Tékozló Homár

Bilincsben vitték el a Homár régi kedvence, a Capital Partners vezetőit

2010.02.23. 14:48 | szily | komment

Fantasztikus hír a Homár törzsolvasóinak, hogy a rendőrség pár órával ezelőtt lerohanta blogunk réges régi kedvence, a telefonos zaklatócégek etalonja, a Capital Partners irodáit a budapesti Belvárosban. Öt embert, köztük cégvezetőket és brókereket, a helyszínen őrizetbe vettek. Most kapaszkodjon meg, aki nem olvasta az Index cikkét: a CP egyszerű, de nagyszabású csalás volt, a brókereik például álbrókerek voltak. A Capital Partnerst az átlagos magyar fogyasztó onnan ismerhette, hogy ők voltak a legerőszakosabb, levakarhatatlan telefonos zaklatók, akik SMS-ben olyat írtak egy potenciális ügyfélnek, hogy "te csak rabszolga lehetsz." Ebben a posztban pedig, jó évvel ezelőtt, maga a CP válaszolt egy Homár-olvasói panaszaira. A csalás lényegét pár mondatban így foglalja össze az indexes cikk:

A BRFK szerint megalapozott annak a gyanúja, hogy a brókercég kereskedelmi tevékenység látszatát keltve tévesztett meg több magánszemélyt és gazdasági társaságot. A csalók azt ígérték a befektetőknek, hogy 150 ezer USA-dollár befektetésével a világ tőzsdéin jegyzett cégekben szerezhetnek tulajdonrészt, s a részvények adásvételével extra profitra tehetnek szert. Az álbrókerek valódi célja az volt, hogy a befektetők minél több tőzsdei tranzakcióra adjanak nekik megbízást, ők pedig tranzakciónként rendkívül magas jutalékot vontak le a már befizetett, 150 ezer dolláros induló befektetésből. A  tranzakciókkal járó jutalékok összege egy idő után felemésztette a befektetők befizetéseit, így nem hogy extra profitra tettek volna szert, még hatalmas anyagi kár is érte őket - közölte a rendőrség.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 08:59:07

@teccikerteni@yepmail.net: És még valami. Ha szar a Brokernet, ha nem, egy óóóriási dologban különbözik a CP-től: van fizikailag megfogható termék, amit árul, még ha nem is az övé! Ilyen tekintetben a Bnet olyan mint a TESCO. Jól, rosszul eladott termék, tökmindegy, de kapsz egy szép mappát, amiben benne van az adott ismert, világhírű (!), leellenőrizhető (!)biztosító terméke, a kötvény, amivel lehet szaladgálni a PSZÁF-hez, ha gondod van. A CP-nél úgy látszik az ígérgetésenk kívül semmi nem volt, hamis papírok, hamis ügynökök.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 09:13:57

@Transylvanianmixedgrill: tök konkrétan: Aviva unit linked 15 év futamidő: az első két év befizetéséből vonnak évente 10%-ot. Ebből fizetik az ügynököt. De ez kevés a Bnetnek, ezért ugyanabból a termékből évente 14%-ot vonat le. Ezt persze nehéz lenyomni az ügyfél torkán, hogy drágább, attól "exkluzív" ezért rendelnek hozzá más befektetési alapokat, mint a normál terméknél, és ezért hívják exkluzívnak. (Befektetési alap meg millió van a pénzpiacon, nem nagy kunszt másikat hozzárendelni)

Axa Aranyeső: van két termék, a plusz és az extra. Az extrának nagyobbak a költségei, azt árulják a külsősök, az olcsóbb pluszt meg az Axa saját ügynökei, kevesebb jutalékért.

De olvasd el azt a belinkelt oldalt, ha érdekel.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 09:17:54

@Transylvanianmixedgrill: pénzügyi tanácsadásról, hogy ki miért ad, vagy nem ad neked pénzügyi tanácsot, olvasd el a www.penzugyeink.com -ot. Összefoglalva a lényegét: senki nem akar neked tanácsot adni, csak rád akar sózni valamit, amiből neki jutaléka van. Legyen az privátbankár, biztosítási ügynök (Magyarországon ezek hívják magukat pénzügyi tanácsadónak), bróker, akármi.

exbroker 2010.02.24. 09:25:58

@Chaby: A sok negatív kritika a hívások miatt van, ami a cég munkamódszere miatt, automatikusan adódik. Itt is volt pár komment, melyekből egész gyorsan össze lehet rakni a képet. A cégnél rengetegen megfordulnak, van aki már az első nap lelép, van aki 2-3 napig bírja, de van aki 1-2-3-4 hónap után JUMP-ol, (így mondjuk) ugrik ki. Eleinte kap az ember a manager-től "híváslistát", de aztán rájön, hogy sajátot csinálni sokkal érdemesebb.

