Tékozló Homár

Trükközött a lefoglalt repjeggyel az utazási iroda?

2009.03.12. 10:45 | ge | 320 komment

Pumpui tavaly ősszel talált a Fantasea Búvár Tour utazási irodára, amikor a legolcsóbb repjegyet kereste Thaiföldre. Megállapodtak, lefoglaltak, ő fizetett, az indulás napján pedig beindult a buli: az előre kifizetett retúr jegyek nem aznapra szóltak, majd a hazaindulás napján kiderült, hogy még csak nem is retúrok.

November 3-ig kifizettük a négy repülőjegyet (4x196.000 HUF), február 10. oda, március 4. visszaúttal. Innentől nem történt semmi egészen az indulás napjáig. Ekkor P.I. akitől a jegyeket vettük felhívott reggel, hogy elindultunk-e már a repülőtérre, mert ha igen akkor forduljunk vissza, mivel valami általa ismeretlen, misztikus hiba miatt a foglalásunkat áttette az Egyptair február 11-re.

Értetlenül álltam a dolog előtt, mert kezünkben volt az érvényes e-ticket, amin ott állt, hogy február 10. De annyira nem értünk a repülőjegy ügyintézéshez az volt, gyanús, hogy ha eladok egy repülőjegyet, akkor utána minek azt ellenőrizgetni, ha el van, adva ki van fizetve, azzal elvileg nem lehet semmi gond, hacsak nem törlik a járatot vagy ilyesmi. Felhívtam az Egyptair budapesti irodáját (akiket P.I. szerint „nagyon nehéz” elérni, nekem elsőre sikerült…) ahol megerősítették, hogy február 11-ére szól a jegyünk és március 4-én vissza. Annyiból megnyugtatott, hogy legalább holnap elmehetünk, de az Egyptair elhárított minden felelősséget, nem tudnak semmit a 10-i foglalásról ők csak 11-ét látják minden mást az utazási irodával kell intéznem.

P.I. azt állította, hogy az Egyptair valamiért „áttette” a foglalásunkat egy nappal későbbre, de nem tudja kideríteni miért. Megígérte, hogy az 1 napos csúszásért megfelelő kártérítést fogunk kapni, majd megbeszéljük, ha visszajöttünk. No, mindegy elküldött egy új jegyet, új kóddal, aminek ugyan elég érdekes volt a formátuma, de volt rajta kód meg minden.

Másnap már erősen bizakodva, hogy sikerül elhagynunk az országot kimentünk a repülőtérre ahol átadtam a check-in-nél a hölgynek az új furcsa formátumú jegyet. Ismét kiverhetett a hideg veríték, mert nem találták a rendszerben a kódot, de felmentünk az emeleti Egyptair irodába és ott a név alapján megtaláltak minket. Juhé, mégis rendben minden! Kint kitűnően éreztük magunkat, de ez nem tartozik ide, elérkezett a visszautazás napja.

Március 4. 00.55-kor indult a gépünk, ezért már 3-án 22h-ra kint voltunk a bangkoki repülőtéren. Mikor sorra kerültünk a check-in-nél ismét átadtam a jegyet. Kezdődött a szokásos műsor, gondoltam, sebaj, majd megtalálnak név alapján. Hát sok minden történt, de a nevünket nem találták meg… A mezei ügyintézőtől átkerültünk egy marcona kopasz arabhoz, a helyi Egyptair egyik vezetőjéhez, aki közölte NINCS érvényes jegyünk visszafele. Ráadásul úgy tűnt mintha minket hibáztatnának mintha fel akartunk volna osonni a gépre jegy nélkül. Vitatkozás, próbáltuk Magyarországot elérni internetes telefonnal, de itt akkor már este hat volt Bangkokban meg éjfél és a Fantasea-ban senki nem vette fel a telefont. Ekkor válaszút elé kerültünk vagy megvesszük a vissza jegyet fejenként 22.000 bahtért (kb. 150.000 HUF) vagy Bangkokban maradunk mivel már indult a repülő. Ennyi pénzt nem tudtunk hirtelen előteremteni, szóval a maradás mellett döntöttünk és holnap megpróbáljuk elintézni a dolgot.

Így is lett, de az időeltolódás miatt délután 4-ig nem tudunk a Fantasea-vel kapcsolatot teremteni (az utazási iroda 10-kor nyit). Délután 4-ig foglaltunk repülőjegyet március 6-ai visszaúttal (közben sikerült előteremteni otthonról elég pénzt) és meglátogattuk a bangkoki Egyptair irodát. Itt az ügyintéző hölgy megnézte a jegyünk történetét és azt mondta, hogy az első foglalásunk oda-vissza útra szólt, de az nem lett kifizetve, ezért törlésre került és csak ez a másik jegyünk van, ami viszont csak ide útra szólt, tehát ha megfeszülünk, sem tudunk visszamenni anélkül, hogy új jegyet vásárolnánk. Négy órakor még próbáltuk elérni a Fantasea-t sikertelenül, de mivel 16:30-ig meg kellett venni a jegyet ezért megvettük 4x18.000 bahtért (4x140.000 HUF). Ezzel a jeggyel már sikeresen hazatértünk.

Hétfő reggel hívtam P.I.-t, aki ezúttal elérhető volt, mi több maximálisan megrökönyödött és elborzadt a kálváriánktól. Biztosított, hogy ki fogják fizetni a visszautunkat csak, fáradjak be a számlával az irodájukba, ami időközben új helyre költözött. Tudni kell, hogy az „iroda” egy bérelt lakás a XI. kerületben a régi is meg az új is csak a kerület másik részén van. Egyeztettem az útitársammal, akinél a számla van és megbeszéltük, hogy szerdán 10-re bemegyünk az irodába. Mivel P.I. éppen telefonált, ezért a kollégája megígérte, hogy átadja neki, hogy szerdán 10-re megyünk az irodába.

Szerdán 10-kor ott voltunk az új cím előtt a kapucsengőn semmi jelzés, hogy hol lehet az iroda. Felhívom P.I.-t, aki sajnálattal közli, hogy megfeledkezett a 10 órai időpontról (a kollégája csak annyit mondott neki, hogy szerda azt nem, hogy 10 óra) de semmi gond, mondjam, meg hol dolgozok, és délután beugrik a számláért. Megadom, neki a címet bár igen szkeptikus vagyok. Most 19:00 van.

10 forintos kérdés: Vajon megpróbált-e P.I. beugrani a számláért?

20 forintos kérdés: fogunk-e valaha is akár 1 forintot is látni a pénzünkből?

Egyébként azóta kutakodtunk az interneten és kiderült nem mi vagyunk az elsők, akikkel eljátssza ezt, és elkezdett formálódni egy kis közösség, amelynek első útja a rendőrségre fog vezetni. Eddig 5 különböző károsultat (károsult csoportot) találtunk, talán ennyien már elegen leszünk, hogy meggyőzzük a bíróságot, nem ártatlan tévedések sorozatáról van szó! Egy dolog lenne a vissza jegy költsége és egy másik a kinti költségeink (hotel, repülőtér transfer, ennivaló stb.), valamint az egy napos késés és a két nap plusz szabi…

Pumpui 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 10:51:10

Na már én sem leszek 1. Mer' elolvasom! :(

"kiderült nem mi vagyunk az elsők, akikkel eljátssza ezt, és elkezdett formálódni egy kis közösség, amelynek első útja a rendőrségre fog vezetni"
Nagyon helyes...!

Amúgy tuti trükköztek, hiszen a légitársaság is megmiondta hogy volt másik jegy, retúr, csak nem fizették ki... de mivel gondolom az iroda megkapta a pénzt, az a légitársaság felé útban tűnt el...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.03.12. 10:53:37

Második?
Be is kellett lépnem, mégis első lettem, szuper.

Az volt már, hogy P.I. szarjon sünt?

P=Pocsay?
P=Palkovics?

Ez egyre rejtélyesebb...

És hajrá, vigyétek perre. Sufni-utazási iroda, ha többen vagytok, talán van esélyetek. Felháborító, hogy ilyen megtörténhet, még jó, hogy volt nálatok elég pénz.

hurkada 2009.03.12. 10:54:25

Szerintem simán rendőrségi feljenetés, csalás, károkozás egyéb. EltettED-E a számláidat? Ez mindig nagyon FONTOSCH.

Impega 2009.03.12. 10:58:08

Ejjj, de szep kis tortenet!

elwood 2009.03.12. 10:58:24

korai még a poszter cseszegetni, de nem értem ha valakinek 4x196 ezer forintja van röpködni akkor mi a retekért egy irodanélküli gagyitoursnál akarja megvenni a jegyet.

a legolcsóbb sosem az

cepulacalului 2009.03.12. 10:59:22

Csak azt nem ertem, hogy a posztolok minek olvasnak homart, ha nem tanulnak belole?! En mar annyi homart olvastam, hogy velem soha semmi nem tortenik :-/

É2I 2009.03.12. 11:00:07

Azt a lehúzós sufni céget. Ezért meggondolandó, jó-é a legolcsóbb.
(Sajnos szokszor a "nagy" cégek is ilyenek.)

2009.03.12. 11:01:39

Hmmm Érdekes. Én évek óta vásárolom mind a saját mind az ismerősök számára a repjegyeket a fantasea-tól. Eddig csak egy gond volt velük kb 3 éve mert véletlenül ki lett tépve egy lappal több a jegyből amiből kifolyólag futkosás volt a reptéren, de ettől eltekintve nekem cska pozitív tapasztalaotm van velük kapcsolatban.

maincoon © 2009.03.12. 11:02:12

@elwood: ugyanez a véleményem :)

mindenesetre kedves Pumpui mindent fénymásoljál/szkenneljél, semmit ki ne adj a kezedből úgy, hogy nem hivatalosan aláírva veszi át. és ez a rendőrségre is vonatkozik.

É2I 2009.03.12. 11:03:30

@elwood:
Mondjuk ez bennem is felvetődött. Mennyit spórolhattak? Nem tudom, azért kérdezem.
Gondolom az utánnajárás még akkor se éri meg, ha a pénzt végül is megkapják.

bogec 2009.03.12. 11:04:06

Ez a P.I. ilyen politikus típus.

Pittykapitany 2009.03.12. 11:13:01

10 forintos kerdes: nem gyanus-e egy ertelmes embernek hogy egy "utazasi iroda" egy berelt lakas a Xi. keruletben?

20 forintos kerdes: akinek van penze 4 x 190.000 + 4 x 140.000 repulojegyre leszurkolni azt tudom-e sajnalni?

bagolybagoly 2009.03.12. 11:17:50

Maximálisan az iroda felelősége, ha törölnek, ha átrakják, neki kell értesítenie az utast a fejleményekről. szinte biztos vagyok benne, hogy az utas legalább az újonnan megvett jegyek árát visszakapja, ha kitartó. Hajrá!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.12. 11:19:50

P.I. megfogni kivinni thaiföldre sünöket dugni a seggébe, és eldani egy helyi kúrodába "seggbedugható férfi mazochista buziknak" felkiáltással.

frocli 2009.03.12. 11:23:49

Lehet, azonos a posztolóval, de van még panasz:
www.startutazas.hu/fx_site/utazas/fx_action/vkonyv/index.html

Magam úgy értelmeztem, hogy nem utazási irodáról van szó, hanem repülőjegy-értékesítőről, úgyhogy nem kell megfelelni azoknak a kritériumoknak, amik egy utazási irodával szemben támaszthatók.

The Good Boy 2009.03.12. 11:25:41

@kowee: bérkommentelő a fantáziás irodától?

Posztolót lehet már szidni,vagy várjak még vagy 20-30 kommentet?

ferrite 2009.03.12. 11:27:01

Már az iroda neve is gyanús, bár van benne fantázia:)

ámbátor 2009.03.12. 11:27:44

Egyébként azóta kutakodtunk az interneten és kiderült nem mi vagyunk az elsők, akikkel eljátssza ezt.

Ez az info az utazás elött még biztos nem volt fent a neten, pedig alaposan utánanéztél, hova talicskázod a lóvét.

Ofélia . 2009.03.12. 11:31:51

@Pittykapitany: Aki ennyi pént otthagy egy lakásban az nem normális vagy a lakást foglalózta le:))))

20 évvel ezelőtt sem sufniban,astória sörözőben vagy a sarki talponállóben foglaltunk utat(már a normálisabbja)

Ezen csak röhögni tudok alap magyar mentalitás ÓÓÓÓCCCÓÓÓÓ kell!!!, hogy legyen oszt milla fölött jön a szopás

Amúgy a post olvasása közben könnyeztem is (a röhögéstöl)

ferrite 2009.03.12. 11:34:06

A forint ennyit gyengült egy nap alatt? Vagy a bahtért erősödött?:)

4X22000=150000
4x18000=140000

Glock360 2009.03.12. 11:36:31

Mióta olcsó egy repjegy 196000 HUF-ért? Vagy én repültem régen?

Mr.paksimogyoró 2009.03.12. 11:37:02

Szemét volt a cég, de már ne haragudj, miért nem kutakodtál a neten azelőtt, hogy ennyi pénzt kifizettél volna?? Fél óra csak, és nincs szopás :)

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2009.03.12. 11:37:09

Thaiföldre akarok menni, találok olcsó jegyet, megbeszélés, megyünk az "irodába". Belvárosi lakást meglátom. Balra el, és viszontlátás.

Persze, nem a postoló a hibás, félreértés ne essék.

Kedves P.I. legyen szives egy 200 kilós sünleányt szarni.

Pumpui sok sikert a bírósághoz!!!!

milyen_Péter? 2009.03.12. 11:40:46

@The Good Boy: Addigra totál beáll az egész. Most szidd gyorsan, amíg olvassák.

