Tékozló Homár

Dühítő panaszkezelés a Harkányi Gyógyfürdőben

2009.02.25. 09:35 | ge | 289 komment

Krisztián és Tamás, a két jóbarát egy napon úgy döntött, a harkányi fürdőben költik el  üdülési csekkjeiket. Wellnesselni vágytak, korlát nélkül, ezért a pénztárnál a minden szolgáltatásra kiterjedő jegyet kérték, majd egy órával később még mindig szárazan követelték vissza a pénzüket, de hiába.

Megérkeztünk Harkányba, leparkoltam a fürdő előtt majd besétáltunk. A bejárati ajtón örömmel láttuk a matricát hogy üdülési csekket is elfogadnak, úgy hogy bátran folytattuk utunkat. Benn az épületben kicsit sok infó zúdult rám, tábla erdő, regény hosszúságú szövegek, de szerencsére sikerült szűrni a sok adat között így a szembe lévő, kicsit távolabbi pénztárnál megláttam az üdülés csekk matricát, amit azonnal célba is vettünk. Kedves fiatal hölgy ült az üvegfal mögött, kérdezte mit szeretnénk, mondjuk kánonba hogy mindent.

Visszakérdez hogy csak az úszó részt szeretnénk, vagy a gyógyfürdő részt is. Mert a gyógy jeggyel lehet a fürdő részbe is menni, de a másikkal csak a fürdő részt lehet használni. Mondjuk továbbra is: „minden jöhet, nem számit, meg hát szaunázni is szeretnénk”. Rendben, megkaptuk a jegyet, gyors pár kérdést még a hölgynek szegeztem, többek közt hogy hol tudunk átöltözni, merre kell egyáltalán menni, mivel soha nem jártunk még itt. (Persze mint korábban mondtam én már jártam, de hely annyit változott hogy gyakorlatilag teljesen mindegy volt hogy jártam-e már ott vagy sem)

Elindultunk a kapu felé egy fiatal srác állt ott, mutattuk a blokkot, adta a karszalagot, majd a biztonság kedvéért megkérdeztem tőle is, hogy akkor ezzel tényleg mindent tudunk csinálni, nem fog minket sehol senki feltartani és mehet a szauna is? Nézi a jegyet, forgatja, kicsi bizonytalanság a szemében, majd rávágja hogy persze. Bizonytalanságon kicsit fennakadva rákérdezek hogy biztos? Majd jön a válasz: „biztos”. Kétségek eloszlottak, hisz még is csak ő dolgozik itt, csak tudja.

Átöltöztünk, majd útnak indultunk. Kicsit bizonytalanul, hogy most merre is vagyunk, meg hova megyünk, de a táblaerdő segített valamennyire, sok jel, némelyik nem egyértelmű, de azért használható. Gyógyfürdő résznél jártunk, mint utóbb kiderült, eljutottunk a medencéhez, ahol kinn és benn is lehet fürdőzni, de a barátom erősködött mint egy rossz gyerek: „szaunaszaunszauna…”.

Séta tovább! Emeltre fel, emeleten már jelek megkevertek, ezért inkább lejöttünk, visszamentünk a starthoz, majd átmentünk a fürdő részre. Itt már kezdett felvillanni hogy mintha itt lenne valahol a szauna. Séta tovább, valami étterem szerűség mellé jutottunk, ahonnan csak fel az emeletre lehet menni. Séta visszafelé, mivel volt egy szauna jel amit követtünk, de az még mindig oda mutat ahol állunk. Fejforgatás, nézelődés, majd egyszer csak feltűnik egy eddig nem látott felirat egy üvegajtón (bocsánat ha nem szó szerint idézem): „Elnézésüket kérjük, de a medence és a szauna átmenetileg nem üzemel”. A bő 20 perces séta után itt éreztem az első feszülést az idegrendszeremben!

Újra séta vissza a starthoz (tiszta gazdálkodj okosan társasjáték), nagy levegő és egy kérdés újra a fiatalembernek aki a karszalagot adta: „hol találom a szaunát?” Gyorsan jön is a válasz: „Itt a lift a bal oldalon, felmennek a másodikra és pont ott lesz szembe”. Újra öröm az arcon, újra séta, egy kis megkönnyebbülés hogy lift is lesz. Felérünk, mit látok? Egy pult, a pult mögött hölgyek és szemmel láthatólag belépőt szednek. Magabiztosan megindultunk a pult felé, hogy na végre megérkeztünk, mutatjuk a karszalagot és már mehetünk is, hisz mi mindent kértünk. Sajnos nem! Közölték hogy ez itt még plusz 500 Ft és különben is már csak 1 órát lesz nyitva. Vissza lift, vissza a starthoz, újra kérdés hogy most ez mi, majd mondja hogy mutassam a jegyet, mert hát azon rajta van hogy nekünk az is jár. Ruha kikér, táskából előkapar a jegy, ruha vissza, mutatom a srácnak, aki most azt mondja hogy ja háát ezzel nem váltottuk meg a szaunát. Na itt lett vége a sétának!

Odamentem a pulthoz ahol vettük a jegyet és elmeséltem mi is történt, meg hogy mindent kértünk és még a srác is azt mondta mehet a szauna és mi még csak vizesek se vagyunk, max. izzadtak a gyalogtúrától. Itt azért egy elnézést vagy hasonlót vártam volna, majd egy kicsit kinevetős vigyorral közölt a kedves hölgy hogy ja hát igen ahhoz még meg kell venni a jegyet, meg plusz 500 forint, meg a srác mit szól bele hogy mit csinálhatok a jeggyel amit vettem, mert ő nem is tudja stb-stb. Mondom akkor itt álljunk meg, nekem honnan kellett volna tudnom hogy a „kedves” fiatalember nem tudhatja hogy nekem hova szól a jegyem, ha meg nem tudja akkor miért mondja hogy tudja, miért nem mondta hogy menjünk vissza pulthoz és kérdezzük meg?

Mondom akkor lehet visszaadni a pénzt és mi távozunk a helységből. A válasz: üdülési csekket nem adhat vissza. Mondom akkor oldják meg nem érdekel hogyan, nem az én dolgom. Rendben akkor hívja a vezetőt.
Vezető megérkezik, se kézfogás, se bemutatkozás, a jónapot-ot is én kezdtem. Újra elmesélem a történetet, megjegyeztem neki, hogy egy labirintus az épület és ezért már egy komolyabb gyalogtúrán túl vagyunk, igaz mentségére legyen ez nem az ő hibája, hisz mi vagyunk itt először.

Jön is a válasz szintén valami hülye vigyorral, hogy igen vannak táblák amik lógnak a plafonról, 500 forint a szauna mivel itt ez egy külön élményfürdőnek hívják és működtetik, meg hát különben is én (mármint én) vagyok a hibás, mert miért nem olvastam el a táblát a bejáratnál (kb még mindig olvasnám, mert olyan rövid szövegecske). Arra hogy én vagyok a hibás még a talpam is ökölbe szorult! Mondtam neki hogy én úgy gondolom hogy ez olyan mint a kereskedelem, és én vettem valamit, jelen esetben egy szolgáltatást, de nem kaptam megfelelő tájékoztatást. A válasz továbbra is az volt hogy én vagyok a hibás, mert nem olvastam el a táblaerdőt. Itt rövidre fogtam a dolgot, mondom kérem a pénzt és távozunk. Nyugodtan távozhatunk abban nem akadályoz meg és különben is nemtetszésemet nyugodtan leírhatom a „könyvbe”! (természetesen semmilyen könyvbe nem írtam bele, mert ha ennyire ajánlotta valószínűleg értelme nem sok, annyi se lett volna), meg különben is már használtuk a fürdőt ezért nem adnak vissza semmit. Mondom ember nézzen rám, a homlokomon gyöngyöző izzadságon kívül egy csepp víz sincs rajtam, ezek után úgy nézek ki mint aki használt bármit is? A válasz nem az ő dolga ezt megítélni. Ahhoz képest már meg is ítélte. Na mindegy! Akkor jött a kibúvó hogy az öltözőt használtuk. Ekkor mondtam hogy ne játszunk tovább egymással, vonja le az öltöző árát és vissza pénz vagy valami. Röhögés, hogy ezt nem tudja levonni. Mondom akkor adjon utalványt, pénzt vagy valamit, engem nem érdekel oldja meg. Újabb kibúvó hogy csak tulaj adhat vissza. Mondom én meg úgy gondolom hogy ön is visszaadhat csak nem akar! Itt már nem vigyorgott! Mondom akkor hívjunk egy tulajt. Itt újabb nevetés hogy szombaton nem fogunk elérni egy tulajt se. Mondom akkor ezek után én meg úgy gondolom ön van megbízva hogy megoldja ezeket a dolgokat, de sajnos úgy látom nem tudja és nem is akarja megoldani, mert alkalmatlan a feladatra. Továbbra is csak azt hangsúlyozta hogy nem adhat vissza pénzt, meg különben is ha nem olvastam el a táblaerdőt miért nem kérdeztem. Mondom kérdeztem, ott az ember aki adja a karszalagot, megkérdeztem tudunk-e ezzel szaunázni ő azt mondta tudunk. Mondja menjünk oda. Odamentünk, szegény srácot kérdőre vonta, aki beismerte hogy igen mondta hogy tudunk szaunázni. Itt váltott hangsúlyt a „vezető” és bocsánatot kért, majd mondta hogy nyugodtan menjünk fel szaunázni, nem kell fizetni. Mondom még mindig nem értjük egymást, nem kívánok tovább itt maradni, ezek után meg főleg nem, arról nem is beszélve hogy kb 30-40 percet lesz már csak az élményfürdő rész nyitva, és nem ezért utaztam 50 km-ert és nem ezért fizettünk be 2700 Ft-ot! Jön a válasz hogy szívem joga távozni, de pénzt nem ad vissza! Itt már egy súlyos testi sértés elkövetésén gondolkoztam, úgy hogy újra rövidre zártam a dolgot! Mondtam a barátomnak öltözzön és távozzunk, ők meg ba****-ák meg a 2700 forintjukat!

Azért a Harkány Gyógy és Strandfürdő tulajainak üzenem: lehet valaki mást kéne beállítani probléma megoldónak, mert a jelenlegi ember alkalmatlan rá és remélem nem csak én érzem így!


