Tékozló Homár

Kinek a házánál főznek propilénglikollal?

2009.03.24. 01:40 | szily | komment



Anyám 2 tojássárgát csorgatott a vájdlingba, aztán a házi malomban őrölt lisztet és monopropilén glikol 1,2-propándiol 1,2-dihidroxipropánt szitált utána, no meg 20 deka kókuszreszeléket. Hogy az olvasók házi receptjeiben nincsen ilyesmi? Hát másmilyen házban laktunk eszerint. Bogyó gyanakvó fogyasztó, ezért még nevetni is képes volt a fenti összetételű kókuszos tekercsen, és az alábbiakat írta:

Valószínűleg a te ízlelőcsápodat is lerohasztaná ez a fantasztikus kókuszos tekercs.
Történt a minap, hogy a kedves főnököm vett egyet. Elolvasta a címkét, majd letépte és az egész a kukában landolt. Mindenesetre fél órát röhögtünk a hozzávalókon. A végén jött a csattanó: "Süteményeink házi recept alapján készülnek." Ha visszaemlékszem, még a drága jó dédnagyanyám se tartott otthon a kredenc tetején yipint.. :)

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 01:45:10

@Jani haverja: Pontosítok: EZEK a vegyületek mik???
A glikol nem mérgező véletlenül?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 01:47:08

Az is jó, hogy a nedvesítőszer között azért a vizet is feltüntetik. Tényleg házi jellegű süti:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 01:49:11

amugy szeretem a kokuszteketcset es eltemben nem jutott eszembe elovasni mi vol t rairva

Netuddki! 2009.03.24. 01:49:31

Szerintem korrekt, hogy az alapanyagok öszetételét is leírja. Így megtudod, hogy véletlenül sem szabad megvenni.
Ha csak annyit írna, kakósbevonó, margarin, stb., nem tudnánk mennyi szar van benne, és véletlenül megvennénk...

Netuddki! 2009.03.24. 01:53:39

Ha mindenki ilyen korrektül leírná mit tett a kajába, Mminden a kukában landolna, és éhen halna az emberiség.
.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.03.24. 02:28:15

@Jani haverja: "A glikol nem mérgező véletlenül?"

Ja, a Hindenburg meg csontra égett a hidrogéntől, mégis van hidrogén a vízben, kettő is.

en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol : "[...] Propylene glycol is used: As a moisturizer in medicines, cosmetics, food, toothpaste, mouth wash, and tobacco products [...] The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has determined propylene glycol to be "generally recognized as safe" for use in food, cosmetics, and medicines."

Szőrgyáros 2009.03.24. 06:20:26

Ha minden kajára ilyen becsületesen kiírnák... Tiszta vegyipar!

Tron65 2009.03.24. 06:49:09

Joe Foster!
Linkelhetted volna magyarul is: hu.wikipedia.org/wiki/Tej-_%C3%A9s_zs%C3%ADrsavak_glicerin_%C3%A9s_propil%C3%A9n-glikol-%C3%A9szterei
Azt mondjuk én se értem, hogy mért nemlehet símán lisztből-tojásból csinálni a süteményeket.

Szőrgyáros 2009.03.24. 07:07:31

Itt már/még nem esik.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.03.24. 07:39:10

Itt esik, de sünök még nem potyognak.

Pont ilyen sütit fogok reggelizni. Hogy ne ijedjek meg nagyon, majd jól nem olvasom el a tartalomjegyzékét.

maincoon © 2009.03.24. 07:44:59

Jó reggelt, mindenki jól aludt?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.24. 07:49:10

úgy látszik, már a víz se elég nedves... ez FONTOS!!!!

Impega 2009.03.24. 08:04:32

Kokusztekercs: liszt, vaj, kakao, cukor, viz, esetleg rum, haztartasi keksz es kokuszreszelek. Ennnyire nehez elkesziteni? Kb 30 perc. na jo, 40.
Egyebkent nem szakacs

szaporító 2009.03.24. 08:06:47

@Tron65: Azért kell tartósítani, mert mire kiérne a boltokba, már ki is száradna, vagy bepenészedne.
Az egyes problémákra külön-külön van "vegyi" megoldás, de mindnek van mellékíze, ezért mindet külön kezelni kell egy újabb vegyianyaggal.
Ezek nagyrésze nem mérgező, a kisebb része meg csak nagyon nagy dózisban.

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:11:53

@szaporító: ott a pont. És persze az sem árt, ha minél tovább maradhat a polcokon. Én legutóbb a gumicukrokon akadtam ki. Orrba-szájbareklámozzák, hogy most 22% gyümölcslevet tartalmaz. Ja, meg egy rakat színezéket...És ezzel tömik jópáran a gyereket.

Tűzvillám (törölt) 2009.03.24. 08:12:56

A tegnapi tej/nem tej posztból most ide lehet másolni a kommentek felét arról, hogy
1. mindenféle vackot összeeszünk
2. meg is érdemli, aki nem olvassa el előre, hogy mik az összetevők
3. miért nem készít a posztoló házi kókusztekercset
4. miért nem vesz a mucsaröcsögei piacon az öregnénik garantáltan házi készítésű kókusztekercséből
5. több nem jut eszembe
Több kreativitást a kommentekbe! Mert már előre tudom, hogy ezek jönni fognak.
Ja, pluszi hagyma írjon valamit Mary kókusztekercséről.
(Amúgy már lehiggadtam, hagyma. Megfogadom a scroll-os tanácsodat. )

szaporító 2009.03.24. 08:13:37

Egyébiránt, aki igényes, az keres egy pékséget és ott vesz ilyen nyalánkságot.

Hozzáteszem, amelyik pékséget azért szeretik, mert 2 nap múlva is friss és omlós a "kiloskenyér", az ugyanúgy kémiázik... de persze korántsem olyan durván, mint a nagyipari kekszmékerek.

szaporító 2009.03.24. 08:15:33

@Tűzvillám: akkor terv szerint haladok. :-))

Tűzvillám (törölt) 2009.03.24. 08:23:42

@szaporító: :))

Amúgy ezekkel én is egyetértek, én is pékségben veszek sütit, de az is ritka, inkább mi sütünk.
Az tűnt fel, hogy mindegy, miről szól a poszt, a posztoló a hülye, mert belefutott valami disznóságba.
Persze itt nem is a posztoló vette a sütit, hanem a főnöke.
De a lényegen nem változtat. A poszt egy jó alkalom arra, hogy mindenki éreztethesse, hogy a posztolóhoz képest ő mennyivel ügyesebben él. A legkevésbé fontos az, hogy tulajdonképpen miért van minden étel tele ilyesmikkel? Hogy kellene úgy élni, hogy a lehető leghatékonyabban kiszűrhessük az ilyesmit?
A vásárlásra fordított időm megnőtt, mert mindent elolvasok a csomagoláson. Megundorodtam a felvágottak 90 %-tól, és csak a legdrágább sonkát veszem, ami valóban disznóból van, ugyanez a sajttal, meg mindennel.Nem veszünk semmi chipset, édességet, kenyeret a pékségből, tejet a piacról flakonban, és nem állíthatom, hogy ezzel jó vagyok, mert mindig találok valamit, amiről le kell mondanom, ha nem akarom vegyszerrel tömni magam és a családom.

Szóval ilyenkor azt remélem, hogy hátha kapok még valami értelmes ötletet, ehelyett olvashatom a sok off-topicot meg önajnározást.

Impega 2009.03.24. 08:32:38

Kevesebb idobe telik megcsinalni, mint elmenni a boltba.

murila 2009.03.24. 08:34:34

@☺ágica: Meg vitamint! Kár, hogy a többi része meg tönkreteszi a gyerek fogát. Viszont amúgy tök egészséges lesz :D

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:36:54

@Tűzvillám: értelmes ötlet nem nagyon van, mert ahogy leírtad, egy csomó mindenre odafigyelsz. Ennél többet nem nagyon tehetsz. És hogy miért vannak tele az élelmiszerek mindenfélével? A haszon miatt, bár szerintem ezt is tudod. Az ilyen-olyan cégek célja nem a minőség, hanem a mennyiség, sajnos szinte bármi áron. Elég a romlott, aztán átcsomagolt és újra a boltokba kerülő dolgokra gondolni. Szóval,értelmes ötlet nincs. Csak figyelj továbbra is!

