Tékozló Homár

Túlvilágról is behajt az OTP

2009.08.26. 13:56 | jackyll | komment

Sajátos örökösödési adót vetett ki az OTP Centire, aki egy éve próbálja befizetni elhunyt édesanyja 220000 forint tartozását. A bank nem hajlandó tudomásul venni, hogy a hitelkártya tulajdonos meghalt, így mára 330 ezer forintot követelnek az elvileg 1 éve zárolt számla után:

Nem mindennapi tortúrán megyek végig, több mint egy éve. Tudom, aki az OTP-vel kezd,  az sikeres ember nem lehet, de nézd el nekem, hogy igazándiból édesanyám volt az ügyfél, és csak (sajnos) megörököltem a történetet.
 
Néhai édesanyám az OTP banknál igényelt AMEX Blue hitelkártyát, de sajnos  2008. 06. 15.-én elhunyt. R.I.P. Ezt a megrendíthetetlen tényt halotti anyakönyvi kivonattal bejelentettem először a bank X. kerületi fiókjában, majd miután telefonon felhívtak, hogy ezt csak ott tehetem meg, ahol vezetik a számlát, ezért 2008. június 26-án bejelentettem újfent a bank Flórián téri fiókjában. (Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha édesanyám Záhonyban nyitotta volna számláját). Mindezt tettem azért, mert tudtam, hogy én vagyok/leszek az egyedüli örökös, így amikor a bejelentést megtettem, már ott helyben rendezni szerettem volna a fennálló tartozást, hiszen mindkét félnek ez lenne a természetes érdeke. Tehát fizetési hajlandóságomat már ott teljes egészében kifejeztem.

Itt ért az első negatívum: Semmilyen információval sem szolgáltak a fiókban sem a tartozás mértékéről, sem a számla számról, ahová az általam vélelmezett tartozást befizethettem volna. (Ezt részben megértem, hiszen azt, hogy én lennék a törvényes örökös, még nem tudtam bizonyítani, lévén még a közjegyzői procedúra még el sem kezdődött., de ettől még befizetni minden további nélkül befizethettem volna véleményem szerint, de számlaszám hiányában ezt nem tudom megtenni.)

Édesanyámmal nem tartottunk napi kapcsolatot, így azt nem tudtam, hogy mi a számlaszáma, csak azt, hogy van ilyen kártyája, illetve azt sem tudtam, hogy hol van ez a kártya, így azt is a bank tudomására hoztam, hogy a kártya valószínűleg nem fog előkerülni. Mindenesetre kértem, hogy a haláleset miatt a számlát zárolják, hiszen érdekvesztés történt, természetes vonzata a helyzetnek, hogy nem lesz jövedelem jóváírás a számlán, és miután nem árulták el a számlaszámot, még én sem tudok utalni rá. Meghagytam nevem, címem, telefonszámom, e-mail címem, hogy a továbbiakban ne az édesanyám üresen álló lakásába küldjenek bármilyen fontos levelet, illetve ha már bizonyítottnak látják, hogy én vagyok az örökös, akkor erre a címre küldjék meg a hitel lezárásához szükséges információkat. (Mint később kiderült az egyik levelükből, ezt a rendszerükben képtelenek voltak megtenni). A számla zárolását többek közt azért is kértem, mert más bankoknál, ahol anyámnak ugyancsak volt számlája a bejelentésem után ezt automatikusan megtették, de mivel esetünkben az OTP-ről van szó, így ez nem volt magától értetődő. Mint utóbb kiderült a halál napján megközelítőleg 220.000.- Ft tartozás volt, amit én ott helyben befizettem volna.
 
Abban a hiszemben, hogy minden tőlem elvárható gondosságot megtettem az ügyben, vártam a hagyatékátadó végzést, melyet - miután az OTP is bejelentkezett hagyatéki követelésével, de már kb 20.000.- Forinttal nagyobb összeggel, tehát nem zárolták a számlát – hivatalból a bank is megkapott, tehát a bejelentéskori adatokat már egy közjegyzői okirat is megerősített. (És ez egy tök egyszerű öröklés volt egy örökhagyóval, és egy örökössel, gondolhatod, hogy mondjuk ha házastárs, meg előző házasságból származó gyerekek, meg testvérek lennének, ingatlanokkal - ingóságokkal,  akkor akár évekig is elhúzódna egy ilyen hagyatéki ügy.)  A végzés 2008. 10. 27. én vált jogerőssé, de ezt én a Magyar Posta jóvoltából november végén kaptam meg, vélhetően a Bank valamelyest korábban.  A posta persze megér egy külön posztot, de ez itt már evidens...
 
Vártam a bank jelentkezését, hiszen a címem tudták, a végzésből hivatalból Ők is kaptak példányt, és kifejezetten ezt beszéltük meg. Levél, értesítés nem jött.
 
Telefonon többször is próbáltam elérni az érintett fiókot, de közvetlen számon nem lehet OTP bankfiókot elérni, csak a központi ügyfélszolgálatot, ahol érdemben nem tudtak segíteni, így levelet írtam, (2009. február.) és kértem a tájékoztatásukat.
 
Időközben anyám szomszédainak köszönhetően néhány levél, ami az Ő címére érkezett eljutott hozzám, (Hiába közöltem a címem, az üres lakásba küldték a leveleket) és őszinte megdöbbenésemre volt köztük egy levél az OTP Faktoring-tól miszerint már fél éve halott édesanyámat feltették a KHR-rendszerbe, mint nemfizető adóst. Meglehetősen morbid, és kegyeletsértő, és mindazonáltal szükségszerűtlen.
Itt kezdtem magam meglehetősen rosszul érezni, hiszen ez a levél arról árulkodik, hogy ezt a tartozást már faktorálták, mindazok ellenére, hogy még folyamatban van az ügy. Nemfizetésnek még a látszata sem áll fenn, hiszen az OTP válaszára várok. Ezt a félelmemet be is igazolta egy az OTP központi ügyfélszolgálat által küldött levél  - ezek szerint mégis ismerték a címem - melynek keltezése egybeesett a Faktoringos levéllel (biztos csak véletlen), bár a postára adása május elejei. (több mint egy hónapig volt a fiókban??)
 
