Tékozló Homár

Visszakamerázott az átvizsgált vevő Auchanban

2009.07.21. 14:18 | jackyll | 819 komment

Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai Auchanban szerették volna rutinátvizsgálni, ami ellen visszakamerázással védekezett:

2009. július 17.-én délután az Auchan Óbuda bevásárlóközpontban vásároltunk a férjemmel. A pénztárnál, fizetés után három RC.Security biztonsági szolgálati alkalmazott körbeállt minket és megkértek, hogy kövessük őket egy zárt irodába. Megkérdeztem, hogy milyen okból, mire az volt a válasz, hogy rutin ellenőrzés céljából. Mondtam nekik, hogy ezt nem értem, és hogy lopással vádolnak-e minket. Közölték, hogy nem vádolnak semmivel de főnöki utasításra a férjemet át akarják vizsgálni rutinellenőrzés keretében és valójában nekem nem is kell velük mennem.

Megkértem a férjemet, aki egyébként norvég állampolgár és egyelőre csak egy kicsit beszél magyarul, hogy vegye elő a videokamerát, mert szeretném rögzíteni az eseményeket. (Természetesen szinte mindent fordítottam neki) Ő a döbbenettől alig bírt megszólalni. Tehát elkezdtem venni ami történik, de közölték, hogy azonnal kapcsoljam ki a kamerát mert sértem a személyiségi jogaikat. Persze én kérdeztem, hogy és mi a helyzet a mi személyiségi jogainkkal, meg azzal, hogy megaláznak minket más emberek előtt? Erre az volt a válasz, hogy az áruház bejáratánál van egy szabályzat és azt a vásárló a belépésével elfogadta. Tehát annak értelmében ők átvizsgálhatják a vásárlókat. Erre én azt válaszoltam, hogy az emberek ide nem olvasni, hanem vásárolni jönnek, mellesleg nekem jogom van használni a kamerámat ott és akkor amikor akarom!
Erre ők rendőri intézkedést kértek, és feljelentéssel fenyegettek mert nem kapcsoltam ki a kamerát. Ezek után mondtam, hogy én is rendőri intézkedést kérek! Mivel nagyon kellett volna sietnünk dolgozni, beleegyeztünk a zárt helyiségben történő átvizsgálásba ami hamar lezajlott. Ők tájékoztattak minket, hogy a helyiségben történő eseményeket videón rögzítik. Na erre is kiakadtam mert, hogy van az, hogy nekik lehet, nekünk meg nem.

Mindenesetre az áruházból való távozáskor megírtam a panaszkönyvet, és szerettem volna aláíratni a főnökségből valakivel, hogy átvette! Senki nem volt hajlandó az aláírásával igazolni, hogy átvette, mert hirtelen a teljes főnökség szabadságon volt. A másolatot elraktam és távozáskor ismét elkezdtem felvenni a biztonsági szolgálat alkalmazottait és az áruház feliratát, de már a bejáraton kívül. Erre lerohantak a biztonságiak és el akarták venni a kameránkat. Arra még volt időm, hogy bedobjam a kocsiba és bezárjam az ajtót, majd közöltem, hogy onnan vegyék ki ha merik. Ekkor megint telefonáltak a rendőrségnek, amit én is megtettem és odaálltak a kocsink elé, hogy ne tudjunk elmenni. Ekkor már nem akartunk elmenni mert feljelentést szerettünk volna tenni. Sajnos azonban, fél óra elteltével sem jelentek meg a rendőrök és a biztonságiak is némi telefonálgatás után visszavonultak az áruház belső területére.

Nem tudjuk kifejezni felháborodásunkat és döbbenetünket, hogy ez jogállamban megtörténhet!

 

In other news... az IKEÁban is megy a rutinellenőrzés, ha valakit ez zavar:

A mai napon a következő e-mailt küldtem az IKEA-nak:

T. Ikea!
2009.július 20-án a budaörsi ikea áruházban bébi holmikat, és a lakás átrendezéséhez szükséges bútorokat vásároltunk - 7. hónapban vagyok, kisbabát várok. A len gyermekpaplanra nem sikerült rózsaszín ágyneműthuzatot kapnunk, ezért ma reggel elmentem az örs vezér teri ikea áruházba, hátha ott még van. Itt már felírtam a pontos típusát, hogy legközelebb ne kelljen nagy pocakkal a hőségben a bkv-n órákat töltenem, hanem telefonon is tudjak érdeklődni az ágynemű iránt, mivel jelenleg itt sem kapható a termék. (A neten a termékek közöztt sajnos nem megtalálható a FABLER HJARTA rózsaszín bébiágynemű.) Az ágynemű hiányában vásárlás nélkül távoztam, azzal az információval, hogy várhatóan 2-3 hét múlva kapható lesz az ágynemű.

 

A kijáratnál egy biztonsági őr megállított, és közölte, hogy szeretne a táskámba nézni. Én teljesen megdöbbentem. ÉN LOPOK??? Megkérdeztem, hogy milyen alapon néz a táskámba, közölte, hogy ehhez neki joga van. Teljesen leforrázva álltam ott, nekem áruházakban még sosem néztek a táskámba, még sosem feltételezték rólam, hogy lopok. Különben miért nézne a biztonsági őr a táskámba??? Mert nem gondolja, hogy lopok, csak neki ehhez joga van? Mit gondol rólam az IKEA, hogy 100 Ft-os állatfigurákat tömködök a retikülömbe? A kézitáskámba más nemigen férne el. Mit gondol rólam az ikea, azért utazom át a várost hét hónapos terhesen, hogy lopkodjak az áruházban??? Nagyon meg vagyok döbbenve, engem így még nem aláztak meg.

Megmutattam a táskámat, mivel természetesen nem loptam, majd odatámolyogtam a vevőszolgálathoz, és megkérdeztem, hogy miért kell a táskámba nézzen a biztonsági őr. A vevőszolgálaton a hölgy elmondta, hogy igen, a biztonsági őrnek ez a feladata, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizze a táskákat. tehát én szúrópróbaszerűen lopok, mert mi másért is néznének a táskámba? Vagy bombát keresett benne az őr? Szerintem ez egy szégyenletes gyakorlat, nem elég, hogy nem kaptam olyan bébiágyneműt, amire szükségem van, még meg is aláz az ikea? Hogy biztos azárt távozok vásárlás nélkül mert lopok? És ezt szúrópróbaszerűen igenis ellenőrizni kell?

Hozzászoktunk az elmúlt években ahhoz, hogy az áruházakban biztonsági őrök vannak, és ha gyanús a viselkedés, belenéznek a táskámba. Nekem még soha, sehol nem néztek a táskámba, pedig 32 éves vagyok, nem két éve vásárolok. Remélem, hogy ez a szúrópróbaszerű gyakorlat megvédi az ikea-t a lopóktól, de hogy tőlem, mint tisztességes vásárlótól is sikerrel megvédte magát az ikea, az garantált. Ez az ikea célja ezzel az ellenőrzéssel?

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispista2 2009.07.21. 14:24:32

Szarházi biztonsági őrök, a becsületes vásárlókkal tudnak csak keménykedni!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.21. 14:25:32

én úgy tudom, hogy rutinból nem lehet sem zoomolni, sem matatni

azt csak alapos okkal lehet tenni


ja, és a biztonságiak nem a yardot hívták, hanem a pontos időt. különben nem sunnyogtak volna el.

kispista2 2009.07.21. 14:25:45

Tegyél feljelentést rablás kísérlete miatt!

Mindig a szarházi bűnözők és biztonsági orkok hivatkoznak a személyiségi jogaikra, amikor valaki megörökíti őket!

kispista2 2009.07.21. 14:28:01

Ordas geci szekusok!

Miért nem hívtad a rendőrséget azzal, hogy fehér inges gárdisták támadtak rád? Akkor gyorsabban kijöttek volna!

staropramen 2009.07.21. 14:28:50

Sztrovacsekek!
Ökölbe szorult a talpam ahogy a két részt elolvastam.
Hogy lesz így rózsaszin paplanhuzata szegény gyereknek a lenpaplanjára?Ugye nem kell felnőnie FABLER HJARTA nélkül?

DVZs 2009.07.21. 14:31:02

Nem értem a felháborodást... Ikeás esetben engedélyt kért. Egy szúrópróba még nem világ és ha nem lopott az illető nem értem mi a fene nagy sérelme... Ami az Auchanos nénit illeti, kameráznia valóban szabad lehet, viszont a másik fél (őr vagy sem) igenis rendelkezik sztem azzal joggal, hogy "kéremkapcsojjaki". Picit túl van mindkettő fújva már megint - mi abban a nagy ügy, ha belenéznek egy táskába majd utána elnézést kérnek?

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.21. 14:31:28

"A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges."

2005. évi 133. tv.

Koholmány 2009.07.21. 14:32:02

Amugy tiszta sor, ehhez joga van a biztonsági szolgálatnak. Te nem közterületen vagy, hanem egy magántulajdon területén.
Ehhez joga van, törvény az törvény. PONT.

Hörcsög 2009.07.21. 14:32:38

Egy szép cikk, hogy mihez van joga a biztonsági őrnek:

www.securifocus.com/portal.php?pagename=hir_obs_reszlet&&i=17906

Ez alapján ez szerintem túlkapásnak minösül.

kispista2 2009.07.21. 14:33:24

@DVZs: "Picit túl van mindkettő fújva már megint - mi abban a nagy ügy, ha belenéznek egy táskába majd utána elnézést kérnek? "

Ha lopással gyanúsítja, hívjon rendőrt! Nehogy már egy 8 általánost végzett idióta turkáljon a táskában és végezzen motozást!

HA meg nem tetszik neki a kamerázás, tegyen feljelentést, de a kamerát elvenni rablás, erőszakkal fenyegetőzni meg garázdaság vagy kényszerítés!

kispista2 2009.07.21. 14:34:41

@Koholmány: Mihez van joga, te gyökér? Magánterületen is a törvények érvényesek, alapos bizonyíték nélkül semmit sem csinálhat a szekus rohadék!

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 14:35:05

Megint nem derül ki, hogy mit loptak. Na ezért tart itt a norvég királyság.

r22op 2009.07.21. 14:35:48

Nem szabad kamerázni, mert magánterület és meg van tiltva!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.21. 14:36:18

@Koholmány: sajnos nincs joga

pláne nem "rutnellenőrzés" címszóval

kispista2 2009.07.21. 14:36:28

@Koholmány:
"Volt már ilyenre hasolnó példa ha jól emlékszem. Lényeg, hogy ha kétséget kizárólag nem tudja bizonyítani, hogy te tényleg elkövettél valamit, akkor ki kell sétálni. Ha nem enged, rendőrt hívni, jegyzőkönyv, és késöbb egy jó kis perben jogtalan fogvatartás miatt perelni egy szépet.
Tuti nyerő ügy, egy komolyabb összeget lehet vele nyerni, 1-2 bukta után már jobban odanéznek majd a cégek, hogy megéri -e a biztonsági céget alkalmazni..."

Legutóbb ezt írtad, most meg az ellenkezőjét! Tudathasadásos-e vagy?

DVZs 2009.07.21. 14:39:30

Hozzáállásban érzek én itt problémát: tök mindegy, hogy 8 általánost végzett, vagy professzor az illető biztonsági őr.
Erőszakoskodás a cikk alapján nem volt, max felszólítás a kamerázás befejezésére. A "lerohantak" kifejezésekből nem kell rögtön Vietnámot vizionálni.
1. Vevőt megkérték, mutasson táskát.
2. Vevő felháborodva ellenállt

Kettes lépést nem értem egyik esetben sem - valamint hogy erre miért kamera meg panaszkönyv a válasz. De biztos velem van a baj - valaki küldje el a biztonsági embereknek küldött hivatalos hadüzenet másolatát kérem...

Koholmány 2009.07.21. 14:40:04

@kispista2:
1;nem tudsz normálisan meggyilvánulni?? Honnan jöttél bunkó? Nem otthon vagy és nem anyáddal beszélsz...

2; gyanú lehet bármi, mondhatja, hogy a viselkedés volt gyanús. Majd ha egyszer lesz saját üzleted, megtudod, mi az, hogy még a szemedet is kilopják. Bezzeg ha téged lopnának meg, egyből kiáltoznál az őröknek, hogy segítsenek.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 14:40:19

16 generációig emlékszem vissza a családom történetére, minket így még nem aláztak meg soha.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.21. 14:40:45

valaki hívja a biztonságiakat, mert eltűnt az előző kommentem!

DaM 2009.07.21. 14:40:59

Az Ikeás esetet még tudom abszorválni úgy-ahogy, de az Ósan ügyben úgy látom, manapság már a joghoz is úgy ért a magyar polgár mint a focihoz: mindenkinél jobban. :D

1. Ha valamit kifüggesztenek, nem olvasod el, magadra vess. Nem tudom, ott hogyan tették ezt meg, de pl. MédiaMatyi, Árkád: bejáratnál tábla, esetükben azzal a felszólalással, hogy kis méretű kézitáska felett belekukkolhatnak a tatyóba, amikor kifelé jössz. Ha nem tetszik a rendszer... nos, akkor máshova mész. Én soha nem használok kosarat, mégsem ellenőriztek egyszer sem. Biztos lucky vagyok.

2. Kamerázni jogod van? Ez tetszik. Amúgy pedig nincs. Nekik sem sűrűn mondjuk, bár erre is van passzus, hogy pontosan mennyi ideig tárolhatnak felvételt és ennyi.

Fairy Girl 2009.07.21. 14:41:15

És igen, és igen és igen!!!

Így kell ezt! Nagyon helyes. Tessék beírni, feljelenteni, rendőrt hívni. Végre valaki, aki nem csak áll és óbégat.
Az mondjuk izgalmas, hogy a rendőrök nem jöttek ki? :-O Aztabüdöséletbe! Ez a szolgálunk és védünk? Röhej.

DaM 2009.07.21. 14:42:54

Ja, a következő tudom mi lesz: BKV ellenőrnek nem kell megmutatni a jegyet, bérletet! Merugye nem olvasni járok a metróra, hanem utazni. És ő sem nyúlhat hozzám meg a táskámba rejtett jegyért, miért nem hiszik el hogy én törvénytisztelő módon megveszem a jegyet, csak a jogaimat védem. LÚL

kispista2 2009.07.21. 14:42:59

@Koholmány: MAgyarázd meg már, miért változott ennyit a véleményed a legutóbbi hozzászólásod óta.

@DaM: Hiába van bármi kiírva, ha az a törvénybe ütközik! Ha kiírják, hogy jogosult seggbekúrni a biztonsági őr a kijáratnál, akkor te már készíted elő a vazelinT

Koholmány 2009.07.21. 14:43:14

@kispista2:
gyerekkoromban azt hittem, hogy létezik a mikulás, de megtudtam, hogy nem.
Ezt is azóta megtudtam, elég a gyanú. Bocs, hogy ilyen tökéletes vagy, hogy úgy születtél, hogy mindent tudsz...

blamm 2009.07.21. 14:45:02

Az Auchan-os story még ok, de ez az ikeás... IKEA-nál toleránsabb, normálisabb és vásárlóbarátabb üzlet kevés van. Ez a terhes asszony valszeg valami hisztis picsa, miért fáj neki, hogy széthúzza a tatyóját?

Egyébként meg ikea.hu és lehet ellenőrizni a raktárkészletet. Akkor nem kell "nagy pocakkal a hőségben a bkv-n órákat tölteni". Esetleg taxizzál.

Koholmány 2009.07.21. 14:45:04

@kispista2:
jogász barátnőmmel nemrég ugyanez volt, felháborodtam volna, de nem tettem, mert kultúráltak voltak, csak az értékeket védik, ami nekem is jó, és ha azt mondja hoghy gyanúsan nézelődök, akkor biztos úgy volt.
A rendőrnek is elég a gyanú, igazoltat...stb. Ezt hívják gyanúnak.

szalontüdő 2009.07.21. 14:45:39

Pötyi bát kellett volna hívni, ő leszorította volna a biztonságiőröket.

kispista2 2009.07.21. 14:45:44

@Koholmány: Vagyis pofázol anélkül, hogy értenél hozzá!

Az nem alapos gyanú, hogy a biztonsági őrnek nem vagy szimpatikus. Az szükséges hozzá, hogy vagy kamera, vagy egy őr igazolja, hogy valamit loptál.
Ebben az esetben rendőrt is hívhatnak a szekusok. Nincs joguk találomra kiválasztott embereket zaklatni.

hawkeye 2009.07.21. 14:47:16

1.
Az óbudai kapitányságot hívtátok? Minek????
Jól elvannak azok ott a Tímár utcában. Megy a klíma, hogy mennének már ki ilyen melegben az utcára...????

2. Jogállam? Te az óbudai Auchan-ról beszéltél. Az Budapesten van, az meg Mo-n. Akkor ezzel kapcsolatosan hogy juthatott eszedbe a "jogállam" kifejezés????


3. Ha jársz az említett áruházban, nézd meg a műsoros DVD-ket! Legalább harmadán pengével ki van vágva a celofán, és nincs benne a diszk. Persze, ezt csak otthon veszed észre...
Ottani security droidtól hallottam, hogy éjszakánkánként pont ők szedik ki a nekik tetszőket...

staropramen 2009.07.21. 14:47:19

Sztrovacsekek!
Erről a helyről követelem, hogy az IKEÁS hölgy igenis menjen vissza 2-3 hét múlva és vegye meg a gyereknek azt a ...rózsaszinű paplanhuzatot a nemtudommilyenszínű lenpaplanjára!

kispista2 2009.07.21. 14:47:53

@Koholmány: "ha azt mondja hoghy gyanúsan nézelődök, akkor biztos úgy volt."
Mi a gyanúsan nézelődés? Ha fél percnél tovább nézegetem a borospultot?
Az alapos gyanú objektív fogalom, nem az, hogy nem szimpi valaki tehát szivathatom!

2009.07.21. 14:47:54

Koholmány, egy lófaszt van joga!
"Szúrópróbaszerűen" begyanúsítani embereket lopással, hát a retkes kurva anyjukat, álljunk már meg! Hol a picsában élünk? vegye videóra, fénykepezze le, észlelje vizuálisan, hogy lop a vevő, s ha biztos a dolgában - de csak, ha biztos!!! - akkor gyanúsítson, motozzon, meg vizsgáljon. Ha tévedett, akkor pedig földig hajlongva, égő pofával kérjen bocsánatot! Hogy jön ahhoz bárki, hogy tisztességes állampolgárokat "rutinszerű" megaláztatásnak tegyen ki?! A belét kitaposnám helyben az ilyen mocsok cég ezért felelős emberének. Akkor kártérítési pert vágnék a pofájába egy ilyen megaláztatásért, hogy a gatyáját is leperelném róla. Mocskos disznók!

DVZs 2009.07.21. 14:47:59

@DaM: Itt lesz az igazság, kérem szépen - örülök, hogy valaki leírta. Van ugye az a bizonyos "a törvény nem ismerete nem mentesít a betartása alól". Ismerős valakinek? Akinek nem, az kiesett... :)
Szóval áruházak szabályzata kirakva, azért, hogy elolvasd - ha nem teszed, te bajod. De a bennefoglaltak a belépéskor érvénybe lépnek.
Mennyibe került volna a 2 "sértettnek" táskát villantani, és továbbmenni?
Kismama is hamarabb mehetett volna Röltexbe másik huzatért... Mpfha!

mi nem foglalt még 2009.07.21. 14:48:21

nem értem férfiember, hogy lehet enyire birka, hogy nem lopott és hagyja megmotozni magát.

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 14:48:23

Ökölbe szorul a talpam a lelkifurdalástól,hogy annak idején nem ilyen odafigyeléssel választottam ki a gyerek paplanhuzatát.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.21. 14:48:53

Azt akartam csak mondani, hogy jó lett a film. Kicsit dogmás, plain aires. Az én ízlésem szerint mondjuk kicsit sokat időzött az operatőr a biztonságiak sliccén, de hát nem vagyunk egyformák...

Frucsasz 2009.07.21. 14:49:01

Wáh. Ha engem próbált volna lekamerázni ez a tyúk, fel is jelentem, az biztos. Imádom, hogy az emberek a saját jogaikat oda-vissza fújják, de másokét nem. Imádom azokat is, akik azt képzelik, hogy a rutin ellenőrzés már rögtön gyanúsítás. Nem az. Ez a dolga szerencsétlen orknak, hát végzi. Gondolom, darabszámra megy a dolog.
Ebből persze most megint lesz egy bazi nagy vita, hogy hát mit tehet a biztonsági, meg mit nem...Jönni fognak az okosok, akik majd megmagyarázzák ,hogy ki kell mondania, hogy gyanúsít, aztán meg perelhető, stb, stb.
Ennyi erővel a BKV ellenőrökre is fel lehetnél háborodva, mikor elkérik a bérletet/jegyet, mert hát milyen már, ezzel azt feltételezik, hogy te bliccelsz... Vgy az apehre, mert adóellenőrzést tart...
Miért ilyen hihetetlen, hogy rutinellenőrzésről van szó? Nem azért, mert te vagy gyanús, hanem mert gondolom van egy adott lista, kiket kell átnézniük. Ezek között ott vannak azok is, akik némi lődörgés után nem vesznek semmit. Hogy miért nem, az már opcionális (én se mindig veszek valamit, ha bemegyek egy üzletbe). Vagy egyszerűen csak minden 10. kijövőt szúrják ki. Vagy nem tudom, bármi alapján szelektálnak.
1. "mellesleg nekem jogom van használni a kamerámat ott és akkor amikor akarom!" TÉVEDSZ. Nincs jogod. Nem lehet például mást a beleegyezése nélkül kamerázni. És nem lehet pl. előadásokról, koncertekről stb. sem felvételt készíteni. Sőt, úgy tudom, még vmi műemlékvédelmi nyavalya is van, ami miatt bizonyos műemlékeket, műtárgyakat sem lehet csak úgy kamerázni, fotózni.
2. "emberek ide nem olvasni, hanem vásárolni jönnek" Aha, és ha majd valaki fejbecsap, megerőszakol és kirabol, és aztán arra hivatkozik, hogy ő nem olvasgatja a BTK-t, nme tudta, hogy ezt tilos? (bocs a durva példáért)Tudod, az, hogy te nem olvastad el, még nem ment fel alóla. Imádom, hogy 10-ből 9 ezzel takarózik.
3. "Én teljesen megdöbbentem. ÉN LOPOK??? " Miért, erkölcsi bizonyítványt lobogtattál belépéskor? Vagy rád van tetoválva, hogy nem lopsz? Netán ismernek ott gyerekkorod óta?Honnan tudja az őr ránézésre, hogy ki lop, ki nem? Vagy szerintetek csak egy adott bőrszínt kell átvizsgálni, a többi rendben van?

Koholmány 2009.07.21. 14:49:30

@kispista2:
Komolyan mondom, kérdezdmár meg anyádtól, miért nem baszott falhoz szülés után!
Miafaszér vagy agressziv te gyökér?? Normális vagy? Elgurult a gyógyszer?

DaM 2009.07.21. 14:50:30

@kispista2: Igyál egy frissítőt. Mi ütközik törvénybe? Te az a fajta-e vagy, aki a reptéren is kamerát vesz majd elő, ha ki akarják nyittatni a táskádat. Lúúúl

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.21. 14:50:33

Na ezek már nagyon durva dolgok, sün a ceggükbe minden biztonsági örnek,inkább kukkoljanak a kamerákon és ha tényleg látja a lopást,na akkor legyen "nagy" ember :))

kispista2 2009.07.21. 14:50:51

@Igazi Trébics: És még a parkolóban is fenyegetőznek a szekusok, olyanok mint a cigányok akiket zavar ha lopás közben lefényképezik őket.

staropramen 2009.07.21. 14:50:52

@jesszumpepi:
Most már késő bánat.A fejedhez vágta már a gyerek ezt a szomorú tényt?Legalább a paplan lenből volt?

Fairy Girl 2009.07.21. 14:51:18

Az ikeást én se tudom abszorválni... XD

EÖ (törölt) 2009.07.21. 14:51:25

@Nelson Mandula: egyszer vettem egy fekete titokzoknit és a biztonsági őr hölgy elkobozta
otthon persze nem hitték el

DaM 2009.07.21. 14:54:20

@jesszumpepi: és az ilyenek nevelnek gyereket?! PFUJ! :D

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.21. 14:54:36

ORSZÁGIMÁZS 3 okostónival , rutinvizsgálat,mint a reptéren,hol élnek ezek :))) várom a főnök reagálását!!

DVZs 2009.07.21. 14:54:42

@Fairy Girl: Mi az az "abszoRválni"? :)

Fairy Girl 2009.07.21. 14:56:41

@DVZs: kérdezd DaM-ot :D

"DaM 2009.07.21. 14:40:59
Az Ikeás esetet még tudom abszorválni úgy-ahogy, de az Ósan ügyben úgy látom, manapság már a joghoz is úgy ért a magyar polgár mint a focihoz: mindenkinél jobban. :D"

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 14:57:05

Ezt hívják a jogban ráutaló magatartásnak.
Pl a BKV-ra is felpattanhatsz jegy nélkül, de ha elkap az ellenőr szopni fogsz, pedig nincs benne a btk-ban sem, hogy jegy nélkül utazni szabálysértés.
Azzal, hogy belépett a ósanba elfogadta, az ósan által hozott házirendet. Kamerázni, meg csak közterületen van joga a picsának, úgyhogy nem tudom mit sipákol... Remélem legközelebb testüregekre is kiterjedő motozást kap!

Frucsasz 2009.07.21. 14:57:11

Egyébként feltűnően sok terhes nő szabadult be mostanában az Ikeába. És feltűnően sok az északi vonatkozás ebben a posztban (norvég férj, Ikea...) Gyanús...:)

2009.07.21. 14:57:19

Így jár az, aki zsidrák multiban vásárol.

Fairy Girl 2009.07.21. 14:57:47

@Nelson Mandula: Pedig én is úgy gondoltam, hogy abszorválható, és egyébként az már volt, hogy ezért tart itt?

éslkdfélsakdgsdgasdg 2009.07.21. 14:57:57

szekuriti az a föld aljanépe, ha bunkó csőlakó ősember vagy akkor rögtön fel vagy véve - kurvaanyjuk

staropramen 2009.07.21. 14:57:59

@Nelson Mandula:
Sztrovacsek az abszorválás mindenkinek szuterén joga,szemben az osanban kamerázással.

EÖ (törölt) 2009.07.21. 14:58:04

@jesszumpepi: anya az ilyen?? :)

erről jut eszembe, egyszer a kretén olvasói rovatában volt két szülői levél:
(csak nagyjából emlékezem)

1. tök lazák vagytok srácok, a fiamtól elszedem az újságot és jókat röhögök rajta.

2. Fúj, micsoda undorító újság. Fel vagyok háborodva. Ki az a beteg, aki ilyet olvas?

Az újság válasza: Nyílt kérdés olvasóinkhoz. Ti melyiket választanátok anyátoknak?

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 14:58:05

@staropramen:

Tudja a bánatos lótüdő!

Jajmostmilesz?

kispista2 2009.07.21. 14:58:45

@Na_mi_van?Semmi?:
"de ha elkap az ellenőr szopni fogsz"
Ja, hívhat rendőrt az ellenőr és polgári peres eljárásban követelheti a pótdíjat. Másra nincs törvényi felhatalmazása!

Fairy Girl 2009.07.21. 14:59:17

@staropramen: Én fenntartanám a jogot hogy lenpaplanhoz huzatot vásároljak, mert azt nem tiltja a törvény. Ez abszorválható?

DVZs 2009.07.21. 14:59:23

@Fairy Girl: Jogos, elsiklottam afelett. :)
Mindegy, a téma úgyis rövidre lett zárva úgy érzem.

kispista2 2009.07.21. 14:59:54

@DaM: Olvasd már el a jogszabályokat. Az áruházban a táskaátvizsgáláshoz alapos gyanú szükséges! A reptéren meg jogszabályok írják elő az ellenőrzést.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:00:16

@DVZs: Akkor OFFoljunk :D

bekbórd! 2009.07.21. 15:01:33

Az a folt a szekuritis gatyáján valami pillanatragasztó?

Saci Pererê 2009.07.21. 15:01:45

@Frucsasz: láttam ma a buszon egy norvégmintás pulóveres faszit, aki dán szalámis zsömlét evett és svédfogó volt a kezében.

Kezdek én is komolyan aggódni a begyűrűző skandinizmus miatt!

staropramen 2009.07.21. 15:01:49

@Fairy Girl:
Tökéletesen.Sőt én kötelezővé tenném a lenpaplanhoz a huzatot.A törvény erejével.

DVZs 2009.07.21. 15:02:21

@kispista2: te meg tudod határozni az 'alapos gyanú'-t? Mert a fent írt esetek, hogy másik őr és/vagy kamera látja ahogy zsebrevág valamit, az már nem gyanú hanem bizonyíték.

Továbbra sem értem kismama és norvégmintásnő felháborodását - a kamerázásban meg biztos nincs igaza.

DaM 2009.07.21. 15:02:44

@DVZs: bocs, én voltam a kultúrhomi. :) Nesze neked felsőoktatás. Ott leginkább befejezést, lezárást jelent, esetünkben inkább azt, hogy az Ikeás csajt fel lehet menteni az lúzerség vádja alól: végül is mamóca, 9. hónaphoz közel, melegben, felborult hormonháztartással. Csoda, hogy nem húzott a szekus védőruházatot, mielőtt odalépett hozzá. Én nem tettem volna. :D

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 15:03:02

Jó a műsör! Hátradőlök és csak abszorválok!

kispista2 2009.07.21. 15:03:25

Normálisabb helyeken biztosítanak zárható táskatárolót, így elkerülhetőek az ilyen esetek. De valószínüleg az ósannak nem futja erre!

Frucsasz 2009.07.21. 15:03:28

@kispista2: aha. Akkor mindjárt más, nosza, blicceljünk, hisz szabad! Tudod, ez a tipikus tolvaj hozzáállás... Undorodom attól, hogy az összes törvény ezeket a szemét bűnözőket, tolvajokat védi. Hogy nem lehet a helyszínen bilincsbe verni, előállítani és 72 órára elzárni a bliccelőket. Abból talán tanulnának, és nem nekem kéne 10 rongyot fizetnem a bérletért, mert bele van építve a sok tolvaj által meg nem fizetett jegy is...

Tempomat (törölt) 2009.07.21. 15:03:49

A kamerázós nő egy barom, minek ilyen szarságokon felháborodni!
Megmutatja a táskáját, és 2 perc múlva ott sincs.
Azt a norvég csövest meg én is átvizsgálnám, ha biztonsági őr lennék!

Góliát2 2009.07.21. 15:03:59

Az óbudai Auchanban különösen nagy férgek a biztonsági őrök. Volt már hozzájuk "szerencsém" és persze feletessel sosem lehet beszélni.

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:04:29

A gyereknek volt egy csokoládébarna rugdalózója,rajta egy kiskacsával.

Lehet,hogy rosszat tettem vele a lelkivilágának?

Lehet,hogy világosbarnát kellett volna ráadni?

Lehet,hogy emiatt sötétnek fogja látni a világot?

És baldachin se volt az ágyán!

Megőrülök...

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.07.21. 15:04:58

na ezért van az, hogy én MINDIG ellopok valamit ezekben a retkes hipermarketekben. túró rudit legalább, és bent eszem meg, nagy büszkén. nem is szólt még senki.

Góliát2 2009.07.21. 15:05:10

@Tempomat: Nyilván szorult beléjük egy cseppnyi büszkeség.

Frucsasz 2009.07.21. 15:05:45

@kispista2: én egyedül a media marktról, meg talán a kaisersről (legalábbis a blahán lévőről) tudom, hogy van ilyen táskaőrzőjük. Több kellene valóban.

kispista2 2009.07.21. 15:06:00

@DVZs: Alapos gyanú lehet pl. kamerafelvétel vagy tanú a lopásra. Értsd már meg, hogy az nem ad okot átvizsgálásra, hogy "gyanúsan viselkedik" az őr szubjektív megítélése szerint.

hatja 2009.07.21. 15:06:06

méghogy Magyarország nem jogállam :D mindenkinek joga van mindenhez, ez főleg itt a homáron csúcsosodik ki legjobban.

staropramen 2009.07.21. 15:06:09

@jesszumpepi:
Ugye,most előjönnek a lelked legmélyebb bugyrába eltemetett kellemetlen emlékek.Akarsz róluk beszélni?

Impega 2009.07.21. 15:06:29

Ezt a masik posztbol kopizom ide, igy mindenhol meglesz :)

"Szombaton bevasaroltam. Penztarnal minden-fele problemak voltak, leolvaso ami nem olvas le, arkod ami mas arat dob ki, mint ami az arun van, szoval egy csomo dolog. A vegen a penztarosno kinyogi a vegosszeget, fizetek, mondvan magaban, hogy "Uristen de egy draga bolt" (most vasaroltam itt eloszor.) Szoval otthon atnezem a blokkot es kb az osszes tetelnel x4, x5. Innye, hat igy tenyleg draga. Visszamentem tegnap, hogy tul sokszor huztak le az arukat. Erre visszkerestek a videot, kiderult, hogy tenyleg es siman visszaadtak a penzt. Pedig en voltam a bena, mert nem neztem meg a blokkot, de egy szot se szoltak. Elnezest kertek es remelik, hogy meg visszajovok (na jo ezt nem mondtak.)

es most megyek Sunt... "

bekbórd! 2009.07.21. 15:07:11

@jesszumpepi: a barna rugdalózó nagyon praktisch: nem látszik rajta a ...csoki!

DVZs 2009.07.21. 15:07:24

@DaM: Nem akarok kötekedni, de nem ez az a szó inkább? www.idegen-szavak.hu/keres/abszolv%C3%A1l :)

kispista2 2009.07.21. 15:07:37

@Frucsasz: Decathlonban is van pl. A költsége jelentéktelen a bevételekhez képest, és megkönnyíti a biztonsági őrök munkáját is.

Vitalij 2009.07.21. 15:08:01

Egyszerűen nem kell az Auchanba menni vásárolni. A múltkor az volt a gond velük, hogy már belépéskor bele akartak nézni az x cm-nél nagyobb táskákba.
Úgyis gyökér franciák, alig foglalkoztatnak pár embert, a profitot meg így is úgy is kiviszik az országból.
Plusz jól lenyomják a termelői árakat, nem azért, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy nekik legyen jó.

Egyébként meg azért csinálják, mert valamelyik fejesnek szemet szúrt, hogy a pénztárak előtti sétálásért pénzt kapnak. Ez nem tetszett neki, hát most majd dolgoznak egy kicsit.

Tempomat (törölt) 2009.07.21. 15:08:08

Milyen büszkeség? Többzsebes mellény, minden szart magára aggat, hogy kevésbé legyen feltűnő a lopott holmi?
Aztán csodálkozik, ha átvizsgálják?

Frucsasz 2009.07.21. 15:08:20

@jesszumpepi: na, most már tuti nem lesz gyerekem. Nem bírom én ezt a stresszt, ami a felelős döntésekkel jár: milyen legyen a fal? A bölcső? A huzat? A ruha? A cipő? mennyire legyen Tone in Tone? Vagy mennyire ne? Csipke vagy nem csipke? Áh... a gondolattól megindult bennem a korai menopauza...

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:09:32

@staropramen:

Most pedig a túrán hátizsákból,vasalatlanul,esetleg gyúrötten kerülnek elő a pólói.

Lehet,hogy emiatt majd úgy fogja érezni,hogy az élet nehézségei legyűrik őt?

Saci Pererê 2009.07.21. 15:09:37

@bekbórd: @jesszumpepi: de sajnos az sem látszik, ha a gyerek leeszi kacsával :)


Apropó jesszum, csokis kacsát főztél már? :-)

Saci Pererê 2009.07.21. 15:10:39

@DVZs: nem, az el van írva.
mi tudjuk jól.
J

NW1 2009.07.21. 15:10:51

IKEA-ban vásároltam, válltáska rajtam. Pénztárnál fizettem, pakoltam volna el a dolgokat. Odajön az őr, köszönt (kétszer is, először észre se vettem, hogy hozzám szólnak), megkérdezte belenézhet-e a táskámba. Megkértem, engedje meg, hogy gyorsan elpakoljak egy IKEA-s zacskóba. Ezt nyugodtan megvárta, utána megmutattam neki a táskámat, aztán békében elváltunk.

Impega 2009.07.21. 15:11:17

@Frucsasz: Rajottem. koszi, csak egy kis idobe beletelt.

DVZs 2009.07.21. 15:11:53

@Saci Pererê: Bocsánatot kívánok! :D :D

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:12:03

@Frucsasz:


Persze!

Kétéves volt,amikor HASZNÁLT Adidas cipőben kirándult velünk a Mátrában.

Lehet,hogy ettől úgy fogja érezni,hogy ő másodrendű?

Saci Pererê 2009.07.21. 15:12:21

@Impega: tonhallal töltött tonhal.
nem tudsz németül? :)

busafejjel szokták hamisítani.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:12:26

@staropramen: De persze kizárólag rózsaszín huzatot abszorválnánk.

Góliát2 2009.07.21. 15:12:31

@Tempomat: nehogy már te szabd meg, hogy becsületes emberek milyen ruhában járjanak!

Zorro2007 2009.07.21. 15:13:29

Frucsasz 2009.07.21. 14:49:01

1. "mellesleg nekem jogom van használni a kamerámat ott és akkor amikor akarom!" TÉVEDSZ. Nincs jogod. Nem lehet például mást a beleegyezése nélkül kamerázni.

Ez azert igy nem igaz, kozteruleten azt es akkor kamerazol akit akarsz, nem kell a beleegyezese...

DaM 2009.07.21. 15:13:35

@kispista2: Mindkettőre jogszabály vonatkozik. Csak az egyik esetben az a fura, ha valakit átvizsgálnak, a másiknál pedig az, ha valakit nem. Biztos L.A.-ben is imánák ezt a jogszabályos kapaszkodót, mikoris rinyálnak a testkép leolvasók miatt. Ez épp aktuális. Tehát más országokban még az ellen is lázadnak. Ennyi erővel megkérdőjelezhetjük a magyar reptéri gyakorlatot is. (Ahol mellesleg ugyanúgy loponak a szekusok csak nyilván nem a kézipoggyászodból.) Amit te mondasz (most azért még1x átolvastam) nem bizonyítja az igazadat. Persze az enyémet sem! Gumiszabály, amit bárhogy lehet értelmezni. Viszont nem jogellenes, főleg, ha előtte felhívják rá a figyelmedet. Lekamerázni viszont pl az.

Saci Pererê 2009.07.21. 15:14:19

@NW1: a férjed volt? egy ilyen apróság miatt elválni... J

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:14:35

@Saci Pererê:

Még nem.

