tudtátok kimondani egyszerűen, hogy: FAHÉJ!

Akkor pedig fagyjatok meg!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:03:54

@iguana : Szintén ízlések és pofonok. Én sem vagyok sztalon tácolós-diszkózós pofa, sokkal inkább szeretek hajnalig füstös helyeken csücsülni sok jópofa emberrel meg sörökkel.
Esetleg ugyanezt valakinek a lakásán, haverok+sörök+zombifilmek kombóval :D

Fairy Girl 2008.11.25. 08:06:18

Filo 2008.11.25. 07:19:44
"Több, mint 30 éve élek távfűtéses lakás(ok)ban, de még soha nem laktam olyan helyen, ahol éjszakára leállítják a fűtést. Tényleg van, ahol ez a megszokott????"

Igen, pl. nálunk, Győrben is. Azonban a dologhoz hozzátartozik, hogy újak a nyílászárók, a panelt kívülről leszigetelték, tehát nem fagyoskodunk éjszaka sem (míg a korábbi ablakok alatt konkrétan behussant a hó).

Fairy Girl 2008.11.25. 08:07:27

ColT 2008.11.25. 08:03:54

:) Ez jól hangzik, bár a sört nem szeretem, de a zombifilmeket igen :)))

Amea 2008.11.25. 08:09:26

A plusz jófejség, hogy amikor átvettük a szobát, hideg volt. Én csavartam fel a radiátort, nem a személyzet egy fél órával érkezésünk előtt.
Szerintem nem mindenki tette ezt a társaságból.

Andris77 2008.11.25. 08:10:00

Én is megszálltam tavaly a hotelban. Szerencsére a parkoló felé nézett a szoba, így a kocsmából sokat nem hallottam. Akiknek a szoba a másik irányba nézett hasonló problémákkal küszködött, hogy hangos a kocsma. Egyébként maga a hotel nagyon színvonalas, remek reggelivel és nagyon jó szobákkal. Ha arra jártok, akkor ne a kocsma fölé kérjétek a szobát ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:10:44

@Fairy Girl : Opciós egyéb piák :D Film meg gyak. bármi, csak az elborult filmes haverok általában horror/trash/zombi vonal kedvelők :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:11:46

@Andris77 : És ne járjatok arra télen :D

Amea 2008.11.25. 08:13:26

...és ha gondotok van, ki ne merjétek nyitni a szátokat, mert jön a polgármester. :)

diego armando 2008.11.25. 08:15:05

Nyugalom a polgi nem ebből a szállodából él... Ez csak csepp a (beton)tengerben... :)


Banális kérdés:
amennyire tudom van klíma... miért nem kapcsoltátok be?

Totyabá 2008.11.25. 08:15:16

Nekem 1 picit fura az egész, olyan savanykás a szőlő feelingem van.

Kivesztek 8 szobát, felcuccoltok és tök hideg van. 16 emberből 1-nek se jutott eszébe, hogy ezt tisztázni kellene? Már abban a pillanatban reklamálnotok kellett volna, pénzt visszakérni és eltűzni 1 másik szállodába! Lehet, hogy így korrektebb lett volna.

Másnap reggel mire számítottatok, hogy visszaadják a lóvétokat és ingyen alhattatok? Vagy legalább felét? Vagy mit?

Ne érts félre, megpróbálok én együttérezni veletek, csak hát így logikátlanul nehéz...

Amea 2008.11.25. 08:16:52

Totyabá, olvasd újra. Odamentünk, felcsavartuk a radiátort. Az sehol nem volt kitáblázva, hogy este úgysem lesz fűtés, és a szar szigeteléseken elpárolog az addig felfűtött meleg is.

Amea 2008.11.25. 08:18:04

diego armando 2008.11.25. 08:15:05 - télre mi speciel nem kértünk klímás szobát. Azért :)
Nem volt klíma.

diego armando 2008.11.25. 08:22:26

Már ne is haragudjatok, de ha észreveszem,hogy szétfagyok, akkor lemegyek és reklamálok azonnal a klímás szobáért, ugyanezen az áron... És a kedves leányzó ti is tudjátok odaadta volna...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:28:42

@diego : Lementek, reklamáltak ha elolvasod még egyszer... Másnap reggel is reklamáltak... De sajnos ha nincs fűés akkor a reklamációtól nem lesz meleg...
Amúgy ki tudja milyen klíma van a hotelben? Lehet hogy csak hűtős. Azzal meg sokra mennek.

Totyabá 2008.11.25. 08:30:01

Amea: átolvastam, de nem találtam:(

"November 22-23-án (az idei tél első igazán hideg hétvégéjéről va szó - ez a későbbiekben még szerepet kap) jártunk ott egy 16 fős baráti társasággal. Megérkezésünkkor átvettük a nyolc szobát, lepakoltunk, majd elsétáltunk felfedezni a várost."

Pista Bácsi 2008.11.25. 08:30:47

1. Lehet statisztikát csinálni, hogy hol kapcsolják le éjszakára a távfűtést. Budapest, XIII. ker szerencsére NEM!

2. Hideg szobában teendő: lefekvés előtt inni, lefekvés után asszonnyal összebújni (15 év feletti házasság esetén párcserével :-)).

Amea 2008.11.25. 08:31:14

Totyabá: "este 11-től reggel 5-ig nincs távfűtés". Amúgy van.

Herlock Sholmes 2008.11.25. 08:35:37

Legközelebb vigyétek magatokkal Palkovicsnét a laptoppal. Meg batzpapucsot is.

diego armando 2008.11.25. 08:36:07

Fűtős a klíma - tudom...
Azt meg nem hiszem el, hogy nem lehetett volna este valamit tenni...
Most vagy kevesebbet kellett volna inni, vagy többet, akkor lehetett volna megoldást találni... :)

Amea 2008.11.25. 08:36:07

Pepin: ha nem bírod kimondani, hogy FAHÉJ, faggyá'meg :)

Pepin bácsi 2008.11.25. 08:36:10

ott a pont Pista Bácsi ! :)

Impega 2008.11.25. 08:36:50

Amea 2008.11.25. 08:36:07
LOL

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.11.25. 08:36:58

Mindenütt jó, de legjobb, ha nem megyünk sehova.

Pepin bácsi 2008.11.25. 08:43:02

Én nem fogok megfagyni, hajnal ötig pálinkáztam a borhotel kocsmájában. Asztalontáncolás is volt.

De a kedvedért kimondom: CINN, CINN, FAHÉJ!!!!

Editor Bob 2008.11.25. 08:44:06

Ez vajon az a Viniczay Tibor, aki régen Fehérváron volt, és az MDF-ben is benne volt? Egy időközi választáson kaptak a cégei egy APEH vizsgálatot, mert nem lépett vissza a Fideszes jelölt javára. Nem is tudtam, hogy polgármester lett.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:45:59

@Diego : Honnan?

"Azt meg nem hiszem el, hogy nem lehetett volna este valamit tenni..."
Mit? Ha 11kor közlik, amikor lemész hogy hideg van, hogy egész éjjel nincs fűtés, akkor mit teszel...

Lári-Feri 2008.11.25. 08:46:37

Életemben nem hallottam ilyet, hogy éjszakára lekapcsolják a fűtést.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 08:46:38

en mindig a lencset felejtem el angolul
a fahejjat nem
de Maryt felhivom es megmondja

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 08:47:13

@Editor Bob : Ehh, ha elég nagy seggfej valaki akkor bármi lehet belőle.
Aki ért valamihez az azt csinálja, nem politikus lesz.

scubadiver 2008.11.25. 08:48:04

Politikusnak ne higgy!
Itthon már minket is átvertek ilyennel, külföldön meg én állítom be a hőmérsékletet annyira, amennyire akarom. (sokat síelek, így gyakran foglalok szállást télen). Ott a vendég az első.
randevú borhotelt (szándékosan kis betűvel) nagy ívben elkerülni, a megfelelő hatóságnál felnyomni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 08:51:15

hat ilyet eb se hallotam hogy ejjel nem futenek
hihi

scubadiver 2008.11.25. 08:52:14

Editor Bob: ez egy másik Viniczai. A mienk itt sütögeti a pecsenyéjét. Múltkor láttam egy áruházban, tiszta maffiózó. Ez is csak politikus!

iguana 2008.11.25. 08:52:38

Idézet a hotel honlapjáról:

Korlátozott számban klímás szobák is rendelkezésre állnak.

Kb. a hotel kapacitásának felét foglalta el a csoportunk. Éjfélkor derült ki, hogy nincs fűtés. Hova a retkes répába mehetek ilyenkor? Hozzáteszem, hogy a két recepciós hölgy végig nagyon kedves volt velünk, még ha nem is tudtak megoldást találni a problémánkra. Személy szerint én nem is tudtam a klímás szobákról (az én hibám, valóban). A tájékoztatás itt is elmaradt. A felajánlás is.

Pepin bácsi 2008.11.25. 08:53:16

Editor Bob 2008.11.25. 08:44:06

nem, ez egy másik

bizonytalan  2008.11.25. 08:53:19

lehet írni is nekik:
www.borhotel.hu/h_recepcio.php

ja, vendégkönyv utolsó bejegyzése:
2008.07.18. - 11:05

Remekül éreztük magunkat. Külön köszönet a személyzet figyelmességének. Mivel kávésak vagyunk, egy friss szemeskávés automatát szívesebben láttunk volna. A viszontlátás reményében az extrafinom pezsgőjükkel koccintottunk az Önök egészségére is. Etyek-Buda vendégei

Totyabá 2008.11.25. 08:55:40

Amea: tehát felcuccoltatok a jéghideg szobába és elmentetek sétálni. De a 16 emberből 1-nek nem jutott eszébe megkérdezni a recepcióst, hogy mi a rákért van ilyen hideg???

iguana 2008.11.25. 08:58:01

Totyabá: éjszakára kapcsolták ki a fűtést. Amikor megérkeztünk, csak le voltak tekerve a radiátorok. Feltekertük. Meleg lett. 11-kor elzárták központilag. Éjfélre kihűlt az egész szoba, mert a szigetelés sem volt "tökéletes".

Write only-t kapcsold ki, akkor nem kell mindent 2* elmondani.

Rui Blaaz 2008.11.25. 09:02:07

szvsz kezdjetek foglalásokat küldözgetni. azt csak nem akarják úgy lekapcsolni, mint a vendégkönyvet. mondjuk a gotthárdi képviselőtestület tagjai nevében -- keresztnév egyet ugrik. kíváncsi lennék, hányadiknál tűnik fel az elvtársúrnak.

(Viniczai csak cukrászdában jó.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:04:10

de tenyleg hihetetlen, hogy vannak emberek akiknek OK, hogy ejszaka nincs futes, akarhol is
hihhetetlen

Fairy Girl 2008.11.25. 09:04:30

Lári-Feri 2008.11.25. 08:46:37
Életemben nem hallottam ilyet, hogy éjszakára lekapcsolják a fűtést.


hagyma 2008.11.25. 08:51:15
hat ilyet eb se hallotam hogy ejjel nem futenek
hihi


Ettől még ez így van...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:08:45

de hol konyorgom hol????
mar ezen a hotelen kivul

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:10:30

eszem megall minusz 20 odakint es itt sokaknak OK hogy ejjel nem futunk
lehetek kisbabaval, meg lehetek fazos
nincs az a szigeteles ami megtartja reggelig a meleget ha hideg van
hihhhetetlen
ezert tart itt az orszag

C10H12O6 2008.11.25. 09:11:06

Üdv!

1. Fűtés nélküli lakás olyan, mint a polgármester feleségének p*n*j*: kívül csinos, belül hideg. Kívánom, hogy a polgármester ezután csak ilyet b*ssz*n. Vagy vegyen magának jó drágán.

2. Vedégkönyvet elkérni és szépen beleírni mindent ahogy van.

3. Minden fórumon megírni, hogy milyen okádék hely ahol voltatok, hogy a keresők a szálloda nevére a ti oldalatokat hozza ki.

4. Megrongálni a szantitert, hogy a víz fagyassza szarrá a fürdőszobát, leverni a csempét, belehúggyozni a TV-be, minibárba (azért előtte húzd ki). Beleszarni az ágy és a matrac közé. Ekkor kiegyenlíted a számlát rendesen, mert neki is vesztesége lesz. Aztán majd gondolkodik egy kicsit.

5. Innen üzenem a polgármestereknek: választott vezetők, de senkik vagytok, és ne viselkedjetek úgy, mintha ti szartátok volna a városaitok, falvatitok.

Fairy Girl 2008.11.25. 09:11:30

Hagyma, mint írtam korábban, pl. itt Győrben is. Meg legalább 5 távhős várost fel tudnék sorolni. Én meg azt nem tudtam, hogy van olyan, hogy éjszakára nem kapcsolják le. Szóval a tudatlanságunk közös :)
Egyébként ha nagyon hideg van, mínusz x fok alatt, akkor éjszakára is hagyják menni persze. De ez mondjuk elég ritka.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:12:31

nappal meg akkor mi a qrwa annyanak futenek, hat elmegy mindenki dolgozni
futeni ezentul este fel 6 es haromnegyed 9 kozott
es kesz

Ofélia . 2008.11.25. 09:12:38

Ha már eltörhető üvegasztal nem volt a faárubol kellett volna egy csinos tábortüzet rittyenteni.

iguana 2008.11.25. 09:12:51

@C10H12O6

2. pont megvolt, 3. pont folyamatban.
4. pont nem a mi stílusunk, remélhetőleg az előző kettő is elég lesz ahhoz, hogy elgondolkodjon a tulaj.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:14:16

hat nalunk is kozpontifutes/is/ van az egy computerre van kotve es amikor amennyi a farenheit ugy futenek
de hogy kikapcsoljak telen
hehe
a tavho legalabb ad dumyhat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:15:57

ja Fairy Girl
ha neked igy jo, nekem oszt 8

Trichterwinde 2008.11.25. 09:16:04

Én is beszállnék egy példával. Igaz, április volt, de nem volt az a nagy hőség. Ráadásul wellnesshotelnak mondott akármi, ahol ugye sok vizes törülköző lesz és sok vizes köntös. GOSZTOLA GYÖNGYE PANZIÓ, GOSZTOLA. szintén mínusz pont. és hiába szóltunk... nem tekerték fel a fűtést. 14 fok volt kb nappal is. MINDEN ruhánk vizes volt, amit esetleg a medencében, vagy a pezsgőfürdőben levettünk és mondjuk másnap mentünk volna újra.... JÉGHIDEG volt minden, bunkók a tulajok, nagy sz*r volt az egész!!!!Szóval ide se menjetek. a tulajférfi a saját szájával mondta, hogy ő ennél a masszőrnél ugan nem masszíroztatna.... hm....ezek után mi sem...

