Tékozló Homár

Megverte a taxis, aztán részeg szállt a buszára

2009.08.05. 00:04 | szily | 158 komment

Kivételesen peches hétfő estéje volt annak a budapesti Homár-olvasónak, akit ököllel arconvágott egy Belváros-szerte ismert áltaxis, aztán, amikor sajgó állkapoccsal és éjszakai busszal próbált volna hazajutni, felszállt egy jegy nélküli részeg, akit az ellenőrök atipikus módon nem vertek meg, ezért rendőrt kellett hívni, hogy hősünket a végén házig hagyavigye egy éjszakai expressz busz. Kalandok alant:


A következő elképesztő, már-már humoros eseménysorozat tegnap este esett meg, a 21. században egy európai nagyvárosban.

De kezdjük az elejéről, 2009 augusztus 3-án éjfél körül a Fővám térről indultunk el egy háromfős baráti társasággal a Móricz felé, amikor elkapott minket egy komoly eső, így taxi fogásra adtuk a fejünket. Mivel taxit hívni senkinek nem volt  kedve, és épp parkolt egy tőlünk 10 méterre így oktondi módon bepattantunk. Azon már nem is különösebben csodálkoztunk, hogy mélyen tisztelt sofőrünk a bal kezével végig veszettül piszkált valamit a műszerfal alatt, hogy egy 20 másodperces piros lámpa 200 Ft-ba került, és hogy a végén az alig másfél kilométeres útért volt pofája 1320 Ft-ot elkérni. Borravalót nem adtunk. Bunkók vagyunk.

Ezt követően a kiszállás során elkövettem a halálos bűnt, és véletlenül a taxi ajtaját minimálisan hozzákoccintottam egy „Demszky-póznához”. (itt jegyezném meg halkan, lehet hogy nem a cölöptől tíz centire kéne megállni) De természetesen vállalom, hibáztam, a kocsin azonban minimális nyoma sem maradt az ajtós incidensnek, amit ott helyben a velem utazó két barátom is alátámasztott. Így elnézést kértünk majd megpróbáltunk továbbállni. Könnyű is lett volna, ha nem egy igazi vadbarom kocsijába sikerült volna beülnünk. A figura kipattant a kocsiból és elkezdett ordítani, felmenőimet hevesen emlegetve a kár megtérítésére próbált rávenni. Ettől én nem is különösebben zárkóztam el, de kár hiányában igazából nem sok mindent tudtam tenni érte, felajánlottam, hogy hívjunk rendőrt és beszéljük meg úgy a dolgot. Az ötletre verbális eszközkészletének teljes kimerülését érzékelve, már a bal öklével válaszolt az állam irányába, majd gyorsan továbbállt. Köpni-nyelni nem tudtam.

Az ember azt hinné, hogy ezzel az este már nem hordozhat sok újat, de ez az éjszaka itt határozottan nem ért még véget. Naív pesti gyerek vagyok, akit nem vernek pofán minden este, így gondoltam tárcsázok egy 107-et. „Ön a rendőrséget hívta, jelenleg minden vonalunk foglalt. Kérjük várjon kezelőnk jelentkezésére” 3 percen keresztül ezt hallgatni megnyugtató, legalább valami zenét benyomhatnának… Egyébként bele se akarok gondolni mi van azokkal, akiknek tényleg azonnali segítségre lenne szükségük…  Végre kicsöng, felveszi egy „szimpatikus” hangú diszpécser, akinek elmesélek mindent, a válasz lehangoló: ők ilyennel nem foglalkoznak, ha gondolom tegyek feljelentést a területi kapitányságon. Aha, kösz.

Azonban mielőtt az este további kalandjaiba belevágnék, a pofozkodó taxisunkról még néhány infó: utánanéztem egy kicsit rendszám alapján, és mint kiderült nem én vagyok az első panaszosa az említett LEE-798-as rendszámú fehér Mercedes taxinak, ami mint a fórumokról kiderült többnyire a Vámház körút 2-nél a ’For Sale Pub’ előtt szeret lecsapni gyanútlan áldozataira. További infók itt: http://www.hallotaxi.hu/index.php?pg=forum&theme=1&topic=2250&action=read

Visszatérve eredeti történetünkhöz, eltávolodva a taxis élményektől, fájó állkapoccsal a 908-as felé vettük az irányt, ahol ellenőrök (biztonsági szolgálat) fogadtak. Semmi gond, becsúszott a jegy a gépbe, már fent is vagyunk, elhelyezkedtünk és vártunk a kilövésre. De az élet sajnos megint nem volt ilyen egyszerű, indulás előtt egy perccel megérkezett az este második negatív főhőse, egy tök részeg fazon formájában. Mondanom sem kell, hogy se jegy se bérlet nem volt nála, és nem különösebben csinált gondot a biztonsági szolgálat embereiből sem. Ilyenkor mi a megoldás? A busz áll és nem indulhat el, amíg valaki ül rajta jegy nélkül, az ellenőrök meg nem nyúlhatnak hozzá: teljes patthelyzet.

Üsse kő, épp formában voltam, már repült is újra a 107. Két perc várakozás után megint megkaptam kedvenc diszpécseremet (hány ember dolgozik egy átlagos este vajon a rendőrség telefonos ügyfélszolgálatán?), akitől szépen kértem ismét rendőri intézkedést a Móriczra. A kelletlenség erősen áradt a hangjából, de miután az egyik ellenőr is megerősítette a kérést, ígéretet tett, hogy kiküld egy járőrt. Remek! Közel a győzelem, közel a pihe-puha ágy.

Huszonkét perc telt el anélkül, hogy a rendőrökről bármi hírt kaptunk volna, de hozzá kell tennem, hogy az ácsorgó busz körül a hangulat egyre jobb lett. Együtt röhögött utas és ellenőr, repkedtek az éjszakai buszos storyk, közben a részegünk békésen bedobta a szunyát a buszon. Kezdtem megint elálmosodni, már teljesen rutinból ment: 107. Egyből kicsöng! Egy piros pont a rendőrségnek. Egy kedves női hang veszi fel, kettő! Ismét leteszik a nagyesküt, hogy küldenek ki rendőröket. Csodás! Huszonnégy percnél járunk, befut a következő 908-as, és átveszi az utasokat; de minket nem, mivel Peti barátommal nekünk meg kell várni az intézkedő rendőröket. De hol vannak már?