Elsőnek jön a hívás, kapcs. felvétel, mail kiküldése. Itt kb. 10 emberből 7-8, akinek tudok levelet küldeni. (Kezdőként 2-4) Ez összesen 1 percnyi telefonálás. Ha valaki velem bunkózik, akkor több, mert megkérdezem, hogy mi a probléma, ha azt mondja, hogy sokan hívják, de ez őt nem érdekli, akkor kihúzom a telefonszámát, nem kap levelet, aki megkér rá és nem paraszt állat módjára ordít, akkor még a telefonszámát is letiltatom. Aki rámcsapja a telefont, azzal nem jutok el addig, hogy letiltsam, így továbbra is kap telefonhívást...hát...ez van. Aki buknó/nem hallgat végig az később szabadul.
Aztán jön a beszélgetős sztori, megkapta-e a levelet, mit gondol a tőzsdéről, van-e tapasztalata stb stb stb. Én általában megkérdem, hogy tudunk-e beszélni, nem hívom-e rosszkor, van-e 1-2 perce. Ha van, akkor csinálom, ha nincs, akkor később keresem. Aki nekem azt mondja, hogy nem érdekli és én is úgy érzem, hogy esélytelen, akkor hagyom, mert csak a baj lenne vele. Azt hozok ki egy beszélgetésből, amit akarok, ha 100szor mondja, hogy nem érdekli, akkor is tudom úgy forgatni a dolgokat, hogy a végén abban állapodunk meg, hogy 1 ajánlatot azért csak meghallgat. Ez max 4 perc, ha normális az ember, akkor 10 is lehet, sőt, igazából annyi, amennyit akarok, de általában ha nem lehet szabadulni valakitől, akkor sem hagyom tovább 6-7 percnél, mert az már nekem idő.
Aztán jön az ajánlat, kb. 2-3 hét múlva, attól függ, hogy kivel mit beszéltem. Az ajánlat alapja mindig 1-2-3 az elemzőktől kapott anyag, mely egy a4-es oldalon van. Cégbemutatás-eredmények-várható mozgás stb. Ebből összeollózunk magunknak egy kb. 1 perc alatt elmondható velős ajánlatot s kész. Felhívom, elmondom és vagy érdekli vagy nem. A háttérzaj a cnbc műsora és a többi kolléga telefonálása, alapzaj, meg lehet szokni, nekem már fel sem tűnik. Nem kell ordítani, nem kell bunkózni, nem kell lebaszni/elküldeni valakit, akit nem érdekel az ajánlat.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.02.24. 09:31:44

"Aki rámcsapja a telefont, azzal nem jutok el addig, hogy letiltsam, így továbbra is kap telefonhívást...hát...ez van. Aki buknó/nem hallgat végig az később szabadul."
Hát a nagy lófaszt! Aki könyörög, hogy hagyjátok már békén, azt is felhívta pár nap múlva egy ugyanolyan kis tetü köcsög mint Te! Nem lehetett letiltani, pont ez volt a baj.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 09:33:12

@exbroker:
Hogy is mondta az a bizonyos Józsi, aki azt tanította a csapatának, hogyha leteszik a telefont, vissza kell hívni, és olyasmit KELL mondani neki, hogy "Tudja mit? Küldök önnek gyurmát, gyúrjon belőle f@szt, majd üljön rá és ne rám", majd lecsapni a telefont.
Ez a bizonyos Józsi ott manager (volt?).

Más:
Emlékszem, munkaszerződés NEM volt (bár lehetett kérni, de azt nem szerették. Idézem: "Akkor a magyar államnak kell adózni. Mi a svájci államnak adózunk, jobban jártok". Tehát nem csak átverték az ügyfeleket, hanem feketemunkásokat alkalmaztak (mint Afin HU). Ez megváltozott? Fizetik az adókat? Minden egyes alkalmazottnak van szerződése?

