Tékozló Homár

Szándékosan toltak ki a kismamával a a CIB fiókban?

2010.02.17. 09:30 | hdzs | 261 komment

Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM feltöltését, válaszra sem méltatták.

Kedves Homár,
mellékelem levelemet amit tegnap küldtem el a CIB banknak, benne van a történet. Amire külön fel szeretném hívni a figyelmet, az az, hogy Békásmegyer tele van kisgyerekes családokkal és idősekkel, illendő (és okos) lenne ezt figyelembe venni. Még aznap indítottam egy topikot a Mamami fórumon, és sajnos nagyon sok hasonló került elő.

Tisztelt Bank,

ma reggel 9.40 körül lementem a békásmegyeri fiókba, hogy készpénzt vegyek fel. A bank előterébe van az automata de nem adott pénzt. A bankban ekkor 4 női és egy férfi alkalmazott volt, bekopogtam, segítséget kértem, durván azt válaszolták, hogy 10kor nyitnak és hogy most töltik fel az ATMet pénzzel, várni kell. Kértem, hogy adjanak ki egy széket mert nem csak kisgyerekkel voltam, de 8 hónapos terhes is vagyok de még egy kulturált választ sem kaptam.

Nem sokkal ezután azt mondták, hogy tele van az ATM, van benne 2 millió forint. Továbbra sem adott ki pénzt a gép, mivel minden segítséget elutasítottak felhívtam a központ számot. Sikerült kideríteni, hogy le van állítva a limitem nullára a PPO botrány óta, és azt felemeltem. Amint letettem a telefont abban a pillanatban egy alkalmazott kijött és táblát tett az ATMre, hogy ne tudjam használni.

Ha tényleg volt 2 millió forint a gépben akkor ezt csak azért tette, hogy engem a nagy terhes hasammal és az akkor már igen nyűgös kislányommal tovább várakoztasson. Többször kértem, hogy adjanak ki egy széket, de az összes alkalmazott csak vigyorgott, és nagyon lassan rámolgatott a bankban. Közben lassan 5 ember gyűlt össze a kis előtérben, köztük még két rászoruló idős ember.

Fel vagyok háborodva, hogy így bánnak az ügyféllel, különösen várandós, kisgyermekes anyákkal, idős emberekkel. Egy-egy hibát, rövid karbantartást el lehet fogadni, de ezt az embertelen hozzáállást nem. Nem az első eset, hogy ilyen hozzáállást tapasztalok a békásmegyeri fiók alkalmazottaitól.

Levelemet továbbítani fogom több újsághoz és internetes fórumra és természetesen azonnal más bank után nézek, ezt a hozzáállást nem lehet tolerálni.

Azt feltételeztem, hogy a két éve megtörtént esetből, amikor egy anyukának megtiltották hogy a két hetes kisbabáját kendőben diszkréten megszoptassa, tanult a bank és felülbírálta a kisgyerekekhez való hozzáállását de sajnos pont ugyanaz az embertelenség tapasztalható.
üdvözlettel,

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 13:14:22

@daat: nem értek egyet veled. Van olyan mikor valami sürgős elintéznivaló miatt kénytelen vagy a kicsit magaddal cipelni akár emberek közé is, pl. ha a másik hadbafogható felnőtt dolgozik és munkaidőben el kell szaladni bankba.

Honnan szedtem a hat hetet? Hogy a kedves védőnők 2003-ban és 2005-ben is ugyanez adták elő nekem. :)
Aztán elhűltek mikor a kéthetessel elmentem sétálni.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.02.17. 13:20:13

Huhh. Tiszta NLC lett az oldal. Nálunk a bank előterében nemhogy szék nincs, de egy csövi papek szokott ott melegedni. (OTP) De tiszta és normális. Na ő a bútordarab már. Szegény Zsófi biztos rosszul lett volna, ha hozzánk jön. (én meg kéthetes gyerekkel tengerpartra mentem, igaz csak ötven méterre volt)

daat 2010.02.17. 13:20:17

@anyamadár: Nem szedtem sehonnan a hat hetet, te írogatod állandóan, én sehol sem említettem. Én csodálkoztam,hogy te honnan vetted.
"Aztán elhűltek mikor a kéthetessel elmentem sétálni."
Ez a mondat szerinted miben különbözik a 2 hetesen babakocsis szellőztetéstől?? Nem tűnik fel,hogy más szavakkal, de ugyanazt írod amit én?

Na csak hogy értelme is legyen a dolognak. Nem látom be,hogy mi lehet olyan dolog pl. egy bankban, amit nem lehet neten elintézni és nem várhat mondjuk 1 hónapot. Én nem találkoztam még ilyennel, de mondjuk ez nem mérvadó.

daat 2010.02.17. 13:23:16

@Dariengo: Nekünk csak a járda sziget jutott.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 13:24:16

@daat: már ne haragudj, de te ezt írtad:
"2 hetes kisbabát nem nagyon visszük ki még a szabad levegőre..."
én ez ellen tiltakoztam.

Sajnos még mindig vannak olyan ügyek amihez személyesen meg kell jelenni itt, meg ott.

daat 2010.02.17. 13:33:07

@anyamadár: Ok, de ha jól emlékszem (lusta vagyok megkeresni), a következő mondatban írtam,hogy az első pár napos ablakos szellőztetés után ez már felváltható babakocsival. Fél óra azért nem ugyanaz,mint kifutni a pár órás szoptatási ciklusból. Mind1, szerintem hagyjuk. (na de mi az a 6 hét? :) )

ColT · https://www.boredpanda.com/author/hcl/ 2010.02.17. 13:37:22

@anyamadár: Hát pedig igencsak jót tesz nekik némi séta, szerintem is.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 13:38:38

@daat: Egyrészt nem mindenki szoptat óra szerint, másrészt még az óra szerint szoptatott kéthetes fel is ébredhet a két "otthon megszokott" szoptatási idő között. Ilyenkor pedig jobb ha az ember gyorsan megeteti. Kendővel eltakarva diszkréten ez senkinek nem tűnik fel.

A hat hetet mint mondtam a kedves védőnőinktől hallottam a fent említett években. :))) Néha eszembejut de nem tudok nevetni, mivel a nemrég szült barátnőmnek is ugyanezt a baromságot mondták ezért ő meg otthon ült jókislány módjára négy hétig az újszülöttel és mielőtt becsavarodott volna gyorsan kizavartam őket sétálni.
Jót is tett nekik.
A gyereknek is.

Na mindegy ez nem az a fórum ahol ezeket meg lehet beszélni.
:)

blabla372 2010.02.17. 13:43:17

rékuc.
te emlegeted a modorost?
Vannak még hólyagügyi kellemetlenségeid?????
vicces vagy

daat 2010.02.17. 13:45:18

@anyamadár: Akkor csak 2 félmondat. Igeeen, ott a hat hét :)
Nekünk annyi "értelmeset" mondott csak a védőnő,hogy jujj de aranyos baba. El is küldtem a fenébe.

