A Homár nincs az E kezdetű adalékok ellen, röhög a rettegő láncleveleken, sőt, mondhatni kifejezetten szeretem a műkajákat a Limo szörpportól a krumplipüréporon át az olvadós Maoamig. De amit a Natural Meat (háromszoros bruhaha) rántott sertésszeletével művelnek, az tényleg hazugság, csalás és a vásárlók aljas becsapása. Egy dolog műételt gyártani, mint mondtam, azzal semmi bajom, és egy másik azt állítani valamiről, hogy az rántott sertéshús, miközben mindössze egyharmada van disznóból. Vagyis kétharmadrészt nemhúsból gyúrt eleggyel van dolgunk, ami, mint az első fotón látható, távolról sem hasonlít a csomagolásra nyomtatott fotóra. Ha a műtejeket is átkereszteltették reggeli italra, nyilvánvaló, hogy ezt sem szabadna hagyni, mert a "rántott sertésszelet" a magyar nyelvben kizárólag panírozott tiszta hússzeletet jelent, nem pedig hasét. Levél alant:
Csak egy hétköznapi történetem van. A boltban hittem a nagy feliratnak, és hittem a képnek. Nálam a rántott sertésszelet rendes rántotthúst jelent, nem pedig összedarált burgonyakeményítőt, bőrt, szóját, ízfokozókat és más csuda finom dolgokat. A termék egy ehetetlen szar, ami ment is ki a kukába. Érdemes megnézni az összetevőket:
a 35% sertéshús mellett vagy 50 (!) féle összetevő található ebben a kulináris csodában, amiből 13 E betűs... Rátettem a csomagolásra a csomagolásban található terméket, ami ugye nem nagyon hasonlít a képre... Persze jönnek a fanyalgók meg az apróbetűst elolvasók. De mi a francért nem az van a zacskóban amit a "címlapon" szereplő felirat meg a kép ígér?
Üdvözlettel,
tipci
ergerberger 2009.09.14. 00:55:19
ergerberger 2009.09.14. 00:56:26
Zrinyi2 2009.09.14. 01:00:17
Múltkor láttam egy ajtót, amire az volt kiírva, hogy NŐK, gyorsan be is rohantam, erre kiderült, hogy csak WC.
ergerberger 2009.09.14. 01:02:52
Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 01:24:31
ergerberger 2009.09.14. 01:32:20
ELŐSÜTÖTT, az van ráírva. Nem kell megsütnöd, vágod?
borovi 2009.09.14. 01:33:04
borovi 2009.09.14. 01:36:08
akkor téged nagyon sok csalódás ért már. és fog érni. az élet minden területén.
borovi 2009.09.14. 01:37:39
További magyar hang 2009.09.14. 01:43:46
borovi 2009.09.14. 01:44:33
ergerberger 2009.09.14. 01:44:59
ergerberger 2009.09.14. 01:48:05
Ne hülyéskedjél már... South Parkban is meg lett mondva, hogy a bőre a legfinomabb. Cartman be is zabálta az összeset, aztán akkorát szart, hogy szétrepedt a budi tőle. Szakirodalom!
borovi 2009.09.14. 01:48:42
borovi 2009.09.14. 01:49:51
_karmapolice_ 2009.09.14. 01:55:17
"Különben meg egyszerű, ha színhúsból lenne a panírból koksz lesz, mire a hús átsül."
ELŐSÜTÖTT, az van ráírva. Nem kell megsütnöd, vágod?
Te vagy az, aki a gyorsrizst sem főzné meg, mert rá van írva, hogy ELŐFŐZÖTT? Gratulálok...
algi 2009.09.14. 02:06:49
Doktor Kotász 2009.09.14. 02:07:59
Én visszavittem volna. Ők meg küldjék vissza az egész szart a gyártónak.
Adják normális néven, és képpel, akkor senki nem hőbörög.
Haary Plotter 2009.09.14. 02:21:18
Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 02:31:36
Megdobbent 2009.09.14. 02:51:15
De azert ne gondolja mar senki, hogy ilyen melyhutott zacsiban egy szimpla klpoffolt szep szeletet kap klasszikus panirban.
Ilyen ugyanis nincs. Sehol.
Tessek vagyakozni natur halszeletre. Az van ilyenben is :>
gazficakó 2009.09.14. 02:51:31
ergerberger 2009.09.14. 02:52:01
Akkor eddig itt basztam el?
Integrált Szerverterror 2009.09.14. 03:11:07
Aki meg lusta bepácolni meg bepanírozni a húst az inkább kussoljon.
ergerberger 2009.09.14. 03:25:22
Tényleg ötször, de attól még egy részeg állat vagy.
"Aki meg lusta bepácolni meg bepanírozni a húst az inkább kussoljon."
