Tékozló Homár

Itt vannak az avatárok

2009.04.17. 13:33 | szily | 798 komment

Nyilván mindenki észrevette, hogy valami megváltozott a kommenteknél. Rögtön át is adnám a szót Stökinek, aki a flashjátékos KMK blogon a következőket írta, hiszen nem tudnám jobban összefoglalni:

Az indás fejlesztőcsapatnak hála webkettőnullásodunk ezerrel, kéremalássan. Mostantól avatárok is megjelennek a kommentek mellett, persze csak ott, ahol az illető kommentező beállított magának avatárképet. Ezt néhány kattintással meg lehet tenni az Indaneten, amihez nem kell külön regisztráció, hiszen ugyanazt az indapasst használja, amit a kommentablak. Az Indaneten pár egyszerű adatot kell csak kitölteni, majd a profilképre kattintva új profilképet feltölteni - ez lesz a kommentek mellett megjelenő avatárkép. Nem kötelező használni, de aki szeretné, egészségére.


Akinek ennyiből még nem teljesen világos, hogy mit kell csinálnia, ha meg akarja mutatni a képét a hozzászólások mellett, annak itt egy link, ahol az Inda szakemberei mindent elmagyaráznak.

 

Bréking: Betiltják az internetet

2009.04.17. 12:55 | jackyll | 160 komment

Most kaptuk a hírt, hogy a rengeteg jogsértő tartalom miatt hamarosan betiltják az internetet, úgyhogy addig nézze amíg van! A legnagyobb publikus torrentszájt, a Pirate Bay alapítói első fokon egy év börtönt kaptak " jogvédett tartalmak elérhetővé tételében való segédkezés" címén. Ez alapján néhány hónapon belül elkaszálják a Google keresőjét, utána pedig kitör a pánik, és inkább az egészet bezárják, cseten se lehessen jogsérteni. Aki még mindig az 50-es évekbe hallucinálja magát, és úgy gondolja, hogy a tömegek nagyestélyiben fogják megtekinteni szombat este az ezer csilliárd dolláros filmjét a filmszínházban, az reménytelenül el van tévedve. Az emberek azért töltenek le filmeket, mert nem kell lemenni a videótékába, mert konkrétan gyorsabb és hádébb, mint ha lemenne a videotékába, de még annál is gyorsabb, mint ahogy a moziba ideér. Ha lenne feleannyira naprakész oldal, mint a Pirate Bay, ahonnan egy kattintással vásárolhatnak/streamelhetnek HD-minőségű filmeket/sorozatokat (minek letölteni egyáltalán?), azt használnák. (Nem mellesleg, a fél amerikai televíziózás elérhető már online ingyen.)

Mindezek fényében fogadják szeretettel a rézkor büszke harcosa, az ASVA reklámfilmpályázatának nyertesét:

Get Adobe Flash player

Nem merik felújítani a lifteket Cegléden

2009.04.17. 09:50 | ge | 48 komment

A Homár lerohadt  erzsébetvárosi házában sem zörög olyan ijesztően az ócska lift, mint Béláék lakótelepén a felújított. Már amelyik épp működik. Ugyanis a vészcsengő-rendszer meghibásodása miatt egyszerre zárták le három házttömben a lifteket, ezzel 180 lakás lakóit kényszerítve sétára.

A felvonók távfelügyeletéért havi min 10 ezret kér bármely cég. Tehát ugyanolyan szolgáltatás mint mondjuk az internet csak ennél még kellemetlenebb, ha kimarad. A kötelező ellenőrzés ebben az árban nincs is benne, a javításokról nem is beszélve. De a mostani esethez hasonlót én sem láttam. Ugyanis Cegléd egyik nagyobb lakótelepén 3 háztömb maradt lift nélkül. Egy tömbben két lift, 60 lakás, tehát össz-vissz 180 lakás ki tudja hány lakója szívta meg.
Olvasson tovább!

Problémás ügyfél vagy, ne vásárolj tőlünk - mondta az Indesit

2009.04.16. 09:45 | ge | 220 komment

MikroPit az Indesit mosógépénél szemesült azzal a gyakorlattal, hogy egy egszerűbb alkatrész meghibásodását is csak egy komplettebb rész kicserélésével lehet orvosolni, de még nem is ez a legnagyobb gond. Az Indesit nem fogadta el a saját szakszervize véleményét, viszont közölte: ha nem tetszik, lehet másikat venni.

Nem egészen 3 éve vásároltunk egy Indesit automata mosógépet. Pár hete centrifugálásnál hangos lett, ezért gondoltuk megnézetjük szerelővel. Előkerestük a garancia papírt (ugyan garancia nincs már rá, de a 3 év szavatosságban még benne van), és kihívtuk a szakszerviz szerelőjét. Meghallgatta, megnézte a dobot, és kimondta az "ítéletet" : CSAPÁGY.
Olvasson tovább!

Re: Trükkösen csinálja ki az Invitel azt, aki szolgáltatót váltana

2009.04.16. 08:00 | ge | 42 komment

Gábor szerencsétlen szolgáltatóváltását két hete posztoltuk, azóta meseszerűen folytatódott a történet: az elhagyni kívánt Invitel elismerte a hibáját és visszacsábította Gábort. Részletek alant, egyenesen az Invitel tollából.

Kedves Homározók!