Secnir 2009.03.24. 08:39:06

további hozzávalók:
1 pipetta
2 petricsésze
2 deville-palack
1 bunsen-égő (ha nincs, akkor borszeszégő is jó)
1 erlenmeyer-lombik
2 kristályosító csésze
1 spektrofotométer
1 literes mérőhenger
1 pár saválló gumikesztyű
1 védőszemüveg

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 08:39:37

@murila: úgy van:) A másik kedvencem a gyümölcsös joghurt, ami kész cukorbomba! Egy 200 gr-os joghurtba kb 30 gr cukrot tesznek! Egyszer kimértem egy tálba, hogy lássam, az mégis mennyi. Szép nagy halom lett belőle...

murila 2009.03.24. 08:41:45

@☺ágica: Ezzel nincs is gond, tegyék bele. Csak ne hirdessék mán, hogy ez aztán gigamegaegészséges. Mondjuk aki ezt elhiszi a reklámoknak, az meg is érdemli. Én nem azért veszem, hanem azért, mert finom :)

ramirez7788 2009.03.24. 08:50:20

Az összetevők a következők:
Margarin
Sárgabarack íz
Liszt
Cukor
Kakaós étbevonó massza
Glükózszirup
Tojás
Kakaópor
yilk
Fehér étbevonó massza
Kókuszreszelék
Szódabikarbóna
Aroma
Tartósítószer
Festékanyag

Amiket otthon nem raksz bele:
Glükózszirup
yilk
Aroma
Tartósítószer
Festékanyag

Amúgy meg nem tökmindegy? Ha finom, akkor jöhet.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 08:55:56

nem szeretem a kókusztekercset

de a propilénglikolt gondolom már százmilliószor gyanútlanul magamba tömtem

asszem fincsi volt

pernyekergető 2009.03.24. 09:08:30

Nem ide tartozik, de egy olvasást megér:

www.hirturmix.hu/article.php?rss=1*11620

lótumfaktum 2009.03.24. 09:09:01

A fentieket nem értem. sütni nem ,csak enni szoktam .tudja valaki, mi volt régebben a szalatkáré? minden lekvár, szörp tetejére szórtak valami fehér port, az mi volt?

egyébként vette mindenki,hogy tegnap 5 post jött,ma már 2 éjjel?
érdemes volt sztrájkkal befenyíteni!
hát nem? és még ki sem zártak! eddig!
majd jön a sün alakzat.

Kawaii Koneko 2009.03.24. 09:24:55

Csatlakozom azoknak a táborához akik elolvassák az összetevőket(így valóban hosszabb idő a vásárlás),és piacon veszik meg amit lehet.(valamint otthon sütnek sütit:-)Volt,hogy ajándék édesség a kukában landolt pedig amúgy ehettem volna.
Talán így nem nő harmadik szemem,vagy bónusz kezem.

lótumfaktum 2009.03.24. 09:28:43

@Kawaii Koneko: Ha srác vagy 2.cerka? nőként 3. cici? hm.....
nem érné meg? egy kis ez meg az ....

murila 2009.03.24. 09:32:52

@lótumfaktum: a szalagáré sütéshez való, ma is használjuk. :)

Impega 2009.03.24. 09:36:51

@murila: Az nagyon budos. Pisi szaga van :)

murila 2009.03.24. 09:38:09

@Impega: ja. viszont némelyik süteménybe kell.
Amúgy ha picit rak az ember, és általában nagyon kevés kell belőle, akkor nem érződik.

zsoci 2009.03.24. 09:40:42

Most ezen mi a csoda? Semmi különös nincs benne, csak nem háztartási hanem ipari kivitelben. Nem tök mindegy hogy cukor vagy glükozszirup?

Hülye az aki nem megkostolja hanem olvasgat.

Secnir 2009.03.24. 09:42:09

@☺ágica:
mert bármi előfordulhat :)

Szódás Lova 2009.03.24. 09:42:33

Naturális Élelmiszereket Étkező Homárok: Ez így nem jó. Gyerekkorodtól kezdve, sőt, már az anyaméhben is kaptatok terhelést ezekből a vegyianyagokból, a szervezetetek hozzászokott, és meg fogtok halni, ha nem viszitek be azt a mennyiséget, amire szükségetek van! Ez, RosszQtyával szólva: FONTOS!!!

Legyetek szívesek, és a saját egészségetek érdekében azonnal igyatok meg két liter rézgálicot, fél deci propilénglikolt és nyeljetek le három evőkanál nátrium -nitrites páCSót, és, hogy ne legyen rossz a szájízetek, toljatok rá egy kávéskanál kristályvanillint. Ha ez megvolt, jöhet negyedkiló szalicilsav.

Akkor talán még meg lehet menteni az életeteket.

XD

Mylady 2009.03.24. 09:46:36

Akkor most bemásolom ide azt, ami egyszer ezen az oldalon jelent meg valami hagyományos recept alapján készült chio termékról. (Sajnos a szerzőre nem emlékszem, elnézést.)

"Elõttem a termék. Gusztusos csomagolásban burgonyás ropogtatnivaló. A felirat szerint hagyományos recept alapján, a legkiválóbb alapanyagokból készült. A tradícionális burgonyás tésztát megdagasztják, nyújtják, majd apró, kerek korongokat szaggatnak belõle, melyeket kemencében sütnek aranybarnára. Hmmm... szinte összefut az ember szájában a nyál. A leírás békebeli ízeket, hangulatokat idéz fel bennem. Látom magam elõtt drága jó nagyanyámat, amint a jó meleg konyhában sürög-forog egészséges mosolyát sugározva szét közöttünk, unokák között, kik ámulva vártuk a csodát.
"Rögtön készen lesz drágaságaim." - szólt leguggolva és átölelt minket. Ezek a pillanatok ma is életem legboldogabb idõszakát jelentik. Kibontom a csomagot, hogy újra megízleljem a rég elfeledettnek hitt ízeket és közben tovább olvasgatom az ízléses grafikával díszített zacskót. Azt is írja, hogy e rendhagyó csemegét csak Magyarország egyes vidékein készítették. Igen emlékszem. Most, hogy az elsõ falatok zamata kezd érvényesülni, felidézem a tájat, ahol drága jó nagyszüleim éltek és újra látom a falut, méla teheneivel, aranyló búzamezõivel, hegyekkel körülvéve...
Tovább böngészve a zacskó feliratát kiderül, hogy a burgonyás tallér tartalmaz még burgonyakeményítõt, növényi zsírt és burgonyaport is. Istenem, burgonyapor! Drága jó nagyapám jut az eszembe, ki délután hazatérve a földekrõl egy nagy szalmazsákot tett nagyanyám elé a konyha padlójára, majd élete párjára nézett hosszan, némán, várva annak ítéletét. A nagyi kinyitotta a zsákot, belepillantott, majd két tenyerét összecsapva, a boldogságtól könnyes szemmel, szerelemtõl büszkén nézett vissza nagyapára. "Istenem, Kálmán! Ez gyönyörû!" - suttogta. Persze ebbõl mi sem maradhattunk ki, odasereglettünk és sorban belekukucskáltunk a zsákba, melyben ott aranylott a csodás burgonyapor. Micsoda idõk voltak azok! Akkor még valódiak voltak a dolgok, ízzel, illattal, színekkel.
De mindez nem volt elég, nagyapám (ki faluszerte közismert tréfamester volt) honnan, honnan nem elõrántott két akkora darab növényi zsírt, amekkorát még sosem láttunk és kacagva ezt kiáltotta: "Rengeteg van még belõle, rengeteg! Soha ilyen csodás termésünk nem volt Amália!". És elkapta a nagyi derekát, jól megforgatta, mi csak ámultunk tátott szájjal! De szép is volt!
Lássuk mit ír még: só, módosított keményítõ, savópor, élesztõkivonat, sõt színezékként kurkumin is! Hát igen. Ez a cég valóban odafigyel a részletekre! Hol kapható manapság olyan élelmiszer, amibõl ne spórolnák ki az olyan alpvetõ és régóta jól
bevált összetevõket, mint például a kurkumin, vagy a savópor. Én még ahhoz a generációhoz tartozom, amelynek megadatott megízlelni a nagyi utolérhetetlen savóporát.
Emlékszem, hogyan ácsingóztunk a szekrény tetején sorakozó, kockás kendõvel lekötözött üvegek után, és emlékszem arra is, amikor õsszel a savó eltevésekor az egész házat megtöltötte ennek a csodálatos csemegének az illata. Ez volt az az idõszak, amikor a drága nagyinak igencsak sok dolga akadt, ugyanis ekkor vonta ki az élesztõt is, nagyapám meg a mezõre járt kurkumint kaszálni, vagy esténként a keményítõt módosította az udvaron. Sürgött-forgott mindkettõ, ám egymásra és miránk mindig szakítottak idõt. Ahol tudtunk segítettünk, szaladtunk nagypapitól a nagymamihoz az élesztõkivonatos fazékkal, majd vissza, csépeltük a kurkumint, szállt az antioxidáns mindenfelé és nyomokban minden tartalmazott egy kis földimogyorót!
Istenem, de kár, hogy vége..."

Impega 2009.03.24. 09:46:36

Tudja valaki, hogy mi az a szalagare pontosan? Es milyen szerepe van a sutikben? Koszi

köpőcsésze 2009.03.24. 09:50:33

Megmondtam már ezerszer, norbi apdétot kell enni, az csupa természetes zsír, cukor, kalória és tápanyagmentes cuccból készül!!!

