Tékozló Homár

Külföldről érkezik hozzánk a szegedi halászlékocka

2009.12.17. 07:45 | ge | 49 komment

 

Karácsony közeledtével rákeményítünk a pikkelyes vonalra, pláne hogy Kopoltyú nevű olvasónk küldte ezeket a sokkoló képeket a Knorr szegedi halászlékockájáról. Őt meglepte, hogy az egyik Olaszországból, a másik Portugáliából származik, de nyilván mindegy hogy hol gyártják, ugyanazok az ízfokozók kerülnek bele országhatártól függetlenül. Házi szakemberünk véleménye egyébként erről a termékről várható volt: ő maga még sosem nyúlt ilyesmihez, de megérti, ha valaki nem képes enélkül halászlevet főzni.

Háziasszonyok! Horgászok! Halászlét szerető társaim! Tudtátok, hogy Szegedet már többszörösen elcsatolták Magyarországtól? Ha eddig nem tudtátok, az azért van, mert nem olvassátok el az Apró apró üzeneteket, amit a doboz oldala rejt. Üdvözlettel: a Kopoltyú

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2009.12.17. 07:51:03

Ha még legalább kínai lenne, megérteném.

Dr. Kix 2009.12.17. 08:05:31

Úgy látszik már mindenki a karácsonyi bevásárlást intézi.

faqtya 2009.12.17. 08:14:03

én pár éve semmiféle leveskockát, vegetát nem vagyok hajlandó használni főzéshez

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.12.17. 08:14:47

Mit kell erre felháborodni. Még örülni kell, hogy Szegedet nem Szerbiához csatolták...

Gal 2009.12.17. 08:19:17

Szegedről viszik a magot?:D

Bozdurgán 2009.12.17. 08:21:37

érdekes lesz , a gasztróhülyék összecsapása a nemzeti radikálisokkal:)

- alig várom az első olyan kommentet amiben valaki hosszan ecseteli , hogy mennyire elbassza az ételek ízát a vegeta, és mennyire hülye az aki ilyet használ.Aztán jönnek a magyar seggbe magyar lófaszt hívők, akik ugyan nem tesznek vegetát a kajába de ha tennének akkor az biztos magyar lenne...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.12.17. 08:24:38

az, hogy valamilyen ételízesítő "szegedi módra" készül tartalmazhat bárhonnan alapanyagot, vagy készíthetik bárhol.

Nyilván ebben az esetben a tiszai halakat, szegedi pirospaprikát és a makói hagymát kivitték Olaszba' ott elkészítették majd jól visszahozták ide :)

Nem értem mit kell ezen háborogni. Tegyél mellé 2-3 féle apróhalat sűrítésnek meg valami nemeshalat és főzd meg. Ja, hogy inkább akkor egy kis fűszer és nem kell az ízesítő? Igaz. De ha a kisnyugdíjas megveszi a hallé alapot olcsóért ezt meg belerakja, majdnem olyan jó levest kap.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.12.17. 08:28:58

@Bozdurgán: ha nemzeti akkor az csak radikalis lehet. Erdekes vilagkep. Remelhetoleg teljes eletet biztosit.

A bolognai szosz sem bolognaban keszul.

faqtya 2009.12.17. 08:30:25

@Bozdurgán: én gasztrohülye vagyok :) betiltanám az összes ilyen kockát, vegetát. elveszi a főzés örömét. vegetát mindenbe: levesbe, rizsbe, pörköltbe. aztán mindennek ugyanolyan íze lesz. de persze inkább eszem vegetával, kockával, mint sótlanul, elfűszerezve.

