Tékozló Homár

Rendőrség? Egy vevő kéri a panaszkönyvet az üzletemben!

2009.09.14. 00:49 | ge | 222 komment

Kökényszemű Katica kalandja a zaklatott pécsi vendéglátóssal igazán vérforraló. Katica másfél éve rendszeresen kávézik ugyanott, levele szerint ezelőtt csak egyszer panaszkodott, mert nem volt jó a teája. Most a kávé nem volt elég forró, neki pedig volt képe azt kérni, hogy ugyan melegítsék már meg. Ekkor elszabadult a pokol.

Drága Homárkám!
 
Csakúgy mint Te, én is rajongok a frissen őrölt és főzött kávéért. Ezért, ahol megláttam szerte az országban a Semiramis logót betértem, mert tudtam, hogy a név garancia a legfinomabb kávéra és az európai szintű kiszolgálásra. Élvezettel ittam ilyenkor egy melange-ot, vizet, ettem isteni csokis tortát, a központi idegrendszerem felserkent, boldog voltam. Eddig. A sorsom - mint jól tudod Homikám - másfél éve elvetett Budapestről Pécsre, azóta tehát a pécsi Király utca 33 szám alatti Semiramisba járok kávézni havi rendszerességgel. Kellemes hangulatban teltek a kávézások, kifogástalan volt minden. Eddig.

Illetve, dehogy! Egy hónapja egy meggondolatlan pillanatomban nem kávét, hanem zöldteát kértem ott, amit - az egyébként kedves felszolgálónő-, hát istenem, nem jól készített el. Évtizede zöldteázok szerte a világban teázókban és otthon, tudom, hogy kell teát csinálni. Nem úgy, hogy a csapból vizet engedünk a teáscsészébe helyezett teafűtartóba, majd egy kávégép gőzölőjével forróra gőzöljük a vizet, majd másfél perc után kivesszük a tefüvet. (Felforralt, majd 70-80 fokosra visszahűtött víz kell, stb.) Így a teám, melyet a kiszolgáló s egyben üzletvezetőnő ezzel a gőzöléssel készített nem lett elég forró és elég erős. Ezt a hibát - ezért az árért - udvariasan ám határozottan szóvá tettem. Megittam a csapnivaló teát, kértem még egyet - szomjas voltam -  majd egy órán ellenőrizve nem másfél hanem három perc múlva szépen kivetettem a tefüvet, ezt is megittam, fizettem, köszöntem, távoztam. Bevallom neked, az egész esetre nagyvonalúan spongyát dobtam, azaz elfelejtettem. (Ahhoz képest, hogy pl hazánkban hetente egy gyerek meghal erőszak következtében ez khm nem probléma.)
Folytattam napomat, mit sem sejtve arról, hogy itt kezdett ketyegni a kávézó-vezetőnő és az esetnél jelen lévő férje fejében az az időzített bomba mely stílszerűen ma, szeptember 11-én reggel robbant!
 
Tehát. Egy hónappal a szerencsétlen teaügy után ma ismét betértem, alig várva a reggeli koffeinlövésemre. Bécsi melange-ot kértem. Nagyon finom volt, de a tej - ez sok tejjel készül, mint tudod - nem volt elég meleg. Mea Culpa, én forrón szeretem a kávét is. Kértem a - már jól ismert nőt -: "Legyen szíves gőzölje fel nekem egy kicsit a kávét, mert nekem nem elég meleg." (Ilyet szoktak néha kérni az emberek, csak ezt hozhatom fel mentségemre.) Ezen a ponton egy Monty Python epizódba kerültem, hussss szemvillanás alatt! Megdöbbenve álltam az események sodrásában.

Mert a nő erre, elvette a kávét a kezemből és azt mondta "Ne jöjjön ide többet kávézni, megkérem, hogy hagyja el az üzletet, ne jöjjön be ide többet, mert a múltkor is csúnyán viselkedett velem." Meghökkenve kértem, hogy kérem csak gőzölje fel kicsit, kávét akarok inni, mert az jó. Kora reggel lévén nem voltam vendégek csak a ismét jelenlévő férj, illetve kint a teraszon egy fiatal lány. Erre azt mondja a nő, hogy kihívja a rendőrséget, mert én őt zaklatom. Kirohant a teraszra, hogy tanúk is legyenek a "zaklatásra". A kint lévő lány, mint kiderült az ő lánya, nyugtatta az anyját, felszólította hogy "Anyu menj hátra légyszíves, majd én megcsinálom a kávét!" majd kedvesen hozzám fordult, hogy az anyja reggel 8-tól este nyolcig talpon van és nagyon fáradt, elnézést. Mondtam semmi gond, csak -sírva könyörgöm - gőzöljék fel a kávét. 

A kulturált lány ezen a ponton sajnos menekülőre fogta, elment. Ott maradtam a zaklatott asszonnyal és bárdolatlan férjével.
 
Csakhogy! Én Homár és Kosár magazin olvasó vagyok, és pontosan tudom, hogy mik a jogaim, muhhraaahahha, tudom hogy kötelező odaadniuk a panaszkönyvet és hogy kint kell lenni a helyiségben a felettes szerv címének ahova adott esetben a panaszommal fordulhatok. Kértem a panaszkönyvet. A nő azt mondta nem adja. Mondtam, hogy ugye tisztában van vele hogy oda kell adnia. Erre Ő: Majd amikor kijön a rendőrség. Erre Én: rendben, várjuk meg a rendőrséget. (Fel is hívta, hallottam: "Rendőrség? Egy vevő kéri a panaszkönyvet az üzletemben, csúnyán viselkedik, jöjjenek ki! :))))
 Derűs makacssággal elképedve ültem, ittam a finom - és mentségükre legyen mondva immár felgőzölt - kávét, vártuk Pityke őrmestert. Aki nem jött. A faragatlan férj odaszólt, hogy látja jókedvem van, nemsokára nem lesz... (?!) Az asszony odaült az asztalomhoz és megkérdezte, én pszichés beteg vagyok-e, hogy mindig balhézok. Halk, udvarias hangon válaszoltam, hogy miért balhézás az, ha  másfél év alatt egyszer nem volt jó a tea, és egyszer azt kértem esdve hogy legyen melegebb a fekete.
Erre a férj odaordított: "A kérdésre válaszoljon, nem ez volt a kérdés!" Na Homár barátom, igazából itt durrant el az agyam.
Visszaszóltam: mi ez kihallgatás?! A férj tovább gorombáskodott, a nő pedig ködös tekintettel faggatott, hogy ismerem e az Agykontrollt. Még válaszoltam is - láttam, transzállapotban van -, hogy igen ismerem, de kérem a panaszkönyvet. A helyzet feszült, feszült. Már azon járt az agyam mi van ha ez a bunkó férj megüt, jöjjön már be egy vendég hogy legalább tanúm legyen rá. A nő többször pszichés betegnek nevezett, a lelki problémáimat firtatta. Én rezzenéstelenül kértem a panaszkönyvet. A rendőrség csodák csodájára nem jött, a könyvet negyedóra múlva odaadta a zaklatott kávésnő. Szépen beleírtam az esetet, melyet ő is kiegészített a saját panaszával ("vendég csúnyán viselkedett"), és azt mondta az a baj, hogy én nem szeretettel viszonyultam hozzá!

Szerényen megjegyeztem, hogy azt is ki kell szolgálni kávéval, aki csupán normális hangon, nem pedig a Teljes Szeretet Univerzumi Hangján adja le a rendelést. (Sőt a pszichés betegeket is, a vogézeket is és kb. mindenkit aki nem akarja egy vasrúddal szétverni az üzletét.)
Megtaláltam a felettes szerv címét az üzletben, felírtam, természetesen panaszt teszek. Fizettem, köszöntem, távoztam. Isten őrizz, nem akarom én az életét tönretenni - bár ő megvádolt ezzel - de egy osztályfőnöki figyelmeztetést azért megérdemelnek. Még akkor is ha eddig nem volt panasz ellenük.
 
Olyat nem lehet mondani hogy ide ne jöjjön be többet kávézni valaki, mert fájdalom, ez egy szolgáltató egység. Nem lehet pszichés betegnek nevezni valakit, mert forróbb kávét kér. És jelenlévő bunkó férjnek nem lehet fenyegetően fellépni és ordítani, hogy a kérdésre válaszoljak.
A M. Python filmet meg inkább nézném, a szereplést meghagyom Mihael Palin-nek.
 
Hát így megy itt a kávézás, az Úr 2009. évében Pécsett, amely jövőre - ki nem tudja? - Európa kulturális fővárosa lesz. Képzeld el Homárom, ha egy japán turista kér több tejhabot! Kihívják a Baranya Megyei Főkapitányt.
 
Szeretettel üdvözöllek a végekről,
 

Kökényszemű Katica
Ui: Egyébként Pécs jó hely!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2009.09.14. 01:06:16

Te jó ég!

Milyen stílusban írodott ez a levél? Szörnyű!

Én azért megvárnám a másik fél levelét, mert szerintem a levélíró hazudik.

