Anyám 2 tojássárgát csorgatott a vájdlingba, aztán a házi malomban őrölt lisztet és monopropilén glikol 1,2-propándiol 1,2-dihidroxipropánt szitált utána, no meg 20 deka kókuszreszeléket. Hogy az olvasók házi receptjeiben nincsen ilyesmi? Hát másmilyen házban laktunk eszerint. Bogyó gyanakvó fogyasztó, ezért még nevetni is képes volt a fenti összetételű kókuszos tekercsen, és az alábbiakat írta:
Valószínűleg a te ízlelőcsápodat is lerohasztaná ez a fantasztikus kókuszos tekercs.
Történt a minap, hogy a kedves főnököm vett egyet. Elolvasta a címkét, majd letépte és az egész a kukában landolt. Mindenesetre fél órát röhögtünk a hozzávalókon. A végén jött a csattanó: "Süteményeink házi recept alapján készülnek." Ha visszaemlékszem, még a drága jó dédnagyanyám se tartott otthon a kredenc tetején yipint.. :)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 01:41:59
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 01:42:59
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 01:45:10
A glikol nem mérgező véletlenül?
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 01:47:08
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 01:49:11
Netuddki! 2009.03.24. 01:49:31
Ha csak annyit írna, kakósbevonó, margarin, stb., nem tudnánk mennyi szar van benne, és véletlenül megvennénk...
Netuddki! 2009.03.24. 01:53:39
.
pizsama 2009.03.24. 01:56:56
A krumpli is?
Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.03.24. 02:28:15
Ja, a Hindenburg meg csontra égett a hidrogéntől, mégis van hidrogén a vízben, kettő is.
en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol : "[...] Propylene glycol is used: As a moisturizer in medicines, cosmetics, food, toothpaste, mouth wash, and tobacco products [...] The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has determined propylene glycol to be "generally recognized as safe" for use in food, cosmetics, and medicines."
Szőrgyáros 2009.03.24. 06:20:26
Tron65 2009.03.24. 06:49:09
Linkelhetted volna magyarul is: hu.wikipedia.org/wiki/Tej-_%C3%A9s_zs%C3%ADrsavak_glicerin_%C3%A9s_propil%C3%A9n-glikol-%C3%A9szterei
Azt mondjuk én se értem, hogy mért nemlehet símán lisztből-tojásból csinálni a süteményeket.
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.24. 07:04:19
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.24. 07:05:28
Szőrgyáros 2009.03.24. 07:07:31
Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.24. 07:39:10
Pont ilyen sütit fogok reggelizni. Hogy ne ijedjek meg nagyon, majd jól nem olvasom el a tartalomjegyzékét.
maincoon © 2009.03.24. 07:44:59
RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.24. 07:49:10
Impega 2009.03.24. 08:04:32
Egyebkent nem szakacs
szaporító 2009.03.24. 08:06:47
Az egyes problémákra külön-külön van "vegyi" megoldás, de mindnek van mellékíze, ezért mindet külön kezelni kell egy újabb vegyianyaggal.
Ezek nagyrésze nem mérgező, a kisebb része meg csak nagyon nagy dózisban.
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:11:53
Tűzvillám (törölt) 2009.03.24. 08:12:56
1. mindenféle vackot összeeszünk
2. meg is érdemli, aki nem olvassa el előre, hogy mik az összetevők
3. miért nem készít a posztoló házi kókusztekercset
4. miért nem vesz a mucsaröcsögei piacon az öregnénik garantáltan házi készítésű kókusztekercséből
5. több nem jut eszembe
Több kreativitást a kommentekbe! Mert már előre tudom, hogy ezek jönni fognak.
Ja, pluszi hagyma írjon valamit Mary kókusztekercséről.
(Amúgy már lehiggadtam, hagyma. Megfogadom a scroll-os tanácsodat. )
szaporító 2009.03.24. 08:13:37
Hozzáteszem, amelyik pékséget azért szeretik, mert 2 nap múlva is friss és omlós a "kiloskenyér", az ugyanúgy kémiázik... de persze korántsem olyan durván, mint a nagyipari kekszmékerek.
szaporító 2009.03.24. 08:15:33
Tűzvillám (törölt) 2009.03.24. 08:23:42
Amúgy ezekkel én is egyetértek, én is pékségben veszek sütit, de az is ritka, inkább mi sütünk.
Az tűnt fel, hogy mindegy, miről szól a poszt, a posztoló a hülye, mert belefutott valami disznóságba.
Persze itt nem is a posztoló vette a sütit, hanem a főnöke.
De a lényegen nem változtat. A poszt egy jó alkalom arra, hogy mindenki éreztethesse, hogy a posztolóhoz képest ő mennyivel ügyesebben él. A legkevésbé fontos az, hogy tulajdonképpen miért van minden étel tele ilyesmikkel? Hogy kellene úgy élni, hogy a lehető leghatékonyabban kiszűrhessük az ilyesmit?
A vásárlásra fordított időm megnőtt, mert mindent elolvasok a csomagoláson. Megundorodtam a felvágottak 90 %-tól, és csak a legdrágább sonkát veszem, ami valóban disznóból van, ugyanez a sajttal, meg mindennel.Nem veszünk semmi chipset, édességet, kenyeret a pékségből, tejet a piacról flakonban, és nem állíthatom, hogy ezzel jó vagyok, mert mindig találok valamit, amiről le kell mondanom, ha nem akarom vegyszerrel tömni magam és a családom.
Szóval ilyenkor azt remélem, hogy hátha kapok még valami értelmes ötletet, ehelyett olvashatom a sok off-topicot meg önajnározást.
