Tékozló Homár

Lehetetlen kikerülni a Reader's Digest címlistájából?

2009.01.09. 11:00 | ge | komment

A Homár is rendszeresen kapja a Reader's Digest vonzó dizájnú borítékba csomagolt papírspamjait, de egy rövid postaláda-kuka útvonallal általában meg is oldja a problémát. U.T viszont nem ilyen béketűrő, már régebben megírta a kiadónak, hogy nem kéri a kiadványokat, sőt a KEK-KH-nál is letiltotta az adatszolgáltatást. Most az újabb küldemény után így joggal lett ideges. A kérdés, hogy a költözése elég volt ahhoz, hogy ismét nyilvánossá tegyék az adatait?

T. Reader's Digest,

Néhány napja kaptam Önöktől egy "küldeményt", amelyben egyebek mellett örömmel közölték, hogy "esélyem arra, hogy részt vehessek nyereményjátékukban, 100%-osan jóváhagyott" (sic!), amit tegnap érkezett levelükben is igyekeztek megerősíteni. Sajnálattal kell közölnöm azonban, hogy az Önök esélye arra, hogy tőlem egy fillért is lássanak, 0%. Ezentúl utálom a reklámleveleket és elég kényes vagyok a személyes adataimmal kapcsolatos visszaélésekre. Kérem ezért, hogy kezdésként azonnal töröljék adataimat adatbázisukból (illetve töröltessék minden, Önökkel kapcsolatban álló harmadik fél adatbázisából is) és gondoskodjanak róla, hogy oda többet ne is kerülhessek vissza.

Folytatásként egy felidézném eddigi kapcsolatunk történetét:

Néhány (~5) éve már elkezdtek leveleket küldözgetni, ami ellen minden létező módon tiltakoztam, illetve kísérletet tettem adataimnak címlistájukból való eltávolíttatására, amit állításuk szerint megtettek, illetve ennek megtörténtét vissza is jelezték. Több "küldeményt" arra a címre Önöktől nem kaptam.

Az eset kapcsán, annak megtörténte után nem sokkal ajánlott levélben letiltottam adataim kiszolgáltatását a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (KEK-KH) is.
Azóta elköltöztem ugyan, de úgy gondolom, hogy a KEK-KH képes volt lekövetni a változást és a tiltás az új lakóhelyemre is vonatkozik.

Küldeményükben azt írták, hogy adataimhoz a KEK-KH-tól, mint "levél alatt feltüntetett adatkezelőtől" jutottak hozzá.
A fentiek alapján kizártnak tartom, hogy fenti állításuk megfelel a valóságnak, ezzel szemben azt gyanítom, hogy Önök a csomagküldőkre vonatkozó adatkezelési szabályokat  megszegve, szándékosan visszaéltek adataimmal.

Az is elképzelhető természetesen, hogy a KEK-KH járt el hanyagul.

Mindezt tisztázandó kérem, hogy tájékoztassanak arról, hogy mikor jutottak hozzá a jelenleg használt adataimhoz, illetve hogy mi a státusza a régí címemre vonatkozó tiltásnak/törlési kérelemnek infromatikai rendszerükben.

Jelzem, hogy jelen levelemet elküldtem az Adatvédelmi Biztos hivatalának, a  KEK-KH-nak, valamint a Tékozló Homár című fogyasztóvédelmi blog-nak is.

Fontos figyelmeztetés: A megszólításban, a cégnév előtt álló "T." , csakúgy mint a "levél alatt"-i "Köszönettel" kifejezések 100%-ban udvariassági formulaként értendők, semmi esetre se vegyék komolyan.
Javasolnám továbbá, hogy alkalmazzanak valakit, aki lektorálja küldeményeik szövegét, mivel azok nyelvi szempontból nem 100%-ig kifogástalanok. Sőt, olvasásuk nekem pl. kifejezetten kellemetlen élmény volt, amikor próbáltam megtaláálni, hogy hol is van a "levél alatt".
Szerintem egy ráérő magyartanár szívesen megcsinálná egy "1001 Otthoni Gyógyír", vagy valamelyik hasonlóan vonzó kiadványuk fejében. Ha nem menne, esetleg felajánlhatják Vitray Tamás kézfogását is - Menni fog, csak akarni kell…

Köszönettel,
U.T.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maincoon © 2009.01.09. 11:40:18

minden idáig leírt hozzászólást átéltem személyesen én is, a letiltástól, a költözés utáni új lakcímen történő megtalálásig...

RD az egyik olyan cég, amire azonnal robbanok....

kérem a posztot azonnal törölni, mielőtt dühöngeni kezdek!!!

Sokorai_Atala 2009.01.09. 11:43:42

Én pl. annak is tudok örülni, hogy ma végre süt a nap:) bár igen-igen hideg van.
(javasolom Jevtusenko: Köszönöm című versét, azoknak, akiket minden idegesít:)

kisgalád 2009.01.09. 11:45:19

@maincoon ♀: Nyugalom, mély levegő, füstölő meggyújt, meditáció pózt felvesz. Közben belegondol érdemes-e ezen idegeskedni. Olyanok ezek a levelek, mint az általánosságban írt napi horoszkópok. Ha van kedved elolvasod, ha nincs nem.