Végül huszonnyolc, azaz huszonnyolc perccel az első telefonálás után bekanyarodott két járőr a sarkon. A nap csúcspontja volt, amikor megfogták a buszon szundikáló barátunkat és egy lendületes mozdulattal levágták onnan. Ezt követően valami jegyzőkönyvre hivatkozva az ellenőrök elkérték az adataimat, én pedig életemben először meg is adtam nekik. Úgy tűnt, hogy vége, de az estét meg kellett koronázni, és erről az ominózus BKV busz sofőrje gondoskodott is. Életünkben először kaptunk BKV busszal háztól házig expressz fuvart. Nagy élmény volt!
 
Ezek után mondja azt valaki, hogy Budapest unalmas város…

Üdvözlettel

F. Bálint

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EÖ (törölt) 2009.08.05. 12:21:49

@Énbagoly: dehogy vagyok, az egyik múzeumban le is buktam, mert nem fértem ki az ablakon a hátizsákkal együtt
és még a pajszerem is ottfelejtettem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.05. 12:25:15

@Énbagoly: Azt nem, de hogy bodzaszedő szines fémgyűjtők csillárkampóra akasztott lovat beleztek-nyúztak Miskolcon a 10.-en, azt több helyről is.

Loismustdie 2009.08.05. 12:26:25

Ott volt a két haverod... áruld már el mi a francért nem vertétek szarrá??? Nekem ez egy ilyen atrocitás után ez már elnézést, de tök alap lett volna!!! Aztán várjon ő a kezelő jelentkezésére....

Énbagoly 2009.08.05. 12:28:35

@Kitalátor feljegyzete: ezt bezzeg mindenki megjegyzi. :)
És a FONTOSCH dolgokat meg elfelejtik. :)))

@1éÖ: Béna betörő lehettél! Azt hallottam, valami betörő úgy akart kiiktatni egy riasztórendszert, hogy vizet öntött rá. Te milyen módszereket alkalmaztál? :)))

apuska · http://kocsma.blog.hu 2009.08.05. 12:38:02

Na de most akkor mire valók az éjszakai buszon az orkok, ha szelíd báránybőrbe kell bújniuk?

EÖ (törölt) 2009.08.05. 12:38:43

@Énbagoly: ugyanezt, csak én már otthon megittam a vizet, úgy vittem el. majd cipelem mi?? :)
csak nem tudtam addig felcélozni! :)))

Énbagoly 2009.08.05. 12:43:16

@1éÖ: Várnod kellet volna kicsinykét, és máshonnan célozni! :)))))))))
(Homok a fejemre!)

EÖ (törölt) 2009.08.05. 12:43:47

@Énbagoly: hát máshonnan nem tudtam!!! :))

Palkovics Ede 2009.08.05. 12:44:50

A taxis keresztneve Bruce, a vezetéknevét a rendszámon hordja. Jó a bal ökle.

Énbagoly 2009.08.05. 12:46:29

@1éÖ: Minden poénomat lelövöd. :P
Veszek egy vizi gépfegyvert! Tényleg, az is megoldás. :)))

Bambalazs 2009.08.05. 12:47:51

nem kell kárt tenni a taxis autójában. elég ha csak bekenitek jó vastagon gépzsírral a szélvédőjét :D

Mentolosmájkrém 2009.08.05. 12:49:29

A taxi, mint a bp-i tömegközlekedés szerves résztvevője használhatja a buszsávot, amint azt teszi sok más európai nagyvárosban is az összes ottani taxi.
Extaxisként mondom, hogy aki "mezítlábas" taxiba Pesten beül, az vagy hülye, vagy most jött Mucsáról.

EÖ (törölt) 2009.08.05. 12:49:54

@Énbagoly: lelövöm, de csak ha nem teszed magasra! :)
amúgy bocs, nem akartam.

judy_queena 2009.08.05. 12:55:44

asszem ezzel a taxissal már én is rábasztam egyszer, sokat mutatott az óra, beszóltam, kekeckedett, kapott egy-két sallert, leléptem, azt a gecije rámhívta a yardot, de szarul sült el a dolog, mert valamelyik geci becsempészett a motyómba egy 27 centis katonai bajonettet, oszt a jagellók bevittek. hogy ki tehette oda, nem tudom;)

ivanolsen 2009.08.05. 12:56:32

"Valaki foglalkozhatna már egyszer azzal, hogy mi a szarért mehetnek a taxisok a buszsávban????"

Te ostoba pöcs! Azért mehet, hogy a büdös seggedet elvigye gyorsabban A-ból, B-be!

Aki esernyőnek használja a taxit elmehet az anyjába, mit gondolt majd 500ft-ért elviszik a világ végére?

Van sok bunkó taxis az igaz, de sok normális is van. A legtöbb máról holnapra él, mert kihasználja a taxitársaság az utasok 70%-a meg ruppótlan kis buzi aki megy 3 sarkot és sír a szája ha 50 forinttal többet fizet mint a múltkor, de 1 perc várakozás után elmegy a picsába mással, leszarva, hogy a taxis az ő kedvéjért ment a címre mondjuk 10 kilométert,a kocsibahányás, az ordibálás, az ajtó be és ki baszkodása (többször is volt táblának, parkoló kocsinak, röhögcsélve), a kocsibazabálás, stb. az megy.

Én inkább éjszakai járattal vagy gyalog megyek, eszembe se jut 4-5km miatt taxit hívni! Örülök neki, hogy van 2 egészséges lábam. (Ha véletlenül mégis taxival megyek mindig megvárom!!!)

Lehet anyázni leszarom!

Legjobb fuvarom:
Zöld Pardon alsó lépcső- Rio Cafe alsó lépcső! Egy kb. 22éves fiatal életerős lány volt, semmi mankó meg vakság meg ilyenek...