De most sokkal fontosabb dolgom van.

Elstartoljak-e az IKEÁba?

Momentán nem jut eszembe semmi,ami onnan kellene,DE A GYEREKNEK MÉG SEMMIJE NINCS ONNAN!!!

Jóvá lehet ezt még tenni?

Fairy Girl 2009.07.21. 15:15:40

Jut eszembe, nekem nem is volt ilyen lenpaplanom, meg ilyesmim. Talán ezért lettem bőcsész? (És most ezen ne akadjunk fenn, jó? Abszorváljátok.)

Koholmány 2009.07.21. 15:15:57

@Zorro2007: azért ez sem teljesen igaz. Lásd google maps-os kocsi...

DaM 2009.07.21. 15:16:14

@DVZs: nem ugyanazt mondom? Utolsó két jelentés "felment, mentesít vmi alól". Ebben a formában használtam. Legalábbis szándékomban állt. Pakoljam ki a táskám? :D

Tempomat (törölt) 2009.07.21. 15:16:32

Kit érdekel mibe jár? De ha így öltözik, ne csodálkozzon, ha átvizsgálják. 2 percébe került volna, a kamerázás helyett, míg ellenőrzik őket.
Egyébként a nő hangjából is hallatszik, meg a "norvég" csávóról is látszik, hogy ők a hulladékemberek, nem a biztonsági őrök.

Saci Pererê 2009.07.21. 15:16:53

@Zorro2007: csakhogy a bolt nem közterület

staropramen 2009.07.21. 15:16:57

@jesszumpepi:
Jó, nem árt ha a gyerek megtanulja ,hogy az élet nem mindig habostorta,de azért ez a hátizsákból gyűrött póló, meg használt adidas cipő kicsit talán túl kemény.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:16:59

@Saci Pererê: Lekamerázni, az a felfényképezni ellentéte? :) (Ismerősöm mondja így.)

Impega 2009.07.21. 15:17:08

@Saci Pererê: Nájn, nikt szó fíl. Áber dánke.

Az ilyen kulfoldi kifejezesekkel, ha a magyar nyelvben hallom, igencsak hadilabon allok.

kispista2 2009.07.21. 15:18:00

@DaM: Csak magamat tudom ismételni. Ha látta az őr vagy a kamera hogy eltett valami, vagy a lopásgátló bejelez a pénztárnál, vizsgálják át! Ha nem, ne nyúljanak hozzá!
A jogszabály is ezt mondja ki, amit valaki már beidézett!

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2009.07.21. 15:18:56

@Frucsasz: szerintem te kicsikét kevered a szezont a fa..... tudod mivel. Hogy tudsz összehasonlítani egy BKV-ellenőrt és egy APEHest egy BIZTONSÁGI ŐRREL??? Az első kettő KÖZFELADATOT ellátó személy, uszkve állami megbizással, hivatalos jogkörrel. A biztonsági őr meg egy senki, aki az esetek 99%-ban azt hiszi magáról, hogy valaki, mert kicsüng a füléből egy drótdarab és rá van írva a pólójára, hogy Bizbasz Szekjuriti...

Csak hogy te is tisztán láss a témában és ne alázd meg magad feleslegesen, itt egy aprócska kivonat neked, szemezgessél belőle:
----------------------------------------
2005. évi 133. törvény 26. paragrafus

A vagyonőrzési feladatokat ellátó személy- és vagyonőr a megbízó közterületnek nem minősülő létesítményének őrzése során jogosult:

a) a területre belépő vagy az ott tartózkodó személyt kiléte igazolására, a belépés, illetőleg a tartózkodás céljának közlésére, jogosultságának igazolására felhívni, ennek megtagadása vagy a közölt adatok nyilvánvaló valótlansága esetén - a megbízó eltérő rendelkezésének hiányában - az érintett belépését, ott-tartózkodását megtiltani, és távozásra felszólítani;

b) a területre belépő vagy onnan kilépő személyt csomag, illetve menet-, szállítási okmány bemutatására felhívni;

c) a területen tartózkodó vagy onnan kilépő személyt - a 28. § rendelkezései szerint - csomagja tartalmának, járművének, valamint a szállítmánynak bemutatására felhívni;

d) a jogsértő személyt magatartása abbahagyására felhívni;

e) vagyonvédelmi biztonságtechnikai rendszert alkalmazni;

f) a területre belépők ellenőrzésére fegyver-, illetve robbanóanyag-kutató műszert alkalmazni és a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök bevitelét megtiltani."

----------------------------------------

2005. évi 133. törvény 28. paragrafus

A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

----------------------------------------

Nekem úgy tűnik, hogy csak FELHÍVHAT. Azt is csak akkor, ha alaposan GYANÚSÍTHATÓ az egyén, ergo látták, hogy eltett valamit, akás a saját szemükkel, akár kamerán.
Fenyegetőzhet bármivel, kényszeríteni akkor sem kényszeríthet, főleg akkor nem, ha nincs a kezében semmi sem, ami alátámasztja a gyanúsítását. Ezzel többségük tisztában is van, csak sajnos a vásárlók többsége meg nem tudja ezt. Ezért állnak oda mindenki elé olyan magabiztosan, meg fenyegetőznek mindenféle faszsággal. Amolyan helyi Adolf Hitlereknek képzelik magukat, hiszen elvégre ők ott a szemétdomb kakasai vagy mifene...

Szerintem teljesen normális az, ha valaki sértőnek találja ezt és kikéri magának / nem működik közre. És se tettem, amikor engem néztek tolvajnak, főként miután több, mint 190 ezer forintot fizettem ki kb. 20 másodperccel korábban a kasszánál (Ikea). El is hajtottam a biztonsági őrt, hogy ha úgy véli, hogy loptam, akkor nyugodt lélekkel hívja ki a Rendőrséget, megvárom őket, de ha nem igazolódik be a gyanúsítása, akkor rágalmazás illetve hatóság félrevezetése lesz a következő futam címe. El is evezett a bajnok, gondolta más balekkal több szerencséje lesz majd.

Amúgy a post írójának üzenem, hogyha elállták az útjukat és nem engedték távozni a bevásárlóközpontból és erre vannak tanúk is, ne adj isten még videófelvétel is, akkor ajánlanám a figyelmébe a Btk. alábbi szemelvényeit is:

----------------------------------------

Személyi szabadság megsértése

175. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

.....

b) hivatalos eljárás színlelésével,
....
d) jelentős érdeksérelmet okozva,

----------------------------------------

Emberrablás

175/A. § (1) Aki mást személyi szabadságától erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel, illetve védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva megfoszt, és szabadon bocsátását követelés teljesítésétől teszi függővé, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

----------------------------------------

Rágalmazás

179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.


---------------------------------------

Becsületsértés

180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.
----------------------------------------

Na lehet olvasgatni...

Fairy Girl 2009.07.21. 15:19:03

@Saci Pererê: Ja nem neked címeztem az előzőt, csak véletlenül. @DaM: -nak akartam :)

kispista2 2009.07.21. 15:19:49

@DaM: Alapos gyanú azt jelenti, hogy van valamilyen bizonyíték, videófelvétel vagy az őr látta a lopást. A jogszabály csak ekkor ad lehetőséget az átvizsgálásra.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:20:07

Jóvammá lesz új poszt, vagy ez már a hétvégi, vagy mivan? :)))
Bocs, hogy ennyire hánytorgok, de még 11 perc van a munkaidőmből, és már nagyon szeretném, ha elmúlna :D

DaM 2009.07.21. 15:21:11

Tone in Tone? Gondolom amerikai billentyűzet, USÁ-ba szakadt magyar kifejezés. Jelentése: Antal épp izéli Tő úr feleségét. Azaz: Tóni in Tőné. Csak lemaradtak az ékezetek. :-]

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:21:31

Amikor a kisfiunk megszületett,nem lett körülötte meg rajta minden kék.

Már most kezdjem el pszichiáterhez hordani,vagy ráérek akkor,ha azt látom,hogy fekete titokzoknit kezd el hordani?

EÖ (törölt) 2009.07.21. 15:21:45

@Fairy Girl: áhá!!! bőcsész vagy! tudtam, hogy valami nem stimmel veled! :DDDD

@jesszumpepi: feltétlenül kérjél ingyen pelust és bébiételt!
Nem baj, ha nem kell, legfeljebb kidobod. De jár!

Frucsasz 2009.07.21. 15:22:10

@Zorro2007: szerintem meg kell. Személyiségi jogok, meg ilyenek. Majd a szekértők bekopizzák ide a megfelelő cikkelyt, de tuti, hogy kell. Akkor nem kell, ha tömegképet csinálsz (pl egy fesztiválon), ahol nem az egyes embert veszed. Vagy ilyesmi, most egész pontosan nem tudom, de az biztos, hogy igazam van :)

Fairy Girl 2009.07.21. 15:23:28

@Egyéves Önkéntes: Hajaj, ha tudnád, hogy 3-szoros bőcsész :D
(De egyébként valójában nem, mert nem bőcsészpapírjaim vannak, csak bőcsész képzési területbe besorolt. Úgyhogy azért tessék kérem engem másképp kezelni (vagy esetleg abszorválni).

Ja, a repülőtér az olyan, mint az apszorválás? Lehet hogy rebülőtér valójában?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ még 7 perc

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.21. 15:23:32

Tényleg nem ártana tudomásul venni, hogy a gyerek lelki fejlődéséhez nagyban hozzájárul az Anderson-Ulvaeus kiságy, a Vejnemöjnen lenpaplan és a rózsaszín Kärottä ciha.

Nálunk a gyerek mindent megkap, ami a testi-lelki fejlődéséhez szükséges. Csak nem szeretjük, de mi sem lehetünk tökéletesek.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:25:06

@Nelson Mandula: Ne felejstük ki a Joulupukki márkájú kis piros csizmákat se.

Impega 2009.07.21. 15:25:09

@Nelson Mandula: Nekem azt mondtak szuleim :
"Azert utunk, mert szeretunk"

DaM 2009.07.21. 15:25:52

@kispista2: Az alapos gyanú neked ezt jelenti. A kamerás asszonyságnak dettó. Az őrnek meg épp nem. Mivel elmarasztaló ítélet nem született, pedig pl. a Dekatlon vagy valamelyik sportáruház _minden_ esetben belenéz a táskádba és mégse büntették meg, ezért valószínű, hogy az alapos gyanú megfogalmazásában nem szentírás, amit írsz. Hanem kiegészítendő a többi posztolótól is hallottakkal: gyanú lehet az is, hogy vizslatod a polcot vagy 10 perce vagy 50 zsebbel rendelkező kabátban vagy a boltban.

Saci Pererê 2009.07.21. 15:26:12

@Fairy Girl: nem baj, nekem is nagyon jól esett. JJJ

Koholmány 2009.07.21. 15:26:41

@winyetta:
nos:
c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

Vagyis azzal hogy felhív arra, hogy mutasd meg a csomagod, megelőzést végez, nemde?

Fairy Girl 2009.07.21. 15:26:43

@Saci Pererê: :)))))))))))))))))

4 perc...

Impega 2009.07.21. 15:27:49

@Fairy Girl: Vigyazz, mert most fogjak bejelenteni a tulorat

EÖ (törölt) 2009.07.21. 15:28:21

@Fairy Girl: igen!

a breton pedig bretonkeverőben készül, kravicsból, hromokból és vrízből

staropramen 2009.07.21. 15:28:23

@Fairy Girl:
Bár nem skandináv,de északi ezért tisztelegjünk néma főhajtással a FINNLANDIA márka előtt is.

Fairy Girl 2009.07.21. 15:28:52

Egyszer amikor vásároltam egy ruhaboltban, két olyan műanyag kis bigyó volt a pólón. Az egyiket leszedték, a másik valahogy rajta maradt, és besivított a rencer. Őr jön, nézi, jaj elnézést, ez sokszor előfordul, visszavitte a pénztárhoz, és levették. Blokk, bármi más nélkül (jó, épp a pénztáról jöttem el, biztosan látták), tökéletesne udvariasan, még ők kértek elnézést. Azért az jó volt. És tényleg rengetegszer jelzett a gépezet, de csak pojénból.

potrzebie 2009.07.21. 15:29:06

@jesszumpepi: Akkor már késő.

Lásd még itt:
- Doktor úr! A fiacskám társaságban játszik a micsodájával.
- Ne törődjön vele, majd kinövi.
- Én is azt mondom, de a menyemet nagyon bántja.

staropramen 2009.07.21. 15:29:59

@Egyéves Önkéntes:
És a crement hol marad Sztrovacsek?

Fairy Girl 2009.07.21. 15:30:19

@staropramen: És természetesen a Kalevala sem hagyható ki.

Na 1 perc. Úgyhogy lassan megyek :)

Majd még otthonról bezizegek :D

kispista2 2009.07.21. 15:30:28

@Koholmány: Ha már a bolton kívül van, milyen cselekényt akadályozhat meg? Ha van nála lopott dolog, akkor már befejezte a lopás bűntettét!

@DaM: Értsd már meg, hogy a polc nézegetése nem alapos gyanú! Főleg hogy a profi tolvajok nem nézegetik a polcot 5 percig, hanem azonnal elteszik azt amit lopni szeretnének.

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 15:30:54

A poszt láttán elfogyott minden szép gondolatom. Csak tehetetlen düh maradt.
A büdös kurva anyját az ilyen szemét társaságnak, meg annak is aki alkalmazza. Ez ellenkezik minden törvénnyel, erkölccsel, jóérzéssel. A hajdani rendőrállam ehhez képest kisdedóvó volt.
Most fogadtam meg, hogy minden olyan üzletből kifordulok, ahol biztonsági őrt látok.
Megáll az ész! Az az indok, hogy rutinellenőrzés. Ráadásul kétpercenként.
Komolyan föl vagyok háborodva!

MosoMasa 2009.07.21. 15:31:06

A picsáért kell hisztizni, hogy az ikeában belenéztek a táskádba majom? A máséba nézhetnek, mást "nézhetnek tolvajnak" vazze!? Csak téged nem?
Egyébiránt senki nem nézett annak. A szúrópróba szerű vizsgálat nem arról szól, hogy valakit annak néznek vagy sem. Hülye picsa.

gelsystem 2009.07.21. 15:31:56

a postolót már szabad????
.
hát akkor: az ikeásnak üzenem, ha táskával megy be, akkor benne van a pakliban...
én is táskával járok -fotóscucc- mert nem vagyok olyan kretén, hogy a kocsiban hagyjam.....
már többször belenéztek a vevszolg. pultnál, természetesen MEGKÉRTEK, hogy fáradjak oda. odafáradtam, belenézett, megköszönte, köszönt, én is köszöntem: ennyi!

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:32:01

@Nelson Mandula:

Az is jót tesz a gyereknek,ha ABBÁt játszol le neki elalvás előtt.

kispista2 2009.07.21. 15:32:20

"

A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.
"

MINDHÁROM feltétel fennállása szükséges!

Koholmány 2009.07.21. 15:32:36

@winyetta: hogy hogy mi alapján?Ez a dolga. Szúrópróbaszerüen ellenőriznek, megelőznek, de megtehetné, hogy mindenkit a bejáratnál ellenőriz.
"a területre belépő vagy onnan kilépő személyt csomag, illetve menet-, szállítási okmány bemutatására felhívni". De az elég szarul nézne ki ha mindenkit egyesével vizsgálnának...

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 15:35:33

@kispista2: úgy látom Te otthon érzed magadat ezekben a jogi kérdésekben...
Akkor az is alapos gyanút ad a rendőrnek a lopásra, ha kiint az úton amikor kresz szerint közlekedem az autómmal, egy rutin közúti ellenőrzésre? Ez az egész egy faszság! Ha nem ellenkezel előbb szabadulsz. Ez az utca törvénye... És igen, szép lenne, ha minden az íróasztal mellett létrehozott szabályok alapján történne, de a VALÓ ÉLETBEN ez sajnos nem mindig így történik. Szóval semmi értelme ezen felháborodni, hogy bele akarnak nézni a táskádba, meg még ezért rendőrt hívni... Azok úgyis csak akkor jönnek, ki ha már vér folyt. Hol éltek ti? :-//

kispestipeti 2009.07.21. 15:36:24

@staropramen: finnland az bizony tőzsgyökeres skandináv. de nem kérdés; jár a főhajtás a vodkájuk és a hokijuk előtt. ja, és nem kedvelik a finnek a svédeket de tuti van ikea arra is. hogy a sekuriitii belenéz-e a tehes hölgyek táskájába, arról nincs hitelt érdemlő bizonyítékom.

yanchi345 2009.07.21. 15:36:48

@Frucsasz: "Nem lehet például mást a beleegyezése nélkül kamerázni." OK, akkor az én motozásomat sem vehetik fel az engedélyem nélkül, igaz? Ha pedig ők felvehetik, akkor én miért is nem? Mi az, amitől a droidok rettegnek? Mert ellenem - adott esetben - felhasználják a saját videójukat, de ha valamelyik odabenn pofán vág egy szívlapáttal, akkor hirtelen elvész az ő videójuk.
OK, intézkedjenek, de én ragaszkodom hozzá, hogy legyen független tanú, videófelvétel. És utána elbeszélgethetünk róla, mire van a törvény (és nem az áruház falára ragasztott sajtcédula) alapján joguk.

gelsystem 2009.07.21. 15:37:20

gyere te hozam vasarolsz! van nekem paplan, huzat, mindeneM! nem bansz meKK!
joni hozam, veszel huzat kapolsz ajandek gyerekcipó! gyerek laba nem lesz luttapsz! harantemelo nem tunni mi, boltozat mar erteni... leni rosszul, ultetni le teged, adok vizetpohar ingyen! joni hozam, nem atbasz! nalam nem leni taskaba kukucska, batran joni!

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:37:36

@potrzebie:


Hááát.

Volt a gyereknek egy időszaka,amikor tényleg ezt csinálta.

Például,amikor a munkahelyemre rövid időre be kellett vinnem magammal,mert nem tudtam mást tenni.

Beléptünk az ajtón,és rögtön hozzáfogott a tevékenységhez.

Mindenki úgy tett,mintha semmi nem történt volna.

Én is.

kispista2 2009.07.21. 15:37:37

@gelsystem: Már régóta a posztolót fikázzák.

Koholmány 2009.07.21. 15:38:24

@kispista2:
mióta kell egy jogszabályban a paragrafus alrészeinek mindegyikének megfelelni?

mesekukac 2009.07.21. 15:38:43

egy rokonomat nemrég rúgták ki egy security cégtől, mert nem teljesítette a normát, ti. a hónap során nem kapott el egy bizonyos számú tolvajt... (akár volt, akár nem)

Frucsasz 2009.07.21. 15:39:22

@winyetta: hű, ez olyan hosszú volt, hogy inkább előre köszönöm meg. Nem hiszem, hogy megalázom magam. Még akkor sem, ha te ezt hiszed. Ugyanis megalázva lenni csak egyféleképp lehet: ha én magam úgy érzem. És én nem érzem úgy.
A példa az példa. Van, hogy elrugaszkodott, van, hogy durva. Nem véletlenül választottam. Tudom, hogy mi a különbség, de az erkölcsi mondanivalóm szerintem lejön. Ha nem, akkor érezd magad megalázva :)
Egyébként itt jelezném, hogy milyen érdekes, amikor a KÖZFELADATOT ELLÁTÓ SZEMÉLY-t (BKV ellenőr, rendőr, adóellenőr) orkozzátok, szapuljátok, hogy neki mihez nincs joga. Elmondom, mit gondolok:
1."A biztonsági őr meg egy senki" Senkit nem nézek le a munkája miatt. Aki őr, az őr. Legyen rendŐR, biztiŐR, ellenŐR. Nem szeretek sztereotípiákban gondolkodni (néha mégis sikerül, de kinek nem). Elég sok biztiőrt volt szerencsém megismerni (a környező boltokban, pl dm, rossmann, ruhaboltok, könyvesboltok; illetve a munkám során is). Meg fogsz lepődni, de ők is nagyrészt rendes emberek. Családdal, lakással, kocsitörlesztővel, egyéni problémákkal. Dolgoznak, mert nem akarnak lopásból élni. Biztiőrként, mert esetleg máshol nem volt lehetőség elhelyezkedni. Igen, vannak orkok köztük. De nem a többség. Persze a közvélemény ezt másképp látja, a rosszat könnyebben megjegyzik.
2. jogszabálytól függetlenül: ha én azt látom, hogy a biztonsági őr odamegy vkihez, aki megmutatja a táskáját, az illetőről nyilván azt gondolom, hogy rendben van, "tiszta". De ha kiveri a palávert, akkor úgy fogom megőrizni őt emlékezetemben, mint aki biztos, hogy sáros. Mert szerintem egy kultúrált ember kb 10 mp alatt megmutatja a táskát, aztán elköszön és továbbmegy. Nem cirkuszol, felfogja, hogy a másik a munkáját végzi. Aki balhézik, az az esetek nagy részében sáros. Lehet persze, hogy a fene nagy egója+büszkesége miatt hisztizik, de az ilyen ember jó ha tudja, hogy a körülötte állók nagy része pont az elelnkezőjét fogja gondolni róla.
3. imádom, hogy a magyar ember (hopp, egy sztereotípia) annyira rohadtul tisztában van a jogaival, a kötelességeit meg elfelejti... Imádom, hogy azokat a szerveket utáljátok a legjobban, akik a rend fenntartása, a vagyon megóvása végett vannak (lásd fent az ŐR végződések). Nekem ez az egész nagyon visszás.

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 15:39:53

@kispestipeti:

"nem kedvelik a finnek a svédeket"

Párszáz évig svéd uralom alatt éltek.

Aztán átkerültek az oroszokhoz.

ambbay 2009.07.21. 15:40:56

"- 7. hónapban vagyok, kisbabát várok"

Az még akár a 8-9. hét lehet :)

staropramen 2009.07.21. 15:41:11

@kispestipeti:
Asszem Sztrovacsek, hogy a hölgy terhessége a táskábanézés szempontjából teljesen irreleváns.(Csak prezentálom, hogy én is tudok idegen szókat)

Leonce 2009.07.21. 15:42:34

Mit jelent egy ilyen átvizsgálás?

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 15:42:49

Az a birka meg, aki eltőri(sőt helyesli), hogy őt egy magáncég magán alvállalkozója megszúrópróbázza annak tőlem a seggében is turkálhatnak könyékig. Megérdemli.
Vegye mindenki tudomásul, hogy semmire sem kényszeríthet egy biztonsági őr. Figyelhet és, ha loptál visszatarthat a rendőrség megérkezéséig.

pete_r 2009.07.21. 15:43:11

@Na_mi_van?Semmi?: Tetszik vagy sem kispista2-nek igaza van. Amennyiben az áruház belső szabályzata megengedi a fent említett "rutineljárást", az törvénytelen, tehát meg kell tagadni és rendőrt kell hívni. Kamerával felvenni a biztonsági őröket nem szabad, merthogy magánterületen ezt a tulajdonos megtilthatja és az Auchan ilyen. Beleértve a parkolót is.
Úgyhogy sün az összes résztvevőnek, beleértve a jelen nem lévő (ki nem jövő) rendőröket is (amennyiben tényleg kihívták őket).
Bocs, ha kissé jogász voltam.

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 15:43:14

Édes istenem! Aki ezen a videón felháborodik, az menjen vásárolni Marikáék vegyesboltjába az utcában! Nem kötelező ezekbe a nagy, csúnya bevásárló központokba járni!!!

tom1034 2009.07.21. 15:44:23

mondjuk a "norvég" palo elég furán néz ki a mellénye tele pakolva nem csoda ha meg akarják nézni mi van benne! sok bunkó őr is van de én ahogy ebből látom ezek nem voltak azok!sajnos amúgy a lopás nálunk nemzeti sport...

kispista2 2009.07.21. 15:45:07

@Koholmány: Mert ott szerepel az "és" szó.

Brummm 2009.07.21. 15:45:30

Hát ti kurvára el vagytok tévedve gyerekek.

A biztonsági őrnek még az Ikeában is az a feladata h belenézzen a táskába. Ezért most ki lehet verni a hisztit h "jaj, 7hónapos terhes vagyok és babaágynemű kellett" ki a faszt érdekel h mit vettél és h terhes a posztoló? Az Ikeában nem agyatlan orkok dolgoznak, tuti biztos h normálisan megkérték h szíveskedjen megmutatni a táskáját. Ezért nem kell eljátszani a hattyú halálát még ha vki terhes akkor sem.

A párizsi Ikeában is ugyanígy megy: megkérnek, mutasd meg, megmutatod, megköszönik, viszlát.

Sőt, a nemzeti ünnep alkalmából rendezett felvonuláson a rendőrség minden egyes ember (ffi, nő, gyerek)ruházatát és csomagját (babakocsit is) átvizsgálta. Senki nem hőzöngött.

Kicsit vissza kéne venni az arcoskodásból és inkább előzékenynek lenni a másikkal.

kispista2 2009.07.21. 15:46:14

@tom1034: Betiltották a mellényt vagy mi a bajod vele?

EÖ (törölt) 2009.07.21. 15:46:15

@staropramen: akkor azért áll ilyen hülyén otthon a házunk....

Palkovics Ede 2009.07.21. 15:47:28

Amikor még a sógoroknál schilinggel, pfenninggel kellett fizetni, voltam egy nagy üzletben. Számológéppel és bevásárlókosárral mászkáltam. Elöbbit sokszor vettem elő, tettem zsebre. Fizetés után vittek is motozásra, mert fennállt a gyanú. Nem háborodtam fel (tiszta lelkiismeret vagy mi), átvizsgálták a zsebeimet. Mivel nem beszélek németül csak annyit sikerült megértenem utána, hogy megköszönték türelmem és mosolyogva további jó napot kívántak.
Mé' nem lehet már a fejekben rendet rakni és másképpen hozzáállni a dolgokhoz?

kispista2 2009.07.21. 15:47:38

@Brummm: OLvasd már el te is azt a kibaszott törvényt amit párszor már bemásoltak ide! Alapos gyanú nélkül lószarra sincs joga!

John Beehive 2009.07.21. 15:48:24

@Zorro2007: mert az Auchan áruház területe az közterület.

Egyébként meg táska megmutat, ha nemlop, hazamegy, ha lop, megszív. Az meg egyébként kit érdekel, hogy ott egy norvég, akinek fordítani kell? Valszeg látott már ilyet a fjord-plázában.

Koholmány 2009.07.21. 15:48:25

@kispista2: hát barátom, ha ez így van akkor te is tévedsz, mert "és" csak a második bekezdés után van, az első ;-vel van elválasztva... tehát akkor nem mindhárom feltételnek kell egyszerre teljesülnie.

5perc 2009.07.21. 15:48:33

Megmondom neki, hogyha megalapozottnak véli, hívjon rendőrt, de ha a rendőr nem talál nálam semmit, hamis vád miatt feljelentem.

GC (törölt) 2009.07.21. 15:48:49

Nah az ilyenek miatt tart ott az ország ahol!

...visszakamerázok, mert nekem azt jogom van, sőt, ha kell oda is szarok, mert ahoz is jogom van.

Az ilyen kurvanagy szabadsághoz fel kéne nőni asszonyom.

ghck 2009.07.21. 15:49:16

@blamm: "Egyébként meg ikea.hu és lehet ellenőrizni a raktárkészletet."

Mintha írta volna, hogy ez a termék nincs fent az interneten, okoska!!!

BKV - Önnek megyünk 2009.07.21. 15:49:27

igy jár aki magyaroszagon vasarol kozlekedik stb. nem kell odamenni, vagy ha igen nem kell csodalkozni. ha en nagyritkan hazalatogatok fel vagyok keszulve mindenre...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 15:50:08

nem értem, miért kell kiakadni egy ellenőrzésen. én csak annyit kérnék, hogy ne az irodában nézzenek át.

egyes boltoknak évi több tíz- vagy százmilliós kárt okoznak a tolvajok, természetes, hogy ellenőriznek.

eszenagy 2009.07.21. 15:50:10

mondja mar meg valaki, hogy hogyan lehet abszorvalni?
amit tudok: abszolval, abszorbal, esetleg abszorbeal, az abszorval eddig kimaradt

potrzebie 2009.07.21. 15:50:17

@jesszumpepi: jaj! Nem rád céloztam, általánosságban értettem. Csak a kommentedről jutott eszembe a vicc.

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 15:51:45

Ja! Megkérhet, hogy hagy nézzen bele a táskámba. Én meg ha akarom megengedem.
De én nem engedem meg. Az anyja táskájában nézelődjön.

scubadiver 2009.07.21. 15:52:03

Londonban egy kocsmában kameráztam a társaságunkat. Egy néger odajön és ki akarja kapni a kezemből a kamerát, mert nem egyezett bele, hogy ő is szerepeljen a filmen. A fehérek érdekes módom nem foglalkoztak velem, tovább sörözgettek.

Éhesló 2009.07.21. 15:52:44

Szakadjon meg a sok szerencsétlen barom, akinek ebből kell megélnie, hogy másokkal szórakozik, miközben a társai szétlopják a védendő intézményt.
Sünt nekik!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.21. 15:53:52

Nekem ez a különszobába behurcolás aggályos. Több homársztoriban olvashattuk már, hogy érdekes dolgok tudnak törtnénni odabenn. Valahogy az átlagos magyar vagyonőrt nem tartom kellőképpen bizalomgerjesztőnek és kompetensnek, hogy különszobás vizsgálatot lehessen rábízni.

Sokkal fájdalommentesebb, ha a nyílt tér egy sarkában van egy asztaluk, oda le lehet tenni a táskát és az őr egy pálcával - tehát véletlenül sem a kezével! - belepiszkál és megnézi a tartalmát. Amerikában láttam ilyet, ahol minden közintézmény bejáratánál (állami szerv irodája, múzeumok, stb) elvégzik ezt a vizsgálatot.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.07.21. 15:54:04

Az Ósan területe magánterület. Még a parkoló is. Úgyhogy jobb, ha tudod: onnan kezdve, hogy átlépted a parkoló kapuját, valaki másnak a magánterületén tartózkodsz. A Te kertedben sem tűrnéd a videózgatást és az őrökkel szórakozást. Ez a poszt nem jött volna létre, ha mozdult volna a rendőrség.

Norvég barát: ha valaki hippinek öltözik, az a csajok elismerő tekintetei mellett készüljön fel a gyakori átvizsgálásra is. A barátnője meg ne csodálkozzon ezen.

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 15:54:09

@kispista2:
Tehát ezen érvelés alapján legközelebb hivatkozhatok a jogszabályra, amikor gázt adok az integető rendőr előtt? Félek tőle, hogy nem. Csak esetleg még a nyakamba varrnak egy év felfüggesztettet. Pedig benne van a törvényben! Persze az is benne van, hogy a rendőr jelzésére le kell húzódnom... Akkor hogy is van ez?

kispista2 2009.07.21. 15:54:11

@Koholmány: A magyar nyel szabályai szerint mindhárom feltételnek teljesülnie kell! "b) e dolgot" ez visszautal az a pontban meghatározott tárgyra, vagyis ez "és" kapcsolat!

staropramen 2009.07.21. 15:54:53

@scubadiver:
Azt gondolták Sztrovacsek, hogy elég lesz neked ha a fekete pajti pofánvág.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 15:55:16

Fogjátok már fel végre, hogy itt a norvég királyról (álruhában) és dalos hangú pacsirtájáról van szó, nem átlagemberekről!

Saci Pererê 2009.07.21. 15:55:18

Azt sem lenne baj tudni, hogy volt-e diplomája a pocaklakó tulajdonosának!
És hogy mennyi?
Anélkül nehéz abszorválni a posztot!

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 15:55:21

Ki nem szarja le, hogy mennyit lopnak egy boltban? Nehogymá ezért nekem kelljen vállalni a kényelmetlenséget, meg a megszégyenítést!
Modernizélja az üzlet a biztonsági felszereléseit, használjon kamerákat, riasztókat, meg még a franc tudja mit.
Van megoldás. Csak így olcsóbb.

Frucsasz 2009.07.21. 15:55:27

@Koholmány: akkor ,ha ott az "és" szócska. Legalábbis szerintem. De nem biztos.

@yanchi345: "OK, akkor az én motozásomat sem vehetik fel az engedélyem nélkül, igaz? " Na ez jó kérdés, engem is érdekelne a válasz. Nem tudom.

@winyetta: "Nekem úgy tűnik, hogy csak FELHÍVHAT." Szerintem mindkét fenti esetben ez volt. Nem került sor s kényszerítésre, se másra ( a rendőri intézkedéssel fenyegetésen kívül, ami viszont, mivel maga a posztoló is akarta, nem tekinthető fenyegetésnek).

Van egy apokaliptikus álmom: minden ember tudatos vásárló és állampolgár lesz, tehát az összes vásárló elhajtja a biztonsági őröket a jogszabályok biflázásával. Az egyszeri őr persze megijed. Lehet, hogy látja a gyanús mozdulatot, de azt fogja gondolni, hogy mi van, ha téved? Ha a vevő mégsem lopott, ő fogja elvinni a balhét a bíróságon. Így hát inkább elengednek mindenkit, így természetesen azt is, aki tényleg lopott. A tolvajlások száma megugrik, a veszteséget persze az áremelésekkel kompenzálják...
Most őszintén: egy profi tolvaj lopását nem lehet látni szerintem. Se kamerán, se szabad szemmel, se sehogy, pont azért, mert profik. Így hát van, hogy csak az ösztöneire támaszkodhat szerencsétlen biztiőr, vagy a szúrópróba nevű intézményre. Utóbbit jó lenne, ha jogszabályba is foglalnák lassan.

kispista2 2009.07.21. 15:55:35

@Na_mi_van?Semmi?: A rendőr jogosult megállítani, a biztonsági őr meg nem.
Ne keverjük már a két foglalkozást.

moncayo 2009.07.21. 15:56:28

Én ilyenkor ott a nyilvánosan borítom ki a táskam tartalmát, vagy tolom le a gatyám, így hiba estén az őr áll ott megszégyenülten, s nem én. Mert 100 ember előtt nyilvánosan azért őneki sincs akkora szája.

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 15:56:59

@Na_mi_van?Semmi?:
Jó a biztonsági őr nem rendőr, ez tény... Én kérek elnézést!

Brummm 2009.07.21. 15:57:12

@kispista2: No, ezt nevezem arcoskodásnak. Az egész kommentemet sikerült elolvasni és értelmezni?

Definiáld nekem az "alapos gyanút".

Amúgy magánterület, magánintézmény, ha az Auchan akarja, az összes beérkező embert ruházatátvizsgálásnak veti alá h nincs-e náluk szúró-, vágóeszköz. Aztán eldöntöd h odamész-e v sem.

Ha velem ilyen eset előfordult, h megkért egy őr ilyesmire, rámosolyogtam, mondtam h persze, nézzen bele, kinyitottam a táskámat, megmutattam. Ő megköszönte a segítséget, és elmorzsolt egy könnycseppet a szeme sarkában, mert sztem aznap én voltam az egyetlen, aki nem kezdett el hőzöngő bunkóparaszt módjára viselkedni. Ugyanis nem volt titkolnivalóm.

Koholmány 2009.07.21. 15:58:45

@kispista2: hűha, akor neked nagy gondjaid vannak a magyar nyelvvel. Az egy dolog, hogy az "e dolgot" visszautal az előző mondatra, de ez nem azt jelenti hogy ha pontosvesszővel lezárok egy mondatot és a következő bekezdésben utalok rá, akkor az egyenértékű azzal, hogy annak egyszerre kell emgfelelni. Akkor szerinted minek van a, b, c bekezdés? Dísznek?

smidgen 2009.07.21. 15:59:02

@Vitalij: "Úgyis gyökér franciák, alig foglalkoztatnak pár embert, a profitot meg így is úgy is kiviszik az országból.
Plusz jól lenyomják a termelői árakat, nem azért, hogy nekünk jó legyen, hanem azért, hogy nekik legyen jó." - demagóg ostoba f@sz vagy

kispista2 2009.07.21. 15:59:12

@Brummm: Alapos gyanú: a gyanú valamivel alátámasztva, pl videófelvétel. A norvég gárdistamellény viselete nem az!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.07.21. 15:59:24

Jesszus. Ez a nő... Hát bújjon el, szégyellje magát, és ne itt szórakozzon.
Lyukra futottál aranyom....

siwaan 2009.07.21. 16:00:08

szerintem minden osánba tévedő vevőt meg kéne verni.
annyi szar romlott cuccot árulnak pl budaörsön, hogy aki oda jár a családjának vásárolni meg is érdemelné.

ciprike 2009.07.21. 16:01:20

Szerintem nem alapos gyanú az, hogy csak vásárolok, ahhoz vmi olyasmi kell, hogy közben gyakran nyúlkálok a táskámba, és nem követhető a kamerákból, beletettem-e vmit.
Évekkel ezelőtt a László kórház autóbejáratánál a sorompónál minden kocsiba benéztek, ki kellett nyitni a csomagtartót is be- és kihajtáskor is. (nyilván azért, hogy kifelé ne mondhasd, hogy ez a számítógép már befelé menet is ott volt, az az enyém) Így szerintem jóval kevésbé sértő, ha mindenkiébe belekukkolnak, mintha pont csak az enyémbe több száz közül.

kispestipeti 2009.07.21. 16:01:32

valóban tud irritáló lenni az a sok őrző-védő vagyonőrködő szaki körülöttünk, bárhová is megyünk, de; előbb volt a sok kis ügyes lopkodás, ilyen-olyan balhécskák, azután szánták rá magukat boltosok, vendéglátósok, hogy ilyen figurák járjanak miutánunk, állják el a mi utunk; akik mind és minden estben olyan édes, jóravaló, szépen viselkedő, ezért joggal öntudatos, magas morális érzékenységű,a jogainkat minden esetben nagyon ismerő, örökké ártatlan vevőcskék vagyunk.
milyen reakció az, hogy valaki csak úgy előránt egy videokamerát és elkezd nagy felháborodottságában filmezgetni magánterületen szorgosan munkájukat végző idegeneket??? és még dicsérik is érte ilyen sokan? miért is? mert ez a demokrácia, a jogállamiság, a nagy szabadságjog? marhaság! az áruház védi a vagyonát, ezért vagyonőröket alkalmaz, akiknek ez az egyik feladata. szúrópróba szerűen ellenőrizni vevők, furcsának tűnő emberek cuccait. aki egy cseppet sem sáros, az uccu neki, megmutatja, majd fölényesen elsétál, mert nem ő a rosszfiú, rosszlány. utána lehet beszólogatni az őröknek, hogy finomítsanak az eszközeiken, mert lám, a jófiúkat (lányokat) cseszegetik, maialatt a rosszak lopkodnak össze-vissza odabenn.

antisystem 2009.07.21. 16:01:37

@Brummm:
Végülis a te nézőpontod is egy nézőpont, meg azoké is, akik allergiásak rá, ha egy biztonsági őr vagy akárki a táskájukat akarja nézegetni. Marad mérvadónak a törvény. Vagy ha az nem, akkor az önbíráskodás. Melyik legyen?