Impega 2009.03.24. 08:32:38
murila 2009.03.24. 08:34:34
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:36:54
Secnir 2009.03.24. 08:39:06
1 pipetta
2 petricsésze
2 deville-palack
1 bunsen-égő (ha nincs, akkor borszeszégő is jó)
1 erlenmeyer-lombik
2 kristályosító csésze
1 spektrofotométer
1 literes mérőhenger
1 pár saválló gumikesztyű
1 védőszemüveg
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:39:37
murila 2009.03.24. 08:41:45
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:43:02
mókus 2009.03.24. 08:44:15
ramirez7788 2009.03.24. 08:50:20
Margarin
Sárgabarack íz
Liszt
Cukor
Kakaós étbevonó massza
Glükózszirup
Tojás
Kakaópor
yilk
Fehér étbevonó massza
Kókuszreszelék
Szódabikarbóna
Aroma
Tartósítószer
Festékanyag
Amiket otthon nem raksz bele:
Glükózszirup
yilk
Aroma
Tartósítószer
Festékanyag
Amúgy meg nem tökmindegy? Ha finom, akkor jöhet.
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 08:55:56
de a propilénglikolt gondolom már százmilliószor gyanútlanul magamba tömtem
asszem fincsi volt
pernyekergető 2009.03.24. 09:08:30
www.hirturmix.hu/article.php?rss=1*11620
lótumfaktum 2009.03.24. 09:09:01
egyébként vette mindenki,hogy tegnap 5 post jött,ma már 2 éjjel?
érdemes volt sztrájkkal befenyíteni!
hát nem? és még ki sem zártak! eddig!
majd jön a sün alakzat.
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 09:14:09
www.sutigyar.hu/index.php?mod=recipe&page=datapage&rid=6507&PHPSESSID=da1b79668694a24430d1be3b0abb7196
amit meg szórtak az meg a szalicil
Kawaii Koneko 2009.03.24. 09:24:55
Talán így nem nő harmadik szemem,vagy bónusz kezem.
lótumfaktum 2009.03.24. 09:28:43
nem érné meg? egy kis ez meg az ....
murila 2009.03.24. 09:32:52
Impega 2009.03.24. 09:36:51
murila 2009.03.24. 09:38:09
Amúgy ha picit rak az ember, és általában nagyon kevés kell belőle, akkor nem érződik.
zsoci 2009.03.24. 09:40:42
Hülye az aki nem megkostolja hanem olvasgat.
Secnir 2009.03.24. 09:42:09
mert bármi előfordulhat :)
Szódás Lova 2009.03.24. 09:42:33
Legyetek szívesek, és a saját egészségetek érdekében azonnal igyatok meg két liter rézgálicot, fél deci propilénglikolt és nyeljetek le három evőkanál nátrium -nitrites páCSót, és, hogy ne legyen rossz a szájízetek, toljatok rá egy kávéskanál kristályvanillint. Ha ez megvolt, jöhet negyedkiló szalicilsav.
Akkor talán még meg lehet menteni az életeteket.
XD
Mylady 2009.03.24. 09:46:36
"Elõttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belõle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm... szinte összefut az ember szájában a nyál. A leírás békebeli ízeket, hangulatokat idéz fel bennem. Látom magam elõtt drága jó nagyanyámat, amint a jó meleg konyhában sürög-forog egészséges mosolyát sugározva szét közöttünk, unokák között, kik ámulva vártuk a csodát.
"Rögtön készen lesz drágaságaim." - szólt leguggolva és átölelt minket. Ezek a pillanatok ma is életem legboldogabb idõszakát jelentik. Kibontom a csomagot, hogy újra megízleljem a rég elfeledettnek hitt ízeket és közben tovább olvasgatom az ízléses grafikával díszített zacskót. Azt is írja, hogy e rendhagyó csemegét csak Magyarország egyes vidékein készítették. Igen emlékszem. Most, hogy az elsõ falatok zamata kezd érvényesülni, felidézem a tájat, ahol drága jó nagyszüleim éltek és újra látom a falut, méla teheneivel, aranyló búzamezõivel, hegyekkel körülvéve...
Tovább böngészve a zacskó feliratát kiderül, hogy a burgonyás tallér tartalmaz még burgonyakeményítõt, növényi zsírt és burgonyaport is. Istenem, burgonyapor! Drága jó nagyapám jut az eszembe, ki délután hazatérve a földekrõl egy nagy szalmazsákot tett nagyanyám elé a konyha padlójára, majd élete párjára nézett hosszan, némán, várva annak ítéletét. A nagyi kinyitotta a zsákot, belepillantott, majd két tenyerét összecsapva, a boldogságtól könnyes szemmel, szerelemtõl büszkén nézett vissza nagyapára. "Istenem, Kálmán! Ez gyönyörû!" - suttogta. Persze ebbõl mi sem maradhattunk ki, odasereglettünk és sorban belekukucskáltunk a zsákba, melyben ott aranylott a csodás burgonyapor. Micsoda idõk voltak azok! Akkor még valódiak voltak a dolgok, ízzel, illattal, színekkel.
De mindez nem volt elég, nagyapám (ki faluszerte közismert tréfamester volt) honnan, honnan nem elõrántott két akkora darab növényi zsírt, amekkorát még sosem láttunk és kacagva ezt kiáltotta: "Rengeteg van még belõle, rengeteg! Soha ilyen csodás termésünk nem volt Amália!". És elkapta a nagyi derekát, jól megforgatta, mi csak ámultunk tátott szájjal! De szép is volt!
Lássuk mit ír még: só, módosított keményítõ, savópor, élesztõkivonat, sõt színezékként kurkumin is! Hát igen. Ez a cég valóban odafigyel a részletekre! Hol kapható manapság olyan élelmiszer, amibõl ne spórolnák ki az olyan alpvetõ és régóta jól
bevált összetevõket, mint például a kurkumin, vagy a savópor. Én még ahhoz a generációhoz tartozom, amelynek megadatott megízlelni a nagyi utolérhetetlen savóporát.
