Tékozló Homár

Ami még nem volt: apácákat panaszoltak be a Homárnak

2010.01.06. 00:49 | szily | komment

Vendégkönyvet cenzúrázó, Naiv Ügyfeleket sanyargató magyar apácák a pápa székhelyén? A maga nemében páratlan panaszos levelet kaptunk "a 2 vissza nem térő vendég"-től, akik a Rómában Szent István Ház néven fizetős zarándokházat (egy kétágyas, fürdőszobás szoba 60 euró) üzemeltető apácáktól béreltek szállást egy hétre. És nagyon nem voltak megelégedve a szolgáltatással. Pikáns történet, főleg, hogy innen a távolból lehetetlen megítélni, mi történt, és a világért sem akarunk alaptalan apácaellenes hangulatot kelteni. Igaz, a Homár korábban mástól is halllotta, hogy a nővéreknél hideg van. Mondhatja valaki, hogy mit várhat egy turista egy zarándokszállástól, de az is igaz, hogy ha egyszer van fürdőszoba, akkor ahhoz hatvan euróért talán elvárható az esti meleg zuhany. Történet alant, aki már lakott a Szent Istvánban, kérjük mailben vagy kommentben írja meg a tapasztalatait.

Egy röpke levelet szeretnénk veletek megosztani, melyet 2 hete küldtünk el az illetékesnek, de levelünk süket fülekre talált. Megkapták e-mail formájában, illetve megpróbáltuk a vendégkönyvükbe is beírni, de természetesen moderálják. Talán, ha a Homáron találják magukat, legközelebb jobban odafigyelnek a "kedves" vendégre. Kíváncsiak lennénk, hogy a tisztelt homár-törzsközönség mit tenne, vagy tett volna.
 
Tisztelt Apácák!

2009. december 7-14 között tartózkodtunk az Önök által üzemeltetett Szent István Házban. Számos teendőnk miatt nem tudtuk megosztani - mostanáig- a tapasztalatainkat Önökkel, melyet ezzel a levéllel szeretnénk pótolni. A vendégkönyvüket nem kívántuk az észrevételeinkkel elcsúfítani.
Ahogyan azt az ott tartózkodásunk alatt is jeleztük, hideg volt a szobában, amelyet nem sikerült orvosolni, így minden este az egész napos városnézést követően csak egy forró zuhanyra vágytunk, amit szintén nem sikerült megkapjunk, ugyanis forró víz csak a kora reggeli órákban folyt a csapból. Ha magunktól nem is tudtunk volna felébredni, Önök ehhez is hozzásegítettek a reggel fél nyolckor megejtett felújítási munkálatok hangzavarával. Sajnos a pihenésünkhöz nem járultak hozzá a kifeküdt és nyikorgó ágyakkal sem.
Szerettünk volna csupa szépet és jót írni a Rómában eltöltött egy hétről, azonban az egész idő alatti fagyoskodás a szálláson sokszor elrontotta a hangulatunkat. Amennyiben Önök fizető vendéglátóhelyet üzemeltetnek - és mivel kérnek pénzt a szállásért (előre!), és nem önként járulnak hozzá az azt igénybe vevők- akkor alapvető dolgokra illene odafigyelni. Ha a külső hőmérséklet nem éri el a 10 fokot illene a szobát legalább 20 fokosra felfűteni, hogy a vendégek ne 3 takaró alatt aludjanak és hajszárítóval próbálják a szobát felfűteni. A zarándokház elnevezés tökéletesen takarja a szobák berendezését, ahol teljesen nem leengedhető redőny, a hiányzó függönyök és szőnyegek jelezték az egyszerűség elvét.
Egy évben többször járunk Rómában, a Szent István Ház mellett ismerősök ajánlására döntöttünk.  A saját tapasztalat azonban negatív volt, amelyhez hozzájárult az üzemeltetők teljes elzárkózása a segítőkészség terén. Nem értettük, hogyan lehetséges az a 21. században, hogy nem teszik lehetővé a vendégek internet hozzáférését, az erre irányuló kérdést követően a vendéget a városközpontba küldik (25 perc busszal), és letagadják, hogy a házban lenne internet hozzáférés.  A félreértés elkerülése miatt hangsúlyozzuk, hogy egy 5 perces, sürgős hozzáférésre lett volna szükségünk, nem csevegni szerettünk volna hosszú órákon keresztül, mégsem kaptunk segítséget.
Reméljük építő jellegű kritikánk és észrevételünk nyitott fülekre talál, és más vendégek esetében nem fognak hasonló panaszokkal élni az ellátást illetően. Mint fizető vendégekre, ránk a továbbiakban nem számíthatnak.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket,

üdvözlettel
a 2 vissza nem térő vendég

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobita71 2010.01.06. 12:46:09

1. Azért a vendégkönyv moderáció sem tökéletes :) Legutolsó bejegyzés jan.5-ről, csak a bejegyző is írt dátumot: szeptember 27. :)
2. Vagy ez: "A mai napon érkeztünk haza közel egy hetes római nászutunkról. Felejthetetlen napokat töltöttünk el a Szent István Házban, melyhez az Önök kedvessége, gondoskodása és segítőkészsége nagyban hozzájárult és biztonságérzetet nyújtott." Az anyácák tartották a gyertyákat?

KolomparVinetu 2010.01.06. 12:51:34

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Bazmeg próbáld már meg egy kommentben leírni a teljesen fölösleges faszságaidat, ne minden mondatot külön posztban! A legjobb az lenne, ha egyáltalán nem írnál, ha már egy kurva értelmes hozzászólásod nem volt. WTF? A köcsög avatarodban akarsz gyönyörködni? Vagy annyira jó a nicked, hogy állandóan látni akarod? Szargyerek.

one male individual · http://soundcloud.com/cliponville 2010.01.06. 12:51:50

2x is szálltam meg a Szent István házban, még a '90-es első felében. Mindkét alkalommal tavasszal látogattam Rómába, így a hideg nem zavart. Ami azt illeti, olyan baromi meleg volt napközben, hogy az ablakpárkányra éjszakára hűlni kitett és másnap is ottfelejtett(mert hűtő nem volt a szobában) mortadella felvágott a következő estére mászni kezdett és zöld lett. Szóval nem fáztunk. Akkoriban még bőven lírával kellett fizetni és annyi bizonyos, hogy nagyon olcsó volt a hely az átlagos római szállásokhoz képest.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.01.06. 12:57:42

@Dariengo: nálunk is 22-23 körül mozog bukóranyitott ablaknál.
jó kazán kell hozzá! :)

télleg! méénem vett egyet a Kedves Poszt toló? Taljánéknál elég ócsók ezek a szmötyik... használja, majd hazahozza és eladja.
mint anno a számoló és később a számítógépeket bécsbűl! :D

one male individual · http://soundcloud.com/cliponville 2010.01.06. 12:58:27

Amit kifelejtettem az előbbiből: nem sok mindenre emlékszem a szállásból, mert időm nagy részét kora reggeltől késő estig a római látogatás alatt - mily meglepő - Róma felfedezésével töltöttem.