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.05. 13:20:59

@ivanolsen: Ostoba pöcs? vegyél vissza a taxis arcodból és gondolkozz értelmes ember módjára. Ha ez sikerül elárulhatnád mivel különb a csokornyakkendős makimanót szállító taxid mint egy céges vagy magán kocsi? miért jár neki a kiemelt haladási lehetőség? Azt hiszed csak te dolgozol? aki pl. szerelő, ügynök vagy akármi és a dugó miatt egy nap csak 5 címre jut el és nem 8-ra az nem dolgozik?

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.05. 13:23:43

@Mentolosmájkrém:

"A taxi, mint a bp-i tömegközlekedés szerves résztvevője használhatja a buszsávot, amint azt teszi sok más európai nagyvárosban is az összes ottani taxi."

Tömegközlekedés? ne kapszkodj egy elszart jogi definicióba. Messze nem a tömegek közlekedése a taxi. Arról nem is beszélve, hogy üresen is jár neki a kiemelt lehetőség. Az miért?

catica 2009.08.05. 13:29:46

Szolgálunk és félünk!

Senkiházi, tirpák, beszari, rendőröktől mit vártál???

Csak akkor van nagy pofájuk ha G.I Joe-nak öltözve, vadászfegyverrel támadhatnak az őket eltartó védtelen civilekre!!!!!!!!!

ivanolsen 2009.08.05. 13:34:39

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: Ha ennyire irígykedsz menj el taxisnak vagy járj taxival! Tudod Te mennyi költséggel jár egy taxi fenntartása? Csak a legfrissebbet említem: műszaki vizsga (azért mert taxi) 21000Ft /évente!/

totyogo 2009.08.05. 13:41:10

Mit sírtok? mert minden ilyen piti dologgal foglalkozni kell? ha megagyalnak, annak te is lehetsz az oka, nem kell egyből rohanni árulkodni, tűrd a megaláztatást, ha elkövettél valamit, ami más kárát okozta!

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.05. 13:42:04

@ivanolsen: Irigykedés? nem irigylem, hanem fel vagyok háborodva :)

Ez reálisan úgy kéne működjön, hogy ha a kedves utasod extra gyorsan akar mások terhére haladni, akkor nyomj meg a taxiórádon egy gombot, amivel pl 2.000 Ft-al hozzájárul a valódi tömegközlekedéshez, cserébe használhatja a fuvar alatt a buszsávot... ;)

Egyéb esetben, térítés mentesen indokolatlan előnyhöz jut a saját autóssal szemben, aki képzeld el nem csak vizsgáztat, hanem fizet pl. cégautóadót, kötelező biztosítást - mig pl egy autótlan taxizó semmit nem fizet, csak neked...

moli 2009.08.05. 13:45:33

oregem, rendoroket kerni egy homeless lerakasahoz!!! raadasul reszeg, tehat fizikailag se igazan tud valaszolni. en ugy leraktam a budos allatjat, hogy alig birt megallni az aszfalton.
28 perc...... pfffffffffffff

Silent Bob 2009.08.05. 13:50:14

@ivanolsen: Ki nem szarja le, nem kötelező taxisnak menni. ;)
Egyébként csak a Mini taxi, korrektek, olcsók csak néha kicsit sokat kell rájuk várni. De a Pilisborosjenő - Dózsa, Váci sarok 3000-ért jattal sokat elárul. :)

lkjpoi 2009.08.05. 13:51:45

Az agyam eldobom itt némely kommenttől, de komolyan... A taxi azért mehet a buszsávban, mert fizetek érte, hogy gyorsabban eljussak valahova. Igen, a tömegközlekedés része.
Aki mezítlábashoz beszáll, főleg éjszaka, az tényleg hülye, és nem tudom miért itt siránkozik. Aki nem mezítlábashoz beszáll úgy, hogy nem telefonon hívta, az is simán hülye. Onnantól, hogy telefonon hívod a taxit, be vagy biztosítva, hogy nem fog semmi olyat megkockáztatni, amiért megbüntetik, és/vagy eltiltják pár napra.

"Legjobb fuvarom:
Zöld Pardon alsó lépcső- Rio Cafe alsó lépcső! Egy kb. 22éves fiatal életerős lány volt, semmi mankó meg vakság meg ilyenek..."
Kár, hogy nem pofozhattad fel a picsába, főleg ha komolyan gondolta, és nem csak fogadásból/viccből stb... taxizástól függetlenül rühellem az ilyen kis elkényeztetett majmokat...

lkjpoi 2009.08.05. 13:53:25

"mig pl egy autótlan taxizó semmit nem fizet, csak neked"

LOL... és abból a semmiből fizeti a taxis a kötelezőt, az adókat, meg a benzint, ugye?!
Jesszusom, te még nagyon fiatal vagy, majd térj vissza pár év múlva, meg taxizgass kicsit Bp-n, ha van rá pénzed...

Silent Bob 2009.08.05. 13:54:41

@lkjpoi: "Legjobb fuvarom:

Hát nem tudom, én is mentem már haza a Spárból taxival, mert kurvasok cuccom volt, de jófej volt, nem húzta a száját ezért kapott a 600 forintos fuvarra 2 rugót. Szerintem mindenki jól járt.

lkjpoi 2009.08.05. 13:58:24

@Silent Bob: biztos kurva sok cuccal ment zp-ből rioba :D:D:D

Alikam 2009.08.05. 14:00:34

Akkor mivel foglalkozik a rendőrség, ha nem testi sértéssel?

Békés demonstrálók szétverésével?

Kerületi kapitányság, anyátok picsáját! Persze, hol ismeretlen kerület, majd pont ott fog az ember éjszaka másfél órát flangálni. a 107 egy központi bejelentő szám, mi az, hogy nem foglalkoznak vele?
És mi az, hogy 28 perc után érkezik ki egy járőr?
Kurva nagy gondok vannak ezzel a Rendőrséggel.