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 09:50:38

@Secnir: erre nem gondoltam:)
@Szódás Lova: sőt, a tuti siker érdekében kell még egy kis akrilamid is:)

leszálló ág 2009.03.24. 09:53:34

Akkor csak sorjában:
@lótumfaktum: "tudja valaki, mi volt régebben a szalatkáré? "
@murila: "a szalagáré sütéshez való, ma is használjuk. :)"

Kérem tisztelettel ez a fehér por a keresztségben "szalalkáli" néven
született. Hogy ez mi? Nem írom -> gugli.
Ammóniához, műtrágyához hasonló szaga van.

A szalicil az tartósítószer, onokatezsvíre a nátriumbenzoát!

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 09:53:37

@Impega: hivatalosan szalalkáli, és a tészták lazítására szolgál. Így olyan jó könnyűek lesznek:)

Impega 2009.03.24. 09:54:23

@köpőcsésze: Fozni kell otthon. Husbol, zoldcsegbol, gyumolcsbol es vizbol. Ennyi. Nem ididota norbi apdeteket venni. Baromsag.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 09:55:07

@Impega:

nem szalalkáli népiesen?

Ammonium-hidrogén-karbonát.

Lazítja a tésztát

és most már hagyd abba!!!!

leszálló ág 2009.03.24. 09:55:53

@Impega: Gázokat fejleszt, amiáltal lazább szerkezetű lesz a massza. Hétköznapi nyelven "felhúzza", vastagabb lesz a keveret!

lótumfaktum 2009.03.24. 09:56:01

@Impega: a süti magasabb lyukacsosabb lett tőle, erre emlékszem,a nevét emlékezetből irtam,sőt a kavintont vagy mit még be sem vettem!

murila 2009.03.24. 09:56:14

@leszálló ág: úgy született, úgy is írják, csak a régi receptekben, meg sok helyen a neten is szalagárénak mondják. Mint nagyanyám :D

MosoMasa 2009.03.24. 09:56:53

@Impega: szalagória!
"Szalalkáli" - ez a pontos neve, a boltokban is így lehet kapni!
Helytelenül nevezik szalagóriának vagy szalagárénak.
Elnézést a javításért, csak a pontosság kedvéért írtam. 2005-07-27 11:48:28 {kire007}
A szalagória ammónium tartalmú( tudtommal) sütést elősegítő por. Sütéskor kellemetlen, szúrós szagú, de a vele elkészített tészták kimondottan finomak. A megsütött tésztán nem érezni a paradicsom ízét megkülönböztethetően, viszont szép színe lesz tőle. 2005-03-22 18:27:17 {Döcy}
Elnézést, lehet hogy tudatlan vagyok de mi az a szalagória? A sütinek milyen íze lesz a paradicsomlétől? 2005-03-22 16:00:01 {csoerz}

Szódás Lova 2009.03.24. 09:59:39

@Impega: Egyszer megpróbáltam sütit sütni szalakálival. Nem volt hozzá használtai utasítás, és anyámat nem tudtam elérni telefonon. Saccra beleb*tam fél kiskanálnyit. A tepsi fala magas volt, a süti pedig egy kevert (olyan folyós tésztájú). Leültem olvasni, és csak akkor néztem meg, amikor fura, égett szagot éreztem. Namármost. A süti megdagadt. Nagyon. Kimászott a tepsiből, és egy része megszilárdulás előtt lecsöpögött a sütő aljára, az égett. Húsz! Centi mgas lett, nem tudtuk átharapni (nem kemény volt, csak nagy). :D

leszálló ág 2009.03.24. 09:59:45

@köpőcsésze: Norbi ápdét??????
Haggyámá azzal a tápszeres egyeddel.

Csak otthon, háziasan!
Koleszterin mentes füstölt csülök, jó fokhagymás abált szalonna, jó fűszeres disznósajt, .... stb.
8o)))))))))))

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.24. 10:00:05

Mi műanyagot csinálunk otthon, házilag:

Megfogunk egy zacskós Nógrádi ropit, összetördeljük is vízhez keverjük. A vízhez kevert ropira darabolt polipokat helyezünk, és máris kész a polipropilén.

lótumfaktum 2009.03.24. 10:05:15

@leszálló ág: füstölt csülök, jó fokhagymás abált szalonna, jó fűszeres disznósajt, .... stb.

a füst sem az igazi már, füst izű pác sóval csinálják.a fokhagyma kínai ,a disznósajt nindenféle fokozóval el látott.

Impega 2009.03.24. 10:07:08

@BKV figyelő: BRAVO. Ezen mennyit dolgoztal mire kitalaltad;)

Impega 2009.03.24. 10:08:17

@lótumfaktum: Nalunk a szomszed, vagyis anyueknak fustol. Van fustoloje is. Kolbasz, szalonna, sonka, ami kell. Szoval azert van meg ilyen

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.24. 10:12:52

@Impega: Sajnos ezt a fantasztikus szójátékot nem én találtam ki. Túl sokat nézem szabad perceimben a kereskedelmi TV-csatornákat. Tudom, nem vagyok sikeres... :\

leszálló ág 2009.03.24. 10:13:34

@lótumfaktum: Nem,nem....úgy kezdtem, hogy otthon, háziasan!

Saját füstölő bükk, tölgy, akác fával, a fokhagyma a kertünkben (kicsi, satnya, de legalább a minénk ¸;)), a sajt pedig saját fűszerezés. Nem ördöngösség.
Csak nem mindenkinek adatik ilyen lehetőség. Sajnos!

Ja, és előtte valami házi 52-es cefre! ¸;)

Impega 2009.03.24. 10:17:58

@leszálló ág: De jo nektek! Ez igen. Tudod sokaknak megadatna ez, de nem csinaljak, meg akkor sem ha lenne ra idejuk. Gratula a kitartasert!

elwood 2009.03.24. 10:21:27

Most nem láttam ilyen kommentet úgyhogy pótlom:

jah, városi vegyszerevők, én csak elbiciklizek a tsz-be friss kókuszért, vagy a piacon előttem feltekerik a biokókuszt ...

Sátán meg a Jocó 2009.03.24. 10:21:36

Hasonló....

Kalácsfény, pálmaolaj, lisztjavítószer
blog.as.hu/contra/date/2008/03

2008. március 25. kedd 10:46:01

Kezembe került egy boltban kapható “kalács”, a komáromi illetőségű VITA-Sütő Kft. termékének címkéje.
Tanulságos olvasmány volt. Ez állt rajta:

Finom fonott kalács - összetevők: búzaliszt, margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok: pálmaolaj, repceolaj, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályozó: citromsav, színezék: béta-karotin, aromák), cukor, élesztő, tejsavó, soványtejpor, tojáspor, só, emulgeálószerek: nátrium-sztearoil-2-laktilát, enzimek, savanyúságot szabályozó: kálcium-foszfátok, vanília-aroma, lisztjavítószer: aszkorbinsav, kalácsfény (fölözött tej, víz, növényi olaj, tejfehérje, módosított kukoricakeményítő), tartósítószer: kalcium-propionát.

Nomármost mi a franc lehet az a kalácsfény? No és a liszjavítószer? Miért kell javítani? Netán rossz lisztet használnak? De miért használnak rossz lisztet? A pálmaolaj szerepe pedig teljességgel rejtélyes előttem. Ugyanakkor nem értem, miért nem kötelező az ilyesfajta vegyipari termékek címkéjénfigyelmeztető halálfejet feltüntetni. Ez ugyanis nem egyéb, mint tömény méreg.

leszálló ág 2009.03.24. 10:21:43

@Impega: Mi is a szüleink vidéki házában tudjuk csak elkövetni! A gyesznót is vesszük...ugyanott, a faluban. Baráti társasággal egy jó buli! 8o)

lótumfaktum 2009.03.24. 10:26:28

@leszálló ág: Pestieknek a3.vagy a10.en nehezen megy. mi elvagyunk zárva az ilyen vircsafttól,bár jó lenne.

elwood 2009.03.24. 10:26:56

Ha nem lett volna ráírva, hogy kókusztekercs, az össztevők alapján szigetelőfugának használnám.

AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:27:11

@Mylady:
Könnyesre röhögtem magam :-))

@BKV figyelő:

ropilén :-))))

elwood 2009.03.24. 10:27:35

Ha nem lett volna ráírva, hogy kókusztekercs, az össztevők alapján szigetelőfugának használnám.

elwood 2009.03.24. 10:28:42

Ha nem lett volna ráírva, hogy kókusztekercs, az össztevők alapján szigetelőfugának használnám.

Mersant111 2009.03.24. 10:28:46

Jaj mááááááár.

Az összetett anyagokat köteles feltüntetni. Ezt most nem a gyártó rakta bele.
Ő megvette a margarint, a kakaós étbevonómasszát, sárgabarackízt, aromát babámf@szát és jól összedolgozta.
Csak egy kicsit nézzétek meg, hogy mi van a hűtőtökben.
Reggel, amivel megkened a kenyeret, a tejet, amit iszol hozzá, a lekvároskenyeret, amit a gyermekednek adsz uzsira, mind-mind ilyen szarokkal van tele.
Vagy egy chips, amit meccs közben elrágcsálsz, vagy light cola, amit mindenki oly egészségesnek tart. Vagy a gyümölcsitalok. És még sorolhatnám

Annó kémia fakton meg akartuk csinálni a C-C kékszőlő termékét. Minden volt hozzá a szertárban. Brillantkék, azorubin....

