Tékozló Homár

Így is lehet úszni

2009.11.18. 00:05 | szily | komment

Nem vitás, hogy a Komjádi-Császár uszoda forint/méter aránya a legmagasabb az országban, hiszen a belépőnkért cserébe általában csak egyet használhatunk a három medencéből. KL példája mutatja, hogy ez még a szerencsésebb helyzet. Neki ugyanis egy rakás bunkóságot kellett lenyelnie a bejáratnál, hogy szinte véletlenül kiderüljön, aznap délután a fizető vendégek a kinti medence végében, keresztben úszkálhattak, ha annyira ette őket a fene. Sportos szívatás alant:

Pénteken eszembe jutott, hogy van még 5 alkalom a Komjádi-Császár uszodába szóló bérletemből. Egy ideje Szentendrére járok úszni és maximálisan elégedett vagyok, de 5 alkalom az 5 alkalom, megbecsülendő egy olyan uszodában, ahol még a 10 alkalmas bérlet is több mint 1300,- forintba kerül/alkalom, gondoltam nem hagyom veszni a közel 7000 forintomat. Nem tudom ki hogy van vele, de ennyi pénzért fizető ügyfélként szolgáltatást várnék. Pénteken nekiindultam hát és munkaidő után betértem a fent nevezett intézménybe. Egész nyáron ide jártam és pontosan tudom, nem egyszerű eset ez a hely (2 db 50 méteres és 1 db 25 méteres medence van, de bármekkora a nyomorgás, mindig csak az egyikbe lehet menni), így meg szerettem volna kérdezni a jelenlegi állást, melyik medencébe menjek, mekkora tolongás várható stb, főleg mert ahogy beléptem, már láttam is a feliratot, hogy a 25 méteres tanmedence zárva van… Pénztárhoz blattyogok: senki. Kulcsos emberhez blattyogok: senki. Pénztárnál természetesen 1 ember várakozik + én is tanácstalanul vakargatom a fejem, pénztáros nénike lelkesen trécsel valakivel. Mindegy, előkerül a kulcsos ember nagy nehezen a világ fájdalmával a vállán, így odalődörgök félénken és köszönés után tisztelet tudóan megkérdezem:

-          A benti menencét lehet használni? (egész nyáron nem lehetett, de hátha majd most)

Emberünk arcára mérhetetlen undor ül ki és rámförmed:

-          Hogy lehetne?! Le van zárva!

Próbálok nem fennakadni a stíluson és kitartóan kérdezek tovább:

-          És a kinti medencén van sátor? (tudom, puhány vagyok, de felváltva úszok gyors és mell úszást, nem szeretném megfázatni nagykabátos időben a fejem)

Ha lehet, még gusztustalanabb hangnemre vált emberünk és kioktató hangnemben:

-          Már hogy lenne lefedve?! Így is lehet úszni!

Sajnos a stílust írásban nehezen lehet hitelesen átadni, de bicskanyitogató volt, annyit mondhatok. Pláne így, hogy én lennék a fizető vendég, de lényeg a lényeg: tanácstalanabb fejet vágtam, mint valaha egy uszodában, erre emberünk még odaböfögte:

-          de fél 2-kor azt is lezárták, így csak a végében lehet úszni keresztben

Nagyságrendileg 1300 forintért tehát november 13-án délután fél 4-kor úszhattam volna nyolcezredmagammal (az 50-es medencében hosszában is átlag 5-6-an kerülgettük egymást sávonként egész nyáron) a szabad ég alatt 10 fokban keresztbe egy olyan komplexumban, ahol 125 méternyi medence kapacitást fizettetnek meg velem…Sikeres ember ilyet nem csinál, mint tudjuk, így sarkon fordultam és illedelmes köszönés után kilibbentem az objektumból.

