Tékozló Homár

Pannonos szoftver a gyárilag független mobilon

2008.12.18. 07:55 | ge | 192 komment

Z. története nagyon hosszú és nagyon bonyolultnak tűnik elsőre. Pedig nem az: bizonytalan eredetű drága telefont vásárolt, ami utána több hibajelenséget produkált, mint amennyit működött. A szoftverhiba miatt a Vodafone számlázási osztálya, a hivatalos Sony Ericsson szerviz, a kereskedő és a nagykeresdő közötti kimerítő kavarás alant.

Nyári keresetem meghatározó részét mobiltelefon vásárlásra szántam. Lehet szakmai ártalom, lehet egyéb; de mindig is maximalista voltam ebben a kérdésben persze a pénztárcám függvényében. 1998 óta rendelkezem saját előfizetéssel és saját mobiltelefonnal is. Az első telefonom is ERICSSON volt. Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.. A SONYERICSSON ( továbbiakban SE) márkát preferál(tam)om előnyben. Ez mindenkinek más és más hogy ki melyiket „szereti”.

Tehát tavaly a nyári keresetem jelentős részét szántam az általam kiválasztott SonyEricsson P1 típusú készülékre. Beírtam a böngésző keresőjébe,  azonnal kidobott rengeteg hirdetés és a általam legmegfelelőbbet kiválasztva elindultam a beszerzésre. A vásárlás megtörtént. Régi használt telefonom beszámították és a SE P1 máris az enyém volt + egy 2db-s memóriakártya.
(117.000 (P1)– 37000(régi beszámítása) + 7000(memkártya)=87000FT)
A hirdetésben ez állt; SE P1 GYÁRILAG FÜGGETLEN, 2 ÉV MAGYAR GARANCIÁVAL. Ilyenek tucatjával találkozik az ember ha telefont kíván vásárolni, ebben semmi különös nincsen. Kezemben volt az áhított készülék. Minden ok.

A Vodafonal történt szerződésem szerint, amit 2004.11.22-én írtam alá először majd 2006.11.22-én másodszor, szintén 2 évre a 90 perces konstrukcióban van az előfizetésem. Plussz egy 5 Megabyte-ig terjedő általános WAP szolgáltatás, általány díjjal tehát havi x forintért. Így nagyságrendileg a havi számlám olyan 5000-10000 Ft között mozgott. (dokumentálva visszamenőleg, befizetést igazoló papírokkal.)

Használtam-használtam DE gyakran észrevehető hibákat tapasztaltam. Bekapcsolt állapotban:hívás, fogadás, indítás, sms, küldés, fogadás lehetetlen, ha saját magam hívtam fel egy másik készülékről akár vonalas, akár mobil; „a hívott szám átmenetileg nem elérhető” mindenki által ismert női hang válaszolt....de az általam indított hívásokat nem lehetett megszakítani mert befagytak…  kikapcsoló gomb semmire sem reagált, tehát akkumulátor kivesz és újra indít. Az ébresztő óra rendszerint elfelejtett felébreszteni, a Wap-ot jelző földgömb ikon folyamatosan villogott holott semmi alkalmazás nem volt aktív a készüléken. Érezhetően lassú volt.
Hozzászoktam a napi többszöri akksi levételhez ha telefonálni szerettem volna. (120e forintért.)

Mivel vidéken tanultam esélyem nem volt a garancia érvényesítéséhez mert szükség volt a telefonra. Egy okostelefonokkal foglalkozó fórumon többször kérdeztem rá ezekre a hibajelenségekre (ezen rákérdezések dokumentálva vannak) és egyértelmű választ kaptam: Szoftvercsere. Igen gondoltam az megoldja, de már hozzászoktam, majd megcsináltatom elvégre 2 év a garancia. Idén tavasszal befejeztem vidéki tanulmányimat, és lehetőségem nyílt egy külföldi nyaralásra, hogy hogy jön ez de? Itthon Mo-on mivel általány díjas volt a Wap szolgáltatásom nem volt kimagasló a használat még ha a készülék SW (szoftver) hibájából is maradt rajta a wapon. Azaz belefért az 5 megába. Viszont aktív munkakeresőként az emailjeimet naponta ellenőriztem, külföldi tartózkodásom alatt is. Gmail mobil kliens, bárki számára elérhető praktikus alkalmazás, MIVEL minimális forgalom mellett bonyolítható levelezés. HASZNÁLTAM A WAP SZOLGÁLTATÁST KÜLFÖLDÖN. Ez tény. De nem ennyit! 2008.09.28-án a Vodafone számlarészletező alapján délelőtt 15 majd 3 mb forgalmat bonyolított a készülék. Előtte 19 MB forgalmaztam egy év alatt! Fizikailag nem tartózkodtam egy légtérben a telefonnal… 

Mindez később derült ki. Gyanakvásom még külföldön kezdődött amikor is az ügyfélszolgálatról felhívott egy ügyintéző és kérte a biztonsági kódom és közölte hogy 34.800 forint az aktuális egyenlegem és hogy 6 napon belül fizessem ki. Nem értettem.
Pár napon belül meg is kaptam a csekket. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és rákérdeztem a dologra konkrétan, hogy miből is adódhat és felvilágosított az ügyfeles, hogy bizony adatforgalom és minél előbb fizessem be a tartozásom. Nem éreztem korrektnek. Elmondta még a kolléga, hogy lehet a készülék hibája is, látott hallott már ilyenről. Ekkor rakódott bennem össze a kép. 

Másnap felkerestem a SE HIVATALOS MÁRKAKÉPVISELETÉT a westend - ben és az Ő segítségüket kértem. Ott elmondván az eddig leírtakat, az első mondat, ami elhagyta a szájukat az a SW csere volt. Gondoltam. Azaz tudtam. Ők is láttak már ilyet. Elmondták, hogy a legcélravezetőbb ha személyesen elviszem a 4. ker Széchenyi tér 9-be a CHIRMA KFT-hez akik a Mo-i HIVATALOS SONYERICSSON SZERVIZ. Ez így történt. Nagy nehezen megtaláltam a céget egy, mert egy apró tábla elárulta őket. Ott egy hölgy fogadott, aki átveszi az ilyen problémás készülékeket. Elmondtam neki a történetemet és átvette a készüléket és közölte, hogy akkor 3-5 munkanap múlva szólnak, hogy kész a telefon. Azaz kicserélik rajta az sw-t és raknak rá egy új PANNONOSAT.  ??? …???  Tessék? Pannonosat? Persze, mert a jótállási jegyem az pannonos közölte a hölgy. Mire válaszoltam hogy az nem lehet mivel gyárilag függetlenül vásároltam egy gsm kereskedésben, mint azt a pecsét és az aláírás is mutatja. Nem. Ez pannonos.. Nem mondom ez nem pannonos. Kérdem én hogy azt ő honnan a viharból tudja? (kiderült; a Magenta szolgáltató és piros szolgáltató külön garancia jegyet ad és az teljesen egyedi és egyedül a pannon nem ad más milyet; tehát marad a HIVATALOS GYÁRI garancia jegy..  de ezt kb 2 hét múlva derítettem ki.)

Tehát szerviz… pannonos….én: nem, nem pannonos.. egyszer csak megjelent egy 30-35 körüli férfi aki figyelte egy darabig a verbális küzdelmet. Majd indulatosan közölte hogy egy bárki által meghekkelt és a feketepiacon terjedő  készülékeken nekik eszük ágában sincsen segíteni ,nem hogy nekem mert ki vagyok én hogy a 120e forintos SE telefonomat érvényes garanciajeggyel a HIVATALOS SE szervizbe viszem..  ja és hogy ez pannonos..  és ezzel így nem tud mit kezdeni..   köszi. Ekkor nagylelkűen felajánlotta, hogy 3 nap alatt, ez csütörtökön történt, tehát hétfőre Ő személyesen megvizsgálja a telefont és SZAKVÉLEMÉNYT ír nekem. Legyen. Nyugodtszívvel hagytam ott a készülék, még is csak ez a HIVATALOS szerviz… Nem sok minden történ a következő hét végéig sem, majd telefonon körülbelül a 37.-dik hívásra felvették és közölték: ott van a főnök asztalán…
Sikerült később beszélni vele; kész lehet érte menni.. A szakvélemény a következő volt; semmi baja a készüléknek minden tökéletesen működik vele, és megy rendesen. Pecsét aláírás. Köszönöm. Tudtam, hogy nem jó a készülék hiszen én próbáltam használni egy évig…
Bekapcs, persze hogy nem vagyok elérhető és az sms-eket sem kapom meg..  tehát végig zongoráztam a hibajelenségeket…  Tehát ezt produkálta a SE szerviz.. Gratulálok.. 

Majd fogtam magam és bementem ismét a wesend-be hogy esetleg adjanak tanácsot hogy kihez tudnék fordulni. Elmeséltem nekik a kálváriám, mondták, hogy ők is sw csere újra de ha pont ott van a telefon akkor annyit tudnak nekem segíteni hogy megnézik a telefont hogy honnan is van..  Körülbelül 5és fél perc múlva közölte a srác, hogy ez a készülék a NÉMETORSZÁGI piacra lett gyártva és ez eredetileg német sw rajta csak magyar nyelvvel, és egyszer nyúltak „bele” NEM hivatalos helyen..  Tehát; ez nem az ami.. NEM hivatalos magyarországi a készülék, és az sw is rossz. Megkérdeztem, hogy ezt írásba adná nekem, pecséttel aláírással? Hát az Ők nem tehetik mert Ők nem az a minősítésű szerviz, vagy ki tudja hogy mik Ők de ; Nem. Viszont egy darab papírra leírta nekem mindezt, és tanácsolta hogy oda menjek ahol vettem, ez az eladó felelőssége. OK.

Hamar oda értem és közöltem a gsm boltban hogy ez van, és hogy ilyenkor mi a teendő és miért pannonos a gar jegy és amiért nem csinálják meg azzal?? Rákérdeztem, hogy esetleg ha visszaadja az árát már ott se vagyok..  á:   mit képzelek én? Azt tanácsolta a kereskedő, hogy 2 nap múlva ő megy oda ahonnan ő szerezte a telefont és kér onnan egy uj garancia jegyet és akkor azzal már visszamehetek. Nem köszönöm. Inkább nem mennék vissza oda; én türelmes ember vagyok de nem ennyire.. Ő tőle vettem a készüléket az ő felelőssége a javítatás és az esetleges kártérítés is (utána olvastam; fogyasztó védelem + jogászi tanács). 2 nap múltán a kereskedő adott egy nevet és egy telefonszámot és egy címet; az a gsm nagykereskedés ahol ő ezt a készüléket vette. Kiváló; még egy hely ahova önköltségen utazhatok… Elmentem. Megtaláltam az úriembert és ő már tudott mindent. Azt tudta mondani, hogy majd Ő visszaviszi a szervizbe és megcsináltatja a készüléket amennyiben valóban hibás. Mondtam neki hogy onnan hoztam, és szerintük; jó. Erről mutattam a papírom… akkor biztos más a baj! Kérdezte hogy mik a hibajelenségek; felsoroltam őket és mindre azt a választ kaptam, hogy ez mind a szolgáltatóm hibája; nem kapom meg az smst.. nem tudnak felhívni; rajta marad a wapon..  persze és az is a  szolgáltatóm hibája hogy nem ébreszt a telefon..  …
Átvette és azt mondta hogy majd értesít és rákerül a gyári sw mert ezzel a garjeggyel ő tudja megcsináltatni és kapok róla papírt; és ha a papíron szerepel hogy hibás az sw akkor a wap is kézenfekvő…  Eltel 2 hét ismét, ez már a sokadik 2 hét volt ebben a storyban.. én kerestem a telefonom.. elkészült ott van.. Átvettem; bekapcs: és láss csodát.. PANONNOS a sw rajta!!
Ember mit kezdjek ezzel? Hova rakjam a vodás kártyám? Nem erről volt szó. Azért vittem oda hogy NE ez legyen.. Picit ideges lettem…

A hölgy, aki ott az ügyintéző volt segítőkészen átvette a telefont hogy visszaküldi a Chirma kft –hez és kér rá egy gyári sw-t, + a papírt, és értesíti vodafone-t és a SE hungaryt. A SE azt reagálta neki, hogy közvetlen velem fogják felvenni a kapcsolatot napokon belül.. (ez volt 3 hete..)
A vodafone felé a tartozásom még mindig aktív, telefonom nincs 3 hónapja, semmiről nem értesítenek, a sonyericsson hungary hova irányított?? Na hova?? IV. Széchenyi tér 9…  Normális ez? Magyarországon ezt egy ekkora multi megteheti? A NOKIA hogy csinálja ezeket a dolgokat? Vagy bennem van a hiba hogy megvettem a kor csúcsmodelljét és egy kalap… ?? Nem szerettem volna ekkorát csalódni; de sikerült. Több fórumra és médiába eljuttatom ezt a 3 oldalas leírást.. Kíváncsi vagyok honnan milyen vissza jelzést kapok…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Missing Link 2008.12.18. 08:05:04

csávó még nagyon gyerek lehet, hogy így packázhatnak vele; szegény

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2008.12.18. 08:13:10

Nem értem mi a bajod, vettél egy feltört külföldi készüléket. Ez nem a SE hibája...