Emlékszem, hogyan ácsingóztunk a szekrény tetején sorakozó, kockás kendõvel lekötözött üvegek után, és emlékszem arra is, amikor õsszel a savó eltevésekor az egész házat megtöltötte ennek a csodálatos csemegének az illata. Ez volt az az idõszak, amikor a drága nagyinak igencsak sok dolga akadt, ugyanis ekkor vonta ki az élesztõt is, nagyapám meg a mezõre járt kurkumint kaszálni, vagy esténként a keményítõt módosította az udvaron. Sürgött-forgott mindkettõ, ám egymásra és miránk mindig szakítottak idõt. Ahol tudtunk segítettünk, szaladtunk nagypapitól a nagymamihoz az élesztõkivonatos fazékkal, majd vissza, csépeltük a kurkumint, szállt az antioxidáns mindenfelé és nyomokban minden tartalmazott egy kis földimogyorót!
Istenem, de kár, hogy vége..."
Impega 2009.03.24. 09:46:36
köpőcsésze 2009.03.24. 09:50:33
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 09:50:38
@Szódás Lova: sőt, a tuti siker érdekében kell még egy kis akrilamid is:)
leszálló ág 2009.03.24. 09:53:34
@lótumfaktum: "tudja valaki, mi volt régebben a szalatkáré? "
@murila: "a szalagáré sütéshez való, ma is használjuk. :)"
Kérem tisztelettel ez a fehér por a keresztségben "szalalkáli" néven
született. Hogy ez mi? Nem írom -> gugli.
Ammóniához, műtrágyához hasonló szaga van.
A szalicil az tartósítószer, onokatezsvíre a nátriumbenzoát!
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 09:53:37
Impega 2009.03.24. 09:54:23
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 09:55:07
nem szalalkáli népiesen?
Ammonium-hidrogén-karbonát.
Lazítja a tésztát
és most már hagyd abba!!!!
leszálló ág 2009.03.24. 09:55:53
lótumfaktum 2009.03.24. 09:56:01
murila 2009.03.24. 09:56:14
MosoMasa 2009.03.24. 09:56:53
"Szalalkáli" - ez a pontos neve, a boltokban is így lehet kapni!
Helytelenül nevezik szalagóriának vagy szalagárénak.
Elnézést a javításért, csak a pontosság kedvéért írtam. 2005-07-27 11:48:28 {kire007}
A szalagória ammónium tartalmú( tudtommal) sütést elősegítő por. Sütéskor kellemetlen, szúrós szagú, de a vele elkészített tészták kimondottan finomak. A megsütött tésztán nem érezni a paradicsom ízét megkülönböztethetően, viszont szép színe lesz tőle. 2005-03-22 18:27:17 {Döcy}
Elnézést, lehet hogy tudatlan vagyok de mi az a szalagória? A sütinek milyen íze lesz a paradicsomlétől? 2005-03-22 16:00:01 {csoerz}
Impega 2009.03.24. 09:59:14
Szódás Lova 2009.03.24. 09:59:39
leszálló ág 2009.03.24. 09:59:45
Haggyámá azzal a tápszeres egyeddel.
Csak otthon, háziasan!
Koleszterin mentes füstölt csülök, jó fokhagymás abált szalonna, jó fűszeres disznósajt, .... stb.
8o)))))))))))
BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.24. 10:00:05
Megfogunk egy zacskós Nógrádi ropit, összetördeljük is vízhez keverjük. A vízhez kevert ropira darabolt polipokat helyezünk, és máris kész a polipropilén.
lótumfaktum 2009.03.24. 10:05:15
a füst sem az igazi már, füst izű pác sóval csinálják.a fokhagyma kínai ,a disznósajt nindenféle fokozóval el látott.
Impega 2009.03.24. 10:05:36
Impega 2009.03.24. 10:07:08
Impega 2009.03.24. 10:08:17
BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.24. 10:12:52
leszálló ág 2009.03.24. 10:13:34
Saját füstölő bükk, tölgy, akác fával, a fokhagyma a kertünkben (kicsi, satnya, de legalább a minénk ¸;)), a sajt pedig saját fűszerezés. Nem ördöngösség.
Csak nem mindenkinek adatik ilyen lehetőség. Sajnos!
Ja, és előtte valami házi 52-es cefre! ¸;)
Impega 2009.03.24. 10:17:58
elwood 2009.03.24. 10:21:27
jah, városi vegyszerevők, én csak elbiciklizek a tsz-be friss kókuszért, vagy a piacon előttem feltekerik a biokókuszt ...
Sátán meg a Jocó 2009.03.24. 10:21:36
Kalácsfény, pálmaolaj, lisztjavítószer
blog.as.hu/contra/date/2008/03
2008. március 25. kedd 10:46:01
Kezembe került egy boltban kapható “kalács”, a komáromi illetőségű VITA-Sütő Kft. termékének címkéje.
Tanulságos olvasmány volt. Ez állt rajta:
Finom fonott kalács - összetevők: búzaliszt, margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok: pálmaolaj, repceolaj, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályozó: citromsav, színezék: béta-karotin, aromák), cukor, élesztő, tejsavó, soványtejpor, tojáspor, só, emulgeálószerek: nátrium-sztearoil-2-laktilát, enzimek, savanyúságot szabályozó: kálcium-foszfátok, vanília-aroma, lisztjavítószer: aszkorbinsav, kalácsfény (fölözött tej, víz, növényi olaj, tejfehérje, módosított kukoricakeményítő), tartósítószer: kalcium-propionát.
Nomármost mi a franc lehet az a kalácsfény? No és a liszjavítószer? Miért kell javítani? Netán rossz lisztet használnak? De miért használnak rossz lisztet? A pálmaolaj szerepe pedig teljességgel rejtélyes előttem. Ugyanakkor nem értem, miért nem kötelező az ilyesfajta vegyipari termékek címkéjénfigyelmeztető halálfejet feltüntetni. Ez ugyanis nem egyéb, mint tömény méreg.
leszálló ág 2009.03.24. 10:21:43
lótumfaktum 2009.03.24. 10:26:28
elwood 2009.03.24. 10:26:56
AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:27:11
Könnyesre röhögtem magam :-))
@BKV figyelő:
ropilén :-))))
elwood 2009.03.24. 10:27:35
elwood 2009.03.24. 10:28:42
Mersant111 2009.03.24. 10:28:46
Az összetett anyagokat köteles feltüntetni. Ezt most nem a gyártó rakta bele.