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 01:09:38

Homikam, hat te is? Nem lattalak a felvonulason!

Ha most ihatnek egy melange-ot, kozponti idegrendszerem felserkenne es boldog lennek es mondhatnam, hogy: muhhraaahahha.

Viszont right now inkabb elmegyek aludni

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 01:13:06

Hát nem tudom, kétszer elolvastam, és nem is érdekel a másik fél verziója. Katica tényleg cihopatának tűnik. Ez a szóhasználat, meg a litánia főleg a problémák súlya. Katicám sokat kapsz még ma, főleg amint felébred a törzsközönség.

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 01:14:58

@Aullah: psziches beteg stilusban :-)

Megdobbent 2009.09.14. 01:35:30

Katica nem kicsit elmezavaros, bujtott reklamozo, tenyerbe maszo kismitugralsz. Jujj, kurva nehez ravenni magam az elso ket mondata utan az olvasasra, pedig nem vagyok nagyon kenyes. Asszem az ilyen igyozo-bigyozo kisizeket egyszer valaki megregulazhatna, mert gyalazat.

kalapocska 2009.09.14. 01:37:32

Jezusatyauristen. Azt mondom, lehet hogy a tulajnal kozrejatszott egy PMS hogy nem birta idegekkel a csajt, de ez a katicabogar beteg. A zoldteas resznel mar en is elkezdem kaparni a falat, de a nem elegge forro kave fultovon vagott.. talan egy masik kavezot kene boldogitania a csajnak, hogyha itt egyertelmuen nem tudnak se teat se kavet fozni, nem visszateroen sarba tiporni oket.

Megdobbent 2009.09.14. 01:41:57

Drága Homárkám!
tudod Homikám
Én Homár és Kosár magazin olvasó vagyok
Na Homár barátom

Szabalyosan sokkolt. Azt tudom, hogy a pecsi lanyok joresze eleg kulonosnek tunik az orszag-vilag mashonnan szarmazo lakossaganak, de azert ez egy extre iranyba elhajolt habitus.

Egyreszt leszarjuk, de bazinagyivben, hogy milyen a becsi melange meg a szemiamiszmeg ezek.

A kave az egy presszokave 2 cukorral es csokolom. Ha valakinek reggel ilyen inyenckedesre van ideje es penze, azt innen is csokoltatom, de tessek mar szives lenni venni ket uj elemet vagy szert tenni egy ferfiemberre.

Megjegyzem a kokenyszem alapjaiban tukroz egy retardaltsagot, mar jellegenel fogva is, igy tehat kalapozzunk elemre a postolonak.

2009.09.14. 01:42:18

Bakker, ezt a levelet postázzátok tovább a modoros blogba. Ha a levélíró ennyire tenyérbe mászó az életben is, nem is biztos, hogy csak a pincércsaj az idegbeteg.

Megdobbent 2009.09.14. 01:44:53

@serpenyő: :) Szerencsetlen nyomorultja...

De egyebkent is tendecia, hogy kipostoljak a L userek onmeltato postjait, es nyilvan elvezettel nezik a mi melonkat, mint regen a romaiak a kereszteny vs. oroszlan meccseket :>

dr. Aullah 2009.09.14. 01:52:23

Fu milyet fog kapni a postoló!

/popcorn

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 01:56:21

De hogy keveredtek a történetbe a vogézek?

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 02:26:01

Komolyan mondom, reggel felhívom a kávézót, és együttérzésemnek fogok hangot adni. Nem akarnék megbántani senkit, de már megelőztek. Szóval a posztoló egy b@szatlan picsa. Ha meg ilyen sznob (nekem az) módon iszogat, vegyen magának otthonra egy jó főzőt darálóval.

Megdobbent 2009.09.14. 02:41:48

Hihi, a szlogent olvasva ugylatom az utolso, a "SZENVEDJ" van soron. Egyebkent Homar reszrol elfogadhato ez a trend, elvegre ennyi idiota fogyaszto is akad kishazankban.

Megdobbent 2009.09.14. 02:47:58

Naja, ha mar itt szolozom szerenyen megkernem a postert, meg ugy nagyjabol mindenkit, hogy 2 tenyt vessen az eszebe a presszokavekrol. Osszesen ket orszag jeleskedik ezugyben (az en meglatasom, tanulmanyaim szerint): Olaszorszag es Magyarorszag. Ha tehat valaki a legjobb meg a hudebaszottjo kavekat akarja szoba hozni, azt csakis azutan tegye, hogy Romaban vagy Velenceben fogyasztott olyan kavet, amit ugy kert: espresso. Nah, az egy incuri-pincuri felkiscseszenyi kave (marmint a klasszikus presszokaves csesze fele), pici habszeruseggel a tetejen (magatl kepzodo nem tej, nem tejszin, nem akarmi), de akkora bivalymodra ut, hogy egesz nap rezegsz tole. Nnna, nevezzuk azt a legjobbnak (ha mar oshazaja) es onnan tovabb skalazzunk.

Ez termeszetesen nem vonatkozik a nemetes, amerikai kavekra, mert azok randa mutansok.

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 02:59:44

Szerintem meg anyámék/anyósék 40 éves aluménium (vagy olyasmi) tolnai kávéfőzője az ász. Omniával. Néha szűrő vagy tömítéscsere azt csá. Komoly vérnyomás-emelkedést okoz. Azért a senseo sem uccsó.

Megdobbent 2009.09.14. 03:01:11

Uuuh, engem az omnia meggyilkol, nemtom valami mellekizt erzek rajta :/ Az aluminium fozo az alap, termeszetesen :)

Megdobbent 2009.09.14. 03:08:48

Nah, azert leirok egy franko filinget, kave es cigaretta kedveloknek :)

Szoval Velence, kora reggel, meg a turistak beozonlese elott, felkelo nap sugarai, kozepes (reggeli) huvosseg stb.

Van ott egy Castello nevu ter, egyik vegeben templom (az a hires, menyasszonyrablo), vele szemben egy nagyondurva hangulatu kicsi kavezo terre kitett asztalokkal, ralatas egy csatornara, helyi lakosok vizreszallasa, olasz beszelgetes.

Nnnna ott bemenni a kis kavezoba (egy pult, 1-2 asztal) kerni egy espressot, aztan azzal kiulni a terre es nezni a helyieket, ragyujtani, tenger szagat izlelgetni es iszogatni...

Uuuh, nnna kerem az egy valami :)

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 03:11:40

Én a Segafredoval vagyok igy, olyan túlpörkölt íze van. Amúgy nem értek hozzá, lehet ez benne a különlegesség. Elvagyok a dauegberc választékával. Viszont a Macikávé az a tuti íz! :)

ergerberger 2009.09.14. 03:16:39

@serpenyő: Te egy buzi vagy.

Ezek elvileg az ilyen sznobokból élnek, ha a kedves vendég nem lenne sznob, megvenné a kávét az automatából (ahogy pl én szoktam), vagy csinálna otthon instantot (ahogy én szoktam, ha nincs automata a közelben), a Király utcai vendéglős meg pörkölhetné a saját golyóit az üres boltban.
Agykontrollt emlegetni (bármilyen szituációban) meg az idiótaság biztos jele.

Én amondó vagyok, hogy hiszek ennek a Katicának, és ha legközelebb Pécsen járok a Király utcába, betérek a káfetériába, és a kávés néni rojtosra baszott seggéből kihúzott szaros faszomat fogom a kedves férjével tövig leszopatni, edukációs céllal.

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 03:18:41

Jó így kiülni akárhová, persze csak ha nem zavar az a momentum, hogy a kávéd hidegebb két tizedfokkal a szokásosnál és ezért állhatsz fel. Juj de ütném ezt a lényt!

ergerberger 2009.09.14. 03:21:12

Ez a Kökényszemű meg hogy írt - most ezen fennakadni? Elég jól írt egy nőhöz képest. Mitől ilyen furcsa? Hát mert nő a szerencsétlen. Nem az eszükért szeretjük őket, ez van, de sokkal ostoba picsább módon is képesek írni a puncik, szóval ez még egészen színvonalas volt.

Bambuló Házisárkány 2009.09.14. 03:26:29

@ergerberger: keres a barátnőd! Tudod a kökényszemű hombár! Fontosch üzenete van, és vigyél elemet a vibribe, mert a tiédet már kinőtte. Dilinyós.

ergerberger 2009.09.14. 03:31:36

@serpenyő: jaj, bocsika, hibáztam! Most látom, hogy te is nő vagy!

Túl bonyolult szavakat használtam a neked szóló válaszomban, mert azt hittem, férfi vagy.

Hogy nézel ki? Dugunk?

ergerberger 2009.09.14. 03:35:03

serpenyő, serpenyő... szerintem csak irigykedsz erre a Katicára, mert neked nincsen kötényszemed!