On: sünt a P.I.-nek. Reméljük beugrik a papírokért, elviszi az eredetiket, amikről a posztoló a homár intelmei ellenére sem csinál fénymásolatot és felszívódik abból a kerületből is. Negatív vagyok-e?

szemig jimmy 2009.03.12. 11:48:25

ez a panellakásos cég gyanús nekem.
bkv tenderekben nem utazik? szlogenek, stb...:)
apropó, wizzairral semmi? vagy még szezon előtt vagyunk?

zsukimuki 2009.03.12. 11:50:01

Pumpui drága, hallottad már azt a nagy bölcsességet hogy olcsó húsnak híg a leve!??!

szemig jimmy 2009.03.12. 11:52:10

azon gondolkodom mennyivel nehezebb lett volna egyből az Egyptair-t felhívni hogy jegy kell.

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.03.12. 11:52:11

@zsukimuki: Ez nem igaz, olcsó húsnak kevés a húsa és már leve sincs...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 11:57:45

@Pittykapitany: Ezek OK, hogy én sem tudom sajnálni azért a pár 100 ezerért, de függetlenül a postoló és a cég irodájának mibenlététől, nem elfogadtahó az hogy egy cég lenyúlja az ember repjegyének a felét (azaz az árát) és még a user fizessen utána hogy ne ragadjon tááájföldön.

Sün, sün, sün.

zsukimuki 2009.03.12. 11:59:37

@Ingyen Online Stratégia játék magyarul: ...hát jó, asszem te nyertél

akkor sem értem hogy miért kell egy ijjen irodában repjegyet foglalni,miért nem a légitársaságnál próbálkozott?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.12. 12:03:45

Thaiföldi utamat a Fantasea-val akciós zanzibári utazásra cserélném a zéróvivával!

Pittykapitany 2009.03.12. 12:04:31

@ColT: abszolut egyetertunk nem is azt irtam hogy ez igy van rendjen. De azert a posztolo eleg alaposan maganak is koszonheti hogy ilyen helyzetbe kerult erre kivantam celozni.
Tudnam ajanlani Thaifold helyett egy jo kis szaunat Harkanyban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 12:13:09

@Pittykapitany: Hajjaj, nekem az még messze sem lenne (Harkány).

VilMarci 2009.03.12. 12:19:21

1. P.I-nek természetesen jár a sün.
2. Most megnéztem, az EgyptAir honlapján 150ezer Ft a Bp-Bangkok jegy adókkal együütt (retúr :).

Pittykapitany 2009.03.12. 12:21:14

@ColT: Akkor udv. Tamasnak ha arra jarsz. :)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.12. 12:27:54

@VilMarci: Tedd hozzá: most ennyi, és arra a dátumra, amit beütöttél a keresőbe. Fél évvel ezelőtt nem biztos, hogy ennyi volt és valószínűleg két hét múlva sem ennyi lesz. Más dátummal pedig nagyon könnyen előfordulhat, hogy fele ennyiért vagy kétszer ennyiért dobja ki a kereső.

Ezzel nem a sufni-céget akarom védeni, de a repjegyek már csakilyenek.

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 12:29:35

@GhostBusters: ez jóóóó:)

"Ezt csinálom, amikor dolgozom: repülőjegy"

Csak nem ő gyártja helyben?

VilMarci 2009.03.12. 12:31:33

@Nelson Mandula: Jogos. Egy találomra beütött dátum volt, és az economy, tehát valószínűleg a legolcsóbb ár.

jokkmokk 2009.03.12. 12:32:14


kedves postíró!

- hogy sikerült egy ilyen megbízható kis irodát találni? akcijós vokt?

- hogy sikerült megbízni egy ilyen cégben és 600.000Ft-ot kifizetni?

Bugreport 2009.03.12. 12:32:56

No azért azt hiszem és kedves panaszost meg ne sértsem, hogy a vagyonossággal egyenes arányban van az idiotizmus. Most komolyan.... Van olyan ember itt köztetek, aki százezreket (milliókat) költ nyaralásra, és egy lepukkant albérleti lakáshoz érkezik súlyos összegeket perkálni érte? Semmi csillivilli menő helyen lévő agyon designolt üzlet.

2009.03.12. 12:40:26

@Texaszi Láncfűrészes:

Tévedés. Egyszerűen sokat utazok és én előre jelzem feléjük mindig a járatszámokat amikre kell, ők meg kiállítják a papírjegyet. Bocs.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 12:41:53

@☺ágica: Színes nyomtató :)

@Acsi: Ezzel nem lenne gáz hogy lakásban távmunkában értékesít valaki repjegyet, csak errefelé (Magyarország) ez nem igazán a korrektség jele.

frocli 2009.03.12. 12:51:27

Mostmár, hogy úgy látom, lehet a posztolót csesztetni:
Így mulat egy magyar úr.
A dzsentrik annak idején földbirtokokat kártyáztak el, nagycímletű bankóval gyújtottak rá szivarra, most meg többszörösen fizetik ki a repjegy-árat.

kriszur 2009.03.12. 13:18:35

Elég sok okádék, irigy ember tobzódik errefelé, akik lelki és szexuális kielégülést lelnek az által, hogy höröghetnek egy olyan balszerencséjén, aki valószínűleg sikeresebb náluk.
Nem látok abban kivetnivalót, ha valaki a megkeresett pénzét egzotikus nyaralásra költi, életmód, kulturáltság és értékrend kérdése, ki mire osztja be a rendelkezésére álló keretet.
Az utazási iroda kiválasztása lehet szerencsétlen, de úgy tűnik, itt olyan tisztességes emberekről van szó, akik saját értékrendjükből indulnak ki.

zsukimuki 2009.03.12. 13:23:34

@kriszur: szerintem nem irígység az ha úgy gondolom hogy butaság volt egy no-name irodától jegyet rendelni! És a többiekből sem az irígység beszél, csak kifejtik a véleményüket...mert tudod ez egy olyan fórum ahol ezt lehet csinálni...

szemig jimmy 2009.03.12. 13:24:03

@kriszur: alló f..szal jelentem hogy az idiotizmus néha túlnő a sikerességen.
Balszerencse az, ha a pokerban ászpárra vesztesz kettes drill ellen.
De ez speciel ökör döntés volt.
Ilyen nevű irodáról én itt hallottam először, pedig három éve utazási irodával nyaralok és mindig jól körülnézek.
De védjed csak a posztert, kell az ilyen is...

staropramen 2009.03.12. 13:24:47

Sztrovacsekek!
megbízható forrásból megtudtam, hogy a Fantasia búvárklub leánykori neve Exit utazási iroda.Ezen a néven a nyári programokat értékesítik.Egyébként a mentősök hazajöttek már?

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 13:27:29

@kriszur:

"Elég sok okádék, irigy ember tobzódik errefelé"
ez szerintem nem így van

"Nem látok abban kivetnivalót..."
én sem, csupán abban, hogy miért csak UTÓLAG nézett utána a dolgoknak.

Mivel nem vet fel a pénz, ezért min. 3x megnézem, mire is költöm. És az első, hogy utánanézek a neten, és nem a hivatalos (ez esetben a Fantasea) honlapon.

Pittykapitany 2009.03.12. 13:32:06

@kriszur: "Elég sok okádék, irigy ember tobzódik errefelé, akik lelki és szexuális kielégülést lelnek..."

Ennyit a sajat ertekrendedrol...

staropramen 2009.03.12. 13:33:17

@kriszur
Sztrovacsek téged honnan a búbánatból szalasztottak ezzel az útszéli modorral? Tippeljek?

kriszur 2009.03.12. 13:34:56

@zsukimuki: Jeleztem, hogy szerintem is szerencsétlen volt olyan iroda kiválasztása, amelyről nem volt referenciájuk az érintetteknek. Annak ellenére, hogy itt nem utazást, hanem repülőjegyeket vettek. A repülőjegy vásárlása sokkal kevésbé tűnik kockázatosnak, mint egy komplett utazási szolgáltatás vásárlása.
Azonban véleményem fenntartom az irigykedő, ilyen úton kielégülést nyerő "jóbunkómagyardögöljönmegaszomszédtehene" vesztesekről.

É2I 2009.03.12. 13:36:13

Csak úgy elmerengve:

Miért van az, hogy a közösséget szinte mindig tíz alatti hozzászólású nickkek akarják a falhoz állítani?
Nincs erre egy bölcsész, aki kielemezné ezt is?

takacs 2009.03.12. 13:37:48

Felhívtam az Egyptair budapesti irodáját.....ahol megerősítették, hogy február 11-ére szól a jegyünk és március 4-én vissza.

akkor az egyiptair is becsapott? mer ha aszongyák hogy vissza is van jegyetek,akkor mé nincs bkk-ban?

szemig jimmy 2009.03.12. 13:43:02

@kriszur:
"jóbunkómagyardögöljönmegaszomszédtehene"
ezt meg miből vettel le?
amúgy szaunázni szoktál-e?
ami még jó a posztertől:
"azóta kutakodtunk az interneten.."
na ez kulcsmondat. mér' nem előtte?
ui: ez kriszur-tól
"A repülőjegy vásárlása sokkal kevésbé tűnik kockázatosnak"
he???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 13:45:11

@kriszur: Másrészt, ha repjegyet akarsz venni arra elég sok más lehetőség is kínálkozik...

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 13:45:18

@É2I: éppen erre járt és úgy gondolta nevelget egy kicsit. Aztán majd odébb áll. De az is lehet, hogy tősgyökeres, csak mindig nevet változtat:)De nem vagyok bőcsész, úgyhogy nem tudom biztosan...

Ajjaj, vajon én elértem-e már a tizet?

szemig jimmy 2009.03.12. 13:47:42

@☺ágica: nem tudom, de engem falhoz állíthatsz :)

kriszur 2009.03.12. 13:51:36

@É2I: Mert ismerős a helyzet. Én nem vettem magamnak feleslegesen új autót, nem mentem le minden a nagy magyar búfelejtő kocsmába, nem vettem 130.000 ezerért olyan mobilt, aminek a szolgáltatásait nem tudtam volna használni stb., viszont amikor volt pénzem, akkor utazgattam, hasonló módon saját szervezésünkben. Szerencsémre én nem jártam rosszul eddig még. Ismerős "ez a rohadt megteheti, én meg miért nem..." irigykedő hozzáállás. Most legalább nyertek egy kis kielégülést azzal, hogy kajánul elélvezhettek olyan emberek balszerencséjén, akik előteremtették egy egzotikus utazásra a pénzt. Nem hozzászólásszámtól függő a vélemény értéke vagy igazságtartalma.

zsukimuki 2009.03.12. 13:52:18

@kriszur: kicsi csillag, elbeszélünk egymás mellett, senki sem irígységből mondja azt amit gondol, nekem nem lesz attól jobb hogy ez a szerencsétlen nem kapja vissza a pénzét...a te véleményed is hasonló ahogy a kommenteded olvasom

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 13:55:21

miért kell mindenről a szexre asszociálni???


de ha már itt tartunk, én homárolvasás közben még nem "mentem el"

vagy csak nem vettem észre?

kadaj01 2009.03.12. 13:55:35

Nagyon szép, és tanulságos történet az eddigi legnagyobb válság közepén egy ilyen szinten hülye olvasó panaszát olvasni, aki csak repülőjegyre elbasz fel millát, aztán blogon sír. Überbrutál.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 13:56:05

@☺ágica: Akkor a mosóporos után állíthatsz engem is :P

@kriszur: Te, én sem vettem fel hiteleket, az autóm 17 éves, és öreg a telefonom is.
Viszont ettől függetlenül nincs túl sok pénzem, főleg nem utazgatni.
Most akkor sikertelen vagyok?

Amúgy a postoló remélem visszakapja a pénzét, mert az ilyen hozzáállású cégek senkinek sem jók. Csak valahogy a problémát nem tudom magaménak érezni, érted, hogy x 100 ezer Ft -ból bazzeg átbasztak a repjeggyel.

szemig jimmy 2009.03.12. 13:56:19

@zsukimuki: ha ebből sem érti akkor nem akarja...
@☺ágica: de előtte képeket kérek! maincoon segít ha kell :)

Pittykapitany 2009.03.12. 13:56:21

@kriszur: Itt akkor szovegertesi es / vagy agykapacitasi problemak lesznek.
Szerintem senki nem irta hogy minek mentek ezek a burzsuj k.csogok Thaifoldre. Azon van a tobbseg fennakadva hogy ha leszurkolok 4 X 196.000 penzt akkor aggalyosnak tartom hogy ezt agy XI. keruleti panelban kell megtennem. Tovabba ho torokraszopatas utan tudtak keresgelni akkor elotteis lehetett volna. ha mar occo lehetoseget kerestek.
Pont leszarom ki hol nyaral es mennyiert. Tedd Te is ezt baratom. ;)

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 13:57:05

@kriszur: szerencsés ember vagy. Hidd el, őszintén örülök, hogy még nem jártál pórul.
Az itt kommentelők többsége pedig csak elmondja a véleményét, ebben az esetben azt, hogy kicsit jobban utána kellett volna nézni pár dolognak. Tény, hogy a stílusba néha bele lehetne kötni, de ez van, nem vagyunk egyformák.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 13:57:07

@mamapicilánya/mpl: Hm, mert miért ne? :)
Amúgy is csak asszociálok, hűséges típus vagyok.

kriszur 2009.03.12. 13:57:12

@A mosóporos: Szoktam szaunázni, ugyanis ha nekem nincs is sajátom, szüleimnek van -amikor nem volt még saját, akkor is rendszeresen jártunk-, utáljátok őket is.:)
A hozzáállásról csak annyit, hogy megértés helyett jobbára azt láttam, hogy hörögve röhögnek azokon a "tehetősebbnek" tűnő embereken, akik balszerencsésen jártak. Annyira okosak olyan emberek, akik még soha nem szerveztek le maguknak egyetlen egy komolyabb utazást se.

maincoon © 2009.03.12. 13:58:43

@kriszur: "A repülőjegy vásárlása sokkal kevésbé tűnik kockázatosnak, mint egy komplett utazási szolgáltatás vásárlása."

annyiból igazad van, hogy ha eleve ki sem jutsz, akkor nem fog a csillagos ég alatt vagy építkezés mellett éjszakázni. kevesebb meglepetés érhet, ja

Secnir 2009.03.12. 13:59:12

@zsukimuki:
"Pumpui drága, hallottad már azt a nagy bölcsességet hogy olcsó húsnak híg a leve!??!"

rosszul tudod a mondást:
tescos húsnak zöld a leve.

amúgy én Péli Istvánra tippelnék...

más:
"de az Egyptair elhárított minden felelősséget, nem tudnak semmit a 10-i foglalásról ők csak 11-ét látják"
na itt kezdtem volna el verni az asztalt, mert nem az utazási iroda visz ki, és nem P.I., hanem a repülőgép, az meg az egyptair-é....

zsukimuki 2009.03.12. 14:01:00

@kriszur: én a te esetedben az irígy szót lecserélném a rosszindulatúra, és pont te vagy a dögöljönmegaszomszédtehene is hozzáállású, a különbség annyi hogy te nem a posztolót fikázod hanem azokat akik kifejtik a véleményüket! és szívből örülök hogy te ennyire okos és körültekintő vagy hogy soha senki nem vert még át!