Más:
Most, hogy meg van tiltva a cégeteknek a brókerkedés, mihez fogtok fogni? Mert ugyebár, névváltás hiába, soha többé nem zaklathatjátok az ügyfeleket.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 09:37:16

A zaj a háttérben:
Az eladásnak három lépcsője volt. Volt a keresés (elfelejtettem a nevét), a resale és a sale. A resale lényegében azt jelentette, hogy érdeklődünk az ügyfélnél, hogy megkapta-e az e-mailt, meghogy mit gondol az egészről.
Ha jól emlékszem, 11-től az egyik manager elbődítette magát, hogy SALES!!!!, és feltekerte maximális hangerőre a tévét. Ezt kellett mindenkinek túliabálnia, valamint egymást. Hogy miért? Mert azt a látszatot kellett kelteni, mintha kint lennénk éppen a tőzsdén, és ott azonnal van valami jó ajánlat. Amikor ott voltam (szégyen!!!!), valami energetikai cég papírjait kellett rásózni másra.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 09:43:38

@csmiklos-35: Erről beszéltem én is. Mondom, egyáltalán nem védem a Brokernetet. Viszont ha túl drágák, át lehet menni a biztosítóhoz, amit képvisel. Ha ettől függetlenül mégis inkább tőlük veszik meg ugyanazt a terméket, akkor egyszerűen ügyesen csinálhatnak valamit.

exbroker 2010.02.24. 09:43:55

@Transylvanianmixedgrill: Oh my god, szokta erre mondani. Az összes ügyfelem tudja hogy milyen papírja van. Érted? Az összes ügyfelem tudja, sőt azt is tudja, hogy mennyin vettük és mennyi kell eladni, hogy jók legyünk. Nyomon lehet követni az árfolyam változását, ki lehet számolni a jutalékot, sőt neten lehet követni a számlát. Ezen kívül bármikor felhívhat, hogy hogy áll a papír, sőt én is hívom őket minden nap, hogy hogy áll a piac, mire számítunk, mikor lépünk. Nincsenek kamu papírok, nincsenek kamu ügyletek. Egy a szépséghiba, mégpedig a magasnak mondható forgatási díj, ami alapesetben 3,8%. Ez azt jelenti, hogy a papír árának 3,8%ot kell emelkednie, hogy nyereség legyen. Ez nem kivitelezhetetlen, mert az USA piac rendesen is tud mozogni. Aki kicsit több pénzt tol be, annak nyitunk egy spec. számlát, mely jutaléka igen alacsony, azzal lehet jól kereskedni, mivel kevesebb, mint 1%-ra jön ki a tranzakciós díj. (Függ a papírok árától-számától-tőkeáttételtől-esetleges short-tól, de most ebbe nem megyek bele.)
Valódi piacon, valódi papírok vannak és valódi emberek élnek a capitalos telefonok másik végén. Sőt, el kell, hogy keserítselek, én pld. elég sokat tanulok itthon, hogy ha találkozom 1000emberből 1el, aki jobban ért ehhez a világhoz, mint az emberek többsége és elkezd tesztelni, akkor 3 mondat után világos legyen a számra, hogy nem egy telemarketinges vagyok 8 általánossal.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 09:48:59

@csmiklos-35: Te írod, hogy ugyan 14% a költség, de cserébe adnak is valamit, például olyan alapot, ami a másikban nincs. Most kár azon vitát nyitni, hogy egy-egy ilyen pluszba adott alap jó-e vagy sem, megéri-e a 4%-os plusz költséget neked, még mindig korrektebb, hogy adnak a 4% pluszért valamit, mintha csak totál ugyanazt a terméket túlárazva adnák tovább.
Ugyan természetesen egy rossz portfólióbeállításon ugyanúgy bukgatsz a mezei AXA-s "olcsóbb" biztosításoddal, mint a "drágább" Brókernetes változatával, és ez a lényeg: a portfólióbeállításhoz érteni, na az a tudomány!

exbroker 2010.02.24. 09:49:47

@Kóser Malac: Anno a hívottnak kellett sms.-t küldeni, aztán jött a mail, majd a leíratkozós linkelős megoldás. Most én tudom lelőni a számod a saját felhasználói felületemen, ami működik. Sorry, hogy te vagy az egyik bunkó köcsög akivel nem lehet beszélni és egyből kurvaanyázással köszönsz. Szerinted mennyi esélyed lenne, hogy lelőjem a számod?! :-) 0, azaz NULLA, de csak mert néha én is kelhetek fel bal lábbal és akkor biza' rettentően magasról leszarom, hogy valaki ordít velem. Nem lesz letiltva, sőt a következő kollégával is eljátszhatod, tuti ő sem tilt le, mert ő is leszarja a problémád, mivel nem beszéltél velem rendesen. Hát...ördögi kör. :-) A te fajtádat imádom a legjobban, egy héten 1-2 barom jut nekem is, de ez visz színt az életembe.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 09:51:15

@exbroker: Nocsak, csak nem egy aktív CP-s? A Gyorskocsi utcában van net? :) Még a kóterből is osztjátok az észt?

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 09:51:29

@exbroker:
És van-e valami pénzügyi végzettséged? Főiskola, netalán egyetem? Mert ehhez a fajta munkavégzéshez felsőfokú gazdasági végzettség szükséges. Minden egyes alkalmazottnak megvan?

phaidros 2010.02.24. 09:53:36

Elemében van az ügyészség az utóbbi időben.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 09:54:03

@exbroker:
Aztán meg csodálkoztok, hogy miért vagytok állandóan zaklatásért feljelentve. Szegény-szegény jólnevelt brókerek.

Remélem, a rendőrségi vizsgálat kiterjed a szerződések meglétére. Az APEH is körbeszaglászhatna azon a tájon. Sok-sok vicces dolgot találna:)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.02.24. 09:54:54

@exbroker: Mindig rendesen beszéltem a fajtáddal, de kik vagyzok ti, Istenek? Majd Ti eldöntitek, hogy akkor zaklattok valakit amikor csak akartok, és ha nem hallgatja végig az átbaszós dumátokat, akkor addig szívatjátok amíg csak akarjátok??? Álljon meg már a menet! Remélem, veled is elbeszélgetnek majd a rendőrségen.
Egyébként így utólag is gratulálok a komoly munkádhoz, kis szarjancsi! :)))

phaidros 2010.02.24. 09:54:59

@exbroker: "oblémád, mivel nem beszéltél velem rendesen. Hát...ördögi kör. :-) A te fajtádat imádom a legjobban, egy héten 1-2 barom jut nekem is, de ez visz színt az életembe."

Mert ilyenkor legalább feláll, nem? :) Te kis impotens, semmire, csak erre a munkára jó szar. :)

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 09:57:37

A legröhejesebb az egészben, hogy brókernek állítják be magukat :) Amikor csak egy sima, hétköznapi telesales állást folytatnak. Nem ők végzik el a számításokat, hanem a "managerek", ők csak kézhez kapják, amit fel kell olvasni, és kész. Kb annyira bróker az ilyen, mint aki felhív, hogy mehetek ingyen tanfolyamra, vagy nyerhetek egy nyaralást, vagy fizessek elő erreésarra.

exbroker 2010.02.24. 09:59:37

@Gyűjtőjegyes: A Józsi ilyen. Ez csak egy pld, de ennek azért van némi előzménye, de ezt mindketten tudjuk. Lehet épp Kóser Malac volt a telefon másik végén és sajátságos stílusban beszélt valakivel. Ekkor néha lemegy a redőny...

Munkaszerződése kevés embernek van, mivel vagy tanulod a szakmát (ekkor képzési szerződésed van), vagy mint egyéni vállalkozó/társas vállalkozás tagjaként tevékenykedsz a cégnél. Nincs feketemunka és hasonló svindlik, erre nagyon figyelnek.

A függő ügynöki listából töröltek, a pszaf honlapján lehet elolvasni a részleteket, hogy kiket és miért. Mihez fogunk kezdeni? Várjuk az eljárás végét. Egyelőre.

AvgDvl 2010.02.24. 10:02:21

Csupa jó hír fogad minden reggel, újabb és újabb köcsögöket sittelnek le.
Csak így tovább Magyarország, én így szeretlek !