Integrált Szerverterror 2009.09.14. 03:36:37

@ergerberger: Te egy rohadtul baszott büdös bunkó troll vagy. De tökéletesen igazad van :D

ergerberger 2009.09.14. 03:38:12

@endruboy79: endruboy, baszom a szádat, köszi! ;)))

Integrált Szerverterror 2009.09.14. 03:46:39

@ergerberger: Nekem csak egy fogmosás de te az életben nem dugod be sehova többé!:D

ergerberger 2009.09.14. 03:53:55

@endruboy79: bazdmeg :) ez csak egy ilyen irodalmi szófordulat, mint pl. hogy megbaszni valakinek az anyját a ravatalon. Ha mindenhová beraknám ahová megígértem, már rég elkopott volna az Ezredes úr, meg odalenne a jó hírem is!

Elég nekem a muffokba berakni, az is elég sok időt elvesz az életemből (és meg sem érdemlik a hülye kurvák :))) ), meg időnként kiverni, most pl. Serpenyő és Kötényszemű erotikus leszboszi iszapbirkózására fogom kicsattogtatni még elalvás előtt az ágyban.

ergerberger 2009.09.14. 03:54:55

@endruboy79: bazdmeg :) ez csak egy ilyen irodalmi szófordulat, mint pl. hogy megbaszni valakinek az anyját a ravatalon. Ha mindenhová beraknám ahová megígértem, már rég elkopott volna az Ezredes úr, meg odalenne a jó hírem is!

Elég nekem a muffokba berakni, az is elég sok időt elvesz az életemből (és meg sem érdemlik a hülye kurvák :))) ), meg időnként kiverni, most pl. Serpenyő és Kötényszemű erotikus leszboszi iszapbirkózására fogom kicsattogtatni még elalvás előtt az ágyban.

Integrált Szerverterror 2009.09.14. 03:55:10

De akkor is: ha egy üvegtigris-szintű helyen egy ˝hamburger van?˝ típusú polgárnak azt mondják hogy˝főzessé anyáddal kisköcsög˝ az rendben. De ha egy városi első osztályú kávézóból kizavarnak, mert egy ötszáz forintos melange-ot nem tartok elég melegnek vagy akármi az azért elég durva.

Bár lehet(mivel magam is kávébuzi vagyok) hogy részrehajló vagyok.:)

ergerberger 2009.09.14. 03:55:36

@endruboy79: bazdmeg :) ez csak egy ilyen irodalmi szófordulat, mint pl. hogy megbaszni valakinek az anyját a ravatalon. Ha mindenhová beraknám ahová megígértem, már rég elkopott volna az Ezredes úr, meg odalenne a jó hírem is!

Elég nekem a muffokba berakni, az is elég sok időt elvesz az életemből (és meg sem érdemlik a hülye kurvák :))) ), meg időnként kiverni, most pl. Serpenyő és Kötényszemű erotikus leszboszi iszapbirkózására fogom kicsattogtatni még elalvás előtt az ágyban.

ergerberger 2009.09.14. 03:56:20

@endruboy79: bazdmeg :) ez csak egy ilyen irodalmi szófordulat, mint pl. hogy megbaszni valakinek az anyját a ravatalon. Ha mindenhová beraknám ahová megígértem, már rég elkopott volna az Ezredes úr, meg odalenne a jó hírem is!

Elég nekem a muffokba berakni, az is elég sok időt elvesz az életemből (és meg sem érdemlik a hülye kurvák :))) ), meg időnként kiverni, most pl. Serpenyő és Kötényszemű erotikus leszboszi iszapbirkózására fogom kicsattogtatni még elalvás előtt az ágyban.

Integrált Szerverterror 2009.09.14. 03:57:31

De akkor is: ha egy üvegtigris-szintű helyen egy ˝hamburger van?˝ típusú polgárnak azt mondják hogy˝főzessé anyáddal kisköcsög˝ az rendben. De ha egy városi első osztályú kávézóból kizavarnak, mert egy ötszáz forintos melange-ot nem tartok elég melegnek vagy akármi az azért elég durva.

Bár lehet(mivel magam is kávébuzi vagyok) hogy részrehajló vagyok.:)

ergerberger 2009.09.14. 03:59:49

@endruboy79: "Bár lehet(mivel magam is kávébuzi vagyok) hogy részrehajló vagyok.:) "

Köszönjük a kámingáutot!
Félig hasonlítunk: én kávébuzi ugyan nem vagyok, de résrehajló, az igen...

ergerberger 2009.09.14. 04:01:35

@endruboy79: "Bár lehet(mivel magam is kávébuzi vagyok) hogy részrehajló vagyok.:) "

Köszönjük a kámingáutot!
Félig hasonlítunk: én kávébuzi ugyan nem vagyok, de résrehajló, az igen...

silent76 2009.09.14. 04:02:28

Mindenkinek üzenem, aki a posztolót bántja, hogyha ez tényleg így történt, ahogy le van írva, akkor az gáz a 21.században, az EU-ban. Tök mindegy, hogy Kávés Katica b*szatlan-e, sznob-e stb. stb., de õ a vendég, és a vendégnek MINDIG igaza van (ameddig nem vét a törvények ellen). Aki szerint ez nem így van, és a személyzetnek joga van kioktatni a vendéget, annak azt kívánom, hogy csöppenjen vissza az 1950-es évekbe, és éljen ott.

silent76 2009.09.14. 04:03:19

Mindenkinek üzenem, aki a posztolót bántja, hogyha ez tényleg így történt, ahogy le van írva, akkor az gáz a 21.században, az EU-ban. Tök mindegy, hogy Kávés Katica b*szatlan-e, sznob-e stb. stb., de õ a vendég, és a vendégnek MINDIG igaza van (ameddig nem vét a törvények ellen). Aki szerint ez nem így van, és a személyzetnek joga van kioktatni a vendéget, annak azt kívánom, hogy csöppenjen vissza az 1950-es évekbe, és éljen ott.

silent76 2009.09.14. 04:03:42

Mindenkinek üzenem, aki a posztolót bántja, hogyha ez tényleg így történt, ahogy le van írva, akkor az gáz a 21.században, az EU-ban. Tök mindegy, hogy Kávés Katica b*szatlan-e, sznob-e stb. stb., de õ a vendég, és a vendégnek MINDIG igaza van (ameddig nem vét a törvények ellen). Aki szerint ez nem így van, és a személyzetnek joga van kioktatni a vendéget, annak azt kívánom, hogy csöppenjen vissza az 1950-es évekbe, és éljen ott.

Megdobbent 2009.09.14. 04:07:50

Mindenki mindent

3x mond,
3x mond,
3x mond?

konyak · http://percemberek.blog.hu/ 2009.09.14. 05:14:14

Nem elég, hogy egyre több az öntudatos hülye vendég, már posztolnak is.

Kisangyal 2009.09.14. 05:44:25

"KÖKÉNYSZEMŰ KATINKA"

TE EGY HÜE PITCHA VAGY!

FONTOSCH!!!!!

Mééég az a nééév :DDDDD

Sajnálom a presszós csajt!

ge-za (törölt) 2009.09.14. 05:51:01

huhh de qrva hosszú
de ez most így kora reggel felserkentett...muhhraaahahha

702 · http://psztrnk.net 2009.09.14. 06:01:06

Borzasztó ez a levél. Kár volt megírni.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.09.14. 06:02:57

Ez iszonyat :D
A postoló meg attól, hogy öreg, baszatlan és/vagy kövér még fizető vendég! Aki ha bemegy egy ilyen flancos, öntelt, túlárazott és túlértékelt belvárosi helyre akkor kurvára jogosan várja el, hogy legalább meleg legyen a lötty amit elé tesznek! A cég weblapja szerint fél évet tanult "barista" fogadja a vendégeket, szerintem minimum lenne, hogy értelmesen és mosolyogva kezelje a reklamációt, ha már sznobok kiszolgálására nyitott vállalkozást.

Sajnálom, hogy nem mentek ki a rendőrök és kefélték meg őket az igazságszolgáltatás indokolatlan hátráltatásáért :D

pappito · http://pappito.com 2009.09.14. 06:06:37

mán bocs, de a sztori nem a kökényszeműről szól, az olyan amilyen, mindegy.

hanem arról, hogy nem eszünk-iszunk meg valamit, csak azért mert kihozták. ha szar, hideg, dugós, cukor nélkül kértem, akkor vihetik a faszba. persze lehet, hogy neketek a hideg kávé is jó vagy a huszadszor lefőzött zacc, vagy a teszkós porból készül kapuccsinó.

a rendőrséggel fenyegetőzni meg ha valaki kéri a panaszkönyvet?

vendéglátás, bazz, tán még jattot is kellett volna adjon a katica?

Tökös Veréb 2009.09.14. 06:25:57

én ismerem az ilyet! ez az ember aki mindenbe mindenkibe mindenhol beleköt, mert mindenkinél okosabb! nyertem?

aachi2 2009.09.14. 06:28:24

a posztoló a hülye :)

nemetha 2009.09.14. 06:41:41

ezek nem a szcientológus kávézósok?

Tökös Veréb 2009.09.14. 06:41:46

@Fulzsenszio: na most így végolvasa ez mindkét félre igaz lehet, hmmm....:)

azonban mégis olyan érzésem van, hogy a posztoló nem csak 2x verte ott ki a biztosítékot!

mqqq 2009.09.14. 07:09:07

Nem akarok csúnyán viselkedni, de a levél stílusából egyértelműen lejön, hogy a hölgy tényleg pszichiátriai eset. Ettől persze még igaza volt.