Rejtélyes 2008.12.18. 08:16:45

Vegyél nemgyáris garis telefont, és nincs vele problémád :) Nekem több éve van szolgáltatófüggő telefonom (piros), amiket 1-2 évente cserélek (mind SE) és semmi problémám nem volt velük. Az egy dolog, hogy a gyári gagyi demo programokat hivatalosan nem lehet törölni, de nem lehet az ember telhetetlen :D

Boo 2008.12.18. 08:22:25

Szóval bárhova mész és elküldenek, akkor nem elmész...kéred a panaszkönyvet és beleírsz..ha mégis elmész az már a te bajod. Amúgy a készülék nem független volt, csak utólag függetlenítették XDD szerintem

staropramen 2008.12.18. 08:22:26

A kulcs a poszt 2. mondatában található: Z egy BIZONYTALAN EREDETŰ, ráadásul drága készüléket vásárolt.
Ha már valakinek ilyen magasan iskolázott többdiplomás ketyere kell (joga van hozzá) akkor márkakereskedés, vagy szolgáltató által forgalmazottat kell venni. Átverták , megszívta,a nyári keresete jelentős része elveszett, inkább sört vett volna rajta. Azt, hogy milyen márkájút, talán nem is kell pontosítanom.

Lakkozotteger (törölt) 2008.12.18. 08:25:53

"és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.."

Lol, de rohadt sekélyes itt valaki öcsém -.-" Mindjárt hányok.

Egyébként meg sztem megérdemelte ha használt mobilt vett valami putri kis GSM boltban.

Jólfelhúztammagam 2008.12.18. 08:27:27

Inkább örülj az új szoftvernek, ugyanis a Pannonál le lehet menni mínuszba!

punpa 2008.12.18. 08:29:30

Telefont (főleg drágát) CSAK és KIZÁRÓLAG:

-Szolgáltatónál
-Nagy üzletben (Fukar, EW, Photohall, Tesco stb)
-Sehol máshol

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2008.12.18. 08:30:16

Igazából nem értem mit háborogsz. Átbasztak egy zug-GSM boltban. Így jártál.

Ha van eszed, tanulsz belőle. Legközelebb majd nem hirdetések alapján vásárolsz neppertől, hanem hivatalos helyen hivatalos garival.

Pepin bácsi 2008.12.18. 08:31:16

"preferál(tam)om előnyben" az mit jelent az ?

Lakkozotteger (törölt) 2008.12.18. 08:31:43

"Mivel vidéken tanultam esélyem nem volt a garancia érvényesítéséhez mert szükség volt a telefonra...de már hozzászoktam, majd megcsináltatom elvégre 2 év a garancia. Idén tavasszal befejeztem vidéki tanulmányimat, és lehetőségem nyílt egy külföldi nyaralásra,..."

Öcsém ha már baj van a telóval akkor rohadjak meg inkább ellógok néhány előadást és nem telefonálok, de legyen már jó az a mocsok telefon, a másik meg h elmegy külföldre ahelyett h lerendezné az egészet, amivel még ráadásul WAPozik kintről és tudja jól h elfelejt a telefon lelépni a wapról... OMG tényleg vannak ilyen emberek a Föld nevű sárgolyón? :S na most kiakadtam de nagyon.

staropramen 2008.12.18. 08:34:36

@pepin
ez azt jelenti, hogy a srác vagy bölcsész, vagy az lesz, vagy csak egyszerűen belehal a modorosságba.Lakkozottegér jól mondja, hányni kell tőle.

staropramen 2008.12.18. 08:41:49

@pepin
lehet akár jogász is sőt az talán valószínűbb, a stilus alapján preferálva

Pepin bácsi 2008.12.18. 08:42:00

@staropramen: én is valami ilyesmi gondoltam.

Ez lépést tartani meg megfelelni duma meg egyszerűen hányinger. De ezt már mondta előttem valaki.

Zugtelefont meg csak az ilyen lúzer pöcsök vesznek. Megérdemelted ecsém !

Nekem is SE /:)/ telefonom van, két éve vettem a vodánál, nincs semmi baja.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.12.18. 08:45:46

Nem a kazános Szőkéék gyereke ez?
Vazz... egy évig szív a bizonytalan eredetű mobillal, kikapcs-bekapcs, akksit le-föl tologat (görgős kis izén, nyilván), ahelyett, hogy nyilvános fülkéből telefonálna. Mondhatná, hogy övé a nyugati aluljáró bal kettes fülkéje, olyan sincs ám mindenkinek!
Pedig milyen sokan preferálnánk előnyben!

Pepin bácsi 2008.12.18. 08:46:43

f*szom se adna közel 100e Ft-ot egy telefonért

schokobanane (törölt) 2008.12.18. 08:48:01

ááh. Hosszú és ahhoz képest unalmas. Örkény kivágná az ablakon.

"...és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb... nem volt ez velem másképp..."

Jézusom. Birka-e vagy? Miért van ez a kurvanagy konformitási igény és küzdelem a maifiatalok körében?
(Az mondjuk dicséretes, hogy nyáron legalább dolgoztál, hogy megvehesd.)

Drága telefont pedig csak szolgáltatónál és nagy üzletekben, jól mondja punpa. Ha ráadásul eleve mobilszolgátatóval szerződtél, mijafrancnak kellett független telefon?

Lakkozotteger (törölt) 2008.12.18. 08:48:27

@staropramen, @pepin:
sztem nem feltétlen bőcsész (bár agyilag lehet), mert azt írja h:
"...Lehet szakmai ártalom, lehet egyéb; de mindig is maximalista voltam ebben a kérdésben..."
De valahogy a bölcsészeknél a mobilmánia hát nem jellemző úgy gondolom.

CssaBee · http://cssabee.blogspot.com 2008.12.18. 08:50:23

GSM izében az ember max akkor vesz telót , ha nincs pénze újra, lévén az jóval drágább...Végigolvastam de kár volt.

anarch 2008.12.18. 09:01:35

punpa, schokobanane, miért gondoljátok, hogy nagynál vett mobilteló biztonságosabb. Simán előfordul, hogy kidobozolják, használják, majd visszacsomagolják.

homar.blog.hu/2007/11/08/hasznalt_telefonok_a_saturnban

Homárt olvassátok-e? :)

Nanemá 2008.12.18. 09:04:33

Ingyen Online Stratégia játék magyarul: "Nem értem mi a bajod, vettél egy feltört külföldi készüléket."
-Nyilván, az a baja, hogy ő NEM egy feltört külföldi készüléket "vett" meg, de mégis azt sóztak rá, tehát becsapták.

De szegény posztolót biztosan nem az eszéért szeretik.
1. Sosem értettem, hogy mi a faxért vesz valaki egy enyire értékét-nem-tartó használati tárgyat 1-2 havi jövedelméért, hogy aztán félévente féláron adjon túl rajta?
2. Ha már "igényes", és mindenáron ilyen luxus cuccra van szüksége, akkor miért nem biztos helyen (mobilszolgáltató) veszi meg, mégha 5%-kal többe is kerül (bár szerintem gyakran még olcsóbban is vehet, mint egy GSM neppertől).
3. Szvsz, aki rendszeresen homárt olvas, az már SonyEricsont nem tartja annyira jó vételnek... Okulni kéne mások kárából!
De hamár hülye volt, legalább annyi esze lehetett volna, hogy oda viszi vissza, ahol vette, és visszakéri a pénzét. Persze, először megpróbálják elhajtani-na, ekkor panaszkönyv, feljelentés a FogyVéd-nél, illetve a Sony márkaképviseletnél (illegális forgalmazás, a márkanév rombolása miatt.)
És 100x leírni: neppertől semmit nem veszünk, se autót, se telefont, mégha csicsás üzlete is van!

schokobanane (törölt) 2008.12.18. 09:07:53

anarch, 2007-es cikkeket nem. Nálam volt egy elég nagy szünet a Homár-olvasásban. Mindenesetre ebben a dologban igazad lehet.
Ellenbendeám független telefont csak akkor vennék (akkor sem ennyiért), ha független kártyahasználatra szánnám. Előfizetéshez minek.

Ezennel pediglen ünnepélyesen megfogadom, hogy nem nézek bele többet a telefon- és internetszolgáltatók miatt rinyáló posztokba. Hosszúak, dagályosak, unalmasak, továbbá a lényeg mindig ugyanaz: a szolgáltató nem a tőle elvárt módon szolgáltat, ami kis hazánkban annyira nem meglepő, hogy lassan már az a furcsa, ha rendesen szolgáltat.
Inkább megyek és olvasok Kafkát.

Impega 2008.12.18. 09:08:34

Egy cicas keppel erdekesebb lenne a poszt :)

Meklén és Tamara 2008.12.18. 09:09:13

kedves Z. Bővebben is kifejthetted volna a problémát, mert ebből a pár mondatból én nem tudom eldönteni kinek van igaza.

Pcmg · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=49359 2008.12.18. 09:10:12

Nokia nem produkál ilyen hibát. Nekem egy Nokia 3110c van cégesként. Kb 3X esett le a másodikról betonra, és semmi baja sincs azóta sem.
A saját telóm meg Motorola (mer nekem az jön be), de együtt tudok vele élni, hogy évente egyszer szoftverfrissítés, mert addigra megbolondul.
Jah és általában létezik cseretelefon, vagy ha nem, akkor a szolgáltatótól lehet kérni a szolgáltatás felfüggesztését arra az időre, amíg nincs készüléked.
De ha olyan marhafontos, hogy elérjenek, akkor bemész egy használtgsm-eshez, és veszel 200 jó magyar forintért egy ezeréves 3210-es Nokiát tartaléknak.

Bugreport 2008.12.18. 09:10:23

"Mi köze egy pannonos telefonhoz a Vodafone-nak?"

(Olvasom tovább)

Bugreport 2008.12.18. 09:15:33

őőő már értem... ezért nem szabad sunyi-erikszart venni mind ilyenek! beszívtad, örülök neki. ne itt tedd közzé mennyit baszol el telefonra. én is csaphatnám a nyálam mennyit költök és mire, mégsem teszem. veszel másikat és kussolsz. ennyi

KelemenGy 2008.12.18. 09:16:26

Hát ezt nem sok értelme volt végiggörgetni...
Két alapvető hiba:
SE telefont még akkor sem, ha nincs más, olyan ez mint a francia autó, csak szívni lehet vele
Ilyen hirdetéseknek nem ülünk fel, ugyanis az összes ilyen teló szürkeimportos megbízhatatlan kacat. Tessék rendes megbízható helyen vásárolni és nem a feketepiacot támogatni és meg van oldva a probléma. Tiszta garjeggyel talán még a márkaszervíz is segíteni fog...

2008.12.18. 09:16:31

Nagyon hosszú, nem olvasom el. De asszem egy olyan kis kerekes bigyót kell a kerekek alá tenni és akkor lehet vontatni simán.
Ez még nem volt ugye ?

Troppauer Hümér 2008.12.18. 09:18:46

Sózd rá azt a szart valami hozzád hasonló hülyére, és vegyél normális telefont, megbízható helyen.

dr. _mmm_ 2008.12.18. 09:18:49

Muuhahaaaa...
100.000-es telefont apróhirdetésben venni... igazán bölcs dolog. A HIVATALOS boltabn HIVATALOS garanciával több lett volna 10ezerrel. Dehát ilyenek vagyunk. A kirúzsozott kecskét is megbaszuk 10 forintért. Meg is érdemled. Legközelebb majd okosabb leszel. ( ex kollegám vett 1 hasonló mobilt, hasonló boltban. amikor számlát kért akkor közölték hogy akkor +áfa)

Leon 2008.12.18. 09:20:33

Hm, Itt csak én hallottam nem hivatalos "szervízekről", ahol kb 1 nap alatt lecserélik a SW-t? Az megoldaná.... gar meg ígyse úgyse lenne ahogy látjuk... :)

Bugreport 2008.12.18. 09:22:38

én sem értem hogy lehet biblia méretű monológot írni, így összefoglalom:

Vett egy szar telefont, a lehető legszarabb helyről (gsm nepper)

mivel a telefon már akkor szar volt amikor még csak tervező asztalon volt, így nem meglepően szarul is működik.


visszavitte mer mi az hogy szar, mer ez űber császár istenostora telefon sosem lehetne rossz


persze elhajtották mint a magzatot...