Ebben a levélben hosszasan azt taglalják, hogy köteles vagyok fizetni, hiszen megörököltem a tartozást (ha ez nem lett volna nyilvánvaló számomra, akkor nem megyek be személyesen az OTP-be a halál utáni 5. napon, hogy rendezzem a dolgokat, tehát mindezt egy percig sem vitattam) és a tartozást 2009. januárban nagyjából 280.000- forinttal átadták a saját faktoringcégüknek, az OTP Faktoringnak, amiről tájékoztattak engem, és a jövőben már kizárólag  csak a faktoringgal egyeztessek a tartozás rendezését illetően.
 
Ilyen értesítést soha nem kaptam.
 
Többször, közel másfél hónapon keresztül próbáltam (naponta-kétnaponta) telefonon felhívni a levelet aláíró ügyintézőt ,sikertelenül, (állandóan kicsörög, de nem veszik fel, )hogy elmagyarázzam a probléma lényegét, mert az nyilvánvaló, hogy az OTP-ben nem tudja az egyik kéz mit csinál a másik…illetve megkérdezzem azt, hogyany került elő a címem azután, miután faktorálták a tartozást?  Előtte miért nem volt meg a címem?  Miért nem értesítettek, ahogy ígérték?


Ezért a Központi Ügyfélszolgálaton telefonon  újabb panaszt tettem, miszerint hogyan lehet faktorálni egy olyan tartozást, aminek ügye még folyamatban van. Ügyszám: ESZ-xx-yyyyy/2009.
 
Ezt követően újfent elmentem a Bankfiókba, hátha áttörést érek el az ügyben, döntéshozóval nem tudtam beszélni  csak egy újabb panasztételt tudtam megtenni, de ezt már írásban.  Ügyszám : ESZ-zz-wwwwwww/2009
 
Mindeközben postáztam az OTP Faktoringnak a halált, és az öröklést bizonyító okiratok másolatát, és válaszul megkaptam 2009.júliusában a faktorált tartozás pillanatnyi egyenlegét, mely ~ 330.000.- Ft. Látható, hogy eddig hozzávetőleg százezer forint többletkötséget/extraprofitot  szeretne rajtam érvényesíteni az OTP csoport.
 
Többször kértem azt telefonon és személyesen is, hogy egy döntéshozóval tudjunk (a jogi képviselőm, egy közgazdász-jogász, és én) érdemben tárgyalni, és minél hamarabb lezárni az ügyet, mindig a következő választ kaptam: „az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”
 
Ezután újfent kaptam egy levelet (meglepően gyorsan) a Központi ÜFSZ-től, melyben újra tájékoztattak az öröklés jogi folyamatáról, és hogy a Faktoringgal egyezkedjek, az OTP már nem tud, és nem is akar ebben az ügyben továbbiakban levelezni. Egy probléma van: NEM EZ VOLT A PROBLÉMA!
 
Jelenleg itt tartok, nem vagyok hajlandó az OTP hanyagsága, és nem egységes, rugalmatlan ügykezelése, értetlensége miatt több mint százezer forintos többletet fizetni.
 
A halál időpontjában fennálló tartozást természetesen elismerem, és több mint egy éve ki is akarom fizetni.
 
Ha valaki azt kérdezné, hogy miért nem fizettem eddig be akár egy minimális összeget, annak elárulom:  Mert akkor ráutaló magatartásommal elismerem a faktorálás jogosságát, illetve a megnövekedett tartozás összegét.
 
Ezt a levelet  - persze konkrét nevekkel, adatokkal, dokumentumokkal kiegészítve elküldtem a PSZÁF-nak is.
 
Gondolom, mostmár mindenki látja, hogy hogyan tud az OTP a válság közepén csaknem 100 milliárdos nyereséget elérni...
 
Tisztelettel:  Centi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2009.08.26. 13:59:57

Beindult a gépezet :)

Sir Mortzosch 2009.08.26. 14:01:38

Azé ezt királyul összehoztam, 2 legjobb nő közé beékelődve :D jiiihháááá.
Most elolvasom a postot.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.26. 14:01:46

most hogy elolvastam:

részvétem

és be kell látni, hogy egyedül a banknak nem érdeke, hogy rendezd a tartozást. jól megkamatolnak.

az se lepne meg, ha bujkálnának előled.

mocskosok.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.08.26. 14:04:44

Ez dúúúúrva hosszú.
Összefoglalná valaki?

Sétáló János 2009.08.26. 14:05:05

Istenem, miért OTP? Régen oké, nem volt más, de manapság már annyi csődközeli bank van.
Előre rettegek, apám is OTP-s...

Impega 2009.08.26. 14:06:19

@gothic: Itt minden csaj jo csaj. Nincsenek fokozatok.

Sir Mortzosch 2009.08.26. 14:06:56

Ez de durva....
Nocomment. Részvétem a postolónak.

Sir Mortzosch 2009.08.26. 14:08:47

Várjunkcsak, van ilyen, hogy megöröklöd az adósságot?

Impega 2009.08.26. 14:09:18

"Ha valaki azt kérdezné, hogy miért nem fizettem eddig be akár egy minimális összeget, annak elárulom: Mert akkor ráutaló magatartásommal elismerem a faktorálás jogosságát, illetve a megnövekedett tartozás összegét.
"

Ez az mit nem kerdezunk meg. Jol tetted es kitartas!

É2I 2009.08.26. 14:11:18

"„az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”"

A kurva annyukat!
Nem szoktam így kiírni, de ez tette fel az íre a pontot.

Remélem győztök, azután indítst valamilyen kártérítést a gerintelen lehúzó banditák ellen.