Énbagoly 2009.09.14. 07:14:08

Hát, beszarás ez a sztori!
Bár fura stílusban ír a posztoló, de teljes egészében neki adok igazat.
Gondolom, ez nem az a hely, ahol egy százasért elédlöknek egy kávénak nevezett valamit. Normális kiszolgálás jár mindenkinek.
És a fikázóknak meg kívánom, hogy kerüljenek ők is ilyen szituációba, hogy megtapasztalják, milyen lehetett.

2009.09.14. 07:17:31

Kokenyszemu Katica egy hulye picsa, en a cikk olvasasa kozben legalabb 3x pofan vagtam volna...

TantóNéni 2009.09.14. 07:27:54

Megdobbent 2009.09.14. 01:41:57
Azt tudom, hogy a pecsi lanyok joresze eleg kulonosnek tunik az orszag-vilag mashonnan szarmazo lakossaganak, de azert ez egy extre iranyba elhajolt habitus.

Ez így mán miért - Katicabogár Budapestről Pécsre szakadt honleány!
Szocializációs beszoktatása a fővárosban történt, hozzánk már csak a kész anyag érkezett!

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.09.14. 07:30:11

Én egyetértek a posztolóval Hajrá Katica!
Ha valaki ilyen kávézót üzemeltet, az abban a reményben teszi, hogy vannak a kávé/tea fogyasztásnak elkötelezett megszállottjai is, akik ragaszkodnak a frissen őrölt kávéhoz, vagy a Hyperszuperekben kapható kávébabnál jobb minőséghez, hiszen ez a célcsoport. És igen, előfordulhat az is hogy ezek a vendégek megfogalmazhatnak egyéb elvárásokat is úgy mint a tea elkészítésének módja, vagy a kávé hőfoka! Ha nem tudja kezelni az ínyencek apró ezért kekeckedésnek tűnő igényeit, menjen pultosnak a sarki bisztróba

mqqq 2009.09.14. 07:30:55

@Énbagoly: Úristen, szerinted itt a legtöbb ember még nem került hasonló (esetleg sokkal durvább) szituációba? A hölgy ettől még hülye picsa marad.

dr. Aullah 2009.09.14. 07:35:53

Ne legyetek már naivak. Én nem voltam ott, de amit leírt, az hazugság, illetve nem a teljes igazság. Legyen akármennyire bunkó a kiszolgáló, a leírt történet nem lehet valós.

Én megvárom a RE: postot.

Amúgy én nem kávézom, azt sem tudom milyen íze van. Tényleg, milyen?

EnZsolt 2009.09.14. 07:39:37

Ezennel kijelentem, hogy a történet összes szereplője (Katica, nő, férj, lány) szarjon sünt. Az okok szerintem egyértelműek.

Egyébként szerintem ez a két hülye egy pár tipikus esete. Van egy húdeviszketatenyerem posztoló, meg egy úristendehülyeez vendéglátósunk.

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2009.09.14. 07:42:02

@Megdobbent: a kávé igenis meleg tejhabbal kávé, néhány embernek (pölö nekem).

Én Hom+Kos Ár olvasó nem vagyok, de összefoglalnám:

a francér' nem ment odébb, amikor nem tetszett neki a hely? Értem én, hogy kiakadt, de miértis hánytorgatja a zöldteát?

De a vendéglátós sem különb a 19-nél.

Secnir 2009.09.14. 07:42:27

1. Kökényszemű Katica, teljesen igazad van/volt. kávé/tea hidegen nem jó, ugyanakkor a megmelegíteni nem szabad, hanem inkább kiönteni kell.

2. Pécs télleg jó hely. a pécsi lányok mufja még jobb.

3. aki Agykontrollozik, azzal óvatosan kell bánni. valószínűleg Xenu vele van. vagy ellene. vagy még nem tudja.

4. ha valaki a rendőrséget hívja, mert elkérik tőle a panaszkönyvet, az mit csinál, ha egy vendég lekurvázza, és kiönti a hideg kávét? ráhívja a kommandósokat?

@Megdobbent: @Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: igazatok van.

Katica, ne hagyd magad!

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.09.14. 07:46:10

@Secnir: Xenu csak annak segít aki havonta elutal egy szabad szemmel is jól látható összeget földi helytartójának. Katica ezt nyílván elmulasztotta, ezért szabadítótta rá csatlósait :)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 07:50:11

ma este Hold nagyságú lesz a Vénusz!
a gyerekekre nagyon vigyázni, mert az Auchanban ellopják őket a bevásárlókocsiból
és a H1N1 vírus elleni oltás csak alibi, igaziból csipet ültetnek be a testünkbe.
Megbízható infó, tessék komolyan venni mindet, az Iwiw üzenőfalán olvastam.
Ha valakinek kell meghívó, szóljon! :DDD

Secnir 2009.09.14. 07:52:35

nammmármost
mi a baj azzal, ha valaki kedveli a gasztronómiát, és megpróbálja élvezni az ízeket? jómagam is ilyen vagyok, és ha neadjisten elvetődök egy étterembe, ott eszem valamit, akkor elvárom, hogy az olyan legyen, amilyennek lennie kell. a hús átsütve, a krumplipürében tej és margarin legyen stb.
ha ezt drágán adják, és papíron színvonalasabban, mint máshol, akkor mág azt is elvárom, hogy kinyalják érte a seggem (már bocsánat attól, akit a kinyalás szó irritál).
a kávé igenis legyen meleg, ha espressot kérek, akkor kis koffeintartalommal (mert az espresso, amit gyorsan átgőzölnek, kevés koffeint tartalmaz), ha capuccinot, akkor igenis tejszínhab legyen rajta és fahéj, ne pedig tej belekeverve.
és persze egy kis kocka keserűcsokoládé mellette, amit utána kell megenni, espresso esetén egy pohár ásványvíz/szóda.
a tea egy külön értekezés.

és Katicának igaza van, Pécs (elvileg) mint kulturális főváros marha nagyot fog égni, pont az ilyen bunkók miatt.

EnZsolt 2009.09.14. 07:55:02

@EÖ: Én meg láttam tegnap egy kutyát, aki bement a vízbe, kijött megszárítkozott, leesett az összes szőre, aztán kipukkadt a szeme, maga alá szart és meghalt. VAN VALAMI A VÍZBEN! Ne fürgyéééééé le!

Küldjétek tovább 400.000 embernek, mert ha nem, akkor sünt fogtok szarni.

EnZsolt 2009.09.14. 07:56:28

@Secnir: az nem fahéj, hanem cinnamon!!!!

Tökös Veréb 2009.09.14. 07:59:06

@Secnir:

krumplipüré margarinnal?
cappuccino tejszínhabbal?

nincs több kérdésem!

torma99 2009.09.14. 08:01:23

Sztem egyikük sem normális. Agykontroll, 70-80 fok, rendőrség?

Secnir 2009.09.14. 08:01:47

@Fulzsenszio:
miért, te a cappucinoba tezel margarint?

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:02:26

@Secnir: van itt nálunk egy cukrászda, ahol különleges forró csokit árulnak, mittudoménhányszázalékos ugandai csokiból, külön lapon felsorolva, hogy milyen különleges
na egyszer kértem, kihoztak valami szart, aminek ugyanolyan íze volt, mint a kolléganőm által főzött 3in1 forró csokinak.
-kérdeztem, ez nem-e az véletlenül?
-de az, mert csak ilyen van!

na ilyen mifelénk a gasztronómia.
a bárány birka
a borjú úri helyen marha, rosszabb helyen sertés
a libamájat kacsából szedték ki
a krumplipüré por
általában: minden, amit már feltaláltak az porból van, amit még nem, azt a szakács megpróbálja feltalálni
ezt az unokatesóm mondta, aki szakács volt egy jónak mondott vendéglőben.

Impega 2009.09.14. 08:02:31

Jo reggelt! Mar megint Pecs...