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 14:01:27

@ColT: lehet veled kezdem, te közelebb vagy:)

Impega 2009.03.12. 14:02:06

Ma Ludas Matyi napom van. Nincs kedvem a posztolot kritizalni. Az hogy o hogy vesz jegyet es mennyiert az az O dolga. Azert ez migiscsak szemet dolog, hogy advan van egy iroda, be vannak jelentve, torvenyileg mukodhetnek, (remelem az adokat fizteik) es ilyen szarragoan jarnak el. Tok mindegy hogy panelban van luxusirodaban vannak. Aki nem kepes a munkajat elvegezni az huzzon a picsaba. Megerdemli hogy a neve kikeruljon a szegyenfalra.

szemig jimmy 2009.03.12. 14:02:57

@kriszur: honnan tudod hogy itt ki mennyire pénzes? azért mert valaki nem úgy indít mint a falusi diszkóban a parasztgyerek ("apám idetta a merdzsót, viszkizzünk már a prolik között egyet...")
???
Azt megértem hogy rosszul esett neki hogy átbaszták. De ez kb olyan mint a lengyelpiaci plazmatv. Megveszed oszt lesel hogy besz@ptad, mert nem műkxik. Naiv volt, megtanulta. De emiatt nem fogom sajnálni, mindegy hogy 100ft vagy 1millió.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.03.12. 14:05:19

@☺ágica: :D

@Impega: Pontosan, mind a két fél sáros, de az egyik csak naiv volt, a másik szemét. Azért ez külömbség.

szcsongor 2009.03.12. 14:06:15

@kriszur:
"Nem hozzászólásszámtól függő a vélemény értéke vagy igazságtartalma."

Na ezzel teljesen egyetertek. (szinten nem sok hozzaszolassal a hatam mogott)
Azt veszem eszre en is, hogy egyesek azt hiszik, attol hogy 64783 kommentet gepeltek mar be eletukben kulonbozo forumokra, maris valamifele belso kor tagjai lettek, akiknek nem lehet csak ugy beszolni, vagy adott esetben csak megkerdojelezni a velemenyet, hozzaallasat...

zsukimuki 2009.03.12. 14:06:17

@A mosóporos: szerinted miért próbáljuk meggyőzni ezt a birkát? úgyis belénk fog kötni, mert ő nyilván ettől érzi jobban magát...inkább menjünk együnk egy szusit...jó forrót :-D

zsukimuki 2009.03.12. 14:06:17

@A mosóporos: szerinted miért próbáljuk meggyőzni ezt a birkát? úgyis belénk fog kötni, mert ő nyilván ettől érzi jobban magát...inkább menjünk együnk egy szusit...jó forrót :-D

maincoon © 2009.03.12. 14:06:45

én felajánlottam volna az odaútra szóló jegyemet a sztojka családnak. nem baj, hogy nem retúr... és az se ha nem thaiföldre szól...

elwood 2009.03.12. 14:07:17

@É2I: "Miért van az, hogy a közösséget szinte mindig tíz alatti hozzászólású nickkek akarják a falhoz állítani?"

A régi mondás új olvasatban: ... az ilyet elsőként fogják falhoz állítani a tíz alatti hozzászólású nickek

Tojglius 2009.03.12. 14:07:42

checkmytrip.com az internet csodája...

kriszur 2009.03.12. 14:09:03

@zsukimuki: Nem azokat csesztetem, akik kifejtik a véleményüket, hanem azokat a vigyorogva hörgőket, akik kaján kárörömet éreznek a történtek miatt. Biztos jobban feláll nekik, ha bebeszélik maguknak, hogy mekkora idióták önmagukhoz képest azok az ostoba középosztálybeli figurák, akiknek van pénzük kifizetni pár százezret
nyaralásra.
Én azt mondtam, hogy utazás során nem vertek még át, ehhez kell jó adag szerencse is. Nem lehet minden kockázatot kiküszöbölni.

zsukimuki 2009.03.12. 14:11:26

"De annyira nem értünk a repülőjegy ügyintézéshez az volt, gyanús, hogy ha eladok egy repülőjegyet, akkor utána minek azt ellenőrizgetni, ha el van, adva ki van fizetve, azzal elvileg nem lehet semmi gond"
itt a kulcsszó az elvileg! én azért mindig megnézem hogy mi van arra a jegyre írva, akár e-ticket, akár a rendes nyomtatott jegy, ezek szerint nem vagyok sikeres?

staropramen 2009.03.12. 14:12:08

@kriszur
sztrovacsek ki a fene kérdezte, hogy milyen beosztó mintapolgár vagy, hova jársz, hova nem és mennyiért nemveszel milyen mobilt? Ezt meséld az iwiwen,és ha az összes eszed itt szétosztod nem fogsz hazatalálni.Csak kóvályogsz majd mint Iszimbajeva ellés elött.

frocli 2009.03.12. 14:12:10

Bravó kriszur!

Most jól megmondtad a rosszindulatú okádék irigyeknek!


De kik is voltak azok...???

Hm, ilyet nem igazán láttam...

Tojglius 2009.03.12. 14:12:17

Amúgymeg PI:

Péli István (an: Szabó Erzsébet) vezetõ tisztségviselõ ügyvezetõ 2315 Szigethalom Ifjúság u. 37/E.
A képviselet módja: önálló.
A jogviszony kezdete: 2008.10.17.

lehet küldeni a bepipázott niggereket hegesztőpisztollyal és lángvágóval...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.12. 14:12:46

@Secnir:
Na de ha az irodánál vette a jegyet, akkor ott is kell reklamálnia, ez tiszta sor. Mit tehet a légitársaság arról, hogy az iroda nem fizette ki (nem vette meg) a repülőjegyet?

Az már érdekesebb kérdés, hogy az Egyptair előzetes telefonos érdeklődésre megerősítette a visszafelé szóló jegy meglétét, visszainduláskor viszont ezek a jegyek rejtélyesen eltüntek a rendszerből...

Impega 2009.03.12. 14:13:29

@maincoon ♀: :) Vigyazat mert nagy a csalad!

zsukimuki 2009.03.12. 14:13:33

@kriszur: első kérdésem: hány hörögve kárörvendő kommentet olvastál?
második: miért vagy ennyire a merevedésre fixálva? gondjaid vannak? akarsz róla beszélni?

sezlonyrugo 2009.03.12. 14:13:34

lobelt ledfold ellopta a lovainkat pedig nem is lomán

amugy is a lepülő macelás, bkv-val kell menni

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.03.12. 14:14:32

Aham, a postolonak igaza van csak kisse puhapocs.
Egyszeru. Munkahelyen kivenni 1 nap "betegszabit", ugyintezesre alkalmas (hatarozott fellepesu) csaladtaggal irany az iroda. Bejelentkezni mas neven mit uj ugyfel, sok penzt igerve (pl ujgazdag vallalkozo aki viszi a 3 baratjat meg mindegyiknek meg fejenkent ket luxuscsajt) idopontot megbeszelni, megjelenni rokonnal es kerdore vonni, felajanlva az azonnali kamatos kifizetest, vagy pedig egesz nap ott ulni es a munkat megakadalyozni, uj ugyfeleket elriasztani, pluszban rendorsegi feljelentest tenni csalas miatt.
Fizetni fog. Perceken belul.
Ha egyedul nem megy, nemi szazelekert segitek, emilem a profilomban.

kriszur 2009.03.12. 14:16:13

@A mosóporos: Abba az okoskodó típusba tartozol, aki nagyon okos más kára után, ha viszont őt "basszák át", akkor összeomlik a világ.
Az értékrend, a dolgokhoz való hozzáállás alapvetően a szülőktől és a közvetlen környezetben "elsajátított" kulturális magatartásmintákból áll össze, sejtem, hogy honnan jöttél.
Menj "szusizni" a másik főokossal. De közben vegyél kaparós sorsjegyet, hátha nyersz, így összejön egy egzotikus utazásra való. De jól szervezd meg, csak nehogy pórul járj! Ha igen, be ne írd, mert összeomlik önértékelésed, ha kiderül, hogy nem te vagy a világon a legokosabb!:)

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 14:17:46

@A mosóporos: háát, képek otthon vannak, az pedig most egy kicsit messze van:( De a bányába még nem küldött le senki;)

frocli 2009.03.12. 14:18:15

@Nelson Mandula:

Nyilvánvalóan az Egyptair számát PI adta meg Pumpuinak és a hívás az ő másik telefonjára érkezett.

elwood 2009.03.12. 14:18:19

@Mao elvtárs: "Munkahelyen kivenni 1 nap "betegszabit", ugyintezesre alkalmas (hatarozott fellepesu) csaladtaggal irany az iroda."

jó van ám, 20 ingyenélőt tartok el az adómból, még az ügyintézést is az én tb.-mből kell bonyolítani ?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.03.12. 14:19:29

Mi is a fantaseaval foglaltattuk a repjegyet bkkba, igaz, három éve, akkor még az irodájuk az örökmécsesnél volt az V.kerben. nem volt semmi gond, ráadásul mi a megbízható Egyptar helyett az ukránokkal repültünk. ÍGY se volt gond, bár minden leellenőriztünk előtte, alatta és utána. darabonként nem telt bele 1(egy) percbe se. A jövőben ezt javaslom neked is pumpuj. (Ami dagi thaiul) :)

Chalabre (törölt) 2009.03.12. 14:20:50


Ezt nevezik tanulópénznek. Nem egy újfajta átverési módról van szó. Annyi ilyen sztorit hallattunk már és mégis újra és újra beveszik az emberek, nem veszik észre az árulkodó jeleket, pedig mondhatni kiszúrja a szemüket, de nem kapcsol a riasztórendszerük.

Nem csak nézni kellene, hanem látni is!

Nehéz az ostobával együttérezni.

Tojglius 2009.03.12. 14:21:07

@efes:
2008októberben került PI a képbe...

maincoon © 2009.03.12. 14:21:17

@Impega: nem félek. én csak jót akartam nekik és nekünk is. amúgy is csak az illegális bodzagyűjtést sérelmezhetem mindaddig, amíg a bíróság más ítéletet nem hoz.

és most mi fog történni? miután falhozállítottuk Péli urat, Pumpuit és kriszurt a 6217-ik komment után tájékoztatnak hogy a személyiségi jogok védelmében törölték a posztot. ennyi. a felelőtlen irodák pedig ott folytatják, ahol abbahagyták. hisz ebben van a pénz.

kriszur 2009.03.12. 14:21:38

@zsukimuki: Nem vagyok rá fixálva, de nem is tiltott kifejezés. Amúgy normális embereknél a merevedés, a szexualitás és az örömérzet bizonyos esetekben összefonódik. Tehát bátorkodtam kapcsolatot találni a káröröm okozta élvezet, illetve a nemiélet okozta élvezet közt. Sértette a katolikus nevelésed?

Holdacska 2009.03.12. 14:22:58

NEM CSAK RENDŐRSÉGI FELJELENTÉST KELL TENNI, DE AZONNAL!, HANEM SZÉPEN BEBALLAGNI A MAGYAR KERESKEDELMI ÉS ENGEDÉLYEZÉSI HIVATALHOZ, AMI A MARGIT KÖRÚTON VAN, A MAMUT MELLETT, OTT IS SZÉPEN FELJELENTENI, SŐT A FOGYASZTÓVÉDELMI FŐFELÜGYELETHEZ IS SÜRGŐSEN ÉS A KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATHOZ IS SÜRGŐSEN ELMENNNI!
Nyomtasd ki szépen a levelezéseket, vidd magaddal, minden számlát, foglalást, levelet és SOS tedd meg a feljelentést minden létező helyen!
Legyen már vége a sok rablónak!

kriszur 2009.03.12. 14:24:55

@staropramen: Csúsztatsz, panelproli?:)
Én azt mondom, mindenki azt ossza be, amit keres, úgy, ahogy neki tetszik. Hányingerem a flaszterprolik irigykedésétől és okoskodásától.

Gumidomino 2009.03.12. 14:27:04

száz fölötti kommentszám és majdnem releváns? hogy a fenébe történhet ez meg itt? :P
mázli, hogy jöttek a "tíz alatti hozzászólású nickek", hogy kiosszák a "közösséget", különben mivel lehetne szétoffolni ezt a posztot is? :D

"nem találták a rendszerben a kódot, de felmentünk az emeleti Egyptair irodába és ott a név alapján megtaláltak minket"
ezek alapján szerintem az Egyptairnél is lehet vastagon sün a palacsintában azért.

zsukimuki 2009.03.12. 14:28:31

@kriszur: te beteg vagy! kezeltesd magad!

Chalabre (törölt) 2009.03.12. 14:28:59


Annyi bajt, problémát hoz maga az élet, miért kell még magunknak is begyűjteni mellé szépen?

Remélem a megalázó leiskoláztatás ellen tett lépéseket már határozottabban, felelősebb módon fogja a posztíró megtenni.

Tényleg sok sikert hozzá!

