Tékozló Homár

Minden idők legagresszívebb buszkölcsönzője

2009.09.23. 08:27 | szily | komment

Fantasztikus, hogy a magyar emberekben micsoda gyűlölet halmozódott fel minden és mindenki, akár saját potenciális ügyfeleik iránt is. Vegyük például Tamást és az RGB-WEB Bt. Autóbusz Szolgálatát. Tamás, nem meglepő módon, autóbuszt szeretett volna bérelni tőlük, ezért érdeklődő levelet írt a cégnek. Papp Gergelynek talán borzalmas napja volt éppen, de ez kit érdekel: egészen kivételes arroganciával sikerült olyan, párját ritkítóan agresszív válaszlevelet írnia, ami előtt - bevallom - én magam is értelenül állok. Mi vezethet rá egy önmagát talán üzletembernek képzelő figurát - de ha már itt tartunk, akárkit - hogy ilyen tónusban bunkóskodjon egy ismeretlennel? Próbáltam belehelyezkedni P. G. bőrébe. Nyilván az a mondat akasztotta ki, hogy "Kérem vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak." Na de ez nem egy annyira abszurd mellékmondat a teljesen semleges ajánlatkérő levélben, hogy hasonló támadást váltson ki. Vagy mégis?


Egy háromnapos kirándulásra szerettem volna autóbuszt bérelni sofőrrel. Írtam is az Autóbusz Szolgálatnak (RGB-WEB Bt.) egy e-mailt, amelyben leírtam, pontosan mik az igényeink és megkértem, adjanak árajánlatot. Levelben megkértem őket arra, lehetőség szerint vegyék figyelembe ajánlatuk összeállításánál, hogy "egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak". A szombati megkeresés ellenére már vasárnap válaszoltak, a következő levéllel:
 
***
 
Tisztelt X Y!
Mivel az anyagi lehetőségeik korlátozottak (ahogy Ön írta a levele végén), így nem fogunk tudni együttműködni, hiszen nekünk csak korszerű, kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban lévő buszaink vannak, melyeknek ára van. A konkurenciánál biztos talál majd gyengébb minőséget, amely árban meg fog felelni Önöknek.

Tisztelettel,
Papp Gergely
Autóbusz Szolgálat
Egy ilyen kedves eligazítás után rögtöm éreztem hol a helyem, és tanácsukat megfogadva más társaságot kerestem. Köszönöm, hogy megírhattam, üdvözlettel
Tamás

Ja, és ez volt a levél, ami kiváltotta az agresszív örjöngést:


Tisztelt Autóbusz Szolgálat!
X Y vagyok, a  budapesti ........ -ból. Az ...-re eső hétvégére autóbuszos kirándulást szervezek a ................. számára. Ehhez szeretnék Önöktől buszt bérelni, amennyiben ez lehetséges egy 40-50+1 fős buszra lenne szükségünk sofőrrel. A részletek: Indulás ....-án pénteken reggel 6-kor Budapestről (...., Bp., ......).
.../az útvonal részletes ismertetése/...
 
Az út teljes hossza az Allianz útvonaltervezőjét használva mintegy 1100km. Ilyen feltételek mellett szeretnénk részletes árajánlatot kérni, mennyiért lennének hajlandóak ezt az utazást lebonyolítani, illetve milyen buszt tudnak rendelkezésünkre bocsátani? Kérem vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak.
Kérem válaszoljanak minél hamarabb, amennyiben lehetséges, hétfőn este már szeretnénk dönteni annak elfogadásáról, így kedden már véglegesíthenénk a megállapodásunkat.
Üdvözlettel,
 
X Y
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 10:39:23

BBB = Bájos Buszos Bácsi. Pedig az egyetemisták elég szépen pörgetik a személyszállítási piacot. És ezt biza tapasztalatból mondom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.23. 10:42:21

@helianthus: Nem, nem fognak csődbe menni. Illetve csődbe lehet, de tönkre soha. Az ilyeneknek - a stílusukból ítélve - több cuslágféle haverja is van, és közbeszerzési eljárásokon nyernek olyan megrendeléseket, amelyekhez ki sem kell állni a busszal a garázsból, csak lepapírozni, a számla értékének 50-70%-áért, merthogy a többit kp-ban vissza kell adni a nagy-/haveri kutyáknak. A maradékból számlával megvásárolt gázolajat meg literenként 200 Ft-ért simán el lehet adni a traktorosoknak, végül is az a tiszta pénz...

Mindenki jól jár.

Mindenki jól jár?

Akos1985 2009.09.23. 10:42:25

Egy busz cég, akit nem fogunk megkeresni soha, ilyen céllal.

