Tékozló Homár

Nem csodát várt a rendőrségtől a sértett

2009.05.05. 10:02 | ge | 94 komment

Winyetta kiakadt a legutóbbi Arénás sztorin, annak is a végén, ahol a rendőrségi intézkedés inkább komikus volt, mint hatékony. Neki a navit lopták ki a kocsijából és emiatt kellett 4 és fél órában meghallgatnia a helyszínelő rendőr panaszait.

A történet mozis része annyira nem ragadott meg, született pesti vagyok, így az ilyen ordenáré parasztság hallatán még csak a szemöldökömet sem rántom fel... A plázákat messze elkerülöm, igyekszem minél kevesebb kontaktusba keveredni velük, főképp a történet írójáéhoz hasonló, múltbéli tapasztalataim miatt. Moziba járás helyett otthon elégítem ki az ilyen irányú igényeimet, hiszen sikeres ember lévén van otthon minden kellék, tv, dvd, meg dolbididzsitál.

A rendőrös része viszont annál inkább felkeltette az érdeklődésemet, egy egészen friss élményem miatt, amit most így íziben meg is osztanék veletek, úgyis rég volt már rendőr-bashing itt a Homáron...

Először is: egyik helyszínelő sem Sherlock Holmes... Azt pedig, hogy a legkisebb érdeklődést is mutassák választott hivatásuk iránt, nos, tapasztalataim szerint azt akár el is lehet felejteni... Ugyan kérem, annyi pénzért, amennyit keresnek...

Nekem a navit lopták ki a kocsimból, fényes nappal, forgalmas utcán, ahol ráadásul dugó is volt, tehát szó szerint mások orra előtt történt az egész. Egyszerűen beverték a vezetőoldali ablakot azalatt az öt perc alatt, amíg beszaladtam egy boltba és kikeresték az ülés alatti rekeszből, majd gondolom elsétáltak szépen... Persze a környék boltosai közül senki nem látott semmit és a 2500 decibellel üvöltő riasztót sem hallották meg, pedig folyton kint állnak a boltok ajtajában... Mondjuk ezen sem lepődök meg...

Értelmiségi yard kijön (kb. 4 órányi várakozás után), meghallgatja a tényállást, elszív 3 szál cigit közben és meg is ebédel (ezt még nem is bánom, neki is kell ennie/más igényeket kielégítenie), majd 15 percig szidja a Rendőrséget, a kormányt, a cigányokat és minden mást, ami éppen eszébe jut (na erre már nagyon nem vagyok kíváncsi, hallom eleget máshol is). Elpanaszolja, hogy mekkora szarban vannak a barátnőjével, mert felvettek ennyi meg annyi hitelt, valutaalapút és hogy most ételre is alig marad pénzük. Persze tuningverdára kellett a pénz, közli, hogy ő is nagy tuning-rajongó (lévén, hogy az én kocsimon is van egy-két csicsa). Ja kérem, ezt inkább nem kommentálnám, de eszembe jut a takaró hosszáról szóló ősi román... izé, magyar történet, amiben szó esik még a nyújtózkodásról is, többek között.

Helyette inkább jelzem neki, hogy a középkonzol felső része, a szélvédő alatt, össze van matatva (onnan vitték el a navi műanyag tartóját és a tappancsot). Sem én, sem pedig más nem szokott ott turkálni (ráadásul mielőtt feltörték volna, patyolat tiszta volt az a rész) így 100 és 298% közötti az esély arra, hogy az elkövető ujjnyomai vannak ott, szabad szemmel is kivehetőek, még az ujjlenyomat barázdái is. Hümmög egy sort, unott arccal előszedi a cuccait, miközben egy fogpiszkálóval matatja a fogait és köpködi ki a korábban elfogyasztott szendvicséből hátramaradt kajadarabokat, majd tessék-lássék elkezdi kenegetni az autót egy ecset és a grafit (vagy mittudomén milyen) por segítségével. Összebassza az egész sofőroldali ajtót, majd mikor még egyszer felhívom a figyelmét, hogy a középkonzol tele van (bizonyosan) az elkövető kacsóján lévő ujjak nyomával, közli, hogy kár a gőzért, mert kesztyűt viselt az elkövető... Azt ugyan nem tudom, hogy Sherlock barátunk ezt miből állapította meg, de a bőrt azt kaparom le az arcomról rendesen... Mivel már kb. 4,5 órája dekkolok a kocsi mellett, éhes vagyok, dolgom van, stb, ráhagyom... Aláírom a szaros papírját, hadd menjen a dolgára, mások is vannak még a városban, akik várnak rá és biztosan szívesen meghallgatnák a panaszait... Nem vártam én se csodát, de ettől azért kicsivel több hivatástudatot és szakmaiságot igen...

Hogy őszinte legyek, szarok a navira, meg a betört üvegre is. Kövezzetek meg érte, de Istennek hála, nem ver a földhöz, hogy újat kellett vennem, ahogyan az sem, ha a biztosító nem fizette volna a betört üveg árát. Az viszont igen, hogy 4,5 órát vártam és ezt kellett végignéznem/végighallgatnom.
Nem vitatom, hogy ez amolyan piszlicsáré ügy (haha, feltörték az autódat, így jártál vaze) és biztosan vannak ennél fontosabb ügyeik is, de akkor már alapból úgy kellene kezdeni a diszpécsernek, hogy kívánok-e feljelentést tenni, vagy elég lesz az is, ha a kerületi járőrök felvesznek róla egy jegyzőkönyvet (amit meg is tettek, kb. 20 perccel a bejelentésem után, de aztán szépen olajra léptek, lévén hogy ők nem helyszínelők ugyebár) és annak birtokában tudnám intézni az ügyes-bajos dolgaimat a biztosítóval...

A nyugdíjamba merem lefogadni, hogy a hozzá hasonló elhivatottsággal megáldott kollégái voltak azok, akik pl. Móron és a többi "kiemelt" bűncselekményben végezték a nyomozást. Nem is csodálkozom, hogy vakvágányra futottak vele és akkorát égett a mélyen tisztelt Rendőrség, mint az a bizonyos berlini épület anno egyszer a történelem során...

Winyetta

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2009.05.05. 10:15:42

Hogy került ez ide?

É2I 2009.05.05. 10:17:18

@É2I:
Mármit posztok közé poszt?

É2I 2009.05.05. 10:24:44

Amúgy teljesen olvasmányos és kerek. Nem lehet kifogásom a posztolóra.

Viszont a rendnek őrei úgy sz.rnak bele, mint a pinty.
A boltosok meg nem szeretnének egy kiégett boltban hamut lapátolni.
Ez van.
Hullunk szépen darabokra.
Valaki azt mondta, szeptemberben eljön a világvége, lassan kezdek hinni neki.