És most jön, hogy a házi kaja fasza, azt együk. Ahan. de hogy megcsináld, megveszed a hozzávalókat. Nem tartassz otthon tehenet, hogy legyen friss tejed, nem köpülsz magadnak vajat, nem készítesz joghortot, tejszín. Hogy csak a legalapabb dolgokat mondjam.

Ahhoz, hogy otthon főzzél valami finomat a családnak, elmész a boltba és bevásárolsz.
akkor abban mi is a természetes?

Ha saját magad tartassz állatokat, amit te etetsz, te termeszted a zöldségeket, te készíted a bodzalevet, meggylevet, stb..., akkor talán mondhatod, hogy nem eszel "vegyszereket". De bármit, amit nem magad állítassz elő, abban mindben van változó mennyiségben.
Nem ez az egyetlen termék, ami inkább kémialaborra hasonlít, mint élelmiszerre.
Sajnos nap-mint-nap látom, hiszen ezeket a termékeket ellenőrzöm.
Meglepődnétek, hogy mi mindennel találkoztam már és még fogok is.
Borzasztó.

Uff

AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:28:57

@Mylady:
Könnyesre röhögtem magam :-))

@BKV figyelő:

ropilén :-))))

elwood 2009.03.24. 10:29:50

blogmotor uralkodik

Impega 2009.03.24. 10:31:28

@elwood: :D . Meg a kokusszal is lehet. Alternativ, öko-szigetelo anyag.

AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:34:27

@elwood:

Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 10:34:43

@Mersant111: nyilván nem tudsz mindent kiküszöbölni, de egy kis odafigyeléssel csökkentheted a bevitt mennyiséget

AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:35:07

@elwood:

Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)

AlulírottFentemlített 2009.03.24. 10:35:30

@elwood:

Én pocsayéktól kapom a friss kókuszt :-)

lótumfaktum 2009.03.24. 10:35:36

Mi pestiek elvagyunk zárva ilyen vircsafttól a 3.vagy 10.en.bár jó lenne.
a mangalica feszten vetten VALÓDI HAJZER MANGALICA SZALÁMI-T
A tanúsítványt eltettem
ÖSSZETÉTEL: mangalica nemeshús
mangalica gyártási szalonna
fűszerpaprika

fokhagyma
köménymag
ennyi.
mást minek is bele?
fíííínom vót azóta sem találok ugyan ezt boltban.kis tételben meg nem szállítanak.

leszálló ág 2009.03.24. 10:35:58

@lótumfaktum: Hát igen....mindennek meg van a maga előnye és hátránya!

Impega 2009.03.24. 10:37:47

@Mersant111: Nem arrol van szo hogy most felviszem az 5-re riskat es ott fejem, majd levagom. Egyszeruen arrol, hogy nem elore elkeszitett szarsagokat kellene venni. Mennyi idobe tart egy kokusztekersz elkeszitese? Egy panirozott huse vagy akar egy tejberizsé? Alig tobbe, mint megvenni ezt a sok szart.

leszálló ág 2009.03.24. 10:40:30

@Mersant111: Nono! A bodzagyűjtés az mások privilégiuma! ¸;)

Mersant111 2009.03.24. 10:43:09

@☺ágica:
Szerinted én nem nézem meg, hogy mit veszek meg a boltokban?:D
Melóhelyen mindig tudjuk,hogy melyik terméket NE és melyik az, ami finom, és kevésbé ártalmas, mint a többi. Mindennek van előnye!:D

Azért szerintem ha valaki szeret egy adott terméket, akkor néha csak enged a csábításnak és megveszi és jóízűen elfogyasztja, még akkor is, ha tudja, hogy nagyon nem természetes.

A "Gyerek" pingvin is szépen fel van fújva, akárcsak ez a derék kókusztekercs. Nátrium-hidrogén-karbonát.

Annó:törökméz.
Szerintem sokan szerettük gyerekkorunkban. Miből is áll?
Lássuk csak.
Cukor, ezt szépen pirítják és felturbózzák egy kis nátrium-hidrogé-karbonáttal, meg egy kis kén.
Hmmmm. fincsi...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 10:46:55

@Secnir:
szerintem Te kibringazol Havaira friss kokuszdioert

MP 2009.03.24. 10:50:38

Hogy miért teszik ezeket a kajába? Anno régen ha kinyitottál egy szakácskönyvet akkor az összetevők lényegesen húzósabbak voltak. Például egy fagyi recept úgy kezdődik hogy végy 12 tojást. Ma ezeket a természetes összetevőket helyettesítik a különböző szintetikus vackok.

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 10:52:16

@Mersant111: nem azt mondtam, hogy nem nézed meg, főleg, hogy azt írtad, te ellenőrzöd. Nyilván jóval mélyebben belelátsz, mint az átlag. De az átlag csak arra hagyatkozhat, hogy megnézi a címkét, és aszerint dönt, hogy kell-e vagy sem. Erre írtam, hogy ha kicsit jobban figyel az ember, azért jó pár dolgot elkerülhet. Meg persze azzal is, ha saját maga készíti el pl a kókusztekercset, vagy tart csirkét hátul az udvarban...De ezt sajna nem teheti meg mindenki.

simplemind 2009.03.24. 10:53:50

@Szódás Lova: Hát, majdnem leestem a székről, úröhögtem :-)))))

simplemind 2009.03.24. 10:55:38

@Mylady: Hét ez kemény volt :-)))))) Az írónak gratula !

Texaszi Láncfűrészes 2009.03.24. 10:58:00

Engem csak az érdekelne, hogy a kálium-szorbát után lévő naracssárga S milyen anyag.

És hogy teszik bele a sütibe?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 10:59:27

@Szódás Lova:
en olyan 10 evesen csinaltam mandulas retest
minden superul ment,mar akkor hazias voltam, de talaltam otthon sutoport es aszittem azzal kell sutni igy szortam belole boven a tepsibe a retes ala

a szomszedok kihivtak a tuzoltokat olyan fust lett

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.03.24. 11:04:42

A yipin szerintem ugyan olyan titkos osszetevo, mint az oxymoron.

Szódás Lova 2009.03.24. 11:21:54

@hagyma: Tulajdonképpen igazad volt, azzal kell sütni, igaz, nem kell meggyújtani hozzá. XD

elwood 2009.03.24. 11:21:54

A sütőport rá kell szórni a tetejére és megsül. Ott hasznos ahol nincs sütő.

maincoon © 2009.03.24. 11:30:36

a posztolót basztattátok már???
úgy hiányolom ;)

Impega 2009.03.24. 11:34:15

@maincoon ♀: Sziaaaaaaa! Tan csak nem Egyevessel Cappucinoztal?
Amugy globalisan basztatjuk aki ilyen szasagokat vesz es reklamal :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 11:39:13

most akkor ez lesz a hetvegi poszt?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 11:40:15

@maincoon ♀: nincs miért


esetleg a "miért is olvas összetevőket a címkén munkaidőben" róható fel a terhére

bekbórd! 2009.03.24. 11:42:17

A propilénglikol az aromában van a papír szerint. Tehát ha a nagyi receptjében van mondjuk kókuszaroma a kisboltból, máris belekerül a házi sütibe. Mikor pedig a nagyi a Captain Morgan rum helyett Hajós szeszesitalt, esetleg Sütőrumot kever a krémbe, megint mesterséges anyagokkal "mérgezi" az unokákat.

maincoon © 2009.03.24. 11:48:04

@Impega: hétvégén ritkán jövök, tegnap meg pesten voltam.
egyéves, capuccino :D

@mamapicilánya/mpl: káár, hogy nincs miért :D
off: tegnap voltam hom.orvosnál ;) olyan alkati szert írt fel, ami felett azóta sem térek észhez. on.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.03.24. 11:52:28

most ebben mi a poén?
minden cuccon hasonlóan hülye nevű izék vannak ráírva

Secnir 2009.03.24. 11:58:58

@hagyma:
ha egyszer én kibringázok hawaiira, akkor qrva nehezen találnék vissza az biztos. el se indulnék haza úgy évig. utána meg már minek.

betépett felhasználó 2009.03.24. 12:23:07

Hogy az olvasók házi receptjeiben nincsen ilyesmi???