SZentgotthárdon még nem jártam, de át tudom érezni.

diego armando 2008.11.25. 09:16:55

:Colt

Onnan,hogy ebben a koszos porfészekben lakom...
Szóval szerintem kicsit tájékozottabb vagyok,mint ti, az említett hotelben sem egyszer jártam, sőt még ennek az elődjében is, stb.,stb...
Mindettől függetlenül amit a polgi csinált,az pofátlanság.
Ti meg egyszerűen LÁMÁK vagytok, hogy nem tudtatok mit tenni... Már bocs
Ennyi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:18:28

ofelia
es egy jot bogracsolni, de minimum kisfaszenes

mann 2008.11.25. 09:23:02

A baráti társaság valszeg nem szúrta ki a az alig egy sarokkal arrébb található non-stop hősugárzó-kölcsönzőt, amit persze szintén a polgi bírtokol.....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 09:23:26

@diego : Mondjuk akkor ők honnan tudták volna hogy fűtős klímák vannak? Vagy a személyzet miért nem tájékoztatta őket hogy OK akkor átrakjuk magukat olyan szobába ahol fűteni is lehet?
Ha reklamálsz és nem mondják meg hogy OK van ilyen lehetőség akkor nem fogsz róla tudni...

@távhő téma : Én is laktam szigetelt panelben 1 évet, és wazz ha ott letekertem volna éjjelre a fűtést akkor úgy megfagyok ahogy vagyok. Nappal is tolni kellett rendesen a meleget hogy ne fagyjak meg.
Ezért mondom azt most is hogy a Pétáv szarjon sünt mert azért akkor legalább melegek voltak a radiátorok most meg langyosak :/

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 09:24:32

Tényleg, hajléktalanszálló van a városban?
Oda átcuccolni (meleg van) a lakóknak fejenként egy ezres, és boldogan átmennek a borhotelbe :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:24:42

basszus most 34 F van odakint az kozel van a 0 C-hez es ejjel 3 30
hatha valaki most lekapcsolna a futest itt fagynank meg Maryvel es meg a delelott akkorat komplenolnak az yrodaban hogy ihajj
mer' ez egy berelt lakas
mer itt ez a divat
aki akar faggyon meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:26:15

de hogy meg tapsol is hozza,,,,,,,,
hihhetetlen

Sanyi 2008.11.25. 09:28:23

csuklya a fejre, festekszoro a kezbe, megjelenes hajnali 5-kor. :)

Fairy Girl 2008.11.25. 09:29:33

hagyma 2008.11.25. 09:12:31
nappal meg akkor mi a qrwa annyanak futenek, hat elmegy mindenki dolgozni
futeni ezentul este fel 6 es haromnegyed 9 kozott
es kesz

Ebben tökéletesen igazad van, hagyma! Én sem értem ezt a rendszert, de tenni ellene nem tudok. Ez az így jártam tipikus esete. Nem mindig jó nekem se, de hát ez egy albérlet (nem vagyok sikeres), úgyhogy nem nagyon fogok ugrálni hogy hadd fizessek több távhődíjat, mert a jelenlegit se nagyon tudjuk kigazdálkodni. Így legalább annyival is kevesebb, ameddig nem fűtenek. Éjszakára meg betakarózom. De mondom, nálunk jó a szigetelés, általában nem fázunk.

Sanyi 2008.11.25. 09:29:34

vagy... fel tucat terhes egerlanykat hagyni a szobakban, hamar elragicsalnak mindent :)

polgármester 2008.11.25. 09:29:58

És mindez az oszták szlovén határ mellett! Így már érthető miért habzik a Rába Szentgotthárdnál, biztos az osztrákok is megszálltak már itt.

Totyabá 2008.11.25. 09:30:15

iguana, amea: az a szálloda (a honlapjuk tanulsága szerint) 2007-ben épült, tehát korszerűnek mondható. Ha Te egy ilyen épületben feltekered a fűtést du. és az megy egész este 11-ig, az nem hül ki 1 óra alatt jéghidegre ( ha csak nem maradt nyitva 1 ablak szellőztetés céljából), igazából max 1-2 fokot eshetne a hőmérséklet este 11-től reggel 5-ig. Lefekszel 11-kor 20 fokban és reggel 6-kor felkelsz ismét 20 fokban (mert addigra ismét van fűtés). Mint minden, így a "jéghideg" is relatív...

Szerintem nálatok valami más volt a gond:)

A tulaj meg ott rontotta el, hogy miután reklamáltatok nem adott minden szobának 1-1 üveg bort a hitványabb fajtából:) Ha megkaptátok volna, megnyugodtatok volna és most nem itt élnéd ki magad.

Fairy Girl 2008.11.25. 09:31:49

Totyabá, te vagy a polgármester, ugye? :)))

maincoon © 2008.11.25. 09:31:57

Ki küldte már el nekik a linket?

A leírás alapján minimum olyan stílusú választ várok, mint a Morik Cafe-nál. :?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:32:24

ha nem faztok akkor nincs gond
ez is alberlet tulajdonkeppen cdsak kicsit maskeppen van mint otthon
mas a rendszer

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:32:41

colt

20 foknak köll lennie hivatalosan a szobákban
de aludni 18-ban egészséges

(én 22-ben alszom)

azt nem értem, ha ő a polgi akkor miért nem csinálja ki a kocsmát a szállója alatt. (engedély bevonás, VPOP, APEH, ellenőrzés.)
csak egyre tudok gondolni, hogy az is az övé....

jpmjpm 2008.11.25. 09:32:46

Ha EDÉhez mentetek volna, akkor ott a kis faszenessel lehetett volna fűteni. És ha egy kis CINNAMONT is szórtok rá, akkor jó illat lesz a szobában. FONTOS!!!

Egyébként nem gondoltam volna, hogy EDÉt 1 napon belül kétszer is utolérik bunkóságban. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:35:20

nekem 18-ban nem egezseges
nem is kell 28
azt ugy erzi az ember
nekem 18 keves
20 OK egy irodaban meg mittudomen
uhh 18-ban felkelni
meg a faxom

Krisztina (törölt) 2008.11.25. 09:36:12

Szerintem polgarmester urnak ossze kene szurnie a levet a Moricka kavehaz fonokasszonyaval, azzal uzemeltetni a kocsmat es akkor lehetne direkt felarral adni az arukapcsolt kocsogseget. Allitolag vannak olyan emberek, akiknel potencianovelo ha alazva vannak ergo fizetnek erte rendesen. Na, milyen otleteim vannak? A tanacsadoi dijat az 1111-66666666892678-3256565326 szamlaszamra kerem atutalni.

Totyabá 2008.11.25. 09:36:56

Fairy: isten ments:) Csak olyan logikátlan amiket leír, hogy az már fáj!

diego armando 2008.11.25. 09:37:02

egyéves önkéntes: a polgi már régóta dolgozik a kocsma kinyírásán, de nehezen megy a bérleti szerződés miatt... de lassan bezáratja, és a hotel része lesz az is, ezáltal feltehetően nem lesz zaj...
a fűtéshiányra:
a legjobb,ha melegbárt nyit, akkor nem lesz gond a hőmérséklettel... :D:D:D:D hehe

iguana 2008.11.25. 09:37:32

Totyabá: valószínűleg elspórolták a pénzt a szigetelésen, mert bizony kihűlt. Egy jól szigetelt nyílászáró általában hangszigetelő is: hát ez nem volt az.

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:37:52

én meg egyszer a Frei Tamással voltam a Hotel Okawango-ban, ami olyan menő hely, hogy Lacoste hátizsákok vannak a folyóparton

csibenyussz 2008.11.25. 09:38:10

én is most jöttem haza egy kis 3 napos nyaralásból(... ööö... telelésből), de volt fűtés éjszaka, és nem volt alattunk kocsma!
sikeres vagyok-e? :))

Fairy Girl 2008.11.25. 09:38:11

hagyma 2008.11.25. 09:32:24
ha nem faztok akkor nincs gond
ez is alberlet tulajdonkeppen cdsak kicsit maskeppen van mint otthon
mas a rendszer

Hát igen, más, az tuti. Egyébként amikor fűtenek, akkor meg annyira meleg tud lenni időnként, hogy szellőztetgetünk, mert olyan forróak a radiátorok, hogy hozzá se lehet érni.
Megpróbálta a 10 emeletes lakóközösség megpályázni a fűtéskorszerűsítést, hogy minden szobában lehessen egyedileg szabályozni a fűtést, de sajnos túl sok a mamika meg papika, így nem jött össze (magyarul: jó ez mán így nekünk, már úgysincs sok hátra, mindig is így volt, minek változtatni, stb. stb.)... Így most még jó darabig ez a rendszer marad. Pff.

wislawa 2008.11.25. 09:40:00

Totyabá, az épület a 90-es években épült, akkor sem korszerű anyagokból. Egy ukrán cég építtette, aztán évekig üresen állt. 2007-ben lett "felújítva".
A központi fűtés este 10-11 és hajnali 4 között nem üzemel.

Viszont nem a vendégnek kell gondoskodni a radiátor feltekeréséről.
A polgármester arogáns fellépése pedig semmiképpen nem elfogadható. Még akkor sem, ha esetleg a vendégek is hasonlóan viselkedtek.

Sajnálom, hogy a vendéglátás ilyen gyermekcipőben jár Szentgotthárdon. Pedig a város az idegenforgalomból szeretne profitálni.
Azt nem így kell!!!

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:40:44

diego

akkor jól van, megy minden forgatókönyv szerint
ezek a polgik olyan hülyék, hogy azt hiszik, ha a hivatalban lehet erőszakkal megvalósulni, akkor a vendéglátásban is

a melegbár például jó megoldás lehet fűtésracionalizálásra :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 09:41:24

csibe
sikeres vagy, bar egy kocsma mindig jol johet

Fairy
ertjuk mi egymast

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:41:52

szerintetek a melegbár burkolatát egy hidegburkoló le tudja rakni?

iguana 2008.11.25. 09:42:06

@wislawa: Még akkor sem, ha esetleg a vendégek is hasonlóan viselkedtek.


Nagyon ügyeltem arra, hogy ne így legyen

csibenyussz 2008.11.25. 09:42:55

Totyabá 2008.11.25. 09:30:15

ha kiveszel egy szobát egy jobb fajta helyen, alap kéne hogy legyen hogy a hőmérsékletet valamilyen szinten szabályozni tudod. ha túlfűtenek - mint a legtöbb helyen - akkor max lecsavarod és kinyitod az ablakot, de az, hogy nem lehet fűteni este - elfogadhatatlan!
mások vagyunk, mások a szükségleteink, ha egy kismama 40 fokban akar aludni, mert úgy érzi jól magát akkor aludhasson 40 fokban!
a vizet sem zárják el, és az áramot sem este X után, nem?

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 09:45:21

a jéghotel a megfizethetetlen luxus szimbóluma... kocsmazajjal megfizethetetlen

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:45:22

egyszer beírtam a Kirunai jéghotel panaszkönyvébe, mert nem volt fűtés éjszakára...

a haverok beraktak egy hősugárzót, erre meg eltűnt a hotel...

polgármester 2008.11.25. 09:45:41

iguana: a polgi állitólag építész és építőipari vállalkozása is van

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:46:22

vazzeg szovjet de egyre gondoltunk, de 1 mp-el megelőztél

csibenyussz 2008.11.25. 09:48:02

s.o.v.i.e.t

jéghotelbe egyszer elmennék!
és tuti nem panaszkodnék a fűtés miatt :P

csibenyussz 2008.11.25. 09:49:04

Egyéves Önkéntes 2008.11.25. 09:45:22

:)))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 09:50:25

@Egyéves : Hát nekem a 20 az rohadt kevés, naoyn fázós vagyok :D
Amúgy is ha 18-ban egészséges aludni, akkor miért 22-ben alszol :)

Nem is az a gáz hogy hány fokot tartok a szobában, hanem hogy kurvára langyosnál kicsit melegebb max. a fűtőtest - tavaly ilyenkor közepesre nyitott fűtéscsappal éppenséggel melegem is volt.

Asszonyéknál ilyen a fűtés, hogy fel van tekerve 20 fokra, aztán néha benéz hozzájuk a tulaj felesége (rohadék vén kurva, mindenkibe beleköt) és leveszi 18ra mert sok lesz a számla. Dolgozók meg megfagynak (irodai meló, egéz nap ülnek).

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:51:39

én vótam mán jéghotelbe*, szép-szép de otthonra nem kéne
elég fagyos típus vagyok

*Szudánban több is van belőle

Totyabá 2008.11.25. 09:51:42

csibenyussz: hát egyről beszélünk! De ez a dolog nem éjfélkor derült ki, hanem már akkor, amikor elfoglalták a szobát! Akkor kellett volna reklamálni/érdeklődni és esetleg elköltözni más szállodába!