Secnir 2009.03.12. 14:29:14

@Tojglius:
hát, az a környék hogyan is fogalmazzzakk...
...bepipázott (és pipázatlan) nigger van ott elég, a környéket ismerve (szigorúan csak autóval haladok ott el, és csak nappal és csak át, nem állok meg és nem lassítok) inkább fehér emberekkel kéne mennie, ajánlott gépjármú: tank vagy önjáró lángszóró vérmagyargárdás sofőrrel.

vagodeszka 2009.03.12. 14:30:23

Sose fogom megérteni, hogy mi értelme van egy 3. cégen keresztül lefoglalni a repülőjegyeket. Még hosszú utak esetén is én magam intézem, nem egy bonyolult mutatvány.

gyugyooo 2009.03.12. 14:31:58

Sziasztok!

Engem is becsapott az a lukacsosfeju. 80.000 forintom banta. A pertarsasaba en is beszallok. Jelezzetek vissza mikor indul...

varga.biodizel@gmail.com

Ofélia . 2009.03.12. 14:32:05

@Nelson Mandula: Vezírem már megint kinthagytál a thai lányok országában!!!

Nem megmondtam, hogy a ferrári vásárlásásod a jutalékának a fele az enyém??

Az OK., hogy a mávos platinakártyárol ezt ki tudom fizetni de ez a szar nem ad kp-t.

Ugyhogy légyszi átutalni a bankomba(szesell szigetek) a jogos jattomat mert a bérgyilok elfogadja az utólagos fizetést(valahonnan ismer) de a lányokkal gondjaim vannak

@kriszur: ÓÓ megjött a kőgazdag minimálbérre bejelentett vállalkozó aki megneveli szegény homárosokat, hogy alanyi jogon jár mindenkinek a thai lányok szolgáltatása.

Na most ehhez csak csalni, lopni, hazudni, másokkal kibaszni, embertelennek lenni, védelmi pénzt szedni lányokat futtatni, KELLL!!!!.

Ja vagy még van egy megoldás valamihaz érteni és inteligensnek lenni DE ENNEK AZ ELLENTÉTE JÖN LE A KEDVES HOZZÁSZÓLLÁSODBOL:((((((

Naucica 2009.03.12. 14:32:26

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatokkal gazdagottál. Gondolom nem boldogít, hogy nem ti vagytok P.I. első és utolsó "áldozatai". Nem véletlenül kellett új helyre költözniük... Én a helyedben nem várnék P.I. úrra. Egyenesen mennék a rendőrségre, egy jó kis feljelentéssel. Sajnos Ő már nagyon sok mindent megúszott, drukkolok nektek, hogy most ne ez legyen. Végezetül egy ide illő közmondás: "Nem vagyok olyan gazdag, hogy a legolcsóbbat vegyem".
Sok sikert!!!

báró Csekonics 2009.03.12. 14:34:13

vagodeszka - én sem értem... Vagy legalább miért nem egy megbízható, jónevű (van még ilyen egyáltalán?) utazási iroda, miért egy ilyen XI. ker. magánlakásban székelő 'Fantasea'?!
Öt forinttal olcsóbb volt, mint a konkurencia?

staropramen 2009.03.12. 14:34:33

@kriszur
sztrovacsek látod mindig ez a vége.A doktor ezerszer megmondta, hogy ne igyál rá a nyugtatóra kora délután,meg semmi tudatmódosító,mert azonnal marhaságok jönnek ki a szádon. Séta szépen haza ,útközben nem belekötni senkibe, holnap tiszta fejjel séta a rehabba.
Egyébként azt mondasz amit akarsz csak a kutya nem kérdezett.

kriszur 2009.03.12. 14:38:16

@ofélia: Egyáltalán nem vagyok gazdag, nem is voltam soha, normális az életvitelem.
Azonban undorít a kisstílű, irigykedő magyar hozzáállás.
Valószínűleg az a legnagyobb eltérés kettőnk közt, hogy nálunk gyerekkoromban maximum könyv eshetett a fejemre, nálatok meg borosüveg a tiédre.

Impega 2009.03.12. 14:40:52

@ofélia: @kriszur:
HAHAHAHAHHAHAHAHHA Nem vagy a baratoooom

sörpörkölt 2009.03.12. 14:42:35

Idén én is voltam Thaiföldön - sikeres vagyok?
3 évig gyűjtöttem az útra - sikertelen vagyok?

Mao elvtárssal egyetértek, csak a szépdarab rokonnal nem ott ülnék, hanem a jól bevált fatestápolós módszert választanám...

staropramen 2009.03.12. 14:42:36

@kriszur
Sztrovacsek sejtettem, hogy valami nagy trauma ért kiskorodban.Nyilván valami sokkötetes jó nehéz könyvsorozat(Új Magyar Lexikon a pótkötettel )lehetett.

pitaa 2009.03.12. 14:43:05

így menjen az ember thai csajokat kúrogatni :((

kriszur 2009.03.12. 14:43:13

@staropramen: Felfújtad magad, szélesszájú kisbéka? Nyugodj meg, a tényeken ez úgyse változtat, maximum mulatságos! Nem tetszik a mindennapi, unalmas taposómalom? Majd a kétnapos családi üdüléseteken a bivalykucsándi sóstónál kipihened, addig is hörögj, szabad, ennyi maradt neked:).

zsukimuki 2009.03.12. 14:43:36

@kriszur: csak nem a révai összes polca szakadt a kis buksidra?

frocli 2009.03.12. 14:44:23

Csak kérdezem kedves kiszur:

Fentebb írtad:
"Mert ismerős a helyzet. Én nem vettem magamnak feleslegesen új autót, nem mentem le minden a nagy magyar búfelejtő kocsmába, nem vettem 130.000 ezerért olyan mobilt, aminek a szolgáltatásait nem tudtam volna használni stb., viszont amikor volt pénzem, akkor utazgattam, hasonló módon saját szervezésünkben. Szerencsémre én nem jártam rosszul eddig még. Ismerős "ez a rohadt megteheti, én meg miért nem..." irigykedő hozzáállás. Most legalább nyertek egy kis kielégülést azzal, hogy kajánul elélvezhettek olyan emberek balszerencséjén, akik előteremtették egy egzotikus utazásra a pénzt. "

A "Megbüntet az APEH, ha lassú" címmel általad indított posztban ezt írtad:

"Természetesen nem tudtam egyben leróni az illetéknek nevezett sarcot, ugyanis jó magyar szokás szerint kellemesen eladósodtam a lakásvásárláshoz. Ennek következtében „fizetési könnyítési kérelemmel” fordultam rettegett adóhatóságunkhoz."

Én némi ellentmondást vélek felfedezni a két kijelentésben ...

malenykij polgar · http://mbybk.blog.hu 2009.03.12. 14:47:05

Banyek, nekem minden etixen rajta van minden info: név, dátum, foglalás kódja, odaút indulása, érkezése, visszaút indulása, érkezése, járatszámok, géptípus, ülöhely, táp, megengedett poggyász-súly, eszemfaszom.
Mit adtak nektek a kezetekbe etix helyett, sajtcédulát???

kriszur 2009.03.12. 14:47:56

További jó szórakozást mindenkinek, lassan jön az újabb homárcsemege. Vessétek rá magatokat, mint kiéhezett verebek a lószarra. Mindenhol bizonyítani kell a fórumjártasságot!

staropramen 2009.03.12. 14:48:44

@frocli
Sztrovacsek, csak most ugrott be nekem is, hogy a kölök most törleszt mert lesodortuk az apehes posztjában.Biztos ugyanaz a fazon?A modor hiányából ítélve meglehet.

maincoon © 2009.03.12. 14:48:44

aki nem hagyja abba a másik hajának húzgálását, azt megmondom az óvónéninek!

@☺ágica: nyomjad már be azokat a fotókat, mert megölik egymást. elterelné a figyelmüket. :)

kriszur 2009.03.12. 14:50:18

@frocli: "Amikor volt pénzem....." Olvasni tudsz? Mivel elment a lakásvásárlásra a félretett pénzem, plusz fizetem a hiteltörlesztést, plusz fizettem az illetékrészletet, most már szolidabban mozgok.

zsukimuki 2009.03.12. 14:50:34

@maincoon ♀: esetleg te is mutathatnál pár újat, hátha a mi kriszur barátunk végre merevedne tőle :-)

elwood 2009.03.12. 14:52:58

@frocli: legalább tudjuk miből kell egzotikus útra menni, és kinek jár a méltányosságból való könnyítés

ebbenemmegyekbele 2009.03.12. 14:53:24

Repülőjegy : expedia.com , yahootravel, kayak.com ezek megbízható amerikai cégek én évek óta ezekkel utazok és még soha semmilyen probléma nem volt. Ha magyar irodához ragaszkodsz akkor American Service Travel

frocli 2009.03.12. 14:53:25

@staropramen:
igen, az biztos, hogy valami baj van, csak még nem ismerjük fel a súlyosságát, mint Gyurcsány a világgazdasági válságét.

Ez a közösségbe való belekötés, aztán az APEH-alkalmazottak elleni generálisan engesztelhetetlen gyűlölet, hát... nem lehet könnyű

maincoon © 2009.03.12. 14:55:52

@zsukimuki: átadom a lehetőséget neked és a többi csajnak, a többiek érdekében remélem, hogy éltek vele végre!!!! :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 14:56:38

kiskoromban (amikor panelproli voltam, ma már házban lakom, aminek a megvételébe nem adósodtam el) egy szobában laktam a nővéremmel

na az egyik éjszaka rászakadt a könyvespolc a fejére álmában. szegény azt hitte, hogy jött a betörő és fejbecsapta. még lélegezni sem mert, nehogy kapjon még egyet.

na de ő nem lett ilyen hülye, sőt!

scubadiver 2009.03.12. 14:57:04

A posztolók megosztják velünk a történeteiket, tapasztalataikat, amiből tanulni lehet. Várnak egy kis segítséget, javaslatot arra,ami már megtörtént. Ez lehet bénaság, töketlenség miatt, vagy mert átverték. Szerintem segítséget várnak és nem cseszegetést. Előbb utóbb mindenkit megszívja, csak idő kérdése. Valaki kicsit, valaki nagyon! Vagy utazási irodával, vagy DVD lejátszóval, vagy telefonnal, de mindenkire sor kerül!

zsukimuki 2009.03.12. 14:58:04

@maincoon ♀: még dolgozom az arcom homályosításán...habár még pár komment kriszurtól és tiszta homályba veszek :-)

kriszur 2009.03.12. 14:58:07

@frocli: Nem a közösségbe kötöttem bele, hanem egyes emberek mások problémájához való viszonyulásába. Azt hiszem, hatalmas különbség. Bár nem hiszem, hogy fel tudjátok fogni ezt, ugyanis nektek a hörgés és a káröröm a fő élvezeti forrás, gondolkodásra nem marad se idő, se energia, se agykaőacitás.:)

staropramen 2009.03.12. 15:00:09

@scuba
ez akár lehetne slusszpoén is annyira ül.Javaslom félhivatalos homármottónak.
"Előbb-utóbb mindenki megszívja"

frocli 2009.03.12. 15:01:41

@kriszur:
írok-olvasok, főzök-mosogatok, kötök-horkolok, stb.... Lazulj már el, nem kell mindent véresen komolyan venni!

Nos: az jött le nekem a megnyilvánulásodból, hogy nem vállalsz közösséget a földhözragadt emberekkel, akik szűklátókörűek, mert irigykednek a tehetősebbekre, holott ezt maguknak köszönhetik, mert eladósodtak.
Ugyanakkor meg valamiképp Te is ebbe a csoportba tartozol, mert úgy eladósodtál, hogy illetékfizetési kedvezményt kellett kérned.
És csak erre az ellentmondásra voltam bátor rámutatni.

birka8 2009.03.12. 15:03:08

Magyarország 2009:

- aki összekuporgat akár hosszú évek során egy nyaralásra vagy lakásra valót az egy köcsög burzsuj g. és megérdemli, hogy lenyúlják, belebukjon...

- aki lop, csal, hazudik másokon élősködik azzal nincs probléma, mert lehetőséget és támogatást is kap

jamroll 2009.03.12. 15:04:16

@báró Csekonics: Sokszor tenyleg olcsobb jegyirodanal jegyet venni, ugyanis ok kedvezmenyeket kaphatnak azoktol a legitarsasagoktol akiket esetleg kozvetlen megkeresnel. En minden esetben le is szoktam ellenorizni. Viszont mindenkinek ajanlom a figyelmebe:www.checkmytrip.com
A vasarlas utan itt le tudod ellenorizni, hogy valoban lefoglaltak e a jegyed es nem er kellemetlenseg

kriszur 2009.03.12. 15:04:19

További jó belterjes életet kívánok a szuperhörgőknek!:) Aki megírja élete százezredik kárörömittas kommentárját a Homáron, az kap egy teleszart bohócsapkát:)! További jó csontrágást! Azért néha feljövök én is olvasgatni, vannak fent tanulságos esetek.:) Na jó, néha dobok a hörgő verebeknek egy kis lótrágyát, hogy legyen mit csipegetni, nehogy elhanyagolva érezzék magukat!:)

É2I 2009.03.12. 15:06:01

Na, valaki magára ismert? Vagy mi van?
:P
Ja és nem azt ítram, hogy a kevés- vagy a több hozzászólás számít is valamit, hanem hogy általában új nickkel jönnek a trollok rombolni.
Egyébként nem tilos, csak gondoltam ugrasztom a nyulat ezen a szürke napon.

És mielőtt _szegény, irígy_ kötsög lennék egy csöpp adalék:
Tehermentes házam van, immáron négy éves, de újonnan vett, teher mentes autóm, és minden évben eltöltök a greekeknél úgy tíz napot, ja és nincs plazma tv-m, de költsönöm se. :)

Már csak azt kell eldönteni, hogy egy skrizofén elme igazat ír-e?
Irén mitmondassz?

frocli 2009.03.12. 15:06:32

@kriszur:

Idézetek Tőled:

1 "Nem a közösségbe kötöttem bele, hanem egyes emberek mások problémájához való viszonyulásába."