Picur87 2010.01.06. 13:14:40

akik ajánlották a helyet,biztos kicsit szemétkedni akartak:)

petyya 2010.01.06. 13:14:54

Mindegy mennyibe kerül ha az ember fázik akkor elvárja hogy fütsenek! Minden baromnak aki kifogásokat keres a postolo irásában csak azt kivánom ö is fagyoskodjon a pénzéjért cserébe! A vénasszonyok tuti csak lehuztak ahogy az egész szent egyház teszi

BushDoctor 2010.01.06. 13:17:25

Örüljetek neki, hogy nem kaptatok vezeklőövet, meg csalánból szőtt takarót :DDD
Ezért hiteltelen a keresztény egyház mint olyan....ez is csak egy blama....60 euroért amszterdamban is kapsz szobát, nemhogy egy hideg, fűtetlen, barátságtalan helyen. Meg mi az hogy ELŐRE KELL FIZETNI?? Eszem megáll. Elmehetnek a nővérek is a sunnyogóba.

trocadero 2010.01.06. 13:18:30

Ha Rómában van, csinálj úgy, mint a Rómaiak. Azaz télen fázzál. Tapasztalatból mondom: Rómában én mindenhol fáztam télen!
És az ár nem 60, hanem 42 Euró volt. Mindenki egyéni előítéletei, világnézete alapján nézi ezt az ügyet. Az igazság valahol középen van.

BushDoctor 2010.01.06. 13:20:10

@Disznó Úr: "Igen. Már sokan leírták, hogy ez egy speciális szállás. Nincsenek pornócsatornák, éjszakai bár stb. Megdöbbentő. Azért azt nem értem, hogy egy olyan sutyerák, aki leírja azt a megszólítást hogy "Tisztelt Apácák", hogy a fenébe kerül ilyen helyre. Az egyházi szállások sehol sem a fényűzésről híresek, bizony van ahol 10 ágyas szobák vannak, közös mosdó meg minden ilyesmi."
.
.
EZ MIND SZÉP ÉS JÓ, DE NEM 60 EUROÉRT NAPONTA ÉS FŐLEG NEM ELŐRE !!

trocadero 2010.01.06. 13:23:35

A legtöbb helyen előre fizetni, vagy hitelkártyaszámot adni. És áradásul itt csak előleget kell tudtommal adni. Gondolom többször megesett már velük, hogy szobát foglaltak, de aztán nem mentek el a vendégek, ezért vezették be az előre fizetést.

Franky4fingers 2010.01.06. 13:34:34

@szomorutojas:
:-)))))

végül is nem ingyenes szállás...

Kristl 2010.01.06. 13:38:13

Nem egészen értem a levélből mire volt panasz.
Ha valaki nem tud aludni a nyikorgó ágyak miatt akkor alvászavaros (főleg 1 napos városnézés után)
Akinek meg 18 fok túl hideg hogy aludjon, az meg vagy panelből jön ahol a központi fűtés szarul van belőve és nyitott ablaknal is 23-28 fok lehet, vagy ujgazdag, esetleg hülye és fűt a vakvilágba. :]

Amúgy milyen felújítási munka folyt?

Kristl 2010.01.06. 13:39:42

@szomorutojas:
Kik őrizték Krisztus koporsóját? :]

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.06. 13:40:22

Én tavalyelőtt voltam egy hetet a Szent István Házban és jók a tapasztalataim. Igaz, áprilisban voltam, meleg volt - egy fűtetlen, hideg szobáért és hideg zuhanyért valószínűleg én is eléggé morcos lettem volna. A ház kicsit messze van a központtól, ellenben a busz a Vatikán kapujánál tesz le és útközben is sok nézelődnivaló van. A szobák tiszták, takarosak voltak, a fürdő tiszta.
A 60 euró valóban nem olcsó, de a következő kategória már a 80-100 eurós szálloda. Hasonló árkategóriában kétes tisztaságú és klientúrájú hostelek vannak, a SZIH-nak az is hatalmas előnye, hogy családias a hangulat, a nővérek valóban vendégként kezelik az odaérkezőket és valahogy megbízható hangulatú volt az egész. Nagyobb biztonságban éreztem magam, a holmimat és a szabadságomat, mint egy lepukkant belvárosi hostelben.

Rómában viszont katasztrofális az internethozzáférés, a netcafék botrányosan drágák, rosszak és koszosak.

Franky4fingers 2010.01.06. 13:40:23

@szomorutojas:

Jó a booking.com szoktam használni.

De itt a hszek nagyon a lóvéra vannak kihegyezve, ennek a szállásnak van egyéb előnye is a Rómába érkező hívőknek. Nagyon sokat segítenek, hogy merre érdemes elindulni, mit érdemes megnézni.

Nem tudom olvastad e az előző hsz-em, de a lényeg az volt, hogy mindenki a maga igényéhez válasszon szállást. Ha városnézni akar olyat ami ahhoz jó, ha zarándokolni olyat, ha strandolni olyat.

Erre írtam, hogy megszállhatsz te a legelegánsabb legdrágább szállóban, de ha búvárkodni akarsz és az messze van a búvárállomástól, akkor cseszheted, mert kidobtál egy csomó pénzt olyan szállásra, ami neked nem jó. És szarul érzed magad.
(Ha kellően nagy bráner is az illető, akkor meg hörög a homáron, hogy szar a hely. Pedig nem szar csak arra akarta használni amire nem való)

dzson 2010.01.06. 13:45:23

Milyen érdekes, hogy néhány hozzászólás eltűnik és nem azért, mert vulgáris. Tán fáj az igazság?

Bit Rot 2010.01.06. 13:51:47

@kutya vacsorája:
"2. 60 eurpáért pedig különösen nem. 60 európa irdatlan sok pénz, zöldmajom legyek, ha tíz perc alatt nem találok tucatnyi olcsóbb szállást rómában"

Na, van még 9 perced akkor!

