Tékozló Homár

A fizetésig érvényes üdülési csekk

2009.07.23. 14:59 | jackyll | 164 komment

Nem egészen világos, miért volt büdös Attila üdülési csekkje, az amúgy üdülési csekket elfogadó helynek felmatricázott Párizsi Udvar étteremben Keszthelyen. Mielőtt bementek, direkt kérdezték, hogy ugye tényleg lehet játékpénzzel fizetni, aztán a teljes személyzet, a tulajdonost beleértve csak nézett bután, hogy készpénz:

Imádom Keszthelyt, mert gyönyörű. A keszthelyen a kastély tőszomszédságában található "Párizsi Udvar" nevű éttermet viszont nem imádom. Sőt. A történet amit elmondok, 17.-én pénteken esett meg, és úgy fél kettő körűl indult. A megértéséhez tudni kell, hogy - mint az már kiderűlt -, mi nem fizettünk a szállásért (nem voltunk túristák), ezért aztán tetemes mennyiségű üdülési csekkünk maradt meg. Amit tudtunk, azzal fizettünk, de főleg a közlekedést, egészen addig, amíg szerdán egy szemfüles pincér nem közölte velünk egy étteremben, hogy bizony azzal is tudunk fizetni az étkezésért. Mi pedig, mivel nem vagyunk ellenségei a pénzünknek, ezután tudatosan kerestük a helyet, ahol enni is tudunk és pénzbe sem kerűl - egyszóval az "elfogadó" éttermeket. Így jutottunk el pénteken kettő óra körűl a "Párizsi Udvar" étterembe, ahol a kapuban álló, beinvitáló hölggyel leegyeztettük, hogy bizony itt is lehet ÜCS-vel fizetni. Igen ám, de kettőkor még nem igazán voltunk éhesek - én később szoktam ebédelni, feleségem pedig babát vár, így elég kiszámíthatatlan az étvágya -, úgy döntöttunk hát, hogy előbb elmegyünk a kastélyba, és csak utánna ebédelünk. Így is történt.

Fél négy körűl értünk vissza az étterembe. Az ajtón egy kb. két tenyérnyi matrica hírdette, hogy itt bizony elfogadják az Üdülési Csekkünket, így megnéztük az étlapot, és rendeltünk. A kaja átlagos volt, a mennyiségre pedig igazából nem panaszkodhatok (két személyes tálat rendeltünk, ami semmi extra - mégis elég jól laktunk, ráadásul még balatoni fogas is volt rajta.). Az első sokk akkor ért, amikor mondtam, hogy fizetnénk, majd előkészítettem a csekket. Jött a pincér, és közölte, hogy mivel különböző Áfa kulcsok vannak, ő most már ezt így nem fogadja el, fizessek készpénzben. Próbáltam hatni szép szóval a lelkére, hogy másnap indulunk haza, és még rengeteg ÜCS-nk van, meg ilyenek, de nem igazán hatotta meg, csak állt ott, és derék autómata módjára mondogatta: készpénz, készpénz, készpénz.
 
A dolog kezdet kissé kínossá válni - meg hát mi vagyok én, hogy egy pincérrel veszekedjek - fizettem, majd a számlát lobogtatva átmentem a belső helyiségbe, hogy találjak valakit, aki illetékesebb ez ügyben, és rábírjam egy stornózásra.
 
Itt ért a másik sokk. Sem a pénztár - számítógép sem a nyugtagép nem tud sztornózni, nyugodjak szépen bele, mondta nekem a pincér, aki ekkor már teljesen mással foglalkozott. Kinyílvánítása után pedig egyszerűen levegőnek nézett. Ekkor már egyre inkább akartam a dolgot - és félreértés ne essék, nem a 4400 Ft miatt, hanem egyszerűen azért ahogy ezt a helyzetet konkrétan "leszarta" az egész gárda -, ezért a másik, fiatalabb pincér felé fordultam, akin igazából látszott, hogy hát szívesen segítene, de ő itt csak egy alkalmazott. Egy darabig beszéltem hozzá, amikor előkerűlt a ... tulajdonos (?)..., egy idősebb nő,aki eddig némán hallgatott (talán egy újságot olvasott a történtek alatt), és pontot tett a történések végére. Én pedig hiába hajtogattam, hogy mit mondott az ajtónálló hölgy nem egészen másfél órával korábban, hiába mutogattam a hatalmas matricára, és bizonygattam, hogy sehol sincs kiírva, hogy nekem az étkezés előtt nyilatkoznom kellene róla, hogy milyen formáját választom a fizetésnek, semmi sem hatotta meg. Elmondáasa szerint ebből még soha sem volt gond, mivel a "NORMÁLIS" vendégek tudják ezt. Éreztem, hogy itt kell abbahagynom. Fogtam magam és jobb híjján eljöttem. Búcsúzóul az idősebbik pincér, akinél fizettünk még elkísért a kapuig, és "szellemesen" bíztatott arra, hogy majd odahaza pesten költsem el a csekkjeimet.
 