Nincs az Invitelnél olyan titkos eljárás vagy módszertan, amivel a szolgáltatóváltók életét kívánná megnehezíteni a társaság. Sőt, az Invitelnek autógumikkal foglalkozó üzletága sincs, és politikai pártok megyei elnökeit sem kéri fel arra, hogy segítsenek az ügyfelekkel kapcsolatos ügyek intézésében. Mi több: nem is tervez ilyen intézkedéseket.

 

Olvasson tovább!

Megtalálták a világ legmocskosabb McDonaldsát

2009.04.16. 00:44 | szily | 87 komment

 

Sok rosszat lehet elmondani Magyarországról, de legalább a gyorséttermek nem koszfészkek. Nem is nálunk, hanem az ausztráliai Adelaide bevásárlónegyedében találták ezt a Homár íróasztalánál is rosszabb állapotban lévő éttermet. Logikus gondolat, hogy valami extrém esemény, mondjuk MSZP-s kommunikációs tréning zajlott a helyen, nem sokkal a felvétel elkészülte előtt, de az Adelaide Now cikke szerint az ilyen látvány szokásosnak mondható a túl kevés alkalmazottal működő egységben. A fájlcserélő persze nagy úr, a felvétel kikerülése óta egymás szavába vágva ostoroznak a képviselők és hatósági figurák, ki a bunkó vendégeket, ki az étteremláncot kárhoztatva. Én elérzékenyültem, ez azért nagyon hasonlít a munkahelyemhez.

Paranoid ügyfél autópályamatricát vesz

2009.04.15. 14:11 | jackyll | 207 komment

Zoltán makacs ember, határozottan meg van róla győződve, hogy az "autópályamatrica" ellenőrző szelvényét, amit ugye ő ellenőriz az aláírásával, igazából a benzinkutasnak kellene ellenőriznie visszakérdezéssel. "Biztos, hogy lát, nem csak néz?" vagy "Mégis, hányat írunk?!" vagy valami hasonlóra gondolhatott. Azon is felettébb kiakadt, hogy miután az ÁAK méltányosságból el akarta engedni a büntetését, ki kellett volna csengetnie ezer forintos adminisztrációs díjat. "Kiszolgáltatott embertársai" okulására következik összeesküvés elmélete, amely szerint a benzinkutasok összejátszanak az ÁAK-val. Félelmetes:

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt küldött részemre egy levelet, Felszólítás elektronikus pótdíjfizetésre címszóval. 2009.március 17.-én  07 óra 34 perckor tankoltam és pálya matricát vásároltam a Budapest 12. km-nél  lévő Shell Hungary Zrt 0040-es számú töltő állomásánál. Ez az M3-as autópálya kivezető szakaszánál van, Gödöllő irányába. Kora reggel volt, indultam Sátoraljaújhelyre. Eszembe nem  jutott ,hogy milyen nagy bajba keveredtem. Miután munkámat elvégeztem, visszatértem Budapestre, és folytattam mindennapjaimat. Most, hogy e levelet megkaptam kiderült, hogy a matricát számomra kiállító pénztáros elírta a rendszámomat az ellenőrző szelvényen. A rendszámom GRM és a pénztáros DRN betűjeleket írt.

Olvasson tovább!

Videóra vették, ahogy a szendvicsbe fikáznak

2009.04.15. 13:24 | szily | 88 komment


Az elmúlt 24 óra nagy internetes sztárja lett az a két amerikai seggfej, akik videóra vették, majd feltették a Youtube-ra, ahogy a Domino's Pizza konyhájában gusztustalankodnak a vendégek szenvicseivel. Egy olyan nemzet tagjainak, ahol az alapviccek közé tartozik a túrós csuszát a faszával keverő szakács, ez talán nem is annyira megrázó, az amerikaiakat viszont kikészítette. A két okos fiatal egyébként hamar rájött, hogy talán mégsem kellett volna kiposztolni a filmet, de akkor már késő volt. Még aznap kirúgták őket. Köszönjük Sixx-nek az aranylinket.

Update 1: Van még videó a két Humor Haroldról. Itt például a fiú rátüsszent a pizzára egy szaftosat, köszönet a linkért Betépett Felhasználónak.


 

A rákos lángos beveszi Skandináviát

2009.04.15. 11:43 | jackyll | 77 komment

A magyar mangó és a legendás magyar csirkés spagetti világhódító útja után üdvözítő látni, hogy ténylegesen létező kulturális örökségünknek is nyoma marad a popkultúra végítéletturmixában. Ki gondolta volna, hogy épp a lángos lesz a befutó? És, hogy pont a skandinávoknál? A napi olajevést eddig panírozott halrudacskákkal kellett megoldaniuk, de már jön föl a töményezéshez jobban passzoló hungarian delight:

Egy hete a stockholmi Hornsgatanon levő kebab büfében ebédeltem a képen látható hazai eledelt, "Langos med räkor"-t (ejtsd kb. lángosz med rekor), vagyis garnélarákos lángost. A tábla szerint 4 féle változat van: sajtos/sonkás, juhsajtos, garnélarákos és csirkés; a felirat melletti képen a rákos változatot mutatják, aminek nehéz lett volna ellenállni. Köretként vegyes zöldség jár, a lángos feltétjének alapja pedig tejföl és lilahagyma. A menü részét képzi egyébként a táblán említett 0,33 l-es üdítő mellett az elmaradhatatlan savanyúkáposzta is.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása