Tékozló Homár

100,5 %-os cseh húskészítmény

2009.06.03. 12:10 | ge | 104 komment

Fu Szekh Li tudatos fogyasztóként hústartalom alapján választ szalámit, de a Turista rúd összetétele minden elképzelését felülmúlta. Kár, hogy a műbelet szétfeszítő csodatermék íze mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményt, talán répacukorból mehetett volna bele több.

Sziasztok! A Lidl-ben vettem ezt a turistát, mert elég soknak tűnt benne a hús aránya. Mint otthon kiderült, túl sok is volt. Adjátok össze a százalékokat! Egyébként ehető, bár kicsit ízetlen.

Üdv: Fu Szekh Li

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 12:51:37

Amúgy a 3,5 % az jódozott étkezési só

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.03. 12:51:56

Ilyen már volt. A víztartalom csökkenés miatt egy csomó szárazkészítmény meg 135% hústartalmú. ÉS???

Frucsasz 2009.06.03. 12:52:35

Mármint a hústartalom csak 97%. A maradék 3,5 %, az már nem hús, hanem ízesítő, só, stb. Bár így is elég sztahanovista termék...

akos147 2009.06.03. 12:52:59

Sikeres-e, aki a Lidl Zrt.-ben vásárol-e?

betépett felhasználó 2009.06.03. 12:53:12

azert se szolok hozza!!!
sűntahomarseggebe!

b[ALien] (törölt) 2009.06.03. 12:54:41

A kisvakondnak elszakadt a nadrágja!

É2I 2009.06.03. 12:54:54

Na, ha én elmegyek túristának, a rudamat akkor se adom a lidlnek, az beztos.

akos147 2009.06.03. 12:55:01

Külömben is, végre nem Túrista a szalámi neve!!

Frucsasz 2009.06.03. 12:55:53

Hm. Az elmúlt percben közölte velem a homár, hogy ilyen poszt nincs, nem is volt, sose nem is lesz, és egyébként is. Nincs megjeleníthető bejegyzés...

Secnir 2009.06.03. 12:59:09

Fu Székh Let szájában a cseh turisták rúdja.

na ez is egy ilyen poszt lesz.

leslie nilsen (törölt) 2009.06.03. 13:02:02

megint túl jól lácccik a kép... á lá homár

É2I 2009.06.03. 13:04:22

2009.06.03. 12:10 | gabriseszter

És az első hozzászólások 12:50-től. Jól jár az órád homár?

(Hamár nincs mit hozzátennem)

akos147 2009.06.03. 13:06:17

Idézet Szent Jupát Könyvéből:

2. Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemenczének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.
3. A füstből pedig sünök jövének ki a földre; és adaték azoknak húsához nátrium-nitrit, zsírsavak mono- és trigliceridjei, répacukor (104 %!), emulgeálószer, dextróz, di- és trifoszfát, ízfokozó és a teljes E-sorozat.
4. Vivék ezeket a sünkészítményeket a Lidl Zrt. hűtőpolczaira és ekkor eljöve a negyedik lovas.

homár molla 2009.06.03. 13:08:20

homár homár, ezt a szalámi-témát mindig beszopod. legutóbb talán itt: http://homar.blog.hu/2008/07/14/ragadozo_sertesbol_keszult_specialis_szalami_a_lidl_ben
persze a posztoló is félművelt, bizonyára friss homáros lehet.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.06.03. 13:14:19

Sziasztok! Új vagyok itt, igaz régóta kommentelek, de nem szoktam elolvasni a posztokat. Most is kár volt.

Clear-water 2009.06.03. 13:15:38

A Kedves tudatos fogyasztónak még tanulnia kell némi marketing statisztikát.
Annak idején, mikor még mi csináltuk a kolbászt otthon, kb 2 kiló nyers szalonnás sertéshúst számoltunk egy kiló kóbászra. A füstölés meg szárítás során egy csomó víz elpárolgott, hiába a só, meg a többi fűszer.
Az igazán finom termékhez 160+ g sertéshús kell 100 g szalámihoz. A 92 g hús az igen gyengének számít. De itt jön a marketing statisztika: azt írják 92 %-a sertéshús, a szegény vásárló meg azt hiszi, hogy milyen jól járt. Holott a terméknek kb a fele hús a többi megismeretlen periódusos rendszerű anyag.

Jó étvágyat!

