Tékozló Homár

Letolvajozta a vevőt, majd eltűnt a tescós őr

2009.08.17. 11:03 | szily | 131 komment

A műfajhoz képes happy enddel végződött Z. ártatlannak induló tescós vásárlása. Meg se verték, le sem vetkőztették, pedig elkövette azt a bűnt, hogy 25 ezer forintot hagyott a hipermarketben. A sztori tanulsága talán annyi, hogy a Tescóban szinte véletlenszerűen gyanúsítják lopással a vásárlókat a feladatukra alkalmatlan biztonsági őrök.


Ma este elmentem vásárolni az egyik kirendeltségükbe és a kasszánál elkap egy "ránézek és eldől" biztonsági őr, hogy fizessem ki az ital fogyasztást.
- Heeehh??
- Láttuk!! Van felvétel!!
- Mit?!
- Levett a polcról egy üdítőt!!
- Akkor mutassa..

Végzek a fizetéssel, de a tag már nincs ott.......

Kifelé megfordulok, hogy rákérdezzek a helyzetre.
Ügyész urat nem találtam, de másik két alkalmas példány bocsánatot kért és meglett
a kliens, majd hazamentem.

Kiharcolok egy bocsánat kérést vagy egyik nap ingyé vásárolhatok :) Megalázottság netovábbja volt!! 25 ezret hagytam ott és pont egy kortyra voltam szorulva. Köszönöm a figyelmet, remélem Mással nem esik meg

ui: garancia jegy érvényesítésnél odaadja a nő az ollót, hogy én bontsam ki a dobozt :S

Z

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reunalla 2009.08.17. 11:50:46

@Okádó Mikádó: ez jó, bugyi nélkül nem látnak el? vagy a hegyi túra extrém sportnak számít? ...

azt azért meséld már el, hogy minek vetkőztél bugyira egy biztonsági őrnek? én biztos kupán vágtam volna, ha ilyet kér.....

BéLóg 2009.08.17. 11:51:03

Nem tudom, mások hogy vannak a LEÍRT sorok értelmezésével, de a magamét azért közreadom.

1. Meggyanúsítottak egy vásárlót, nem kiabálva, de azért mégis nyilvánosan.
2. A delikvens ÁLLT ELÉBE a dolgoknak, de mire ide ért volna, a "vádló" lelécelt!
3. EZUTÁN a "pácban" lévő ember elment körülnézni , érdeklődi, satöbbi, és EZUTÁN ketten bocsánatot kértek.

Szóval lehet hogy egyeseknek olvasási és értelmezési diszfunkcióik vannak.

Mert a leírtak szerint HA a vevő nem megy el körülnézni, a teszkós biztonsági őrök leszarták volna magasról.
Vagy akár kimenve a gépkocsijához vagy akárhova a kapu előtt esetleg öten ráugrottak volna, vagy már a rendőrök jöttek volna vagy akármi.

Én is úgy gondolom hogy összetévesztették, nyilván az "őrúr" elrohant a "nemezvolttehülyemennyéhárommalaarrébbbbb!!!!" okán.

Szánalmas.

agriawine 2009.08.17. 11:54:44

megérdemelted,a sztorit sem tudod leírni értelmesen.

Okádó Mikádó 2009.08.17. 11:55:53

@reunalla: hát már egyszer régen leírtam, egy nagyon régi posztban.
Mentem befele a férjemmel a CORA-ba, és befelé megszólalt a kapu. A biztonsági őr is látta, hogy valami nem okés, mert befelé történt, de amíg sípol a kapu addig nem engedhetnek el. Mondták, hogy pakoljam ki a táskám, hátha egy rúzs vagy valami amit ott vettem, azon rajta maradt a biztonsági csík. Mindent megnéztek, semmi, és táska nélkül is sípoltam.
Akkor hátrakísértek, szereztek egy női biztonsági őrt és egyenként le kellett vennem a ruháimat. Azzal a kézi nyavalyával mindig végighúztak, de még akkor is sípolt, mikor bugyiban, melltartóban álltam ott. Akkor mondta, hogy próbáljak meg a bugyimban egy áttetsző műanyag darabot felragasztva megtalálni egy kis fém szál van benne.
És tényleg benne volt. Pedig mosva is volt szerintem nem is egyszer, de a ragasztó nem engedte el.
Hát ennyi.

EÖ (törölt) 2009.08.17. 11:56:59

@Okádó Mikádó: meg se merem kérdezni hova és mi ragadt, amíg nem így jártál. :DD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.17. 11:57:14

@Okádó Mikádó: Mi lett volna, ha átragad a bozont közé? Hatósági borotválás?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.17. 11:58:39

Elvették a bugyidat a Corában, azért nm volt rajtad az ügyeleten?

misterx 2009.08.17. 11:59:28

@reunalla:

Még az előző vevő fizetett.

