Tékozló Homár

Lefelé alkudott Újpest David Hasselhoffja

2009.09.21. 00:04 | szily | 112 komment
ujp1


Én azelőtt még életemben nem mondtam ki azt a szót, hogy dekopírfűrészlap, de most nem volt menekvés, mert a csajom felhívott az Indexben, hogy azonnal vegyek egy fát és egy fémet vivő dekopírfűrészlapot, mert le akar vágni tíz centit a saját kezűleg gyártott bambuszágyunk végéből. Azt is megmondta, hogy ha mázlim van, a szerkesztőség mellett, az Árpád úti hegesztéstechnika boltban kapok fűrészlapot, és akkor nem kell az Obiig menni.

 


A boltba, ami előtt több ezerszer elmentem 3 év alatt, szokás szerint úgy próbáltam bejutni , mint egy analfabéta vakond: ügyetlenül nyomkodtam a kilincset és taszigáltam az ajtót, míg  oda nem jött a tulaj, és megmutatta a fejemtől 15 centire lévő, nagyméretű nyitvatartási rendet, miszerint 10 perce zárva vannak, aztán kinyitotta kulccsal az ajtót, hogy rohannia kell a gyerekért az óvodába, de jöjjek csak be, és mondjam gyorsan, mit szeretnék.

 

 

ujp2

 


Megmondtam, előszedte a kétfajta fűrészlapot, amik csalódást okoztak nekem a gizda kinézetükkel, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy Újpest centrum legjobb frizurájának birtokosa megmondta, melyik mennyibe kerül - a favágásra való olyan 3-400 forint, a fémvágó 1400 körül - aztán erősen rám meredt, és megkérdezte: "ugye nem akarsz ilyen sokat fizetni?" Őszintén bevallottam neki, hogy tényleg nem. "Mert ez a fémvágásra való baromi drága."  Megfogta, forgatta kicsit a kezében, újra rám pislantott. "800-hoz mit szólnál, az úgy már normálisabb, nem?"
ujp3
Mivel a bolt hegesztéstechnikai cuccokat árul, én meg szélsőséges esetben maximum szögelek, az árukészletet nem tudtam felmérni, de ilyen hozzáállással azzal sem lehet baj. Távozás közben kis híján fütyörésztem a boldogságtól, és veszettül várom, hogy hegeszteni kelljen otthon, de legalább fűrészelni. A képeket Gőzsy Kati csinálta, köszönöm ezúton is, a Mester itt éppen egy hosszú absztinens időszak utáni első baráti tintázás utóhatásait nyögi, mégis fergeteges formában van. A modern kereskedelemben nem elég kedvesnek lenni, jó pasinak is kell látszani, emberünk pedig ebből a szempontból is lehengerlő. A bolt kábé félúton van az Újpest-Városkapu és az Újpest-Centrum metrómegállók között.

Forr-Heg hegesztéstechnikai szaküzlet
Budapest
1042 Árpád út 37
nyitva H-P.: 8-17 h, Szo: 9-13 h.

 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.21. 02:05:44

ELSŐ! (aki szavazott) :)
Ilyen emberkéket jó lenne látni a sarki pékségben.
Vevő: Kérek egy kiló kenyeret
Eladó: a kenyér kilója 200 ft, de legyen 150 ft.
Vevő: Jippi!

Trójai 2009.09.21. 02:29:15

hm@gonosz1hal:
Én értem azé' a koncepciót.
A városban (nagyváros) ahol élek. van a belvárosban egy nagyon jó és olcsó, ám nagyon kicsike hamburgeres. Aki őshonos, az mindenki tudja, hogy milyen jó hely az, sokan is járnak oda. Udvarias kiszolgálás, nagy hambik, jó árak. Akik ott élnek a városban azok tudják ezt, ám egyik sem ír a homárra BÜ posztot.

Persze ebben a városban is vannak helyek, ahol lehúzzák az embert és mindig van valami minőségileg kifogásolható a kiszolgálásban. A vendégek többsége ugye nem ír panaszlevelet a homárnak. Hogy lehet akkor, hogy ezek az üzletek (vendéglátó egységek) fenntmaradnak mégis?
Mert belvárosban vannak , frekventált helyen. És 1 turista, vagy vendég, vagy újonnan a városba költözött nem tudja, hogy nem szabad a közelükbe menni. Ezért jó az, ha megírják a homárra, ha valami nagy(obb) szemétség történik valakivel valahol. Aztán óvatosabbak lesznek azok az emberek, akik olvasnak homárt. Ez nagyon jó dolog.

Viszont ha ez így működik, miért ne működhetne visszafele is? Hogy megmondjuk a városunkba tévedőknek, gyertek a kis hamburgeresbe, mert jó hely és a fél város odajár. Amit ugye nem biztos hogy tud az ember, kivéve ha nincs egy ismerőse aki eligazítja.

Persze azért mindenki azt fogja mondani: ez reklám. (igen az, de ha egyszer igaz?)

Meg azt kérdezik sokan, hogy mennyi pénzt kapott a homár, a reklámért.
Manapság tényleg nehéz elhinni, hogy valami anyagi előny, vagy egyéb érdekek nélkül történjék, ez igaz. (Meg fenáll a dezinformálás veszélye is. De ez úgyis kiderül ha 200 kommentben leírják a népek, hogy az a hely szar, amiről azt írták a posztban, hogy jó.)

De pont ez lenne a lényege a BÜ posztoknak szerintem. Megvan a lehetőségünk, hogy mi, homár olvasók írnánk meg (személyes) pozitív tapasztalatainkat 1-1 üzletről vagy szolgáltatásról.