Én: Krisztián
Barát: Tamás 
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oiduft 2009.02.25. 09:41:49

Még egy hely, ahová nem megyünk. :-)

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.02.25. 09:45:54

Ez nekem is hosszú, majd később elolvasom... a kommenteket :D

b[ALien] (törölt) 2009.02.25. 09:48:32

Azért az üvegajtót el kellett volna törni + a "könyvbe" beírni

zalatgal 2009.02.25. 09:48:51

Hát nekem nincs türelmem ezt elolvasni...

szemig jimmy 2009.02.25. 09:52:00

Na, 6 perc elég rá. Van még olyan élményfürdő ebben az országban ami nem bunkó vagy hülye vagy félig működő? Nem akarok Májusig várni a strandra...

Kardics 2009.02.25. 09:53:13

Aki ennyit tud írni attól az is elvárható, hogy a "táblaerdőt" elolvassa.

nekemmindegy 2009.02.25. 09:53:23

beképzelt paraszt postoló ...

Walter Melone (törölt) 2009.02.25. 09:53:54

Részt vettem egy gyorsolvasó tanfolyamon, úgyhogy elolvastam!


Valami szaunáról szól... ;-)

Dr.Traktor 2009.02.25. 09:55:40

Ennyi szenvedés azért hogy izzadjatok?! :D

Mentetek volna fürdeni meg pancsikolni ha már gyógyfürdő!

Amúgy ilyen jegyizékből sehol nem adnak vissza sohasenem én úgy tudom, vagy legalábbis mindehol ezt mondják.

1részt ha ennyi felirat, kistábla, mizéria van vhol, és az alkalmazottak sincsenek képben, az a hely valószínűleg gyász.
Másrészt sztem túlreagáltátok. Szauna, szauna... azért nem kell harkányba menni. rofl. Lefürödhettétek (meg amit még lehet ott csinálni) a jegyet azt csókolom.

Pittykapitany 2009.02.25. 09:57:56

Ennyit irni... Ezt kb 4 mondtaban ossze lehetett volna foglalni.
Azert a talp okolbe szorulasat megtekintettem volna.

Hosszas postolas ellen tablaerdo olvasast javaslok.

Virus 2009.02.25. 10:01:24

vérlázító. egy súlyos hibát Te is elkövettél, amikor azt hitted, hogy mivel ajánlgatja a panaszkönyvet, ez azt fogja jelenteni, hogy fölösleges is beleírni.
Bele kellett volna írnod!!!! igenis történik ilyenkor valami! ezt ne hagyd ki legközelebb!
valószínűleg kaptál volna egy udvarias, bocsánatkérő válaszlevelet, és egy bónt egy ingyenes fürdőzésre.
a "tettesek" meg fejbekólintást, beleértve a kötekedő vezetőt is, sőt, elsősorban ő!
a beírás sosem marad következmények nélkül, nem szabad kihagyni ezt a lehetőséget!

Mylady 2009.02.25. 10:03:04

Hát, az az ember tényleg nem volt a helyzet magaslatán.
Mi az, hogy csak a tulaj adhat vissza pénzt?
Arra van a cégvezetés, hogy megoldja a napi problémákat, nem?
A tulaj meg majd a közgyűlésen szavaz erről-arról, nem?

elwood 2009.02.25. 10:04:09

A regény olvasása közben megálltam pihenni és kiolvastam a háború és békét.

A posztert megszivatták ez lejött. A poszter nem írt a panaszkönyvbe. A poszternek a végén feljánlották, hogy ingyen bemehet a szaunába, de akkor már be volt sértődve.

Nem tudom mi kell még. Táblaerdőt görgős izékkel elvontatni, poszterrel leíratni százszor, "nem szószátyárkodok".

Don Bolesz 2009.02.25. 10:04:38

akkor ez is zrt. közgyűlés, üzemitanács, stb...

ODIV 2009.02.25. 10:06:15

azt hiszem a kommentelők közül még sokan nem érzik, hogy Európában vagyunk és nem fekete Afrikában. Ha én igénybe veszek egy szolgáltatást, akkor elvárom, hogy azt kapjam amiért fizettem és nem mellébeszélést. Miért alkudozzak a már kifizetett szolgáltatásért?
Valószínűleg egy ilyen tortúra után már az én idegrendszerem sem lenne ráhangolódva a pihenésre, és minél előbb el akarnék húzni a helyről

szemig jimmy 2009.02.25. 10:06:22

Megyek a dunába fürdeni

Don Bolesz 2009.02.25. 10:06:26

de a zrt-től óvakodni kell mint a penészes papucstól és a kukucos csokitól

Don Bolesz 2009.02.25. 10:09:48

@A mosóporos: úszóvonták találkozása tilos!

Impega 2009.02.25. 10:12:43

Jelentem elolvastam. Furdovel kapcsolatban a legnagyobb g..ség amivel talakoztam, az az Egerszaloki tejkep es furdo szetdurasa volt. Szarjanak hosszukarmos, labacskajaval integeto sziami sunoket

Taurusz 2009.02.25. 10:18:53

Pedig a vezető jól végezte a dolgát. Odamentél? Fizettél? Ottmaradt a pénzed? Na ugye. A többi nem számít.

elwood 2009.02.25. 10:19:58

@Impega: Ja, elég igénytelen amit odaépítettek. Egyszer voltam ott de nem érte meg az autózást. Egy bazi nagy völgyben el volt kerítve egy kis rész napozóágyaknak és egymás hegyén hátán feküdtek összezsúfolva az emberek. A fürdő olyan dísztelen mint egy kórház, az egyetlen étterem meg hihetetlen lassú.

Persze, lehet, hogy még nincs kész mint Ráckeve.

Tegnap ingyen volt a kávé ?

Tintás Barnes 2009.02.25. 10:20:17

épp azon gondolkoztunk, hogy 4-en eltöltsünk a nevezett fürdőben egy hosszú hétvégét, de ha ekkora faszjancsik, akkor inkább keresünk mást...

rémTündér /aprócska kismacska./ 2009.02.25. 10:20:47

uhhh. hát nálam ezek kimaradnak, lusta is vagyok ennyit utazni, másrészről meg azt a pénzt inkább elvásárolom a Lush-ban és itthon élményfürdőzök.
De a panaszkönyvbe igenis bekellett volna írni.
poszter meg biztos olyan volt, mint Sithandra, az simán ökölbeszorítja a talpát. :D

staropramen 2009.02.25. 10:21:24

Sztrovacsekek
azt egyből levettem, hogy a posztot nem Hallgatag Drugics írta.Kevesebb több lett volna.A tanulság kedves Krisztián és infantilis Tamás (szaunaszaunaszauna), hogy legközelebb várjátok meg míg az ovi csoportosan megy harkányba fürcsizni.Akkor ott lesz ovónéni, ő nem téved el a táblaerdőben, és jót mulattok a többi kispajtással együtt.Azt viszont hiányolom, hogy nem írátok meg, hogy mi a jeletek.

köpőcsésze 2009.02.25. 10:24:05

Én is voltam párszor Harkányban, de soha semmi gáz nem volt vele. Minden alkalmazott teljesen normális volt. Sőt, jó részük kedves. Mondjuk a gyógyvízből úgy kellett kiráncigálniuk záráskor!
De ebből sem volt harag. Igaz, mi nőkkel mentünk.

VR6 2009.02.25. 10:25:50

Ismét bebizonyosodott, hogy egy következmények nélküli országban élünk...

szemig jimmy 2009.02.25. 10:28:28

Nekem tetszett Egerszalók. De ott is táblaerdő van. Ha már az igazit kiirtják...

Pittykapitany 2009.02.25. 10:29:04

Harkanyban meg nem jartam de nekem ezeddig csak jo tapasztalataim voltak wellnesz furdozos letesitmenyekkel. Mondjuk ritkan is jarok de kezdem sikeresnek erezni magam.
Szauna meg nem vonz. Arra ott a HEV nyaron. :)

sajtostejfölös 2009.02.25. 10:30:34

Olyan hely nincs, hogy oda tök jó elmenni, és teljesen korrekt a kiszolgálás???

Az ilyen beszámolókat olvasva már nekem is ökölbe szorul a talpam

Impega 2009.02.25. 10:30:46

@elwood: Szerencsem volt, mert en meg lattam "erintetlenul." Eszmeletlen jo volt, nyugodt, termeszetes. Anyuek, felpattantak a mocira 2 eve tan, hogy martozzanak ott egyet es hatalmas volt a csalodas a reszukre. Apu el is mondott sok ZS-s karomkodast :/

Pittykapitany 2009.02.25. 10:30:46

@VR6: ezert tart itt ez az orszag...

Szombat! 2009.02.25. 10:33:43

Kijelentem, hogy recece!

hiszti 2009.02.25. 10:34:27

A könyvbe mindig be kell írni.Pláne, ha ajánlgatják is.
Oda hosszan, ide röviden:)

elwood 2009.02.25. 10:34:54

@sajtostejfölös: "Olyan hely nincs, hogy oda tök jó elmenni, és teljesen korrekt a kiszolgálás???"

Biztos van, csak az nem ez a fórum. Így csak a rosszat látjuk.

Az égig érő fűben volt egy néni aki a panaszhivatalban dolgozott, és mindig gyászruhában járt mert csak rossz híreket hallott. Aztán átment a jóhír hivatalhoz és virágos jókedve lett. Lehet ide is kéne jó híreket posztolni.

Tipikusbalek 2009.02.25. 10:40:42

@staropramen: Nem értek egyet! A postoló pontosan megragadta a lényeget. És ezt nagyon finoman tette. Gratulálok Neki. Mindenki panaszkodik ezen a poston, hogy jajj hosszú a poszt szövege, nem tudom végigolvasni, meg Háború és béke stb..

Pontosan ez volt a gond a fürdőszabályzattal is, túl hosszú volt, és senkinek sincs kedve a fürdő bejáratánál órákat olvasgatni. Tájékoztatás meg direkt félrevezető.

Ebből lassan az következik, nyáron ha két gombóc fagyit akarok venni, egy 320 oldalas szerződést kell majd átolvasnom, és ezután csak azt a jogot fogom elnyerni, hogy beállhatok a sorba, és ha sorra kerülök, akkor kérhetem majd az előjegyzésbe vételem fagyi rendelésre, de aláíratják majd azt is, hogy várakozás közben nem gondolom meg magam, és esetleg nem sima, hanem édes tölcsérben kérem. Ugyanmár ez annak az eredménye, hogy minden fityf@sz szolgáltatást plusz pénzért akarnak rádsózni. Nézzétek meg a Veréb is madár magyar filmet. Éjszakai lokál jelenet, idevág nagyon.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.25. 10:41:58

én vok az tüvapok a paraszt a fatelepről! tegnap behívtak éjjelre, mert megállt valami szivattyú. oszt kicsit játszottam! meg hagyma amúgy is a begyemben! jól ráparázott.....hihi

Almatlan Jozsi 2009.02.25. 10:45:54

Zimmer Frei
udueleschy cheque accepted
bogratschozas verboten

Warning: registration open daily from 13:59 to 14:01.

cemeteryman 2009.02.25. 10:46:04

Nem is tudom, nekem ez a blog már jó ideje a nyuszik siratófalának tűnik.
Ez már a sokadik történet, ami arról szól, hogy ökölbe szorult a kezem (talpam...), felment az agyvizem, még be is sértődtem, közben utánuk kiabáltam, de az égvilágon semmit nem tettem azért, hogy ezt a cég más vevővel (akár velem) ne tehesse meg következmény nélkül legközelebb.
Semmi értelmét nem látom így a poszt kihelyezésének, mert gyakorlati jelentősége nincs, ez is csak egy, a helyzetben beszari, utólag k*rvaokos, üres nyavalyogda.