Karcsiné 2010.02.17. 13:49:04

@AlexWolf: Nem az esélyegyenlőségről vagy egyenlőtlenségről beszélek, hanem arról, hogy mindenki kerülhet kellemetlen helyzetbe, amit egy másik ember némi empátiával képes (lenne!) enyhíteni. Pici odafigyeléssel ,már ha nem csak magával foglalkozna. Valamint ez meg is térül, mert biztos, hogy ezt vissza is kapja az ember egy másiktól. Ráadásul nem kell folyton ítélni( megítélni, elítélni) másokat. Főleg , ha nem tudjuk átélni , átérezni azt a helyzetet amiben van. De segíteni mindíg módunkban áll. Csak erre utaltam .

2010.02.17. 14:08:06

Egy érdekesség még a mamamiról. A most felnövekvő generációnak ilyen nevei vannak, mint:
Gergő Bence, Árven Anasztázia, Mira Zoé... szigorúan dupla nevek formájában.

tsimike 2010.02.17. 14:08:45

Egyrészt igaza van a posztírónak, mert egy terhes nőcivel azért bánhattak volna másképp, DE ha már ott van a bankfiókban akkor bammeg van PÉNZTÁR, ami ugye be-, és kifizetésekre van. Ha nem tud felvenni az ótomatából miért nem kérte onnan? Tutira adtak volna neki. De így most lehetett hisztizni egyet a homáron.

Zorro_a_fekete_hoze 2010.02.17. 14:14:03

central israel bank.
Ennyit ezekről a férgekről!

Karcsiné 2010.02.17. 14:16:04

@panic: Az elején írta, hogy 20 perccel nyitás előtt szeretett volna pénzt felvenni az ATM-ből. Azért "hisztizik" , mert 20perc alatt nem sikerült feltölteni a bankosoknak az automatát, majd kiraktak a gépre egy táblát,hogy nem használható. Amikor pedig szeretett volna megemelkedett vérnyomással megpihenni nyitásig , csak gúnyosan átnéztek rajta.

2010.02.17. 14:24:53

@akikaztmondjákni: nem, azóta voltam kakilni, és szoptatni is. Meg asszem büfiztem is :)

2010.02.17. 14:26:52

@Zorro_a_fekete_hoze: a cib egy olasz bank. Amiről te beszélsz az a Cyprus International Bank, kis judeofóbiásom.

sorica123 (törölt) 2010.02.17. 14:28:17

@LaniaMaior: mondjuk ez jó kérdés. Nyilván én se leszek folyamatosan úton a gyerekkel (egyelőre a kanyarban sincs a téma, de elképzelem a szitut), mint egy egyszemélyes cigánykaraván, és apja is lesz, aki el tud menni teszemazt a bankba. De ha spec. nem ér rá, vagy egyszerűen csak nem akarok rászorulni, őt pattogtatni, mert 'jaj én most la mamma vagyok', akkor jó lenne, ha megtehetném és nem néznének a gügyögő, egytémás ősanyák miatt engem is ab ovo enyhén retardált csimpánznak.
Meg ha van rá hely, adott közintézményben rendszeresítenének egy pelenkázófülkét/nagyobb gyereknek egy sarkot, ahol elvan. Nem kell a bankból babaszobát csinálni (se az ügyfélszolgálatból, önkormányzatból stb), de azért segítség lenne egy ilyen facilitás. Nem házinyúl az, akinek családja van, elvileg ez egy normális dolog kéne legyen, ugyanúgy, ahogy az, hogy van, akinek meg nincs gyereke.

Amúgy halkan, fél-off jelleggel megjegyzem, hogy szerintem a babakocsi bizonyos súlytól célszerű ugyan (még nem bír sokat menni, de már nehéz), de kisebb csecsemőnek jó találmány a kenguru vagy az a kendő, amit amúgy nagyon szeretnek az ősmamócák is. Kivételesen frankón egy célszerű dologról van szó. És azért se rossz, mert felhajtás, demonstratív ki-be rakosgatás stb nélkül lehet etetni is benne. Azt ugyanis én se bírom, ha valaki ezzel tüntet, hogy szoptatja a gyereket. Valószínűleg az ilyen tüntetős anya sem szereti, ha a szájába bambul a nép, mikor eszik. Hát megsúgom: a gyerek se, sőt még inkább nyugiban akar lenni kaja közben, mint egy felnőtt.

Kerámia_53 2010.02.17. 14:28:43

@Sün‼: Ez tetszett!!! :-)))))))))

sorica123 (törölt) 2010.02.17. 14:30:40

@Kulics: mér, a Cyprus International Bank az izraeli? Mint Cyprus? Sehogyse jó ez... az a ronda cionista összeesküvés, mindent összezavar:/:))

krj 2010.02.17. 14:30:42

megköszönhetitek tomás spurnynak a spúrkodást! már az udvariasság is pénzbe kerül náluk...

rnbwwarrior 2010.02.17. 14:53:57

Már értem miért a CIB lett az év bankja a közelmúltban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.17. 14:55:14

@Kulics: az aláírások a legfergetegesebbek:

Melus, a két szülinapi ajándék-baba Hanna (2007.12.18.) és Barnabás (2010.01.31.)mamája, aki egyáltalán nem alter-, csak ösztönanya, kíméletlenül őszintén és vidáman
Győri Babahordozó és Textilpelenkázó Klub

meg

HÉDI és a lányok
LIZA a nagyszájú főnökkisasszony (2007.12.11.) & GRÉTA a kacarászó forgolódó (2009.09.30.)
Pécsi klubpiac itt, klubblog itt. Eladó DVD-k itt

meg

Anna nagyigényú Izabella (2008. 02.28.)
Szalad a lányom,szalad a ház is én meg futok utánnuk pocakbabával felszerelkezve.
Rendelnék fa játékokat,ha csatlakoznál, írj privit!

(ezt egyetlen topikból, egymásután)

meg tudtátok, hogy van olyan, hogy Nemzetközi Babahordozó Hét?
(amúgy tök jók azok a kendők, tetszik)

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:02:56

@Rékuc: mi a kolera az a Nemzetközi Babahordozó Hét ? kamion ponyvába hurciolják a kölköket A-ból B-be és vissza , Időre ? Akadálypályán ?

KÁJZERSZÓZE 2010.02.17. 15:05:27

hogy mi van itt???????

mamami llllya.

újabb őrült nő. ha az utcára van kitéve az automatta akkor meg ki a köcsög hibás hogy nincs a járdán szék?????

Pepin: a narancs akko szín vagy mi?