EnZsolt 2009.09.14. 08:03:12

@Fulzsenszio: kávéra tejszínhab? buzie vagy? :D

@Secnir: nehogy komolyan vedd. de azért remélem nincs pöttyös inged :)

Tökös Veréb 2009.09.14. 08:06:54

@Secnir: remélem a tejszínhab alatt nem a flakonos hrrsssss hrssssss-at érted, mert akkor te is nagy gasztrólény vagy! :)

staropramen 2009.09.14. 08:08:15

Sztrovacsekek!
Én speciel egyszer lelőttem az inasomat mert a zöld tea vizét nem felforralta 100 fokra és onnan hűtötte le 80-ra, hanem a szemem láttára leállította 80 foknál a melegítést.
Megértem a hölgyet.
Az új inasomat meg azért kellett lelőni mert a bécsi melanzsomban a tej az előírtnál 0,4 fokkal hidegebb volt.
Hétfő reggel nem akarok csúnyákat írni, de ez a történet nem kerek, a hölgy talán nem a teljes igazságot írta le.
A kávéházas család meg véletlenül se válaszoljon, mert abból még jól senki nem jött ki.
Kökényszemű Katicának annyit üzenek, hogy Pécsett a Rét utca 2 sz alatt van egy kedves lakályos kávézó ahol fehér egyenruhás szakszemélyzet pont az ilyen vendégek ellátásárs van kiképezve.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:10:36

kérdezem a posztolót, hogy miért nem az IC büfékocsijában kávézott?
ott nem lett volna ilyen probléma.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:12:00

@EÖ: ez is Semiramis volt (most hogy beleolvastam a posztba)

Secnir 2009.09.14. 08:13:33

@Fulzsenszio:
kikérem magunknak a család nevében! nálunk nincs ilyen hrssss, hrssss.
illetve van, amikor jönnek a keresztfiamék, vagy húgomék, és a gyerekek süteményeznek, akkor ők kapnak persze a tetejére, ha kérnek.
mondjuk keresztfiam külön kéri, kétszer akkorát, mint a sütemény.

gftamas 2009.09.14. 08:14:26

Ha annyira szar volt az a zöld tea, akkor miért kértél másikat is? Vagy mégse volt olyan ihatatlan? Akkor meg minek kell csinálni a balhét? Megmondom kicsit szimpatizálok az eladóval. Én se bírom az ilyen tudálékoskodó alakokat, akiknek semmi se jó, de azért mégis visszatérnek ugyanoda és kérik az árut, hogy beleköthessenek, meg ország világ előtt fitotgathassák, hogy ők hány tized fokos hőmérséklet tartományban fogyasztják a bécsi melange-jukat, amiről én azt se tudom mi a szent szar. :)

Tökös Veréb 2009.09.14. 08:15:35

@Secnir: :)

amúgy meg okés igazad van amit írtál, egy hely legyen korrekt, de szerintem ennyivel (amit a posztoló írt) nem lehet kicsapatni a biztosítékot senkinél, szerintem ott több volt!

Énbagoly 2009.09.14. 08:16:56

@mqqq: Attól még, hogy a posztoló neked nem tetszik, attól még megérdemli a normális elbánást.

@Impega - a dolgozô nõ: Nem tudom, mostanában állandóan pécsi posztok vannak. Szerinted nem Colt van emögött? :))

Kisangyal 2009.09.14. 08:18:43

A postolónak akkor lehetne ecsetleg igaza, ha normális lenne. De nem az.

Nekem ne mondja senki, hogy ha véletlenül hidegebb a kávém a kelleténél és normálisan szólok a pincérhez ezügyben, páros lábbal akarna kirúgni.
A litániából kiderül, hogy a postoló nem normális, így több mint valószínűleg nem normálisan adta elő magát és a problémáját.

Impega 2009.09.14. 08:18:55

@Énbagoly: foggalmam sincs, de kezd bizarra valni ez a dolog

Énbagoly 2009.09.14. 08:20:13

@Secnir: :))

Egyébként szerintem mindenkinek szüksége van a saját dilijére. :))
És amíg nem árt vele másoknak, addig joga is van hozzá. :))
De én köztudottan szeretem a zakkant embereket. Azért is homározok. :)))

Énbagoly 2009.09.14. 08:21:42

@Impega - a dolgozô nõ: Szerintem az összes pécsi posztot ő csinálja, de majd ha erre jár, megkérdezzük tőle. :))

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:21:56

hát én ebbe a kávézóba elmegyek!
micsoda kalandok!
vinetu -izgalmas kalandvetítés!

www.youtube.com/watch?v=pONfoXUhyHg&feature=related

Énbagoly 2009.09.14. 08:23:13

@EÖ: jaj, ezt nagyon szeretem!
De téged nem ismerlek.

demizson bobby 2009.09.14. 08:25:32

Én eccer voltam ott.Kedvesek voltak, a kávé az jó volt, de olyan drága, hogy azért a seggét ki kell nyalni az embernek.
Sznoboknak és nem sznoboknak dettó!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.14. 08:29:59

A vendégnek mindig igaza van. Akkor is, ha ilyen tenyérbemászóan "átzöldteáztam a világot" hozzáállással (ez de szép szó, micsoda betűisméátlések!!!!) éli le az életét. Ha tökéletes zöldteát kap (felforralva-lehűtve, atomórával kimérve a négynullás mérleggel bemért teafű áztatási idejét) és a kedves vendégnek nem jó, akkor az a tea nem jó. Ha a Kedves Vendég édes Dom Perignon-t akar inni, akkor édes Dom Perignon-t fog inni, csak előtte le kell áztatni a muskotályos BB cimkéjét.

Semiramis lánya az egyetlen pozitív szereplő a történetben, aki megcsinálta volan a teát, talán még mosolygott is volna. És utána kéri meg, hogy ne jöjjön többet ebbe az kávézóba.

Neménvótam 2009.09.14. 08:33:22

A vendégnek mindig igaza van abban, hogy ha nem tetszik valami, akkor ne menjen oda.
Azt lenne jó tudni, hogy Méri hogyan csinálja a melandzsot zöld teából, de hagyma úgy látszik sztrájkol.

É2I 2009.09.14. 08:34:56

Nafene, Rékucz hazagyütt Stockhomebúl, vagy mi?

lódarázs 2009.09.14. 08:38:40

Jó hétfőt!

Csak a kommenteket olvastam el, annyi bőven elég is volt.

É2I 2009.09.14. 08:41:53

Egyik nap melanzs, a másik nap keserű por.

Sir Mortzosch 2009.09.14. 08:43:08

A vendégnek legyenek egészséges elvárásai.
EZ nem volt annyira egészséges.
A posztoló hazudik. Sztem. Nem így volt az.

Kicknick 2009.09.14. 08:45:46

Én inkább a tulaj lányát dugnám büntetésből...Ő legalább kedves volt, meg biztos fiatalabb is, mint a többi említett szereplő. Az se baj ha egy kicsit melegíteni kell rajta.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:46:33

@Secnir:

Jó az ízlésed.

Legyen szabad azonban megjegyeznem,hogy én a krumplipürébe vajat tennék :-)

Énbagoly 2009.09.14. 08:47:21

@EÖ: azért van a szemed, hogy láss vele.

@É2I: :DD

@lódarázs: hidd el, érdemes elolvasni a levelet is. Élmény! :)))

EnZsolt 2009.09.14. 08:48:44

@É2I: Aztakurva :D :D :D

Na, evvel nagyon feldobtad a napomat!

@kiscsákó: kedves volt? Azt mondta segít, aztán elhúzott a vérbe.

lódarázs 2009.09.14. 08:48:58

@Énbagoly: jól van, erőt veszek magamon.

Énbagoly 2009.09.14. 08:49:12

@jesszum: szia! :) Egyébként én tejfölt is szoktam bele rakni. Az már szentségtörés? :)

vidéki suzukis 2009.09.14. 08:50:28

Nem kávézom, nem iszom zöld teát. Csipkebogyót fogyasztok hibiszkusszal, amit magam készítek el. Leforrázom, majd 2 perc után hideg vizes edénybe rakom a csészét, amely hőfoka a 6. perc végére - mikor kiveszem a filtert - pont ideálisra hűl. Mézzel és citrommal ízesítem. Panaszkönyv nincs, és nem is volt. Sikeres-e vagyok-e?

EnZsolt 2009.09.14. 08:51:10

@jesszum: lehet, hogy perverz vagyok, de én a krumplipürébe rántott húst teszek :D

royalfröcss 2009.09.14. 08:51:10

vendéglátó hely van ezer ,ha eggyik nem tetszik megyek máshová,ha a világon nincs olyan hely ahhol jól készítik a kávét akkor otthon főzök.Minek ebből ekkora cécót csinálni

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:51:57

@Énbagoly: én meg krumplinyomót. Az meg krumplitörés?

@vidéki suzukis:
ennyiből nem tudjuk eldönteni! a kérdés, van-e kék ledes küszöb a szuzukidon? :D

pernyekergető 2009.09.14. 08:53:03

kedves Homikám! A posztoló hülye! Ja tényleg, a posztolót lehet már?

EnZsolt 2009.09.14. 08:53:18

@royalfröcss: ne ez volt az igazi egyszerre kommentelés :D

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:53:49

@Énbagoly:

Én meg tejszínt :-)

Néha őrölt szerecsendiót.

Néha fele hagyma,fele krumplivak főzöm.

Néha egy csomag mirelit brokkolival.

lódarázs 2009.09.14. 08:53:56

Bocs @Énbagoly: a feléig jutottam, nem birom tovább olvasni.

pengusz 2009.09.14. 08:54:05

Hogy Cartman-t idézzem: "Ekkora suttyót", és nem az eladóra gondoltam :DDDDDDDD
Hihetetlen, hogy még vannak ilyen emberek, és ennyi energiát fektetnek egy ilyen ügybe.
Biztos hogy a posztíró elferdítette a történteket, ez a fogalmazás, ez a stílus :D
Ha nem teszik, el lehet innen menni :D

vidéki suzukis 2009.09.14. 08:54:10

@EÖ:

Nincs kék ledes küszöb. Egyetlen kék led van a kocsiban: vettem egy 3-as szivargyújtó-elosztót, abban világít egy kék led. :-)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:55:29

@jesszum: beletöröd a brokkolit is?