Tipikusbalek 2009.02.25. 10:48:52

@cemeteryman: akkor adj használható tippet a postolónak

szemig jimmy 2009.02.25. 10:49:06

@cemeteryman: én egyszer a teszkóban beírtam a panaszkönyvbe hogy átb@szás van, mert a mosópornál trükköznek. Kaptam is egy levelet tőlük hogy rosszul láttam.

jusztlacika 2009.02.25. 10:52:16

Titeket alaposan megszopattak! :D

HARKÁNY RULEZ!

Tipikusbalek 2009.02.25. 10:54:16

Amúgy meg nekem múltkor ugyanez volt a Széchenyiben. Majdnem. Odamegyek megkérdezem, minden működik-e mert múltkor nem volt sauna. Azt mondják igen. Ligetben egy fél óra sörözés. Vissza 2800HUF befizet. Bent vagyunk. A kinti forrómedence nem működik! Anyátok!!! Fürdőmester mondja, hogy akkó használjam a bentit. Kössz a tippet! Ennyi mi a lóf@szt tudtam volna csinálni?

jusztlacika 2009.02.25. 10:54:22

kellene lassan egy szégyenfal is, nem csak szótár. khm! valaki megcsinálja?

mqqq 2009.02.25. 10:54:33

Remélem azért Tamás és Krisztián máshol ki tudta elégíteni forró vágyait.

Almatlan Jozsi 2009.02.25. 10:55:32

Hosszu volt, furdo szemet volt.

Oda se megyek az tuti!!!

Azert ez durva! Ez igy siman lopas. Ennyi erovel utcan megallithattak volna ellophattak volna 2700 Ft-jat. Szerintem ismeretlen tettes ellen kellene feljelentest tenni.

Fairy Girl 2009.02.25. 10:59:37

Ősszel, október 23-a környékén voltunk Harkányban, diákbelépőt óhajtottam venni az ÉRVÉNYES diákigazolványommal. (A diákigazolványról szóló 30/1999. (II. 15.) Korm. rendelet és a diákigazolványok előállításának, kiadásának és nyilvántartásának rendjéről szóló 15/1999. (III. 24.) OM rendelet szerint szerint az állandó diákigazolvány a felsőoktatásban március 31-ig, illetve október 31-ig érvényes.)
A pénztáros hölgy szerint azonban az igazolványom nem volt érvényes. Mondom, de hát értse meg hogy az, ezen nincs mit ragozni. Őt ez nem érdekli, neki azt mondták a felettesei, hogy nem érvényes. Jó, akkor szeretnék egy "felettest". Valahova a túlsó falra mutatott, hogy ott van valami "ügyeletes", oda menjek. Nem találtam senkit, tényleg egy labirintus az egész.
Az információs pultnál ülő nagyon kedves és segítőkész fiatalember azt javasolta, menjek egy másik pénztároshoz, meg is mutatta, melyikhez. Ő gond nélkül átadta a kívánt belépőket.

Amikor megvolt, azért még odamentem mosolyogva az első pénztároshoz, és az arca elét toltam a jegyet...

Fairy Girl 2009.02.25. 11:01:34

@Tintás Barnes: Egyébként a belépős dolgotól eltekintve maximálisan jól éreztük magunkat a fürdőben, szóval ettől még én nyugodtan ajánlom, hogy menjetek :)

765mb 2009.02.25. 11:02:36

Nem értem.
Itt vannak az árak:
www.harkanyfurdo.hu/jegy.html

Itt azt látom, hogy a 2700 Ft az úgy jöhetett ki, hogy két diákjegyet vettetek 1350-ért a gyögyfürdőbe.

Vagy rosszul kerekitesz és vettél 1900-ért gyógyfürdőbe jegyet és 890-ért a strandfürdőbe.

Ha az első a helyes emgoldás, akkor nem is értem hogy akartál szaunázni, mert az csak a strandfürdőben van.

Ha a második a megoldás, akkor sem értem, hogy miért akartál szaunázni, mikor az 450 (és nem 500) Ft, ki van irva.

Ez kérdés volt a posztolónak és ahomárnak is, hogy miért nem jár utána?

maalls 2009.02.25. 11:03:00

Jegyből nem adhat vissza... ha megértik ha nem.... ha tévedés után felajánlották hogy ingyen bemehettek a szaunából, akkor az egy rendes gesztus... aki hibás volt a történetben az a fiatal hölgy volt.

Amúgy is 2 férfi együtt wellnesszel ?
és még ráadásul együtt szeretnének izzadni is.... :)

Almatlan Jozsi 2009.02.25. 11:11:17

@maalls:

Miert nem adhat vissza a jegybol. A jegy az csak egy papir ami segitsegevel igenybe veheti a szolgaltatast amiert fizetett.

Ha nem vette igenybe a szolgaltatast visszajar neki a penz akkor is ha mar szetteptek a jegyet.

A szolgaltatason van a hangsuly nem a jegyen.

Egyebkent meg hadd ne tudja a vevo az osszes arat, kulonosen ha az elado se tudja pontosan hogy melyik jeggyel mit lehet csinalni.

De megegyszer mondom nem a jegy szamit, nem jegyet vesz csak szolgaltatast. A jegy csak arra szolgal, hogy igazolja, hogy fizetett. A furdo kulonben sem mozi.

monyon le 2009.02.25. 11:13:48

Nesze neked Wellness! Sajnos tapasztalat, hogy az országban sok-sok helyen ugyan ezzel a problémával szembesülhetsz!
Nyavalyognak a turisztikai szolgáltatók, hogy kevés a vendég, nem jönnek a külföldiek ... (de a magyarok sem)

Na éppen ezért!

Kifizeted az összeget, és nem hogy azt kapod amire vágytál, de szembesülhetsz a jól bevált és még jócskán megmaradt cocialista, szakszervezeti üdültetési módszerekkel!

maincoon © 2009.02.25. 11:17:11

jó ez a homár
mert éppen most nézegettem a harkányi hosszú hétvégéket - de akkor így letettem róla. pedig állítólag ez a gyógyvíz jó a nőknek.

Gumidomino 2009.02.25. 11:20:22

A kedves fiatal hölgyet aki az üdülési csekk matricás pénztárban ült és kiadta a jegyet úgy, hogy félretájékoztatta őket, őt senki se bacca le?

A szolgáltatók pénztárosai nem a cégüket képviselik a kalickában?
Nincs benne a munkaköri leírásukban a vevő kérdéseinek pontos megválaszolása?
Nem kell ismerniük a saját vállalatuk szabályzatait, utasításait, előírásait, a megvásárolt jegyekkel igénybe vehető szolgáltatásokat?

Gondolok itt a Volán, MÁV, BKV, fürdő, stb. pénztárosokra. Vagy ha a BKV-nál kapott volna ilyen jegyet, akkor a durva anyját a BKV-nak?
Így viszont a posztoló a hülye.
Reális.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.25. 11:22:15

ez a táblaerdő ismerős, meg általában olyan baromi byonyoult egy magyarországi fürdő, hogy külön diploma kell hozzá, Kulcs, meg szalag, meg biléta, meg itt bemutatni és ott eltenni és a többi. Az volt a legviccesebb, amikor svéd csoportokat vittem Hévízre (idvez) és a tófürdőnél bizony kemény meló volt beterelni őket meg jegyet venni meg szétosztani és megmagyarázni hogy mit hol merre, mert különben úgy jártak volna, mint ez a két fiatalember.
Emlékszem, hogy a jegyet (ugye abóbl is volt hatszázféle) el kellett tenni, majd az öltözőnél kulcsra cserélni, persze ha valami gikszer volt akkor esélytelen volt a kommunikáció a személyzettel.

Pittykapitany 2009.02.25. 11:22:21

@maincoon ♀: gondolom a posztolo errol nem hallott.
Akkor nem oda ment volna Tamassal. :)

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:22:45

@765mb: Na akkor számoljunk egy kicsikét!
Azt írta a postoló, hogy már csak órák voltak zárásig. Tehát akkor valószínű déutáni jegyet vett. Mivel az üdülési csekk névre szól valószínű, hogy felnőtt az illető mivel ezt tipikusan munkáltató adja. Az ártáblázat alapján 1db felnőtt délutáni gyógyfürdőjegy 1350Ft+1db strandbelépő 890Ft+ 1óra sauna jegy 450Ft.
Tehát 1350Ft+890Ft+450Ft=2690Ft kerekítve 2700Ft: Hol itt a hiba? Pláne a Homár részéről na erre válaszolj.