Ő megvette a margarint, a kakaós étbevonómasszát, sárgabarackízt, aromát babámf@szát és jól összedolgozta.
Csak egy kicsit nézzétek meg, hogy mi van a hűtőtökben.
Reggel, amivel megkened a kenyeret, a tejet, amit iszol hozzá, a lekvároskenyeret, amit a gyermekednek adsz uzsira, mind-mind ilyen szarokkal van tele.
Vagy egy chips, amit meccs közben elrágcsálsz, vagy light cola, amit mindenki oly egészségesnek tart. Vagy a gyümölcsitalok. És még sorolhatnám
Annó kémia fakton meg akartuk csinálni a C-C kékszőlő termékét. Minden volt hozzá a szertárban. Brillantkék, azorubin....
És most jön, hogy a házi kaja fasza, azt együk. Ahan. de hogy megcsináld, megveszed a hozzávalókat. Nem tartassz otthon tehenet, hogy legyen friss tejed, nem köpülsz magadnak vajat, nem készítesz joghortot, tejszín. Hogy csak a legalapabb dolgokat mondjam.
Ahhoz, hogy otthon főzzél valami finomat a családnak, elmész a boltba és bevásárolsz.
akkor abban mi is a természetes?
Ha saját magad tartassz állatokat, amit te etetsz, te termeszted a zöldségeket, te készíted a bodzalevet, meggylevet, stb..., akkor talán mondhatod, hogy nem eszel "vegyszereket". De bármit, amit nem magad állítassz elő, abban mindben van változó mennyiségben.
Nem ez az egyetlen termék, ami inkább kémialaborra hasonlít, mint élelmiszerre.
Sajnos nap-mint-nap látom, hiszen ezeket a termékeket ellenőrzöm.
Meglepődnétek, hogy mi mindennel találkoztam már és még fogok is.
Borzasztó.
Uff
AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:28:57
Könnyesre röhögtem magam :-))
@BKV figyelő:
ropilén :-))))
elwood 2009.03.24. 10:29:50
Impega 2009.03.24. 10:31:28
AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:34:27
Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 10:34:43
AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:35:07
Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)
AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:35:30
Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)
lótumfaktum 2009.03.24. 10:35:36
a mangalica feszten vetten VALÓDI HAJZER MANGALICA SZALÁMI-T
A tanúsítványt eltettem
ÖSSZETÉTEL: mangalica nemeshús
mangalica gyártási szalonna
fűszerpaprika
só
fokhagyma
köménymag
ennyi.
mást minek is bele?
fíííínom vót azóta sem találok ugyan ezt boltban.kis tételben meg nem szállítanak.
leszálló ág 2009.03.24. 10:35:58
Impega 2009.03.24. 10:37:47
leszálló ág 2009.03.24. 10:40:30
Mersant111 2009.03.24. 10:43:09
Szerinted én nem nézem meg, hogy mit veszek meg a boltokban?:D
Melóhelyen mindig tudjuk,hogy melyik terméket NE és melyik az, ami finom, és kevésbé ártalmas, mint a többi. Mindennek van előnye!:D
Azért szerintem ha valaki szeret egy adott terméket, akkor néha csak enged a csábításnak és megveszi és jóízűen elfogyasztja, még akkor is, ha tudja, hogy nagyon nem természetes.
A "Gyerek" pingvin is szépen fel van fújva, akárcsak ez a derék kókusztekercs. Nátrium-hidrogén-karbonát.
Annó:törökméz.
Szerintem sokan szerettük gyerekkorunkban. Miből is áll?
Lássuk csak.
Cukor, ezt szépen pirítják és felturbózzák egy kis nátrium-hidrogé-karbonáttal, meg egy kis kén.
Hmmmm. fincsi...
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 10:46:55
szerintem Te kibringazol Havaira friss kokuszdioert
MP 2009.03.24. 10:50:38
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 10:52:16
simplemind 2009.03.24. 10:53:50
simplemind 2009.03.24. 10:55:38
Texaszi Láncfűrészes 2009.03.24. 10:58:00
És hogy teszik bele a sütibe?
Texaszi Láncfűrészes 2009.03.24. 10:59:00
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 10:59:27
en olyan 10 evesen csinaltam mandulas retest
minden superul ment,mar akkor hazias voltam, de talaltam otthon sutoport es aszittem azzal kell sutni igy szortam belole boven a tepsibe a retes ala
a szomszedok kihivtak a tuzoltokat olyan fust lett
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.03.24. 11:04:42
Impega 2009.03.24. 11:05:48
Szódás Lova 2009.03.24. 11:21:54
elwood 2009.03.24. 11:21:54
maincoon © 2009.03.24. 11:30:36
úgy hiányolom ;)
Impega 2009.03.24. 11:34:15
Amugy globalisan basztatjuk aki ilyen szasagokat vesz es reklamal :)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 11:39:13
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 11:40:15
esetleg a "miért is olvas összetevőket a címkén munkaidőben" róható fel a terhére
bekbórd! 2009.03.24. 11:42:17
maincoon © 2009.03.24. 11:48:04
egyéves, capuccino :D
@mamapicilánya/mpl: káár, hogy nincs miért :D
off: tegnap voltam hom.orvosnál ;) olyan alkati szert írt fel, ami felett azóta sem térek észhez. on.
Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.24. 11:52:28
minden cuccon hasonlóan hülye nevű izék vannak ráírva
Secnir 2009.03.24. 11:58:58
ha egyszer én kibringázok hawaiira, akkor qrva nehezen találnék vissza az biztos. el se indulnék haza úgy évig. utána meg már minek.
betépett felhasználó 2009.03.24. 12:23:07
pedig van, a nagyanyám "süssünk süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit" recepteskönyve III.ik kötete, 24 versében megírva vagyon, hogy:
Coakley és mtsai. [3] által vizsgált baktériumok közül 550 μg/ml linolsav jelenlétében a Bifidobacterium
breve törzsek 48,5−66,2%-ban, a B. dentium 22,8%-ban, a B. lactis pedig 28,0%-ban alakította át a linolsavat
KLS-vá. Lin [8] a c9,t11-KLS képződését tanulmányozta zsírmentes joghurtban 0,1% linolsav és
5% répacukor jelenlétében, Lactobacillus acidophilus, valamint a joghurtgyártásban alkalmazott L. delbrueckii
ssp. bulgaricus és Streptococcus thermophilus jelenlétében. Megállapították, hogy a keverékkultúra
jelentős mértékben növelte a c9,t11-KLS-izomer mennyiségét. Ha a joghurthoz csak linolsavat adtak, akkor
a c9,t11-KLS-izomer mennyisége elérte a 2,95 μg/g zsír értéket, linolsav és cukor hozzáadásával ez az érték
2,33 μg/g zsír volt, míg cukor jelenlétében linolsav nélkül 1,18 μg/g zsír értéket kaptak. (A kontroll joghurt
0,93 μg/g KLS-t tartalmazott).
Ming és Shuting [9] a Lactobacillus acidophilus KLS-termelő képességét vizsgálva lucernamag olajat
tartalmazó tejben (a lucernamag olaj kb. 40%-ban tartalmazott linolsavat) arra következtetésre jutottak, hogy
a baktérium optimális körülmények között, képes a linolsav 50%-át KLS-vá átalakítani.
Tehát kitűnik, hogy linolsav adagolásával lehet a savanyított tejtermékek
konjugált linolsav tartalmát növelni.
Teccccikérteni??
staropramen 2009.03.24. 12:41:46
Sztrovacsek, miért akarod te a konjugált linolsav tartalmat növelni? Az pont úgy jó , ahogy most van.
leszálló ág 2009.03.24. 12:48:45
Mer' akkor nem is kell ! ¸;)
elwood 2009.03.24. 12:51:53
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 12:55:07
"A Jilk 8o cukrászati adalékanyag, térfogatnövelésre használják pl. piskóták készitésénél.
Nem tartalmaz tejtermészetü anyagot. . . egyszerü , szakmai neve "fókazsir"
Sütikhez állítólag azért kell, mert akkor nem kell szétválasztani a tojásokat, felverheted egyben. De akár fagylalthoz is adják, hogy habosabb legyen.
betépett felhasználó 2009.03.24. 12:55:54
azért, hogy így a nagyobb konjugált linolsav (CLA) tartalommal rendelkező, újabb egészségvédő, „hungarikum” jellegű tejtermékek készülhetnének, amelyekkel az EU piacán is versenyképesek lehetnénk. Köztudott, hogy a A CLA már kis koncentrációban is gátolja több malignus daganat növekedését. Így talán
betépett felhasználó 2009.03.24. 12:57:55
Szőrgyáros 2009.03.24. 13:03:50
nus414 2009.03.24. 13:44:48
elwood 2009.03.24. 13:52:20
Impega 2009.03.24. 14:03:46
elwood 2009.03.24. 14:12:06
Fortresse 2009.03.24. 14:34:28
Kicknick 2009.03.24. 14:55:40
nadjon finom volt a kokouszgolyó
É2I 2009.03.24. 15:00:10
Hókusz-pókusz és itt egy kis Staphylococcus!
FONTOS!!!!
Kicknick 2009.03.24. 15:02:10
nadjon finom volt a kokouszgolyó
leszálló ág 2009.03.24. 15:03:48
No, de a kettő együtt...
8o)))
leszálló ág 2009.03.24. 15:07:09
No, de a kettő együtt...
8o)))
leszálló ág 2009.03.24. 15:10:12
No, de a kettő együtt...
8o)))
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 15:11:46
Csak egy jótanács...
Geffry 2009.03.24. 15:19:29
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 15:25:30
EÖ (törölt) 2009.03.24. 15:43:27
még a propilénglikol is megkeseredett a számban...
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 15:45:47
gyerekkormban vettunk kokuszreszeleket, meg szerettuk a korfut
nade akkor meg minden igazi volt
Ofélia . 2009.03.24. 15:51:53
Propilénglikol
Szerep: Térfogatnövelők ez még orvosi szemmel feltáratlan de nyomozok:))
maincoon © 2009.03.24. 15:53:40
így ma is máshol szócsatáztam. ráadásul egy doktorral.... :O
@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): üdv :D
turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.24. 16:00:19
elwood 2009.03.24. 16:02:52
Az első cég ahol lehet kapni (nem íromki) ezzel foglalkozik:
Élelmiszer-ipari fagyállófolyadék, propilénglikol nagykereskedelme
Tevékenység, szolgáltatás:
Elektromos szigetelőszőnyeg nagykereskedelme
Élelmiszer-ipari fagyállófolyadék, propilénglikol (!!) nagykereskedelme
Hidraulikahenger javítása
Hidraulikus termékek gyártása, javítása
Hűtőtömlő, fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátum nagykereskedelme
Klingeritlemez kereskedelme
Mercedes, MAN alkatrészek forgalmazása
Tehergépjármű-alkatrész kereskedelme, HATZ motoralkatrészek
Víztömlők, hegesztőtömlők, laticell lemez kereskedelme
Termékek:
Elektromos szigetelőszőnyeg 20 kV-ig
Élelmiszer-ipari fagyálló hűtőfolyadék: Propilénglikol
Fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum, -72 °C-ig
HATZ motoralkatrészek
Hidraulika teleszkóp
Hidraulikahenger
Klingeritlemezt helyettesítő azbesztmentes tömítőlemez akár 450°C ig
Mercedes fékbetét, féktárcsa
Szerintetek vehetek kis tételben mondjuk 2-3 liter propilénglikolt ?
Csak egy tepsire való kéne.
Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.03.24. 16:05:48
Bocs; mittomén, mi az, amit már megírtak magyarul/lefordítottak magyarra.
"Azt mondjuk én se értem, hogy mért nemlehet símán lisztből-tojásból csinálni a süteményeket."