Impega 2009.01.09. 11:45:51

Ha senki nem dugott meg senkit, valaki megdugna valakit egy jobb posztert? Ennel meg a nyuszifules koton is jobb volt :(

Impega 2009.01.09. 11:46:59

Szia Maincoon, BUEK

maincoon © 2009.01.09. 11:47:30

@kisgalád: köszönöm, utasítások követve, jobb lett :D

@Impega: szia, mizujs? van gázotok? milyen az idő?

kisgalád 2009.01.09. 11:48:41

Namostankedveshomár! Tényleg nem telik jobbra? Idén a pizzás és a vendégházas story volt a legjobb, de együtt nem kaptak annyi kommentet mint tavaly 2 sótartó.:)
Kivel kell lefeküdni a változásért?

atis366 2009.01.09. 11:49:33

Én is kaptam tőlük.
KEK-KH-nál reklamáltam, hogy is képzelik ezt.
Íme a válasz:
"Egyedi, illetőleg csoportos adatszolgáltatást a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően a nyilvántartás helyi szerve (jegyző), illetőleg központi szerve (Hivatalunk) is teljesít.

Abban az esetben, ha Ön adatszolgáltatást tiltó nyilatkozatot tett adatairól, más polgárnak, jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adatszolgáltatás csak akkor teljesíthető, ha azt törvény, nemzetközi szerződés, vagy viszonosság előírja, illetve, ha a kérelmező az adatok felhasználásához fűződő jogát, vagy jogos érdekét okirattal igazolja. /Pl.: Ha valakinek jogos követelése áll fenn az adatszolgáltatást korlátozó nyilatkozott tett polgárral szemben, amennyiben jogos követelését okirattal – kölcsönszerződés, fizetési meghagyás, stb. – igazolja, akkor teljesíthető az adatszolgáltatás./

Az üzletszerzési lista összeállítását szolgáló adatszolgáltatásokból az adatletiltó nyilatkozatot tett polgárok kimaradnak.

Előfordulhat, hogy az adatkezelő - jelen esetben a Reader’s Digest - az Ön adatletiltását megelőzően megszerzett adatát használja fel.
A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény 4. § (3) bekezdése értelmében az adatkezelőnek az adatok pontosságát és időszerűségét az érintettel való kapcsolattartással vagy a személyiadat- és lakcímnyilvántartással történő rendszeres adategyeztetéssel kell biztosítania. Erre tekintettel az adatletiltást megelőző, esetlegesen teljesített adatszolgáltatást követően az adatkezelő számára ki kell derülnie (vagy a nyilvántartással vagy az Önnel történő egyeztetés során), hogy Ön adatszolgáltatást tiltó nyilatkozatot tett, illetőleg, hogy nem kívánja az adatainak említett célból történő kezelését.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 31. §-ának (3) és (4) bekezdése értelmében a polgár öt évre visszamenően jogosult megismerni az adatszolgáltatási nyilvántartásból, hogy mely adatszolgáltatások alanya volt, tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatási nyilvántartást 5 évig kell megőrizni.

Az 5 évre visszamenőleg történt adatszolgáltatások megismerésére vonatkozó kérelmét, sajnos elektronikus aláírást nem tartalmazó email üzenetben nem áll módjában előterjeszteni. Ön vagy meghatalmazott képviselője személyesen, továbbá postai úton nyújthatja be Hivatalunknál (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, címe: 1094 Budapest, Balázs Béla u. 35. vagy 1450 Budapest, Pf.:81.).
"

Impega 2009.01.09. 11:50:58

@maincoon ♀: Itt minden ok! FR csak 18%-ot importal, annak is tan nagy reszet eszakrol. Viszont kib@ hideg van. Reggel 8-kor -13 °C volt. Inkabb az otthoniakert aggodom.

Balance Of Power 2009.01.09. 11:52:01

Nem ertem, hogy tudnak meg mindig bepalizni embereket, mikor mar 15 evvel ezelott is nevetseges volt az autokulcs-kuldozgetes. Emberek a mai napig bedolnek ennek?
Arra a kazettara emlekeztek, amin Antal Imre mondta el, milyen fasza a RD ez vagy az az akcioja, 90-es evek kozepe remlik.
Mondjuk nalam az tette be a kaput RD-ugyileg (mert maga az ujsag nem volt gazos), hogy kiadtak az un. "Valogatott konyveket", amelyek lenyege az volt, hogy kivagtak regenyekbol reszeket, mert anelkul is ertheto. Es erre valami ideologiat is rahuztak, hogy igy tobbet olvasnak majd az emberek vagy mittomen...
De pl. most Karacsonyra anyosom vett nekunk toluk Hofi CD-t, 5 lemez van benne, nem tudom, mennyiert, de valszeg joval dragabban, mintha bement volna a lemezboltba es megvette volna ezeket sima kiadasban. Egyaltalan, jogilag ez rendben van, hogy a RD kiadja a Hofi lemezeket?