Gumidomino 2009.02.25. 11:22:56

@Gumidomino:
"ha a BKV-nál kapott volna ilyen jegyet"

mármint úgy értem, ilyen átbaccós tájékoztatást, nem egy ilyen fürdőjegyet; mert mondjuk a BKV-n is lehet jócskán izzadni, de azért külön nem kérnek pénzt.

maincoon © 2009.02.25. 11:27:33

@Pittykapitany: lehet, hogy direkt ezért mentek oda ;) bár nem túl sok esélyük van petefészek-gyulladásra...:D

Mylady 2009.02.25. 11:29:02

@Gumidomino: dehogynem kérnek.
9ezer/hó + legyél hálás

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:30:58

Nem az a gond kedves 756mb barátom, hogy a fürdőző rosszul számol, hanem hogy a pénztárnál azt mondta mindent kér. Erre a következő kérdést kellett volna kapnia(nyugatabbra): De kérem uram! Nekünk nagyon sok szolgáltatásunk van. Kéri a lábmasszázst, a pezsgőfürdőt, a kádfürdőt, a frissítő kúrát,a saunát, mindent? Valószínű ez lett volna rá a válasz: nem csak az élményfürdőt, a gyógyvizet, szaunát, és pezsgőfürdőt. A pezsgőfürdő külön pénz csak 15 perc és 450 Ft. Válasz: tejóisten akkor ezt mégsem kérem.
Jó akkor mindezek 2690 Ft-ba kerülnének. De most szóltak, hogy a saunarészlegünk nem üzemel, akkor ebből a dijból visszakap 450Ft-ot. És ha közben mégis beüzemelik, akkor a vendégünk. Elnézést a kellemetlenségért. Kellemes felfrissülést. Mikor jutunk el ide?

staropramen 2009.02.25. 11:32:19

@maincon Sztrovacsek
Dél-baranya gyönyörű ilyenkor kora tavasszal.Mindenképpen érdemes arra járni.Harkány mellett Siklós, Villány , a Drávapart,esetleg belefér Mohács, egy jóóóó halászlé Dunaszekcsőn, és ha nem tévedsz el a táblaerdőben csodálatos élményben lehet részed.Csak megjegyzem persze ott van Pécs is.
Ne vegye el a kedved a két ovis kalandja.Nem találták a táblaerdőben a mézeskalács szaunát.

treborc 2009.02.25. 11:33:55

Sikeres ember ilyenkor irgalmatlanul szájba veri az ilyen tahó geciket

staropramen 2009.02.25. 11:38:49

@tipikusbalek
Sztrovacsek a szerintem táblaerdőnek is oka van.Azt a fürdőt nagyon sokan , nyáron meg még többen látogatják. Ahogy minden pofon mellé , úgy minden látogató mellé sem lehet közlekedési rendőrt állítani,ezért táblákon kell közölni a tudnivalókat.
Persze ha valaki nem ír nem olvas mert magyar nemes akkor kóvályogjon.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 11:39:50

Az van, hogy a harkányi gyógyfürdő elsősorban a gyógyszálló vendégeit szolgálja ki, akik beutalóval jönnek, tehát a tb fizeti. Meg vannak a német nyugdíjasok, akik ott reanimálják magukat.
A wellness csak amolyan téli keresetkiegészítés, olyan is a színvonal. Nyáron a strandjuk dugig van, pedig az is egy nagy szar és iszonyú drága.

-Gyöngyibaba- 2009.02.25. 11:41:33

Nem látom a táblaerdőtől az új posztot...

cemeteryman 2009.02.25. 11:45:28

@Tipikusbalek: ebben a stádiumban már nincs okos tipp.

@A mosóporos: Ezért kell ellenjegyeztetni a vevőszolgálatossal, aki megerősíti azt, amit leírtál. Ezután saját maguknak már nem mondanak ellen.

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:46:29

@staropramen: Ok de emellé nem kellene korrekt tájékoztatásnak párosulnia? Mi a f@szé van ott szépen mosolygó péntáros. Lehetne jegykiadó ottómata, amellett mindenki olvashatna litániát és nem kéne + 1 embert fizetni. Tehát olcsóbb lenne a fürdő üzemeltetés ergó a fürdőjegy is és a nyereség is. De azért vagyunk emberek, hogy a problémákat előre lássuk, és időben korrigáljuk. A pénzárosnak igenis észre kellett volna venni, hogy 2 tájékozatlan embert ki kell szolgálnia. Fel kell hívni a figyelmet, hogy itt ám nem úgy van ahogy az egyébként szokás. Itt lehúzzuk a kedves ügyfelet 15 perc pezsgőfürdő és 450 HUF!!!! Ez azért korrekt lehúzás!

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 11:46:40

Ha Harkányba vágyik netán valaki, a legjobb szálloda a Hotel Xavin. Van saját wellness részlege, a vendéglátók nagyon készségesek. És még szép is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 11:47:28

be kell valljak valamit meg ha a kutyat se erdekli
eletemben nem szaunaztam es nem is akarok
nekem az meleg
de ha mar ott voltak Tamas kedveeret csak be kellett volna ulni 40 percre es utana komplenolni hogy hideg volt vagy ilyesmi

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 11:49:29

Jut eszembe, egyszer mi is voltunk a gyógyizében, van annak már 6-7 éve. Táblaerdő az tényleg volt, csak az nem volt kiírva, hogy a gyógyvíz elszínezi az ezüstékszert sárgára. Mehettem utána políroztatni a fülbevalómat:)

maalls 2009.02.25. 11:50:20

@Almatlan Jozsi:
Lényeg az hogy igénybe vehette volna a szolgáltatást valamelyiket a sok közül... nem értem ha csak szaunázni akartak volna akkor máshol is eltudták volna intézni.... egyszerüen sértődés volt az egész... utána beengedték de már nem akarták igénybe venni a szolgáltatást, és ez a lényeg nem kötelesek vissza adni a pénzüket ilyenért....

Pittykapitany 2009.02.25. 11:52:01

@hagyma: Plane hogy a vegen ugye plussz koltseg nelkul hasznalhattak volna a szajunat. Szegeny Tomi biztos toporzekolt. :)

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:52:22

@szemtanú - alibit nem igazol!: Ez áltlános iskolás kémia, az alapvető dolgokat azért nem kéne kiírni. Nem? Mint ahogy azt sem, hogy az ember alapvetően nem tud lélegezni a víz alatt, a tüdőkapacitásától és pillanatnyi oxigénfelhasználásától függően, kérem időben jöjjön fel a víz alól, különben megfullad!

Secnir 2009.02.25. 11:52:37

"Itt már egy súlyos testi sértés elkövetésén gondolkoztam,"

ezen kb akkor kellett volna elgondolkodnod (és megvalósítanod), amikor másodszor nevetett a képedbe.
engem még nem röhögtek ki nyilvánosan, sem ilyen macskajancsik, sem más. igaz, nem néznek le rám, ha közel állok hozzájuk, megfájdul a nyakuk a felfelé nézésben. lehet, hogy ezért?

Pittykapitany 2009.02.25. 11:55:44

@Tipikusbalek: "Ez áltlános iskolás kémia, az alapvető dolgokat azért nem kéne kiírni."

Nyilvan mindenki vegyi elemzo keszulekkel megy segget aztatni, anno a najtrajderben is volt.

No comment...

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:56:35

@maalls: Ja!! Cak azt felejted el, hogy amikor visszengedték volna őket a hátralévő fürdőzés fele ideje már letelt. Reklamáció, labirintus, levetkőzés, felöltözés, újra levetkőzés. Kb 1 óra maradt volna a saunára és a medencére, mikor alapesetben majdnem 3 óra. Ezt Ugye te sem gondoltad komolyan?

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 11:59:21

@Tipikusbalek:
Általános iskolás kémia??? Biztos nem figyeltem:)))) Meg később bölcsész lettem, és a bölcsészkaron nincs kémiaoktatás, plusz minden bőcsész hülye is a világhoz...
Azért idelinkelnéd a vonatkozó részt?

Tipikusbalek 2009.02.25. 11:59:31

@Pittykapitany: Hát épp ez az ehhez nem kell semmi vegyi tudás, sem elemzés. Ezt az anyukájától, meg az ovónénitől tanulja az ember. Kisecsém vedd le a rupunt magadró mert hókonváglak, ha elszínezed a gyógyvízben.

Almatlan Jozsi 2009.02.25. 12:00:05

Valaki mondja el mi jo a szaunaban?

Szcenario:

- kis helyiseg
- vadidegen budos emberek
- sok idos szoros rancos ember
- es meg kib. meleg is van
- meg melegek is vannak
- ulhetsz es nezhetsz magad ele fel oran keresztul
- masok hulye beszelgeteset kell hallgatni (vagy suttogasat)
- masok belehallgatnak a te beszelgetesedbe

Mi ebben a jo?

Mert azt, hogy a sajat hazadban van egy szauna es hasznalod megertem, de amugy?

(Mondjuk en eloszor ugy olvastam, hogy Krisztina es Tamas, de most latom csak, hogy Krisztian. Igy mar mindjart ertek, csak azt nem miert kellett kihangsulyozni, hogy "barat"? Mi kozom nekem ahhoz, hogy milyen viszonyban vagytok egymassal?)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 12:00:54

@Pittykapitany:
Tominak ez nagy tores lehetett az eleteben
csak setalt
semmi szauna
a vitaba se szolt bele
nem tudom a csokit megette-e amit anyu csomagolt

nade nem akarom elviccelni
igen ha az embernek aszondjak mehetsz szaunazni
es megsem
az erthetetlen
hat a penztarosnak tudni kene

oruljunk azert annak hogy udulesi csekket elfogadnak
vissza nem adnak
na so

Pittykapitany 2009.02.25. 12:02:21

@Tipikusbalek: hat nemtudom en oviban sosem mentem gyogyfurdobe plane nem fulbevaloban meg nyaklancban. Talan ezert nem vagyok annyira sikeres...
de akkor most altalnos iskola, ovoneni vagy anyuka?
Zavarban vagyok...

Gumidomino 2009.02.25. 12:03:42

@Mylady:
azért hangsúlyoztam hogy KÜLÖN nem kérnek érte pénzt. :D

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:04:21

@Almatlan Jozsi: Az, hogy a Hotel Carbonaraban Hévizen egyszer egy gyönyörű szőke kifogástalan testű, finn leányzó ledobta magáról a rácsavart törcsit és anyaszült meztelenül elkezdett hajolgatni, a lávakőlocsolóért. Azt hittem ott helyben eldurranok, életem egyik legjobb élménye.(Pont)

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:05:15

@Tipikusbalek:
Lehet nem volt anyám se és óvónénim sem???
Vagy csak gyógyvizünk nem volt otthon? Vagy én nem is vagyok akkor ember???
Ennyi fájó kérdés ebéd előtt....

elwood 2009.02.25. 12:05:40

minek viszel fukszokat a medencébe ?

az ezüstékszer fogkrém hatására szépen kifehéredik, bár ezt nem tanítják általános iskolában

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:06:22

@Pittykapitany: Mindhárom lehetőség adott lett volna számodra szerintem, ez a szép a dologban. Ha elszalasztottad őket akkor már valószínű nem változol.:))) De ez már off. Úgyhogy lezárnám a témát itt és most.

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:07:31

@szemtanú - alibit nem igazol!: ezekszerint:)))

Pittykapitany 2009.02.25. 12:07:37

@elwood: "az ezüstékszer fogkrém hatására szépen kifehéredik, bár ezt nem tanítják általános iskolában"

Hogy a fogakrol ne is beszeljunk. Ott van mindjart Pataki Zita.