2 "További jó szórakozást mindenkinek, lassan jön az újabb homárcsemege. Vessétek rá magatokat, mint kiéhezett verebek a lószarra."

Mintha e két mondandó sem lenne szinkronban...

Impega 2009.03.12. 15:08:08

@kriszur: Kedves Krisz Ur (Netan Krisz-tian???)! Rafagyott a mosoly az arcara? :)

staropramen 2009.03.12. 15:10:13

Sztrovacsekek
már sokkal többet foglalkoztunk ezzel az idiótával,mint amennyit megér.Valszeg nem a "Tiszta ész krtitikája " eshetett a fejére anno.

kriszur 2009.03.12. 15:11:11

@frocli: Én az irigységtől és a kárörömtől undorodok. Az élet oszt jót is, rosszat is. Kinek könnyebb, kinek nehezebb. Az emberek többsége eladósodik, hitelt vesz fel. Hogy valaki hitelt vesz fel, az nem függ össze azzal, hogy kárörömöt érezzen azért, mert pórul járt olyan, aki megtehette, hogy Thaiföldre megy. Valószínűleg az eset alanyai se milliárdosok, ők is megspórolták valahol az utazás költségeit, talán még hitelük is van. Nincs ellentmondás, csak szemléletbeli különbség.
Na, további jó csámcsogást, én kimulattam magam.:)

kriszur 2009.03.12. 15:12:35

@staropramen: Nem szidni Kantot! Amúyg Nieztsche-kötet volt, "Emberi, túlságosan is emberi"!:)

CBF 2009.03.12. 15:13:28

kriszur, szeretném, ha kimentenél unalmas kis életemből, élni szeretnék végre!
Mutasd meg hogy kell, ha jól sejtem valahol frabato közelében lehet téged felleni? Holnapra bejelentkezhetnék, kaphatok időpontot?

neet 2009.03.12. 15:13:49

@É2I: én kielemezném, de még nem tudom, bölcsész vagyok-e. ;)
Amúgy ha egyszer az leszek, azt fogom kielemezni: miért könnyebb vicsorogva?

Irigy lehetek én is, de Pécstől délebbre nem is mernék menni. Olvastátok a Lányom nélkül soha! c. könyvet? Na, azóta.

Ami megfogott: kifizet 2x 500K körüli zsét, majd vissza akarja fizettetni a 2 napi extra szabadságot. 2 nap alatt annyit keres, h megérné a hercehurca?

Amúgy én kétségbeestem volna, mint egykor, mit csinálnék 0 pénzzel Bangkok (Hilton)ban? Nagy mázli, h volt itthon ennyi összeszedhető pénz.. uff, bele se merek gondolni.

maincoon © 2009.03.12. 15:18:07

@zsukimuki: ne várakoztasd már őket, siess!!!

örülök, hogy kriszur még jönni fog a homárra és nem ijesztettétek el teljesen, hiszen ilyen kommentírása ösztönző emberre vágyunk minden reggel, amikor felébredünk, bekapcsoljuk a gépeinket és valami jó kis pörgős homár posztot akarunk a kávénk mellé.

zsukimuki 2009.03.12. 15:26:32

azt hiszem rájöttem kriszur titkára, ő egy gyakorló szociológus, és a dolgozatának a témája az hogy hogyan pszichoanalizáljunk embereket a homáros posztjai alapján! ez már tuttira phd-re gyúr!!!

2009.03.12. 15:30:46

Én a repjegy foglalóknak ajánlom a www.momondo.com-ot. A magyar irodákat nyugodtan ki lehet hagyni. A fantasea-t névről évek óta ismerem. Nem feltételeztem róluk ilyesmit, de hát a mai világban már semmin se kell meglepődni. Egyértelműen lenyúlták a pénzt. Rendőrségi feljelentés azonnal. Az irigykedők pedig irigykedjenek csak tovább. Az úgyis megrövidíti az életet.

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 15:31:12

És valjanra emlékszik valaki? Na, ő aztán megdobta a vérnyomásom rendesen!Kriszur kispista hozzá képest...

szemig jimmy 2009.03.12. 15:32:25

Francba, dolgozni kellet! Pedig olyan szívhezszóló mondanivalóim voltak piszuár úrnak a saját stílusában, hogy előre idetolták nekem a szépenbeszélünk ha senkinemlát díjat...na mindegy, majd legközelebb.

staropramen 2009.03.12. 15:33:03

@zsuki
Sztrovacsek!dehogy gyakorló pszihoizé. Mi gondoltuk rosszul. A polcikáról anno nem könyv hanem az ólomkristály váza esett rá és most kompenzál. Tudod nemrég bezárták azt a nagy sárga épületet a hűvösvölgy felé vezető úton.

maincoon © 2009.03.12. 15:35:33

@A mosóporos: nyugalom a hosszú élet titka :)

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 15:37:14

@A mosóporos: nehogy magadban tartsd a mondandód! Kriszur maga mondta, hogy visszanéz majd. Szerintem még el sem ment...

64lander 2009.03.12. 15:37:30

Egy ilyenért az Engedélyezési Hivatal törli az utazási irodát a nyilvántartásból. Nekik is tudniuk kell!

Gazdagréti Jack Bauer 2009.03.12. 15:39:59

Hát, őszintén szólva nekem nem a rendőrségre vezetne az első utam, hanem telefonálnék az összes költöztető-hentes-személyi edző kinézetű havernak, és beszélgetnék vele kicsit. Fájna neki, de fizetne.

zsukimuki 2009.03.12. 15:44:03

@☺ágica: inkább ritka! :-D
@staropramen: háááááááát be kell valljam van valami igazság abban amit mondasz...beismerem, nem vagyok sikeres még egy ijjen kriszurat sem tudok beazonosítani...el is somfordálok fotosoppolni

zsukimuki 2009.03.12. 15:44:03

@☺ágica: inkább ritka! :-D
@staropramen: háááááááát be kell valljam van valami igazság abban amit mondasz...beismerem, nem vagyok sikeres még egy ijjen kriszurat sem tudok beazonosítani...el is somfordálok fotosoppolni

záp 2009.03.12. 15:46:38

erdekes hogy itt mindenkit jobban irital a posztolo sok posztolonak, mint az a szelhamos banda aki a jegyet eladta neki. furcsa.

zsukimuki 2009.03.12. 15:48:04

bocsi, úgy látszik ma mindent kéccer mondok mondok

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 15:48:11

@zsukimuki: helyes! Úgyis várják a képeket:)

záp 2009.03.12. 15:48:32

akarom mondani:
erdekes hogy itt mindenkit jobban irital a posztolo sok penze, mint az a szelhamos banda aki a jegyet eladta neki. furcsa.

evko27 2009.03.12. 15:50:35

NEm kaptok egy fillért sem és a rendőrség és minden egyéb szerv szarik rátok magasról.
Előbb kellett volna kutakoni, nem utólag.
De utólag okos az ember, nem?

Ennyi, buktátok, ez a valóság, ez volt a tanulópénz.

szemig jimmy 2009.03.12. 15:53:43

@záp: irritál, ez nem kérdés. Ha te odafigyelsz is megpróbálnak átbaccni mindenhol.Viszont a poszter elég lazán vette a dolgot amíg nyakába nem borult a bili.
ezt azért el kell ismerned. szóval ezért.
@☺ágica: szrintem egy hónapja nem ment el...

kees · http://neuhappysex.ch 2009.03.12. 15:55:26

A posztoló egy szóval sem írta, hogy a jegyet egy panelházban bérelt lakásban vette. Ha nem figyeltetek volna: visszaérkezése után kereste fel a panellakást, ahol nem volt csengő (vagy mi), és fel kellett hívnia P.I.-t. Gyanítom, ha a kiutazás előtt már járt volna ott, akkor tudta volna, melyik csengőt kell megnyomni.

No de hajrá, ne zavartassátok magatokat! :-/

zsukimuki 2009.03.12. 15:59:04

@kees: előbb olvass utána kritizálj! az iroda elköltözött azért nem tudta szegény hogy mellik csengőt nyomja!

Holdacska 2009.03.12. 16:02:04

@záp: tökéletesen igazad van!
tipikus magyar felfogás... sajnos.. a többség azt mondja, dögöjjön meg, hogy el tudott menni télen nyaralni, nem azt, hogy dögöljön meg a mocskos kapitalista, aki lenyúlta a pénzt. ezért tartunkmég mindig a béka segge alatt

Saviszony 2009.03.12. 16:02:38

Mi is pórul jártunk velük, de bíróságra vittük az ügyet - nyertünk.
P.I. tényleg olyan pofátlan volt,hogy bírósági ítéletre sem fizettek. Sebaj, behajtottuk kamatostul. Ne hagyjátok annyiban, nem lehet, hogy ez a link cég továbbra is éveken át átverhesse a népet.

szemig jimmy 2009.03.12. 16:02:50

@záp: ha most te is azzal jössz hogy irigyek vagyunk akkor közlöm hogy nem!
lesz@rom kinek mennyi pénze van
ha kevés és átbaccák, nekiáll panaszkodni, megsajnálom
pláne ha egyszerű nép és nem készült fel a csalókból
de akinek ennyi pénze van utazni, annak lehetne hozzá egy kis esze
mert azt hitte spórolhat a közvetítővel, vagy lusta volt, vagy mittomén
köszönjük hogy felhívta a figyelmünket ezen neves társaság működésére
de attól még birka volt
@kees: jogos

Ofélia . 2009.03.12. 16:03:00

@mamapicilánya/mpl: Te vagy a fény az éjszakában:)) +1 nem tartozik az apechnek(ő ingyen népnevel)

@frocli: Jól rátapintottál, tipikus tücsök aki elhegedüli a pénzét aztán kinyújtja kicsi mancsát a rohadt apeh felé kedvezményért a hangyák pénzéböl:((

@maincoon ♀:Akkor minek a kávé???

Most kéne a parasztok:)))

szemig jimmy 2009.03.12. 16:04:28

mostanában mennyi baj van a csengőkkel...

anarch 2009.03.12. 16:05:00

Neten lecsekkolás sajnos az ellen nem véd. Az csak azt mondja, hogy most per pillanat ez egy valós foglalás. Posztíró is azt írja, hogy a foglalás megvolt és _utólag_ törölte a légitársaság mert nem fizették ki.

Az meg hogy a jegy elektronyos vagy papíros az ebből a szempontból tökmindegy. Mind a kettőt kb ugyanannyi másodperc alatt lehet törölni a nagybetűs Rendszerből...

Szóval itt kőkemény szemétségről van szó, az iroda nem fizetett a légitársaságnak, hanem valami mást csinált a pénzzel... Pl. Tájföldön (nem Thaiföldön !) népszerű szolgáltatásokra költötte.

zsukimuki 2009.03.12. 16:06:01

@A mosóporos: na, itt az ideje hogy bevalld hogy igazából mindenre és mindenkire irigy vagy! :-)

Tsabi 2009.03.12. 16:07:28

Hogy en milyen gyongyszemeket kesek le :( aze remelem kriszur ( vagy mi a franc szur) majd megjon a merevedese, es nem derekban kezdodik, ja, es van-e valakinek kolcson egy kis verebszar holnapig? :)

hogy legyen ertekelheto is :
bevallom oszinten europai legitarsasagoknal en se ellenorzok vissza, hogy lett-e cancel vagy valami, de ennyi penz kiadasahoz parosulhatott volna legalabb nemi ovatossag. Sok sikert a perhez kedves posztolo, szerintem tanultal az esetbol, hogy legkozelebb nem utolag nezed meg ki utaztat.

kees · http://neuhappysex.ch 2009.03.12. 16:10:19

@zsukimuki: Bingó. És hol írta, hogy panelben vette a jegyet? Kiemelnéd nekem azt a részt? Kösszépen. (Persze nincs kizárva semmi, de olyan adalékokat tesztek hozzá a történethez, amik nincsenek leírva, kizárólag következtetések...)

zsukimuki 2009.03.12. 16:11:02

@Tsabi: csak hogy ne érezd hogy lemaradtál bármiről is! HOGYLEHECCENNYIREIRÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍGY??? biztosan ez okoz neked szexuális kielégülést!
bevallom az összefüggést még mindig nem értem...remélem kedves kritikus kolléga még visszatér és elmagyarázza!

kiscsikó · http://www.volvowiw.hu 2009.03.12. 16:11:25

Ez az utazási cég messziről bűzlik.

A honlapjuk Joomla alapú, az online repjegy rendelés felületük pedig a www.pelikan.hu oldalról van beszúrva (tehát nem is övéké (Fantasea) az online keresési modul). Gondolom rajtuk keresztül bonyolítanak mindent manuálisan.....


Amúgy a www.plpsite.com/repjegypiac/ címen is bejön az oldal. Vajon mennyi köze lehet egymásnak a hosting cégnek és az utazási irodának(?).

A károsultnak érdemes lenne megkeresni azt a webfejlesztő irodát. Esetleg a www.e-cegjegyzek.hu oldalon kérdezze le a tulajokat.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 16:12:22

@kees: így születnek a városi legendák, a népmesék, a homárizmusok

zsukimuki 2009.03.12. 16:12:31

@kees: bocsi...a hiba az én készülékemben volt, irígységemben rosszul értelmeztem a szöveget! :-)

Ofélia . 2009.03.12. 16:16:21

@zsukimuki: Na most egy kicsit se védelek meg mivel a figyelmetlenség NEM árkategória.

Ha ELEGÁNS étterembe megyek akkor nem nézem az étlap JOBB oldalát inkább elmegyek oda ahol normálisan ki tudom fizetni a cehhet és JÓÓÓL érzem magam.

Nekem nem az utaddal van bajom mivel én is bejártam a fél világot DE leginkább ezt az országot ami gyönyörü csak egy kicsit oda kell figyelni!!!!

Ja ,hogy ezzel nem lehet dicsekedni??? hát soha nem mentem kétszer olyan társaságba ahol ez a egyáltalán szempont lehetett mert az nekem nem társaság!!!