Csak mellékesen:

Dunaújvárosban (50 km-en belül nincs konkurencia!) úsztam múlt hétvégén 240 forintért a 33 méteres benti medencében, külön sávom volt és mehettem volna a kinti - sátorral lefedett - 50 méteres medencébe is. Ott az öltözőben érdekes módon takarítanak, nincs 3 héten át egy használt fülpiszkáló mint nyáron a Komjádiban (lehet, hogy még most is ott van, de szeptember elején váltottam) és használható az egész + a személyzet is kedves. De ez tényleg övön aluli, így ismét rámutatnék az ország egyik legdrágább városára, Szentendrére. Nyáron épült az uszi, olyan mint egy pláza és 900 ft/alkalom bérlettel az úszójegy és takarítanak, kedvesek és ha le van zárva véletlenül a medence, előre jelzik a neten, ha nem nézem meg és odamegyek, kulturáltan elnézést kérnek (egyáltalán ott vannak és szólnak könyörgöm, mert a Komjádiban simán lehúzatták volna szó nélkül az alkalmat és jöhettem volna rá magamtól odabent, hogy nincs medence, ahol úszhatnék) és tájékoztatnak a helyszínen + felajánlanak a pénzemért más alternatívát.

Hozzászokhattam volna már, hogy Magyarországon a pénzemért csak bunkó hangnemet kapok szolgáltatás helyett, de egyre több helyen adják vissza a reményt, így egy hasonló megcsömörlött alak, mint ez a kulcsos fickó el tudja venni a kedvemet egy létesítmény látogatásától. Miért dolgoznak ilyen helyen, akik utálják az embereket, miért nem mennek el szenet rakodni, ezer értelmesebb munkanélküli boldog lenne, ha ilyen helyen dolgozhatna?! No nem mintha számítana, mit parasztkodik a fószer, ilyen szolgáltatás mellett máskor nem nézek a hely közelébe.

Legjobbakat!
KL

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flamingojoe 2009.11.18. 00:18:28

Teljesen jogos!!! Legalább a panaszkönyvbe beírtál remélem! Sokra nem jó, de talán okozol pár keserű percet a kulcsos csávónak! :-(

aya_nielsen 2009.11.18. 00:33:34

harmadik. barz. ménem tépted le a forgóajtót basszameg?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2009.11.18. 00:38:48

Akkor mióta ott jártam (ez 15 éve volt :)) fejlődött az uszoda. Akkor volt a fedett 50 méteres, meg mellette a kismedence (10-15 méter hosszú, 1.20 mély). A szabadtériben nőtt a gaz, a 25 méterest meg nem is láttam.

vauvauvau 2009.11.18. 01:02:38

A Komjádi Uszoda vezetését soha nem érdekelte a tisztaság, a csótányok kiírtása, vagy a por letörlése, a wc-k tisztítása, a szar kisikálása a wc faláról, a szappan, wc papír.

Budapest egyik sportuszodája egy szégyen!
Senki ne menjen oda, mert tipikusan magyar vendégszeretettel megspékelt szemétdomb az egész!

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2009.11.18. 01:55:25

röhej. komjádiban utoljára pár éve voltam, akkor is ugyan ez volt a helyzet. külön élmény volt, amikor realizáltuk, hogy bizony a szabad ég alatt fogunk úszni a szakadó hóesésben. azon már meg se lepődtünk, h nem lehetett lezuhanyozni. botrányos.
btw Balamber: ennél nagyobb öröm sose érjen...

lapointe 2009.11.18. 02:22:43

Amikor a fiam 2 éve vízipoló edzésre járt, az a hülye ötleletem támadt,hogy ezalatt az idő alatt én itt úszni fogok. Hiba volt.A medence 2/3-ban edzést tartottak (2 különböző társaságnak-ők is nyomorogtak) a maradék helyen próbáltak elférni a többiek.Néhány parton álló úszóoktató dirigálta tanítványait, akiket kerülgettek a szimplán úszni vágyók. Mindezt keresztben, nagyon zsúfoltan.Én gyerekkoromban versenyszerűen úsztam, 2000 métert akartam letempózni, esélyem se volt.A tömeg miatt háton lehetetlen, állandóan figyelni kell, csak csigatempóban, kerülgetve lehet evickélni.Miután másodszor rúgtak hasba, kimásztam, elegem volt. Az öltöző koszos,a wc büdös, a szekrény szemetes és össze-vissza firkált.A padlón haj,a csempén gyanús foltok.Szülővárosomban (Eger) a fedett uszodában jóval olcsóbban( és tiszta öltözővel)idilli körülmények között lehet úszni.A medencék beosztása, aközönség számára szabad pályák az előcsarnokban napi bontásban kinyomtatva.Na jó, az egy új uszoda!De más vidéki városokban is rácsodálkozik a szeréncsétlen fővárosi, hogy régi építésű uszodákat is lehet tisztán tartani és ésszerüen üzemeltetni.Imádom pl. a balatonfűzfői uszodát és a sopronit is.De a budaiak szívnak.

dextercapo 2009.11.18. 02:50:58

nevezzuk inkabb fovarosi hozzaallasnak .
barhol mashol normalisabban allnak a vendeghez .