Karl Boro 2009.01.09. 11:52:59

nem lehetetlen.. nekem sikerült. bár az egyik hozzátartozómat zaklatják még.

helianthus 2009.01.09. 11:53:53

@kisgalád: "Kivel kell lefeküdni a változásért? "
Kérlek ne vedd személyeskedésnek, de velem. :D

Sokorai_Atala 2009.01.09. 11:54:20

@Balance Of Power: az igaz, hogy drága minden kiadványuk, de ha nem rendelsz, nem leszel bepalizva, a leveleket meg, hadd küldjék.
Sajnos a nagymamák dőlnek be ezezknek, meg egyéb idősek:(

polgár jenő (törölt) 2009.01.09. 11:55:17

én ezeket szeretem...

főleg akocsikulcsokat
de most csak matricát küttek...:(

monjuk az is szép....

(=szemét, ez zavar...)

George Jung 2009.01.09. 11:56:21

@tüvapok:
:-)
Nem értesz egyet?
Szerinted nem túl sekélyes ez az egész?

kircsyke 2009.01.09. 11:56:50

Ede biznyákja ez is :-)

helianthus 2009.01.09. 11:58:16

@maincoon ♀: homar.blog.hu/2008/11/04/kiadja_a_szamainkat_a_t_home
Szia Maincoon! Emlékszel? Mi megmondtuk.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.01.09. 12:00:14

@George Jung: most épp mire gondotál ezzel? jaja egyébként meg elég sekélyes helyesíráshuszárkodni a homáron! :)

Dax 2009.01.09. 12:02:41

Amikor dolgoztam a postán, ott volt egy városi legenda, hogy valaki a válaszküldeménybe egy aranyos kis kulabát küldött nekik

blamm 2009.01.09. 12:04:01

nekünk egyszer küldtek valami poharakat egy dobozban, amit átvettünk a postástól. Benne volt egy csekk, hogy akkor fizessük ki őket, pedig a franc se kérte, hogy küldjék... :) Aztán még küldözgették a felszólításokat, hogy fizessünk. Telefonon aztán azt mondták, hogy küldjük vissza, ha nem kell, és akkor el van intézve, meg amugy is minek vettük át...

1. Honnan tudjam, mi van a dobozba?
2. Jöjjenek érte, ha akarják...

Miután erőteljesebben léptünk fel, már nem szóltak semmit, a poharak meg azóta is a vitrinben csücsülnek - mellesleg jól néznek ki :)

Szal köcsög egy banda ez. Jó ideje nem hallottam róluk, de az utóbbi 1-2 hónapban újra elkezdték küldeni a 8-10 darab reklámmal és papírral megtömödd borítékjaikat... Persze rögtön a postaláda melletti kukában landolnak, de akkor is idegesítőek..

helianthus 2009.01.09. 12:10:14

@blamm: "Persze rögtön a postaláda melletti kukában landolnak"

Ezzel azt akartad mondani, hogy azonnal iktatod őket a kukába? :S
Nekem a postaláda alatt van egy doboz erre a célra. Benyúlok kiveszem és laza mozdulattal elengedem. Szépen landol a dobozban és lehet iktatni.
Bár, ahogy a korábban linkelt posztban is említettem, tényleg rémisztő, hogy az RD mindenhol megtalál (költözés után is.) Vajon mennyi pénzért küldözgetik a cuccaikat? Tényleg megéri nekik elárasztani az országot? RD-s dolgozók meséljetek.

George Jung 2009.01.09. 12:12:17

@tüvapok:
nyertél, bocs, hogy zavartalak a kommentelésben.

HepiEnd (törölt) 2009.01.09. 12:13:09

Nekem nem küldtek,pedig a kutyusomnak jól jött volna pisispapírnak...:(

birdlady 2009.01.09. 12:14:56

Én rendszeresen azt csináltam, hogy összetéptem az összes sz*r papírt, amit küldtek, majd a "nem" válaszborítékba betéve elküldtem nekik, mivel a borítékon rajta volt a "belföldre térítésmentesen blabla.. az esedékes díjat a címzett fizeti" címke.
Ennek ellenére jó darabig jöttek a levelek.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.01.09. 12:19:12

@George Jung: júúúj de jóóóóó! mit nyertem? RD összest?

birdlady 2009.01.09. 12:20:47

@Dax: hogy fért be a borítékba?

lepratelep 2009.01.09. 12:23:28

Nekem is jottek, vsz. annak idejen meg exasszonytol kerult ki vhogy a cim, de kuldtem nekik egy mailt (erre a celra reggelt emailrol persze :) ),
hogy tisztelt cim, a kovetkezo nevet/cimet sziveskedjenek a listajukrol eltavolitani, mert kiadvanyukat megrendelni semmilyen korulmenyek kozott nem fogom, tisztelettel, nev cim.
Azota nem jott semmi.

liven 2009.01.09. 12:26:53

Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re!
A Pocsay család.

