Tékozló Homár

Mekkora kárt képes okozni egy T-Home-os osztag?

2009.09.17. 00:01 | szily | 60 komment

Jelszó: kékeszöld! Azon kívül csinos szexi bombázó, hidegfrász és sikítófrász. Mindezt a T-Home hozta ki Lászlóból, mert először rá akarták venni, hogy szereljen, aztán ellopták a kékeszöld ütvefúróját és szétszaggatták a háztető esővédő fóliáját. Jelszó 2: alvállalkozó, Pumaföldön úgy hivatkoznak tetszés szerinti helyzetben az alvállalkozókra, mintha a ludvércre, ami egyszer csak lecsap, és elragadja a kisgyermekeket. Íme a sztori, ami rendőrségi feljelentéssel végződött:

Szeretném megosztani mindenkivel azt a horror élményemet, aki a MATÁV által T-HOME-nak elnevezett ún. szolgáltatását venné, veszi, vagy venni szándékozik:

Történt ugyanis, hogy feleségemmel úgy döntöttünk, hogy felbontjuk a helyi internet és kábeltévé szolgáltatóval a szerződésünket (bár ne tettük volna), és mivel a vezetékes telefonunk amúgy is matávos, elkövettük az első hibát: felhívtam a T.HOME-ot. Már másnap megjelent nálunk egy csinos szexi bombázó, miniszoknyában, udvarias, bájos, aranyos, egyszóval lehengerlő csajszi, és pillanatok alatt szerződéses ügyfelei lettünk a MATÁV-nak internet, és szatelittévére.

A bajok ezután kezdődtek. Elöször is két hónapot vártunk a következő történésig, ekkor megjelent egy munkásember, talpig sáros munkaruhában, összetrappolta az egész házat, bennünket a hideg frász kerülgetett, hogy mit fog még a pasas nálunk művelni, majd megkérdezte, hogy hol jönnek be a lakásba a kábelek, én megmutattam neki a padlásunkat, és elmagyaráztam, hogy az egész ház be van kábelcsatornázva, tehát be kell húzni a kábeleket, miután a tányérantennát felszereli. Kérdésemre, hogy hogyan képzeli a kábelek behúzását egyedül, a világ legtermészetesebb hangján közölte velem, hogy majd én segítek neki e műveletben, meg amúgy is a tányérantenna felszerelését sem tudja egyedül, tehát abban is segítsek neki, más házaknál is szoktak neki. Öszintén tátva maradt a szám egy darabig, de azután úgy vágtam ki az ürgét, mint macskát sz...ni. Én hülye, gondoltam, majd jól beolvasok a cégnek.

Elkezdődött a kálváriám a call centerükkel. Akinek akár egyszer is volt dolga a MATÁV call centerével az tudja, hogy mi íszonyatos türelemre van szükség, hogy cirka 40 percnyi zenehallgatás után kagylóvégre kapott ügyintézőt ne küldje el melegebb éghajlatra - kibírtam. Elmeséltem a történéseket az illetékesnek, aki elmagyarázta nekem, hogy sajnos külsős alvállalkozokkal dolgoztatnak, de felveszi a panaszomat, és intézkedik, hogy egy másik szerelő jöjjön. Ez meg is történt, néhány nap múlva három pasas jött, felszerelték az antennát, behúzták a kábeleket, beüzemelték a tévét. Heuréka, gondoltam, és magam bekötöttem az internetet. Egy-két nap múltán észrevesszük, hogy a tévé el-elakad, dobogó szívvel nekiveselkedek a callcenternek újra kb. negyven percnyi zenehallgatás, ideggörcs, stb., eljutok az illetékes ügyintézőhöz, aki türelmesen a beltérin lépésről-lépésre resetet csináltat velem, a tévé így is akadozik, az ügyintéző igéri, hogy kijön valaki, de most már nem külsős alvállalkozó, hanem saját emberüket küldi. Már másnap csenget is a pasas, műszerével megállapítja, hogy valóban a szerelők nem állították be jól a tányérantennát, kimászik a tetőre, beállítja, tényleg minden OK, azóta is tökéletes.