Nem fogsz.

Róma eszméletlen drága.

trocadero 2010.01.06. 14:01:03

42 Euró (és nem 60) volt az ára a fürdőszobás 2 ágyasnak a Szt. István Házban, ld.: www.szih-roma.com/arak.php. És ennyi lesz újra jan.7-től.

42 euróért illetve ez alatt is találni erre az időszakra, többnyire Termini (római "nyócker") és külső övezetekben, valószínű hasonló belső színvonallal. De efelett is van bőven szállás. Ez nem egy extra ár, hanem egy átlagos alsó-középkategóriás.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:03:02

Hát lefejeltem a monitort!

Ilyen idióta posztot! Szégyellje magát, aki írta! Mi tavaly voltunk négy napig, a legjobbakat mondhatjuk el. Ott kezdődik, hogy aki Rómában akar olcsó (és kultúrált) szállást foglalni, annak a Szent István ház képbe kerül. Na most mi csórók voltunk, fapadossal mentünk, felkészültünk rá, hogy nem Ritz Hotel színvonalat kapunk. Helyette egy családias, puritán helyet, ahol el tudtunk aludni néhány napig.
Ad2. A Szent István ház jellegéből adodóan speciális hely, ha valaki odamegy, valamennyire legyen kapcsolatban az egyházzal. Mi sem voltunk zarándokok, de néhanapján egy misére eljárunk, nem zavart, hogy "dícsértessékkel" köszönjünk.
Ad3 Róma igencsak mediterrán város, ahol a lakások nagy részében nincs fűtés, mert nem szükséges. Mi decemberben voltunk gyerekkel, de semmi gond, ha magadra húzod a takarót.

Ennyi röviden kedves posztoló. Neked azt tanácsolom, inkább ne járd a világot, így is túl sok az idióta turista! Nyilván te vagy az a tipus, aki üvöltve ront be egy szentmisére és hangosan kattingat a fényképezőgépével.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:07:20

Ez az internet is milyen szöveg! Nyilván Lhásszában is beírna panaszt a buddhista kolostorba, ha nem tudná megnézni a fontos iméljeit! ÁÁÁÁÁÁÁÁ, ne, le a turizmussal, lerombolni minden repteret!

Franky4fingers 2010.01.06. 14:24:46

@Szocio Pata:

Ááá, felejtsd el, hogy itt a legtöbben megértik, hogy mi a baj azokkal a turistákkal akik üvöltözve kattintgatnak egy szentmisén.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:32:53

Hát ha még le is írnám, hogy a recepción végig egy olasz hajléktalan ücsörgött...
Pfújjjjj, milllyen gusztustalan, értitek, az apácák befogadtak egy hajléktalant!!! A gyereket azóta pszichológushoz járatom.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.06. 14:38:50

Na meggyüttek a debil, nagyképű katolikus szektás kommentelők...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:40:32

A transferrel kapcsolatban annyit, hogy a gépünk kb. 8 órát késett, és voltak olyan kedvesek, hogy soronkívül küldték a kocsit éjfélkor a Terminire, ami egy 7 éves gyerekkel igencsak jól jött.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:42:02

@hüjehalyó: Jaja. Éppen annyian, mint a zsugori, nagypofájú konzumidióták :)

Franky4fingers 2010.01.06. 14:50:42

@hüjehalyó:
@Szocio Pata

Ugye mondtam?

Apa kezdőődik, apa kezdőődik....

Internetes fórumon a legcsekélyebb szimpátiát kifejezni a katolikus egyház felé, az kábé olyan, mintha egy falka kiéheztetett rottweiler előtt meglóbálnád az ötkilós színhúst...

Franky4fingers 2010.01.06. 14:55:32

@Szocio Pata:

Ja. mondom a kulcsszavakat, hogy fel tudj készülni, kábé ez várható:

valláskárosult
debil katkó
lopják a pénzt a papok
minden pap kisfiúkat kúr
minden apáca folyamatosan kúr a kolostorban
lopják az állam pénzét
ne az én pénzemből hülyítsék a népet
egy mesekönyvből mesélnek faszságokat
minden katkó megvezetett birka
aki nem hisz az okosabb mint aki hisz
aztán jönnek az áltudósok
szűz mária nem volt szűz, egyébként is az ufók...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 14:56:34

Igazad lehet, vissza is vonulok. Ritkán írok ide, szeretem a blogot és fontos is, de mostanában egyre több benne a konzumidiotizmus, olyan zombikkal, mint Romero horrorfilmjeiben. Ez a mai volt a csúcs. Ezt már csak az tudná überelni, aki mondjuk 60 forintért akar egy pohár kiváló minőségű vörösbort elfogyasztani egy hangulatos, elegáns helyen, majd betér egy újpesti talponállóba.

Franky4fingers 2010.01.06. 14:57:04

@trocadero:

ezt nem tudom, nem írogattam még katolikus fórumra. te igen? ott is ez van? osztják a hívők a nem hívőket?

maripán 2010.01.06. 14:59:32

@Szocio Pata:
hahaha most én felejtem le a monitort...amint mondtam már többször is, nem vagyunk azok a tipikus turisták, az egy hét alatt kb 30 képet csináltunk....nem ez volt az első út Rómába, és nem is az utolsó, de az apácákat soha többé nem szeretném látni.

Sehol nem írtam, hogy 60 EUR volt a szoba (gondolom a weblapról szedtétek le) , és azt sem, hogy 18 fokos. 18 fokban nem 3 takaró alatt alszom. A radiátor hideg volt, állításuk szerint reggel 6 és 10 között, illetve este 6 és 10 között fűtöttek. (szerintem nem)

Nem vártunk Ritz-et, nem akartunk a szálláson spórolni, megfogadjuk a tanácsot, legközelebb "rendes szállodát" fogunk igénybe venni.

A "Tisztelt Apácákon" lehet röhögni, ez legyen a legnagyobb hibám.

Még valami: nem vagyok plázacica, a pasim sem plázakan.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 15:01:22

Bár szerintem ez rohadtul nem a katolikus vallásról szól. AZt is körberöhögném, aki kóser étterem után verné a nyálát, hogy nem kapott brassóit.

AlulírottFentemlített 2010.01.06. 15:02:17

Az ibafai papnak fapipája van,
tehát az ibafai fapipa papi fapipa!