Amúgy én nem láttam azt a kiírást. Mi volt a szöveg?

reunalla 2009.08.17. 12:00:55

@Okádó Mikádó: aha...akkor is kupán vágtam volna vetkőzés helyett....

mellesleg nekem a többször kimosott kardigánomban volt, de nem kísérgettük egymást sehova...kapun kétszer átmentem és megleltük a vacakot, vetkőzés nélkül...az őr kérdezte, mit vettem mostanában azok közül, ami rajtam volt, és mondta, kb hol keressem a lopásgátlót....a poén az, hogy pont egy ugyanolyan kardigánt akartam venni más színben, mert annyira tetszett...

reunalla 2009.08.17. 12:04:04

@misterx: áruházlánc függő, mi van kiírva, de a bejárat környékén van a tábla, hogy vásárlás nélkül, csak az adott kijáraton mehetsz ki... de ki van írva az tuti, pénztárosként zavargattam el a furakodó vásárlókat a kasszától emiatt....volt, aki végig akart mászni a 25 méteres soron, ahelyett, hogy 2 lépéssel arrébb ment volna, mivel a hátam mögött 1,5 m-rel volt a kijárat :S

Borcsika 2009.08.17. 12:05:15

Mi a fiammal szoktuk látogatni a fogarai úti üzletet. Nos a minap is betévedtünk, és a 3,5 éves gyerekem, szokás szerint az "éhhalál küszöbén"volt, így mit volt mit tenni, különböző falnivalókkal halmoztam el, melyek csomagolását egy nejlonban gyűjtöttem. Kivéve a zsemléét, de erre majd kitérek.
Szóval, pénztár, pakolok a szalagra, kezemben a nejlonnal, már szólalnék meg, amikor érkezik az ork lélekszakadva : "Zsuzsi, várj a blokkolással". Én viccesen: "Bombariadó van?"
Zsuzsi elmosolyodott, átadtam neki a nejlont, hogy az abban lévő paprokat blokkolja be, és következett a zsemle. Mondtam, hogy 10 db van a zacskóban, és egy a gyerekben. Ezen is elmosolyodott, az ork, meg csak állt ott, a pénztár végében. Kifelé jövet közölte, hogy meg szeretné nézni a blokkomat. Odaadtam neki, majd közölte: "szerencséje, hogy kifizette, mert ezért már börtönbe is kerülhetett volna". Gyorsan összeadtam az összeget, 259 Ft volt. Mondtam neki, hogy ennyiért nem, de higgye el, soha nem adnám el a lelekemet semennyi pénzért sem.

winner_hun 2009.08.17. 12:05:56

BéLóg: nekem érthető a story. Értő olvasás kell csak. Vicces, hogy itt fikáznak szövegeket, mikor olvasni nem tud jóformán. Sok kis pöcs.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.17. 12:07:23

@Borcsika: Ezért tart itt az ország! Lopásra neveli a gyermeket...

hezitálós 2009.08.17. 12:08:11

A Tesco-ban régebben a szolgálati ki-bejáratnál pánikgomb volt, amit minden ki- és bemenetelkor meg kellett nyomni, és véletlenszerűen, x%-ban megszólalt egy csengő. Azt az alkalmazottat vagy partnert, akinél megszólalt, átkutatták (talán meg is motozták). Ez pár éves infó, most nem tudom, van-e ilyen. Lehet, hogy bevált, és lassan a pénztáraknál is bevezetik?

zokniszaurusz 2009.08.17. 12:09:43

elárulom nektek hogy a vecsési tescoban a biztonsági igazgató lopta a laptopokat de nem a seggével hanem nagyon okosan és egy hajszálon bukott meg de ezért nagyon kellet figyelni a vásárlókat hogy a hiány kicsi legyen igy még jobban nem jönnek rá hogy pár adat hordozó hiányzik

és a tescos melósokat jobban figyelik mint a vevőket ha csak rá néznek egy csokira már válogatott kinzásoknak vetik alá

ergerberger, a FINGLI (fucking szingli, aki gyakra 2009.08.17. 12:10:02

"ui: garancia jegy érvényesítésnél odaadja a nő az ollót, hogy én bontsam ki a dobozt :S"

Úristen! Az milyen kurvára megalázó lehetett... Gondolom, a gyűrű is leesett az ujjadról közben.
Én mindig bejárónőt vagy lakájt hívok, ha egy dobozt ki kell bontani!

Okádó Mikádó 2009.08.17. 12:10:14

@Kitalátor feljegyzete:

@1éÖ:

Figyelmetekbe ajánlanám, hogy van itt egy posztolónk is, őt tessék savazni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.17. 12:13:20

@zokniszaurusz: Sőt: akirálynőtmegölninemkellfélnetekha senkisemellenziénnemellenzem

@Okádó Mikádó: Unalmas. Különben is: rajta most is van bugyi...

reunalla 2009.08.17. 12:13:51

@hezitálós: most is van gomb , meg máshol is pl ósan (bár ott régen színes pingponglabdák közül kellett húzni egyet, a piros volt a táskaellenőrzés) , és még a gyárakban is...ez egy teljesen szokásos gomb minden olyan helyen, ahol rengetegen dolgoznak és van mit ellopni...motozás nem jár mellé, csak belepislogás a táskába....

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.08.17. 12:14:12

Minden egyes Tesco alkalmazott kérjen bocsánatot Z-től! :D

BéLóg 2009.08.17. 12:17:15

@reunalla: Egy rokoni történet szerint a cocilizmus Tungsramjában is táskaellenőrzés volt. A nem is egyszerű munkásember épp erre vár, rajta kalap, közben szembe jön be a főnöke. Delikvens megemeli a kalapot, kiesik alóla egy villanykörte...

