Tékozló Homár

Ha átvágásra vágysz, ide is lehet jönni!

2009.05.29. 12:10 | ge | komment

Robi nem akart cigarettát venni tegnap este, talán nem is dohányzik. A szentendrei Lukoil kútnál mégis vett egy dobozzal, bár azt is csak a blokk szerint, amin utólag tűnt fel neki a plusz tétel.

A szentendrei Lukoil kúton fedeztem fel a lenyúlás egy – valószínűleg nem naiv ügyfelek számára ősidőktől ismeretes – formáját május 28-án, azaz tegnap este. Tankoltam, majd beálltam a sorba. Kisvártatva a másik kasszától kiszólt egy fiatalember, hogy „Ide is lehet jönni!”. Úgy is tettem.

Szépen fizettem – természetesen nem számoltam után a fejben, hogy helyes-e az összeg, mert a benzin literje 268.90, a tankolás 48.34 liter volt, meg aztán egyebet is vettem. Sajnos csak a pénztártól való távozás után jóval fedeztem fel a doboz cigit az első sorban. Amikor tehát a fiatalember azt mondta: „Ide is lehet jönni”, már lehúzta a vonalkódolvasóval a napi doboz cigijét. Egyúttal lehúzott engem is. 

Tanulságul ennyit.

Legjobbakat

Róbert

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogec 2009.05.29. 12:13:42

Hogy tüdőzzön le egy sünt!

schdl (törölt) 2009.05.29. 12:13:52

Sünt is vettél?
Mert ez PHONTHOSCH!
A Lukoil offshore zéjerté?
Ez annyira nem PHONTOSCH!
:)

Smacika 2009.05.29. 12:14:50

Tudom, hogy korai még a bacctatás, de ezt benézted bazmeg.
Hát hogy a viharban lehet ilyen olcsó és főképp régi trükköt beszopni?
Megérdemled, bár tisztességtelenség volt a kutastól, de ha hagyod magad, így jártál.
Ezeknek semmi se szent.

Harlequin 2009.05.29. 12:15:13

"természetesen nem számoltam után a fejben"
Az ilyen fejszámolóművészek kedvéért a kútfejen is van egy összesítés. Nyertél egy sünt!

Smacika 2009.05.29. 12:16:13

@schdl: Nem kell annyira túlspirázni a fontosch-t.
De különben nem zéerté, hanem káefté.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.05.29. 12:17:03

Én mindig az itteni Lukoilhoz járok. Teljesen korrektek.
Biztos pesti a kutas, ennyi.

Mylady 2009.05.29. 12:19:40

Én a dm-ben jártam így egy csomag rágóval (200Ft). Addig szerencsétlenkedett a hülye liba a pénztárban, hogy nem figyeltem, mert már mentem volna a francba. 2-en voltak előttem, közel negyedórát álltam sorba.
Utólag láttam a blokkon a rágót.
Innen üzenem az illetőnek: kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb öröme az életben!

Mylady 2009.05.29. 12:20:40

@mamapicilánya: köszönöm a felvilágosítást, át fogom tanulmányozni :)

pingpong 2009.05.29. 12:23:29

@Smacika - Hétszünyű Kapanyányimonyók: azt mondja, mást is vett. lehet, hogy azt lett volna nehéz hozzáadni :)

pingpong 2009.05.29. 12:24:46

ehh elrontottam :) harlequinhez szóltam :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.29. 12:28:24

robi gyújtson rá ha már megvette.

@Mylady: szóra sem érdemes. ha kipróbáltad, avatarcsere lesz. minimum néger emu legyen a képen.

Joco74 2009.05.29. 12:28:30

Kedves Barátaim, kedves egybegyűltek.

Különféle szélsőséges csoportok megpróbálnak félelmet kelteni bennünk. A rasszizmus oly mértéket öltött, hogy a sünöknek félelem és rettegés határán kell élniük.
Holmi piros sajtok, szimbolizált rákollók és pacmanok kiszorítják a tisztességes sünöket a megélhetés és a megjelenési lehetőség keskeny sávjáról, megélhetési sünözésre ítélve őket, a kommentekbe szorítva. Ki akar ma ebben az országban kiszorulni a kommentekbe. Igenis minden sünnek ott a helye a posztok végén!