Tudod, ki a faszom fog szórakozni vele! Arra vannak a nők, azok imádnak ilyen buziságokkal baszakodni.
Hússal legfeljebb akkor foglalkozom ennyit, ha a saját farkamról van szó.
Alvin666 2009.09.14. 04:33:43
El kell menni falura a nagymamahoz, aztan o a legutobbi disznovagasbol elovesz egy kis karajt, aztan kirantja neked a husodat.:-))
Nem bonyolult...
Ja, multkor en is elmentem taj masszazsra, aztan egy orosz csaj ugy leszopott, hogy egnek allt a hajam.
Merthogy neha mas van a kepen, mint a zacsiban.;))
flimo13 2009.09.14. 04:56:47
Kisangyal 2009.09.14. 05:13:02
Pedig én már találkoztam hasonló fagyasztott, elősütött, igazi, finom rántotthússal. Létezik olyan is.
Külföldiában.
Szerintem ez a fogyasztók megtévesztése.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.09.14. 05:17:10
mindig tanulok valami ujat
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.09.14. 05:19:25
a mirelit rantottcsirke itt se rossz amugy
de sertesben nem ismerik ezt aformat
Mary is egy eve evett eloszor es imadja
neha sutok neki
Cselo 2009.09.14. 05:20:07
Cselo 2009.09.14. 05:22:35
m. kisasszony · http://kisasszony.blog.com 2009.09.14. 05:46:01
"Arra vannak a nők, azok imádnak ilyen buziságokkal baszakodni. "
nem vagy te egy kicsit középkori felfogású? :)
Tudod mit, nem kell neked internetkapcsolat, menj fát vágni inkább, vagy szerelj össze valamit a ház mögött. Úgyis imádsz ilyen buziságokkal baszakodni. :)
kpityu2 2009.09.14. 05:57:49
Winston Smith 2009.09.14. 05:59:09
puncipöcögtető 2009.09.14. 06:15:40
hogy lehetsz ennyire szánalmas
Lukjanyenko 2009.09.14. 06:36:07
Magyarországon pedig ehhez hasonlót venni nemjó dolog.
Megdobbent 2009.09.14. 06:36:46
Dehat inkabb szanjuk, mint szidjuk, nyomorult kis feregnek eleg az is.
Megdobbent 2009.09.14. 06:41:13
Egesz szelet sovany hus frankon kikloffolva, bebigyozva, panirozva azert megiscsak jobb frissen.
Bar igaz en elfogadva beletorodtem mar, hogy gyorsfagyasztassal max. pizza es kulonbozo alnevu daralt husok meg hal es zoldseg juthat az ember asztalara. Meg szilvasgomboc es derelye persze. Meg azok a burgonya izek :) Najo gyumolcs is. Weh, sok minden :> Sot egyszer ettem egy kurvajo lasagne-t is a mar sok-sok eve megszunt Bigatton nevu cegtol, igaz naluk elesben etkeztem is anno.
agybunda · http://www.failsite.blog.hu 2009.09.14. 06:55:04
Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.09.14. 06:58:57
különvélemény 2009.09.14. 06:59:23
Egyébként meg aki egy mirelit kaját nem olvas el az nem tudom minek panaszkodik.
Az E betűt meg hagyjuk, majd ha megmondod mit takar az "aroma" majdnem az összes termékben, akkor panaszkodj.
Az E betűsről legalább azt lehet tudni, hogy mi a fenét jelent.
Mylady 2009.09.14. 07:14:48
másrészt: én az összetevőket a boltban szoktam nézni, mielőtt vásárolok... bár kétségtelen, hogy utólag sokkal izgalmasabb :D
Tron65 2009.09.14. 07:21:07
E173: alumínium,
E290: széndioxid (CO2),
E330: citromsav,
E422: glicerin.
Ez utóbbi állítólag bőrszárazságot is okoz, pedig pont az ellen szokták javasolni még az orvosok is.
Ezzel együtt átverés a dolog, én is találtam már rántott agydarabkákban (=velő) mócsingot.
Secnir 2009.09.14. 07:30:56
hamisgulyáslevesről még nem hallottatok?
abban sincs gulyás.
kikakl 2009.09.14. 07:40:38
Secnir 2009.09.14. 07:43:27
kéne abból az anyagból, amit szívtál kispajtás :D
Rocko- 2009.09.14. 07:43:43
aki meg tiltakozik ellene, az nyilván a dihidrogén-oxid ellen is fog:
szubjekt.blog.hu/2008/03/25/napi_hahota_tiltakozas_a_dihidrogen_oxid_ellen
daniferi 2009.09.14. 07:48:52
Kifordított kacagány 2009.09.14. 07:49:25
@Kisangyal: nem létezik. a klasszikus panír szétázik a fagyasztástól.