Bozdurgán 2009.12.17. 08:33:46

@faqtya:

vannak emberek akiknek nem központi kérdés az étel:)
természestesen túlzás, hogy mindennek ugyanolyan íze van, de a vegetától minden kap egy tipikus ízt.De valaki a főzésben teljesedik ki és az eredmény a tökéletes étel. Valaki meg csak eszik mert éhes, és másban leli örömét:)

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.12.17. 08:41:52

A vegeta már lejárt lemez, Maggi ízvarázs! :)

Andie 2009.12.17. 08:43:07

Ez még oké, hisz halászlékockát az használ, aki nem tud normális halászlét főzni. Ez olyan, mint húslevest leveskockával... Kösz.
De én a múltkor szegedi pirospaprikát akartam vón venni (hamán szögedi vagyok), erre bammeg mivan a hátuljára irva? 50% importpaprikából. Hát emennek az annyukba.
Kénytelen voltam hazamenni, azt a szomszéd utcából Maris nénitől venni 2 kilót. Megeskettem, hogy nem téglapor van benne :)

É2I 2009.12.17. 08:46:50

@Andie:
Hát az nem volt jó bót, ha Mariska nénit feleségül kellett venned, két kila paprikáért.
:D

Eric_Cartman 2009.12.17. 08:46:52

A halászlékocka valóban nem okos dolog.
Én homárkockával szoktam tenger gyümölcseit csinálni. Nincs gond az ollókkal, egyszerűen fogyasztható.

Tron65 2009.12.17. 08:58:50

Nemértem mi a gond.
A napokban vettem Tihany Camamber sajtot.
Készült Lengyelországban, forgalmazza egy veszprémi cég ...

angantyr 2009.12.17. 09:04:36

4 kocka ingyen*

* ajánlott fogyasztói áron.

Hm. Dézsa vizem van.

faqtya 2009.12.17. 09:11:54

amúgy miért halászlé? miért nem hallé? a halász a lábát áztatja benne?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.12.17. 09:14:55

Mi az hogy "nem képes enélkül halászlevet főzni"??? Ezzel lesz finom.

hirtelendi 2009.12.17. 09:17:21

Elegem van már ezekből a posztokból. Mit kell ezen lovagolni. Az nem probléma, hogy a prágai sonka Sárváron készül, a milánói makaróni Kecskeméten, a frankfurti virsli Szegeden?

YZ 2009.12.17. 09:18:16

@Bozdurgán: és egyébként is, van benne egy csomó E!

faqtya 2009.12.17. 09:19:48

@hirtelendi: a somlói galuskáról nem is beszélve

Andie 2009.12.17. 09:26:55

@É2I: Hubaze, ebbe belegondolni is rossz, most ettem :P

KáposztaMedve 2009.12.17. 09:31:12

@Bozdurgán: A magyar vegeta az nem a delikát8? (vagy volt valaha...)

richy0609 · http://www.tengerimalacaim.sokoldal. 2009.12.17. 09:50:45

mi lehet még benne?
most már elment az étvágyam is, pedig most akartam reggelizni! boooáááááááááááááááá.....

Olman · http://szofejto.blog.hu/ 2009.12.17. 10:15:01

Egy olasz ill. portugál "Szeged" falucskában halásszák a hozzávalókat, itthon meg bekockázzák. Vagy fordítva. :)

Pista bá 2009.12.17. 10:28:15

Aki halászlékockát használ, sikeres ember nem lehet.

Ez igaz bármilyen leveskockára.

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.12.17. 10:30:37

@faqtya: A halász fürdővize nélkülözhetetlen adalék hozzá.

facsipesz 2009.12.17. 10:33:27

Aki ilyenből csinál bármit is (szemetet, mert csak az lesz belőle), az megérdemli.

csaknem?! · http://csaknem.blog.hu 2009.12.17. 10:52:35

Az unilever gyárt még vmit itthon? Vagy sikerült már mindent külföldre kiszervezni?

É2I 2009.12.17. 10:57:50

@Pista bá:
Ellenben nem marad éhes, ha éppen főzni se tud és a Norbi ápdét förmedvényt meg nem kívánja.
;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.12.17. 10:58:09

Az igazi szegedi halászlékocka a kínai hegyekben készül kutyából.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.12.17. 12:57:31

@Bozdurgán: nyilvan az egyetlen megoldas az, hogy velem van a baj. A vilagkep nem serulhet. Tedd tonkre azt ami tonkretesz!