'sten fizesse meg!
Ámen

maripán 2010.01.06. 15:03:24

@trocadero: velünk előre kifizetették az egész hetet.

primavera 2010.01.06. 15:03:29

Aki azt hiszi, 60 euroert nem varhato el futes es melegviz, az igencsak tevedesben el. Tobb, mint tiz eve elek Olaszorszagban, jartam mar sok varosban, de sehol nem fizettem meg ennyit egy szallasert, es megis rendes, tiszta, futott szobakban aludtam. Tudni kell keresni, es nem azert menni valahova, mert jaj de jo, ott magyarul is beszelnek. Csak egy pelda: epp most voltunk Bolognaban, ami nem eppen egy olcsonak nevezheto varos, de 40 euroert talaltunk kiado szobat (affittacamere). Raadasul egy 3 szobas lakasban laktunk, es nem volt rajtunk kivul mas vendeg. Volt jo meleg radiator a szobaban, a furdoben melegviz, es az eloterben, konyhaban is volt futes. A reggeli nem volt benne az arban, de nem is lehetett volna, mivel a tulaj egeszen mashol lakik. Elso nap odajott, odaadta a kulcsokat, kifizettuk a 2 ejszakat, aztan mondta, hogy amikor elmegyunk, hagyjuk a kulcsokat az asztalon, es huzzuk be magunk mogott az ajtot. Nem is lattuk tobbet.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 15:07:42

@maripán: Hát barátom, én nem emlékszem, hány fok volt, simán ki lehet bírni, na persze nem azoknak, akik csutkára veszik a fűtést, és fűtik az egész utcát.
Rómában nehéz lesz nem látni apácákat, ezt megsúgom. A belvárosi részt hagyd ki, ott sok van, sajnos templomból is, veszélyes hely.
A "tisztelt apácák" megszólítás pedig nem hiba, hanem neveletlenség. Ha nem vagy hívő, akkor írjál úgy, mint egy hotelnek írnál, ha hívő vagy, tartsd be a szabályokat. Ennyi erővel papócákat is írhatnál. Az meg hogy valójában ki vagy, engem speciel nem izgat, lehetsz atomtudós is, a bizonyítványt te állítottad ki magadról

Franky4fingers 2010.01.06. 15:07:59

@maripán:

Bocsánat, de nem azzal van baj, amit írtál, bár, ha már többször voltál Rómában pontosan tudnod kéne, hogy télen a fűtés gyenge vagy nincs.

Kettő: Azért konzumidiótáznak le, mert a stílusodból ez jön le. És hogy nem vagy képes felfogni, hogy ez egy zarándokház és nem hotel

Tisztelt Apácák!

reggel fél nyolckor megejtett felújítási munkálatok hangzavarával. Sajnos a pihenésünkhöz nem járultak hozzá a kifeküdt és nyikorgó ágyakkal sem.

21. században, hogy nem teszik lehetővé a vendégek internet hozzáférését,

Mint fizető vendégekre, ránk a továbbiakban nem számíthatnak.

maripán 2010.01.06. 15:08:25

@Franky4fingers:
nem "turistáskodni" mentünk, -bár ha azt vesszük, hogy idegen állampolgár eltölt egy hetet egy idegen ország idegen városában séta, finom falatok és töméntelen mennyiségű fagylalt elfogyasztása, és ruhadarabok beszerzése céljából akkor mégis - de most szégyellem magam, mert merészeltem fázni és hiányoltam a vendégszeretet.

Lehet, hogy ha minden nap a kedves nővéreket nyaggattuk volna a misék és a gyóntatás időpontjával kapcsolatban, akkor kedvesebbek lettek volna.

Franky4fingers 2010.01.06. 15:09:33

Ah ja!

És még egy dolog. Mint fizető vendégekre nem is számítottak rátok és nem is fognak.

Ők zarándokokat várnak.

maripán 2010.01.06. 15:11:24

@Franky4fingers: ez volt az első decemberi látogatás. Eszembe se jutott, hogy nem fognak fűteni.

Franky4fingers 2010.01.06. 15:11:38

@maripán:

nem erről van szó, hanem arról, hogy cipőt a cipőboltból. Vannak igényeim, annak megfelelően választok szállást. Ha ezt elbasztam, akkor nem hőbörgök, hogy más a hülye.

A zarándokszállásban a neve is benne van, hogy ez az. Ennek minden előnyével és hátrányával. Ugyanígy a hotel nevében is benne van, és például nem tudod megsütni a saját kajád, mert ahhoz apartmna kell.

Franky4fingers 2010.01.06. 15:13:26

@maripán:

ez volt az első decemberi látogatás. Eszembe se jutott, hogy nem fognak fűteni.

attól, hogy az internet korában nem tájékozódsz nem más a hülye. És megint csak. Van ilyen, hogy az ember elmegy egy másik kultúrába, és szembesül valami szokatlannal, amire nem gondol. De akkor nem hőbörög, hanem csendesen tanul. erről beszélek.

maripán 2010.01.06. 15:14:15

Azt szeretem a homárban, hogy mindenki roppant művelt, tökéletes helyesírással bír, mindenki mindent jobban tud (mint Mikkamakka), olcsóbbat, szebbet, különbet.

Nem akartunk a szálláson spórolni. Ajánlották, kipróbáltuk.

Fentebb írtam, mi lesz legközelebb. "Rendes szálloda" vagy mifene.

Még valami: hamut szórok a fejemre, mert így szólítottam meg őket.

Egy neveletlen, műveleten, spór plázacica vagyok.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 15:15:19

@Franky4fingers:
Tényleg az a baj, hogy egyszerűen nem értik, mi a gond. @maripán: miért szerinted, mi a "turistáskodás"? Pont az, mit te csináltál, a legegyszerűbb fajtája. Ennél már csak az a fapados londoni munkanélküli egyszerűbb, aki iderepül Pestre be...ni, mert ócsóbb a vodka.

maripán 2010.01.06. 15:15:47

@Kristl: nem tudom mit újítottak fel, de fúrtak, faragtak, kalapáltak minden reggel.

Kár fecséreljem a szót, úgyis a posztoló a hülye.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 15:18:48

@maripán: Sajnos tényleg kicsit ...hmmmm...tájékozatlan vagy, miközben hőbörögsz. Valaki ajánl neked egy ilyet, hogy "Szent István Zarándokház", nem is érdekel mit takar, rögtön foglalod, elutazol advent idején (a karácsonyt megelőző periódus) zabálni és fagyizni. Erre mit lehet mondani?

maripán 2010.01.06. 15:19:13

@Franky4fingers: mondtam, a posztoló a hülye:)

Érdekesebb lett volna nem elárulni, hogy én írtam a posztot. Most fikázhatnék én is.