Ha a rosszul szolgáltató cégek/üzletek igazságtalanságát el lehet itt kiabálni és a csúnya dolgaikat elpanaszkodni, miért ne lehetne a rendes szolgáltatókat/üzleteket is megemlíteni?
Ha felhívjuk a figyelmet a rosszra, miért ne hívhatnánk fel a figyelmet a jóra is? Nem ez lenne a lényeg?

Nem csak arról tájékoztatni az embereket, hogy ne menjetek ide, mert lehúznak, hanem arról is, hogy ide bátran jöhettek, mert rendes a kiszolgálás??

Szerintem tudatos fogyasztóként nem csak az lenne a dolgunk, hogy akadályozzuk a becstelen szolgáltatókat, hanem az is, hogy támogassuk a becsületeseket.

Magamból kiindulva: én elmesélem az ismerőseimnek, ha elégedetlen voltam valahol, de azt is, ha valahol kiemelkedőt kaptam. És ezzel javaslom is nekik a helyet. Ez fordítva is működik: az én ismerőseim is elmesélik nekem a tapasztalataikat. Így jutottam hozzá (sok rossz tapasztalat után) egy becsületes, hozzáértő és olcsón dolgozó vízvezetékszerelő telefonszámához. Javasolták, kipróbáltam amikor szükségem volt rá, és nagyon elégedett voltam. ÉS továbbadtam én is a számát. Mindegy, hogy most ruhatisztítóról, kajáldáról, vagy szerelőről van szó. Ez az oszd meg a tapsztalatodat dolog működik. Neked nincsen hasonló élményed?

Az Aldi-s posztról pedig annyit, hogy szerintem nem feltétlenül volt jó ötlet pont Tótawét meghívni vendégírónak.

Viszont az aldi-s dolgot megértem annyiban, hogy nekem ugyanilyen élményem volt, csak nem az ALDI-val hanem a LIDL-el amikor megnyílt itt pár éve. És ettől én nem vagyok fizetett reklámozó, sem LIDL-ben dolgozó, csak egy elégedett és pozitív élményekkel gazdagodott fogyasztó, aki megosztja a tapasztalatait.

Megdobbent 2009.09.21. 02:51:54

Es ez a csaj ejtette ki magabol a kolykot ami ongyilkos akart lenni, amikor a csajoddal bebasztatok a borlofaszon?

Megdobbent 2009.09.21. 02:54:45

Natenyleg, hogy webshopban tudok alkudni angolul hong-kongiakkal az akkor boldog ugyfelle tesz, vagy csak az en optimista rozsaszin vilagomban _termeszetes_ a korrekt uzleti es fogyasztoi szemlelet?

Mert, ha igen, akkor minden egyes szamomra normalis esetet meg fogok irni boldogugyfelkent, es megfigyelem melyik nem resze a valovilagnak.
pfff...

Trójai 2009.09.21. 03:43:51

@Megdobbent:
"vagy csak az en optimista rozsaszin vilagomban _termeszetes_ a korrekt uzleti es fogyasztoi szemlelet?"

Szerintem igen. pl Mesteremberek közt én 1 jót ismerek. Pedig nemhogy sokkal, de rengeteggel hozott össze már a sors. Vagy pofátlanul lehúznak pénzzel, vagy szar munkát végeznek. Vagy felháborodnak, ha csak(!) a munka árát és az anyagköltséget fizetem ki, és nem adok jattot. (azért is meg kellett küzdeni, hogy alap legyen hogy adjanak számlát, ugye? Ma már alap, régen nem volt az.)

Más országban lehet, hogy a korrekt szolgáltatás alap, de az emberek többsége nem arról híres, hogy tisztességesen akar dolgozni és abból megélni, hanem minél rövidebb idő alatt minél többet akar keresni. (ergó akit át lehet baszni, azt miért ne) Sokan kapnak vérszemet.

gabest1 2009.09.21. 05:10:32

A jó eladók mind így csinálják, először egy magas árat mond, dicséri a cuccot, aztán odaadja olcsóbban, de mintha a fogát húznák, és még te érzed magad nyertesnek.

Kacor007 2009.09.21. 05:41:27

@Trojai: Ez nagyon szép, de HOL is az a hambis? :-D

ge-za (törölt) 2009.09.21. 06:02:24

Mennyit kap a Homár a bolt reklámozásért???

2009.09.21. 06:10:35

A bambuszágyhoz minek fémet vágó fűrészlap?

De tényleg nem kötekedni akarok, mert szeretem a pozitív híreket. (És azok meglehetősen ritkák.)

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 06:22:38

@tory_t: A fafűrészlapból is sokfajta van, keményfára, puhafára. A bambuszhoz azért kell fémfűrészlap, mert apró ("delfin")fogú s így van esély, hogy ne tépje szilánkosra a vágási felület környékét.