DVZs 2009.07.21. 16:01:45

@Brummm: Már legalább ketten vagyunk. :)

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 16:02:12

A biztonsági őr nem redőny, nem abszorválhat senkit gátőr nélkül.

hubert_1975 2009.07.21. 16:03:06

a norvég állampolgár az biztos délnorvég, ezért akartak az orkok belenézni a táskába ;)

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 16:03:14

@kispista2:
De az, hogy tele van pakolva minden szarral az már az! :-) Honnan tudja szerencsétlen őr, h az már akkor benne volt mind a 10 zsebében amikor bejött, vagy közben pakolta tele?

Brummm 2009.07.21. 16:03:16

@kispista2: Ha van egy videofelvétel, amin valaki lop, az nem alapos gyanú, hanem bizonyíték.

Ahogy a terhesség se bizonyíték arra h vki nem lop.

Maradjunk annyiban h együttműködéssel és kölcsönös előzékenységgel sokkal többre lehet menni.

nyomasek 2009.07.21. 16:04:09

Eggyel több ok arra, hogy elkerülje az ember az ilyen nagyáruházakat.
Ki nem állhatom ha szúrósszemű 8 általánosos bunkók bámulnak rám miközben vásárolok. Az ilyen helyekről szó és vásárlás nélkül távozom, sőt, legközelebb messzire kerülöm ezeket. Ma már elég sok cuccot lehet neten vásárolni, ha a közlekedési költségeket meg a kiesett időt számolom, simán bejön a postai költség. És a postás nem néz szúrós szemmel. :)

gelsystem 2009.07.21. 16:04:23

@Saci Pererê: téllleg:
bőcsész vagy-e????
a norvég meg annak orüljön, hogy nem volt testüregvizsgálat...:)

azallamenvagyok 2009.07.21. 16:04:25

Vezető hír 2012-ből:
"A nagyáruházak áremelésre kényszerülnek, mert a lopások miatt növekszik a veszteségük. A Multiáruház Szövetség szóvivője elmondta: sajnos személyiségi jogi, rágalmazási problémákba ütközik a benn tartózkodók szúrópróba szerű átvizsgálása és a célzott átvizsgálások is. Miután 2010-ben több probléma is akadt vásárlókkal, akiknek fárasztó az olvasás, az átvizsgálásokat megszüntették. Azóta az árucikkek tömeges eltűnése miatt jelentős kiesés jelentkezik a bevételeikben, ennek ellensúlyozására csak áremeléssel van lehetőség."

Két levélíró:
"Milyen köcsögök, most rajram bosszulják meg azt, hogy mások lopnak, nem igaz, hogy sosem lesz rend ebben az országban!"

kispista2 2009.07.21. 16:04:29

@Koholmány: a bekezdésekre az áttekintetőség miatt van szükség. Ha a "b" és "c" pont az "a" nélkül érvényes, akkor mire utal az "e dolog"? Ezt benézted, ismerd el már!

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.07.21. 16:06:02

@Zorro2007: Egy üzletház területe nem közterület.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:06:15

mielott elolvasnam a kommenteket hozza kell szolnom
naponta 100 rtinvizsgalat?????????
hat itt elek 12 eve es meg ember nem szolt hozzam
ezek meg harmassaval rutinoznak???????
na ezert tart itt..........

kispista2 2009.07.21. 16:06:44

@Brummm: Az alapos gyanú feltétele a bizonyíték, értsétek már meg! Bizonyíték lehet a videófelvétel vagy a biztonsági őr mint szemtanú

@Na_mi_van?Semmi?: És ha tele van pakolva? Az alsógatyát is ellenőrzik mindig, nem-e lopta?

Impega 2009.07.21. 16:07:19

@hagyma: Van e puska? Vagy az majd ezen a heten?

pazola 2009.07.21. 16:07:37

Fairy Girl 2009.07.21. 15:15:40
Talán ezért lettem bőcsész? (És most ezen ne akadjunk fenn, jó? Abszorváljátok.)

Istenem, koszonom, hogy nem vagyok bocsesz! :DDD

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 16:07:38

"A len gyermekpaplanra nem sikerült rózsaszín ágyneműthuzatot kapnunk"

pedig ahhoz csak az megy.. kivancsi volnek milyen szint kell venni a gyapjuhoz?

Es az hogy van hogy az ellenor is inkabb a szemlatomast 7.est zaklatja a diakigazolvany miatt, es nem is ker semmit szotyolazo-dalolgato csaladtol, meg csak fel sem szolitja oket a kussolasra??

antisystem 2009.07.21. 16:07:41

@Eddie Krueger:
Valóban, közforgalmú magánterület. Ahol a Magyar Köztársaság törvényei érvényesek, nem a tulajdonos szava, bármilyen furcsa is.

kispestipeti 2009.07.21. 16:08:17

@Bandi_jóválasztás:
sztem pedig nagyon hasonlít a hölgy hangja és beszédstílusa m judit fotós celebre, a celebek fotósára, ártatlanul meghurcolt, nem beszámítható t péter valamikori feleségére. a feltünő küllemű norvég férfitársaság csak fokozza ezt a megérzésemet.

NaBaSzKi 2009.07.21. 16:08:30

Az eset egyértelmű, a kamerázó hölgy,és a zura,természetesen a kamerát lopták,és csak azért használták illegálisan,hogy eltereljék róla az éber bizt.őrök figyelmét! Erről jut eszembe egy vicc:Hazánkban nagy többségben élő kissebbség egy tagja tolja a biciklit az utcán,a csomagtartón egy zsák.Megállítja a rendőr,hogy :Te Gazsi,mit viszel abban a zsákban?Hát egy kacsát,most vettem Tóth gazdától.Na menjünk szépen a gazdához,kérdezzük meg.Elballagnak,a gazda igazolja,tényleg vette a kacsát,10 perce.Rendőrünk elengedi Gazsit,aki két sarokkal arrébb,kaján mosollyal odaszól a kacsának:Na látod te kacsa,így kell biciklit lopni!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.21. 16:09:07

@hagyma: Majd a jó munka végeztével kiballagnak 3-an és elszivnak egy cigit,bent meg mindenki lopjon csak :))

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 16:10:56

@smidgen: te vagy az, ha nem latod mi folyik az orszagban.

pazola 2009.07.21. 16:11:13

FairyGrecsilaszloGirl mindenesetre teremtett egy uj szot, mar a kommentekben is tobb helyen megtalalhato. Mar erdemes volt ma felkelni! :)

Énszóltam 2009.07.21. 16:11:28

Én 1x a MM-ben vettem 10méteres HDMI kábelt, és besípoltam. Az őr jön, látja a MM szatyrot kívülről és mondja "kábel?", mondom neki igen, itt a blokk... de már legyintett hogy semmi gond és kész. Bele se nézett.

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 16:11:41

@kispista2:
Áhh mind1... kár belétek a szó!
Utoljára még annyit, hogy a bizti őrök helyében jól beperelném a picsát, mert felrakta őket egy nyilvános videómegosztó oldalra az engedélyük nélkül... (Már akit be lehet aznosítani)

Énszóltam 2009.07.21. 16:12:40

5 méteres, a 10 az a lan kábel volt.

DVZs 2009.07.21. 16:12:47

@Na_mi_van?Semmi?: Hmm, ez szép baleset lenne azért - bár nem is biztos, hogy elrugaszkodott...

szalontüdő 2009.07.21. 16:12:53

Egy hátizsák sünnel fogok menni az ósünbe, abban abszorváljanak.

MP 2009.07.21. 16:13:38

Szerintem ott rontottátok el hogy nem hívtatok rendőrt. Az rendben van hogy megállít s kéri mutassam meg a táskámat. ÉN! Nem ő matat benne! De ha bárhová el akarna vinni egyből hívnám a rendőrt!

Koholmány 2009.07.21. 16:13:50

@kispista2: :D
a bekezdésekre a jogszabályokban az áttekintés miatt van szükség.
ahham...ok

kispista2 2009.07.21. 16:14:59

@Na_mi_van?Semmi?: Pereljék be, a bíróság majd eldönti, hogy mekkora kárt szenvedtek!
Az auchan meg azt dönti el, hogy mekkora bevételkiesése származik a tahó szekusok viselkedése miatt, és ezt meg behajtja a szekusokon!

antisystem 2009.07.21. 16:15:37

@Na_mi_van?Semmi?:
Nézd, ez is egy megoldás. Ahogy az is, hogy a legközelebbi vevő nem kamerázni, és videomegosztó helyre feltenni fogja az ilyen biztonságiakat, hanem az önbiráskodás valamely eszközével fog éélni helyette.

homár molla 2009.07.21. 16:15:49

jól hallom, hogy a posztoló lendvai ildikó?

xboxer 2009.07.21. 16:16:02

Kurva egyszerű: az Auchan írja ki minden bejárathoz nagybetűkkel, hogy: "figyelem minden kedves vevőnket a távozáskor szúrópróbaszerűen, akár alapos gyanu hiányában is megmotozhatjuk"
Ennyi.

Frucsasz 2009.07.21. 16:17:20

@azallamenvagyok: nahát... megvalósult a fent leírt apokaliptikus álmom. Ez gyorsabb volt, mint gondoltam...

A másik nagy apokaliptikus álmom, hogy kapok egy ügyvédi megkeresést, amiben az áll, hogy Bill Gates meghalt, és én vagyok az egyetlen örököse.

jozicsenko 2009.07.21. 16:17:21

a jobbikos Morvai nem épp a madaras teszkó ellen agitált multkor?

lesz itt szavazat a jobbiknak, csak így tovább :-S

3006 2009.07.21. 16:18:03

Hatalmas a tévedés mindenki részről.
Ez nem az Auchanról, meg az Ikeáról, hanem erről a banáköztársaságról szól, amit történetesen Magyarországnak hívnak.

Ilyesmi nem történhet meg egy osztrák vagy olasz Auchanben, vagy egy német Ikeában, vagy egy spanyol Tescoban sem
mert ott az 1. pont az, hogy a vevőnek mindig igaza van. 2 pont, hogy ha nincs igaza, akkor az 1. pont lép érvénybe.

Most hadd ne emlitsem az USA tapasztalatot, ahol a pénztáros elszámolta ( nem számolta akciósnak az akciós terméket) magát és a reklamációra az üzlet managere azonnal igazat adott és elnézést kérve közölte, hogy a bevásárló kocsi tartalmát nem kell kifizetni. Talán a Seven-Eleven volt vagy a King Shoper. Ha jól emlksem akkor Colorado Springsben.
Ott a vevő a király és tényleg az. Mert a vevőkből élnek.Egy ilyen hirre a helyi supermarketben látványos lenne a visszaesés és a mnagert kirugnák a franacba. Pedig ott is van security és lőfegyverrel vigyáz a rendre.

De a kutya sem szól ha pl. meg akarod kóstolni a szőlőt vagy más gyűmölcsöt mielött megveszed, mert ez logikus, hogy bármi szart nem veszel meg. Van külön tartó, ahova dobhatod a magot.

Vevőkért élnek, de a vevőkből.

Türkménbasi 2009.07.21. 16:18:39

Speciel a norvég fószeren egy száz zsebes jól kitömött vadászmellény volt, ezért válhatott gyanússá.
Amúgy meg én is kurvára unom már, hogy a sok sóher norvég picsamessziről veszi a fáradságot és ide jár hozzánk lopni.

Saci Pererê 2009.07.21. 16:19:40

@Frucsasz: ha megjön az a levél jusson majd eszedbe, hogy én mindig is kedveltelek! :DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:19:48

@DVZs:
aze'
mert a taska az enyem
es fuggetlen ember vagyok
hihetetlen
bemegyek 3 boltba es negyszer atvizsgalnak ha epp kifogom???
milyen jogon??????????
mennyenek a picsaba
hat mi megyunk haza Maryvel jovore, de ha valaki ilyet akar
ott helyben hivom a rendorseget az amerikai nagykovetseget es mindenkit

Szódás Lova 2009.07.21. 16:20:25

Mér nem történt ilyen soha sem velem, se a párommal, sem senkivel, akit ismerek? Mi a rossz a világegyetemben?

Kössünk már rá egy laptopot a Mindenségre, hátha megmondja, hogy elromlott az Automata Kétkuplungos Valóságszabályozó.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 16:21:15

A nyolcvanas evek vegen pl az erdi skalaban ha egy muszaki cikket akartal venni, az elado tudta hogy mit arul. Ezek a hipermarketek mar nem ilyenek, nincs elado, vagy csak nehany van egy negyedhektarnyi teruletre. Akiktol infot akarnal kerni, azok csak arufeltoltok, nem tudja nem erdekli - de hat nem is ez a dolga. Maris megsporoltak egy csomo szakkepzett allast. Am nyilvan ha ennyi cucc orizetlenul van, valaki megprobal lopni. Oke, felnyomtak soksok kamerat. Szinte semmi hatas. Na majd a biztonsagi or megmutatja!!

Kozben a legnagyobb erteku es legtobb lopast az aruhaz sajat alulfizetett emberei csinaljak.

Énbagoly 2009.07.21. 16:21:50

@hagyma: valamiért ott már kialakult az, nem természetes , hogy a kedves vevő lop. Dolgoznak ismerőseim eladóként, és nagyon örülnek, ha nem tőlük vonják le a leltárhiányt. Ámerikában szokás, hogy a dolgozók fizujából vonják le az ellopott árut?

Frucsasz 2009.07.21. 16:21:51

@azallamenvagyok: hopp, benéztem a dátumot. Azt hittem, valós hír :) Fáradok :)

Fairy Girl 2009.07.21. 16:22:09

Éésittvagyokújraaaaa :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:22:16

@Koholmány:
egy lofaszt
hat a Kadar rebdszerben eltem otthon de ott se volt ilyen

ciprike 2009.07.21. 16:22:21

Tök mindegy, mennyire bunkó a vevő, vagy nem az, akkoris normálisan kell bánni vele. Mondjuk nem azt hangoztatni, " jogom van " átvizsgálni, hanem "ez a feladatom, és nem feltételezek Önökről semmi rosszat", itt a filmen inkább erőfitogtatás látszik, miért vannak rögtön hárman, (mások közben lophatnak), és még mennek is utánuk, otthagyva az áruházat a rengeteg vevővel. Ez tényleg nem az áruk védelméről, inkább a vevők cseszegetéséről szól.

Zahal 2009.07.21. 16:22:58

a Mediamarkt-ban is tolvajként indulsz, az az alap, aztán feltornázhatod magad.
hehe, a tolvajok talán nem vásárolnak? a legfeltűnőbb az lenne, ha vásárlás nélkül távoznának.

kispista2 2009.07.21. 16:23:08

@Énbagoly: Nálunk a lopások többségét a dolgozók és biztonsági őrök követik el!

Na_mi_van?Semmi? 2009.07.21. 16:23:42

@kispista2:
Szerintem nem voltak tahók. Bár nem mindenki lelke egyformán érzékeny.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:23:45

@Énbagoly:
itt is lopnak
mindenhol lopnak
nana hogy nem az alkalmazottol lopjak el
tessek kamerakat felszerelni
es ha bent ucsorogve latja hogy valaki lop akkor ahhoz odamenni
nem ilyen lehuto rutinellenorzokkel
nem bonyolult

Ki foglalta el a Vidor nevet? 2009.07.21. 16:24:18

@Bandi_jóválasztás: szapora családod lehet ha még láttad azt h így nem aláztak meg titeket még meg. jah és sokáig is éltek.

kispista2 2009.07.21. 16:24:53

@vazsmegyeigerdezsház: És mivel nincs eladó az üzlettérben, sokat vizsgálod a terméket, hogy megfelelő-e, és majd utána emiatt csesztett a szekus!

MrR2008 2009.07.21. 16:25:25

@Rékuc: 1; A biztonsági őr megkérhet, hogy mutasd meg a táskádat, megkérhet, hogy pakolj ki belőle, de nem nyúlhat bele és nem motozhat meg, ő ahhoz kisfiú.
2; Zárt helyiségbe én csak akkor mennék be biztonsági őr kíséretében, ha már ott van a rendőr. Addig szépen kell várakozni valamilyen nyilvános helyen.

Frank Columbo 2009.07.21. 16:26:19

Az a helyzet, hogy egy kibaszott biztonsági őr országban élünk, ezek a tudatlan, buta, barmok pedig azt hiszik nekik mindent szabad, az áruházak pedig örömmel veszik, hogy ebben az országban ezt meg lehet csinálni, eszük ágában sincs megnevelni a paraszt biztonsági őreiket. Azzal pedig hiába fenyegeted őket, hogy többet nem mész oda, mert van rajtad kívül sok millió ember akiket még nem szivattak meg és szórják a pénzt, hogy abból eltarthassák ezeket a senkiházi, pribék biztonsági őröket is.

Zahal 2009.07.21. 16:26:22

@jozicsenko: a jobbikos Morvai egy szép, fiatal, álló (metszett)faszért kampányol. pont olyanért, ami hiányzik az öregedő picsájából, csak már senki nem akarja neki betömni.

Fairy Girl 2009.07.21. 16:27:00

@pazola: mondom, tulajdonképpen én se :D de elő kellett hozni mert kedvenc téma.

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.07.21. 16:27:56

Aki IKEA-ban vásárol, sikeres nem lehet.
És ez még igaz is...

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.07.21. 16:27:56

Aki IKEA-ban vásárol, sikeres nem lehet.
És ez még igaz is...

Fairy Girl 2009.07.21. 16:29:22

De ő sikeres, mert nem vásárolt (nem volt rószaszín izéke)?

Énbagoly 2009.07.21. 16:30:14

@hagyma: ÁÁÁÁÁÁÁÁ, sokkal egyszerűbb, és olcsóbb az alkalmazotton elverni a port.
Kicsiny termetű leány barátom pedig nem hiszem, hogy oda merne állni egy jól megtermett férfi elé, hogy azonnal tedd vissza amit elvettél. És ott nincs biztonsági őr. Vagy kamera. De azt bármikor aláírom, hogy a tulaj, egy smucig disznó.

press184 2009.07.21. 16:32:25

Magánterületen a tulajdonos hozzájárulása szükséges fénykép, illetve videofelvétel készítéséhez. Közterületen szabadon teheted a fentieket, ámde ha felvételt nyilvánosságra óhajtod hozni, akkor az a személy, akiről készítetted, hozzá kell hogy járuljon a felvétel készítéséhez. Ez három módon történhet meg:

- írásban
- szóban
- ráutaló magatartással

Azaz ha nem fejezi ki, hogy ezt nem szeretné (verbális vagy metakommunikatív tiltakozás) akkor közölheted. (Persze a tuti az, ha aláíratod vele a hozzájáruló nyilatkozatot.)
Mindegy. Én is fotóstáskával járok, ami nem kicsi, gyakran megfordulok az óbudai madaras ojjektumban is. Még egyszer sem akartak belenézni a táskámba, de ha akarnának, hát nosza, ettől még nem fogom kevesebbnek érezni magam.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.07.21. 16:33:35

@John Beehive: Nem közterület, hanem közforgalom előtt megnyitott magánterület. Nem kellene azt hinni, hogyha valahova beengednek téged, az rögtön közterületté válik.
Csak a történelmi hűség kedvéért..

szalontüdő 2009.07.21. 16:36:08

@hagyma: Pötyi bát el ne felejtsd!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:39:24

le vagyok dobbenve mennyi embernek termeszetes hogy kilepeskor atvizsgaljak
de most tenyleg
nem azert mert amerikai vagyok
de mikor otthon eltem se turtem volna
na itt meg probalna valaki bevinni valami rutinellenozesre
hahahahaha
911
es ha a rendor is akarja akkor megteszem
a kovetkezmenyeket meg vallalja az aruhaz ha nem loptam es vallalom en ha igen
bar en meg eletemben nem loptam, nem olyan csaladbolszarmazom

moli 2009.07.21. 16:39:57

@DaM: csakhogy akkor o nem koteles beengedni a teruletere es rendort hivhat, hogy kikuldjon a teruleterol

nothing.at.all (törölt) 2009.07.21. 16:40:55

vajon mi olyat tud az ember a zsebében ellopni, ami megéri, hog a büdös életben nem megy vissza abba a boltba?
sztem marhára nem a lopás itt a lényeg, hanem a hatalomfitogtatás. akár felsőbb parancsra történik, akár nem.

Jonas-R 2009.07.21. 16:41:23

haborgast abbahagyni.

Tessek visszamenni dolgozni, mint ahogy a biztonsagiorok is teszik.

EnZsolt 2009.07.21. 16:41:27

Lehet, hogy nem leszek népszerű, de szerintem a postoló hülye.

Mi a faszért, kell kamerázni, meg kötözködni? Bementek hátulra a férjeddel, ha nem loptál semmit nincs gáz, aztán mehetsz utadra.

De nem, én kurva fontos embernek érzem magam, és kamerázgatok, ahol nekem kedvem tartja (pff)


Na ezért, tart itt ez az ország.

A Harmadik Oldal 2009.07.21. 16:41:55

minket a Tecsoban vizsgáltak át,de erre számítottunk,mikor bementünk.
Én nagy darab,kopasz vagyok,a cimbim pedig egy nyurga "norvég",mindketten melosgöncben,betonozás után.
Még csak befelé toltam a kocsit,már 2 ork ránk állt,akik végigkísértek minket az áruházban.
Az egyiket még meg is kérdeztem út közben,hogy szerinte ha kék reflektorizzót veszek,az vajon rendelkezik-e engedéllyel és a rend éber őre mennyire fog ezért bactatni.
Aztán a kasszánál már négyen vártak,megkértek hogy fáradjunk velük csomagátvizsgálás céljából.
Persze eléggé illemtudóan kértek,ezért nem is voltunk mi sem genyok.
Amikor végeztünk(2perc) nagyon kedvesen megköszönték hogy együttműködtünk,elnézést kértek és a hátsó kijáraton kiengedtek minket amikor szoltam,hogy a kocsink az kb a kijárat mögött parkol.
Persze ez nem mentesiti az orkokat,hiszen minket kizárólag a kinézetünk miatt szemeltek ki.

exac 2009.07.21. 16:42:01

Velem is volt már, hogy Billában vásároltam, fizetés után pedig jött két őr, és megkértek hogy nyissam ki a táskám. Kinyitottam, belenéztek, még a blokkot is odaadtam nekik. A procedúra végén még ők kértek elnézést, hogy csak a dolgukat végzik, stb.stb. Nekem nem volt megalázó.

Lehet hogy nem a postíró kismama tehet róla, de elég sok "jóarcú" honfitársunk gerinctelen tolvaj, akik passzióból lopnak. Just for fun. Na miattuk állítják meg a rendes autóval érkező kultúráltan öltözködő embereket is a bizt.őrök.

Akinek tiszta a lelkiismerete, és kicsit jobban megérti a világot, az nem hőzöng ilyen helyzetben.

p72 2009.07.21. 16:42:18

Hát ritka gyökér az, aki nem hagyja dolgozni szerencsétlen nyomorult őrt. Az is csak a munkáját végzi. Legközelebb a pénztárosnak se mutatod mrg, mi van a kosaradban?
Te majom...

GonoszPogi 2009.07.21. 16:43:00

1, Mutassa be a paragrafust,aminek alapján
joga van a táskámban kutakodni
2, Milyen gyanú alapján teszi?
3, Mindenki hívjon bátran rendőrt,
barátot,ismerőst mert utána ismerve
az orkokat bármit letagadnak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:44:46

@EnZsolt:
nalam nem leszel
nem megyek semmi kepzettseg nelkuli torvenyes jogokkal nem rendelekezo akarkivel sehova!!!!!!!

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 16:46:51

Elsősorban azt emelném ki, hogy a biztonsági személyzet félelmet keltő fekete kommandós egyennadrágban sorakozott fel. Miért nem lehet ezekre valami kultúrált, de nem nem félelemkeltő öltözéket ráadni? Pl: egy elegáns bordó pantalló, arany csíkkal az oldalán, narancssárga ing és hozzá egy bordó, spencer szabású felső, arany vállappal és rojtokkal, a fejükre meg valami szolíd csákó, vagy olyan sapka, mint a hotel boyoknak. Jó, hogy nem ninja öltözékben vagy Magyar Gárda eggyenruhában inzultálják a tisztelt vásárlóközönséget.

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 16:47:24

Itt nem az a kérdés, hogy mennyivel leszel kevesebb, ha átvizsgálnak. Nyilván semennyivel.
Ez orbitális elvi kérdés: bűnhődjön-e száz ártatlan, hogy nehogy egy bűnös megmeneküljön, vagy fusson a bűnös, csak nehogy egy ártatlant ítéljenek el.
Ez kinek-kinek a jellemére van bízva. De majd juson eszébe akkor is, amikor ártatlanul bűnhődik ő, vagy a szerettei.

moli 2009.07.21. 16:47:43

@DVZs: az alacsonyabb rendu szabalyok soha nem irhatjak felul a magasabb rendueket. tehat barmit kiirhat oda, akkor sincs joga.

varvizib 2009.07.21. 16:47:54

Megértem, hogy nem kellemes ha valakit ellenőriznek, de ha az illető vásárlónak az a baja, hogy ő ugyan becsületes, nem gyanús, mégis ennek ellenére pont őt ellenőrizték szúrópróba szerűen, akkor egyszerűen NEM ÉRTI a magyart, fogalma sincs miről beszél!

A szúrópróba szerű ellenőrzésnek pont az a lényege, hogy találomra választják ki azt, akit ellenőriznek, és nem pedig azért, mert gyanús lenne.

Így kaphatnak egy képet arról, hogy nagy átlagban hogyan alakulnak a lopások, mennyire van szükség ilyen jellegű intézkedésekre, és mennyire végzik hatékonyan a munkájukat a biztonságiak.

Ha valaki gyanúsan viselkedik és ezért ellenőrzik, az tehát nem lenne szúrópróba szerű ellenőrzés.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:48:01

felre ertes ne essek a secus itt is feltartoztathat
bar a razosabb helyeken eleve van rendor
nem az orszoban ulnek hanem mondjuk egy aruhaz mellett a kocsiban
de ha nincs is
5 perc mulva ott van egy esemeny eseten
de hogy rutinellenorzes
ezen eldobom az agyamat

antisystem 2009.07.21. 16:48:50

@p72:
Milyen munkájukat? Azt amit a törvény előír, vagy azt, amit a magát és saját önérdekét szentnek és törvény felett védhetőnek gondoló tulajdonos-phéreg és láncos kutyája a workoholic manager-droid elvár?

Egyébként igazad van, én nem a biztonsági őrrel kötekednék, hanem előkeríteném azt az arcot, aki erre a biztonsági őrt utasította - és hát elmagyaráznám neki kicsinyég, hogy mi merre hány méter...

EnZsolt 2009.07.21. 16:49:03

@hagyma: honnan tudod, hogy képzettség nélküli?

Törvényes jogokkal nem rendelkezik, ebben igazad van, de azt mond már meg nekem kérlek, hogy mégis mi a faszért nem mutatnám meg a táskámat, vagy mennék el velük rutin ellenőrzésre, ha nincs vaj a fülem mögött, nem rejtegetek semmit, és erre udvariasan megkérnek?

Nekik ez a dolguk, a munkájuk, hogy ellenőrizzék az embereket. Vagy tényleg a pénztárosnak sem adom oda a pénzt, mert képzetlen, semmilyen törvényes joggal nem rendelkezik, pedig nagyon szépen kéri, de hát miért bízzak meg benne, mi van, ha nem ad blokkot???

Könyörgöm...

phaszfej 2009.07.21. 16:49:32

Aki őr, az mind csicska. Én biztos leverném őket, ha ilyet kérnének. Vagy felgyújtanám utána az egész áruházat, miután egyesével vágnám el az érintett őrök torkát. Ha kell, hónapokig készülnék az akcióra, mert a becsületemet senki sem kérdőjelezheti meg.

Zorgo 2009.07.21. 16:49:54

Jegyezzétek meg,áruházból csak két embertípus lophat,a romák és a biztonsági őrök.Mindenki másnak tilos! :)

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 16:49:57

@varvizib: De ugye tudod, hogy szúrópróbaszerű ellenőrzésre a hatályos jogszabályok alapján nincsen joguk.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.21. 16:50:23

A választ Krisztina.eu is megmondta. Bojkott. Táskára ráírni: aki belenéz, 1Mio.HUF fizetésére kötelezett.

Gregor Elmarsson 2009.07.21. 16:51:27

Két tippem van:

1. Ne menj Auchanba. Igazi szemforgató francia cég: otthon haptákba állnak, mert keményen markolják a töküket, itt meg szétszopatják a beszállítókat, lenyomják az árakat, megalázzák az alkalmazottakat.

2. Ha már elbaltázod, és elmész, soha ne menj az aquincumiba. Óbudaiként néha bekényszerülök egy-egy olyan termékért, amit a környéken nem tudok máshol beszerezni (vagy legalábbis nem tudok róla), de 5 perc után már annyira mehetnékem van, hogy majd' megőrülök. A Fogarasi úti Tesco után a legrosszabb hangulatú áruház Budapesten.

phaszfej 2009.07.21. 16:51:41

Egyébként minden őr fasszopó. Tanulatlan ökrök havi 2 forintért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:51:57

@Bandi_jóválasztás:
2 teljes honapja
@EnZsolt:

nem erdekel mi a munkajuk, nem erdekel mi a vegzettseguk, ha gyanus vagyok hivjanak rendort
engem ne ellenorizzen senki
csak a rendor de meg az is csak ha oka van ra!!!!
neked normalis hogy kovasc 3 bela nezegeti a taskadat?
hat nekem nem

moli 2009.07.21. 16:52:47

@Frucsasz: igen, ahogy nem lehet mobilozni autoban sem.

aztan megis emlekszel arra, mikor a csavot uldoztek, meg akartak olni, o menekult az autoval es mikozben vezetett, hivta a rendorseget?

ha valaki megserti a jogaidat, jogod van lefilmezni azt.

parmenion 2009.07.21. 16:52:49

Jó ez a dolog, hogy az ellenőr nem foghat meg, meg a biztonsági őr nem nézheti meg a táskát, de ez az egész jogvédősdi csak a bűnözők malmára hajtja a vizet. Néhányan betéve tudják az idevágó jogokat (pl 20 Ft-ig szab.sértés), és nem jóindulatból, vagy mert jogászok..
Az összes kamerázást meg ilyesmit viszont támogatom. Az esetek többségében annak vannak hirtelen személyiségi jogai, aki valamit leplezni akar.
Ez is milyen már: A rendőr meg a bíró arca mindig nyilvános, a gyilkos, rabló, idegbeteg meg csak maradjon inkognitóban..

EnZsolt 2009.07.21. 16:53:05

@antisystem: könyörgöm, majd írd meg a Homárra, amikor ellenőrizni akarnak, te meg hívatod a főnöküket.

Komolyan mondom, engem is vizsgáltak már át, belenézett a táskámba, és ennyi. Nem éreztem magam sem tolvajnak, sem megalázottnak. Annál is inkább, amikor rendőr igazoltatott, de mivel ott sem volt velem semmi baj, ezért azt is leszartam.

Most tényleg ezen kell idegeskedni, meg kamerázni? Embereknek tényleg ennyi idejük van?

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 16:54:07

Értsétek már meg! Szúrópróba szerű ellenőrzés személyek vonatkozásában NINCS! Nem létezik.
Terméket lehet ellenőrizni a gyártáskor szúrópróba szerűen.
Még, ha hatóság végzi (APEH, Rendőrség, stb) az is necces.

Brummm 2009.07.21. 16:54:43

@3006: korábban írtam le: a párizsi Ikeában ugyanez van.

Biztonsági őr megkér (nem bunkó), vevő megmutat (nem hőzöng) blokkot, táskát, amit kell, szép napot kívánnak és húz mindenki a pélóba a dolgára.

Ne mondd h más országban nincs biztonsági őr s nem küzdenek a tolvajlás ellen.

Őrök! Vásárlók! Ne fenyegessük a másikat erőszakkal, feljelentéssel! Kérjünk, mosolyogjunk: sokkal gyorsabb és utána még a gyereket/asszonyt se kell otthon megverni h kiélhessük a boltban elszenvedett frusztrációnkat.

antisystem 2009.07.21. 16:54:44

@EnZsolt:
"Törvényes jogokkal nem rendelkezik, ebben igazad van, de azt mond már meg nekem kérlek, hogy mégis mi a faszért nem mutatnám meg a táskámat, vagy mennék el velük rutin ellenőrzésre, ha nincs vaj a fülem mögött, nem rejtegetek semmit, és erre udvariasan megkérnek?"
Én válaszolok neked. Pl. mert irritál, hogy a tulajdonos - aki az őrt utasította - azt képzeli magáról, hogy a rohadt pénzéért törvény felett áll, és ezt is megteheti. Az ilyet meg kell rendszabályozni, kő keményen, csakazértis, elvből. Ez van.

EnZsolt 2009.07.21. 16:54:51

@phaszfej: jól van zsebrambó, menj vissza a játékkockákhoz, azok legalább nem ugatnak le...

algi 2009.07.21. 16:54:57

Megtörtént bármikor is, hogy valaki nem engedte, hogy átvizsgálják?

kutyamacskafarka (törölt) 2009.07.21. 16:55:40

Aki Auchanba megy, meg is érdemli. Büdös franciáknak adni a pénzt... Nem is értem, hogy magyar ember miért tesz ilyet.

phaszfej 2009.07.21. 16:55:45

@EnZsolt: Pfúúú! Te aztán nemcsak kemény, de vicces gyerek is lehetsz. Szívesen elagyalnálak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 16:55:53

@EnZsolt:
ez tobbek kozott elvi kerdes
nem az hogy megnezi mit hordok magamnal
a rendornek van joga ra azt alairom
de holnap a parkor allit meg
a parkoloor
lophattam valamelyik kocsibol nem?
en itt ugy elkuldenem az annyaba itt mint a szel
es ekkor kihivhatna sheriffet
en meg megvarnam
O meg holnaptol nem dolgozna
nincs rutinellenorzes
nincs
gyanu van
ha van
akkor rendort

zsidolikus 2009.07.21. 16:56:16

@exac: Te Billaban vásárló! A kultúra az hosszú, de a kulturált rövid! És ez az oka annak, hogy te nem érted mi a baj.

EnZsolt 2009.07.21. 16:57:17

@hagyma: azért köztünk van egy kis különbség, elég, ha a jelenlegi lakhelyünket nézzük. Neked onnan ez felháborító, nekem ez innen a leszarom kategóriába tartozik. :)

EnZsolt 2009.07.21. 16:59:02

@phaszfej: nem vagyok kemény, viccesnek még épphogy mondanám magam, de azt hiszem a bizonyítványt te állítod ki magadról, ha neked ettől jobb lesz, gyere, agyaljál el, utána meg markolászd a zoknibábot a lábad között, hogy mekkora legény vagy.

labi 2009.07.21. 16:59:16

Nem értem a hisztit. Engem is kértek már meg hogy mutassam meg a csomagom, megmutattam aztán köszönömviszlát. Nincs egy perc az egész.

antisystem 2009.07.21. 16:59:16

@Brummm:
Hát azért szerintem igen sok embernek egy ilyen szituval el van cseszve a napja/hete, és sokmindenre lesz kedve, spec mosolyogni nemigen.

phaszfej 2009.07.21. 16:59:58

@Brummm: Te szarházi! Ki a franc nem szarja le, hogy a franciáknál hogy van? Azért mert ott mosolyognak megaláztatás közben, akkor szerinted az azt jelenti, hogy ez normális?

Fogd fel, seggfej, hogy nem nézünk bele más táskájába csak azért, mert nálunk vásárolt. Senki táskájába se nézünk bele!

moli 2009.07.21. 16:59:59

@kispista2: ami nem orzott! multkor saturn-ban mondja: rakjam be a taskam a szekrenybe. en mondom, nem, laptop van benne. ennyiben maradtunk.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 17:00:25

@EnZsolt: Én megtettem már. Egy OBI barkácsáruházban minden ok nélkül ki akarták velem nyittatni a táskámat, majd valami másik helyiségbe akartak átkísérni a vásárlótérből. (Biztos, hogy nem loptam, mert arról tudtam volna.) Szépen lecövekeltem és néhány alkalommal emelt hangon közöltem velük, hogy ha úgy látták, hogy loptam, akkor hívják a rendőrt, nagyon szívesen megvárom. Egyébként pedig személyi szabadság megsértése miatt feljelentem őket, ha hozzám mernek nyúlni, + nem vagyoni kártérítést követelek az áruháztól. Némi telefonálgatást követően bocsánatot kértek és az utamra bocsátottak. Ezt a metódust mindenkinek tudom javasolni.

Kifordított kacagány 2009.07.21. 17:00:35

@press184: tudtommal sehol nincs kitéve, hogy fényképezni tilos.
a biztonsági őr szolgálatban a cég képviselője, nem pedig önálló személy.

akármekkora betűkkel is írják ki az elképzeléseiket, attól még a biztonsági őr nem lesz hatóság, hogy bárkit is joga legyen korlátoznia a személyes szabadságában.

szobára én sem mentem volna, de úgy érzem kicsit a szereplők túllihegték a dolgot. főleg az ikeás

BushDoctor 2009.07.21. 17:01:23

EnZsolt : na igen ez egy ilyen ország , ahol olyanok élnek mint te, aki mindent benyel akármit csinálnak vele. Voltál már nyugaton ? vagy esetleg az usában ? Ahol pedig minden suttyónál lehet puska...na ott lenne egy ilyen barátom. :) Több tapasztalatot, büszkeséget kivánok neked és kevesebb beletörődést, fásult "kinemszarjale" életérzést.
FIGHT FOR YOUR RIGHTS !!

antisystem 2009.07.21. 17:01:33

@labi:
Nézd, ha te tűröd, a te dolgod, szerencséd vagy peched. Nálam is van egy határ különben, ha azt mondja ott a pénztárnál, hogy bele akar NÉZNI a táskámba, egye fene, azt lehet, arra van joga. Benne kotorászni, elhívni, jelenetet kamerázni meg nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:02:12

@EnZsolt:
en is leszarom mert nem itt van
ez teny
el nem tudnam kepzelni hogy delutan megyunk vasarolni es jon 3 ember az ajtoban es meg akar vizsgalni
foleg Maryt
de hanektek igy jo..........

nem gyozom hangsulyozni
kamera , kamera
es ha latja tv-jen hogy loptal akkor szol alljal meg es varjuk meg a renort
de rutinellenorzes...............
hihetetlen

labi 2009.07.21. 17:02:19

"Ezt a metódust mindenkinek tudom javasolni."