Sznob budai plázások vagyunk, bevallom, na. Spórolni akartunk. Nem is ettünk egész héten semmi mást, csak a fapadossal kivitt komzerv löncshúsokat. Itthon meg vertük a mellkasunkat, hogy voltunk egy hetet Rómában. Így is lehet, nem?

trocadero 2010.01.06. 15:23:04

@primavera: 42 Euró volt a szoba ára decemberben nem 60 (ld. ártáblázat, csak a posztoló ezt nem írta). Konkrétan Rómában laktál már?

Franky4fingers 2010.01.06. 15:23:56

@maripán:

nem a nem tájlkozódással van a baj szerintem. Hanem a leveled stílusával, hogy mindneki hülye a világban.

maripán 2010.01.06. 15:26:29

@Szocio Pata: ha teszem azt, elutazom ismerősökhöz, de szállodában alszom, nem a várost nézem meg, akkor is turista vagyok?

Franky4fingers 2010.01.06. 15:27:46

@maripán:

Most fejezem be.

Ha egy picikét nem a pénz oldaláról közelítenéd a világot, akkor értenéd mi a bajom. Leszarom, hogy ki mennyit költ mennyit nem. Nem ezzel mérem az embereket. Hanem azzal, hogy elmegyek egy idegen kultúrába, ahol a szokásokon megsértődöm, hőbörgök. Nem tájékozódom, hogy hová megyek, az ottani szokásokon megsértődöm, hőbörgök.

Ez az ami minősít. Nem az, hogy ki hol mennyi pénzt ver el, meg hányszor teszi fel vagy nem az iwiwre, hogy volt e Rómában.

2010.01.06. 15:29:42

@maripán: mediterrán országokban nem szoktak fűteni. De például Londonban se nagyon.
Tájékozatlan voltál e tekintetben, ennyi. túltárgyaltuk a dolgot, nem ?

primavera 2010.01.06. 15:30:19

@trocadero: Romaban is laktam mar, igen, csak nem mostanaban, azert nem azt emlitettem peldanak. Viszont nagyon jol ismerem az olaszorszagi arakat, magam is egy meglehetosen draga varosban elek, van osszehasonlitasi alapom. A 42 euro valoban nem sok, ha annyi volt nekik a szoba, de azert egy hivatalos engedellyel rendelkezo szallashelyen kotelesek futest, melegvizet biztositani, az artol fuggetlenul.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.06. 15:36:35

@maripán: Mindegy is, nem akartalak sérteni, bocsánat, ha kiakadtam. Nyilván semmi gond veled, csak szerintem ezt az egészet nem vágod. Minden jót!

trocadero 2010.01.06. 15:39:12

@primavera: Végre egy ott lakó! Te mit tudsz a 12 órás fűtési korlátozásról? Erre gondoltam:
www.buonaidea.it/home_idee_casa_riscaldamento_61_accensione-impianto-riscaldamento-centralizzato--per-quante-ore-nella-tua-citt%C3%A0-.aspx

Ez a szabályozás működik? Szálláshelyeknek kell alkalmazni? (Én nem nagyon tudok olaszul). Miután kimentél, nem érezted, hogy alapból nem fűtenek annyira, mint mi, Magyarországon? Nekem és sok más embernek ugyanis ez a tapasztalat. Melegvíznek tényleg lennie kellett volna - vagy spóroltak, vagy nem bírta a rendszerük a sok melegvízfogyasztást.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.06. 15:40:43

Maripán baba, ne erőlködj, úgyse lehetsz a katolikus zombiknál okosabb, ha megfeszülsz (hogy stílszerű legyek) se.

Rosszat írtál a szűzpicsákra, te már csakis faszkalap lehetsz a szemükben. Fogadd el.

Egyébként is "Tisztelt Bukszák!" a helyes megszólítása az apácáknak ilyen esetekben, szóval még tahó is vagy, meg biztos a Lidlben vásárolsz.
:)

maripán 2010.01.06. 15:43:01

Ha már pénzről van szó. Egy szóval nem lett említve, hogy sokalltuk volna a szoba árát, viszont mindenki ezzel jött, hogy hülye vagyok mert ennyiért máshol is meg lehettet volna azállni.

Amivel nem voltunk megelégedve, le van írva. Fűtés, melegvíz és a segítőkészség hiánya.

Nem volt szempont, hogy beszélnek megyarul, mert mi nem csak magyarul beszélünk.

Franky4fingers 2010.01.06. 15:47:55

@maripán:
lásd:

Szocio Pata 2010.01.06. 15:36:35

Franky4fingers 2010.01.06. 15:49:08

Ja. És ez az első olyan blog, ahol se pro sem kontra nem reagél senki hüjehalyó baromságaira. Beleértve a posztolót is.

Ezt jó látni, hogy van ilyen.

primavera 2010.01.06. 16:08:12

@trocadero: Valoban sokkal hidegebbek a lakasok, mint Magyarorszagon, atlagban 18-20 fok van telen. Mi 6 lakasos tarsashazban lakunk, de sajat cirkonk van, magunk szabalyozzuk a homersekletet. Szerencsere napi 4-5 ora futes eleg ahhoz, hogy tartsuk a 20 fokot. Ejjel egyaltalan nem futunk, reggel, mikor felkelek, 17-18 fok van. Az olaszok borzasztoan csodalkoznak, hogy Magyarorszagon mekkora pazarlas folyik, el sem tudjak kepzelni, hogy egy lakasban telen is 24-25 fok van, es nem ertik, mindig azt kerdezgetik, hogy mibol van erre az embereknek penze, mikozben meg kozel nincs olyan eletszinvonal, mint itt.
A korlatozas, amit irsz, letezik, de igazabol a kozponti futeses hazaknal van igy, aki sajat maga fut, azt nyilvan nem tudjak rajtakapni akkor sem, ha napi 24 oraban nyomja. A lakohelytol fugg, hogy mikortol es napi hany oraban lehet futeni (min. 6, max. 14), de ez nem vonatkozik az ovodakra, bolcsodekre, szallodakra es panziokra, uszodakra. Nalunk pl. nov. 1-tol lehet, ezert amikor oktober kozepen bejott egy hidegfront, 1 hetig fagyoskodtam a munkahelyemen 13-14 fokban, pedig kozintezmeny, aztan vegre nagy nehezen a polgarmester hozott egy rendkivuli hatarozatot, hogy be lehet kapcsolni a futest, csak addigra meg a hidegfront is elment.