Autóvigéc koromban is megtapasztaltam, hogy a legjobb ügyfél a magasanművelt értelmiségi, aki élből, mert pl posztbundeszligafrizurás, lenéz bárkit a pult vagy a tárgyalóasztal túloldalát. Pl a Peugeot úgy egy fos autó, ahogy van, nincsen mentség vagy bocsánat, de értelmiséginek jól el lehet adni, le kell nácizni azokat az autókat, amiket könnyű eladni, az ember elsüti ezt a viccet, hogy tévét is én nem hokedliről nézek (ui a "náci autók fapadosak" a szigorúan előítéletmentes magastudatúértelmiségi szerint) hanem kényelmes fotelből. Hátraviszem a magastudatú értelmiségit a Peugeot-hoz, ami szemre úttörő forma és csilivili, nyolc évesen roncsteleprevaló lepra üledék, beültetem a bársonyos, pihe-puha ingóbingó fotelülésbe, mely kényelmes a posijának (de 25 km után a dereka leszakad a fájdalomtól, de a barom úgyis csak a melóhelyre jár vele, napi 1600 m odavissza, 16 liter/100km fogyasztás, mert a kutyáját futtatja, de az autóját rest megszalajtatni tőgáz harmadik, hogy kormolja a katalizátort meg a gyertyákat és szelepeket)

Cuki nekem ez a cikkcsi, mert kiderül belőle, hogy a zselével hülyegyerekesített melírozott frizurcsi alatt is lapulhat még nagyobb tökkobak, mint a posztbundeszligafrizurás alatt...

ewing_65 2009.09.21. 06:22:58

Az ilyen sztorikban nekem az veri ki a biztosítékot, hogy ha 800 Ft-ért megéri neki eladni, akkor mennyit keres rajta, ha 1400-ért adja el. Ugyanez történt velünk kissé nagyobb léptékben. Házat akartunk építeni, jött az ismerős építési vállalkozó, mondván 33 milla plusz áfáért már álli is fog a ház. Mondom neki a k...a sok, felejtsen el. Két hét múlva telefon, megcsinálja 20-ért. Szóval akkor két héttel ezelőtt át akartál b...i 13 millióval???
Azért is mással építtettem...

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 06:25:06

@tory_t: Bambuszt úgy vágunk, hogy a vágási körívet v-alakban tapétavágóval óvatosan körbemetszük be, majd a V-ben KÉZI kisfogú fűrésszel szépen elnyessük. A dekopírfűrészel csak magastudatú értelmiségi vág, mert azt hiszi, hogy ez 'ámítástechnika, amiben a hamarmunka gyors is. Közben a dekopírfűrész széjjelbasszusgitározza szálkásan a bambus felületét, oszt tavasz!
Néha a kézifűrész a gyors...

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 06:28:01

@tory_t: Dekopírfűrészel csak amatőr magastudatú értelmiségi vág bambuszt. A hülye alföldimentalitású tajparaszt, aki nem képes még a HTML-hártyáját se kikupálni, először tapétavágóval V-alakban bevágja a körívet, majd KÉZI (ism.: kézi) fűrésszel, aprófogas illesztófűrésszel vágja. Néha a lassúmunka a gyorsabb. Ugyanis a dekopírfűrész tönkrebasszusgitározza a bambuszt, szálasan szaggatja felületét.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.09.21. 06:29:35

Ritka kedves kivétel - ezért kell ilyen helyekre járni, és nem OBI-ba.
És ha a fűrészlap még 500-ba is került volna a multinál, ki nem szarja le ?

Élmény, pont.

Rosszindulatú Vászka 2009.09.21. 06:54:05

Ezentúl tele fogom hányni a parasztkönyveket lelkes körmondatotkkal, ha ízlett a leves. Meg akkor is, ha nem bunkózott velem a szeméjzet. Ha köszönnek, azt külön meg fogom említeni.

szily 2009.09.21. 07:13:31

@Trojai: Életszerűtlen volt teljesen, azért tetszett. Egyszerűen kölcsönös szimpátia támadt köztünk, ha felismert, nem mutatta.

Matteo79 2009.09.21. 07:20:02

1. Nem tetszik ez a reklám...
2. Ezeréves "sales-es" trükk az ár felhúzása, majd jó nagy kedvezmény adása... Mondhatni ez az első lecke tréningeken, bár az életből is megtanulja már egy kamasz is...

2009.09.21. 07:35:31

jaaaj, ebben a házban töltöttem a gyerekkorom, egy pincében, depeche mode kazettákat hallgatva... hüpp-hüpp... (nem, nem voltam bezárva, magunktól mentünk oda)
index, most nem úgy volt, hogy elköltöztetetek...?

Énbagoly 2009.09.21. 07:46:34

Érdekes, hogy vannak akik soha nem hiszik el, ha ilyen dolgok történnek.
Na, az igaz, hogy ismerős boltokban, de velem is elő szoktak fordulni hasonló esetek. Bár inkább az, hogy hozzácsapnak valamit ahhoz, amit vettem. Meg persze, nem ilyen értékben. :)

Trójai 2009.09.21. 07:58:13

@Kacor007: Szegeden az Oskola utcában :)

gabor2 2009.09.21. 07:59:14

egyheten egy belefer, de nehogy mindennap legyen, mert az mar tenyleg (x) kategoria

Raka1885 2009.09.21. 08:11:30

Ennyiért máshol kettőt kapsz. Szóval tényleg rendes volt...

Egyéves Önkéntes 2009.09.21. 08:12:01

A második képen melyik a K.I.T.T.? :)

BKV reszelő 2009.09.21. 08:15:05

Mi ez ? Szily buzi és a csaja hegesztőboltjának csinál reklámot ?

joszip 2009.09.21. 08:26:25

Én meg Harasztiban mentem be a pékhő, és adtam neki egy százast, hogy adjon annyi zsömlét (nem 3 búzaszemből puffasztott légnemű fajta), amennyi kijön belőle. Adott vagy tizenvalahányat, amennyi a zacsiba fért. Újabb csapás a multikra hehe (j/k)

megamenn 2009.09.21. 08:27:12

"Nem, teljesen szokásos piaci áron voltak, megnéztem"

Micsoda gavallér. Odaadta szokásos piaci áron. Ilyen a jó kereskedő. Megmutatja, hogy átbaszarinthatna, de aztán nem teszi.
Ez kb olyan mintha a zebra előtt csikorgó kerekekkel állnék meg.