Az meg, hog yegy részeg miatt áll a busz, hát én nem tudom kik voltak fent, de nem igaz, hogy nem volt 2 markos legény, akik ugyanazt megcsinálhatták volna, mint a rendőr.

zwilling 2009.08.05. 14:02:51

@Énbagoly:

Az Univban visszatérő program a disznóvágás, de kint az udvaron, profi hentessel. Csak négy emelet van vagyis hát volt mert ott már óriási EKF beruházások vannak:))))).

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.08.05. 14:05:50

@lkjpoi: "LOL... és abból a semmiből fizeti a taxis a kötelezőt, az adókat, meg a benzint, ugye?!"

Aki nem utast visz a kocsijában, hanem csomagot, iratot, árut vagy kutyagumit az ugyanúgy és ugyanannyit fizet adót meg benzint, nekik miért nem jár a buszsáv?

De úgysem akarsz megérteni, kár vitázni rajta.

Kösz az ajánlatot, kocsim van, vezetni tudok - kb. évente 1x taxizom, de te fizess csak nekik kedvedre, "lehetőleg" számla nélkül :)

lkjpoi 2009.08.05. 14:16:39

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: hú, de jó neked... meg tök jó, hogy alátámasztani nem tudod, amit írsz, de a szánalmas szöveget lököd, hogy szerinted mit hogy csinálok :D
hát ezzel max. magadat minősíted.
Szerintem simán irigy vagy, hogy aki megengedheti magának, hogy taxival menjen, annak jár a buszsáv. Buszsáv nélkül kb. értelmetlenné válna a taxizás nappal Bp-n.
Jut eszembe, a busz fizet a buszsávért? ...ha már a te zseniális logikád mentén haladunk. Tudtommal az állam fizeti a BKV veszteségeit a mi adónkból, akkor szerinted mire fel jár neki a buszsáv ?!

laziorome 2009.08.05. 14:17:11

az egesz busz nem volt kepes a reszegnek vemm egy k. jegyet??!! ott dekkoltatok fel orat es inkabb es a yardot hivtatok? mennyi egy jegy 400ft?
skot ejszakaijarat volt?

2009.08.05. 14:18:54

bocsánat csak annyit nyöszögnék közbe, hogy nagyon unalmas a demszkizés, meg hogy elbacctátok a várost...stb.

Jelentem tisztelettel, hogy Londonban minden éjjel halálra késelnek valakit.

Köszönöm a figyelmet.

Alikam 2009.08.05. 14:22:39

@Kulics: Köszönjük az észrevételt, demszkij fan...

2009.08.05. 14:25:09

@Alikam: ez annyira infantilis dolog egyetlen embert okolni minden rosszért. Kisgyereknek mondják hogy a "rosszbácsi". Mintha nem lennének sok százan a sleppjében akik pont olyan szarok és pont miattuk összeségében élhetetlen a város. Mert tíz igaz embert itt sem lehetne találni, akinek hivatalt adhatnánk.

laziorome 2009.08.05. 14:25:45

bocsánat csak annyit nyöszögnék közbe,

hogy London + aglomeráció kb 10 millió ember. Fél éve volt egy bicskázási hullám, ami a sajtóvisszhangok miatt + a késelés elleni kampány miatt nagy figyelmet kapott.
Igen az angolok ütösebbek, na es akkor mi van, demsky akkor is egy kis fütty!

Köszönöm a figyelmet.

lkjpoi 2009.08.05. 14:27:31

@Kulics: "Mintha nem lennének sok százan a sleppjében akik pont olyan szarok" - ja, és ahhoz a több százhoz neki semmi köze :D

inyesmester 2009.08.05. 14:30:24

Azért arra figyeltetek, hogy a lehúzós áltaxisnak volt pofája 1320 Ft-ot kérni címig, míg a Bkv elvitte volna őket 1200 Ft-ért.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.05. 14:38:46

kár volt megadni az adatokat az ellenőrnek... várható a levál a BKV ügyvédjétől, százezres nagyságrendű tételre hivatkozva :)

májusban 10 napig napi 2-3x taxiztam Pesten és soha nem vertek át. Igaz mindig a Fő vagy a Rádió taxit hívtam.

ivanolsen 2009.08.05. 14:43:42

@Silent Bob: Mit árul el? Azt, hogy szerencsétlen droid rá van kényszerítve arra, hogy ár alatt dolgozzon! Aki azt mondja a 3000ft erre a fuvarra reális az menjen el taxizni és sok ilyen és ehhez hasonló fuvart kívánok neki.

manes 2009.08.05. 14:46:22

Kb.20 éve nem ültem taxiban.A hátralévö kis idöt is kibirom nélkülük:)

ot002 2009.08.05. 14:52:42

Szerintem a cikkíró egy béna lúzer:
1. budapesten sose szállj álló taxiba, első hiba
2. 1320ft ezért az útért normális, nem kéne nyafogni, akinek nem futja ne taxizzon
3.107-et hívogatni szánalmas hülyeség, jó hogy nem anyukát hívta h pisilni kell mit csináljon
4.részeg csövest miért nem dobták le ők a buszról, általában így történik máskor.

Bobby Newmark 2009.08.05. 14:59:11

Azért bírom az ilyen kurvaokos megmondóebereket, akik felvezetik, hogy a taxi és a BKV tilos.
Gondolom az ilyenek azt is megmagyarázzák, hogy ha nem veszel igénybe taxit és BKV-t, cserébe megkéselnek egy aluljáróban, akkor az is a te hibád. Miért nem maradtál otthon a seggeden?

Ilyen tanácsokból csak egy dolog jön le:
az illető szédül a betonon, életében nem járt még Pesten, főleg nem éjszaka. Ami alapvetően nem baj, csak akkor nem kéne ilyen kibaszott okos tanácsokat osztani...