Pl. mert akkor egységnyi mennyisége lényegesen drágább volna. Persze, ha az embereknek volna 1) pénze, 2) öntudata, akkor először a szart nem vennék meg, aztán a szar eltűnne, mert nem vették meg. Persze, ez kevéssé valószínű, hogy a kapitalizmuson belül történne meg.
Ofélia . 2009.03.24. 16:09:10
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:12:06
De van egy másik is: antsz.hu/okk/okbi/magyaricsc/PDF03/icsc0321_HUN.pdf
Ofélia . 2009.03.24. 16:15:39
Legjobban az élelmiszeripari fagyálló folyadék tetszett:DD
elwood 2009.03.24. 16:23:05
végül is azért élelmiszeripari mert nem (nagyon) mérgező,
csak szembe ne kerüljön ...
veszek a fűszeres készletbe egy kis üveggel, valami jó évjáratból
Impega 2009.03.24. 16:24:48
elwood 2009.03.24. 16:24:55
élelmiszerektől, italoktól és etetőanyagoktól távoltartani
a szemmel és a bőrrel való érintkezést kerülni
szóval messziről kell a sütire locsolni
Ofélia . 2009.03.24. 16:26:55
Alkanna
Szerep: Színezőanyagok
Hatás: ismeretlen
Ez a narancssárga s vagy cfc
Impega 2009.03.24. 16:28:20
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:29:09
Aszpirin-érzékenyek esetén allergiát, intoleranciát okozhat. Asztmások néha nagyon rosszul reagálnak az azorubinra.
tartrazin: szintén festék. Valamivel allergénebb a többi hasonló festéknél. Allergiás reakciókat válthat ki az aszpirin-érzékenyeknél és asztmásoknál. Egyéb mellékhatásként felléphet migrén, torz látás, viszketés stb.
Afrikában és Svédországban széles körben használják. Norvégiában tiltott. Ausztriában és Németországban tiltott volt, ám az EU-s szabályok felülírták a helyi tiltást. Gyermekeknek és csecsemőknek készült ételekben használata nem ajánlott.
Ofélia . 2009.03.24. 16:30:17
Forrás: Pallas Nagylexikon
Na tessék nektek alkanna alias narancssárga s:))
Ofélia . 2009.03.24. 16:33:12
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 16:33:59
Impega 2009.03.24. 16:35:16
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:37:50
Jó gazdag kókusztekercs vót ez:) Ennyi mindent raktak bele kizárólag a mi érdekünkben...
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:40:00
Impega 2009.03.24. 16:43:30
Ofélia . 2009.03.24. 16:47:22
Ofélia . 2009.03.24. 16:49:07
neet 2009.03.24. 16:49:26
20 évig panelban éltem, és ha hunyóztunk a telepen és beletenyereltem a kutyaszarba, max a gatyámba töröltem és estig eszembe se jutott kezet mosni. Most csak elmegyek 2 kerületnyit meg haza, és fekete lé folyik a csapba a kezemről.
Az ételeket telerakják szarral. MIért? Nem megy minden nap a tesco-s kamion végig a városon? Miért kell a tejnek 5 hónapot elállnia? Nem mész bótba kb 2 naponként? Akkor megérdemled. Vagy van olyan, h félévig hátradőlnek a tejgyárban, kókusztekercs-gyárban, mert már annyit termeltek, h most pihennek fél évig? Miért??????? Ha egyfolytában van termelés ÉS szállítás ÉS fogyasztás, azaz pörögnek a dolgok, MIÉRT KELL teletömni szarral??? Grrrrr... felrobbanok.
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:51:53
az egészségmegőrzés bizonyítottan működő módszereiről! " :)))
Impega 2009.03.24. 16:54:14
Impega 2009.03.24. 16:57:02
Ofélia . 2009.03.24. 16:57:24
Nem tartalmaz tejtermészetü anyagot. . . egyszerü , szakmai neve "fókazsir"
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:58:46
Impega 2009.03.24. 16:59:14
☺ágica 2009.03.24. 12:55:07
Impega 2009.03.24. 17:00:21
neet 2009.03.24. 17:04:38
Kutyagumi kiszáradva amúgy fehér és szagtalan, és tök jól lehet vele betonra írni. Bár bő huszonéve nem próbáltam, de akkoriban jó volt. Ugrálóiskolát rajzoltunk vele.
neet 2009.03.24. 17:05:47
neet 2009.03.24. 17:06:55
Ofélia . 2009.03.24. 17:06:59
De a kutyszar tényleg kegyetlen(ezért járunk a belvárosban lehajtott fejjel és görbén):((
Szódás Lova 2009.03.24. 17:07:31
neet 2009.03.24. 17:08:17
Miért kell felfújt zsömlét csinálni, ami aznap a szájpadlásodra tapad, másnap meg gumi lesz belőle?
Ja, írtátok fentebb, a pénz... olcsóbb a kemikál, mint a tojás, ebben van valami.
Ofélia . 2009.03.24. 17:09:55
EÖ (törölt) 2009.03.24. 17:10:17
maincoon nem jött el és ezért a propilénglikol megkeseredett a számban, na mindegy nem érdekes
@maincoon ♀: néked is üdv :)
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 17:12:11
@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: fura gyomrod van:) Bár én is mindig éhes voltam boncgyak után:)
elwood 2009.03.24. 17:16:58
...
MIÉRT KELL teletömni szarral??? Grrrrr... felrobbanok."
ez jól jött ki. neked legalábbis több bio kaját kéne enned :-)
(egyébként egyetértek)
elwood 2009.03.24. 17:20:22
Sajnos erre van igény. Én megvenném az öt forinttal drágább zsemlét, ami kelesztett lisztből van, de nem árulnak mert a többség az "ócsó"-t veszi.
Ofélia . 2009.03.24. 17:21:11
Ennél már csak a gyógyszeripar ver át jobban a recept nélkül kapható szereivel!!!