EÖ (törölt) 2008.11.25. 09:52:52

ColT

azért mert fázós vagyok
de tényleg 18 lenne az ideális

diego armando 2008.11.25. 09:53:01

Totyabá: ott a pont
Talán akkor lett volna klímás szoba is,ahol nem kell fázni...

kicsilara 2008.11.25. 09:53:20

Hoppá...úgy tűnik Mo. nyugati határát is erősen megcsapta a világválság szele... ohne távfűtés...remek...
Mentetek volna a roxyba piázni, ott jó a társaság, óccsó, felmelegszel már takaró sem kell, gyanítom a polgármester ÚÚÚR -aki tuti Edénél nyaralt, és órákat vett tőle - is erre épít.

Kis faszenes volt-e nálatok? törtek-e üvegasztalt?

iguana 2008.11.25. 09:55:01

Totyabá: éjfélkor derült ki. Olvass vissza. Többször leírtuk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.25. 09:57:12

@Egyéves : Ja, tudod, van egy olyan mondás hogy "Ami jó, az adóköteles, rákot okoz, hizlal, vagy illegális."


Ennek mintájára : "Ami egészséges az kurva kényelmetlen vagy rossz az íze."

Fairy Girl 2008.11.25. 09:57:34

hagyma
én is ismerek egy Maryt
de valószínűleg nem ugyanazt

:)))))

csibenyussz 2008.11.25. 09:58:57

Totyabá 2008.11.25. 09:51:42

hááááááttt...
mikor bemész a hidegből a szobába, lehet hogy az alap-20(?) fok is melegnek tűnik, aztán elmész kajolni, sétálni..stb, visszaesel a szobába, bemész, újra melegnek tűnik mert kvázi 20 fok különbség van a kinnt és a bennt között, aztán mikor lefekszel és szépen lassan lehülsz feltűnik hogy dideregsz... odamász a jadijátojhoz tekernéd, de nem lesz melegebb.
éjfél.
ez nem igy működik?
mert én simán el tudom képzelni...

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 09:59:19

én a távhőt nem is értem. ez olyan, hogy ilyenkor szólnak valakinek, hogy dobjon rá egy fát?

borhotel request fa! ismétlem! itt borhotel! request request!

Secnir 2008.11.25. 10:01:04

de lehet nekik írni ide:
www.borhotel.hu/h_foglal_ok.php

ez még müxik :)
kipróbáltam, tájekoztattam őket, mert megilleti őket a hozzászólás lehetősége.
most keresem a vinicai aput.

jpmjpm 2008.11.25. 10:01:08

Totyabá, neked rokonok a polgi vagy miért nem érted meg hogy ez egy faszság amit csinált?

Fairy Girl 2008.11.25. 10:06:13

jpmjpm 2008.11.25. 10:01:08

Émmá mondtam neki hogy ő a polg, de nem szót semmitse.

Dr. Trebitsch 2008.11.25. 10:07:08

Sikeres ember nem száll meg Szentgotthárdon, ha ott van két lépésre az Őrség. Gyönyörű falvak, kedves lakók, színvonalas falusi vendéglátás, a Borhotel árainak feléért-harmadáért. Fűtés cserépkályhában, minőségi bor ugyan nincs, de a háziak elvisznek gombászni. :)

Nyáron jártam a Borhotelben, de csak bort venni, a recepciós lány tényleg kedves volt.

Ja: ha polgármester vagyok, és van szállodám is, és a vendégek reklamálnak, nem azzal megyek oda, hogy: Trebitsch vagyok, Simagöröngyös polgármestere, hanem a hotel tulajdonosaként mutatkozom be. Ki nem szarja le, hogy polgármester??? ezek az emberek azt hiszik, hogy ennek a pozíciónak ma még bármi tekintélye van?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:08:42

hat ezt a Maryt a fiamon es anyamon kivul magyar nem ismeri, de augusztusban megyunk haza
remelem legkondi van EDE-nel mert nem nagyon szereti a meleget
most is kitakarozva alszik
igaz, a futes nincs kikapcsolva

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:09:51

igazitrebitsch 2008.11.25. 10:07:08 "de a háziak elvisznek gombászni. :)"

énengem ibolyátszedni vigyenek el bármikor!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:10:19

ja otthon van a vilagon a legtobb 1 fore juto polgarmester
az atkosban volt egy megyei elnok meg egy varosi oszt kuss
mukodott is a dolog
marmint a futes

Secnir 2008.11.25. 10:11:41

ejha, hö.
milyen már, a szentgotthárdi weboldalon az első képek között van a borhotel.
és ez?
Viniczay Tibor polgármester I.emelet 9.iroda 553-019 mail
az emailcime: renata@szentgotthard.hu
ejha, hö. hö.

jpmjpm 2008.11.25. 10:11:49

Fairy Girl 2008.11.25. 10:06:13

Akkor ő lesz az! Politikus mind ilyen. Mondja a magáét és le se szarja a másikat!

Dr. Trebitsch 2008.11.25. 10:12:30

Jóvan, hát nincs mindig gomba, de sokkal többet van, mint ibolya. Mi rókagomba-szezonban voltunk. :)

Pannon Puma 2008.11.25. 10:12:38

sok polgármester van még, akik tsz-elnökök meg tanácselnökök voltak, ami még nem is lenne, baj, csak elfelejtettek váltani agyban.

persze nem lenne azzal baj, hogy éjszaka nem fútenek, ha 1.1-es ablakok meg 20centi nikecell lenne a burkolat. de gondolom ez nem az a színvonal. mert beruházni ugye a polg.elvtársnak is büdös, csak az a pénz jó, ami jön... most. nem holnap, most rögtön... sajnos faluban és kisvárosban a polgármester kiskirály(kodik), tisztelet a kevéske kivételnek. faluban lakom, benne vagyok, mielőtt megsértődik valaki.

bekbórd! 2008.11.25. 10:12:54

Amióta lekapcsolták a fűtést a borhotelba éjjelre, a vendégek kevesebb ágyneműt hánynak össze, a hideg szobába előbb józanodnak. Meg persze a jó vendég, aki rendesen fogyasztott, nem is érzi, hogy hideg van.
Javaslom a polginak, hogy ezentúl motozza meg a szállóvendégeit, nehogy bekerüljön idegen áru a helyre.

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:13:45

hagyma 2008.11.25. 10:10:19

de nem tivornyázhattál hajnalig
mert nem úgy van az kérem
és fűtés is lapátolással volt

jpmjpm 2008.11.25. 10:15:05

hagyma, te már dugtál meg vkit. a Borhotelben? :))

bekbórd! 2008.11.25. 10:15:16

A beszélgetés előtt a tulaj a Kékszalagon-e volt?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:16:09

sovjet
mar hogyne tivornyazhattam volna reggelig
/itt nem lehet 2-kor bezar miden/
es gazkonvektorunk volt
ejjel altalaban 4-esen ment telen

májgeriberi 2008.11.25. 10:16:41

Szerintem vigyáznak a bor hőmérsékletére fogyasztás után is!
Nem véletlenül hívják a helyet borhotelnek!

The Good Boy 2008.11.25. 10:16:53

SzenTgotthárdon van egy k*rva jó élményfürdő, ahol a legmelegebb nyári hétvégén sem volt szerintem 100 vendég összesen. Állitólag -polgármester szerint- azért van pangás, mert nincs a városban szálláslehetőség.
Ezek szerint van szállás, csak megfelelő nincs.
Most kell mondani,hogy monnyón le???
Egyébként a cimben javitani kéne a település nevét T. Homár...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:17:10

nem de torekedni fogo ra
de mindenhova en se tudom elvinni Maryt
nem vagyok milliomos

Midkemia 2008.11.25. 10:17:20

Totyabá!

Amikor beköltöztünk a szobánkba, meleg volt. Fel volt tekerve a radiátor. A mi szobánkban legalábbis így volt. A durva az, hogy 23:00-kor lekapcsolták a fűtést és cirka 30-40 perc alatt teljesen lehült a radiátor és a szoba is, valamint a nyílászárók nincsenek rendesen leszigetelve, mert igencsak húzott be a hideg.

Szóval, csatlakozom Iguanahoz. Az, hogy nincs fűtés, 23:36-kor derült ki, mikor a terhes kismama aludni ment.

csibenyussz 2008.11.25. 10:17:48

hagyma 2008.11.25. 10:08:42
na kiváncsi leszek Mary véleményére :))
remélem megírod majd!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:18:28

a cimek elrontasa homar hagyomany

bekbórd! 2008.11.25. 10:18:42

ctc 2008.11.25. 10:12:38 "nem lenne azzal baj, hogy éjszaka nem fútenek, ha 1.1-es ablakok meg 20centi nikecell lenne a burkolat. de gondolom ez nem az a színvonal. mert beruházni ugye a polg.elvtársnak is büdös"
Há' erre futotta a zúnijós pályázatból.

Totyabá 2008.11.25. 10:18:45

fairy: válaszoltam már, nézd vissza!:)

jpmjpm: nem én vagyok, nem is rokonom!

Szerintem ha adott volna nekik 1 karton bort, akkor megnyugodtak volna:)

Ha enyém lenne a kóceráj, én ezt tettem volna. Sűrű sajnálkozás, 1 karton bor, együttérző tekintet. Ők lettek volna a legjobb "klienseim", mert mindenkinek elmondták volna, hogy milyen rendes a tulaj (még bort is adott!!!), és ezt a csatát is megnyertem, plusz kerestem 120eft-1 karton bort:) Ilyenek az emberek...

Fairy Girl 2008.11.25. 10:19:17

Én nem értem, mit nem lehet ezen érteni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:20:10

hat arra en is kivancsi vagyok
en jartam valami 20 orszagban, meg itt olyan 7 allamban, abbol 3-ban eltem is
O meg eddig tulkeppen 3 allamban volt es kettoben elt
nem tudom mit hoz neki europa es EDE
majd beszamolok

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:20:25

én megnéztem a honlapjukat!
szerintem cool a hely!:)
én megérkeznék 6 szikvizesflakonnal aztán majd a szaunában(ami jár) meghányok éjszakára

elwood 2008.11.25. 10:21:00

Én egyszer úgy jártam, hogy egy 4* -os hotelben pont a konyha fölött laktam.

Este 11-ig kiabálás, mosogatás, lavórdobálás, reggel 1/2 6-tól pedig kezdődött.
Szóltunk a portán, elnézést kértek. Kértünk másik szobát, de teltház volt ezért megint elnézést kértek. Átmentünk egy másik hotelbe, a számlát egy napra kifizettük, de a 6 napos kedvezményt természetesn beszámították egy napra is, és megint elnézést kértek.
Nem haragudtam rájuk, így is lehet.

Midkemia 2008.11.25. 10:21:05

Nem beszélve arról, hogy Borhotelként reklámozzák magukat. A borok ki vannak téve polcokra, de se egy hozzáértő ember nincs a környéken, se egy borkatalógus.

No comment...

Ez csak egy "hotel" ahol lehet bort is kapni.

Fairy Girl 2008.11.25. 10:21:17

Totyabá 2008.11.25. 10:18:45
fairy: válaszoltam már, nézd vissza!:)

Ja, várjál, nézem. :)
Igazad van, bocsánat, nem láttam.

De abban nincs igazad, hogy logikátlan lenne, amiket leír(nak).
Odamentek, feltekerték, meleg lett. Éjjel meg hideg lett, noha a fűtés még midnig fel volt tekeredve. Ekkor (és nem előbb!) közölték velük, hogy jaaa, nincs, és ma már nem is lesz (nem láttátok a Groundhog Day-t?). Éjfélkor hova szaladsz ilyen esetben??

iguana 2008.11.25. 10:21:41

@secnir: írtam nenik én is, elküldtem a homáros linket is.

polgármester 2008.11.25. 10:22:03

secnir: renata@szentgotthard.hu ez a polgi hivatali elérhetősége mélen
de ki lehet próbálni a polgarmester@szentgotthard.hu címet is az talán nála csapódik be nem a titkárnőjénél

diego armando 2008.11.25. 10:22:15

23:36 kor nem lehet szólni,hogy hahó nyista fűtés, ide a klímás szobák kulcsait???

Fairy Girl 2008.11.25. 10:22:53

Honnan kéne tudniuk, hogy van-e klímás szoba?

Pannon Puma 2008.11.25. 10:23:37

az Őrségben egy vendégházban aludtunk, kérdezem előtte, kutyát vinnénk, nem baj? a gondnok: allergiás vagyok a kutyaszőrre, de nyugodtan. mi cserébe kivakszoltuk a szobát távozáskor (hogy ne neki kelljen takarítania). mert így is lehet. ja, és cserépkályha volt, bekészített párkosár fával. minek következtésben kellemes meleg...

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:24:57

Fairy Girl 2008.11.25. 10:22:53

a honlapjukról:
www.borhotel.hu/h_szobaarak.php

4000/éj feláron...

diego armando 2008.11.25. 10:24:58

Nekem a telszáma is megvan... :)

iguana 2008.11.25. 10:25:26

Fairy Girl: igazából tudnunk kellett volna. Igaz, hogy a foglalást egyedül intézte az egyik srác, a többiek nem látták a weboldalt és ezt az információt.

LiberAll 2008.11.25. 10:25:27

Érdekes én is távfűtéses lakásban élek, de ott este van fűtés, olyan, hogy majd elolvad a radiátor, napközben pedig nincs, vagy csak alig, de mire hazaérek, addigra meleg van, a macskám meg nem panaszkodik :D. Lehet, hogy jó helyen élek abszurdisztában ???
A Kedves polgármester meg szarjon sünt, kazánt, hősugárzót, s szigetelt nyílászárót minden nap

diego armando 2008.11.25. 10:26:48

Fairy girl: KI VAN ÍRVA! Honlapon is, helyszínen is, meg én azért rákérdeznék a kedves lánynál, ha már befagyna a... :) Vagy mennék le a leendő melegbárba :)

Fairy Girl 2008.11.25. 10:26:49

iguana 2008.11.25. 10:25:26
Fairy Girl: igazából tudnunk kellett volna. Igaz, hogy a foglalást egyedül intézte az egyik srác, a többiek nem látták a weboldalt és ezt az információt.