@Tron65: az alumínium nem kifejezetten egészséges;)
@Mylady: nincs igazad. nekem példának okáért roppantul tele a tököm azzal, hogy minden vásárlásnál, minden terméket végig kell böngésznem, hogy van-e benne teszem azt szója, vagy egyéb olyan amit nem akarok megvenni. igen, minden vásárlásnál, mert már jártam úgy, hogy a korábban fogyasztható terméknek egyszer csak megváltoztatták a receptúráját.
úgy gondolom vásárlói szempontból joggal lenne elvárható, hogy a terméknek az legyen a neve, ami és ne kelljen hosszasan böngészni az után nyomozva, hogy ugyan miből is lehet. teszem azt ennél "panírozott húsos pogácsa" felirattal rögtön lehetne gyanítani, hogy mi van a csomagban.
Manci néni, a szomszéd 2009.09.14. 07:50:48
2009.09.14. 07:53:36
Secnir 2009.09.14. 07:58:10
:D
ja, emlékszem, az eredetijét két pszichológustanonc egyetemista készítette, valahol az államokban. besétáltak az egyetem másik oldalára, ahol fizikát-kémiát tanították, és aláírásokat gyűjtöttek ellene, hogy majd elküldik a kongresszusi képviselőjüknek. gyakorlatilag minden arrajáró aláírta, majd az egyik prof ment oda, hogy mit írattatnak alá, és milyen engedéllyel, amikor meglátta, akkor meg röhögött. majd elkérte az aláíróívet, hogy ki írta alá, és azokkal írattot egy egészen komoly dolgozatot, csak képletekből.
Secnir 2009.09.14. 07:59:49
Winston Smith 2009.09.14. 08:00:46
Lehet, hogy ezen "E"-k nagy része egészségesebb dolog mint az alpesi hegyi levegő, de akkor se árulják már ezt a vegyi anyagokkal felturbózott vágóhídi hulladékot sertésszeletnek, mert a sertésszelet az teljesen más.
Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.09.14. 08:05:34
csoki2 2009.09.14. 08:05:36
Kifordított kacagány 2009.09.14. 08:07:39
Bisi 2009.09.14. 08:12:57
McKelek 2009.09.14. 08:13:40
Secnir 2009.09.14. 08:14:41
hmmm. igaz, abban sincs halász.
legalábbis én nem tudok róla.
mojszipupi 2009.09.14. 08:15:43
gftamas 2009.09.14. 08:20:49
◄ViZion 2009.09.14. 08:20:54
Mi tudjuk ezek hogyan készülnek, kerüljük is őket... :)
komandi 2009.09.14. 08:21:09
Mondjuk nem a 1-et fizet kettőt vihet kategória...
Kifordított kacagány 2009.09.14. 08:21:15
nagyon kíváncsi lennék a technológiára. mert ugye, ha kiolvasztod akkor szétázik, ha fagyasztva sütöd, akkor meg nem sül át, vagy tényleg megég a panír rajta. az egyetlen kielégítő megoldás, ha félig megsütöd, majd melegen tartva kiolvasztod és utána sütöd készre. esetleg már eleve félig átsütve fagyasztod, de akkor sem kapod meg azt az igazi ízes, ropogós panírt mint ha az egészet frissen készíted. ráadásul amennyi időt és energiát pocsékolsz rá, annyi erőből kiveszed a szeletelt húst a hűtőből, forró vízben kiengeded és frissen panírozva kisütöd.
jadore 2009.09.14. 08:21:15
cicamaca 2009.09.14. 08:21:38
Kicknick 2009.09.14. 08:25:50
Kifordított kacagány 2009.09.14. 08:26:37
Impega 2009.09.14. 08:26:43
Rantott szelet: hus, zsemlemorzsa, liszt, tojas. Maskor csinald meg amagad. Ha meg kesz etelt veszel, ne rinyalj
sutyerák 2009.09.14. 08:28:42
Ilyen rántott sertésszeletet én is vettem és vágtam is ki a kukába,mert olyan vacak katyvasz.
NemesekErnyo 2009.09.14. 08:30:17
macchiato 2009.09.14. 08:30:39
Egyébiránt múltkor végignéztem a hűtőpultot egy áruházláncban és a 10m-es sorban 1 azaz egy darab igazi húsból készült fagyasztott készételt találtam, a többire hazugságdiból volt csak rajta, hogy hús.
A húspogácsa legalább tudatja, mi vár rád.
"Langyos a sör, de nekünk így is jó..." Hát nem!
Sákif za morro? 2009.09.14. 08:30:49
Relevánsan egy idézet:
"Bírom, hogy viszonylag olcsó, hogy fiatalok a felszolgálók,
Pita a kedvencem, meg a süti, meg a krumpli, néha otthon is sütök,
De itten sokkal hangulatosabb, mosogatni se kell,
Szeretem, hogy oan higénikusan kultúrált. Tényleg szerintem a maki hozta be a nyugati kultúrát,
Tetszik, hogy tiszta, tiszta Nyugat-Európa, sőt Nyugat-Amerika,
Ez a csúcs, a világszínvonal.