@vidéki suzukis: akkor nem vagy sikeres! :D

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:55:49

@EnZsolt :) avincesztori.blog.hu (::

Kijelentem,hogy egy perverz állat vagy :-)

Jut eszembe,sültszalonna darabkákat is lehetne bele keverni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.14. 08:56:03

Ebben a történetben minden szereplőnek kijárna egy kurva nagy pofon.
Vagy inkább kettő, hogy ne legyenek féloldalasak.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:56:54

@EÖ:

Igen.Együtt főzöm meg.A többi ugyanúgy.A végén némi őrült borssal szórom meg.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.09.14. 08:57:09

Majdnem sírva fakadtam.
Hülye vevő, hülye eladó.
Meg világbéke.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 08:57:10

@jesszum: esetleg mazsolát!

@EnZsolt :) avincesztori.blog.hu (:: én is perverz állat vagyok, de hogy jön ez a krumplipüréhez? :DDD

Énbagoly 2009.09.14. 08:57:55

@EÖ: a krumplitörés még mindig jobb, mint a diótörés.

@lódarázs: kicsi a tűrőképességed! :))

@jesszum: Én néha főtt répát is török hozzá. Na úgy nagyon szeretem. :)

ptor 2009.09.14. 08:58:01

Kedves levélíró! Te egyszerűen egy sznob idióta vagy! Ha csak ennyi gondod van az életben, akkor nagyon irigyellek! Egyébként az ilyen kimért modorosság mindig valamilyen mélyebb problémákat rejt. (Mint gyakorló pszichológus mondom ezt.) Mindegy, nem vagy a páciensem, de azért remélem, hogy nem fogsz összeomlani mostanában, mert a jelek erre következtetnek.

Tökös Veréb 2009.09.14. 08:58:18

@vidéki suzukis: és nyúlfarok az antenna végén? wunderbaum? alufelni? tuning matricák? kiegészítő műszerek?

lódarázs 2009.09.14. 08:58:25

Krumplipüré rántotthússal, ecetes csípős almapaprikával. Így kell enni.

Meklén és Tamara 2009.09.14. 08:58:50

de miért nem ment ki a rendőrség?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 08:59:24

Ha újinfluenza miatt gyógyszerre szorulnátok,a Tamiflu,amit az orvos fel tud írni 14 000 forint.

Költsétek inkább egy jó presszókávéra Velencében!

Ott tényleg nagyon jót adnak.

lódarázs 2009.09.14. 09:00:08

@Énbagoly: A hülye p*csákkal szemben igen. Normális emberekkel sokkal nagyobb a tűrőképességem :)

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2009.09.14. 09:01:00

Szob vagyok és perverz, úgyhogy nemegyszer jártam már a Semiramisban, és furcsa módon ilyen problémám nem volt. Mindig kedvesek voltak és soha nem éreztem úgy, hogy hidegebb lenne a kávé a kelleténél.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:01:03

@jesszum: na majd kipróbálom, a gyerekek úgy is szeretik a "zöld fát"
viszont az őrölt szerecsendió kezd kimenni a divatból, egyre kevesebben teszik bele a krumplipürébe
mint ahogy a moussaka-ból is kihagyják a fahéjat.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:02:31

@EÖ:

Legközelebb mazsolás krumplipürét főzz a mentolos pacal mellé!

Elárulnád,milyen formában teszed bele a mentolt?

Evés közben hallgatod a Hungáriától a Hotel Mentolt?

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:02:34

@Énbagoly: sőt a zöldgally-törésnél is jobb
meg a kenyértörésnél is

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:04:15

@EÖ:

Én nem ellenzem a cinnamont a muszakában.

De hús meg padlizsán legyen benne :-)

EnZsolt 2009.09.14. 09:04:37

@jesszum: tavasszal megyek Velencébe. Úgyhogy muszáj lesz innom egy kávét :)

@lódarázs: esetleg kovászos uborka :P

Na jól van, ezt befejezem, mert kezdek éhes lenni, és 9-kor ebédelni nem jelent jót az Álmoskönyv szerint.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:04:45

@jesszum: a mentolt a rágóról áztatom le, langyos vízben. egy éjszakára kell beáztatni, ugyanúgy, mint a babot

és akkor ebben a lében abálom meg a pacalt.

Matiz Papa (törölt) 2009.09.14. 09:05:01

A posztoló meg mennyen' a Mauroba kávézni.

EnZsolt 2009.09.14. 09:05:38

@EÖ: a vulkánkitörésnél viszont feltétlenül jobb.

Énbagoly 2009.09.14. 09:06:09

@lódarázs: meg kell tanulni nevetni az embereken. akkor könnyebb lesz. :))

@EÖ: Szerintem a kenyértörés nagyon egészséges dolog. Nem lehet mindenhez bicskát használni. Azt a rendőrség nem szereti!

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:06:13

@EÖ:

Kezem,lábam soha nem törtem még el.

Egyszer volt egy zöldgally-törés a kezemen.

Lehet,hogy azért tudtam megtanulni egyedül,könyv alapján a tízujjas vakírást?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:09:04

@EÖ:

Kösz.

Nyitott ember vagyok a főzésben,mindig nyitott ablakok mellett főzök,a harmonikaajtót meg nem nagyon használjuk.

De a mentolos pacalt kihagyom.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:09:35

@jesszum: figyelmetlen voltam, és fahéjnak írtam, de igaziból cinnamon kell bele
először azt hittem, hogy fordítási hiba, de tényleg kell bele

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:10:23

Kérem szépen!

Van itt még egy elvarratlan szál: Hogy jönnek ide a vogézek???

NemesekErnyo 2009.09.14. 09:11:12

Csúcs ez a történet :)
Ha igazat állít, akkor a vendéglátó egységnek annyi... persze hallgattassék meg a másik fél is! Legközelebb kéretik idetűzni a panaszkönyv hiteles másolatát :D

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:11:39

@jesszum: nekem is volt zöldgally törésem
sőt egyszer a fejem is betört
azelőtt átlagos ember voltam
azóta teljesen leépültem

a harmonikaajtó gondolom Bandi miatt van, mert ő nagy zenekedvelő :)

Szódás Lova 2009.09.14. 09:13:41

Lóreggelt. Aki kávét iszik, az nem lehet sikeres ember, aki meg zöld teát, az mosógépszerelő, és megérdemli, hogy rárúgják az ajtót.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:16:43

"véletlenül se válaszoljon, mert abból még jól senki nem jött ki"

Legyen szabad megjegyeznem,hogy emlékezetem szerint volt már ellenpélda is a Homáron.

Például a Batz papucsot forgalmazó cég.

Kökényszemű Katica 2009.09.14. 09:17:52

faszák a kommentek!:))))

akár h picsa vagyok, akár nem, sznob v nem, ennyi sok pénzért fel kell gőzölni a kávét, ha ezt kéri a vendég. (kevesebbért is. ezt úgy hívják: vendéglátás)
Még bele sem írtam, hogy a nő közel hajolt az arcomba és azt suttogta: "Tudom hogy a konkurencia küldte magát, hogy tönkretegyen!"
:)Huh.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:18:18

@EÖ:

Bandi fésűn szokott játszani.

Én meg összeütök két fedőt.

EnZsolt 2009.09.14. 09:20:48

Megmondtam, hogy egyik sem százas.

Énbagoly 2009.09.14. 09:20:49

@Kökényszemű Katica: legyél nyugodtan igényes! Azért mert az emberek többsége elszokott ettől, te még ragaszkodhatsz hozzá! :))

@EÖ: leépülésed jeleit nyomon követhettük itt a homáron is. Már eléggé lejutottál. Nem indulnál felfelé a lejtőn? :)

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:22:08

@jesszum:

Akit érdekel a fésűn citerázás művészete,annak küldöm az ajánlott szakirodalmat:

www.youtube.com/watch?v=MIDeUssDFE0&feature=fvst

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:23:39

@EnZsolt :) avincesztori.blog.hu (::

Jól sejtem,hogy te sem vagy a FARK = Földes András Rajongói Kör tagja?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:25:03

@EÖ:

Én meg már kezdek felépüni a sokkból,amit a sok avatarod követése okozott.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:28:30

@jesszum: hát azt nem csodálom! :DD

staropramen 2009.09.14. 09:29:40

@jesszum:
Asszem Sztrovacsek ez a kivétel amelyik csak a szabályt erősíti.
Egyébként teljesen igazad van, legközelebb lényegesen árnyaltabban fogok fogalmazni.

Énbagoly 2009.09.14. 09:30:20

@jesszum: vigyázz jesszum, mert így marad egyéves, és a végén te sem tudod majd megkülönböztetni, ki kicsoda! :))

staropramen 2009.09.14. 09:31:51

@jesszum:
Fésűvel citerázni bárki tud.Én csavartam egyet a dolgon és citerával fésülködöm.D-mollban.