Há' köszönöm drága testvírem, majd amikó' hordjuk ki a szájrét ezt a módszert fogjuk álkálmázni... :)

phaszfej 2009.07.21. 17:03:53

@EnZsolt: Befostál. Az ilyen fosósoknak nézzék is csak meg a táskáját! Egy merő szánalom vagy. A zoknit meg csak te érted. Különben hogy jutott volna eszedbe? Elárulom, hatalmas a szerszámom.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 17:04:37

@labi: Tezsvírkém, kötve hiszem, hogy megvárnád a rendőrt, tehát ezt a metódust nem neked találták ki, sajnálom.

EnZsolt 2009.07.21. 17:04:49

@Márai Coelhó: ez tényleg nagyon jó ötlet.

Az én sztorim. Vásároltam a Tesco-ban sört és ropit, hátizsák rajtam. Odajön a biztonsági őr, megkérdi megnézhetné-e, hogy mi van a táskában. Kinyitottam, belenézett, látta, hogy edzőcipő, meg sort és póló. Megköszönte, azt mondtam nincs mit. Majd távoztam.

Nem idegeskedett se ő, se én, senki nem közölt semmit emelt hangon, udvariasak voltunk egymással, nem fenyegetőztem, neki sem akaródzott belerúgni az öntelt fejembe, és képzeld aznap is tudtam még mosolyogni. Csodálatos nem?

moli 2009.07.21. 17:04:54

@NW1: en meg vasarlok az IKEAban, pakolom a cuccot, odajon a biztonsagi or, hogy elkerhetne-e a blokkot osszehasonlitana a kocsi tartalmaval ellenorzes miatt, atfutna a teteleket, MERT ELLENORZIK A PENZTAROSOKAT. hogy nem lopnak-e.

mert bizony nem a vasarlo lop, hanem a dolgozo.

Brummm 2009.07.21. 17:06:09

@antisystem: pedig csak 1 perc az egész. Nehogymár elcsessze az egész napomat, an(n)ál az én napom sokkal értékesebb. Meg az egész hetet...hát ez viccnek is rossz

Vásárlás után megdugom az asszonyt, kiviszem a kutyát sétálni (nem fordítva!), elmegyek sörözni, sportolni, leszarom h valaki belenézett a táskámba és látta h van nálam egy adag összeizzadt edzőcucc és 16 óvszer.

Egy ilyen napot a táskábanézés egyszerűen nem tud elrontani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:07:48

@EnZsolt:
nem erted az elvet vagy nem akarod
nekem egy idegen ember ne akarja megnezni az edzocipomet
egyreszt semmi koze hozza
masreszt ha elhiszed ha nem ugy gondolta loptal

hat alljon mar meg a menet

EnZsolt 2009.07.21. 17:08:38

@phaszfej: ohh, rájöttem, te egy troll vagy, azt hiszem nem is etetlek tovább, ha meg tényleg hatalmas a szerszámod, vedd a szádba, úgy legalább senki nem hallja a baromságaidat. Bye.

@BushDoctor: örülök, hogy ilyen jól ismersz. Hidd el, ha kell harcolok az igazamért, a jogaimért, de szerintem egy ilyen kis szarságon felesleges felhúznom magam. Inkább más dolgokon idegeskedem, nyugodtan úgysem lehet ebben a "kurva"országban élni :) Bár akkor, minden unalmas lenne...

labi 2009.07.21. 17:08:46

@antisystem:
Én csak egyszerűen megértem a dolgot, pár ismerősömnek van kis boltja, aztán bizonyos emberek lopnak is belőle mint az állat. Nem is ritkán. Sajnálatos de így van.

Akinek nincs vaj a fején az pár másodpercben átesik egy ellenőrzésen, cserébe a tolvaj uraknak nehezebb lesz.

Ha ez a pislantás elviselhetetlen és betiltatik, akkor vörös szőnyeg van terítve a tolvaj urak elé.

Az meg xar ha szétlopják az embert. Nyilván ha nem történne gyakran lopás, ahhor eszébe nem jutna senkinek pénzért táskanézegetőket fizetni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:09:27

@moli:
blokkot mindig elteszunk ez teny
a vasarlokocsimat atnezheti ha akarja
bar velem meg ilyen se tortent meg akkor sem mikor sipolt a kapu
csak intett a biztonsagi, menjek

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 17:10:28

@EnZsolt: Ez is megoldási mód, feltéve, hogy önként elfogadsz egy jogsértő felszólítást. Nekem ezzel az a bajom, hogy ha az ember hagyja, hogy egy kicsit kitoljanak vele, akkor egy idő után az válik megszokottá, általánosan elvárttá, és akkor egy idő után azt veszed észre, hogy egyre több jogodról vagy kénytelen lemondani az erőszakos multik javára.

labi 2009.07.21. 17:10:29

@hagyma:
Te hogy a fenmébe tudsz annyit repülővel járkálni abban a fene nagy Ámerikában, ha senki idegennek nem engeded hogy megnézze a cuccaidat? :)

Zsoca-M5 2009.07.21. 17:10:43

@Brummm: Abszolút egyet értek!

Miért nem lehet kedvesen megmutatni a táska tartalmát, majd 1 perc alatt lerendezve tovább menni?

Miért kell nekünk ez a kib.szott nagy jogállam? Hova vezet ez?

Megmondom: oda vezet, hogy a tanáraink már nem tudják neveleni a gyerekeinket, mert lassan nem lesz joguk erélyesebben rájuk szólni, a cigók kilopják a szemünket, mert nekik ahhoz viszont alanyi joguk lesz.

Szerintem az ilyen álszent emberek mindössze azért igénylik a pontos jogállásokat, hogy megkereshessék a kiskapukat.

Mellesleg többnyire ezért tart itt az ország is!

Na azért szép napot mindenkinek!

nyomasek 2009.07.21. 17:11:26

@Frank Columbo: fenyegeti őket a rosseb, megmarad a pénzem, illetve ott költöm el, ahol jobban érzem magam. A sok majom meg aláztassa magát porig a saját pénzén. :)

EnZsolt 2009.07.21. 17:12:31

@hagyma: értem az elvet, ne aggódj, de én úgy gondolom, hogy nekem nem ér meg annyit ez a kis szituáció, hogy felhúzzam magam rajta. Ha tolvajnak néz, nézzen annak, megmutatom, hogy nem vagyok az. A rendőr is dealernek nézett, és rájött, hogy nem vagyok az. Az sokkal jobban idegesített, mert közel a lakásunkhoz állítottak meg, mindent kipakoltattak velem a kocsira, rá kellett tenyerelnem az autóra, miközben az egyik motozott, a másik meg kérdéseket tett fel. Kicsit furcsán néztek rám az emberek, azt sokkal megalázóbbnak éreztem, mint egy ilyen táskába nézést, pedig a rendőrnek ehhez, még joga is van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:12:31

@labi:
egyreszt utalok repulni
masreszt az azert van mert a biztonsagomat szolgalja
hala a robbantgato barmoknak es nem azert hogy loptam-e
kis kulonbseg
nem?

antisystem 2009.07.21. 17:13:50

@Brummm:
Látod, különbözőek vagyunk, nekem pl. asszem a leginkább az ilyen szituk tudják elcseszni a napomat...

zsidolikus 2009.07.21. 17:14:13

Én már loptam "just for fun" - máshogy soha. Emlékszem is erre a néhány esetre. Az egyik az Obiban történt:
Vásárolni szerettem volna 1db(!) T-elosztót műanyag tömlőhöz - a darab forgalmi értéke 2-300 forint, méretetét tekintve elférne belőle három a markomban... mindegy... Kosarat vagy kocsit minek vigyek ehhez?! Járkálok, nézelődöm, válogatok, de látom a szemem sarkából, hogy nyomomban van egy troll. Primitív állat - gondoltam - ha lopni akarnék úgysem vennéd észre... Hoztam hát próbaként abból a vacakból kettőt :D

És leszophat az összes ilyen "rendőrneksejó" alamizsnáért másokkal geciző tahó!!!

Janovszki Zsolt 2009.07.21. 17:14:24

baker, aki bemegy az áruházba, mert vásárolni akar, az elfogadja a feltételeket, amiben benne van, hogy átnézhetik a zsebeit, ha a legkisebb esély van arra, hogy probléma van vele. Mivel naív ügyfél kamerázott, és a biztiőrök amúgy nem iq bajnokok, arra rájöttek, hogy azt nem mondhatják, hogy láttuk hogy loptál, mert akkor ha rosszul látták (lehet) még zaklatás meg hamis vád miatt is bepereli a nő őket, legalábbis amilyen formának tűnik a rövid virtuális ismeretségünk nyomán. Nosza, kitalálták ezt a rutinellenőrzéses marhaságot. (szánalmas). DE!. A kamerázás a te részedről egy áruházban teljesen tilos, és nem csak a biztonsági őr személyiségi jogai miatt.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 17:14:25

Emberek!
Egy kicsit több büszkeséget!
Nem kéne eriszteni, hogy mindenféle népek a batyuba kotorásszanak!
Az a batyu az enyim. Becsületes embör vagyok, bánjanak velem eszerint. Úgy, mint más fogyasztói társadalmakban álljon a bolt bejáratánál egy ember, akinek csak az a dolga, hogy köszönjön nekem. És álljon a kijáratnál is egy, aki elköszön. Ezek a fenenagy plázák egy dolgot akarnak: az én pénzemet. De ezért engem tisztelni nem akarnak. Sőt egyenesen tolvajnak néznek.
Valami nincs itt rendben kéremszépen. Nagyon nincsen.

EnZsolt 2009.07.21. 17:14:37

@Márai Coelhó: Sajnos én már eladtam a lelkem egy erőszakos multinak :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:15:26

@EnZsolt:
en ertem a felfogasod
egye fene ssunk tul rajta
azert a rendor itt is meggondolja, de tudom a rendet orzi
engem is motoztak mar meg
kerestek valakit es nem azert hogy loptam-e
es rendorok nem szekusok
nekem meg az nem volt gaz
az nem rutin volt
ugyanolyan kocsit kerestek mint az enyem

EnZsolt 2009.07.21. 17:16:23

@Nálunk meg itt Tarpán0002:

1) nem kotorászni akarnak, hanem belenézni, a kettő nem ugyanaz.

2) ki beszélt itt plázákról? :D

EnZsolt 2009.07.21. 17:18:14

@hagyma: na, most hogy megértettük egymást, normálisan megvitattuk a témát, javaslom, hogy igyunk meg egy sört. Aki szeretne, nyugodtan csatlakozzon.

antisystem 2009.07.21. 17:18:36

@labi:
Nézd, tisztázzuk: nem én akartam ide ezt a globálkapitalizmust, a magántulajdon fétisét, és csak elviselem. Egy határig. Addig, amíg a tulajdonos nem hiszi azt, hogy a magántulajdona védelmében a törvény felett áll. Azt nem vagyok hajlandó tolerálni. Ez ennyi.

treffhetes 2009.07.21. 17:18:40

Én sem igazán értem a problémát. Az áruház tulajdonosa előírja, hogy a saját területén a vevő, no és a biztonsági őr, mit csinálhat és mit nem.
A magánterület az nem közterület. A vásárló meg eldöntheti, hogy tesz-e ezért feljelentést, vagy panaszt tesz. Esetleg nem megy oda.

@Hagyma: Én rosszul tudom, hogy az az ország, ahol te most élsz az az ország, ahol a tulajdonos a saját tulajdona védelmében lelőhet ha engedély nélkül lépsz be?
Valamint rosszul tudom, hogy sok rendőr helyből úgy intézkedik, hogy azt feltételezi, hogy te le akarod lőni?

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 17:18:58

@hagyma: HAHAHAHAHAHAHA
"masreszt az azert van mert a biztonsagomat szolgalja
hala a robbantgato barmoknak es nem azert hogy loptam-e"
na itt meg azért van mert a biztonságodat szolgálja hála a lopós barmoknak és nem azért mert bombát rejtegetsz.

Villy 2009.07.21. 17:19:18

"A len gyermekpaplanra nem sikerült rózsaszín ágyneműthuzatot kapnunk"

Beütött a kapitalizmus, új kor új igényei :)

Brummm 2009.07.21. 17:19:38

@Zsoca-M5: a jogállam azért mindenképpen szükséges, különben anarchia lenne. A táskábanézésnek semmi köze az oktatási helyzethez. Ugyanúgy szükséges, hogy az élet meghatározó területei -vásárlás, táskábanézés-, jogok és kötelességek (!) szbályozva legyenek.

Én csak azt mondom h mi a fasznak arcoskodni, ha nem muszáj. Meghát nem is kifizetődő. Ha hőzöngök, csak nehezebb lesz a szituáció és tovább tart a procedúra. Egy picit kell csak kedvesnek és előzékenynek lenni a többi emberrel. Nem azért mert őr, vagy mert vásárló, hanem mert azt is anya szülte.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 17:20:25

@zsidolikus: az ilyen prolik miatt tart itt ez az orszag, just for fun, szegyeld magad te primitiv allat.

.. valamint idealembrio-kreacio

kugel2 2009.07.21. 17:20:47

hagyma:

Menj be a Costcoba, vagy a Fry'sba, es aztan jelents. (Bar el kell ismernem, a bevasarlokocsi+recept es a magantaska atvizsgalasa nem ugyanaz.)

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 17:23:08

@EnZsolt: Mindeggyannekem fiam. A lényeg a lényeg. Becsületes vagyok és amíg nem adok okot mást feltételezni, addig sem belenézni, sem belenyúlni!
Esetleg a rendőr. De annak sem örülök, engedelmetekkel.
Ti meg tűrjétek, a ti dolgotok.

labi 2009.07.21. 17:24:19

@hagyma:
Nekem ne gyere amerikával, ahol a rendőr már akkor a pisztolyához kapkod és üvölt, ha európai szokásnak megfelelően kiszállok a kocsiból amikor megállít némi ellenőrzésre. Hát miért feltételezi rólam az a mocsok, hogy bűnöző vagyok? :)

moli 2009.07.21. 17:24:51

@kispestipeti: persze, jovo hettol pedig jon az anuszvizsgalat!

antisystem 2009.07.21. 17:27:24

@Brummm:
"Én csak azt mondom h mi a fasznak arcoskodni, ha nem muszáj. Meghát nem is kifizetődő. Ha hőzöngök, csak nehezebb lesz a szituáció és tovább tart a procedúra."
Ja, apró nüansz, hogy esetleg nem én jövök ki vesztesen belőle...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:28:18

@labi:
nem allit meg ha nincs valami baja
nem
es itt az a "szokas" hogy maradj a seggeden a kocsiban
europaban kiszallnak
itt csak ha mondja
deeeeeeeeee
ne keverjuk a rendoroket a biztonsagi osanosokkal
es velem is elofordult hogy igazoltattak es sose kapkodtak a pisztolyukhoz
igaz tudtam nem kene kiszallnom

de ez a top a biztonsagi orokrol szol akik turkalnak a taskadban okkal ok nelkul

reunalla 2009.07.21. 17:29:16

érdekes poszt...az én táskám is meg szokták nézni, megmutatom oszt' pá...DE az tuti, hogy 3 biztonsági őrrel nem megyek be semmiféle zárt eldugott kis szobába...hívjon rendőrt...

Kamerázni meg igenis tilos az ósanban, meg egyéb ilyen helyeken is, ha az ki van írva, mivel ez a tulaj döntése....de ezt már pár kommentben leírták

antisystem 2009.07.21. 17:29:31

@treffhetes:
"Én sem igazán értem a problémát. Az áruház tulajdonosa előírja, hogy a saját területén a vevő, no és a biztonsági őr, mit csinálhat és mit nem. "
Akkor ujra: a tulajdonosnak attól, mert van egy tetves bótja, nem jár sem területenkívüliség, sem pallosjog. Ergo azt firkál, amit csak akar, tenni meg azt tehet, ami a Magyar Köztársaságban törvényes.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 17:31:37

@hagyma: valóban turkálnak okkal ok nélkül? Nem csak belenéznek?

reunalla 2009.07.21. 17:31:48

@treffhetes: lócart, tök mindegy milyen blődséget ír ki, a magyar jogszabályok az irányadóak, ha jogszabály tiltja, amit az ósan tulaja kitalál, akkor akár 80 példámban gótikus arany betükkel is felfestheti a mennyezetre, attól még törvénytelen

Octavia1.8T4x4 2009.07.21. 17:33:12

Ebből az egészből 1-et kellett volna felvenni: amikor a kocsijukkal eléállva nem engedték elhajtani a delikvenst. Ez ugyanis a kényszerítés esete, ha ehhez "jelentős érdeksérelem" társul. "Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz (...) három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

reunalla 2009.07.21. 17:33:49

@reunalla: példámban=példányban :D

antisystem 2009.07.21. 17:34:10

@Bandi_jóválasztás:
Jól tudod, nem turkálhat, csak és kizárólag belenézhet.

Bőnyeg 2009.07.21. 17:34:27

Kedves postoló!

a vagyonőröknek van kamarájuk, ami ellenőrzi, hogy törvényesen dolgoznak-e.

www.szvmszk.hu/

ez a törvény vonatkozik rájuk: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500133.TV

(25.§-tól érdekes)

miért nem nyomod fel őket a kamaránál?

az áruházat pedig az adatvédelmi biztosnál?

www.obh.hu

ingyenes jogsegélyt pedig itt kapsz:
www.tasz.hu

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 17:34:29

Az milyen performansz lenne, hogy mikor felszolit hogy mutasd meg a taskad, az egesz tartalmat egy elegans mozdulattal a labara boritod: Szopogasd faszkalap:DD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:34:35

@reunalla:
es ha holnap kiirja hogy ez maganterulet
kijaratnal mindenkit meg lehet dugni?
erre a kamerzasra is meg van a torveny
en szerintem hasznalhatom mondjuk a mobilomat
mas kerdes hogy felhasznalhatom -e nyilvanossag elott

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.21. 17:34:54

@Frucsasz:
"Imádom, hogy azokat a szerveket utáljátok a legjobban, akik a rend fenntartása, a vagyon megóvása végett vannak "

Nem lehet, hogy éppen azért, mert cigányt, azt nem sokat fognak, ártalmatlan, középosztálybeli fehérembert ( tudod, aki válasz helyett nem a pillangókéssel csap egyet, akinek nincs "népes családja", aki nem 2kövekkel és botokkal" vesz elégtételt ) ellenben annál többet ?

Egyébként nekem is volt egy ilyen afférom a Tescoban. az ork ott kúrta el, hogy a barátnőm ( aki egyébként jogász :D ) táskáját húzogatta, a másik ork meg engem visszahúzott.

A válasz :
1. Kultúrember módjára 11o dBlel elkezdtem ordítani, hogy mégis mi a francot képzel ? Mondjuk nem nézek ki tolvaj cigánynak, ez másnak is így jött le, néhányan el is mentek
2. bnő rögtön tárcsázta a rendőrséget, közben 95 dBlel sorolta a BTK kényszerítéssel, stb kapcsolatos szakaszait.

Ja igen : ilyenkor mindíg azt kell ordítani, hogy az üzletvezetővel akarok beszélni, hogy panaszt tegyek ellenük.

Mivel mindez Szilveszterkor volt, megajándékoztattam magamat az üzletvezetővel ( egy Walton pezsgőt kaptunk :d )

Utána viszont 2 napig be voltam rekedve.

Na, így kell az orkokat akusztikai úton ellehetleníteni :D

off

egyébként még el is tudnám fogadni a dolgot, ha
1. az ellenŐR nem a nőket csesztetné, hanem a kátrányosokat a 24es vellanyoson
2. a rendŐR nem a tüntetők szemét lőné ki, hanem p.l. nem hazudozna a francia lány gyilkosa ügyében
3. ha a biztonsági ŐR a cigányokat tartaná távol a fehérembeerek védelmében, hiszen erre tartják.

Elvégre az ŐRöket elsősorban a cigánybűnözők ellen tartják, fő feladatuk a MI védelmünk lenne, nem pedig a mi baszogatásunk.

on

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 17:36:32

Ha vagyonőrt bántanak, akkor vagyonőr vagyok, ha cigányt bántanak, akkor cigány vagyok!

Brummm 2009.07.21. 17:40:00

@antisystem: én 105kg vagyok, nem sok zsír van rajtam, de akkor se éri meg balhézni szerintem. Nézze meg a táskám, megmutatom (bele ugye nem nyúl) és megyek a dolgomra.

Azt nem hagyom h a fejemre szarjanak, de a táskám megnézheti a nálam gyakran kisebb és gyengébb biztőr az osanban.

Az én remek napomat nem tudja elrontani egy táskábanézés. Inkább menjünk, igyunk egy sört, este meg dugjunk egyet otthon!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:40:53

@Bandi_jóválasztás:
de nezzen bele
O egy senki ebben a vonatkozasban
rutinbol minden tizediknek belenezek
megall az eszem
es vannak akik tapsolnak ennek

antisystem 2009.07.21. 17:41:02

@Bőnyeg:
Bocsi, de Magyarországon jogvédőkkel fenyegetni az efféléket merő időpocsék és amatőrizmus (ne legyen igazam). Be köll menni az ANTSZ-be, hogy patkányürüléket láttál az átcimkézett lejárt tejfölök között, majd a munkaügyi felügyelethez, hogy románul beszéltek az árufeltöltők, majd a VPOP-hez hogy az ukrán cigarettának nem volt kiírva az ára és külföldiül volt a zárjegye... kutyaharapást szőrivel, gyanusítgatásért gyanusítgatás a méltányos.

Sean 2009.07.21. 17:42:52

Fasz a post....

1. A biztiőrnek jogában áll átvizsgálni ha akar. Pont.
2. Nincs joga kamerázni egy áruházban, mert azzal nem csak, hogy személyi jogot sért, de üzleti titkot is. Pont.


Úgyhogy a post beküldőjének a kurva anyját azt. Rendeljen online, a "norvég" férjről meg már nem is beszélek. Oszt csodálkozik, hogy lefülelik. Ahhhhahahahahaha

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 17:43:01

@Nálunk meg itt Tarpán0002:


Én a magam részéről támogatom,hogy Jelena nevű sertésed kapjon rózsaszín paplanhuzatot az ólba.

kispista2 2009.07.21. 17:44:03

@Sean:
"
1. A biztiőrnek jogában áll átvizsgálni ha akar. Pont."

Olvasd el a örvényt. Nincs joga. Pont.

Kamerázással nem sért üzleti titkot. Pont.

antisystem 2009.07.21. 17:44:56

@Brummm:
A táskába beleNÉZNI eddig se volt vita tárgya szerintem, ahhoz ugyanis határeset-szinten van joga a biztonságinak. Ott helyben. Ennyi.
A nap elrontása ezen túl kezdődik, lásd az első történet...
Ha azt velem csinálja valaki (én 113 bibi:), hát lehet, hogy igen komoly konfliktus lesz belőle)

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 17:46:30

@antisystem: te leallsz veszodni, bosszut allni, egyaltalan ezzel tolteni az idodet? Az en eletem nem ilyen hosszu. Ez a te kutyaharapas szorivel megoldasod olyan sunyi huzasnak tunik, mint a "nem vetted meg nekem az egesz boltot, akkor este nincs szex".

reunalla 2009.07.21. 17:47:41

@hagyma: az a baj, hogy a kamerázást megtilthatja, mert engedik neki a magyar jogszabályok....a dugást meg hiába írja ki, az csak beleegyezéses alapon megy :D

pit001 2009.07.21. 17:47:43

Kíváncsi lennék rá, hogy Kol.mpár családot és népi zenekarát hasonló helyzetben átvizsgálnák-e vagy ugyanúgy tennék a semmit az áruház előtt mint a második felvételen. Amúgy ezek a biztonságiak a legnagyobb maffiózók. Sok-sok leselejtezett rendőr.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 17:48:01

"Sajnos azonban, fél óra elteltével sem jelentek meg a rendőrök és a biztonságiak is némi telefonálgatás után visszavonultak az áruház belső területére."

Hát bazmeg a rendőröknek a kurva anyját.
Eddig 2x kellett kihívnom őket balesethez, és mind a kétszer húzták a szájukat hogy most minek.

Kezdek szimpatizálni az adócsalókkal, mert ezért én nem vagyok hajlandó fizetni.

antisystem 2009.07.21. 17:48:03

@Sean:
. "A biztiőrnek jogában áll átvizsgálni ha akar. Pont."
A legősibb foglalkozást folytató kedves felmenőjét kétségtelenül. Már ha az tűri.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.07.21. 17:52:11

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Nem is tudom hol hallottam, hogy a magyar rendorseg 40% tiszt! Es ennek jo resze adminisztrativ munkakorben, foosztaly alosztalyanak a helyettes osztalyan! Hat ha mindenki csak parancsolni akar, akkor nem csoda, hogy keves az ember aki csinal valamit!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:52:54

@Sean:
a levehots ajtos megjott-e mar
nem
de vannak fasza norveg teflonok
valahogy igy volt

pit001 2009.07.21. 17:53:29

Ja még annyit. Az 1999. évi LXIX tv. alapján (Sztv.) alakiság nélkül (határozat)a rendőrnek sincs joga ruházat és csomag átvizsgálásra illetve csak halaszthatatlan esetben. De utólag itt is pótolni kell a határozatot. Ahhoz, hogy határozat legyen előbb az eljárást meg kell indítani. Pl. lopás miatt. Ha nem ügy az ügy akkor pedig meg kell szüntetni azt eljárást. Nem véletlen, hogy nem mentek ki a rendőrök. :))))))))
Ha a biztonsági őr nem mondja rád, hogy látta amint loptál nincs az az Úristen aki megmotozhat. Ha nem loptál mehet a per az áruház és a biztonsági őr ellen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 17:54:04

"Mit gondol rólam az ikea, azért utazom át a várost hét hónapos terhesen"
Pirézek rendszeresen teszik.
A biztonsági szolgálatok meg bunkók. Én kérte volna panaszkönyvet!

antisystem 2009.07.21. 17:54:12

@vazsmegyeigerdezsház:
Nézd, inkább elcseszek egy-két órát, mint hogy hónapokig időről időre attól érezzem szarul magam, hogy a rohadt tulajdonos rám tudta kényszeríteni a pénzen vett mocskos akaratát.

A javaslatom meg szerintem tök arányos, tulajdonos-férgecske szivatott engem, és szivatom őtet. Persze arra vigyázni kell, hogy az ember mindenhol "úgy láttam mintha, úgy tűnt, az is előfordulhat" című feltételes módban nyilatkozzon:)

herrmann 2009.07.21. 17:54:29

Kamerazni szabad azt hiszem, a torvenyt nem a kamerazas erdekli hanem h mit csinalsz a felvetellel, tehat kozze nem teheted, ha csak nem indokolt.

balapety 2009.07.21. 17:54:31

@Scaramella va alla guerra: Te hol olvastad hogy az őröket ezért tartják?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 17:55:14

@vazsmegyeigerdezsház: Leszarom hogy mennyi a tiszt. Végezzék munkájukat. Azért fizetek adót.

krishy 2009.07.21. 17:56:09

Te jó ég, ekkora buta hőzöngő postot! :-)
Legyél szíves legközelebb majd őrjöngjél a reptéren is ha át akarnak vizsgálni. Vagy koncerten. Ja, hogyha mindenkit terroristának néznek akkor az más? Egy vicc.....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 17:56:20

@reunalla:
erre most en sem tudnam megmondani mi itt a szabaly, mert sose akartam a lisztet meg sult csirket felvenni mielott megvettem
a biztonasagis meg itt inkabb arra figyel a kozertekben hogy ne legyen baj
nagyobb aruhazak szet vannak kamerazva, ott nincs is or, vagyis van de csak akkorjon elo ha latja hogy loptal

torma99 2009.07.21. 17:56:26

A középső pacák engem is egy csomószor (havonta kb) kipakoltatott teljesen indokolatlanul, csak az alkatából nézve gyanusítom, mert ilyen nyüzüge szekus nem sok van. Nálam mondjuk nem jött oda másik két taggal és be sem kísértetett a biztonsági szobába. A párbeszédeink kb így zajlottak le (asszem leírtam korábbi osanos posztnál): A táskádat meg szeretném nézni? - Lopással gyanusítasz? - Nem, de mutasd a táskádat! - Akkor meg minek kell ez az egész? - Mutasd meg a táskádat! - Tudod,hogy kisétálhatnék innen, mert nem korlátozhatsz a mozgásban. - Tudom, nem érdekel mutasd a táskádat...
Kb ennyi volt.
Szomorú, és biztos sok a lopás, hogy vegzálják az embereket, de a teszkós könyv elolvasása után kitűnik, hogy a, saját magukat kéne vizsgálgatni, b, az alkalmazottakat igazgatói szintig mert ott tűnik el a nagy érték...

szalontüdő 2009.07.21. 17:57:40

0.34-nél: 2-3 percenként beviszünk valakit egy rutinvizsgálatra. Ez majdnem lefedi az egész vásárlóközönséget.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 17:57:57

@jesszumpepi: Nem érdemli meg a ringyója. A télen amikor vajúdott tettem alá matracot, de 5 perc alatt megette.
Viszont most divatozik. Nagyon dögös. Kapott 3 piercinget az orrába, mert a portán lévő összes ajtót leakasztotta. A többrendbeli farbarúgás nem járt eredménnyel, node az ékszer! Az igen!
Hiába, noh. Egy nővel csak így lehet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 17:58:52

@krishy: Azért ez egy kicsit más dolog. A biztonsági őrnek nem blikkre kell valamit kitalálni, azért kameráznak. És személyes szabadságodban sem korlátozhatnak.

itoh 2009.07.21. 17:59:05

Egyszer velem is eljátszották ezt az Auchanban,azóta be sem tettem oda a lábamat ez havi 100, 000 ft. kiesést jelent az Auchannak.Nincs ott semmi amit máshol nem lehet megkapni.Ha mindenki bojkottálná az Auchant hamar megváltozna a hozzáállásuk.

casey rybak 2009.07.21. 17:59:18

Nos a beesett mellű biztonsági ork fiatalemberek nem nézhetnek a táskádba,csak ha te hozzájárulsz.
annyit tehet mint mindenki más,a bűncselekmény elkövetésén TETTEN ÉRT személy elfoghatja,visszatarthatja a rendőr kiérkezésééig.
A gyanúja,meg a szimata kevés,ha visszatart,kényszerítés,szem.szab. megsértése is előfordulhat.(mondom ha nem látta,hogy loptál).
Na ennyi!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 18:00:10

@Nálunk meg itt Tarpán0002: Megette!!!! A matracot!!! :D

pit001 2009.07.21. 18:01:31

@krishy:
Okos nem vagy. A reptér vámterület és államhatár is egyben ahol a hatóság dolgozik. A koncert esetében pedig amikor jegyet veszel a hátoldalán fel van tüntetve, hogy milyen feltételekkel vehetsz részt a koncerten. ha nem tetszik nem mész be.
A bolt nem ez a kategória te szegény....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 18:01:51

@torma99: Egy ismerős nagypofájú csaj egy ilyen esetben közölte hogy OK, kiborítjaa táskáját itt az őr előtt, de viszgálószobában nem, és ha nem lopott akkor van rá 25 tanúja és úgy feljelenti hogy attól koldul.
Faszikánk itt kissé megijedt.

kispista2 2009.07.21. 18:02:34

@krishy:
"
Legyél szíves legközelebb majd őrjöngjél a reptéren is ha át akarnak vizsgálni. Vagy koncerten. Ja, hogyha mindenkit terroristának néznek akkor az más? Egy vicc....."

Hány idióta faszkalap jön még a repteres példával!
Valahogy más jogszabályok vonatkoznak a repterekre és az áruházakra, de ezt a hozzád hasonló analfabéta barmok nem fogják fel!

Tiffauges 2009.07.21. 18:03:22

Fel Belgrádra!

Ez a szúrópróba-dolog valóban hülyeség, ilyen nincs, nem is lehet.
De a norvég úr is érdekes eset, karácsonyfának van öltözve, a jövő hét is rajta lóg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:03:30

@krishy:
mar mondtam
a repteren nem azt nezik loptal-e!!
a sajat biztonsagod erdekeben atneznek mindenkit, foleg azota miota par barom 09.11-en megcsinalta amit
ne keverjuk mar
az egyik a Te erdekedben van
a masik gyanusitas hogy loptal
a repteren en igenis elvaom hogy atnezzenek mindenkit mert nem akarom meg eldobni a kanalat valami okor miatt

-putyin- 2009.07.21. 18:03:31

Én meg azt mondom, hogy nem az ilyen vevőkkel kéne emberkedni, hanem a rokiparkolóban a kopasz faszagyerekekkel, meg a ciggerekkel. Azokhoz nem is mer odamenni. Ott már egyik őr sem keménykedik, mert a kopper mercis lecsapja mint a szart, a cigger meg kiszabja. hát őr legyen a talpán, aki belenéz a táskámba, pedig nem vagyok tolvaj. kétpercenként, utasítás, mi? hát persze.

kamushamus 2009.07.21. 18:04:10

Ha nem lennének mutyizós,tolvaj,jogokat betűrendbe szedve kívülről fújó emberek,akkor nem kellene biztonsági őröket alkalmazni.
De sajnos muszáj :(

guszti 2009.07.21. 18:04:40

én már régen mondom, hogy ez a konstans fríkelés a kamerától egyáltalán nem tesz jót senki jogainak, különösen hogy lassan tényleg minden zsebben van egy. Az, hogy ezt csak a hatalomnak meg a rendvédelemenek szabad, elvileg kontrolláltan, gyakorlatilag meg szarnak rá mert ők többen vannak, kopaszok és erősek, na szóval ez csak nekik jó. Be kéne látni, hogy pont az önvédelem terén lenne igen nagy szükség a kamera-frídomra, vagyis el kéne odáig jutni, hogy igenis állampolgári jog végig rögzíteni, ha valaki hivatalosan, állítása szerint jogszerűen intézkedik ellened. (rendőr, biztonsági őr, parkolóőr, közteres, mindegy) Még a publikálást is alapjognak tekinteném, mondjuk oké, legyenek a torlasznak is jogai, ne lehessen felismerhető az arca. De az azonosítója igen.
Legalább az igen tisztelt erőszakszakma megtanulna normálisan viselkedni, pontosan lehetne szabályozni, mi az ami nem fér bele (bárminemű lekezelés, megalázás, akár verbálisan már ide tartozik), és lássuk be, átkutatni valakit elég necces dolog ahoz, hogy azt fölényeskedő lúzer tahókra lehetne bízni. És valahol igazságos is lenne, hogy ha valakinek joga van (akár magánterületen) téged átkutatni, okirataidat ellenőrizni, minimum alapjogok közé tartozna, hogy kép- és hangfelvételt készíthess az intézkedésről, passzív önvédelem jelleggel.

Lássuk már be, könyörgöm, hogy a hatalommal való visszaélés nem tartozik a személyiségi jogok közé, meg semmilyen fölényeskedést és megalázást nem legitimál semmilyen egyenruha. Vegyék szépen komolyan, amit az autójukra írnak...

krishy 2009.07.21. 18:06:15

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: Miért lenne más? Miben más? Egyszerűen a reptéren neked is érdeked, hogy feljuss a gépre, ott csöndben is maradsz. Itt lehet vagizni, hogy akkor te elmész máshova. De van egy kérdésem. Hogyan dolgozzon a biztonsági szolgálat, hogy a tényleges tolvajokat is kiszűrje és ne is fenyegesse őket minden nap valami okostojás személyiségi jogi perrel?

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 18:07:32

Jó napot kívánok!


Érdeklődni szeretnék.

Igaz-e,amit a postán hallottam sorbanállás közben?

Az Auchanban egy norvég férfit tényleg teherbe ejtett egy rózsaszín paplanhuzat?

Tiffauges 2009.07.21. 18:09:19

Ebből a videóból sem tudtunk meg semmit a norvég bőriparról. :(

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 18:10:13

Próbálnátok meg Pozsonyban egy focimeccsen rózsaszín paplanban hisztizni, 1 percen belül több tucat ragasztófoltos rendőr cserélne rajtatok volvo féltengelyt.

Brummm 2009.07.21. 18:10:16

@antisystem: az igaz h hátra én se szívesen mennék egy őrrel, általában egyik sem az esetem.

Ilyen helyzetbe szerencsére még nem keveredtem, de valszín mondanám h ott a pénztáraknál megmutatom neki azt, amit szeretne (egy bizonyos határig). Ha mindenáron kis sötét hátsó irodába akarna kísérni, akkor jön az, hogy nem hagyok a fejemre szarni.

Amúgy grat a súlyodhoz. Az igazi férfi 100kg-nál kezdődik :)

Tiffauges 2009.07.21. 18:10:37

@jesszumpepi: Így mostantól rózsaszín norvégmintás paplan is kapható.

MosoMasa 2009.07.21. 18:11:05

Az ósanos kurva is, hát bazzmeg mivel érvel? Most azé, mer holland...?
Köcsög ribanc.
Nálunk ez a kérdés nagyon népszerű: azé mer ci_ány vagyok? Azá mer zs_dó vagyok?...
Oszt ezekkel minden vita le is van zárva.
Hát azapjafaszát az ilyennek. Agyon kellett volna ütni a raktárban a kamerájával együtt!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:11:12

@krishy:
hat ne monnd mar hogy ugyanaz ha bemegy 1 kilo kenyerert es at akarnak motozni
mintha repulsz 12 orat es nem szeretnde ha egy barom bombaval szalljon fel
a biztonsagi szolgalat a boltokban uljon egy monitor elott es leese azokat
mar amit a kamera felvesz
es cselekedjen ha lat valamit
de rutinvizsgalat.............


ez vicc es meg mondjak is buszken hogy napi 300-at csinalunk

MosoMasa 2009.07.21. 18:12:50

ja. norvég, nem holland... mindegy.

kispista2 2009.07.21. 18:13:51

Bevallotarn naponta több százszor megsértik a törvényt az alapos gyanú nélküli rutinátvizsgálásokkal.
A mocskos kurva anyjukat vizsgálják át ezek a szarházi 8 általánost végzett szekusok!

Brummm 2009.07.21. 18:14:09

@Brummm: meg a terhes posztoló attól kapott agyhúgykövet, hogy úristen, belenéztek a táskájába, pedig ő gyerekágyneműt vett! Ott szó se volt hátrakísérésről, csak megkérték h hadd nézzenek bele.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 18:15:21

@jesszumpepi: Nem biztos. Az majd csak a testüregek átvizsgálása után derül ki. Most ott tartonk, hogy a biztonsági őrök levetköztették, leguggoltatják és háromszor köhhintenie kell.
Ettől függ a további intézkedés.

euAgWzgmmtq7K 2009.07.21. 18:15:54

első?