Calogero 2009.09.21. 08:31:11

Nagyon komolyak ezek a Boldog Ügyfél posztok :-) szegény tulaj tönkre fog menni, mert innentől fogva senki nem lesz hajlandó a kért árat fizetni. Persze ezért majd felviszi azt árakat, hogy legyen miből engedni,de ezt leleplezi egy homár olvasó és újra felkerülhet az oldalra, így lesz a boldog ügyfélből, homár poszt, gyönyörű körforgás

warezspam (törölt) 2009.09.21. 08:40:47

Szóval mennyit is fizetett Stohl András-hasonmás ezért a cikkért? :)

szily 2009.09.21. 08:45:43

@gonosz1hal: Tisztelem, ha rosszul vagy a pozitív dolgoktól, tényleg, de - egyelőre!- nem tettem kötelezővé a Boldog Ügyfél posztok olvasását, így a címet-taget látva lehet ugorni bártan.

Vogon 2009.09.21. 08:47:08

Én ismerem ezt a fickót, cseppet be van a legtöbbször tintázva...:) hogy mitől került kevesebbe a cucc azt mindenki kitalálhatja, de oltári baromság itt pozitívként reklámozni hogy az ürge olcsóbban adja számla nélkül a cuccokat. Rendes gyerek amúgy :)

szily 2009.09.21. 08:47:43

@ge-za: 100 ezer forintot kaptam ezért a posztért. Zsebbe!

szily 2009.09.21. 08:49:26

@tory_t: A fémfűrészlap máshoz kellett.

szily 2009.09.21. 08:51:42

@zsollancs: De már elköltöztünk, pár hete.

szily 2009.09.21. 09:00:04

@Raka1885: Fogalmad sincs, az ezerféle, különböző dekopírfűrlészlapból ez pont milyen volt, de a sarkos vélemény, az ugye megy látatlanba. Hurrá!

KáposztaMedve 2009.09.21. 09:02:08

Még sosem jártam itt, de érdekelne mekkora haszonkulcsot alkalmazhat, ha csak úgy enged 600 fortintot...

Amúgy meg:
"szögelek"
Ez csak nekem tűnt fel?

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2009.09.21. 09:09:47

Ezzel a sztorival az a baj, hogy:

1. Vagy normális árrése volt, és akkor bukott rajtad. A hülyéket pedig nem ajánlani kell, hanem sajnálni.

2. Nem normális volt az árrése. Akkor meg a figyelemreméltó információ ebből a posztból az, hogy másoknak dupla áron adja.

Egyéves Önkéntes 2009.09.21. 09:10:34

A kedves posztoló vehette volna az Aldiban is a dekopírfűrész-lapot. Ott nemcsak az eladó, hanem a pénztárosok is davidhasselhoffos mosolyt viselnek.

megamenn 2009.09.21. 09:12:07

"100 ezer forintot kaptam ezért a posztért. Zsebbe! "

Mondtad, hogy háromszáznyócvanezer, de ugye nem akar ilyen sokat fizetni?
:-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.21. 09:13:02

- Aggyálmán egy fűrészlapot, csinálok neked ingyenreklámot!
- Jóvan, öreg, akkor neked számla nélkül ócón nyócszáz. (hipermarkecbe vettem kétszázé, de te ott úgyse találod meg...)

gonosz1hal 2009.09.21. 09:16:19

@szily: hűha. ha ezt (ti. rosszul vagyok a pozitív dolgoktól) olvastad ki abból, amit írtam, akkor vagy nem tudom magam kifejezni, vagy nem is olvastad, amit írtam, vagy lehet, nem is érdekel.

egyáltalán nem basztatni akartalak, sajnálom, ha ez jött le neked. csak arra próbáltam rávilágítani, mi az a pozitív poszt, ami egy ilyen stílusú helyen jól pörög. de sebaj. majd az évek, no meg a tapasztalat biztos eldöntik a dolgot.

szép napot.

apoteka 2009.09.21. 09:19:23

Ez a csávó zseni!
600 Ft-ért ekkora reklámot!?!?!?!
Kedves Szily!
Nálunk is van árengedmény! :)

gonosz1hal 2009.09.21. 09:25:40

@Trojai: értem és teljesen respektálom az igényedet a "pozitív" kritikára. és van is helye a nap alatt.

a Homáron ugyan eddig is voltak "pozitív" kritikák. persze, azokra a probléma > poszt > megoldás séma volt a jellemző, tekintettel az oldalnak panaszfal jellegére.

én csak annyit mondtam, hogy szerintem a "probléma" mint előzmény ezeknél a posztoknál, ebben a közegben elengedhetetlennek tűnik. szerintem nem azért tűnnek olyan sutának az előzmény nélküli katartikus posztok, mert nem szoktunk hozzá, hogy vannak ilyenek, hanem azért, mert nem követik a Homár alapideológiáját, ami - lehet, a szerkesztők szándékával ellentétesen - egy panaszfal.

szvsz ez a panaszfal-jelleg egyáltalán nem gond, sőt! számtalan olyan fórum van, ahol el tudod mondani a jó tapasztalataidat, ilyen hatékonysággal működő nem síró, hanem kisíróblog viszont egy sincs.

jelzem: nem zavar a BÜ váratlan felbukkanása, csak egy kicsit olyan, mint amikor a sarki cipőboltban megjelenik a kedvezményes tőkehús.

de ne nekem legyen igazam.