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:03:21

@exbroker: A csapata is ilyen, nem csak ő... és mondjuk ez a stílus határozza meg az egész céget.
Érdekes, még Afin korszakban senkinek sem volt se tanulmányi szerződése, se egyéni válallkozója. Lehetett kötni, de gyorsan lebeszélték az embereket róla. Mert nem éri meg. Ennek 3-4 éve.
Még arra válaszolj: Ha annyira rendben volt minden a céggel, a PSZÁF miért figyelmeztett mindenkit már korábban, hónapokkal a tegnapi razzia előtt? Akkor valami mégse volt olyan nagyon rendben...

Ezekiel 25,17 2010.02.24. 10:03:41

Már nem azért, de akik osztják az észt, hogy mekkora egy szar a Capital, ugyanolyan aljas stílusban nyomulnak mint ők.
Sokszor volt már dolgom magyar "üzletemberekkel", és sajnos azt tapasztaltam, hogy nagy részük egy magától elszállt köcsög. A Capital biztos nagyon nyomulós volt (ahogy az OVB, UFS és társai is, akik majd naponta megtalálnak), de biztos vagyok benne, hogy az ügyfeleket sem kellett félteni.
A másik, megint csak elfelejtik, hogy miért megy nagyon sok fiatal ilyen cégekhez, ügynökökhöz dolgozni: mert nincs normális munka. A magyar cégek nagy része meg egy kalap szar, multihoz pedig vagy bekerülsz vagy nem.

A fent látható hozzászólások nagy része, amiket a tőzsdéző kommentelők írtak, alátámasztja, hogy mennyire egy primitív banda ők is.

exbroker 2010.02.24. 10:04:23

@Gyűjtőjegyes: Épp van egy diplomám (nem mindenkinek van). Tévedsz azonban, mikor azt állítod, hogy végzettség kell. Épp erről szól a képzés, amiről már az imént írtam, jobban mondva utaltam rá. Bár kezdem belátni, hogy teljesen feleslegesen töltöm itt az időm. Sajnos. A birkatürelem ide kevés lesz...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.02.24. 10:06:08

@exbroker: Na még1x. Soha nem beszéltem minősíthetetlen stílusban a fajtáddal, már csak azért sem, mert olyan helyeken mozgok, ahol rosszul venné ki magát a telefonba történő kurvanayázás, meg különben is úriember vagyok. Szóval, rossz helyen kopogtatsz! (Azért arra ne vegyél mérget, hogy face to face nem basználak-e pofán: mert, de!)

sas70 2010.02.24. 10:06:09

Engem is rendszeresen hívogattak, én meg rendszeresen elküldtem őket a francba. Úgy az 5-6 hívás után azt mondtam, ha még egyszer fel mernek hívni, feljelentem őket. Aztán kussba lettek, lehet úgy gondolták jobb a békesség.

Ezekiel 25,17 2010.02.24. 10:07:03

Ja, és ezeknek az ún. "üzletembereknek" egy jelentős része, a vadprivatizáció során kereste az első millióit, ami ugye sima lopás volt, de most, hogy őket kopasztanák meg a "brókerek", akkor megy nagy pofával a felháborodás... El lehet rajta gondolkodni!

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:07:14

@exbroker:
Olyan szép "brókerdiplomát" adnak a 3 napos képzés után, és a "vizsgát" követően. Rá van írva, hogy Afin, meghogy bróker diploma.
Ez benne van valamelyik OKJ-ban, vagy egyéb államilag elismert jegyzékben? Mert én hiába kerestem annó, nem találtam :) Csak egy díszes WCpapír az egész. Bár arra sem használnám, kék lenne tőle a seggem, mert bazi nagy rajta a logo...:)

BlackTriple 2010.02.24. 10:10:25

Hali!

én egy befektetési szolgáltatónál (brókercég) dolgozok. Tavaly jelentkezett nálam egy cp manager, hogy hozna 4 M USD méretű portfoliót meg ügyfeleket és vegyem fel. Elmondtam neki, hogy ez nagyon szép, de szerintem ez nem így működik. Nálunk egy ekkora méretű portfolióval kb. x HUF-ot fog kereseni. Mire kikerekedett a szeme hogy az nem jó, mert az legalább 70-80 %-al kevesebb, mint, amit megszokott. Elmondtam mi hogy dolgozunk és azóta sem láttam...Bár már 3 éve megállapítottuk, hogy átverés az egész. Sok ügyfél jött hozzánk onnan, de nem tudták a részvényeiket transzferálni...ez jelent valamit.
A fiatal magyar srácokat sajnáltam, mert tapasztalatlanok és naivak voltak...Most megtanulják egy életre, hogy ingyen leves nincs!!!! senkiből nem lesz jó szakember ha nem tesz le semmit az asztalra!!!
A brokernet, dettó...