Én csak azért kérdezem, mert a leírásotokból nem derült ki, hogy ilyen információt adtak volna a panaszkodáskor. Emellett az az egy ember, aki foglalt, mondjuk nem figyelt erre, még mindig ott a többi, akinek nem is volt mire figyelnie. Szóval én úgy gondolom, hogy a vendéglátónak kutya kötelessége lett volna ebben segíteni, és a sokat emlegetett "elnézést" is hiányzik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:27:58

iguana
ne mentegetozz
egy kibaxott hotelben az a minimum hogy telen futenek
ennek ember nem nez utana

Fairy Girl 2008.11.25. 10:29:07

LiberAll 2008.11.25. 10:25:27

Ez melyik város? Odamegyek lakni :)))


diego armando 2008.11.25. 10:26:48

Tehát éjjel, hótt álmosan, összefagyva lemegyek, hogy má' elnézést, de nincs fűtés. Erre kiröhögnek, hogy ja, nincs. Még ÉN KÉRJEM a másik szobát? ŐNEKIK KELLENE felajánlani. Szerintem. (Tehát itt nem azon van a hangsúly, hogy az ügyfél hülye, mert miért nem KÉRTE, hanem micsoda egy szakmailag senki az a vendáglátós, aki ilyen helyzetben ezt nem ajánlja fel!)
Szerintem. De ez csak az én véleményem.

Midkemia 2008.11.25. 10:29:49

s.o.v.i.e.t.

Szerinted komolyan arra kellett volna számítanunk, hogy egy "szinvonalas" hotelben nem lesz télen fűtés?

Ezt nem gondolod komolyan te sem. A klíma az inkább a nyári időszakra jó. Meg egyébként is, ha az lenne feltüntetve, hogy:

Klímás szoba felára: 4.000,- Ft/éj, mert télen nincs fűtés, 23:00-05:00 között az talán fair lenne, legalábbis info szempontjából.

De ezért még külön pénzt kérni... Bár Tibitől ez is kitelt volna.

maincoon © 2008.11.25. 10:30:39

@elwood 2008.11.25. 10:21:00
Én egyszer úgy jártam, hogy egy 4* -os hotelben pont a konyha fölött laktam.
Este 11-ig kiabálás, mosogatás, lavórdobálás, reggel 1/2 6-tól pedig kezdődött.

Nászuton mi is így jártunk. Ráadásul terhes voltam, az első három hónapon belül, iszonyú hányingerrel. Reggel korán már zajongtak, dél körül és este jött fel a kajaszag, gyakorlatilag pokol volt az egész. Ez a balcsin volt, hőség odakint is, az angolnák tetemeit csak úgy sodorta ki a víz.
Ennek ellenére még mindig ugyanazt a férjet fogyasztom :D

maincoon © 2008.11.25. 10:34:02

Jobb volt, mintha megfagyasztott volna bennünket a polgármester :D

hagyma: megnézted az e-mail-t?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:35:33

@ Fairy
hat de nem?
ha nem tudjak kigazdalkodni aggyak a szobat 500 forinttal dragabban vagy mit tudom en
en tenyleg voltam sok motelben hotelben, de ez sose jutott eszembe hogy ejjel lehet qrwa hideg lesz

diego armando 2008.11.25. 10:37:42

Fairy girl:
Az,hogy nincs fűtés az minősíthetetlen. A polgi viselkedése is annak tűnik...
De mint mondtam a résztvevőké meg LÁMÁNAK...
Már bocs,de ha ismerőseimmel járunk így, akkor már éjszaka ottvan a polgi, és ő kínálja a klímás szobát - jóeséllyel INGYEN! Azt hogy ti nem vagytok képesek kiállni magatokért, az kellemetlen. Utólag nem nehéz a sárdobálás...

Elmondom az én variációmat:
lejöttetek gitthárdra, berúgtatok mint az állat, aztán reggelre meg kib. hideg volt... jött a polgi leosztott titeket, most meg itt csámcsog a fél ország ezen a szerencsétlen városon, amikor úgyis nyakig vagyunk a k*kiban...

Ismétlem, egyetértek veletek, de nem ez a módja annak,hogy elégtételt vegyetek...

egy gotthárdi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:37:52

meg nem,
de megteszem
amugy mosma megy Mary mingya dogozni halaegnek,en meg aludni
pulykatime van es offos vagyok egyfolytaban
amugyis mondtam vegyel fel iwiwen
nahat

Fairy Girl 2008.11.25. 10:40:23

diego armando 2008.11.25. 10:37:42

Végülis beírták a dolgokat a panaszkönyvbe, úgyhogy csak lesz vlaami foyltatása...
Az meg egy másik kérdés, hogy ha te ottani lakos vagy, nagy eséllyel inkább kapsz segítséget, mint egy nem helyi (ez mindenhol így van, persze).

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:40:29

Midkemia 2008.11.25. 10:29:49

csak FairyGirl-nek válaszoltam, hogy honnan.
minimálisan elvárható, hogy télen fűtsenek.
de ha már épp megfagyok, akkor gondolom aklímával a +18 elérhető és akkor meg Fairy-nek van megint igaza. Ha nem adják, akkor kérni kell a fűtött szobát..

Pannon Puma 2008.11.25. 10:40:57

aki éjjel akar pisilni, az meg vegyen (föl/le/föl/le) tundrabugyit, nem? azér a 19 fokot illik tartani, ha többet nem is... a távhő egyébként nekem is talány, főleg a szabályozhatatlan fajta. ne mondja már meg nekem senki, hogy mennyire akarok fűteni...

Midkemia 2008.11.25. 10:41:45

diego armando!

Ilyen hozzáállás után szerintem meg ez a módja, sőt ezt még fokozni is lehet.

Tudja meg mindenki, aki csak megtudhatja, hogy Magyarországon ilyen is van.

diego armando 2008.11.25. 10:42:03

Ha a világvégén vagyok is ki tudok állni úgy magamért, hogy valami történjen, de hogy nem az indexen olvasod,h parasztfalván milyen a vendéglátás, az egyszer biztos...

elwood 2008.11.25. 10:42:08

@maincoon

Az angolnatetemek közti úszkálás vszínűleg összekovácsolja az embereket. Bár még nem próbáltam, biztos nekem is iszonyú hányingerem lenne, ha terhes nem is lennék tőle.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:42:08

@maincon
lecsekkolva
thx
super
Mary is voros

Secnir 2008.11.25. 10:43:22

"maincoon 2008.11.25. 10:30:39
[...]
Nászuton mi is így jártunk. Ráadásul terhes voltam, az első három hónapon belül,"

gyors esküvő, szép esküvő :)

diego armando 2008.11.25. 10:43:54

midkemia
Magyarországon ennél sokkal komolyabb bajok is vannak...

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:44:23

diego armando 2008.11.25. 10:42:03

saint-gót-hardon hogyan nevezik számszakilag a standard szobahőmérsékletet?

iguana 2008.11.25. 10:44:45

armando: tudtommal senki nem ivott többet fél üveg bornál.
És igen, ez a módja. Elégtétel. Mert a tulajtól ott, az adott helyzetben még egy elnézéskérés sem hangzott el, ráadásul úgy viharzott el, hogy nem is várta meg a reakcióinkat. Eleve ledöbbentünk, hogy neki állt feljebb - azt vártuk, hogy megoldást talál a problémánkra, elnézést kér, esetleg megpróbál kárpótolni. Az, hogy a hotel vendégkönyvéből többször törölte a hozzászólásomat (amiben tájékoztatást kértem a későbbi vendégek részére - a korrektség jegyében), betette a kaput. Az ilyen hozzáállást nem szeretem.

elwood 2008.11.25. 10:45:03

Káposztáson a panelban télen 28 fok volt, igaz az alattunk lakó családfő rendszeresen ölte a többieket. A bort magunknak vittük fel.

Fairy Girl 2008.11.25. 10:45:11

Számolta egyébként valaki, hogy összesen hány (bölcsész) diplomája van a vendégeknek? :))) na jó, abbahagyom, tényleg, csak most kivételesen kevés a meló és élvezem :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:46:05

mi a balatonnal voltunk naszuton Arankaval szakszercezeti uduloben
ez tenylegesen egy haz volt
de 2 par reszere
a szomszedban is naszutasok voltak es 2 heten keresztul verekedtek a naszutjukon meg ordibaltak
hihhetetlen

kicsilara 2008.11.25. 10:46:23

@ diego armando 2008.11.25. 10:37:42:

Te kis "gotthárdfi"- mellesleg egyetértek!

Üvegasztalra csapni, eltörni,napi közép ojro árfolyamon szobaárát visszakérni.és ha kell reggelig háborogni.SÜNT a polginak...meg nektek a lámaságééért!

ÉN bárhol, bármikor, képes vagyok kiállni az igazamért és harcolni( főleg ha kék szalag is jár)! aki ismer az tudja... :)

csibenyussz 2008.11.25. 10:47:19

hagyma 2008.11.25. 10:46:05

és Ti?
:))

Fairy Girl 2008.11.25. 10:47:28

diego armando 2008.11.25. 10:42:03

Nem tudom, de nálam soha nem minősít egy egész várost egyetlen történet. Ha arra járnék, max nem ebbe a hotelbe mennék, de ettől még a gotthárdiakkal meg a gotthárdi vengédlátással nem hiszem hogy alapvetően problémáim lennének. (Egyébként én Vasból származom, de ott meg konvektorok vannak... mai napig. Ami szó szerint GÁZ.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:48:40

mi leginabb dugtunk
hekket zabaltunk meg palacsintat
furodtunk meg ilyen hulyesegek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 10:50:01

es asszem tevedesbol voltunk Padodo koncerten is

diego armando 2008.11.25. 10:50:53

iguana Jogos a felháborodás,mint mondtam...
De akkor sem egy indexes címlap az elégtétel...

Inkább sz*rtatok volna a fotelba, akkor csak a tulajt éri a kár, nem a várost... (bocs a vulgarizmusért)

Egyébként kis propaganda:

Már épül a négycsillagos szálloda, és az nem a polgié lesz...
Úgyhogy ne menjen el a kedvetek ettől a várostól, mert élni katasztrófa itt, de pihenni optimális... :)

jah és a rock cafét keressétek péntek szombat este, ha jól akarjátok érezni magatokat :P

Midkemia 2008.11.25. 10:51:17

diego!

Semmi gondunk nincs Szentgotthárddal. A hotellel és a polgármester hozzáállásával van baj.

Az, hogy az emberek nagy többsége annyira hülye, hogy ez a várost minősíti a szemükben, abszolút nem a mi hibánk.

walya 2008.11.25. 10:51:22

Képzeljétek én egy ilyen távfűtéses lakásban nőttem fel Szentgotthárdon, csoda hogy túléltem...

Midkemia 2008.11.25. 10:52:44

Egyébként az indexes címlapról meg nem mi tehetünk. Az index belinkelte a cikket.

Mi nem kértük.

elwood 2008.11.25. 10:53:44

Mi az a negatívum ami elhangzott Szentgotthárdról ? Hogy hideg van ?

kicsilara 2008.11.25. 10:53:51

diego armando 2008.11.25. 10:50:53

"jah és a rock cafét keressétek péntek szombat este, ha jól akarjátok érezni magatokat :P "

Ezt én is csak ajánlani tudom mindnekinek! bár áfőődi jány vagyok ecccer arra sodort az élet, és rám elég mély benyomást tett aaaaa roxy....és a város is! :)

maincoon © 2008.11.25. 10:53:54

hagyma: csak pontosításként / padlizsán :)

elwood: terhesség+angolnatetem+konyhaszag tényleg nagy nyomott hagyott bennem :?

Secnir: az esküvő napján még nem tudtam róla, csak 1 héttel később /off: nem született meg :((/

szalmaegér 2008.11.25. 10:54:10

Nem értem azt a sok hülyét, aki szerint normális dolog, hogy éjjel nincs fűtés.
Ki a faszom menne egy olyan szállodába, ahol ezt előre közlik?
Még egy hajláktalanszálón sincs így.

Mivel elmúlasztották az erről történő tájékoztatást, így a Fogyasztóvédelem lesz a megoldás.
Nem kell vitatkozni a senkiházi polgival, ez a fogyasztók megkárosítása.
Ennyi.

2008.11.25. 10:55:58

A hotel Széchenyi tervből épült -e?

diego armando 2008.11.25. 10:58:06

zsír: west invest invesztál :)

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 10:58:28

zsir 2008.11.25. 10:55:58

valószínű, mert van benne mosdó

kicsilara 2008.11.25. 11:00:24

melleséeg diego nyugottsáááág...egy homár olvasó egy cikk alapján nem a várost fogja minősíteni... :)

iguana: szállodai foglalásos cédulátokat eltettétek-e? hátha lesz valami remek akció aminek keretében leihatjátok a hotel alatti kocsmában a felét!

maincoon © 2008.11.25. 11:00:41

diego armando

én is csatlakozom a többiekhez, miszerint engem sem befolyásol rossz értelemben a várossal kapcsolatban egyetlen cikk sem.
sőt szerintem sokkal jobban figyelünk egy ilyen városra, aminek a nevét többször emlegetjük :)

a homár-cikket címei mindig nagy port kavarnak, ez tuti
de hát olvass csak blikket, na abban vannak vadító főcímek, aztán a tartalma csak általános, semmitmondó - legtöbbször. egy heti bulvárújság után egész könnyed lesz a homár, meglátod :)

Midkemia 2008.11.25. 11:01:51

Mailben foglaltunk és a számla is megvan.

kállai 2008.11.25. 11:04:33

ctc: "sok polgármester van még, akik tsz-elnökök meg tanácselnökök voltak, ami még nem is lenne, baj, csak elfelejtettek váltani agyban"

Na neee!!! Hagyjuk már ezt a "kommunistázást"! Viniczay Tibor Fidesz támogatással lett polgármester - ellenőrízhető a fidesz.hu-n

staropramen 2008.11.25. 11:04:58

Miért nem olvashatom még a tulajdonos saját verzióját?Egy idő után még EDE is vette a fáradtságot és írt.
Sztem eleve ott kezdődtek a bajok , hogy nem pontosan 14 órára értek oda.
Egyébként meg egy szállodai(? )reklamációnál polgármesterként bemutatkozni és viselkedni elég nagy bunkóság.Várom a szállodás válaszát különös tekintettel a" túró nektek nem pedig november végén fűtés" témakörben.Bár attól tartok hogy ezekről a vastagpofabőrű helyi kiskirályokról ez is lepereg , mint szállodáról a vakolat.