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.17. 12:17:58

nekem a munkahelyi belépő kártyámra csipog minden vacak, de volt már hogy a másik boltban vásárolt bigyulára gerjedt be minden további üzlet biztonsági rendszere. Nincs is annál megnyugtatóbb mikor már belépve villog sípol a fél áruház, ezzel csak az a gond hogy a padon felejtett apu előtt egyből lebuksz mikor titkon átosonnál a másik butikba is....

rózsarózsa (törölt) 2009.08.17. 12:18:48

@b[ALien] a kopasz baba:


Zsömle cica túl van a 2.oltáson.

Amíg várakoztunk,érkezett egy Fahéj nevű kutya is ivartalanításra...

theutat villám 2009.08.17. 12:20:12

A fogarasi tetves teszkóban van 2 kassza, ami elvileg gyors kassza, mert csak kézi kosárral lehetne beállni oda, és hamarabb kijuthatnál, mert mindig kilométeres sorok vannak. De nem lehet, mert soha nem ül bennük senki. Ezt én szóvá is tettem az ügyfélszolgálatnál, amire az volt a válasz, hogy 1. nincs emberük (szegények, nics bazmeg 80 ezere forintjuk egy pénztárosra), 2. az emberek ilyenkor este nagybevásárlást intéznek, ezért nincs rá igyény, inkább a nagy kasszák vannak nyitva (pont, hogy lenne te hülye pina, azért, hogy ne kelljen végigállnom Vásárló Vilmos 2 teli kocsiját), 3. napközben nyitva vannak a gyors kasszák, amikor nincs senki.

Ezúton is üzenem a tesconak, hogy a kurva anyját.

Rosszindulatú Vászka 2009.08.17. 12:22:32

Azt tuttátok, hogy a teszkóba nem árulnak pornófilmet?

kaamir 2009.08.17. 12:23:14

Talán 1-2 éve volt az a rendszer a pécsi Intersparban (az Árkádban), h vásárláskor a pénztáros hölgyikének meg kellett mutatni a táskád tartalmát.
Én erre egyszer nem voltam hajlandó, jött is egyből a hegyomlás, h pakoljam gyorsan ki a táskám. Mondom, h nem, erre megragadja a tatyóm, h akkor én nem megyek sehova. Lényeg, h miután jogi vitába keveredtünk és kultúráltan megbeszéltük, h kinek a kurva anyját, mentünk mindketten a dolgunkra.

Veesa 2009.08.17. 12:25:28

@misterx: engem még ilyenért nem piszkáltak soha.

Ha meg mész inkább máshova: a te bajod.
Végre egy normális őr és egy hülyével kevesebb az adott tecsóban...

Bandibacsi34 2009.08.17. 12:25:54

Na latom a sok okos hozzaszol aztat azt sem tudja mi hogy s mint. En is biztonsagi orkent dolgozom. Itt az a lenyeg, hogy ha tortenik rablas es nincs biztonsagi or, akkor nem fizet a bizatosito, meg hogy ne legyen az, hogy bejon 5 suhanc aztat kivisz valami TVt vagy egyebet, az eladot meg a nenedzsert ugye nem azert fizetik, hogy pofanveresse magat, hanem hogy rakja a polcokat. DE: a menedzser es az elado feladata lefulelni a tolvajokat, a biztonsagi or meg arra vigyaz, hogy pofan ne verjek az eladot/menedzsert. Azonban: a hulyek ezt sok helyen nem tudjak, es azt hiszik: biztonsagi or=detektiv(az egy kulon szakma a tolvajok elfogasara, lesesere), es buzeraljak az ort, hogy el kell kapnia valakit, mert lopnak(ugye tesco titkok konyv: a lopasok 90%at az alkalmazottak /menedzsment koveti el, amikor mar nincs biztonsagi or a boltban). Ezert van az, hogy kenyszeredetten kell keresni a tolvajoket, mert valljuk be abiztonsagi or idejenek a 95%a csak varakozas a nagy semmire, persze ha nem lenne akkor meg mindjart rendorert kialtananak. Ezert van aqz, hogy sok kis lopasra is ugranak. Fizethetsz te 100 000 hufot, akkor is loptal ha pl. elfogyasztasz egy dobozos kolat, es nem fizeted ki, azt mar a menedzser donti el, elenged-e vagy sem.
A bolti biztonsagi or fizuja 300 brutto orankent, meg mindenki buzeralja, ez nem a szigetes inkalos, aki pofanver ha hozza mersz szolni.
Ha perelni akarsz pereld a Tescot...

b[ALien] (törölt) 2009.08.17. 12:27:43

@jesszum: cinammon kuty? Ez jó:)
És hajad van még?
Rajtam is aludtak a megszokottnál kisebb macskák szombaton
Meg 2 kutya is
Meg kell tisztelni a vendéget
De lehet,csak elfoglaltam a kanapéjukat:)

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2009.08.17. 12:28:32

Aki a Tacskóban vásárol, sikeres ember nem lehet:))