Sajnos az emberek nagyobb hányda hiszi el, hogy ha megvesz minden szirszart méregdrágán attol elmúlik a náthája, lefogy, visszahúzódik a prosztatája, elmúlik a másnaposság, kinő a haja, sasszeme lessz, feláll a pöcse, megnő a melle, leesnek a bibircsókjai, nem lessz korpás, elmúlik a hüvelygombája, egyébb gombája és leszokik a sörröl na ez mind NEM igaz viszont milliárdos üzlet:DD
Ofélia . 2009.03.24. 17:27:58
Tényleg: írtam egy postot nem jelent meg pedig a hamut ellenőriztem a cserépkályhában és az állatkerti haverok is csodálkoztak, hogy miért kell nekem kölcsön sünökkel fajtalankodni (nem mondhattam, hogy egy homárpostolónál ez alapeljárás) de már mindegy:)))
☺ágica (törölt) 2009.03.24. 17:34:46
Szerintem az is elég, ha ide bekopizod. Úgy is szét tudnak szedni:)
staropramen 2009.03.24. 17:50:19
ahogy nézem a dolog kémiai része kitárgyalva.Élelmiszeregészségügyi része kitárgyalva.Minden részletkérdés kitárgyalva .DE 1 FONTOS kérdésről nem beszélt senki.
Jóízű és ehető ez a bigyó pite amiről szól az egész? Kóstolta valaki, vagy csak a cimkét savazzuk?
Ofélia . 2009.03.24. 17:52:50
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 17:53:59
Ofélia . 2009.03.24. 17:57:50
neet 2009.03.24. 18:35:50
maincoon © 2009.03.24. 18:41:23
látom a nevem, de nem tudok visszaolvasni, mert odaég a kaja...
gondoltam benézek, hátha lesz új poszt, de úgy látom álmodik a nyomor :S
szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.24. 18:47:01
Sok helyen azért még mindig fűrészporral (bükk, igényesebbek tölgyfával).
Meg persze van a folyékony füst is.
Az ám a vicces matéria! :)
Sajnos egyre kevesebb "hagyományos" (gy.k. kőfüstölő) termékkel találkozom :(
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 18:59:11
ingrediets: water,babley malt,cereal grauns,yeast,hops
average analysis
caloryes,95 carbonbybates 3.2 grans protein, 0.7 grans fat, 0.0 grans
amugy totalisan sorize van
tasslehoff 2009.03.24. 19:00:46
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:00:59
mer nem ertek az egeszbolsemmit
Ofélia . 2009.03.24. 19:09:50
Ofélia . 2009.03.24. 19:11:31
Impega 2009.03.24. 19:20:42
Aztan csinalok vacsit is. A soromben meg van kukorica
Impega 2009.03.24. 19:23:28
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:24:05
kell meg 1-2 mert Wodstock mingya jon haza, oszt megyunk a walmartba
mert kitalalta, hogy neki is kell computerasztal es telleg van a spejzban egy leamortizalt de mukodo sony vaio
most ezt beuzemeljuk
aztan asziszem a falnak megyek mire megtanitom bekapcsolni
mongyuk az elso az lesz hogy sose kapcsolja ki
XP van rajta
retteges lesz a kovetkezo par hetem, de csak belejon
sok lehetosegem nincs
vagy tanitom vagy tobbet kell ize.... szoval na
veszunk egy tv allvanyt is mert vagy fel eve annyi blady maryt ivott hogy raesett es osszetorte
es ha mar ott vagyunk veszunk ket uj telefont, mert mar szarok
hat hosszu delutan lesz
igazi fogyasztos, tekozlunk es szenvedek
Impega 2009.03.24. 19:25:31
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 19:26:02
ez ugyan nem annnnyira fontosh...
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:29:40
mezes sor?
lótumfaktum 2009.03.24. 19:30:00
leszálló ág 2009.03.24. 19:30:39
Új poszt kéne...most reájaérek.
Közkívánatra akár elsőznék is, a poszt elolvasása előtt.
Nemtok, nem akarok éjfélig várni! ;)
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:30:58
hogy allsz a kalium szorbattal?
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:34:45
mastercard lesz az es nem lesz ocso
az aprosagokrol nem is beszletem hanyzik nehany kabel, a fejhallgatom szar kell 2 uj eger
meg valami vacsora
sor
meg amit meglat, hogy ez "nagyon jo arban van"
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:37:36
irja valami jo kis posztot es akkor majd jo kiizelunk
Impega 2009.03.24. 19:37:51
Impega 2009.03.24. 19:39:32
leszálló ág 2009.03.24. 19:42:02
8o)))))
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:42:48
Woodstock se tud de halaegnek van szaritogep az alagsorban es hajtogatni tud
meg vallfazni
igy aztan teljes a beke
Ofélia . 2009.03.24. 19:43:15
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 19:43:58
a házitündérek hogy tudnak aludni a szárnyacskáitól?
Impega 2009.03.24. 19:44:53
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:45:24
a pozitiv esemeny is esemeny
pl kertel 20 deka parizsit es annyi volt
kifele nem vert meg a biztonsagi or,
a BKV ellenor nem rugott le a buszrol
14 orara hazaertel
stb
Ofélia . 2009.03.24. 19:45:30
Hagyd benne vaze:)))
Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.03.24. 19:47:45
Ofélia . 2009.03.24. 19:47:52
Ofélia . 2009.03.24. 19:49:20
É2I 2009.03.24. 19:51:07
Hasra fexenek, pl.
Bár innentől megindulhat 1-s emberek fantáziája.
De kérdem én; kis mancsocskájukat imára-e fonják mindeközben? Avagy sem ?
É2I 2009.03.24. 19:54:13
Nemnem.
Az csak engedi azt, amit a tulajdonosa inkább most nem.
Impega 2009.03.24. 19:54:44
Ofélia . 2009.03.24. 20:00:48
@Impega: Péniszesedik?? mí báj máá a:))
Impega 2009.03.24. 20:07:51
É2I 2009.03.24. 20:20:05
Hát aztatat nem tudom, mert olyantat nem láttam.
neet 2009.03.24. 20:23:59
Eléggé fotósoppos, mert posta és +.