Követeljük, hogy a sünök megkapják kiérdemelt helyüket! Mindenkinek el kell fogadnia, hogy a sünök ugyanolyan értékes tagjai a blogtársadalomnak, mint sajtok/ollók/pacmanok! Ne hagyjuk, hogy szélsőséges szerkesztői csoportok úgy tegyenek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Megosztanék egy felháborító esetet, ami nem régen történt meg.
Egy, a lét szélére kiszorított süntársunk gyanútlanul sétált egy almafa alatt, amikor is egy alma ráesett a hátára. Észre sem vette, csak azt, mikor a rendőrség közrefogta és elhurcolta. 2 év letöltendő kényszermunkát kapott. Döbbenetes eset. De a legdöbbentes, hogy a bírót aki ezt a példátlan ítéletet hozta Cheese Pacman-nak hívják!

Lebegjen előttünk szerencsétlen süntársunk sorsa, és tegyünk meg mindent a kirekesztés és antisünizmus ellen!

Köszönöm!

Smacika 2009.05.29. 12:29:03

@pingpong: De akkor is megnézem a blokkot bazki.És akkor valószínűleg feltűnik, hogy nem is cigizek, tehát szopópályára állítottak.
Ezt nem lehet CSAK a kutasra verni.Ehhez kellett a vevő figyelmetlensége is.
Ha engem átbasznának nem biztos, hogy dicsekednék vele.Inkább lapítanék mint szar a fűben, minthogy kiröhögtessem magam.
Uff, énszóltam.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.29. 12:33:12

szabály:

benzínkúton a naftán kívül SEMMIT SEM szabad venni.

azt is megnézni, hogy hol állt meg a számláló és mit mutat a kútfej. érdekes volt egyszer, amikor kerek 9 ezerért tankoltam, bent meg aszonta a néni, hogy kilencezerpárszáz.

mondom neki, a csőben maradt benzint is ki kell fizetnem? vagy a légbuborékot? lila fejjel mondta, hogy jaj elnéztem. mit bazdmeg? mit lehet elnézni ilyenkor? hülye picsa.

neked ugatok 2009.05.29. 12:36:43

@Mylady:
az a baj, hogy ilyen szituációban nem tudom, hogyan reagálnék, ha ott helyben észrevenném
valószínüleg kedvesen szóvátenném, és jóváírást kérnék, és megbeszélnénk, hogy milyen fos ez a számlázórendszer, hogy ilyen hibák előfordulhatnak

vagy felborítanám a pultot, és ordítva kurvaanyáznék, elátkoznám az eladót és a seggén dugnám fel az összes vásárolt terméket, nem csak a rágót

egyszer a teszkóban 6 üveg ásványvíz helyett 6 karton lett beütve és kifizetve, azt mondták menjünk az üfsz-hoz, odamentem elmondtam, és azonnal visszaadták az árát, meg se nézték mi van a kocsiban - tehát ez nláuk bevett szokás, ha nem veszed észre, jól jártak

a kúton meg jobb kerek összegért tankolni, akkor sosem próbálnak meg átverni, ha meg így jártál egy cigivel, megvárni amíg az illető kimegy cigiszünetet tartani, meggyilkolni, és elásni a kút mögött

Isaura 2009.05.29. 12:38:13

A vevő figyelmetlenségétől függetlenül, én küldök a kutasnak egy s.ggbekúrást. Leoncio dugjon neki fel hátulról egy ostorra tűzött, ijedt sünt.

Mylady 2009.05.29. 12:40:54

@neked ugatok: én szoktam szólni, akkor is, ha a javamra tévednek (a fene a becsületes fejemet)
itt már ideges és fáradt voltam, hogy mit tököl annyit és nem figyeltem
utólag gondoltam végig, hogy az a 3-4 cucc hogy került annyiba
megnéztem a blokkot, de már nem mentem vissza
mindegy, legyen boldog azzal a 200ft-tal

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.29. 12:44:19

@neked ugatok: na, innentől teszek ásót a csomagtartóba. de legalább szívlapátot.

ki fognak halni a kutak. nem lesznek eladók.

a benzinkutak környékét elborítja a "vakondtúrás"

az nem-e lehetne kitalálni, hogy bedugom a megfelelő nyílásba a bankkártyát, beütöm, hogy x forintért, és csak ez után tudom levenni a pisztolyt?
ha meg azt akarom, hogy átbaccanak, bemegyek még a soppba és vételezek valamit.

áh, megyek is kajálni.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.05.29. 12:46:18

Ezert erdemes gyorsan atfutni a szamlat a penztartol valo tavozas elott.

.lll. 2009.05.29. 12:49:16

aztakurva,négy éve nem tankoltam egyszerre 48 liter benyát.

vprof 2009.05.29. 12:49:21

Engem is akartak már így palira venni, csak kifinomultabban. Tankoltam, és vettem mellé egy üdítőt. Ez utóbbi rohadt drága volt, de én meg nagyon szomjas.