orv 2009.09.21. 09:27:18

Hú,de beindított itt sokmindenkit ez a kis eset! A "@magyar-magyar szótár" tetszik a legjobban.Nem színtiszta,de jó tömény demagógia jó sok sajátvéleménnyel nyakon öntve - igaz,nem a témához kapcsolódóan,de legalább mindent elmondva végre Európa egyik legnagyobb és legfejlettebb kultúráju nemzetrének autógyártásáról,valamint azokról a nemzettársakról,akik esetleg nem a nevezett véleményét osszák.
Történetesen jó sokat fűrészelgetek mostanság otthonomban,dekopírral,de isten bizony,másképp fogok nézni arra a kedves kis gépre.
A haszonkulcsról ,marketingről és egyéb tudálékoskodásról meg annyiz,hogy NINCS olyan termék,aminek ne lenne ilyen szép széles árskálája:vehetsz zoknit tizet ötszázért meg egyet kétezerért,Mercedest 500e-ért és 50millióért,tejet 400ért és 105ért ,valamint felbérelni fröcsögő pszihózistól terhelt jóembert napi 1000ért/plusz kannásbor,ukráncigi/ és 20000ért öltönyös változatot 140 kilós kivitelben.
Kapitalizmus van.

Delfinci 2009.09.21. 09:28:36

Lehet, hogy az eladó okosabb mint egy ötödikes? Lehet, hogy szorgalmas Homár olvasó?
Felismerte Szily-t, eszébe jutott a BÜ, persze nem mutatta a felismerést, kedves volt, kedvezményt adott, gondolta hátha ... így 600,-Ft-ért csinált a boltjának reklámot...

Delfinci 2009.09.21. 09:29:40

Jól van, látom velem együtt mindenkinek egy időben jutott ugyanaz az eszébe ... :-DDDD

labi 2009.09.21. 09:29:46

Szily, gyere hozzánk is, a 10.000 Ft-os éves tagdíjunkat úgy adjuk el neked, hogy 20.000 Ft helyett csak 12.000-t kell fizetned! De utána mi is kérünk egy ilyen reklámot! :))

apoteka 2009.09.21. 09:37:16

@szily: Nálam még tagdíj sincs! :)
Igaz, a hajam nem ennyire ütős! :)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.21. 09:40:01

@szily: nesze neked, megint eregethetsz széllel szemben.. :)

zsírfeka (törölt) 2009.09.21. 09:41:23

ha jó fej volt, miért kell fikázgatni...?
(ja hogy indexes vagy.....)

Pepin bácsi 2009.09.21. 09:47:05

az ALDIban kétszáz a fűrészlap

2009.09.21. 09:52:48

@magyar-magyar szótár: Drága sztrovacsek kolléga ! Látott-e Ön már dekopírfűrészt ? Abban ugyanis cserélhető a fűrészlap. Van nagyfogú puhafára, van sűrűrecés keményfára sőt fémhez való is létezik. Továbbá az előtolás is állítható meg a fordulatszám is. Tehát pont olyan finom munkát is lehet csinálni vele mint a kézifűrésszel.
Amúgy csókoltat a Pocsay család.

MP 2009.09.21. 09:54:07

Érdekes amikor én két sorban dicsértem két üzletet az nem kerülhetett be. Ja hogy ők velem tettek jót nem veletek. Értem.

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 10:00:55

@Kulics: Mert hol derül ki az, hogy nem tudom: cserélhető a dekopírfűrész lapja? - amikor arról beszéltem, mire való az aprófogú? Eltévesztette uram az emeletet, azért olvas rossz névtáblát!

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 10:06:19

@Kulics: Úgy értem drágám, hogy amíg maga -egyébként szakmaiatlanul és ostobán amatőr módon- dekopírfűrésszel vágna bambuszrudat, cserél fűrészlapot, állít rezgést stb, én a 274 Ft-ért vásárolt "kínai" (valójában indiai) barkács kézifűrészkészletemmel (amivel egyébként már kb 200 munkaórát dolgoztam) meg egy tapétavágóval (80Ft)végzek.

Más magasnművelt értelmiségieknek: A dekopírfűrész elsősorban farost sík [bútor] lapok vágására való. Bár lambériázáshoz is cukor.

Bár: lehet kanállal is enni galuskás zsírpörköltet, biztosan.
Na. Dekopírfűrésszel bambuszrúdra menni kb olyan.

Defmute (törölt) 2009.09.21. 10:07:12

Zseniális... :)

Tényleg ritka az ilyen, magyarul kell ezeknek is hely a Homáron...

Defmute (törölt) 2009.09.21. 10:14:41

Amúgy meg annyira tipikus ez a mentalitás, ami itt tapasztalható 1-2 kommentben. Borzasztó nehéz szinkronban örülni egy másik ember sikerének. Gondolom Ti vagytok azok, akik a földet nézik a villamosmegállóban, majd hónap végén beültök a szobátok legsötétebb sarkába, s miközben erősen fókuszáltok egy pontot a falon, közben azt mormoljátok félhangosan: Múljon el! Most! Múljon el! Most! Most!

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.21. 10:16:35

600 Ft-ért csinált a boltjának reklámot és egy kellemes Adóellenőrzést. :D

Koky_ 2009.09.21. 10:19:02

@version: Te mindent annyiért veszel meg, amennyiért legyártják??

gonosztojás (törölt) 2009.09.21. 10:20:40

Te szily..
Te a bezárt boltban éppen kasszát rámoló betörővel boltoltál..:))))

Ronebaba 2009.09.21. 10:30:26

A hapsi tényleg jó fej! Én néha vásárolok ott, mindig ilyen. Egyszer elcseréltem vele egy oxigénpalackot, legalábbis megegyeztünk, mondtam neki, másnap beviszem. Közben rájött, hogy amire neki kéne, arra nem fogja tudni használni, de hát nem csinál segget a szájából, elcseréli. Szerintem a mai napig nem tudja használni...