Bandibacsi34 2009.08.17. 12:29:46

Bocsi a gepelesi hibakert de sietek elkapni a kis kocsogoket. Hamarosan talalkozunk

Toportyán Féreg 2009.08.17. 12:32:48

@puzzztrewew: szeresd anyád jobban tettleg csurig tövig

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.17. 12:32:50

@atlagjancsiba: a szigetes inkalosok idén kedvesek és udvariasak voltak. Nekem soha nem volt semi gondom szekuritissel mindegy hogy közért vagy koncert volt-e, egyszer döbbentem meg 2 éve Balatonon, mikor előre köszöntek és jó szórakozást kívántak mikor átballagtam a biztonsági ellenőrzésen. Azért ez már tényleg durván imidzsromboló :)

ergerberger, a FINGLI (fucking szingli, aki gyakra 2009.08.17. 12:33:43

@Rosszindulatú Vászka: "Azt tuttátok, hogy a teszkóba nem árulnak pornófilmet?"

Akkor az bizony egy nagy fos!

köpőcsésze 2009.08.17. 12:34:46

A biztonsági őrökről tudnivaló, hogy a megállóban hugyozó csövesekkel és a BKV ellenőreivel együtt a társadalom szemetei. Egy csürhe. Söpredék. Aki egyáltalán hagyja, hogy piszkálják, az is balek, már bocsánat!

reunalla 2009.08.17. 12:37:26

@jesszum: macskáról jut eszembe van egy örökbefogadásra váró kismacskám ...valakinek nem kell? szobatiszta kb 3 hónapos, szürke cirmos, egészséges, féregtelenítve és adok hozzá egy telefonszámot ahol 3000-ért ivartalanítják, ha megnő

ha kell valakinek jelentkezzen: escargot@vipmail.hu

reunalla 2009.08.17. 12:39:23

@köpőcsésze: hmmm...én pl tök jóban voltam a biztiőrök nagy részével a volt melóhelyemen...rendesek voltak mindig...mondjuk nem is loptam semmit :D

Almatlan Jozsi 2009.08.17. 12:41:47

Hozzam is mindig kedvesek elozekenyek voltak a szekusok, igy az se zavart, hogy budos a szajuk, a minap azonban gyanutlanul bementem az egyik kozeli bankfiokba lazan, bukosisakban ahogy az mifelenk szokas es az egyik atlagnal budosebb szekus olyan durvan ramformedt, hogy aznap mar le se vettem a bukosisakomat, meg este lefekves elott sem...vagy 3 napig viseltem dacbol a protektoros kardiganommal egyutt. Velem nem fognak lacafacazni!!!

ergerberger, a FINGLI (fucking szingli, aki gyakra 2009.08.17. 12:45:00

@reunalla: "mondjuk nem is loptam semmit :D "

Kvára sikertelen vagy akkor...

hatesz 2009.08.17. 12:45:31

"ui: garancia jegy érvényesítésnél odaadja a nő az ollót, hogy én bontsam ki a dobozt" ?????
Már bocs de mivel megvásároltad, az már a Te tulajdonod, szóval én örülnék inkább a helyedben, hogy nem közelít senki sem a dobozom felé...

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.17. 12:45:49

@reunalla: ájjáj! Soha többet nem megyek bugyi nélkül a tescoba :)

A biztonsági őr miatt amúgy a férjecském is mindig elrakja a blokkot, nehogy meggyanúsítsanak valamivel bennünket. Ő egyszer az IKEA-ban járt így, hogy hosszasan ellenőrizték a beütött termékeket. Nagyon kiakadt rajta - joggal. Végül azt merte hazudni, hogy a "pénztárost ellenőrizte" - aham...

alternat 2009.08.17. 12:46:46

@Borcsika: Még ki nem fizetted ne zabáltasd a gyerekedet.
Azért ilyen éhenkórász mert rászoktattad.
Nekem öt gyerekem nőtt fel a hipermarket korszakban, de egy sem zabált ki nem fizetett árut.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.17. 12:47:32

a METRO áruházakban is ellenőrizgetik a blokkot meg a kosár tartalmát. Soha nem értettem, de nem vettem zaklatásnak, ott ez a rend, hát rendben. Mivel nem csak engem állítottak meg, így nem is tűnt személyeskedésnek a dolog.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.17. 12:50:27

@alternat: hát te tudod - én is odaadtam a babának a zsömlét/kiflit rágni, míg vásároltunk. Csöndben elvolt vele. (Nem voltak tesók, akik lefoglalják, egy háromgyerekes családban meg van) Egy vásárlás egy babának hosszú idő, így legalább elvan a kis csücsökkel. Úgy is kifizetjük a végén. Tökmindegy, szerintem, hogy előbb, vagy később. Viszont mióta nagy a gyerek, azóta már érti, hogy csak kifizetett terméket fogyasztunk el - simán vette a zökkenőt :) ugyanis nem hülye, csak gyerek.

ergerberger, a FINGLI (fucking szingli, aki gyakra 2009.08.17. 12:52:03

@ficsilla: "nem vettem zaklatásnak, ott ez a rend, hát rendben. Mivel nem csak engem állítottak meg, így nem is tűnt személyeskedésnek a dolog."