Még egyszer leírom: nem a 4400 Ft hiányzik a pénztárcámból. Az hiányzik, hogy egy vendéglátó helyen vendégként kezeljenek, és az, hogy egy Üdülési Csekk elfogadóhelyen elfogadják az csekkjeimet - amire ha jól sejtem valamiféle szerződés kötelezi őket. Éppen ezért írtam neked kedves Homár, mert téged sokan olvasnak. Mindenki aki teheti kerűlje el a "Párizsi Udvart", van még elég étterem Keszthelyen, ahol vendég a vendég és nem egy két lábon járó pénztárca.
 
A végére még valami jót is írnék azért: a forgalomtól messze ugyan (a kastély hátsó kijáratával szemben az új múzeum után ha jobbra tart az ember, balra az első mellékutcában a túristák elől jól elrejtve található a "G-pont" nevű koktélbár. Sok oldalnyi alkoholos és mentes koktél van az itallapon, minőségi alapanyagokból olcsón keveri az italt Peter, a tulaj. Még keszthelyi szemszögből nézve is kifejezetten olcsó hely, a Peter elmondása szerint nem a szezonból élnek, hanem a törzsvendégeikből. Vannak szép számmal. A tulaj felesége, Judit mindenkihez leűl, és beszélget. Ők igazi vendéglátók, becsszóra. Mondanom sem kell, hogy Péter nem magyar, még csak nem is nagyon beszéli a nyelvet. Nesze neked hírös vendégszeretet. Viszont keverni azt tud. Ja, és csak este hat után van nyitva... :D
 
Üdvözlettel,
 
Attila

Ja még annyi, hogy az Üdülési Csekk ügyfélszolgálat ígéretet tett, hogy kivizsgálja a dolgot (levelet kaptam tőlük), így még az is lehet, hogy jó vége lesz az egésznek...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.23. 15:55:59

mondjuk az üdülési csekk hivatalos oldalán én nem találtam meg,mint elfogadóhely....

vagy csak elbacctam a keresést?

staropramen 2009.07.23. 15:56:18

@1éÖ:
Az attitüd a legfontosabb ebben a melegben.Igaza van B.Andinak.Meg az hogy sok vizet igyunk!

EÖ (törölt) 2009.07.23. 15:56:54

a hétvégi poszt meg legyen szerintem Abby nővér egy szál étcsokis vaníliás karikában.
na ki tud jobbat?

szalontüdő 2009.07.23. 15:56:59

Abszorváltatok már? Mert ez fontosch!

esef 2009.07.23. 15:57:44

Miért nem nézte meg a poszt írója az interneten? Palkovicsné laptopja tökéletesen alkalmas rá...

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.23. 15:57:54

Talán ha bejelentkeznék egy 50 fős csoporttal ebédre, s le is foglalnám üdülési csekkre az ebédet, hogy örülnének, s ha ezt többen is megtennék,megtelne az étterem semmivel:)))

EÖ (törölt) 2009.07.23. 15:58:55

@az igazi mpl, aki egyelőre nem megy szabadságra: limuzinkölcsönzőt ha találsz a listán lécci szóljál. :)

Miigeii 2009.07.23. 15:59:28

@oil.ali: De a pénzedet MINIMUM utalják vissza, mert konkrétan átb.sztak. Ja és persze, egy stílusos ógermán vendéglátós átokkal fejezném be: Költözzön a konyhádba az ÁNTSZ! :)

EÖ (törölt) 2009.07.23. 16:00:18

@szalontüdő: a Hit Gyülekezeténél üdülési csekkért lehet kapni Abszorvált szalonnát. Szőr Ekmont kedvence.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.07.23. 16:03:17

"Sajnos nincs nálam készpénz, és kérem a panaszkönyvet."

oil.ali 2009.07.23. 16:04:39

@Miigeii: Hát köszönöm, de azért sajna nem ez nem valószínű forgatókönyv. Kértem az ÜCS ügyfélszolgálatot, hogy tájékoztasson a történésekről. Majd beposztolom, ha Homár is úgy akarja...

délioldal 2009.07.23. 16:04:41

most úgy kell tennem mint régen járt erre ... pedig csak lusta voltam bejelentkezni:)