Javaslom még a Jusztot, oda csak bemennek.

Hogy seperné már el a népharag a piszkos lopós bandát!!!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.26. 14:11:26

off

most hallottam a rágyióban, hogy szeptember 12-én egyetlen napra lehet házasodni hollandiában 50 ojróért

szólok is az uramnak, hogy legalább egy napra vegyen el hollandiában, ha húsz és fél éve képtelen ezt megtenni Mo-on.

legalább had tudjam meg, milyen az, miről maradtam le.

on

a végzés otp általi átvételét követően felszámolt minden kamat jogtalan. ott azonnal kellett volna felszólítani téged a fizetésre az aktuális állapot szerint.

elhunytat meg KHR-ezni.....

sünhadsereget a picsájukba

reunalla 2009.08.26. 14:14:17

@gothic: van, ingó vagyontárgy öröklésnek minősül

reunalla 2009.08.26. 14:15:29

@É2I: hát igen ezzel a sztorival tényleg érdemes a médiához fordulni

KáposztaMedve 2009.08.26. 14:15:46

nekem ez tetszett:
„az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”

Sir Mortzosch 2009.08.26. 14:15:49

@az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia):
Kedves, engem ilyen veszély nem fenyeget :D
És itt ilyenolyan öröklés (föld) díjmentes, időben átvettem őket.
2 hónapja vezették be, hogy ha ingatlant adsz el, jövedelemadót kell fizetned.

hex.kelly 2009.08.26. 14:15:53

Szemét lehúzós banda.
Ki ne fizess többet, mint a halál napján fennálló tartozás!

A helyzet azért kiakasztó, mert kérte a zárolást, de a bank (ügyintéző) cseszett megtenni.

Ja, ez a "nem állunk szóba senkivel, csak írásban" úgy módosítandó, hogy "nem állunk szóba senkivel, csak majd kiküldünk egy levelet, hogy szerintünk mennyi".

É2I 2009.08.26. 14:16:52

@az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia):
Szerintem a halotti anyakönyv bemutatásakor le kellett volna zárniuk a számlát. Majd a hagyatéki tárgyalás után az akkori összeget követelni az örököstől. Itt legalább egy talicska ügyintéző sz.rt az egészre. És még pofátlan, bunkó, kegyeletsértő tuskók is.
Hihetetlen. :(

QAQ 2009.08.26. 14:16:52

Az erdekes az hogy, bermennyire is osszekuszalodnak a dolgok "nem tudja az OTP be egyik kez mit csinal a masik" attol meg az ugyfel sziv.

Az meg veletlenul se tortenik meg h veletlenul elfelejtik a 220ezret es nyomtalanul eltunik a sulyesztobe.

hex.kelly 2009.08.26. 14:16:55

@É2I: Juszt szégyenfalán az elsők között van az OTP, ők nem kommunikálnak, és kész.

Impega 2009.08.26. 14:18:29

Meg se neztem. De remelem kitettek ezt a posztot az Index fooldalara.

elwood 2009.08.26. 14:19:00

"számlavezető fiók"-ban kell intézkedni, máshol nem lehet.

XXI. században élünk már, hogy került ide át az OTP ?

Impega 2009.08.26. 14:20:25

@elwood: ez itt is igy van :( pedig huuuu, de nyugaton elek!

De a kerdes jogos :/

EnZsolt 2009.08.26. 14:20:51

Kedves OTP!

Az Önök anyját baszogassák a ravatalon!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.26. 14:21:06

@É2I: szerintem az otp fél, hogy embörök halotti anyakönyv hamisításával próbálnak meg kibújni a fizetési kötelezettség alól, ezért kell nekik a végzés.

de az időpont a lezárásra az valszeg a tény közlésének időpontja lenne, amikor a szegény posztoló behaladt és közölte, hogy milyen szomorú veszteség érte.

azért qva szar a halál, mert ott állsz romokban, és még ilyenekkel is kell foglalkozni, ráadásul úgy, hogy baszakodnak veled.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.08.26. 14:21:28

ótépé...
azért mindig megmutatják, hogy van még lejjebb...
részvétem, minden szempontból.

elwood 2009.08.26. 14:21:31

nem lehetne ide is berakni egy képet az erotikusan vonagló tulajdonosról ?

elwood 2009.08.26. 14:24:52

@Impega - a dolgozô nõ: "ez itt is igy van :( pedig huuuu, de nyugaton elek!"

én csak OTP-nél láttam ezt. Még a múlt században de már Biszku Béla után számlát akartam nyitni a belvárosban. Azt mondták menjek a helyileg illetékes fiókba. Hát nem oda mentem, hanem a két sarokkal odébb nyílt bankba ahol központi nyilvántartás volt.

A BB,CIB,Citibank akárhol tud ügyet inézni.

májgeriberi 2009.08.26. 14:24:58

ma van a hosszú posztok napja?

elwood 2009.08.26. 14:26:24

@az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia): jelen esetben attól függ hova képzelem a rudat.

engem az előtörlesztési díjjal dobtak át

staropramen 2009.08.26. 14:26:30

az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”
Sztrovacsekek!
ennél pofátlanabb nagyképűbb és szemetebb beszólást már régen hallottam.Tényleg ökölbe szorul az ember talpa.
Egyetlen logikus válasz:
Én XY pedig nem vagyok arra berendezkedve, hogy jogtalan erkölcstelen és pofátlan lehúzásuk kifizetésével az Önök eredményét javítsam.

É2I 2009.08.26. 14:26:47

És még az a poén ezekkel szarrágókkal, hogy mindenkivel ezt csinálják.
Számtalan hasonló történetet hallottam már. (Írtam is a hogyan csináltak 200Ft-ból 50000Ft tartozást pl.) Általában számla megszüntetéskor, kölcsön lejártakor több hónapos huzavona, a semmiből előkerülő kamatok, többletek, amiket lezárnak egy olyan levéllel, hogy szerintünk ennyi, mert az van a gépben.
Folyószámla kimutatásnak összeeszkábálnak egy levelet amin az összeg szerepel, semmi több.
ATOMOT NEKIK!