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 10:28:47

Még annyit tudok mondani, hogy rendőr rajtam még nem segített
Viszont kamaszkoromban sűrűn basztattak
Biztos van rendes rendőr is, csak elvesznek a tömegben

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 10:30:00

@☺ágica: biztos az a fránya technika:)
emlékszem 1x 1 post 2x volt kint egymás után

☺ágica (törölt) 2009.05.05. 10:35:03

@b[ALien] a kopasz baba: :DDD Anno úgy 15 éve, "bejöttek" hozzánk és elvittek ezt-azt, kb 50ezer értékben. Hát, abban sem volt sok köszönet, hogy kijöttek:( Viszont egyszer hazavittek:)

Jacques Ucca (törölt) 2009.05.05. 10:40:58

Meg is büntethetett volna, négy óra várakozás egy helyben.. parkolójegyed volt-e.?

É2I 2009.05.05. 10:41:45

@b[ALien] a kopasz baba:

Abban a tömegben, amikor a "SÜN"t kiabálják? ;P

Miss Marple 2009.05.05. 10:47:46

Kedves ismerőséknél egy durva és nagy kárt okozó betörés után (négy órával) a helyszínelő rendőr még kioktatta a károsultat, hogy "ezüst gyertyatartó nélkül is lehet élni". Ami persze így van, de ez nem hozáállás. A gyertyatartó pedig családi örökség volt. Egyáltalán, miért kényszerítik a károsultakat, hogy személyes viszonyba kerüljenek a rendőrrel?! Szerintem elég volna, ha csak elfogulatlanul és profi módon végezné a dolgát.

Andie 2009.05.05. 10:48:44

Nekem 2 éve a Mom mélygarázsában lopták ki a navit a kocsiból. De nem ám ilyen kőkori módszerrel! Frankón lefigyelték a riasztó frekijét, aztán amig felmentem a postára (15 perc?), addig kiriasztották, kivették a PDA-t, és még vissza is zárták a kocsit. Énis kb 5 utcával odébb vettem észre, mikor a piros lámpánál vettem volna elő a könyéktartóból a navi cuccot, hogy hopp, nincs ott.
Visszamentem, beszéltem a biztonságiakkal, akik biztositottak róla, hogy nincs kamera, mert alacsony a belmagasság, de minden héten 10-15 ilyen eset van, tünt már el laptop, táska kp-vel, monitor, gps, projektor, minden. Beállnak egy ún. BlackBox-szal egy helyre, ahol sok üres parkplacc van körben, és várnak. Amint jön a balek, mint énis, bekapcsolják a blackboxot, ami elkapja a riasztó jelét, esetemben 3x egymás után (nem tünt fel, hogy 3x egymás után nem zár le a kocsi, máskor is csinált ilyet, pl fotocellás ajtó környékén), majd mikor negyedjére nyomtam, ŐK zárták le a kocsit az első ellopott jellel. Én, mint aki jól végezte dolgát, mentem a postára. A második ellopott jellel kinyitották, a harmadikkal meg ismét bezárták.
Tenni sokat nemtudok, max csapdát állítok, hátha ismét belesétálnak. (haver figyelné a kocsit egy távoli pontról, stb).

Viszont tanulság (akár nektek is): ha 2-3x -i próbálkozás után sem zár le a kocsi, legyen gyanús a szitu. Ha van a közelben (tán 5-10 méteres hatósugara van a blackboxnak) sötétitett üvegű kocsi, vagy olyan, amiben ülnek, és feltünően unatkoznak (a bizt. őr szerint itt a Momban 2 szőke plázacica ügyködik!!!), akkor főleg. Érdemes odébbállni. De legfőképpen ne hagyjunk még 5 percre sem a kocsiban ilyen értékeket.

Harlequin 2009.05.05. 10:56:38

Nem valuta alapú, hanem deviza alapú...

Miss Marple 2009.05.05. 10:58:05

@Andie: A navit, az akkumulátort és az izzókészletet is magammal kell vinnem ezentúl, ha kiszállok a kocsiból?! Azért ez beszarás! Hát azok a cuccok az ENYÉMEK! Miért nem szárad le a keze annak, aki hozzájuk nyúl?! Iszlám ítélkezést akarok.

Andie 2009.05.05. 11:10:25

@Miss Marple: Hát ja. Bár kis cinizmust is kiérzek a válaszodból :), a lényeg valóban ez. Olyanról is hallottam, hogy ha levehető a rádiód előlapja, és azt nem találják meg a kesztyütartóban, akkor beverik a szélvédőt. Össze lehet vetni egy rádió (20.000 ft?) meg egy szélvédő (50-60.000?) árát. Én maradok a gyári cd-s rádiónál, konzolba épitve.
Láttam olyan autót, aminek le volt nyitva a kesztyütartója, ott tátongott üresen, hogy lássa a balfék, nincs miért bebaxni az ablakot.
Szegeden egy ismerősömnek a hátsó ajtóüvegét verték be egy rohadt széldzseki (2500 ft) miatt, mert azt hitték, valami le van takarva vele. Nemvolt. Az üveg 25.000 ft volt.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.05. 11:10:49

Eh. Én az első kocsifeltörésnél tanultam meg, hogy rendőrt soha többet... csak elmegy jó pár óra az ember életéből teljesen fölöslegesen.
(Mondjuk nincs cascom.)

Amúgy meg nem értem ki az, aki riasztót tetet a kocsijába. Mi értelme van? A kutya nem figyel rá, mivel 10 riasztásból kilenc azért következik be, mert egy gonosz légy ráült a motorháztetőre.

É2I 2009.05.05. 11:13:32

@Andie:
Plázacicák? Hogy repedne fel a sarkuk a fejük tetejéig.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 11:42:21

"Nem vitatom, hogy ez amolyan piszlicsáré ügy (haha, feltörték az autódat, így jártál vaze) és biztosan vannak ennél fontosabb ügyeik is, "
Hát, a fontosabb ügyekben sem tudnak felmutatni semmit...
Autósokat basztatni tudnak még vajon?
Engem évek óta nem igazoltattak. Egyszer, 2005 magasságában kellett fújnom szondát, pedig 1998 óta van jogsim.

Az ilyen eseteket látva meg persze hogy nincs bizalom a rendőrségben.