Most megyek, megnézem a pocaklakó fórumot is :D :D :D

Fenchurch68 2010.02.17. 15:08:33

Tapasztalat szerint bárhol és bármikor meg lehet szoptatni egy csecsemőt, úgy, hogy csak akkor veszed észre, ha szorosan mellém ülsz és a dekoltázsomba bámulsz. Akkor viszont orrba váglak. Nem kell látványosan demonstrálni az ősanyaságot, csak lazán csinálni, és nem zavar senkit. Tisztába nem tettem volna soha egyiket se zárt közterületen, mert én se szeretném, ha mások az orrom alá szarnának. Viszont antimamamisoknak üzenném, hogy attól nem fognak éhen halni 70 évesen, hogy van, aki gyerekeket szül.

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:11:34

@KÁJZERSZÓZE: a narancs nem szín, az gyümölcs, maga ploli.
a permetlékék, na az szín

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.17. 15:16:38

@Kató néni: maximális riszpekt a mamiknak meg velkám a lurkóknak, ez alap, de nem zárja ki azt, hogy a fórumozós stíluson szórakozzak :)

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 15:18:19

@Rékuc: Már ne haragudj, de eddig úgy vettem észre az írásaidból - lehet rosszul -, hogy elég elfogadó és intelligens ember vagy. Most viszont ezeknek ellentmond, hogy más fórumból kimásolsz és gúny tárgyává teszel dolgokat, amiket szórakoztatónak találsz.

:/ Ez gázabb szerintem mint a kétkeresztnevű gyerekek...

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 15:20:19

Még valami: nem vagyok mamamis (ugyan regisztrálva vagyok, de egyrészt nagyok a gyerekek, másrészt máshogy gondolkodom) ennek ellenére gáz szerintem kimásolgatni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.17. 15:21:26

@anyamadár: olvasd a fölötted lévő kommentet :) nem tudom én nem haragudnék meg, ha valaki az én stílusomon szórakozna, azért ne vegyük magunkat annyira halálosan komolyan szerintem. Senkit nem bántok, senkinek nem szólok be, nem kívánok rosszat.

KÁJZERSZÓZE 2010.02.17. 15:27:50

@anyamadár: nem gáz kimásolgatni. a posztíró írt egy félig érthetetlen levelet. a stílusából következtetünk azokra a részekre, amit a levélből kihagyott, vagy nem érthető. ennyi.

tényleg:
-milyen táblát tettek az ATM-re hogy nem tudta használni?
- egy órlyástáblával takarták le talán-e?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 15:29:10

@Rékuc: Nyilván más az ingerküszöbünk. :) Engem sem zavar személy szerint, hogy ki szórakozik rajtam, hiszen akkor nem vezetnék nyilvános blogot. Engem az zavar, hogy az ott egy elég csendes fórum, honlap, közösség. Az megy oda akinek ott dolga van, az olvassa az aláírásokat amikben személyes információk vannak, ezeket meg kitenni egy soktízezres látogatottságú blogra egy kb. ötszázas látogatottságúról nekem már leveri a lécet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.17. 15:31:48

@anyamadár: hát az adatvédelemmel nem értek egyet, hiszen az is nyilvános fórum.
Azt viszont hozzátenném az árnyalás kedvéért, hogy aláírások ide és gyügyörészés oda, bár mindenhol olyan civilizált és kedves lehetne a hangnem, mint azokon a fórumokon.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 15:32:19

@KÁJZERSZÓZE: Rendben, értem én. De neked is csak ugyanazt mondhatom mint Rékucnak az előzőben. :)

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:32:51

@anyamadár: növeli a látogatottságot. Hamarosan mamami is soktízezres lesz. :)

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 15:36:14

@Pepin bácsi: Na azt képzelem... odacsődül a homár meg a gumicukor. :)))

KÁJZERSZÓZE 2010.02.17. 15:37:05

akcilyós tölteni való kendő, Mamami márkályú, eladó!!!!!

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:37:06

@anyamadár: majd ha a muffin is ott lesz ... :)

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:38:41

@anyamadár: hogy a subbáról ne is beszéljünk

Pepin bácsi 2010.02.17. 15:41:23

@anyamadár: csak bátran, ez egy szabad ország

2010.02.17. 15:42:37

@Kató néni: Szerintem nincs itt senki gyerekellenes. Az idiótaságon nevetünk csupán.

Lajos, a virgonc hajnaligbulizós szőkítetthajú, műkörmös Hanna Barbara (1987.04.02) és a piercinges barna szépszemű Gitta Eufrozina (1988.12.09) boldog papuskája

Tökös Veréb 2010.02.17. 15:44:44

@anyamadár: ha zárt lenne a fórum és csak regisztráltak olvashatnák akkor még talán igazad is lehetne.

KÁJZERSZÓZE 2010.02.17. 15:46:58

@Kulics: :D :D :D :D :D :D :D

Mercédesz Inezt nem említed meg végre?

akikaztmondjákni 2010.02.17. 16:00:46

www.mamami.hu/forum/member.php?u=1
Hát neki köszönhetjük ezt az egészet:)
Most már mindent értek:)

2010.02.17. 16:01:31

@KÁJZERSZÓZE: igen, őt letagadjuk, mert megbukott a gimiben. De a kis Ráfáel Ármándót se említjük, mert ő meg házasságon kívüli.

pamutmacska 2010.02.17. 16:07:20

Nekem is van gyerekem, és én is egyet értek az előttem szólók azon rétegével, akik szerint időzítés kérdése egy-egy szoptatás pl. Váratlan helyzetek mindig történhetnek (szoktak is), de akkor is van megoldás (pl. diszkrét szoptatás, diszkrét pelenkázás). Én ezt az autónkban oldottam meg úgy, hogy az ablaküvegen egy pelenka volt odafogva, és úgy fordultam, hogy maximum csak az láthatott volna, aki direkt odajön leskelődni. Bár ilyen bátor jelentkező azért nem akadt. :D
Én úgy vélem, hogy jó, ha vannak baba- és mamabarát helyek, és én is szívesebben megyek ilyen helyre kisgyerekkel. Ha pedig nincs pl. pelenkázásra lehetőség, akkor is segítőkészek (nálunk is volt ilyen, amikor kis Pamut váratlanul intézte a dolgát, és muszáj volt pelenkázni út közben is).
Tény, hogy egy hitelfelvételnél nem az a szempont, van -e kirakva színes cerka a gyerkőcöknek, de ha van, örülök neki, és igénybe vesszük, ha kis Pamut unatkozik (ami nem igazán szokott előfordulni, mert az ég világon minden érdekli, és halkan el szoktunk beszélgetni). Egyelőre.
De azért én is azt látom, hogy a kommentelők egy része (vélhetően akiknek még nincs gyereke) jókat röhögnek egyes kismamákon. Okkal vagy ok nélkül. Szerintem ez azért is hiba, mert ha ti kerültök hasonló szituba, nem biztos, hogy jól esnének az ilyen kommentek. De hogy visszatérjek a postra. Szerintem sem telt volna semmibe kiadni egy széket, így az esetleges kismamis hisztit is megspórolhatták volna. Ettől függetlenül, én azon kismama voltam, aki még el is szégyellte magát, ha átadták neki a helyet, mert hát én télleg baromi nagy áldásnak tartottam, hogy növekedhet bennem egy új élet, de ettől függetlenül életem legnehezebb 9 hónapja volt, ezért muszáj volt elfogadnom a szívességet (nem poénból mászkáltam, hetente többször kellett járnom orvosi vizsgálatokra, veszélyeztetett terhesen). Tehát jól esett, ha valaki figyelmes volt, és baromira bosszantott, amikor a buszmegállóban állva a bunkója a pofámba fújta a cigifüstöt, ahelyett, hogy arrébb állt volna két métert (ha már én voltam ott előbb...).
Mindegy is, csak ne feledjétek, hogy lesz még olyan, amikor adott esetben ti álltok a kismamaszaurusz oldalon. :)