Szalahadin 2009.08.05. 15:14:34

A Galgagyörkön történtek alapján minden ilyen helyzetre kiváló megoldást kínál,ha felhívod a 107-et és benyögöd, hogy éppen ott, ahol vagy, újjáalakulni készül a Magyar Gárda. 10 percen belül gyaníthatóan megjelenik kb. 1500 állig felfegyverzett rendőr, nem is beszélve az NBH-s kollégákról, segédcsapatokról, egyebekről. Ez az EGYETLEN dolog, amire ugranak.
Ha valaki nem emlékezne: amíg csak arról volt szó, hogy egy magyar házaspárt meg akar lincselni a helyi liberális kisebbség néhány tagja, addig semmi, amint valaki jelezte, hogy itt a MG, pár percen belül egy hadosztálynyi rendőr volt ott, mintha kizárólag ezt a varázsigét várták volna....

Mentolosmájkrém 2009.08.05. 15:18:10

Kedves V.H.I., nem kapaszodom énsemmibe, csak annyit írtam, hogy jelenleg ezen jogszabály alpján mehet a taxika a buszsávban. Gondolom, ha mindezt mndjuk valamelyik más "ajrópai" nagyvárosban tapsztalnád nem lenne semmi kifogásod. Képzeld itt a svédeknél, de említhetném Ausztriát, Németországot is,bemehet taxi, ahova sima adófizető autós nem és senkinek nem habzik a szája tőle errefelé.
Mint említettem ez a jelenlegi szabály, ha nem tetszik írj az ombudsman-nak, majd állástfoglal. Szép napot, jó szurkolást!

disznolab 2009.08.05. 15:22:14

Nem tudom én elég gyakran járok taxival (heti 1-3 alkalom), sokszor mezitlábas taxival és soha nem volt még problémám.
Az hogy céges v nem, szinte mindegy az ember számít, én pl. jobb szeretem a mezitlábasokat mert vászthatok több közül a droszton, ill. megbeszélhetem előre, ha nincs droszt a környéken akkor persze hívok én is. Nekem bejött ez a módszer, a szimpi embert/autót választom, megbeszélem és nincs probléma.

ZON 2009.08.05. 15:27:38

@ivanolsen: és 21000 Ft/év, az valami említésre méltó, horror tétel egy vállalkozónak? Akkor valamit rosszul csinál, jobban jár, ha elmegy BKV sofőrnek.

anterosz omniposz 2009.08.05. 15:40:04

Hát nem semmi bunkó faszfejek az ide író taxisok!

anterosz omniposz 2009.08.05. 15:41:33

Egy normális országban nem gond, ha beszállok egy taxiba. Itt még mindig simán lehet manipulálni a taxiórával? És kötelező az ilyen bűnözőnek fizetni? És még neki áll feljebb? Eszméletlen.

Ahogy az is, hogy egy taxis minden köcsögnek elmondja azt, aki utcán beszáll egy taxiba...

de Sade Marquis 2009.08.05. 15:48:29

Én sokat taxizok és nincs problémám. Sőt több taxis kimondottan jó fej. Egyébként gyalogosan hamarabb ér baj az éjszakában, szerintem.

Pecséttörő 2009.08.05. 15:49:13

Kedves Bálint!
Nem tudom, hány éves vagy. Fogadj meg egy nagyon praktikus szabályt: TAXIT CSAK TELEFONON!
Bárki bármit ír, ez Budapesten szinte kötelező, garancia arra, hogy nem vernek át/pofán.
Néhány éve tévét akartam az Astoriától szállítani 2 km-re, nem volt nálam teló, kénytelen voltam leszólítani az ott posztolókat. Hát, ennyi nyáladzó, pénzéhes hiénát! Annyi pénzért már repülőjegyet vehettem volna. Inkább hazavittem gyalog.
Azóta csak telefon. A társaság által megszabott árakon, és olyan taxisokkal, akik megbecsülik a munkájukat. Hát ennyi

ivanolsen 2009.08.05. 15:49:40

@ZON: 21000 csak a vizsga ha minden rendben a kocsival, 25ezer a drosztengedély (aztán ha rossz drosztra állsz még meg is késelhetnek), 15ezer a gázbiztonsági szemle+zöldkártya, taxióra hitelesítés azt hiszem 10 körül, ha 6 évesnél öregebb a kocsid fék megbontási nyilatkozat, stb, stb...
Ha cégnél taxizol havi kb.60ezer+ amennyit még kitalálnak, stb.
De nem sorolom fel az összes szopatást amit a taxisokkal csinálnak.
Szerinted mivel indokolják azt, hogy a taxi műszaki vizsga díja 80%-kal drágább lett?
És akkor okos utasok azzal fárasztanak, hogy a múltkor ugyanez a fuvar miért volt 20 forinttal olcsóbb? Nincs valami trükk a taxiórában?
És akkor kedvesen megkérdeztem, szeretnétek ha a belépőtöket is kifizetném? (szórakozóhelyre mentek)
Belül persze: A büdöskurvaanyátokbamenjetekgyalog!

ivanolsen 2009.08.05. 15:54:21

@anterosz omniposz: Te meg okos és szép vagy! De azért megdögölhetnél!

AZ Indexnél egyébként utánajártak a történet valóságtartalmának? Vagy megint (pontos rendszámmal) a másik fél lejáratásával, megkérdezése nélkül közölnek egy levelet???
Mert itt mindig azt szokták csinálni, remélem egyszer valaki bepereli, hogy rámegy egy kisebb vagyon a kártalanításra.

MVMV 2009.08.05. 15:59:28

Ha a posztíró annyira hülye, hogy beszáll egy fehér Mercedes TEREPJÁRÓBA ( ML ) aminek FEHÉR rendszáma van, és azt hiszi róla hogy az igazi taxi, megérdemli h leütik, frankón. Álomvilágban él? Mert a fenti rendszám azé az autóé, folyamatosan állat módján cikázik a forgalomban a szakadt importterepjáróval, és a tetején vmi "sofőrsegély" szerű szabadjelző van maximum.

bsdman 2009.08.05. 16:01:04

@Pecséttörő: én is elég sokat taxizok, de már telefonossal is volt probléma, jobb módszer amit már fentebb írtak, sok mezítlábas közül szimpi kiválaszt, megcsacsog - no problem:)

bitfighter 2009.08.05. 16:01:19

@Énbagoly 2009.08.05. 11:54:07:

Az a disznóvágás "majdnem" így volt :D
Nem a 10.-en, hanem a Pollack koli 4. emeletén a villamosmérnökök csinálták.
A disznó persze nem ott lett szúrva lol

Zúgló 2009.08.05. 16:02:32

Hát én nem tudom de én is naiv pesti gyerek vagyok, ha szájba vágnak akkor viszonzon egyből, és tuti nem engedem el a taxist, vagy addig verem míg valaki rendőrt nem hív (mert a verekedésre kijönnek, vagy nem). Főleg ha 3man lettünk volna.... A taxis ilyen, ideges, lusta, lehúzós.