Modigliani 2009.05.05. 11:43:01

Ja, velem is megesett, h egy betörés után szóltam a zsaruknak, h tudom szállítani a Jégeres üveget, amit a díszdobozból kivéve (még ott helyben megitták ill. kilocsolták) csak a betörő foghatott meg... Nem érdekelte őket... Panaszt tettem az ügyészségen, válaszra sem méltattak... Panaszt tettem az ügyészségre a főügyészségen, ők végre elnézést kértek, h az ügyészség nem válaszolt, és visszapaszolták az ügyet. Erre már az ügyészség is megmozdult, igazat adtak a rendőrökkel kapcsolatban, de mondták, h most már nincs mit tenni (talán 3-4 hónappal voltunk a betörés után, jut eszembe a zsaruk egy biztonsági kamera felvételéről is lemaradtak, mert 30 nap alatt nem jutottak el oda, h kikérjék), de azért leb@szták a zsarukat. Na erre már a zsaruk is megmozdultak, és fél évvel az eset után kijöttek és elkezdtek szemtanúkat keresni (mondom, lemaradtak egy videóról, meg az elkövető ujjlenyomatairól). Mikor ez nem jött össze, megkértek, h nevezzem meg a tettest. Mikor kiröhögtem őket (meg gondolom bosszúból, amiért végül egy sima betöréshez képest elég magas helyről, a főügyészségről kaptak lebaszást) minden szomszédomnak azt mondták, őket vádolom a betöréssel, igazoljanak alibit egy fél évvel korábbra...

Fairy Girl 2009.05.05. 11:44:17

Ismét sikeres az, akinek nincs autója? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 11:45:01

@Andie: Az én autómban a rádió kukás (vigyék csak, sok örömük nem lesz :) ), a szélvédő 17000Ft. :)

Amúgy meg az álriasztó szerintem jó dolog (villogó led a műszerfalon). A piti tolvajoktól legalábbis megvéd, amelyiktől meg nem, attól az igazi riasztó sem.

Fairy Girl 2009.05.05. 11:45:19

@Modigliani: fél évvel később már nem jó az ujjlenyomat sem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 11:47:33

@Modigliani: Azért ez meredek...
Ha én így szarnék a munkámra, már feldarabolt volna a főnököm. És 55 évesen elmennek nyugdíjba :/

Ismerősömékhez betörtek, rendőrök jöttek, helyszíneltek, és még úgy jártak jól az áldozaték, hogy nem lett meg a tettes, mert a biztosító fizetett. Ha meglett volna, akkor egy fillért nem szedtek volna ki belőle...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 11:48:33

"Nem csodát várt a rendőrségtől a sértett"

De igen, azt hogy dolgozzon :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.05. 11:49:49

nekem meg otthon a sorozombol vittek el ejjel ezt azt
jottek ezek a gelyszinelok es azt mondtak ez igy nem tortenhetett/ tenyleg nagyon kis ablakon csinaltak/
mondtam legalabb ujjlemyomatot vagy valamit
de nem
elvonultak
tudtam onbetoresre gondolnak es szarnak bele, sot jo hogy meg nem gyanusitanak
2 het mulva felhivtak, hogy meg vannak a cuccaim mennyek be a rendorsegre egy orgazdanal megtalaltak
bementem es az aki kint volt mosolyogva boldogan adta vissza, hghogy milyen ugyesek vagyunk aki 2 hete onbetoressel vadolt
hay ennyit akartam mondani

É2I 2009.05.05. 12:01:40

Nekem egyszer a biciklimet nézte trobitának egy f.sz. De a lovasítás után megláttam és fel is ismertem az elkövetőt. (Szerencsém volt na, igen csak akkor lőttem el az egyetlen lottó ötös lehetőségét;)
Rendőrökhöz el. Megmondtam a nevét, címét, hogy erősen gyanus a manus.

_Két hónap_ múlva jöttek, hogy a gyanum igaz, az f.sz el is ismerte.
Persze a binyigli az nem lett meg, mer valahol eldobta, amire nem emlékszik.
Ja és pereljembe én mert, kiskorú és az nekik túl nagy macera.
Gondoltam: FAKKjátok meg.

Andie 2009.05.05. 12:16:43

@É2I: Mi 2 hete Szegeden egy kisbolt előtt láttuk asszony (kb 2 éve) ellopott bicaját. A festés összetéveszthetetlen (narancs-piros lángok, stb), de persze le volt már csupaszitva, se sárvédő, se kosár, se lámpák.
Egy percig tanakodtunk, hogy megvárjuk-e a tulajt, hogy el tud-e számolni a canga eredetét illetően, de aztán ráhagytuk. Mégis mit várunk? Számlát? Bizonyára Jóskától vette, aki Pistától kapta, az meg Mórickával cserélte 2 döglöttmacskáért. Ez van.

EMMI 2009.05.05. 12:17:10

Pont a múlt héten törték fel a kocsimat egyik reggelre. Jobb első ablak betörve, kesztyűtartó átmatatva. A III. kerületi diszpécser tök rendes volt, elmondta, hogy a helyszínelő másik címen van kb. 1-2 óra mire odaér. Így is lett. Egy fiatal, intelligens (de tényleg) rendőrszázados jött kis. Egy pillantás az utastérbe, aszondja a navit keresték. Mondom nincs, a tartó a szélvédőn a telefonomé. Erre ő: valószínűleg az elkövető is navinak hitte. Tapasztalatból mondja, hogy 10-ből 7-en a kesztyűtartóban, vagy az ajtó zsebben tartják. De szerintem azok meg is érdemlik, hogy feltörjék a kocsit érte. Ennél sokkal kevesebb pénzért az embert is leütik, nemhogy kocsi ablakot beverni.

Szóval az én rendőröm nagyon rendes volt, ő is próbált ujjlenyomatot venni, - nem sikerült - de végig tök normális volt, hozzá nem értő lévén, még szakszerűnek is tűnt. Végig emberi hangon beszélt, pedig tutira több száz ilyen esete lehetett, és nagyon jól tudja, hogy sosem kapják el őket. És ott helyben laptopon megírta a jegyzőkönyvet, és a hordozható nyomtatón ki is nyomtatta. Egy óra alatt megvoltunk, és nem kellett utólag a kapitányságra menni aláírni a papírokat. Szóval életemben először rendes rendőrrel találkoztam.

EMMI 2009.05.05. 12:20:09

Ja és a kinyitott kesztyűtartót már azóta hallottam mástól is, és meg is fogadom. Szerencsére nincs izzó benne, így nem merül le az aksim reggelre.

Smacika 2009.05.05. 12:23:25

Nekem van egy 38!!!éves rendőr ismerősöm aki a nyár végén megy nyugdíjba.
Kap 120ezer nyugdíjat, mellette elmegy biztonsági embernek 120ezerért.
Amikor köptem egyet, hogy az apja még 61 évesen rakja a falat, azt mondta nem ő találta ki a rendszert, csak kihasználja a lehetőségeket.
Mit gondolhat apuci, hogy a fia 38évesen, ereje teljében nyugdíjas, ő már a lábát is alig tudja az állásra felemelni, de van még 4éve a pihenőig?
Az ilyen rendőr elmehet a gecibe.