én egyébként évek óta tudatosan harcolok a biztonságiőrök terrorja ellen. ha kötekednek, a jogszabályi keretek között húzom az időt + az idegeiket, én általában ráérek. :) sok alkoholista, primitív 8 általánost végzett faszfej. és igen, itt is írjátok, azokba nem kötnek bele akikbe bele kéne. mindenképp rögzíteni kell a történéseket, és kiprovokálni, hogy mondja ki, hogy lopással gyanúsít - hamis vád, hacsak tényleg nem loptál, és nincs róla videó vagy akármi. érdekes, valahogy rendőrt se képesek kihívni soha, akkor se, ha halál nyugodtan mondom, hogy én ráérek egész nap, iszom egy kávét az előtérben, jöjjön csak a rendőr, én nem mutatom meg a táskám. ilyenkor jön a vita a kisfőnökkel, a többi őrrel stb. és közben mások meg szétlopják a boltot :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:16:33

hat komolyan kesz vagyok
most vegig gondoltam
3 ember egy osanban ott all es 10 percenkent megker valakit hogy nyissa ki a taskajat

hat a faszba!!!!!!!!!!!!

casey rybak 2009.07.21. 18:17:04

@Brummm:
na igen,ha kismama,akkor drámaibb a történt..a szívünk szorul ilyenkor össze..

Bőnyeg 2009.07.21. 18:17:09

@antisystem: Nem kell őket jogvédőkkel fenyegetni, hanem ők azok, akik megírják a levelet a kamarának, a feljelentést a rendőrségnek, ha kényszerítés történt, képviselnek a bíróság előtt, ha a személyiségi jogaidat megsértették (pl. nyilvánosan megaláztak).
Fenyegetőzni teljesen felesleges velük,nem arra valók, hanem amikor valakivel ok nélkül rosszul bánnak a biztonsági őrök, akkor ilyen eljárásokkal lehet velük feltörölni a padlót.

Lastrebel 2009.07.21. 18:17:11

Ha nálam próbálkozna be egy ilyen "biztonsági őr", úgy ba...nám szét a fejét, hogy örök életére megemlegetné a féreg. A cikk írója meg milyen alapon gondolja azt, hogy nekem ezt a megalázást pusztán az elmúlt évtizedek judeobolsevik rombolásának köszönhetően ezt természetesnek kellene vennem?? Mit gondol, mit szólna egy jól szituált német vagy osztrák állampolgár a saját hazájában egy hasonló esetbe csöppenve?? Elképzelhetetlen, ugye??

casey rybak 2009.07.21. 18:18:20

@d.hardman:
így is kell,ezt írtam:)
nem hatóság,csak annak akarnak látni.

Brummm 2009.07.21. 18:19:59

@casey rybak: a kismama egy hisztérika. Most írhatott homárposztot h megnézték a táskáját...példátlan!

Szerintem fel van háborodva h nem a seggét vagy a melleit nézték meg, mert azon nincs semmi néznivaló.

kispista2 2009.07.21. 18:20:03

@hagyma: és ráadásul be is vallják, hoyg teljesen véletlenszerűen, a legkisebb gyanú nélkül teszik ezt.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.07.21. 18:21:02

Idézet a 2005. évi CXXXIII. törvényből, mely többek között a vagyonőrök tevékenységéről szól:

26. § (1) A vagyonőrzési feladatokat ellátó személy- és vagyonőr a megbízó közterületnek nem minősülő létesítményének őrzése során jogosult:

c) a területen tartózkodó vagy onnan kilépő személyt - a 28. § rendelkezései szerint - csomagja tartalmának, járművének, valamint a szállítmánynak bemutatására felhívni;

28. § (1) A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

Olyan üzletszabályzat meg nem létezhet, nem alkotható, ami törvényt ír felül. Tehát méltóságteljesen annyit kellett volna mondani, hogy megy magukkal a rák. Ha nem közli, mitől lenne megalapozott a vizsgálat (és nem is kapták rajta, nincs egyértelmű közlés), akkor meg ha visszatart ennek ellenére, bűncselekményt követ el és hellószia.

Bőnyeg 2009.07.21. 18:21:41

@Sean: A törvény (Ptk.) szerint ez az üzleti titok és nem fogod tudni ráhúzni erre a történetre: "Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden olyan tény, információ, megoldás vagy adat, amelynek nyilvánosságra hozatala, illetéktelenek által történő megszerzése vagy felhasználása a jogosult - ide nem értve a magyar államot - jogszerű pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekeit sértené vagy veszélyeztetné, és amelynek titokban tartása érdekében a jogosult a szükséges intézkedéseket megtette."

krishy 2009.07.21. 18:22:23

@hagyma: Egy áruházba is simán be lehet vinni bombát. Vagy attól nem félsz? Aztán ha az Auchanban robban a bomba, majd jöhetsz ide szidni a biztonságiakat, hogy miért nem volt rutinvizsgálat! :-) Hőzöngj foreva!

szalontüdő 2009.07.21. 18:22:30

@hagyma: 2-3 perc az a 10. Sünt nekik!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:23:23

@krishy:
de befele nem neznek
vicces vagy

Bőnyeg 2009.07.21. 18:24:09

@hagyma: Pontosan. Ezta írja a polgári törvénykönyv: "Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges." Csak a nyilvánosságra hozatal sértheti valaki személyiségi jogait.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 18:24:26

A falu bolondja, Mari, még alszik.

casey rybak 2009.07.21. 18:25:24

@_Venom_:
ez van,kösz,hogy megerősítetted az általam is leírtakat.
felhívhat a bemutatásra,vagyis ha te hozzájárulsz ha megkér,bemutatod,nem vagy köteles.
és ezt is csakis akkor ha tudja megalapozottan,hogy nálad van,tehát a szúrópróba már itt bukik.

ruju 2009.07.21. 18:25:35

Na, azért vannak sztorik tőlünk nyugatabbra is.. Én német ikeában voltam, éppen új rendszert vezettek be, lehúzhatod magadnak a cuccot, ha kártyával fizetsz, gyorsan végzel, nem kell sorbaállni, stb. (na jó, ettől azért Mo-n még jóóóóóóó messze vagyunk :-DDD) Végigcsináltam, egyébként nehézkes volt. Kifele menet megállít egy nyüzüge, kérdi, hogy hogy tetszett a rendszer. Én naívan elmondtam neki, hogy mi tetszett, mi nem, (gondoltam, mégiscsak az én kis pátriám profitál az építő kritikából), szóval türelmetlenül végighallgatott, majd szólt, hogy akkor most adjam a blokkot, mert megnézné, hogy vajon ugyanannyit blokkoltam-e be, mint amennyi cucc a kocsimban van!!!!!!! Elszállt az agyam, mert a faszért téptem akkor a számat, és miért nem rögtön ezzel jön, és ha meg igen, akkor hogy jön ő ahhoz, hogy meggyanúsít, ugye. Szarba a rendszerrel, ha nincs mellette bizalom. Nem én kértem, hogy legyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:26:19

@szalontüdő:
itt krogerbe a bizti or mosolyog
alldogal
nem kovet senkit
ha netalan a kapu csipog esetleg megnezi, de leginkabb aszongya OK
szerintem nincsi szobajuk ahova bevihetnenek
ettol tuti itt is lopnak annyit mint otthon
de
ha szolna hogy nyissam ki a taskamat mert rutinellenorzest tart
eloszor kirohognem
ha ez sem eleg hivnam a rendorseget
ez nem vicc
mert jonnenek is

Aszi 2009.07.21. 18:26:23

A vagyonőr valóban belenézhet a táskába, bár nem szúrópróbaszerűen. Viszont ruházatot átvizsgálni semmi körülmények között nincs joga. Csak csomagot vizsgálhat. Már csak az a kérdés, hogy egy sokzsebes horgászmellény minek minősül, ruházatnak vagy csomagnak. Lehetne úgy érvelni, hogy ennek az elsődleges célja nem az öltöztetés, hanem a holmik tárolása, tehát inkább testen viselt csomag. Mint ahogy a hátizsák is testen viselt csomag.

Nekem is volt már néhány hasonló afférom biztonsági őrökkel. De már megvan rá a megoldásom: egyszerűen nem viszek magammal táskát a boltba! Akkor aztán nincs mibe belenézni, és kész. Nem is állítanak meg azóta.

Ha meg mégis muszáj táskát vinni, akkor is megvan a megoldás:

- Legyen szíves, nyissa ki a táskáját!
- Hát sajnos azt nem lehet, mérgeskígyó van benne!

szaszalino 2009.07.21. 18:27:51

Nekem is volt egy esetem, szintén Auchan áruházban. Tavasz elején nagybevásároltunk, szóval, egy jó bő másfél órát vett igénybe a dolog. Közben, már az eladótéren észrevettünk a feleségemmel egy „kisebbségi” csoportot (5 fő) akik végigzabálták a polcokat. Gondoltam, semmi közünk hozzá, csak valahogy mégis irritált a dolog. Végül a pénztárnál ahol álltunk, ők is abba a sorba álltak be ahol mi. Vettek öten, kettő 2 literes ásványvizet, gondoltam megszomjaztak az ingyen kaja után…
Közben mi fizettünk a kasszánál megközelítőleg 37.000.-Ft.-ot a vásárolt áruért. Szépen összerendeztük a feleségemmel a cuccot, és már neki is lódultam volna a megrakott szekeremmel a kijárat felé, mikor odagurult egy IQ bajnok 120 kg zsírtömb biztonságőr, aki közölte velünk, hogy számlaellenőrzésre toljam a talicskát be a kijelölt helységbe. Közben ekkor az 5 fős csoport elhaladtak mellettünk, és az egyik tagja megjegyezte a többinek: „megjátsszák ezek is a vásárlást”
Az agyvérzés kerülgetett, közben már csak a hab volt a tortán, hogy míg kísért az őr félre nem érthető lépéssel bennünket, asszony kolleganője jött velünk szembe, jó érzés volt látni, ahogy ránk csodálkozik. Mindegy, gondoltam, legfeljebb azt hiszi, hogy loptunk…
Az ellenőrzés kb. 15 perc volt, többet viszont Auchanba nem mentünk azóta.

casey rybak 2009.07.21. 18:29:51

@Aszi: hüü,de butus vagy.
nem nézhet bele,csak ha hozzájárulsz.
max. koncert előtt ahol külön házirend van,pl. mit vihetsz be,stb.
de kifelé egy áruházból nem,ok nélkül nem.
horgászmellény,komolyan ezen törted az agyad??jesszus

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:29:57

@ruju:
ez nalunk minden kozertben mukodik
en nem gyakran hasznalom, mert sok zoldsegnek nem tudom a nevet meg most sem oszt azt be kell utni
mer nyoc fajta paprika van meg tokom tudja
ez olyan 4-6 allasos stand
de egy penztaros van es figyeli a monitort
meg a kapu csipog kimenetelkor
aki lopni akar nem ezt hasznalja

kispista2 2009.07.21. 18:31:52

@krishy: Hülyegyerek, kifele ellenőriztek, nem befele.
És fogd már fel, hogy más a szabályozás a reptereken, és más a boltokban. A biztonsági őrök jogosíványai nem többek, mint amit bármilyen magánszemély megtehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:32:26

@Bőnyeg:
ujsagiro voltam otthon
emlekszem a fotosunkra
minimum veressel fenyegette az or ha a feje is lathato lesz az ujsagban

Tiffauges 2009.07.21. 18:32:59

"Jeg har rettigheter!" - sa den norske fiske.

*SLAP!*

Hamis Néró 2009.07.21. 18:33:33

Szerintem meg az anyukája táskáját vizsgálgassa
Mit csinál ha nem megyek be vele a szobába?Megver?
Mi van ha utána feljelentem zaklatásért?

kalloa121 2009.07.21. 18:33:53

@Villy 2009.07.21. 17:19:18

Kedves Villy!
Ismeretlenül is egyetértek veled: hundert percent UGYANEZT gondoltam, amikor a bejegyzést olvastam.
Másrészt:
Vonneguttól annak idején megkérdezte a felesége, hogy miért kell postára járnia, ha egyébiránt volna pénze akármennyi borítékra, bélyegre, etcetera. A válasz: ""ÉS INDULOK KI A VILÁGBA! UTCAI RABLÓK! AUTOGRAMVADÁSZOK! GUBERÁLÓK! DOLGOZÓ EMBEREK VALÓDI MUNKAHELLYEL! TALÁN EGY GYORS DUGÁS!"
És persze úgy halt meg, hogy leesett a létráról.
Így megy ez.
Aki érti, mit akartam mondani, válaszoljon. Vagy hallgasson mindörökre.

ruju 2009.07.21. 18:35:02

hagyma, én is ezt nem értem. Most akkor elhiszik, hogy vásárolok, és akkor jó a cucc, vagy eleve feltételezik, hogy lopok (mert ikejában nincs kapu, ugye) akkor meg minek, én (is) nehezen viselem a gyanúsítgatást.

Egyébként német MM-ból fodultam már ki azért, mert pici fiamml voltam (tudom, miért gyerekkel, de ez egy másik téma) és nálam volt a méretes táskám pelenkától kajáig/piáig mindennel tele, és nem akarták velem beengedni. Azóta sem mentem abba a boltba, mert hát kapják be, illeve járjanak ők kisgyerekkel az oldalukon mindenhova, túlélőkészlet nélkül.

kispista2 2009.07.21. 18:35:08

@ruju: ez kissé más eset, nálad nem ellenőrizte a pénztáros, hogy mi van a bevásárlókocsiban, hanem te húztad le a termékeket.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.07.21. 18:36:25

nem, nincs joga kamerázni egy áruházban.. nincs joga lefilmezni a munkájukat végző biztonsági őröket, pontosan azért, hogy az ilyen tudálékos elszállt agyú hülye picsák ne publikáljanak az interneten ilyen videókat.

a külföldiek után futó elvtelen magyar nőkről meg megvan a véleményem..

Tiffauges 2009.07.21. 18:36:45

"Tilfeldig!" - sa sikkerheten vakt

kispista2 2009.07.21. 18:38:03

@Bukowszky: Az őrök munkája a törvények betartása. A szúrópróbaszerű ellenőrzéssel a törvényeket megsértik, a bűnözőket meg lehet kamerázni. Hívtak volna rendőrt.

ruju 2009.07.21. 18:38:04

kalloa, hahhh, nagy ember volt! :-)

kispista, oké, nyilván más az eset, csak azért írtam, hogy ne higgye már azt senki, hogy ez csak Mo-n fordulhat elő. Az viszont tény, hogy nem 2-3 percenként.

Tiffauges 2009.07.21. 18:40:05

*PINNSVIN!*
Ez ékes norvég nyelven sünt jelent.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 18:40:12

@krishy: PL. dolgozzanak úgy hogy nem csak a kijáratnál szúrópróbáznak, hanem bent mászkálnak az eladótérben, és FIGYELNEK.
Ennyi erővel odamehet hozzád a rendőr és blikkre megbüntethet valamiért.

Rüghellem a rendőröket.
A szekusokat még jobban, a munkahelyemen is csak a melót akadályozzák.

ruju 2009.07.21. 18:40:18

Jaj, elszállt.

kispista, szóval azért írtam le mindezt, hogy ne higgye már senki azt, hogy máshol nincs ilyen, mert van, max nem 2-3 percenként

kispista2 2009.07.21. 18:42:13

@ruju: Nem szállt el, csak a blogmotor sünt szart.

A bevásárlókocsit és a blokk-ot nyugodtan ellenőrizze, de ne turkáljon az emberek táskájában!

ruju 2009.07.21. 18:45:55

@kispista2: Szerintem ha távoztam a pénztártól, akkor a kocsimat se ellenőrizze. Álljon mellém a blokkoló szar mellé, de ha megbíznak bennem ennyire, akkor fizetés után lezárult közöttünk az üzleti kapcsolat. De ez téyleg más, hagyjuk is :-)

De mindegy a táska is durva, de sztem legdurvább a poszt sztorijában, hogy mindezt egy külön helységben csinálnák.

kispista2 2009.07.21. 18:46:24

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0:

A legtöbb termékben el lehet rejteni úgy a lopásgátlót, hogy ne lehessen könnyen megtalálni. Ezek filléres költségek, de a madaras teszkónak jobban megéri basztatni a vevőket mint hatékonyabbá tenni a lopásgátlási rendszert.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:48:07

@Bukowszky:
magyar csak magyart valaszthat?
hat en nem picsa vagyok, de en itt amerikaban talaltam meg az igazit
szerelmet, feleseget, not
attol hogy norveg a pasija mi valtozik?
holnap talalkozol egy gyonyoru novel aki mondjuk lichtensteini, es meg van a szikra
akkor mondod neki
bocs
nekem hajduboszormenybol kell feleseg

CyberPunK 2009.07.21. 18:48:58

Óbudai Auchan-ban az őrök egy fasszopó kis köcsögök. Egyszer tartottam egy frankó kis bevásárlást, két üveg whisky-ért ugrottam be akkori nőmmel, csak azt basztam el, hogy bakancsban, háromnegyedes nadrágban, és anarchia jelekkel telehímzett szimatszatyorral jártam körbe az italrészleget. Valami baszatlan picsa akart nagyon belenézni a táskámba fizetés után, és hiába bizonygattam, hogy hiába kíváncsi a farkamra, az a gatyámban van, nem a táskámban, nagyon erőlködött. Frankó fél órás ordibálás következett, jó pár őrrel mire már meguntuk az asszonnyal a dolgot és engedtem, hogy belenézzenek. Jó volt látni a méreg vörös fejüket. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 18:49:07

@kispista2: "Az őrök munkája a törvények betartása."
Az a sünöké.
Az orkok a vagyontárgyakat védik, semmilyen hatósági jogkörük nincs.

@kalloa121: Arról lenne szó, hogy élni is akart? :) Kalandkeresés? :D
Élt volna itt, miket írt volna:)
Imádom a regényeit :)

antisystem 2009.07.21. 18:49:33

@Brummm:
OFF: Köszi, én azért szivesen leadnék ebből 10-15 kg netto sörhasat:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 18:50:24

@kispista2: A madaras teszkó, és a többi is szopjon le.

@ruju: Pontosan, pontosan.

Végvári József 2009.07.21. 18:51:34

Szomorú, de tanulságos, nem kell a "madaras teszkóba" járni vásárolni, menjen mindenki piacra, jobb, kulturáltabb, és főleg hangulatosabb

ősirománszokás 2009.07.21. 18:52:05

Egyszer engem is inzultált egy vasággyal 50kiló ork, kb. 10 terméket vettem tehát negyedéig sem volt a bevásárlókocsim és épp békésen hagytam el az áruház területét mikor leállított és közölte hogy ő most ellenőriz és hogy egyesével pakoljam át a cuccot a kosár egyik feléből a másik felébe miközben ő csekkolja a blokkot. Kb.10 percig ordítottam vele elővezetve hogy ha még egyszer letegez/köszönés nélkül a pofámba áll/nem adja meg a kellő tiszteletet/fel meri vetni hogy én mit hova tegyek akkor eltöröm néhány csontját. A faszi eléggé meglepődött és alázatos figurára váltott -mondjuk az üzletvezető természetesen itt sem volt épp bent-. A slusszpoén hogy az egyik termék lopásgátlója aktiv maradt, -szempontból valszeg mindenképp megállitott volna- és kifele menet még be is riasztottam. Mindenestre ha legközelebb hasonló stilusban inzultálnának mint a fenti vásárlót, akkor már megvan a recept; 1.mérsékelten leordit, 2. bepakol kocsiba 3. visszamegy, 4. megveszi a sportosztályon a baseballütőhöz leginkább hasonlitó sporteszközt, 5. Suhi. Ennyi. Két három alkalom után valszeg megunják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 18:54:04

@ruju:
elofordulhat mindenhol
de tobbszaz rutinvizsgalat naponta??????????????
hat ilyen nincs
errefele legabbis

egy regi ismerosom meg floridaban lopott egy 12 dollaros taviranyitot
mer hulye volt
siman lattak kameran
a kijaratnal megkertek varjon mert feltelezzuk hogy lopott
5 perc mulva jott a rendor
az megmotozta
aztan elvittek egy irodaba
jegyzokonyvet vettek fel
fizetnie kellett valami 2000 dollart
es ha jol emlekszem 6 napi kozmunka
autopalya melletti szemetszedes

/mielott valaki is sejtetni engedne, nem en voltam de lattam az egeszet, egyutt voltunk az aruhazban de sejtesem sem nem volt mit csinal/

ruju 2009.07.21. 18:54:21

@hagyma: "attol hogy norveg a pasija mi valtozik?"

Az, hogy úgy besértődött a fasz magyarokra, hogy este nincs szex!

antisystem 2009.07.21. 18:54:51

@Bőnyeg:
Na ya, így el tudsz bánni a történetben a legkisebbik bőregérrel, a biztonsági őrrel. De nem tudsz a főgenyával, az áruház vezetésével, amely tudja, hogy a mai helyzetben olyan túlkinálat van a biztonsági cégek piacán, hogy mindenféle törvénytelen elvárásokat és követelményeket is nyugodtan támaszthat, úgyis talál rá céget, embert.
Tehát szerintem a történetek kulcsa, hogy nem a securittyot kell megfingatni, hanem azt, aki a törvénytelen elvárásokat, követeléseket kitalálta, tehát az áruház managementjét.

Ezért bátorkodtam olyan dolgokat javasolni, amivel nekik tudsz kellemetlen órákat okozni, mert sajnos a jog eszközeivel vagy te szívsz, vagy az egységsugarú biztonsági ember, a főgenyákat viszont nem tudod elérni.

Frucsasz 2009.07.21. 18:58:44

@rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr: mióta bűnhődés ez? Belenéz, látja, hogy semmi gond, elenged. Kb 10 mp. Nem üt meg, nem köp le, udvariasan kér.

@moli: nem sértették meg a jogait. KÉRTEK valamit, ami nem ütközött törvénybe. Nem tartották vissza, nem fogták le, nem ütötték meg. Szóban kérték valamire. Ha ő nemet mond ÉS kisétál ÉS nem engedik- na akkor sérültek volna a jogai.

@phaszfej: Látom, megjött EDE 8 éves verziója. Rajtad nevetek, nem veled. Szánalmas vagy, de folytasd, kérlek, mert lementem és mutogatni akarom a hozzászólásaidat, mint egy bazári majom fenekét.


@Nálunk meg itt Tarpán0002: Te becsületes ember vagy. De ez hol jelenik meg? Vag egy csip a bőröd alatt? Rád van tetoválva? Ha hiszed, ha nem, a legtöbb tolvaj hajszálra úgy néz ki, mint egy becsületes ember.

@antisystem: Miért, amúgy te jönnél ki vesztesen? Szerintem egyféleképp jöhetsz ki vesztesen a szituból: ha loptál.

star77 2009.07.21. 19:00:18

minden biztonsági őr egy haszontalan pöcs.semmire sem jók,ők is csak azt a réteget képviselik,akik a magyar nép baszogatására szakosodtak.(mostmár a norvégokéra is).az a kérdés,hogy volt e kardigán a biztonsági őrökön?mert ha nem volt,nem is járhatnak el a vásárlóval szemben.csak kardigánba,így szól a szabályzat.ez komoly.

Aszi 2009.07.21. 19:00:40

Őr: "2-3 percenként beviszünk valakit" :)

Tehát aki Auchanba megy, számítson rá, hogy kifele jövet hárman körülveszik, beviszik az irodába, kipakoltatják a zsebeit? A pénztárnál már lesse, vajon ő lesz-e a következő, akit bevisznek? Szokjunk hozzá, hogy ez hozzátartozik az Auchanban való vásárlás szokásos menetéhez? Így teszi élvezetesebbé, kellemesebbé a vásárlást a cég, hogy legközelebb is szívesen menjünk oda?

Impega 2009.07.21. 19:02:00

engem nem zavar ha az or bele akar nezni a taskamba. Ha nem loptam nezzen, ha meg loptam, akkor meg kockaztattam, lebuktam. Ennyi.

ciprike 2009.07.21. 19:07:30

na azért tök más, ha befelé néznek, mindenkit a többiek testi épsége miatt,és látható,h semmi gáz, mintha "gyanúsként"elcipelnek 1 vkit hátra, nincs-e nála egy kifli.Szegény ósan, hogy tönkremenne

epeficam 2009.07.21. 19:07:49

Ritkán láttam itt ilyen hülye posztolót.
Pont azzal égette magát hogy ott nekiállt arcolni...

tasslehoff 2009.07.21. 19:08:21

Arra gondoltam, hogy a tízemeletes bejárata elé állítok egy b.őrszerű ismerőst, és mivel 1 db lakás révén résztulaj vagyok, így magánterületre való hivatkozással minden belépő táskáját átvizsgálom. Ellenkezés esetén diszkréten a biciklitárolóba kísérem átvizsgálás céljából. Amennyiben érdekeimet sértő árut találok a táskában/ pl. olcsóbban jutott parizerhez, mint én/ közlöm vele, hogy vagy azonnal átadja az áru engem megillető felét, vagy értesítem a rendőrséget, hogy lehetséges biciklitolvajt fogtam. Mert nekem ehhez jogom van, ez az én rész-magánterületem. Természetesen a bejáraton kifüggesztett táblán felhívom erre a figyelmet és ez ettől máris jogszerűvé válik.

Kutyi 2009.07.21. 19:09:30

A tesó áruházban én is alkalmaztam egyszer a kamerázás módszerét. Hibás ár volt az egyik terméknél - láthatóan az, én pedig örömmel vásároltam. Lekameráztam a termék árcéduláját, majd amikor a pénztárnál az ár többszörösét rögzitették irány a vevőszolgálat. Ott a kedves hölgy hátratelefonált az osztályra hogy Bözsike nézze meg ugye nem 170 Ft van kiírva a 870 Ft helyett... Majd pár perc múlva jött a telefon, hogy nem...(már) 870 Ft van ott, vevőszolgálatos rám mosolyog pimaszul. Én hátrasétáltam és elkészült a második fotó. Vissza vevőszolgálatra és kéretem az osztály vezetőjét. Amikor elmesélem hogy én 170 -et láttam és nem annyit vett a pénztárgép...ő is ártatlanul mondja hogy elnéztem...erre elő a mobil és mutatom, tessék mondani látja a különbséget a két árcédula között..és az időt is látja... ? Az első reakció hogy itt nem szabad fotózni, semmi gond akkor meg szeretném nézni a biztonsági kamerán amint az eladó néni árat cserél. Na azt se lehet. Rendben akkor a fotó megy a fogyasztóvédelemre és a cég központjának. Erre kisfőnök kiborulva, agresszívan üvöltve nekem támad, hogy ha az a 700 Ft boldoggá tesz, akkor adja vissza a vevőszolgálat. (Én meg mondom kis görény is tudok lenni...) bájosan közöltem hogy négyszer 700 Ft, mert négy terméket vásároltam belőle :-D

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.21. 19:10:38

Én is hiányolom a norvég bőripart.

Gábor mester 2009.07.21. 19:10:55

Objektumőrparancsnok vagyok, úgyhogy Furcsasz, Sean, a Ti ...-tokat!!!
A többieknek: az egyik Sparban, ahová NAPONTA járok, néha egyenruhában, egy ork nálam is bepróbálkozott. Vettem elő az összes igazolványomat. A válasza nem az volt, h. elnézést, hanem, hogy "akkor tudhatnám, hogy neki milyen jogai vannak". Mondtam, tudom, öcsi, ebből (is) diplomáztam. ... A másik faxkalap pedig az Auchan Savoya Parkban kötött belém, ahol vinyót vettem. Biztonsági záras, ugye, és a dobozkában van hozzá kábel is. A pénztártól való ellépésemkor "csapott le". Mondom, ugyan, kérdezze már meg a kasszírsát, h. tényleg a dobozkából vette elő a kábelt, mert az hozzá jár - külön meg Auchanék nem is tartják. Hogy ő megy és megnézi. Anyádat a ravatalon, azt!!!

Impega 2009.07.21. 19:11:03

@hagyma: figyelj Hagyma. Ez a dolguk. Normalisan kerdeztek, nem is balheztak.
A no balhezik. Lehet bent a faszi elkzdett a hatvan millio zsebeben egy zsebkendot keresni. Ezt kiszurtak a kameran. Muatassa mg, megmutatja, takony van benn. Jo azt nem arulunk csak szart. viszontlatasra. En is szoktam a tatyimba kutatgatni es siman beleferne egy csomo dolg (tudod, ilyen nagy bortatyi, feket, zsebekkel az oldalan. leertekelve vettem, tok jo, es szuksegem volt ra mint a zoxigenre)

Gábor mester 2009.07.21. 19:13:22

Bocs, kimaradt a dührohamomból: Wignetta for President, külön köszönöm a pontos és alapos tájékoztatást a sok-sok funkcionális analfabéta helyett, mint egykori magyartanár... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:14:59

@Ingyen Online Stratégia játék magyarul:
hat az amerikai jog az ketsegtelenul erdekes
esznel kell lenni

Shitting Bull 2009.07.21. 19:16:25

@bequr: magánterületen nem! Az áruház magánterület.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:18:18

@Impega:
figyel Impega
elhiuszem ez a dolguk
de ez nem jo ig
tehat innentol beszelhetunk barmirol
haggyon beken vasarolni, vagy mondja azt a kameran keresztul ugy lattam loptal
es rendort hivok
vagy sipol a kapu
es leellenorzi a kocsimat
/egyik se tortent meg meg, de ki tudja/

de az hogy 3 fiatalember azzal van megbizva hogy napi 300 embernek nezegesse a taskajat es nektek ez OK
ez nekem nem OK
lehet nem is veletlenul vagyok itt

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 19:22:41

@hagyma: Nekem sem OK.
Simán zaklatás.

@Impega: Figyu felőlem is belenézhet, de ok nélkül azért felháborító.
Figyeljenek oda az eladótérben.

Ezeknek meg van mondva hogy emeljék az elfogások számát.
Így aztán teljesíteni kell nincs mese.

@Kutyi: Hát ezt így kell.
Őket persze boldoggá teszi a 4*700Ft.

Impega 2009.07.21. 19:25:30

@hagyma: jo, akkor figyi. Mint mondtam, lehet hogy a foszer pakolaszta a zsebeit, ezert szurtak ki. Nem tudom, nem tudod; Biztos vannak tulkapasok, mint pl a rendoroknel is, es az ilyen tulkapasokat szankcionalni kell. Volt mar ugye olyan eset itt a Homaron, hogy az orokkel megasunt lehetett volna szaratni, szarattunk is.
De itt, nem ismerunk minden pontot. Reszemrol csak a not hallom sapitozni: neeem kaapcsoloom kiii.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:31:51

@Impega:
nem ertessz
nem erdekel hogy mit gondol ha pakolasszom a zsebeimet
nem tulkapasrol beszelek
ez nem is volt az, allitolag ez igy mukodik otthon
na ez nekem a furcsa

megegyszer mondom
figyeljen holgyem vagy uram
en ugy gondolom lopott ezert hivom a rendorseget

allok elebe es ha nem loptam nem fogok menni az enszhez
nekem az a bajom hogy 3 ember nem tudom hany oraban
taskakat nezeget
mert rutinvizsgalat
hat ilyen nincs

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.21. 19:32:06

Hagyjátok Imrék! Inkább beszélgessünk a norvég bőriparról. J

papamaci1 2009.07.21. 19:32:42

A nyílt színen , rendőr jelenlétében megmutatnám amit látni akar, majd feljelentem személyes szabadság korlátozásáért.

Impega 2009.07.21. 19:34:56

@Nelson Mandula: a multkor lattam rola egy filmet.

@hagyma: csak annyit szeretnek mondani, hogy jo

bolhabetu 2009.07.21. 19:37:03

Sokan emlegetik itt a repteret, meg a koncertet.
1. A reptér államhatár, ott hatósági személyek dolgoznak.
2. Mindkét esetben arról szól a móka, hogy milyen feltételek között léphetsz BE. Amit nem akarsz megmutatni, azt nem viszed oda. Egy korábbi posztban már terítékre került a vonatkozó törvény, ami annyira konfúz, amennyire egy ilyen törvénytől elvárható, de ahol "szabad kezet" ad az a belépés. Tehát befelé menet az őr nyugodt szívvel belenézhet a táskába, vagy akár fel is szólíthat, hogy azt hagyd kint. Kifelé viszont már semmilyen intézkedést nem kényszeríthet ki. Legfeljebb kérhet. Udvariasan. A válasz pedig mindig legyen nem.

Tiffauges 2009.07.21. 19:40:43

@hagyma: a norvég teflonok baromi rondák :)

Ramford 2009.07.21. 19:44:24

nagyon frappáns volt a hölgy reakciója, grat! sztem szinte mindenkinek van már kamerás mobilja, minimum azzal hasonló helyzetben hasonlóan járjon el! ez így lenne korrekt. a hölgy is mondhatta volna, hogy nála is van valami papír a zsebében ami arra vonatkozik, hogy ha ő vásárolni megy akkor milyen rutin jogai vannak esetleges rutinos ellenőrökkel szemben. egy idő után legyen rutin, hogy rutin a rutinnal szemben... :)

mokkaczuka 2009.07.21. 19:44:59

Vajon hányszor kell még elmondani, hogy BKV-ellenőr, biztonsági őr s egyéb egyenruhás görény NEM HATÓSÁG, egy ujjal se nyúlhat hozzánk, még csak elénk állva se tartóztathat fel, ellenkező esetben MI hívhatunk rendőrt. Röhögve ki kell sétálni ilyenkor, és pár nap múlva, üres óráinkban csinálni nekik egy jó kis bombariadót.

Impega 2009.07.21. 19:46:13

megfott holnap delre a bolonyai tesztam.

hiénaf1 2009.07.21. 19:46:48

Komolyan, az emberek sportot űznek a felháborodásból. Örülnek, ha valamin megsértődhetnek.
Mégis, mi titkolni való van egy kis táskában? Félt a kismama, hogy kiszúrja az őr a gombaölő muffpasztát? Persze azért a felháborodás is jogos, ez úgy működhetne korrektül, hogy ha lopás szempontjából eredménytelen a kutakodás akkor egy hatalmas elnézést követően átadnak egy ezer Ft-os vásárlási utalványt a sértettnek. Így a leleményesebb takarékos vásárlók naponta hússzor is gyanúba keverhetnék magukat félreérthető, gyanús mozdulatokkal.

lacas65 2009.07.21. 19:47:36

Két csubidás roma /1 magyar és egy északi/ a norvég atom szakadt ruhába /pár kockán látszik/a néni gazdag virágmintásban, gazdag rumumbo orgánummal. A sarkadi tescot miattuk akarták bezárni. Szarul öltözött romák, így jártak. Teccetek volna norvégiában maradni ott szeretik ezt a kisebbséget. Itt sajna a lakosság 76÷ nem. A három cseppet sem sikeres biztonsági őr padig végezte a munkáját. Szal irány a reptér aztán lehet húzni norvégiába vagy haza indiába!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:47:56

@Tiffauges:
ez tenyallas
@Impega:

mary bacponos pizzat csinalt

Impega 2009.07.21. 19:50:12

@hagyma: hmmm, nagykiri. Mi azt ettunk delben (csak nem bacononset), mert tegnap moziban voltunk ahelyett hogy itthon fozocskeztem volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:50:58

@lacas65:
neked tenyleg teljesen normalis ha bemegy egy aruhazba, boltba akarmibe
es kifele menet meg akarjak nezni a taskadat?
rutinellenorzes celjabol

Ti hol eltek?

hat gratulalok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 19:53:04

@Impega:
ah Mary dolgozik ma en offos vagyok oszt kirantott egy pizzat a melyhutobol es feljavitotta baconnal
mar el is ment
en offos vagyok
el kel mennem majd sorert de ha valaki az ajtoban megallit kifele.........

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.07.21. 19:55:13

A falu bolondja a Mari rétest süt.

mokkaczuka 2009.07.21. 19:55:27

Érdemes egyébként még bemenni, végigzabálni az élelmiszerosztályukat, persze mindenből a legdrágábbat betömni, aztán találják meg, a mocskos kurva anyjukat.

Impega 2009.07.21. 19:58:37

@hagyma: mostanaban egy kicsit elhanyagoltam itt a dolgokat. Raadasul azt hittem a jovo heten mar szabin vagyunk, de kiderult, hogy csak ket het mulva es nem vettem sok mindent.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 20:01:51

@Impega:
Mary ugy dontott
/mivel iden nem tudunk hazamenni/
kibeszi az 5 /ot/ nap szabasagat
a 3 sickdayt
es a jaro 2-2 offot
na igy jn ki neki 2 het, amibol 10-et fizetnek is
de jovore megyunk ez tuti
nagyon kivancsi kishazamra

deputy sheriff 2009.07.21. 20:04:07

Tudom, most jon egy masik agymosott amerikai, de erre reagalnom kell:

"és odaálltak a kocsink elé, hogy ne tudjunk elmenni."

Na most errol tudni kell, hogy ilyenert egyes agymosott orszagokban 5-15 evet lehet kapni, mert jobb esetben kimeriti az ember rablas fogalmat. Mar ha ezt nem egy hivatalos, ehhez jogokkal rendelkezo emberke vegzi. Ha jol tevedek a biztonsagi or pedig nem ilyen emberke.

Szal' hihetetlen...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 20:08:30

@Impega:
nekem szabim se lesz iden
de ne probalkozzon senki a taskamba nezni
ez annal is bonyolultabb mert nincs
nem hasznaluk:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 20:10:02

@Impega: Miért kéne egy ilyen jöttmentnek kikapcsolni a telót, ha amúgy semmi joga utasítgatni?

@deputy sheriff: Itt is kimeríti a szabjogkorlátozást, szóval... SÜN a rendőröknek is, mint már elhangzott.

@mokkaczuka: És mint látszik, a rendőrök leszarják (a balesetet is úgy tűnik).
Már csak a SÜNökben bízhatunk :D

Meg a sörömben, amit most el is megyek legurítani, kétes alakokkal, egy pécsi fesztiváli eseményen :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 20:10:05

@deputy sheriff:
es vedk
sokak szerint ez a normalis hogy kifele menet kukkolnak


jo hogy itt hamarabb lelnek
de ezeknek normalis hogy megyek ki egy boltbol es kinyitom a taskamat????
hihetetlen

Impega 2009.07.21. 20:11:04

@ColT: en nem is mondtam ilyentet :o

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 20:11:49

@ColT:
a sun maga a rendor
itt most okos biztonsagi orokrol van szo
a rendornek en is szot fogadok me ha sun is

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 20:12:56

@hagyma: Igen, ez pejoratív akart lenni :)
A rendőrnek én is szót fogadok, mert hülyékkel nem érdemes szórakozni... még a végén még jobban megszopat, ld. a tegnapit.