2009.01.09. 12:31:35

"Ezentúl utálom a reklámleveleket" Ezt úgy kell érteni hogy mostantól kezdve? :D

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 12:31:44

Nekem küldhet az RD bármit. Szívesen olvasgatom, legalább úgy érzem rám is gondol valaki (mégha nem is önzetlenül).

A borítékra legyenek szívesek ráírni: A Pocsaz család részére. Nagykarácsonyon keresztül.

Kit kell megdugni egy jobb posztért? (Most épp ráérek)

b[ALien] (törölt) 2009.01.09. 12:32:07

1. hosszú
2. már volt ilyen
3. megoldás úgyse lesz
4. nincs normális post
5. azt hiszem legjobb lesz, ha lemegyek sörért

VilMarci 2009.01.09. 12:34:06

Gondolom, az adatokat nem ingyen kapják, a levelek nyomtatása, borítékolása és postázása szintén nem lehet kevés, a portós visszaküldések szintúgy... Tényleg kíváncsi lennék, hogy miért éri meg ez nekik.

Gumidomino 2009.01.09. 12:44:07

csak nekem jutott eszembe hogy ez anyádat a ravatalon kategória vagy ennyire le vagyok maradva a homárfolklórban?

szerintem jó lenne, ha mindenki szánna rá egy kevés időt és energiát hogy az adatait töröljék a RENCERBŐL mert ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot, de közben csak a magyarországon felhasznált reklámpapírmennyiség egy büdös nagy területnyi esőerdő pusztulását jelenti akkor adtunk a szarnak egy pofont.

kircsyke 2009.01.09. 12:44:11

Csak van valami nagy szakításuk ezekkel a sz*ros ide küldöm-oda küldömmel, mert különben nem csinálnák.
Bár az engem is érdekelne, hogy miért és mennyiért?

elwood 2009.01.09. 12:50:41

Akkor kisgaládot én bevállalom, Álmatlan Józsi meg megdugja helianthust, és lehet egy jobb posztunk.

Secnir 2009.01.09. 12:56:14

1. én örülök a Tescos újságtól kezdve a RD-es küldemnyén keresztül mindenféle ingyensajtónak. valamivel be kell gyújtani, és kartonpapírt ugye nehezen kapni, ezért helyettesítem egy ilyen tömbbel. a postaláda mellett van rendszereseítve egy zsák erre a célra, időnként asszony szól, hogy megtelt, cseréljek.

2.
helianthus 2009.01.09. 11:53:53
@kisgalád: "Kivel kell lefeküdni a változásért? "
Kérlek ne vedd személyeskedésnek, de velem. :D
kisgalád:OK, küldj levelet a bela21@gmail.com címre
helianthus: rendben, a jozsi25@freemail.hu-ról fog menni...

3. adatvédelem.
azt neked paraszt. biztos megvédi valaki, aha. a közérdekű adatokat nem szolgáltatják ki, a magánadatokat meg simán. a közérdekű politikai adatokat meg titkosítják száz évre.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.01.09. 12:56:54

Volt egyszer egy anyuka,
úgy hívták, hogy Marika
RD-t hozott a postása
El is küldte a pics@ba.
Buék: Pocsay család

ui: Ha nem kaptátok meg, értesítsetek! FONTOS!

Gumidomino 2009.01.09. 12:59:55

"elwood 2009.01.09. 12:50:41
Akkor kisgaládot én bevállalom, Álmatlan Józsi meg megdugja helianthust, és lehet egy jobb posztunk."

:DDD

kisgalád,
lehet hogy még fiatal vagy ezért megpróbálom kíméletesen közölni, de attól hogy bárki is megdug, még nem lesznek jobb posztjaink!! :DDD

elwood 2009.01.09. 13:02:12

csak hadd próbálkozzon

helianthus 2009.01.09. 13:03:07

@elwood: @Secnir: Fiúk Kisgaládot én lestipitopztam, úgyhogy erről lemaradtatok. Bár ha visszautasít és eltelik még pár hét, jöhet Józsi is, nem bánom, végül is a 3. évezredben élünk, nyitott emberek vagyunk és amíg nem próbáltuk, nem is tudhatjuk biztosan, hogy nem jó. :D
A kezdeti hányingerrel és ellenérzésekkel majd kezdünk valamit, aztán hadd szóljon, ki tudja, lehet, hogy belejövünk.
(természetesen fenti kommentemtől teljes mértékben elhatárolom magam, Kisgalád ne hagyj cserben)

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 13:04:59

@Nelson Mandula:

A kék nyúl volt a postás?
Kezdetnek nem rossz versike.

Mindjárt körbeküldöm sms-ben, csak hogy egyedi legyek.