Andie 2009.05.05. 12:25:30

@VIKI: Apropó, azt elfelejtettem az előbb leirni, hogy természetesen nem elég a PDA-t magunkkal vinni, le kell venni a tappancsot az ablakról, töltőkábelt eldugni, mert ugye ezek árulkodó jelek, és ha nincs is a kocsiban az értékes cucc, az üvegkár jelentős...
Sajna ez igy elég macerás eljárás minden ki/beszállásnál, főleg ha az ember sokat jön-megy a városban, de nincs mit tenni.
Amerikában igaz még az a régi infó, hogy a kocsit bezáratlanul, akár kulccsal az inditóban ott lehet hagyni, a kutya se bántja?

Smacika 2009.05.05. 12:26:51

Ha most beállnék rendőrnek, akkor 54 évesen lehetnék nyugdíjas, 11 évvel a korhatár előtt.
Na de csak ezért legyen jard a faszom.
Úgy beleszarnak mindenbe azok is, hogy az nem mindennapos.
Sehol sincs meg az a hivatástudat ami kellene a rend őreinek.
Csak az megy el hozzájuk, aki nem szeret/akar dolgozni.

Smacika 2009.05.05. 12:28:07

@Andie: Ezt majd hagyma megmondja, hogy az usában ott lehet-e hagyni a verdát.
Amúgy a rendőrség az zéerté-e?

neked ugatok 2009.05.05. 12:28:44

én balesethez akartam kihívni egyszer a rendőrt, ahol személyi sérülés nem történt
és mivel nem történt, ezért közölték, hogy nem jönnek ki, egyezzünk meg "valahogy" - az nem érdekelte őket, hog a hibás nem akarta elismerni a felelősséget

lehet verekedni kellett volna egy jegyzőkönyvért, hogy méltóztassanak kimászni (és akkor ugye már mentő is kell hivatalból)

É2I 2009.05.05. 12:31:05

@Andie:
Na most mondom neked, az én tárcámban benne van a biciklim igazoló lapja is. Rajta alvázszám, miegymás.
Viszont.
Érdekes módon a gengszteváltás óta egyszer sem ellenőrízték a rendőrei amikor igazoltattak, hogy enyém-e a vasparipa.

Az előtte lévő időkben pedig mindig.

Van is rá egy sztorim:

Olyan keróm volt aminek a gyáriszáma a ülés alatt volt beütve.
Rendőr megállít, igazoltat, majd "fordítsa meg a biciklti" felszólítást teszi.
Mondom: Nem kell, mert
Ne ellenkezzen! Fordítsa meg!
Megfordítom.
Ez a kerékpár lopott! Ki van köszörülve a gyári szám!
Mondom: Nem, mert
Ne hazudtoljon meg! Tisztán látszik, hogy ott nincs semmi!
Mondom: Nincs hát. Mivel az ülés alatt van beütve. Tessék megnézni.

Hát elköszönni, nem köszönt el. :DDD

cL3r1cK 2009.05.05. 12:31:46

nekem 4 hete lopták el az akkor és aznap 3 hetes autómat a házunk elől csodás fővárosunkban. a rend éber őrei ki sem jöttek. nekem kellett bemennem feljelentést tenni. most, így 4 hét után, a harmadik rendőrkapitányság kapta meg az ügyemet. majd amikor tegnap megkértem őket, hogy ugyanmár zárják már le az ügyemet, hadd menjek a bankhoz, hogy mennyi pénzzel fogok nekik tartozni, mert valaki egy rohadék, csaló, büdös, szemét tolvaj,akkor mosollyal a hangjában közölte velem a nő, hogy még neki sem álltak, nemhogy lezárták. ja és előtte 10 percig beszélgettünk úgy, hogy elhallotta az ügyiratszámomat és ezért más valaki autójáról dumált végig.

van több gyermekkori barátom, akikből rendőr lett és tudom, hogy ők is emberek így vannak gondjaik. és azt is tudom, hogy mennyire nevetséges összeget keresnek, de akkor is az a véleményem, hogy 100-ből 1 van, aki normálisan dolgozik köztük. és kövezzetek meg, de akkor is kimondom, ők a mi adónkból élnek és értünk vannak! tudom, hogy ettől hülyét kapnak és lincselni akarnak azonnal, de akkor is ezt érzem, most, hogy a saját bőrömön tapasztaltam meg milyen amikor megrövidítenek egy értékemmel, amiért nagyon sokat és nagyon keményen dolgozom.

parabarbara 2009.05.05. 12:31:54

...háááát, autóban nem hagyunk semmit. Még két percre sem.
Mellesleg állást fogok változtatni. Vagy betörő leszek, vagy kocsit török fel, de az is lehet, hogy bűnszövetkezni fogok.
Úgyem fognak elkapni. Ha elkapnak, akkor is max. pénzbírságra ítélnek (vagy esetleg pár hónap felfüggesztett) amit könnyedén kifizetek egy újabb portya után. Fogok én 8 órát szívni a munkahelyemen?!

É2I 2009.05.05. 12:37:50

@Andie:

Mondok még valamit. A tappancs nyomot is el kell tüntetni. Ugyanis ismerek olyat, akinek csak az látszott és akkor is felnyomták az autóját.

Csak azt tudnám, ki veheti meg ezt az nagy mennyiségű gpst, stb?
Vagy viszik keletebbre?
Vagy csak ürügy a szélvédő forgalmazóknak? Már ezen sem lepődnék meg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 12:42:07

@É2I: Én ezt úgy úsztam meg hogy szembetalálkoztam az elkövetőkkel (2 nagy füstös, szerencsére be voltak nyomva, alig tudtak menni), kivettem a bringát a kezükből, és húzás...
Előtte 5 perccel lopták el a házunk elől.

@VIKI: Na ha a kesztyűtartó-világítástól lemerül az akkud, akkor az cserés :)
Amúgy ez lehet inkább feltűnő, mint hasznos.

@neked ugatok: Nekem kijöttek, vagy 40 percet vártam rájuk. Mondjuk ott egy vaddisznóval csókolózott az autó orra.