Magam_a_Mondomét! 2008.11.25. 11:10:09

Tudtam! Tudtam én, hogy visszasírjuk még EDÉ-t! Ez FONTOS!!!!

diego armando 2008.11.25. 11:10:29

maicoon:

Homár egyértelműen viszi a pálmát... :)
Blikket még egyetemista koromban olvastam, havonta egyszer a vonaton, hogy végigröhöghessem a többórás utat :)

The Good Boy 2008.11.25. 11:11:00

engem sem riaszt el gotthárdtól a cikk, mert nemsokára megint megyek oda élményfürödni, mert az tényleg élmény volt nyáron, hogy kinti 38 foknál a 25 méteres uszodában egy teremtett lélek sincs, és a többi medencében is csak 1-2 ember található, így ennél fogva én nem örülök annak a ****-os épülő hotelnak mellette:).
Egyébként ott magyar viszonylatban überkedvesek voltak a dolgozók, pedig sok helyen jártam már kül- és belföldön egyaránt.

Amea 2008.11.25. 11:14:43

walya 2008.11.25. 10:51:22
Képzeljétek én egy ilyen távfűtéses lakásban nőttem fel Szentgotthárdon, csoda hogy túléltem...

És mondd, te is 15ezret fizettél egy éjszakára?

iguana 2008.11.25. 11:17:03

staropramen: én is várom a választ. Elküldtem a hotel címére a homáros linket. Így érzem korrektnek. Választ nem kaptam a levélre, itt sem jelent meg a hozzászólások között a hotel képviselője (remélem, ez nem marad így).
A panaszkönyvi bejegyzést 30napon belül kell kivizsgálnia a jegyzőnek (legjobb tudomásom szerint), és értesíteni kell a panaszost az eredményről. A bejegyzés konkrétan a tájékoztatás hiányát panaszolja, felsorolva a körülményeket (hiányosságokat).

maincoon © 2008.11.25. 11:17:48

szia csibenyussz! mizujs? :)

diego armando: megigérem elmegyek én is szentgotthárdra, ha már annyian dicsérik a fürdőt.
vagy ha mások is úgy gondolják: balatonfüred után szervezhetünk egy homár-bulit nálatok is.

blikk+bulvárlapok: azért fizettünk elő rá, mert a férjem használja a munkája során (nem olvasásra, hanem ...)

cégalapító · http://cegalapitas.blog.hu 2008.11.25. 11:18:10

Távfűtés az gáz ilyen helyen, de az ellen nem sokat lehet tenni, max a szállodán leverni...
A kocsma meg tényleg gáz, az nem oda való. Ha hangosak voltak, akkor meg csendháborítás.

www.jateklinkgyujtemeny.hu

diego armando 2008.11.25. 11:19:59

Még a végén a polgi eléri,hogy többen legyenek a fürdőben, a saját kárára... :) Igazi HŐS lesz,aki áldozatokat hoz a városért :)

diego armando 2008.11.25. 11:21:12

Lehet itt homár parti,csak ki hol fog aludni? Gondolom a borhotelben lesz szabad hely :):):):)

kukatr 2008.11.25. 11:21:20

novemberben nincs fűtés egy szállodában?:O
Albániában élünk vagy miafasz?

rájuk kellett volna gyújtani a szállodát, úgy legalább meleg lett volna. :))

csibenyussz 2008.11.25. 11:22:51

maincoon 2008.11.25. 11:17:48

semmi extra, még mindig nincs maincoon-om, de ami késik nem múlik! ;)
nem voltam pár napot, hova tünt Zep? :D
ás végülis egyéves uccajányozik, avagy sem? látod mennyi kérdésem van :DDD

staropramen 2008.11.25. 11:23:19

Diego
egy polgármester ne legyen hős, csak végezze normálisan a dolgát, és ne keverje a funkcióját a privát üzleti ügyeivel.

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 11:25:06

diego armando

azért azzal nyilván egyetértesz, hogy az ilyen jellemű és stílű üzletember csak a legritkább esetben kerülheti el a nyilvánosságot, amikor önmaga kérkedik politikusi státuszával??

csibenyussz 2008.11.25. 11:25:24

vajon a legközelebbi választáson előkerül ez a cikk?... hmmm...

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 11:28:33

csibenyussz 2008.11.25. 11:25:24

és addigra lesz maincoon-od?

diego armando 2008.11.25. 11:28:40

Szegényem megszokta, hogy polgármesterként kell bemutatkoznia... :)
Ez tipikus erőfitogtatás - nem komálom az ilyent... Most meg visszaütött - pech...
Ha jöttök fürdeni már megérte :)

staropramen 2008.11.25. 11:30:58

csibe
persze, hogy előkerül.Vinyicai a szentgotthárdi hős aki a gazdasági válság hatására saját szállodájában kezdte a spórolást a fűtéssel, de a mindenféle homáros népség ezt nem értette meg és igazságtalanul támadta.
Sztem most alapítják a Sztgotthard hőse kitüntetést.

csibenyussz 2008.11.25. 11:31:12

s.o.v.i.e.t
addigra talán még nem, de addig simogatom azt ami van ;P

maincoon © 2008.11.25. 11:32:13

csibenyussz 2008.11.25. 11:22:51

semmi extra, még mindig nincs maincoon-om, de ami késik nem múlik! ;)
nem voltam pár napot, hova tünt Zep? :D
ás végülis egyéves uccajányozik, avagy sem? látod mennyi kérdésem van :DDD

sajna nekem sincs maincoon-om, de nekem nem is lesz, mert otthonról kiraknak ha hazaviszem, aztán mehetek a borhotelbe fagyoskodni. van egy véletlenke kiscicám (nem figyeltünk költözéskor és hazaállított a cicus egy kiscicussal), ha akarod, szivesen odaadom, jó gazdi lennél.

zep: most valami mással játszik éppen :D

egyéves: persze, ahogy kitette a lábát a plébános úr, azonnal indul és választgat belőlük. még kocsiban is jobb idő van, mint éjjel a borhotelben.

csibenyussz 2008.11.25. 11:32:19

staropramen 2008.11.25. 11:30:58

majd eldől melyik oldali sajtó az erősebb, nyilván olyan megvilágításban fogjuk olvasni... :D

csibenyussz 2008.11.25. 11:34:56

maincoon

van nekem, és szerinte én vagyok a legjobb gazdi :)) (mivel nem sok más emberrel "áll szóba")
a kiscicust tartsd meg :)) biztos édes, aranyos hálás kis állatka. :))
na jó, nem offolok tovább.
megyek dolgozni.

staropramen 2008.11.25. 11:36:28

csibe
miből gondolod, hogy lesz megvilágítás?Először fűtés nics utána világítás is csak hozott árammal.

s.o.v.i.e.t 2008.11.25. 11:36:46

narancsültetvényesek vs virágtermesztők
a meleg mindenhol meleg..
van ahol melegebb,
de oda nem járok

ezt nehéz lesz beállítani pártgondolkodás szerint

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.11.25. 11:37:10

Le kellett volna engedni a 40ezerért megjavított farfekvéses redőnycsaládot, jobb a szigetelés úgy.

csibenyussz 2008.11.25. 11:37:49

ez jogos...
ha igy haladunk nem fogunk olvasni sem, mert nem lesz mit...

molaris 2008.11.25. 11:39:21

Csibéim! Aki a nyugati határszélen nem Kőszeget és Sopront választja magára vessen. Kisvárosok, sok csodával. Kőszeg meg különösen is.

diego armando 2008.11.25. 11:42:02

molaris: Kőszegen ugyan mi a csoda,már ne is haragudj...
Sopron fullos aláírom...
Kőszeg kb Gotthárdal egy szinten van... a béka alsó fertálya alatt...

staropramen 2008.11.25. 11:44:26

Molaris
teljesen igazad van, ráadásul a bor arrafelé sokkal jobb.Kedves emberek, fűtött szobák családias kiskocsmák.
Reggelente meg nincs polgármesteri előadés az európai szállodál fűtési szokásairól.

csibenyussz 2008.11.25. 11:45:36

kőszeg csodaszép kisváros!! nem ér bántani!
és még marcipán-múzeuma is van ;DDD

staropramen 2008.11.25. 11:47:41

Diego
azért mert haverod a polgármester még nem kell ennyire elvetni a sulykot.Vagy ez egy helyi mondás? " a szálloda hidegen a polgármester kioktatóan a sulyok meg elvetve jó"?

diego armando 2008.11.25. 11:48:31

Világért sem bántanám, én is mindig jól éreztem magam ott, a környezet nagyon szép.
Ellenben valamiért ott sincs pénz meg itt sincs pénz...

diego armando 2008.11.25. 11:51:14

staropramen
Nem járok össze fröccsözni vele, de mivel ez egy kisváros, itt mindenki ismer mindenkit...

VilMarci 2008.11.25. 11:55:19

3. számú melléklet a 45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelethez

I. A fizetővendéglátó szálláshely osztályba sorolási követelményei
Egycsillagos fizetővendéglátó szálláshely
Szobák fűtése: hideg napokon (a hőmérséklet nem haladja meg a 15 °C-t) legalább +20 °C hőmérséklet.

A Borhotel 3*-nak mondja magát, ahol ez a következőképpen módosul:
Szobák fűtése: a vendég által szabályozható szobafűtés.

Forrás: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800045.IKI&cel=m(3)

diego armando 2008.11.25. 11:56:14

staropramen: kedvedért megmagyarázom a békás dolgot.
Kőszeg és Szentgotthárd egyaránt a béka segge alatt van, mert nem képes kihasználni a fekvéséből adódó lehetőséget. Így talán tiszta...
Akkor lenne csoda, ha virágozna bármelyik is, de mivel te is minden évben több napot vagy mindkét kisvárosban, ezért feltehetően ezt te is tudod...
Egyébiránt ha Vas megyében jársz tényleg ez a két város,amit érdemes felkeresni...

Ofélia . 2008.11.25. 11:57:58

Tudnám még ajánlani kehidakustányt.

szuper fürdő , meleg panzió és a panzióval szemben a falu kocsmája.

Minden egy helyen.

Ja és a környéken sem láttam politikust.

iguana 2008.11.25. 11:59:10

ofélia: Kehidán a Vándorbab étteremben nagyon jó a csülök. Ez sem elhanyagolható...

The Good Boy 2008.11.25. 11:59:59

"Kőszeg kb Gotthárdal egy szinten van... a béka alsó fertálya alatt..."

Na én pont kőszeg mellett lakok, ez most fájt!!!:) Ráadásul diego, én dicsértem eddig a gotthárdi fürdőt ezerrel.
Ez FONTOS!!!!!!
Szóval: Kőszegen van egy vár, ami pillanatnyilag olyan amilyen, van egy (pár) gyönyörű temploma, van egy szép ódon történelmi belvárosa, mellette van a dunántúl legmagasabb pontja (irottkő), nagyon vendégszerető lakossága és Kőszegen és a kőszeg-hegyalján (ahol én is élek) van gyakorlatilag egyedül az országban becsületkasszás árusitás...
Szóval csibenyusszal egyetértésben el a kezeket Kőszegtől:)

iguana 2008.11.25. 12:01:08

@VilMarci: köszönöm, ez hasznos. Jó tudni...

diego armando 2008.11.25. 12:01:20

hahó Good Boy: 4 hozzászólással feljebb :):):)

Ofélia . 2008.11.25. 12:06:49

iguana: A harcsahalászlé és a túrós csusza is Ez FONTOS !.

Midkemia 2008.11.25. 12:07:09

VilMarci!

Köszi az infot!

A linked alapján kénytelen voltam megállapítani, hogy bizony itt egyéb hiányosságok is vannak.

VilMarci forrása:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800045.IKI&cel=m

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.11.25. 12:10:09

Ez olvasgasd és keresd a hibákat..

45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelet
a kereskedelmi és a fizetővendéglátó szálláshelyek osztályba sorolásáról, valamint a falusi szálláshelyek minősítéséről

link: www.utikonyv.hu/0-release-2/documentum.php?id=345

Ami szívás... a "szálloda" besorolásnál sehol nincs szó fűtésről:))) csak a "panzió"-nál...

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2008.11.25. 12:12:36

Vilmarci: sajnos a 3.melléklet a magánszálláshelyekre vonatkozik, a Hotelekre nem

The Good Boy 2008.11.25. 12:13:07

diego!
Miután ment a kommentem, már láttam, hogy itt nem lesz vita:)
peace::))

Midkemia 2008.11.25. 12:15:34

Asszem kicsit eltévedtél. Nem a panzióknál van.

idézem:

"A fizetővendéglátó szálláshely osztályba sorolási követelményei

Háromcsillagos fizetővendéglátó szálláshely

Szobák fűtése: a vendég által szabályozható szobafűtés."