Énbagoly 2009.09.23. 10:46:15

@Itschykhatschy: melyik oldalról? egyetemista, vagy buszos? :)

hatesz 2009.09.23. 10:49:51

@Sün‼: akkor lili73nak mégis igaza volt, Múltkor írta magáról, hogy ö egy "190cm magas állat pasi":))
Amúgy sose értettem (ha már az egyetemistáknál tartunk) hogy valaki miért hirdeti úgy a lakását, hogy "kizárólag föiskolás/egyetemista lányoknak". Hát én fiatalabb koromban megfordultam pár ilyen albérletben, néhány durván kiábrándító volt, mármint ami a kupit és az igénytelenséget illeti.

KáposztaMedve 2009.09.23. 10:50:40

Csak szarrágás volt az egész ajánlatkérés! Fent van minden a cég honlapján, árak, esetéeges plusz költségek, hol-merre mennyit vezethet a sofőr stb... korrekten minden leírva.
Ha ezekből egy egyetemista nem tudja kiszámolni kb mennyibe kerül, hááát...

Mondjuk a cég hozzáállása sem túl ügyfélbarát. Egy ismerősöm csinálja úgy, hogy ha valakinek nem akar dolgozni akkor vagy abszurd árat, vagy olyan időpontot mond, ami biztos nem jó. De ha az ügyfélnek így is mindenképpen kell, és kicsengeti a kétszeres árat/vár egy fél évet akkor legyen :D

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 10:53:06

@Énbagoly: Volt pár évig egy fuvarozó cégem. Véletlenül pont személyszállítás. Igaz, hogy az egyetemista próbál alkudozni, de amikor megalkudtatok az árban (ami részemről ritkán tért el a normál ártól), akkor korrekt módon megtéríti. Ellenben a dolgozó emberkék (főleg menedzserek, üzletemberek, diplomaták) akarják az embert átvágni a legordenárébb módon. Például a fuvardíj 27 euró. Erre odavág egy marék aprót, hogy ő ezt előre kiszámolta. Tele 10-20-50 centesekkel. Kiszáll, elviharzik. A sofőr megszámolja, és összesen 25,50-et kapott. Nem a másfél eurón van a hangsúly, hanem azon, hogy ennyivel egy olyan gyökér, paraszt, tetves állat (elsősorban) MAGYAR vagy OSZTRÁK lovasítja meg az embert, aki 3-4-7-8000 eurót keres. Tudod, ennél még a sokat emlegetett románok is korrektebbek. És ez csak egy sztori az egyetemisták javára.

KáposztaMedve 2009.09.23. 10:54:15

Úgy látom nem küldte el az előzőt :S
akkor egy link:
http://www.autobusz-szolgalat.hu/árak

Ha ebből egy egyetemita nem tudja kiszámolni, hogy kb mennyié', hááát akkor az valami nagyon bőcsész lehet...

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 10:54:32

@Énbagoly: Az egyetemről amúgy nem tudom, hogy mi az, mert 6 eleminél megálltam. Tudod, a háború, kitelepítések, ilyesmi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.23. 10:56:23

@hatesz: Merthogy a "Kérem vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak." mém úgyis dekódolható, hogy időnként egy boroskóláért is leszopnak...

Rák Attantam 2009.09.23. 10:56:58

@Itschykhatschy: Kibombáztak az iskolából, mi? :D

Énbagoly 2009.09.23. 10:58:01

@Itschykhatschy: hát, nem az első eset, hogy azt hallom, azok a legfukarabbak, akiknek több van. Csak azt nem értem, miért jobb ez nekik.
A hat elemit természetesen elhiszem, hiszen, meg is látszik a modorodon. :))))

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 11:02:14

@Rák Attantam: igazából az volt, hogy rühelltem az elemiben Margitka nénit, mert szemét volt, és a Kisinai Jancsi miatt kétszer megvágott históriából és latinból. Amikor jött a háború, akkor kértem a Télapót, hogy bombáztassa le az iskolát. Ez meg is történt, amiért az családomat kitelepítették Privoticébe. Mivel nem beszéltem a helyi nyelvet, mert rasszista lettem ezek után és nem akartam megtanulni, így a tanodának vége szakadt. Aztán valahogyan csak megtanultam a nyelvet, és egy szélsőséges csoportosulás vezére lettem véletlenül. Ekkor gondoltam, hogy tovább kellene tanulni, de sajnos menekülnöm kellett, mert a diktatúrában engem partizánnak bélyegeztek. Meg sem álltam Kenyáig. Itt viszont nincsenek iskolák. Meg hát öreg is vagyok már iskolapadba ülni.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.09.23. 11:03:32

Abszurd.
Amúgy meg nem jól csinálta a posztoló: körímélben kellett volna 20-30 társaságot megkeresnie (lássák egymás mail címét, had' ígérjenek egymás alá!)