Jön ide háborogni, meg villogni....


Tipikus kispolgári szarrágás, akinek fussa nem kérkedik ilyesmivel (Már a részletezett költségekre gondolok) nem pláne homárra megírni. Bezzeg kecsege homár azt nem dobja be ami küldtem nekik, 450-es mobiltelefon freki felélesztéséről... Hogy bárki lehallgathatja. Az nem aggályos tény... Helyette olvashatunk Z kategóriás panaszokat.

subbazoo 2008.12.18. 09:23:38

apróhirdetésben veszi, hibára nem viszi szervízbe, neki áll feljebb és postolgat = nem sikeres ember.

azt hiszem fel kellene adnom hirdetést neki, hogy 20ezeré ADOK VISSZAMENŐLEG GARANCIÁT, HIVATALOS SE-T, csak küldje el előre a pénzt.

legfeljebb sír majd amikor elbukja, hogy nem ez volt a HIRDETÉSBEN! :)

anarch 2008.12.18. 09:26:00

Az én megoldásom az, hogy csak eldobható telefont vásárol az ember, akárhonnan. Ha valakinek mindenképp puccos telefon kell, akkor meg ismerni kell "szakembereket" akik tudják melyikre milyen sw kell (melyik működik egyáltalán) és csekély összegért fel is írják.

Most SE-m van, semmi problémám nincs vele, és csak röhögök amikor a hasonló márkajelzéssel ellátott ámde sokszor drágább telefonok tulajdonosai panaszkodnak, hogy igen a teló sokat tud, de olyan bődületesen lassú és instabil, hogy inkább nem használják azokat...

Bugreport 2008.12.18. 09:28:09

A nokia meg úgy gondolta, ha baj van az SW-vel ne fizess érte, PC suite, meg egy adatkábel és OTTHON INGYEN megteheted magadnak, hogy frissíted (hivatalos szerverről)

valahol itt kezdődik a termék support...

veszedelem 2008.12.18. 09:32:30

Jól értem?A vodánál vagy 4 éve,és független mobilt vettél?Hagy ne mondjak véleményt...
Megoldás:Teló visszakér sürgősen,max. 3e-ért nagyon sok srác van aki nem hivatalosan,de garanciával sw cserél,függetlenít.Nem kell mindíg hivatalos utat vállasztani,mert itthon ez lessz belőlle!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 09:36:54

szerintem bőőőőcsééész! haverjai miatt flancolásból vesz 120ezres telefont......muhaha....meg valami suttyó boltban ahol még jól át is vágják!........ááááááááááááááá

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 09:43:39

és mit csinál egy ember a 120ezres telefonjával? sms-t ír (nem ír, me nem jó) telefonál? (nem mert az sem jó) kutyátdobál? de most komolyan....mire való egy ilyen drága telefon?

pizsama 2008.12.18. 09:48:17

Imádom a szürkeimportot! Életemben 1x jártam GSM üzletben adatkábelt venni, akkor is átvágtak. Visszamentem, pultra csaptam, kaptam másikat, jót. Soha többé be nem teszem a lábam ilyen kis szar helyekre.

Amúgy meg sose értettem azokat, akik hónaponta cserélik a készülékeiket (és természetesen mindig az aktuális csúcsmodell kell nekik). Én 7 év alatt 2 készüléket fogyasztottam el, nemrég vettem a harmadikat. Talán csak én vagyok maradi, de egy telefonnak (meg a gazdájának) ki kéne bírnia 2-3 évet!

bogec 2008.12.18. 09:48:23

Z. alkalmatlan az életre:

Ostoba módon, SZ@ROKRA szórja a pénzét, amik két hét múlva feleannyit érnek.

Utána meg úgy megy mint a búgócsiga: amerre pörgetik...


Kedves Z.!


Tanulj minél tovább, szerezz 6 diplomát, 7 nyelvvizsgát! Próbáld meg kihúzni minél tovább anyáék számláján (hogy a sajátodból mindig költhess a legújabb telefonokra). Mindent dokumentálj le, és pecsétet is kérjél! Ez FONTOS!

leaping cat 2008.12.18. 09:48:26

SE szoftverfrissítés is működik onlány.

lodenkabat 2008.12.18. 09:48:41

Monnya mán meg nekem valaki, mi a f@sznak ennyiért telo? k. sikertelen emberként 4 éve ugyanazt a x@rt használom kizárólag telefonálásra (a nevében is benne van: telefon) sms-el a kóbász ujjaim miatt nem tökölődök. Ha fényképezni akarok, ott a fényképezőgép, ha mp3 hallgatni arra is van eszközöm, amivel igazán jó minőségben hallgatom. Sz@r post!

Píter 2008.12.18. 09:53:42

Először is: az SE telefonokat is lehet interneten keresztül frissíteni, az SE oldaláról. Másodszor a srác 1 szerencsétlen, nekem is P1im van, tééknél vettem pár tízezerért hűséggel és semmi baja.

Pitta2 2008.12.18. 09:57:18

Kedves Z!

Azt kérdezted milyen a Nokia szervíz. Nem tudom, pedig csak Nokia telefont használok, amit a szolgálatatónál veszek.

Bugreport 2008.12.18. 10:00:02

Pitta2

Nagyon ott a pont :D

Pikka 2008.12.18. 10:04:57

Csak enkem forcsa, hogy valaki egy méregdrága telefont vesz, majd egy évig használja a szart? Én biztos a második hibajelenségnél rohantam volna szervízbe.

Amúgy nekem SE-m van, és szeretem. Jó, egy nullával kevesebbe került, de lehet vele telefonálni, célba érnek az smseim és még mp3at hallgatok rajta. (@lodenkabat: tönkrement az mp3 lejátszóm, kellett egy új teló..olcsóbb volt abba venni egy gigás kártyát, mint egy új mp3as...és eggyel kevesebb cuccot lehet csak elveszíteni:D)

Col.Maybourne 2008.12.18. 10:09:25

Sose ertettem minek a draga telefon... En csak dumalok rajta, csak az a fontos, hogy tudja az USA normat is.
Egyebkent ha Z-nek egy kis esze lett volna akkor kijon ide Belgiumba es vesz egy olyat amilyet akar, kartyafuggetlenul (incl. iPhone) pont annyiert, mint Magyarorszagon 100 eves husegnyilatkozattal...

cseresznye1 2008.12.18. 10:10:27

Hivok segitséget :) Tüvapoooook :)

2008.12.18. 10:11:06

Kedves Z!

Veszel egy gyári(!!!!!!) adatkábelt, felmész az SE magyar honlapjára ( www.sonyericsson.com/cws/support/phones?lc=hu&cc=hu ), letöltöd a megfelelő szoftvert és befrissíted a telefonodat. Ennyi kell hozzá, nem több. Nekem is P1 van, de a T-től, remekül működik.

Nanemá 2008.12.18. 10:14:13

Col.Maybourne: Csak csendben kérdem: Egy belgiumi út árából itthon valyon hány telefont lehet venni?
És de szép is lesz belgiumba rohangálni majd, amikor a garanciát kellene érvényesíteni! És milyen egzotikus lesz egy francia nyelvű oprendszerrel ellátott telefonnal villantani itthon! :-)

Hubikaaa 2008.12.18. 10:15:38

Nya.

Szarjon sünt aki SE P1-et vesz drágán.

Vót mán?

cseresznye1 2008.12.18. 10:18:50

sziámi ikersünöket a lehuzó csoringer szerviz és gsm üzletekbe. Szimpla ikersünöket a postolo seggébe mert hagyta magát átverni. Kérdés van e?

Mária 2008.12.18. 10:21:04

Vettél volna húszforintos SE W200i telót a Pannonnál, most boldog ember lehetnél...

Én ezt tettem :)

Impega 2008.12.18. 10:24:35

Mária,
Boldogok a huszforintos W200i telót vásárlók a Pannonnál.

Bugreport 2008.12.18. 10:25:09

Különben meg szégyelld magad, hogy megszülettél. Ha nem születsz meg, akkor most nem kell reteszelned irgum burgum... Sok postolót sem érte, jönnek ide meglepve elsírni hogy átverték őket. Jáááj emberek, ez még mindig MAGYARORSZÁG

Mária 2008.12.18. 10:27:22

Impega: így van!

Soha nem értettem, minek vesznek az emberek olyan kütyüket, amiknek a lehetőségeit kb 20%-ban használják ki utána.

Ha csak azért nem, hogy a farkuk méretéből adódó rossz érzésüket kompenzálják...

Impega 2008.12.18. 10:28:28

Na de Maria, mindig csak a szeksssz

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 10:28:51

cseresznye1 2008.12.18. 10:10:27

nem kell....már túl vagyok rajta! a nyomoronca 1 évig használt egy szar 120ezres telefont.......muhahahaha......ameddig lósz*r van, veréb is!

Mária 2008.12.18. 10:29:42

Ez alapvető összefüggés.

A nagyfiúk jó nőkkel, szép autókkal kompenzálnak.

A kisfiúk meg csillivilli, semmire nem jó kütyükkel.

Nem tudtad?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 10:30:28

Mária · maria.blog.hu 2008.12.18. 10:27:22

divatból, meg, hogy a haveroknak ki tudd rakni az mekiben a 100F-ts hambi mellé az asztalra!

Impega 2008.12.18. 10:30:59

En csak nagyfiukat ismerek ;)

Mária 2008.12.18. 10:31:53

Impega: ugyan már...!

Hubikaaa 2008.12.18. 10:34:13

Úgylátom ez a posztoló kivégzésre került.. Kedves Homár! Jöhet a következő

Gumidomino 2008.12.18. 10:39:49

Acsi 2008.12.18. 09:22:38

bármelyik mobiltelefont le lehet hallgatni. nincs frekvenciához kötve.
magánszemély - elvileg - nem vásárolhatja meg a készüléket ami kell hozzá.
de ettől még nem lesz posztkategória a beküldésed - hacsak nem vertek át valahol. :)

Az én walkman SE-m két és fél éve hibátlanul működik. Igaz hogy azt a ?@&*sX# Robbie Williamset nem lehet levakarni róla hivatalosan, de már hozzászoktam. Meg már írtam is itt.
De nem ilyen hosszú posztot mert ez emberiség elleni vétek. Úgyhogy csak kommentben.

Ja, a posztolót szidtátok már vagy első??

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2008.12.18. 10:41:37

Gondolom a vásárláskor spórolt vagy 3000 HUF-t... Most meg szív, mert a készülék szürke importból van...

Nme értem az embereket...

báró Csekonics 2008.12.18. 10:42:05

Sajna ezek a 'kapualj-GSM' boltok pont ebből tudnak profitot csinálni.
Kint megveszik a telókat ottani nyomott áron, itt meg jópízért eladják 'gyári független'-ként.
Buhera szoftverrel, amire _hivatalos szervíz_ persze hogy csak néz nagyokat, hogy ilyen állat nincs is. (Ezt hívják amúgy szürkeimportnak.)
Sajnos ez volt a tanulópénz attól tartok.
Telefont tényleg vagy nagy árhuzálánctól - ott legalább tényleg van hol asztalt verni, nem zavarnak jobbra-balra, legfeljebb egyetlen hivatalos szervízbe, az viszont _kell_ hogy foglalkozzon veled, vagy szolgáltatótól.
Esetleg még az adott márka _hivatalos_ márkakereskedőjétől - amit az adott márka honlapja ajánl. (Akkor lehet rá hivatkozni később.)

Kapualjban legfeljebb előlapot/hátlapot/kalapot/csilivili mobildíszt vagy esetleg teszkós-csak-jobban-kinéző headsetet szabad venni.

staropramen 2008.12.18. 10:44:57

Még az is lehet, hogy ez az izé lenézte a kártyája pin kódját.Ezektől minden kitelik

CID 2008.12.18. 10:46:14

terry_sanfransisco 2008.12.18. 10:11:06
"Kedves Z!