Tiffauges 2009.07.21. 20:15:40

@Nelson Mandula: Ha ezt otthon a Spitzbergákon elmesélik a szomszéd fókának!

deputy sheriff 2009.07.21. 20:16:43

@hagyma: A wal-mart-ban neha ranez egy oreg nenike a blokkra az ajtoban ha latja, hogy tolok kifele peldaul egy plazma tv-t (igen mindennapos dolog ez :D) meg ilyen-olyan baszom nagy dolgokat, de ha bele szeretne nezni a taskamba, akkor valoszinuleg jol megmosolyognam, adnek neki egy gumicukrot es kisetalnek.
Szobara meg max nokkel megyek, vagy rendorrel bilincsben, esetleg megbilincselve nokkel. Lehet rendorno is...

Informer 2009.07.21. 20:17:43

Na mindig az ilyen okosok jönnek. Csak egy kiflit vettem el és elfelejtettem fizetni. Hány ilyet hallottam. Még ország gyülési képviselövel is megesik.
Lószarrrt. Nem kell viccböl megcsinálni az okosságot mert az szórakoztató, professzorkám. És dádáám nincs baj.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 20:20:15

@Informer: Ez jó duma.
Ja véletlenül elfelejtesz fizetni egy hippperrzupperrrmarketből kifele mi :D

Kolenk 2009.07.21. 20:20:47

Minden secus szarjon sünt !!

Informer 2009.07.21. 20:26:11

@deputy sheriff: ezek szerint egy ojan országban élsz ahol sima lopásért leültetik a gyereket 3-4 évre. Nálunk meg kap egy ejnyebejnyét. Na ezért kell itt szúropróbaszerűen ellen örizni a népeket.
Mert lopnak mint a szemét. Rangra iskolára valo tekintet nélkül. Csak a angyokosokkal nehezebb asziszik ők szarták a spanyol viaszt.

Darkyy 2009.07.21. 20:27:19

Kedves Mokkaczuka és a többiek!

Mivel a "szakmában" dolgozom, ezért én is hozzászólnék: A biztonsági őr rutinvizsgálat céljából is átnézheti a táskát, ill. bármilyen csomagot a jogszabály szerint, de a ruházatot nem. Az őr lopás vélelmezése esetén visszatarthatja a csomagot, ha az ügyfél nem engedi átvizsgálni, vagyis senki nem köteles megengedni, hogy a csomagját átnézzék, de mivel magánterületen vagyunk, azzal, hogy belépünk, elfogadjuk a tulajdonos által jogszabályba nem ütköző házirendet. Az őr a személyt nem tarthatja vissza, mert nem hatósági személy, de még egyszer hangsúlyozom, hogy ha a lopás vélelmezve van (és ezt nem kell bizonyítani) a hatóság megérkezéséig a táskát, kézicsomagot, stb. az őr visszatarthatja. Ha a táska tulajdonosa ellenáll, az őr TESTI KÉNYSZERT IS ALKALMAZHAT a szabály szerint.

ladislaus 2009.07.21. 20:30:00

de miért ideges a főbiztonsági tag? nézzétek a kezét...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.21. 20:31:36

@Darkyy: "hogy ha a lopás vélelmezve van"
Osztá' itt vélelmezve volt? Mert az talán már az lenne hogy feltételezzük hogy lopott. De itt nem mondtak ilyet...

Zotymarek 2009.07.21. 20:33:43

Csak annyit fűznék hozzá. Haverom rendőr egy hasonló multiban hasonló megállítás. Nyugodtan végighallgatta. A szeme se rebbent. A végén felmutatta az igazolványát és elmondta,hogy milyen dolgokban sértettek szabály a szekusok. Erre sok-sok bocsánatkérés közepette további szép napot kívántak nekünk és kérték,hogy ne legyen belőle ügy... ezek a makimájszterek azt hiszik övék a világ közbe meg egy nyomor az életük...... 8általános után munkanélkülin erre küldik őket taníttatni... ennyi Mo.

gyurma6 2009.07.21. 20:35:13

Nálam van egy egy ujságbol kivágott cikk, ahol dr.B.Ákos- aki a belügyminisztérium rendvédelmi főosztályvezetö-helyettese,-
nyilatkozik.
A vállakozás keretében végzett - személy és vagyonvédelmi, magánnyomozoi tevékenységet szabályzo kormányrendelet szerint a vagyonőr sok mindenre jogosult,
de arra, hoy kabátot vetessen le, hogy ruhán keresztül végigtapogasson valakit arra nem. A csomagot biztonsági szempontbol ellenöizheti, de zsebeket nem, se akkor ha a ruha az illetön van, se akkor ha leveszi.Ha az ör valakit tetten ér akkor sem motozhat, jogosult viszont feltartoztatni, de ezt követöen azonnal át kell adni a hatoságnak.A motozás jogellenes gyakorlat, aki ilyet tesz kockáztatja, hogy bevonják igazolványát,ha pedig a cégvezetésére jogosult személyutasitására történik, akkor a cég működési engedélyét is bevonhatják.

Tehát megtagadhato.

Darkyy 2009.07.21. 20:36:08

@ColT: Nem kell közölni, miért kell a táskáját megmutatni!

kispista2 2009.07.21. 20:37:08

@Darkyy: Pont az volt itt a helyzet, hogy szúrópróbaszerűen, ok nélkül ellenőriztek.

Természetesen, ha bűncselekményt követ el valaki, akkor bárki, akár a takarítónő is visszatarthatja a rendőrök kiérkezéséig.

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 20:38:11

@Frucsasz: Most lehet, hogy számodra eddig ismeretlen dolgot fogok mondani.
Nincsen chip a bőröm alatt, nem is kell, mert köteles engem mindenki becsületesnek(ártatlannak) tekinteni mindaddig, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik.
Némely hozzáértő ezt úgy nevezi, hogy "Az ártatlanság vélelme"

mokkaczuka 2009.07.21. 20:40:18

@Darkyy: Akkor baszd meg, ha van ilyen törvény. Alkotmányellenes. És ha nem az, akkor az alkotmány is mehet a picsába. Attól, hogy valami joxabály, még nem kell betartani. Voltak zsidótörvények is. Egyszer próbáljon meg velem valami nyolcelemis ork testi kényszert alkalmazni.

mokkaczuka 2009.07.21. 20:45:44

@gyurma6: Na tessék. Ezexerint mégse csinálnak azt, amit akarnak!

Megmondom, mi van. Az Azchannál meg a többi monstrumnál van egy irdatlan nagy keret, ami a várható lopásokat, töréseket, eltűnéseket foglalja magában. Ez mindig is létezett, már a kommunizmusban is, akkor úgy hívták, kálló,ma nem tudom, minek hívják. Minden üzletvezetőség tisztában van azzal, hogy ha sikerül visszaszorítani a kállót, akkor azt ők maguk vihetik haza. És meg is teszik. Ezért éri meg nekik szekusokat alkalmazni, semmi másért.

Darkyy 2009.07.21. 20:56:06

@mokkaczuka: Spec nekem felsőfokú végzetségem van, de ha ellenállnál nekem és elkezdenél emberkedni, akkor annál jobban fájna. Félreértések elkerülése végett, ha az őr túlmegy a hatáskörén, akkor azt csírájában el kell fojtani. Szerintem is pusztuljon a férgese! Amúgy meg mit vársz 4-450 ft-os órabérekért?? Hogy agyonképzett embereket találsz? Sokszor még az is nehézségekbe ütközik, hogy az alapvető létszámot feltöltsék. De nehogy már átessünk a ló túloldalára!! MIndenki csak a jogait hangoztatja, de a KÖTELESSÉGEIT VALAHOGY ELFELEJTI! Jogállamban az a kötelességünk, hogy betartsuk a jogszabályokat! Ha nem tetszik, lehet tüntetni, lehet négyévente máshova rakni az x-et!! De nehogy már mindenki mga döntse el, hogy mely jogszabályokat tartja be és melyeket nem!!

gyurma6 2009.07.21. 20:57:44

A lényeg, közölniük kell, hogy loptál azért akarnak vizsgálni, de akkor rendört is kell hivniuk, ha nem közlik, akkor pedig rutinbol nem vizsgálhatnak.
Tehát ezért ami történt, akár engedély visszavonás is lehet

Átlagarcú 2009.07.21. 21:01:21

@Darkyy: Világosíts már föl légyszíves!
Ha bemegyek egy üzletbe vásárolni, milyen kötelességeim vannak azon kívül, hogy a vételárat leszurkolom? Tudtommal azért nyitották azt az üzletet, hogy én minél több pénzt hagyjak ott. Nehogymá még én érezzem magam megtisztelve, hogy tolvajnak néznek!

MosoMasa 2009.07.21. 21:04:38

@Sörecet: Tehát akkor ha autót vezetsz és a rendőr megállít, akkor bűnözőnek néz, csalónak, vagy eleve feltételezi, hogy ittál, nincsenek rendben a kocsi papírjai, stb? Igaze!

Átlagarcú 2009.07.21. 21:07:05

Van egy másik módszer is a szúrópróba szerű ellenőrzésre. Ha lehet, még genyóbb, mint az előző. 10-20 kosár aljára ilyen csipogó szart ragasztanak, a kosarak idővel összekeverednek és a legváratlanabb pillanatokban elkezd szirénázni a kijáratnál. Ez még sokkoló is. Abban a pillanatban te érzed szükségét bizonyítani, hogy nem loptál semmit.
Mindíg megnézem a kosár alját.

Darkyy 2009.07.21. 21:12:10

@Sörecet: Ha megállsz az Auchan bejáratánál, akkor a külső üvegzsilipen ki van függesztve, hogya azzal, hogy belépsz, a felállított szabályokat vagy magadra nézve kötelezőként elfogadod, vagy nem és izibe elhagyod a magánterületet. Ettől még az őrnek persze nem kell bunkónak és törvénytelennek lenni!! Ez más üzletekre is vonatkozik, csak azért említetem éppe a madaras Teszkót, mert pont ma láttam és a szemem mindig kiszúrja az ilyeneket :)
Tehát nem az a kötelezettséged, hogy bemész és vásárolsz, hanem az alapfelállás az, hogy eleve ha belépsz, akkor elfogadod a tulajdonos álltal felállított szabályokat!

Átlagarcú 2009.07.21. 21:12:47

@magampista: Tőlem te annyit szopogatod az orkok farkát, amennyit csak akarod, de... Fentebb már leírták néhányan, hogy más a hatóság és más egy magáncég magánhadserege.
Megjegyzem, a rutinszerű közúti gépjármű-ellenőrzés is necces alkotmányilag, de amíg nem változtatnak a törvényen kénytelen vagyok alávetni magam. És képzeld, nem vagyok tőle boldog.

Darkyy 2009.07.21. 21:13:43

@gyurma6: Nem kell közölniük, hogy loptál, mindössze annyit kell közölniük, hogy legyél szíves rafáradni rutinellenörzés céljából!!!

gyurma6 2009.07.21. 21:15:51

A tulajdonos sem irhatja felül a magyar törvényeket, kormányrendeletet.

szaszalino 2009.07.21. 21:17:37

@Darkyy:
Szopd már le légyszíves a faszomat!
Azé' van a kamera, meg a szem a "zsírfejeken" hogy nézzék mi történik az eladótéren, és a többi embert meg ne basztassák.

Darkyy 2009.07.21. 21:18:41

@gyurma6: Így van, jogszabály határozza meg, hogy magánterületen milyen szabályokat állít fel a tulajdonos! Ezért is írtam pár hozzászólással zelőtt, hogy az őr nem korlátozhatja a szabadságodat pl lopás esetén, de a csomagodat visszatarthatja!

zorbaviki 2009.07.21. 21:21:12

Sziasztok!Javítsatok ki,ha tévedek,de én úgy tudom,hogy táskát átvizsgálni is csak azonos nemű (tehát ami megegyezik az átvizsgált személlyel)biztonsági őröknek van joguk.Én jártam már így a Tescoban,amikor átakarták nézni a táskámat,és ezt szóvá is tettem a biztonsági őrnek.Mondtam neki,hogy szóljon egy hölgy biztonsági őrnek,annak megmutatom,mert olyan női személyes kellékek vannak a táskában,amit férfinak nem vagyok köteles megmutatni.Azt mondták ,jelenleg egy hölgy sem dolgozik.Mondtam neki,hogy akkor ennyi,mert neki nincsen joga belenézni.
És elengedett.Szerintem nem jogszerű,ha férfi vizsgálja át a női táskát,de ha valaki bővebbet tud,jelezze.

Darkyy 2009.07.21. 21:22:03

@szaszalino: Befejeztem, bocs, hogy beleugattam a témába! Te biztosan jobban tudod hogy megy ez! Mégegyszer elnézést!

Átlagarcú 2009.07.21. 21:23:20

Ma már több gyöngyöt nem szórok a disznók elé(Tarpa, bocs) Aki akarja, tőlem még föl is boncolhatják élve, szarok rá.
Csá mindenkinek.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.07.21. 21:26:56

a biztonsági őrök mindenhol a legnagyobb féreg tolvajok, általában ők lopnak a legtöbbet az általuk "őrzött" helyről.

ezt így lehet általánosításnak venni de szerintem most mindenki bólogat aki személyesen ismer ilyen-olyan biztonságiakat, tökmindegy hol dolgoznak.

szaszalino 2009.07.21. 21:27:49

...de hát édes faszom!
Milliókat költenek biztonságtechnikára. Amit visszaszednek majd a termékek árában, akkor azt is elvárom, hogy ha azt látja a "zsírgép" ezeken a technikákon, hogy lopok, lépjen közbe, ha csak a szemével látja, hogy lopok, lépjen közbe, de engem ne szúrópróbázgasson senki mert felrúgom!!!

bolhabetu 2009.07.21. 21:28:23

@Darkyy:
"Ha a táska tulajdonosa ellenáll, az őr TESTI KÉNYSZERT IS ALKALMAZHAT a szabály szerint. "

Csak valaki linkelné már be azt a szabályt pontos hivatkozással, szakaszra, bekezdésre. Ez már a múltkori DM-es cikknél sem sikerült az arra járó, szerecsenmosdató kápónak.

bolhabetu 2009.07.21. 21:30:10

"hogy az őr nem korlátozhatja a szabadságodat pl lopás esetén, de a csomagodat visszatarthatja! "

Bűncselekmény esetén igenis korlátozhatja a személyes szabadságodat. Ennek híján udvariasan annyit mondhat, hogy "Viszontlátásra!"

zazak 2009.07.21. 21:31:35

Ezért nem kell a paraszt multiknál vásárolni, hanem az őstermelőknél! Rendkívül felesleges időkidobás, amennyit a Tescoban, vagy Auchanben eltöltetnek az emberrel, pláne minden szart megvetetnek a néppel... Aki normális messziről kerüli ezeket a külföldi pénzrabló multikat...

MosoMasa 2009.07.21. 21:33:21

@Sörecet: Baromság. Ennyi erővel a jegyellenőr is jogtalanul zaklat, a mozis néni is, de tulajdonképp a bankod is, mikor behív adategyeztetésre.
Ha olyan kibaszott nagy lenne a becsületesség, triviális lenne a szabályok ( amiket tulajdonképp akár jogszerűtlennek is felfoghatnánk, mert ugye miért szabják meg nekem vazze, hogy a zebrán menjek át, vagy ne vegyem el a másét), akkor nem lenne szükség sem hatóságokra és egyebekre, de személyi azonosságira sem, sőt magukra a szabályokra sem.
A fene a nagy öntudatosságát egyeseknek,meg a kibaszottnagy liberalizmusát.
Gondolom mikor egy sárgatalput hívnak be a biztiőrök, akkor bőszen bólogatsz, hogy vigyék csak, tuti lenyúlt valamit!

zazak 2009.07.21. 21:33:49

Egyébként tényleg a biztonsági őrök lopnak a legtöbb helyen (gyakorlati tapasztalat...), ők ismerik legjobban a járást, mellesleg meg taplók, így könnyen le is buknak...

szaszalino 2009.07.21. 21:35:48

@magampista: te aztán tudod keverni a fazont a szezonnal, ez azé' nem erről szól(t)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:35:55

@Darkyy:
de nem vagyok szives
neeeeeeeeeeeeeeeeem
szarok a belso szbalyaikra
a tolvajt ugy fogjuk meg hogy van tanuknk , videofelvetelunk tokom tudja mi
nem rutinellenorzes
holnaptol veszek toled vert vizeletet dnst
mert hatha

Lakatos Baltazár 2009.07.21. 21:37:17

A legnagyobb poén ebben az, hogy olyan könnyű az ilyen helyeken lopni, hogy csak azt nem hozod ki, ami szekrényben van. Balfaszok egész nap kávéznak, meg körbe körbe sétálnak, van 20 kamerájuk, de körülbelül semmit sem ér, és aki lop, az úgyis lop. Ez meg... pff f

Auchan bácsi pedig szépen gazdagodik?

freeatlantis 2009.07.21. 21:38:08

Évek óta olvasom a Homárt, de most először úgy felhúztam magam, hogy muszáj volt regisztrálnom.

Az Auchan-os nőnek üzenem, hogy egy jó nagy sünt kéne feldugni az ő és a férje ánuszába is.

A biztonsági őrök totál normálisak voltak, ellenben a mindent náluk jobban tudó hülye picsánál.

NINCS joga mást kamerázni és azzal, hogy feltette a youtube-ra lazán beperelhető. Ellenben VAN joga a biztonsági őrnek átkutatni GYANÚ esetén. A gyanú pedig tág fogalom. Mondjuk gyanú, hogy a férje ruházatának több zsebe volt, mint egy nagycsoportos óvodás gyereknek összesen.

Szóval POFA BE és ne égesse a magyarokat egy norvég PICSA!!

Hú de fel vagyok húzva.

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 21:38:27

Ilyenkor hol van az áruházlánc szóvivője?
Egy másik posztban csak érintőlegesen vetült árnyék a rendőrségre és abban a pillanatban ott volt a területileg illetékes szószátyár, hatalmas rutinnal, hozzáértéssel és még szimpatikusan is elrendezte a dolgot.

MosoMasa 2009.07.21. 21:38:53

@Sörecet: Milyen jogon vizsgálják a sportolókat doppingra? Eleve csalónak titulálják?
A boltban miért kell a pénztáraknál kimenni, miért nem lehet becsületkassza? Talán eleve tolvajnak titulálnak? És lehetne ragozni.
Ez merő hőbörgés, hogy a szar biztonságiőrök mindenkit csak zaklatnak. de mondjuk senki nem fogalmazta még meg itt az idevágó jogi álláspontot, csak tippelgetve kopiztak valamiket.
Szóval mi is pontosan a valós jogállás?

jesszumpepi (törölt) 2009.07.21. 21:39:04

"gombaölő muffpasztát"


Imádom a Homárt.

Mindig tanulok új szavakat,kifejezéseket.

Bár Kundera se rossz.Ma fejeztem be egy regényét,abban szerepelt a "kebelinfláció" szó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:39:05

@magampista:
ez nem liberalizmus
bemegyek egy elbaszott boltba
megveszem amit akarok
gyanu nelkul 3 pasi a taskamat akarja nezegetni
/amugy nincs/
hat nemaaaaaaaaaaaaaaaa
neked ez OK?
ha igen akkor or vagy Te is vagy nem tudom

a jegyellenor nem zaklat
vagyishat sokszor de
megnezi van-e jegyed?
de jellemzoen utana nem keri hogy nyisd ki a taskadat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:41:26

@freeatlantis:
nem hiszem el
az a normals ha vasarolsz
a kapuban utana atmotoznak
hihhhetetlen

szaszalino 2009.07.21. 21:43:06

@freeatlantis: kár volt reggelni! egy elbaszott hülye fasz vagy!

ampere 2009.07.21. 21:45:07

@freeatlantis: Totálisan egyetértek veled. elkezdtem olvasgatni a kommenteket és mindenki az őröket szidja, pedig sztem is normálisak voltak, nem tudják az emberek milyenek a köcsög őrök ők nem azok.
Ja és nem olvasni járunk oda? hááát sztem nem kötelező odamenni , szóval igenis el kell fogadni az áruház házirendjét.
Másik ebben az országban csak azt nyomják h "jogunk van" , de a második fele mindig lemarad jogunk van, ha a kötelezettségeinknek eleget tettünk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:45:09

@magampista:
mar megint keverunk
a repuloter repuloter
az olimpia olimpia
de ha se repulni nem akarok
se olimpiai bajnoksag nincs tervbe veve
csak este melo utan bevasarlok
akkor haggyanak beken pliiiiiiiiiiiiiiiiiz
ha olimpiai bajnok akarok lenni tudom hogy sajnos neha pisilni kell nekik
de az osanban talan ez nem kotelezo
bar ki tudja mi lesz jovore
amugy itt ha melot vallallsz el kell menni orvosi vizsgalatra elotte
megnezik drogos vagy-e?
ez OK
dehogy rutinvizsgalat ilyen akarkikkel
hat nem!!!!!!!!!!!!!!

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 21:45:15

Mind a három biztonsági őr takarodjon innen a picsába! Az ő helyük nem itt van.
Ez egy fogyasztóvédelmi blog.

szaszalino 2009.07.21. 21:46:30

@magampista: sport és vásárlás, hogy a faszomba lehet ezeket keverni, ájjá má' le hülye gyerek.

MosoMasa 2009.07.21. 21:48:05

@hagyma: ....nem kéri hogy nyisd is ki a táskád. Jajjj bazzmeg, ne keverjük már a szezont a fazonnal! miért kérné? Az a dolga, hogy megnézze nem loptál-e el egy kombínót?
Bazzmeg a reptéren belenéznek a táskádba, ott miért nem vered magad?

MaQen 2009.07.21. 21:48:35

@freeatlantis: pontosabban megalapozott gyanú esetén. ha becsipog a kapu/látott az őr/látott a kamerás, az megalapozott. ha sok zsebed van, az nem.

(mellékes, de talán magyarázatot ad a szövegértési nehézségeidre: a nő magyar, a férje volt norvég)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:48:40

@ampere:
ezt nem hiszem el
de tenyleg
el kell fogadnom hogy kifele megvizsgalhatjak a taskamat rutinszeruen????????
oh no
nem kotelezo odamenni?
bazmeg ehes vagyok
mikor kotelezettseg minden boltban ellenorzesnek alavetni magad
na otthon
ez itt rendorallalam, az teny de boldog vgayok hogy 12 eve felszalltam egy repulore

MosoMasa 2009.07.21. 21:49:46

@hagyma: ....nem kéri hogy nyisd is ki a táskád. Jajjj bazzmeg, ne keverjük már a szezont a fazonnal! miért kérné? Az a dolga, hogy megnézze nem loptál-e el egy kombínót?
Bazzmeg a reptéren belenéznek a táskádba, ott miért nem vered magad?

pakesz (törölt) 2009.07.21. 21:50:13

ezek a norveg nemzetisegu pakik elegge okosnak erzik megukat allandoan...(vagy a jelenleg meg szabad felesegeik)
a debreceni egyetemnel is a hulyegyerekek feljelentettek sajat magukat :)))

Lakatos Baltazár 2009.07.21. 21:50:24

Egyebkent, ahogy így olvasom, akkora elcseszett balfaszok vagytok.

Ajánlom nektek, hogy reggelente utazzatok metróval, álljatok meg felmutatni a bérletet, hogy a sor ne haladjon, és tartsátok azt is jónak, hogy 4 mozgólépcsőből egy megy, csak hogy ellenőrizhessenek.

Aztán amikor elmentek, hogy szaros vajat vegyetek a szaros pénzeteken, akkor örüljetek, hogy a kijáratnál beinvitálnak egy fehér szobába, lopás gyanújával.

Ti tényleg ennyire élvezitek ha basztatva vagytok?

szaszalino 2009.07.21. 21:50:52

@magampista: asszem, neked magadtól nincs sok eszed. baszki öcsém, Te tényleg hülye vagy...

MaQen 2009.07.21. 21:51:13

@ampere: az első kb. 100 kommentben úgy 3-4 alkalommal biztos beidézték a vonatkozó jogszabályt, amit nem írhat felül semmiféle áruház egy kiragasztott kockás papírral, szépen is néznénk ki...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:51:41

@magampista:
a kibaszott repteren mindenkit megneznek mert kibaszott hulyek gepeket iranyitottak epuletekbe
miattam neznek meg
haggyuk mar ezt
azt elfogadom, nem kellemes de tudom kell mert egy barom mogottem johet bombaval a cipojeben

akkor mit ker?
amugy
haggyon beken
vagy latta a kameran hogy loptam es rendort hiv
vagy engem ne rutinellenorizzen

Lakatos Baltazár 2009.07.21. 21:52:04

@magampista: az a reptér baszod, veszélyes üzem, nem vihetsz fel akármit.

szaszalino 2009.07.21. 21:52:06

@Lakatos Baltazár: ERRŐL VAN SZÓ!!!!

Dr. Kix 2009.07.21. 21:53:40

@hagyma: Azért mert folyamatosan szajkózzák a hülyeségüket, még nem lesz igazuk. Szerintem hagyd rájuk...

Darkyy a "szakmában dolgozik" állítása szerint, úgyhogy ne várj tőle a szakmai átlagot meghaladó intelligenciát. (Plusz erre még rátesz a nickje is egy lapáttal: DARKyy) :)

Lolita999 2009.07.21. 21:54:00

Már megint mi a baj a jogállammal?
Az őrök a munkájukat végzik. Ha Ön nem lop, miért zavarja, ha belenéznek a táskájába? Tudja, milyen nehéz kiszűrni a tolvajokat? Egyszer engem is átvizsgáltak, nincs ebben semmi negatív. Nem háborodtam fel. Megalázóbb, ha balhét csinál valaki.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:54:51

@magampista:
nem erdekel mi a dolga
nem erted
engem haggyon beken
ez a dolga
holnaptol nyitok egy kft-t ami sarokraszarasi kft
es az embereim sarkokra szarnak
Te meg majd jossz hogy ez a dolga
hat nem
ettol fuggetlenul itt is vannak orzosok
de a stilus, a hozzaallas eg es a fold

freeatlantis 2009.07.21. 21:55:23

@hagyma:

Az a normális, ha időnként becsúszik egy-egy felesleges eset. Sőt az is normális, ha a 99% tök felesleges motozás.

Egy becsületes embernek ezen nem lenne szabad felkapnia a vizet. Mindenki elköszön a másiktól és továbblépnek.

Felháborítónak tartom ahogy ez a nőszemély viselkedett.

szaszalino 2009.07.21. 21:55:52

@Németh Krisztina: jahh, meg az, ha a szoméd látja, és kajánul rajtad röhög a fél lépcsőház!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:57:06

@Kix:
jovan en vagyok a hulye
de feljovok a netre neha olvasgatni
nem csak ide
es neha elkap a gepszijj
van aki szerint tok normalis ha valakiket 20 percenkent a kijaratnal ellenoriznek
nem hiszem el

freeatlantis 2009.07.21. 21:57:14

@szaszalino:

Persze, hogy fasz vagyok, mert más a véleményem, igaz?

Inkább menj el remetének. Ott csak magad vagy és a hangok a fejedben :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 21:59:41

@freeatlantis:
en meg a hozzaallasodat tartom felhaboritonak

nem erted????????
elmondom meg egyszer
minden gyanu nelkul 3 hulyegyerek ellenorizget a taskamban mert ezert kapjak a penzt

ha a ceg akar alkalmazzon barkit
sasoljanak kameran stb.

de ilyen nincs hogy rutinellenorzes egy boltbol kifele

vagyis van

otthon
tapsoljatok neki

Lakatos Baltazár 2009.07.21. 22:00:07

@freeatlantis: mert ezek aztán kurvára köszönnek :D

szaszalino 2009.07.21. 22:01:15

@freeatlantis: szójjá' asszonyodnak, lehet ráér.

MosoMasa 2009.07.21. 22:01:57

@hagyma: ehhh. baromságokat beszélsz.
Szerinted a rendőrség, a jegyvizsgálás meg a sport és többi az más eset, ne vegyük egy kalap alá a bolti ellenőrzéssel, ehhez képest szerinted a sarokbaszarás az nem, azt össze lehet vele vetni. Gratulka.
Elég érdekes az okfejtésed, mondhatnám azt is, hogy baromság.

kispista2 2009.07.21. 22:02:44

@freeatlantis:
"llenben VAN joga a biztonsági őrnek átkutatni GYANÚ esetén. "

Analfabéta faszkalap, a videón kijelenti az őr, hogy nincs semmi gyanúja, csak szúrópróbaszerűen kötelesek ellenőrizni.
Nehéz felfogni ezt a csökött agyaddal?

freeatlantis 2009.07.21. 22:05:07

@hagyma:

Már bocs, de az előzményeket is tökéletesen ismered, igaz? Honnan tudod, hogy mit csináltak az áruházban? Te csak a végét látod a történetnek, ami az ő részéről van egyértelműen felfújva.

AMúgy én szó nélkül vállaltam egyszer, hogy belenézzenek a táskámba. Nem ért lelki megrázkódtatásként. Belenézett, megköszönte, hazamentem. Tudom, én vagyok a fasz. Sorry :)

whiteCat 2009.07.21. 22:05:51

Hehe nekem is van sztorim :) Mondjuk én is nyomtam 7 évet vagyonőrként üzletekben. Azóta már rendes munkám van :)

Na szóval ez olyan 86 körül történt mindkettő. Akkor még volt Skála áruház és dolgoztak ott "rendésznek" nevezett tulajdonképp vagyonőrök.
Haver kifele megállították, hogy mutassa a táskáját Erre ő letette az épp akkor vásárolt 5 kilós súlyzót az őr lábára úgy 50 centiről ejtve és mutatta volna a táskáját :)
Üvöltött a fájdalomtól mi meg szétröhögtük magunkat. Voltunk úgy öten vele.
Azért tudni kell, hogy sosem loptunk, de szinte nem tudtunk úgy vásárolni, hogy meg ne állítsanak kifele menet.
Másik: mert ugye nem tanulnak ezek semmiből. Be vittünk egy doboz előre preparált cigit. Szimfóniát ha mond ez valamit valakinek. A lényeg, hogy minden egyes szál cigire rá írtunk valamit. Pl ezt nem loptuk, meg ezt sem loptuk, bunkókám most boldog vagy? És volt pár kifejezetten sértő mondat is :) Látni kellett volna az arcukat mikor ragaszkodtunk hozzá, hogy a rendőr jelenlétében bontsák fel a cigit. Addigra már elkezdték felvenni a jegyzőkönyvet. Még a rendőr is röhögött pedig akkor még a rendőrnek volt tekintélye. Jah igen a cigit akkor még nem a kasszánál árulták hanem símán bent az üzlettérben kint volt a polcokon mint bármi más áru.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 22:06:01

@magampista:
OK
mennyetek erre
sot mindenkit megmotozni az ajtoban mert mindenki potencionalis tolvaj
nekem 8
a rendor az rendor
azt tisztelem itt, de meghogy
nem csak en
mindenki
a sport meg meghozza a sajat szabalyait
azzal sem ertek egyet de ez az en velemenyem
dehogy egyszeru emberkent kutassanak ataskamban mert rutinellenorzes
hat neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmm

amugy lehet baromsagokat beszelek
nem vitatom

de nekem meg itt amerikaban sose kellett kinyitni a taskamat
sorry

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.07.21. 22:08:19

Ez valami fétis lehet, vagy mi. Ezek megszokták, hogy őket megalázzák és már ragaszkodnak hozzá, ezt élvezik. Biztos van ilyen is.
De mégegyszer mondom: Engem egy tetves félhülye ork se hozzon vásárlóhoz méltatlan helyzetbe. Én nem lopok és amig nem adok okot ennek az ellenkezőjét feltételezni, hozzám se szóljon.
Evvel befejeztem.

kispista2 2009.07.21. 22:08:28

@Németh Krisztina: Te idióta seggfej, nem az a munkájuk hogy zaklassák a vevőket! Ok nélkül senkit sem vizsgálhatnak át!

@freeatlantis: Ha lett volna bármilyen gyanújuk, miért nem közölték a vásárlóval?
Vagy te vagy az egyik szarházi szekus és most magadat próbálod védeni?

szaszalino 2009.07.21. 22:08:32

@freeatlantis: ...ha magad is így gondolod, akkár most már mehetsz aludni is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 22:09:04

@freeatlantis:
az vagy/sorry./
egy kocsog akineg ilyen nametag log a nyakaba ne akarja megnezni a taskamat
miert?
mert akkor van joga ha gyanusit
meg lehet akkor se
ezek cak ezzel szorakoznak ertsd meg
ki van adva napi134 taska


vicc az egesz haggyuk is

szaszalino 2009.07.21. 22:09:47

@freeatlantis: na, ha magad is rájöttél, akkor most már mehetsz nyugodt lélekkel aludni.

kispista2 2009.07.21. 22:10:58

Sok faszkalap a biztonsági őrt is leszopná, ha ki lenne írva a bejáratnál! De gyorsan csinálnák, hisz az a lényeg, hogy túllegyenek rajta!

Secnir 2009.07.21. 22:11:26

beszarok
hónapok óta hini-humi postok, erre jackyll bedob egy ilyen posztot és mire hazaérek 550?

végig sem olvasom, kérem a következőt.

freeatlantis 2009.07.21. 22:11:28

@kispista2:

Faszkalap?

AZért az nem semmi, hogy hány ember jár ide tele lelki sérüléssel. Vad idegen embereket küldtök el az anyjukba. Ennyi szegénységi bizonyítványt sem láttam még 10 perc alatt.

Marhára élvezem :)

CSak így tovább. Azért közben a vérnyomásra vigyázzatok :)

Ja és igen bevallom nem néztem meg 20-szor a videót, mert már elsőre is elég volt eldöntenem, hogy SZERINTEM ki a hibás. Na és ha szúrópróbaszerűen néznek? Akkor mi van?

Szerintem a nő volt a hibás és ha a komplett káromkodási palettádat beveted akkor is így fogom gondolni ;)

moli 2009.07.21. 22:14:47

@parmenion: vagy inkabb annak nincsenek szemelyisegi jogai es magantitkai, aki ertektelen tucatember.

te meg hasznald csak nyugodtan a gmail-es accountod.

stillhungry 2009.07.21. 22:15:12

A sztori szempontjából mi relevanciája van a terhességnek??? Annyira elegem van már a sajnáljuk már közösen a kismamákat sztorikból. A történeted önmagában is felháborító, nem kell a gigaméretű hast emlegetni...

moli 2009.07.21. 22:17:21

@parmenion: a bunozo elitelese utan nem marad inkognitoban. csak addig, mig NEM BIZTOS, hogy bunozo. a biro biztos, hogy akkor is biro, mikor a targyalas volt es a rendor is rendor.

de ez elkepesztoen alap.

freeatlantis 2009.07.21. 22:18:52

@hagyma:

Nem vagyok biztonsági őr.

Miért olyan elképzelhetetlen, hogy nem tartom jogszerűtlennek, ha megmotoznak?

A rendőrnek sem ordítom le a fejét az autómból és a BKV ellenőrt sem tekintem ellenségnek.

Miért vagyok vagyok analfabéta, fasz, csökött agyú, köcsög csak azért mert én máshogy látom? Elég szomorú szerintem ez így.

Píter 2009.07.21. 22:19:12

Néhány barom nagyon el van itt tévejedve! Nme táska kinyitogatásról volt szó az auchanban(persze az is gázos, de egye fene) hanem be akarták őket kísérni vmi zárt szobába!!! Na ne hülyéskedjetek már, majd biztos átgyalogolok a fél áruházon keresztül 3 biztonsági majommal 1 zárt helyiségbe, ahol álltólag rögzít vmi kamera.. Na persze.. Aztán azt hazudnak össze, meg azt találnak csodák csodájára a táskádban amit akarnak... Ha vmi nem tetszik, akkor tessék mki előtt, a többi vásárló szeme láttára intézkedni, de nem fogok én semmilyen szobába menetelni!! Barmok!!! Felháborító!!

MosoMasa 2009.07.21. 22:21:36

@hagyma: jajj barátom, ha ott vagy, akkor mit krákogsz ide, hogy itten mi van és hogy téged ne ellenőrizzenek?
Gondolom odaát minden fasza mi?

Én nem állítom, hogy élvezem és vágyom rá, hogy ellenőrizgessenek, főként hogy valami redvás szobába bevigyenek és ott vegzáljanak, de egy táskanézés engem nem érdekel.
Csak mellékesen kérdezem meg: szerinted mennyi kára van a boltoknak a lopásokból? És szerinted mit csinálnának a hőbörgők, ha az egész kárt rávernék a kedves vásárlóközönségre mondjuk az árakban? Na akkor lenne legalább még egy okuk hogy prüszköljenek és vernék a palávert még jobban.
Tudtommal pedig amerikában is vannak épp így őrök akik basztatják az embert, bár énmagam még nem jártam odaát, de a jövőhéten átugrok mán egy kv-ra.

pete_r 2009.07.21. 22:22:12

A 1995 évi 133. tv. (ha jól emlékszem) azt írja, hogy alapos gyanú kell, hogy a biztonsági őr átvizsgálhasson. És ez csak az egyik szükséges követelmény. Tehát olyan nincs, hogy alapos gyanú nélkül, holmi rutineljárásra és magánterületre való hivatkozással szembemehessen a törvénnyel. Az őröknek és a madaras teszkónak sün.
Másrészről mivel az Auchan és a parkolója is magánterület, a tulajdonos megtilthatja és meg is tiltja a videofelvétel készítését. Tehát a nőnek is sün...
Ha pedig tényleg hívták a rendőrőket és nem jöttek ki, akkor nekik meg kettő is fejenként.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.07.21. 22:22:52

auchan, ikea magánterület, azt csinálnak amit akarnak ill. ami tényleg ki van írva a falra. akinek nem teccik ne mennyen oda.

kamushamus 2009.07.21. 22:23:03

@Píter: Öreg szerintem meg az a felháborító,ha valaki ELVESZ VALAMIT AMI NEM AZ ÖVÉ!Látod,ez felháborító.

kispista2 2009.07.21. 22:25:01

@freeatlantis: Ez nem vélemény kérdése. A jogszabály szerint csak alapos okkal lehet bárkit átvizsgálni.
Szánalmas szar módon próbálsz benyalni a szekusoknak, de szerintem is egy ork vagy, lehet hogy pont a madarasteszkóból. A te stílusoddal meg ne pofázz!

Critmiss 2009.07.21. 22:25:15

A második sztori már nem kellett volna.

moli 2009.07.21. 22:25:46

@EnZsolt: de ilyen azert nem tortenik meg minden nap..