Coholol 2009.09.21. 10:44:01

Szerintem nem kell ezt erőltetni.

Nincs olyan sok ennyire sokak által olvasott fogyasztóvédelmi blog, ami azt illeti a homáron kívül mást nem is ismerek.

Pont ezért, az hagyján, hogy hülyén néz ki és gyanús, de szerintem ne vegye el a helyet a többi panasztól.

Ok ok értem én, hogy újítani meg frissíteni kell egy kicsit, de ez a BÜ teljesen ellentétes a blog céljával.

Nem is értem az egészet.

ide nem azért jövök, hogy megtudjam hol lehet olcsón dekopírfűrészlapot venni, hanem, hogy lássam mire kell figyelni és mit kell elkerülni ha dekopírfűrészlapot akarnék...

hihetetlen

orv 2009.09.21. 10:45:31

@Ronebaba
Hát ezt a jófejségen kívül máshogy is szokták nevezni... de jó,legyen jófej!
Valszeg élvezi a kereskedést és déliesen laza hozzáállással lehet is azt.Nekem is akart eladni török ember Isztambulban Rakit sokért,csak nem tudta rólam,hogy én a buszról leszállva egyenest az Aksarai-on lévő kocsmába mentem és felmértem az aktuális árfekvést,valamint minőségellenőrzést is tartottam,ami miatt majdnem kizártak a szállásomról,de ez most nem tartozik ide,viszont próbálkozós emberem előbb gyorsan felére vitte az árat,aztán még lejjeb,aztán,mikor mondtam neki,hogy különbenis,sok nekem egy ekkora üveg,hát öntött mindkettőnknek,na azt már ingyen.
Igaz később vettem tőle egy pár cipőt és minimum ötször meghallgattam,hogy ő kurd,és ,hogy mi magyarok szintén jól ismerhetjük a törököket...De ez már tényleg abszólúte másról szól.

na__most__akkor 2009.09.21. 10:55:28

"hipermarkecbe vettem kétszázé, de te ott úgyse találod meg..."

Látnok !!!
A múlt héten, a tecsóban, tényleg kétszázért. Tíz darab volt egy pofás műanyag dobozban, mindenféle anyaghoz való. Lehet, hogy noname, és csak feleannyit lehet vele elvágni, de ez a fűrészlap így van kitalálva.

A bambuszt meg tényleg kézzel kell. Ha nincs rendes fűrész, jó a konyhai recéskés is.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.09.21. 11:00:04

Jó hallani, hogy még történnek ilyenek :)

moli 2009.09.21. 11:06:41

@magyar-magyar szótár: """így van esély, hogy ne tépje szilánkosra a vágási felület környékét."""

en erre egy olyan tippet halottam -es hasznalok- hogy a feluletet le kell ragasztani ezzel az atlatszo papircsikkal, amit festesnel maszkolashoz hasznalnak

Ronebaba 2009.09.21. 11:07:15

@orv: de pont ezek azok a dolgok, amik miatt mindig visszamegy az ember vásárolni. Megvehetném máshol is azokat a dolgokat, amik kellenek (talán még olcsóbban is, ki tudja?), de nem, inkább vissza az ilyen helyekre. Ennyi.

Bozdurgán 2009.09.21. 11:29:48

Gyűlölöm az ALDIT, a bebaszott borfesztiválos szülőket, a szinpad előtt üvőltő gyerekekeket, TótaW-t, és a Boldog Ügyfél rovatot.

gondolom ez a srác is azért volt ilyen együtérző mert meglátta a frizurádat, és a képből látszik, hogy ő is tudja milyen csúnya dolgokhoz vezet ha összeveszünk a fodrászunkal.

Én nem lennék büszke rá, ha a csajom kérne dekopírfűrészlapot.Arra meg pláne nem ha ő is használná.Ez nem vicces, hanem egy bölcsész szánalmas viccelődése saját tehetetlenségén, és férfiatlanságán.

Amúgy meg hobbicélra csakis kézifűrész,azzal lehet szépet vágni olcsón anélkül, hogy megsérülnél.

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 11:30:50

És bunkó voltam azért is, mert orv kommentnick* úrnak elfelejtettem megköszönni azt, hogy óvatlanul beletapicskolván az újságíróóvodás jókiffiú által is fölismerhető Peugeot-autóvigéc parabolámba**, önként, bár tudatlanul segített abban, hogy a ledemagógosozás (mint jógyerekújságírói művelet) szócikkemhez cuki illusztrációt gyűjthessek.

Amúgy akkor beszéljük már ki rendesen: Ez a bejegyzés is arra jó, hogy a két tahó trampli nővér, aki a szombati ügyeletben a nővérszoba belső alvó-tévénézőszobájából kikiabálva utasította a beteglátogatókat megfelkelőbb ápolásra, mint a Reeettenetess Magyar Kereskedelem ááldozatai, jólérezhessék magukat Homár-blog olvasás közben. Pl feszt csak fikázott MÁV-dóhgozók debezzegelhetnek itt, hogy a fogyasztóitáásadallony, hát assekülönb egy szálat se! Vaagyis minden egybefügg, éspl az indexes jógyerekújságírók semmivel sem kevésbé pofátlanabbul vagy off-magyar szolgálnak ki bennünket, csak éppen index-figyelő blog nem ismert (bár van) ... Röviden: Ez a boltos fickó semmivel nem rosszabb, mint egy jógyerekújságíró. Lehetne írni egy fasza Magyar Vásárló Figyelő blogot, a rókaprémgalléros jughurt-orv-ivó néni pl egy bejegyzést megérdemelne, de az ugye nem annyira cukiságos és bltos keveset ér rá blogolni..