Impega 2009.02.25. 12:08:57

@elwood: Epp szombaton tanitottam ezt meg ferjuramnak. :).

staropramen 2009.02.25. 12:10:05

@tipikus
Sztrovacsek
odaállított két "felnőtt " ember és az udvarias kérésre a szerintük vicces ,poénos kánonban előadott MINDEN volt a válaszuk.Tudod az ilyenek szokták a mit parancsol kérdésre a szintén vicces "a napi bevételt" választ adni.Régen voltam harkányban de gondolom a szolgáltatások és azok árai most is ott van kilógatva a pénztár mellett.Mit kellet volna még tenni? Kézenfogva bevezetni őket, segíteni átöltözni,?
szemtanu
messziről érezni, hogy a harkányi víz kénes.Az pedig csinál ilyet az ékszerrel.Még az is lehet,hogy a táblaerdő egyik fájára ez is ki van írva.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:10:27

@elwood:
Neked egy pár fülbevaló már fux? Kicsivel beéred:)

Fogkrém nem volt elég, polírozni kellett... De nem olyan nagy kaland, csak azóta is tipikus balek kioktatásán röhögök:)

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:10:54

@Pittykapitany: Ja, meg lekap egy szép kis réteget a 2 mikron vastag galvanizált bevonatból is. A Magnéziumoxid jobb, (elégetett magnézium után maradó fehér por.)! Ja vagy ezt már tanítják általánosban is? Boccs! Ez már magas szint elnézést.

elwood 2009.02.25. 12:11:06

a szaunában nem az a jó amikor bent vagy, hanem amikor kijössz belőle a hideg zuhany alá. (Kivéve persze a a hajlongó szőke finn alvócicákat, nekem inkább német csatahajókhoz volt szerencsém.)

Ha megúszod az infarktust akkor tök jól érzed magad.

Jó lehet még a merülő medence, de ennek itthon nincs kultúrája, a sok tapló izzadtan merül egymás váladékába, kultúrországban zuhanyoznak előtte.

Pittykapitany 2009.02.25. 12:17:19

@Tipikusbalek: De ezt tanitotta altalanos iskolaban az ovoneni aki az anyukam... ;)

Tsabi 2009.02.25. 12:17:22

Nekem az a resz tetszett a regenyben, hogy jusztseirunkbele a panaszkonyvbe, meg jusztsemegyunkbe szaunazni. Bazdes, ha ket ilyen infantilis nyafogo emberkenek sikerult elernie, amit elvileg akart (figyelem felhivasa magukra +szaunajegy), akkor ott kellett volna abbahagyni. De meg meg is irja. Szanalmas. A tablaerdos resz amugy is bizonyitotta, hogy posztolonk ontudatosch, intuitiv felhasznalo, csak irni tud, olvasni nem. Gratula ezuton is az ot perc hirnevert.

maalls 2009.02.25. 12:19:20

egy órával, akkor azt se felejtsük el hogy zárás elött maximum 2 órával mentek be... és arról hogy eltévednek csak ők tehetnek ha kivan táblázva

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:21:54

@elwood:
12 perc 90 fokon, aztán a +4 fokos vízbe merülés után 10 perc relax a felmelegített frotírköntösben, na az mennyei!!! És mégegyszer előről!!
Imádok szaunázni!

májgeriberi 2009.02.25. 12:23:02

itt biztos sok a baccpacsker :)

betépett felhasználó 2009.02.25. 12:23:44

Ok, Barát: Tamásról még hallottam,de
hogy lehet valakinek ilyen hülye neve, mint
Én: Krisztián ??

valszeg rólad mintázták a:
Ki kopog?
Én.
ÉÉÉNNNNNN????!!! poént.

már megint betéptem...

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:24:29

@szemtanú - alibit nem igazol!: Akkor próbáld ki a Széchenyi szaunáját, ott darált jeget szórnak 5 perceknként egy kútba, onnan milyen meglepő de ingyen lehet kivenni annyit amennyit akarsz. És a szaunáért sem kell külön fizetni.

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:28:55

@Tipikusbalek:
Egyszer voltam, de annyit nyitogatták az ajtót és olyan sokan voltak, hogy nem volt elég meleg, aztán nem is jött a mentolérzés a végén...

۝merta-X 2009.02.25. 12:29:29

A szaunában az a jó, amikor kijössz, ülsz egy kicsit az áztatómedencében, és utána nettó 1,5 kilogramm méregtől megszabadulva távozol.

Semmiképpen nem tévesztendő össze a közkedvelt "szaunázzunk 60 fokban, aztán dobbantsunk egyet az 5 fokos hidegvízbe" c. rettenettel. Nekem van egy hajdanvolt barátom, akivel azért nem állok manapság szóba, mert 4 éve a forró frissen szaunázott habtestemet berántotta a jegesvízbe. Kishíjján szívinfarktust kaptam. Mindenki nevetett, csak én éreztem valami gyilkolási vágyat.

liven 2009.02.25. 12:30:17

Krisztián és Tamás sok időt és kilómétert spórólt volna meg, ha csak átutalta volna azt a 2700 Ft-ot: Természetesen a POCSAY és Vidéke Takarékszövetkezeten keresztűl.(tanuk nélkül!)
Egyébbként a platós IFA-val házhoz visszük a strandolási lehetőséget:
POCS-OLYA!
Boldog Új Évet Minden Homározónak 2010-re! A Pocsay család.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 12:34:23

tegnap este Mary is ledobta a racsavart torcsit tusolas utan

igaz tamas nem volt itt

Tipikusbalek 2009.02.25. 12:38:02

@szemtanú - alibit nem igazol!: Ilyen nekem is volt, sajnos vannak ilyen napok ez igaz. De 2800Ft-ban benne van a szauna korlátlanul, a gőzkabin, a szárazmeleg kabin, a feszített víztükrű sport uszoda, az élménymedence, a pezsgőfürdő, a gyógymedence, a hidegvizes medence, a szekrény, a tussoló, a WC, a századelős hangulat. Az ingyen jég, az ingyen lábfertőtlenítő. Egyszóval minden. Csak a masszázs vagy a gyógykezelés nem, meg a gyuróterem. De szerintem ez magától értetődő. Egyszóval befizeted a lóvét és azt csinálsz amit akarsz. Sehonnan nem küldenek el. Így kellett volna Harkányban is. Szerintem üzemeletetés szempontjából minden részlegre külön több műszakban jegyszedőt állítani. Sokkal gazdaságtalanabb, mind beengedni a jónépet oda ahova akar. Fogadjunk hogy az ominózus fürdő ilyen jelszavakkal reklámozza magát: tökéletes felfrissülés, adjon teret az egészségnek stb... Pedig igy kellene:Ha hozzánk ellátogat, egy FIFA szabályzattal a fejében gazdagabban távozhat.

staropramen 2009.02.25. 12:44:06

Sztrovacsekek
Sok sok pozitívumát említettétek már a szaunázásnak, de a legfontosabbat valszeg feledékenységből nem említettétek:
A szaunában az a legjobb, hogy utána qrvára jól esik nehány párás korsó hideg SÖR.Na.

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.25. 12:52:14

a szauna nem való semmire! tök értelmetlen! az emberi szervezet nem erre van kitalálva! biztos van jó hatása a vérkeringésre, de emellett káros hatási is vannak! pl az agyadnak nem tesz jót! gondoljatok már bele tök életidegen környezet, 60-70-80-90 fokban ücsörögni!

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:58:02

@Tipikusbalek:
Hát, nekem a Széchenyi kicsit egyébként kiesik innen Pécsről... (bár gyakran vagyunk fenn a nagyvárosban:)
(Van Balcsin egy kis apartmanunk és a házban van wellness-részleg, én ott szoktam... az esetek 90%-ában csak mi vagyunk bent. Na ettől sem lettem népszerűbb:)

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 12:59:52

@lilahagyma :
Ja, az én agyam egy része már megfőtt, de még funkcionálok! Micsoda baromság!!!

jesszumpepi (törölt) 2009.02.25. 13:08:43

"utólag k*rvaokos, üres nyavalyogda"

Előre nem tudhatod,hogy problémád lesz,mert akkor megoldanád.

Ha problémád akad,akkor meg utólag jössz rá.

Ez a 22-es csapdája?

Almatlan Jozsi 2009.02.25. 13:11:01

@Tipikusbalek:

Ezt en mindennap atelem amikor a felesegem furdik.

(kiveve a lehajolast a lavalocsoloert. Lavalocsolokra nem gerjedek.)

Secnir 2009.02.25. 13:16:38

"hagyma 2009.02.25. 13:14:34
@Almatlan Jozsi:
finn a feleseged neked is?"

de még mekkorákat!

szemig jimmy 2009.02.25. 13:16:55

sztaroprámen megelőzött a sörrel :) Na persze tőle ez elvárható..
az ilyen velnesszes konditermekhez is jár szauna ingyen
hallottam

szemig jimmy 2009.02.25. 13:20:21

@Secnir: :DDD
@szemtanú - alibit nem igazol!: pécs az már majdnem görögország, nem? Minek mentek nyáron északra?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 13:22:32

en qrwa ideges leszek ha Tamas nem szaunazik

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 13:22:36

@A mosóporos:
majdnem, csak nincs tenger, és az igen jelentékeny különbség:)

Balance Of Power 2009.02.25. 13:23:35

@Tipikusbalek: Sarvaron himbilimbis szauna van a nemetek/osztrakok miatt. Nagyon komoly, de 2 percig furcsa, aztan megszokod.. Es nemreg voltam Frankfurtban, a szallodai szaunaban is halal lazan egy szal f@szban ucsorognek/jarkalnak. Mondjuk ott is volt olyan, hogy megjelent 2 fiatal csaj, hat az kesz volt. Nem is maradtam sokaig...

Ugyanakkor ennek tukreben nagyon viccesnek talaltam, hogy a nemet trenerunk arrol beszelt az egyik kulturalis kulonbsegeket taglalo prezentacion, hogy o nemet es tavolsagot tart, tehat semmi puszi meg hug koszoneskor. Ehhez kepest siman ott ulnek az idegenek 5 nm-en egy szal semmiben.

Balance Of Power 2009.02.25. 13:25:40

@szemtanú - alibit nem igazol!: A Szechenyi benti szaunaja a jo. Az kemence szinte mindig, ha nyitogatjak, ha nem.