Tehát nekem a sokat akar a szarka de nem bírja a farka szindróma jött le a postbol!!!.

Ha IRODÁVAL PL neckermann szerzősz akkor kb 25 százalékkal drágábban de istenkáromlás anyázás pereskedés nélkül jól érezted volna magad és az élmény másként vált volna emlékezetessé!!

Matyko 2009.03.12. 16:18:58

@Tojglius: kemenyen bebipazott, valamint 'feszitovassal es hegesztopisztollyal'.

zsinacity (törölt) 2009.03.12. 16:19:43

Áruld már el nekem posztoló fijam, hogy mijjafaszért mész noném utazási irodával több hétre(!) külföldre???

É2I 2009.03.12. 16:22:29

@☺ágica:
Hogyne, itt volt mellettem, de már régen kiengedték. Valami olyasmit mondtak neki, hogy kívül tágasabb, oszt' nem elment.


@staropramen:
Várjál mán', én azt hittem, hogy ott vagyok. Akkor ezek szeint nem. De akkor hol?
Mondjuk az gyanus, hogy fehérek a falak, de régen sárgák voltak. Az jobban is tetszett.

☺ágica (törölt) 2009.03.12. 16:26:07

@É2I: és te hagytad?! :)
Na jó, gondolom örültél, hogy megszabadultál(tatok) tőle:)

Circus 2009.03.12. 16:27:49

Szerintem Kriszur ettől indult be:
Pittykapitany 2009.03.12. 11:13:01

Viszont ez csak egy, nem egy halom ilyen reakció... :)

ezzel az eggyel viszont én sem értek egyet. Azon egyszerű okból, hogy utálom, ha valakit átvernek - az egy másik dolog, hogy kit mennyi mennyire vág a földhöz...

Ofélia . 2009.03.12. 16:27:53

@É2I: valami puha guméféle van a falakon?:))

kees · http://neuhappysex.ch 2009.03.12. 16:29:13

@mamapicilánya/mpl & @zsukimuki: Persze egyáltalán nincs kizárva, hogy panelban zajlott az adás-vétel, szóval ne szidjatok, ha a következtetés helyes. :-)

Máskülönben furcsa, hogy rengeteg olyan ember hozzászólását olvasom itt, akiket a saját bevallásuk szerint nem lehetne így átb.szni. Szerintem meg dehogynem. Nem pont repjeggyel, nem pont ekkora összeggel, de mindenkit át lehet ejteni...

Engem pl. még csak azért nem csesztek át, mert nem próbálták. Utólag viszont én is nagyon okos tudnék lenni. :-/

Circus 2009.03.12. 16:34:12

basszus, megint csak az OFFra értem ide...


amúgy ez a repülőjegyes mizéria nekem nem kóser, alapból.
Pl, ha mindent hozzáadsz a fapados díjához (reptéri illeték, beutazás költsége a világ végéről, ennek az ideje, amit ezzel töltesz el nyaralás helyett, némi kaja, stb), vagy pont az ilyen mindenféle ocsóért adom a jegyet helyen veszed meg, szinte mindig rácseszel... szerintem

É2I 2009.03.12. 16:43:15

@☺ágica:
Nem volt választásom. Ő a mellettem lévő szobában volt elszállásolva, de a kulcsot kivülről fordítják el a zárban. Csővezeték nincs - amin beszélhettünk volna -, mert azt mondták, hogy arra fel lehetne kötnie magát az embernek. Hát hüLYék ezek? Tudod mikor kötném fel magam. Még a végén csak himbálóznék ott. Azt meg útálom, hányingerem lesz tőle.

@ofélia:
Nemnem, az urbán legend. A tökös nővérek kifejezettem szeretik, ha valamelyik nekiszalad a falnak, mert akkor legalább elterül és csend lesz.
Bár oLyat már hallottam, hogy valakit lekötöztek az ágyhoz. De engem ez nem fenyeget, mivel itt ágy sincs.

SINGLETON99 2009.03.12. 16:49:49

Tudok róla, hogy 2008 végén ez az iroda a VIII. kerületben működött. Miután eljátszotta valakivel a fentihez hasonló trükköt, az illető a kerületi jegyzőnél feljelentette az irodát- akinek jogában állt volna visszavonni a működési engedélyt. Ezek szerint nem történt semmi, a hatóságok továbbra sem mozdulnak meg a közérdekü bejelentésekre, csak akkor, ha adót kell kivetni...

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2009.03.12. 16:51:28

inkább irigyeljenek (főleg a homárosok), mint sajnáljanak :)

BushDoctor 2009.03.12. 17:03:52

Azért utazol noname utazási irodával, hogy spórolni tudj kb. 10 ezer forintot ? Vagy 15-öt ? És az electro world budaörsi nyitóján is ott voltál, amikor 90 ft-os kávéfőzőért verekedtek az emberek ? :) Én ezt sosem értette idehaza...ahol a kisstilüsködés randizik a lúzerséggel. De legalább thaiföldi kontextusban ! 8:P

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2009.03.12. 17:13:25

amúgy meg induláskor ha jól rémlik a becsekkolásnál az ügyintézőnek minimum rá kell kérdezni, hogy és a visszaúttal mi van?
ugyanis hivatalosan nem léphetsz be turistaként thaiföldre de mondjuk usa-ba se visszaútra szóló jegy nélkül.

Ofélia . 2009.03.12. 17:17:29

@É2I: A honvédségnél volt egy kani ápoló:))

Egyszer kikiabáltunk az emeletröl, hogy ott jön a TÖKÖSNŐVÉR :))

Egy hétig kereste a tettest de korpusz hílyán feladta:)))))

Tsabi 2009.03.12. 17:35:34

Na akkor tessenek engemis legyenekszivesek saLYnalni, mert egesz nap dolgoztam, es alig jutott idom olvasni, hat meg irni. De ez is az irigysegem miatt van biztos, mert megcsinalom masok elol a munkat, hogy nekik ne jusson!!!! Bibiiii.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 17:35:55

@kees:

itt mamapicilánya jogi képviselője, doktor doktorovics doktorov beszél

ügyfelem nem állította, hogy a tékozló homár internetes blog
Trükközött a lefoglalt repjeggyel az utazási iroda? című írásában a beküldő személy azt írta, hogy a kérdéses repülőjegyet egy panel építésű lakóházban vásárolta

ügyfelem kijelentése, miszerint: "így születnek a városi legendák, a népmesék, a homárizmusok " nem ezt takarja, kees nevű hozzászóló tévesen értelmezi azt

ügyfelem pusztán arra kívánt utalni, hogy ezen internetes oldalon megjelenő beküldött esetek valós szereplői által írottak az elsőzés, utolsózás, baccpapucsozás (továbbiakért látogasson el a homarszleng.gportal.hu internetes oldalra) hevében tett kijelentéseik torzíthatják a beküldők által elmondottakat, így a hozzászólások tartalma, a vélemények később maguk is a homárszleng részeivé válnak

milyen_Péter? 2009.03.12. 17:47:03

@zsukimuki: Már nem kellek asszonykámnak? Rám sem nézett... :( Ejj, de röpke boldogság volt ez. :)

Amúgy sikeres voltál tegnap?

on: Én akkor sem vittem volna a pénzemet egy panellakásba. Höhö.

zsukimuki 2009.03.12. 17:54:21

@milyen_Péter?: jajjdehogynemkellesz, csak nagyon el voltam foglalva az irígykedéssel! :-) jól ment köszi, majd még hívnak...remélem hamarosan mert már lerágtam az összes körmöm!

zsukimuki 2009.03.12. 17:58:21

@Tsabi: tessék panaszlevelet írni a homárnak hogy az az állnok munkáltatód elvárja tőled hogy dolgozz a munkaidődben! ki hallott már ijjet? fujj :-)

sörpörkölt 2009.03.12. 17:59:18

@anarch: A Tájföld az ugye csak vicc volt.
Jót nevettem rajta. Jó poén. Ha mégsem akkor ott a www.wikipedia.hu .

Ofélia . 2009.03.12. 18:16:34

@mamapicilánya/mpl: Leettem magam a babfőzelékkel:DD

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 18:19:49

@ofélia: letörölhetem a szád sarkát egy szalvétával? a szennyest pedig dobd csak a szennyestartó mellé, ahogy szoktad drágám

kees · http://neuhappysex.ch 2009.03.12. 18:23:18

@mamapicilánya/mpl: Most már tényleg érdekel, hogy hol írta, hogy panelben vette.

Ofélia . 2009.03.12. 18:23:52

@mamapicilánya/mpl: Feleség által hirtelen felindulásbol elkövetett gyilok esetén már nem lessz szükségem ügyvédre:))

zsukimuki 2009.03.12. 18:28:41

@kees: a panel-es részlet egyszer csak oda került...mint derült égből a villámcsapás

Nálunk meg itt Tarpán (törölt) 2009.03.12. 18:28:57

Roppant-roppant közérdekű! Könnyekig meg tud hatni, amikor a millionerek szíttattyák egymást.
Nekem spec a négy BKV-jeggyel volt problémám, de bedumáltam az ellenőrnek, hogy legkisebb fiam még nincs annyi idős...

Ofélia . 2009.03.12. 18:29:30

@kees: Bérelt lakás volt mindkettő!!

Ebböl a szempontbol tökmindegy, hogy panel-é, vagy rózsadombi villa mégcsak nem is az övé!!

Na ilyen helyen még a kutyámat sem hagynám ott megőrzésre nem egy csomó pénzt:(((

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 18:31:59

@kees: ha nem haragszol, erre nem válaszolok, mert úrinő vagyok.

inkább beteszem oféliám bableveses ruháját a szennyesbe

zsukimuki 2009.03.12. 18:36:55

most hallottam akciós csak oda repjegyekről tájföldre...érdekel valakit?

Ofélia . 2009.03.12. 18:37:12

@mamapicilánya/mpl: Na ez korrekt mivel kommentedet olvasva történt a balaset egy csuklásos röhögési roham alkalmával:))

A billentyűzet már alakul:))

Ofélia . 2009.03.12. 18:40:46

@zsukimuki: Ha kifizeted a visszautat és a két hetes nyaralást teljes ellátással+tranfer+reptéri illeték+500 dollár költőpénz+masszázs akkor vevő vagyok rá:))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 18:41:49

@ofélia: fénypostával küldöm a mosószappant

most pedig következik a fokhagymás natúr csirkemell párolt zöldségekkel, aztán egy kis vasalás, és holnap péntek 13


aggódom Egyéves miatt, dobtam neki egy emilt, hogy milyen volt a szülés

zsukimuki 2009.03.12. 18:45:11

@ofélia: te álruhás mosó masa vagy? és mindent kimosol? mert ebből megélnél tájföldön :-D

milyen_Péter? 2009.03.12. 18:54:54

@zsukimuki: Csak egy? Ha netán van kettő, akkor megyünk azonnal. Egyúttal meglesz a nászút is, meg ott is felejtjük magunkat. :)

Mosunk sokat, oszt minden szép lesz!

zsukimuki 2009.03.12. 18:55:01

@mamapicilánya/mpl: akkor inkább hagyjuk mosómasát

zsukimuki 2009.03.12. 19:02:51

@milyen_Péter?: hát megvan az én elveszettnek hitt Uram!!! akcijjó csak egy volt viszont több jegyet is lehet eccerre venni ;-)

Ofélia . 2009.03.12. 19:04:44

@zsukimuki: Helyes mivel már kékítőt kezdtem oldani az ég vizében:))

Ugyanott első osztályu hüvelygomba olcsón eladó!!

Most mentem ki a szobábol:)))

Whoo 2009.03.12. 19:21:23

hehhehe..

Annyit olvastalak már benneteket, hogy úgy éreztem ideje regelni. Vannak itt népek este is?

Whoo 2009.03.12. 19:23:49

ja, egyébként meg nem tudom megérteni, hogy méééér jó repjegyet utazási irodában venni, amikor ott a bankkártya, és online rendelés 5 perc.

Nincs átverés, nincs macera, és vszínű olcsóbb is, mint megfizetni a ügynök munkáját. Rendszeresen repülök haza, de sosem kopogtattam még ügynökségre, hogy megveszED-E a jegyet nekem :)

kiazazede?

Whoo 2009.03.12. 19:27:23

@zsukimuki: nekedis. itt este is van élet, vagy csak munkaidőben pörögnek a népek?

milyen_Péter? 2009.03.12. 19:29:07

@zsukimuki: Hát akkó' egyet neked, egyet nekem. Ott most jó idő van? Hülye kérdés, naná. :) Szóval megyünk nejecském?

Nem vagyok aranyóra, hogy csak úgy elvesszek. :) Holnap állítólag életem nagy lehetőségét hallgathatom meg. Majd utána mesélek, addig nem tudom hogy fogok aludni.

zsukimuki 2009.03.12. 19:32:45

@milyen_Péter?: már pakolok is! :-) de csak holnap este induljunk, nehogy lemaradj életünk nagy lehetőségéről!!!

zsukimuki 2009.03.12. 19:33:47

@Whoo: munkaidőben nagyobb élet van itt...

Whoo 2009.03.12. 19:35:21

@zsukimuki: Szomorú.. reméltem van egy két esti-éjszakai bagoly...

Akkor maradok további kukkoló..

milyen_Péter? 2009.03.12. 19:37:31

@zsukimuki: Ilyenkor már családias a hangulat. Tudod, egy finom bor mellett, csevegünk a posztolókról, életek nagy lehetőségéről, stb. A kandallóban közben ropog a tűz, minden idilli.

Bár a holnapra kíváncsi vagyok, még szabit is kivettem, nehogy lemaradjak.

zsukimuki 2009.03.12. 19:39:50

@milyen_Péter?: és akkor velem mi lesz holnap? mit csinálok én NÉLKÜLED?!!?
de azért majd meséld el, hátha a homározók is nyernek valamit a dolgon, ha mást nem legalább tapasztalatot!

zsukimuki 2009.03.12. 19:41:47

@Whoo: a remény hal meg utoljára :-)

milyen_Péter? 2009.03.12. 19:44:14

@zsukimuki: Azért egész napra nem hagylak egyedül. Sőt, ott, ahova megyek wifi is lesz, tehát rajtatok tartom a fél szemem. :) Még talán élőben is jelentkezhetek onnan, és nyitok egy blogot, ahova felteszek fotókat a megbeszélés előtt, közben és utáni állapotokról. Milyen ötlet?

