Tékozló Homár

A kutas félti az autót a Shell-biodízeltől

2008.01.12. 17:50 | jackyll | 154 komment
Gábor egy vicces kutassal találkozott egy Shell kimérésen, ahol a csávó úgy próbálta rábeszélni a drágább üzemanyagra, hogy az autó halálát vizionálta az olcsóbb, "biodízeles" matéria használtata esetén:
Minap Szekszárd felé menet félúton megálltam Bonyhádon, mert tankolnom kellett. Beálltam a Shell kútra. Már párszor megjártam, hogy a különböző fantázianeveket felcseréltem. Pl V-Power Diesel vagy Diesel Extra. (Literenként van kb 30 ft különbség) Megnéztem a táblát, az Extra az olcsóbb. Éppen veszem le a töltőpisztolyt jön a kutas. Éppen akarok szólni neki, hogy mossa le az ablakokat, mire  felvilágosít a Shell Diesel Extra  üzemanyag pontos összetételéről. Közölte, hogy nem akar beleszólni, de az biodízel és félti az autómat, nehogy tönkremenjen.
Olvasson tovább!

A hét terméke a vízálló sampon

2008.01.11. 13:25 | jackyll | 75 komment
Rékuc erős hajrával megtalálta a hét legforradalmibb termékét, amit a Homár is rögtön a szívébe zárt. A Fructis-termékcsaládot régebben a hetekig kimoshatatlan waxuk miatt szerettük (biztos a gyümölcskoncentrátum), de a vízálló sampon is izgalmas teszteket vetít előre. (Trópusi olvasóink jelentkezését várjuk "emberkísérletek" jeligére a szokásos helyen.) Amúgy ezek a samponok tényleg elég viccesek, a Schwarzkopf termékei például jobban oldják a kád vízkövét, mint bármi.

Nyerő húzások a postától

2008.01.11. 12:02 | jackyll | 66 komment
Benjamin kapott egy szomorú kommentet a Posta Direkt pont egy éve tartott kérdőíves spammolásával kapcsolatban. Az értelmetlen offline emailgyűjtést egyéjszakás üdülések belógatásával palástolták, amit azóta is hiába várnak a "szerencsés nyertesek". De előbb jöjjön két tanulságos postai "nyomtatvány" Sündisznótól:
Az elsőt a cégem kapta, egy levélre ragasztva. Kis 2*2 centis papírfecni. Aki ennek alapján megtalál minket, azt meghívom egy sörre.
Olvasson tovább!

Halála után bírságolták meg bontott autóját

2008.01.10. 13:15 | jackyll | 114 komment
Na igen, pont erről volt az imént szó. Igazából a 4-es metrót fel lehetne tölteni a fantombírságos sztorikkal, de ez egy annyira minősített eset, hogy nagyon. Ádám édesapját halála után sikerült megbírságolnia a Centrumnak egy olyan autóban, amit addigra már kivontak a forgalomból és alkatrészenként eladtak:
Kezemhez kaptam levelüket, amellyel egy parkolási bírság elmaradását próbálják édesapámon, K. Andráson behajtani. Megpróbáltam önökkel telefonon kapcsolatot létesíteni, de az üzenetrögzítőn kívül nem tudtam senkit elérni, így levélben szeretnék válaszolni. Kezdjük azzal, hogy a Centrum Parkoló Zrt-ről még tudom hogy kicsoda, de hogy megbízójuk, a ZEE Capital Zrt. ki, és milyen kapcsolatban áll, és kivel, az számomra rejtély. Mindenesetre utoljára, amikor emiatt a minden bizonnyal fiktív bűntetés miatt zaklattak, a következőket írtam az akkori levél írójának.
Olvasson tovább!

Bizonyíthatatlan parkolási bírságok

2008.01.10. 12:57 | jackyll | 31 komment
A rend kedvéért egy linkkel megemlékezünk a legújabb parkolási buktáról. Most a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás szívta meg, ugyanis egy darab bizonyítékot sem bírtak prezentálni az általuk állítólag jogosan megbüntetett autósok ellen:
Az adatbevitel ellenőrizhetetlensége miatt a parkolási társulás adatlapjai önmagukban alkalmatlanok a társaság igazának bizonyítására. A társaság fényképet is csatolt bizonyítékként, de a képen szereplő időpont korábbi volt, mint a parkolójegyen szereplő lejárati idő. Ezért a képet a bíróság nem fogadta el bizonyítékként.
Viszont ha ezek szerint hamis adatokkal próbáltak pénzt követelni, nem kéne csalás, hamisítás vagy bármi vádjával szénnéperelni őket?