Pedig meg kellett volna sértődnöd tőle, aztán telesírni vele a Homárt. Itt ez a módi!

mabel_wheeler 2009.08.17. 12:52:06

nem is emlékszem, mikor ittam üdítőt utoljára

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.08.17. 12:52:57

mondjuk azt én sem értettem soha h miért kell csócsálgatni valót nyomni a gyerek kezébe a bevásárlás alatt. VISZONT 1) ha ennek volna/van (nem tudom) kultúrája, és mondjuk általános jelenségként kezelhetnénk mint pl azt is h a pénztárnál bemondják a gyerek pocakjának tartalmát is, akkor semmi kifogásom, VAGY 2) ha az üzlet tulajdonos végiggondolja, hogy vagy hisztis gyerek miatt feszült anyuka ámokfut a sorok között és 10 perc alatt végez, vagy békésen csócsáló gyerek mellett a sorok közt mélázó anyuka észrevétlen felvásárolja a fél üzletet

EnZsolt 2009.08.17. 12:54:49

@winner_hun:

Légyszi keresd már meg nekem ebben az áthidaló részt.

"Ügyész urat nem találtam, de másik két alkalmas példány bocsánatot kért és meglett
a kliens, majd hazamentem.

Kiharcolok egy bocsánat kérést vagy egyik nap ingyé vásárolhatok :) Megalázottság netovábbja volt!!"

Kap két bocsánatot, majd meglesz az őr, aztán hazamegy. Majd vagy bocsánatkérést harcol ki, vagy ingyen vásárol. Ki mondta ezt neki? Kitől akart bocsánatkérést kicsikarni? A klienstől? Ha igen, akkor miért ment haza? Ha vásárolhat ingyen, az miért megalázottság? Ez a megalázottság netovábja?

Van bennem is hiba, és ha igen, akkor bocsánatot kérek. De ez nekem zagyva volt. Várom a válaszodat, kis pöcs.

reunalla 2009.08.17. 12:55:48

@ficsilla: van benne valami ;)

amúgy én is ittam már meg üdítőt a teszkóban ...még mindig jobban jártak, az üres palack blokkolásával, mintha elájulok és mentőt kell hívni....

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.17. 13:01:16

@ficsilla: na meg az sem mindegy, hogy egy kiflit (zsemlét, valamit) eszik meg a baba (!) és nem a már értelmes, a kifizetett áru értelmét felfogni képes gyerek, vagy egy fél zsák vackot bont ki, csócsál meg.
Amúgy egy vásárlás simán lehet 1,5 óra, ha mindent végigjársz. Egy picinek ennyi idő nagyon sok. Innivalót még lehet vinni otthonról, cumisüvegben, csőrös pohárban, de ha bármi ennivalót vinnél, ami ott is kapható, azzal csak a macera van. (Bemutatni előre, blokk, stb..)

EnZsolt 2009.08.17. 13:02:11

@köpőcsésze: örülök, hogy a világ tele van olyan szellemi retardáltakkal, akik szerint valami vagy fekete, vagy fehér, és általánosítanak.

Almatlan Jozsi 2009.08.17. 13:04:43

@alternat: A vasarlas tenyleg hosszu ido egy kis gyereknek. 1 kiflit vagy egy banant kibir az a supermarket, ha annyira szuper. Itt Angliaban ennyit siman megengedhet maganak a vasarlo.

Valojaban a biztonsagi or sokkal tobbe van egy cegnek (beleertve azt is, hogy elijeszti a vasarlokat), mint amennyi lopast megfog. Ha eszuk lenne nem a vasarlokat terrorizalnak, hanem tobbet kene zoomolni azzal a kameraval es diszkreten figyelni. A vasarlok 99%-a nem gazember (legalabbis errefele).

Mondjuk en csak tamogatni tudom a biztonsagi orok telepiteset (ez is csokkenti a munkanelkuliseget). Orulnek ha tobb no lenne kozottuk es kevesebb kopasz.

staropramen 2009.08.17. 13:10:18

Sztrovacsek Z.!
Mi köze van az egész zavaros történetnek ahhoz, hogy 25000 pénzt hagytál a teszkóban?

rózsarózsa (törölt) 2009.08.17. 13:12:00

@reunalla:


Kösz.

Zsömlének 4 gyönyörű testvére van.

tasslehoff 2009.08.17. 13:20:47

Engem tegnap megharapott egy oroszlán. Meg jól össze is nyalt.

Manci néni, a szomszéd 2009.08.17. 13:27:50

Csak azt nem értem, hogy ezek az őrök mért nem a parlamentben dolgoznak? Napi pár milliárdot megspórolhatnának a népnek.

2009.08.17. 13:31:19

@alternat: Nekem a 14 gyerekemből, 5 nem eszik tescoban, 3 csak akkor ha nagyon éhes, de maradék 6 az sajnos állandóan megdézsmálja a nyócforintos zsömléket.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.17. 13:33:02

Tesco-s vagyonőrrel nem éri meg foglalkozni.

reunalla 2009.08.17. 13:41:26

@jesszum: jó neki, persze más jelentkezését is várom a macsekra

javaslom, azért nézz körül a környékeden, hátha van alapítvány, amelyik támogatja az ivartalanításukat némi financiális hozzájárulással :)

labi 2009.08.17. 13:56:48

Én a gyermeknek a kifli csücskét szoktam adni, attól még a kifli nagy része benmarad a zacskóban, lehet számolni.