Andie 2009.05.05. 12:46:57

@É2I: Ja, mint a Bujtor Pista filmjében a gumis műhely, mi? :D

A bicajhoz: a szegedi vizmünél dolgoztam, volt egy iszonyat eredeti pofa kollegám. Mindenféle egyedi stilusos bogarai voltak, frizurában, öltözködésben, zenében, hobbikban, stb. Vett egy tizenezer ft-os bicajt, hogy mit nekem autó, meg tömegközlek, majd én bicajjal járok! 2 héten belül ellopták. Nem adta fel, a kúrvaanyátok felkiáltással vett 500 (ötszáz!!!) ft-ért egy drótszamarat - mert a bicaj jelzőt a többi kétkerekű miatt nem mertem használni - szó szerint egy csupasz váz, az a régi parasztbicaj, müanyag ülés, se csengő, se sárvédő, ütött kopott, festék sehol, lánc lóg, szóval éppencsak lehetett vele közlekedni. Eztlopjátokelakurvaanyátokat!
Pár nap múlva a vizmü klubban csilisbaboztunk meló után, mire feljöttünk, ellopták.

Modigliani 2009.05.05. 12:49:03

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:

@Fairy Girl:

Nem tudom már, fél év alatt mi lett azzal az üveggel, még az is lehet, h (miután egyetlen nyomozati cselekményként behívtak tanunak, h meséljem el, h 200 km távolságból mit észleltem a betörésből, majd közölték, h ők ugyan ujjlenyomattal nem fognak vacakolni) a végén kidobtam.

Az a durva, h akkor voltam talán másodéves a jogon, még hittem a rendszerben, szóval amikor azt írom, h "panaszt tettem" azt úgy értem, h 2 oldalas nyomtatott levél, végig paragrafusszámmal hivatkozva a Be. vonatkozó pontjaira, tértivevényes ajánlott levélben elküldve, tehát nem ilyen "hé főnök, ezt nem így kéne csinálni" módon fejeztem ki elégedetlenségemet, hanem láthatták, h viszonylag hozzáértő írja a beadványokat és ennek ellenére nem foglalkoztak vele...

É2I 2009.05.05. 13:11:16

@Andie:
Na ezaz! Olyan nincs hogy ne lopják el. Max nem sajnálod annyira.

Amikor még busszal jártam melózni, a buszmegállóig keróval mentem.
Direkt olyannal, ami nem sokat ért. Ettől függetlenül lezártam a végállomás restije előtt. Ott csak feltünik a kocsmárosnénak, ha valaki lakatot fűrészel.
És ez be is jött. Az a keró még mindig megvan.

Viszont előtte dolgoztam három műszakban és szinte minden héten volt valaki aki szentségelt reggel. Mert éjszaka ott hagyni a kerót nem volt egy poggyászbiztosítás. Pedig úgy ki volt világitva a környék, mitha nappal lett volna.
Csak rendőreink dasztak rá.
Volt egy alkalom, amikor látom ám, hogy egy emberszerű k.rvára ott fűrészel. Rendőrők töle egy sarokkal arrébb, láthatóan.
Csak odamentem hozzájuk és megkérdeztem nem érdekli-e őket, hogy úgy húsz méterre igen csak cselekmény van folyamatban.
Na kénytelen-kelletlen oda gurultak. Hát egyből lett egy kis rohangászás....

Mondjuk én akkoriban zárt helyen tudtam hagyni, így nem volt gondom.

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 13:20:15

Volt egy eset nemrég, még a Fábri Showderben is említették, hogy elloptak egy császárszalonnát szállító teherautót. A tulaj fószer tudta a rendőrség hozzáállását, ezért feladott egy hirdetést, hogy felvásárolna császárszalonnát nagy mennyiségeben a hülye tolvajok meg jelentkeztek rá:)
Így kell ezt csinálni!

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 13:24:48

@Andie: Szerintem ez is csak egy városi legenda. USAban is lopják az autókat mint a cukrot, nézz meg bármilyen statisztikát.

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 13:25:37

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja: ,,csak az megy el hozzájuk, aki nem szeret/akar dolgozni,,-igy van.Hozzátéve:meg akinek kisebbségi komplexusa van,szadista hajlamai vannak,ill. szeret sokat zsebre keresni.Tudjátok, hogy egy hétvégi ,,szoliban,,mit keresnek süneink-zsebbe-az autósokon?Néha 4ooooo HUF-ot 2 db sündőr..A szakmai tudásuk valóban a nullával egyenlő, a stilúsukról már nem is beszélve. Sajnos, a posztban leirt esetben kénytelen volt a posztoló rendőrt hivni-nyilván a biztositónak szüksége volt a sündőrségi határozatra.Ha viszont ,,egyéb,, sérelem ér valakit, szerintem felesleges sünt hivni, jobb ha az enber maga intézi el a dolgot/tapasztalatom alapján hatékonyabb/.Ezt a sündőrséget egy az egyben le kellene cserélni, szakmailag, emberileg alkalmatlanok

b[ALien] (törölt) 2009.05.05. 13:31:14

@É2I: áááá, 15 éve még nem voltak sünképzettek:)

É2I 2009.05.05. 13:40:26

@Gringо:

Én arra emlékszem, hogy van olyan környék, ahol inkább bennehagyják a kulcsot. Akkor legalább nem b.sszák be a szélvédőt, nem tépik le a műszerfalat és amikor a céljukhoz érnek nem gyújtják fel.
Tehát van esély egyben visszakapni. ;)

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 13:45:28

@É2I: Na ja:)
Viszont ha itthon hagyod benne, garantáltan ellopják negyed órán belül és nincs esélyed visszakapni:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.05.05. 14:01:31

@Gringо: És amikor vitték eladni a cuccot, akkor gondolom a tulaj vagy 30 kigyúrt kopasszal várakozott :D

Ez lenne az igazságszolgáltatás, nem az 1 év felfüggesztett.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.05.05. 14:01:36

GPS nyereményakció!
Minden játékos nyer, aki befizeti a nyereményilletéket.
Jelentkezni a "Felezünk, Homár" jeligével lehet.

É2I 2009.05.05. 14:02:07

@Gringо:
Azt mondjuk nem értem, hogy van az egy ilyen kis országban, hogy ilyen rossz a megtalálási arány.

neked ugatok 2009.05.05. 14:05:31

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
és a vaddisznó sem ismerte el a felelősséget? :)

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 14:07:01

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:
Nem tudom pontosan, hogy volt, de én is valahogy így tudnám elképzelni:)
Itt a sztori amúgy, megtaláltam közben
index.hu/bulvar/hirek/2009/02/11/elloptak_egy_csaszarszalonnat_szallito_teherautot/
Kopaszokról nem írnak...