Boldogan interneteznék, és tévéznék, ha asszony nem kér meg arra, hogy szereljek fel neki egy polcot. Semmiség - gondoltam, van egy jó kis profi akkumlátoros ütvefúróm (kékeszöld Bosch gyártmány), fél éve nem használtam, ott van a padlásfeljáróban, feltöltöm az akksit, és felszerelem nejem szíve választott polcát a fürdőbe. HOPPÁ, nem találom a fúrógépet, a fúrószárak benne vannak abban a táskában, ahol a gép is leledzett, de a gép felszívodott. Felmegyek a padlásra, hátha valamelyik pasasnak kellett esetleg szerelés közben, na ott kaptam a következő sikító frászt. A tetőfólia, ahol ezek a "jóemberek" kimászkáltak a tetőre cafatokra van hasogatva, és ez a fólia az, ami megvédi a házat a negyobb esőzésnél, hogy ne ázzon be a ház. Rohanás a gazdaboltba, mert már látszanak a sötét esőfelhők, és alpinista módra kijavítom a tetőfóliámat, mire elkészülök, már zuhog is az eső. Ha belegondolok, hogy nem megyek fel a padlásra, nem veszem észre, hogy nincs felülről esővízvédelme a háznak, akkor most még egy festéssel is beljebb lennék, ugyanis ha beázik a tetőtér-padlás, akkor a lakás is. Még belegondolni is rossz.

Első dühöm elpárolgása után, lelkierővel felkészülve hívom az MATÁV ügyfélszolgálatát félórás callcenter (ugyebár már ismerős) ügyintézőnek sorolom a panaszaimat, hogy kis hijján beáztatták a házamat, és különben is elcsaklizták a fúrógépemet. Ügyintéző megértően udvarias, elszörnyülködik azon, hogy milyen pofátlan alakokkal dolgoztat a cége, újfent elmagyarázza, hogy ezek nem MATÁV dolgozók, hanem külsősök, és tegyem meg azt a szívességet, hogy mindezt írásban is bejelentem, gondoskodni fog arról, hogy gyorsan rendezzék a panaszaimat. Ime a levél:

Tisztelt Hölgyeim, ill. Uraim.

Egy igencsak kellemetlen ügyben teszek bejelentést:

Feleségemmel megrendeltünk Önöknél egy T-home szolgáltatást, amely tartalmaz egy szatelit tv.-is, amely bekötéséhez az Önök munkatársai (esetleg alvállalkozói) a padlásomon keresztül, a tetőn kellett, hogy kiépítsék a szatelit vételi lehetőséget. Ehhez a padlásfeljárón keresztül vezet az út.

Ebben a padlásfeljárón tartottam (többek között) egy Bosch gyártmányú professzionális (kékeszöld) akkumlátoros ütvefúrómat, amelyet öt hónappal ezelött használtam a padlásomon. Azóta az Önök kollégáin kivül senki sem tartozkodott az ominózus helyiségben.

Az ütvefúróm hiányát a mai napon vettem észre, mivel ma akartam vele dolgozni.

Megismétlem, hogy öt hónap óta, csakis az Önök munkatársai voltak a helyszinen, ezért megalapozott az állításom, hogy a fenti gépemet az Önök munkatársai közül tulajdonította valaki el!!!

Kérdésem a következő: a cégük felelősséget vállal-e munkatársaiért (alvállalkozóiért), és hajlandó-e nekem a káromat megtéríteni (semmiképp sem gondolok pénzbeli kártérítésre, hanem egy ugyanilyen Bosch professzionális -kékeszöld- ütvefúrógépre)? Avagy forduljak egy fúrógép eltulajdonítás végett a rendőrséghez?

Várom mielöbbi megtisztelő válaszukat:

Vámos László


Nos ezután jött a hideg zuhany: néhány nap mulva hív egy pasas az ügyfélszolgálattól, és közli velem, hogy kiküld valakit, hogy a fóliát kijavítsa, mondtam, hogy már okafogyott, hiszen én sk. már megjavítottam, és csak úgy mellékesen közli, hogy sajnos nem áll módjukban, hogy a bejelentett lopás miatt belső vizsgálatot folytassanak, mert nem tudom megnevezni, hogy ki és pontosan mikor jött ki tőlük, milyen munkát végezni, és amúgy is nehezen bizonyítható, hogy az ominózus fúrógép valóban ott volt a padlásfeljáróban, ugyhogy forduljak a rendőrséghez.

Természetesen megtettem a feljelentést, s most kiváncsian várom a fejleményeket.

Mindezt azért írtam meg ilyen részletesen, hogy tudja mindenki, ha a MATÁV-val akar szerződni, mi mindenre legyen felkészülve.