De nekem is van olyan kollegám, aki négy gyereket plusz saját magát és az asszonyt uzsonáztat/itat meg a bevásárlóközpontban, és szerinte teljesen természetes hogy amit ott helyben egy hatfős család be tud burkolni azt nem kell kifizetni.
Pedig anyagilag nincs erre rászorulva.
Hát én azért ezt nem tartom követendő példának

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.17. 14:06:07

@alternat: Szintén zenész. Sajnos Sopronba nem tudok menni - ha érted.

b[ALien] (törölt) 2009.08.17. 14:12:35

jesszum nevében: 101 kiskutya:-)

uni1002 2009.08.17. 14:12:54

@misterx: A Nyíregyházi teszkóban velem is többször eljátszották, hogy üres kosárral a pénztárnál nem mehetek ki. Amíg magyaráznak, addig simán kitolom, és megkérem őket, hogy hívjanak rendőrt, és annak magyarázzák el hogy miért akartak feltartóztatni, ha nem vettem semmit. De ezt nekem nincs időm megvárni, viszlát.
Erre általában megnyugszanak.
Nem szabad engedelmeskedni nekik.

doktorúr 2009.08.17. 14:14:31

Kulturált ember szerintem egyáltalán nem zabál, amíg nem fizetett. Kár mindenféle kibúvót keresni, szerintem ez a tahóság jele, és kész. A biztonsági őr pedig ürítsen sünöket!

b[ALien] (törölt) 2009.08.17. 14:17:07

blogmotorblogmotor
de én figyeltem helyettetek is:)

tasslehoff 2009.08.17. 14:19:31

@1éÖ: Jelen voltak az eseménynél és rengeteg fényképet készítettek. A vérgőzös jelenet az abonyi állatkertben történt, szereplők: három hathetes oroszlán és én, a rendíthetetlen állatsimogató. Csúcs volt.

b[ALien] (törölt) 2009.08.17. 14:23:06

@tasslehoff: nem mondod, hogy ilyet lehet
Nagyon bevállalnám:)

EnZsolt 2009.08.17. 14:23:44

@tasslehoff: képet, ezekről a vadállatokról :D

tasslehoff 2009.08.17. 14:32:18

@b[ALien] a kopasz baba: Naponta háromszor /11,14 és 16 órakor / kihozzák őket a büfé előtti területre. A gondozók a kisebb gyerekek kivételével mindenkinek kézbe adják őket. Jó félórán keresztül simizheted őket. Két fiú és egy kislány van. Akár mindegyiket kézbe veheted. Abonyi magánállatkert, Bajtárs út. Isteni érzés volt kézben tartani őket.

BéLóg 2009.08.17. 14:43:47

@EnZsolt ~ avincesztori.blog.hu ~:
Segítek neked, mer' azt látom hogy értelmezési problémáid vannak...

Nem KAPOTT bocsánat kérést hanem neki kellett utána mennie. Különbség.
Az őr nem lett meg.
A következő mondat (Kiharcolok...) egy kitalált szitu, amit ő MAGÁNAK morfondírozott. Viccesnek szánta, ez egyeseknek bejöhet, másoknak nem.
Vagyis nem mondta neki senki.
Bocsánatkérést az ELKÖVETŐTŐL várt volna, magától, nem "utánjárással".
Azért ment haza mert nem volt mit tenni gondolom.
Az ingyen vásárlás POTENCIÁLIS lehetősége nem megalázás.
Az a mondat pedig amiben ez a "megalázottság" szó szerepel, a történettől FÜGGETLEN lezáró szöveg. Nem az előző sorokra, hanem az egész agyament sztorira vonatkozott.

Mindezt nem pöcsölve írom, inkább segítségképpen.

reunalla 2009.08.17. 14:45:22

@tasslehoff: ezek után nem kaptál kedvet a macskatartáshoz? lenne egy kölyökmacskám akinek gazdi kell :D

tasslehoff 2009.08.17. 15:03:11

@reunalla: Sajnos a család több tagja is macskaallergiás. Azonkívül nem szeretnénk semmilyen állatot jó ideig. Úgy gondoljuk, nagyon sokáig eltart majd, míg kiheverjük a család egy imádott tagjának elvesztését 13 gyönyörű év után. Remélem, sikerül szerető gazdit találnod a kicsinek!

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2009.08.17. 15:04:56

Haver madaras tecsóban melózik. Mondja, hogy amit a népek menet közben elfogyasztanak (pogácsa, üdítő, fél gyesznó...) az bele van kalkulálódva az árakba.