Impega 2009.08.26. 14:27:23

@elwood: Itt ugy van, hogy szamlat ott nyitsz ahol akarsz. De ha kell valami akkor oda kell visszamened. Kiveve nehany aprosagot. De ha mar nagyobb dolgot kell elintezni (neeeem, nem szaarni, apropo, @az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia): milyen volt?) Akkor a sajat fiokodba kell menni.

Buksifüles 2009.08.26. 14:28:19

Felháborító!

Remélem, hogy a "kedves, együttérző" ügyintézőket, meg az egész tetves zótépét fogja a forradalom először falhoz állítani! Grrrrrrrrr.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.26. 14:30:07

Ez olyan undorító, hogy inkább a Subbán a helye, sőt a Zugügyvéden.

Énbagoly 2009.08.26. 14:31:09

azért megkérdezném, miért vannak a bankhálózatok, ha állandóan szarakodnak azzal, hogy melyik dolgot hol lehet bejelenteni, befizetni, kijelenteni, stb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 14:34:10

"alott édesanyámat feltették a KHR-rendszerbe, mint nemfizető adóst."
Na azt már vehetik...
Itt hagytam volnaa picsába az egészet, ha nem hiszik el, hogy te vagy az örökös, és fizetnél, akkor menjenek a picsába Szent Péterrel egyezkedni!

"Ezt a levelet - persze konkrét nevekkel, adatokkal, dokumentumokkal kiegészítve elküldtem a PSZÁF-nak is."

Így kell ezt.
Remélem megfingatják a köcsögöket.


Amúgy nem ez az első eset a Homáron, hogy halottól követelnek valamit a cégek... Mekkora prosztóság ez?
Vagy ilyen könnyű halotti anyakönyvit szerezni? Mert akkor sürgősen meghalok papíron.

Énbagoly 2009.08.26. 14:34:18

És meg szeretném jegyezni, hogy rendkívül örülök annak, hogy nem lett 48 órás post. Mert ahhoz baromira nem akartam ám hozzászólni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 14:35:33

@Énbagoly: Erre én is kíváncsi lennék.
A válasz LUSTASÁG, beleszarás.

b[ALien] (törölt) 2009.08.26. 14:35:54

@az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia): az az én hatásköröm:)

Posternek meg részvétem:(
OTP-nek természetesen platinakártya sünnél

elwood 2009.08.26. 14:36:00

@Impega - a dolgozô nõ: "Itt ugy van, hogy szamlat ott nyitsz ahol akarsz. De ha kell valami akkor oda kell visszamened."

ezért tart ott az az ország ...
itt a BB-t máshol mondtam le mint ahol nyitottam, a CIB-nek a kártyáját adtam vissza máshol mint ahol nyitottam, milyen sikeres országban élek J

májgeriberi 2009.08.26. 14:36:21

én baccpacskerral kopogtatnék az otp ajtaján

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 14:36:43

@elwood: Inkább az ügyintéső csajokat, jó? Jó része úgysem jó másra.

É2I 2009.08.26. 14:36:44

@az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia):

Láttam már egy-két halotti anyakönyvet és mind igazinak bizonyult később. Esetleg meg kéne tanítani az űlő amőbákat, hogyan nem verhetik át őket. Csak zárolni kellett volna azideig a számlát. Nem engedni a hagyatéki tárgyalásig az egyösszegű befizetést és konyec. Plusz, ha kiderül hogy csalás akkor még bátran kamatolhatnak. Sőt fel is jelenthetik az "ismeretlen" tettest.
Tehát semmi alapja a "félelmüknek".

Énbagoly 2009.08.26. 14:37:08

@staropramen: @É2I: @ColT: és veletem is egyetértek.
Annyira szemét banda, mint ezek nem tudom van-e még...

Énbagoly 2009.08.26. 14:40:37

@ColT: Gondolom a hálózatok használatáról kéne nekik egy kis előadást tartani.

reunalla 2009.08.26. 14:40:53

@Impega - a dolgozô nõ: hát azért azt megjegyezném, hogy én a budaörsi volt Inter-Európa fiókban (most már CIB) nyitott számlámmal kapcsolatos ügyintézést simán meg tudtam oldani a tatabányai CIB fiókban, voltak oly kedvesek a hitelkeretes papírokat oda átküldeni kérésemre és még fel is hívtak, amikor megérkezett....

AvgDvl 2009.08.26. 14:43:22

hisznek a feltámadásban.

Énbagoly 2009.08.26. 14:44:50

@Sün‼: ez kemény menet lesz!!! :)

Impega 2009.08.26. 14:45:56

@reunalla: @elwood: @az igazi mpl, argentín-polinéziából (ami fhanszia): Holgyeke az elsobseg: ertem :)

Persze vannak amiket el lehet intezni, de nem tom. Itt ez van. A legbenabb az az hogy hetfon a Bankok 90 %-a zarva van. Ugyhogy ha akkor akarsz elintezni valami nagyon fontosat, akkor nem tudod. Szar ez az orszag. Eltolom majd keletebbre. Ott jobb lesz :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.08.26. 14:47:17

@Énbagoly:
Ne is mondd!
Egy hadsereget helyettesíteni?
Brrrr.