MVMV 2009.08.05. 16:03:11

..amúgy nem tudom azt, akit zavar ha a taxi a buszsávban megy, akkor is zavarja-e ha ő ül benne utasként, vagy hobbiból fizeti majd a díját. Ha taxizom, én is elvárom h a buszsávot válassza ha lehet, ne tököljön az én költségemen.

Zúgló 2009.08.05. 16:06:11

De sajnos a kényszer szülte ötletek mindig ilyesmi véget érnek. Ezért kell edzeni és nem beszarni egy gyökértől, engem is vertek szájab így, csak az sunyibb volt, viszonoztam, nekem 3 fog neki egy állkapocs csont bánta. De azt elképzelni sem tudom, hogy 3 ember ott van és egy ismerősömet, vagy barátomat szájba vágják és azonnal ne töténjen semmi. Főleg pesti gyerekek.... Nagyon sánta a sztori, főleg hogy apám a világ legnyugodtabb embere is oda vágna, pedig majd 60 éves....

Rousboy 2009.08.05. 16:06:51

Sokat szoktam taxizni, megvan a társaság, akikkel kizárólag utazom, de nem volt ez mindig így. Azóta több teljesen normális, korrekt sofőrrel hozott össze a sors és egy dolgot javasoltak ők is, meg lassan magamtól is rájöttem:
Mindig telefonon kell autót rendelni, akkor nem basznak át. Egyszer mentünk Oktogontól kifelé a XVI. kerületbe és a stadionoknál mutatott 3000et a taxióra, ez egy sima leintett taxi volt, tehát nem lehetett vele mit kezdeni, kiszálltam és némi anyázás közepette hívtam a "taxim". Ha meg valaki paraszt, vagy iszonyat összeget elkér, akkor szépen lehet szólni a diszpécsernek, minden normális taxis ezt javasolta.

MVMV 2009.08.05. 16:08:21

Komolyan felhúzta az agyamat ez a poszt, én sem szeretem a taxisokat általánosságban, de az NEm taxis volt, nincs is sárga rendszáma. Ennyi erővel az illatos út közepén is beülhetett volna egy autóba h vigyék el valahova. Az, hogy vki közismerten engedély nélkül "személyszállít" meg legyen az apeh, közteresek ( önkorm.) v a taxis társaságok dolga, meg a fogyasztóvédőké. uff.

MVMV 2009.08.05. 16:11:50

Látom a topic címet is sikerült kijavítani "áltaxisra" kedves homár, de csak a főlapon, a bentin még a taxis szerepel.

Zúgló 2009.08.05. 16:17:43

Hihi. Álsztory kellett, valami amin feltolom az agyam , aztán a végén valami gyanútlan taxisokon töltöm ki :) De hogy valakit szájba vágnak és tovább megy, azt nem tudom elhinni, hogy nem áll le harcolni, vagy legalább egy boltba vagy bárhova segítséget kérni, ha már a telefonos megoldás nem működött, rendszám leír stb. Nem tudom elképzelni...

jozsiahorgasz 2009.08.05. 16:46:04

www.cnbc.com/id/32285452/
Tessék, így is lehet taxizni. Budapesten hány óra alatt gyilkolnák le az ilyet?

invader 2009.08.05. 17:07:42

@Yoss: Dr traktor nyilván csak viccel, ne vedd már komolyan:D

Indiánsrác 2009.08.05. 17:26:36

@MVMV: rohadtul igazad van.
@Zúgló: hát ezt mondom én is
meg ha én lettem volna egy haver akk nem hagynám hogy pofánbasszák a spanomat ilyen kéjenc 'áltakszisok'.
engem márkóstolgatott egyszer egy dzsippó, ott volt a haverom de nem csinált ő se semmit.
vannak akik leblokkolnak veszélyhelyzetbe. az ilyenekre ne bízd az életed ezt má most megmondom neked

ghoreny 2009.08.05. 17:48:45

@bitfighter 2009.08.05. 16:01:19

azért szúrás nélkül az mégse olyan nagy szám...
anno mi is vágtunk-nyúztunk a kilencediken, még a kolis évek derekán... igaz, csak három nyulat, de gondolkoztunk egy kecskén is

blackshepherd · http://suckit.blog.hu 2009.08.05. 18:10:58

Taxisból nekem két féle van, mindkettő beton virágládás.
Az első a fentihez hasonló, lúzer leparkol, rááll a padkára, ajtót nyitok, beton virágládával a fényezésbe designelemeket karcolok. Szép hangja volt, pedig lassan nyitottam az ajtót, csak már indultam volna kifelé, így amikor meghallottam, hogy effekt készül, már dőltem kifelé, így csak egy gerinctöréshez közeli akrobatikus mozdulattal bírtam kb. visszatartani az ajtót a totális megsemmisüléstől.

Faszi kiszállt, megnézte, én közben mérlegeltem, hogy mennyibe is kerülhet a cucc. Majd közölte, hogy elnézésemet kéri, az ő hülyesége és figyelmetlensége volt, hogy ráállt a ládára, mehetek.

A másik egy alacsonyra épített hasonló képződménnyel volt, faszi behajtón felgurult 90 fokos kanyarral, ládát nem vette észre, elmérte, így a kocsi elejét ripityára törte, úgy, hogy még a gumit is kiszúrták a leszakadó részek.