Impega szösszentettem is egy apró kommentet a szegedi hírhez. ki nem hagytam volna:)

Impega 2009.07.23. 16:05:35

@1éÖ: Egyéves? Mi ezazavatar meg névcsere? De furiiiii

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.07.23. 16:05:55

"Sem a pénztár - számítógép sem a nyugtagép nem tud sztornózni"

ez pontosan így van

kell hozzá valaki ember, aki ezt megcsinálja vele

gelsystem 2009.07.23. 16:06:24

meg kellett volna kérdezni a zÚrtól, hogyaszonygya:
neked nem véletlenül ede a testvérED-E?
.
műemléki környezet: kastély, meg miegymás... tuti, hogy ez valami ungarise-specialise!!!

Impega 2009.07.23. 16:06:48

@1éÖ: Ezerty volt nekem ilyan furcsa ez a B.Andi. Mondom, tobben lehetnek itt a csaladban mint gondoltam :D (Szege Egyesves, igy kell hogy megtudja)Mostmar ertem. Es igen csak most esett le

délioldal 2009.07.23. 16:07:18

de most inkább megveszem a repjegyet stockholmba... bő 1 hónap múlva kicsit rontom ott is a levegőt... szeged már kilök magából. meleg van

EÖ (törölt) 2009.07.23. 16:07:59

@Impega: merjünk megújulni! :D

(volt másnak is teszkós avatarja)
(a nevem meg hosszú volt, spórolok a zindex bájtjaival)

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.07.23. 16:09:25

Ennek a posztnak az a lényege, hogy Peter (vagy Péter), Judit és Attila jó arc, a vendéglő személyzete meg genya.

Amúgy lehet, azért szívóztak vele, mert kávét is kért "cinnamon"-nal, vagy mert Dolce Gabbana szerkóban kísérelte meg a fogyasztást :)

EÖ (törölt) 2009.07.23. 16:09:59

@Impega: mi esett le most, a névváltozás?
azt hittem, egyértelmű lesz, azért nem mondjuk "nagyonbalkáni" nickre cseréltem

délioldal 2009.07.23. 16:11:08

@Impega: jó érzés régi ismerősök között lenni:)

Impega 2009.07.23. 16:14:40

@1éÖ: nem, nem!
en szoke lehetek, lehet amiatt nem sikerult. Mar sokszor meg akartam nezni a viztukorben hogy milyen szinu a hajam, de nem talalom a dugot a lefolyohoz

EÖ (törölt) 2009.07.23. 16:16:13

@Impega: a tükör mögött lesz az a dugó :DDD

Impega 2009.07.23. 16:21:39

@1éÖ: :D. Na de akanyarodjunk vissza a fotemahoz, mert azert az megicsak sokkal izgalmasabb.
Mitol Parizsi ez az udvar? Miert nem keszthelyi? Fhansziasan foznek vagy mi?

nem várt fordulat 2009.07.23. 16:31:59

miért nem dugtad fel neki a laptopot a seggébe, hogy átprogramozd az éttermet szervíz hibára?

Tiffauges 2009.07.23. 16:34:00

Nem tudtam odafigyelni a történetre a sok Ű miatt, ezért a posztolónak a szokásos *SLAP!* mellé még egy sűnt is kívánok.

selymesszőrű tejbegríz 2009.07.23. 16:35:30

Rendőrt hívsz és addig állsz az ajtóba amíg nem jön! Nehogymán levegőnek nézzen az étterem akinek kell a te pénzed! Rendőr-> Fogyvédelem-> APEH. Ez lett volna a sorrend helyben. Szegény gyereknek nagyon bátor apukája lesz. Diplomás vagy-e?

Gyilkos nyúl 2009.07.23. 16:35:59

Ez nem panaszkodós poszt, ez gé pont fényezős poszt.
Kissé olyanra sikeredett az egész írás, mintha a szomszédban dekkoló étterem tulaja írta volna, hogy kissé enyhítsen a konkurencia nyomásán.

2009.07.23. 16:37:33

Mindjá beszarok, én mindig emellett az étterem előtt szoktam elmenni, mikor leugrok Keszthelyre XD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.23. 16:40:14

@Fabrysiheder: Na, akkor tudod hogy be már ne menj :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.23. 16:41:18

@B!: Csak néha okos enged, tudod :) Hülyékkel minek vitatkozni :/

Don Bolesz 2009.07.23. 16:43:33

én akkor Csopak-nál messzeb nem is megyek. ott ha ki van ragasztva a matrica akkor el is fogadják a csekket. ez fontosch!