Nálam itt kezdődik a minőség, nem a szerencsétlen anyám konyhájába,
Tényleg elég jól főznek, meg korszerűen, asszem koleszterin vagy mi.
Finom a sali, a burgi, a hambi, a séki, a frízi, az üdi is király.
Itt kezdődik nálam, ez az igazi kikapcsolódás,
Leülök, fogyasztok, egyszerűen jól érzem magam,
Én már nyugati vagyok, nyugati vagyok
Én már nyugati nyugati nyugati vagyok,
Nyugati nyugati vagyok
Én már nyugati nyugati nyugati vagyok,
Nyugati nyugati vagyok"
Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.09.14. 08:30:53
Senki nincs átverve, hiszen a csomagoláson ott virít, hogy miből van. A gyártó pedig nyogdtan apellálhat arra, hogy azt senki nem olvassa, mivel a többség tényleg nem.
wogboy 2009.09.14. 08:38:59
mert ugye a SONKA az: " olyan állat combjának vagy farának húsa, amelyet levágásra nevelnek "
:)
Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.14. 08:43:49
A következő alkalomra ajánlom a krumplipüréport és a pörköltalapot.
Panka-manka 2009.09.14. 08:44:41
EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:46:25
Alenius · http://mental.puruttya.hu/ 2009.09.14. 08:52:09
wilike 2009.09.14. 08:54:10
www.e-szamok.hu
jog-ász 2009.09.14. 08:54:56
Kifordított kacagány 2009.09.14. 08:59:13
átlátó 2009.09.14. 09:02:19
wagabound 2009.09.14. 09:04:49
szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.14. 09:09:55
A legutolsó amit vettünk ("100% pulykamellhúsból készült") annyira szar volt, hogy odaadtam a kutyának.
Nem kellett neki.
kvadrillio 2009.09.14. 09:10:35
OK, ha már így siettél elsőnek kiverni a hírre és ennyire ragaszkodsz a saját tÖke-húsodhoz, előbb jól klopfold ki és csak utána ránts ki. :O)
Kifordított kacagány 2009.09.14. 09:10:39
EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.09.14. 09:26:42
bugkiller 2009.09.14. 09:28:25
Gondolom arra apellálnak, hogy a nagyobb kiszerelést automatikusan olcsóbbnak gondolja az ember...
A marketingesnél nincs ocsmányabb organizmus ezen a bolygón.
Gastroger 2009.09.14. 09:28:27
Eccerű: újra átforgatod zsemlemorzsába, 'oszt kész.
Amúgy panírozni valóban macerás, megértem, ha valaki ilyet vesz. Más, hogy az összetevők sorrendje a mennyiség sorrendjében van feltüntetve, tehát azért a a komponensekből mégiscsak a disznajhús a legtöbb. :)
A szója meg egészséges, nem? :)
Rocko- 2009.09.14. 09:28:39
@Winston Smith: nem kötelezô megvenni. vagy megvásárlás ELÔTT kell elolvasni.
Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2009.09.14. 09:29:44
Most, hogy felnőni látszik az első fogyasztói társadalom -akit elárasztanak a szebbnél szebb reklámígéretek- nekik már az is baj, hogy túl sokat kell olvasni a boltban. Meg a szar is ízetlen. Bassza meg, hát ne menj boltba, hanem állíts elő magadnak olyan kaját, amilyet akarsz.
Most majd jön a duma, hogy "az én pénzemért azt adják, ami nekem jó", meg "ne basszon engem, az okost át senki", meg "engem szolgáljanak ki". Hát egy túrót! Beszopod a reklámokat, azon nősz fel, zabáld is meg az eredményét. Közben meg "hülye vidéki tahónak" tartod a falusi nagymamákat. Nem baj, háborodjál csak fel azon, hogy nem rántott húst vettél a szupermarketben.
Akinek meg nem inge, az ne vegye magára.
Jó napot!
havajj 2009.09.14. 09:29:44
lehet kapni rendeset is, csak az 1500-2000
bugkiller 2009.09.14. 09:31:02
A többi része viszont helyes.
EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.09.14. 09:31:03
Kifordított kacagány 2009.09.14. 09:33:00
a másik problémát maga a fagyasztási folyamat jelenti. fagyasztás közben a húsból és környezetéből pára csapódik ki, aminek egy jelentős részét beszívja a panír(aminek aztán a későbbi, fagyással járó térfogatváltozás sem tesz igazán jót). ezt a sok vizet aztán a sütés közben el kell párologtatni, azaz megfőzöd a panírt. én mindezt nem mondanám hibátlannak.
EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.09.14. 09:37:35
EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.09.14. 09:40:07
Kifordított kacagány 2009.09.14. 09:40:35
egyszerűbbnek meg egyszerűbb frissen panírozni.
@nemcsalokadot: az a baj, hogy a választék azóta sem lett nagyobb, csak többféle zacskóba csomagolják. sőt, igazából csökkent a választék, mert már csak olcsót kapsz, jót nem. erről persze nem a marketinges meg a bótos tehet, hanem a vásárló, aki minden szart megvesz, csak 2 ft-al olcsóbb legyen.
MP 2009.09.14. 09:41:32
espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.09.14. 09:42:49
Kifordított kacagány 2009.09.14. 09:46:32
Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2009.09.14. 09:46:42
Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2009.09.14. 09:47:32
De most komolyan: hol a faszba van itt válság. Ennyi "soppingoló" embert megrakott kocsikkal még nem láttam a teszkóban. Púposra rakva a bevásárló kocsi rengeteg embernél. Akciós teszkóvirsli, megy otthon a fagyasztóba. Ócsó zsemle, majd a kutya megeszi. Megáll az eszem!
HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.14. 09:48:12
Egy a lényeg: fogyasztóvédelem.
Réka · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.14. 09:49:05
A Malackaraj blogon volt egy felmérés, hogy az ilyen műkaják mennyibe kerülnek. Konkrétan azt hiszem lölncshúsról volt szó, ilyen bélszínáron, de erre a szirszarra is ugyanúgy érvényes. Ebből a kg árból rendes húst, prézlit is lehetne venni és friss, finom kaját készíteni.
malackaraj.blog.hu/2009/04/16/loncshus_teszt
bugkiller 2009.09.14. 09:49:57
Bár én jellemzően szigorúan nevelem a mieinket, de néha egyszerűbb engedni nekik, legalább úgy érzik, hogy van befolyásuk a dogok alakulására. Nem nagy tragédia ez, rendszeresen meg úgysem fordul elő, nem junkfood függők.
wilike 2009.09.14. 09:51:19
Egyébként, kövezzetek meg, de nálam szokott lenni a fagyasztóban ilyesmi, és ha éhes vagyok, de nincs időm/ kedvem főzőcskézni, a rántottát meg már únom, bedobok hármat-négyet forró olajba, oszt' csókolom, megvan a vacsi! (Természetesen kizárólag fagyasztottből készült sültkrumplival!) Hja, és hogy teljesen gasztrokreténnek nézzetek, még ráadásul szeretem a zacskós kína (vietnami/lengyel) leveseket is, mint a "Vifon", vagy hogy is hívják. :) Ha nem olvasom el előre a zacsin, hogy milyen ízestésű akart lennei, persze a tányérban már nem jövök rá, de mégis szeretem az ízét! (De tényleg!)
Hja, egyébként agglegény vagyok, tudom, így könnyű szeretni a műanyag kajákat. Ritkán irigylem szegény rabszolga, nős férfiakat, de az az egyik, hogy van kit leb*szniuk, ha szar az ebéd! :o)
gonosztojás (törölt) 2009.09.14. 09:53:59
Csirkefarhátból halászlé?
Lógége gulyás?
Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.14. 09:54:48
EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:55:37
ezt az 50 forintos szart én is imádom.
Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2009.09.14. 09:55:56
Réka · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.14. 10:00:19
Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2009.09.14. 10:01:03
Ha tudod, hogy szart eszel és nem reklamálsz, hogy "de kérem ez szar!", akkor az szerintem normális.
szajberpiraty 2009.09.14. 10:06:47
Kifordított kacagány 2009.09.14. 10:08:38
a biorobot meg azért vesz meg minden szemetet, mert idióta. még annyi esze sincs, hogy észrevegye, hogy ugyanannyiért amennyiért a szemetet veszi megkaphatná az elfogadható termékeket is, ha nem csődülne oda a szemétért, amikor "leárazás" van. gyermeteg és ostoba ez a nép és szégyen, hogy így hagyja magát kifosztani, kihasználni.
Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2009.09.14. 10:11:09
koschwarz 2009.09.14. 10:12:13
persze tudom, hogy elvileg egyszerűbb egy ilyet kinyitni és bedobni a forró olajba a cuccot, de kb. plusz 10-15 perc ráfordítással bármilyen húst fel lehet szeletelni és befűszerezni vagy bepanírozni.