Sitti 2009.05.05. 14:11:47

Nem sokra tartom a rendőröket.Három kis történetemet osztom meg veletek. Ebből megértitek miért nem:

1.:
Ellopták édesanyám bringáját. Név szerint tudtuk, hogy ki az elkövető, de nem mehettünk el érte,mert ugyebár az önbíráskodás.
Fél délelőttöt a rendőrségen töltöttem. Felvettek mindent - leírtak mindent, de érdemben nem tettek semmit.
Pár hónap múlva jött a papír: "NEM MEGÁLLAPÍTHATÓ A TETTES KILÉTE"
Nem volt nagy érték úgyhogy nem is foglalkoztunk vele.
Ám munkába menet megláttam a bringát egy kocsma előtt. A telefonom szervízben volt ezért nem tudtam egyből felhívni a fakabátokat.
Leszálltam a következő megállónál és hívtam a 107-et. Illedelmesen bemutatkoztam és mondtam, hogy láttam az ellopot kerékpáromat
egy kocsma előtt.
A rendőr erre ennyit válaszolt: "Oké majd megnézzük" És ezzel le is rakta a telefont.
Nem kérdezte, hogy hol volt az a jármű, nem kérdezte, hogy hogy néz ki... Lesz@rta magasról az egészet.
Eltelt kb. 2 hét - a bringát újra megláttam. Megállítottam a buszt és a bringa mellől immáron mobilról újra hívtam a rend éber őreit:
"A multkor nem jöttetek. Ha most sem jöttök viszem a bringát"
Nem telt bele 5 perc meg is érkeztek az egyenruhások. Bementek a kocsmába és kiderítették, hogy a tolvaj 1500 forintért
eladta a szerkezetet egy hajléktalannak úgy, hogy ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉST csinált róla amin szerepelt a saját
VALÓS (HANGSÚLYOZOM VALÓS!) neve, címe, és személyi igazolvány száma.
Fél délelőtt ismét a rendőrségen... Újra kihalgattak....
És mostmár a bringával tértem haza.
Pár hónap múlva jött a levél: "NEM MEGÁLLAPÍTHATÓ A TETTES KILÉTE"
Könyörgöm! A papíron ott volt a tolvaj IGAZI neve és címe! Miért nem állapítható meg a kiléte?

2.:
Édesanyámat egy ismerőse meghívta ebédre. Sima családi ház - előkert nélkül.
Az egyik ablak véletlenül nyitva maradt - anyám táskája az ágyra lerakva.
A vendégek hátul ettek - és gondolom zajongtak. Valaki beugrott az ablakon és elvitte az ottfelejtett táskát.
Helyi rendőröket kihívták természetesen. Erre ők mit mondtak? VALAKI A HÁZBÓL volt.
(A házban szinte kivétel nélkül jómódú német nemzetiségű emberek voltak)
Anyám hiába mutatta nekik a lábnyomot a falon ők maradtak a saját elképzelésüknél.
Természetesen az ügy érdekében SEMMIT nem tettek. Mégcsak le sem fényképezték a lábnyomot.

3.:
A harmadikat csak kivonatosan írom le:
Pár éve betörtek a munkahelyemre. Hiába tanúsította HÁROM ember, hogy én akkor nem lehettem ott a fakabátok mégis engem tartottak
fő gyanúsítottnak. Csak tudnám milyen alapon?????
Megbilincseltek, mint egy bűnözőt és két fegyveres rendőr vitt át a megyeszékhelyre.
Három napot töltöttem fogdán. Előzetesbe is akartak rakni,de ahogy az ügyvédem mesélte a helyi ügyész kiröhögte őket.
Hiszen semmi bizonyítékuk nem volt ellenem. Ahogy lejárt a 3 nap egyszerűen kiraktak az utcára.
Azt mondták, hogy ne hozzak magammal semmi pénzt. Tehát ott voltam a lakóhelyemtől mintegy 50 kilóméterre egyetlen árva fitying nélkül.
Szerencsére a mobilomat magamnál tarthattam. Felhívtam apósomat, hogy van ott áll az udvaron a kocsim,
benzin is van benne. Jöjjön már át értem...
Eltelt egy év és kaptam egy bírósági idézést, hogy TANÚKÉNT megidéztek XY és társai ellen indított eljárás
tárgyalására. A tárgyaláson kiderült, hogy SEMMI közöm nem volt a betöréshez.
Egy nyamvad bocsánatkérésre se futotta tőlük....

Az ügyvéd azt mondta, hogy a rendőrök lusták voltak dolgozni. Azt hitték hogy benne vagyok én is és a három nap alatt
odabent megtörök és köpöm a bűntársaim nevét. De mivel nem csináltam semmit pechjük volt....
Dolgozni kellett... :P

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 14:15:24

@É2I: rendkivül egyszerű, a rendőrség nem tesz semmit.Ja, de mégis:folyamatosan trafiznak, meg közuti ,,zaklatásokat,, eszközölnek

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 14:20:02

@É2I:
Szerintem rengeteg oka van:
-Kevés a rendőr az utakon
-Az autólopás nem kiemelt bűncselekmény, így általában még sz@rnak is rá
-Sok bontó, és alkatrészkereskedő igazolatlan forrásból szerzi be a cuccot de ez senkit nem érdekel
-Aki alkatrészt vásárol, általában azt sem érdekli a forrás, csak olcsó legyen
-Aki nagy nehezen hitelből kocsit vesz általában a biztonságon spórol, maximum riasztót rak bele. Fóliázás, indításgátló, váltózár stb mind súlyos pénz.
-Határon gond nélkül ki lehet vinni a szajrét - akár alkatrészenként, akár egyben

...és még hosszasan sorolhatnánk...

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 14:22:12

Ja bocs, az autó biztonsági dolgoknak inkább a lopáshoz van köze, mint a megtaláláshoz, kivéve GPS-es riasztó. Viszont a lopást nagyban befolyásolják.

neked ugatok 2009.05.05. 14:24:28

@i hate the police:
erről jut eszembe, hogy a múltkor egy fehér autó ment 2-vel előttem az egyirányú egysávos úton, így rádudáltam egy rövidet, hogy vegye már észre magát..
pár méter után megálltak, és kiszállt belőle az utas, majd elindult felém - ennek a fele se tréfa, gondoltam, aztán láttam az igazolványt a nyakában, valami nyomozó lehetett
félreállított, átnézte a papírjaimat, kérdezte tudom-e miért állított meg? "fogalmam sincs, mert dudáltam?"
kapaszkodjatok, a válasz IGEN! mert mikor szabad dudálni? vészhelyzetben!
ja meg elől nincs rendszámom, de arról nem én tehetek, egyszerűen leesett, de az nem érdekelte annyira
végül elengedtek, ezzel: nem dudálunk, rendszámot tegyem vissza, és jó utat - csak azt nem értem, ha nem akartak levenni meg nem is köcsögösködtek annyira amennyire számítottam, akkor egyáltalán minek kellett a cécó? vagy közbe kiderült, hgy nem vagyok paraszt, és meggondolta magát?