Veszel egy gyári(!!!!!!) adatkábelt, felmész az SE magyar honlapjára ( www.sonyericsson.com/cws/support/phones?lc=hu&cc=hu ), letöltöd a megfelelő szoftvert és befrissíted a telefonodat. Ennyi kell hozzá, nem több. Nekem is P1 van, de a T-től, remekül működik."

tartok tőle, max. az eredeti sw verziót tudná frissíteni, persze ha van újabb, s menten elfelejtené a magyart. Egyébként az hogy Pannonos, vagy Vodás, ne adj istem T-Mobile-os sw van rajta az nem feltétlenül jelenti, hogy SIM lock-os is.

Remélem, tanul a dologból, s legközelebb nem a Józsefvárosi piacon vásárol :)

Willy 2008.12.18. 10:46:25

Ez az égész azért butaság mert otthon 1 óra alatt te is megfrissíthetted volna a telefonondat "SEUS".

maincoon © 2008.12.18. 10:49:08

@Impega 2008.12.18. 09:08:34
"Egy cicas keppel erdekesebb lenne a poszt :)"

Ismét a szívembe loptad magad :D

Off
én egyszer régebben vettem egy hiperszuper videókártyát az otthoni gépembe. többször lefagyott, a kékhalál 10 percenként jelentkezett. szóltam a bolt tulajának, hogy mi a gond. vigyem be a gépet. náluk volt 2 napig és amikor mentem érte, azt mondta, hogy végig be volt kapcsolva és nekik soha nem csinált ilyet. gépet hazavittem, pár perc múlva ismételten lefagyott. erre kinyomtattam azt a rendszer eseménynaplóját, amin egyértelműen látszott, hogy azokon a napokon nekik is többször produkálta a problémát. ekkor kivettem a videókártyát a gépből, dobozába tettem, számlával együtt. addigra már teljesen a plafonon voltam, igy indultam vissza a boltba. beléptem, a dobozt 2 méter távolságból eleresztettem az asztal irányába, utána repült a kinyomtatott eseménynapló és nem túl csendesen közöltem, hogy ne szórakozzon velem azért, mert nő vagyok, nem fog megetetni, tegye a kártyáját ahová akarja, addig nem megyek innen el, amíg nem cseréljük ki egy másikra. elkezdett nyugtatgatni, majd kutatni a polcon, hogy mit adjon helyette. majd közös megegyezéssel választottunk egy másikat, amit azóta is hiba nélkül használok. nem értem miért kellett ehhez felemelnem a hangomat? választék van bőven, azóta máshová járok, ha kell valami.
On

a poszt szereplői kivétel nélkül megérdemelnek pár játékos macskát szex közben!

Dr Kangörény 2008.12.18. 10:49:40

Szakvélemény szerviztől??? Ha-ha-ha! Mit vártál? Leírják, hogy szar a készülék?

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 10:53:42

maincoon 2008.12.18. 10:49:08

ügyes! vazz, mennyi ilyen tróger számtechbótos van.....hőőőő....számitógéplakatosok!

2008.12.18. 10:54:56

A Kamu GSM Bt-től vetted a készüléket?
Nem mindig a legolcsóbb (ár) a legjobb vétel!

Boo 2008.12.18. 11:01:00

Azt nem tudom mennyire naiv a posztoló maincoon-nek semmit nem mernék eladni XDDD

Dorie 2008.12.18. 11:04:56

ott kezdjük a dolgot,hogy gsm boltokban nem veszünk 120 ezres telefont, mert mint a példa is mutatja mind lopott és szar.
ha kártyafüggetlen telefont akarsz venni, ráadásul okos(?) telefont, akkor legalább olyan helyről szerezd be, ami 100%-osan tiszta. te szúrtad el a dolgot és most szívsz.
persze ez nem változtat azon,h a gyártó és a hivatalos szervíz is csak papíron vállal garanciát és javítást. ha beviszed valami hibával rögtön rávágják,hogy ez nem garanciális hiba vagy mint nálad is közlik,h nincs annak a telefonnak semmi baja.
mellesleg nekem is sonym van és 2 éve semmi baja. ja, lehet azért mert én nem gsm boltban vettem? megeshet.

Málnás Vodkazselé 2008.12.18. 11:08:36

Ha már úgyis előfizetése van valamelyik szolgáltatónál, előfizetőknek mindig vannak remek ákcijjók amikkel lényegesen occsóbban lehet telcsit venni...
Én kb 2 hónapja "vettem" egy samsung f480-at, 0 HUF volt az előfizetésemhez... tökre szeretem, viszont nem adtam volna érte neppernek 60-80 K HUF-t.

Nanemá 2008.12.18. 11:08:59

Sokáig nem értettem miért vesz valaki bruttó 80 000 fizetésből 100 000 Ft-os telefont. (Persze, hogy hitelre...) De azthiszem, már tudom a megfejtést!
-Annyi pénze nincs, hogy lakást vegyen.
-Annyi pénze sincs, hogy vegyen egy olyan autót, ami már nem ciki.
- Nagyképernyős plazmát nem vesz, mert azt nehéz kéthavonta az új albérletbe cipelni.
Mi marad akkor, hogy sikeres EMBERnek érezze magát? Az OKOSTELEFÓN! (Nahát, nála legalábbis okosabb...) Ezzel aztán lehet a 24-es villamoson a Baross tértől a Vágóhídig - meg vissza bömböltetni a tucc-tuccot, susogós kinai Nike dzsoggingban, felszegett fejjel büszkén a (júzer taplóságán) ámuló utasok arcába nézve.

Darkcomet 2008.12.18. 11:13:25

Egy mobil annyit er, amennyire kihasznaljak. Nekem is draga okostelom van, de nem menoskodesbol vettem, hanem mert maximalisan ki tudom hasznalni a kepessegeit. De nem is ez a lenyeg. Aki ilyen keszuleket vesz, csak is megbizhato helyen vasaroljon. Elotte nem art tajekozodni, milyen a tamogatasa, szervizelese, urambocsanat, hogyan lehet hackelgetni. A poszt irojanak azt tudom javasolni, hogy hazilag cserelje le a szoftot, normalis netkapcsolat mellett 30 perc alatt megvan, de ha nem ragaszkodik a garanciahoz, akkor 5ezer ft-ert a markaszervizben is megcsinaljak. A hazilag torteno szoftcsere ugyebe erdemes lenne az sesmart.hu oldalon felvennie a kapcsolatot az ottani gurukkal.

mqqq 2008.12.18. 11:15:32

gabriseszter, szerviz rövid i.

maincoon © 2008.12.18. 11:18:26

@Boo 2008.12.18. 11:01:00
"Azt nem tudom mennyire naiv a posztoló maincoon-nek semmit nem mernék eladni XDDD"

számtechboltos vagy??? :O
nem bántottam én (pedig megérdemelte volna a körmeim nyomát a képére), csak annyira egyértelműen át akart verni....
egyébként sajna nem vagyok ennyire határozott mindig :(

avensis (törölt) 2008.12.18. 11:19:39

azért van néhány dolog, amire jó egy drágább telefon. Nekem Nokia N sorozat egyike van és ki vagyok békülve vele, pedig az is 100k körül mozgott.
És a fő ok a GPS, diktafon, telefon, e-mail, szótár, MP3 lejátszó egy készülékben. Kényelmesebb, mert nem 10 kütyüt viszek magammal, ha a fentiek közül több mindenre szükségem van.
Igaz, hogy nagyobb eséllyel fagy le, mint egy mezei telefon, de ezt a rizikót be kell vállalni ennyiért. És leszarom, hogy kinek van jobb Ettől függetlenül azért én is felállítottam egy-két szabályt.
1. Nem a legeslegeslegeslegújabb modellt veszem meg.
2. Kizárólag szolgáltatótól vagy nagyobb műszaki áruházban vásárolok.
3. Legalább 3 évre választok modellt (hacsak ezt egyéb okok nem befolyásolják, mint lopás, szar széria etc)
4. Hiba esetén csakis szakszervíz és nem putri-GSM.
5. Kizárólag a hozzávaló tartozékok és nem gagyi kínai fejhallgató/kihangosító/akkumulátor etc.
6. Nem függetlenítek SimLocked SW-t.

És ahogy valaki feljebb írta: a Nokia szervízt egyszer láttam, akkor is csak azért, mert információra volt szükségem.

csimpi_ 2008.12.18. 11:20:53

Anyám!
Tudom kiveséztétek már de akkor is. :)
-Helyesírás? Egyes! Üljön le!
-WAP-ot? 100k-s telefonon? Ami sz*r is?Külföldön? Normális?
Én se vagyok matyó hímzés, de ettől dobtam egy hátast!

A Nokia/SE fanoknak meg gratulálok, volt egy telefonod amivel nem volt gondod és most már minden tudsz a piacról... Csak a szokásos flame.

Gumimaciszörpöt mindenkinek!

aachi2 2008.12.18. 11:24:56

"Az első telefonom is ERICSSON volt. Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.."

mai magyar konzumidióta.

LiberAll 2008.12.18. 11:26:34

Sonnyerikroncsot venni, gsm boltban az álmos könyv szerint giga szívásokat eredményez.
Amúgy részvétem. Amúgy nokiát használok, gyárilag frissítem a sw-rajta, valahogy nincs ilyen gondom, akkor most sikeres vagyok, vagy simán mázlista. Volt már SE telefonom, egyszer, soha többet. Én dolgozni akarok vele, nem a hibás szoft+hw kombóval szívni.

Bamba Barack 2008.12.18. 11:30:31

Én egyedül azt nem vagyok képes megérteni,hogy ami a rákért kell egy tetves telefonra ennyit költeni?????Aki 100 ezrekért vesz mobilt,megis érdemli..

hbe 2008.12.18. 11:31:54

Namármost lehet fikázni a postolót, de azért itt elsősorban az a hibás, aki eladta ezt a telefont gyáriként.
A telefon eredetileg valóban gyári volt, mondjuk német, de aztán valaki gondolta, hogy csak jó lenne már rá magyar nyelv, ha egyszer magyar gyáriként akarjuk eladni. Na de milyen magyar mapping-et tegyünk rá, ha nincsen standard magyar mapping hozzá? Voda, T-izé kilőve, mert azok szét vannak barmolva eléggé, legyen akkor Pannon, az egész standard, és mégis magyar. Ha egy telefon szoftvere oké egyébként, pannonos mappinggel elég jól be lehet lőni bármelyik szolgáltató alá, nem könnyű, mert végig kell túrni a manual-okat, beállítani mindent, stb. De bele lehet szaladni szépségekbe, mondjuk egy német telcsivel T hálózaton német wap beállításokkal simán tudsz mondjuk itthon wapozni egy német Gateway-en keresztül, csak nézd majd meg a számlát :)
De ha a telcsire nem tettek volna fel illegálisan pannonos mappinget, akkor jogosan verhetné a vevő az asztalt, hogy frissítsenek rajta sw-t. Így meg lehet a Kovács GSM-ben verni az asztalt.

Bamba Barack 2008.12.18. 11:32:11

Ja és mi az ,hogy mint minden mai fiatal próbál megfeleni az újításoknak??MIcsoda marhaság ez?Azért mert ő hülye ,még nem mindenki az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.18. 11:35:43

azt is lehetne a Mercivel, hogyilyen minidaru bemegy, felemeli es kihozza

Col.Maybourne 2008.12.18. 11:38:01

Nanemá 2008.12.18. 10:14:13

100€ oda-vissza all in egy ut repcsivel. Nem olyan sok...
Olyan nyelvu oprendszerrel kapod, amilyennel kered. A default persze flamand vagy francia (vazze miert hiszi mindenki, hogy Belgiumban franciaul beszelnek?).

CID 2008.12.18. 11:38:28

T hálózaton német wap beállításokkal simán tudsz mondjuk itthon wapozni egy német Gateway-en keresztül, csak nézd majd meg a számlát :)


Na ezt most nem értem, de nem vagyok zinformatikus

Impega 2008.12.18. 11:38:34

vagy esteleg egy bekaval kihuzni?

avensis (törölt) 2008.12.18. 11:39:14

mondjuk ez is érdekes, mert jobb helyeken úgy megy ez, hogy a készüléknek van egy Device Code-ja, ami az értékesítési terület szerint van paraméterezve, értelemszerűen a mienk EMEA. Viszont ezen belül is vannak subcode-ok, az egyik ilyen Kelet-Európa, ami PL, RO, CZ, SK, HU, BG; aztán ott van Nyugat-Európa, ami F, GB, D, A, CH, B, S, stb... Device code átírása után (az nem egyedi) már mehet rá az a szoftver, ami korábban nem ment, így a nyelvekkel sincs sok probléma.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.12.18. 11:40:00

majdnemaposommal mi siman kihoztuk volna gurtnival ha megfizetik
de most eze nem megyek haza

köpőcsésze 2008.12.18. 11:43:14

Nekem sose volt erickssonom és nem is próbáltam meg követni a gyártók által diktált tempót. Igaz, nem is vagyok sikeres....

avensis (törölt) 2008.12.18. 11:43:52

ken_edemsz 2008.12.18. 11:20:53
"A Nokia/SE fanoknak meg gratulálok, volt egy telefonod amivel nem volt gondod és most már minden tudsz a piacról... Csak a szokásos flame."