Mellesleg ugyanezt a marketingfogást alkalmazzák a lekvárokon: 100 % gyümölcstartalom, mert 100 g termékhez 100 g gyümölcsöt használtak fel! A nagy lóf@szt! Mivel egy kiló igazi lekvárhoz legalább 3 kiló gyümölcs kell, mert a többi elpárolog, ezért a 100 %-os lekvár valódi gyümölcstartalma kb 33 %.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.06.03. 13:15:56

@homár molla: Ez az, az előbb írtam, hogy a víztartalom csökkenés miatt egy csomó száraz húskészítmény 135% húst tartalmaz. De ez már nemtudomhanyadik ilyen poszt a homáron.

Smacika 2009.06.03. 13:16:40

Mostan ezzel miafasz baj van?
Ha sok a hús azis baj, ha kevés azis, menjenmá a posztoló a 3,14csába.
Bár a százalékokkal nem olyan elegáns, mint a dekákkal, mert a csomag az egy egység, tehát 100%.
Abban nem lehet 100,5%százalék, csak valamihez képest.
A 10deka szalámi előállításához fel lehet hazsnálni 15deka húst(víztartalom elvesztése), de a végeredmény akkor is 100% szalámi lesz, nem 100,5.
Mi lett volna, ha a csomagon 99,5% lett volna?
Lenne hiszti mi?

staropramen 2009.06.03. 13:21:44

akos147 2009.06.03. 13:06:17
Sztrovacsek, van ez tovább is!
Idézet Szt Jupát könyvéből:
És e negyedik lovasnak lova helyett ,melyből lóbalzsam készüle vala ,négykerekű bevásárlókocsija vala.
Az lovas kocsijába tevé a sünszalámit, hazavivé, és ahelyt, hogy megenné vala hülye módon összeadá az összetevőket, pedig azzal nem laka vala jól.
Lássatok csodát az földnek népei, az összeadás nem jöve ki 100 %-ra ezért a háromnevű posztoló beíra vala a homárnak ahol lazán kiröhögék vala vele.
Oszt Jónapot.

Frucsasz 2009.06.03. 13:24:28

Nem tudom, biztos én vagyok a hülye. De nem azt írák rá, hogy 100 g szalámiban 92 g husika van. Hanem hogy az összetevők százalékos arányában a husika aránya 92%. Az, hogy ez a 92% milyen minőség, töménység, stb szempontjából, az már mindegy. Lehet, hogy 160%-os hús a nedvességveszteség miatt, de a szalámi arányaiban akkor is csak egy adott %-nyit, jelen esetben mnodjuk 92%-ot tartalmaz belőle.

Na most, szerintem (pusztán filozófiailag szemlélődve) nem fordulhat elő, hogy valaminek az összetételvizsgálatánál a százalékos adatok összege meghaladja a 100%-ot. Ez olyan, mint a régi vicc, amikor a matektanárnő közli az osztállyal, hogy: Ti mind hülyék vagytok! Az osztály 40%-át meg fogom buktatni matekból. Mire Pistike megszeppenve szól: De hát nem is vagyunk annyian...

Frucsasz 2009.06.03. 13:28:43

Viszonyszámok, emberek, viszonyszámok...

Mylady 2009.06.03. 13:31:54

az volt már, hogy nem gram, hanem %? és hogy 1kg szalámihoz minimum 1,5kg hús kell, aztán jön a fütölés meg a nedvességvesztés?
nem? akkor leírjam?
vagy jön még 10 ember és leírja helyettem?

érdemi poszt ma már nem lesz?

(lehet, hogy ma kicsit kötözködős kedvemben vagyok?)

Mylady 2009.06.03. 13:33:32

egyébként meg egyetek busafejből készített szalámit*, ott ilyesmi nem forduhat elő...


* recept lófőnél meg a neonkék kopasz babánál

É2I 2009.06.03. 13:34:14

Még mindig ez van?

150%-ban fel vagyok háborodva.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 13:36:42

Amilyen cécó volt itt a poszttal, hogy nem lehetett hozzászólni, aztán eltűnt...az ember valami jobbat várt volna. Minimum egy tudjukki szintű posztot:)

Neménvótam 2009.06.03. 13:37:46

Lehettem volna első, de én már nem elsőzök blogokon, csak cikkeknél. Az az igazi.

http://index.hu/tech/2009/06/03/valljon_netezesi_szokasairol/

b[ALien] (törölt) 2009.06.03. 13:38:23

kár, hogy az előző postba nem jött kommentelni a poster, legalább azt megmondhatta volna, mi lett a kintrekedt mentősökkel

b[ALien] (törölt) 2009.06.03. 13:42:10

@Mylady: á, én nem vitatom el a busafejeket lófőtől! Csak néha merem a számra venni:)

@☺ágica: tudjukki szintű post esetleg 100 évente van:)

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 13:43:43

@b[ALien] a kopasz baba: jó, akkor legyen feleolyan:) De azért én reménykedem:) Hamarosan indulnak a nyaralások...