Akár a szoc.ban ingyen virsli, ingyen sör. Tényleg az osanba a legjobb.

reunalla 2009.08.17. 15:11:12

@tasslehoff: kár, majd lesz neki gazdi...remélem...lerakták a lábtörlőnkre a kis dögit :(

DaM 2009.08.17. 15:17:51

@reunalla: matska-díler. :) én egy háromlábú makkának és egy tesójának intéztem vízumot az Alföldre, cserébe a mi macskánk onnan van. Plusz volt még egy macska, aki patkánynak nézett ki. Kikupáltuk, lepasszoltuk vidékre. Most cirka 1.5 tacskót tesz ki méretben és súlyban. Csak antiszociális, naponta 15-30 perc, amit szeret humanoidokkal eltölteni, a többiben a saját ügyeit intézi.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.08.17. 16:42:58

Azért adják neked az ollót, mert így gyorsabban végzel, te okostojás! Különben meg azért sír a retkes pofád, hogy emelgetned kell a dobozt, hogy átrakd a pult felett.

EnZsolt 2009.08.17. 17:32:27

@BéLóg: úgy gondolom nincsenek értelmezési problémáim.

Azt felfogtam, hogy neki kellett utánamennie az őrnek, aki nem lett meg, és hogy két valakitől kapott bocsánat kérést. Bár továbbra sem tudom, ki a kliens, aki meglett, de bocsánatot nem kért. Továbbra sem derült ki, hogy az ingyen vásárlás lehetősége kiben merült fel? Ki mondta neki? A két alkalmas példány? A kliens? Ha meglett a kliens, aki gondolom az őr, akkor miért nem jelezte a főnökénél, hogy ez történt? Ha meg nem az őr a kliens, akkor ki?

Ha szerinted van válasz ezekre a kérdésekre a sztoriban, akkor segítség még légyszíves. A pöcsözést, pedig winner_hun kommentelőnek szántam, nem neked. Neked pöcsözés nélkül is köszönöm, hogy elmagyaráztál dolgokat, amiket tudtam, illetve olyanokat, amiket más szövegkörnyezetbe helyeztem volna.

Mert, ha lezárok valamit mondandót, azt rendszerint külön szedem a többitől. Legalábbis én.

@Turk Hava Yollari:
tényleg? És ezt ki mondta neki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.08.17. 20:51:38

hat en mar ettem is ittam is/ilyen zsemlefelet, meg vizet/ egyiken sem valtozott a vonalkod
sot a publixban ki van rakva a kv es a vegen csak a poharat "huzzak" le
a home depoban meg ingyen van a kv
szoval doktor ur a kulturemberseg valtozo

Mylady 2009.08.17. 21:44:09

@doktorúr: szerintem lehet mentség
én pl tegnap, abban a kurva melegben kora délután döntöttem úgy, hogy elmegyek bevásárolni
bkv-val
háromnegyed óra alatt értem oda
a vizespalackot persze otthonfelejtettem
ezekután bent a boltban igenis beleittam egy félliteres üdítőbe
már a szomjhalál kerülgetett
nem bírtam volna ki azt az 1-1,5 órát, amíg végigmentem és mindent összeszedtem

más kérdés, hogy természetesen kifizettem
és hogy több mint 30 év alatt ez volt kb a harmadik ilyen eset

jobb lett volna, ha a szomjúságtól vagy a leeső vércukortól, vagy akármitől ájultan összeesek a boltban?
szerintem nem

és nem, nem tudtam volna kint venni valamelyik büfében, mert nem tudok egyszerre féllitert meginni, ha meg be akarom vinni a boltba, nyilván az lett volna gond

azt viszont én is elítélem, aki nem bírja kifizetni azt, amit elfogyasztott, vagy csak úgy eszik bent
láttam én már a földimogyorós dézsa mellett apukát kisfiával, amint kétpofára tömik a mogyorót...

Bandibacsi34 2009.08.18. 02:28:50

HAt ami a tarsadalom szemeteit illeti kihagytad ezeket:
tanitok (rendszeresen verik oket a szulok)
kozepiskolai tanarok,kamionsoforok, vendeglatosok, telemarketingesek, ugynokok, gyari munkasok sorolhatnam (pl. mindenki aki gyalogkakukkol)

EnZsolt 2009.08.18. 08:13:25

@Mylady: nem lett volna gond, odamész a biztonsági őrhöz, megkéred, hogy tegyen rá egy matricát, és kész.

Én is csináltam már nem egyszer.

BéLóg 2009.08.18. 15:35:55

@EnZsolt ~ avincesztori.blog.hu ~:
Azt a szerv emlegetést én is érzékeltem, hogy nem nekem szólt.

Más most nem jut eszembe... :-)

BéLóg 2009.08.18. 15:42:50

Egyébként az a vicc, hogy ezekben a nagy bevásárló központokban Ósan, Teszkó, biztosatöbbi is, rendszerin VAN büfé, sütöde, süteményes, fagyi, ahol ehetsz, ihatsz kedvedre és helyben fizetsz BENT.

Éppen ezért -- különösen ezeken a helyeken -- semmi nem magyarázza a vásárolt áru kajálást, különösen hogy bizonyára sokan találkoztak már polcra tett félig megrágott csokival, kibontott kólával, én egyszer egy majdnem üresre szívott 3decis pálinkásüveggel is, a vicc az volt, még egy kólásflakon is volt mellette!!!

Az az áru, amit még nem fizettél ki, NEM a tiéd! Szerintem már eggyel balra a sógoroknál is keményen szankcionálják az ilyesmit.