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 22:25:46

@freeatlantis: "Miért olyan elképzelhetetlen, hogy nem tartom jogszerűtlennek, ha megmotoznak?"

A jogszerűség nem szubjektív kategória, hanem jogi.

krishy 2009.07.21. 22:25:55

Srácok, aki nem bírja a szúrópróbás ellenőrzést, ne menjen multiba vásárolni! Vagy ha ennyire zavar titeket menjetek az áruház elé tüntetni az való nektek! Kereplőt, sípot, öreg nyanyákat nem otthon hagyni! :-)

Torzon Borz 2009.07.21. 22:26:21

@mejte:

Ezt miért hagytad ki?

2005. évi 133. törvény 28. paragrafus

A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha

a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;

b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és

c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges.

Egyébként,

Meg bekísér három ellenérdekelt egy embert egy zárt szobába, aztán...Ha valaki bemegy velük az is OK, ha valaki nem az is...Én nem mennék be velük sehova az biztos. Hívjanak csak rendőrt, megvárom szívesen...

szaszalino 2009.07.21. 22:27:19

@freeatlantis: A rendőr nem azé' állít meg, hogy mit loptá’ hanem azért, hogy a többi a körülötted közlekedő biztonságát szavatolja a szűrés, és ha a BKV szolgáltatásait igénybe veszed, evidens, hogy érdekli a szolgáltatót, hogy fizetél-e érte, de ha a boltban fizettem, és nincs gyanú sem, akkor pofa be!

kispista2 2009.07.21. 22:27:28

@fghjk: Azután mondd ezt, hogy egy kétméteres feka seggbekúrt, mert ugye azt csinálnak amit akarnak.

Píter 2009.07.21. 22:27:55

@kamushamus: Egyetértünk, az is feháborító. (egyébként meg öreg a ***** *****!)

RuszinZsolt · www.fairconto.hu 2009.07.21. 22:28:08

Szerintem nem kell ennyire felkapni a vizet. A norvégférjes feleség abszolút túlreagálta a helyzetet, az áruházon kívülről való videozás pedig már gyerekes. Vajon, ha ez a bevásárló hölgy civilben áruházigazgató lenne, ugyanúgy kiakadna, vagy egyszerűen nem érti a teljesen normális keresdelmi normákat.

Bocs, de én azon vagyok felháborodva, hogy vannak olyan országok, ahol én fegyvertelenül belépek egy néptelen benzinkút fizető helységébe, ahol egy golyóbiztos ablak mögül, egy mordályon a kezét, tartó büdös pali vár, aki közli, hogy nem tud visszaadni az ötvendollárosból...

Na ezen akadjatok ki, gyengelelkű fogyasztók...

moli 2009.07.21. 22:28:46

@Janovszki Zsolt: nem tilos kamerazni, ha epp a jogaidat sertik. hiszen az lesz a bizonyitek. ilyenkor akar rendort, sot a koztarsasagi elnokot is filmezheted, ha epp a vesedet rugdossa.

kispista2 2009.07.21. 22:30:53

@mazsola2009: "az áruházon kívülről való videozás pedig már gyerekes"
A felnőttes dolog meg az hogy el akarjuk rabolni tőlük a telefont, amit a szekusok csináltak?

kispista2 2009.07.21. 22:32:12

"Ezt most fejezd be"

Mi a faszt képzet a tetü ork, hogy letegezi a vevőt?

Nálunk meg itt Tarpán0002 2009.07.21. 22:34:03

Itt tartom szükségesnek megjegyezni: A jogellenesen szerzett bizonyítékot nem lehet jogszerűen felhasználni.(köztünk maradjon)

szaszalino 2009.07.21. 22:35:22

@Nálunk meg itt Tarpán0002: ako' szójá' má' Dávid Ibolykánakm is :)

freeatlantis 2009.07.21. 22:35:56

@kispista2:

Mégegyszer mondom, nem vagyok ork, de tök mindegy mit mondok, mert úgysem hiszed el.

A jogszabály szép dolog, de pl. azt, hogy "alapos gyanú" elég sokféleképpen lehet értelmezni. Innentől kezdve pedig már szubjektív. SZERINTEM nincs semmi kivetnivaló abban, ha megkérik, hogy mutassam meg a táskám, de ha az arcába kamerázok valakinek és felteszem a Youtube-ra azt nem tartom jogosnak (és nem is az.)

Ja erről jut eszembe, ha én lennék az őr, akkor nem itt írogatnék, hanem a feljelentő nyilatkozatomat töltögetném.

moli 2009.07.21. 22:37:00

@antisystem: :D ez nagyonjo! igy van.

freeatlantis 2009.07.21. 22:40:00

@szaszalino:

Ok, de most őszintén, te hogy reagáltál volna, ha tegyük fel semmi rosszat nem csinálsz, nem vagy gyanús semmilyen szempontból és megkérik, hogy mutasd meg a táskád?

Elkezdessz ellenállni, kamerázni és rendőrséggel fenyegetőzni?
Mire jó ez? CSak magaddal cseszel ki.

kispista2 2009.07.21. 22:43:41

@Nálunk meg itt Tarpán0002: Köztünk maradjon, de büntetőeljárásban bármilyen bizonyíték felhasználható. Ez nem amerika.

szaszalino 2009.07.21. 22:44:43

@freeatlantis: (!!!)

Nekem is volt egy esetem, szintén Auchan áruházban. Tavasz elején nagybevásároltunk, szóval, egy jó bő másfél órát vett igénybe a dolog. Közben, már az eladótéren észrevettünk a feleségemmel egy „kisebbségi” csoportot (5 fő) akik végigzabálták a polcokat. Gondoltam, semmi közünk hozzá, csak valahogy mégis irritált a dolog. Végül a pénztárnál ahol álltunk, ők is abba a sorba álltak be ahol mi. Vettek öten, kettő 2 literes ásványvizet, gondoltam megszomjaztak az ingyen kaja után…
Közben mi fizettünk a kasszánál megközelítőleg 37.000.-Ft.-ot a vásárolt áruért. Szépen összerendeztük a feleségemmel a cuccot, és már neki is lódultam volna a megrakott szekeremmel a kijárat felé, mikor odagurult egy IQ bajnok 120 kg zsírtömb biztonságőr, aki közölte velünk, hogy számlaellenőrzésre toljam a talicskát be a kijelölt helységbe. Közben ekkor az 5 fős csoport elhaladtak mellettünk, és az egyik tagja megjegyezte a többinek: „megjátsszák ezek is a vásárlást”
Az agyvérzés kerülgetett, közben már csak a hab volt a tortán, hogy míg kísért az őr félre nem érthető lépéssel bennünket, asszony kolleganője jött velünk szembe, jó érzés volt látni, ahogy ránk csodálkozik. Mindegy, gondoltam, legfeljebb azt hiszi, hogy loptunk…
Az ellenőrzés kb. 15 perc volt, többet viszont Auchanba nem mentünk azóta.

kispista2 2009.07.21. 22:44:56

@freeatlantis: "
Ja erről jut eszembe, ha én lennék az őr, akkor nem itt írogatnék, hanem a feljelentő nyilatkozatomat töltögetném. "

Feljelentő nyilatkozat? Ilyen fogalomról még nem hallottam.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 22:46:14

@freeatlantis: Miért lenne szubjektív a "megalapozott gyanú" fogalom? Ne égessed már magad ewnnyire, ember. Ha ennyire nem értesz a joghoz, akkor miért pampogsz bele? De tényleg. LOL

kispista2 2009.07.21. 22:46:54

@freeatlantis: Az utcaseprőnek is kinyitod a táskát, ha azt kéri? Mert pont ugyanannyi joga van hozzá!
A rendőrséggel meg az őrök is fenyegetőztek, de nem hívták őket. A bkv-s szarházi ellenőrök szoktak még ilyen kamu-rendőrhívásokat csinálni, aztán csodálkoznak, ha leszarják őket.

moli 2009.07.21. 22:49:06

@Bőnyeg: erted, uzleti titok, amit barki besetalva a publikusan elerheto aruhazba megtekinthet! :D

kispista2 2009.07.21. 22:52:27

@moli: Majd az microSD kártyát ürgebőrbe varrva juttatja el a teszkónak, amely megtudja madaras társa üzleti titkait, legyőzi ellenfelét.

Píter 2009.07.21. 22:52:40

@freeatlantis: Ki mondta a nőnek meg a férjének, hogy mutassák a táskájukat?! Zárt helysiségben akarták őket "ellenőrizni"... Nem egy "szimpla" táskamutogatásról volt szó! Olyan könnyen tudják az okoskodók elbagatellizálni a sztori(ka)t...

MosoMasa 2009.07.21. 22:52:59

@szaszalino: A boltost is evidens, hogy érdekli lopnak-e a bótjából és mennyit - és az hogy a kasszán átmentél babám egyáltalán nem garancia arra, hogy hat másik cucc nincs a tatyódban!

freeatlantis 2009.07.21. 22:56:06

@szaszalino:

Na látod, ahelyett, hogy csípőből lefaszkalapozol talán ezzel kellett volna kezdened.

Így IGAZAT adok neked!! Ezek után én is így gondolnám. Sajnálom, hogy ez veled megesett és tökéletesen megértem, hogy a közelébe sem mész többé az áruháznak. Nem akarok kissebbségi részre evezni, de pont ezért húzott fel ez az eset (mármint a poszt).

Nekem az jött le ami az egész országban vírusként terjed. Méghozzá az, hogy mindenkinek mindenhez van joga, de kötelezettsége nincs. Ugye nem kell részleteznek, hogy kikre célzok ezzel...

Sajnos mindenhol előfordulnak durva esetek, amelyek megkérdőjelezik a rendszer helyességét. A Ti esetetek ilyen volt és sajnálom.
A jelen esetben én nem érzem ezt. Engem a nő háborít fel és csak azért, mert nyomja a jogait, miközben másokét sárba tiporja és kötelezettséget meg nem vállal. Ezt teszik még a tudod kik is.

Te 'A' oldalról voltál érzelmileg befolyásolva, én pedig 'B' oldalról.

szaszalino 2009.07.21. 22:56:20

@magampista: nincs nállam soha tatyó!
Mindig a kocsiba pakolok ki, nem hozott szatyorba. Amíg a paraszt a fizetését ezegnek a geciknek hordja, ne basztassanak addig amíg nincs jógalapja!!!

moli 2009.07.21. 22:57:49

@hagyma: Révkomáromból lehet? erted...

szaszalino 2009.07.21. 22:58:22

ja, és csak már otthon beszéltük az asszonnyal, hogy kifejezetten várom a hasonló esetet, akkor geci leszek mert készülök rá, legyen az bármelyik árúház is.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:01:11

@freeatlantis: Szánalmas az orkmosdató cigányozásod, tekintve, hogy a postban egy magyarról és egy norvégről volt szó.

freeatlantis 2009.07.21. 23:04:05

@Márai Coelhó:

Számolj el 10-ig, nyugodj meg és olvasd el mégegyszer amit írtam. Ha mégsem megy, akkor inkább ne is reagálj rám (erre se).

Csak egy párhuzamot hoztam és a végén még oda is írom, hogy érzelmileg befolyásolva voltam, ERGO nem objektíven figyeltem a videót.
Veled még ilyen soha nem volt igaz?

moli 2009.07.21. 23:05:35

@Kutyi: majd ezutan level megy a fogyasztovedelemnek.

szaszalino 2009.07.21. 23:06:00

@freeatlantis: ...a végén haver leszel :)

MosoMasa 2009.07.21. 23:07:16

@szaszalino: A jogalapot ugye nem tudjuk, úgyhogy azzal ne vagdalódzunk, másfelől nem csak tatyóba lehet eltenni dolgokat ugyi: az emberiség egyik nagy találmánya a zseb, a belső zseb, a kabátujja, meg millió és egy hely ugye.
Miért gecik? Mert árulnak valamit ami neked kell?
Kérlekszépen lehet megtermelni is a javakat, lehet menni helyi kis garázs ABC-be, stb.

T2006 2009.07.21. 23:09:46

Persze lehet szidni a multikat, meg nem kell ott vásárolni stb. de azért ezek a cégek kb 30ezer embernek/családnak jelentenek valamilyen megélhetést. Plusz a magyar beszállítók!Ők biztos nem örülnének neki ha azért lennének munkanélküliek mert a multi a mumus! Egyébként biztos idegesítő egy ilyen ellenőrzés, de valamilyen szinten meg lehet érteni. Amikor egy ötezres tescoban 19millió az éves ismeretlen hiány, érthető, hogy próbálják megakadályozni a lopást. Sajnos a módszer nem mindig korrekt.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:10:10

@freeatlantis: Ha ezzel beismerted, hogy azért írsz marhaságokat, mert zaklatott lelkiállapotban vagy, akkor én ezt elfogadom és empatikusan javasolom, hogy kommentelés helyett pl. fuss egyet a háztömb körül, vagy hódolj a házasélet örömeinek tetszésed szerint.

kispista2 2009.07.21. 23:10:48

@magampista: A jogalapot nem közölték, sőt azt mondták semmi okuk nincs, csak előírás a napi több száz átvizsgálás. Ebből tudhatjuk, hogy semmi jogalapjuk nem volt.

Remélem válaszol is valamikor az auchan, a legutóbbi posztra válaszoltak.

szaszalino 2009.07.21. 23:11:04

@magampista: te meg mennyé anyádhoz az elég olcsó!
Amíg nem lopok, és nincs erre jogos gyanú, akkor miért engem baszogatnak, akik meg felzabálják a fél árúházat a pofámba röhöghetnek.

kispista2 2009.07.21. 23:12:54

@T2006: "ezek a cégek kb 30ezer embernek/családnak jelentenek valamilyen megélhetést. Plusz a magyar beszállítók!Ők biztos nem örülnének neki ha azért lennének munkanélküliek mert a multi a mumus!"
Ha megszűnnének akkor is vásárolnának az emberek, tehát a munkahelyekre ugyanúgy szükség lenne!

kispista2 2009.07.21. 23:15:01

@T2006: "Amikor egy ötezres tescoban 19millió az éves ismeretlen hiány, érthető, hogy próbálják megakadályozni a lopást. Sajnos a módszer nem mindig korrekt."
A lopások jó részét a dolgozók követik el.

Lopások ellen a termékekben elrejtett lopásgátlók használhatóak, filléres kiadás.
De amíg 3 szekus csesztett találomra egy vásárlót, addig a valódi tolvajok nyugodtan dolgoznak bent.

moli 2009.07.21. 23:15:44

@Darkyy: igen, de egyetlen fontos feltetellel: rendort hiv. ez viszont a rutinellenorzessel utkozo cselekedet.

szaszalino 2009.07.21. 23:16:53

ja, 80 ezer átlag keresnek ennél a multinál a nők (HVG adat) a profit meg megy ki az országból. Ha nem lenne Auchan, lenne más, talán magyar, talán....

freeatlantis 2009.07.21. 23:18:42

@Márai Coelhó:

Nem érzem úgy, hogy zaklatott lelki állapotban lennék, csak egyszerűen párhuzamot vontam egy általános probléma és a jelen eset között.

Nem értek a joghoz, de nem hinném, hogy a nő a videón egy maszületett bárány lenne. Ha srtigulázni kéne a jogsértéseket, akkor kiváncsian olvasnám a végeredményt.

Ja és még annyit, hogy bárcsak minden biztonsági őr "ekkora fasz" lenne, mint ezek. Ajánlom mindenkinek a Bp-i szórakozóhelyek körbejárását. Na ott tényleg van pár IQ harcos.

moli 2009.07.21. 23:24:08

@hagyma: dns, ujjlenyomat? nabaszki, ezt pont Te mondod :D mar bocs, de ez most ongol ;)

T2006 2009.07.21. 23:25:06

@kispista2: Ezzel azt vigasztald akit kirúgtak mert megszűnt a munkahelye. Majd lesz másik!
Persze a dolgozók is lopnak, ez tény. A safer jó dolog, de egy 60ezres árukészletet levédeni nem olcsó és nem egyszerű.
Ha magyar lenne a nagyáruház akkor nem lopnának, nem kellene védeni, nem lennének biztonsági őrök és túlkapások?! Persze legyen magyar, de akkor sem jótékonysági intézmény lenne!

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:27:48

@freeatlantis: A történet kiindulópontja, az indícium nélküli rutin csomagvizsgálat a magyar törvény szerint jogellenes, ez a lényeg. És ebben a történetben nem az orkokkal van a legnagyobb baj, hanem azokkal a pofátlan, agresszív multikkal, akik törvénysértő munkavégzési utasításokat adnak a biztonsági őröknek, mert úgy gondolják, hogy megtehetik. Meg még azokkal a magyar állampolgárokkal van baj, akik úgy gondolják, hogy ez így rendjén van.

T2006 2009.07.21. 23:28:09

@szaszalino: Én egyébként magyar munkaadónak dolgozom havi nettó 92ezer forintért. 33 éves férfiként diplomával. Ez sem jobb, de ebből élünk.

MosoMasa 2009.07.21. 23:28:14

@szaszalino: bunkó vagy, nem is kicsit! Mondhatnám tahó!

Na akkor egy: honnan tudja egy idegen, hogy nem lopsz? Mi a jogos gyanú?
Maradjunk a villamosnál: Milyen jogon ellenőriz engem, ha nincs jogos gyanúja arra, hogy lógok?

De te vagy egy kis pisis szarházi vagy, vagy lopsz is!
Tahó!

szaszalino 2009.07.21. 23:29:32

@T2006: egyik magyar munkahely sem jótékonysági intézmény, viszont a megtermelt javak a magyar gazdaságban maradnának, most meg a csak modernkori gyarmatok vagyunk.

moli 2009.07.21. 23:29:51

@Lakatos Baltazár: raadasul a mozgolepcso vegen megallni TILOS! ez a sajat szabalyzatban benne van! en soha nem allok meg, mert estek mar ram hatulrol azert, mert elottem megallt berletet keresni. menet kozben mutatom meg, vagy velem utaznak a lepcson, mukodik.

szaszalino 2009.07.21. 23:31:01

@magampista: már megtanultam, bunkónak lenni nem fáj, viszont csak így lehet talpon maradni.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:32:20

Egyébként a BKV-s hasonlat azért sántít, nem is kicsit, mert a BKV orkok senkinek nem kezdenek matatni a táskájában és nem vetkőztetik le.

szaszalino 2009.07.21. 23:33:24

@magampista: mi a faszért vannak a kamerák??? Miért van a "zsírfejnek" szeme???
Érdekes dolog a BKV, de ott efektív látens a fizetési morálod, ott jogos az ellenőrzés.

MosoMasa 2009.07.21. 23:36:32

@kispista2: Az hogy előírás az ellenőrzés, az nem jelenti azt, hogy nincs jogalapjuk.
Ezt ugye nem tudjuk, mert nem értünk a joghoz, nem tudjuk milyen szabályok vannak, milyen lehetőséget engednek a boltnak, stb.
Nyilván nem nagyon lehet belekötni, mert különben előbb vagy utóbb ha más nem akkor egy felbőszült nyugdíjas katona a végére jár és megfingatja őket.
Most azért nem arról beszélünk itt, hogy tahók voltak az orkok és rángattak, verekedtek, meg belenyúlkáltak a táskába, mert ilyet is olvashattunk már itt. Most ez itt egy szimpla kérés volt, hogy belenézhessenek ( nem belenyúlhatnak!).

kispista2 2009.07.21. 23:37:06

@magampista: De az ellenőr nem vizsgálhatja át a táskádat, hogy nem-e loptad el az egyik kapaszkodót! Kérheti a jegyedet, hasonlóan a pénztáros is kérheti a pénzt.

moli 2009.07.21. 23:37:22

@Píter: jaja, elkeri a taskat, motoszkal benne, aztan beleejt egy kaviart vagy pendriveot, s lon, mar meg is van a tolvaj!

kispista2 2009.07.21. 23:38:36

@magampista: Már 100x beidézték ide a jogszabályt, miszerint alapos ok szükséges az ellenőrzéshez, ami itt nem volt!

T2006 2009.07.21. 23:40:01

@szaszalino: Igazad van! De amikor a multi milliárdokat fektet be akkor senki sem sír. Természetesen a profitért csinálja. Így működik a világ. Persze jobb lenne ha minden cég magyar lenne, csak valamiért a magyarok nem akarnak magyar hipermarketeket építeni/üzemeltetni. Persze van kivétel. Mondjuk az, hogy pl. a Demjánnak sok pénze van ettől én még ugyanannyit keresek.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:40:42

@magampista: Nincs jogalapjuk, hidd már el, már többször bekommentelték a vonatkozó törvényt. Csak megalapozott gyanú esetén intézkedhetnek.

MosoMasa 2009.07.21. 23:41:05

@szaszalino: jaj hagyjuk már ezeket a kifacsart dolgokat.
Meséld már el hogy a tecsóban hány vásárló van egyszerre? Hány kamera kell ezek lekövetésére és hány ember kellen ezeket folyamatosan nézni? már hogy a kamerás hivatkozásodra reagáljak?
uggyanmá...
Az elmúlt öt évben téged hányszor ellenőriztek? Mer szerintem egyszer sem. Jólvan, most jól elfogod mondani, hogy juj de sokszor, de ez tudjuk hogy nem igaz, ugye?
Vagy abban az esetben ha visszaeső vagy....

szaszalino 2009.07.21. 23:43:13

@T2006: oszt' ki sírjon, a "nigger" vagy a drága jó kormányunk???
....ugyan má'
hülyeséget beszész'

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:43:15

@T2006: Amikor befeketet nálunk, akkor úgy kezdi, hogy (többek között) megnézi a tervezett vállalkozás jogi környezetét, tehát tudja, hogy nem Zimbabvébe jön, ahol az orkjaival kedvére vegzálhatja a vásárlókat.

kispista2 2009.07.21. 23:43:37

@magampista: "és hány ember kellen ezeket folyamatosan nézni? "
Ha kevés az emberük, azt a kevés embert miért nem értelmes célokra használják a vásárlók csesztetése helyett? Szúrópróbaszerű ellenőrzésnek van a legkevesebb eredménye!

MosoMasa 2009.07.21. 23:43:43

@kispista2: bekommenteltek egy rövid részletet (!) valamiből. De láttál már közelebbről törvénykönyvet, vagy jogszabálygyüjteményt? Már hogy tudod-e mennyi dolog van abban írva?

szaszalino 2009.07.21. 23:45:08

@magampista:

szaszalino 2009.07.21. 22:44:43

...mé' nem olvasod a posztot szarfasz???
Ott a válasz!!!

kispista2 2009.07.21. 23:45:34

@Márai Coelhó: "tudja, hogy nem Zimbabvébe jön, ahol az orkjaival kedvére vegzálhatja a vásárlókat. "
De azt is tudja, hogy sok idióta boldogan pucsít, ha a szekus éppen testüregmotozást végez rajta és a táskáját is szívesen üríti ki bármelyik általánost végzett idiótának.

MosoMasa 2009.07.21. 23:46:28

@kispista2: viszont az elrettentő ereje elég hatékony akár tetszik akár nem.
Miért csesztetés, ha vigyáznak az értékeikre?
Te is véded az otthonod, hogy ne menjen be a tolvajbetörő, zárod az autódat, stb.
Ők kirakják a cuccukat szabad prédára, valahogy szűrni kell a dolgokat.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:46:31

@magampista: Állj már le, ez már tényleg szánalmas.

kispista2 2009.07.21. 23:47:21

@magampista: Az erre vonatkozó jogszabályt olvastam. A többi jogszabály, ami nem erről szól, az irreleváns.
De keress egy jogszabályt nyugodtan, miszerint bármit csinálhat a szekus.

szaszalino 2009.07.21. 23:47:40

@magampista: aludnod kéne, mert már fáradt vagy ecsém.

kispista2 2009.07.21. 23:49:49

@magampista: Lőjék fejbe minden 100. vásárlót, annak lenne az igazi elrettentő ereje.
Védem az otthonomat, de nem vizsgálok át mindenkit, aki kijön a házból, nem-e lopott el valamit tőlem!
Fogd már föl, hogy nem tehet bármit egy áruház!

T2006 2009.07.21. 23:50:10

@szaszalino: Miért most ki sír, hogy szemét multi?!

@Márai Coelhó: Valóban, tudta! Csak eredetileg nem gondolták, hogy itt ennyit lopnak. A dolgozó vagy a vásárló mindegy. Nem akarok semmilyen külföldi érdekeltségű céget védeni, de a felesleges köpködést is gusztustalannak találom.

freeatlantis 2009.07.21. 23:50:50

@Márai Coelhó:

Azért a magyar törvények sok helyen szorulnának módosításra.

Pl. egy munkaképes embernek ha munkát ajánlanak akkor húzzon dolgozni és ne a segélyt várja (bár joga van hozzá).

Pl. nem kéne finanszírozni a vidéki kocsmákat és játékgépeket a családtámogatásokból (bár joga van hozzá eljátszani és elinni)

Pl. nem kéne sokszorannyi rokkant kártyát kiosztani mint ahány mozgáskorlátozott él az országban (bár joga van hozzá, mert 20 évvel ezelőtt volt egy piti bokasérülése).

Pl. életfogytiglani börtönbe kéne zárni az országot nyomorba sodró bal ÉS jobboldali politikusokat, nem pedig röhejes pénzbírságokkal szabadonengedni (bár joga van hozzá, mert az ügyvédje bebizonyította).

Pl. nem kéne 20-40 milliós végkielégítéseket osztogatni, ha csak kárt csinált egy vezető (bár joga van hozzá, mert ez áll a szerződésben).

Pl. nem kéne elküldeni a kurva anyámba csak mert más a véleményem ( mert ehhez pláne jogom van)

Szóval az, hogy a jog kimondja még nem biztos, hogy jó is. Elmondtam már sokszor, de engem nem zavarna, ha alaptalanul megkérnék, hogy menjek velük és mutassam meg, hogy loptam-e.

Ha közben eszkimók teli gyomorral röhögnének rajtam, akkor tuti én is elküldöm az őröket melegebb éghajlatra.

kispista2 2009.07.21. 23:51:39

@Márai Coelhó: Meg azt is tudják, hogy sok hülye azután is vásárol egy helyen vagy tankol egy benzinkúton, miután többször is átverték ott!
Azt is tudják, hogy 3 ft árengedményért szarrá lehet alázni sok vásárlót.

szaszalino 2009.07.21. 23:51:43

@T2006: kiszopod oszt' nem sírok!!!

MosoMasa 2009.07.21. 23:53:27

@szaszalino: köcsög! ne legyél már ennyire bunkó bazdmeg! szarfazozd apádat aki részegen összehozott véletlenül anyáddal, mert normál esetben a kecskére mászott volna és akkor mekeghetnél itt halomra, senki nem értené. Így sem.
Biztos igaz amit írtál, mert cigány van benne, és gondolom az orkok mellet azok basszák legjobban az agyadat.

szaszalino 2009.07.21. 23:54:09

@freeatlantis: Na! Nem is vagy Te olyan hülye! Ez má' teccik!!!

kispista2 2009.07.21. 23:54:49

@T2006: "Ezzel azt vigasztald akit kirúgtak mert megszűnt a munkahelye. Majd lesz másik!"
A törvénysértő multikat csak azzal lehet megszivatni, ha nem vásárolunk náluk! De ekkor sem mennének csődbe, mert ahogy érzékelnék a keresletcsökkenést, normálisabban viselkednének.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 23:54:58

@freeatlantis:
a rendornek nem
a bkv ellenornek sem
d ha arra kivancsiak hogy talan loptam-e arra igen
nalam

T2006 2009.07.21. 23:55:02

@szaszalino: igen értelmes ember vagy! Ha nincs érv jöhet a személyeskedés! Vajon a személyes kommunikációban is ilyen kulturált vagy?!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.21. 23:56:43

a bkv ellenor nem a taskamat nezi hanem keri az ervenyes jegyemet
a repteren azt nezik ha repulok fel akarom-e robbantani
itt meg szuroprobaszeruan azt hogy loptal-e?
aki nem latja a kulonbseget az nem latja
en latom

MosoMasa 2009.07.21. 23:56:48

@kispista2: nem mondtam, hogy bármit csinálhat. azt mondtam, hogy egy rövid részlet valahonnan az önmagában nem ér semmit.
Azt is mondtam hogy nem értek a joghoz, de gondolom van jogászuk bőven, nehéz lenne ezekbe belekötni. Főleg egy féltörténetből itt a blogon. (mer ugye nem tudjuk a valóságot, hogy mi és hogyan történt!)

szaszalino 2009.07.21. 23:57:43

@magampista: szard össze magad, aztán edd meg, utána szard ki, és azt edd addig, amíg szart nem hugyozzol!

MosoMasa 2009.07.21. 23:58:56

@hagyma: Mondjuk itt nem volt szó motozásról. Táskanyitásról volt szó, és belenézésről, nem?

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.21. 23:59:03

@T2006: V. sz. tök mindegy, amíg itt vannak, addig tartsák be a magyar törvényeket. Egyébként az a gyanúm, hogy még így is megéri nekik és komoly profitot szivattyúznak ki.

@freeatlantis: A felsoroltak egyikéből sem következik, hogy egy multi jogsértő gyakorlatot vezethet be.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:00:24

@moli:
dehogy ongol itt van az utlevelem zoldkartyam masik kartyam
mindehyiken vaj ujlenyomat
barmi torteni olnek vagy megolnak azonosithato leszek
de nem egy hip[ermarketbol kifele menet szorakoznak velem
csak ha be a karok jonni az orszagba, vagy buncselekmennyel gyanusitanak
nekem pont hogy megnyugtato hogy rajta van minden
mivel nem vagyok bunozo
de hogy emberek megallitsanak azutan hogy elkoltottem 243 dollart es megkerjek Maryt hogy nyissa ki a ritikuljet
elkepzelhetetlen
de nektek igen
lecet

T2006 2009.07.22. 00:00:53

@kispista2: Talán használna! Egyszer ki kellene próbálni! De a törvénysértő vásárlókat mivel lehet megszívatni? Azzal, hogy a bűncselekmény határát felemelik 20ezer forintra? Had lopjon többet! Persze ettől nem kell a becsületes vásárlót zaklatni.

MosoMasa 2009.07.22. 00:00:58

@szaszalino: Jól van, tolhatod a biciklidet odébb! Ostoba.

T2006 2009.07.22. 00:03:53

@Márai Coelhó: Így van tartsák be, és ezt keményen ellenőrizzék is!
Biztos megéri, azért csinálja.

szaszalino 2009.07.22. 00:05:19

@magampista: nézzé má' szét! Nem lop valaki???
Reggel nyitogassá tatyót!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:05:28

@magampista:
asszem en sem beszeltem motozasol
az lenne meg a szep ha a biztonsagi or motozni is akarna
holnaputan meg feljon es hazkutatast tart hatha tegnap loptam valamit

elviekben van kulonbseg koztunk
de nagy
ha bemegyek egy boltba vasarolni
vasarolok
fizetek
utana engem senki ne rutinellenirizzen konyorgom
tartson fel ha meglatta hogy lptam
hivjon rendort
de ez milyen
hogy napi 334 ember taskajaba beleneznek
es itt az a valasz
hogy ez a munkajuk
hihetetlen

freeatlantis 2009.07.22. 00:06:43

@Márai Coelhó:

"A felsoroltak egyikéből sem következik, hogy egy multi jogsértő gyakorlatot vezethet be. "

Tény, de az igen, hogy a jog BE NEM tartása nem feltétlen olyan nagy baj, mint időnként a jog BEtartása.

Mivel folyamatosan a joggal jössz, a kedvedért felsoroltam neked pár olyan esetet ahol a jog minden ponton be van tartva mégis kinyílik az ember zsebében a szamuráj kard.

szaszalino 2009.07.22. 00:14:02

na, bicaj leolajozva, jócakát mindenkinek!

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.22. 00:15:40

@freeatlantis: Véleményem szerint felesleges ilyen általánoas irányba elvinni a vitát, mert a Te gondolatmenetedből egy csomó minden, meg az ellenkezője is levezethető. Például ugyanezzel a logikával el lehetne jutni oda, hogy milyen igazságtalan, hogy a multi a helyzetével visszaélve hatalmas profitra tesz szert, míg mások munkanélküliek, következésképp kisebb lopások auz Auchanban megengedhetők, sőt etikusak.
Inkább maradjunk meg ott, hogy a Magyar Köztársaság jogállam és a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, még a multiknak is.

moli 2009.07.22. 00:18:00

@hagyma: ertem en, de nem valaszoltal arra a fontos kerdesre, hogy akkor most Révkomáromból lehet egy magyarnak felesege? vagy csak Komarombol?

ha Revkomarombol igen, akkor Nagyvarad mehet? ha Nagyvarad, akkor Rijeka?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:18:24

megneztema videot megegyszer
mer sok az isdom
aszongya 2-3 percenkent viszunk be valakit
nem hiszem el
akkora barmok akik ezt turik, soooot meg helyeslik hogu ez hihetettlen

MosoMasa 2009.07.22. 00:20:45

@hagyma: írtál motozást, csak arra reagáltam.
És azért ne essünk túlzásokba ezzel a felmegy lakásrával....erről azért nem volt szó. A mi lett volna ha-val kezdődő érvelés már régen rossz! :D

És félre ne értsd, én sem értek egyet feltétlenül ezzel a módszerrel, de amíg egy standard "nézelődés" a dolog, én nagy feneket nem kerítek neki, mert 30 mp az életemből erre nem sok - ellenben a elkezdek csapkolódni, meg kamerázgatni meg hülye érvekkel előjönni, ( "...most azé mert norvég?! " bazzeg! honnan látszik az valakin? vagy mi van akkor ha norvég, azok nem lopnak, vagy azokra külön törvény vonatkozik?) , akkor az már 30 perc lesz. Az már sok.
De pl jobban aggaszt, hogy maradjunk a villamosnál: az ellenőr tegyük fel elkap, mert blicceltem. Igaza van. de elkéri a papírjaimat, hogy felírhassa az adataimat. Na azt hogyan teheti? Elvileg ugye rendőrön kívül nem igazoltathat senki. Akkor?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:21:29

@moli:
en ezt nem tudom en k entuckyban talalrtam meg az igazit es 12 ev ota nem kertek hogy nyissam ki a taskamat

na meg is neznem Maryt hasonlo helyzetben

legkozelebb az oshanban sunozes lesz
3 ilyen akarki sun sun sun kialtasokkal kivezet valakit rutinvizsgalatra
mennyetek a turobas:)

moli 2009.07.22. 00:23:58

@magampista: elKÉRI. a rendor is, de o utana bevisz, majd megprobal azonositani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:26:02

@magampista:
de itt vagyunk nezetkulonbsegbe
ha gyanu van
akkor OK
ezek azt mondtak rutinellenorzes
hat egy sima bevasarlasnal ne csekkoljon mar rutinbol valaki
hat a kurva annyat azt
egyenes beszed kell
gyanu van ra hogy loptal, szeretnenk megnezni a taskadat vagy ha akarod kihivjuk a rendoroket
kesz
alairom
de ilyen nincs hogy rutinellenorzes
ilyen potyibacsikkal van tele az orszag
melozni kene nem rejszolni mint a kozepso

MosoMasa 2009.07.22. 00:28:00

@moli: Az rendben van, hogy elkéri, de mintha nem lenne joga hozzá. Vagyis kérni kérheti, de én nekem nem kell odaadnom.

moli 2009.07.22. 00:29:33

@hagyma: Cleveland? kerdezzuk meg Bukowszky-t, hogy engedelyezi-e, elvegre ott sok a magyar...

www.cleveland.com/heritage/index.ssf?/heritage/more/hungary/hungary1.html

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:30:32

@magampista:
amugy a BKV rendszererol is meg van a velemenyem
itt el se indul a busz ha valaki nem dobja be az 1 dollar 50 centet
egyeszeruen nem megyunk
ateltem
de az mas hogy igenybe akarok venni egy szolgaltatast es nem fizetek
vagy igenybe veszek egy szolgaltatast/vasarlok/ fizeteke
es utana a taskamat akarjak megnezni
hat hova jutott ez az orszag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:33:01

@moli:
sose voltam clevenlandba
Louisvillbe /KY/ elek\

eltem floridaban es carolinaban is
sose tortent velem ilyen es nem is lattam ilyet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:36:36

ja es nekem amerikai a felesegem es amerikainak tartom magam

MosoMasa 2009.07.22. 00:41:39

@hagyma: hát tudod épp ez a faramuci: van aki fizet és mégis van a táskájában valami.... vagyis nem fizetett a "szolgáltatásért" vagy áruért.
Namost ezt ugye nem tudod ellenőrizni, csak ha belekukkantasz a táskába. Viszont mindenki táskájába nem nézhetsz bele...
Ipari eljárás, bevált módszer minőség ellenőrzésre is, mint tudjuk.
Ugye tudjuk azt is, hogy bizonyos cégeknél, gyáraknál, stb. ez mindennapos rutin, hogy távozáskor mindenkit (!) motoznak. És nem gyémántbányára gondolok, hanem azokra a szarháziakra akik azt gondolják, hogy a munkavállaló rabszolga és szemét és lop! na mert van ilyen cég.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 00:45:53

@magampista:
mar mondtam
ez egy bolt, egy szolgaltatas
elad es nyer rajtam penzt
szereljenek fel kamerakat
ultessenek be par pasit
vagy not
azok lessek a monitort
es ha valaki lop tartoztassak fel
nem bonyolult ez
itt igy mukodi
persze igy is lehet hogy 3 ferfi all az ajtoban es szuroprobaszruen taskat nez
ez egyreszt bantja a nem lopokat
nem hatekony
es gusztustalan

KékFény6 2009.07.22. 00:51:18

A kamerázgatásról sokan írtak itt, de eléggé összevissza:
Szóval közterületen mindenki azt kameráz, amit akar (persze ha tiltó tábla nincs kihelyezve), nem kell engedélyt kérnie a felvételen szereplő személyektől sem. DE ha a felvételt "közszemlére teszi", azaz pl. tv-ben, interneten stb. bemutatja, akkor ezt csak akkor teheti meg jogszerűen, ha a szereplőktől engedélyt kért erre, vagy felismerhetetlenné teszi őket (ezért vannak pl. a Google Maps Street View-ban kitakarva a rendszámok és az arcok). Viszont magánterületen (ilyen pl. a fenti áruház is), nem lehet kamerázgatni engedély nélkül, akár ki van ez a tiltás külön írva, akár nincs.

Nyúlontúli 2009.07.22. 00:53:13

A hülye picsa postolot. Szerintem 100% igaza volt az őröknek. És még ribanc sír és fel van háborodva. Na elmegy ám a...