Miért is? Miért is kell(ene) ismerni a piacot? Hogy is jön ez ide?
Volt egy típus, hosszú távon bevált, hát urambocsá' nem akar másra váltani. Miért is baj ez?

CID 2008.12.18. 11:45:35

avensis 2008.12.18. 11:43:52

Na én spec. SE-vel jártam így. Nekem ez jön be

É2I 2008.12.18. 11:46:50

@mqqq 2008.12.18. 11:15:32

Ezt Eszter nem veszi tudomásul. Nincsen neki ideje ellenőrízni. Pont. ;) (Ja, nekemseneincsen ;)

/on
A poszt meg egy balek szenvedése.
Azonnal visszaviszek bármit ami nem működik frankón. Nem várok vele éveket.
Ahh!
Főleg egy 100e telót. (Soha nem adok ennyit egy trécselőgépért, max, ha kiderül én vagyok a Hilton örököse, már, ha a Paris (nagyon)kisagyszonyt úgy is kitagadták....)

Nanemá 2008.12.18. 11:49:46

Col.Maybourne:
Látom, csak ragaszkodsz a hülye rögeszmédhez. Tehát, szerinted aki jót akar magának, az 100€-ért (Reptéri illeték benne van?) repüljön ki Belgiumba (+ még a helyi közlekedés költsége), majd ha sikerült "olcsóbban" megvennie a telefont, akkor egyből jöjjön is haza - már, ha pl. a Wicc-er nem törli éppen a járatát. Ez csakugyan a hülyének is megéri. Egyébként nagyvonalúan elsiklottál úgy a garancia érvényesítésének kérdése felett, mint ahogyan egy külföldi utazás egyéb járulékos költségei felett is (Pl. szállásköltség? Nem a levegőben, a földön! :-) )

Col.Maybourne 2008.12.18. 11:55:38

Nanemá 2008.12.18. 11:49:46
En nem piszkaltalak kicsirigo. Csak azt mondtam, hogy itt occsobb es 25 lepedo nem nagy ugy ha a (l)uzer draga telot akar olcsobban.
Egyebkent mielott tamadsz olvass figyelmesebben: all-in = osszes koltseggel egyutt.
A wiccair meg nem a kedvencem es nem is roluk beszeltem. A hozzaszolasaim 99%-a wiccaires es negativ...
Egyebken europai (vagy worldwide) garanciarol meg soha nem hallotal? En mar vittem Belgiumban vasarolt cussost kulfoldre szervizbe. No problem...

Acmee 2008.12.18. 12:00:34

Postíró hülye!

Ha annyira mindenszarra akarod használni a cuccosod, vegyél GSM modulos PDA-t!!

1. Wi-Fi, sokhelyen INGYÉ', ha már ilyen fillérbaszó vagy(, hogy ilyen helyeken vásárolsz)!!
2. Telefonálásra, SMS-re, WAP-ra ugyanúgy alkalmas(WAP nem is szükséges az 1. pont miatt)
3.Ha sikeres vagy, akkor GPS-eset veszel(lehetőleg TMC-vel), és a bócorgás is meg van oldva.
4. Empéháromra, de még korlátozottan filmnézésre is 100%-osan alkalmas.
5. Annyit tud, amennyit Te akarsz, mivel kb. 1546543-szor annyi program van rá, mint a zokostelefonokra.

Ja, mer' nagy nem lehet vele jaszkarizni a haverok között?

NA EZÉRT SEM VAGY SIKERES!!!

Amúgy pont annyira beszoptad, mint az előre látható lett volna!!!

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2008.12.18. 12:04:58

Annyira fontos volt az alacsony ár, hogy vettél egy szürkeimport készüléket. ÍGY JÁRTÁL.

Bájdövéj: az "előnyben preferálni" tautológia.

The Good Boy 2008.12.18. 12:08:12

Nekem 5 szolgáltatós mobilom volt korábban (1 pannon pumás, 4 westel/trémobil), mind a négy tré telefonon saját westel/tré szoftverrel függőként üzemelt, ami azt is jelentette, hogy rendszeresen szüksége volt a szoftvert frissiteni(3 nokia, egy siemens) a pannonos öskövület volt, valamikor a mobilkor hajnalán lett véve, és akkor még nem is volt szolgáltatófüggő az még, és csodák csodájára hibátlanul müködött.
A jelenlegi telefonom elmúlt 3 éves, Nokia és független (igaz annó 85000 HUF volt) és még semmi nyügje nem volt, pedig párszor (aszfaltozott)padlót fogott, de volt olyan, hogy amikor észleltem, hogy esik ki a kezemből a telefon, focistaként lábbal akartam tompitani az esését, de késtem egy ütemet, igy elküldtem egy kisebb föld körüli pályára. Azt is túlélte, mint ahogy azt a nyári záport is, amit egyik éjjel kellett elviselnie miután az udvaron kiesett, ráadásul hajnalban, amikor hiányát kezdtem érezni és megcsörgettem, még életjeleket is adott magáról. Azóta is köszöni szépen jól megvan a céges kártyámmal, olyannyira, hogy most utasitottam vissza, hogy adjanak egy újat a soha nem használt céges készülék helyett, de én maradok a jelenlegi sajátnál.
Ja és hülyevevős boltban vettem, nem gsm neppernél. Onnan soha. Az a pár ezer HUF különbség megéri a biztos(abb) származást.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2008.12.18. 12:10:33

A Ferenc rátett eccer két konzervdoboszt eggy madzag két oldalára, az eggyiket bevitte a Károj a klotyóba, mi meg kifeszitettük a másik végét, és halgattuk, hogy mekkorákat purcant a Károj, csak asztán elalutt, és mekszakatt a kapcsolat. De jól működik a rencer, és csak néha hibásodik be.

Komment Elek 2008.12.18. 12:10:51

A GSM nepper aki átbassza az embereket egy csaló. Megérdemelné, hogy kapjon egy ellenőrzést a boltjába.

Aki meg a fizetése nagy részét méregdrága mobiltelefonra költi szimlán hülye.

Milyen elvárásokról beszélsz te szerencsétlen? Ezek a saját vélt, nem pedig a környezeted valós elvárásai. A helyedben inkább azon gondolkoznék el, hogy egyetemistaként meg ideje lenne megtanulni helyesen írni. Ha pedig publikálsz valamit akkor fogalmazni. Ez bizony jogos elvárás lehet mások részéről, melynek hiányát nem fogod tudni méregdrága és trendi mobiltelefonokkal kompenzálni.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.18. 12:11:24

fúú, nem olvastam még végig, de a "márkát preferálom előnyben" szófordulatot Galla megirigyelhetné, de ő poénnak szánná :D

csimpi_ 2008.12.18. 12:13:34

avensis 2008.12.18. 11:43:52

Félreértettél. Semmi bajom azzal ha neked bejött egy típus, ragaszkodsz a márkához. Ez természetes én is ezt teszem. Én attól a mentalitástól megyek falnak, hogy "a nokijja a frankó mást meg ne vegyé mer' az sz*r, ha meg megvetted akkó meg dehülye vagy". És persze fordítva.
Egyébként abban igazad van hogy félreérthetően fogalmaztam. Javítanám: 'Nokia/SE tuskóknak'
Akinek meg nem inge...

The Good Boy 2008.12.18. 12:14:34

Ja meg volt egy SE-m is 3 hónapig, az is westeles volt, de 3 hónaposan vadi újként adtam el, mert az eladás napján cserélte ki a westel a szoftverhibás szerkezetet, mert lejárt a 30 napos javitási határidő, én meg elálltam a javitástól és újat kértem (az új tulajnak): Ő örült neki, hogy újat kap, nem használtat, én meg annak, hogy ment a háztól az a sz*r T20-as...

Nanemá 2008.12.18. 12:18:01

Col.Maybourne:
1. Kicsiveréb!
Ha egy itthon 100k-s telefont Belgiumban pl. 75k+25k utiköltség áráért veszel meg, az minden, csak nem olcsóbb.
2. M.o.-on a márkaszervizek általában a "szürkeimportos" termékek esetében a europai (vagy worldwide) garanciát nem fogadják el!
3. "all-in = osszes koltseggel egyutt." - Na, ne röhögtess! Ezt hogy számoltad ki? Odarepülök - az "AirportGSM"-ben megveszem-rögtön hazarepülök (fapadossal), vagy azért belefér az "all-in" árba a taxi a belvárosba, min. 1 éjszaka egy emberhez méltó szállodában, illetve 1-2 éttermi étkezés is? Vagy inkább vigyek itthonról szalámiszsömlét a hídalá?

MP 2008.12.18. 12:22:30

Én csak egyet nem értek. Miért gondoljátok azt, hogy az úgynevezett okos telefonokat nem lehet kihasználni? Mert nektek nem megy? Szar lehet hülyének lenni, de higgyétek, el van, akinek ezek a dolgok mennek. Ha pedig irigyek vagytok, akkor ismerjétek be! A post írója valóban lüke volt, hogy így vett telefont, de valószínűleg neki is ilyen „szakember jóakaró” ismerősei voltak.

tyberius 2008.12.18. 12:31:24

Pár dolog:

A szürkeimport tipikusan magyar válasz egy tipikusan magyar problémára - nevesül arra, hogy a magyarországi importőrök jóval drágábban adják a telefonokat, mint bárhol Európában. Ezt tetézik azzal, hogy a külföldön vásárolt telefonokat nem szervizelik gariban. Effektíve egy kis szigetet hoztak itt létre nekünk, ahol nem lehet kapni/gariztatni Nokiát meg Sony Ericssont, csak MagyarNokiát meg MagyarSonyEricssont, ami pont olyan, mint az eredeti, csak drágább. Ezért van szükség a szürkeimportra. Egyébként az ilyen forrásból származó telefonok semmivel sem rosszabbak a szolgáltató/importőr által forgalmazottaknál.

Rendes kereskedő a garanciát/szervizhátteret is biztosítja a szürkeimportos telefonokhoz. Én egy ilyen szervizben dolgozom, ezért van némi rálátásom a dolgokra.
A posztoló jól belefutott a gagyiba (magyar garisként hirdették meg a szürkeimportos telefont), de ez nem jelenti azt, hogy minden független GSM bolt putri meg átbaszós lenne. Rendes boltban eleve megmondják, hogy import a készülék, de egy ilyen szoftverproblémát kb. 1 nap (esetleg, ha a bolt és a szerviz egy helyen van, kb. fél óra) alatt lehet is orvosolni.

Ami az otthoni szoftverfrissítést illeti: nem feltétlenül old meg mindent, többször kaptam már olyan telefont, amelyhez az ügyfél a mellékelt levélben leírta, hogy frissített rajta szoftvert, de nem lett tőle jobb a telefon - aztán amikor én próbálkoztam a megfelelő célhardver/szoftver eszközökkel, azonnal megjavult a készülék.

Ami azt illeti, a posztoló nem járt el a legbölcsebben - ha nem teljesített a telefon tökéletesen, azonnal szervizbe kellett volna vinni, és semmiképpen nem elmenni vele külföldre, ha a telefon internetkapcsolata nem működik tökéletesen. Ezt sajnos beszopta, nem valószínű, hogy a Vodafone elengedné a tartozást a nem általuk eladott készülék hibája miatt.