Fejben is utánaszámoltam, mennyi lesz a végösszeg, mert a kútfejet tankolás után mindig megnézem, így már rögtön gyanús volt a pénztárnál fizetendő összeg, de nem akadékoskodtam: átadtam a bankkártyámat, fizettem, majd a blokkot megnéztem, és rögtön láttam, hol a gixer: 2 üdítő szerepelt rajta.

Véletlenről nyilván szó sem lehetett, lévén, hogy nem kétszeri lehúzás, hanem 2-es szorzó eredménye volt a többlet.

Kultúráltan szóvá tettem a dolgot, mire a hölgyike visszakérdezett: "Jajj, bocsika, véletlen lehetett... nem vinnél mégegyet?"

Én meg kb.:
"Bocsika, de nekem egy is elég, úgyhogy volt egy ingyenes készpénzfelvételem a hitelkártyáról, coki ide a pénzt!"

Kicsit sírt még, hogy a készletből már hiányozni fog az egy üdítő, aztán csálé képpel ugyan, de kénytelen volt visszafizetni az árát.

GZoli 2009.05.29. 12:52:47

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: Ezért lesznek jók az automata kutak, már valahol asszem van is.

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.05.29. 13:03:08

Haha, így jártál, velem (valószínűleg ugyanaz a csávó, aki veled is) azt akarta eljátszani, hogy nem tud nyomtatni blokkot a kassza. Valahogy nyitott állapotba ügyeskedte (ekkor még nem figyeltem fel az ügyeskedés tényére) beütött valami összeget, én fizettem és visszaadott. Vártam, hogy kapom a blokkot, ekkor közölte, hogy nem megy a nyomtató. Erre én mondtam neki, hogy ez így nem fog menni, mert nekem kell az a blokk, mivel nem szeretném, ha másnap a Rendőrség kopogtatna nálam azzal, hogy fizetés nélkül távoztam... Ezen még kötözködtünk egy darabig, aztán valami mágikus behatás által hirtelen megjavult a printer és kiköpte az áhított papírt, amit szinte hozzámvágott a dühtől fortyogó kis köcsög... Kifelémenet azért még odavetettem neki, hogy anyádat nézd madárnak, ne engem, de erre már fel sem figyelt... Lukoilnál is (legalábbis a szentendrei kúton) utoljára tankoltam.

effective 2009.05.29. 13:07:17

@GZoli: Csömör, Auchan benzinkút! Bankkártya be, összeget beütöd, pisztoly le, tölt, amíg engedi, aztán irány haza! ENNYI!
Velem sajnos előfordult már olyan is, hogy több kis apróságot is vettem a tankolás mellett (tudom, hogy nem lehetek sikeres ember, de hát ez van, hajnali kettőkor mit csináljak, dögöljek éhen, vagy kocsikázzak még egy kicsit a legközelebbi tecsóig vagy éjjel-nappali-ig?), és kártyával fizettem, a csaj megmondta az összeget, én beütöttem a pint, majd megkaptam a kártyás fizetésről szóló slippet! Már a kocsiban tűnt fel, (nem én vezettem, tehát már elindultunk), hogy nem kaptam rendes blokkot!!! Biztos, hogy megszívattak, de tudom, hogy az én hibám is, és tanultam belőle!

jesszumpepi (törölt) 2009.05.29. 13:09:34

@Joco74:

EKS! = El a kezekkel a sünöktől!


A Homo sapiens faj egyes tagjai nem tisztelik az állatok jogait.Olyan tevékenységekre fognák őket,amelyek nem tartoznak természetes életmódjukhoz.

Ezen egyedek hagyjanak fel téves magatartásukkal.A jó útra térni sohasem késő.

Most kaptam egy támogató e-mailt az Argentin Poninéziai Sünfelszabadító Szövetségtől is.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.29. 13:10:18

@effective: ó, csömör city tőlem fényévekre van. sőt, a legközelebbi madarastecsó is.

megvárom inkább, míg mindenhova betör a XXI. század. addig meg nézegetem a blokkot.

neked ugatok 2009.05.29. 13:11:21

@Mylady:
az olyan ritkán fordul elő, hogy ők adnak vissza többet a javamra, hogy én emlékszem is arra az egy esetre amikor megtörtént, és én is szóltam neki
egyébként meg valóban, legyen boldog vele, kisstílű senkiházi marad az ilyen örökre
@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
automata kutak léteznek, sőt van magyar cég is aki ilyeneket fejleszt, csak ugye nem itt nálunk. gondolom itt egy őrizetlen kutat egyik napról a másikra elbontanának a szinesfémtolvajok, és amúgy is olcsóbb 2-3 tolvajlelkű embert megfizetni, mint egy kutat automatizálni (még ha az alkalmazotti lopásokat is beleszámolom)

saxo 2009.05.29. 13:13:32

Nekem ebben csak az a hihetetlen, hogy ÁTVÁGNAK A KUTASOK? :-O
Hogy mik vannak...