trocadero 2010.01.06. 16:28:00

@primavera: Kösz az infókat! Ezek szerint szállodára/panzióra nem vonatkozik a rendelet, de kérdés marad, hogy a zarándokház milyen státuszú (valószínű szállodának minősül.)
A túlfűtésről meg le kéne szoknunk. Októberben pont kint voltam, elég kellemetlen volt. Emlékeim szerint 2-8 fok volt kint több napig, fűtés meg sehol sem volt.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.01.06. 16:34:25

Az adott időszakban csak 42 euró egy kétágyas szoba fürdőszobával.
Nyilván azért, mert a téli hónapokban alacsonyabb a komfortfokozata egy napkollektoros fűtésű háznak. A mediterrán térségben nem mindenki rendezkedik be a téli turizmusra.
Ezzel együtt kicsit sokallom a 10.000,- Ft/fő/éj árat egy zarándokház esetében, de hát Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen...

CID 2010.01.06. 16:49:11

@szekertabor:
a 42 (maripán szerint 60, ezek szerint ezzel is áttaszták ) szóbaár. Azaz Kb 5.500 ft/fő/éj, ami azért nem sok

hirtelendi 2010.01.06. 17:17:59

1. 60 EUR-ért lehet menni rendes szállodába is Rómában, frekventált helyen.

2. Nekem volt szerencsém a zarándokházhoz, még főiskolás koromban. Tényleg hideg van, gyakorlatilag egyáltalán nem fűtenek. Mi egy főiskolás csoporttal mentünk, barátok, barátnők, a szállást a suli szervezte. Az első éjszaka után reggel az ajtóban Aranka nővér kifaggatott mindenkit, hogy férj és feleség vagyunk-e, és estére a fiúkat a fiúkkal, a lányokat a lányokkal rendelték egy szobába aludni kettesével, hármasával. Persze minket sem ejtetek a fejünkre, nem mentünk át, de a cuccunkat reggel mindig átvittük a nekünk kijelölt szobába, hogy a nyilvánvaló nyomokat hagyó ellenőrzésen nehogy lebukjunk.

primavera 2010.01.06. 17:25:17

@trocadero: Jol emlekszel, pont arrol az idoszakrol beszelek, amikor itt jartal. Mi itthon akkor fittyet hanytunk a szabalyra, es bekapcsoltuk a futest, eppen eleg volt az irodaban egesz nap 3 puloverben meg pamutharisnyaban, vastag zokniban es sallal a nyakamon.

salamong 2010.01.06. 17:44:34

IGaz, hogy én nyáron voltam ott az apácáknál így fagyoskodásról szó sem volt, de alapjában véve a sok magyar állampolgár nem képes ár - érték arányt felfogni.

A maga nemében nagyszerű szálláshely, de pl. 20-25 euro / éj esetén senki ne várja, hogy luxuskörülményt kapjon. Voltam én Rómában az apácáknál is és nem csak az apácáknál, de mindenhol fel voltam készülve mire számíthatok.

Tisztában kéne lenni olyan dolgokkal hogy bizonyos árért bizonyos dolgokat kapjuk.

Jóllehet, a meleg víz megléte alapdolog bármely szállásról legyen szó ez igaz.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.06. 18:03:15

Azért a havi 3ezer forintos Wlan meg a hasonló árú WIFI router bár tényleg olcsó, de nem alap ebben a kategóriában.

Kb. olyan, mint falusi turizmusnál elvárni a jakuzzit meg a teniszpályát. Pont a lényegét ennek az érdekes szállásnak nem tudod abszolválni. Egyszerű élet, csend, imádság..

Mikor volt a kolostorban net? Ágy, asztal, szék, ajtó, ablak, falak, zuhanyzó, mosdó a többi már luxus.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.01.06. 18:33:29

Rómában bőven van olcsó szállás, mi 35 euró/napért szállunk meg ketten, a Termini közelében.

felmerült ez a szt istván ház is, elvetettük.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.01.06. 18:35:11

@salamong: ez mondjuk igaz. az internet szerintem sem elvárható, de a kellő meleg igen. a 20 fok a minimum.

főleg, hogy pénzt kértek érte, még ha keveset is.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.01.06. 18:36:33

@szekertabor: Hotel Terni, Rómában! olcsóért jót, jó helyen. akár közös fürdővel, akár sajáttal is kérheted, ez esetben kb. 12 ezer egy éj - 2 főre!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 19:48:29

'97 júliusában laktam egy hétig a Szent István házban. A dátum alapján kitalálható, hogy meleg vizes zuhanyra nem nagyon volt szükség, sem igény, viszont az apácák rettenetesen savanyúak voltak, reggelihez kevés volt a vaj+lekvár, de a kert nagyon szép, nagyon jó társasággal voltam, úgyhogy egy az egyben tökéletes volt. 17 évesen meg nem is "fogyasztóként" mentem oda, úgyhogy a mizantróp apácák és a kaja silánysága külön emelte a kirándulás fényét. :) De tényleg.

Lapidus Ted 2010.01.06. 20:29:26

Mi is laktunk pár éve ott 4 napig, az tény, hogy a nővérekben nem teng túl a vendéglátós véna, ezt mondjuk konkrétan leszarom, benne van.
De reklamálni kellett azért, mert büdös van a szobában a nyithatatlan ablak miatt, és a recepción tartózkodó srác nem is értette, hogy miért nem fogjuk már fel elsőre, hogy nem lehet kinyitni és kész, aztán nagy nehezen feljött és kitámasztotta egy léccel.
A másik kabaréba hajló sztori, hogy ásványvizet akartam venni az automatából, ami elnyelte az utolsó érmémet. Mivel nagyon szomjasak voltunk, összeguberáltunk még egyre pénzt, de pont hiányzott 10 cent, úgyhogy kölcsönkértünk ugyanettől a fickótól.
Ő adott, nagyon látványosan felírta egy papírra a tranzakció tényét és meg is jegyezte, hogy nem felejti ám el :)
Ettől függetlenül nem rossz hely , kultúrált, tiszta szobák, de az is tény, hogy én az eddigi római útjaim során nagyságrendileg ennyi pénzért jobb szállodákban laktam, igaz, nem a belvárosban, viszont benne volt a reggeli. Nagyjából megértem a posztolót, hogy nem tetszett neki a hűvös, internetezni meg menjen az aldiba.