Tegnap elmentem egy csomagért (2 nap alatt ideért vidékről! ez önmagában fs), és a legjobb, hogy késő volt, már szinte üres volt a posta, alig leltem rá a bedobott cetlire, de nem is volt lényeges, kikeresték nekem anélkül, és elhoztam, amikor kijöttem, egy úr utánamjött és bezárt. És akkor néztem, h 7ig van a post office open és én 7:05kor jöttem ki, azaz kb 7:03-kor mentem be. ÉS kedvesek voltak és odaadták, stb.
És a fkf is letolta a havat, emlékeztek. :)
Lolita999 2009.03.24. 20:36:49
Ofélia . 2009.03.24. 20:56:43
Ofélia . 2009.03.24. 21:00:19
Tsabi 2009.03.24. 21:01:33
Amugy strandido van, a Duna Engelhartszellnel 418 es 5,8 fokos.
É2I 2009.03.24. 21:04:51
:)
Az, hogy mi van a csomagolásra írva, majdnem mindegy. Azt mindegyik cégnek rá kell írni; mi van benne adott termékben.
A gond akkor van, ha nem írják rá azt, amit nem szabadna belerakniuk.
Attól, hogy nem írják rá mi van benne, Te csak boldog tudatlan lehetsz, de egészségesebb nem :(
Javaslom, ha ennyire hatással van rád; járj utánna mi, mit is jelent - kémiai meghatározások -, mert koránt sem biztos, hogy egy kémiailag felírt szó mérgező.
Pl.: Egy egyszerű (remélem mindenki által tudott): citric acid = citrom sav ~ citrom pótló, stb. (Ja, ha tudod mi mit jelent; nem lebecsülni akartalak :)
Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 21:11:11
A bevásárlások úgy zajlottak hogy elmentünk a tecsóba bevásárloni egy hétre (nem vagyok sikeres muhahahaha) A tecsóban én elkezdetem bepakolni a kosárba az egyik oldalon, a drágám minden bapakolt motyót kivett a másik oldalon és hangosan elkezdte olvasni az összetevőket, közben szemrehányóan nézett rám, mintha ciánnal akarnám megmérgezni és visszarakta a polcra. Egy cirkusz volt minden vásárlás. A végén alig maradt valami a kosárban, a hűtő egész héten üres volt, ő ráadásul vega lett, és úgy nézett ki mint egy botsáska, nekem meg kopogott a szemem és állandóan sült csülökkel álmodtam.
Baromi idegesítő volt a magevő bio mániája.
Felelőtlen vagyok és nem olvasom el az összetevőket, viszont megeszek mindent amit megkívánok és jókat büfizem utána. :-P
Ofélia . 2009.03.24. 21:13:50
Hajrá rezgős csülök!:)))
Impega 2009.03.24. 21:28:30
@Tsabi: Orulunk Neked Tsabikam :)
Mellesleg a menu hal volt rizzsel, cukkinivel.
holnap delben spagetti lesz eredi gombaszosszal. A gombat nem en kerestem
lótumfaktum 2009.03.24. 21:39:34
a májam, a vesém ,IDEGEM,kártyám bánja.
É2I 2009.03.24. 21:43:45
Ha ez igaz, ne sajnáld!
De a magok szennyezett nélküléségét (pl: gyomírtó, növényvédőszerek) senki sem garantálja. Mondtad-e neki?
Nem kell mindent megenni, de ami jólesik; az jólesik, punktum ! :)!!!!
Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 21:52:38
Macerás volt állandóan kilométerek kocsikázni a bio piacig, ahol mellesleg minden másfélszer drágább és ahol úgy éreztem magam, mintha valami vallási szektába csöppentem volna.
Na de fátylat a múltra.
Iszom is erre még egy sangriát. Egészséges, tele van gyümölccsel :))
Tsabi 2009.03.24. 21:57:06
A menu nalunk sertesszeletek gombas tejszines szoszban tesztaval volt.
A vega csajszihoz szerintem hosszutavon senkinek nem lesz gusztusa, hogyha ilyen hitterito modon terrorol bevasarlaskor. Cska egy peldat, hosszu eveken keresztul dohanyoztam, a felesegem meg sosem, megse szolt egy szot se - pedig azert a dohanyzas egy fokkal karosabb, mint a telitetlen zsirsavak.. embere valogatja, van toleransabb, meg van aki kevesbe..
Tsabi 2009.03.24. 21:58:43
Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 22:12:51
A barátom volt a vega és én a csülök evő! :))
Ofélia, itt az erősítés!!
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.24. 22:15:03
Tsabi 2009.03.24. 22:29:18
@megélhetési sünöző - szarjon sünt az eső!!!!!!: majd biztos ugy ejjel 2 fele lesz megint uj poszt, hogy masoknak is legyen mar eselye elsozni :)
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 23:45:30
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 23:46:47
De ma valószínűleg nem maradok fent addig...
Tsabi 2009.03.25. 00:00:22
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.25. 00:07:36
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.25. 00:40:39
nem igaz má!!!
megyek is alszani
megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.25. 00:41:49
Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.25. 00:55:55
Olvasd el a kurucosban a hozzászólásaimat (a végén)!
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 02:37:06
en levagtam hogy no vagy viszont ofelia [asi
csak hogy rendbe tegyuka dolgokat
megvettunk mindent
epp a telefonjaval kuzdok Woodstocknak
van rajtaaz a vakoknak valo opcio hogy hangra felhivja akit akarsz
erre mondj a telefon, hogy mit akarsz erre mary aszongya
"call please"
a gepnek
hihhetetlen
soha de soha...
meg azt vartam elereszt egy havarjut
Mourinho már nem a király 2009.03.25. 10:24:39
Én már csak annyit mondanék, hogy félelmetes, ha megnézem, hogy egy fos kókusztekercsbe mi minden van. Ehhez kell kb. 5 féle összetevő.
sonance · http://www.sonance.hu 2009.03.25. 21:44:43