Megnéztük, röhögtem vele a nyomorán -épp aznap kapta vissza a kocsit, mivel előtte szétkúrta pont azt a részt egy tanulóvezető-, aztán otthagytam a 950 forintos fuvardíjjal. :)

Taxisnak lenni sem egyszerű, főleg, ha nem figyelsz, mikor leparkolsz.

csuzlee495 2009.08.05. 18:29:25

"Ezek után mondja azt valaki, hogy Budapest unalmas város…"
Nem az, hanem kelet európai, vagy balkáni.

Kapitány_1 2009.08.05. 18:34:16

Ha profi XXI. századi lenne a BKV és nem ilyen ótvaros evvel a mostani lopós-hazúg és harácsolós vezetéssel (mint a politikusoktól kezdve a rektorokon át mindenki), semmi szükség nem lenne a sok taxira. Azaz luxusnak kellene számolni, átalányadóztatni ha buszsávba halad meg ilyesmi. Uff.

star77 2009.08.05. 18:50:07

mi az hogy -áltaxis- ??ráadásul belváros szerte ismert!! fejtse már ki nekem ezt vki bővebben,ha kérhetem.

kutyamacskafarka (törölt) 2009.08.05. 19:35:06

A rendőrség szétverése alapvető fontosságú. A veszélyes helyeket elhagyják az emberek, lakásaikat pedig fillérekért eladják. Ha kell egy ország, tedd tönkre, vedd meg fillérekért, aztán pofozd ki magadnak. Arra különösen figyelj, hogy ne csak az infrastruktúrát tedd tönkre, hanem a kultúrát, valamint az emberi és társadalmi kapcsolatokat is.

májgeriberi 2009.08.05. 19:45:53

kopaszmercis hol vagy? te voltál?

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.08.05. 20:12:16

Hihihihi, én a szóvivő vagyok, hihihihihihihi, marha jópofán csak azt tudom mondani, hogy hihihihihihihi, minden intézkedéshez idő kell, de minden KOLLEGÁM végzi a munkáját, végül egy kis mókás, muris vers, hihihihihihihihihihihi:

Ha meg is ölnek,
ne siránkozz,
A munkánkon ne botránkozz,
Jól dolgozunk, hihihihi,
rosszat ne szólj, hihihihi.

Laza vagyok, mint a Riga-lánc, az a lényeg.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.08.05. 20:13:45

Btw, valahol hallottam/olvastam (lehet, hogy éppen itt?), hogy a német SH Földrajz Atlasz Magyarországot "balkáni országként" jelöli meg, teljesen objektíven. Evvan.

bonafide 2009.08.05. 20:13:46

Bazmeg, aki Budapesten lakik, az legyen keményebb, tökösebb gyerek! Sok a bunkó ott? OK, bassz szét közöttük! De ne rinyálj itt, mint egy fürdőskurva!
Tök égő ez a sztori!

fecsa 2009.08.05. 20:21:19

1. Taxis legközelebb meglátnám és segítenék a karosszérián néhány cimborámmal. Ha nem vagyok elég bátor csapágygolyó-csúzli.
2. Felmérem a testi erőmet és segítettem volna leszállni a részegnek. Ilyenkor bezzeg egy erősjancsi sincs a buszon.
3. Biztos nem vártam volna meg a rendőrt, varrjanak gombot ha kiérkeztek. Ennyit nem várok senkire sem. Mi történt volna ha időközben felébred a mókus és leszáll? Busz tovább, ti meg megvárjátok a yardot?:)

facsipesz 2009.08.05. 20:50:41

Svájci cimborám kéthavonta eljön hozzánk, "nyaralni", szórakozni, világot látni. Kérdezem, mi hajtja el a tökéletesség országából ide, a..., na szóval is. A válasz:

- Ungarn ist lustig.

Na ennyit, szóval mókás kis ország vagyunk mi az összes hülyeségünkkel együtt. Vagy pont azért:)

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.08.05. 21:10:06

Ennek a fostos, tetű taxisnak nem sok kellett, hogy mi is megrakjuk egyszer.
Akkora paraszt és simlis mint a föld.
Találkozunk még tetűkém üzenem!

eszti_mama_vendeghaza 2009.08.05. 21:27:20

Kedves Balint! Nem Budapest unalmas, hanem te. Raadasul ha torteneted nem kamu, akkor jo nagy balfasz is vagy. Taxis valszeg ezt latta benned es amit mar hamarabb meg kellett volna kapnod, azt most megkaptad. Tapasztalataim szerint (atlagban havi 2-3 alkalommal utazok taxin) a taxisokkal semmi gond nincs. Telefonon hivni mindenkepp praktikus. Ha van egy hulye a buszon, aki nem akar fizetni, az ellenorok pedig toketlenkednek, akkor ossze kell dobni a jegy arat.

eszti_mama_vendeghaza 2009.08.05. 21:30:15

Ja es ami rettento fontos! A 107 azert nem kapcsolhato ilyenkor, mert ilyesmi alakok foglaljak a vonalat. Hulye gyerek, csak akkor hivd ha komoly baj van! Ncaj baszkikam kmolyan mondom...

zahor103 2009.08.05. 21:41:45

ebben a kurva országban ha bajban vagy, a rendőr legyen az utolsó, akit felhívsz.
1) leszarják a bajodat
2) nem veszi fel senki a rohadt 112-t
3) nem jönnek ki fél óránál előbb
4) felveszik az adataidat, aztán még a végén te szívsz
5) ha valami nem tetszik, akkor visszaélnek a hatalmukkal
6) ha csinos vagy, megdugnak
7) ha bepereled őket, le is lőnek éjszaka az ágyadban
8) 10-20 randalírozót végigkergetnek a fővároson, és mindent rongálnak, lelőnek, összetörnek
9) ártatlan és védtelen embereket lőnek, dobálnak és rugdalnak

...és mindezt a MI pénzünkből!

szóval igaza van Gyurcsánynak:

K U R V A O R S Z Á G

Cruiser666 2009.08.05. 22:01:38

Szegény Bálint! Először is sok rossz ember van. Történeted szereplői majdnem mind azok. De mégsem ők itt a főszereplők, hanem Te. Ha a fiam lennél, letagadnálak.
1. Beülsz egy jó feltűnően megkülönböztetett hiéna taxiba. (Nagy fehér terepjáró, nem is taxi van a szabadjelzőjére írva)
2. Hárman vagytok, de te leszel pofánvágva. (Jó, lehet, hogy nem vagy egy Fándámme)
3. Telefonálgatsz mindenféle rendőrért itt is, meg a buszon is. (Valszeg még nagyon naiv és fiatal vagy)

Tanácsom a legjobb indulattal: kicsit keményedj, okosodj, és ne égesd magad direkt ilyen sztorikkal publikusan.