Megdobbent 2009.11.18. 03:01:09

Szoval a komjadi egy rakas fos-szar. Az anyjuk picsajat, alkalmasint? :(

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.18. 03:59:40

...ráadásul ott a szintén homárszereplő pidzéria.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.18. 04:02:16

...ráadásul ott a szintén homárszereplő pidzéria.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.18. 04:04:35

...ráadásul ott a szintén homárszereplő pidzéria.

Sajtkukac 2009.11.18. 04:09:21

A Dagály úgy látszik a Komjádihoz képest maga a menyország. A földszinti helységek még mindig olyanok, mint egy második világháborús óvóhely, de legalább próbálják rendben tartani.
Bár egy év alatt háromszor is emelték az árakat (most októberben is), ezért hétfőnként (a félpénzes napon) viszonylag tömeg van, a többin meg néha tök egyedül ülök a szaunában... Érdekes üzletpolitika... Aszem jövőre majd én is inkább a Duna partra járok (ameddig fizetős nem lesz az is). A strandrádió nagyon betette nálam a kiskaput...

Sajtkukac 2009.11.18. 04:12:03

A Dagály úgy látszik a Komjádihoz képest maga a menyország. A földszinti helységek még mindig olyanok, mint egy második világháborús óvóhely, de legalább próbálják rendben tartani.
Bár egy év alatt háromszor is emelték az árakat (most októberben is), ezért hétfőnként (a félpénzes napon) viszonylag tömeg van, a többin meg néha tök egyedül ülök a szaunában... Érdekes üzletpolitika... Aszem jövőre majd én is inkább a Duna partra járok (ameddig fizetős nem lesz az is). A strandrádió nagyon betette nálam a kiskaput...

lókupec 2009.11.18. 07:25:07

Nah, ha meglesznek végre, lehet, h benézünk a lovaimmal uszikálni kicsit.
Apropó. CO szint milyen volt?
Meg miért nem telefonáltál oda elötte, h a beteg nagymamád vár, és neked külön medence kell?
Kulcsos bácsi nem szokott a Balatonon vitorlázni, meg zimmerfrejni? Stílus stimmel.
Sok itt még a nyitott kérdés...

Disznó Úr 2009.11.18. 07:33:55

@dextercapo: Így van, nekem is az a meglátásom hogy Budapest egy külön világ. Itt látszik igazán, hogy hazánk államformája: proletárdiktatúra.

Mylady 2009.11.18. 07:49:31

Az volt már, hogy: mentél volna inkább kocsmába!? :P

pizsama 2009.11.18. 07:59:08

Egyetem alatt 1 félévet a Komjádiba jártam úszni. Látom, azóta se változott a helyzet. Igazából lehetne belőle retro uszodát csinálni, az úgyis olyan menő! Kár, hogy 2009-ben már mást vár el az ember egy uszodától.

KáposztaMedve 2009.11.18. 08:00:04

A bejárat mellett egy plexilap alatt braille írással ki volt írva, hogy hol lehet úszni!

Allium sativa 2009.11.18. 08:10:43

Évekig jártam minden szombat reggel a Komjádiba. Tán két éve egyszer a szokottnál is erősebb klórszag volt a medence körül. Úszás után a gatyám kifehéredett - mint ahogy azt a reklámokban lehet látni. A panaszkönyvbe beírtam, ahonnan az a válasz jött elromlott az adagoló. Ami azt jelenti, hogy kvázi tömény hípóban úszott napokig az uszoda közönsége.
A WC-k ajtaja nem zárható, a szar szétkenve a falakon, a húgy áll a piszoárokban és mellette. A csaptelepek letörve.
A személyzet bunkó, egy része masszív alkesz - már reggel szeszszagú a kulcsos ember.
Nem is értem, hogy tud a magyar pólóélet színe-java itt edzeni...