Smacika 2009.07.23. 16:48:26

Aham, mindent értek.Többször is el akartam már menni ebbe a kajáldába, de a Peter, meg a Judit mindig addig itattak amíg jól bedasztam, így sosenem jutottam el a vájúig.Lehet nem vesztettem sokat.

oil.ali 2009.07.23. 16:59:53

@Gyilkos nyúl: Nem. Ez panaszkodós poszt. ez már az arányokon is látszik. A homár ha akarja/ akarta volna kiveheti/kivehette volna a G-pontos részt. Direkt figyeltem rá, hogy ne tűnjön reklámnak. Erről fentebb már kifejtettem a véleményem. Sajnálom, hogy neked így jött le.

Impega 2009.07.23. 17:00:15

Na jol van. En mentem haza, szepen lassan. Megyek kocsit takaritani, mert holnap jonnek megnezni :) Szep estet

szalontüdő 2009.07.23. 17:01:15

@1éÖ: Hogy Pötyi bá a tárcsájával szorícccsa le az ilyeneket.

szalontüdő 2009.07.23. 17:04:47

@Fabrysiheder: Jövet, menet, útba esik a takarékszövetkezet.:)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2009.07.23. 17:05:07

a boltokban is érdekes dolog ez a sztornózás

hatesz 2009.07.23. 17:27:42

gééépoooont

amugy mi az hogy nem lehet sztornózni???
megsúgom MINDENHOL lehet.
Amugy meg írtál a vásárlók könyvébe??? Mert ez lenne az elsö dolog ilyenkor.
Amugy a számlát miért is akartad sztornóztatni? Azon minden jó volt, nem? Rajta szerepeltek a fogyasztott tételek meg hogy mennyibe került. Nem inkább a pénzedet akartad volna visszakérni és fizetni ücsekkel? Ami ugyanúgy kp-nek minösül ha elfogadó a hely. Amugy egyetértek.
Ja mint minden sztoriban itt is terhes kismamával ment a posztoló, figyelitek??? bocsi:)

Don Bolesz 2009.07.23. 17:36:56

kismama nélkül nem post a post, az adja meg a savát, borsát. MINDEN POSTBA KISMAMÁT!

Bit Rot 2009.07.23. 17:45:41

Kedves Poszoló,

Ne aggódj, jövőre megszűnik a probléma, mert a Bajnai kormány megadóztatja az üdülési csekket, és akkor majd nem kap senki.

Ha nem lesz üdülési csekk, nem lesz probléma sem.

májgeriberi 2009.07.23. 17:50:29

na egy kicsit off

beszoptam ájneklájne vírust. Tudna-e valaki mondani segítséget, hogy hogyan irtsam ki úgy, hogy ha nem tudok felmenni a netre?

most már on de inkább nem

Don Bolesz 2009.07.23. 17:56:55

@májgeriberi: penicilines lóbalzsam az mindenre jó :)

májgeriberi 2009.07.23. 18:06:20

@bolesz: azzal kenegessem?
nah..mit is vártam?! LOL

röhögök most de ez nem vicces!
basszus nem tudok netelni a melóhelyről!

ha újbú telepítem az xp-t akkor a eltűnik a ez a szar vajon?

JDG 2009.07.23. 18:17:54

Attól függ milyen vírus. Legtöbb esetben az újrapartícionálás, format, újratelepítés kombináció egész megbízható. :)

májgeriberi 2009.07.23. 18:34:45

@JDG:
asszem megyek feladatot oldani. köszi :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.23. 18:40:23

nekem is atfutja Mary a kommentjeimet
igaz 6 szot tud magyarul
ezzel a rendorhulyeseggel meg haggyatok man
majd kimegy a rendor es intezkedik hogy a kocsma koteles elfogadni a csekket mert ott a matrica
hehe

Secnir 2009.07.23. 18:48:01

@májgeriberi:
először talán lődd ki a processek közül.
az az alap.
ha nem megy,
restart F8 csökkentett üzemmód
és regedit, megkeresni a ganét
meg a temp, tmp könyvtárakat legyalulni
a docu&settings-username.local settings alattiakat meg pláne
temporary internet folders dettó
utána restart, azt halihó

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.23. 18:50:57

@Impega:
Te ilyen programokat szervezel, hogy kocsim nezese?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.23. 18:51:36

Az én kommentjeimet a feleségem írja. Én - bár meglehetősen művelt vagyok - nem tudok írni.

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2009.07.23. 19:30:04

Csak túdnám, míért kell mínden szót hósszú magánhangzóval írní.