pedig van, a nagyanyám "süssünk süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit" recepteskönyve III.ik kötete, 24 versében megírva vagyon, hogy:
Coakley és mtsai. [3] által vizsgált baktériumok közül 550 μg/ml linolsav jelenlétében a Bifidobacterium
breve törzsek 48,5−66,2%-ban, a B. dentium 22,8%-ban, a B. lactis pedig 28,0%-ban alakította át a linolsavat
KLS-vá. Lin [8] a c9,t11-KLS képződését tanulmányozta zsírmentes joghurtban 0,1% linolsav és
5% répacukor jelenlétében, Lactobacillus acidophilus, valamint a joghurtgyártásban alkalmazott L. delbrueckii
ssp. bulgaricus és Streptococcus thermophilus jelenlétében. Megállapították, hogy a keverékkultúra
jelentős mértékben növelte a c9,t11-KLS-izomer mennyiségét. Ha a joghurthoz csak linolsavat adtak, akkor
a c9,t11-KLS-izomer mennyisége elérte a 2,95 μg/g zsír értéket, linolsav és cukor hozzáadásával ez az érték
2,33 μg/g zsír volt, míg cukor jelenlétében linolsav nélkül 1,18 μg/g zsír értéket kaptak. (A kontroll joghurt
0,93 μg/g KLS-t tartalmazott).
Ming és Shuting [9] a Lactobacillus acidophilus KLS-termelő képességét vizsgálva lucernamag olajat
tartalmazó tejben (a lucernamag olaj kb. 40%-ban tartalmazott linolsavat) arra következtetésre jutottak, hogy
a baktérium optimális körülmények között, képes a linolsav 50%-át KLS-vá átalakítani.
Tehát kitűnik, hogy linolsav adagolásával lehet a savanyított tejtermékek
konjugált linolsav tartalmát növelni.
Teccccikérteni??

staropramen 2009.03.24. 12:41:46

@betépett
Sztrovacsek, miért akarod te a konjugált linolsav tartalmat növelni? Az pont úgy jó , ahogy most van.

leszálló ág 2009.03.24. 12:48:45

@betépett felhasználó: Teeee, ez a Streptococcus olyan mint a Gonococcus?
Mer' akkor nem is kell ! ¸;)

elwood 2009.03.24. 12:51:53

A Streptococcus-ból készül a coccus-tekercs, csak konjugálni kell linóleumot a konyhában előtte.

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 12:55:07

Ezt most találtam a yilk nevű összetevőre:
"A Jilk 8o cukrászati adalékanyag, térfogatnövelésre használják pl. piskóták készitésénél.
Nem tartalmaz tejtermészetü anyagot. . . egyszerü , szakmai neve "fókazsir"

Sütikhez állítólag azért kell, mert akkor nem kell szétválasztani a tojásokat, felverheted egyben. De akár fagylalthoz is adják, hogy habosabb legyen.

betépett felhasználó 2009.03.24. 12:55:54

@staropramen:
azért, hogy így a nagyobb konjugált linolsav (CLA) tartalommal rendelkező, újabb egészségvédő, „hungarikum” jellegű tejtermékek készülhetnének, amelyekkel az EU piacán is versenyképesek lehetnénk. Köztudott, hogy a A CLA már kis koncentrációban is gátolja több malignus daganat növekedését. Így talán

betépett felhasználó 2009.03.24. 12:57:55

egyre kevesebb fogyatékkal élő ember igényelne kedvezményes/ingyen parkolást biztosító igzaolványt. Csak ezért.

nus414 2009.03.24. 13:44:48

Megnéztem és a 3 színezőanyagból csak 3 allergén, egyikük rendkívül, ittott már be is tiltották...fasza

elwood 2009.03.24. 13:52:20

de melyik az ? hogy legalább tudjuk

Impega 2009.03.24. 14:03:46

@nus414: Kiri, akkor ez lesz az amiben mi masok vagyunk. Nalunk meg ez is kaphato. Legalise it :/

elwood 2009.03.24. 14:12:06

aztán coccus-shop-okban fogják sodorni a coccus tekercset

Kicknick 2009.03.24. 14:55:40

csókolom
nadjon finom volt a kokouszgolyó

É2I 2009.03.24. 15:00:10

@leszálló ág:

Hókusz-pókusz és itt egy kis Staphylococcus!

FONTOS!!!!

Kicknick 2009.03.24. 15:02:10

csókolom
nadjon finom volt a kokouszgolyó

leszálló ág 2009.03.24. 15:03:48

@É2I: Egyik coccus faßább mint a másik!
No, de a kettő együtt...
8o)))

leszálló ág 2009.03.24. 15:07:09

@É2I: Egyik coccus faßább mint a másik!
No, de a kettő együtt...
8o)))

leszálló ág 2009.03.24. 15:10:12

@É2I: Egyik coccus faßább mint a másik!
No, de a kettő együtt...
8o)))

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 15:11:46

@leszálló ág: Amikor elküldesz egy kommentet, és azt írja ki, hogy internal server error, akkor nyomj egy visszanyilat, utána frissíts, és hamarosan meg fog jelenni a kommented:)

Csak egy jótanács...

Geffry 2009.03.24. 15:19:29

Amúgy ki nézett utána hogy mi az a propilén-glikol? Szeretem ha az újságírók azthiszik mindenhez értenek... pedig még az internet is itt van :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 15:25:30

@Geffry: igen még az elején (csak az már nem látszik,mert te az utolsó száz kommentet látod)

EÖ (törölt) 2009.03.24. 15:43:27

@Impega: nem jött el, hiába vártam...
még a propilénglikol is megkeseredett a számban...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 15:45:47

telleg ez lesz a hetvegi poszt es semmi j nem jutott meg eszembe a kokuszrol
gyerekkormban vettunk kokuszreszeleket, meg szerettuk a korfut
nade akkor meg minden igazi volt

Ofélia . 2009.03.24. 15:51:53

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): E-1520
Propilénglikol

Szerep: Térfogatnövelők ez még orvosi szemmel feltáratlan de nyomozok:))

maincoon © 2009.03.24. 15:53:40

@hagyma: pont ezt akartam írni, hogy még a végén igazad lesz és ez a hétvégi poszt :S

így ma is máshol szócsatáztam. ráadásul egy doktorral.... :O

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): üdv :D

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.03.24. 16:00:19

Házi recept LOL :D Egy darab ízesített műanyag :D

elwood 2009.03.24. 16:02:52

Namost kókusztekercset akarok csinálni úgyhogy rákerestem a összetevőkre.

Az első cég ahol lehet kapni (nem íromki) ezzel foglalkozik:


Élelmiszer-ipari fagyállófolyadék, propilénglikol nagykereskedelme

Tevékenység, szolgáltatás:
Elektromos szigetelőszőnyeg nagykereskedelme

Élelmiszer-ipari fagyállófolyadék, propilénglikol (!!) nagykereskedelme

Hidraulikahenger javítása
Hidraulikus termékek gyártása, javítása
Hűtőtömlő, fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátum nagykereskedelme
Klingeritlemez kereskedelme
Mercedes, MAN alkatrészek forgalmazása
Tehergépjármű-alkatrész kereskedelme, HATZ motoralkatrészek
Víztömlők, hegesztőtömlők, laticell lemez kereskedelme

Termékek:
Elektromos szigetelőszőnyeg 20 kV-ig
Élelmiszer-ipari fagyálló hűtőfolyadék: Propilénglikol
Fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum, -72 °C-ig
HATZ motoralkatrészek
Hidraulika teleszkóp
Hidraulikahenger
Klingeritlemezt helyettesítő azbesztmentes tömítőlemez akár 450°C ig
Mercedes fékbetét, féktárcsa


Szerintetek vehetek kis tételben mondjuk 2-3 liter propilénglikolt ?
Csak egy tepsire való kéne.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.03.24. 16:05:48

@Tron65: "Linkelhetted volna magyarul is"

Bocs; mittomén, mi az, amit már megírtak magyarul/lefordítottak magyarra.

"Azt mondjuk én se értem, hogy mért nemlehet símán lisztből-tojásból csinálni a süteményeket."

Pl. mert akkor egységnyi mennyisége lényegesen drágább volna. Persze, ha az embereknek volna 1) pénze, 2) öntudata, akkor először a szart nem vennék meg, aztán a szar eltűnne, mert nem vették meg. Persze, ez kevéssé valószínű, hogy a kapitalizmuson belül történne meg.

Ofélia . 2009.03.24. 16:15:39

@elwood: Én is így kezdtem de te másoltad be viszont mit szólsz az enyémhez??:))

Legjobban az élelmiszeripari fagyálló folyadék tetszett:DD

elwood 2009.03.24. 16:23:05

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

végül is azért élelmiszeripari mert nem (nagyon) mérgező,
csak szembe ne kerüljön ...

veszek a fűszeres készletbe egy kis üveggel, valami jó évjáratból

Impega 2009.03.24. 16:24:48

De jo! lassan mindenki felebred. Mi van ma kedd? Lassan indul a het

elwood 2009.03.24. 16:24:55

meg ezt is írja:

élelmiszerektől, italoktól és etetőanyagoktól távoltartani
a szemmel és a bőrrel való érintkezést kerülni

szóval messziről kell a sütire locsolni

Ofélia . 2009.03.24. 16:26:55

E-110
Alkanna

Szerep: Színezőanyagok

Hatás: ismeretlen

Ez a narancssárga s vagy cfc

Impega 2009.03.24. 16:28:20

Avegen kiderum hogy ez a kokusztekercs, ez valamien Biohazard termek :). Lehet patkanyirto csak elirtak

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:29:09

azorubin: ...szintetikus piros élelmiszer-adalék... Megtalálható többek között marcipánokban, joghurtokban, lekvárokban, ételzselékben, tortákban, ZSEMLEMORZSÁBAN!!!
Aszpirin-érzékenyek esetén allergiát, intoleranciát okozhat. Asztmások néha nagyon rosszul reagálnak az azorubinra.


tartrazin: szintén festék. Valamivel allergénebb a többi hasonló festéknél. Allergiás reakciókat válthat ki az aszpirin-érzékenyeknél és asztmásoknál. Egyéb mellékhatásként felléphet migrén, torz látás, viszketés stb.