Vagyis ez valójában egy plug&play magátólműködő kis kattogás[azaz FOGYASZTÁS lsd.: kattogásmarketing]növelő (azaz FOGYASZTÁS lsd.: kattogásmarketing) szerkezetecske, amit ráadásul jórész a hülyefogyasztó tölt föl cuccal.. és meg is eszi :)))

*orv 0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
**ja, van saját véleményem is a Peugeot-ról, de azt majd máskor/máshol

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 11:32:12

@moli: Kösz a tippet. Karosszériás-szalag (festők is használják) alapfelszereltség idehaza, hat kanyar odafogja a teherautó hátfalához a konyhaszekrényt is.

/tno+DA= 2009.09.21. 11:41:03

@szily:
Jó nő vagy?
Melledet popsidat kiraktad?
Számlát nem sumákolta el?
Korábban intim viszony nem fűzött az ipséhez?
A jövőben sem fog?
Ha mindenre nem a válasz akkor ez tényleg egy jófej kereskedő! :)

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.21. 11:44:47

@szily: vigyázni kell az ilyen nőkkel, mert ha begurulnak, akkor neked nyestek. mindegy, ha eltűnsz, akkor levágott bambuszrügy lettél. :)

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.21. 11:46:12

Tényleg, ez hogyhogy nem kapott BOLDOG ÜGYFÉL zászlócskát?

eN 2009.09.21. 11:51:05

De hol vannak a boldog polcfeltöltők?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.21. 12:10:23

@eN: Elutaztak Csillebércre a Gyermekvasúttal, szarvasbőgést hallgatni.
Apropó: Mi van az Úttörő Szövetség kielégítő vadászház-bázisával?

orv 2009.09.21. 12:11:02

@magyar-magyar szótár
Ez jó! Most próbáld meg úgy ,hogy nem lihegsz közben és megosztod a figyelmedet,mondjuk két dolog között!
Na,ugye,mennyivel kellemesebb?!
(...)Mond,és tényleg lenyomoztál?El is olvastad a hozzászólásaimat vagy ez is csak egy újabb légboksz ,habzó szájú egzöszájziszbúkolás?

Píter 2009.09.21. 12:15:18

Én alapból azt hittem, hogy a Boldog Ügyfél egy külön blog lesz. Magyarul lenne a Homár a panaszáradatnak, a Boldog Ügyfél meg az elégedett ügyfeleknek. Szerintem jobb lenne, mint így "elkenni" a Homárt.

staropramen 2009.09.21. 12:17:39

@eN:
Tótawé hagymázos álmaiban, Sztrovacsek!

Raka1885 2009.09.21. 12:22:49

@szily:
Felmész a praktiker honlapjára. A legdrágább fém dekopírfűrész lap Prianha 450, Bosch 500. Még egyszer: a legdrágább. És máshol is ennyi. Igaz, általában a legkisebb kiszerelés 2db. De ha elfáradsz legközelebb az obiba, akkor ott kettőt kapsz ennyiért. Számlával.
De te tudod.
Hurrá!

Bozdurgán 2009.09.21. 12:52:27

@Raka1885:

mondjuk a praktiker is megérne egy posztot:)
felépítettem úgy egy házat, hogy apraktiker volt legközelebb,de egy szöget sem tudtam venni ott , mert minden 1,5x áron volt mint BÁRHOL:)

WToma · http://lazalom.blog.hu 2009.09.21. 12:58:56

94 komment, és még senkinek sem jutott eszébe a Brian élete? :)

Raka1885 2009.09.21. 13:01:08

@Bozdurgán:
A praktiker nem olcsó. Nem is azért hivatkoztam rá.
Egyébként ezek szerintem össze játszanak. Egyik helyen a csavar az olcsó, a másiknál az alátét, a harmadiknál meg az anya. De hogy egy "projektet" nem tudsz egy helyről olcsón összehozni az biztos.
A másik átverésük ez a "ha máshol megkapja olcsóbban, akkor fizetünk" szlogen. Ezek mindig a saját márkás termékekre vonatkoznak. Általában ugyan azok a termékek más csomagolásban.

Bozdurgán 2009.09.21. 13:24:51

@Raka1885:
jaja tudom, csak ha meghallom a praktiker szót mindig az jut eszembe hogy hogy maradhat talpon:)
annyiszor bementem oda valami bizbaszért és annyiszor jöttem el puffogva, hogy 6 csavarért 800ft tólzás, hogy már a névre is rosszul reagálok:)

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 13:31:56

orv@ kedves! Meg vagyok győztődve, hogy Önnek van áll. tám. hiv. elf. rendes, saját nyállal önfényezett blogja, és itt , pl engem, tétnélküli kommentnickel azért baszogat (jó, kösz ezt az egziszfaszomtuggyamicsodát is) mert bízik abban, hogy ha ledemagógosoz meg egzöszájz'ol, akkor majd az riposzt (rm.: mondolat) lesz arra, amiről kegyed úgy tesz, mintha nem értené. Pedig dehogynemérti.
De mondom, ön nem párbajképes, mert kommentnicknek nincsen tétje, Hiábavaló az én sejtésem arról, hogy ön wuudekomoly.
Hát az elavult telefaxxxom klattyogjon az Ön egyéb [egy része nyilván Szily-face-nyaló, de remélem , nem ön-face-nyalás ;) ] hozzászólásai eránt, kis lovag. Őn lég-micsinál, kasa kardjával hadakoz, levegőbe, a luft itt, a fülem mellett, a találat meg Önön. De csak erőlködjön, kedvesem!

szcsongor 2009.09.21. 13:39:32

@Bozdurgán: "Én nem lennék büszke rá, ha a csajom kérne dekopírfűrészlapot.Arra meg pláne nem ha ő is használná.Ez nem vicces, hanem egy bölcsész szánalmas viccelődése saját tehetetlenségén, és férfiatlanságán."