Szóval fizetővendéglátó szálláshely, ebbe a szálloda is beletartozik.

diego armando 2008.11.25. 12:15:39

good boy - good boy :):):)

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.11.25. 12:17:54

Én csak azt nem értem, hogy ha spórolni akarnak a távfűtéssel, miért nem inkább nappalra kapcsolják ki, amikor általában nincsenek otthon/szállodai szobájukban az emberek?

Midkemia 2008.11.25. 12:22:53

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda!

Egyébként, ha a rendeletet elolvasod az elejétől a 3. paragrafus 2. bekezdéséig, akkor te is láthatod, hogy egyetlen szálláshelyere sem utalna hotelként.

A legtöbb helyen fizetővendéglátó szálláshely van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 12:25:50

tovabbra is elkepegve ulok a jelenseg elott, hogy tobben ufy gondoljak ha kiveszek egy szallodai szobat akkor ott ejjel nem kotelezo futeni
hihhetetlen

Pannon Puma 2008.11.25. 12:32:39

kállai 2008.11.25. 11:04:33

és az, hogy a fidesz a hátszele, azt jelenti, hogy nem lehetett tsz-elnök vagy tanácselnök?

a szülővárosom polgármestere is tanácselnök volt, de ő észrevette, hogy most máshogyan kell (nyalni, már bocs). lényeg a lényeg, ez nem szitok, csak statisztika. aki akkor ilyen körökbe fölnyomta magát, azért nagyjából tudjuk, hogy mit tett érte.

szóval a szülővárosom fölfejlődött oda, ahova jelen körülmények között lehet. ahol most élek, ott ez nem mondható el.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:37:01

Amikor olvastam a postot nekem is leesett az állam.
Csak az jutott az eszembe: csupi ilyen vaaaan???

Eléggé durva hogy 15 000 / éjszaka / Fő ért nincs fűtés télen.
A magastátrában a kétcsillagos panzióban volt simán.
A franciáknál a szintén kétcsillagos apartmanban (ami majdnem egy hétre került ennyibe fejenént mint itt egy éjszaka) durva is lett volna ha éjszakai nincs fűtés (odakint -18 fok éjszaka).

Bocsika hogyha volt pénze a tulajdonosnak szállodát építeni akkor igazán belefeccölhetett volna egy kis pénzt egy önálló fűtésbe, így a vásrosi távfűtéstől függetlenül lehetett volna meleg a szállodában, ami egy 3* -os szállodától (FIGYELEM SZÁLLODA!! NEM MUNKÁS VAGY HAJLÉKTALAN SZÁLLÓ) minimum elvárható.

Ofélia . 2008.11.25. 12:37:52

hagyma: Végül is nem kötelező csak ajánlatos. Űzletileg.

A kocsmában meg a polgi jutalmát ünnepelték közgyűlésileg.

Valamire csak el kell költeni a fűtésen lespórolt javakat!!.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:42:17

Ja amúgy meg elég durva és valahogy mutatja az itthoni viszonyokat hogy sokszor olcsóbban jön ki az ember hogy küldföldre megy nyaralni, mintha itthon tenné ugyanezt.

Egy példa.
Törökország, 4* -os szálloda, ultra all inclusive ellátás, (saját tengerpart, egy csomó mindent igyen hasznáhatsz).
Repülőjeggyel tokkal vonóval 150 000 Ft / Fő / hét
ongo.hu/Fantasia-Hotel-De-luxe_2026

Van egy érzésem hogy itthon ez kicsivel többe került volna, vajon miért?

Pannon Puma 2008.11.25. 12:43:01

nem is értem. 15ezerért egy éjszaka egy embernek? ez most komoly? ez anynira durván sok, hogy az eszem megáll...

Tapolcán 10ért ajánlottak a hajdani Művészetek völgye idején olyan szállást (per fő vagy talán per két fő), ahol hidromasszázs, kutyafasza is volt.

hoppáré. azért Szentgotthárd anynival nem jobb hely. de legközelebb menjetek falusi vendéglátásba, 2-3-4ezer fő per iccaka, és minden megvan. üdülésicsekkel is fizethetsz egy csomó helyen, és a házinéni jó eséllyel extra szolgáltatásokra is hajlandó (tortarendelésre, kecskesajt-beszerzésre gondoltam most). mert ő talán tényleg ebből él...

iguana 2008.11.25. 12:45:28

15 egy kétágyas szoba ára egy éjszakára.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.11.25. 12:45:42

az udukesi csekk nem tuti mert van aki alanyi jogon....

Miigeii 2008.11.25. 12:46:05

Ede mindenütt jelen van.
(Mondjuk kitérhettetek volna arra, hogy lehet-e használni kis kerti sütőt, vagy sem. Ez ugyanis lényeges.)

Pannon Puma 2008.11.25. 12:54:05

iguana 2008.11.25. 12:45:28

és ebben mi volt benne? reggeli+vacsora? mert egy puszta szobáért nem kevés pénz...

staropramen 2008.11.25. 12:54:06

Miigeii 2008.11.25. 12:46:05
Amekkorát te tévedsz.
nem lényeges, hanem FONTOS !

Ofélia . 2008.11.25. 12:57:52

A kicsi faszenesre már kitértünk de az ide kevés.

Tudnék ajánlani 8 darab dobkályhét.

A bútorokat bele a csövit ki az ablakon aztán égetni ami a csövön kifér.

XSun (törölt) 2008.11.25. 12:59:18

Én csak azt tudom mondani hogy a polgármestert dobják a padlolóla le de keményen.

staropramen 2008.11.25. 13:00:33

dulván kolléga dulván, nem keményen

Ofélia . 2008.11.25. 13:02:58

ctc: csak egy jegeskávé volt benne aztmeg a vendég vitte szigoruan illegálisan.

iguana 2008.11.25. 13:05:39

ctc: svédasztalos reggeli volt még benne, bár az utántöltés akadozott. A párom egy fél reggeli után írta alá a panaszkönyvet. :p

XSun (törölt) 2008.11.25. 13:08:02

jah igen, klasszikusokat csak pontosan illik....
video.google.com/videosearch?q=brian+élete&emb=0&aq=f#

dobjátok a padlóla le....

vigyétek el egy héten belül vadbalmokkal küzdjön.....

Ofélia . 2008.11.25. 13:10:08

iguana: Tehát ridegtartás mint a szürkemarháná. Éjjel leheld be az istállót aztán reggel irány a rét legelni.

Ez lehet, hogy a kirúgott hortobágyi polgi??.

Secnir 2008.11.25. 13:18:01

"XSun 2008.11.25. 12:59:18
Én csak azt tudom mondani hogy a polgármestert dobják a padlolóla le de keményen."

málmint a hideg padlóla a bolhótelben

elwood 2008.11.25. 13:19:12

XSun:

"Van egy érzésem hogy itthon ez kicsivel többe került volna, vajon miért?"

Mert jobb. Míg kis elwoodok nem nehezítették az időbeosztást, sok 4* -osban megfordultam itthon a yuppiskodával. Egyik jobb volt mint a másik.

Pár éve törökben 4 v. 5* all-inclusive (mert szinte csak olyan van). Ott volt aztán a meleg, a légkondit meg nem járatták csak néha. Reggel 7-től 10-ig, meg este 6-tól 10-ig.
(Vagyis amikor nem voltál a szobában, és csak a szobakártyával tudtad volna bekacsolni. Vagy reggeli vagy szobahűtés.)

Friss újépítésű, napsütötte, vékonyfalas szálloda így szaunaként működött. Néztem is először, hogy takaró helyett egy nagy türülkőző van az ágyra terítve. Nos egy helyben fekve folyt rólam a víz, ha a szobában akartam lenni.

Szóval a magyar négycsillagosok ahol jártam, sokkal jobbak, mint a külföldiek, hasonló jelöléssel.

Ofélia . 2008.11.25. 13:20:59

Van itt valami borhotel kézilabda klub is.

Most küzdenek a kékszalagért csak még nincs meg az ifa.

Ennek tényleg edeszaga van.

webshark 2008.11.25. 13:21:15

Nos én szállodában dolgoztam mindig is, ha panasz volt hogy hideg van- az üzemeltetési igazgató bármit mondott,
fűtés izomból rákapcsol, aztán nyomtuk ezerrel.
Egy másik helyen, a fűtés és melegvíz egy körön volt, ott egy időben tudtunk csinálni 50 fokos melegvizet és 50 fokos keringetési (a radiátorok felé haladó melegvíz hőmérséklete!) hőmérsékletet-
néha hűvös volt, ezért a nagyob terekben nyomtuk a 2-5 kW os elektromos fűtést is mellette!

webshark 2008.11.25. 13:23:07

Ja és ahol most vagyok:
a vendégek szerint nagyon meleg van
" fiatalember sajnálom a főnökét a gázszámla miatt" mondta egy néni-
amúgy tényleg inkább meleg volt mindig is!

Gumidomino 2008.11.25. 13:26:05

Igazából a cégmutató szerint a tulajdonos a Tér és Forma Szentgotthárd Építési és Vállalkozási Kft illetve a Kulcs és Forma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A Borhotel Kft. ügyvezetője pedig Viniczay Tiborné aki gondolom a polgármester úr felesége.

Azt szeretem a kisvárosokban és a falvakban hogy egy páran elkezdenek mindenhez érteni amikor a zsírosbödön közelébe kerülnek. :D

Kotit 2008.11.25. 13:31:06

Távfütéshez: szvsz mindenütt visszább veszik éjszaka (Pécsett kb. 2-töl) a fütést és (ha naiv vagyok akkor azt hiszem, hogy) ez a számlán is látszik.

Én csak egy dolog miatt kárhoztatnám a károsultat: mintha nem lenne aktív homáros.

Az meg milyen már, hogy megérkezik a polgármester, megörülnek, hogy jön a "hatalom" intézni az ügyüket, aztán kiderül, hogy a "hatalom" rájuk taposni jött...

staropramen 2008.11.25. 13:33:25

Gumi
gondolom a helyi hőszolgáltató a Hideg és nem forr ma kft, vezetője V.Ödön, A Vizszolgáltató az Inni meleg, fürödni hideg és olyanforma Kft, a vezetőt már meg sem kell nevezni.

Okádó Mikádó 2008.11.25. 13:33:43

Viniczay Tiborról mikor látunk fotót?
Valaki túrhatna már valamit az iwiwen vagy az önkormányzat honlapján.

Okádó Mikádó 2008.11.25. 13:39:05

Huh, megnéztem, hát a város honlapján két hotelt reklámoznak, az egyik ez (ehhez nagy pofa kell).
Vendégkönyvbe csupa dícséret, gondolom hevesen moderálják a többi hozzászólást.
A jókat meg ők írják.

Hát elég nagy égés, remélem valahogy sikerül kiugratni őket, mint a sütiszörny készítő cukrászdát, akik napokig állták a rohamot és csak utána törtek meg, hogy jó bocsi ez tényleg gáz lett.

Fotó továbbra sincs.

diego armando 2008.11.25. 13:41:00

Zászló mögött a fáraó... :)

staropramen 2008.11.25. 13:41:01

Figyu ez az ember sűrűn látható ujságban tv-ben.Az osztrák szemétégető ellen akcióznak arrafelé és ő is keményen nyomul.Eddig csak erről az oldaláról volt ismert.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.11.25. 13:41:10

vazzeee google oszt ott rakeresel kepekre. bakker sok zinfós!

Szarazkoro 2008.11.25. 13:50:18

Hehe en is recepcios vok, szegeny lanyka ilyenkor mit tud csinalni? Mondjuk nalunk az lenne a minimum, h atteszuk a vendeget 1 masik hotelbe + fizetjuk a taxit es a szoba ar kulonbozetet, suru bocsi-bocsi es talpnyalas, mert hat ugye a vendegbol elunk...+ meg 50% off a kovetkezoleg befoglalt szobaarbol es ingyen reggeli... Ugy latszik ez Szentgotthardon nem divat! Sunt a polgarmesternek!

lajhar 2008.11.25. 13:52:27

Szentgotthárdra a Hopplá fesztivál és főleg a Dráma Margarin miatt volt érdemes járni!
Kiri, Ciró, Gaston, Gaga, Jocó álljatok össze ismét! Követelem a torzított terméket!!!
Egyébként tényleg üres az élményfürdő: tényleg élmény :-)

polgármester 2008.11.25. 13:55:11

lajhar: és ezt mind hitelből van -már int az élményfürdő, miből fizetik vissza? Csak nem a megspórolt fűtésszámlán?

BushDoctor 2008.11.25. 14:39:34

Ilyen a magyar borhotel : igyá' drágán oszt' kussolj részegen reggelig hidegbe'. Én a polgári polgármester beszéltem, UFF!

BushDoctor 2008.11.25. 14:48:36

Ránézésre amúgy egy ilyen szállodában max 6999 ft-os éjszakára fizetnék be. Nameg előre (!!) informálódj mindig ha idehaza szeretnél pihenni. ne abból indulj ki, hogy korrektek lesznek, hanem abból hogy nem lesznek azok. Ez nem paranoia, hanem jogos önvédelem.
.
A miszter teljhatalmú, lebaszósdi, kihaénnem, zsirmagyar mentalitású mutyikirályt, a valódi vendéglátást hirből sem ismerő polgármestert most hagyjuk, mert csak és kizárólag politikai felhangokkal bőszen átitatott, személyeskedő hangvételtől sem mentes megjegyzést tudnék róla küldeni.
.
Mindenestre, mint gyakorló melegkonyhás üzletvezető és vendéglátó azt ajánlom neki, hogy sürgősen szálljon magába, mert az ilyen és hasonló ügyek azok amik a magyar vendéglátás rangját súlyosan rombolják. Lehet hogy neki van miből mutyiznia tovább, ha ez az un. borhotel becsődöl, nekünk, a többségnek azonban nincs.