Secnir 2009.01.09. 13:07:57

"A kezdeti hányingerrel és ellenérzésekkel majd kezdünk valamit,"
hányunk meg elszaladunk, persze...

Secnir 2009.01.09. 13:10:01

szép, hosszú, baráti, élménybeszámolókkal gazdag hétvégi posztnak ígérkezik...

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 13:10:55

@helianthus:

Most akkor innen izenem, hogy én is lány vagyok. (Na jó nem, de erre elég ha akkor rájössz ha már itt vagy.)

Én már a XX. században se csodálkoztam ilyesmin, de azért tőled rosszul esett :)

helianthus 2009.01.09. 13:11:19

@Almatlan Jozsi: nem kaptam meg, nekem küldd el emailben léci.
@Secnir: kérdés ki tud gyorsabban futni? Remélem én, mármint, hogy Józsi elől és nem utána. ;-))

Gumidomino 2009.01.09. 13:13:07

ebből homárposzt lesz én már látom.
de hogy ki lesz a naiv arra még lehet szavazni.

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 13:14:03

A mai napon írt összes kommentemtől teljes mértékben elhatárolódom közjegyző jelenlétében.

És megyek átvenni a házat, már van egy ezüst kulcsocskám is hozzá. Az autót nem tudjátok ki nyerte?

helianthus 2009.01.09. 13:14:30

@Almatlan Jozsi: ne haragudj, hogy megbántottalak, és ígérem, ha találkozunk egy meleg baráti öleléssel kiengesztellek. :)
Ezúton elnézést kérek azoktól, akik ezt magukra tudják venni, de mentségemre legyen szólva, hogy Józsi ajánlkozott fel! :D))))

The Good Boy 2009.01.09. 13:15:16

Első!! Pedig el is olvastam!
Vagy ez már volt? Ez FONTOS!!!!
Szóval. Amikor betört kicsiny hazánkba a RD a módszerváltás idején, akkor családom előfizetett rá, mert érdekes olvasmány volt. Akkor még nem voltak ilyen szorakozásuk. Aztán elkezdődött azzal, hogy kezdtek ajándékokat küldeni (kááárrcóra, toll stb.), hogy továbbra is előfizetők maradjunk. Mivel a kiadvány jó volt, ajándék nélkül is amúgy is maradtunk volna elöfizetők. Aztán elkezdték azt játszani, hogy egyre vékonyabb és egyre semmitmondóbb lett az egész, úgyhogy le lett mondva. Gondolom más is így volt vele, ezért kezdték el ezt a behúzos játékot játszani. Én az idén újra kaptam boritékokat, kb. 5 év után ismét, de ez engem nem zavar, mert a kazánba jól el tud égni.
Mondjuk ez az utolsó fél mondatom volt a végső érvem a budapestbankos spamhadjárat végén, miután 2-3 hetente küldtek jó vastag boritéknyi ajánlatot, megspékelve telefonos zaklatással. Viszont mióta mondtam nekik, hogy vastag boritékot nyugodtan küldhetnek, mert jól ég a kazánban, azóta a k@csögök már csak sms-ben spammelnek:)
Kiváncsi vagyok az ombucmanó mikor fogja erélyesen verni az asztalt, az ilyen adathasználat miatt (mondjuk az fontosabb érv, hogy a bünöző uraknak és hölgyeknek még több joguk legyen, mert mostanában úgyis az a fő csapásirány.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.01.09. 13:18:10

Megfogom és kivágom a levelet egy szelektív kukába. Nem okoz több problémát.

The Good Boy 2009.01.09. 13:19:43

Egyébként jól tudom, hogy a RD is a szci egyházzal van összefüggésben. Minhta régebben lett volna ilyenről is szó. (megjegyzem, ez az ajándékkönyv, ami azt hivatott szorgalmazni, hogy senki ne vegyen be gyógyszert, mert az ördögi dolog, helyette menjünk a rétre kökörcsinyt szedni, is szcis dolog, mert ők elutasitják a gyógyszerezést-de lehet, hogy már üldözési mániám van).
Mindenesetre, ha MT szci-s bácsi a villamedicsiből D&G szandálban kopogtat a homár páncélján, hogy fontos lenne törölni a posztot, akkor lehet benne valami.

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 13:21:21

@The Good Boy: sms az nem gond, könnyű leiratkozni, csak hivatkozz a ravatalra a ... anyjukkal összefüggésben. Ez egy közismert módszer.

Almatlan Jozsi 2009.01.09. 13:23:09

Félek ez a poszt hamarosan törlődni fog a kommentekkel együtt... a la villa medicsi

b[ALien] (törölt) 2009.01.09. 13:28:16

Milyen forró lett itt a hangulat:)

The Good Boy 2009.01.09. 13:31:59

@Almatlan Jozsi: az sms azért rosszabb, mert azt nem lehet a tűzre tenni, viszont a fél kilós boritékot igen. Ezekben a gáztalan időkben ez FONTOS!!!!!

maincoon © 2009.01.09. 13:40:50

Most már végképp nem értem
- ki kivel
- miért
- meddig
- hányszor
- hol
- mikor
- ki a nőnemű és ki nem

A félreértések elkerülése végett tettem én is pár héttel ezelőtt a nevem után a nemem jelzését, nem szerettem volna, ha azonos nemű akar....