Énbagoly 2009.08.26. 14:48:58

@Sün‼: hát ha vállaltad, akkor teljesíts! :)))

b[ALien] (törölt) 2009.08.26. 14:52:19

@Sün‼: helyes! Bár attól tartok meg kell majd újítani
Nem beszélnél a medvével is?:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.08.26. 14:56:12

@b[ALien] a kopasz baba:
A medve a szájüregvizsgálat specialistája.
Amolyan kombinált vizsgálatra gondolsz?

b[ALien] (törölt) 2009.08.26. 15:04:37

@Sün‼: hát, ha ez a specialitása, mindenképp érdemes két fronton támadni:)
Arra gondoltam, hogy nagy karmai vannak, gyorsan fut, nagyon erős, és folyton éhes:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 15:04:52

@Énbagoly: Á, kiindulva abból, hogy nálunk ezeknek az előadásoknak 0 haszna volt...

@AvgDvl: Jönnek majd a zombik és megeszik őket!

@Sün‼: Meg egy kicsit megpofozgathatná őket :) Hogy felébredjenek: D

Sétáló János 2009.08.26. 15:06:46

@Sün‼: persze, h nem érsz rá, a patakparton heverészel a Nyúllal.

Énbagoly 2009.08.26. 15:07:43

@ColT: nem volt elég szemléletes az oktatás. :)
Egy kis tánccal feljavíthattátok volna! :)))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.08.26. 15:09:48

@b[ALien] a kopasz baba:
Én úgy tudom, h ebben erős.
Nem ő mondta, de kering egy sztori róla meg a vadászról...

Buksifüles 2009.08.26. 15:15:20

Ketten jönnek ki az erdőből:
Az egyik futva, a másik medve... :)
(bocs, tudom már 100 éves)

Na én erre a medvére gondolok.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.26. 15:17:29

Édesanyám a K&H dolgozója volt.

Halála után nekik sem volt elég a halotti anyakönyvi kivonat.

Csótány Csányi onnan ment át az OTP-hez.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.26. 15:19:25

"Ketten jönnek ki az erdőből:
Az egyik futva, a másik sünve"

brühühü

ezt karcolta nekem Aadwark anno, aki már nagyon hiányzik :((

Buksifüles 2009.08.26. 15:19:48

Mármint medvére, aki/ami átharapná azótépé torkát.

rózsarózsa (törölt) 2009.08.26. 15:21:40

Az OTP-nél B-hitelt kértem pár évvel ezelőtt.

Azt mondta az ügyintéző,hogy csak akkor adnak,ha odamegyek magánnyugdíj-pénztári tagnak.

Annyira szégyellte,amit mondott,hogy ő javasolta,lépjek be,válasszam a csekkes befizetést,és legfeljebb nem fizetek.

Így tettem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.08.26. 15:22:13

@Zanga:
Én egy másik sztorit ismerek.
Az konkrétan a vadász vs medve esete.
Amikoris a vadászon végzett sorozatban orális vizsgálatot a medve.

Tökiböki 2009.08.26. 15:28:35

Fogadj egy tökös ügyvédet, és pereld be ezt a köcsög bandát. Ha igazolni tudod az saját állításodat papírokkal, qurva nagyot buknak rajta, és még a perköltséget is ők fizetik.
Persze előtte menj el orvoshoz, és kérjél tőle igazolást, hogy ez az ügy Téged idegileg nagyon megviselt, táppénzen vagy gyógykezelnek stb. mert így kérhetsz kártérítést, melynek összege mondjuk épp 220000 Ft (vagy EUR)

sanpedroy 2009.08.26. 15:29:28

gáz, (részvétem) banktól is kérhetett volna hitelkártyát!

papugaja 2009.08.26. 15:34:24

Óbazz, ha lenne egy tonna napalmom...
Tunnám, kire dobjam.

tugezőőr uuuii uuillö 2009.08.26. 15:36:12

Tanulság: Légy jóban anyáddal, és akkor elárulja a titkolt bankszámla számait!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.08.26. 15:44:28

@Énbagoly: :D Akkor mindenki arra emlékezne, és nem arra, hogy hogyan kell jelszót változtatni.

Neménvótam 2009.08.26. 15:49:38

Nagyon hosszú, nem olvasom el. Leírná valaki egy mondatban a lényeget?

Énbagoly 2009.08.26. 15:59:19

@ColT: De legalább lenne egy emlékezetes napjuk! :)

McKelek 2009.08.26. 16:01:16

Fizesd be a halálesetkor fennálló tartozást és írd meg nekik, hogy a többit nem ismered el, ha akarják, akkor szívesen mész a bíróságra tisztázni.
Addig meg hagyjanak békén, ha már nem hajlandóak személyesen szóba állni veled.

McKelek 2009.08.26. 16:06:02

Egyébként olyant még nem nagyon hallottam, hogy valaki bemegy egy bankba, hogy ott akar hagyni más számláján x pénzt és nem hagyják...

Normális helyen ez nem lehetne probléma...

McKelek 2009.08.26. 16:11:14

„az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”

A legutolsó webboltnak is kötelezö olyan üzletet fenntartani, ahol a vásárlók személyesen panaszkodhatnak. Nem hiszem, hogy ez, vagy hasonló (jog)szabály ne lenne érvényes egy bankra is...

Meg is mondom szüleimnek, hogy szüntessék meg az otp-s számláikat.

vape 2009.08.26. 16:19:35

Én már eladtam az otp részvényeimet tegnap, úgyhogy tőlem elsöpörheti a céget a forradalom.:)

Korábban is említettem már, hogy személyes tapasztaltaim alapján PSZÁF-fel csak nagyon türelmes embereknek érdemes szóba állni. Én is tettem nekik panaszt június első napjaiban egy másik bank miatt. Saját szabályzatukban 30 nap a válaszidő, ami 15 nappal egyszer meghosszabbítható. A 60. nap környékén kaptam egy sablon levelet tőlük, hogy akkor meghosszabbítják 15 nappal azt a 30 napot... Most lassan már 90 napnál járunk, de válasz még semmi a részükről.
Erre készüljön fel a posztoló, de ne fizesse ki a +100e Ft-ot. Feltéve, ha van bármi papírja arról, hogy ő tényleg kezdeményezte a 220e Ft kifizetését már tavaly nyáron.