Raulone 2009.07.22. 00:57:49

@kispista2: Mindenben egyetértek veled.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 01:31:01

@Nyúlontúli:
persze szerinted az teljesen normalis hogy valakit szuroprobaszeruen megallitanak nem loptal-e?
rendszervaltas miko lesz otthon?
mar a fejekben

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2009.07.22. 02:51:13

Ezek a taskas dolgok meg egyszeruek..
Engem a DM-ben szurt ki a multkor egy Par..szt Biztonsagi or es a zsebeimet akarta atnezni..

Hanyinger hogy ilyet megtehetnek magyarorszagon..

Szűcslaci 2009.07.22. 06:11:07

Számlaellenőrzésről:

Valamelyik multifosnál, kifizetem a portékát, majd jön a biztonsági őr, hogy matasson a cuccok között. Aszongya, számlaellenőrzés. Mondom nékijje, miután ezeket a cuccokat már kifizettem, ezáltal ezek az én tulajdonaim, ezért ezek között ne vájkáljon. De ő de. Kértem üzletvezetőt és mondom neki, hogy ha ez az alak hozzányúl a cuccaimhoz, akkor vissza az áru és vissza a pénz, de a mirelit cuccokat már fizethetik is ki, mert kiolvadnak. Végül nem lett matatás. Szerintük ők a pénztárost akarták igazából ekként ellenőrizni. akkor kamerázzák be a munkahelyét - bár szerinte be van. Ha én kifizetek valamit, ahhoz már csak az nyúlkáljon, akinek én azt megengedem.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.22. 06:54:08

Jajj, hogy ezen erőztök még másnap reggel is... ahelyett, hogy a norvég bőriparról...áh!

Mintha nem tudná mindenki, hogy a földnek ezen a tájékán úgyszólván senki sincs tisztában a jogaival. (A kötelességeivel pláne.) Ugyanazt a jogszabályt másképp értelmezi (ha egyáltalán értelmezi) a rendőrség, másképp az ügyészség. Ha egy bírósági ítélet születik első fokon, annak egész biztosan az ellenkezőjét mondják ki másodfokon. (A tippmixen valószínűleg csak azért nem lehet ilyenekre fogadást kötni, mert valami megmagyarázhatatlan okból még tartja magát az a régi formula, miszerint úriember biztosra nem fogad.)
És akkor majd egy szerencsétlen biztonságiőr fogja tudni, hogy mit lehet és mit nem...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.22. 07:19:29

Ja, és utolsó.
Nem ér tovább kommentelni! Szépen várjátok ki a vaníliás karikás hétvégit. J

Ofélia . 2009.07.22. 07:23:50

Jó reggelt homár!!

Régen nem láttam ennyi kommentet de most el sem olvasom őket!

nekem így kora reggel bűzlik valami dániában

Ofélia . 2009.07.22. 07:37:28

Amugy magyarisztánban tényleg LOPNAK és sokat sokszor sokhelyen és minél kiöltözöttebbek és pénzesek annál inkább(valahogy csak meg kell gazdagodni)

A táskavizit meg volt a régi cégemnél de senkit sem vittek zárt szobába!(kivéve a csinosabbját zoomolni) és ezért SÜN a cégnek.

Ezt a dolgot úgy csinálták, hogy aki kifelé ment az bemutatta a számláját és elhagyta a boltot a rajta szereplő termékkel.

A táskába meg belenéztek és ez teljesen érthető egy számtech boltnál!!

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.07.22. 08:23:18

Van itt felháborodás bőven :)

Én többnyire nem viszek be táskát, de a kasszánál gond nélkül megmutatnám ha kérik, volt is már példa rá...

VISZONT ha hátra akarna vinni asszem lenne néző közönség, meg homár poszt :) garantált nem mozdulok és olyan hangerővel ismételgetném a tényállást és joghátteret, hogy jópár gondolkodóba eső vásárlót összeszednének ;)

Saci Pererê 2009.07.22. 08:24:28

@ofélia. A lóleányálom tours tulajdonosa: amikor az Egyesült Táska és Szatyor Üzemben dolgoztam, a portás minden nap megnézte a nálam lévő táskát, de az mindig üres volt.
Mikor leszámoltam, 325 táskám volt otthon.

MosoMasa 2009.07.22. 08:42:52

@hagyma: Jó hagyjuk.
Ha kameráznának még jobban, akkor meg az lenne a baj, mer ugye a személyiségi jogok, meg egyebek... Így is csipognak az emberek, hogy jajj, őket aztán ne lesegessék!

McKelek 2009.07.22. 08:43:03

Hehe, megint izgi a dolog.

Ha jól sejtem,
- a biztonsági ör megkérheti a vevöt, hogy mutassa meg a táskáját.
- a vevö mondhatja, hogy nem mutatja meg
- büncselekmény alapos gyanúja esetén bármelyik állampolgár visszatarthat bárkit, amíg kiérkeznek a rendörök, de itt pl. a szép szón kívül más eszközt nem alkalmazhat. Kivéve, ha egyértelmü a nagy értékü lopás...
- a vevö NEM kamerázhat az áruház területén.

Ja, az IKEA most váltott biztonsági szolgálatot. Alulfizetett emberekkel dolgoztatnak. Jó hírük lesz, nem csak a vevök, hanem az alkalmazottak is meg fogják elégelni a zaklatást - akkor meg borulni fog a bili.

Smacika 2009.07.22. 08:44:26

A múltkor a spárban egy ismerőssel, aki pénztáros, elkeztem beszélgetni a biztonsági orkokról.
Szóba került a lopás szitu is.
Ott állt mellettünk a szekuritis csóka, így bevontuk a dumába, hogy ő is adja a két fillérjét az eszmecseréhez.
Na ő mondta(megjegyzem elég normális volt attól függetlenül, hogy csak egy biboldó), hogy csak alapos gyanú esetén merülhet fel az átvizsgálás, és ha a delikvens nem akar bemenni a sufniba átvizsgálásra, akkor ők redőrt kell hívjanak.
De, ha lesre futtatják a jardot, akkor kicsengetteti a rendőrség velük a kiszállást.
Tehát, csak akkor keménykednek ők, ha felvétel van a lopásról.
Gyanú esetén inkább elengedik, mert kurva sokszor beszopták már.

havajj 2009.07.22. 09:06:39

Ó a francba, jó poszt, én meg lemaradtam róla. Mer aszittem ha nincs a szily akkor megint ubiszezon lesz.
Egyébként "biztonsági őrnek" semmihez nincs joga, esetleg a sarokban csöndben levegőt venni.
A szúrópróba szerű ellenőrzés jogos? Ahhha, a lágerben.

Frucsasz 2009.07.22. 09:10:09

@Nálunk meg itt Tarpán0002: nono. Az ártatlanság egy jogi kategória, a becsület meg egy másik. A becsületesség meg egyáltalán nem az. Ne keverjük a kettőt/hármat.
De itt most felvetődik bennem egy logikai kérdés. Ha x ember lop valamit, de ügyesen, a kamera nem látja, az őr is csak sejti a mozdulatból, akkor mi van? Mert ugye, amíg nem bizonyítja, hogy lopott, addig tekintse ártatlannak. De bizonyítani csak úgy tudja, hogy ha kipakoltatja. Amit ne tegyen, mert amíg nem bizonyított, hogy lopott, addig ártatlannak kell tekinteni, és ha ártatlannak tekinti, akkor ne merje kipakoltatni... és ez így körbe-körbe...

havajj 2009.07.22. 09:14:58

Ja, és majd elfelejtettem, hogy NAGY GRATULA A POSZTÓLÓNAK! De legközelebb azért ne menjetek hátra testüregvizsgálatra, mert ott már nincs tanú és bármit rádfognak, pl. felnyomnak egy plazmatévét a senekedbe és azt mondják, hogy te loptad.

Smacika 2009.07.22. 09:16:16

@Frucsasz: Na azért aki rutinos biztonsági ember, az kiszúrja a tolvajt.
Tehát elég nagy százalékban nem hibázik a tapasztalat miatt.
Ha úgy látja, hogy bizony ottan lopás volt, szól a szarkának, ha nem működik együtt, mert rutinos lopós,akkor rendőrt hív az meg majd intézkedik.
Mégegyszer mondom akkor, ha biztos a dologban.

havajj 2009.07.22. 09:17:22

@Frucsasz: ezért van a biztonsági kapu, ha csipog, akkor megáll az alapos gyanú, és onnantól kezdve van értelme rendőrt hívni. De hátramenni, motozóst játszani egy áruházi alkalmazottal SOHA.

Frucsasz 2009.07.22. 09:22:49

@hagyma: majd ha nem lopják ki a szemünket is. Addig biztos, hogy nem lesz. A rendszerváltás a fejekben ott kezdődik, hogy :
1. nem viszem haza a munkahelyről a papírt/tollat/gemkapcsot/csavart/faanyagot/kaját (ki hol dolgozik), mert az is LOPÁS.
2. Kérek számlát mindenről, mert ha nem kérek, akkor segédkezdtem az adócsalásban, ami szintén LOPÁS.
3. nem csak a jogaimmal, hanem a kötelességeimmel is stisztában vagyok

Az az egyik baromi nagy hiba ebben az országban, hogy a jogait mindenki fújja, különös tekintettel a kiskapukra, amiket hihetetlen erőfeszítésekkel ki is kerül a többség. De ha a kötelességekről van szó... hát ott már megbukik a többség.

Összességébe, én megértem, hogy az őrnek jogilag nincs alapja, hogy belenézzen a táskámba. De én úgy gondolom, hogy ha ártatlan vagok, akkor nekem nem fáj, ha hagyom, hogy megtegye. Nem leszek kevesebb, nem okoz fájdalmat. Nem érzem, hogy a becsületembe gázol, csak mert a munkáját végzi. Ha ez a munkája, hát ez a munkája. És ilyen piszlicsáré dolgokon nem verem ki a palávert, mert ezzel engem nem károsítanak meg semmivel. Az indokolatlanul osztogatott segélyekkel és támogatásokkal, az áfacsalásokkal már inkább.

staropramen 2009.07.22. 09:30:40

Sztrovacsekek!
Úgy tűnik, a nappalos kommentelő műszak nagyságrandekkel jobb az éjszakásnál.

staropramen 2009.07.22. 09:31:49

..Bár a hejesíráson lehetne még lyavíttani Helyesen:nagyságrendekkel

staropramen 2009.07.22. 09:35:44

Sztrovacsekek!
Tegnap óta motoszkál bennem a kérdés:
Mi a gondja Yackyllnek Belgráddal? milyen trauma érhette ott, hogy a posztba ez bekerült
"Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.)"

Frucsasz 2009.07.22. 09:36:31

@havajj: ezt értem. Én inkább általánosságban gondolkodom a témában: mi van az olyan helyekkel, ahol nincs kapu?

Egyébként ez tipikusan az a történet, ai mindig két részre fogja szaggatni a homár-tábort: Azokra, akik szerint ezzel vérig sértették őket, és a becsületükön lemoshatatlan folt esett, illetve azokra, akik szerint ez is csak egy munka, hagyni kell ,hadd végezzék.
Ez függ a mentalitástól, vérmérséklettől, régi sérelmektől, beidegződésektől.
Nekem nincs bajom azokkal, akik az első csoportba tartoznak. Megérteni nem tudom őket, mert másképp godolkodom, de azért bajom nincs velük.

(Az is tény,hogy ha szemtanúja lennék egy ehhez hasonló esetnek, mint ami le lett filmezve, magamban biztos elkönyvelném, hogy a nő vagy a férje loptak, mert az ilyen heves tiltakozás számomra, kívülállóként ezt bizonyítja. Ha meg annak vagyok szemtanúja, hogy megkérnek vkit, és az kinyitja a táskáját, aztán továbbengedik, akkor meg egyértelmű számomra, hogy az illető nem lopott. )

De irreleváns, hogy én egy ilyen eset szemtanújaként mit gondolok, a hangsúly inkább azon van, hogy ki hogy éli meg, ha vele történik ilyesmi. Csak az nem esik jól, hogy ha én másképp gondolkodom, mint az első tábor, akkor már rögtön lebirkáznak. Ez nem fásultság, nem rendszerváltás, nem birkaság kérdése szerintem. Legalábbis nálam nem. Hanem megértésé.
Én higgadt vagyok, és felülemelkedem az ilyen apróságokon, megmutatom a táskámat, és továbbmegyek. Sőt, kövezzetek meg, még köszönni is szoktam. Ez persze csak nevelés kérdése.

Valahol felvetették, hogy az őrök modora milyen. Nos, az én taktikám minden bunkó emberrel(őr, eladó, bkv-ellenőr, akárki) szemben a végtelen udvariasság és a mosoly. 100-ból 99-szer beválik, mert ha látja, hogy emberszámba veszem, köszönök, mosolygok, akkor ő is hasonlóképp bánik velem. tudom, hogy elvileg alapjáraton kéne udvariasnak lenniük, de van elég empátiám ahhoz, hogy megértsem: ha napi szinten 100-szor küldenek el valakit az anyjába, csak mert a munkáját végzi, napi szinten 100 bunkó vevőt kell kiszolgálnia( mert ilyen is van), akkor lehet, hogy fásult lesz, vagy alapból, önvédelemből bunkó. Tudom, hogy elvben ilyen a kereskedelmi ág, hogy ha ez a munkája, ezt vállalta, de azt is tudom, hogy emberek vagyunk, mindannyian, nem robotok. Vannak érzéseink, meg lehet bántani mindannyiunkat, vannak problémáink.

De ez az a témakör, amiben sosem fogunk konszenzusra jutni.

havajj 2009.07.22. 09:48:04

@Frucsasz: pont az a lényeg, hogy a vagyonőr NEM a munkáját végezte. az ő munkája nem a motozgatás, mert az törvényellenes. (hacsak nem olyan hülye valaki, hogy önként belemegy)
az ő munkája az, hogy kiszúrja a tolvajokat, akár kamerával, akár csipogóval, akár a sorok közt sétálgatva, és még véletlenül se gyanusítson meg senkit, aki ártatlan.
a "gyere hátra, 2 perc, nem fog fájni" az gyanusítás. máskülönben miért kéne motozni?

mokkaczuka 2009.07.22. 09:51:23

@Darkyy: Márpedig én ezt a joxabályt nem tartom be. Oszt jónapot.

mokkaczuka 2009.07.22. 10:13:05

Elmondanám a pozitív példát, hogyan lehet normálisan vagyonőrködni.

Egy időben sokat jártunk a kispesti Kaiserba, mert arra laktunk. Ott érdekes módon nem csak a bolti személyzet volt az átlagnál sokkal magasabban képzett valamiért, de a biztonságiak is egészen másként működtek. A legtöbb helyen a seggüket vakarják, a pénztáros gádzsinak udvarolnak, illetve ők viszik vissza a pénztártól az árut, ha valamiért nem viszi el a vevő. Magyarán mindent csinálnak, csak a vagyont nem védik. Ezzel szemben mi volt a Kaiserben? Dolgozott vagy négy-öt pali, de nem egyenruhában. Az arcukon, a pillantásukon látszott már eleve, hogy nem tuskó orkok. Folyamatosan mozgásban voltak, és ez fontos. Keringtek összevissza, lehetett róluk tudni, hogy biztonságiak, de azt is, hogy mindent látnak. Ott gyakorlatilag nem lehetett volna lopni. Elejét vették. És ez ennek a munjának a lényege. A megelőzés. Ja, hogy ez fárasztó, egész napos talpalással jár, és nem lehet 58 ezer nettóval jutalmazni? Hát igen, viszont eredményesebb, mint a pénztárgépes nunáknak való bárgyú udvarolgatás, amelyet legfeljebb a vevők basztatása színesít olykor.

havajj 2009.07.22. 10:14:42

@Darkyy: ajánlom figyelmedbe, ha legközelebb úgy érzed, hogy jogod van testi kényszert alakalmazni:
www.safetyhighschool.com/pdf/23-39.pdf

Fairy Girl 2009.07.22. 10:25:03

@pazola: nem én teremtettem az új szót, én csak alkalmaztam, olvass csak vissza!

Gábor mester 2009.07.22. 10:26:23

@Márai Coelhó: Ne hagyd magad, neked van igazad, mint arra már többen utaltunk.
Hogy pontosítsak: a savoyaparki Auchanról ugattam, ahol a fiam is őrködött. A pénztársoron szinte futva tilos volt pár szót váltanom vele, a diszpécser ráugatott. Bejelentve meg nem volt! A szoci kötődésű BBB Sec.-ről van szó, amelyiknek hamarabb volt ötszintes, tisztaüveg sarok-irodaháza, mint megrendelése; ahol azzal fogadtak, h. nekem az az érdekem, ha 600 óra fölött teljesítek havonta - anyád, mondom, az, ha MEGFELELŐ órabérért kb. 300-at nyomok...

Vikiszava · http://www.vikiszava.net 2009.07.22. 10:35:57

Én nem értem, hogy sipákolás, visszakérdezgetés, mijogavanhozzázás, utána vevőszolgálatozás, panaszkönyvezés, Homározás helyett miért nem lehet eygszerűen megmutatni a táskát szerencsétlen őrnek. Akár jogos, akár nem. Öt másodperced megy el vele, belenéz, aztán elköszön. Ez a dolguk.
Sajnálom azokat az embereket, akik ilyenen fennakadnak.

moli 2009.07.22. 10:54:01

@Frucsasz: rakja jobb helyre a kamerat. OLDJA MEG.

RedWing 2009.07.22. 10:56:06

Ezek aztán az értelmes posztok! LOL
Ilyenkor kinyitod a táskát, őr BELENÉZ, aztán mehetsz kifelé. Ha továbbra is problémája van hívjon rendőrt. Bár 20.000 Ft alatt ki sem mennek...
Megkérhet rá, hogy mutasd meg a táskád tartalmát. Ha akarod kipakolhatod, ha nem nem. Neki nincs joga hozzá/belenyúlni, ahogy motozni sem motozhat meg.
Mindkét posztíró kicsit, khm... túlságosan nőből van. (A terhes nőt még megértem, mert hormonok meg minden, de a másik?)

Velem teszkóban szórakoztak egyszer. Matricát kértem az üveg borra, ami a táskámban volt, azzal nem tudott mit kezdeni, viszont belekötött a szemüvegembe és a hordozható, mobil HDD-be. Mondtam is neki, hogy mutassa már meg hol találok 250,- Euro-s Oakley napszemüveget a teszkóban!? Na meg a céges mobil HDD-n tárolt adatokat biztos az informatikai részlegen töltöttem rá, miután loptam egy Rack-et és egy HDD-t... Azért tényleg röhej, hogy néha mit meg nem engednek maguknak...

F(r)osch & tsa. 2009.07.22. 10:57:17

nem lehet, hogy a nő férje nem norvég volt, hanem "norvég"? úgy én is kiszúrtam volna :D

amúgymeg a biztiőrökről. Nem, ne motozzanak, ne nézzenek szúrópróba szerűen. Mi joga hozzá? Nem hatóság (mielőtt valaki azt mondaná hogy a rendőri szúrópróba féle autós forgalmi ellenőrzést is lehet -> mellesleg, csak megindokolt esetben lehetne.. )
Mellesleg. van millió kamera az áruházban. ül előtte nem egy ember. Azért van hogy a gyanus eseményeket kiszúrják. Ha bénák hozzá , hát így jártak. Én is felháborodnék ha szúrópróba szerűen azt mondják, nyisd már ki a táskád. Mert? Egyszerűen ezt nem lehet..

moli 2009.07.22. 10:58:48

@mokkaczuka: dunaplaza saturnban is hasonlo lathato

Frucsasz 2009.07.22. 11:52:31

@havajj: lehet ám egy munka jogszabályellenes is. Én arról beszélek, ami a főnöke és az áruház szerint a munkája. Még akkor is, ha azt jogszabály nem teszi lehetővé. Nekem nem fáj, ezt nem győzöm ismételni. Nem érzem vádaskodásnak, nem halok bele, nem okoz kárt, és még ragozhatnám, de nem akarom.
Szerintem ez (is ) olyan eset, ahol a jogszabályt kellene módosítani, mert jelenleg a bűnözőket védi a legjobban. De van még egy pár ilyen...

Továbbra is úgy látom, hogy a falnak beszélek, mert a lényeget nem érti meg néhány ember: én ÉRTEM, hogy nem lenne hozzá joga, de nem ÉRDEKEL. Hagyom, mert nem okoz vele kárt, nem aláz meg, stb. És ÉRTEM, hogy talán lehetne más módszer is (pl. minden milliméterre kamerát tolni, aminek az árát és működési költségeit bele lehet építeni aztán az árba), de nekem a jelenlegi eljárás sem okoz problémát.
És ÉRTEM, hogy másoknak ez valamiféle lelki törést, meg elvi okokból eredő felháborodást okoz (csak nem értem meg, miért, nem tudom átérezni, de magát a tényt, hogy így van, felfogom).

De próbáljátok megérteni, hogy nem csak jogszabályban rögzített törvények vannak, hanem ún. emberi, erkölcsi törvények is. Ezek közül az egyik számomra (ismétlem, számomra) az élni és élni hagyni. És ha valaki a jogszabályoktól eltekint (tehát nem azt nézi, hogy a másiknak ehhez nincs joga), attól az még nem rosszabb, kevesebb, értéktelenebb. Ti következetesen meg akarjátok magyarázni, hogy mihez van jogom, mit csinálok rosszul és hogy hogyan kellene éreznem. De én nem csinálom rosszul, csak másképp, mint ti. Ezek a TI érzéseitek, nem az enyémek. Én másképp élem meg, ettől nem vagyok rosszabb, és nincs az a jogszabály, ami módosítani tudná a hozzáállásomat.
Ahogy természetesen az én véleményem, meglátásom sem fogja módosítani a tiéteket.

havajj 2009.07.22. 12:22:08

@Frucsasz: OK, akkor biztos nem zavar, ha egyszer véletlenül elmegyek melletted az utcán és megkérlek hogy hadd nézzek bele a zsebedbe, csak úgy.
pont ugyanaggyi közöm van hozzá, mint egy vagyonőrnek, semmi.
de nem okozok vele kárt, meg nem vádaskodom, csak sok a zsebtolvaj és ellenőrizni szeretném, hátha nálad van valamim. még nem tudom mi tünt el, de hátha...

nem kérdés, hogy van-e hozzá joga, csak az, hogy akkor is így fogod-e gondolni hogy nem zavar, ha az öreganyád meséli, hogy az osanba becibálta 3 (ráadásul paraszt) biztonságiőr a hátsó szobába átvizsgálni. és nem tudta aztmondani hogy nem akarja, mert nem tudta hogy joga van-e hozzá. és esetleg a biztonságiaknak meg a főnök kiosztotta, hogy naponta 10 embert el KELL kapni (mert ez így megy), és ezért beraktak az öreglány tatyójába egy 20Ft-os májkrémkonzervet.
és eközben az alkalmazottaktól kezdve mindenki szétlopja az áruházat. nem kicsit, nagyon.
tehát szerintem csak ne akarjon a biztonsági őr táskába nézegetni, átvizsgálni.
ha van videofelvétel, vagy csipog a kapu, akkor hívjon rendőrt. ez a dolga, semmi más. ezt meg nem csinálja, mert túl sok meló lenne, figyelni kéne. mennyivel élvezetesebb rendőrt játszani, hátrakísérni, táskákban turkálni.

csak egy kérdés. tudja valaki, hogy a multiknál az eladótéren belül miért nincsenek biztonsági őrök? csak nem azért mert a kis jogkövető szentéletűek lennének az elsők akik mindent kilopnának?

parmenion 2009.07.22. 13:50:50

@moli: Akkor nézz meg egy kékfényt például, erre gondoltam. Tényleg látszik a bíró arca, és a nevét is sokszor elmondják. Bűnözőét meg csak a börtönben, ha hozzájárul.
Milyen g-mail-es accountra gondolsz?

moli 2009.07.22. 13:57:35

@Frucsasz: """Ezek közül az egyik számomra az élni és élni hagyni."""

en szeretnem, ha egy boltban hagynanak vasarolni. es akkor en is hagyom oket.

Yorgi! 2009.07.22. 14:00:57

"28. § (1) A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha
a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;
b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és
c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges."

Ez a vonatkozó jogszabályból idézet.

E szerint MEGALAPOZOTT "gyanú" kell arra nézve, hogy a vásárló pl: lopott (pakolgat a táskában, zavartan nézeget stb.). Ha figyelmesen elolvassátok a három feltételnek egyszerre kell fennállnia, tehát gyakorlatilag tettenérés szükséges."rutin" eljárásban ilyet nem lehet csinálni! Főleg nem "100-szor egy nap", ahogyan az őr mondta.

Én felszólítottam volna az őrt, hogy az összes női egyenes és oldalági rokonával kövessen el vérfertőzést, majd megvártam volna a rendőröket, ha van merszük kihívni. Ha kijönnek, úgysem tudtak volna semmit csinálni az igazoltatáson kívül, mert az ilyen "rutin" vizsgálatra az idézettek szerint nincs joga az őrnek. Ha azt mondják az őrök hogy lopott, és kiderül hogy mégsem, azt pedig már hamis vádnak hívják, és fel kell jelenteni az őrt.

"235. § Aki
a) mást nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy szabálysértési hatóság előtt szabálysértés, illetőleg nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy a fegyelmi jogkör gyakorlója előtt fegyelmi vétség elkövetésével hamisan vádol,
b) más ellen szabálysértésre vagy fegyelmi vétségre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz az a) pontban megjelölt hatóság tudomására,
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.'

moli 2009.07.22. 14:04:59

@parmenion: kekfenyben azert takarjak ki az arcat, mert meg csak gyanusitott (feltetelezett bunozo). a biro nem feltetelezett biro, hanem biro.

en.wikipedia.org/wiki/Gmail#Privacy

Frucsasz 2009.07.22. 14:08:14

@havajj: A példádról annyit, hogy neked nem az a fizetett, bejelentett munkád, hogy engem az utcán piszkálj :)
Amúgy nem értem a logikát. Elvileg 20 e HUF-ig szabálysértés, a rendőr ki sem jön. Mi hasznuk van nekik abból, hogy "lebuktatnak" egy májkrémmel?
Bár, niylván dobja statisztikájukat, és így meg tudják tartani a megbízási szerződést. De ha az áruház azt tapasztalja, hogy a lopáskár továbbra sem változik, akkor nem sokra mennek vele.

Megértem, hogy vannak rossz tapasztalatok, de kár, hogy csak ez marad meg mindenkiben...

Egyébként egy pozitív példa: múlt hét végén a törökbálinti Corában voltunk, ott a parkolóban láttuk, hogy a biztonsági őrök elkaptak 3 "norvég"asszonyt. Nem cicóztak, a rendőrséget is kihívták (ennek is tanúja voltam). Tehát 1. nem csak ártatlanokat bacctatnak, hanem a munkájukat is végzik 2. merik a színesebb egyéniségű népeket is vegzálni 3. nem szórakoznak a rendőrség kihívásával sem.

Topaat 2009.07.22. 14:12:57

Annyira tipikusan magyar... Ilyenkor táska megmutat, továbbmegy. Ennyi. Ha nem loptál, miért ne mutatnád meg: Ajj...Szeretjük a mártírt játszani. Ezért van meg a vélemény külföldön erről az országról. Szánalmas.

PuruttyaIrto (törölt) 2009.07.22. 14:22:26

@Topaat: Te vagy a büdös bunkó rongy magyar öcsém. Miért mutatná meg? Azért mert kérik?

És ha legközelebb azt kérik a bugyid is mutasd meg, akkor te megmutatod?

És ha a seggedbe is be akarnak kukkantani, akkor oda is beengeded ezeket a paré biztonsági majomkat?

Igenis, vagy gyanúnak megalapozottnak kell lennie.

RedWing 2009.07.22. 14:59:02

@Topaat: Olyan esetre nem gondoltál, amikor pl. olyasvalami van a táskádban ami szigorúan magán jellegű dolog és egyszerűen nem akarod, hogy bárki is lássa? (Most teljesen mindegy, hogy mi az. Pl: lehetne hüvelygomba elleni krém, vibrátor, guminő vagy akár egy fehérnemű is...) Egyszerűen nem akarod megmutatni, mert csak és kizárólag rád tartozik.

facsipesz 2009.07.22. 15:27:59

Miért érzem úgy, hogy ez a biztonsági őrök és a portások országa???

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.22. 15:41:11

@RedWing: én pont ezekért nem mutatnám meg :))))

vegye ki

nem nyúlhat bele

patthelyzet

RedWing 2009.07.22. 15:53:44

@az igazi mpl, aki egyelőre nem megy szabadságra: Én anno megmutattam mert semmi olyasmi nem volt nálam, ami problémás lehet. Mégis kötözködtek, méghozzá olyan dolgokkal, amit az adott multinál nem is lehet kapni!

havajj 2009.07.22. 17:15:00

@az igazi mpl, aki egyelőre nem megy szabadságra: magánügy hogy miért tartasz vasalót a ridikülödben :D

Topaat 2009.07.22. 17:21:35

@RedWing: Hát vagy vállalod a 20 mp-es kellemetlenséget,vagy elkezdesz balhézni,ami szintén kellemetlen lesz, mert valószínűleg jóóóó nagy lesz a nézőközönség...És az nem 20 mp-ig tart.Mellesleg mi az, hogy megalapozott gyanú? Szerintem egy elég szubjektív dolog....

villam76 2009.07.22. 17:51:16

"(Természetesen szinte mindent fordítottam neki)"

es milyen nyelvre? :D
jaaaaaa, hogy angolra?! vicces....

Random666 2009.07.22. 18:30:02

@Topaat: 20 mp hátrákíséréssel, kipakolással, jegyzőkönyvvel együtt? Speedy gonzales-ek dolgoznak őrként? :)
Csak ezért elmegyek egy madaras tescoba!

Topaat 2009.07.22. 20:05:24

Ha nincs benne semmi lopott,és megmutatod,miért kisíérnének hátra?A logika....

Vajmaci (exHajjakend) (törölt) 2009.07.22. 20:44:54

Nem olvastam vissza...de ha még nem írta volna le senki:

1. csak ALAPOS gyanu esetén kérheti meg a bizt.őr a vásárlót ,hogy egy külön,zárt részen mutassa meg mi van a táskájában!
Ezen van a hangsúly!NEM NYÚLHAT BELE A TÁSKÁBA!!A vevőnek kell kipakolnia.Ha nem pakolja ki,akkor rendőrt kell hívni...(azzal csak a vevő jár jól!)
2. két tanu jelenlétében az egészről jegyzőkönyvet KELL felvenniük, ha történt lopás,ha nem...az egyik példány természetesen a vevőt illeti
3. nyugodtan hívjátok ki a zsarukat ha túlbuzgó biztonságiakkal találjátok szemben magatokat!Lehet hogy várni kell sajna,mert nincs elég járőr, de érdemes megvárni! (tudniillik nem szeressük a töketlen,túlbuzgó "igazságosizomtiborokat"!!

Mint zsaru mondom ezt nektek...:D

Vajmaci (exHajjakend) (törölt) 2009.07.22. 20:49:39

@Topaat:
Megalapozott gyanu...van ilyen meghatározás!

"A terhelttel kapcsolatosan olyan bizonyítékok vannak, amelyek jogellenes magatartás tanúsítását valószínűsítik."

Peti80 2009.07.22. 21:16:45

hehe, a kedves olvasónak sikerült ezt az eseményt a kurucinfóra is kitetetnie. most akkor az index a náci vagy a kuruc a liberális? :)

Leléptem 2009.07.22. 21:26:51

Jómagam egyszer a Keresztúri Tesco-ban röhögtem egy jót a biztonságiakon pár évvel ezelőtt. Épp New Yorkból tértem haza és egy ismerősömhöz mentem, hátamon 110L-es hátizsák megpakolva cuccal.
Őr megállít: Ha van valami elektronikus cucc, akkor rárakna matricát, hogy tudja nem bentről vettem el.
Nézem a matricát, hát az a fajta volt, amit utána kínkeservvel kaparsz le.
Mondom, kösz de kihagynám. - Jó, de akkor kifele menet majd leellenőrzöm.
Hát, jó röhögök magamban. Bevásároltam egy kis reggelire valót, megyek ki, hát tényleg ott vár.
Na, pakolok ki. Fél profi Canon fényképezőgép, nézek rá, gondolom ezt a típust nem forgalmazzátok. Következő, Philips borotva még 110V-os töltővel. Nézek rá, már mosolyog... Sony hordozható MiniDisc, mondom bocsi, ezt a típust Európában sem forgalmazzák. Srác rám néz, majd "Na húzz innen" felkiáltással utamra engedett...
Vannak normális biztonságiak, akik csak teszik a dolgukat... Bár azt gondolom, azok már leléptek külföldre. Ami maradt, az az értelmi fogyatékos hulladék, ami a fenti felvételen is megfigyelhető.
Két éve élek Angliában, egyszer nem igazoltattak, vagy állítottak meg biztonsági őrök...

Random666 2009.07.22. 21:40:54

@Topaat: Nem nézted meg a videót?
Eleve a hátrakíséréssel kezdték...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.22. 23:53:51

@Leléptem:
hat ezt mondtam
kozel 12 ev alatt nem sikerult elernem hogy valaki bele akarjon nezni/az igaz nem letezo/ taskamba

Fairy Girl 2009.07.23. 08:35:45

@hagyma: hagyma, nálatok papírzacsiba várásolás van ugye? :)

Fairy Girl 2009.07.23. 08:37:05

Mármint hogy vásárolás. Na. (Ej ej még sok van hátra a mai napból...)

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.23. 08:49:40

alapos a gyanúm, hogy ma qva melegünk lesz...

be is kísértem magam a légkondicionált irodámba, átkutattam a hűtőt, és nem találtam lopott hideg ásványvizet.

golden2 2009.07.23. 12:18:26

Olvastam itt sok véleményt, de egyet áruljatok el nekem, mi a Vagyonőrnek el a feladta? és, hogy milyen joga van?

Gábor mester 2009.07.23. 15:50:51

@Frucsasz: Mi-e vagy, (k)ormányszóvivő? A biztiőröknek a többsége nincs bejelentve, tudom, mert mint töbször írtam már, 12 éve szakmabeli vagyok, családostól! A biztiőrség pedig középfokú szakképzettség. Egy középfokú szakképzettől, akinek a fentebb többek által többször hivatkozott törvényeken kívül egyéb jogi és szakmai ismereteket is oktatnak, JOGGAL várom el, h. min. a munkakörébe vágó esetekben jogszerűen és szakszerűen viselkedjen - vagy húzzon el a jó sünszaró anyjába, és vigyen magával, ha annyira egyetértő és empatikus vagy!! No!

Gábor mester 2009.07.23. 16:00:13

@golden2: Többen idéztek fentebb törvényeket, pl. itt is utánaolvashatsz dolgoknak: www.safetyhighschool.com/pdf/23-39.pdf

Isaura 2009.07.23. 16:06:21

Ez egyszerűen hihetetlen. Milyen utolsó, posztkommunista egy szarok ezek! A lábamat nem teszem be oda többet, egyszerűen hihetetlen.

Bazmeg, a pénzemet költöm ott el, és nem tesznek szívességet, hogy bemehetek. Figyelje a tolvajt, és ha lopott járjon el, de milyen rutinvizsgálat??? Mi ez, ÁVH????

Gusztustalan, utolsó szar dolog ez, kedves feleim. Udorító.

rainman35 2009.07.24. 06:26:28

Végig olvastam a hozzászolsákat. (jó sok volt).Olvasom a sok tudatos vásárló hozzászolását, akik inkább önérzetes vásásrlók.
Mennyi jogász van itt, jogászok országa vagyunk. Mindenki fújja a jogokat, törvényeket. (ha be kell valamit tartani, azt viszont nem teszik (tisztelet a kivételnek).
Azok a hozzászolók, akik alapszókincse f@sz, buzi stb. szavakból áll,magukat minősitik.

lalamia (törölt) 2009.07.24. 09:10:18

Lehet, hogy loptakl, most meg írták ezt a blogot.

lalamia (törölt) 2009.07.24. 09:34:16

abszorválni a bunkók szoktak

innamoro 2009.07.24. 19:44:28

Én nem csodálkozok már semmin, a magyarok bevezettek egy olyan szokást, hogy már az üzletben még fizetés előtt elkezdik megcsócsálni,megdézsmálni a kaját ami félreértésekhez vezet és lopásnak minősül.Azt tudni kellene hogy amíg nem fizetem ki az árút addig nem az enyém!!!! Európa nyugatibb felén a rendőrséget hívják ilyenkor. A hazai biztonsági őrök meg azt hiszik magukról hatósági jogkörük van így azt is csinálhatnak de tévednek!!

Topaat 2009.07.25. 18:27:38

@Random666: A videó kezdődött ezzel.Nem a biztonságiakat akarom védeni, de nem szeretem az ilyen unatkozó háziasszonyokat,akik mindenbe belekötnek,és hisztiznek,csak,hogy történjen valami...

Mike36 2009.07.31. 01:57:28

vihar egy pohár vízben
ezt az ügyet ennyire felfújni

Mike36 2009.07.31. 01:58:57

@innamoro: nézz meg pár francia filmet
simán megcsócsálják benen a kaját
jajde furcsa
ha kifizetem, megcsócsálhatom
mitől lenne lopás (most jön a személyeskedés :) te hülye!

Mike36 2009.07.31. 02:02:02

@Isaura: ne is menj oda többet
érdekes módón a fikázók vmiért minidg megints megint ott vásárolnak

a bazdmegolás meg különösen szép egy nőtől

Mike36 2009.07.31. 02:04:52

egyetértek azokkal, akik szerint nem pampogni kell hanem együttműködni
nézze meg nyugodtan
de a külön irodába elmenni, akkor ott már vmire gyanakodtak, alapból ilyet nem kérnek

Mike36 2009.07.31. 02:07:31

@Szűcslaci: és tényleg a pénztárost ellenőrzik vele

nem tartott volna semeddig, pár tételt megnéz, megköszöni, ennyi
helyett inkább hepciáskodtál

nem kötelező nagy szupermarketekbe járni vásárolni

curavy 2009.08.29. 01:45:03

a kamerázós esethez:az áruház területe magánterület.A dolgozó, alkalmazott otthon van, a vásárló nem, tehát nem csinálhat azt, ami neki tetszik, a példánál maradva, nem kamerázhat-fényképezhet szabadon.A helyzet meg nem kissé lett felfújva sztem, ha olyan nagyon ártatlan a kedves vásárló, akkor mire a felháborodás?Megmutatja, azt mehet a dolgára.ennyi.kár ezen cirkuszolni

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.10.21. 14:34:29

nem értem az embereket, miért járnak a multikhoz vásárolni. szeretnek megalázkodni? a cikk szerint igen.
süti beállítások módosítása