Mondjuk engem, mint hipochondert tenyleg erdekelne, mennyire egeszseges vagy nem egeszseges a szaunazas.

szemig jimmy 2009.02.25. 13:28:08

@Balance Of Power: hosszabított füstszűrővel igenis egészségesebb mint simával

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 13:28:29

@A mosóporos:
Vagyis volt valami Pannon-tenger, de a kommenisták vagy kik betemették, asszem:)

szemig jimmy 2009.02.25. 13:30:06

@szemtanú - alibit nem igazol!: az az alföldön volt, valami mocsárnak hívták ugye?

májgeriberi 2009.02.25. 13:33:07

@Balance Of Power: "..tehat semmi puszi meg hug koszoneskor.."

itt mit jelent a hug?
érdekelne..:)

Pittykapitany 2009.02.25. 13:33:36

Vajon lesz ma meg post vagy a Homar is Harkanyban szaunazik ingyen miutan okolbe szoritotta a talpat (vagy ollojat)?

májgeriberi 2009.02.25. 13:36:48

ja..
valahol így hívják?!

staropramen 2009.02.25. 13:36:57

Sztrovacsekek!
most beszéltem Pósalaki bácsival aki ökölbeszorított tekintettel ül a fotelben unja ezt a szaunás posztot és üzeni, hogy UGORGYUNK !!!!!

májgeriberi 2009.02.25. 13:38:39

ha y lenne a végén még érteném..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 13:40:28

az nem letezik hogy senki nem dugott finn not lavakovon

Veg_ 2009.02.25. 13:41:07

Most egy éve voltunk Harkányban, és mert a fene se vezet egy délutánért millió kilométert, négy napig voltunk. Elötte érdeklődtünk emilben, mi hogy megy. Javasolták a háziorvost, mert azzal a papirral átnéz a doki, és ajánl kezeléseket. Elmondták, mi a sorrend, lehetőségeket irtak, korrektek voltak. Elmentünk, a kiirt kezeléseken kivül is még egy halom mindenfélét vettünk igénybe (fülgyertya, talpmasszás), mindennel meg voltunk elégedve, első nap 10 percig táblákat olvastunk, illetve az információtól és jegykezelőtől is kértünk felvilágositást. Eredmény: mindenhova odataláltunk, kedves, figyelmes emberek segitettek, hogy semmi üresjáratunk ne legyen, a legrövidebb uton találtunk oda mindenhova. Ugyanez a tapasztalat több családtagnál is, más-más időpontban. Mind szivesen mennénk oda ujra. A gyógybelépővel az egész terület használható, nem csak a gyógyrészleg, a szaunába tényleg külön belépő kell, megvehető ott is, a pénztárosnál is, rákérdeztek, kell-e. Szóval csupa jó tapasztalat, udvariasak, segitőkészek, nem tekeregtünk semmit.

Mondjuk láttam én is ott vérgőzős fejjel hisztiző családapót, aki szokott férfimódon (férfiember nem olvas! férfiember nem néz térképet a falon! férfiember nem kérdez!) sikeresen sehova se talált oda, vele valóban foghegyről beszéltek ugy 5 perc mulva, mert annyi esze se volt, hogy az információ feliratnál legyen, a jegyszedőt baszogatta, ő meg dolgozott volna. Gondolom a post irója is ilyen lehetett.
1. kérdezünk, hol van?
2. válaszolnak (lift, szemben)
3. odamegyünk, közlik, hogy nem érvényes a jegy
4. visszamegyünk a pénztároshoz, nem fél óra, 3 perc mulva, és megkérdezzük: vahj miért nem érvényes, és tényleg nem? Megnézi, ellenőriz, közli, hogy érvényes, vagy elnézést kért, az lemaradt
5. nincs post.

Ennyi :) Velem is férfiember volt, de ő még oda se értem a jegyszedőhöz, mikorra megtudta, hogy müx a trezor, az öltöző, mire van bent szükség (amit ugye ne adjunk le a ruhával, pl. amit adott a pénztáros), illetve merre az első célállomás. Ehhez kellett neki annyi idő, hogy felvettem a táskám, és mentem kb 15 métert. Legközelebb javaslom a postirónak ezt a módszert, nem kell keveregni...

szemig jimmy 2009.02.25. 13:42:00

ez egy olvasóklub lett

Veg_ 2009.02.25. 13:42:18

Mondom "pl fülgyertya, talpmasszázs"

májgeriberi 2009.02.25. 13:43:37

hideg vagy meleg lávakövön?

szemig jimmy 2009.02.25. 13:44:49

@Veg_: a fülgyertya az olyan mint a középkorban az ólmos módszer?

Tsabi 2009.02.25. 13:46:43

@A mosóporos: nekem is ez jutott elsore eszembe, gyorsabb voltal :)

es akkor most mi van a fhansziakkal, fenykardoznak meg a mentosok a kommandosokkal? Mercedest kihuztak mar? Ezek a FONTOS kerdesek!

Veg_ 2009.02.25. 13:50:01

@A mosóporos: Nem :) Nem gyertya, egy kémény szerü izéke amit a füledbe tesznek, oldalt fexel, meggyujtják, és ahogy szép lassan ég, kiszedi a fülből/fülön át a trutyit. Szóval homlok és arcüreg gyulladás esetén dzsal, ha betokosodott. Meguszhatod, hogy felszurják. Nekem már fel akarták szurni az arcüreggyuszimat, két kezelés után megindult a trutymász, kitisztult utána totál, megusztam. Javasolják olyannak is, akinek gyakran gyullad be a füle, két begyulladás között.

Tsabi 2009.02.25. 13:50:28

Mondjuk praktikus lehet ez a fulgyertya, csak nem szabad vele gyorsan szaladni, mer elalszik. Vagy le kell arnyekolni, de akkor meg nem lat az ember semmit. Ha uszni is akarsz, akkor meg magneziumos kell, az nem alszik el. Lesz meg ma uj poszt?

szemig jimmy 2009.02.25. 13:51:07

Lehet hogy azzal világítanak a szaunában

Veg_ 2009.02.25. 13:51:10

A vége lemaradt:
Egyre ritkábban gyullad be utána a fül, és végül abbahagyja állitólag.

szemig jimmy 2009.02.25. 13:52:13

biztos abbahagyja mert elfogy a zsinór

Gumidomino 2009.02.25. 13:52:21

@Balance Of Power:
na jó de puszi meg hug nincs. nem?

Pittykapitany 2009.02.25. 13:53:09

@Veg_: olyan ambivalens ez. a gyertya eg... de a ful nem gyullad be...

Az elet szep! :)

Veg_ 2009.02.25. 13:54:41

@Pittykapitany: Hát én se hittem az egészben, de mert ott volt, én meg kiváncsi tipus, gondoltam, nem árt, ha kipróbálom, más is tulélte :) Én döbbentem meg legjobban, mikor müködött :)

Gumidomino 2009.02.25. 13:54:59

@Veg_:
ez a komment megdolgoztatott. de asszem már értem. nekem is sűrűn gyullad be a fülem két begyulladás között úgyhogy nézek is egy csomag gyertyát otthon.
:D

májgeriberi 2009.02.25. 13:55:52

a fülgyertya akkor a legjobb ha fázik a füled.

Veg_ 2009.02.25. 13:56:20

@Gumidomino: Ááááááááá! Hülye :-DDDDD Osztán minimum vanilia illatu legyen ám! :D

Mylady 2009.02.25. 13:56:29

@Tsabi: árnyékoláshoz erősen ajánlott a kovácsoltvas fülgyertya-takaró.

Csak ne felejtsd el pályáztatni a kazánkovácsokat és kőfaragókat!
Ez FONTOSCH!!!

szemig jimmy 2009.02.25. 13:57:34

Veg_ 2009.02.25. 13:50:01
ez nekem az előbb nem jelent meg!
marha jó
allergiát nem oldja meg?

májgeriberi 2009.02.25. 13:57:55

az nem jó mert mi van ha elmúltál 2

Tsabi 2009.02.25. 13:58:48

@Mylady: nem tudom a kovacsokat palyaztatni, mert nem tudok nilusi palocul. :D

az egyebkent volt mar, hogy aki szaunaba haverral megy, az sikeres ember nem lehet?

májgeriberi 2009.02.25. 13:59:00

@A mosóporos: megoldja csak akkor az orrodba kell tenni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:00:32

most ez on lesz
en vettem ilyen fulgyertyat
azon kivul hogy kigyuladt a hajam nem segitett

Veg_ 2009.02.25. 14:00:33

@A mosóporos: Passzolom a kérdést, sok mindenre ajánlották, magyar találmány, nem tudom, mire használ igazából, és csak néhány dolgot jegyeztem meg, de érdemes megnézni, ha olyan helyen jársz, ahol van. Az ottani gyógyszertárban is lehetett venni, mondta a csaj kezelés közben, mert kérdezgettem, ugyanis házilagosan is használható, lehet, hogy tudnak felvilágositást adni a téma kapcsán patikában is.

szemig jimmy 2009.02.25. 14:00:36

@májgeriberi: az aranyeret meg se merem kérdezni...

májgeriberi 2009.02.25. 14:01:18

aranyérnél meg seggbe, és még lehet fokozni

májgeriberi 2009.02.25. 14:02:29

@A mosóporos: asszem egyhúron pendültünk :)

Veg_ 2009.02.25. 14:03:34

@hagyma: Kigyulladt??? Hogyan? :-O Maradnia kell még ugy bő 10 centinek, mielött a segitő kiveszi a fülből, és eloltja egy tálban, aminek végig ott kell lennie. Olyan távolságból meg nem tud a haj kigyulladni. Egyedül és tál viz nélkül meg tilos használni, a balesetek (felgyujtod a lakást :P) elkerülése érdekében.

Tsabi 2009.02.25. 14:03:42

@Veg_: annyira magyar talalmany, hogy a torokoktol loptuk az otletet.. Mondjuk a csoportosan mosdas otletet is.. :)

szemig jimmy 2009.02.25. 14:04:12

@májgeriberi:a végén még meggyanúsítanak hogy együtt voltunk szaunázni

Veg_ 2009.02.25. 14:05:28

@Tsabi: Passzolom, nem én találtam fel/ki, a csaj mondta, amig ott feküdtem.

Poénnak irtam be a gyertyát, de ugy látom, megmozgatta a fantáziát sokaknál :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:06:01

@Veg_:
nem volt segitom
Mary szaunazni volt

Veg_ 2009.02.25. 14:06:29

@hagyma: Hát meg kellett volna várni, amig kijön a szaunából :)

Veg_ 2009.02.25. 14:07:29

Jó további szaunázást, megyek haza :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.25. 14:07:38

Stimmel, valami olyan kellett volna, hogy:

a kedves dekoratív pénztáros felsorolja a szolgáltatásokat majd szól, hogy a szauna sajnos nem működik csak még 1 órát és mivel szombat van így nagy a forgalom valószínűleg nem jutnak már be...