A fanyalgóknak: igenis lehet valakinek igénye drága telefonra, függetlenül attól, mennyit veszít az árából, amíg használja az ember. Ugyanis használati tárgyról beszélünk, én sem parázok azon, hogy a számítógépem napi 100 forintokat veszít a piaci értékéből, azért vettem, hogy használjam. Egy ilyen okostelefon simán ér annyit, mint egy számítógép, annak, akinek szüksége van rá.

a Nokia fanboyoknak: ami a megbízhatóságot illeti, a Nokia nem múlja felül a többieket, amennyire én látom, kb ugyanakkora valószínűséggel romlik el a Nokia, a SE meg a Samsung (a többi márkára nincs rálátásom, én csak ezeket javítom). Vannak szériahibák is mindhárom gyártónál.

exkalibur 2008.12.18. 12:31:28

1.)Szerintem mindenki arra költi a munkával megszerzett pénzét amire akarja.
2.)A GSM shopban való vásárlás nem ördögtől való cselekedet. Ismert, sok éve működő boltot kell választani és így a gyári garanciás készülék olcsóbban megvásárolható pl. a különbözeti adózás miatt. Egy nokia N96 pl. 170.000 a márkaboltban, GSM üzletben 136.
3.) A kedves károsult valóban rosz helyen vásárolt, emellett hibát hibára halmozott. A legjobban akkor jöhet ki a dologból ha saját maga frissíti a telefonja szoftverét ami így német-angol lesz, vagy rászán 5000 Ft-ot ér rárakatja a hivatalos magyar nyelvű szoftvert.

tyberius 2008.12.18. 12:38:08

Ja, és a posztolónak az adott helyzetre adott tanácsom: boltba visszamegy, ajtót letép, asztalt csapkod, főnököt hív. Ha elég erélyes, a bolt valszeg inkább bevállalja azt a 200-500-1000 forintot, amibe nekik kerül, ha külső szervizzel, saját költségen csináltatják meg a szoftverfrissítést.

csimpi_ 2008.12.18. 12:40:25

Igen, aki azért vesz telefont hogy "tartsa a lépést a haverokkal" az biztos a telefon funkcióit tartotta szem előtt vásárlásnál. Ár-menőség arány, muhaha.

huta9020 2008.12.18. 12:40:41

Az emberünk bement egy boltba, hivatalos garancialevéllel, számlával vett egy telefont. Aki ezért fikázza, jobban tenné ha valami mással kezdene el játszadozni.
Az egy dolog, hogy a boltban átverték. De legalább ennyire súlyos, hogy a reklámjaikban a fogyasztó kedvéért szervdonorságra is készséggel hajlandó cégek a minimális segítőkészséget sem tanúsítják a szerencsétlennel szemben.

csimpi_ 2008.12.18. 12:43:02

fanboy! Ezt a szót kerestem! Köszönöm tyberius! :D

Nanemá 2008.12.18. 12:45:26

tyberius:
Alapvetően egyet értek veled, de: itt szerintem a "fanyalgóknak" nem az a problémája, hogy minek vesz valaki drága/okostelefont, hanem az, hogy minek vesz valaki olyan telefont, amire nem tellik neki/úgysem használja ki. (Láttam már IQLight júzert a buszon úgy veszekedni valakivel a telefonon keresztül, hogy ahányszor a vitapartnere lecsapta a telefont, annyiszor pötyögte be újra a csicsás divattelefonjába a hívott fél számát. "Még az "újrahívás" funkció is ismeretlen volt neki...
exkalibur: "mindenki arra költi a munkával megszerzett pénzét amire akarja." - Ez így igaz, csak sajnos sokan nem azt a pénzt költik, amit már megkerestek, hanem a bank/Apu/férj/szerető stb. pénzét...

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.18. 12:47:11

Ja, előfizetéses. akkor miert nem veszi meg a szolgáltatónál? kedvezményt is kap, már több éve hű előfizetőjük!
Ha meg épp nincs akciósan, ennyi seggnyalást a multi is csinál, hogy "kedves hű előfizetőjének preferálva megrendeli"

"Troppauer Hümér 2008.12.18. 09:18:46
Sózd rá azt a szart valami hozzád hasonló hülyére, és vegyél normális telefont, megbízható helyen"

Ja, láttam en is ilyen embert. Vateran vesz 80k-ert telefont, egy honap mulva eladja 70-ért, mert már szarakodik(vagy szarakodott amikor vette) és vesz egy másikat vaterán.
Lehet is preferálódni, hogy milyen vagány mobilja van nekije, meg villogni vele a kávézóban, néha telefonálni is tud,
A másik meg hogy ezek gyakorlatilag egy zárt piacot alkotnak (Preferálnak?) és tulajdonképpen egymástól veszik.


"veszedelem 2008.12.18. 09:32:30
Jól értem?A vodánál vagy 4 éve,és független mobilt vettél?Hagy ne mondjak véleményt..."

Jól érted.

Ez tutira bölcsész.

Az emberek mikorra tanulják meg, hogy a "Fúdeolcsó" termékek a LEGDRÁGÁBBAK?? Yeee sporoltál fiam 10k-t a telefonon, de azota nem tudsz telefonálni, meg elvertél 50k-t pöstre buszozgatással (vagy benzinnel) meg extra telefonszámlával.

Külföldről wapozik szar telefonnal! istenem!

"pizsama · pizsama.blogter.hu 2008.12.18. 09:48:17
Amúgy meg sose értettem azokat, akik hónaponta cserélik a készülékeiket (és természetesen mindig az aktuális csúcsmodell kell nekik). Én 7 év alatt 2 készüléket fogyasztottam el"

Amikor első mobilom bedöglött, 2e-ért még kollégiumban vettem egy atomhasznált siemens m35-öt (tudod, az a kicsi ütésálló).
Állítom még azt használnám (pedig nagy technikaőrült vagyok, imádom a kütyüket) ha nem vesztem el 5 éve. akkor vettem egy siemens cf32-t (semmit nem tud, de telefonalni es sms-t irni kenyelmes volt)
az Xedik betonraesés, képernyőbevérzés után egy fél éve vettem egy samsung f250-et. fúú, mindent tud. fényképez, lehet gizdulni mp3 csengőhanggal, mp3+mp4 lejátszás, gyárilag adtak hozzá mindenféle kábelt, van benne még "brútusz" is. menniy volt kártyásan? 18k+2kért egy 1gb-os kártya.
amig tönkre nem megy, ez lesz.


"lodenkabat 2008.12.18. 09:48:41
Ha fényképezni akarok, ott a fényképezőgép, ha mp3 hallgatni arra is van eszközöm, amivel igazán jó minőségben hallgatom. Sz@r post!"

a post szar, de mp3at telefonrol hallgatni vicces, egyel kevesebb szar van a zsebedben.
a fényképezője meg jó arra, hogy SHITTAKE gombát fényképezzek a tescoban, ha nagyon fényképezni akarnék, az a gép nem férne el a zsebemben, amivel művészileg értékelhető fotókat lehet készíteni


maincoon 2008.12.18. 10:49:08

Hehehe, barátnőm is igy szokott garanciát érvényesíteni :D Ugranak is segíteni neki azonnal. Ez csak itt magyarországon divat amugy, hogy csak akkor van igazad, ha ordítasz, mint a fába szorult féreg? :D

Soni 2008.12.18. 12:47:28

Acmee, ha utánanéznél, a telefont mindazt tudja amit felsoroltál. A software ami meg rajta van(Uiq), egy köteg programmal büszkélkedhet, amivel gyakorlatilag bármit megcsinálhatsz. Tökmind1, hogy smartphone-nak vagy gsm-es pda-nak hívod, gyakorlatilag már ugyanaz. Nekem csak a kinézete nem tetszik a P1. Kimeríti a gusztustalan szó fogalmát.
Egyébként ez a "wap nem kell mert van wifi" tetszett. Röhögtem rajta egy jót. Kíváncsi vagyok buszon/vonaton mikor fogsz wifizni akár csak egy email megnézéséig.
Mielőtt mást szapulsz legalább nézz utána dolgoknak.
Ennyi.

- egy nem Se P1 tulajdonos

Bugreport 2008.12.18. 12:48:43

Gumidomino 2008.12.18. 10:39:49

Történetesen nem lehet, ha csak nincs hozzá több milliós berendezésed, de ha a 450-es mobilszolgáltatás beindul 10e forintért veszel kütyüt és bárkit le tudsz hallgatni ;-)

csimpi_ 2008.12.18. 12:50:04

exkalibur:
Igen mindenki arra költi amire akarja, de utana ne jöjjön ide sírni, hogy jaj a csúnya gonosz nepperek átvertek. Kb. analógia: teszkóban lyukas zsömlét vesz. 5 forintért mi a f*szt vártál? Tanulj belőle és ne menj oda többet.
Jöhet a fika!

Soni 2008.12.18. 12:51:47

A másik dolog meg kollektíven mindenkinek szól aki azt írta hülye mert ilyet vett, és fél év múlva lemegy az ára.
Mégis, nem ő dönti el, hogy mégis mire költi a pénzét amiért megdolgozott? Ha van pénze, és a legújabb Se-t akarja magának akkor hajrá, nincs ebbe semmi rossz. Az más téma, hogy rossz helyen vásárolta meg a kedves postoló. Ő baja.

Sam8888 2008.12.18. 12:58:14

MEGOLDÁS: Vidd be egy sarki mobiloshoz és mondd neki, hogy tegyen rá egy magyar független szoftvert... 2000-4000Ft-ból megvan és nem orálozol tovább...

perSE 2008.12.18. 13:02:01

Gratulálok minden Kedves hozzá szólónk..
Köszönöm az építő kritikákat, szidni és anyázni a részletek tudta nélkül ez megy a Magyarnak... Gratulálok...

Amúgy sem jogász sem semmi ehhez hasonló emberke nem vagyok uh tessék még tippelni mert ez elég gyászos így.

Én csak pár szimpla kérdést tettem fel mikor elküldtem a levelem az idex.hu szerkesztőségébe. Persze én vagyok a tudatlan paraszt tirpák prosztó barom hülye vesztes nevesincs semmirekellő agyatlan; hogy megvettem a egy vezető márka modelljét és nem jó...
...és szerettem volna SEGÍTSÉGET kérni..
(tisztelet a kivételnek)

..minden esetre tényleg köszönöm... biztos azért kaptam ilyen sok kedves és segítőkész kommentet mert mindennap történik ilyen itt mindenkivel és rutinossan elintézi...

gratulálok...

2008.12.18. 13:02:32

Nekem is SE okostelefonom van, szürkeimportos, semmi gond nem volt vele, kifogtam. Nem mellesleg kb. 60%-a volt a szolgáltatói árnak, és bevállaltam, hogy ha elcsesződik, megszívom. A postoló viszont láthatóan idióta, kellett a vakítás, spúr is volt, most meg szív és kiabál, totál megérdemli. Az ilyennek a Nokia egyessel kezdődő sorozatából kell készülék.

Gumidomino 2008.12.18. 13:05:16

Acsi 2008.12.18. 12:48:43

én nem mondtam hogy többmilliós a berendezés. csak azt hogy átlagjúzer nem jut hozzá.

de nem ugyanonnan szerezzük az információinkat, elbeszélni egymás mellett meg drága a homáridőnk. :)

2008.12.18. 13:05:26

Ne rinyájjá gyíkarc, aki ennyire nincs tisztában a dolgokkal, az vegyen egyszerű telefont. Otthonról is frissíthetted volna, van egy csomó SE fórum, de te nyűglődtél egy évig egy nem működő szarral, ráadásul wapoztál külföldön (wap-úristen, használja valaki????), aztán vernyogsz itt. Olyan mintha defektes Ferrarival grasszáltál volna egy évig, mer' olyan izék a szervízben.

j311 2008.12.18. 13:06:56

"Vagy bennem van a hiba hogy megvettem a kor csúcsmodelljét és egy kalap… ??"

Benned van a hiba. Nem kéne sufni GSM-ben vásárolni...

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy az olcsóbb néha drágább.

Bugreport 2008.12.18. 13:08:31

Kicsit sajnálom, hogy az egyébként ilyenkor szokásos anyázáson és apázáson kívül nem olvastál, pedig a lényeg ezerszer felcsendült: Ha telefonra izgulsz, biztos helyen vedd!!! Szolgáltatónál Olcsóbb!!! Verd a pultot ott ahol vetted!!! A hibajelenség után ne 1 évre reklamálj!!! Soroljam még? Ne is haragudj barátom, de te ezt elbasztad... És igen, jól mondod... ilyen nap mint nap történik, csupán az esetek dúrva 60%-ban nincs internete a csórimnak 10%-ban nem ismeri a homárt és 1% anaéfabéta olyan 20% azonnal visszaviszi és reklamál, és a maradék 9% pedig felköp és alááll, nem jön sajnáltatni magát :)

Bugreport 2008.12.18. 13:13:23

különben okos telefon ide, okos telefon oda... én vettem az enyémhez egy ilyen frankó bőrtokot íbéjen. (szállításostól együtt volt 10$) from csájná... tökéletesen franlón néz ki, és mikor telefonálok sem veszem ki belőle. (ilyen csukható eleje van) ettől olyan Alcatel One Touch easy feeling járja át az embert. Noh ámen.