GZoli 2009.06.03. 13:45:00

Na most nekem Dunaújvárosban az ablakom a Lidl-re néz (nem vicc). Ott vannak a mentősök és túrista rudat vesznek, jogsi nélkül.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.06.03. 13:47:42

Vonatkozó paragrafus ...

"(7) Olyan élelmiszerek esetén, amelyek hőkezelés vagy egyéb kezelés következtében vizet veszítettek, a termékhez felhasznált összetevő(k) mennyiségét a végtermékben jelen lévő mennyiséggel kell megadni. A mennyiséget százalékban kell megadni. Ha így a jelölésben felsorolt összes összetevő mennyiségének összege meghaladja a 100%-ot, százalékok helyett az összetevő(k)nek azt a mennyiségét kell megjelölni, amelyet 100 g végtermék elkészítéséhez használtak."

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.06.03. 13:54:38

Ja és ennél a posztnál ELSŐ!
http://homar.blog.hu/2009/06/03/szerzodeskoteskor_triplazott_dijat_a_genertel
csak még nem jelent meg csak az RSS-ben...

SzaSza0909 2009.06.03. 13:58:38

Emberek!

A Lidl nem Zrt., hanem bt.! Tessék utánanézni. Kíváncsi lennék, ki a beltag.

esef 2009.06.03. 14:04:40

@SzaSza0909:
A beltagja a Lidl Holding Kft. a kültagja meg a Lidl Magyarország GmbH. Elég belterjes egy brigád, pont úgy mint a zéerték...:)

maincoon © 2009.06.03. 14:05:38

@Mylady: nem vagy kötözködős, de nekem is olyan hülye napom van. gyere igyunk egy ouzot, most kaptam a kolléganőmtől :))))
utána elmegyünk dunaújvárosba és veszünk a lidl-be fincsi turistarudat vagy mit :)

aardwark 2009.06.03. 14:07:50

nem érdekelnek a kommentek és a post!!!!!!!!!

ELSŐ

közel 2 óra után:))))))

betépett felhasználó 2009.06.03. 14:08:46

en mar evek ota nem haszalom a %-os szamitgatasd.
Odivatu dolog.

Altalaban a hatvanalek, hetvenelek a kedvencem, de bonyolultabb esetekben a negyvenhetelek a legmegfelelobb.

sajnos mikor a tartozasomrol regelek, elo kell vennem a haromszazhuszonnyolcalekos atszamolgatast is, de nem esik nehezmre. ui. 3x jartam ki az elemit, 2x a gimnaziumot es eddig 5x erettsegiztem. Szoval ertitek, a szamolas az erossegem es mar csak szorakozasbol se mindig a 10es szmrdszert hasznalom.
na pa. mirol is van itt szo?

Frucsasz 2009.06.03. 14:08:59

Megváltozatták a poszt címét. Így már némiképp jobb :)

Elektronikus cigi · http://www.edohanyzas.hu/?partner=3 2009.06.03. 14:11:00

Ja és ennél a posztnál ELSŐ!
http://homar.blog.hu/2009/06/03/szerzodeskoteskor_triplazott_dijat_a_genertel
csak még nem jelent meg csak az RSS-ben...

Tsabi 2009.06.03. 14:13:13

nem olvastam vegig, lehet mar volt, de szerintem ilyen kerekes izevel kijon. Vagy ha nyolcan korulalljak es egyszerre megemelik. Ja, es tollszarral a valto mellett benyulva ki lehet szedni. Ez akkor viszont mar a hetvegi poszt, ugye?

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 14:13:32

Új poszt, de ugyanúgy nem lehet hozzászólni:)))

Jegesmacko 2009.06.03. 14:14:40

Nem olvastam ugyan végig, mert baromi sok a komment, de akinek még nem esett volna le idézem: "92% sertéshús, 5% marhahús és 3,5% étkezési só..." na most... amint említettétek sokan a vízveszteség (merthogy van) okozza a súlycsökkenést... az eredeti súlyokkal vagdalkoznak de a húsarány akkor is csak 97% eredetileg... A többi a szutymák Exxx... és a só...

Tsabi 2009.06.03. 14:18:14

a 0,5% az a fhansziahonbol visszaimportalt mirelitmentosok voroskeresztes igazolasa.

Ofélia . 2009.06.03. 14:22:49

A tököm fele is kétszeressen tele van!!!!

Már elsőzni se lehet dögölj homár forró vízben:((((

É2I 2009.06.03. 14:24:11

Szétesett a homár.
Tán megfőzte valaki?