Kenderice 2009.07.23. 19:43:51

Sajnos annak ellenére, hogy sok szolgáltató szerződik, nem szeretik az üdülési csekket sehol. Előre foglalandó szolgáltatásoknál (pl. szállás, bérlés) esetén előre megkérdezik, hogy akarsz-e csekkel fizetni, mert aszerint mondják az árakat.
A szabályzat pontosan így szól (hátha valaki nem ismeri): "Az üdülési csekket legalább névértéken kell elfogadni."
Gondolom kiskapu lehet az is, hogy pl. kiírják az árakat, aztán odaírják a lista alá, hogy kp fizetésnél 10% kedvezmény...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.23. 19:53:43

@Nelson Mandula: Nekem is besegít az asszony.
Azért vagyok csak félig analfabéta.

EÖ (törölt) 2009.07.23. 19:59:38

@Nelson Mandula: nálunk meg úgy megy, hogy leírom egy lapra, az asszony meg begépeli.
én írni tudok, ő gépelni. jól kifogtam.

@Tiffauges: hová lett a klassz macskás avatarod? már kezdtem megszokni. :D

oil.ali 2009.07.23. 20:03:48

@cybergreg: Ez nagyon off, de én mint a postíró elárulom neked. A neve "diszgráfia", és egy olyan tanulási rendellenesség, ami az ilyen marha rossz helyesírásban ütközik ki. Állítólag a bal agyfélteke túlműködése okozza, és az ilyen emberek marha kreatívok - bár ezt magamon nem nagyon vettem észre. Nem lehet kinőni. Bár ez nem mentesít az alól, hogy nem helyesírás-ellenőriztem.

oil.ali 2009.07.23. 20:05:11

De most már igazán hanyagolhatnánk a helyesírásomat.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.23. 20:12:55

@1éÖ: jelezném, hogy az új avatarunk szövegével tökéletesen egyetértek. Nem véletlenül választottam ezt! J

Impega 2009.07.23. 20:14:49

@hagyma: Igen, eloszor jol lefejelem, aztan lehet nezni. Ha eleg penzt ad erte, akkor meg viheti is. Hamar egyszel lefejeltem.

Impega 2009.07.23. 20:16:23

@oil.ali: Egyetértek. Uj poszt? :)
Na csak viccelek, mert jo kedvem van. Kivakartam a kocsit es most volt egy iszonyat vihar. de nem baj. Belulrol nem esett

Tiffauges 2009.07.23. 20:16:24

@1éÖ: Macskám személyiségi jogokra hivatkozva megtagadta képmása használatát. :)

Tiffauges 2009.07.23. 20:18:07

@Sün‼: Köszönöm. Kéretik figyelembe venni, hogy sűnről és nem sünről van szó. A sűn tágító hatása nagyobb. Ez fontosch!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.23. 20:20:26

@Tiffauges: Pedig a macsek jobb volt :)

@Nelson Mandula: Marketinges vagy? Mert az minden alól mentesít. Az eltésbőccsész diploma is.

@hagyma: Én is írtam, hogy ha balesethez se akarnak kimenni + verekedéshez, akkor majd étteremhez, nem?
Bár lehet, hogy kifizette volna!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.23. 20:21:52

@Tiffauges:
ilyenek ezek... a miénk a múltkor egy alomcsere alkalmával kihívta a rendőrséget, mert szerinte nem kutakodhatunk rutinszerűen a holmijában.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.23. 20:23:34

@Tiffauges: Ez egy helyhatározó. Rajta van a sű-n :D

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.07.23. 20:25:42

@ColT: nem tudom marketinges vagyok-e, még nincs meg a laboreredmény. Mindenesetre megnyugtattak, hogy semmiképp sem fertőző.

EÖ (törölt) 2009.07.23. 20:26:00

@Tiffauges: azt hiszem ezt abszorválni lehet. :)

Tiffauges 2009.07.23. 20:27:25

@ColT: Savazzunk!
Aki macskát akar, emeljen fel egy sünt!
Aki bögreharcost kér, az integessen egy pötyitárcsával!

Tiffauges 2009.07.23. 20:28:48

@Nelson Mandula: Elintézési mód: egy balhorog majd egy lengő szving, utána lesz macskajaj! :D

dalex 2009.07.23. 20:30:25

Tavalyelőtt fedeztük fel ezt az éttermet a szokásos keszthelyi kirándulásunk alkalmával.
Két főre megfelelő ár-értékarányban ettük magunkat degeszre, meg is jegyeztük a továbbiakra.
(Volt valami elfelejtett csalamádé, esetleg egy összekevert üdítő is, nagy kerti hangyák is mászkáltak az asztalon, a pincér is felülről súrolta a szalonspicc határát, de kerti étteremben nyáron a balatonon ennyi belefér.)
Tavaly visszamentünk, nem volt üres, de csak két keletnémet család ebédelt, akik már akkor a válság miatti szorult helyzetüket ecsetelték egymásnak.
Viszont egy kivételével minden asztal foglalt volt. Leültünk az egyetlen tűző napon álló asztalhoz, rendeltünk.
Nem akarok prejudikálni, hogy a posztban is szereplő öreg pincértől, de tuti ő volt az. :)
Mattrészegen felvette a rendelést fejbe', ami nagyon menő, illetve klasszikus pincérprofizmusra vall.
Az már kevésbé, hogy utána még háromszor jött vissza egyeztetni. (két üdítő, két főétel, jöhetett volna négyszer is)
Meglepően sokat vártunk, már hegyekben álltak a koszos asztalról késsel lesöpörgetett óriáshangyák, mire a pia megjött, illetve ismét megszomjaztunk, mire a kaját sikerült felszolgálni.
A kaja minőségére nem lehet panasz, a szokásos egész szezont kiszolgáló fáradtolajban sütött hús és krumpli, szóval semmi különös.
Az utolsó falatoknál jártunk, amikor megoldódott a reserviert táblák addigi talánya.
Egy kétgenerációs német nyugdíjascsoport érkezett (71 fő, megszámoltam). A két generáció a 100 éves körüli idősebbek és a 80 körüli gyermekeik.
Koruknak megfelelően lassan haladtak befelé, én viszont rögtön kapcsoltam, hogy innéttől nekünk kevesebb figyelem fog jutni, ezért leintettem egy fiatal pincért, aki az ndk-sok asztalait szedte, le, hogy fizetnénk.
Mondta, hogy rendben, mindjárt.
Míg az ültetés zajlott, és eltelt már negyed óra, ismét leintettem a fiatal pincért, hogy fizetnénk.
Mondta, hogy rendben, mindjárt.
Megvártuk míg mindenki előtt volt egy kancsó bor, és eltelt már újabb negyed óra, ismét leintettem a fiatal pincért, hogy fizetnénk.
Mondta, hogy rendben, mindjárt.
Itt bevallotta, hogy csak az öregnél lehet fizetni.
Vártam még tíz percet, bementem a pulthoz fizetni.
Pultos hölgy a pénztárgép mögül mondta, hogy csak az öregnél lehet fizetni.
Mondtam: megvárom.
Öt perc múlva bejött az öreg, hogy a fehér- és a vörösboros kancsók arányát kéne helyreállítani, mert nem stimmel.
Mondtam neki, hogy fizetnénk.
Azt válaszolta, nem kell türelmetlenkedni, hiszen már itt van, és már indult is kifelé a kancsókkal.
Magam ugyan általában rendkívül kedves és udvarias alaptermészetű vagyok, és ezidáig itt is ez voltam, de be kellett látnom, hogy ez itt nem működik.
Ekkor nyomatékosítottam egy hangos "leszarom"-mal, amivel sikeresen visszafordítottam.
(Kiadóablakon kinézett egy fiatalember: kit kell pofánvágni tekintettel.)
Öreg elővette a bukszát, hevenyészett valami irkafirkát egy fecnire.
Kértem egy blokkot a gépből.
Pultos hölgy önbevallásom alapján blokkolt.
Öreg háromszor állt meg a visszajárónál, hogy innnéttől már jatt, de mindháromszor mondtam, hogy folytassa csak.
A végét csak apróban tudja.
Annyi baj legyen.
Marék apróval távoztunk.
Még mondott valamit, amit nem pontosan értettem, de valami olyasmi lehetett, hogy minek sietek, ha nyaralok, és az ilyen vendégek csak nehezítik az életét.
A kastélykertből tíz perc múlva kizavart egy kósza de látványos és fenyegető zivatarzóna, ami végül a radar szerint elhúzott északon, de ez akkor nem derült ki.

Tiffauges 2009.07.23. 20:30:32

@ColT: sün ül (vagy űl) a sű-n?

Tiffauges 2009.07.23. 20:32:09

@1éÖ: csak ha nem kapok tőle skorbutot

.lll. 2009.07.23. 20:33:59

notschak mások még szabaccságolnAK?

EÖ (törölt) 2009.07.23. 20:42:19

@Tiffauges: skorbut ellen málnaszőrt kell inni.