Aláírásként meg Elvistől a Love me TENDER-t írni :)

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 11:03:45

@Énbagoly: Bagoly, a tollaid kellenek még? :D Lehekkelem rólad! :D

EnZsolt 2009.09.23. 11:04:41

- Egy buszt szeretnék bérelni.
- Kettő lett, maradhat bazd meg?

Na ez dulva lett volna :)

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.09.23. 11:04:45

Ejnye-bejnye bunkó buszsofőr úr!

KáposztaMedve 2009.09.23. 11:04:57

"Aztán valahogyan csak megtanultam a nyelvet, és egy szélsőséges csoportosulás vezére lettem véletlenül."

Erről a Brian élete jut eszembe: Ő a messiás!

Vajmaci (exHajjakend) (törölt) 2009.09.23. 11:05:06

Látom vannak ismételten agyhalott kommentezők..:S:S
Azért ha valaki odaírja, hogy korlátozottak az anyagi lehetőségek, az nálam (lehet én vagyok hülye?)azt jelentené, hogy nem a legnagyobb,full-luxus Neoplant, vagy Irizart küldöm, hanem az olcsóbb Kinglongot, vagy Mercit...:S
lehet ez másnál olyan nagy észmunkát jelent, hogy elfárad tőle, bár szerintem aki egy ilyen levélre így válaszol, annak eleve az anyjába kelett volna, hogy szakadjon a feje!

Pepin bácsi 2009.09.23. 11:06:06

@Kitalátor feljegyzetei: hááááááát ezt így kollégista egyetemistaként nem könnyű eldönteni. Figyelembe véve szűkös anyagi lehetőségeimet. De azt hiszem, maradhat.

Énbagoly 2009.09.23. 11:06:26

@Itschykhatschy: ne bánts! :))
Különben meg közlöm veled, ha így folytatod, előbb-utóbb ki leszel innen moderálva. Most olvastam egy cikket az indexen, ami arra utal, hogy készülnek a teljes moderációra indexblogszerte! :))

Almatlan Jozsi 2009.09.23. 11:06:31

@hatesz: Nem mondod vazze, hogy ezek az idezetek a ceg honlapjarol szarmaznak?

A lélek varázslatos gyógyítója a szép szó.
(Szókratész)

Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik.
(Sir Winston Churchill)

Nem sok hianyzik ahhoz, hogy hiszterikusan felkacagva egy epileptikus rohogogorcs allapotba keruljek.

SZEP SZO :-)))))))))))))))))))))

Énbagoly 2009.09.23. 11:08:55

@Almatlan Jozsi: mi bajod van ezzel? Olyan szép, és nemes gondolatok. :))

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 11:09:13

@Énbagoly: Szerintem meg olyan lyukas az index.hu/blog.hu rendszere, hogy akár posztolhatnék @szily nickjével is bármikor. Sőt. Kimoderálhatnám az összes homár posztot, mert nem tetszik. Ilyen ez. Persze a néha felbukkanó bunkováczok miatt kell a moderáció. Na megyek és szerzek magamnak egy szessönt.

KáposztaMedve 2009.09.23. 11:12:17

Autóbusz szolgálat: "Nálunk többet rendel egy busznál"

Lehet ez volt a gond, csak egy buszt akart rendelni...

Énbagoly 2009.09.23. 11:12:23

@Itschykhatschy: légyszi, engem ne hekkelj meg. :) Látod, milyen szépen mosolygok! :)))

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.23. 11:13:00

@Énbagoly: Moderálhatnának már valóban - magukat. Ugyan nálunk még(? Lesz még itt kormányon a Szlovák Nemzeti Párt testvérpártja) nincs nyelvvédelmi törvény, de Subbával szólva faszkorbácsot érdemel mindaz, aki megélhetési célból magyar nyelven magyartalanul ír.

hatesz 2009.09.23. 11:14:35

@Almatlan Jozsi: de igen, olvass vissza, jópár idézetet bekopiztam a cég oldaláról

AlulírottFentemlített 2009.09.23. 11:15:36

Nem érdemi, de hozzászólás:

Lassan itt az ebédidő!
Ideje pizzát rendelni!
Jattal csak óvatosan!

r_gabor 2009.09.23. 11:16:31

Sokan gondolják, hogy a vevőkörük átlagos anyagi helyzete presztízskérdés. Nemrég vettem ágyat, amit lehet 30 és 300 ezerért is venni és nem minden bolton látszik kívülről. Ha az eladó elkezdte sorolni az árakat és udvariasan megmondtam, hogy kb feleannyiban gondolkodom, olykor nem álltak messze tőle hogy szabályosan kidobjanak.