É2I 2009.05.05. 14:43:01

@Gringо:

"Kevés a rendőr az utakon"-t nem tudom elfogadni. Ugyanis mindenfele trafiznak.

Hárman kellenek hozzá minimum. Egy oda vezet, egy trafizik, egy visszavezet. Megvan ez szervezve kéremszépen ;)

@neked ugatok:

Sajnos ez is jellemző rájuk. És direkt b.sszák a rezet. Mérgelő az biztos.

Ja és nem akartak tőled semmit, csak úgy gondolták, ha sietsz, hát kivesznek úgy egy negyedórára. Ők ráérnek.
Szívatni nem akart, mert arról jgyk. kellett volna írnia, bepötyögni laptopba. Na azt nem szeretik, az már olyan, mint a munka ;)

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 14:53:25

@neked ugatok: egyszerű a válasz:megakarta mutatni, hogy ő a ,,hatalom,,.Valóban igaza volt, hogy csak balesatveszély esetén szabad-elméletileg-dudálni, ezenkivül az első rendszám hiánya miatt is büntethetett volna,ezért gondolom, hogy csak hatalmaskodni akart.Ha elfogadsz tőlem egy-két tanácsot, akkor a következőket javaslom:-MINDIG legyen nálad diktafon,ezt kapcsold be, mielött elkezdik az intézkedést
-a ,,tudja miért állitottam meg,,kérdésre csak annyit válaszolj, hogy nem/jelen esetben a kérdéseddel pl. elismerted a szab.sértést/
-mindig légy határozott, ha kekeckednek, ird fel az adataikat..és esetleg finoman emlitsd meg az Ügyészséget..
Egyébként, 2oo8.o1.o1-óta az Rtv. szerint a rendőr INTÉZKEDÉS ELÖTT-KÉRÉS NÉLKÜL-KÖTELES KÖZÖLNI A NEVÉT,STB-persze ezt mindig ,,elfelejti,,No, meg ki látott az utóbbi időben intézkedés elött tisztelgő rendőrt/én is csak néha a Képviselői Irodaház elött/?Pedig ez is kötelességük..

Gringо · http://www.youtube.com/watch?v=5Bz8GyTrUxw 2009.05.05. 14:57:36

@É2I:
Ami azt illeti, sok-sok automata trafipax rendszámfelismerővel és közvetlen kapcsolattal a körözési nyilvántartással na az hatékony lehetne... De ez már scifi, majd talán 50 év múlva.

neked ugatok 2009.05.05. 15:02:21

@i hate the police:
ja izé, bekötve sem voltam :)
de ezeket egyértelműen leszarta, kijelentette, hogy a dudálás bassza a csőrét, "de a többi miatt is megbüntethetném", "de most csak figyelmeztet, hogy rendszám, öv, nem duda"

hozzáteszem, eddig mindig pozitívan jöttem ki a rendőrökkel való beszélgetésekből, a végére mindig eltekintettek a helyszíni csekkes bírságtól és a feljelentéstől is, és soha nem utaltak még arra, hogy inkább zsebbe kérik a jussukat
szerintem csak kommunikáció kérdése, én általában normális és közvetlen vagyok velük, nem pattogok, nem ajánlok fel semmit, és nem írok alá semmit - jelentsen fel, nem hat meg, hogy azt mondja, "akkor minimum 30ezer lesz, így még megússza 10-zel", mert tudom, hogy ez kamu.
feljelenteni meg inkább nem fog

É2I 2009.05.05. 15:03:38

@Gringо:
Nem kell ahhoz ötven év. Nem rég olvastam valahol, hogy komoly pénzeket kaptak trafik beszerzésére.
De legalább akkor felszabadulnak közúti vegzálásra.
Mondjuk az se nekünk lesz jó.

Fairy Girl 2009.05.05. 15:09:43

@Modigliani: Azér ez télleg döbbenet.... :(

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 15:20:06

@neked ugatok: ezt jól csinálod, igy is kell, a határozottságoddal minden rendben van..én az ,,óvintézkedéseket,,csak azért ajánlom, mert előfordulhatnak más esetek, ezért jobb ovatosnak lenni.Ja, az övet én sem kapcsolom be, már több, mint 2o éve és még sosem tudtak megbüntetni és balesetem sem volt soha, pedig nem vagyok egy defenziv vezető:)

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 15:24:05

@É2I: viszont az AB. hamarosan meg fogja semmisiteni az alk.ellenes obj.fel.-et,ez jó, a közuti zaklatás már nem annyira..

neked ugatok 2009.05.05. 15:39:55

@i hate the police:

én spec rögtön kiszálltam, amikor még csak egyedül volt a csóka és a társa parkolóhelyet keresett
akkor meg én azt mondom, hogy be voltam kötve, ő azt, hogy nem, és 1-1...
de eddig szerencsére nem jutottunk el

amiket meg mondasz, átérzem, és jogos, de olyan ritkán fordul elő, tuti elfelejteném a kellő pillanatban, ahoz meg, hogy elkérjem az adatait, már nagyon felbőszültnek kéne lennem, olyan még nem volt szerencsére :)
előbb jutunk el addig, hogy elengednek, akkor meg már nem érdekel az egész és túlteszem magam rajta, még ha mérges voltam akkor is..
utólag átgondolva meg, mikor fog egy (feltehetőleg) nyomozó megbüntetni az öv miatt? amikor a közlekedési is sajnálja az időt egy feljelentés megírására :P

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 16:34:46

@neked ugatok:igazad van, én az ovintézkedéseket, név, azonositószám, szolg.hely elkérérését,stb. ,,kekeckedés,, esetére értettem, egyébként tényleg felesleges.
A biztonsági őv ügyében a számból vetted ki a szót, én is ezt mondtam volna. A nyomozó meg 1oo%, hogy nem büntet egy biztonsági őv miatt.

nothing.at.all (törölt) 2009.05.05. 16:53:35

ha még sokáig olvasgatom ezt a blogot meg a kommenteket, pánikbeteg leszek.
elég lehangoló.
mi utcánkban is sorra törnek be a házakba.
kijön a yard, felveszi a jegyzőkönyvet, esetleg ujjlenyomatot keres, majd fél év múlva postáz egy levelet, hogy a nyomozást lezárták.
megnyugtató.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 17:01:29

@Smacika - Klint Ísztvúd bekaphatja:
Tévedni tetszik
Apunak már csak 1 éve van, rá még nem a 65 korhatár vonatkozik. A fia meg csak a "25év fegyveres szolgálati idő" jogszabályt használja ki

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 17:06:25

@É2I:
Ige, most szoltak a hirek, hogy nagy mennyiségű trafipaxot szereztek be.
Ez a legkönnyebb "fegyveres szolgálat"
De megmondaná valaki főelvtárs,miért kell 3 rendőr 1 trafipax kezelésére?
Épp ma láttam az uj Duna-hidon

Nekem nincs rossz véleményem a zsarukrol. Több közteres buntit elengedtek. Kissrác korombanb mindig leszolitottam oket hogy vigyenek el autozni és elvittek :)
MÉg mindig emlékszem egy rendőrnőre aki egy JEP szeru autoval furikáztatott és még dudálhattam is. :)

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 17:09:06

@nothing.at.all: ez ma Magyarország, sajna elmaradt a rendszerváltás a rendőrségnél is..