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.06.03. 14:25:52

Összeszedegették a szikklárol lehullott turistákat, és aszt tették bele, egyébként meg a kocsmáros monta, hogy ez a fajta számitás a mi érdekünkbe van, mer így nem tuggya meg a hatóság, hogy valójába mennyi az áfatartalom, és azt a mi ellátásunkra tuggya forditani, és állitóllag meg a túristák rúggyát szeletelték a zacskóba, mármint a fütyijüket, de eszt csak a lányok monták ábrándozva, mer aszhitték mindig, hogy a turistáké nagyobb, mint a mieink.

okostojgli (törölt) 2009.06.03. 14:26:24

Tömegszázalék, térfogatszázalék, vegyesszázalék.

Mindig is rühelltem a kémiát.

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:31:33

aki csinálta az velem járt egy osztályba (örmény-magyar kéttannyelvű kisegítő iskola, Ráckeve):
egyszer bejött a matektanár, behozta a dolgozatokat.
azt mondta: gyerekek hülyék vagytok. Az osztály 40%-a egyest írt!
pedig nem is voltunk annyian!

aardwark 2009.06.03. 14:39:58

ezt most akkor hogy is kell számolni????
segítsen már valaki...
%/g/töltőtömeg/kolbász/cseh=100,5%

mindig rossz voltam matekból...
teljesen elgyötört lettem

maguborka 2009.06.03. 14:45:11

itt az emberek csak néznek de nem látnak, vagy csak a hozzászólás a lényeg?? 97% a hús. a 3,5 az jódozott só.. fűszerek... mi a gond? aki feltette annak meg gratula... aki beküldte, meg fotózta annak is

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:47:07

@maguborka: igen, várjuk a magyarázatot, hogy ha 97%-a hús, akkor fennmaradó 3%-ot milyen arányban tölti ki a 3,5% só és az egyéb cucc!?

Csobád 2009.06.03. 14:48:43

Addig örüljetek, míg tartalmaz hús és nem csak mesterséges anyagokból meg műanyagból készül a szalámi.

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 14:49:40

@maguborka: pont ezt írtam én is. Mondjuk összeadva 100,5 %-ra jön ki, ami azért gáz...

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.06.03. 14:49:41

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): Felefele. Állitóllag. De szerintem van ott még pácanyag meg ipari szalonna meg paprika, ne hidd, hogy ennyi százalékkal kiszurják az enber szemét.

pecs2010 2009.06.03. 14:51:24

Jajj Istenemmmm, a sót mióta adjuk hozzá a húshoz?!

maguborka 2009.06.03. 14:53:30

@pecs2010: amióta fűszerezzük a húst. kb a neandervölgyi után 200 év?

maguborka 2009.06.03. 14:55:55

megjegyzem, egy 0,5 tized százalékos hibaarány, teljesen elfogadható még az apehnál is...
a 0,5 a csomagolás, vagy a hentesek éjjeli játéka... ettől több ez, mint egy pick téli...

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:57:12

az előbb benéztem a Forbidden topikba.
durva ami ott megy!

EÖ (törölt) 2009.06.03. 14:58:59

@maguborka: 0,5% csak a sóból jön össze, de még ott van a komplett periódusos rendszer meg a Szerves Kémia Haladóknak 1-5 kötete a szalámiban!!

☺ágica (törölt) 2009.06.03. 14:59:05

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): én is többször jártam már ott:) Szinte függő lettem...

EÖ (törölt) 2009.06.03. 15:03:01

@☺ágica: szerintem ott valami zavar lehet a téridő-kontinuumban, és valószínűleg ott tűnnek el a vaníliás karikás posztok.

Jaffar 2009.06.03. 15:23:19

Nektek már az sem teccik, hogy többet kaptok a pénzetekért? :D

Frucsasz 2009.06.03. 15:44:49

@pecs2010: hát, amióta felfedezte egy ősünk, hogy jól tartósít bármit. Később járulékosan az is kiderült, hogy a sós húst jobban kedveljük (megszoktuk az ízét), és ha só még jódozott is, az duplán jó...