Tökös Veréb 2010.02.17. 16:13:11

diszkrét szoptatás autóban....hmmmm erről nekem más jut eszembe :)

zolti55 2010.02.17. 16:31:12

A hozzászólások nagy része alapján- noha nincs gyerekem- úgy érzem, mintha Albániában lennék. Ilyenek a magyarok?

Szégyelje magát a banknak nevezett CIB nevű díszes társaság és a hozzászólók akit illet.

Milkykee 2010.02.17. 16:46:06

Beleolvastam abba a mamami fórumba, és úgy felidegesítettem magam a sok anyatigris-csakazértis-a-pofádba-tolom-a-kölyköm-szaros-pelenkáját hozzászólón, hogy ide jövök bosszankodni, mi az, hogy egy kávézóban, bankban, buszon stb el kelljen viselnem, hogy valaki a mellét előveszi és szoptatja a gyerekét, eleve hülyét kapok a sok hisztis, neveletlen kiskölyöktől, mindennek megvan a maga helye, biztosan léteznek olyan létesítmények, ahol ezt eltűrik.
A posthoz hozzászólva pedig: bunkók voltak az alkalmazottak, de nem kötelességük mindenkinek székkel rohangálni, valóban bosszantó lehet, de képzelje már el a posztoló, hogyha rajta kívül még ott van 4 idős ember, majd a banki dolgozó azzal tölti az idejét, hogy 2 percenként székkel rohangál. Előbb kinyitni meg biztonsági okokból nem lehet gondolom.

pamutmacska 2010.02.17. 16:54:01

@Milkykee: előbb-utóbb neked is lesz egy, lehet, hogy legjobb tudásod szerint nevelet, ámbár időnként biztosan hisztis gyereked, és akkor nem fogsz "eleve" hülyét kapni! Ha meg igen, inkább ne vállalj gyereket, és bosszankodj...
Egyszer leszel még nyugdíjas is. Talán.

own_shark 2010.02.17. 17:25:18

@Milkykee: Teljesen egyetértek.
Miért kellene a bank alkalmazottainak székeket hordani ki az utcára, hogy letudjanak ülni a terhes nők és az idősek?
A posztoló inkább írjon egy levelet az önkormányzatnak, hogy tegyenek a település utcáira padokat. Ítélet: a bank ártatlan.

selymesszőrű tejbegríz 2010.02.17. 17:58:25

"ezt csak azért tette, hogy engem a nagy terhes hasammal és az akkor már igen nyűgös kislányommal tovább várakoztasson."

Minden bizonnyal, a banki alkalmazottak mellékállásban anyukákat szivatnak szánt szándékkal. Na itt hagytam abba az olvasást. Megint egy nyűgös énvagyokavilágközepe anyuka poszt. Jöhet a következő.

Megdobbent 2010.02.17. 19:18:36

Sokat nem ertek a dologhoz, de az tuti, hogy "nagyterheshassal" mikrobloggerre kell valni gyorsan, akar a ferj altal is, mert csak az segithet, ha kozismertsegeben, plane sikeresen kiblogolja jol a serelmeket.
Ebben az esetben nagyobb szimpatiat kelthet, hat kemenysajt vasarlasra adja a fejet a nagyterheshasu sertett fel, es megdongetik neki a pultot kereksajttal.
Ezekutan irany az ALDI, es ha nncs mosoly, akkor a homar kozonsege pajzsraemelve fogja korulhordozni, mint a vereskardot, a nagyterheshasut, es minden problemaja megoldodik.

Persze, ha a mikroblognak hire megy, akkor a keszpenzfelveteli minimumot sem engedi majd beallittatni a bank az ugyfel keresere, tobbek azert, mert annak semmi, de semmi koze a terminalos vasarlashoz (ahogy azt a ppo machinalta).

Szoval:
Mikroblogger ferj
Kemenysajt
ALDI
Homar

NAGYTERHESHAS!!!!!!

Megdobbent 2010.02.17. 19:37:16

Najo, most viszont a tudatlansagommal fogok kerdkedni, de hat muszaj lesz. Szoval kedvenc postolonk "nagyterheshas" zsofi egyik kedvenc rovata a legjobb mamasbigyos forumon ez:

"waldorf baba varrás"

Ez asszem megnyomoritott, mert vizualis tipus vagyok. Tehat minek osszevarrni 2-3 gyereket ahhoz, hogy kesobb salata keszuljon beloluk?

Nyomaszt es frusztral tanacstalansagom, valamint aggodom is picit, hogy szuleim es pedagogusaim nem waldorfoltak, hanem csak szimplan raneveltek az eletre szeretettel, gondoskodassal.

Igaz, hogy ez 30 evnel is boven regebben tortent, de konyorgom nagyon-nagyon-nagyon sok kortarsam bizonyitja, hogy a szinesceruza es nyilvanos szoptatas nelkul is lehet eletben maradni, cseperedni, prosperalni :)

Sot, abban az idoben soha nem lehetett hallani onerzetes kismama-szolamokat sem, igaz az en neveltetesemnek is resze az, hogy onkent es boldogan adom at a helyem varandos holgyeknek, sot feljanlom, hogy nehez bigyojukat is cipelem, ha mar ilyenre adtak a fejuket, mi tobb meg a penztari sorban is tuti helyuk van elottem.

Szoval odaig jutottunk, hogy manapsag az utcan es a boltokban mindenki kifejezetten azt lesi, hogy mikepp arthat egy kismamanak es nekik lassan harci szekercekkel kell utat vagniuk maguknak?