Aki éhhalálra meg ilyenre hivatkozik, kamuzik, mert ha nincs is büfé bent, árus az üzlet előtt 99%-ban van, ital-étel automata meg ennél is gyakrabban :-). Jaaa, az drágább...

torma99 2009.08.18. 15:44:09

A 25 ezres vásárlás nem garancia arra, hogy nem loptál semmit. 2007 tavaszán előttem vásárolt idős, jól szituált házaspár 39-ért a szentendrei úti auchanban. Hogy fel voltak háborodva és mosakodtak, amikor kiderült, hogy a zöldséges mérlegnél trükköztek a banánnal és 800 g helyett 300-at mértek le... ez kb olyan 200 huf difi volt akkor...

levee 2009.08.19. 12:38:15

@ficsilla: Nem értek itt egy-két kommentelőt a gyerekek csócsálgatásával kapcsolatban. Ez ugyanolyan, mint amikor a gyereket kirándulni viszik, és nem akarnak neki inni adni, amikor kér, mert majd a hülye egy-két éves gyerek megtanulja, hogy mikor lehet és mikor nem. Eleve rossz, hogy ekkora tömegbe, zajba, több órára bevisszük a gyereket a boltba, nehogymár az legyen a baj, hogy elcsócsálgat egy zsemlét - pláne, hogy ki is fizetjük azt. A Tesco-ban egyébként régebben ki is volt írva, hogy amit bent elfogyasztanál, azt kint ki kell fizetni, az már csak a bunkó szekusokon múlik, hogy mire ugranak és mire nem. De ha még nem is fizetné ki azt a zsemlét; ti láttátok már naponta hány kiló pékárut dobnak ki? Megsúgom, több tíz (néha száz) kilónyit.

Többször volt már olyan, hogy munka után, pénteken a nagy tömeges bevásárlásban az egyik ásványvizet kinyitottuk, és belekortyolgattam. Igen, ez van, fáradt és szomjas voltam, és nem fogok várni vele addig, ameddig Mancika és Amálka miatt elérek a kasszáig. Teszem hozzá, hogy ez Auchanban (Óbuda) történik, és sosem szóltak még érte.

Mi lenne a normális? Ki kellene tenni egy vizestankot valahova az áruház közepére, mellé pár műanyagpohárral. Felőlem sima csapvíz is mehet beléje, nem érdekel. Ez lenne a normális, européer megoldás, ha már egy könyvesboltban is sikerül ezt megcsinálni. Ugyanígy WC is van az áruházban, senki nem mondja azt, hogy minek akar valaki klozettra menni, ha éppen rájött a dolog.

Egyébként valahogy nem csodálkozom ezen, mivel a pénztárosok sem ihatnak/ehetnek szinte semmit egész nap. Van egyszer 20 perc szünetük, amibe sűrítsék bele a wc-zést és az evést, meg a kasszához való visszajutást is.

alternat 2009.08.21. 21:15:47

@Kitalátor feljegyzete: @Utcamacska: @Almatlan Jozsi: @Kulics:
Ha fizetés nélkül fogyasztasz az LOPÁS!!!
A Hipermarket leszarja, hogy lop-e valaki, mert az ellopott áru értékét bekalkulálja a termékek árába. Tehát ha fogyasztasz és nem fizeted ki, ami 100% engem lopsz meg.

Sapphire blue 2009.09.08. 14:02:38

ui: garancia jegy érvényesítésnél odaadja a nő az ollót, hogy én bontsam ki a dobozt :S

Na most akkor mi van?Belehaltál?:P :P

panda007 2009.09.19. 21:14:57

A Tescoban jártam hasonlóan, mint "reunalla". Befelé menet csipogott be a kapu. Egy karót nyelt biztonsági őr nő kezdett neki kötözködni, és mivel csak pénztárca volt nálam újra visszaküldött, hogy húzzam át a kapun. A pénztárca nem zavarta a kaput, de anélkül újra és újra becsipogott. Ezután a biztonsági szolgálatos nő már azzal fenyegetett, hogy ruházat átvizsgálást kell végezni, amit kikértem magamnak. Újra visszaküldött még kétszer, és a végén már érdekes módon nem csipogott be a kapu. A jelentet egy csomóan nézték már, ráadásul ez egy kisváros, nagyon kínosan éreztem magam, már a sírás határán tartottam. Mondtam neki, hogy ilyen megaláztatásban nem volt részem, és soha többé nem jövök ide. Erre még neki állt feljebb és arrogánsan azt válaszolta, hogy: "Szíve joga, hogy ne jöjjön ide" és ehhez még pofákat is vágott.
Azért mindenkinek jó ha tudja, ilyen esetben rendőrt kell hívatni, és kérni a beavatkozást, mert megalapozatlanul ehhez nincs joga.
Ha tovább inzultált volna a biztonsági őr nő - aki szerintem férfit jó rég láthatott már és élvezettel élte ki magát egy ilyen helyzetben - rendőrt hívattam volna, és nem sajnáltam volna a fáradtságot és az időt, hogy utána feljelentést tegyek a Tesco ellen, mert nekem is vannak jogaim!

SODI 2009.10.19. 19:00:52

Na én pont ezért zabálok meg iszok bent mint egy állat és veszek egy golyórágot:D
süti beállítások módosítása