Vámos László

Budajenő

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bezmag 2009.09.17. 00:15:18

És kinek szól a panasz? rendőrségi feljelentést tettél már?

quarelin 2009.09.17. 00:20:21

ajjaj asszem a kékeszöld bosch ütvefúró az elkövetkezendő jónéhány post kommentjeiben vissza fog még köszönni :D

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.09.17. 00:32:09

És a szolgáltatás működik?

gLes 2009.09.17. 00:58:47

Én le nem venném róluk a szememet, amíg a házamban ténykednek, egy pillanatra sem. És ez nem csak a MATÁV dolgozókra vonatkozik, MINDENKIRE!

Bezmag 2009.09.17. 01:04:33

Én láttam a kékeszöld Hieronimus Bosch ütvefúrót. Egy IFA platóján állt modellt a Pocsay család 2010-es üdvözlőlapjához, Ede volt, aki fotózott. Strandra mentek asszem éppen.

Azért ugye, még ismerjük a "hamis vád" fogalmát és a "jó hirnévhez füződő" jogot. Nem lennék a kedves posztoló helyében amikor esetleg ezzel szembesül.

ergerberger 2009.09.17. 01:09:04

@gLes: Pontosan ezt akartam írni.

Ha idegent engedsz be a házadba, ALAPVETŐ, hogy feltételezed, hogy lopni fog. Minden ilyesféle ember imád lopni: szerelők, mentősök, mesteremberek, stb.
Lehetőleg ne legyél egyedül, mikor fogadod, a szemedet le ne vedd róla, ha mászkál, mész utána, ha valami ürüggyel kiküld, akkor nem hagyod magára, hanem őt is viszed magaddal - ez így elég egyértelmű volt?

Darth Revan 2009.09.17. 01:19:06

A post iroja mire szamit(ott)?

Megtette a rendorsegi feljelentest, es? Mi lesz? Majd par het mulva kap egy hatarozatot, hogy az eljarast beszuntetik es kesz.

A matavtol az is szep volt, hogy felajanlottak a teto rendbetetelet.

kaboca36 2009.09.17. 01:34:04

Én festettem Californiában és nagyon meglepödtem az elején mikor elvállaltam a munkát és a tulaj a kezembe nyomta a kulcsokat hogy akkor majd másnap menjek és kezdjem a munkát.
Reggel elkezdtem a melot a tulaj megy dolgozni és este haza jön.
és ez jellemzö majdnem mindegyik melora.

eszembe se jutott hogy átturjam a lakást vagy hivjak egy költöztetö brigádot.

Van mit tanulni.

GentleSpecter 2009.09.17. 02:01:57

Létezik még MATÁV????

Milyen színű volt az a fúró, nem tudja valaki?

Amúgy meg, ha igaz, akkor óriási parasztok voltak!

Trójai 2009.09.17. 02:03:18

Sajnálatos eset...Szegény posztíró, átérzem a dolgot.

Én mondjuk nem hagytam volna őket szabadon garázdálkodni, ha 3 idegen jön a lakásba/házba, biztos 3 felé mennek, de megölne tőle az ideg, ezért én ott lennék a sarkukban.

Most volt felújítás a lakásban, (panelprogram) hát hívtam ismerősöket is szemmel tartani a káoszt, mert ahány szoba volt, dupla annyi jómunkásember jött ablakot cserélni.

Le is verték a csillárt, pedig 5-ször szóltam hogy vigyázzanak, a szerződés szerint pedig nekik kellett volna leszerelni, ha útban van valami. "nem lesz baj, tessen érteni, majd vigyázunk"..

Aztán már csak a csörömpölést hallom.
Persze kártérítenek, csak töltsek ki 8 papírt, aztán majd megmondják mennyit kapok és 1-2 hónap múlva majd utalják az árát. Muhahaha.

De legalább nem tűnt el semmi,és a cigiszagon kívül egyéb kellemetlen dolgot nem hagytak maguk után.

Megdobbent 2009.09.17. 02:19:04

Weh, alvallalkozok lenni jofejek :> Maoam cola izu bigyo meg eleg extrem :o

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.09.17. 04:57:10

Amellett, hogy a sztori már túl kacifántos ahhoz, hogy eldöntsem, kinek van igaza (de valószínű az ügyfélnek), van egy apróság :

"nem tudom megnevezni, hogy ki és pontosan mikor jött ki tőlük, milyen munkát végezni,"
De ők tudják, pontosan, hogy melyik ügyfélnél mikor, melyik alvállalkozó volt, mert az nyilván lejelenti hogy mikor, ki, kinél, mit művelt.
Innentől kezdve a T menjen a SÜNbe, csak ezért az egy hazugságért is.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.09.17. 05:39:35

Kékeszöld sztori ... kék bárányfelhőt vártál aztán zöld szar lett belőle :DD

Alapvető, hogy
1.) Ahova mester megy ott elpakoljuk a saját szerszámokat, mert akár véletlen is bármit elvihet
2.) ha nem is állsz folyamatosan mögöttük, időnként rájuk nézel, amikor kész akkor meg pláne ...