Whoo 2009.03.12. 19:45:37

Először a lepényhal, és legutoljára a remény hal meg

:D

zsukimuki 2009.03.12. 19:49:20

@milyen_Péter?: szuperrrrrrrrrr
legalább végre megláthatom életem páráját :-)

milyen_Péter? 2009.03.12. 19:54:07

@zsukimuki: Ez még csak terv. :) Sosem volt blogom, elvileg épp itt az ideje. Az új életemet már abba írom. :)

zsukimuki 2009.03.12. 19:58:31

@milyen_Péter?: életed? azt hittem életünk!!! most toporzékolok egy kicsit, csak a hatás kedvéért

milyen_Péter? 2009.03.12. 20:01:32

@zsukimuki: Konfliktuskerülő vagyok, hagyom hadd toporzékolj. :) Utána majd a füldbe súgom, hogy....

Ez nem publikus. :)

zsukimuki 2009.03.12. 20:06:07

@milyen_Péter?: ó de figyelmes :-)
én is Téged ;-)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 20:10:50

@zsukimuki: @milyen_Péter?:

gyerekek, ne csináljátok, most töröltem fel a parkettát, mert csöpögött a monitor

vigyázzatok

a szerelem sötét verem

a szerelem vak

a szerelem öl butít és nyomorba dönt


én szóltam

milyen_Péter? 2009.03.12. 20:16:02

@mamapicilánya/mpl: Vigyázni kell, mert a zárlatos monitor megakadályozhat a további levegővételekben! :)

zsukimuki 2009.03.12. 20:17:41

@mamapicilánya/mpl: ofélia kimosta már a foltos ruháit?
de annak örülök hogy végre az irígy helyett új jelzőt kaptam :-)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 20:21:44

@zsukimuki: ki mondta rád, hogy irigy vagy? kikérem neked!


tegyétek ki a +18 karikát, Whoo (üdv a fedélzeten!) kukkol

milyen_Péter? 2009.03.12. 20:23:22

@mamapicilánya/mpl: Minek ide karika? Te tudsz valamit, amit mi nem?

zsukimuki 2009.03.12. 20:24:14

@mamapicilánya/mpl: hát az a kedves szimpatikus kriszur :-)
karika kitéve...az ablakban jó helye lesz?

zsukimuki 2009.03.12. 20:25:14

@milyen_Péter?: tényleg, esküvő előtt semmi szex :-D

milyen_Péter? 2009.03.12. 20:27:16

@zsukimuki: igen, a kedvenc zenekarom a No sex until marriage. :))) (ez persze nem igaz, de jól jön ki)

zsukimuki 2009.03.12. 20:29:23

@milyen_Péter?: arra gondoltam hogy kriszurat hívhatnánk tanunak...mit gondolsz?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.12. 20:31:30

Óóóóóó bakter. Elolvastam a posztot, ötször elélveztem, a szomszéd meg kihívta rám a jardot a hangos hörgés miatt. Azért röhögtem még félórát, aztán rájöttem, hogy ennek a fickónak sok pénze van, úgyhogy sírtam egy sort, és közben ököllel vertem a panel falait. Hálálkodó levelet írtam P.I-nak, persze jópár hejesirási hiba is került bele, mert többet nézegettem a borosüveg aljára eddigi életem során, mint a könyvekbe, amiket nálunk fűtésre, vagy billegő asztal kitámasztására használnak. Valamint beleszerettem kriszurba, és csak reménykedek abban, hogy ökölbeszorult talpait a szaunában sikerül kiegyenesíteni.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 20:40:39

@zsukimuki: persze, jó lesz, ha jön az erkőcsrendészet, lássa, hogy szabályos

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.12. 20:44:11

amúgy meg szarjon sünt PI, jókora, búvárfelszereléssel ellátott sünöket. felháborító, hogy ilyen tolvaj gennyládák nem a börtönben rohadnak a mi pénzünkön, hanem szabadlábon vannak. a helyzet egyetlen megnyugtató megoldását a tarkólövésben látom.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.12. 20:46:15

@megélhetési sünöző:

ezt tessék felvenni a szótárba:


okádék, irigy ember tobzódik, hogy kielégülhessen

zsukimuki 2009.03.12. 21:00:54

@m.sünöző / flaszterproli from the Waster Lobster: lexikonokra polcokra vigyázni! ólomkristály vázát csak földre rakni, mert még a fejedre esik és te is gonosz irígy álló izéjű posztoló leszel :-)

Ofélia . 2009.03.12. 21:06:59

@mamapicilánya/mpl: Hát ez nem igaz!!

Az ember dolgozik egy fél órát és szerlem bimbódzik a homáron.
GRATULÁLOK nektek de jön +1 és lessz nemulass:)))

@megélhetési sünöző: Már megin lövöldözünk?? a túlzott igazságérzet árt a vérnyomásnak:))

@Whoo: Üdv nálunk edéböl készülj mert vizsgatétel!:)))

milyen_Péter? 2009.03.12. 21:09:54

@zsukimuki: végigolvasva kriszur aranyköpéseit, inkább A mosóporos kollégát választanám. Másik tanút választhatod te, drágám! :)

milyen_Péter? 2009.03.12. 21:14:21

@ofélia: Ez már "régi" szerelem, most tervezzük a nászutat. :)

Ofélia . 2009.03.12. 21:16:37

@milyen_Péter?: Edéhez vagy a borhotelba?:))

milyen_Péter? 2009.03.12. 21:22:56

@ofélia: a borhotelban ilyenkor milyen az idő? :)

maincoon © 2009.03.12. 21:35:58

ne Zep-et válasszátok vőfélynek. túl kevés lesz a mondandója...

milyen_Péter? 2009.03.12. 21:42:08

@maincoon ♀: igen, erre odafigyelünk! Köszi a tanácsot!

zsukimuki 2009.03.12. 21:46:15

@maincoon ♀: te bevállalnád a tanu szerepét?

milyen_Péter? 2009.03.12. 22:31:24

Megyek, elteszem magam holnapra, a nagy napra. :) Bár még előtte megnézem a Gladiátor kalandjait, hogy jó kis álmaim lehessenek.

Jó éjt, nejecskémnek szép álmokat! Holnap írok ám! :)

Ofélia . 2009.03.12. 22:45:59

@milyen_Péter?: Na végre hazaértem és 3 megálló alatt megalapítottam egy nagymultu utazási irodát kizárólag nászutasok számára.

A neve lóleányálom tours.

Ajánlom nektek a nászút féláron nevü szuper akciós programunkat bevezető áron.

Referenciáink: az ügyvezető igazgató családfája all caponéig visszavezethető, a helyetteséé valami lucánóhoz a gazdasági részlegben több polgi-mesterfokozatu is megtalálható

Kifejezetten nászutasoknak szóló szuper-hiper-mega kedvezményes ajánlatunk

A szállodánk tokod külterületén erdőre néző családias jellegü sorházban található.

Elhelyezés a sorházban tetszés szerinti lakrészben. Emeletes ágyon

Étkezés. C.B.A
Welness: Nagylavór(lik esetén nittelés 5 eur)
Toalett Erdőben guggantva
Sportolási lehetőség Méretes csótányok lelövése(fegyvert lőszert biztosítunk)

Szórakozás: A szemközti "fel vidám orrgyilkosok" nevü osztályon aluli vendéglátó egységben(az úri közönség 19 óráig bicskázik utánna lövöldözik)

Ha ez az ajánlatunk felkeltette a T. nászutas pár érdeklődését akkor kérem a cégünk irodájában nyócker. átverlek u. 3 a gangon balra befizetni sziveskedjenek 15000 huf/fő részvételi díjat esedező mancsocskámba.

Szlogenünk: csórunk tehát vagyunk

Lombroso 2009.03.12. 23:05:02

P.I. adatvédelmi okokból ismeretlen tettest fel kell tenni egy Bp.-Afganisztán-Grönland csakoda járatra.

SINGLETON99 2009.03.12. 16:49:49 :::

gondolom, megfelel az iroda bizonyos alaki-közigazgatási-himihumi feltételeknek, és a jegyző, ill. önkormányzat szerve nem állapíthatja meg a csalást, és erre hivatkozással nem zárhatja be a vándor-irodát.

"és elkezdett formálódni egy kis közösség, amelynek első útja a rendőrségre fog vezetni"

? Jó, jó, és mikor? Előtte még próba-bevásárolnak repjegyekből a csarnokban, vagy mi?! ez nem iwiw, nem kell közösséget formálni, meg öntevékeny nyomozni, hogy hány rendbelit követett el ismeretlen P.I.. Szerintem ha egyszer csapnak be, és csak téged, attól az még csalás.

Másfelől a rendőrségre járás MUNKAIDŐBEN :-)tulajdonképp társadalmi munka, max. bűnmegelőzés. Ha így nézzük, dícséretes, és reménytelen. Lehet, e mellett kiegészítő kezelésként valami frappáns népi gyógymódon is gondolkodnék.

Homeopátiás APEH feljelentés, pl. recept nélkül is adható.

Vagy a becsapottak baráti klubját ráállítanám az emberre, hogy kamurendelésekkel, keresztbe-oda-vissza megrendelt és lemondott igényeikkel fárasszák egy kicsinyég az embert, + ilyesmi, ha nagyon dühös lennék a saját hülyeségem miatt :-)

zsukimuki 2009.03.12. 23:24:54

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: ez remekül hangzik, de csak akkor megyünk ha garantáljátok hogy télen nincsen több 18foknál illetve nyáron légkondi nélküli tetőtéri lakrészt tudtok biztosítani!!!
ugye szivem!?!?

Ofélia . 2009.03.12. 23:47:25

@zsukimuki: A tetőtéri lakrész garantáltan madárszaros és 62 fok meleg viszont lehet éjjel denevéreket üldözni alvás helyett mert ott nincs ágy csak 30 korhadt raklap egy ellopott tenderböl.

Ezért 20000 huf infraszauna felár.

Télen minden + fok a nulla felett 1000 huf felár:))

ilovefarang 2009.03.13. 00:52:22

Utazásunkat a Fantasea Búvár Tours utazási irodával hosszabb kapcsolat előzte meg. Eddig is voltak furcsa dolgok, de mindig rendeződtek valahogy. Szóval kis thai kirándulásnak néztünk elébe, pontos időpontok nevek városok említése majd egy esetleges rendőrségi feljelentés mellékletét képezi majd. Szóval, lehet, hogy egy nagy marha vagyok, de mindig is bíztam az emberekben és egy hosszabb kapcsolat után már elnézőbb az ember. Na, Péli Istvánt megkeresve, egyeztetve a majd egy hónapos kint tartózkodás időpontjait, kiválasztásra kerültek a légitársaságok, átszállások minden. Jó drága lett a jegy majd 600.000.- Ft. Na, mindegy több fő átszállások minden oda-vissza ennyi. Pedig a legjobb ár. Nagy nehezen kifizettem, de legalább az első lépés megvan. Rendes számlát kaptam. A szálloda ráér, azt majd később rendezzük. Kb. egy hét múlva Péli István már jelezte, ki kellene azokat is választani, mert félő hogy nem lesz hely a konkrét időpontokban. Jó mondtam akkor megyek úgysem voltam még az irodájában. Mindig parkolókban vagy a város egyes pontjain „futottunk” össze. Új iroda van, közölte, mert a társával nem jól alakultak a dolgok és el kellett jönnie. Természetesen az több millióval adósa maradt, mert néhány előleget jogosulatlanul vett helyette át. Jó mentem az új helyre egy kis lakásba, megállni kocsival lehetetlen volt, de mégis sikerült. Meg is fogadtam többet nem megyek oda. Kiválasztottuk a szállásokat, és több százezer forintot kifizettem. Persze számlát most is kaptam. A papír nem drága a kifizetett összeghez képest. Nagy örömmel mentem el. Ez is megvan. Eljött az utazás napja. Kértem a jegy jó helyre szóljon, mert kis gyereket is vittünk, ne legyen gond. Az nem is volt, mert Bangkokig szinte ölben volt. Az átszállással nem volt gond. Ám Bangkokban volt egy csatlakozásunk, amire a kifizetés későn történt meg. Így van is meg nincs is jegy. Tulajdonképpen nincs. Hogy lehet, amikor én hetekkel korábban kifizettem mindent? Pedig lehet. Hívtam Péli Istvánt, de az időeltolódás miatt nem sikerült. Alternatíva, másik társaság másik jegy. Jó sok többlet kiadás a nyaralás elején. Vagy várni, hogy esetleg lesz hely a gépen. Gyors döntést kellett hozni. Ha veszek új jegyeket és közben mégis felszabadul néhány hely duplán lesz jegy. Ha várok és mégsem lesz, hely aznap már tuti nem megyünk tovább. Lehet Bangkokban aludni meg taxizni. Közben a gyerek meg alszik az ölemben. Vártunk három és fél órát, ölben a gyerek, a légkondiban izzadva, néha a bőröndökön kicsit pihenve. Tíz percenként a check in-es előtt megjelenve kvázi demonstrálva, hogy itt vagyunk. Nagy szerencse volt helyünk a végén. Pihenés, majd tovább utazás. Bangkokon keresztül megint. Már a frász benne van az emberben, de nem volt gond. Kellemes tengerpart, megérkezés minden rendben. Néhány hét hamar elszaladt, és mentünk Bangkokba. Kijelentkezünk, és mehetünk. A frászt. Megkaptam a számlát, és durván nekiestem a tulajdonosnak. A néhány vacsora meg pár extra ok, de a szállás meg a tax az mi a búbánat? Megmutattam, hogy én mindent kifizettem és ne is álmodjon arról, hogy egy bathot is kap. Erre ő kedvesen és mosolyogva megmutatta azt a mailt, amit Péli István a Fantasea Búvár Tour fantom irodájától küldött. Az csak egy kis érdeklődés volt van-e hely a hotelben. Ekkor már biztosan tudtam, amit eddig csak véltem sejteni, Péli István elküldött bennünket a világ végére, úgy hogy lesz, ami lesz. Nyeltem egyet és kifizettem a szállást. Mentünk Bangkokba. Persze ilyenkor az ember már nem olyan happy. Közben hívtuk a Bangkoki hotelt ,mert sejtettem ott is lesz egy kis gond. Volt is, mert fogalmuk sem volt semmiről. Persze a neten foglalt szoba nem volt így be kellett érnünk egy számmal drágábbal. Itt is fizettem, mint a katonatiszt. Az utolsó héten még egy rövid nyaralás árát eltelefonáltam Péli Istvánnal, aki bárgyú hangon méltatlankodott, és nem értette, hogy fordulhatott mindez elő. Én felvázoltam neki, hogy az átvett pénzt nem arra fordította, amire kapta, és engem komoly problémák elé állított. Felindultságomnak hangot adva két részletben tett rá pénzt a számlámra. A hazaút rendben volt most voltak jegyek is. Több százezer forinttal adós maradt Péli István, amit az elmúlt fél év alatt még nem tudott vissza fizetni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.13. 03:26:11