betépett felhasználó 2009.05.29. 13:16:02

Már lehúzta a vonalkódolvasóval a napi doboz cigijét. Egyúttal lehúzott engem is. már lehúzta a vonalkódolvasójáról a napi bugyiját. Egyúttal felhúzott engem is.

Róbert, veletlenul nem szwingerpartin voltal?

schdl (törölt) 2009.05.29. 13:18:42

@Smacika - Hétszünyű Kapanyányimonyók: Az nem fontosch, hanem PHONTHOSCH! :)

@Joco74:
Hallod, te vagy kevesebbet igyál, vagy többet, de a napra ma már ne menj, mindenesetre gyújtsál rá a Lukoil zéjerté cigire! :) Amúgy támogatlak! :)

Joco74 2009.05.29. 13:20:24

@jesszumpepi:

Tévedsz... a sünök is így akarják...
Nemsoká publikálok egy könnyes vallomást az igazságról, a sünök érzéseiről...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.05.29. 13:26:56

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl:
a dunakeszi ósannál is ótómata, kártyás kút van. Az nem lehet olyan messze tőled. (M3-->M0)

EÖ (törölt) 2009.05.29. 13:31:27

@Isaura: tarts ki, már gyűlik a pénzt a felszabadításodra!!

i hate the police (törölt) 2009.05.29. 13:48:36

Nem akarom bántani a posztolót, de még olcsón megúszta..egyébként,ha már vett egy cigit, tényleg gyújtson rá-legalább a blokkra:))
Vicc nélkül a benzinkútaknál tényleg nagyon kell figyelni, néhány alapvető dolog:soha ne engedjük, hogy a kutas tankoljon nekünk,ha nagyobb pénzzel fizetünk,mindig számoljuk meg a visszajárot/a kasszazárás sem mindig megoldás/,stb,..de ezeket sztem már szinte mindenki tudja

EÖ (törölt) 2009.05.29. 14:05:57

@Nelson Mandula: pontosabb cím kéne, hogy a blaháról is odataláljak a juppi skodámmal, amibe egy hondából tarháltam benzint!

neked ugatok 2009.05.29. 14:07:15

@i hate the police:
én soha nem engedem meg, hogy tankoljanak helyettem, de az mindig felidegesít, amikor tőlem meg sem kérdezik, viszont a mögém beálló drága autó/idős bácsi/jó nő kombóhoz egyből odamennek szarkázni
pedig nem vagyok csöves, legalább köszönnének vagy valami

én is automata kutat akarok

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.05.29. 14:08:04

"lehúzta a vonalkódolvasóval a napi doboz cigijét."

Kis naív. Legalább tucat cigit lehúz naponta, aztán blokk nélkül adja el másnak.

Facelessbook · www.dont.think.so 2009.05.29. 14:21:53

Amikor a lehúzós kutas már kint szívja a naiv vásárló cigijét, oda kell hozzá menni a tankolópisztollyal, és megkérdezni, hogy 95-öst vagy 98-ast kér, s mindezt mennyiért.

kutymorgo 2009.05.29. 14:48:34

@Tshu-hash: szamurájkardot bekínálni neki! hová kéred köcsög? :)

pingpong 2009.05.29. 14:51:13

én egyszer engedtem, hogy tankoljon nekem a kutas srác...mindig 10K-ért tankolok és akkor az egyszer csak fele annyi gázolajat kaptam...soha többet...:)

Frucsasz 2009.05.29. 15:33:04

Na most attól még, hogy a posztoló nem nézegette ott helyben a blokkot, tehát naiv volt, attól még nincs joguk átvágni. Nem érdemelte meg. Az egy kicsit olyan, mintha vaktában lövöldöznék, és ha valaki olyan béna, hogy eltalálom, akkor megérdemelte, én pedig lövöldözhetek tovább.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.05.29. 15:35:03