Kedves postoló nyugaton élt eddig? vagy a budajenői bekerített luxus lakóparkban azt hiszik mindenhol kolbászból van a kerítés, ahogy náluk?:) - pedig tudhatnák, hogy nem, elég sok 'minimálbéreket' kiosztó ember lakhat ott :)

Bambuló Házisárkány 2009.09.17. 06:21:52

Höc! Nálunk a kutya (németjuhász) van a szakik nyomába, nagyon érdeklődő öleb. Nem is tettek sose felesleges mozdulatokat.

B@nális coitus 2009.09.17. 07:20:35

Szerintem a fólia nem az esőtől véd haver, hanem a lecsapódott párát vezeti kívülre.
Szép is lenne, ha a házad tetején fólia lenne!!!
Amúgy a T csoportot kerülni kell, de nagyon.

Jihadgirl 2009.09.17. 07:46:15

Drága posztoló!

1:a fúrót 99% hogy a szerelők vitték el.
2:a szerelést nem a T végzi, hanem az alvállalkozók.Akik mellesleg nem igazán állnak kontroll alatt a cég által, így simán lehet hogy nem fogják tudni kibogarászni hogy ki volt kinn nálad.
3:A call centeres biztos hogy nem tud segíteni, jól tetted hogy reklamáltál.DE!Mire a leveled eljut az illetékes csoporthoz, 2 hónap is eltelhet és ők is ülni fognak rajta cseppet.
4:végül kapsz majd egy ostoba hangvételű hívást vagy levelet hogy sajnálják és felajánlanak némi pénzt(no nem túl sokat), amiért ennyit szivattak.
5:tapasztalatból beszélek...

Bodzaszedő Manager (törölt) 2009.09.17. 07:49:22

Nekem nincsen tetőfólia ódon házamon, mégsem ázik be.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2009.09.17. 07:55:29

"kékeszöld bosch akkumlátoros ütvefúró".

Kékeszöld Bosch cucc nincs!

Van zöld, ez a lakossági célú általános felhasználásra, ez amit minden barkácsáruházban megtalálsz. (Nekem is ilyen van.)
www.bosch-do-it.hu/bark%C3%A1cseszk%C3%B6z%C3%B6k/

És van kék, ez pedig a professzionális, ipari célú, elég hanyattvágó árakon, na ezt keresni kell, ha ilyet akarsz venni.
www.bosch-pt.hu/professzion%C3%A1lis/

De a színeket megnézve, az utóbbira gondolt a posztíró.

Ja, és akkumUlátoros, nem pedig akkumlátoros.

gftamas 2009.09.17. 08:06:07

A tetőfólia nem arra van, hogy ne ázzon be a ház. :) Meglehetősen naív és hozzá nem értő dolog, ha valaki ezt hiszi. Az eső a tető fedése, vagy ha úgy jobban tetszik a héjalása (cserép, zsindely, stb...) miatt nem jön be a házba. Egyébiránt én is azt tapasztalom, hogy egy szolgáltatás megrendeléséig vagyok VIP ügyfél. Maga a beszerelés már döcög, ha meg gondom van, akkor mindent elkövetnek a szolgáltatók, hogy inkább elmenjen a kedvem a bejelentéstől és hagyjam a francba az egészet. Ha be se jelentem a kisebb gondjaumait, akkor azok hivatalosan nem is léteznek, vagyis nő a szolgáltatás színvonala és megkapja a bónuszát az ügyfélszolgálati igazgató. :)

VinszentVega 2009.09.17. 08:12:26

Ha jól tudom 20eFt alatt a rendőrség nem foglalkozik a lopással, mert nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. ilyenkor az önkormányzat jár el, pontosabban a jegyző.

kicsimancs 2009.09.17. 08:20:40

Mekkora egy ilyen bosch izémicsoda? Kabátja alá dugta a szerelő? Kedves posztíró nem vette észre hogy többet visz mint amit hozott??

champy 2009.09.17. 08:23:42

@A_I_R: Ja nem foglalkozik, de egy Profi Bosch Akksis fúrő nem 20 ezer, hanem minimum 50 ezer péz. :D

Neménvótam 2009.09.17. 08:26:46

Három alkalommal járt ott összesen öt személy meghatározatlan időszak alatt. Ebből aztán tényleg meg lehet állapítani, hogy ki vitte el.