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 17:18:55

Beszarattatok.
Éppen el kell ugranom, megyek a kölcsönautómhoz és ki a rádió előlapot, meg nyitva is hagyom a kesztyűtartót.

neked ugatok 2009.05.05. 17:23:01

@horex:

csak ne hagyj benne semmit :D

stab 2009.05.05. 17:58:26

na akkor kezdjük az elején, mi a lótúró az a navi ?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 18:01:49

@neked ugatok: Nos , kiszedtem a rádio előlapot, meg volt egy trafipax alarm
Akksit lekotöttem, kesztyűtartót nyitva hagytam. Steklámpáért csak nem törik fel.

É2I 2009.05.05. 18:14:51

@horex:
Bár abszolúte nem vagyok fő és elvtárs mégy annyira sem, de fentebb vázoltam miért kel három rendőr a trafihoz.
(Gondolom a villanykörte becsavarós viccet ismered :D)

Látnok 2009.05.05. 18:20:33

@horex:
És hol dudálhattál? A rendőrnőn? :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 18:53:32

@É2I: Ja , ismerem :)
Azt viszont továbbra sem értem amit nem értettem. Persz ha rendor lennék talán én is könnyebb utat választanám, nem a jogsi nélkuliekre lövöldözést.
Most volt a hiradóban, egy jözteres szemét volt egy nővel a kőrűton, valami plakátragasztás ugyben.
Kiváncsi lettem volna a közteres arcoskodására,ha cigány a csaj.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 18:55:09

@Látnok: 6-7 éves lehettem, az a ronda sexualitás még nem keverte fel az életem:)

i hate the police (törölt) 2009.05.05. 18:58:32

@neked ugatok: Azt a viccet ismered, hogy:A rendőr elmegy egy gruppen-buliba.A többiek szólnak, hogy mindjárt leoltják a lámpát, aztán mindenki érezze jól egymást.
Lámpát lekapcsolják, hamarosan nyögések, sikolyok hallatszanak..fél óra múlva megszólal a rendör:Gyerekek, ez igy nem jó, már háromszor sz@ptam,de még egyszer sem d@gtam!

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.05. 19:36:19

@megélhetési sünöző ♀ - sün sün sünSÜN SÜÜÜNNNN:
Nem,nem
Ellopták a Simsonomat. Bejelentettem és lemondtam rola.
kb 1 év mulva kaptam egy levelet, Tiszabő /szinmagyar falu :)/körzeti megbizottjának feltunt. hogy a Gazsi motorozik, miböl tellne rá. Lekérte rádión a gyári/motorszámot és ott volt a kőrözésben. Viszzakaptam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.05.06. 04:59:00

@neked ugatok:
hat ezert tart ott az orszag
itt ha a rendor aszongya nem voltal bekotve 4-en is ukhettek a kocsiban akik mondjak de, be volt
akkor Te nem voltal
feljelentessel nem foglalkozik ilyen piti ugyben, ad egy buntetes, mongyuk egy biztonsafi ov 100 dollar
aztan vagy befizeted vagy mehetsz Te a birosagra

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2009.05.06. 10:03:25

Nézniük kéne egy kis CSI-t, hátha tanulnak belőle...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.06. 10:13:46

Akkor leszek én az, aki képviseli azt az igencsak kicsiny réteget, amelyiknek segítettek a rendőrök: Az ellopott kocsimat két napon belül megtalálták, és a tolvajokat is rács mögé dugták (nem csak a mi kocsink "kölcsönvétele" száradt a lelkükön). És a mi helyszínelőink profin végezték a dolgukat (maradt némi üvegcserép a betört ablakból az aszfalton, azzal molyoltak egy ideig).

Az már más kérdés, hogy az adminisztráció lassúsága miatt (nem ugyanabban a kerületben lett meg az autó, ahol ellopták, skandallum) a megtalálás után két hétig ültek rajta, mielőtt visszaadták.

i hate the police (törölt) 2009.05.06. 13:04:05

@hagyma: én ettől függetlenül elcserélném az USA ,,közlekedési jogát,,a magyarra.Akkor itt sem zaklatna a sündőr senkit-vagyis nem zaklatna, ha szabályosan közlekedsz.O, O helyett o,o8 ezrelék lenne a megengedett alkoholszint, a rendőr itt is udvarias lenne, stb.

neked ugatok 2009.05.06. 15:13:06

@hagyma:
ott eleve lelőnek ha kiszállok :) (mármint usa)
és ott is szaros fizetésért dolgoznak, és nulla a tekitélyük, vagy ott meg lehet élni zsebre bünti nélkül, és segítenek átmenni az öreg néninek a zebrán, vagy ott is bekapcsolják a villogót ha meg akarnak fordulni a záróvonalon?
nem mindegy

Páneurópai Harci Kos 2009.05.07. 01:16:01

"i hate the police 2009.05.06. 13:04:05
@hagyma: én ettől függetlenül elcserélném az USA ,,közlekedési jogát,,a magyarra.Akkor itt sem zaklatna a sündőr senkit-vagyis nem zaklatna, ha szabályosan közlekedsz.O, O helyett o,o8 ezrelék lenne a megengedett alkoholszint, a rendőr itt is udvarias lenne, stb. "

Az lenne csak az igazi gáz, hirtelen mozdulatot teszel és lelőnek szó nélkül:)
u.i. ne legyenek illuzióitok Ámerikában is sok a hülye.

i hate the police (törölt) 2009.05.07. 16:15:35

@Páneurópai Harci Kos: de ott nem tennék hirtelen mozdulatot..és nem is erről beszéltem, no mindegy

kispesti 2009.08.10. 11:49:20

a rendőrök impotens buzik,nézzetek a bp-i főkapitányra hogy néz ki az a gyerek,Borsodba küldeném korzeti megbízottnak /maximum/
süti beállítások módosítása