Midkemia 2008.11.25. 15:08:35

tüvapok!

Valóban ő az:) Tudom, ott voltam. Bár ott másképp nézett ki a kis melegítőjében, mikor előrántották a skatulyából.

Ugyanis kb. 10 perccel azután, hogy írtunk a panaszkönyve, meg is jelent.

Lehet, hogy a panaszkönyvvel lehet megidézni?

molaris 2008.11.25. 16:23:35

"diego armando", talán kissé elfogult vagy, de az ne zárja ki a józan bírálatot. Mond úgy, hogy neked.
Kőszeg? Tudod minden kéznél, kellemes emberek, tiszta város, jó kis étkezdék, éttermek, kiskocsmák, Finom kaja és bor. A vár, a múzeumai, templomai- egyáltalán az egész. Persze, én is elfogult vagyok, de szerintem az ország legszebb kisvárosa.

Dr. Trebitsch 2008.11.25. 18:54:22

diego: Úgyhogy ne menjen el a kedvetek ettől a várostól, mert élni katasztrófa itt, de pihenni optimális... :)

Mér katasztrófa? Tudom, biztos nem vagy már itt, de hátha...

Molaris: Kőszeg? Akkorát még sehol nem szívtam, mint idén nyáron egy kőszegi pizzériában. Rendeltünk, és egy óra után még se pincér, se pizza. Nem tudom, mikor hozták volna, mert nem vártuk meg. Ja, úgy kezdődött, hogy kettőkor odamentünk, de kiderült, hogy csak 3-kor nyitnak, és képesek voltunk visszamenni egy óra múlva - ezek után nem adtak enni. Az étlapon rajta is volt, hogy a pizza frissen jó, ezért ha türelmetlen vagy, menj inkább a mekibe, vagy valami ilyesmi. El is mentünk máshová, de mire ott végeztünk, bezárták a várat.

The Good Boy 2008.11.25. 19:12:48

igazitrebitsch 2008.11.25. 18:54:22

Egy pizzéria hibája miatt meg- iletve elitélni egy egész várost... Ez komoly?
Kőszegen, kisvárossága ellenére van vagy 8 pizzéria, amik szinte mind magasan hozzák a magyar átlagot, illetve afölött vannak. taán az alatt az egy óra alatt el lehetett volna kezdeni a várlátogatást, vagy átmenni valamelyik közeli pizzériába.
Én pl. Keszthelyen a kastélytól nem messze találtam meg a legrosszabb étterem dij várományosát, de ettől függetlenül szeretem azt a várost, és már többször voltam azóta is, csak annak az étteremnek az utcáját is elkerülöm azóta (ha még megvan). De magát a várost emiatt soha nem fikáznám:)

Amea 2008.11.25. 19:47:36

igazitrebitsch 2008.11.25. 18:54:22

Kőszeghez:
Voltunk ott, nagyon kellemes élményekkel gyarapodtunk.
És szerintem egy pizzériába ültünk be ;)
A különbség annyi, hogy vártunk, nem jöttek, bementünk, nem volt ott senki, majd átvittük a pénzünket egy másik helyre, mert nekik nem kellett.

Összefoglalva: Kőszeg csodás, és van többek közt egy szar pizzériája is :)

Hegylakó2 2008.11.26. 10:46:52

A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra.
Nem kívánok egyesével kitérni a megfogalmazott vádakra és nem akarok azokról vitát nyitni, mert a vendégnek mindig igaza van (?).
Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni.
Ezen alkalommal, mikor egy baráti társaság esti italozását követően a lefeküdni kívánó vendégek a szobájukba értek, azt hűvösnek találták.( Tény, hogy a Régióhő Kft, mint a Hotel hőszolgáltató éjjel 11 és reggel 5 óra között, csak temperáló szolgáltatást nyújt, de nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá.) Amennyiben vendégeink igénylik természetesen hősugárzót / több darab/, vagy a klímaberendezéssel ( hűtő-fűtő) ellátott szobát is tudunk számukra biztosítani. A cikket író kedves vendég ezen felajánlott szolgáltatásokkal nem kívánt élni, de szobájába visszatérve hamarosan megállapította, hogy már a felszűrődő zaj miatt sem tud aludni.

Vendégünk felfokozott érzékenysége másnap reggel csak fokozódott, amikor az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni, mivel ő kedvezmény nyújtására nincs felhatalmazva.

A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte, ha bárminemű problémájuk is adódott volna városunkban. Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk.


(Megkívánom jegyezni, hogy már a cikk megjelenése előtt lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a Hotel fűtése a szolgáltató ciklusosságától eltérő módon működjön. A fűtési rendszer átalakításának várható időpontja 2008 dec.15. A felszűrődő zajok forrása az épület földszinti részén nem a szálloda működtetésében üzemelő 02.00 óráig nyitva tartó bár lehetet, amit ezen időszakban már általában csak szállóvendégek látogatnak. Tájékoztattam az üzemeltetőt a panaszról és kértem lehetőség szerint korlátozza nyitva tartását 24.00 órás zárással.)

Hiszem, hogy bármilyen probléma, kérés, tisztességes emberi szóval a helyszínen a szálloda vezetőjéhez intézett panasszal megoldható lett volna , de ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja, csak saját vélt(valós) sérelmeit hangoztatja és az alapján lejárató kampányt indít egy hotel egy város és annak vezetői ellen az önmagát minősíti.

Szállodánkban évente több ezer elégedett vendég fordul meg. Sajnálatos, ha a legnagyobb igyekezetünk mellett mégis akad olyan aki rossz szájízzel távozik tőlünk. Természetesen kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. A cikkben szereplő baráti társaságtól, ezúton, a fent leírtak ellenére is elnézést kérek az esetleges kellemetlenségekért és bízom benne, hogy legközelebb elégedett vendégként köszönhetünk el tőlük szállodánkban .


Kulcsár Ferenc
A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)

Ficak 2008.11.26. 11:03:51

Kezdem sajnálni, hogy nem voltam ott!

A végén még tényleg a Borhotelben töltöm. Vinotéka hmmm...

iguana 2008.11.26. 11:15:28

@hegylako2:

"Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni."

A szobafoglalást a társaság egyik tagja intézte a munkahelyéről. Nem volt hangsúlyozva sem a cég, sem a titulus, hacsak nem az automatikus aláírásra gondol, amit a rendszer tesz a levél végére.

"Tény, hogy a Régióhő Kft, mint a Hotel hőszolgáltató éjjel 11 és reggel 5 óra között, csak temperáló szolgáltatást nyújt, de nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá."

Ezt talán a hotel szobáinak is jelezni kellett volna, mert a tényeket figyelmen kívül hagyva bizony kihűltek. Csukott ablak mellett.

"Amennyiben vendégeink igénylik természetesen hősugárzót / több darab/, vagy a klímaberendezéssel ( hűtő-fűtő) ellátott szobát is tudunk számukra biztosítani. A cikket író kedves vendég ezen felajánlott szolgáltatásokkal nem kívánt élni"

A hősugárzót valóba felajánlotta a recepciós hölgy, a klímás szobákról azonban nem tett említést.

"de szobájába visszatérve hamarosan megállapította, hogy már a felszűrődő zaj miatt sem tud aludni."

Ez pontosan így történt.

"Vendégünk felfokozott érzékenysége másnap reggel csak fokozódott, amikor az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni, mivel ő kedvezmény nyújtására nincs felhatalmazva."

Az egy másik vendégük volt a csoportunkból. Én készpénzzel fizettem. A csoportunk nem közös kasszából fizette a kirándulást (révén nem céges, vagy hivatali útról van szó), hanem egyénileg.
Azt hittem, a hotel személyzete tud különbséget tenni az emberek közt - különösen, hogy én voltam a reklamálók szószólója, legalább az én arcomat megjegyezhették volna.

"szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte"

Nekünk azt mondta, azért jött, hogy a problémát kezelje. Ez nem lehet üzleti megbeszélés, amennyiben polgármesteri mivoltát hangsúlyozva mutatkozik be. Megemlítette, hogy egyben ő a tulajdonos is (innen kezdve üzleti valóban). Elnézéskérés nem hangzott el részéről, csak magyarázkodás.

"Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk."

A kioktató stílust a polgármester úr részéről tapasztaltuk, nem kis felháborodással. Állítása szerint ő a probléma megoldása okán érkezett a hotelbe, ennek ellenére egy jó szava sem volt. A vendégkönyvbe nem automata írt, hanem én. Kétszeri alkalommal, mindkét esetben törlésre került. Etikátlan módon. Az álnéven írt trágár üzenetektől elhatárolódom, nem stílusom, nem szokásom.

"Megkívánom jegyezni, hogy már a cikk megjelenése előtt lépéseket tettünk annak érdekében..."

Köszönjük közbenjárását a leendő vendégek nevében is.

"
Hiszem, hogy bármilyen probléma, kérés, tisztességes emberi szóval a helyszínen a szálloda vezetőjéhez intézett panasszal megoldható lett volna , de ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja..."

Mi is így gondoljuk. Pontossan így.

"lejárató kampányt indít egy hotel egy város és annak vezetői ellen az önmagát minősíti."

Részemről csak a valós tények hangzottak el, mint ahogy ezután is.

"A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)"

Részemről is sajnálatos. Azt gondolom írása alapján, hogy az Ön segítségével és hozzáállásával megoldható lett volna a probléma a helyszínen.

Üdvözlettel:

F.Krisztián

staropramen 2008.11.26. 11:27:17

azt hiszem, hogy hegylakó2 is házhoz jött a pofonokért.

Midkemia 2008.11.26. 11:27:25

„A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra.. Nem kívánok egyesével kitérni a megfogalmazott vádakra…”

Kedves Kulcsár Ferenc úr, én megkérném, mégis tegye.
Ha már lehazugoz – amit viszont illő volna alátámasztani.

„Természetes(?) dolog, hogy egy szállodában megfordulnak „különleges” emberek akik már a foglalásuk elküldésével(fejléces papír, titulusok stb.) hangsúlyozni kívánják, hogy velük, mint önjelölt VIP vendég kell számolni.„

Biztosan. Egyelőre Ön még mindig nem tudja a társaság titulusait, mert mint említettem, vendégként jelentkeztünk be, viszont a polgármester feltétlenül kihangsúlyozta az övét.

[…] nyitott termosztatikus szabályzó fej mellett ezen időszakban sem hűlnek le a szobák az alváshoz ideális 20-21 C’ alá.)

Bánom, hogy nem vittem hőmérőt, így bizonyítékom sincs. (Meg bundát, meg hősugárzót.)

„[…] az üdülési csekkel történő fizetése során a recepciós kollégától nem tudott árkedvezményt kiharcolni […]”

Nem nekünk kellett (volna) árkedvezményt kiharcolni, Önöknek kellett volna elnézést kérni. Ennyi, és nem több.

„A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester, értesülve a feszült helyzetről békítő és kiengesztelő
szándékkal fordult a társasághoz és elnézésüket kérte, ha bárminemű problémájuk is adódott volna városunkban.”

Ezt írásba adni… nos, azt hiszem nem érdemel szót.
A polgármester írásba adta, hogy a hotel kérésére érkezett a panasz okán. Mellesleg én ritkán jelenek meg egy üzleti megbeszélésen melegítőben:)

Természetesen neki is jutott a kioktató stílusból, ami azóta folytatódik az interneten, az álnéven írogatott trágár nyelvű foglalások küldésével és sértegető automata email küldésekkel is. Ennek hatására kellet a honlapunkon lévő vendégkönyvet időlegesen blokkolnunk.

A homar.hu-n a cikk megjelenése előtt a vendégkönyv két azonos bejegyzés hatására lett blokkolva, mint ez az eredeti postban is látható, printscreennel alátámasztva. Trágár foglalások és sértegetések a Borhotel vendégeitől nem mentek.
Tehát kérem, ezen állítását legyen kedves bizonyítani, ha már rágalmaz.

[…]ha valaki az együttműködés jelét sem mutatja, csak saját vélt(valós) sérelmeit hangoztatja és az alapján lejárató kampányt indít egy hotelben meszálló, és elégedetlenül távozó társaság ellen, az önmagát minősíti.

Egy "vendég"

iguana 2008.11.26. 11:29:06

"@hegylako2: "A megjelent cikk egy fiatal baráti társaság néhány tagjának egyéni vélekedését tartalmazza, mely több helyen eltér a valóságtól és alkalmas hitelrontásra."

Ezt pontosíthatná, akár idézetekkel is. Sőt! Kifejezett kérésem ez Ön felé, ha már ilyesmivel vádol bennünket (bár állítása szerint nem volt jelen ez alkalommal a hetelben, nem is találkoztunk, valószínűsíthető, hogy csak a hotel tulajdonosa/alkalmazottjai beszámolója alapján ítél).

Amea 2008.11.26. 11:36:51

Kulcsár Úr,

Régi szép szokás hiteltelenné tenni azt, aki rámutat esetleges problémákra.
Megoldást viszont semmire sem fog találni ezzel.

Most is elmondom, bár már kihangsúlyoztam párszor: ez nem Szentgotthárdról szól, hanem a Borhotelben tapasztalt hétvégi történésekről.