Mert, ha igy van, akkor ideje nekem is felfegyverkeznem, mert cudar vilag jon :>

Es meg mennyit irok mar itt, pedig tutira van jobb dolgom is :>>>

Sharon01 2010.02.17. 19:52:40

Ez a második alkalom, hogy beírok egy fórumra, de kicsit elöntötte a sz*r az agyam, ahogy ezt olvastam
A BANK nem játszótér, nem orvosi rendelő, ahol "csak úgy" megyek. főleg ha az a Bank zárva van.Nagyon komoly szabályok vannak,és ha azt az ott dolgozók nem tartják be, akkor repülnek!!!Kizártnak tartom, hogy a kedves hisztérikán mosolyogtak.Egyszerűen nem értem meg ezeket az embereket, akik ilyeneken nyavalyognak.Nagyon tudja mindenki hogy milyen jogai vannak, de ezenkívül semmi nem jut el az agyáig.
Miért kellett volna széket kiadniuk???
A bank zárva, vagyis olyan, mintha nem lenne ott senki egészen nyitásig.
Tudnék még ide írni kb 1000 olyan esetet, amikor a bank dolgozóinak kell elszenvedniük ennél sokkal-sokkal durvább és vérlázítóbb dolgokat!!!Azzal meg persze senki nem foglalkozna.

Milkykee 2010.02.17. 20:13:28

@pamutmacska: Ha nekem kölyköm lesz, azt nem fogom az utcán szoptatni, és nem fogok vele kávézókba meg éttermekbe járkálni mások idegesítésére. Igenis felbosszant, amikor este 8kor a bevásárlóközpontban a paraszt öntudatos kismamák rángatják a fáradt porontyukat magukkal, és csodálkoznak, hogy miért hisztis az a gyerek.

mmonitor 2010.02.17. 20:27:40

Nekem olyannak tűnik aki azért megy ki az utcára, hogy mutogassa magát terhesen - ronda vagyok ostoba is de engem is megbasztak...
Volt már, hogy szüljön sünt..?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.17. 21:41:16

@Milkykee: majd ne felejtsd el ezeket megírni akkor.
Lehet, hogy te jobban is teszed ha talpig nindzsaruhában otthon maradsz vele a négy fal között, de tudod van olyan ember aki szeret élni. Emberek közé menni akár gyerekkel is és biza az a gyerek megéhezik néha, mert felébred egy berregő motorra vagy kutyaugatásra, vagy esetleg idő van és nem érsz vele haza és akkor biza elő a kendőt és azalatt megszoptathatod.
Kb. húsz olyan képet tudnék neked mutatni ahol szoptatom a gyereket, de neked max. annyi tűnik fel rajta, hogy jéé két plusz láb van ott.

Az esti plázás gyerekesek meg tök más állatfaj. :)

Viktus 2010.02.18. 01:34:15

Ez a CIB egy hulladék bank ... civilizáltabb bankokban még játszó sarok is van a kiskölköknek, de simán hoz széket a biztonsági meg beengedik tárgyalóba szoptatni ...

silent76 2010.02.18. 01:44:09

A következöket gondolom:
1. Az, hogy áldott állapotban vagy és hogy egy nyügös kislánnyal mész a bankba, nem jogosít fel különleges bánásmódra. Mindenkinek megvan a maga problémája. Persze adhattak volna egy széket, de ezt nem tették, az már az alkalmazottak dolga, szép lett volna tölük, de nem elvárható.
2. A limited nulla, ezt igazán tudhattad volna, és megváltoztathattad volna ha pénzt akasz felvenni. Igazán nem is értem, hogy miért állítottad be nullára.
3. Egy kismama ne járjon a bankba kéthetes gyerekkel, és föleg ne akarja ott megszoptatni...

Viktus 2010.02.18. 02:18:54

@silent76:

Kevés fehér nő hajlandó szülni manapság azokat megkell becsülni a társadalomnak akármilyen hülyék is, ha egy széken múlik a boldogsága, mert a 0 limites kártyájával egy ATM előtt szándékozik ücsörögni tegye. Sőt beengedhetik szoptatni a bank budijába vagy tárgyalójába csak nincs tele mindig mindkettő ...

silent76 2010.02.18. 04:44:20

@Viktus: Szerintem meg kevés fehér nő szeretne nyilvános helyen szoptatni. Én még csak cigányokat láttam buszon, utcán stb.

renugard 2010.02.18. 06:24:33

@Kulics: A gyereknek lesz a kamionponyva

renugard 2010.02.18. 06:32:05

Csak a hasa, vagy maga a poszter is terhes volt? Ez fontos!
És mi van, ha ellopja a széket? :)
Egy banknak valószínüsítem, hogy sokkal komolyabb biztonsági szabályzata van, mint egy sarki vegyesboltnak, ami akkor nyit, ha vannak az ajtó előtt. Légyen az terhes hassal megáldott nő, Brad Pitt Angelinával vagy pedig a Dalai Láma.
Különben is, tényleg, mi a francnak kell a gyereket magaddal cipelni(pláne terhesen), és miért van a limited nullára állítva? A környéken nincs másik ATM?

boldii9 2010.02.18. 09:12:46

Papíron tollal is lehet könyvet írni, majd fénymásolva vagy nyomdában szedő által kiszedve kiadni, de praktikusabb számítógépben kiadványszerkesztővel, újabban így szokták.

Most kinek jó a kocsi ülésén pelenkázni? Nem lenne jobb bemenni a megfelelő helyiségbe (==pl. egy nagyobb mosdó), ahol kényelmesen, megfelelő világításnál, stb. megoldható lenne az ügy?

Milkykee 2010.02.18. 09:35:21

@anyamadár: Nem hordok nindzsaruhát, valószínűleg kismamaként sem fog ez megváltozni, nyugodtan lehet sarkosan fogalmazni, nyugodtan lehet semmibe venni azt, amit leírtam, de ha még egyszer elolvasod a kommentem, rájössz, én sem azt írtam, hogy tessék 4 fal között maradni. De mennyire beteg dolog már kendő alatt szoptatni és azt még le is fényképeztetni és felajánlani mutogatás céljából?
Más kérdés, ez a főállású anyatigris vagyok állapot hány hónap/év alatt múlik el?:)

Pelenkázót, játszósarkot minden buszmegállóba, bankba, kávézóba!

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2010.02.18. 10:56:21

@Karcsiné:

Nem pelenkázunk fogorvosi rendelőben...

tehát ha jól értem azt várod el,hogy nézzem el,ahogy a szaros pelenkával kever előttem...egy fogorvosi váróban?

Az meghogy a bank nincs nyitva,nem adnak ki széket...az egyértelmű.

Ennyi erővel mehetett volna reggel 7-re is és reklamálhatna,hogy mér nincs széke.