Én mindenesetre mióta megnyílt átszoktam a MOM parki uszodába. Óriási a különbség. Igaz, már ott is vannak gondok, romlik a színvonal - be is írtam a panaszkönyvbe. A válaszuk függvényében lehet, hogy ide, a Homárra is felkerülnek majd.

De a Komjádinál bármi is csak jobb lehet...

Erika Viking 2009.11.18. 08:34:37

Én akkor jártam oda, amikor megnyitott a szépen felújított külső rész (a benti mindig le volt zárva), csili-vili volt minden. Pár hete ismét elmentem, jó volt látni, hogy az elmúlt 13-14 évben semmit nem cseréltek ki, sőt, úgy tűnik, nagyon le se mosták. Ami leszakadt az elmúlt években, az le van szakadva, ami lekopott, az le van kopva, ami elromlott, az nem működik. Szerencsére azért az árak változtak...

Apa a távolból (törölt) 2009.11.18. 08:40:39

"miért nem mennek el szenet rakodni" -??? mert ezektől még a szén is elsápadna és elveszítené a fűtőértékét.
Sok a hulladék, emberszerű alak, ezzel együtt kell élni. Nem könnyű elismerem, de nincs más választás. S amennyire csak lehet kerülni, nehogy még fertőzzön is.

csodalámpa 2009.11.18. 09:15:51

@Sajtkukac: decemberben ismét lesz áremelés :(((
már most is kb 90%-ban beutalós vendégek vannak ott, asszem én is fogok iratni minnél előbb, elég drasztikus volt, amikor a délutáni jegyet 550 Ft-tal megemelték.

OkoskaTo:rp 2009.11.18. 09:16:37

Jártál te már a BVSC uszodában? Ott hasonló pénzekért szintén nem úszhatsz az 50-esben, csak a 25-ösben (ha van hely). A foglaltságot előre nem mindig mondják meg - hívd fel őket előtte. Viszont cserében az öltözőhöz két emeletet kell felfelé és lefelé lépcsőzni. A padokat és szekrényeket meg mintha egy húsz évvel ezelőtti lomtalanításról szedték volna össze.

csodalámpa 2009.11.18. 09:18:05

mellesleg, aki a Hajósban vagy a Komiban akar úszkálni, mint egyszerű pór állampolgár, az sem 100-as....

csodalámpa 2009.11.18. 09:29:54

@OkoskaTo:rp: jah, tényleg a BVSC is ez a kategória
nem is értem, ezeket ugyanúgy zártkörűvé kéne tenni, mint pl a Fradi vagy a Spartacus uszodát...
minek szivatni a népet feleslegesen....

Forumgirl 2009.11.18. 09:57:07

@OkoskaTo:rp: a teltház egyik oka, hogy a kerület a nyugdíjasok részére ingyenessé tette az uszoda használatot... szép gesztus, csak (mint azt már megszoktuk) ismét nem számolták ki, hogy mennyi a férőhely, hány ember fér be abba a nyomorult medencébe, stb.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.11.18. 10:18:53

Ugyanmár. "Kis ember" ne akarjon a Komjádiban úszni, a Kossuth téren sétálni(netán parkolni), színházba jegyet venni új darabra és sorolhatnám... Lószar mutyis az egész ország, dögöljünk bele, nekünk ez jutott.

Utoljára 20+ éve úsztam a Komjádiban, természetesen a fedett 50 méteresben - igaz, akkor az edzőmnek kettőnkre volt külön sávja, gondolom mutyizva de akkor nem zavart :)

Lencsilány 2009.11.18. 10:26:14

Szép poszt, csak kár, hogy egy része nem igaz...

Az a része biztosan nem az, hogy nincs lefedve a kinti medence. Mi az 5 éves lányommal járunk a Komjádiba, rendszeresen, hetente.
A benti rész nincs nyitva, mert épp felújítják (ez ki is van írva, a bejáratnál és a pénztárnál is), de a kinti részen a három medencéből kettő sátor alatt van.