krj 2009.08.26. 16:46:53

remélhetőleg csak azért akarod befizetni, mert a hagyatéki vagyon nagyobb, mint a teher, ergo van miből befizetni. mert ha édesanyádnak csak tartozása volt és vagyona nem (a hagyatéki végzés szerint), akkor nem vagy köteles befizetni.

apámmal hasonlóan jártunk, mikor meghalt, az otp bejelentett egy hagyatéki terhet a közjegyzőnek, legyen az 500eFt, majd a jogerős végzés végrehajtásakor (természetesen kizárólag a számlavezető bankban) okoskodni kezdtek, hogy az már 600eFt és különben is, ők már eladták a követelésüket az otp faktoringnak, oda fizessünk 700eFt-ot. mint a zsír ára abban a kis szatírában. mondtuk, hogy mit 500e-t fizetünk a banknak, mert ez van a végzésben, és ha ők megtagadják a jogerős határozat végrehajtását, jegyzőkönyvet veszünk fel, amiből megy a bankba, és persze elsősorban a pszáfhoz. ez hatott, a fiókvezető készségesebb lett. kifizettük. fél évvel később jelentkezett az otp faktoring a 700e pénzért, mondtuk, hogy mi a jogerős közjegyzői határozatot végrehajtottuk, a hagytéki terhek között az otp szerepelt, nem volt mérlegelési lehetőségünk másnak fizetni, követeljen az otp-től vagy forduljon bírósághoz. azóta kibaszott nagy kuss van a parasztoknál.

ja, csak hogy szemét multi így meg úgy, sajnos apámnak másutt is volt hitele, a citinél, és ők egy büdös buznyákkal nem vertek ránk többet, mint ami a halálának a napján nyilvántartásban volt, az ügyfélszolgálatos hölgy még részvétét is nyilvánította, amikor telefonáltam.

Alikam 2009.08.26. 17:04:05

Mondjuk ez tényleg egy vicc, hogy az OTP-nél csak ahhoz a fiókhoz fordulhatsz, ahol bejelentkeztél.

Én új bankkártyát igényeltem, a munkahelyemhez közel, de szóltam, hogy nem ott nyitottam a számlát. Akkor diktáltak valamit, hogy írjam le, meg alá, hogy kérvényezem, hogy az új kártyát ide meg ide küldjék.

Jó, kiértesített ez a fiók, hogy megjött a kártya. Király, gondoltam átküldik a megadott címre. Biztonsági ráhagyás 5 nap.

Megyek a megkért fiókba, ott nincs kártya. Megyek a másikhoz, ott a kártya! Miért nem küldték át? Csak hümmögtek és vakarták a fejüket...

Ja és úgy kezdődött, hogy kétszte rkellett a buzulást aláírni, mert a CIA-OTP nagyonkomolyan veszi ám a mostani aláírást és a 6 évvel ezelőtti aláírás közti különbségeket.

Hagyjátok el az OTP-t, szar az egész. A többi is, de vakok közt félszemű a király.

Bit Rot 2009.08.26. 17:16:05

Én 3 OTP-s számlát szüntettem meg idén és tavaly (2 magán + 1 céges), és egyáltalán nem bánom, hogy máshova mentem.

Nyald ki a s****m, OTP!!!

pizsama 2009.08.26. 17:52:02

Ebből filmet lehetne forgatni:
OTP - ez elhantolt ügyfelek fosztogatói

JDG 2009.08.26. 18:23:11

Egyszerű:

if(PapírVan) IgnoreOTPFactoring(); else Szopóág();

Kököjszi 2009.08.26. 18:30:13

Őszinte részvétem!
Egyébként meg, az OTP ilyen! Nekem számla megszüntetés okán (LAFO) a +1200.- Ft-ból pár hónap alatt csinált -5020.- Ft-ot, és átadta a köcsög faktoringjának! Azt sajna be kellett fizetnem. Ez az OTP, és a mélyen tisztelt vezérének az elve! (Nem kívánom megnevezni!) Szóval, aki az OTP-vel kezd, az biztos bukik! Eza az üzlet politikájuk, és így tud sok kicsiből hasznot húzni!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2009.08.26. 20:00:49

egyem a szíveteket finomlelkű kommentelők!

nem kell kicsillagozni, hogy az otp geci, meg szopjon le, meg nyalja ki a seggem.

írjátok ki bátran.

de csak azért, hogy ha ótépés olvassa, értse, mert a kipontozott helyekre nem tudnának egy megveszekedett bötűt se behelyettesíteni.

uninterested 2009.08.26. 20:09:27

Már több ügy vérzett el a bíróságon, ugyanis az elhunyt az már nem jogi személy, ezért perelni sem lehet.

Köcsög OTP vezérek : Megbaszom az anyátokat a ravatalon, ha ilyeneket csináltok!!

Delfinci 2009.08.26. 20:31:32

Én akkor hidaltam le, amikor tavaly, életem első tengerpartra irányuló utazásán lent Pulában (Horvátország, Isztria legcsücske) az utcán gyanútlanul sétálva egy hatalmas zöld gömb vert szembe! OTP fiók Horvátországban! Na bazz... gondoltam. Hát hogy kerültek oda? Országos Takarék Pénztár hogy van horvátul? :-)

2009.08.26. 21:18:40

Ez mekkora szemétség!
De az OTP-nél ez a normális. Nagyanyámnak is ott volt számlája, de pluszos. Anyámnak is volt rá rendelkezési joga, hogy ha a nagyi kórházban van, akkor tudjon kivenni praszolvenciára valót. Végülis nagyikám 83 éves korában elhúnyt, mutter kivette a számláról a maradék pénzt, majd pedig betolta a halotti anyakönyvit, hogy itten kérem érdekmúlás történt, lehet a számlát megszüntetni. És egyszerűen nem voltak hajlandóak! Szegény mutternek el kellett másznia és hagyatéki tárgyalást kérnie a nullás számlára (fizetett érte valami 2600 Ft illetéket), aztán visszamásznia az otp-hez, és csak akkor voltak hajlandóak megszüntetni azt a kurva számlát. Hogy ennek mi értelme van, azt egyszerűen nem értem? Még csak nem is arról volt szó, hogy megkamatolták mutert, hiszen nem volt adósság, egyszerűen ezek ilyen idióták!