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.01.09. 13:57:52

maincoon,
- mondjuk Te velem (Ha már kérdezted.)
- csak
- ameddig ráérsz
- ahányszor akarod
- a szentgotthárdi jéghotelhez mit szólnál?
- vasárnap ráérek
Féreértés nem lesz, a macskát hagyd otthon!
:D

hz 2009.01.09. 14:00:11

...én meg még vettem a fáradságot, hogy a borítékot és tartalmát összetépjem :-)

maincoon © 2009.01.09. 14:11:46

@Nelson Mandula: van önbizalom :DDDD
ameddig ráérek, ahányszor akarom .... :DDDD
ha poénkodni akarnák, akkor azt mondanám, hogy akkor kösd fel a gatyát!! ;D
jéghotel: felmelegedne egy ilyen akciótól

frocli 2009.01.09. 14:13:16

Nekem a RD-nyereményküldeményekben leginkább a "Hivatalos" jelző tetszik, - hivatalos értesítés, hivatalos dokumentum, hivatalos nyereményjegyzék, stb...
Ha már nyelvészkedtek itt a kommentelők közül: a hivatalos alatt az értendő, hogy bizonyos állami szervek által kikényszeríthető jogkövetkezményekkel járhat...
Ezért még inkább röhej, amit művelnek.

schokobanane (törölt) 2009.01.09. 14:14:56

Fene se gondolta volna, hogy a RD szarságai ekkora libidót váltanak ki a Homár törzsközönségéből. Most mindenesetre meglepődtem.

elwood 2009.01.09. 14:15:24

@maincoon ♀: "nem szerettem volna, ha azonos nemű akar"

most mit válogatsz ? válság van ...

maincoon © 2009.01.09. 14:16:55

@elwood: ilyen téren még hozzám nem gyűrűzött be a válság - szerencsére :DDD

maincoon © 2009.01.09. 14:18:53

@schokobanane: az RD feloldotta a gátlásainkat - több területen is :S

schokobanane (törölt) 2009.01.09. 14:20:56

Amúgy
1. Az RD-nek 7,459 megasün.
2. A posztoló olvassa át az írását, mielőtt másét fikázza.
3. "A megszólításban, a cégnév előtt álló "T." , csakúgy mint a "levél alatt"-i "Köszönettel" kifejezések 100%-ban udvariassági formulaként értendők, semmi esetre se vegyék komolyan." --> vazz, nemá, mekkora infantilis baromság. Tök komoly lett ám a leveled ettől a megjegyzéstől.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.01.09. 14:21:19

@maincoon ♀: Az önbizalmam most kezd elszállni... lehet, hogy máris félreértésben leledzünk: én ilyenkor éppen nem kötöm fel a gatyát, sőt!

schokobanane (törölt) 2009.01.09. 14:22:30

@maincoon ♀:
Én inkább betudom ezt a hétvégének ;)

frocli 2009.01.09. 14:26:56

Ki mondta, hogy rossz ez a post?
Értékes RD-nyereményekről, meg (már-már) csoportszexről szól.
Egyikből sem szabad kimaradni... ez FONTOS!

maincoon © 2009.01.09. 14:29:05

@Nelson Mandula: ilyen könnyen elszáll az önbizalmad? erre az a megoldás, hogy olyannal csináld, aki sokat dicsér :D
ha megerősödtél, értesíts :D

@schokobanane: fura ez a hétvége. ránk szakadt egy szabad nap. bár ne tette volna ilyen áron. biztosan ez hatott a homárra is :S

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.01.09. 14:44:50

Persze, hogy megtalál költözés után.
Adatilag már nem ugyanaz az ember vagy.
Ugyanaz a név, más cím = másik ember.

Amúgy meg mit kell ennyire felkapni a vizet. Rigesz Dagesz küldemény érkezik megy a kukába.

Elárulom, hogy a meglévő adatbázist szokták frissíteni is. Ahova nagyon sok ment ki, de semmi reakció, az törölve. Majd csak megunják. Nálunk bejött.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.01.09. 14:53:09

@maincoon ♀: ezt úgy értsem, hogy lemondod a vasárnapot?
Csak mert indulnék a teszkóba a kék nyuszifüles segédeszközért...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.01.09. 14:58:57

Amúgy a legtöbb ilyen reklámújság -különösen a fényesek- alig akarnak a meggyulladni, ráadásul rosszabb füstje van mint az autószerelő gatyámnak...