Matiz Papa (törölt) 2009.09.17. 08:27:31

Ez most a Boldog Ügyfél poszt? Ugyanis boldogan internetezik azóta is.

Fairy Girl 2009.09.17. 08:34:47

MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV MATÁV

Ha valaki nem látta volna elégszer leírva........

Fairy Girl 2009.09.17. 08:36:29

@Bezmag: "Természetesen megtettem a feljelentést, s most kiváncsian várom a fejleményeket."

Ezek szerint megtette.

Fairy Girl 2009.09.17. 08:40:41

Jut eszembe, nekem a legjobb, az én otthonom fölött nemhogy tetőfólia, de 9 emelet van :D

blamm 2009.09.17. 08:42:57

Hja MATÁV... Nem baj, hogy az már jó néhány éve nincsen, de azért írogassa csak a kedves múltban ragadt postoló...

Editor Bob 2009.09.17. 08:55:40

@blamm: ez megszokás. A T-Mobilnál én is westelezni szoktam, az valahogy jobban a számra jön, mint ez az új név.

Kobe 2009.09.17. 09:04:20

többször írta le a matávot (ami már vagy jó 5 éve nem létezik), mint amennyiszer elhangzik egy pornófilmben a "fuck" szó....
Amúgy igen, a T-Home.....vannak érdekességek. Nekem iptvs 3as csomagom van tőlük, következő hónapig (váltok digi kábeltvre, lan netre és ingyé telefonra, kb feléből megúszom és spórolok 6-7 ezret egy hónapba)
A T-Home os set top box hibás, bekapcsolás után az első pár percben bármit csinálsz, elkezd random felvenni egy műsort, azt törölgetheted ki, állíthatod le, és rimánkozhatsz, hogy következő hangerőgombmegynomáskor ne a győzikét kezdje felvenni, és kezdhesd előlről a procedúrát. A router, amit hoztak, szintén hibás - bivaly melegszik, szakadozik a net, néha gondol egyet és csakúgy magától újraindul a router, honlapok cska másodjára, harmadjára jönnek be, iletve jellegzetesen kattan egyet újraindulásnál, stb.
Szerelő, aki kijött, beszerelni, első körben elmagyarázta, hogy nem azért nincs meg 8 mbit az internetem, mert nem állította át a szolgáltató a korábbi 4 megást, hanem azért, mert 100 mbites hálókártya helyett én csak 54 mbites wifin akarom használni, és olyankor csak a fele van. Itt megkértem, hogy végezzen egy gyors fejszámolást, az 54 be vajon belefér e a 8, szerinte nem....a set top boxot hdmin szerettem volna használni, elmagyarázta, hogy igen ám, de annál a tvtipusnál, ami nekem van, a hdmi valójában csak dísz, nem funkcionál. Itt újabb röhögés, majd miután rárakta scartra a boxot, röhögve áttettem hdmire.
AMikor szerelőt hívtam, hogy cseréljék ki a hibás routert és boxot, az ügyfélszolgálatos a box esetében firmware hibára hivatkozott, de a router cseréje sem valósult meg. A kiérkező (ugyanaz) a szerelő szerint a router nem hibás, a portokkal van gond, így nem tudja cserélni, nyílván a portoktól melegszik túl a szegény pára, és kattan benne jellegzetesen egy hibás kondi minden alkalommal...
Úgyhogy pont most járt le a hűség, többet nem is írok alá rabszolgaságot más céggel, ha a digi ugyanilyen szar is, fele pénzért és hűségmentességért már megérte

hatesz 2009.09.17. 09:07:35

Azt megmondaná valaki, hogy mi a francnak vásárol valaki rohadt drága akkUmulátoros fúrót 50ezerért, ha félévente egyszer használja? (faterom is ilyen)
Ha kell egy fúró egy 2napos otthoni munkához, be valamelyik barkácsáruházba, fúró megvesz, munka, majd visszavisz, hogy mégsem kell, lóvé vissza. Ingyen bérelsz egy új gépet.
Amugy én már rájöttem, ha az asszony nem akart volna polcot, nem lenne ügy sem. Szóval ha legközelebb a házisárkány valamit fel akar furatni, rögtön hívjunk rendört!