@ilovefarang:
ha igy van ne varjal
feljelentes ahova csak lehet
mas ne jarjon igy
es tudom utolag konnyu okosnak lenni, de jo hogy leirtad
ha valaki utazik ne parkolokban kosse meg az uzletet megha olcsobbnak is tunik
es ez nem basztatas
gyorsan hozzateszem normalis irodabn szekelo irodak is becsodolnek neha
itt amerikaban nem veletlenul irjak ki es dicsekednek vele hogy mi mikor alakult
es meg akkor is becsodolhet
hat ez van

maincoon © 2009.03.13. 07:50:07

@zsukimuki: @milyen_Péter?:
"te bevállalnád a tanu szerepét?"

még nem tudom. a döntésemhez küldjetek ezeréves fotót magatokról fürdőszerkóban...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.13. 09:24:52

@ilovefarang: fel jelentetted-e már? fizetési meghagyást nyújtottál-e be bíróságon?

milyen_Péter? 2009.03.13. 10:08:39

Itt ülök már az új élet kapujában. Emberem késik. Mi lesz velem így?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.13. 10:14:35

@milyen_Péter?: várj egy kicsit, küldöm P. István magánzót, szabad felhasználású repjegyekkel a világ minden tájára

jó lesz?

milyen_Péter? 2009.03.13. 10:16:57

@mamapicilánya/mpl: az remek lenne, úgyis ilyen helyeken szeret sok pénzt átvenni és számlákat átadni. Korrekt, jöhet.

Ariadne12 2009.03.13. 10:34:48

A nagyját már leírták, de akkor szép sorban, amit tenni érdemes:
1. MKEH megfelelő szervénél bejelentést tenni. Megnéztem, a nyilvántartásban nem szerepelnek, tehát nem végezhetnek ilyen tevékenységet.

www.mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemzeti/idegenforg_nyilv

2. Nem várni a többiekre, hanem rendőrségre bemenni és feljelentést tenni. Csak mert jól esik, másra nagyon nem jó.

3. Kereskedelmi- és Iparkamara mellett van választottbíróság, nekik írni, secpec igazat adnak a posztolónak, de a határozatuk nem kötelező. Viszont jól jön majd a 4. pontnál.

4. Polgári pert indítani, ekkor összegnél és ilyen nyilvánvaló esetnél azért már érdemes belekezdeni. Az összeg meg kamatostul jön vissza, ha addig fel nem számolják "véletlenül" a céget.

5. Legközelebb olyan helyen venni repjegyet, ami nem valami zugiroda, hanem normális utazási iroda. Lehet, hogy drágább rövid távon, de hosszú távon biztosan nem.

Bond, JamesBond · http://twitter.com/fisssi 2009.03.13. 10:36:09

Ez nem is utazási iroda. Nincs bejegyezve. Már onnét gyanús volt a sztori, hogy egy lakásban volt az iroda... a törvény szerint utazási iroda csak utcafronttal (utcai bejárattal) rendelkező üzlethelyiségben működhet.

Ajánlom a kedves posztíró és mindneki figyelmébe az MKEH honlapját:
www.mkeh.gov.hu/kereskedelmi/nemzeti/idegenforg_nyilv

Itt letölthető a mindenkor aktuális, Magyarországon bejegyzett utazási irodák listája. A Fantasea nincs köztük. Ergo nem utazási iroda. Ergó törvényt sért, ha utazásszervezői tevékenységet folytat, mely szigorúan engedélyhez kötött.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.13. 10:41:31

@Bond, JamesBond: a troliról látok minden nap egy házat, aminek két ablaka a kapubejáró mellett az utcára néz

oda van írva (és ez nem a reklám helye), hogy hellóoroszország utazási iroda

konkrétan be kell menni a ház kapuján az udvarra, és ott egy földszinti lakásba

akkor ez most hogy működik?

Pilgram (törölt) 2009.03.13. 11:17:16

rendőrség, lófaszt! önbíráskodás, oda kell menni egy raklap viperával és addig ütni őkelmét amíg:
1. visszaadja az összes pénzt
2. élete végéig a kloákáján át fog táplálkozni.

maincoon © 2009.03.13. 11:49:22

A www.feketelista.hu -n adóvégrehajtás van a Fantasea Tours ellen.

A nyilvános céginformációk szerint pedig egyedül P.I. a tulajdonos.
Tartalmazza a valós e-mail címét és a lakcímét is.

El kell hozzájuk látogatni egy kis teszkós kukacos csokival és megvárni a ház előtt, amíg hazajön. Beszélgetni lehet vele, nem???

maincoon © 2009.03.13. 12:00:00

@mamapicilánya/mpl: az a baj, hogy ez még nem elég. csődeljárás, felszámolás és egyúttal P.I. felelőségrevonása kellene.
olvastam más fórumokon is a történeteket a jegyvásárlásokról, nyaralásokról, amit ő "szervezett". :(

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.13. 12:08:36

@maincoon ♀: én is olvastam. rendőrségi feljelentés lehetne belőle, mert elég nagy összegről volt szó, és egy csalás biztosan befigyelne

maincoon © 2009.03.13. 12:13:33

@mamapicilánya/mpl: az ilyen ember nem fél? én már ha a szomszédasszonynak csak másnap viszem vissza a kölcsönkért 2 db tojást, már rosszul érzem magam. ezek meg játszadoznak családokkal és több százezres tételekkel...

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.13. 12:16:24

@maincoon ♀: amíg mindenki bízik benne, hogy majd visszaadja szegény, addig mitől féljen?

én már tájföldről küldtem volna faxot egy feljelentéssel minimum

maincoon © 2009.03.13. 12:21:38

@mamapicilánya/mpl: teljesen igazad van :(
annyira morbid ez az egész. tegnap nem akadtam ki rajta annyira, mint ma.

milyen_Péter? 2009.03.13. 14:38:46

@zsukimuki: hehehe. Az életem nem változott, ugyanaz vagyok még mindig. A nagy lehetőség mindenféle aloe vera-s cuccokban testesült volna meg. Hála az égnek, teljesen egészséges vagyok, ezért ez nem az én bizniszem.

Szóval maradok, aki voltam. Azért még kellek? :)

zsukimuki 2009.03.13. 15:36:46

@milyen_Péter?: hát remegett a léc szivem...de örülök hogy nem fogunk mlm renccer építésébe!

Tevepatkány 2009.03.13. 17:38:52

+szívta a burzsuja!Csak a repjegyek voltak több mint 1 milla. Nem kéne ennyire xarrágónak lenni, és akkor nem verik át az agyadat. Muhaha

tiborc2008 2009.03.13. 17:41:55

A torténet tanulsága: vásárlás ELŐTT kell neten informálódni az irodáról.

Etihad 2009.03.13. 21:59:57

MIért nem foglalt a kedves postoló az Egyptair honlapján ha már nem szereti a normális légitársaságokat? Manapság ki az a lúzer aki egy repjegy foglaláshoz utazási irodát vesz igénybe??

milyen_Péter? 2009.03.13. 22:53:47

@zsukimuki: Hát bizony. Maradunk így. :)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.03.14. 12:27:05

Mi folyik Gyöngyösön!!!???
Hogy a szegény embernek meg legyen teremtve!

Ha én maradtam volna Bangkokban, asszem áruba bocsájthattam volna issssteni tessstem, mert nemhogy fél millát, de negyedet is nehezen utalt volna át nekem akárki is. De én irigy vagyok, ezért HEHHEHEHEHHEHE a yuppie kalandornak.

Parasite 2009.03.14. 22:57:40

így jár, aki nevenincs csicska irodákban akar olcsójánosként röpködni. hatalmas IJ

Jómunkás Blogger 2009.03.15. 09:24:57

Bazeg én itt vért izzadok, meg minimálbérért éhezek a diplomámért, más meg milliókat költ repülőjegyre csak. Dögöljön meg a posztíró is. Magyarországi nyaralás az már égő-e?

fantasea 2009.03.16. 01:34:16

Nem szoktam ilyen helyekre irkalni de sajnos en is ismere a Fantasea "utazasi"irodat.(Jo a felhasznalo nevem stilusos)Tobb mint 2 eve hozott vele ossze a sors.3 ismerosommel eldontottuk hogy lelepunk Magyarorszagrol a vilag masik felere a jobb elet remenyeben.Akkor ugyan meg az 5-ik keruletben volt az irodaja.es koszonet a repjegy.hu-nak ugydontottunk hogy nala vesszuk meg a jegyeket.Persze az indulas elott szerencsere par hettel kiderult hogy a jegyek azok nincsenek vagyis vannak csak hamisak.mi nem a PELI Kocsog Istvantol vettuk hanem akkor meg alkalmazotta is volt ot David Zsoltnak hivjak(jelenleg tobb eves bunteteset tolti v.melyik magyarorszagi bortonben sikkasztas vadjaval remelem minden este seggbe B....ak)szoval a jegyek hamisak voltak polgari pert nem inditottunk mert az elhuzodik es mi nem terveztuk hogy otthon maradunk.Rendorsegre mentunk feljelentest tettunk szerencsere hamar lezajlott a vallomas tetel meg a fenykeprol valo azonositas es szeptembereben elhagytuk szeretett orszagunkat persze az uj repjegyet mar kolcsonkert penzbol vette meg mindenki.Azert a rendorok dolgoztak elkaptak Zsoltikat ha jol emlekszem 14 karosult volt. Tavaly marciusban volt a targyalas.nem emlekszem hany evet kapott de nem eleget es igazabol azt nem ertem hogy hogy lehet hogy ezt meg mindig csinaljak ezek szerint az elmult 2 evben sorra veri at az embereket es meg mindig mukodik az irodaja a web oldala.Nem ertem minek vannak otthon torvenyek mikor mindenki az csinal amit csak akar persze ha en hirtelen felindulasbol veletlenul agyonverem az illetot mert megroviditett minket osszesen 1 millaval meg meg tobbel akkor engem biztosan lecsuknak testi serteser par evre, de o nyugotttan lophat, csalhat es hazudhat olyan mint a Magyar kormany.

satho 2009.03.16. 13:39:28

Balek posztoló.

Occó utnak ez a leve.
Miért is nem ellenőrizte le a szerződéskötés előtt kivel szerződik. Magyar utazási irodák szövetsége pl. ? Vagy egyéb engedélyező hatóságánál? Úgy dolbálódzik itt sokszor 140 ezrekkel csak úgy nézek :)

Sajnos a posztoló egy tipikus balek szerintem aki nem volt kellően körültekintő.

De remélem visszakapja a lovéját.

Fitos Attila · http://paleotop.blog.hu/ 2009.03.31. 22:58:24

@fantasea:
"koszonet a repjegy.hu-nak ugydontottunk hogy nala vesszuk meg a jegyeket"
Ez igen érdekes lett volna, merthogy a repjegy.hu nem utazási irodákat ajánl (pláne nem ilyeneket!), hanem a légitársaságok ajánlatait teszi ki egy találati listára, egy repülőjegyes helyfoglalási rendszer keresőmotorjának segítségével, amit aztán vagy ott helyben kártyával kifizetsz, vagy átveszed a jegyet az oldal üzemeltetőjénél - ami amúgy szintén egy utazási iroda, akinek nem is érdeke, hogy egy másik, "futottak még rizibizi", ráadásul szélhámos utazási irodát ajánlgasson.
Valamit benéztél barátom, más domain volt az...

fantasea 2009.10.16. 01:50:31

Es vegre elozetesben van Peli Istvan,de ehez annak kellett tortennie hogy 18 ember ne juthasson ki ausztraliaba arra a versenyre amire 2 evig keszultek.
gratulalok ennyit a magyar rendorsegrol meg a Fogyasztovedelmi hivatalrol lehet hogyha nem lennenek jobban mukodne minden legalabb lehetne onbiraskodni.
Es te atyafi baratom te biztos nagyon okos vagy es biztos sokkal jobban tudod hogy hogy es mint tortent minden mint en nem? te is ott voltal nem?Azt szeretem hogy mindig mindenki olyan okos utolag.Es a masik amit nem ertek a hiradoban kitakarjak az arcat meg ugy hivjak hogy P.Istvan mindenkinek latnia kene es vallalja fel azt amit tett mert biztos nagyon jol elt belole es gondolom a kedves felesege meg a gyereke is.remelem bortonbe fog rohadni elete vegeig a tetu.

KoJa 2011.03.01. 13:33:46

Figyelem! Péli István újra kezdte ámokfutását az alomutak.olcson.info oldalon, illetva ahhoz kapcsolodoan a flickair.info -n. Csak óvatosan!
süti beállítások módosítása