Énbagoly 2009.09.23. 11:17:14

@Kitalátor feljegyzetei: Gyorsan kell posztokat írni, nem mindig érnek rá arra figyelni, hogy helyesen írjanak. :))

2009.09.23. 11:17:59

@Kono: nincs jogbiztonság, az egész gazdasági, jogi környezet inog, semmi sem állandó még 2 évig sem. Ki TUD itt hosszútávra tervezni ? A vállalkozó biztos nem.
Csak az aki a korrupcióra számít. Mert az virágzik és örök marad.

szily 2009.09.23. 11:18:56

@Sün‼: Lili egy elgépelés eredménye, Tamás lett volna, javítottam.

Pepin bácsi 2009.09.23. 11:19:10

@AlulírottFentemlített: már tegnap félretettem 5 forintot jattra.
A karton névtáblát is letéptem a postaládáról, ne kelljen bíbelődni vele szegény futárnak.

hatesz 2009.09.23. 11:20:12

ahogy egyik haverom mondani szokta vásárláskor "a pénz nem számít, csak olcsó legyen!"

szily 2009.09.23. 11:22:57

@Koholmány: Hát nekem ez rettentően agresszív válasz volt, a kommentelők egy részével ellentétben nekem nem csak a kurvaanyázás és állkapocstörés jelent agressziót, hanem az is, ha egy szolgáltató lekezelő, bunkó hangon kioktat egy normálisan feltett üzleti kérdés miatt.

Fairy Girl 2009.09.23. 11:23:15

Ezt hétvégén kellett volna :)

Pilgram (törölt) 2009.09.23. 11:24:24

szerintem a posztoló arra próbált a mondattal célozni, hogy 50 milliós, zsír új jakuzzis szopógépes szkániára nem telik nekik, ilyet ne is küldjön ajánlatban sem, hanem ha van esetleg valami egyszerűbb, olcsóbb buszuk-e.
a tisztelt ügyvezetőt meg bassza meg az anyja ravatalán egy raklap éces feka méteres kékeressel felszerelve, mert az a MINIMUM, hogy "korszerű, kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban lévő buszai(n)k vannak", hiszen különben a bérlőket sodornák életveszélybe, ami viszont már büntetőjogi kategória, úgyhogy jobb lenne ha nem kérkedne ezzel, mert ez ALAP és nem pozitívum.
hogy fordulna fel és dögölne éhen az ilyen faszkorbács, de komolyan.

EcoHunter 2009.09.23. 11:25:15

Amúgy mit várt a levélíró?
Ez a mondat : "Kérem vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak."
annyit tesz : pénzünk nincsen, nem tudjuk a minimális szolgáltatást sem kifizetni, de egész úton piálni, ordítozni, rongálni szeretnénk a buszon.

Nekem van egy kiadó kétszobás albérletem. Két szezonban egyetemisták vették bérbe (nem, számlát nem adtam és nem is adóztam) de azóta minden jelentkezőt megkérdezek
- egyetemista vagy?
- hö? ööööö, igen!
- köszönöm, viszlát!

AlulírottFentemlített 2009.09.23. 11:25:15

@Pepin bácsi:

Látom, te az az ember vagy aki nem a saját, hanem a más kárán tanul :-))

betépett felhasználó 2009.09.23. 11:28:33

-hallo!
-hallo, igen?
-Qurvaland?
-Igen, a qurvaland Kft. Miben segithetek?
-jo napot kivanok.
Kerem kuldjenek egy pihe-puha szoke friss husit, a fiuk mar nagyon "ehesek".
Koszonom.
Ja, talan ezzel kellett volna kezdjem:
Joska vagyok a koleszbol, diak, anyagi lehetosegink stb. stb... Tetszik tudni hogy van, szoval ha diak-barat arban lehetne kerni a sunikat, az jo lenne...
-Kedves Joska, kereset megertettem.
Ugye on is tudja, hogy mi csak I. oszt. anyagot forgalmazunk, azonban nem vetjuk meg a kiszsebu klienst sem. Tudja hogy van, ma csoro diak, holnap a kepviselohaz elnoke. soha nem tudni, szoval ohajat nyugtaztuk es maris intezkedem.
-Szuper, koszonom. a viszont hallasra.

kat.
kat.

koleszben: fiuuuukkk, oklozozsirt elovenni, kuldik a csajszit.

qurvalandeknel:
Sanyikam, hagyd azt a tetrixet, huzzal uj alsot magadra es ugorj at a koleszbe. Ma a te napod ragyog:)