A kedvesemben meg van annyi,hogy nem mások orra előtt szarozik....talán bevitte volna a wc-be vagy nem tudom.

Karcsiné 2010.02.18. 11:32:56

@nukleotid: Néhány dolgot szerintem mégis figyelembe kellene venni. Különleges bánásmód illeti meg a kismamákat és az időseket. Értem, hogy ez sok embernek nem tetszik, de nekem megtanították ( természetesen még az "átkosban") ,hogy ne hagyjam várakozni az időseket és a kismamákat, mivel különleges élethelyzetben vannak és megilleti őket az tolerancia. Valamint azt is, hogy mi az alapvető udvariasság. Bátran merem vállalni,hogy mikor sorban állok (ügyintézek , vásárolok...) és jön egy kismama, akár terhesen ,vagy kisgyerekkel,vagy egy bottal is nehezen járó idős ember, mindig magam elé engedem a sorban . Mielőtt leteremtenél, a mögöttem állókat is megkérdezem, hogy ez nekik is megfelel-e. Ami megdöbbentő, hogy megfelel. Ettől pedig mindenki kicsit jobban érzi magát, mivel egy ismeretlennek segített. Szintén fura szerintem , miért várják el a férfiak, hogy a gyerekeket a nők a wc-ben szoptassák meg? Ki szeretne ott enni? Gondolják, hogy higiénikus? Lehet, hogy erről sem szívesen hallanak néhányan , de nemcsak a gyereknek , hanem az anyának is szükséges a szoptatás, mivel a tejet folyamatosan termelik a mirigyek. Nem fárasztanék senkit a részletekkel, de nem csak kellemetlen helyzet adódhat(foltok,stb) , de igen fájdalmas egy szoptatás kihagyása az anyuka számára. Előfordulhat, hogy az anyuka nem ér haza időben egy szoptatásra, de muszáj szoptatnia. Diszkréten. Mert bármilyen fura , ez a -többségi- anyukáknak kellemetlen. Nem elég ,hogy olyan helyzetben van,hogy rászorul más emberek segítségére,de még gúnyosan ki is oktatják ?!? Még egy apróság. Amíg a csecsemőt az anyja szoptatja és semmi más ételt nem kap, a babakaki nem szagos. Nem kell kérkedni teszem azt egy tisztába tétellel sem (én soha nem tettem és nem is tenném), de el kell fogadni,hogy természetes dolog. Mindent meg lehet úgy oldani , hogy azzal ne zavarjunk meg másokat.

Karcsiné 2010.02.18. 11:51:04

@silent76: 1. Az, hogy áldott állapotban vagy és hogy egy nyűgös kislánnyal mész a bankba,igenis feljogosít a különleges bánásmódra. Ezt nevezzük toleranciának.Vagy mondjuk emberségnek.Nem a szék kiadásán van a hangsúly , hanem azon, hogy egy kedves gesztust tehettek volna az alkalmazottak. Mondjuk a kismama szemébe nézve mondani pl: "Elnézésüket kérjük, de 10 óráig sajnos nem nyithatjuk ki az ajtót.Köszönjük a megértésüket!" Mert ezt meg lehet érteni.
2. Ezzel egyet kell érteni.
3. Egy kismama járjon a bankba kéthetes gyerekkel, ha be kell mennie és nem tudja másra bízni a gyermekét. Főleg akarja ott megszoptatni , ha muszáj és ne egy wc-ben vagy az utcán kendő alatt vagy a buszon, hanem teszem azt egy tárgyalóban a bankban. Mert megengedik neki ( pusztán empátiából, mivel átérzik , milyen lehet az ő helyében lenni) ,hogy azt az 5 percet kulturált környezetben töltsék gyermekével.

pamutmacska 2010.02.18. 11:53:53

@Milkykee: nos, lelked rajta. Én igenis viszem a fiamat étterembe, vásárolni stb. Igaz, utcán még sosem szoptattam, és nem tettem tisztába. Ezen részével abszolút egyet értek.
Egyébként mi is megyünk vásárolni, "paraszt kimamaként" akár este 8-kor is találkozhatunk (igaz, kivételes esetben, mert nálunk az már a fürdetés ideje). Arra nem gondolsz, hogy a "paraszt" kismama esetleg dolgozik napközben és azért húzza-vonja este a gyereket?! Stb. stb.
Lehetne ezer érv és ellenérv, de felesleges. Én csak azt nem értem, miért általánosítasz. De bizonyára még nagyon fiatal lehetsz, ezért nincs bennem igazán rossz érzés. Meg fogsz változni, abban a minutában, ahogy a kezedben tartod a gyermekedet, legyél akár férfi, vagy nő. Onnantól kezdve SZÜLŐ leszel, s mint olyan, nagyon meg fog változni a véleményed oly' sokmindenről.
(Egyébként a szóban forgó esetet ugyan nem láttam, nem voltam ott, de így leírva picit nekem is hisztiszagú....bocsánat!)

pamutmacska 2010.02.18. 11:55:18

Ja, és még valami. Lehet, hogy szerencsés vagyok, de egyelőre nem igazán fordult elő, hogy visítozott volna a gyerekem bárhol is. Volt már nyűgösebb, de akkor egyből hazafelé vettük az irányt.
Igaz, ő kifejezetten nyugodt vérmérsékletű, békés gyermek, akinek igen jól terelhető a figyelme. :)
Szerencsém van.

pamutmacska 2010.02.18. 12:00:04

@Karcsiné: kár, hogy egyre kevesebben gondolkodnak úgy, mint Te. :(
Teljesen egyet értek az általad leírtakkal!

fjord1977 2010.02.18. 12:08:49

Hogy a homár által feltett kérdésre is válaszoljak :
Nem...NEM szándékosan toltak ki a kismamával. A kismama egy kicsit túlreagálta a helyzetet.
Nekünk is van két gyerekünk (8 és 11 éves) s az eltelt évek minket igazoltak miszerint jól neveltük a gyerekeinket....egyszerűen..hiszti nélkül..csak az ÉLETre.)