Amúgy meg nem nővel mentetek, mégis ott volt a hiszti. Ha ingyen felajánlják a szaunahasználatot akkor vagy elfogadjátok, vagy megkéritek a vezetőt, hogy mivel már 30 perc múlva zár a szauna és még át kell öltözni így írjon legyen szíves egy papírt, hogy legközelebb igyé' bemehettek ugyanezekre a szolgáltatásokra.

A fürdőhöz:
nem lehetnek valami sikeresek, hogyha szombaton nem megy a szauna részleg.
Ami gondolom nem 1 db-ból áll, vagy ha 1 db akkor az legalább 50 személyes, de ha csak 5 akkor van vagy 4 belőle...
Szóval ha valamelyik barom (kedves vendég) besz*rt a szauna közepére akkor ki kell írni, hogy fáradjon a többihez, vagy "Technikai karbantartás és tisztítás, nyitás 1 óra múlva" ***

Ha meg más gond akkor kéretik olyanra megcsinálni, mint egyes balatoni szállodáknál: karbantartás 20-06 óra között. Ebben bele kell férni a vízcserének, közműbekötésnek, mindennek.

*** ne higgyétek el, hogy nem csinálnak ilyet.. sajnos láttam már az eredményét :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:08:03

@Gumidomino:
en igen de a gyertya nem
valakinyugtasson meg hogy Tamas szaunazik mar vegre vagy nem

szemig jimmy 2009.02.25. 14:09:00

@hagyma: nemmegmondtam, most magyarázkodhatunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:09:52

@Veg_:
2-kor
ezert tart itt az orszag
meg az udulesi csekk miatt
szauna, meg fulgyertya
hihhetetlen

májgeriberi 2009.02.25. 14:09:53

@A mosóporos: vagy egymás aranyerét égettük gyertyával?

Tsabi 2009.02.25. 14:11:05

@Veg_: en se kotekedesbol irtam :) jopofa dolog lehet, es minden bizonnyal kellemesebb, mint a szuras..

elwood 2009.02.25. 14:11:06

A fülgyertya annyira lehet hasznos mint Draco a mágus nézése, vagy a homeopátia. Az utóbbiak kicsit veszélytelenebbek mert ha fülgyertyád leég akkor kigyullad párna.

Bár állítólag Vazulnál is fülgyertyát használtak és nem volt többet fülgyulladása.

szemig jimmy 2009.02.25. 14:11:10

tamás csöndben végighallgatta a kultúrált jegyellenőr mondanivalóját, fogott egy tekercs előreszínezett vécépapírt és félrevonult egy csendes helyre cigizni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:11:29

mindenki udulesi csekekkel rohangal kulonbzo strandokra
dogozni ki fog?
Tamas?

elwood 2009.02.25. 14:12:13

Ha Tamás ledobja a türcsit akkor kiszaladok darált jégért és ráborítom.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.25. 14:12:27

Amúgy szaunában dugni nem valami jó, durva meleg van...

Pittykapitany 2009.02.25. 14:13:22

@hagyma: Szerintem meg mindig eroskodik mint egy rossz gyerek: szaunaszaunaszauna.

elwood 2009.02.25. 14:14:03

@szemtanú - alibit nem igazol!: "Van Balcsin egy kis apartmanunk és a házban van wellness-részleg"

Na akkor futja új fuxra is. Legalább műemléki környezetben van ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:14:09

@elwood:
inditsuk el a
szaunat Tamasnak mozgalmat

májgeriberi 2009.02.25. 14:15:08

@A mosóporos: az nem én voltam :)

Tsabi 2009.02.25. 14:15:50

free szauna for tamas! Szaunaszaunaszauna!

szemig jimmy 2009.02.25. 14:16:14

tamás nem tud beszélni
egész végig énkrisztián beszélt

Impega 2009.02.25. 14:17:18

Nekem volt egy pasim akinek volt hamamja otthon a ffurdoszobaban. Tok jo volt. A pasit kirugott, adhatta volna a hamamjat vigasznak :). Eleg is lett volna :D

a paraszt a fatelepről (törölt) 2009.02.25. 14:17:50

@szemtanú - alibit nem igazol!: biztos úgyvan, ahogy mondod! mekkora baromság! tényleg!

IndaMuncher 2009.02.25. 14:18:11

@májgeriberi: Google képkereső esetleg??? Mezőbe beír: "Hug"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:18:17

@Pittykapitany:
ez a resz engem is megfogott
Tamas meg sosem volt szaunaban
es csak azt tudja mondani szaunaszaunaszauna
de Krisztian kompleno
a finn no ledobja a torcsit
ettol Tamas eldurranna ha latna, de nem latja
nekem volt egy csajom vacn az elcalt szolariumba
aszonta tul feher vagyk
mondtam neki erre buszke is vagyok, de usse ko
barnabb nem lettem de megdugtam a szolariumos csajt

szemig jimmy 2009.02.25. 14:18:26

@Impega: most meg hamamja
az meg mi?

Tsabi 2009.02.25. 14:18:47

Kicikissszkinceccckem, gyönyörüszegesssz sssszaunacckam, Frodo urfi, tesssszekmar sssszolni a ssssszörnyüssszegesssz igassssszgatonak! Szaunaszaunaszauna!

Loree 2009.02.25. 14:19:15

Nyamvadt buzi Krisztián és Tamás, a két hűséges jó barát, és Tomika hisztis is, Kriszike meg egy álkeménykedő idióta.

Akik ilyen melegek, azoknak minek szauna???

májgeriberi 2009.02.25. 14:19:56

megint egy szó amit nem értek!
"hamamja" ez meg mit jelent?

Gumidomino 2009.02.25. 14:20:32

@Impega:
a nagyapámnak is a fürdőszobában volt a hamhamja. folyton vigyorgott rám a pohárból.

elwood 2009.02.25. 14:20:47

@hagyma: "inditsuk el a
szaunat Tamasnak mozgalmat "

jó, asszem van egy lávakövem a kertben, eddig tartogattam hátha jön egy finn csaj, de nem jön. Ezt elküldöm neki.

elwood 2009.02.25. 14:22:10

ez jó dumának is, vagy egy hamamom gyere fel nézd meg

staropramen 2009.02.25. 14:22:20

azt irja a gugli, hogy a hamam az török fürdő.

Impega 2009.02.25. 14:23:27

@A mosóporos: Ami forro gozt fuj, vagy meleg, izzadsz benne. Van Pesten a Gellertben is

májgeriberi 2009.02.25. 14:24:02

@F.house: ezen már rég túltettem magamat

elwood 2009.02.25. 14:24:13

a guglimail viszont biztos nem megy mert a posztok sem pörögnek nagyon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:24:50

@staropramen:
Impeganak volt egy Jumurdzsakja?
hihhetetlen

staropramen 2009.02.25. 14:25:51

Sztrovacsekek
A hamamról ju eszembe :Mi az -nappal ugat éjjel fürdik?
válasz: az anyósom fogsora

májgeriberi 2009.02.25. 14:26:16

@A mosóporos: ahogy gondolod drága, de én ezt nem kívánom tőled!:)

szemtanú - alibit nem igazol! 2009.02.25. 14:26:19

@elwood: Ott:)
És az udvaron tilos a bográcsozás, turnusváltás pontban 14.00.
Lebuktam volna?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:26:25

@hagyma:
remelem nem Gojko Mitic jatszotta

Impega 2009.02.25. 14:28:02

Nem jumurzsakom volt, hanem penzes pasim. Annyit is ert, de a hamamja jo volt :D Mindenkiben rejlik valami ertek.

Pittykapitany 2009.02.25. 14:28:02

Tamas Bharat for President!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:28:05

en akarok hamamba szaunazni
Maryveel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 14:29:16

@Impega:
akkor megvolt mind a ket szeme + egy hamam
tudsz elni
nekem van egy kadam
ha erdekel

elwood 2009.02.25. 14:30:09

nálunk van melegvíz, ki jön föl megnézni ?

Impega 2009.02.25. 14:30:27

@hagyma: Neked Mary-d is van, ne izzejjj! Kádam nekem is van, meg tisztesseges ferjem. Majd maskor, jo? ;)

maincoon © 2009.02.25. 14:30:38

@Impega: és a pasi milyen nemzetiségű volt? török, mint a hamamja???

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.02.25. 14:31:19

az üdülési csekk egy fasza találmány, pont arra nem használom, amire kitalálták: üdülésre

de

járhatok vele spa-ba (ezt nem tudom, hogy kell mondani magyarul) infraszaunázni(egyedül, csak én büdösödöm a kabinban), vagy
a masszőz házhoz jön és jól megmassza a fáradt hátamat,vagy
fogfehérítés, fogorvos

hirtelen ennyi jutott eszembe

nem szeretem az össznépi fürdést, mert rettegek, hogy kapok valami izét (gombát, nem penészt, hanem hüvely vagy láb, meg ótvar meg ilyesmi)

elwood 2009.02.25. 14:31:40

nemzetiségi pasas volt ? ... igaz 200 fölött járunk

Impega 2009.02.25. 14:31:41

@elwood: Talan Tamas:) Es ha szimpi vagy viszi Kriszt is magaval :D Joooo buli lesz!

Impega 2009.02.25. 14:33:11

@maincoon ♀: Nem, de lehet a hamam is méd in csájná volt.

Gumidomino 2009.02.25. 14:34:32

@elwood:
nézni a hideg vizet is lehet. úgy nincs sok különbség.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.25. 14:38:05

Most lehet, hogy csak én gondolom rosszul, de a postoló pénzt akart visszakapni, mikor üdülési csekkel fizetett? A postoló nem írt a "könyvbe", mert ajánlották? A postoló nem hívott ki egy rendőrt, hogy őt megkárosították, és vele is vitatkozzon a főmufti? Remélem a postoló, még a Fogyasztóvédelmet is elfelejtette értesíteni, mert akkor teljes csőd.

Ettől függetlenül jár a 200 kilós sünleány a vezetőnek.

Impega 2009.02.25. 14:38:48

@EnZsolt: Ti vettetek a roncs autot a masik posztban?

elwood 2009.02.25. 14:42:42

Mándrusz Tamást azért nem engedték be a szaunába mert penászes volt a Dolce Gabbana papucsa.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.25. 14:44:31

@Impega: Dehogy is, szerinted vennék hitelre egy használt KIA-t 2,8 misiért?
Inkább kérek egy gyári Ceed kombit, oszt van rá 7 év gari.

Ha használt autó, akkor meg csakis németet. Mert az bírja.