------------------------------------

valasz.

krj 2009.09.23. 11:31:15

egyetemistáknak biztos nem adnám bérbe a buszt, max kemény kaucióval!

amúgy meg kit érdekel, hogy nincs pénzük, ha drágállják, alkudjanak vagy keressenek mást!

ettől függetlenül nem így kellett volna válaszolni.

hatesz 2009.09.23. 11:36:59

@szily: Hát a Tamást a Lilire "elgépelni" elég nehéz:)
Eszembe jutott erröl egy sztori. Dávid haverom/lakótársam még az egyetemi évek alatt összejött egy este egy csajjal. Én ismertem régebbröl a lányt, Juditnak hívták (bár írhattam volna XY-t is).Másnap reggel Dávid hazaér a lánytól, kérdezem, na mi volt? Fura volt, hogy a lány nevét egyszer sem mondta, csak "csaj" meg "nö" volt mindig. Szóval leesett hogy nem tudja a csaj nevét. Na és ekkor jöttem én. Egy idö után, amikor megint jött a "csaj" elnevezés, visszakérdeztem, hogy "mármint a Nóra?" Mire ö: "jaja, a Nóra". És vártam a beteljesülést, a pillanatot, amikor Dávid lenórázza Juditot.
Elmondtam a legtöbb havernak a sztorit, mindenkinek a lelkére kötöttem, hogy a csajt most Nórának hívjuk. Dávid is tipikus egyetemista volt (és itt kapcsolódnék a poszthoz), vagyis anyagi nehézségekkel küzdött, így gyakran megesett, hogy az én mobilomról telefonált. Amiben persze átjavítottam a csaj nevét gondolan Nórára. Szóval a bomba ketyegett. 2 napig, már alig bírtuk megállni nevetés nélkül amikor a Nóra név elhangzott. persze igyekeztünk mi is minél többször használni, pl "hogy van Nóra, mikor hozod már el hozzánk Nórát, üdv Nórának"
Aztán pár nap múlva reggel hazaért Dávid, a következö beszélgetés zajlott le köztünk:
-Szeva Dávid, mizu?
-Hali.
-Mi van, letörtnek látszol
-Á ne is mondd. Este ülünk a csajjal az ágy szélén, mikor is a csaj megkérdezi D-t: "És te milyen Dávid vagy?" "XY Dávid"´.
És te milyen Nóra? ....
2 napig nyerítve röhögtünk ezen az "elgépelésen"

Michael Collins 2009.09.23. 11:37:33

Szerintem a sokat emlegetett mondattal nincs semmi baj. Felhívja a figyelmet, arra, hogy a legolcsóbb leghetőség érdekli őket. Lehet hogy a sofőr bácsi, nem igazán értette a virágnyelvet :)!

vidéki suzukis 2009.09.23. 11:37:36

Mikor pár éve csóróként kocsit akartam venni, akkor nagyon lekezelően bántak velem egy toyota-kereskedésben. Nem vettem toyot. Most készülök kocsit cserélni, kicsit jobb anyagi kondíciókkal, de a totoja felejtős lett. Így (is) el lehet veszíteni egy ügyfelet.

vidéki suzukis 2009.09.23. 11:41:29

Szóval egy szolgáltató cég nem lehet lekezelő. Mennyiből tartott volna adni egy árajánlatot mindeféle megjegyzés nélkül?

hatesz 2009.09.23. 11:45:45

@betépett felhasználó:

csrrrrrr

-Halló, K szolgálat, miben segíthetek?
-Halló, mi vagyunk itt a vonalban, jányokat szeretnénk!
-Önök a legjobb helyre telefonáltak, bár a tarifáink elég magasak, ahogy a weboldalunkon is láthatták
-Igen, de mi koleszos egyetemisták vagyunk, nem lehetne ócsóbban?
-Mennyitek van?
-Hát négyen vagyunk, fejenként 500ra gondoltunk...
-Na de srácok, ennyi pénzért max kimehettek a zuhanyzóba és kiverhetitek egymásnak...
-Ah, értjük...

katt
katt

10 perc múlva:

csrrrrr
-Halló K szolgálat, tessék?
-Mi vagyunk azok megin, a koleszos egyetemista srácok!
-Ja igen, mit parancsolnak újra?
-Ja csak kérnénk egy bankszámlaszámot hogy el tudjuk utalni a 2ezer forintot...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.23. 11:54:37

Nem tudom miért kell így szétreszelni a fingot egy ilyen semmi kis témán.

Adva van egy buszos vállalkozás, magáncég, azt csinál amit akar. Ha nem ad ajánlatot, nem ad. Ha nem szolgáltat, tönkremegy.