A leveskocka tokeletes talalmany pl kollegistak szamara, fozesben jaratlan is kepes hamar osszerittyenteni valami kajat. Aztan ezt is kinovi az ember. Ebbol a szempontbol akar a holdon is keszulhet sziriuszi halbol es trafalmadori paprikabol. Epszilon jelentosege van, hogy a junk food milyen barna vagy sarga szarbol keszul.

akos147 2009.12.17. 14:23:07

a tiszai hal is már román méreggel átitatott, semmi sem ősmagyar...a régó jó dógokbó' nem marad mán semmi!

2009.12.17. 14:37:50

Szemétbe minden kockával!
Erdélyiek jártak osztálykiránduláson errefelé, és elmondták, hogy általában jó kajákat kaptak, de a levesek sehol nem voltak jók. Meg is értem. Az éttermi húslevesek éppen csak húst nem látnak.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.12.17. 14:40:33

Mennyivel jobb lenne Olaszországban vagy Portugáliában élni vazz...

Antalbaba 2009.12.17. 14:40:41

Megnéztem a hűtőben, volt egy rég lejárt darab, akkoriban Szeged még Lengyelországhoz tartozott;-)))

Miss Marple 2009.12.17. 15:10:41

A Tescoban megpróbáltam szert tenni némi édesnemes pirospaprikára. A Szegedi meg Arany Házi meg Hazai Nemes meg tök tudja milyen nevek alatt csupa magyar felirattal, nemzeti színű szalagokkal ékítve árult pirospaprikák származási helye Spanyolország, Marokkó, Uruguay és egyebek. Kár, hogy nem fotóztam le.

Der Beste 2009.12.17. 15:39:11

Halászlékockát használni a halászléhez nem ördögtől való dolog.
Viszont lófasz mindenkinek a seggébe, aki hozzájárult ahhoz, hogy egy import cuccot egy magyar város nevével reklámozzanak.
Aki meg a szegedi paprikába bármiféle idegen anyagot kever, azt azonnal fejbe kellene lőni.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.17. 16:53:30

Magyar egre magyar UFOt!
Magyar halaszlebe magyar alapanyagot!

Trójai 2009.12.17. 16:57:01

@Jani haverja: szegedi leven kikerem magamnak.

Szeged es a hatar kozt meg van sok hely.

Roszken kelhetsz at a hataron.
Akkor mar Roszket is oda kell csatolni Szeged elott.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.12.17. 17:31:36

ha nem írnák rá, hogy szegedi, akkor semmi baj nem lenne... de így igazi patkányság. mondjuk én mindig megnézem mi honnan származik, márcsak a sport kedvéért

Viktus 2009.12.17. 22:06:06

eleve a maggi a jó a halászléban

labi 2009.12.18. 09:00:55

Aki kockát használ a halászléhez, az még többet is megérdemelne, minthogy átbaxxák a származási hellyel.

BMW135i 2009.12.18. 10:04:57

sose nyúlt még hozzá, de azért van otthon egy doboz kibontva, csak a fotó kedvéért :)

Lizolee 2009.12.20. 20:50:03

Én ezen már régen nem csodálkozom! Az echte MAGYAR BOCI CSOKI is Csehországból származik! :( Kivéve a nyuszi és télapó figurákat.

hatesz 2009.12.21. 14:44:49

Amugy a Magyarországon magyar halászlében és a finom harcsapaprikásban a finom magyar harcsák 90%a Olaszországból érkezik (rendszerint feketén) az országba, rendszerint a Po deltájából, mert ott nem nagyon eszik a folyami halat. Ennyir a jó magyar tejfölös harcsapaprikás túrós csuszával-ról. Ami isteni finom, folyik is a nyálam...

hatesz 2009.12.21. 14:46:26

@Bozdurgán: "Aztán jönnek a magyar seggbe magyar lófaszt hívők" öcsém nálad tuti valami félrement a fejed gyártása közben, szarrá röhögtem magam:))))))))))))))
süti beállítások módosítása