Karcsiné 2010.02.18. 12:38:16

@pamutmacska: Köszi! Egyedül azt nem értem ,hogy ha van az iskolákban mindenféle prevenciós foglalkozás (drog,szex,dohányzás...) miért nincs intolerancia megelőzés?Sokat halljuk, hogy a mai gyerekek érdektelenek. Pedig szerintem erre is kaphatnánk EU-s pénzeket. Valószínüleg a sokat emlegetett kiugró bürokrácia is megszűnne Magyarországon. Minden esetre én ebből kiveszem a részemet , mivel a gyerekemet is erre nevelem és a környezetünkben élők is egyre figyelmesebbek egymással.Ezt bármikor bárki elkezdheti. Mi is egy zsúfolt lakótelepen lakunk ( 14 emelet, lépcsőházanként 3 lift). Eleinte furán néztek a liftben velem tartózkodó emberek, ha kinyitottam az ajtót, mikor olyan emeleten állt meg a lift aminek a gombját nem a liftben tartózkodók nyomták meg. Folyton meglepődtek ,hogy az ajtón kis késéssel ugyan , de valóban belépett valaki.Mert be akart szállni csak mondjuk lassabban mozgott, vagy a cipőjét kötötte , esetleg totyogós gyerekkel volt. Több éve lakunk már ebben a lépcsőházban , de sikerként könyvelem el, hogy ma reggel is kinyitották nekünk az ajtót és nem gyorsan benyomták a gombot azért, hogy be ne szálljon valaki más is a liftbe. Sőt , még ránk is mosolyogtak reggel 7.30-kor!

GatyaPityu 2010.02.18. 12:42:33

A post-ban szereplő kismama problémáját meg tudom érteni, de a végén a "diszkrét szoptatás" már kissé túlzás. Azért mindennek van határa, vannak bizonyos dolgok amelyek nem egy intézménybe valóak. Jó, hogy nem ott az ügyféltérben akarta kicserélni a fekáliás pelenkát... Ész megáll. Rendben van, hogy tolerancia meg minden, de azért vannak bizonyos határok. Én nem vagyok kíváncsi a szoptatásra, sz*ros pelenkára.

consumer_failure 2010.02.18. 13:13:31

Hülye posztoló, miért esett teherbe, miért vállal gyereket, miért zavarja a CIB bank alkalmazottait?

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.02.18. 18:45:51

@Milkykee: "kb húsz olyan képet tudnék neked mutatni"

Nem akarok mutogatni neked képeket, nem ajánlottam fel, hogy gyere itt vannak, nézzed csak jeleztem, hogy tudnék. Másrészt meg nem szándékosan fényképeztettem magam így, hanem mondjuk épp egy parkban üldögéltünk anyukámmal, beszélgettünk, miközben kendővel letakarva szoptattam a gyereket. Nem kiáltottam oda a férjemnek, hogy "Hémá fotózz minket, most mert szoptatok!"

Szerencsére akikkel eddig összehozott a sors a idekint, dán, német, görög, tanzániai, angol kismamákkal, fiatalokkal, sosem botránkoztak meg azon, hogyha a közös beszélgetés közben egyik-másik kicsit meg kellett szoptatnia az anyjának.

Úgy látszik ez csak otthon szégyellnivaló dolog...

penzvselet 2010.02.18. 22:40:50

Nem ritka hogy valaki a cib bank hozzáállására panaszkodik.
www.penztvagyeletet.hu/itelet.php?jf=maganszemely&pzi=cib&id=14&tevkor=8&vallkor=8&szolg=Foly%F3sz%E1mla
Jó volna, ha lassan ráéreznének a bankok, hogy milyen sok múlik az ügyintézők hozzáállásán.

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2010.02.19. 00:39:44

@Karcsiné:

tehát ha jól értem...mert xy csecse termeli a tejet...ezért kell nekem egy bankban vagy a fogorvosi váróban az ő lógós,kékeres csöcsét bámulnom...legyek elnéző?

Nem akarok wc-ben enni...senki sem...de ha ezt úgy lehet megoldani,hogy egy csöcs kell a számba(nem szép egy szopatós csöcs)akkor eszek a wc-ben és törekszek arra,hogy mást ne zavarjon.

Az a baj,hogy a kismamák azt hiszik,hogy ők flerúghatnak akármilyen szabályt,mert ők kismamák és megáll a világ.

Csomó hír vanhogy babakocsis nőt ütöttek el zebrán/nem zebrán.Ezt szted miért?Mert azt hiszi,hogyha ő babakocsival van,akkor a fizika meg féktávolság nincs

Kicsit mérlegelni kéne,hogy kit zavarunk és kit nem...mit lehet és mit nem

nukleotid · http://www.youtube.com/watch?v=WbhmgwkeBOk 2010.02.19. 00:43:19

és én a pelenkázásról beszéltem,nem etetésről...bár az is tilos,szal mindegy

Karcsiné 2010.02.19. 10:53:42

@nukleotid: Nem, nem érted jól. Senkinek a lógós ,kékeres csöcsét nem kell bámulnod (mindamellett egy szoptatós mell -fehér emberekről beszélünk- igazán szép rózsaszín és kellemesen telt, kifejezetten esztétikus vizuális hatást kelt!).Arra próbáltam rávilágítani ,hogy fizikai szükséglet a szoptatás két, szimbiózisban élő ember egy rövid életszakaszában . Emiatt természetesnek kell venni. Valamint, ha másként nem lehet megoldani (sarkított esetben!) ,nem a nagy nyilvánosság előtt, diszkréten meg lehet oldani. Nem kell akkora ügyet keríteni ebből. Nem kell szégyellni, elbujdokolva egy wc szegletébe, az semmi esetre sem higiénikus.A kismamáknak pedig ( mert ez egy ritka, múló állapot a nők életében) meg kell engedni, hogy a világuk megálljon egy picit, hogy körülöttük forogjon a világ és azokat a szabályokat , melyeket természetesen a férfitársadalom hozott számukra, néha felrúgják. Elnézőnek lenni pedig egyáltalán nem nehéz, ha akarja az ember. Az akarat, na az nehéz.Szerintem a babakocsival közlekedő anyukákat azért ütik el zebrán , mert nem veszik észre a babakocsit, csak a gyalogost. Az intolerancia következtében pedig az autós úgy méri fel a helyzetet ,hogy ha gázt ad átér a gyalogos előtt. A kismama pedig biztonságban érzi magát a zebrán, nem akar futni, mert azt hiszi a babakocsit is látja az autós. Sőt olyan baleset is előfordul, hogy az első autó megáll a zebra előtt, de a mögötte jövő úgy gondolja ,hogy az első autóban ülő feltartja őt, mivel látja a gyalogos fejét , de a babakocsit nem . Szabálytalanul előzve belecsapódik a családba. Ugye nem gondolod komolyan ,hogy kamikázeanyukák ninjacuccba öltözve lepték el az utakat és szegény autósok elé dobálják a babakocsikat természetesen lógós-kékeres csöcseiken egy-egy porontyot lógatva és szaros pelenkákat dobálnak eközben a járókelők felé?!? Szeretném én látni azt a jogszabályt , mely kimondja, hogy tilos közösségben szoptatni vagy csecsemőkön pelenkát cserélni. Engem például nem dohányosként zavarnak a dohányosok, mégis toleráns vagyok velük is , mivel elfogadom , hogy ez számukra szinte szükséges rossz. Ha mellettem gyújtanak rá, arrébb megyek . Ennyi. Tolerálok egy számomra kellemetlen dolgot, mivel emberi dolog. Erre próbáltam célozni. Leteremteni és ítélkezni a legkönnyebb, az elfogadás egy tanulási folyamat. Fejleszthető , akár az intelligencia. Ezzel nem akarlak kioktatni, pusztán ennyi a véleményem. Nem vagyok szolgalelkű sem , mindössze hiszek abban , hogy az embereket rá lehet terelni a helyes útra. Kortól nemtől és vallástól függetlenül. Na nem mindenkit, de a többséget igen.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.19. 13:29:50