@Jaffar: Nem, nekünk semmi se tetszik. Ha kevesebbet kapunk, kevés. Ha többet: gyanús :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.03. 16:02:31

Ja, hogy nem a hústartalma 100,5%hanem az összes.
Hm. Ügyesen megoldották.
Bár valószínű akkor nehezeb mint kéne nem ? :)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.06.03. 16:04:24

eddig aszittem, hogy csak norbinak van rúdja.

erre ma sokkolnak azzal, hogy a túristáknak is.

nem térek magamhoz

Riska 2009.06.03. 16:07:23

Engem az érdekelne rohadtul, hogy mégis hogyan születnek az ilyen postok, elképzelem, ahogy a postíró otthon ül és unalmában nézegeti a spejzban fellelhető kaják összetevőit, a %-okat meg összeszámolja :D

Frucsasz 2009.06.03. 16:19:21

@Egyéves Önkéntes (Del Medico Győzike): az mi az? Mármint a forbidden topic? Én miért nem látom? nyüssz...

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:39:59

@Frucsasz: amikor valami gubanc van, azt írja ki :)

EÖ (törölt) 2009.06.03. 16:54:19

@Frucsasz: azért a "nyüsz"-ért mindent megbocsátunk! :D

zsoltix 2009.06.03. 17:03:03

Gondolom,mèg csak eszèbe sem jutott a kèp beküldöjènek,hogy a 3.5% ìzesìtö az egèsz kèszìtmènyre vonatkozik,belekeverve a hùsba. Vagy hozzà kellene tüzni kis nàjlontasakokban a felvàgotthoz,hogy ìzesìtse mindenki kedve szerint? :)

Ofélia . 2009.06.03. 17:08:44

Régen röhögtem ekkorát 92 százalék husika még a seggemen sincs mivel annak is 70 százaléka víz és akkor még a nitriteket, stabilizátórokat és egyébb ínyencségeket nem is számoltam:DDDDD

Ez egy esetben igaz a sóban szárított múmiáknál de snassz lenne ráírni a csomagolásra: Egy éves aszalt nagybácsi vékonyra szeletelve:))

Portárs Művész 2009.06.03. 18:06:35

xrl.us/berxjg

itt meg csinálhatsz medvéből szalámit... :)

Nw8 2009.06.03. 18:19:29

Én is vettem ilyet, szerintem nagyon zsíros volt.

Ofélia . 2009.06.03. 18:26:18

@te-is-megnézed-a-linket?: Na hol az a medvekaraj??

Minden ehetőre nyitott vagyok(kivétel a spenót):)

-.-.-.-.- 2009.06.03. 18:29:58

nyamm. 100,5 % tényleg kicsit sok

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.06.03. 18:50:13

Gyulai kolbász meg zárhatja be kapuit, mert mindenki ilyen szart eszik.

májgeriberi 2009.06.03. 18:52:50

Kevés benne az "E(de)" azért nem finom,
vagy iszonyú parasztvakítás.
Én még nem láttam ilyen cuccot, (E)de megnéztem az összes szalámit nálunk egyikre sem írták a százalékot. Gondolom nem véletlenül.
Én megvenném..

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.06.03. 19:41:56

@BKV figyelő: Pontosan. Pusztulna meg a sok olcsó szart forgalmazó multigeci.

Én leszarom hogy a proli szemetet eszik (persze hatmillás autóval megy a teszkóba a gazdaságos parízerér, mer' a békávéval csak a prolik járnak) de ha nekem is csak ez marad akkor nagyon mérges leszek. A szalámi hazájában cseh turistát enni, NOOORMÁLIS???

Ofélia . 2009.06.03. 20:27:58

@Gery Greyhound >: A hatmillás autót valahogy csak fenn kell tartani!!!

És az ilyen csinál rakottkelt 260 forintos vagdalthúskonzervböl:(((((

ján kádár 2009.06.03. 20:41:58

Figyelj zoken!
Mi a ferde répáért veszel ilyen szart?
Ezek a külföldi szemetek soha nem olyan fűszerezettségűek mint a mieink.
Ha meg megvetted, nyeld le, és ne dicsekedj avval hogy ennyire hülye vagy.

vauvauvau 2009.06.04. 12:58:59

A plusz 0.5 % úgy jön ki, hogy a felvágott plusz meg van sózva, tehát az már a termék felszínén van.
A termék 100, a felszíni só plusz 0.5 %.

Kórizs Imre
felvágott-szakértő

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.06.04. 13:13:15

Az az érdekes, hogy van benne 97% hús és mégis hányadéknak néz ki. Viszont gyorsan meg kell enni, mert két hét múlva lejár! Jóétvágyat!

the Zen experience 2009.06.04. 17:36:52

Mindemellett hogyis vanik ez, hogy Csehlandban legyártják, MEG LEHET ENNI, mert legalább a fog, a patadarab meg a csőr nem potyog ki a vágott felületen (megtörtént eventek!!!), csomagolják, idehozzák, és még mindig ócóbb, mint a nagy múltú hazai kombinátok kifosott szardarabjai. He?
süti beállítások módosítása