CID 2008.12.18. 13:17:06

Gyere Magentához. Van SER X1-ünk. Beregisztrálsz 2 évre és 129e forintért a tied :)

Szia Acsi

maincoon © 2008.12.18. 13:18:11

Ja, az jutott még eszembe, hogy egyszer a t-mobilnál vettem olyan siemens-et, hogy gyárilag nem volt kódolva szolgáltatóra, hanem kártyafüggetlen volt. Egy t-mobilos srác mondta, hogy 1 hónapig forgalmazták, aztán rájöttek és ilyen formában már nem dobták piacra, csak új típusjelzéssel és javítva. :)

perSE 2008.12.18. 13:19:17

Köszönöm hogy megértetted amit írtam.. :)
Már nem ott csapkodom a pultot ahol vettem, azon már rég túlvagyok (szánalmas semirekellőkén IS), hanem a nagykerben ahonnan származik maga a telefon.
De küldjétek még az okosabbnál okosabb üziket.. thx

CID 2008.12.18. 13:20:48

Tényleg volt ilyen :) Bár már régen, már Siemens sincs :) Mondjuk most is van olyan ami nem lockos. Pl. Nokia 8800

Bugreport 2008.12.18. 13:25:22

szia CID :)

Azt hiszem ebben a témában te vagy a kompetens

sempre_ 2008.12.18. 13:27:25

te jo eg, mekkora luzer... ha SE szervizben azt mondjak, hogy pannonos a soft minek mesz vissza a westendbe??? nem ok basztak at! irany a gsm bolt, hogy szar a telo meg a garjegy is hozza, es az SE szerviz nem csinalja meg

SE-t meg kulonben is vetek venni

csimpi_ 2008.12.18. 13:31:56

Kedves perSE, azok után hogy divatból veszel sok pénzért telefont (de akkor is sóher módon a pult alól) a netes társadalomtól ne várj túl sok együttérzést. Szerintem...

perSE 2008.12.18. 13:36:28

sempre? dilettáns diszlexia király..

NAGYKER.. és nem mondták hogy pannonos, hanem AZ.

csimpi_ 2008.12.18. 13:40:57

Na sempre, téged is le kell hülyézzelek! :)

CID 2008.12.18. 13:48:22

Acsi. Azt azért nem mondanám, bár valóban kedvelem a SER-t. Bár P1-ért még 60e-et sem adtam volna, nem hogy 120e. Pláne nem egy garázsboltban :) Mindenesetre engem is dühítene a szitu

sikeres-e 2008.12.18. 14:30:16

Ha már mindenképp visszajelzést szeretnél: "Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.."
Öregedj és megoldódnak a problémáid!! Hidd el!!! :-)

sikeres-e 2008.12.18. 14:31:00

Ha már mindenképp visszajelzést szeretnél: "Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.."
Öregedj és megoldódnak a problémáid!! Hidd el!!! :-)

DaM 2008.12.18. 14:31:26

Gumidomino 2008.12.18. 13:05:16 (és Acsi)

Valahol mindkettőtöknek igaza van. A 2G (tehát a napjainkban standard mobiltelók és a standard mobilszolgáltatások) esetében nem kell millió, mégcsak nem is kell shoppingolni, otthoni suftnituninggal 1 működőképes telefon "szétkunveniálásával", egy megfelelő, általános célra megvásárolható vezérlőegység, valamint egy kis programozás (amihez az alapokat hozod, a know-how-t pedig internet v. szakkönyvek jelenti) útján előáll a lehallgató berendezés. Mivel ez a szakiknak egyszerű meló, ezért szerintem lehet vásárolni is akár, max. nem keretes hirdetésben találsz forrást.

A 3G elég sok helyen elérhető, a megfelelő telefonok ezekre a szolgáltatásokra a cellában szépen át is térnek. Egyrészt nem sül ki tőle az agysejted (ha van :D), másrészt ún. "spread spectrum" elven működik a 3G kommunikáció, aminek a lehallgatása minden, csak nem egyszerű. Mivel szeretem az összeesküvés elméleteket, illetve háttértudásom erre már nem terjed ki, ezért nem látom elvi akadályát, hogy milliókkal a zsebedben ne tudnád megoldani. (Ennyiért mondjuk már a szolgáltatónál direktbe lehallgathatod az illetőt, ez viszont elég valószerű.)

tyberius 2008.12.18. 12:31:24

A szürkeimportot mindenhol problémaként kezelik. A globalizáció nem kedvez a kereskedelemnek. Sok gyártó régiókra korlátozza a garanciát - általában ugyanazokra a régiókra, amit az árképzésükben is kitaláltak. De ilyenkor a minimum, hogy van EU, van USA meg van Pacific - máshol akár még komolyabb, országszintű szétbontás.
Az viszont valóban nagy baj, hogy sok esetben a kedves magyar szervíz ezt akkora sz0patásig viszi, hogy még a jogos kéréseket is elutasítja, "mert vele is kicsesztél, hogy nem az ő kasszáját gyarapítottad". Vitatkozni lehet, de nem tenném: utána biztos, hogy belepisilnek a masinámba. Na ez a baj. És FONTOS. És nem lesz megoldás, szemléletet váltani nem fog a világ és az ország. Sajnos.

sikeres-e 2008.12.18. 14:32:24

Ha már mindenképp visszajelzést akarsz: "Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.."
Öregedj minnél hamarabb és megszűnnek az ilyen problémáid! :-)) Hidd el! :-)

Komment Elek 2008.12.18. 14:32:58

perSE:

Azt próbáld megérteni hogy ennek az egésznek tényleg több oldala van. Én személy szerint egyetértek azzal, hogy a GSM boltosnak ki kellene cserélnie a telefonodat, sőt ha neked úgy tetszik vissza kellene kapnod a pénzed. De neked is be kellene látnod, hogy ilyen értékben terméket ilyen helyen venni kockázatos, sőt mi több hibás döntés volt részedről. Az, hogy mit veszel a munkával megkeresett pénzedből tényleg szíved joga, de ne lepődj meg ha a leírtak alapján kiröhögnek azon, hogy mekkora lúzer vagy. Rengeteg ember vehetne porsche-ot, mégis általában egy lakás mellett döntenek és valami szerényebb autót mellé. Idővel szerintem ezek az értékrendek, értékítélő képességek benned is ki fognak majd alakulni, ha másképp nem is, az ilyen tapasztalatok miatt mint ez itt, biztosan. Például amikor majd a mosógépet, a bútoraidat, a havi bérletedet, az első autódat a saját keservesen összekapart pénzedből kell megvenned, miközben lakáshitelt törlesztesz, számlákat fizetsz be rájösz hogy egy 20-30 ezres telefon (ami megsúgom neked egyáltalán nem ciki) meg fog felelni az igényeidnek. Persze ha az előbb említett dolgokat a szüleid a picsád alá rakják akkor remekül el fogsz lebegni azoknak sekélyes embereknek a szintjén akiknek tényleg az a legnagyobb gondjuk, hogy elég menő-e a telefonjuk vagy inkább ciki. Hát, sok sikert az élethez barátom.

Komment Elek 2008.12.18. 14:40:42

És végül ajánlom figyelmedbe a Tékozló Homár alatt leírt három szót, azaz:

fogyassz, herdálj, szenvedj!

seto3 2008.12.18. 14:48:00

nekem hosszu ideig egy 3310 ls utána egy 3410 volt csak idén szeptemberbe vettem egy SE w880i-t hála égnek eddig semmi baja

Bugreport 2008.12.18. 14:50:33

Komment Elek

Kicsit szarul érzem magam, hogy a frappáns befejezésbe bele kell fossak, de

DaM kollégának még annyit, hogy a történetet itt a 450Mhz-s Freki újraélesztésén kezdtünk el Gumikomával agyalni... Na ahhoz semmilyen szaktudás, vagy milliók nem szükségesek. Számomra ez az aggályos. Fizetni valamiért, ami tökéletesen nem biztonságos. nem akarom magamat igazán publikálni, de van érdekeltségem, ha nem is a mobilszolgáltatásban, de mindenképpen a rádiófrekvenciás berendezések terén :)

Bugreport 2008.12.18. 14:53:30

A mobilszolgáltatást meghagyom CID kollégának :P

perSE 2008.12.18. 14:53:57

Korrekt..
De talán párhuzamot kéne vonni a felháborodottság és a telefon értéke között.??
Ha az azóta vásárolt 990ft-os telefont veszem alapul akkor mondható, hogy tanultam belőle? Sőt..
És így csak 4szemközt; Nekem nem tettek semmit a szüleim a picsám alá hanem megdolgoztam azért amim van...

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2008.12.18. 14:56:51

Komment Elek 2008.12.18. 14:32:58

Igy van :D

*taps taps*

CID 2008.12.18. 15:00:58

seto : abszolút jó választás, nekem is az van.

DaM 2008.12.18. 15:05:48

Gumidomino 2008.12.18. 13:05:16 (és Acsi)

Valahol mindkettőtöknek igaza van. A 2G (tehát a napjainkban standard mobiltelók és a standard mobilszolgáltatások) esetében nem kell millió, mégcsak nem is kell shoppingolni, otthoni suftnituninggal 1 működőképes telefon "szétkunveniálásával", egy megfelelő, általános célra megvásárolható vezérlőegység, valamint egy kis programozás (amihez az alapokat hozod, a know-how-t pedig internet v. szakkönyvek jelenti) útján előáll a lehallgató berendezés. Mivel ez a szakiknak egyszerű meló, ezért szerintem lehet vásárolni is akár, max. nem keretes hirdetésben találsz forrást.

A 3G elég sok helyen elérhető, a megfelelő telefonok ezekre a szolgáltatásokra a cellában szépen át is térnek. Egyrészt nem sül ki tőle az agysejted (ha van :D), másrészt ún. "spread spectrum" elven működik a 3G kommunikáció, aminek a lehallgatása minden, csak nem egyszerű. Mivel szeretem az összeesküvés elméleteket, illetve háttértudásom erre már nem terjed ki, ezért nem látom elvi akadályát, hogy milliókkal a zsebedben ne tudnád megoldani. (Ennyiért mondjuk már a szolgáltatónál direktbe lehallgathatod az illetőt, ez viszont elég valószerű.)

tyberius 2008.12.18. 12:31:24

A szürkeimportot mindenhol problémaként kezelik. A globalizáció nem kedvez a kereskedelemnek. Sok gyártó régiókra korlátozza a garanciát - általában ugyanazokra a régiókra, amit az árképzésükben is kitaláltak. De ilyenkor a minimum, hogy van EU, van USA meg van Pacific - máshol akár még komolyabb, országszintű szétbontás.
Az viszont valóban nagy baj, hogy sok esetben a kedves magyar szervíz ezt akkora sz0patásig viszi, hogy még a jogos kéréseket is elutasítja, "mert vele is kicsesztél, hogy nem az ő kasszáját gyarapítottad". Vitatkozni lehet, de nem tenném: utána biztos, hogy belepisilnek a masinámba. Na ez a baj. És FONTOS. És nem lesz megoldás, szemléletet váltani nem fog a világ és az ország. Sajnos.

CID 2008.12.18. 15:08:20

Köszi Acsi :) Bár be kell valljam a technikai háttérhez nem annyira értek. Persze az nyilvánvaló, hogy a régi 450-es analóg NMT rendszer, egyszerűbb eszközökkel lehalgatható, mint a mai GSM.

CID 2008.12.18. 15:09:54

Na most akkor én szartam bele a begejezésbe ? :)

bekbórd! 2008.12.18. 15:23:27

A Nagyfaluba járva valamelyik aluljáróba láttam olyan "GSM szaküzletet" ahova asszem, nem merném visszavinni a telefont. Húbazz, azok az arcok...
Jó, ez csak úgy mellékesen jutott eszembe, posztolónk biztos nem ott vásárolt, mert ezzel a stílussal már nem itt írogatna.

pizsama 2008.12.18. 15:45:40

re: Az Olvasó

Nekem a legelső telóm volt M35. Én 3 évig használtam, aztán apám még 2 évig, míg újat nem kapott egy karácsonyra. Még mindig megvan, csak a mikrofonja és a hangszórója rozoga kicsit, no meg az aksi se bírja sokáig. Fater az mondta, legszívesebben venne belőle egy vadi újat!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 15:52:13

perSE 2008.12.18. 14:53:57

figyi mááán? 1 évig ültél a kis valagon meg a szar telefonodon? miért? divatból miért veszel telefont? végülis a te dógod! de itt feloldozást ne várj....főleg ezzel a hosszú posztal....ráadásúl a végére be is bizonyítod mennyire fogalmatlan vagy! csaóóó!

remélem tanultál belőle....és legközelebb normális helyen veszel TELEFONT, nem divat cuccot!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 16:02:05

biztos féltél bevallani a haveroknak, hogy szar a teló....azért vártál egy évet? muhahahaa........vesz egy csempészett telefont gyárinak....130ért.....muhahahahaha!