Azt is elárulom, hogy ha a buszos cég profitot akar, és folyamatos munkát, nem hiányzik neki egy eseti megrendelés csóró kollegistáktól, akik nagy valószínűséggel kiraknák a felsavazott kannás halált a busz belső berendezésére.

Azok közül akik itt ezerrel fikáznak, szerintem 10% sem adott volna buszt a csóringereknek a cégvezető helyében, és lehet hogy még durvább válaszlevelet írtak volna.

Eric_Cartman 2009.09.23. 12:05:42

Egy egyetemista buszsofőr milyen kemény lehet.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.09.23. 12:10:19

Tsókolom, itten lehet kommentelni a subbát is?
Mer akkor szar.

Trójai 2009.09.23. 12:25:08

Nem értem mi ebben a pláne. Korántsem durva a válaszlevél (ha még kicsit bunkó ugyan), hogy ennyire be kelljen harangozni a bevezetőben.

Tényleg oktalan válaszlevél, de a tájékoztatást kérő levélben kár volt megemlíteni a korlátozott anyagi lehetőségeket a srácoknak. Kértek több helyről árajánlatot, pikk pakk, tényekre szorítkozva, aztán kiválasztjátok a nektek megfelelőt, oszt jóvan.

Amúgy az igaz, (tapasztalat), hogy a magyar embernek minden kiváló minőségű legyen, de a leges legolcsóbban.

Ahol én dolgoztam egyszer (albérletközvetítő kb 2 hónapig), ott is mindig az alkudással kezdték, azt hozva fel példaként, hogy láttak őkmár olcsóbban pl ugyanannyi szobás lakást. Erre azt szoktam válaszolni, hja kérem, csak az az árfekvésű lakás, a nyomába sem ér a bemutatottnak szinvonalban, felszereltségben, elhelyezkedésben: de hát ezt ők is tudják, nem kell megjátszani itt magukat. Ha gondolják mondják meg az árat, mennyit szánnak rá,mutatok én olcsóbb lakást is, csak az nem így néz ki.

Hát hozzák meg a döntést, hogy spórolni akarnak, (és a háztartási eszközöket hozzák saját maguk a lakásba, a szakadozó tapétára meg posztereket raknak) vagy igényes helyen akarnak lakni, amit nem kell már kicsinosítani meg felszerelni. Megértem én, ha valakinek kevés a pénze, vagy kevesebbet szán egy dologra, de ne érjen már a bilibe a keze, ismerje már a lehetőségeket.

OFF:
Találtam egy érdekes dolgot, a homárkommentelők is meg vannak benne említve: index.hu/tech/net/2009/09/23/hulyeknek_nem_jar_szolasszabadsag/

Továbbá felhívnám rá a figyelmet, hogy a homárszleng oldal már egy ideje nem aktív.

Koholmány 2009.09.23. 12:31:14

@szily: ugyanmár :)
valljuk be, figyelemfelkeltő címhez közenincs poszt. De tény hogy a válasszal bemutatta magát az emberünk. De hogy a mindenidők legagresszívebbje lenne... Akkor te még nem találkoztál a keletinél lévő buszosokkal :D

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.09.23. 12:33:16

Ne baszogassátok szilyt, mert behiszizik, és itt is be lesz szüntetve a kommentelés.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.09.23. 12:34:24

@szily: Akkor az mtk-fradin nem lehet túl kellemes neked...

Trójai 2009.09.23. 12:50:35

@Sün‼: Nem felejtettem el, estére meglesz. (mert ma alszom "ott" ahol ez a kép fellelhető)
Amúgy sztori is van hozzá :)))

nahualle 2009.09.23. 12:51:00

Összeszedtünk pár ismerős, gyerekes családot , béreltünk egy buszt és irány a vidámpark . Kértünk kedvezmény, meg is kaptuk. Nem a buszra .

Trójai 2009.09.23. 12:51:41

Még valami eszembejutott:

Még gimiben annó szerveztük az oszt.kirándulást. Árajánlatokat kértünk busztársaságoktól, messze környékről is, mindenhonnan. Aztán a legkisebb társaság tudott nagyon olcsóért buszt adni, ami nem volt csomagtartós ugyan, de több férőhelyes volt, mint az igényeink. (szal a "feélzeten" lehetett tárolni a csomagokat. Ami jobb is volt,mert a busz hátuljában elfért minden és kéznél volt ha elő akartunk venni valamit.). Megszavazta az osztály, jólesz az nekünk. :)

Amikor megérkezett, csodálkoztunk kicsit, mert olyan buszt még sosem láttam, a mai napig sem láttam hasonlót. Szerintem még "békeidőbeli" lehetett, amin a gyári munkásokat szállították annó a gyárakba, csak kicsit felújítva. Viszont tiszta volt, a sofőr is jófej, elférni elfértünk. Fele annyiba fájt mint amennyibe a többi busz került volna, és így több pénzünk maradt, amit elköltettünk a kiránduláson.
Hát ennyit erről.