@Karcsiné: olvasgatok és csóválok. 2 sarokpont beszél.
maradjunk annyiban, hogyha sehol a közelben nem elérhető a visszavonult, nyugodt, önfeledt szoptatás, akkor ÉS CSAKIS AKKOR elfogadható, hogy előkapja a kismama mert már nagyon bömből a kölyök.
így, ezekkel a feltételekkel még elnézi az ember. de az, hogy van lehetősége valahol és mégis asszonggyahogy "nekemneszójábe!" és kikapja a csöcsét, no, az már elfogadhatatlan.
emellett ha nagyon akarja, el tud úgy fordulni, hogy ne nézőközönség előtt tegye azt az INTIM dolgot. vagy ezen az alapon akár dugni is lehet nyilvánosan? hisz annyira mondják az anyukák, hogy a szoptatás intim dolog.
a dugás is az. ha az egyiket szabad, akkor a másikat is igaz?

ami a babakocsit meg az autót illeti, NÉMILEG igazad LENNE.
HA!
ha az összes gyalogos pár éve nem fogott volna össze és mint a vakló elindul szét sem nézve, át az úton!
benne van a KRSZ-ben, hogy a zebrán elsőbbséget kell adni, hogy óvatosan közelítsük meg.
OK.
de az, hogy a járda meghosszabbított vonalában is átkelhet a gyalogos, nos ezt felejtse el az összes talpas! ne gondolja már komolyan, hogy a főútvonalon majd meg fogok állni pl a Reitteren, a Békén, a Sztendrein, hogy átengedjem?!
nekem 1 tonnát kell megfognom (kicsi autóm van), neki csak a saját súlyát ugyanakkora felfekfőfelülettel. nekem 60nál is van vagy 25-30 méteres féktávom mert irigylésreméltóan jó a reflexem (de nem mindenkinek ilyen), míg neki elég 1méter.
ezt kellene felfogniuk a talpasoknak. mert ugyi nagyon klassz az a sírkő, amin ez a felirat van:
"Elsőbbsége lett volna..."

Nagyapám aki nagyon okos ember volt, azt tanította nekem:
"fiam, ne légy vakló! elsőbbsége annak van, akinek megadják!"
hmmmmmm...

XSB 2010.02.19. 15:30:24

hiába, ez a Legge CIB bank.

tetriszbajnok agresszív disznó 2010.02.19. 18:50:38

Kizárt, hogy ez megtörtént. Valószínű nem ugrottak olyan gyorsan az alkalmazottak, ahogy a csaj elvárta volna, ezért gondolta mindenféle hazugsággal lejáratja őket.Olyan nincs, hogy egy egész bankfióknyi ember - aki valszeg többségében nő- ilyen bunkó legyen. Egy-egy biztos akad, de mind? Kizárt. Tipikus magától eltelt anya, aki azt gondolja, hogy ha már szült 1-2-3 gyereket, akkor már neki mindent szabad!
Múltkor egy bankban láttam, hogy egy nő odament az ügyintézőhöz, közölte vele, hogy a kisbabát az autóban hagyta, nem tud várni, szolgálják ki őt soron kívül. Mármint most rögtön.Az ügyintéző azt válaszolta, hogy nem hagyhatja faképnél az éppen előtte ülő ügyfeleket. Egy fiatal pár ült előtte, pár hetes babával akik meglepő módon normálisan kivárták a sorukat.
Na ilyenek is vannak!

Auchan Vevőszolga 2010.02.20. 00:16:22

Ja, amúgy meg az csak úgy van, hogy akkor nyitják az ajtót, amikor valaki székért könyörög. Amugy meg nem értettem: a sorban ált még két idős rászoruló... Székre szorultak rá, vagy mire?

sorica123 (törölt) 2010.02.22. 21:05:42

@zolti55: röhögni fogsz, lehet, hogy Albániában sem ennyire hisztisek erre. Már csak nagyon vidéken kötik a bölcsőbe a gyereket szemmelverés és török ellen:)

bonyolult 2010.03.13. 11:43:19

salapapa,
mintha elfeledkeznél arról az aprócska, ámde lényeges tényről, hogy a női mell ELSŐSORBAN arra való, hogy gyereket tápláljanak vele, és csak MÁSODSORBAN van neki bármiféle erotikus szerepe.
A kultúránk ez utóbbi miatt korlátozza a villogtatását, és pl. neked sem esik le a tantusz, hogy ez már mennyire mélyen belénk ivódott: inkább szívjon a gyerek, meg az anyja is, de jujjjjj, nehogy a saját szexualitásomat eszembe juttassa egy kivillanó négyzetcentiméter egy ciciből.... mert ugyebár ezért tilos... miközben undorodva elfordulok a szoptatós anyuka "lógó eres csöcsétől" (á la nukleotid), rögtön meglátok 3 óriásposztert, amin fotosoppolt cicikkel akarnak nekem eladni nyaralást, vagy bármi mást. Hű, ez már rendben van...(?!), milyen esztétikus!!!!
gondolkozzunk már, emberek! vagy azt minek?

salapapa · http://salapapa.hu 2010.03.13. 14:13:39

@bonyolult: nagyon sarkosítasz, Te is beleestél az egyik végletbe.
sehol sem írtam a lógós, eres mellekről... az egy természetes dolgo akkor. kérlek maradj azoknál a jelzőknél, amiket magam írtam, ne keverj másokkal mert "enyhe" csúsztatásnak hat.
én kimondottan imádom a ciciket, Kis Feleségem a megmondhatója. ;) de bármily formásak és szeretnivalóak is az Övéi, nem kapom elő pl a Margit szigeten és nem kezdek játszani velük.
ez az elfogadott az itteni kultúrában.
afrikában pedig lehülyézik a túristacsajokat, hogy mért takarják el.

Market-Ing · http://www.festekszer.hu 2010.04.15. 13:57:12

Hát ebben csak az a szomorú, hogy 5 ember közül egynek sem volt annyi esze, hogy ezt a problémát normális megoldja. Sajnos vannak ilyenek. :(
atechnikacsodai.blogspot.com ; agazdasag.blogspot.com ; idezetekgyujtemenye.blogspot.com
süti beállítások módosítása