Ezért én csak a "széppapírokat" tüzelem el, a többi megy szelektív hulladékra, hátha tankönyv vagy vécépapír készül belőle. Egy időben beáztattam egy csomó papírt (a vizet cserélni kell 3 naponta) 1 hónapra és remek gyúrható massza lett belőle amiből lehet csinálni házi papírt ajándék csomagolásához, vagy gyurmaszerűen állatkákat ha van gyerek. Festhető, szárítható de nagyon kicsinek ne adjuk oda, mert biztos nem egészséges szorulást okoz, ha megeszi :)

maincoon © 2009.01.09. 15:01:24

@Nelson Mandula: tesco gazdaságost akarnál vásárolni? nem tudtad, hogy azok kisebb méretezésűek? vagy elég lesz az is???
a vasárnapot nem tudom lemondani, mert még le sem fixáltuk :) nem is hagytál választási lehetőséget nekem :( mindennel így vagy?

Átlagarcú 2009.01.09. 15:08:37

A post kissé barokkosra sikeredett, alig látszik ki a cirkalmaktól a lényeg.
Azért némi intuicióval megérthető.
Nálam akkor jelennek meg az első angyalcseppek, amikor azt olvasom, hogy milyen kurvára tiszteletben tartják a jogaimat és akkor nem zaklatnak tovább, ha én azt írásban kérem. Hol vannak a jogaim akkor, amikor az adataimat adják-veszik? Felháborító, hogy póstán, telefonon, mobiltelefonon, interneten, úton-útfélen mappás cicababák által zaklatnak. A lefelháborítóbb az, hogy ennek elkerülésére olyan energiákat kellene fordítanom, ami nekem -sőt a legtöbb embernek- nincsen. És ezt ezek az élősködő direktmarketinges hiénák tudják. A jogi részét nem ismerem a dolgoknak, de az adataimmal való bánásmódot neccesnek érzem. Ráadásul új, mégszemetebb módszert is kitaláltak, a mobilon való zaklatást. Olymódon, hogy csak megcsörgeti és kinyomja. Saját pénzemen visszahívom, mert nem tudom ki lehet. Szépen megköszöni és kezdi fújni a mindandóját.
Ilyenkor olyan tehetetlen düh jön rám, hogy az leírhatatlan. Apám mindég azt mondta, hogy a pofátlanságnak is van határa. ...hát nincs.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.09. 15:14:40

a hugom a multkor nyert 100 000ft - nem kellett vasarolni, vagy visszaküldeni

elment a megadott cimre es fel vette let,

en meg ilyet nem hallottam, ha nem latom a lovet meg nem a hugom mondja el sem hiszem - ez olyan esemeny, hogy meg mindig a hatasa alatt vagyok

lehet hogy a mikulas is igaz?

elwood 2009.01.09. 15:19:28

megvan már a beosztás ? mert aztán a végére nekem csak maincoon macskája jut ...

kadarjani 2009.01.09. 15:20:00

Én is küldtem egy sms-t a RD-nek, de biztos nem kapták, mert még mindig küldik a kulcsot, az is lehet, hogy nem pannonosok?

Átlagarcú 2009.01.09. 15:20:08

@kornelia: Abban Bödön keze lehet, vagy közvetlenül az ufóké.

maincoon © 2009.01.09. 15:47:11

@elwood: ne izgulj, lány macskám is van ;)
de ha különlegességre vágysz: a fekete cica az fiú :D

a.tom 2009.01.09. 16:18:59

Én kb négy-öt ilyen reklámlevél után untam meg a zaklatást, és mondtam le a "szolgáltatásukat".
Egy e-mailembe került. Ezt válaszolták anno (2007. március)
"Tisztelt _!

Köszönettel megkaptuk levelét.

Kérésére nevét és címét töröltük nyílvántartásunkból, a jövőben nem keressük meg ajánlatainkkal. Az ajánlati csomagok elkészítésének viszonylag hosszú – kb. 4-6 hét – átfutási ideje miatt még előfordulhat, hogy postázzuk valamely termékünk ajánlatát, kérjük tekintse tárgytalannak.

Egyúttal szeretnénk tájékoztatni, hogy az Adatvédelmi Törvény lehetővé teszi nevének és címének letiltását a Központi Adatfeldolgozó Nyílvántartó és Választási Hivatalnál, melynek címe:

1094 Budapest, Balázs Béla u. 35.

Üdvözlettel:
Reader’s Digest Ügyfélszolgálat"

azóta nem jött tőlük semmi
tehát működik a dolog
(sikeres-e vagyok? :)

Dax 2009.01.09. 16:21:45

birdlady: egész kisadagot mellékeltek, de nem is a méret számít azt hiszem :D

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.09. 16:34:42

Most nem azért, de sokkal több fáradsággal jár megírni és huszonöt helyre elküldeni egy ilyen levelet, mint könnyű, laza csuklómozdulattal a kukába hajítani az aktuális RD-küldeményt.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.09. 16:51:05

www.readersdigest.hu/hu/video/
nagyon komoly
szerintetek létezik ilyen csávó, hogy Csanádi Roland?
Iwiwen can't be found.

princessophia 2009.01.09. 19:19:26

Egy ideig nekem is küldtek mindenfélét, de elég volt egy sima levélben megírni, hogy a többit nem kérem, és azóta nem zaklatnak.
Hova kell menni vasárnap? Nem vagyok ismerős Szentgotthárdon!