Tavaly télen én is otthagytam őket a gecibe. Nehezen szántam rá magam, mert kurva sok macera volt munkahelyen, díjbeszedőnél meg mindenütt átadminisztrálni az új számlára, de amikor 5.77% kamatot ajánlottak a lekötött betétemre, az föltette az i-re a pontot. Azóta Axa ügyfél vagyok, kapom a 9%-ot a lekötetlen pénzemre, interneten vagy telefonon mindent el tudok intézni, Csányinak meg nőjjön köröm a pöcsére!

Megdobbent 2009.08.26. 22:24:49

Szazdikkent csak annyit, hogy a „az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.” allitas egyszeruen hazugsag, tobb alkalommal is lattam mar OTP-ben asztalt, szeket, ugyintezot egyszerre, tehat ebben az idopillanatban igenis osszehozhato egy 2 szek ugyintezo, ugyfel, asztal csoportosulas.

kaboca36 2009.08.26. 22:27:50

100 ezres bünti kamat 1 évre??

de jo hogy utálom a bankokat és inkább a párnába rakom a pénzt.

háténvagyokaz 2009.08.26. 22:59:11

Részvétem a posztolónak
OTP-nek nincs bevált eljárása a halálesetek kezelésére. Vagy jól titkolja a saját dolgozói elől is. Barátnőmnek meghalt az édesapja. Apuka folyószámláját szerették volna megszüntetni vagy legalább leállítani a rendszeres megbízásokat (rezsi stb) Bácsi kp-ben kapta a nyugdíjat, csak a rezsire fizetett be havonta valamennyit. Ótépé azt mondta, nem szüntethetik meg, csak majd a törvényes örökös, ellenben zárolják a számlát azonnal. De csak annyiban, hogy kivenni nem lehet róla, befizetni-állandó megbízást fenntartani igen. Bácsi élettársa, Néni havonta befizetgetett, hogy a reszihátralék miatt ne tegyék ki a lakásból a végén. Mígnem kb 3 hónap múlva kapott egy kivonatot, amin szerepelt egy tétel, mint számla megszüntetése. Kérdezi, hogy ez mi. Mondták, biztos ő (Néni) telefonált é szüntette meg, de talán nem emlékszik rá. Mikor személyesen bementek, akkor már azt mondták, a Nyugdíjintézet tiltatta le a számlát (??) Mint mondtam, nyugdíj kp-ben jött, hozta mindig a postás, ott tehát nem tudtak a számláról. A végén a közjegyző kezdeményezett hivatalból eljárást a Zótépé ellen, hogy mégis mit műveltek a számlával mielőtt ő törvényes örököst hirdetett volna... A sztori legvégét nem tusom, mindenesetre őket eléggé megviselte az OTP hanyag és kegyeletet abszolút nem ismerő eljárása. (OK, ha egy bank nem, de az egyes dolgozók se???)

Szűcslaci 2009.08.27. 08:34:51

Az OTP nincs berendezkedve arra, hogy ügyfelekkel akárhogy is foglalkozzon. Az OTP kizárólag a hatalmas haszonra van berendezkedve. Az OTP kizárólag bizonyos elvtársak meggazdagítására van berendezkedve.

Smacika 2009.08.27. 09:13:35

Büdös tetves köcsögök az ótépénél.
De mit is várunk Mo. leggazdagabb emberének a cégétől?
Mitől ő a leggazdagabb?
Biztos nem a szociális érzékenységétől...
Vagy esetleg a korrektségétől.
Aki korrektül üzletel, az nem lesz kurva gazdag, csak jómódú max.
Otp geci szar köcsög.

borovi 2009.08.27. 13:29:34

@É2I: "Nem szoktam így kiírni, de ez tette fel az íre a pontot."

Í-re a pontot, mi?

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.08.27. 14:57:02

Részvétem. Sajnos az összes bankár zsidó...

kadaj01 2009.08.28. 09:55:15

Ez a post egy kamu. Ma, pesten nem létezik hagyatéki 4 hónap alatt. Aki ilyet mondd az hazudik. Nekem is volt hagyatéki ügyem, kettő is sajnos, ráadásul két jelzáloggal, szintén az OTP-nél, milliós értékben, mégis mindig mindent simán el tudtam intézni velük.

Barom vagy cikkiró, semmi más.

medve19 2009.08.28. 11:18:32

@kadaj01:
Mindíg felemelő érzés az ilyen kifinomult és lényeglátó szaralakok kommentjeit olvasni. Hányok tőled!

Nekem a naccerű citibankkal volt egy kis afférom. Megőriztem azt a dokentumot, amelyen tízezer forintra egy hónap alatt 7000,-ft késedelmi díjat, nem kamatot, számoltak föl.
Elszámolásnapokon 3500 ft késedelmi díjat számolnak el. Akkor éppen két ilyen napjuk volt. Tisztességes és méltányos ugyebár.
Nem sokkal azután, hogy némi kardcsörtetés árán elváltak útjaink, egyszer csak csörög a telefonom és egy kedves női hang - a citibankból persze - arról informál, hogy "...Ön egy kiemelt ügyfelünk, ezért szeretném...".
Anyátok :-)

egyszerüen 2009.08.28. 12:22:35

nekem a Lotéépé a jogos örökségemet nem akarta kiadni. Ugy hogy kezembe volt a hagyatéki végzés.

Volt egy kis anyázás, meg asztalcsapkodás

mondjuk a végén eléggé bepöcentem, tudtam hogy igazam van, meg jár nekem, de az ügyintéző sik hülye volt.