A poszt többi részével nincs jogom vitába szállni, hisz akkor pénteken nem én voltam ott, hanem KL. Nyilván nem a legjobbak az állapotok, (a pénztárosnak én is sünt kívánok néha)de akkor vajon miért vett bérletet?

Trójai 2009.11.18. 10:27:05

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: 20+? Olyan rég? De öreg vagy. :)

Menjetek úszni Szegedre, csak ne a "gombába". Meleg szívvel ajánlom viszont a sportuszodát, nyáron a szuét.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.11.18. 10:31:50

@Trojai: még közelebb a 30-hoz, mint a 40-hez, de ez már öreg sajna:)

Én viszont a dagályt nem ajánlom, mert ha odaszokik mindenki, akkor nem lesz hely ha én megyek :))))

Trójai 2009.11.18. 10:44:36

@Vallalkozas Hatraltatasi Iroda: Ja, akkor nem is vagy te öreg, csak elfelejtettem, h én is öregebb vagyok már. Valahogy leragadtam 20-nál, azóta nem számolom. :)

Nem ajánlod? Te kis önző! :) Mondjuk nem megyek haza (mo-ra) jóideig, de ha uszodába mennék, azt csak otthon tenném. (Szeged)

Hiába na, aki uszodában (is) szocializálódott, az ragaszkodik hozzá később is.

Trójai 2009.11.18. 11:24:54

Jahm, ha nem úszni akartok emberek, hanem kikapcsolódni, akkor ajánlom Szegeden a Törökfürdőt, szépen felújítva, mindenféle extra szolgáltatással bővítve, csilli-villi az egész. Egy hétvégi kiruccanás esetére optimális.

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.11.18. 12:47:00

elkesírtő az uszodahelyzet budapesten. tud valaki egy olyan uszodát ami ár/érték arányban rendben van és nincs nagyon a külvárosban? ja és van szauna is!? én a jóöreg elte uszoda bezárása óta tanácstalanul állok.

ivantretjak 2009.11.18. 13:49:32

Lencsilány:

"Szép poszt, csak kár, hogy egy része nem igaz..."

Nem voltam bent nyár óta, minden szó igaz a posztban, ez a beszélgetés zajlott le a kulcsos ember és köztem. Bocs, de nem mentem be az állításait ellenőrizni 1500-ért (pláne így, hogy a fedetlen medencének is csak egy kis része volt használható) sarkon fordultam és eljöttem, de visszanézve nem láttam sátrat a nagymedence fölött. Megkérdezeztem van-e sátor a kinti medencén (ha már bent nem lehet úszni) és ez volt a válasz:

"Már hogy lenne lefedve?!"

Kiáltsam ki hazugnak és vágtassak be ezek után ellenőrizni???

Kérdésed viszont jogos:

"de akkor vajon miért vett bérletet? "

Mert egy b*rom vagyok. De azóta javítottam, jelentem immáron Szentendrére szól a bérletem! :)

2009.11.18. 13:57:54

Nem értem miért fizetnek egyesek, nem messze van a DUNA!

Lencsilány 2009.11.18. 14:51:44

@Komjádi KL:
Nekem úgy rémlik már az ajtóra ki van írva, hogy a felújítás alatt a kinti, fedett medencét lehet használni. De a hétvégén megyünk, megnézem :)

ivantretjak 2009.11.18. 15:41:24

@Lencsilány: Nem tartom kizártnak, hogy a hatmillió szórólap és reklám mellett elnéztem és nem vettem észre a kiírást, de itt nem is az a fő gond, hogy 1 medence van lezárva, hanem az, hogy az összes medencéből - akkor ott péntek délután - kb 15 méter lett volna használható keresztbe... És persze a hangnem.