Wrex 2009.09.17. 09:12:46

"Esővédő" fólia?!? Mi van a tetőn cserép (zsindely, hullámpala, stb.) helyett, szúnyogháló?

fatesz 2009.09.17. 09:13:10

1. a Rendőrségi feljelentés annyit ér jelen esetben a halottnak a beöntés. Ismeretlen tettes, 1 hónap múlva lezárják az ügyet.

2. a tetőfólia nem a felhőszakadásra van kitalálva, hanem a páraelvezetésre, ha jól tudom.

j311 2009.09.17. 09:21:25

Egy ütvefúró? Akkus? LoL!
Nekem meg a románok ellopták a lovaimat, amikor idejöttünk a Kárpát-medencébe.
Na erre varjál gombot?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.17. 09:35:57

Rendőrségi feljelentés? Nem akarlak elszomorítani, de olvasatlanul fogják megoldatlanként lezárni az ügyet.
Akkor is így lenne, ha a szerelők címét, telefonszámát, arcképét is csatolnád a feljelentéshez.

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.09.17. 09:38:44

@hatesz: azért valljuk be, ez a "két napig használom a megvett fúrót, majd visszaviszem" egy kissé pofátlan eljárás.
És valószínűleg azért vásárol drága fúrót, még ha fél évente egyszer használja is, mert nem szeretné, hogy a harmadik fúrásnál szétessen, illetve hogy másfél év múlva már ne működjön rendesen. Jó minőségű szerszámmal szeretne jól dolgozni, az meg sajnos sokba kerül.

labi 2009.09.17. 09:41:22

Uh ember, ha nálad csakis a tetőfólia miatt nem ázik be a ház, akkor írj egy postot a tetőfedőről is, mert csúnnyábban átbaxott, mint ezek a lavórantennások... :)

Vagy nálad csak fólia van cserép helyett? :)

2009.09.17. 09:52:33

@hatesz: ez volt eddig a csúcsdíjas hsz. Miért vásárol bosch ütvefúrót?
Ha például szőke nagymellű a posztoló felesége, akkor meg is erőszakolhatják a jómunkásemberek. Minek vett feleségül egy ilyen kihívó csajt? logikus, nem ?
eszemfaszommegáll kikapott a reál.

vape 2009.09.17. 09:56:51

@Kobe:
A wifis résznél szerelőnek és ügyfélszolgálatosnak igazat tudok adni.

Egy 3,5 éves, 54 Mbites (802.11g) wifi routerem van nekem is odahaza. Amíg volt otthon 4-5 Mbites kábelnet, addig tök jó volt. Aztán beköszöntött otthon a szélessáv egy 15 Mbites net személyében. A net viszont nem akart 6 Mbitnél gyorsabb lenni wifin keresztül. Frissítettem a notebook wireless lan driverét, állítgattam a csatornákat, semmi változás. Jelzem: ha kábellel kötöttem össze a notebookot és routert, akkor megvolt a max. sávszélesség.

Írtam a router gyártójának, hogy mi a véleménye. Válaszban elmondták, hogy az 54 Mbit/s csak a szabvány max. sebessége. Ez a router egy marha régi típus, laboratóriumi körülmények között tud esetleg ekkora sebességet produkálni.
Cseréljek 802.11n szabványúra, az lesz a legjobb. Esetleg frissítsem a firmware-t, az javíthat még valamit a helyzeten.

Bocs, ha hosszú voltam.

Paó 2009.09.17. 10:04:47

a munkások, akárkinek dogozzanak is, jó kis magyar mentalitást produkálták, függetlenül attól, hogy Tkom vagy jocó bá szerelőmunkásai. Ebben az országban élni, ez van .
Rossz kifogás ,hogy alvállakozó emberei, biztos hogy ki lehet picsázni bárkit, akire elég panasz érkezik, elég nyomatékosan.
Tkom hibabejelentőt illik hívni ha a Sat tévéd nem megy, ott nincs várakozási idő.
Érdemes elolvasni az ÁSZF-et, minden alkalommal, ne hogy meglepődjél azon, hogy mit vállal a szolg. pl: a vezeték bejutásához át kell fúrni a falat, valaki ezen meglepődik, illetve a vezetéket csak a falon kívül tudják vezetni, csatornát nem faragnak a téglába, és nem vakolják vissza.
miután aláíratják veled a szerelőlapot, elfogadtad a munka minőségét, ezért mindent ellenőrizzél le előtte, utána veszett fejsze nyele.
ha azt mondja holnap visszajön és összeseper, vezetéket szigetel, falaz, vakol, fest, csak írd alá még ma a szerelési lapot akkor kicsit gyanakodjjá', mondom kicsi magyar mentalitás, mer hát a szerelőnek is mennie kell a gyerekér' 6.ra az oviba, otthagy, és vissza se kell mennie ha van aláírt doksija.
szép dolog a tékmtól hogy behúzta a kábelcsatornába, szerintem nem lett volna kötelessége.
Szopás, mi?