Mondtam neki legalább a központott hivja fel vagy a feletesét.

Aztán mikor végre megvolt a lové elkezdte a befektetési jegyeket ajánlani nekem hogy mibe fektessem be a pénzt. Akkor mondtam neki, hogy ha a párnába teszem az biztosabb mint önökhöz.

consumer_failure 2009.08.28. 13:05:03

OTP-t messze elkerülni, az egyetlen dolog amit teszek velük az az hogy kereskedek a részvényeikkel, punktum.
Komcsi őskövület, múltkor voltam a Bosnyák téri fiókban utalni, mikor bementem azt hittem tévedésből az öregek otthonába kerültem.
És itt nem csak az ügyfelekről, hanem a pultosokról is szó van.

cbc 2009.08.28. 16:58:48

Az OTP nem a panaszkezelésre nincs felkészülve, hanem pénzügyi tevékenység végzésére. Sok évvel le vannak maradva a banki szolgáltatások területén, és nem is banknak nevezném ezt a fiókhálózatot, hanem inkább valami pénzmegőrzőnek. Ja és az egyik legdrágább bank.

szti26 2009.08.29. 13:03:46

Az OTP az égvilágon semmire nincs felkészülve! Én is nagyot szívtam velük, lassúak, értetlenek, és az ügyintézőik közül is sikerült az egyik legidiótábbat kifognom anno...Aki teheti kerülje messzire őket!

facsipesz 2009.08.29. 15:57:28

„az OTP Bank nincs berendezkedve arra, hogy a panaszos ügyfelekkel személyesen tárgyaljon, kizárólag írásban kommunikálunk.”

Hahó, mi ez, ha nem a 21. század, és az ügyféltámogatás csúcsa? Ez az igazi "magyar" bank. A mienk. Ezért ilyen.

A mocskos kapitalista karvalytőke ügyfélszolgálatait bezzeg hétvégén éjjel is lehet nyaggatni azonnal. Fúj-fúj, le velük!

A "lakosság bankja". Azbakker.

Az OTP menekülős, én már mindenemet megszüntettem náluk, és ismerőseimet is sikeresen rávettem erre....

Vajmaci (exHajjakend) (törölt) 2009.08.30. 07:57:39

Én most az FHB-vel állok hadilábon!
Ki akarom fizetni a lakáshitelem...egy kuuva igazolásért, amiben leírják, hogy mennyi a tartozásom 5000 (jóllátod! ÖTEZER) huf-ot kérnek!!
Ráadásul a megbeszéltekkel ellentétben nem faxon küldik azt az igazolást (mert így max 3 nap) hanem kipostázták...így eleve erre csak egy hetet vártam!!
Szarjanak a bankok sünovodát!!
A nejem a K&H-val fürdött be....megszüntette a számláját (azt is nem elég egyszer...be kell menni kétszer a mocskokhoz), majd egyszercsak jó másfél évvel később küldtek egy levelet, hogy fizessen be a számlájára (ami nem volt már meg) 55 ezer forintot, mert felgyülemlett ennyi kezelési költség, meg kamat, meg miegymásfasság....
Kis fenyegetőzés a PSZAF-fel megtette a hatását...elismerték, hogy egy ügyintézőjük tévedett...
Bakker..ha én tévedek a munkahelyemen, visznek a kóterba...rámrohad a műanyaglakat...
Felelősök nélküli országban élünk....

magne 2009.08.30. 18:24:41

Sziasztok!
Az en apukam 2009. aug. 19-en halt meg, ugyanilyen blue kartyan 230 ezer minusz. Kifizetni nem tudom, 5 honap mulva eladjak a tartozasat vegrehajtonak... 'kedves ugyintezo': A BANKOT NEM ERDEKLI, HOGY MEGHALT...
nem lehet lezarni a szamlat, azon a meglevo minusz bassza magat es szaporodik, hiaba mondtam, hogy amint megvan a hagyatek, egyosszegben fizetem ki az egeszet... NINCS ILYEN, majd akinek eladtak a tartozast, azzal targyaljunk.
(masik OTP bankfoik: amennyiben befizetunk havonta cirka 12 ezret, akkor semmi ilyesmi nem lesz, ez csak akkor van, ha ez az osszeg nem kerul befizetesre, attol szamitva is csak 6 honapra...)

dr nmate 2009.08.30. 19:18:05

Köcsög OTÉPÉ... nagyon felbassza az agyam...
én is elfogok onnan menni ez már biztos...

shadowboxer 2009.09.01. 16:54:29

Jó lenne, ha ez a sztori a Csányihoz is eljutna.

renitencs 2010.09.21. 10:17:12

Feleségem 2005 májusában meghalt. Bejelentettem, leadtam a kártyáját, átirattam a megbizásokat a saját LAFO-mra, az ügynemintéző hölgy javaslatára tettem rá "tartalékot". Azóta 5 évig semmi nem utalt arra, hogy a fszla élne, nem küldtek a nevére egyenleg-értesítőt, nem küldtek új kártyíát (2x lejárt volna), csak most augusztusban végén váratlanul közlik vele, hogy van 2234 Ft. tartozása. beronbygolok a fiókba, ne mutassak semmilyen papírt, az nekik nem érvényes, egyébként is kicsúsztam a 8 napból ( 10 nappal a levélre nyomtatott dátum után adták postára), már 3876.- a tartozás. Némi vita után lemásolja a régi iratokat, megígéri hogy majd értesítenek -nekem természetesen erről sem jár bizonylat- most újabb felszólítás, 4977 Ft.

Mesélem a szomszéd öregúrnak, neki kb. egy évvel előbb ment el a neje szintén váratlanul, bankban dolgozó fia intézte az ügyeket helyette, - őt is megtalálták most, több mint 6 év után...

OTP=TOLVAJBANDA!
Válasz erre
süti beállítások módosítása