Addig meg ne mászkálj éjjel Bp-en.
- Hey man, this is New York!

ui: a taxis meg vessen magára, ha úgy áll meg, hogy nem figyel az utas-ajtó-oszlop összefüggésekre. Különben kedvem lenne most elsétálni a 4Sale elé, kicsit megpöckölni az orrát. Na majd vmelyik este, ha unatkozom...

pakesz (törölt) 2009.08.05. 23:04:46

a posztolo allandoan cseszteti a rendorseget, majd ha neki lesz surgos esetben szuksege ra, akkor majd az ilyen balfekek tartsak fel neki a rendorseget

a taxissal minek ment utotavba, ez a mese a koccolasrol meg egyebrol jol nez ki a birosagon amikor legenykedik az ember, de lehet hogy odaig el sem jut...
ha 8 napon tul gyogyulo lenne, akkor hivatalbol rendorsegnek eljarast kell inditania, egyebkent meg ez olyan mintha a szomszed reggel nem mosolyog ram, es ezert kihivom a zsarukat, tessek fel lehet jelenteni a taxist hajra, van 3 tanu lehet eljarni, vagy meghuzod rendesen egyszer az ajtajat hadd tanuljon a bunkoja

az a masodik meg miert nem pofoztak le a buszrol azt a csavot? ott vannak 3an, most a helyzet adott volt, ha patthelyzet van, akkor valakinek fel kell oldania

pakesz (törölt) 2009.08.05. 23:31:32

ja a busz temahoz, szoval a BKV gondolkozott "szabadnapos rendorok" foglalkoztatasan, hogy hat a rendor elkeri az adatait, de nem adja at a BKV nak (ezt barki megteheti!!!) aztan egy birosagi eljaras kereteben elkeri a rendorsegtol, na nem lett ebbol semmi, pedig hat a BKV ugyanugy kozszolgaltatas Budapesten mint az ivoviz, jol is neznenk ki, ha eppen a viztarozoba hugyozo mellett ott allna a biztonsagi or, es rezignaltan kijelentene, hogy hat o nem foghatja le, talan az embereknek kellene egy csomo panaszt benyujtai, nepsavazast tartani, vagy mas demokratikus es tomeges akciot lezavarni hogy ez valtozzon, mert ez ami ma van a BKV val az nonszensz
felolem agyon is verhettek volna azt a csavot, minek iszik ha nem birja
na jo nem, de lerakni majd jo vaskosra megbuntetni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.06. 02:21:48

multkor elfelejtettem hol vagyok es a z elso ulesre szalltam be
mar utana tunt fel hogy azert szo nelkul felszedte a papirjait
de ezert jol elbeszelgettunk
kartyaval fizettem
tipset is adtam
nem vert meg

a poszthoz, ha mar lehet a posztolot

van olyan ezesem, hogy enyhen spicces fiatal tarsasag problemajaval van problema?

amugy itt se indul el a busz ha valaki jegy nelkul felszall

Asidotus 2009.08.06. 12:42:35

Hárman voltatok, és nem vertétek meg a taxist? Kötsög emósok!

jasszgeri 2009.08.06. 16:30:35

@Énbagoly:
öö a pécsi kollégiumi disznóvágás storyhoz:
minden évben van(volt), csak nem a folyosón, hanem az egyik kóter udvarán. a jogi és közgazdász kar szervezésében.

Zarbon 2009.08.06. 16:34:47

de kemény itt mindenki, könnyű fórumról ugatni hogy ménem vertétek meg, mikor 3an voltatok stb

nünü: a képed alapján te is max 1 ütéses ember vagy úgyhogy nem pattognék

PabloVercetti 2009.08.31. 17:17:59

@jesszum: "beszkennelnéd": Ha nagyon kiváncsi vagy rá és akarsz vele kezdeni valamit, csak akkor, különben nem keresem elő, több, mint egy éve volt.

PabloVercetti 2009.08.31. 17:23:43

@Wendriner Piroska, sakál és balerina: Ha neked a 061 kezdetű számok ingyenesek... Ja, hogy OLYAN előfizetésed van. Külgyél már egy helikoptert nekem. :)

PabloVercetti 2009.08.31. 17:26:37

@Loismustdie: és Te miért nem olvasod el a többi kommentet, mielőtt hozzászólsz?

PabloVercetti 2009.08.31. 17:31:59

@moli: ha van gusztusod hozzányúlni egy csöveshez, akkor grat.

PabloVercetti 2009.08.31. 17:43:16

@ot002: Senki sem kíváncsi a véleményedre, ha nem figyelsz a többiekére. A komment nem arra való, hogy mindenki leírja az első dolgot, ami eszébe jut, bár elismerem ugatni öröm. Nem csak a kutyáknak. :)

moli 2009.09.08. 18:34:25

@PabloVercetti: hat ha a bkv nem teszi meg, muszaj :(

PabloVercetti 2010.02.11. 03:44:15

@moli: viszont ezesetben minden elismerésem, ha többen ilyen ember lenne, nem mernének bkv-zni a csövik és nem is lenne az az undorító bűz a járatokon.

moli 2010.02.11. 10:06:29

sajnos -mint ma reggel is kiderult- nem csak a csovesek budosek, hanem a normal, dolgozo allampolgarok. az atlagosnak kinezo 40 evesek.
süti beállítások módosítása