Kobe 2009.09.17. 10:38:16

@vape: ezzel cska anyni a problem, hogy a t-home 3play routere - tv-telefon-net routere nem éppen 3-4 éves konstrukció, illetve a wifi stickem sem, megfelel az új szabványoknak :)

gecofeco 2009.09.17. 12:08:11

Majd jön a papir, hogy a nyomozás imeretlen tettes ellen megszüntetve......

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.17. 12:58:46

Hát igen! Annál a résznél kellett volna szólni, hogy "Vágó Úr, megállnék!", amikor a dögös miniszoknyás volt a lakásban.

Mennyivel jobban jártál volna! :)

(Lehet, hogy ő vitte el a fúrót!)

megamenn 2009.09.17. 13:06:22

@Kobe: Jaja, azzatat má én is megfigyeltem, hogy amikor a kondi meghibásodik, gyakran mondja: katt :)

hatesz 2009.09.17. 13:33:39

@Kulics: @Viktor-a-konyhában: látom nem értettétek hogy poénnak szántam. Ja és csak azért írtam, mert sokan ezt csinálják. Amugy meg a mai világban hagyni a szerelöket garázdálkodni... Igaza volt aze egyik hozzászólónak, alapból gyanakodni kell. De lehet posztoló azt sem vette volna észre ha a nagymellü szökét elkapták volna a szerelök, max 9 hónap múlva, hogy "hé te nem a szerelöktöl vagy terhes?"

"Jó minőségű szerszámmal szeretne jól dolgozni, az meg sajnos sokba kerül." akkor miért hagyja szanaszét????

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.17. 13:42:22

@megamen:
Régi Abit asszem KT alaplapokon meg csak egyszer mondta a kondi, hogy KATT, de akkor igen hangosan és utoljára ! ;-)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.17. 13:46:21

Amúgy meg profi szerszámot kölcsönözni is lehet, nem muszáj megvenni 250e-ért a talajdöngölőt, ha csak 4 órát használod 15 évente...

Mondjuk azt meg úgy csinálom, mint az autókölcsönzést: lefotózom az eladóval több szögből a rajta lévő hibákkal,karcolásokkal együtt, batztak már meg horpadással amit nem én csináltam (hogyan bizonyítod, ha valamit NEM tettél?)

'Hátcsáklit' 2009.09.17. 13:59:37

Nálam tegnap voltak a a tcomtól. Régi, kopott, bordó Matávos dresszben. Nálam hívta fel a következő két kuncsaftját. Először x.y., mint a t-com szerelője, majd x.y., mint az invitel szerelője mutatkozott be. Egyébként a fúrógépekre tessenek vigyázni. Előtte lebeszéltük, hogy még nem volt kábeltévénk. "Hú, akkor fúrnom kell."- állapította meg. Majd kijött egy nővel(?) szerelni és- elkérte az ütvefúrómat, merthogy nála nincsen.... Elvégezte a melót, tett vett,majd elment. A fúrógépet a földre tette. Mellé pedig a tokmányt a fúróval. Szépen kibarmolta belőle a fúrószárat tokmányostul. Igaz ugyan, hogy csak vissza kellett nyomni a helyére,némi csuklómunkával, no de kéremszépen, hol vagyunk, a dedóban??! Sumákolva lerakja? Legalább szólt volna, hogy kicsúszott a helyéről. Úgyhogy aki a tékommal szerződik, az tegye el a fúrógépét páncélszekrénybe és tagadja le, hogy van neki. Olyanról hallottam már, hogy valaki mániákusan bugyikat-főleg használtat- gyűjt, no de fúrógépeket? Ez valamilyen tékomos specialitás. No majd csernusdokit ráuszítjuk a cégre, hogy gyógyítsa ki belőle őket.

flea 2009.09.17. 14:20:25

Elnézést, de itt nem ismeretlen tettes miatt, hanem bűncselekmény hiányában lesz a nyomozás megszüntetve.