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 12:58:38

@Énbagoly: nem is, de csak azért nem bántalak, mert kacsintgatsz :D

Énbagoly 2009.09.23. 13:03:11

@Itschykhatschy: ha ezen múlik. ;)))))
És bármikor küldök többet is. :)))))

MosoMasa 2009.09.23. 13:07:39

Most akkor mi is a baja a sértődött ügyfélnek?
Hogy nem adnak kedvezményt? Hogy nem rosálnak be, hogy ők egyemisták?
Hogy a csóringereket elhajtják a hlálfszára?
Ecsém, a hiltonban sem adnak diákkedvezményt a 2dl kólára.
Vagy mi a baj?

itschykhatschy · http://www.itschykhatschy.com/ 2009.09.23. 13:10:02

Amúgy kíváncsi vagyok, hogy mikor jelenik meg a szép idézeteget generáló honlap tulajdonosa nem éppen az idézetek stílusában magyarázkodni, hőzöngeni.

NICKTELEN 2009.09.23. 13:22:00

Ennyit a válságról. Kevés pénz nem is kell.

eznemisénvagyok 2009.09.23. 13:49:54

@NICKTELEN: Mondok neked valamit, ha eddig nem mondták volna: minden szolgáltatásnak van bekerülési költsége. Munkabér, eszközhasználat, amortizáció, üzemanyag, adminisztrációs költség, adó, járulék, meg ezernyi szarság.

Ha ezek összértéke alatt nyújtod a szolgáltatást, akkor ráfizetsz. Válságban is, maeg azon kívül is.

juhaszcs 2009.09.23. 13:53:56

szaros egyetemistáknak inni van pénzük buszra nincsen?
Szarjanak sünt!:-)

kispista2 2009.09.23. 13:59:40

A fenti honlapot NEM buszos cég üzemelteti:
RGB-WEB Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
Egyéb információ-technológiai szolgáltatás
Főtevékenység.

Ez csak egy gagyi közvetítő cég, aki lehúzza a buszos vállalkozókat a jutalékával.
Keressetek olyan céget amelynek saját buszai vannak.

Almatlan Jozsi 2009.09.23. 14:01:10

@eznemisénvagyok: Nem biztos. Kozgazdasz vagy? Ha a valtozo koltsegek megterulnek mar lehetseges profitot elerni (felteve, hogy a kapacitas kihasznaltsag 100% alatt van.)

Egyebkent nem tudhatjuk, hogy az egyetemistak ki tudtak volna-e fizteni a listaarat, mivel nem erkezet informacio. Szoval ki mondta, hogy nem hajlandok fizetni? Kedvezmenyt is szokas adni a liastaarbol. Nem latom bizonyitottnak, hogy az egyetemistak eleve a koltsegek alatt akartak buszt berelni.

kispista2 2009.09.23. 14:04:21

@Almatlan Jozsi: Hosszabb útra nomrális cég ad árengedményt, mert neki is jobb ha két nap alatt mennek 1000 km-t mintha csak egy napra foglalnák le őket egy 250 km-es útra

eznemisénvagyok 2009.09.23. 14:06:52

@Almatlan Jozsi: Nem, nem vagyok közgazdász, csak van egy cégem.

A többi nem érdekel (értsd: ki tudták volna-e fizetni), én egy konkrét felvetésre írtam ezt.

rózsarózsa (törölt) 2009.09.23. 14:18:25

@Fairy Girl:

A szubkultúrát megtalálod a maincoon.blog.hu-n

Gera 2009.09.23. 14:30:56

Erről a sztoriról nekem az jut eszembe, amikor bemegyek egy üzletbe és a minimálbéres eladó tömény lenézéssel válaszolgat nekem, mert adott esetben éppen nem a legdrágább termékük érdekel, hanem mondjuk a legolcsóbb. Igaz, hogy ő azt se tudná megfizetni, de valami megmagyarázhatatlan módon mégis az elithez tartozónak gondolja magát. Nem egy ilyen esettel találkoztam már.

McKelek 2009.09.23. 14:34:12

Na igen, Papp Gergö kicsit (de inkább nagyon) buta lehet...

hatesz 2009.09.23. 14:54:26

@Gera: hu ez tetszett, ismerös eset...

Bit Rot 2009.09.23. 14:57:06

Elég balfasz a postoló :-)

"Kérem vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistákként anyagi lehetőségeink korlátozottak."