Attee 2010.01.06. 21:04:25

Előrebocsátom, én NEM voltam kint még Rómában sem, nemhogy az említett házban, de mivel FIZETŐS szálláshely, van egy elvárható minimum. Lehet, hogy akiket Isten Dicsősége fűt, azoknak nem szempont, de másoknak talán igen.
Megoldás: Ki kell táblázni, hogy "belépés csak Isten odaadó híveinek", és nem beengedni mindenféle bosszantó turistát, akik nem a pápára meg a többi szélhámosra kíváncsiak, (na ezért kapni fogok rendesen, talán még pokolra is kerülök) csak pihenni meg városnézni mennek az Örök Városba.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.06. 22:58:23

Közben a Tisztelt Apócák - némi spéttel - kipakolták a vendégkönyvbe a panaszos hozzászólást. :D
www.szih-roma.com/keret.htm

Majd a kommentekből kimazsolázták egy-két olyan hozzászólást, amiben pozitív színben tüntetik fel őket. :)

@Attee: ha fél évig csak az Aldiban vásárolsz, akkor bűnbocsánatot nyerhetsz ezért a hozzászólásért.

Ferlategla (törölt) 2010.01.06. 23:18:44

@sambalabammbumbumm: ebben a zarándokházban van net, ez már töb forrásból is kiderült :)

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.01.07. 00:51:53

@Ferlategla:
áááá, az nem lehet, mert akkor hazudott a nővér/apáca/apóca/papné/néni (vagy hogy is kell írni, hogy a kat.trollok ne baxanak le a lábamról).

gt_t 2010.01.07. 07:37:48

Pont a nevezett időpontot megelőzően voltunk ott. A szobák rendesek, tiszták, fűtés volt, és meleg volt a víz is. Az apácák nagyon kedvesek, és segítettek mindenben.
A posztban pontatlanság is szerepel, az ár nem lehetett 60 eur:www.szih-roma.com/arak.php
Nincsen semmi titok, a weboldalon fent vannak a képek, és zarándokházról van szó, így tudhatja az ember, hogy nem fényűző szállásról van szó.
Nem igaz, hogy ennyiért "rendes" szállást is lehet találni, ugyanis itt az ár per szobára van megadva, míg máshol minimum ennyi per fő. Ha valaki spórolni akar, akkor ne várja, hogy luxusban lesz része, de én nagyon meg voltam elégedve a Szent István házzal, és bárkinek ajánlanám.
Ha valaki biciklit vesz az ne akarjon száguldani az autópályán.....

Piraeus 2010.01.07. 10:51:57

@Disznó Úr: Kedves Disznő úr!

Most hogy így két bekezdés végére sikerült meggyőznöd magad, hogy a poszt szerző értékvilágával van a baj, és nyilván plázacica, meséld már el nekem, hogy egy mindenki számára nyitott, fizetős szálláson a melegvíz és a fűtés mióta számít luxusnak.

Azt is leírhatnád, hogy a posztoló hol kifogásolta a pornócsatornák és az éjszakai bár hiányát.

És ha ez is megvolt akkor házi feladat írni egy esszét a "csúsztatás és az ideológiai alapú személyeskedés" témakörében, kedves "sutyerák" barátom!

Üdvözöl:

egy katolikus

Piraeus 2010.01.07. 10:55:31

@Szocio Pata: "A Szent István ház jellegéből adodóan speciális hely, ha valaki odamegy, valamennyire legyen kapcsolatban az egyházzal. Mi sem voltunk zarándokok, de néhanapján egy misére eljárunk, nem zavart, hogy "dícsértessékkel" köszönjünk."

Bizonyára bennem van a hiba, hogy nem látom a posztban a hely katolikus jellegére vonatkozó kritikát. Sőt. A posztban én kizárólag a szállásra vonatkozó kritikát találtam.

Most én nem vettem észre valamit, vagy te?

Piraeus 2010.01.07. 10:58:42

@Szocio Pata: Csakhogy itt nem ezt írta, hogy nem volt brassói a kóser étteremben, hanem hogy hideg és állott volt a maceszgombócleves.

Piraeus 2010.01.07. 11:03:34

@Szocio Pata: Ugye a Szent István Zarándokház honlapján le van írva, vagy valami más módon közlik az érkezővel, aki fizet a szobáért, hogy advent idején mik az elvárások egy katolikustól, hogy ez ilyenkor szerintük másokra is vonatkozik, ha meg akar ott szállni, és hogy fűttés és melegvíz nincs?
Dobj nekünk egy linket kérlek! Köszi.

Piraeus 2010.01.07. 11:05:07

@Franky4fingers: Bocs, de a levélből nem derüöl ki ez "a mindenki hülye a világban" hozzáállás.
Sokkal inkább lejön a szociopatával közösen képviselt álláspontotokból valami hasonló.

Piraeus 2010.01.07. 11:10:43

@CID: Maripán sehol nem írt 60 eurót. Szabad olvasni mielőtt gúnyolódni kezdesz.

tewton 2010.01.07. 13:16:31

@Piraeus: "fűttés és melegvíz nincs"

olvastad a posztot?

"ugyanis forró víz csak a kora reggeli órákban folyt a csapból."

maripán 2010.01.07. 13:40:18

Mondja meg nekem valaki, normális az, hogy reggel nyolc után csak langyos víz folyik a csapból? Reggel fél kilenckor és este 8-kor sem volt meleg víz.

Esetünkben ez történt.

Tetszik, hogy sokan anélkül rontanak a posztolónak, hogy elolvasták volna mit is írt.

ricardo montelban 2010.01.07. 14:03:53

Nem tudom, mi változott, lehet, hogy megszállta a helyet a gonoszlélek, de amikor 2005-ben ott jártunk, és háltunk vagy 3 napot, egy fia panaszunk nem lehetett rájuk, sőt, miután egy taxis szabályosan kirabaolt minket, és nem volt pénzünk a szállásra sem, ők adtak kölcsön, amíg a hazai utalás meg nem érkezik a számlájukra.
Mondom, ez 5 éve történt, de akkor semmi gáz nem volt velük, sőt.

Franky4fingers 2010.01.07. 17:06:45

@Piraeus:

Akkor te minek nevezed azt, hogy elmegy valahová, ahol a hely jellegéből adódóan vannak szokások és ahelyett, hogy levonná a tanulságot, hogy figyelmetlen volt (hiszen még csak olcsóbb sem volt a dolog) hőbörög, hogy kib@sztak vele.