Tudniillik azt, hogy ott VOLT egyáltalán egy ütvefúró, valamint hogy ezt az adott 5 hónapban nem maga a posztoló hajította ki az ablakon egy részeg pillanatában, ill. nem a karácsonyra látogatóba jött rokonok tették el, azt kizárólag a posztoló állítása támasztja alá, esetleg vele érdekközösségben levő tanúkkal.

Na erre mondják, hogy ló**** és esti fény. Ezzel az erővel én holnap teszek egy feljelentést, hogy fél éve még megvolt a negyvennyolcmillió karátos gyémántom a kisszobában a padlódeszka alatt, és azóta csak a Szerelő Kft. embere járt arra, úgyhogy a lopásért gyorsan büntessék meg. (A rendőrség meg nyilván engem is körberöhög, valamint a haját tépi, hogy ekkora állatságokkal kell foglalkoznia.)

Hansúlyoznám, hogy ez akkor is így van, ha a posztoló minden szava a tökéletes igazság. (Amire van is sansz, bár aki három munkást felügyelet nélkül hagy bárhol, az simán lehet annyira hülye, hogy ne emlékezzen pontosan az elmúlt 5 hónap történéseire. Én kérek elnézést.)

murunga 2009.09.17. 14:26:24

Semmi se jó itt punaföldön, mi!?

legalébb pippantott volna a kis lehengerlő miniszoknyás!

pepitaofélia 2009.09.18. 13:44:32

@hatesz:
az ilyn hozzáállásért (ingyen fúróbérlés) lesznek többek között zabosak az ügyfélszolgálaton. Jó bunkóság játszadozni ezt a trükköt!

Don Quixote de la Ferko 2009.09.18. 17:05:56

"A tetőfólia, ahol ezek a "jóemberek" kimászkáltak a tetőre cafatokra van hasogatva, és ez a fólia az, ami megvédi a házat a negyobb esőzésnél, hogy ne ázzon be a ház."

Nekem úgy rémlik, köll az építkezéshez valami építési engedély, holmi tervek, meg egy építész, aki mindezeket összeállítja, megszerzi. A zépítész biztos szólt volna, hogy tetőcserép is köll arra a fránya házra,a fólia kevés lesz.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2009.09.19. 11:21:06

"eszembe se jutott hogy átturjam a lakást vagy hivjak egy költöztetö brigádot.

Van mit tanulni. "

jah ha ellemesebb vagy mostanra nem fested a lakasokat ;)

Peetee 2009.09.21. 16:18:50

Ez a posztoló egy balf@asz.
Nekem 2 lakásba szereltek be ilyet az elmúlt 2 évben.
1: NINCS MÁR MATÁV, felejtsük már ezt el!
2: Nem engedek idegenek szabadon garázdálkodni a házamban...ez a jóember narancslével ült a nappaliban, amíg a melósok jártak-keltek?
3: 1 alkalommal én is segítettem a szerelőnek,h a kívánt végeremény olyan legyen, ami nekem is megfelel; leesne a karikagyűrű a kezéről, ha segítené egy embertársa munkaját? Undorító közöny.
4: Sok ügyet intézek a Call-centeren keresztül, 10 percnél többet még sosem vártam. Az elmúlt fél évben 10-15 hívást indítottam.
5: Eltűnt az ütvefúróm és biztos,h a mag emberük volt múlt hét kedden, aki ellpota.
Ki vesz be ilyen dumát??????

Nekem feltörték tavaly a kocsimat és biztos,h a szomszéd volt mert mellettem parkolt.
Ez egy faszság, ahogy az is,h őt meglopták.

Ez egy nonszensz valótlan panasz valami önimádó, tipikus: "ÉN vagyok az ÜGYFÉL" - pasastól.

Macce 2009.09.21. 21:02:16

Utcsó komment jogos.
Nálunk tavaly voltak kint, Szegedröl(Kiskunmajsán lakok kb 33kmre van Szeged) és tök jó munkát végeztek.Tegyük hozzá 3órájukba telt, de azóta semmi gondom nincs velük.
De azért én sem hagytam a csávókat egyedül.
Szvsz annyi hiba volt talán h délben jöttek pontosan, mikor ebédeltünk.De kaptak kávét szóval nesirjon senki :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.09.28. 15:07:23

Ja, ha lemerítette az akkut, és fél évig úgy hagyta, akkor az kuka. Ha feltöltve hagyta úgy, akkor is, mert lemeríti magát.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.09.28. 15:12:11

Alig használt kékeszöld akkus Bosh ütvefúró féláron eladó. (Most vettem az Ecserin negyedáron.)
süti beállítások módosítása