Secnir 2008.11.26. 11:39:19

"Nem sokra rá megjelent egy úriember, és bemutatkozott: Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere személyesen, és azért jött, mert hallotta, hogy panaszunk van."
-F. Zoltán homar.blog.hu -

"A szállodába egy üzleti megbeszélésre érkező polgármester,"
-Kulcsár Ferenc, homar.blog.hu -

"Értesítést kaptam, hogy a távhőszolgáltatással kapcsolatban az Önkormányzat tulajdonában lévő szolgáltató nem biztosította éjszaka a fűtést. Kérték, hogy segítsek a probléma megoldásában. A Hotelbe személyesen mentem"
-Viniczay Tibor, sznh.atw.hu/ -

Kulscár úr, legalább beszéltek volna össze a polgármester úrral :)
Így kissé hiteltelen, amit leírt...
mindamellett így írta alá:
"Kulcsár Ferenc
A Borhotel ügyvezetője ( akivel sajnos nem találkozott a cikkíró)"

tehát nem volt ott, ahhoz képest nagyon részletesen írja le, hogy mi történt. egy gyöngébb képességű rendőr négy keresztkérdéssel zavarba tudná Önt és a T. polgmesturat hozni.

staropramen 2008.11.26. 11:39:44

Furcsa helyzet: egy szállodában a reklamáló vendéghez a város polgármesterét hívják,nem a hotel ügyvezetőjét.Miért is?
Üzleti megbeszélésre melegítőben érkezni alig jobb a lilazakós fehérzoknis makkoscipős megjelenésnél.

Secnir 2008.11.26. 11:42:07

"A cikkben szereplő baráti társaságtól, ezúton, a fent leírtak ellenére is elnézést kérek"

elnézést, elnézést. tudja Kulcsár úr, mi az elnézés?
amikor hátulról dugja a kecskebakot, és a két szarva között elnéz, az az elnézés.
maga a bocsánatkérésre gondolt -amit szerintem nem ismer.

hubert1975 2008.11.26. 11:43:07

ilyen ez a Magyarország, lehúzós vendéglősök állnak szemben acsarkodó, kedvezményre hajtó vendégekkel. valaki nyomja már fel F. Krisztiánt az apehnál. mert aki készpénzzel fizet, az megérdemel egy vagyonosodásit ;)

iguana 2008.11.26. 11:45:38

hubert1975 2008.11.26. 11:43:07
"valaki nyomja már fel F. Krisztiánt az apehnál. mert aki készpénzzel fizet, az megérdemel egy vagyonosodásit ;) "

Alkalmazott vagyok, nem vállalkozó. Nem érdemes. :p

Amea 2008.11.26. 11:46:23

iguana, ennek okán te pl nem lehetsz veszteséges, mint pl. egy hotel.

iguana 2008.11.26. 11:49:12

nem is más által megkeresett pénzből élek

Amea 2008.11.26. 11:50:17

A nyuszika talál egy puskát a bokor alatt. Nagyon megörül neki, mivel most már móresre taníthat bárkit. Első útja Róka Rudi lyukához vezet.
- Rudi gyere ki! - kiált be neki.
- Nem megyek! - válaszolja a róka.
- De Rudi gyere ki mert agyonlőlek!
A róka kimászik és megijed, látva hogy tényleg agyon lesz lőve.
- Rudi szarj ide! - mondja a nyuszika.
- Nyuszika én szívesen de tudod az nem úgy megy. - szabadkozik a róka.
- Rudi szarj ide mert agyonlőlek! - fenyegetőzik a nyuszika.
A róka nagy nehezen termel egy adagot a földre.
- Rudi, edd meg!
- Nyuszika! Ha te most agyonlősz én akkor sem fogom ezt megtenni! - mondja a róka.
- Na jó! - szól a nyuszika és elsüti a puskát de az csütörtököt mond.
Óvatosan leteszi a földre és a rókára sandítva megkérdi:
- Rudolf kérlek, elfogyasszam?

papucsbojt 2008.11.26. 11:54:19

Mint uzletvezeto illett volna jelen lenni, de masodkezbol valo informaciok alapjan ilyen valaszlevet irni..ah, mindegy :(

scubadiver 2008.11.26. 11:57:01

Hát akkor most mi van?
Egy a fontos: a VENDÉG!!!
Még egyszer mondom a VENDÉG!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.26. 12:18:09

@Hegylakó2 : Hát, gratulálok az újabb önlejáratáshoz.
Amúgy nem hinném hogy lejárató kampány lenne ez. Simán ez történik azzal aki szarik a vendégre.
Majd ha normálisan viselkedtek, akkor mi is. Ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2008.11.26. 12:20:48

Jaj tényleg. Ha a Zügyvezető szerint hajnali 2ig lehet nyitva a kocsma lentebb, akkor hogy a pöcsbe lehet hogy még 5kor is zajongtak? Nem kellett volna rájuk hívni a zsaurságot csendháborításért?

Vagy valami?

VAgy esetleg a kocsma is valami városi fejesé, aztán nem szoktak kijönni a rendőrök? Mert már láttunk ilyet...

staropramen 2008.11.26. 12:49:16

mikor rendezik a szentgotthárdi Kék Szalag regattát?Ott leszünk, pontosan 2 órára és alanyi jogon bogratschozunk a Rába parton.

Amea 2008.11.26. 12:55:47

Kulcsár Ferenc úr,

Még egy kérdés: miért Ön, s miért nem Viniczay Tiborné írta meg/alá a levelet?

A cégadatokban ugyanis Ön "vezető tisztségviselő (tisztségviselő)"; nála pedig a következő bejegyzés szerepel: "vezető tisztségviselő (ügyvezető)."

Secnir 2008.11.26. 13:08:30

neeee baszakodjatok már szegénnyel, önálló nicket sem volt képes kitalálni, pl.
KulcsarFerenc
, hanem inkább a hegylako2 -t választotta. simor andras majd a hegylako3, mint zepnél:)

Gumidomino 2008.11.26. 13:10:23

Amea
attól még hogy a szállodát üzemeltető Borhotel Kft. ügyvezetője Viniczay Tiborné, a Kft. által üzemeltetett szálloda ügyvezetője/igazgatója/stb. lehet Kulcsár Ferenc.
erre ne hegyezd ki. :)

Midkemia 2008.11.26. 13:18:11

Kulcsár Úr nem jelent meg személyesen és még a polgármester levelét sem volt képes elolvasni, hogy legalább a hazugság egyforma legyen.

Egyébként, arról mi a véleménye, hogy egy 16 fős társaság minden tagját hazugnak beállítani becsületsértés?

Amea 2008.11.26. 13:19:18

Gumidomino, ok, (a)mea culpa.
Nekem mindössze az összefüggés érdekes, nem vagyok jogász. Sem polgármester, de még ügyvezető se.
De én legalább ott voltam, aszerint tudok véleményt alkotni. Tehát ha az említett szőke hölgy az volt, aki (és ő ott volt legalább) akkor neki illene írnia. :)

The Good Boy 2008.11.26. 13:27:36

OFF!!!!! Ez FONTOS!!!!!!

Zep hozzászólt a hódos témához, de nem a sablont nyomta:

MrZed001 2008.11.25. 20:10:03

Talán egyszer még belőle is tudatos fogyasztó EMBER lesz????

ON!!!!! Ez is FONTOS!!!!!!

The Good Boy 2008.11.26. 13:28:48

És mégcsak nem is zepként, hanem zedként. Vagy az nem ugyanaz????
Ha nem akkor bocsika::::)))) smile

Gumidomino 2008.11.26. 13:34:54

The Good Boy
két kommenthelyet elfoglaltál feleslegesen.
Ráadásul "MrZed001 2008.11.25. 20:10:03" komment nincs is.

Ezért lakolnod kell.
Most két körből kimaradsz.

The Good Boy 2008.11.26. 13:55:10

Gumidomino!

Letelt a két kör.
Egyébként ha már nem elsőzök, akkor legalább offolhassak egyszer:)
Az elsőzés unalmas, már kipróbáltam, nem lett jobb a napom, igaz rosszabb sem. Mondjuk az OFF-al sem lett se jobb, se rosszabb.

Amea 2008.11.26. 14:03:50

Good Boy: ha nem segít az offolás, és már az elsőzés sem vidít fel, még mindig lehet románozni, bacccpapucsozni, FONTOS!!kodni, vagy monnyále :)

Fuck_begas 2008.11.26. 14:24:56

Üdv.
Szánalmas, h egy ilyen affér miatt az egész kisvárost a béka segge alá titulálják.Szentgotthárd akkor is szép város, és sokat hozzátett M.ország történelméhez (Sztg-i csata, Rákóczi, Kaszagyár stb.)!!!!Most h buktad az Ü.csekkedet az egész város szar.Tipikus magyar, ne csodálkozz, h ilyen felfogással még csak a szolgáltatások sem úgy köszönnek vissza rád, ahogy megálmodtad!

Maradj otthon !!!! Jobban jár mindenki!!!

Midkemia 2008.11.26. 14:31:28

betütészta!

Az ilyen gyökérkezelések, mint te járatják le a várost a kommentjeikkel.

Mi egy szóval nem írtunk rosszat a városról. Ha tudnál olvasni és netán még szöveget értelmezni is, akkor észrevetted volna, hogy nekünk csak a hotellel és a polgármesteretekkel van problémánk.

Ők azok, akik lejáratják a várost, na meg Kulcsár Úr.

The Good Boy 2008.11.26. 14:32:50

Akkor most inkább háromszázhatvanegyelek (361-ELEK) Hehehe!
Biztam benne, hogy ez a poszt is eléri az EDE-i magasságokat, de asszem az már megdönthetetlen world record marad, még így lezárva is.

Fuck_begas 2008.11.26. 14:36:48


"Szargotthárd."
"Kőszeg kb Gotthárdal egy szinten van... a béka alsó fertálya alatt..."

Ezek a fórumon hangzottak el, tudom te nem tehetsz róla, de ha te nyitottad a topicot és tudod miért, akkor foglalkozz a moderálásával is!!!! Thx

Midkemia 2008.11.26. 14:38:50

Reklamálj az index-nél, a homár oda tartozik és ők döntöttek úgy, hogy a cikket kiteszik.

Persze, meg vállaljak felelősséget a véleményekért is.

Az emberi hülyeség nem ez én hibám, az viszont, hogy te ezen megsértődsz, a te hibád.

Mellesleg szólásszabadság van.

Fuck_begas 2008.11.26. 14:49:04

Akkor most mit akarsz elérni, a panaszkönyvbe beírtál, a hatóságok majd végzik a dolgukat.gondolom azt nem birod kivárni! vagy most akkor bontsák le? meg a szorakozó helyeket is amik túl zajosak az idetévedt, szociálisan túl érzékeny észhuszároknak?Ha láttad h gond van miért nem mentél másikba?képzeld még telefon meg taxi is van ebben a városban!

Amea 2008.11.26. 14:49:08

betütészta: A te véleményedet osztja-e /érted vállalja-e a felelősséget az egész város?
És te az egész városért? :)

Midkemia 2008.11.26. 14:52:30

Betűtészta. Inkább ne szólalj meg, ez a saját és a városod érdeke is.

Idézek neked egyik előző kommentemből:

"Ha tudnál olvasni és netán még szöveget értelmezni is"

Korábban leírtuk, hogy mikor vettük észre, h nincs fűtés.
Éjfél körül szerinted hova tudtunk volna menni?

Fuck_begas 2008.11.26. 14:56:08

Én csak a privát állásfoglalásomat teszem itt közzé, nem a városét.Mint ahogy ti is csak a saját sérelmeiteket, és nem az összes idelátogató vendégeket képviselitek.

Midkemia 2008.11.26. 14:57:57

A saját hülyeségedet teszed itt közzé, ami miatt a szentgotthárdi emberekről kialakul egy vélemény...

Fuck_begas 2008.11.26. 14:58:30

Midkemia!

vannak Non-stop porta szolgálattal rendelkező szálláshelyek is.gondolom ha megkérted volna a kedves recepciós hölgyet szívesen ajánlott volna másikat, ahol nem a távhő fűt :)

staropramen 2008.11.26. 14:58:59

@betütészta
amit idéztél sztgotthard és kőszeg béka segge alatti helyéről azt diego armando sztgotthárdi kommentelő írta le.
mi vitába szálltunk vele és megmagyarázta,hogy értette.
Mielőtt randalírozni kezdenél ,pakold el a porcelánokat.Ezen kívül olvass olvass olvass és ha valamit nem értesz kérdezz.
kevés bölcsész van most itt de valahogy majd megmagyarázzuk.

Midkemia 2008.11.26. 15:35:42

A randevú Borhotel kiválóan alkalmas ifjú pároknak, kötelező összebújni, hogy meg ne fagyjanak.

A mosolyszünetet tartó párok is értékelhetik, hogy össze kell bújniuk, ha akarnak, ha nem. Akár kapcsolatokat, házasságokat hozhat helyre.

Külön nászutas lakosztály áll rendelkezésre, csak télen, csak hűtős klímával.

XSun (törölt) 2008.11.26. 21:30:05

"vannak Non-stop porta szolgálattal rendelkező szálláshelyek is.gondolom ha megkérted volna a kedves recepciós hölgyet szívesen ajánlott volna másikat, ahol nem a távhő fűt :)"

Erről csak a besenyő család jut az eszembe: Noooormáááális?
Azért az elég életszerű hogy egy társaság éjfélkor felcuccoljon és éjnek évadján átköltözzön egy másik szállodába.

Azért ne menjünk el azon apróság mellett hogy ez a szálloda 3* -nak hazudja magát amikor olyan alapvető dolgokat nem tud biztosítani mint a folyamatos fűtés a szobákban.
Bocsika ha én egy 3* -os szállodába megyek akkor az a minimum hogy a fűtés éjszaka is működjön és ne legyen hideg a szobában. Ez legalább annyira fontos dolog mint hogy egy 3* szállodába ne kiszuperált kórházi vagy katonai vaságyak legyenek a szobában.

2008.11.27. 12:27:31

betuteszta alanyi jogon sztrovacsek ? vagy akkó most ez itt hogy ???!!

ppm 2008.12.05. 16:39:05

Annyi hozzáfűznivaló, hogy a hotel december 1 és 5 között tatarozás miatt zárva van. Lehet, hogy lesz éjszaka is fűtés?
süti beállítások módosítása