Az újnak eladott használt Xbox 360, ami nincs

2008.01.10. 10:30 | jackyll | 98 komment
A karácsonyi szórásból kifelejtődött az alábbi sztori, de azóta újra felmerült, hogy a Microsoft felújított Xbox 360-akat szállít Magyarországra és újként árulja őket. A hírt a napokban cáfolta a cég, de ha nem ők hozták be, akkor hogy került a Media Marktba illetve onnan naiv ügyfelünkhöz használt gép?
2007.12.23-án vettem egy XBOX360-at MM-ben azzal az elhatározással, hogy meglepem magam Karácsonyra. Hát sikerült is. Kibontás után az újonnan vásárolt gépecskén dobtam egy hátast! Leraktam a kis TV állványomra és látom, hogy koszos-mocskos. A gép és valami furcsa ragacs van a cd tokon. Mondom magamban, nahát, M$ barátunk kitett magáért! (negatívumként…) Bekapcsolom a gépet tálca kinyit, vagyis próbálna kinyílni, de nem, tud. Ötödik próbálkozásra végre sikerült, de akkor már sejtetem. Átverés gyanús a dolog! Azonnal utána is néztem a neten, és rádöbbentem M$ barátunk Karácsonyi akcióként HASZNÁLT, JAVÍTOTT gépeket adott el  Újnak álcázva. Persze mint kiderült volt új is köztünk belekeverve nehogy már mind használt legyen. Szép gesztus.
Olvasson tovább!

Miért nem ad pontot a Cora, arra, ami alá oda van írva, hogy jár?

2008.01.09. 18:19 | konzumidióta | 129 komment

Én tudom, hogy a legtöbben hülyének tartanak, hogy van Cora Bizalomkártyám (különben három van a három fővároskörnyéki áruházba), de hát miért konzumidióta az ember, ha nem ezért. Különben tényleg egy csomó ajándékom van a pontokból, tényleg megéri, de nektek erről nem kell tudnotok. Szopni persze lehet vele.

Namost pontok járnak a vásárlás után különféle szabályok szerint (pl. 2000 forintonként 2 pont), de vannak bizonyos termékek, amelyekre külön is jár pont, ezeket a neten is közzéteszik (mindig késve), kifüggesztik (jobb áruházakban, pl. Fóton oda is adják a listát, ha kéri az ember, Törökbálinton nem), és a termékekhez is kiírják a polcra.

Ezeket a pontos termékeket nyilván gyűlöli az áruház, és mindent megtesz, hogy a vevők is becsapva érezzék magukat.

Olvasson tovább!

Szerződés nélkül is behajt az OTP

2008.01.09. 14:42 | jackyll | 86 komment
A fantomtartozásnál csak a fantomszerződés jobb, bár nyilván a két dolog együtt jelentkezik. Spidermensc néhány éve az OTP-vel kacérkodott, de mivel elfelejtették aláíratni vele a szerződést, nem tudta beüzemelni a számláját. Ami röviddel ezután megszűn, viszont azóta egyre erőszakosabban próbáljákbehajtani rajta a "számlán" "keletkezett" "tartozást":
2003-ban az OTP-nél az internetes oldalukon adataim megadásával igényeltem egy szolgáltatáscsomagot (Elektronikus Számlacsomag), gondoltam nekem az pont jó lesz, mert az akkori aktuális bankomnak nem volt még számomra megfelelő netes szolgáltatása, és váltani szerettem volna. És ennyi. Vártam a tőlük érkező levelet, hogy behívjanak a választott bankfiókba, ahol ugye szabályosan úgy történik a dolog, hogy személyazonosságom igazolása mellett aláírom a megfelelő szerződéseket, átveszem a kártyát, stb. Vártam, vártam, aztán semmi, gondoltam, ennyit erről, nem nagyon kellek nekik. Hagytam is a dolgot a fenébe. Hónapokig semmi, majd kaptam egy értesítést, hogy megszüntették a számlát és felhalmozódott közben több ezer Ft-nyi mínusz, a havi díjakból és átadták a követeléskezelőnek, aki az OTP Faktoring.
Olvasson tovább!

Éleződik a helyzet a bíróságokon

2008.01.09. 00:31 | szily | 156 komment

A Homár egyik nagyapja megyei bírósági elnök volt, egyetlen nagynénje ügyvéd, úgyhogy kedden egészen megrázta a hír a tárgyalóteremben megvert és székkel megdobált bírókról. Másfajta rázkódást okozott a micimackó által talált backdoor kommunikációs gyöngyszem "egy budapesti bíróság" személyzeti vécéjéből. A dokumentumból az derül ki, hogy az ügyfelek rendszeresen indigóval törlik a seggüket, ha a Törvény tapintható jelenlététől rájuk jön a hascsikarás. Micimackó mintha felháborodna az üzenet vélt elitizmusától, pedig mincs igaza. A bírói kaka az bizony bírói kaka, nem pedig alperesi.

süti beállítások módosítása