Ilyet leírni?
Jó, hogy nem azt írta, hogy legyen olcsó és szakadt a busz, hogy összehányhassák, és ne kelljen sokat takarítani :-)

Jimbo75 2009.09.23. 15:13:01

Milyen agresszív örjőngésről beszélsz? Tök normálisan megírta a csóka, hogy ha csóró vagy, akkor ne őket keresd. A közértben sem kapsz olcsóbban wegy kiló kenyeret, ha csóró egyetemista vagy....

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2009.09.23. 15:27:19

na, begyűltek a sznob, pénzes parasztok, akik a posztolónak ugatnak.
HittED-E?

Szerintem is felesleges volt egyébként odaírni, az árajánlat után az ember megbeszéli a többiekkel, mire futja, aztán úgy választanak.
Ennek ellenére a vállalkozó bácsi hatalmas bunyevác, mert simán lehetett volna árajánlatot adni.

Gera 2009.09.23. 15:28:55

Érdekes, mennyien nem fogják fel, hogy a csóróság és a kőgazdagság között fokozatok vannak (pedig szerintem a legtöbb kommentelő is valahol a kettő között van). Az, hogy a luxust esetleg nem tudja megfizetni a megrendelő, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami lepattant szart szeretne. Korrektül leírta, hogy a legolcsóbb ajánlatuk érdekelné, ezzel egy csomó felesleges kör lefutásától szabadítva meg az ajánlattevőt. Erre köszönetként kapott egy értelmetlen, lenéző választ.

Michael Collins 2009.09.23. 15:29:12

@Jimbo75: A közértben van többféle árfekvésű kenyér! Ha csóró vagy veheted az olcsóbbat. A különbség az, hogy a közértben ki vannak írva az árak!

epeficam 2009.09.23. 15:50:23

Agresszív örjöngés? Hol?

hatesz 2009.09.23. 15:54:26

@Michael Collins: Aha. amugy a "közért" szó nem a hipermarketet jelenti, hanem a nem-önkiszolgáló boltot, ahol nem Te veszed el az árut, hanem kéred. Vagyis:
Jónapot, kérek egy kiló kenyeret, de elöre szólok, hogy vegyék figyelembe, hogy egyetemi kollégistaként anyagi lehetőségeim korlátozottak...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.23. 16:08:48

@Joco74: Vagy, ha egy kis sütnivalója van (mondjuk a válasz alapján nincs) akkor apróbetűvel beleírja, hogy a rongálás/összehányás satöbbi esetén X HUF lesz a takarítási díj.
Ebből a "válllalkozóból" sem lesz milliárdos, az tuti.

Mogyoró007 2009.09.23. 16:10:59

Én most olvastam a posztot, de nem látok benne agresszivitást, csak némi bunkóságot.
Mi ez? Minek került ki a homárra?

petyo 2009.09.23. 21:40:06

Ez nettó hülyeség. Ha valaki árajánlatot kér, azt kell adni. Udvariasan.
A válaszlevél igenis bunkó, agresszív volt, tök mindegy milyennek képzelünk egy egyetemistát. Ha én lennék a válaszoló főnöke, kirugnám, mert megkárosította a céget.

petyo 2009.09.23. 21:41:46

A kommentek jó keresztmetszetet adnak arról miért nem lesz itt semmi. Legalább a fele azt se érti mi a baj.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.09.23. 22:01:05

Igy utolag megkérdezném
Hány láb volt a buszon ha nem adták ki az egyetemistáknak?

Magg (törölt) 2009.09.24. 06:51:36

Lehet, hogy én nem tudok olvasni - de hol itt az agresszív őrjöngés??????

Egyszerűen egy nagyképú bunkó ez a Papp Gergely, de semmi több...

2009.09.24. 10:34:49

Kicsit bunkó válaszlevél, de korántsem annyira, hogy megérdemeljen egy posztot.

Az egyetemistának meg kell érteni, hogy buszkölcsönző nem jótékonysági szolgálat, ha nincs rá elég cash, akkor nincs kirándulás. Addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér.

A buszkölcsönzőnek meg egy száraz árajánlatot kellett volna küldenie pikirt megjegyzések helyett, azt az ügyfélre bízni a döntést, kell-e vagy nem.

Minden piszlicsáré szarból ügyet kell csinálni.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.09.25. 09:22:27

Szerintem kurvajó :D Bár nem mondanám, hogy közönségdíjas az "üzletember" hozzáállása :D

szucsi1 2009.09.25. 19:41:53

@Rák Attantam: Nem én máshová küldöm őket.
süti beállítások módosítása