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 16:04:34

bőőőcséészeknek meg eltebőőőcsész operátor logós SE telefon 130-ért!

DaM 2008.12.18. 16:54:23

CID:

Az 1G-hez elég volt egy világvevő rádió. Azzal mennyit szórakoztunk anno kollégistaként, főleg este!! Volt ott részeg tahó rogyásig (na jó, a szobánkban is néha :D), volt, aki a ribijét hívta, ésatöbbi. Élmény volt, pedig akkor már ment a tv-ben a Barátok Közt is. :))

bounty123 2008.12.18. 18:03:05

Nekem is SE P1-esem van, a T-sektől vettem, és tökéletesen atomstabilan működik, hónapokon át újra se kell indítani.

A szutyok GSM dzsunka boltoktól nem érdemes néhány ezressel olcsóbban beszerezni a cuccokat, ez a tanulság a sztoriból.

CID 2008.12.18. 20:00:37

bounty123 : Nem szeretném futtatni a SE-t, de azért ha van lehetőséged, nézzd meg az X1-et, próbáld ki. Én spec nem vagyok az okostelefonok pártolója, na de ez azért, megfontolandó :)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 20:50:02

CID 2008.12.18. 20:00:37

az X1?xperia? amit a HTC gyárt nekik? az egy lassú szar! akkor inkább a HTC valamelyike!

CID 2008.12.18. 21:02:25

tüv : fingom nincs ki gyártja. Gondoltam a Sonyericsson. Nem néztem utána a guglin. SZép, nem túl nagy, nem túl kicsi használható. Persze akinek kell ennyi bizbasz egy telcsibe, annak drága. Néha megingok, hogy vegyek valami okostelefont. Most volt a legnagyobb a kilengés. Persze aztán felteszem a kérdést, mi a fenének ?
Na de te mindig kötekedsz. Megnyugtatlak nem csak a magenta árulja :) Egyébként mi az hogy lassú ? Tán csak nem ájfon párti vagyó ?

CID 2008.12.18. 21:04:55

Nyilván még nem próbáltad, neten meg írnak sok okossat, de leginkább hülyeséget :))))

iguana 2008.12.18. 21:12:27

Szerencsetlen balf@sz.
Beviszed a telefont nem hiavtalos szervizbe, fel orara otthagyod (addig beulsz a sarki kavezoba), visszamesz, kicsengetsz 3-5e Ft-ot, friss gyari soft, mukodik, mindenki boldog. Jobb helyeken ha kered, archivaljak a telefonkonyvet, naptarat, stb., aztan visszatoltik. Ezt egyebkent te is meg tudod oldani otthon.

zdanee 2008.12.18. 22:30:26

A P1 is Symbian UIQ-s telo, uh kis utanaolvasassal nemcsak a firmwaret frissithetted volna sajat magad, de a pannonos korlatot is kivehetted volna a Product Code modositasaval (az NSS nevu progival).

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2008.12.18. 22:36:50

A 10 éves Siemens A35-ösöm akkora sikercikk még ma is, hogy majdnem elhappolták előlem a hónapok óta várt, utángyártott pótakksikat. (Másnap már nem is szerepelt az akksi az online üzletben.)

a paraszt a fatelepről (törölt) 2008.12.18. 22:52:34

CID 2008.12.18. 21:04:55

SE-nek a kóreaiak gyártják, a HTC! a lényeg, hogy tényleg szar! az áfonya meg egy raklap szar! nem csak kötekedni tudok, de ha egyszer mindig ezt dobja a gép! fosom le, hogy kik árulják és miért...a T szidást már régóta visszanyelem, mert megígértem neked! de mind1, mind3 szar, ha majd jön a 4. meg az 5. ők is szarok lesznek, felkerül a szar polcra és leveri a befőttet! anno még a voda nyalt mindenkinek...most meg fossák le mivan...téééét meg aztán végkép nemérdekli mivan!.....én ennyi pénzt soha nem adnék egy kutyadobálóért! nem is értem kik képkesek 100.000Ft-ért telefont venni.....

Yodli 2008.12.18. 23:24:25

Sajnálom ami történt veled, de azért te is elkövettél jópár hibát. A bolt kiválasztása volt az első ezek közül. A legnagyobb viszont az volt, hogy amikor előjöttek a hibák, azonnal utánna kellett volna járnod. A külföldi útra magaddal vinni a hibás mobilt pedig kimondottan hülyeség volt. Így jártál...

moli 2008.12.18. 23:53:27

biztos leirtak mar elottem 1000*, de a mennyiseg ereje miatt leirom en is, hogy: """gsm kereskedésben""" ember telefont nem vasarol. meg ha sikertelen, akkor sem.

moli 2008.12.19. 00:07:09

anno volt egy csudaszep S55 (siemens) telefonom. imadtam. alig birtam kivarni az uj M65-ot, ami raadasul utesallo. azonnal megvettem, es eladtam az S55-ot. viszont miutan az M65 onmagatol elkezdett szetesni (!) eladtam es elkezdtem keresni egy hasznalt S55-ot. vettem egyet, ami allitolag fuggetlen volt. otthon nyomtam ra egy software reset-et, es lam nemet nyelven kezdett beszelni meg asszem Orange-os vagy milyen hatterkep jelent meg... felhivom a sracot, hogy figyelj, ez kozel sem fuggetlen, nem lesz igy jo. kerdezi, hogy: de mi a baj, megy vele a vodafone vagy nem? mondom: megy, de ez nekem igy nem tetszik, kerem vissza a penzem. masnap talalkoztunk, penzt-arut vissza. hat igy megy ez.

moli 2008.12.19. 00:16:31

en is vettem mar szurkeimportot, 3 eve egy canon fenykepezot. akkor nem tudtam, hogy szurke, csak masnap. utana viszont folyamatosan fostam, hogy tonkre ne menjen.
de a csajom elintezte, a nem vizallo geppel a viharos tengert fotozta, majd mikor elkertem, kiejtette a kezebol. le a betonra.
azota nem aggodom. fotoztam vele aug20-an is (azon). ennel szarabb mar nem lehet.

puncipöcögtető 2008.12.19. 06:50:38

LA-tol keletre a hegyekben elhagytam a telefonomat immar ket eve
azota kb 5-6-szor ereztem a hianyat

most akkor mi van?

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.12.19. 14:19:15

Vicces, hogy a nagy EU-ban, ahol fontos a minden szabad áramlása beszélnek még szürkeimportról. Amúgy nem értem, h tisztelt posztoló miért nem ölte le a wapot a telefonjáról, amikor van azon jófajta wifi.Nekem p990, ami tulajdonképp ugyan az, mint p1, 3g alapból kikapcsolva, wap meg be sincs állítva, jó a wifi, ha véletlenül kell, mondjuk most törött érintővel sok mindent nem lehet kezdeni vele...Amúgy SEsmart-ot tudom én is ajánlani, sztem megoldják a gondod. Amúgy újabb SE-k alapból netről frissítenek...ehh nem értem az ilyen dolgokat...smartphone-t csak hozzáértőknek sok olvasás után, úgy talán kevesebb az orális szex...

CID 2008.12.19. 19:00:25

tüv :" nem is értem kik képkesek 100.000Ft-ért telefont venni....."
Hát a fontos emberek :)

"a T szidást már régóta visszanyelem, mert megígértem neked!"
Valamit félreérthettél. Én is szidom nap mint nap, nyílván másért mint te. Szóval nyugodtan szidd. Az elfojtott indulatok, komoly problémákat okozhatnak. Tudom magamról :)

sasani 2008.12.19. 23:00:56

Volt, aki ezt végig olvasta??

Sadist 2008.12.21. 16:01:15

"Azóta jó pár év eltelt és mint minden mai fiatal próbál megfelelni a kor újításainak és próbálja követni a lépést a gyártók által diktált tempónak, haveroknak stb.. nem volt ez velem másképp.."

Ahahahaha, hát ezen felröhögtem. Szegény gyerek meg akar felelni a kor elvárásainak, szükség van a 120ezres mobilra, hát a havernak is olyan van.
Komolyan mi a szarért kell megvenni valamit, ha
1. kurva drága, és egy év múlva már a felét sem éri a vételárának
2. ki se használja az ember azt az übermagas csúcstechnikát, amit ezekbe a vackokba belezsúfolnak
3. ha már úgy dönt hogy mindeképp valami villantós csúcsmobilt vesz, akkor miért nem szánja rá azt a kis plusz pénzt, hogy rendes garanciát kapjon rá?

birdito 2008.12.22. 20:56:07

Kimész Angliába. Megveszed az olcsó telefont 1000 forintért. Azt kikódoltatod itthon még egyz ezresért, és azzal is ugyanúgy tudzs, sms-ezni. telefonálni, wappolni meg majmolni.

Dixie.Flatline 2008.12.22. 21:04:52

SOHA, de SOHA ne vegyél Sanyi Ericsson telefont. Soha...

Attee 2008.12.26. 20:51:59

Először is: Nem értem, ha vesz vki egy 100+e ft-os telót, és másnap, vagy akár pár hét múlva rájön, hogy szar, miért nem viszi vissza rögtön?????? Ez nekem magas...Főleg, ha ilyen bosszantó hibákat produkál...

Másodszor: Miért nem b@xta az eladó fejéhez, amikor kiderült, hogy nem is hivatalos úton jött az országba a teló????????

Talán már válaszoltak többen is, de a Nokiánál úgy működik, hogy egyrészt az újabb telóknál, ha a szolgáltató is támogatja, lehetőség van "on the fly", tehát a gsm hálózaton keresztüli sw frissítésre, másrészt minden nagyobb városban van HIVATALOS NOKIA márkaszerviz, ami független a mobilszolgáltatóktól. Ja és 2 év GYÁRI gari jár MINDEN Nokia készülékre.

CID 2008.12.27. 11:48:43

Dixie, Attee . azért én akkor is maradnék a SER-nál :)

Stef 2008.12.27. 15:52:06

Üdv!

Jómagam is GSM boltban szoktam vásárolni, bár nem valami zughelyen, hanem a város elegáns üzletközpontjában lévőben közvetlenül a "hülyevásárlós" multi mellett. A tapasztalatom megoszlik velük kapcsolatban.

Azt nem is tagadják, hogy szürkeimportból vásárolnak, de mivel van saját szervizük, így képesek is megoldani a problémát, ha meg nem hát kicserélik a készüléket. Eddig 2 teléefont vettem ott, és nem volt veleük baj. Apám telefonja, melyet szintétn ott vettünk produkált egy érdekes hardverhibát, és rövid szervizben tartózkodás (adtak jó minőségű cserekészüléket)után végül cserélték.

És több 10k-t lehet így spórolni. Jelenleg egy éves SE készülékem, amit ott vettem hibátlanul működik, s bár a gari nem gyári SE, de nem izgat, ha működik. Ha meg nem akkor az ő felelősségük elintézni, ezt a fogyasztóvédőktől tudom, hogy az eladó által kiállított számla kötelezi az eladót, hogy egy évig jótállást vállaljon, melyet nála is lehet érvényesíteni. (Nem vagyunk kötelesek szervizbe menni.)

Attee 2008.12.28. 15:18:38

Természetesen tiszteletben tartom, ki milyen típust preferál, nekem már csak Nokiám lesz mindig...:) (Nálam mind a Panasonic, az Ericcson, a Sony, az SE, az Alcatel, a Siemens, a Mitsubishi Trium, a Huawei (Vodafone715) mellékvágánynak bizonyult...(nem mind saját, voltak ebben cégesek és kölcsöntelók is...:))

De az tény, hogy a Nokia supportja nagyságrendekkel jobb a Se-énál.

Egy eladósodott behajtó 2008.12.28. 20:02:38

A fogyasztó is hibás, a hibajelenségtől számított 8 napon belül jelezni kellett volna a hibát, nem pedig várni egy évet! Mellesleg, szívtam én már hasonlóan Nokiával!
süti beállítások módosítása