EÖ (törölt) 2009.09.14. 09:34:40

@staropramen: te egy igazi művész vagy! :)

EnZsolt 2009.09.14. 09:40:24

@jesszum: nem nagyon, sőt mondhatni, hogy nem lopta be magát még a szívemben. Persze mindenki több eséllyel indul.

labi 2009.09.14. 09:44:16

Meghallgatnám én a másik felet is, mert ha az előzménye a dolognak az, hogy félórás kioktató kiselőadást tartott arról hogy hogy kell főzni az ő zöldteáját (én speciel nem úgy szeretem de mindegy). Egyik kedves barátom is ilyen tipus, amúgy minden más helyzetben hót bormális, de étterembe kávézóba nem megyek már be vele, mert tuti beleköpnek a kajánkba az ilyen műsoraiért.
A legszebb az egészben, hogy ő észre sem veszi, hogy ezeket milyen hangnemben és stílusban adja elő, ha én szólok neki érte, akkor meg van lepődve.
(normális kérésért nem hiszem hogy ilyen műsor járna)

A hisztis hülyevendég tejáját meg vissza kell vinni, megcsinálni vele amit kért, egy hegyeset beleköpni, mosolyogva felszolgálni és nyugodtan nézni ahogy elégedett a győzelmével. Kellemes kávézást! :)

lódarázs 2009.09.14. 09:49:18

Nálunk a negyed (vagy ötöd?) osztályú kocsmában szemtanuja voltam, hogy jött egy társaság, és zsíroskenyeret kértek. Kenyér éppen nem volt, de a tulaj elszalajsztotta a kisfiát a boltba kenyérért. Amikor visszaért a kissrác, a pincér odament a társasághoz, hogy van már kenyér, kérnek-e és mennyi zsíroskenyeret?

De ez egy faluszéli kurta kocsma...

Secnir 2009.09.14. 09:50:40

@EÖ:
ja, a szerecsendiót el is felejtettem a felsorolásból
bocs.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 09:57:39

@É2I:

Rékuc miért nem hord karórát?

Mert ő mondja meg,hogy mennyi az idő.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:05:43

@staropramen:

Én meg fésűvel vakarom a hátam,ha viszket,és egyedül vagyok.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:06:51

@Énbagoly:

Főleg két kupica házipálinka után...

kispestipeti 2009.09.14. 10:12:58

hát, akinek komoly, szigorú, szabályokba foglalt elvárásai vannak (bár elbagatellizálja azokat) az ne menjen SEMELYIK,megismétlem SEMELYIK magyar vendéglátással foglalkozó egységbe sem! (bezzeg nyugaton, ugye?)tanulja ki a nagyon kényes fogyasztási szokásaihoz szükséges mesterségeket és csinálja, készítse otthon magának, barátainak a vágyott, szeretett, szükségelt nedűket.(ételeket)ha valaki egy hangyányit nyitottabb, rugalmasabb, toleránsabb, jobb konfliktuskezelő, mint posztolónk, akkor járjon csak bátran kávézókba,teázókba, éttermekbe. az más kérdés, hogy érdemes-e eltartani azt a sok ügyeskedő, alkalmatlan vendéglátóst, szolgáltatást nyújtót, akik - nekik szintén felróhatóan - belemennek ilyen (jellegű) konfliktusokba. aki kéri a panaszkönyvet oda kell neki adni, legfeljebb a megjegyzés, vagy milyen rovatba az üzletvezető is panaszkodik egyet, oszt' mindenki jól érezve magát megy tovább a dolgára. kinyújtja még egymásra a nyelvét, beee, hülye vendég, bee, hülye üzletvezető.
jó, elvicceltem, de azért itt mindkét oldalon volt valami bibi, szerintem.

maincoon © 2009.09.14. 10:25:43

hello, szerencsés hetetek lesz, sok a dolgom :DDDDDD

@jesszum: jobban vagy már? a pálinka sikeresen elűzte a vírust? már csak hogy én is neocitránt vegyek otthonra vagy házipáleszt :DDD

@Énbagoly: nagyon sajnálhatod, hogy nem jöttél el velem szombat este a bulira! körben táncoltam 4 olyan pasival (az egyik a férjem volt!), hogy az csak na! külön energiát kellett fektetnem abba, hogy le lehessen őket vakarni. mondjuk az önbizalmamnak jót tett. aztán hazafelé a 15 perces utat 1.5 óra alatt tettük meg, rohadt jó volt :) tényleg jöhettél volna! :)

Énbagoly 2009.09.14. 10:29:36

@maincoon ®: Oké! Legközelebb megyek, de csak akkor, ha a felesleges 3 pasiból egyet lepasszolsz nekem. Legalább egyet. :)))))))))))))
Gratula a hazaúthoz! :)))

Leadfoot 2009.09.14. 10:31:22

A kedves levélíróról a The Big Bang Theory c. sorozatból a Sheldon nevű karakter jutott eszembe. Remélem, nem én nézem egyedül...

Szóval gyanítom, az eset nem volt ilyen egyszerű.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:34:54

@maincoon ®:

Ugyanúgy vagyok.

Betegácsiban.

Háziőrizetben :-)

Tökös Veréb 2009.09.14. 10:35:21

Buhera Mátrix : (nem tudom szó szerint idézni)

// Nem tudom miért kell ide pestieket ide engedni, itt normális emberk élnek //

(ha valaki tudja idézheti rendesen. a biciklis mondja, akit megijesztettek)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 10:39:09

@jesszum: meg se merem próbálni! :)

maincoon © 2009.09.14. 10:44:19

@Énbagoly: b+, azt sem tudtad volna melyiket válaszd! az egyik az volt, akiről írtam neked a múltkor a szombati munkanapkor, hogy azért raktam ki a szűrét, mert túl helyes volt és gondoltam, hogy úgyis lenyúlják majd tőlem. a másik kettő is hihetetlen figura volt! de a negyedik...!!! ;)

@jesszum: meddig kell maradni otthon, előírta az orvos vagy hogy zajlik ez?

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:45:11

@EÖ:

Naa!

Az én kedvemért.

Nevettess meg!

Ha már háziőrizetben vagyok...

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 10:47:18

Hej,sztrovacsekek!

Geronazzo Máriáról azt se tudtam,hogy a világon van,amíg itt nem olvastam róla egy posztot.

Most meg a macskának felírt az állatorvos egy Garasone nevű fülcseppet.

Mindig elfelejtem a nevét,és magamban Geronazzónak hívom.

Énbagoly 2009.09.14. 10:47:23

@maincoon ®: az a túl helyes nem kellett volna. :))
És a negyedik sem. :)))
A másik kettő meg, na majd meglátjuk legközelebb. :)))

EÖ (törölt) 2009.09.14. 10:49:40

@jesszum: de hát itt gyerekek is vannak!

add meg a címet és megyek egy fésűvel! :)

Énbagoly 2009.09.14. 10:50:37

@EÖ: @jesszum: Vigyázz jesszum! Meg ne add, mert tényleg megy!

Viktus 2009.09.14. 11:06:15

Kökényszemű Katica egy idióta.

Alikam 2009.09.14. 11:06:50

Nem kerek ez a sztori...

Alikam 2009.09.14. 11:10:58

És ezt itt a leggyanúsabb rész:

"Mondtam semmi gond, csak -sírva könyörgöm - gőzöljék fel a kávét.

A kulturált lány ezen a ponton sajnos menekülőre fogta, elment. Ott maradtam a zaklatott asszonnyal és bárdolatlan férjével. "

Ennek semmi értelme. Miért lennének kiakadva így tömegesen azon, hogy megkéri a posztoló őket egy fél perces műveletre? Főleg, ahogy írta, normális hangnemben?

Miért nem hajlandó senki, még az alapban kedves lány sem megcsinálni?

Ez egy kamuposzt, nagyon sántít. Életszerűtlen, ahogy Bencze gyesznópászot Úr mondaná.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:19:16

@maincoon ®:

Telefonon beszéltem az orvossal.

Ismer annyira,hogy felvett betegállományba.

Felajánlotta,hogy felír Tamiflut,de 14 000 forint az ára.

Kihagyom.

A betegállomány végéről nem beszéltünk.

Úgyis megyek vissza gályázni,amint lehet :-(

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:23:13

@EÖ:

Jöhetsz.

A Külvárosi Kávéháztól egy villamosmegállónyira kezdj el szerenádozni az ablak alatt a fésűvel.

Ott,ahol egy vörös macska ül az ablakban.

Ha tetszik a zenéd,kapsz házipálinkát.

Én úgy se szeretem.

Azt hittem,a vírus se szereti.

Tévedtem.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2009.09.14. 11:27:53

@jesszum:
Külvárosi Kávéház - az menő :)

EÖ (törölt) 2009.09.14. 11:34:26

@jesszum: na akkor tuti nem fogok ma páleszt inni, mert antitalentum vagyok a zene terén.
Egyedül zongorán játszottam valamikor régen, de ott is csak matchbox-szal.