Rwindx 2009.09.14. 10:13:04
Rwindx 2009.09.14. 10:14:40
tárhejj · http://atarhely.hu 2009.09.14. 10:15:19
zsolababe 2009.09.14. 10:18:36
wilike 2009.09.14. 10:22:01
Hozzá képest inkább ide nekem a piaci kínai kifőzdét!! :D
pulykamaki 2009.09.14. 10:30:06
Kifordított kacagány 2009.09.14. 10:30:26
@wilike: ne hidd, szar dolog a mérgezés.
mi is szoktunk venni időnként ilyen szarokat. betesszük a hűtőbe és ha éppen úgy esünk haza, hogy nem volt időnk bevásárolni és éppen friss hús sincs a hűtőben amit gyorsan elkészíthetnénk, akkor a célnak ez is megfelel. nem szoktak illúzióim lenni az ilyen termékkel kapcsolatban, de azt azért elvárnám, hogy ne akarjanak félrevezetni. még akkor sem, ha nem szoktam hagyni magam.
sültkrumplinak valót meg szintén fagyasztottat szoktunk venni. sokkal jobb, mintha a zöldségesnél vett krumplit simán kisütöd, az előfőzögetéses sütögetéssel meg ritkán szeretek bíbelődni, hogy tökéletes legyen.
rabszolga nős férfiként nem panaszkodom, jól főznek rám és még nem fordult elő, hogy szar volt az ebéd, legfeljebb akkor mikor én kísérleteztem új ízekkel:)
moris 2009.09.14. 10:34:08
53%.
Most néztem meg a fagyasztóban :-)
Kifordított kacagány 2009.09.14. 10:34:13
@Rwindx: helyesebben pulykamellet
pulykamaki 2009.09.14. 10:40:17
totálelmebaj (törölt) 2009.09.14. 10:51:57
moris 2009.09.14. 11:02:18
Jaja, én is csak azért vettem mert godoltam nem kell egész szelet hús vacsorára, elég lesz a fele is :)
Igaz, én még a boltban olvastam ki a csomagolást.
Egyébként nem is olyan rossz.
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:11:27
moris 2009.09.14. 11:15:44
Ezen most elgondolkodtam, holnap kellene egy marék zöldborsó...
Lehet, hogy post lesz belőle :)
Csak az a bajom, hogy mindenhol 100%-os borsók vannak hibernálva, az meg nekem erős :)
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:19:21
moris 2009.09.14. 11:25:18
Vidám kis rózsaszín parizereket falatozott, aztán véletlenül megláttam az árcímkét a csomagolásán :2300/kg !
Mondtam neki, hogy nem normális, mire ő: - De ez mangalica és 100% hús!
LOL
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:25:49
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:32:47
ez a mangalicázás is már vicces. oké, hogy jó, meg minden, de azért annyira, amennyit kérnek a mangalicának kinevezett termékekért, azt kicsit túlzásnak tartom.
múltkor mutattak nekem ilyen "mangalicazsírt" is. komolyan mondom, megállt benne a kanál. mennyi lehetett abból olyan ami mangalicából származott?
egyébként a mangalica jelentős része annyira zsíros, hogy tényleg csak párizsinak jó. mondjuk a zsírja, töpörtyűje finom, a sonkája és úgy egyébként a húsosabb részei is jók. a kocsonyahúsnak, körömpörinek való semmi extra, a dagadó és hasonlók, na azok a párizsi alapanyagok. igaz legalább a csontját is bele lehet darálni, mert könnyű és puha. én azt mondom megvan a helye a mangalicának a minőségi étkezésben, de nem 2-3x-os áron.
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:34:49
Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.09.14. 11:41:53
Namármost jót drágán el lehet ugye adni ez nem gond, de csak drágán lehet előállítani, úgyhogy már nem is olyan buli az egész.
Na nézzük csak mit lehet olcsón előállítani? A szart. El lehet adni drágán? Tulajdonképpen igen, csak figyelni kell arra, hogy a jó termékeknél olcsóbb legyen. Nagyobb a haszon.
Mit várunk emberek? Csodát?
Vegyél színhúst, ne legyél lusta klopfolni, fűszerezni, megsütni, és hidd el, hogy jó rántott húst fogsz enni. Ami zacskóban van eleve fenntartással kell kezelni.
Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.09.14. 11:42:56
Mamacita 2009.09.14. 11:44:05
Kiderült, valami löncshús volt. Szerintem félrecsomagolhatták, ugyanúgy, mint ezt is.