@Nelson Mandula: a mi macskánk (egy jámbor katmandui jetib@szó fajta) most pereli az IKEÁ-t mert a múltkor, mikor eljött velünk KÄTZENFIKKEN cicakanapét venni (Kék túrán csak ilyenben hajlandó aludni) akkor az ebédlőben nem kapott ingyenes tarlórépaszószos lazacfelfújtat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.23. 20:43:34

@Tiffauges: Ez gáz.
Akkor nem én fogom végezni a vizsgálatot.

leslie nilsen (törölt) 2009.07.23. 20:50:12

17.-én,
kiderŰl...

bunkókám -...tovább nem is olvasom...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.23. 20:53:40

@délioldal: Vigyázz magadra ott a nagyonnyugaton'
Ha találkoznál blogunk Marie Antoinette-jével, add át szivélyes üdvözletemet neki'

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2009.07.23. 21:21:31

@Sün‼: Hűvös sünös estét, mi van erre,mindenki alszik már :))))

Thames30 2009.07.23. 21:21:56

Nem akarom lealazni Attilat, de en no letemre jobban kialltam volna az igazamert. Abban egyetertunk, hogy nem a 4400 forintrol szol itt a tortenet, hanem elvekrol van szo kokemenyen. Amikor igazad van, igazad van, ennyi. Ilyen mentalitassal nem lehet az eletben ervenyesulni, igy csak eltaposnak. Eleg luzer dolog volt cash-ben kifizetni a szamlat, na mindegy...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.23. 21:35:24

@Impega:
ne add el jol johet meg@ColT:

az tenyleg lehet hogy kifizette volna


amugy olyan 90-ben volt egy sorozom es menok akartunk lenni
rendeltunk olyan gepet ami lehuzta egy nyugtara a kartyat es buszken kitettunk matricakat hogy itt igy is lehet fizetni
qrwa bonyolult volt mar az elso eset, levelezni kellett a bankkal meg ilyewnek
szoval soha tobbet mondtuk az uzlettarsammal
erre juszt bejott egy pasi es mindenaron kartyaval akart fizetni, mert ott a matrica
hat kapargattam vagy 10 percig es nem volt ott

/amugy erre az ugyre nem analog, de megtortent/
tolem az egesz udvadsereget is kihivatta volna vagy a miskolci kommandot

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.07.23. 21:45:33

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Szép jó estét Neked is!
Pillegek kissé amelegtől, de még nem alszom.
A nyúl igért egy fröccsöt, őt várom.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2009.07.23. 22:00:38

@oil.ali:
Akkor jó, holnap indulunk arrafelé nyaralni. Az tuti, hogy ahelyet messzire elkerülöm.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.23. 22:15:14

@dalex: "hogy minek sietek, ha nyaralok, és az ilyen vendégek csak nehezítik az életét."
Gondolom neki a vendégek úgy általában.
Sünt neki...

@Nelson Mandula: Hm, drukkolok hogy negatív legyen :D

"2 rendőr beszélget :
-Megjött az IQ tesztem!
-És, hú?!
-Hál'istennek, negatív!"

@Tiffauges: Emelném a sünt, de szúr! :D

Brobika 2009.07.23. 23:20:42

Nem olvastam végig az egészet, ezért bocs ha ismételek:
Postoló!
Ha legközelebb ÜCS-vel akarsz fizetni, akkor ne csak azt mondd a pincérnek, hogy fizetnél, hanem azt is tedd hozzá, hogy üdülési csekkel! Akkor majd jól elkéri a nevedet, és a címedet, majd egy szép A4-es méretű számlával tér vissza! Te odaadod a csekkjeidet, (a borravalót is adhatod abban, úgyis csak kerek összeget tudsz adni!) majd további kellmes napot kívánva boldogan távoztok.

Ha nem szólsz bammeg, melyik faszból szopja ki hogy mit akarsz? Rá van írva a homlokodra, hogy "üdülési csekkel fizetek"?

selymesszőrű tejbegríz 2009.07.23. 23:36:09

ezen a részen megakadt a szemem:

"hát mi vagyok én, hogy egy pincérrel veszekedjek"

Te vagy a VENDÉG, vagy mondhatjuk úgy, hogy a VEVŐ, majdnemhogy a felettesük.

kispista2 2009.07.23. 23:38:18

@Brobika: Talán megkérdi a köcsög pincér, hogy üdülési csekkel, étkezési jeggyel bankkártyával vagy kp szeretnék fizetni.
A számlát meg lehet stornózni, hiszen bármikor elképzelhető valami elírás. Emiatt az apeh is megbaszhatja őket.