Az meg ne szúrja már a szemed, hogy SzocioPataval egy állásponton vagyunk. Előfordul ez, hogyha valakinek van bármilyen értékrendje, és neadjisten valakinek ugyanez...

Franky4fingers 2010.01.07. 17:07:43

@ricardo montelban:

Áááá e biztos hazugság. A gaz csalárd katkók ilyet nem csinálnak. Csak előre szedik a lóvét és lehúznak...

marvingalaxisa · http://marvingalaxisa.blogspot.com 2010.01.07. 17:46:05

A párommal 2009. októberében voltunk ott nászúton, a Szent István házban szálltunk meg, és minden kétely ellenére valóban 60 euróért. Kétágyas, fürdős szobában. Kint kánikula volt, tehát fűteni nem kellett, sőt éppen a nyitott ablak közelébe elhaladó utcai forgalom volt kissé zavaró, de a második éjjel már fejbe kólintott bennünket a fáradtság. Melegvíz volt. A reggeli valóban vékonyka, a kávé automata tüsténtkávé, de az árral arányos, az ottani viszonyok között. Az épület felújított, az apácák egy része tüneményes (nyilván melyik hogy, ahogy a nem apácák között is különfélék vagyunk), és a wi-fi, vagy internetcafé tényleg nem divat egész Rómában.
Én direkt sajnáltam, hogy a nagy rohanásban nem tudtam leülni egyik apácával sem beszélgetni, különösen mert volt egy tündér-nagymama habitusú.
Legközelebb is itt szállnék meg.
Aporpó, árak, szobák, zarándokszállások. Itt is volt a szuterénben egy 32 ágyas koedukált szoba, ifjúsági szállás néven, ám mi most nem éltünk a lehetőséggel :)

tewton 2010.01.07. 18:13:42

@maripán:
"Mondja meg nekem valaki, normális az, hogy reggel nyolc után csak langyos víz folyik a csapból?"

Ha igazán karakán gyerek / lány lennél, ezt ebben a formában a helyszínen kérdezed meg, nem itt.

Lehet, hogy műszaki hiba volt.
Lehet, hogy direkt azt akarták, hogy ne mosakodjatok.
Lehet, hogy a többi vendég elfürödte elöttetek a meleg vizet.

Aki volt már életében volt kollégista, annak ez nem ekkora trauma.

De az is lehet, hogy a gonosz apácáknak van minden szobában saját bojlerük, hogy azzal is szivassák a vendégeket :)

Magnuna 2010.01.09. 02:57:27

Te Jó Isten, aki a magad hasonlatosságára minket is megteremtettél, mikor adod meg viharvert nemzetünknek a stílusos utazás kegyelmét? Gyermekeidnek a bölcsességet, amivel meg tudják különböztetni a zarándokszállást a szállodától, a zarándokot a turistától, ennenmagukat egy tapírtól? Vajh eljöve-e az idő, mikoron nem kell viselnünk külhonban a bélyeget, hogy vagy pökhendi és otromba módon szórjuk javainkat, vagy gyökér módon spúrok vagyunk, és mindent meg akarunk úszni "okosban"? Testvéreim, imádkozzunk az eltévelyedettekért!

Piraeus 2010.01.09. 12:10:48

@tewton: :) Ja. Akkor minden a legnagyobb rendben...

Piraeus 2010.01.09. 12:14:41

@Franky4fingers: Csúsztatásnak. Mármint nem a posztoló hozzáállását, hanem a tiédet. Ugyanis azok a problémák amiket leírt - ha igazak - nem a hely jellegéből erednek, hanem a hiányosságaiból.

Nem zavar. Egyszerűen közöltem, hogy az általad vélt lenéző álláspont szerintem inkább pont nálatok fedezhető fel.

Hentes pékné módra 2010.01.11. 00:11:21

Nemrég voltam Rómában, a Trasteveren (elég jó helyen) kaptunk szállást 30euró/fő től dupla ággyal és saját fürdővel. wizz airnél foglaltam le. Én valahogy eleve nem bízok az ilyenekben...

cifek 2010.01.14. 15:43:58

Mi ugyanekkor voltunk szintén ezen a szálláson 10 fős csapatunkkal. Én magam jópár éve is itt szálltam meg, igaz akkor még csak a "tömegszállás" részében, most egy 5 fős szobában. Tapasztalataink röviden, tömören:
- melegvíz mindig volt, pedig mi 2*5-en nyomoltunk a fürdőben :)
- redőny teljesen korrekt, full sötét
- hideg volt a szoba, de csak addig, míg ki nem nyitottuk a radiátort :) nem árt, ha meleget akar az ember...
- ágyak nyikorognak, belefért, mi nem romantikázni mentünk
- egyszerű berendezés, azért ilyen áron mégis ilyen szép környezetben ne akarjunk Rómában luxust, egyébként a célnak maximálisan megfelelt
Összeségében mi teljesen elégedetten jöttünk el, és valószínűleg a következő alkalommal is itt szállnánk meg.

jobbikfan 2010.11.15. 18:18:47

@BushDoctor: mondjuk 60 euro két személynek Pesten se lenne drága , nem tudom létezik-e ennyiért szállás Pesten ?

larus 2013.02.20. 10:28:48

Körül kell nézni a római szállásárak között, utána megnézni a Szent István ház árait.

Mi már 4x voltunk a Szent István házban. Puritán, nem meleg ősszel télen.
A feleségem roppant fázós, itthon 25°C alatt nem lehet a hőfok a házban, de Rómában elviseli a Szent István ház téli klímáját.

Az autó a Szt. I. ház udvarán biztonságban parkolhat.

Meleg víz pedig jön a fürdőben, csak ki kell várni míg az emeletre felér, főleg ha kevés ember van éppen a szálláson.

3 hét múlva megint megyünk a nővérekhez.

Szerintem ár-érték arányt figyelembe véve Rómában ősszel-télen jobb mint a tengerparti mobilházas szállások.

larus 2013.02.20. 10:41:06

Lemaradt az előbb: Volt olyan, hogy a 3 éjszaka úgy jött össze, hogy 2x költöztünk, alagsori nagyterem, meg emeleti 2-3 ágyas szobák között. Ilyen áron sok minden belefér.

Most 11,2 Euro/fő/éjszaka áron megyünk hárman az alagsori terembe.
süti beállítások módosítása