Impega 2009.02.25. 14:48:51

@EnZsolt: hja, tudom Seat, na VW motor. Szar a turbo. Pedig en is nemet auto parti vagyok, de ez bosszant. Na de ez nem a tomtalcar ;)

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.25. 15:01:31

@Impega: turbo lehet, hogy bekormosodott, tisztíttasd ki, aztán meg kicsit pörgetni kell, hogy jó legyen. Kollégának Audival volt ez a baj, megcsináltatta, azóta megy.

Impega 2009.02.25. 15:18:11

@EnZsolt: En is hallottam ilyenrol, de lehet az hogy a turbo kormosodik? Es csak a TDI 110? Hmmm, de azert lehet az lesz. Olcsobb mint cserelni.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.02.25. 15:18:46

tavaly voltunk a dunakanyarnál egy kis háromcsillagos hotelban. volt úszómedencéjük, és szaunájuk is. esténként lementünk, 1-szer volt ott más vendég is, 3-ból 2-szer miénk volt az egész :) ja volt még jakuzzi is.

kurva jó volt. ja és mi nem ott döbbentünk rá hogy hű itt lehet utazási csekkel fizetni.

szerintem a cikkíró sem, de akkor nem értem mért úgy írja hogy igen. ha mégis akkor hülye. harkányban meg szarjanak harkályt.

bocs ez utóbbi nagyon szar volt

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.25. 15:23:18

@Impega: én sem tudom, hogy mitől kormosodhat, mindenesetre érdemes megnézni.

bAnál Amál 2009.02.25. 15:35:18

Ott is vannak parasztok?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 15:46:27

@Impega:
en nem mondtam hogy egyut
de ha erre jarsz letusolhatsz

Impega 2009.02.25. 16:34:48

@hagyma: Udulesi tschecc niss, tamas sem. Akkor most mar csak tusolni lehet?az elobb meg volt kad is? Vagy az csak a csabitasnak volt?

Dolce Vita 2009.02.25. 16:38:10

A szegeny posztolok mindig megkapjak. :) Pedig azert irnak egy hosszu posztot ide, amit aztan saccra 20000 ember elolvas (vmelyik mod pontosithatna). Szerintem ez forintositva nagyon sok, mert en pl. sose mennek "homaron jegyzett" wellness szalloba. A ceg bocsanatkerese az elso lepes, hogy elgondolkodjak. Szoval, bar nem a jog altal, de boven nevelve vannak ezek a szolgaltatok.
A terhes sun meg tenyleg jar a kedves ugyintezo urnak es a fonoksegnek mindaddig, amig itt meg nem jelenik a bocsanatkeres.

Alikam 2009.02.25. 16:44:11

Ez megint egy olyan se füle se farka sztori.

Lehet, hogy a pénztáros is hülye volt, de ha nekem két hülyegyerek mondaná azt, hogy mindent szeretnének, akkor eltanácsolnám őket a legközelebbi bordélyházba.

Baszki, hogy lehet így kommunikálni?
Tájékozódni kell, és tényleg el kell olvasni a táblákat, a kísérőszövegeket, mindent. Saját érdekedben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 16:48:00

@Impega:
mi a kadban tusolunk
az az amerikai van ami kijon a falbol es csincsin csin
vagy hogy volt hicskokknl
@Alikam:
ez nekem is tetszett
mindent.........
elmegyek etterembe mingya a fiammal mert meghivott
Mary is jon
pincer megkerdezi mit akarok
megmondom
mindent
fog nagyot nezni

Impega 2009.02.25. 16:52:22

@hagyma: Mi is a kadban tusolunk.

Szűcslaci 2009.02.25. 16:59:09

"Azért a Harkány Gyógy és Strandfürdő tulajainak üzenem: lehet valaki mást kéne beállítani probléma megoldónak, mert a jelenlegi ember alkalmatlan rá és remélem nem csak én érzem így!"

A problémát megoldotta, méghozzá úgy, ahogy a tulajdonosnak a legjobb:
1. Az üdülési csekkeket otthagytad
2. A vizet nem testezted össze
3. A KÖNYVbe nem írtál be
4. Elmentél a toszba
5. Élményeidet még meg is írtad

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.25. 17:02:41

amugy lehet senki nem hiszi el de nekem eletemben nem volt udulesi csekkem
viszont Tamassal egyszer elmentunk csajozni az ejszakaba
jol bebasztunk
utana hanytunk
es pisilni is pisiltunk anepligetben
tudom ez nem volt erdekes de ez legalabb megtortent

Alikam 2009.02.25. 18:38:32

Meg amúgy is, mit akarsz visszakérni? Amint átadsz ilyen csekket, azt azonnal aláírják, hogy átvették, vagy nyomnak rá egy pecsétet...

mazsolina 2009.02.25. 19:24:34

és a barát mit csinált, míg Krisztián gutaütést kapott?:)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.25. 19:27:52

"Kedves fiatal hölgy ült az üvegfal mögött, kérdezte mit szeretnénk, mondjuk kánonba hogy mindent."

Lehet ez volt a baj. Pedig nem is volt kiírva, hogy szopok, nyalok, gombot varrok.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.25. 19:33:37

Én a helyetekben belehugyoztam volna a medencébe, rajtkőről!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.25. 20:07:17

Tomi és Krisz két lúzer meleg cicamica.
Megérdemlitek!

Megdobbent, most erEDEti izzel 2009.02.25. 20:30:41

Jozsibarattal kellett volna menni, o megerti a vezetot is. Amugymeg lofasz.

Totter 2009.02.26. 11:50:22

@hagyma: szerencse csomag az üdülésicsekket a munkáltató adja bruhaha te szar

scubadiver 2009.02.26. 11:57:44

Hagyma! Egyszer tudnál végre a poszthoz értelmesen, magyarul hozzászólni?!

Harkanyfurdo 2009.02.26. 15:23:28

Tisztelt Tamás és Krisztián!

Sajnálattal értesültünk arról, ami Önökkel történt fürdőnkben.
A táblák sokasága sajnos elkerülhetetlen, ugyanis sok mindent a szabályzások következtében is ki kell írni. A táblák és piktogramok értelmezhetőségét felül fogjuk vizsgálni.
Ami az alkalmazottak viselkedését illeti, keressük a felelősöket. Legközelebb ha, hasonló helyzetbe kerül, tanácsolom, hogy írjon a panaszkönyvbe, hivatalosan ugyanis akkor lehet eljárni, és egy ilyen esetnek biztosan lett volna következménye.
Tisztelettel:

Értékesítési Csoport
Harkányi Gyógyfürdő Zrt.

Mylady 2009.02.26. 15:43:30

@Totter: @scubadiver: nehogymár ennyire komolyan vegyétek hagymát

mer' akkor dolgozni ki fog???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.26. 15:43:50

@Totter:

nem az enyem
es naes?
mi Tamassal itt Tomnak hivjak telleg bebasztunk
ez miert okoz neked frusztraciot
@scubadiver:

ha akarod irok angolul

de....../buuuuuuuuuuut/
abban meg tobb hiba lesz
problem?
@Harkanyfurdo : \


1 a lenyeg Tamasnak aggyatok 1 szaunajegyet
please

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.26. 15:50:58

@Mylady:

imadlak
es most megyek ebedeltetn
addig is veggye meg
please
thxi

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.26. 15:58:45

@Harkanyfurdo :

Köszönjük a választ - sajnos új dolgot nem tudtunk meg.

Azonban nyilvánvaló, hogy nem a jegykezelő biztonsági őr hibázott - ő nem tudhatta biztosan, hogy a kapott jegy pontosan hová jó
a pénztáros hölgy talán, ha az urak mindent kérnek a masszázs és kemoterápia belépőt is oda kellett volna adnia.

Én inkább áttekinthetőbb jegyeket javaslok:
Legyen ráírva 2cm betűvel (kisebbel angol, német, orosz, olasz nyelven)
-Szauna
-Gyógyfürdő
-Élménymedence
-Gőzfürdő
-Kardio centrum
-sportfoglalkozás
-patológia
stb.

Esetleg a hátoldalon a szezonális nyitvatartást, kicsi térképet rá lehet biggyeszteni.

Tipp:
- legyen színkód pl. sárga=szauna stb.
- ne jegy, hanem karperec (színes, a jegy mellé jön) legyen ami mágneskártyás.
Forgóajtó csak kártyára nyílik.
Úszómester ill. felügyelő személyzet kiszúrja, hogy kin nem a megfelelő karperec van így meg lehet spórolni pár ember unalmas munkáját.
- információs pult de jobb lenne 5 nyelvű tájékoztató kioszk

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.26. 16:01:08

Ha valami meg nem működik (vagy tudnak róla, hogy nem fog 1 órán belül) akkor szóljanak le telefonon / írják ki hirdetőn, vagy a számítógép jegyet se adjon ki.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.02.26. 17:15:27

Gyerekek most már senki ne írjon a panaszkönyvbe a gyógyfürdőben, mert már itt is ajánlják. EZ NAGYON GYANÚS!!!!

ÉS FONTOS!!!!!


!!!

Totter 2009.02.26. 17:27:39

@hagyma: Tuti hogy te nem basztál be Tommal barátom

Mr. O'Donaghue · http://watchdog.blog.hu 2009.02.26. 22:17:48

@Almatlan Jozsi: És ha Krisztina és Tamás lenne, akkor is felháborodnál, hogy Krisztina hangsúlyozza a Tamáshoz fűződő viszonyát (barát?). Gondolom nyilván nem. Ennyi erővel ezen meg én háboroghatnék, mert engem meg az nem érdekel. De nem háborgok, mert kulturált embernek születtem, és szüleim megtanítottak, hogy ha valami nem érdekel, akkor arra nem figyelek oda.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.02.26. 22:39:15

@Totter:
nem hiszem hogy baratk lennenk
valahol ugy erzem nem egyforma a neveltetesunk

Mylady 2009.02.26. 23:56:26

@hagyma: jaj, most olvaslak
nem tudtalak megvédeni, mert el voltam foglalva az agancsos posztban az ezredikezéssel

jelentem, sikerült! :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.02.27. 15:14:05

Üdv Mindenkinek
Beregeltem, mert régota olvasgatom a homart, de az ebben a témában szuletett posztok melyek a legjobban megröhögtettek.
Tán berakják az enyémet is egyszer

by horex

csillagszemu_juhasz 2009.03.01. 11:08:53

2700 forintert azt nem vartatok hogy felesegul is vegyenek-e? :D

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.03.02. 10:27:24

Még az jutott ezzel kapcsolatban eszembe, hogy 2 fő részére ez az egynapos sportolási létesítmény 2700Ft-ért nem valami drága. Annyira biztosan nem, hogy ezt a hisztit megérte volna.
süti beállítások módosítása