Afrikában és Svédországban széles körben használják. Norvégiában tiltott. Ausztriában és Németországban tiltott volt, ám az EU-s szabályok felülírták a helyi tiltást. Gyermekeknek és csecsemőknek készült ételekben használata nem ajánlott.

Ofélia . 2009.03.24. 16:30:17

alkarnin, anchusin, anchusasav) C35H40O8, a báránypirosítófű gyökerének, szép piros kérgéből szénszulfid-dal v. pedig petróleum-éterrel kivont festék; alaktalan, alkoholban, éterben, szénszulfidban, petróleum-éterben elpárolgó és kövér olajban oldható de vízben nem; 60°-nál megolvad, s részben felbontás nélkül is szublimálható; alkaliákkal és földalkaliákkal kék és vízben oldható, ellenben fémsókkal oldhatatlan vegyületet alkot. A.-val olajat különösen hajolajat, firnaiszt, fogtinkturát ajakpomádét stb. ritkábban vásznat is szoktak festeni. A fürdőző görög nők a báránypirosító megreszelt gyökerével hajukat behintik, azután a hajat kendővel összekötik. Erre a nedvesség a gyökér pirosítóját kivonja s a haj barnasárga lesz. Az A. az alkaliáknak meg az ammoniáknak rendkivül érzékeny kémlőszere, a legcsekélyebb mennyiségöktől is megkékül, ellenben a két vegyület nagyon csekély savtól megpirosodik. Ezért az A.-ba áztatott papirt kémiai elemzések alkalmával lakmuszpapir helyett is használják.

Forrás: Pallas Nagylexikon

Na tessék nektek alkanna alias narancssárga s:))

Ofélia . 2009.03.24. 16:33:12

@Impega: Most mit izgulsz néha az ember álmos meg dolgozgatni is kell:(((

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:37:50

Mindhárom festék allergén, az azorubin (E122) meg még ezekre is káros: hasnyálmirigy, tüdő.

Jó gazdag kókusztekercs vót ez:) Ennyi mindent raktak bele kizárólag a mi érdekünkben...

Impega 2009.03.24. 16:43:30

a "Nyomokban diot es mogyorot tartalmaz"-t azt remelem lattatok. Valoszinuleg meg mokust is daraltak bele

Ofélia . 2009.03.24. 16:47:22

A természetes citromaromának legalább nincsen e-száma de azért ezt sem innám meg:))fittenfriss.hu/aloe_thermojetics.htm

Ofélia . 2009.03.24. 16:49:07

@Impega: Nem csak a farkát. "nyomokban tartalmaz":))

neet 2009.03.24. 16:49:26

Annyire feldühít a téma, h nem olvasok, csak írok előbb. (Ilyet ér-e?) A fäszért kell ennyi szart eladni??? Miért van ennyi allergiás? Meg rákos? Meg idegbeteg ember? Mert ezeket esszük. Most mondhatod, h otthon megcsinálod, na de az alapanyagok se sokkal jobbak. És ez a leggecibb az egészben, ezen a bolygón már nem ehetsz semmi biót, mert minden mérgezett. A saját kerted saját fája is azt a levegőt meg vizet kapja, amit a többi, ergo tele van méreggel.

20 évig panelban éltem, és ha hunyóztunk a telepen és beletenyereltem a kutyaszarba, max a gatyámba töröltem és estig eszembe se jutott kezet mosni. Most csak elmegyek 2 kerületnyit meg haza, és fekete lé folyik a csapba a kezemről.
Az ételeket telerakják szarral. MIért? Nem megy minden nap a tesco-s kamion végig a városon? Miért kell a tejnek 5 hónapot elállnia? Nem mész bótba kb 2 naponként? Akkor megérdemled. Vagy van olyan, h félévig hátradőlnek a tejgyárban, kókusztekercs-gyárban, mert már annyit termeltek, h most pihennek fél évig? Miért??????? Ha egyfolytában van termelés ÉS szállítás ÉS fogyasztás, azaz pörögnek a dolgok, MIÉRT KELL teletömni szarral??? Grrrrr... felrobbanok.

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:51:53

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: megnéztem, ez a legjobb: "Ha feliratkozik díjtalan hírlevelemre egyenként több tízezer forint értékű tanácsot, javaslatot küldök Önnek
az egészségmegőrzés bizonyítottan működő módszereiről! " :)))

Impega 2009.03.24. 16:54:14

@neet: Most akkor bocsesz vagy nem bocsesz? a fene egye meg!

Impega 2009.03.24. 16:57:02

@neet: Azert a kutyaszart csak letorolhetted volna, baszki a nagyon budos. Nagyon nagyon

Ofélia . 2009.03.24. 16:57:24

Találtam valamit a yilkröl:))"A Jilk 8o cukrászati adalékanyag, térfogatnövelésre használják pl. piskóták készitésénél.
Nem tartalmaz tejtermészetü anyagot. . . egyszerü , szakmai neve "fókazsir"

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 16:58:46

@Impega: ezek szerint még nem találkoztál macskáéval:) Az az igazi:)

Impega 2009.03.24. 17:00:21

@☺ágica: :DDDD DEeeeee, de mennyire igazad van. Basszus, az meg a foldon at is aterzik

neet 2009.03.24. 17:04:38

@Impega: türelem.

Kutyagumi kiszáradva amúgy fehér és szagtalan, és tök jól lehet vele betonra írni. Bár bő huszonéve nem próbáltam, de akkoriban jó volt. Ugrálóiskolát rajzoltunk vele.

neet 2009.03.24. 17:05:47

bár igaz, azt nem töröltem a kezembe, mert porzott. Költői túlkapás.. illetve felb.szott a történet, bocs.

neet 2009.03.24. 17:06:55

... és a zsír meg gágogjon vagy röfögjön, amíg nem zsír, mert ha ezeket nem csinálja, nem is zsír. Pálmazsír, boá, hánynom kell.

Ofélia . 2009.03.24. 17:06:59

@Impega: Bocsi akkor még aludtam:))

De a kutyszar tényleg kegyetlen(ezért járunk a belvárosban lehajtott fejjel és görbén):((

Szódás Lova 2009.03.24. 17:07:31

@Impega: Szennyvíztisztítással foglalkozok. :D Meséljek?

neet 2009.03.24. 17:08:17

Mér kell félévig elállnia, he?
Miért kell felfújt zsömlét csinálni, ami aznap a szájpadlásodra tapad, másnap meg gumi lesz belőle?

Ja, írtátok fentebb, a pénz... olcsóbb a kemikál, mint a tojás, ebben van valami.

EÖ (törölt) 2009.03.24. 17:10:17

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:

maincoon nem jött el és ezért a propilénglikol megkeseredett a számban, na mindegy nem érdekes

@maincoon ♀: néked is üdv :)

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 17:12:11

@Impega: ugyecsak:)

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: fura gyomrod van:) Bár én is mindig éhes voltam boncgyak után:)

elwood 2009.03.24. 17:16:58

@neet: "Annyire feldühít a téma, h nem olvasok, csak írok előbb. (Ilyet ér-e?) A fäszért kell ennyi szart eladni??? Miért van ennyi allergiás? Meg rákos? Meg idegbeteg ember?

...

MIÉRT KELL teletömni szarral??? Grrrrr... felrobbanok."

ez jól jött ki. neked legalábbis több bio kaját kéne enned :-)
(egyébként egyetértek)

elwood 2009.03.24. 17:20:22

@neet: "Miért kell felfújt zsömlét csinálni, ami aznap a szájpadlásodra tapad, másnap meg gumi lesz belőle?"

Sajnos erre van igény. Én megvenném az öt forinttal drágább zsemlét, ami kelesztett lisztből van, de nem árulnak mert a többség az "ócsó"-t veszi.

Ofélia . 2009.03.24. 17:21:11

@neet: Most gondold el az élelmiszeripar foglalkoztatja a legtöbb embert(kutatási célzattal) a világon azért, hogy a szent kutyaszar finom legyen és óóóóccóóóó legyen előállítani:((

Ennél már csak a gyógyszeripar ver át jobban a recept nélkül kapható szereivel!!!

Sajnos az emberek nagyobb hányda hiszi el, hogy ha megvesz minden szirszart méregdrágán attol elmúlik a náthája, lefogy, visszahúzódik a prosztatája, elmúlik a másnaposság, kinő a haja, sasszeme lessz, feláll a pöcse, megnő a melle, leesnek a bibircsókjai, nem lessz korpás, elmúlik a hüvelygombája, egyébb gombája és leszokik a sörröl na ez mind NEM igaz viszont milliárdos üzlet:DD

Ofélia . 2009.03.24. 17:27:58

@☺ágica: Mint hrabál"azok a gyönyörü vesék" hogy ezért mit kapunk???