Kifordított kacagány 2009.09.14. 11:48:21
moris 2009.09.14. 12:04:50
Igen, 2300-ért már ne párizsit egyen az emberfia.
wilike 2009.09.14. 12:29:16
@nemcsalokadot: Igazad van, nem vitatom. Csak azt furcsállom icipicit, hogy már húsz éve ugye "effektíve" is fogyasztói társadalomban vagyunk; hogy nem szedtek fel már ennyi idő alatt egy kis védettséget az emberek marketinghülyítésből? :( Nem szebb és nem jobb a helyzet a kereskedelem, a minőség és a reklámstratégia "becsületessége" terén, mint a szép(?)emlékezetű lengyelpiaci időkben. (Ifjabbak kedvéért, amikor lazulóban volt a cuclizmus, a legyelek kispolákban idehordtak piacozni minden szart, akár még komplett szekrénysort is a kisploszkiban, mi meg lökdösődve felvásároltunk mindent.) :)
@Kifordított kacagány: Gratulálok! Tudod, száz évben egyszer, ha sikeres egy házasság, mivel a Tiéd ez az egy ezek szerint, én már nem is kíséreletezem! :D
Kifordított kacagány 2009.09.14. 12:30:56
Kifordított kacagány 2009.09.14. 12:34:08
az emberek nem hogy védettebbek lennének, hanem egyre inkább kiszolgáltatottabbak.
hmm, mondhattam volna azt is, hogy egyre inkább hülyék, de azon meg megsértődik még valaki.
wilike 2009.09.14. 12:41:58
www.stop.hu/articles/article.php?id=369339
A mangalicával kapcsolatban, (előrebocsátom, hogy sok minden vagyok, csak éppen állattenyésztő nem) azt olvastam, hogy igazából csak akkor egészséges, meg nemkoleszterines, meg jajjdebió, meg húdekorszerű, ha nem úgy tartják, mint a "rendes" diszókat, tápon-ólban. Hanem szépen hajnalban ki kell hajtania őket a kondás fiúnak az erdőbe turkálni, makkolni, szabadon röfögcsélni, ahogy hajdanán és majd akkor lesz tényleg jóízű és egészséges a húsa. A tápos mangalicának csak meg nem érdemelt divat-presztizse van tudtommal... :(
Micro_fine 2009.09.14. 12:43:12
moli 2009.09.14. 12:43:37
magyarorszagon ezzel ovatosan, be kell bizonyitanod, hogy szar, kulonben felfuggesztettet kaphatsz!
wilike 2009.09.14. 12:49:34
(Tiszta szerencsém volt, hogy a halat is szeretem.)
wilike 2009.09.14. 13:01:18
wilike 2009.09.14. 13:06:19
(Egyébként valódi csirkéből és eredeti szögedi paprikából való csirkepörit, magam szaggatta nokedlivel hoztam kajálni! :) Csak a savanya tescós csemegeubi, de hát nem lehet minden egyszerre tökéletes!)
rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 13:08:39
A házasságban az a jó,hogy reggel a feleséged ágyba viszi neked a kávét.
Csak az a hátránya,hogy minden reggel ugyanaz a nő viszi.
Kifordított kacagány 2009.09.14. 13:13:12
a mangalicánál meg az van, hogy a fajta genetikai adottságai miatt gondolják úgy, hogy egészségesebb a fogyasztása, mint más fajtáké. tény, hogy a zsírjának más az összetétele, de semmi bizonyíték arra, hogy ettől valóban egészségesebb lenne. a mangalicahívők arra esküsznek, hogy a mangalica zsírjában nagyobb arányban van a hasznos koleszterin, mint a káros, épp fordítva, mint a hússertéseknél. ilyent azonban még soha senki sem bizonyított.
a mangalicát akkor tenyésztették, mikor az emberek még inkább zsírral főztek és nem olajjal, tehát kellett egy olyan fajta, amelyik sok zsírt ad(régen azt tartották jó disznónak amelyiknek 80-100L zsírja lett), aztán a növényi olajoknak köszönhetően nem volt rá már szükség és a fajta majdnem ki is halt. a mostani divatja akkor kezdődött, mikor újra kezdték tenyészteni, mert a spanyolok valamilyen tájjelegű sonkájához nem voltak elég zsírosak a hússertések sonkái. innen ered az a hiedelem is, hogy egészségesebb, mint az egyéb fajták, holott csak arról van szó, hogy ismét a zsírjára volt szükség.
amúgy meg érezhetően más az íze a húsának, a zsírjának(ezzel a folyósabb zsírral sokkal jobb is főzni), de szerintem más előnye nincsen. az is kérdéses még persze, hogy mennyire tiszta ez fajta, hiszen majdnem teljesen kihalt és kizárt, hogy ne keresztezték volna más fajtákkal azóta.
megint egy más dolog, hogy bármilyen állatot is nézzünk, nem mindegy, hogy hogyan és mivel tartották. a minőségi étkezés pedig itt kezdődik, nem ott, hogy milyen fajt vagy fajtát fogyasztunk.
espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.09.14. 14:31:00
Ez azoknak jó, akik azt hiszik, hogy nagyon elfoglaltak, de talán mégse.
bögöbö 2009.09.14. 15:26:20
Nem is értem, miért nem jön rá senki a megoldásra: egész egyszerűen törvényt kellene alkotni arra, hogy -mint a gyümölcslevek esetében- nagy betűkkel fel kelljen tüntetni a csomagoláson a megnevezésben szereplő(!) hús százalékos arányát. (Persze itt is lehetne kiskapu, pl. a jég vagy a panír aránya, de mégsem lehete ekkora átveréseket véghezvinni.)
kisslacika001 2009.09.14. 16:51:53
Sajnos a Magyarországon kapható termékek 80% nem a minőségről híresek. Erre van igény a nincstrelenség miatt.