2009.01.09. 21:13:09

"Amúgy a legtöbb ilyen reklámújság -különösen a fényesek- alig akarnak a meggyulladni, ráadásul rosszabb füstje van mint az autószerelő gatyámnak..."

A fényes reklámújságokat védelmembe kell vennem, ti. hígabb kutyasz.r, de főleg ennek a nyálkás-fűcsomós tavaszi kutyahányásnak a felszedésére ideálisak! (Pisipapírnak vagy macskaalomhoz pl. már nem jók, mert nem szívják magukba a folyadékot.)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.01.09. 23:55:52

Sünszar, vagy szart sün felszedésére is tökéletesek.

Kiskatica 2009.01.10. 08:16:34

Én azon röhögtem jót, mikor írták, hogy "biztos forrásból tudomásukra jutott", hogy hosszú idő óta sikertelenül küszködök különböző fogyókúrás módszerekkel, és ők ajánlanak egy tuti tippet:) Nos, 167cm/50kg adataimmal nem volt szándékom rendelni tőlük. Amúgy költözés után 1-2 hónappal a nevemre (!) kaptam tőlük vastag levelet. Az érdekes, hogy az a lakás albérlet volt, és még bejelentve sem voltam. Természetesen a különböző szolgáltató cégeknél hónapokba tellett, mire felfogták a megváltozott levelezési címemet. Ar RD-t a rendőrségnek kéne alkalmaznia eltűnt, kőrözött személyek felkutatása céljából. Valamit tudnak, amit más nem :D

cézé 2009.01.10. 11:11:34

Azt gondolom, az én címemet és nevemet a Vodafone-tól tudták meg.
November elején költözködtünk, és egyedül a fenti mobilszolgáltatónál jeleztük, hogy új a címünk, minden más szolgáltatóval banki átutalással rendezzük az ügyeinket. December elején már jöttek a lakáskulcsok.
Akárhogy gondolkodom, az időig más szerv vagy szolgáltató nem tudott erről az új címről.

kisgalád 2009.01.10. 16:29:29

@helianthus: @elwood: @Secnir: Nem is gondoltam volna, hogy ez az RD ügy ilyen méreteket ölt. Bocs, de el voltam foglalva tegnap délután, meg ma délelőtt is. Viszont van két új post, nem?;)))

Ofélia . 2009.01.11. 09:22:25

Sajnos eddig nem tudtam kommentelni(uratelepítés) de szétröhögtem az agyam:))

Megyek viagráért!!.

Ofélia . 2009.01.11. 09:36:15

@maincoon :♀ @Nelson Mandula:

Szivesen tartom a gyertyát:))))

jesszumpepi (törölt) 2009.01.11. 20:11:55

Hej sztrovacsekek!Kár,hogy lemaradtam erről a posztról.Ilyen izgi párválasztást időtlen idők óta nem tapasztaltam.

Rosehill Consult 2009.01.11. 22:24:20

Lehet hogy megírom nekik, hogy vagy 100 barátom-ismerősöm biztosan a kukába dobja. Megmondom kik is ők, ha a megspórolt levelezési költség negyedét szépen elutalják...
Remélem érződik hogy csak viccelek :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.12. 23:41:19

Szerintem egy vastagabb, strapabíróbb papírdarabra fel kell firkálni, hogy "EZ AZ IGAZI DIRECT MAIL!", rákötözni egy féltéglára és beküldeni az irodájuk ablakán. Esetleg egyből több küldeményt is indítani...

MacskaÖsszeZavaróKft 2009.02.09. 10:44:41

En emilben lemondtam mar ket kulonbozo usernek is a ridorsz dajdzseszt ON NYERT tipusu leveleit, siman ment, megirtam a nevet, cimet, meg vmi azonositot aztan csa'. Azota nincs uj leveluk a kiadotol. /CSAK EL NE KOLTOZZENEK!/

csiperke73 2010.01.13. 19:44:45

Az a legundorítóbb a RD nevű szervezetben, hogy kipícéznek maguknak olyan csökkent képességü öregeket (tisztelet a kivételnek) mint például az édesapám (71) akik bedőlnek a többmilliós nyereményeknek és vásárolgatnak tőlük értéktelen papírfecniket többezer forintokért, és ebből busásan megélnek.
Nekem többszöri e-mailokra melyben k****anyáztam is ,tették meg hogy töröltek a nyílvántartásukból, de még ekkor is 4 hét átfutási időt ígértek, mert ilyen messze van a szomszéd iroda biztos.
Sajnos nem ez az egyetlen ilyen cég magyarországon, és véleményem szerint kártékonyak ezért ki kellene őket írtani/tiltani innen.
süti beállítások módosítása