Tényleg: írtam egy postot nem jelent meg pedig a hamut ellenőriztem a cserépkályhában és az állatkerti haverok is csodálkoztak, hogy miért kell nekem kölcsön sünökkel fajtalankodni (nem mondhattam, hogy egy homárpostolónál ez alapeljárás) de már mindegy:)))

☺ágica (törölt) 2009.03.24. 17:34:46

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: :)

Szerintem az is elég, ha ide bekopizod. Úgy is szét tudnak szedni:)

staropramen 2009.03.24. 17:50:19

Sztrovacsekek!
ahogy nézem a dolog kémiai része kitárgyalva.Élelmiszeregészségügyi része kitárgyalva.Minden részletkérdés kitárgyalva .DE 1 FONTOS kérdésről nem beszélt senki.
Jóízű és ehető ez a bigyó pite amiről szól az egész? Kóstolta valaki, vagy csak a cimkét savazzuk?

Ofélia . 2009.03.24. 17:52:50

@staropramen: Biztos, hogy jó ízü mivel ezért dolgozik az egész élelmiszeripar:))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 17:53:59

@staropramen: a posztolót kell ezért megfikkantani, mert kóstolás nélkül kidobták a cimke miatt

Ofélia . 2009.03.24. 17:57:50

@mamapicilánya/mpl: Ez így igaz a finnyás majma:)))

neet 2009.03.24. 18:35:50

neet üzeni, h nem tud írni, egyrészt mert a szétrobbant darabjait még csak most szedi össze, másrészt megy gyereket ellátni (fürdés, egyebek) meg témazárókat javítani, de amint összeszedi magát jelentkezik.

maincoon © 2009.03.24. 18:41:23

mi van velem már megint? ;)
látom a nevem, de nem tudok visszaolvasni, mert odaég a kaja...

gondoltam benézek, hátha lesz új poszt, de úgy látom álmodik a nyomor :S

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.24. 18:47:01

@lótumfaktum: "a füst sem az igazi már, füst izű pác sóval csinálják."
Sok helyen azért még mindig fűrészporral (bükk, igényesebbek tölgyfával).
Meg persze van a folyékony füst is.
Az ám a vicces matéria! :)

Sajnos egyre kevesebb "hagyományos" (gy.k. kőfüstölő) termékkel találkozom :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 18:59:11

amit en fogyasztok eppen arra az van irva, hogy:

ingrediets: water,babley malt,cereal grauns,yeast,hops

average analysis
caloryes,95 carbonbybates 3.2 grans protein, 0.7 grans fat, 0.0 grans

amugy totalisan sorize van

tasslehoff 2009.03.24. 19:00:46

Indítványozom a sünözés minimalizálását azokból, hogy megakadályozzuk az állatvilág önkéntes elkorcsosulását. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy a sünök is olvasnak Homárt, és megtették, amit meg kellett tenniük. Lásd Cukiság blog,03.17.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:00:59

a grans lehet hogy grams???
mer nem ertek az egeszbolsemmit

Ofélia . 2009.03.24. 19:11:31

@tasslehoff: Húúú az randa jószág volt. Ufó sün. A sünök már a spájzban vannak:))

Impega 2009.03.24. 19:20:42

megyek csinalok reggeli sutit. Lesz benne liszt vaj tojas cinamomm szodabikarbona. Pisiszagu szalakali meg azorubin nem lesz benne.
Aztan csinalok vacsit is. A soromben meg van kukorica

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:24:05

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
kell meg 1-2 mert Wodstock mingya jon haza, oszt megyunk a walmartba
mert kitalalta, hogy neki is kell computerasztal es telleg van a spejzban egy leamortizalt de mukodo sony vaio
most ezt beuzemeljuk
aztan asziszem a falnak megyek mire megtanitom bekapcsolni
mongyuk az elso az lesz hogy sose kapcsolja ki
XP van rajta
retteges lesz a kovetkezo par hetem, de csak belejon
sok lehetosegem nincs
vagy tanitom vagy tobbet kell ize.... szoval na
veszunk egy tv allvanyt is mert vagy fel eve annyi blady maryt ivott hogy raesett es osszetorte
es ha mar ott vagyunk veszunk ket uj telefont, mert mar szarok
hat hosszu delutan lesz
igazi fogyasztos, tekozlunk es szenvedek

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 19:26:02

@Impega: igazi vagy cukor nélküli cukor?
ez ugyan nem annnnyira fontosh...

lótumfaktum 2009.03.24. 19:30:00

@hagyma: csak lehúzós k&h majesztróssal fizes kiváncsi lennék ,hogy görbülne a manager szája a rémülettől,hogy hova dobja.

leszálló ág 2009.03.24. 19:30:39

Itt ma már az összes házi recept alapján készülő kemikália ki lett trágyálva!
Új poszt kéne...most reájaérek.
Közkívánatra akár elsőznék is, a poszt elolvasása előtt.

Nemtok, nem akarok éjfélig várni! ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:34:45

@lótumfaktum:
mastercard lesz az es nem lesz ocso
az aprosagokrol nem is beszletem hanyzik nehany kabel, a fejhallgatom szar kell 2 uj eger
meg valami vacsora
sor
meg amit meglat, hogy ez "nagyon jo arban van"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:37:36

@leszálló ág:

irja valami jo kis posztot es akkor majd jo kiizelunk

Impega 2009.03.24. 19:37:51

@mamapicilánya/mpl: @hagyma: Nos mar sul is. ennyi ideig tartott; es meg el is pakoltam. Asorben nincs mez. a sutiben igen. A cukor igazi (elvileg nadcukor is bio). Sot a vegen meg narancsle is kerult bele, mert tobb teljes kiorlesu liszt zudult a merlegre es a teszta nagyon osszeallt. Kalium szorbatom nincs.

Impega 2009.03.24. 19:39:32

Na most mar akkor reggelre kesz. Mar csak ma estere meg holnap delre kell alkotnom valamit. Ha megbocsajtotok nem leszek nagyon reaktiv, mert kozben mosok is, vagyis a gep, de a fene egye meg, teregetni meg mindig nem tud:)

leszálló ág 2009.03.24. 19:42:02

@hagyma: Hál'stennek nincs miről posztot írni, mostanában nem b@sztak be/ki/le/fel/meg/el/át/rá/ide/oda/szét/össze/vissza.
8o)))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:42:48

@Impega:
Woodstock se tud de halaegnek van szaritogep az alagsorban es hajtogatni tud
meg vallfazni
igy aztan teljes a beke

Ofélia . 2009.03.24. 19:43:15

@Impega: + e-300+e-420+e-322+e-413+e-636+e-412 STB.:)))

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.03.24. 19:43:58

@Impega:
a házitündérek hogy tudnak aludni a szárnyacskáitól?

Impega 2009.03.24. 19:44:53

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: fuuuj, n-E-m, kell. De a sorombrn biztos volt E.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.24. 19:45:24

@leszálló ág:
a pozitiv esemeny is esemeny
pl kertel 20 deka parizsit es annyi volt
kifele nem vert meg a biztonsagi or,
a BKV ellenor nem rugott le a buszrol
14 orara hazaertel
stb

Ofélia . 2009.03.24. 19:45:30

@Impega: vagyis a gep, de a fene egye meg, teregetni meg mindig nem tud:)

Hagyd benne vaze:)))

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2009.03.24. 19:47:45

A nedvesítőszer nem olyan mint a viagra, csak nőknek?

Ofélia . 2009.03.24. 19:47:52

@mamapicilánya/mpl: Éjszakára kimossák és kiteregetik persze alanyi jogon:))

É2I 2009.03.24. 19:51:07

@mamapicilánya/mpl:
Hasra fexenek, pl.
Bár innentől megindulhat 1-s emberek fantáziája.
De kérdem én; kis mancsocskájukat imára-e fonják mindeközben? Avagy sem ?

É2I 2009.03.24. 19:54:13

@Lidérc:
Nemnem.
Az csak engedi azt, amit a tulajdonosa inkább most nem.

Impega 2009.03.24. 19:54:44

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: Há de vazze akkó bépéníszisedik, dik má.

Ofélia . 2009.03.24. 20:00:48

@É2I: És ha másra fonják?:))

@Impega: Péniszesedik?? mí báj máá a:))

Impega 2009.03.24. 20:07:51

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: hát annak szag büdös! hogy a jó büdös fene vájná ki a pénisz szömét. Nem ugy van a

É2I 2009.03.24. 20:20:05

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa:
Hát aztatat nem tudom, mert olyantat nem láttam.

neet 2009.03.24. 20:23:59

Írjak pozityvat, amíg apa mesél mini-neetnek?
Eléggé fotósoppos, mert posta és +.