Uristen, kesz, itt a vilag vege, egy NO keri meg a ferfit, hogy vegyen barkacscuccot, es meg hasznalni is mereszelne... Neked errol szol a ferfiassag? Colstok gondolom mindig ott van nalad, fogmosas utan meg gepolajjal oblogetsz, mert az a ferfias... :)
Ajanlom ezt a videot neked: www.youtube.com/watch?v=JHkoZ7ngAM0

Bozdurgán 2009.09.21. 14:22:53

@szcsongor:

már vártam, az első harcibölcsész jogvédőt:) Figyu ha te elnézed a csajodat barkácsolás közben és közben vihogsz, hogy te a kalapácsot sem szereted a kezedbe fogni, az a te dolgod.Ha szerinted ez normális az is.
De legalább ne szólj be olyanoknak akik szerint a dekopírfűrészlap inkább férfi kezébe való egy párkapcsolatban.
Természetesen joga van minden nőnek traktort vezetni, és barkácsolni ha szeretne, de a legtöbben ezt inkább átpasszolják a pasiknak, ami szerintem rendben is van.
Tudom szerinted meg nincs, ugyhogy pucoltass budit a csajoddal az egyenjogúság nevében:)

ergerberger 2009.09.21. 14:48:36

Egy kicsit már én is kezdek kopaszodni, majd én is ilyen bongyor fürtöket fésülők előre magamnak, ha romlik a helyzet.

sztrelnyikov 2009.09.21. 15:15:02

Nincs olyan, hogy Újpest-Centrum!!! Vagy lehet, hogy van, de oda a 9 és 3/4 vágányról megy a metró.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.21. 15:27:09

Lehengerlően jó pasi?

Erős túlzás.

ergerberger 2009.09.21. 15:54:10

@sztrelnyikov: De van, csak magyarul Újpest-központnak hívják. Nemzetköziül lehet akár Újpest-Centrumnak is hívni.
Szily talán nem beszélni jól mádzsár.

SÜN 2009.09.21. 18:17:51

milyen hirdetés már ez? le is szopiztad?

frutella 2009.09.21. 18:21:51

öööööööööö......... csak egy kérdés.
SZámlát mennyiről adott???
Szegénynek ezek után tuti kinéz egy jó kis APEH ellenőrzés.

Trójai 2009.09.21. 18:24:09

Jaj istenem...
Van egy szép BÜ poszt egy szép dekoprfűrészlapról, egy szép és barátságos eladóval, :D és még ebből is azt hozzák ki egyesek, hogy most férfiatlan e a feleség számára ezt megvenni, vagy női egyenjogúságból szabad e egy nőnek azt használni. :D

Elengedhetetlennek tartom megtárgyalni a következőket:

1. A női barkácstechnika evolúciós fejlődése az ókortól napjainkig

2. A bambusz vágási technikái (ez már volt)

3. A bambusz lelkivilága és termelése, bútoriparban való hasznosíthatósága, bambusztermékek magyarországi árusítóhelyei

4. A nők barkácsképességének megállapítása kvantitatív módszerekkel

5. A féfiak péniszmérete és barkácskészségük közti egyenes arányú összefüggés megállapítása (az őskortól napjainkig)

6. Fodrászélmények megvitatása

7. A homoszexualitás külső jegyei: avagy a frizura és a homoszexualitás közötti összefüggések. (Ez is volt már)

8. Alapozó ismeretek barkácstanból: a dekopírfűrészlapok általános jellemzői

9. Alapozó ismeretek barkácstanból II.: a dekoírfűrészlapok helyettesíthetősége egyéb barkácseszközökkel (szintén volt már)

10. A frizura és árengedmény-adás közti determinálatlan összefüggéshalmaz racionális meghatározása

11. A dekopírfűrészlapok összes magyarországi fellelhetőhelyeinek leírása, ár megadásával együtt

12. Szily lelkivilága

13. szar a BÜ

14. veszekedés, és egymás oltogatása bármilyen témában, tetszőleges okból

15. "Mennyit kaptá' a reklámér' Szily?" kérdés végtelen +1-szeri alkalommal való ismételgetése

16. stb.

17. k.rva anyám :)

orv 2009.09.22. 10:11:26

@magyar-magyar...
Nincs.
Értelmetlen.
Hülyeség és még zavaros is.
/személyiségzavar/

Alternatív 2009.09.22. 21:06:07

A lényeggel bezzeg senki sem foglalkozik.
Miért akar a posztoló párja levágni az ágyból? Összementek?! Vagy csak kirúgta a colos szeretőjét?

teszt_elek 2009.09.25. 21:14:28

Szerintem ez így nem lehetséges.

teszt_elek 2009.09.25. 21:15:42

Szerintem ez így nem lehetséges.

teszt_elek 2009.09.25. 21:16:47

Bocs, úgy látom, duplán ment.
süti beállítások módosítása