2009.11.18. 16:36:02

@pizsama: na ja, de retró uszodához retró árak is járnak ám ! Mondjuk 10 forint a belépő, 3 forint a mozi és 1 forint a fagyigombóc. Akkor korrekt ! Egyébként sünt nekik !

englandboy 2009.11.18. 16:41:37

Komjádi KL

Dunaújvárosban (50 km-en belül nincs konkurencia!) úsztam múlt hétvégén 240 forintért a 33 méteres benti medencében, külön sávom volt és mehettem volna a kinti - sátorral lefedett - 50 méteres medencébe is. Ott az öltözőben érdekes módon takarítanak, nincs 3 héten át egy használt fülpiszkáló mint nyáron a Komjádiban

most nagyon megdobogtattad a szivemet

végre hallok valami jot a volt otthonom felöl

köszönöm

englandboy 2009.11.18. 16:43:06

legközelebb probáld ki a mellette lévö élményfürdöt is

anarcho78 2009.11.18. 17:01:26

nem akarom a posztolót bántani, de ott a Duna, ingyenes:)

Trójai 2009.11.18. 18:23:28

@parabellum: Te ezt komolyan írtad? 0 meg -10 fokban a dunában úszni? Ráadásul élővízben? Nem az élővízzel van gondom, de tudod te miket ürítenek abba a folyóba? PErse nem a tömény szennyvizet, valamennyire megtisztítják, de akkor is...

És idősen, betegen, nem túl jó úszóként úsznál, folyóvízben? Nagyon is balesetveszélyes. Nem kijelölt helyen fürdőzni a Dunában meg tiltott, pénzbírságolható, pont azért, mert veszélyes.

Trójai 2009.11.18. 18:24:23

@anarcho78: Neked is u.ezt, amit 1-el előbb már leírtam.

geeb 2009.11.18. 20:09:01

SportMax a MOM Parknál rendben van. Az sem olcsó, de tiszta, udvariasak és lehet tudni, hogy mikor mi van nyitva.

Szauna is van, de még nem használtam.

malvinka 2009.11.18. 22:23:27

Százhalombattán 890 forintért 25 méteres medencében úszhatok, két normál és egy infraszaunát, illetve gőzkabint, jacuzzit, és egy-két kondigépet is használhatok. Hétvégén hozzányitják a sportuszoda 50 méteres medencéjét is ugyanezért az árért. Pesten pedig az Újhegyi uszodába járok 800 forintért szaunával, bár ez korlátozottan látogatható, mert tanuszoda, és hétköznap délutánonként 2-6-ig edzés van, de ezt leszámítva teljesen elégedett vagyok vele.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2009.11.18. 22:44:44

"de felváltva úszok gyors és mell úszást, nem szeretném megfázatni nagykabátos időben a fejem"

Akkor ússz mellben is úgy, hogy beteszed a fejed, ilyen egyszerű.

Mellesleg én 9 évig rendszeresen jártam a Komjádiba edzésre és már akkor sem értettem, hogy a nép mit nyomorog a többi medencében. Viszont egyszer sem fehéredett ki a gatyám az adagoló hibája miatt:)

ivantretjak 2009.11.19. 08:50:41

@Lencsilány: Eladom neked a bérletemet 7500 helyett 4500-ért, ezen az áron 5 alkalommal tudok úszni Szentendrén, tehát mindkettőnknek megéri. :)

englandboy: OK, ha arra járok ismét, benézek oda is!

Mr. Ray: "Akkor ússz mellben is úgy, hogy beteszed a fejed, ilyen egyszerű."

Ez mondjuk jogos. :DD Mindenesetre jobban szeretek fedett usziban úszni ősszel-télen, nehogy megfázzak és ez sem a fő probléma, bementem volna a paraszt kulcsos és a fedetlen medence hallatán is talán, de ennyi pénzért (míg máshol olcsóbban le is van fedve) pár méternyi medencében, kosz, bunkózás, kicsit besokaltam na.

lujzababa 2009.11.19. 12:41:11

@GargleBlaster: A Kondorosi Kelenföldön (Nyéki Imre Uszoda) Normál ár, 33-as medence, szauna, takarítás és udvariasság rendben. A telítettsége átlagos, és hogy ez így is maradjon, ne hozz magaddal még egy embert! Köszi:)

belekotyogok 2009.11.19. 14:01:41

@lujzababa: pont ezért nem mondom meg, hogy hova járok én úszni :)

clownfish 2009.11.20. 23:03:37

szerintem a kinti uszoda a legjobb, ilyenkor a kinti úszás edzettebbé tesz!
süti beállítások módosítása