Tegnap elmentem egy csomagért (2 nap alatt ideért vidékről! ez önmagában fs), és a legjobb, hogy késő volt, már szinte üres volt a posta, alig leltem rá a bedobott cetlire, de nem is volt lényeges, kikeresték nekem anélkül, és elhoztam, amikor kijöttem, egy úr utánamjött és bezárt. És akkor néztem, h 7ig van a post office open és én 7:05kor jöttem ki, azaz kb 7:03-kor mentem be. ÉS kedvesek voltak és odaadták, stb.
És a fkf is letolta a havat, emlékeztek. :)

Lolita999 2009.03.24. 20:36:49

Hát ez meredek! Mostanában nézem, miből készülnek az élelmiszerek... Ott tartok, hogy nem tudom, mit ennék meg szívesen. Az étrendem leredukálódott. Pedig hogy szeretem a kókusztekercset!

Ofélia . 2009.03.24. 21:00:19

Most azon röhögök, hogy a hagyma dinsztelődik lassú tűzön a saját zsírjában és bénultan nézi a számlája egyenlegét:)))

Tsabi 2009.03.24. 21:01:33

Hello mindenki, nekem is van egy pozitiv tortenetem, mult csutortokon megrendeltem magyarorszagrol egy konyvet, es szombaton ott figyelt a postaladamban. Igaz, a tortenetet arnyalja, hogy a postakoltseg 180 fortinttal volt kevesebb, mint amennyibe a konyv kerult :) A kokusztekercs az kiralyos, anyu picivel kevesebb polipropilen-glikolt tesz bele, meg a yilk is pont elfogyott, de azert finom volt az ugy is. Lesz meg hetvegeig poszt, vagy fakultative ide jonnek kommentbe azok az emailek, amit a homarszerkesztorseg nem kozol le? :)
Amugy strandido van, a Duna Engelhartszellnel 418 es 5,8 fokos.

É2I 2009.03.24. 21:04:51

@Németh Krisztina:
:)
Az, hogy mi van a csomagolásra írva, majdnem mindegy. Azt mindegyik cégnek rá kell írni; mi van benne adott termékben.
A gond akkor van, ha nem írják rá azt, amit nem szabadna belerakniuk.
Attól, hogy nem írják rá mi van benne, Te csak boldog tudatlan lehetsz, de egészségesebb nem :(
Javaslom, ha ennyire hatással van rád; járj utánna mi, mit is jelent - kémiai meghatározások -, mert koránt sem biztos, hogy egy kémiailag felírt szó mérgező.
Pl.: Egy egyszerű (remélem mindenki által tudott): citric acid = citrom sav ~ citrom pótló, stb. (Ja, ha tudod mi mit jelent; nem lebecsülni akartalak :)

Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 21:11:11

Nekem erre az élelmiszer összetevő olvasásra majdnem ráment egy kapcsolatom. Nem majdnem.
A bevásárlások úgy zajlottak hogy elmentünk a tecsóba bevásárloni egy hétre (nem vagyok sikeres muhahahaha) A tecsóban én elkezdetem bepakolni a kosárba az egyik oldalon, a drágám minden bapakolt motyót kivett a másik oldalon és hangosan elkezdte olvasni az összetevőket, közben szemrehányóan nézett rám, mintha ciánnal akarnám megmérgezni és visszarakta a polcra. Egy cirkusz volt minden vásárlás. A végén alig maradt valami a kosárban, a hűtő egész héten üres volt, ő ráadásul vega lett, és úgy nézett ki mint egy botsáska, nekem meg kopogott a szemem és állandóan sült csülökkel álmodtam.
Baromi idegesítő volt a magevő bio mániája.
Felelőtlen vagyok és nem olvasom el az összetevőket, viszont megeszek mindent amit megkívánok és jókat büfizem utána. :-P

Ofélia . 2009.03.24. 21:13:50

@Kockásfülü nyúl: Ezt én nem nevezném kapcsolatnak inkább terrornak!!

Hajrá rezgős csülök!:)))

Impega 2009.03.24. 21:28:30

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: mér mán?

@Tsabi: Orulunk Neked Tsabikam :)

Mellesleg a menu hal volt rizzsel, cukkinivel.
holnap delben spagetti lesz eredi gombaszosszal. A gombat nem en kerestem

lótumfaktum 2009.03.24. 21:39:34

@Kockásfülü nyúl: nekem fordítva kellene, aki mindent kipakol . de nálam is csak befele lapátolják a szemetet.
a májam, a vesém ,IDEGEM,kártyám bánja.

É2I 2009.03.24. 21:43:45

@Kockásfülü nyúl:
Ha ez igaz, ne sajnáld!
De a magok szennyezett nélküléségét (pl: gyomírtó, növényvédőszerek) senki sem garantálja. Mondtad-e neki?
Nem kell mindent megenni, de ami jólesik; az jólesik, punktum ! :)!!!!

Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 21:52:38

@É2I: Dehogy sajnálom!
Macerás volt állandóan kilométerek kocsikázni a bio piacig, ahol mellesleg minden másfélszer drágább és ahol úgy éreztem magam, mintha valami vallási szektába csöppentem volna.
Na de fátylat a múltra.
Iszom is erre még egy sangriát. Egészséges, tele van gyümölccsel :))

Tsabi 2009.03.24. 21:57:06

@Impega: en is orulok, hogy vegre megint itt lehetek :)
A menu nalunk sertesszeletek gombas tejszines szoszban tesztaval volt.

A vega csajszihoz szerintem hosszutavon senkinek nem lesz gusztusa, hogyha ilyen hitterito modon terrorol bevasarlaskor. Cska egy peldat, hosszu eveken keresztul dohanyoztam, a felesegem meg sosem, megse szolt egy szot se - pedig azert a dohanyzas egy fokkal karosabb, mint a telitetlen zsirsavak.. embere valogatja, van toleransabb, meg van aki kevesbe..

Tsabi 2009.03.24. 21:58:43

mondjuk meg mindig jobb, mintha mondjuk fenyevo lett volna a csajszi, gondolj bele, akkor max par villanykortet hozhattal volna a teszkobol..

Kockásfülü nyúl (törölt) 2009.03.24. 22:12:51

@Tsabi: hahahahahha Drágáim, a csajszi én vagyok !!!! Valami gond lehet a stílusommal . . .
A barátom volt a vega és én a csülök evő! :))
Ofélia, itt az erősítés!!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.24. 22:15:03

Kérem, aki azt írta, hogy ez lesz a hétvégi poszt, az sürgősen állítsa le magát, mert amióta ezt ideírta, azóta nincs új poszt!!!!!!!!!

Tsabi 2009.03.24. 22:29:18

@Kockásfülü nyúl: ize.. :)) nemkivant torlendo :))))
@megélhetési sünöző - szarjon sünt az eső!!!!!!: majd biztos ugy ejjel 2 fele lesz megint uj poszt, hogy masoknak is legyen mar eselye elsozni :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.24. 23:46:47

Ja, itt csak második voltam. Az előzőben voltam első...
De ma valószínűleg nem maradok fent addig...

Tsabi 2009.03.25. 00:00:22

@Jani haverja: dehogyis :) ugy altalaban irtam..de megyek is mingyart aludni, hogy legyen eselyetek :))

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.25. 00:07:36

@Tsabi: Pedig ez még csak 240, úgyhogy ezzel nem döntünk rekordot, mint EDÉVEL!!!!
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.25. 00:40:39

új posztot má!!!!
nem igaz má!!!
megyek is alszani

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.03.25. 00:41:49

@Jani haverja: múltkor Edéről álmodtam, asszem ezt senki sem überelheti

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.03.25. 00:55:55

@megélhetési sünöző - szarjon sünt az eső!!!!!!: Hát ezt tényleg nem:)))
Olvasd el a kurucosban a hozzászólásaimat (a végén)!
EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.03.25. 02:37:06

@Kockásfülü nyúl:
en levagtam hogy no vagy viszont ofelia [asi
csak hogy rendbe tegyuka dolgokat
megvettunk mindent
epp a telefonjaval kuzdok Woodstocknak
van rajtaaz a vakoknak valo opcio hogy hangra felhivja akit akarsz
erre mondj a telefon, hogy mit akarsz erre mary aszongya
"call please"
a gepnek
hihhetetlen
soha de soha...
meg azt vartam elereszt egy havarjut

Mourinho már nem a király 2009.03.25. 10:24:39

Na ezt látom jól kitárgyaltátok :)
Én már csak annyit mondanék, hogy félelmetes, ha megnézem, hogy egy fos kókusztekercsbe mi minden van. Ehhez kell kb. 5 féle összetevő.

sonance · http://www.sonance.hu 2009.03.25. 21:44:43

már egy ideje azon gondolkodom, mi lenne a vegyiparral, ha az ételekbe nem tennének ennyi sz*rt. Amúgy megdöbbentő, de igaz, a macska/kutyakaja NEM tartalmaz semmi "E"-t, tartósítószereket, tennének is bele bármi sz*rt, Morzsi meg Cirmi rögtön exitálna....
süti beállítások módosítása