"nekem az étkezés előtt nyilatkoznom kellene róla, hogy milyen formáját választom a fizetésnek,"
Ha csekkel fizetsz valszeg kevesebbet kapsz, így spórolja meg az étterem az áfára valót (amit kp-s fizetésnél nem fizet be az apehnek)

Miért nem jöttél ki az étteremből? Hívhatnak rendőrt, a jegyzőkönyvre meg kéred felvezetni a jelenlévő dolgozók neveit akik jórészt feketemunkások (4 embert jelentettek csak be az apeh adatbázisa szerint).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.24. 00:27:08

@Brobika: "Ha nem szólsz bammeg, melyik faszból szopja ki hogy mit akarsz? Rá van írva a homlokodra, hogy "üdülési csekkel fizetek"? "

Szerintem sem kellene előre szólni. Törvényes ezzel fizetni, és nem akkor vezetik fel, mivel fizetsz, amikor beülsz.
Hogy hogyan csalnak adót, azt meg lefosom.

Ofélia . 2009.07.24. 07:18:51

Na ebbe az étterembe nem megyek soha az életben és ajánlanám őket minden létező fogyasztóvédelmi fórumnak a főnökasszony kinézetü hülye libát pedig sünnek!!!

Viszont már tudom, hogy előre kell szólni bizonyos helyeken:(((

Jimbo75 2009.07.24. 09:34:58

Odahaza, Pesten?

Tapló vidéki bunkó...
Nem elég, h lemegy valaki vidékre, még be is ugatnak neki.

/tno+DA= 2009.07.24. 14:17:11

@theutat villám:
Te agyonművlet hirös Alföldi betyár, te.
Akkó' hát a zösszes Szögedi atyafi Kecskeméti vón, csak me' ízös szögedi tájszólásba' beszé'ne?
Faszparaszt...

/tno+DA= 2009.07.24. 14:20:48

Posztolónak.
Barátom EZ az az eset amikor bármely tőlünk nyugatabbra eső messze kultúráltabb vidéken (és nem itt a balkánon) a vendég feláll és fizetés nélkül hót nyugodtan távozik. Mivel egy ilyen kekeckedéssel máris értékét veszíti mindaz amit ott kapott és mivel egy ilyen incidens minden csak épp nem szíves vendéglátás.
Simán fel kellett volna állni, hogy akkor köszönitek az ebédet, finom volt, de nem kívántok a jövőben visszatérni és léc. Akár az összeget üdülési csekkben le is dobhattad volna az asztalra. Bele sem köthetnek mert fizettél, azt csókolom, ossza be magának az idióta vendéglátós aki nem tudja mit is jelent a szó.

oszamaci 2009.07.24. 14:37:36

Ketten 7000Ft fizettünk a kastélyba beugrónak. Természetesen kártyát nem fogadnak el csak kápét. Ez érthető végül is nem sok külföldi jár arra egyéb turistáról nem is beszélve.
Persze Sümeg után egy kisfaluban a vegyesbolt ajtajára egy süteményestálcán ki volt irva hogy kártyát elfogadnak.

s_marky 2009.07.24. 15:16:04

A G-pont az a hely,ahol 3000ft-ból talajrészeg lehetsz jobbnál jobb koktéloktól!

neked ugatok 2009.07.24. 17:27:21

lehet én vagyok a proli, de amikor hasonló helyzetbe kerülök mindig elgondolkodom, hogy
a.) fizetek a csekkel, és lelépek
b.) kp-ban fizetek, és fellököm kifelé a pincért a tányérjaival és a 4400 Ft-ot érő szállítmányával együtt
c.) este visszamegyek, és bekúrom a 4400 Ft-ot érő ablakot
d.) lerántok egy 4400 Ft-ot érő terítéket
e.) lenyúlok a torkomon (ha az asszony is ott van, az övén is), és visszahelyezem a vita tárgyát képező szolgáltatáscsomagot az asztalra

de mivel annyira nem is vagyok proli, hogy ezeket megteszem, sőt, konfliktuskerülő ember vagyok, inkább kifizetem, és soha többet nem megyek oda - a többi opció pedig még hetekig nyújt témát az álmaimnak :P

szaporító 2009.07.25. 09:15:48

Ostoba barom postoló. Tulajdonképpen az ilyen átbaszható hülyék az olaj a tűzre.

Tessék végre megtanulni: addig NINCS
- aláírás
- fizetés

amíg nem kaptad meg, ami neked jár. Ha nem így teszel, rábaszol.

SLacc 2009.07.27. 21:27:34

Uedueleschy tscheck? Ha ezzel fizetsz, fokozott udvariatlanság üvegasztalt bográccsal törni. :-)

SLacc 2009.07.27. 21:32:43

A gömbhal a szereplők ánuszába, riogatással.

2009.07.29. 13:11:28

@ColT: Pedig már akartam XD
süti beállítások módosítása