Hozzáteszem nyugat eu ugyanez.
Egy két megjegyzés:
Legyen az felvágott, virsli, mirelit stb..mindegyiknek megyvan a maga "elnevezése" a gagyi, és a normálisabb termékekre.
Fasirt, vagdalt, ilyen-olyan korongok (sajttal-sonkával töltött)... olcsó "húsnak" híg a leve. Akinek nincs pénze ezt veszi... NEM IS KEVESET!
Szeletek,Steak-ek: ezek már láttak valami hús félét. nevezzük a "közép" kategóriának.... A fenti termék ide tartozik. FORMÁZOTT TERMÉK!!!!
Színhúsok: na itt vannak az általad várt termékek. 1 hússzelet levagdosva, fűszer ilyesmi, panír -normálisabb elősüti- panír, és egyél... Vigyázat, a túl olcsó itt is necces...panír vastagság vs. hús vastagság :)
DE EZ SE OLYAN MINT OTTHON!!!
Szerencsém volt pár éve fél napot végigkostolni a magyarországon kapható panír termékek nagy %-át megkostolni.... Hát ja.... Volt amit szó szerint kiköptünk a kukába mivel avas íze volt...
Amikor megveszel valamit -panír,párizsi, sonka stb...- gondolj bele, hogy aki eladja -multi, sarki fűszeres stb- nyer rajta 1 kisebb összeget -átlag 20% de akár 40 is lehet.- Aki gyártja az is -ha szerencséje van- fog rajta valamit.
Megveszi az alapanyagot, csomagolóanyagot, legyártja, kiszállítja, dolgozók bére stb...
És akkor együtt számoljunk pl szilveszteri virsli BRUTTÓ 199Ft/ kg!!!!
Szerinted mit kapsz ennyiért???
Juhbeles virsli :)) ugyanaz van benne csak juh bélben...mármint emészthető bél. Párizsi 1 kg 399 ????? EGYED!
Sonka 1000ft itt nézd a páclé tartalmát? ugyanaz mint a fenti termék.
A "HAMIS HÚS" kifejezés a fentiek alapján a HAMIS, ugyanis nem hamis, csak formázott. nem színhús
Jó étvágyat!!!
ui: a kifözdék, gyorskajáldák Nagy % ugyanezt adja neked! :) Ha hús kell mennyé étterembe 2000 pengő 1 szelet hús...na az már talán hús!
PÍSZ! :)
kisslacika001 2009.09.14. 16:53:53
naturalmeat.hu/start.html
legalább őszinték.
Kifordított kacagány 2009.09.14. 18:23:52
@kisslacika001: függetlenül attól, hogy várunk-e valami csodát vagy sem egy adott terméktől, nem ártana, hogy mind az elnevezése, mind a tálalása ha nem is minőségi, de legalább etikus legyen, mert bizony sokaknak az orrát is ki lehetne törölni, annyira önállóak.
kisslacika001 2009.09.14. 21:24:07
Teljesen igazad van.
Csak az a gáz, hogy a magyar nyelvben 1 cseppet minden félreérthető.
Mert lehet, hogy fasirt kategória, de nem fasirt, mert az darálthús..
Steak nem lehet, mert akkor robbant volna a balhé igazán. BÉCSI Szelet?
már vban ilyen termék... Pulyka bécsi...kb 4 cégnek..ebből 2 ugyanez a kategória...büntit még nem kaptak...
Sertés Izéke?
L.
Ugyanez a stori :
Virsli, debrecni, krinolin,főzőkolbász, vastagkolbász-nem száraz-, párizsi!
TÉNY: 90% ugyanaz van benne, csak más a bél amibe töltik az árut.
Kifordított kacagány 2009.09.15. 08:02:00
egyébként meg kapható még olyan virsli is, ami látott húst, csak már nagyon nehéz megtalálni a sok szemét között. sajnos már az árak alapján sem érdemes válogatni.
bögöbö 2009.09.15. 12:24:40
Az elnevezés az csak elnevezés, jó nyelvérzékkel megáldott marketingeseknek nem okozhat problémát a kész átverés show további üzemeltetése. A százalék számszerű feltüntetése viszont már tökön ragadható
kategória.
Kifordított kacagány 2009.09.15. 13:16:54
kulup 2009.09.16. 15:41:18
domeq 2010.10.18. 12:48:50