Átlagarcú 2009.09.14. 11:38:01

@Fulzsenszio: "Pestieket nem lenne szabad ideengedni, ahol normális emberek élnek! Há maraggyanak otthun!"

AlulírottFentemlített 2009.09.14. 11:39:12

Ebben a pécsi kávézóban lehet forma 1-es időmérőt nézni?

Miigeii 2009.09.14. 11:51:58

Nos, vendéhet lehülyézni, lelekisérültezni, megkérni, hogy takarodjon most és mindörökre nem szabad.
Übermensch-beütésű vendégtől egy életre megszabadulni nem biztos, hogy veszteség.

Jajj, de nem bírom, ha valaki ennyire nagyarcú, meg ezt sokan nem bírják. De panaszkönvyt kérésre át kell adni.

Jajj, nem bírok elvonatkoztatni a nagyarcú 'mindenmetropoliszbankávéztammár' és 'nahát, Pécsett is élnek emberi lények...!'idegesítő mivoltától.
És a tulajdonnévvé átlényegült Homár birtokos jelzővel ellátott használatáért, de ez az ő meccsük. :)

rózsarózsa (törölt) 2009.09.14. 11:53:13

@EÖ:

Szóval nem bizonyítod Pálesz tételét?

A zenéhez én se értek.

Max faktor annyit,hogy tetszik vagy nem.

2009.09.14. 12:47:16

@Secnir: xenu a cientológusok réma. az agykontroll nem ez. Ne keverjük gizikét a gőzekével.

Hirsch 2009.09.14. 12:48:17

K.Katica Téged is kiengednek minden nap? Húzzál haza, az ilyen emberek miatt tartunk ott ahol vagyunk!!!

Andoron 2009.09.14. 12:56:27

Isten ments, hogy így látatlanban ítélkezzek, de azért vendégekkel foglalkozó embereket sem lehet ilyen egyszerűen kitéríteniük a hitükből :)
Szóval én maradnék az egyetemes "mindig kettőn áll a vásár" igazságához, és kiosztanék egy fekete pontot a vevőnek is, ahogy elnéztem a stílusát (ha csak fele ilyen is az életben, már az is bicskapattintó hatású...), neki se ártana egy osztályfőnöki bejegyzés :)

Andoron 2009.09.14. 12:57:45

@Andoron:
Oks, beismerem fáradt vagyok, és nem olvastam el, mielőtt elküldtem, így a ragzások és az egyeztetések nem az igaziak, Sünöket várom... :)

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 13:19:59

- Jonapot! Psziches beteget kernek!
- Kokemenyszemu Katica lett. Maradhat?
...
...
- Igen, csak - sirva konyorgom - gozolje fel!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.14. 14:27:23

Nem olvastam végig, nem engedett be eddig az Inda, úgyhogy elnézést, ha már volt: Kökényszemű Katica nem tud se kávét, se teát főzni magának?
Ki öltözteti?
Ki vetkőzteti?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.14. 14:32:19

Kissé visszaolvasva most akkor az agykontrollosok és a szcientológusok aljának a harcát láthattuk?
Hol vannak a pszichiáterek?

"azta" 2009.09.14. 14:54:01

@Almatlan Jozsi:
:D

(kicsit modoros ez a Katica..., na de az üzletvezető? nagggyon jó!!! )

/tno+DA= 2009.09.14. 15:28:26

Eddig. A sorsom - mint jól tudod Homikám

A homárt most diszkréten lebuzizták???

/tno+DA= 2009.09.14. 15:36:57

Én most nem értem, miért fikázzátok a panaszt író Kökényszeműt?
Ok a stílusa kiakasztóan mézesmázos, hoyg azt ne mondjam unszimpatikusan tenyérbemászó sötét utcán biztos megverném, de most mégis, mi a baj vele?
Kért valamit, amire pont az eladó reagált úgy, mint egy pszichés problémákkal küszködő szerencsétlen idegroncs...

emci 2009.09.14. 15:47:51

Mindattól függetlenül, hogy Kökényszemű milyen (nem ismerem, tehát egy levélből nem jellemzem), tény, hogy a vendéglátó egységeket nem vendéglátósok üzemeltetik. Az ilyeneknek fogalma nincs a vendéglátásról, különben tudnák, hogy mindig a vendégnek van igaza. Akármennyire nem szimpatikus, idegesítő és bármi is legyen a véleménye az alkalmazottnak vagy a tulajdonosnak a vendégről. És ugyanez érvényes bármilyen ügyfélre egy üzletben vagy az üzleti életben. Nálunk, ha valaki egyszer valahol evett vagy ivott valami jót és pénze is van, rögtön nyit egy éttermet "hát ezt én is meg tudom csinálni" felkiáltással. Persze nem tudja, mert fogalma nincs a vendéglátásról.

emci 2009.09.14. 15:57:04

Eszembe jutott egy történet, ami a Khéli vendéglőben játszódott, persze nem most, hanem régebben. Egy vendég odahívta a pincért és azt rendelte, amit az imént látott kivinni egy másik vendégnek. A pincér mondta, hogy a személyzeti ebéd, a tulajdonosnak vitte, sajnos azt nem lehet rendelni, legyen kedves az étlapról választani. De a vendég nagyon szerette volna ugyanazt ebédelni. Így győzködték egymást, udvariasan, mert a trágár és egymást lenéző stílus napjaink jellemzője, mígnem odament a tulajdonos, megtudni, mi a feszültség tárgya. Amikor megtudta, a pincért azonnal kirúgta, mert nem tudta a vendéglátósok aranyszabályát, miszerint MINDIG A VENDÉGNEK VAN IGAZA. És hozatott egy személyzeti ebédet a vendégnek, bocsánatot kért tőle és nem engedte kifizetni az ebédet.

Almatlan Jozsi 2009.09.14. 18:23:04

@Fulzsenszio: Itt jart es orult a sok vicces kommentnek :-)

u.i.: egyebkent - ha igy tortent a dolog - a posztolonak igaza van. De akkor is ez a legszorakoztatobb psziches beteg buzizos poszt amit eddig olvastam! :-) Ugyhogy Homikam kosd fel a gatyat ha ezt uberelni akarod :D

Majdnem Uvegtigrisbe illo jelenet lehetett - annyira szerettem volna ott lenni...

demon cleaner 2009.09.14. 18:23:32

Icipici Kökényszemű Katica,

veled sem ülnék le teázni, ha te az összes zöld teát 3 percig áztatod, mindet 70-80 °C vízben, akkor legalább a teák fele amit iszol egy hatalmas fos, de legalábbis egész biztosan nem az, amit az adott teából maximálisan ki lehet hozni.

Ha ennyire komoly teázónak állítod be magad, kérlek ne terjessz baromságokat a nép kobakjába, habár ha csak a filteres zöld teának nevezett borzalmakat isszák akkor nagyobb baj úgy sem lehet.

Azt a rituálédat viszont szívesen megnézném, ahogy türelmetlenül várod míg a felforralt vized lehül a kellő hőmérsékletre... nem tudom, Ázsiában és Japánban addig melegítik a vizet amíg el kezd gyöngyözni (a legtöbb zöld és fehér teához), de biztos ők csinálják rosszul.

Az viszont sajnos tény, hogy a tealevél forralása a vízzel együtt - vagy gőzölése általában nem vezet jóra.

H3rold 2009.09.14. 21:20:18

Úgy látom, ez a Homár kezd kissé egy zárt osztályra hasonlítani. A legtöbb posztnak köze nincs a témához, a posztolók 90 %-a azt hiszi, valami chatre tévedt.
Szerintem többségük még életében nem hallott fogyasztóvédelemről, meg a vevők jogairól.
Kedves Katica! Látom, te egy tudatos vásárló vagy! Csak így tovább! Az ilyen vendéglátóipari egységek ellen egy megoldás van, el kell kerülni őket a jövőben.

Secnir 2009.09.14. 22:49:16

@Kulics:
hát nemtom.
nekem nagyon egynek tűnik vele.

Coholol 2009.09.15. 10:18:22

Eeeeeez mekkora poszt :D

Nekem nagyon tetszik, dögöljenek ők is éhen.
Egyszerűen nem értem miért olyan nehéz felfogni a kiszolgálás és a vendéglátás alapjait.

Sákif za morro? 2009.09.16. 11:37:35

Mi az ótvaros picsa ez az írás? Ki ez az idióta? Milyen melange? Ráadásul bécsi?! A melange nem valamilyen cukoripari melléktermék? Talán a szarvasmarhákkal etetik fel? Szabad nap volt a hülyék intézetében?

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.09.16. 23:13:02

Undorral olvastam el a posztot. sz@r volt, elnyújtott, stb. Hogy tudsz ilyen hosszan írni egy ilyen pitiáner dologról?

hatesz 2009.09.17. 10:12:08

"Évtizede zöldteázok szerte a világban teázókban és otthon, tudom, hogy kell teát csinálni. " AKKOR MENNYÈ HAZA ÈS CSINÁLTASS ANYÁDDAL
az ilyentöl kéne örökre elvenni az internetet! kamu a sztori, vagy legalábbis eltúlzott
süti beállítások módosítása