@Nelson Mandula: annyira nincs messze, de valahogy a fóti coránál soha nem visz tovább az ótóm. (mert addig nem megy a troli)

i hate the police (törölt) 2009.05.29. 15:53:25

@neked ugatok: hát,ja.Az általam ismert kutak közül a 1.ker-i benzinkút/MOL/ a legtahóbb köszönés szempontjából.Azt meg kifejezettem utálom, ha egy benzinkútnál letegeznek, ilyenkor néha viccesen szólok vissza és a kutas döbbenten néz, nem tud hova tenni, azt hiszi, hogy ismer valahonnét:))

kötsög 2009.05.29. 16:23:23

@az igazi, az egyetlen mamapicilánya/mpl: na ez végre ki van találva és qurvajol müx is.
Ez PHONTOSCH!
sajna eddig csak a savoja osan naftakutnál találkoztam vele.
Ez annyira nem PHONTOSCH!

kötsög 2009.05.29. 16:54:01

akkor ez most a hétvégi post? Ez PHONTOSCH!

i hate the police (törölt) 2009.05.29. 19:06:43

@Isaura: ez jó!De mi van, ha a kutas a saját neméhez vonzódik és még örül is neki?:))

puncipöcögtető 2009.05.30. 06:25:00

pénztártól távozás után csak féltéglát fogadnak el

puncipöcögtető 2009.05.30. 06:40:41

Csakok, a nagy vizen tul (USA) ugy van, hogy bankkartya bedug, PIN kod bepotyog es tankolhatsz, avagy hasznalhatod a credit kartyadat (akkor ZIP kodot kell altalaban bepotyogni)
Ugy is lehet, hogy bemesz egy huszassal a penztarhoz, es megmondod, hogy annyiert kersz az ilyen es ilyen szamu oszlopra.

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2009.05.30. 06:54:32

Eléggé ősi magyar szokás benzinkúton tankolni...:)

Mentolos szalonna 2009.05.30. 09:44:31

Minden napra jut egy madár...

Drogan 2009.05.30. 17:36:26

Bankkártya ha mondom segit a gondon!
Nincs kerekités, se le se fel, ha 5111 FT. a benzin, akkor 5111 Zöd gomb, meg pinkód.
És a Lukoilos gyerek igy járt, szivja a fogát..

bolhaplaza.hu 2009.05.30. 18:49:31

A tescokban kétszer húzzák le a cuccot és úgy csalnak.Érdemes megnézni fizetés után a blokkot.

zoku 2009.05.31. 08:53:36

"Fejben is utánaszámoltam, mennyi lesz a végösszeg, mert a kútfejet tankolás után mindig megnézem,".. csak hogy tisztázzuk a fogalmakat. A kútfej az amit megfogsz és beledugod a lyukba. Amit néztél, az a kútoszlop volt :)

anarch 2009.06.01. 10:45:28

Lukoil? Az oroszok már a benzinkútban vannak?

puncipöcögtető, az önkiszolgáló benzinkúton a Nagy Víz innenső oldalán is így van. Mező közepén benzinkút, sehol egy teremtett lélek, kártyával engedélyezed a tankolást, tölt, majd fizet... Paranoidoknak alternatívaként: bankjegy betuszkol, azt az összeget betankol, s kész. Ehhez nem kell átúszni a Nagy Vizen :).

Plusz jó dolog: ezeken a kutakon olcsóbb is a benzin, mint ahol csokit, cigit meg jóég tudja még mi mást lehet venni aranyárban.

-= If =- 2009.06.04. 18:22:53

Yo nekem, hogy csak levegőért járok a kútra...

eruption 2012.01.02. 15:57:26

Ha már Szentendre:
Szentendrén, a Vasvári utcában van egy eléggé kihalt Petrol kút, ahol akkora parasztok a kutasok, mint sehol máshol az országban. Rendszeresen odatolakodnak a kocsihoz, és mielőtt kiszállnál, már csavargatják is a tartálysapkát. Amikor elhárítod őket, akkor pedig teszik a megjegyzéseket, érthető: elúszott a "biznisz".
Ma délután (2012. 01.. 02.) kártyával fizettem - ez is baj volt, olyannyira, hogy a dagadt kutas megkérdezte: "már megint kártya?".
Ekkor jeleztem neki, hogy az az érzésem, hogy szinte arra mennek, minél kevesebb legyen az ügyfelük, s hogy én régen újságíró voltam, ha még ebben a munkakörben lennék, megírnék egy cikket róluk.
Erre a dagadék közölte, hogy "az jó, mert kell nekünk a reklám".
Hát tessék, a kívánság parancs, én megtettem.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.02. 16:29:08

@eruption:
1.szerinted ezt ki olvassa (rajtam kívül) egy kétéves posztnál?
2.minek jársz oda, mazochista vagy?
süti beállítások módosítása