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 10:10:38

@exbroker: Szerintünk is feleslegesen töltöd itt az időt. Ha még szabadlábon vagy, ideje összepakolnod a cókmókod és menekülőre fogni, ha nem szeretnél a zsaruk kezébe kerülni. Ha már a fogdában vagy, akkor meg azért kár itt velünk tölteni az időt, mert hamarosan megcsörgetik a vasajtót, jönnek a nyomozók kihallgatni... :P

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 10:23:43

Egy kis gyorstalpaló, mert látom, hogy keverednek itt a mindenféle "brólerszakmák", meg pénzügyi tanácsadók.

Szóval: a független pénzügyi tanácsadó nálam az, akihez ha bemegyek és megmondom, hogy itt egy halom pénz, ilyen és ilyen céljaim vannak, akkor bizonyos ellenszolgáltatás fejében megmondja nekem, hogy barátom, például neked a legjobb, ha fémipari vállalkozásba fektetsz, legjobb, ha Fornettit nyitsz a Balhán, vagy legjobb ha aranyat veszel a pénzed egy részén, legjobb, ha ingatlant vásárolsz a Hüvösvölgyben, legjobb ha részvényeket veszel stb. stb. stb.
Az nem független pénzügyi tanácsadás, hogy mindenre az a válasz, hogy unit-linked biztosítást ajánlok mindenképp. Hány Brokernetessel találkoztatok már, aki azt mondta, hogy Kovács úr, azt ajánlom önnek, vegyen befektetési aranyat 100 milláért, 50 milláért meg nyisson egy kávéházat az új Corvin környékén, mert az lesz a legjobb befektetés. Nem, a Brokernetnet minden lehetőségre egy biztosítás a válasza. De ugyanígy a CP is legalább ekkora pénzügyi tanácsadó (volt).
Ez nem brókerkedés, nem független pénzügyi tanácsadás ez boltolás szűk termékcsoportokkal, például részvényekkel. Szóval megkérnék minden magát brókernek tituláló személyt, mindaddig tartózkodjon a pénzügyi tanácsadó, befektetési szolgáltató, meg tökömtudja milyen elnevezésektől.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 10:28:25

@Transylvanianmixedgrill: Látom, brókernetes vagy... :-)

Tehát lassan mondom:
-A brókernet több jutalékot akar magának, mint egy sima külsős viszonteladó. De ezt nem bírja el a biztosító terméke, ezért kénytelen egy új terméket fejleszteni, csak a Brókernetnek (OVB-nek, meg a többi piramisos MLM cégnek).

-Az ügyfeleknek fogalmuk sincs a költségekről, de azért azt nehéz lenyomni a torkukon, hogy ezt csak azért lehet nálunk kapni, mert mi 150% jutalékot akarunk az első év befizetése után. Ezért kitalálnak valami mesét, hogy ez (még) miben más, mint a normál termék.

-Befektetési alapot csak Mo-n választhatsz kb. 1000-ret Európában százezret. Ezért egy másikat mellédobni nem nagy kunszt.

-SEMMIT nem kapsz cserébe a magasabb költségekért, csak azt, hogy a Bnetes fejesek drága autókkal járhatnak és a te biztosításod további 10 ember megélhetését is elősegíti az MLM rendszer miatt.

-A Bnetesek NEM értenek semmilyen portfolió-beállításokhoz, és semmit nem adnak hozzá egy biztosításhoz.

exbroker 2010.02.24. 10:29:38

@Gyűjtőjegyes: A rendszer azóta változott, az AFIN-os időszakról nem tudok semmit. Jobban mondva tudok, de azok pletykák, ami nem számít tudásnak.
A 3-4 hónappal ezelőtti pszaf-es vizsgálta aggályosnak nevezte a módszert és átláthatatlannak a brókerek hálózatát. Aggályosnak, mivel sok volt a "hideghívás" és ez nem tetszett mindenkinek, mert zaklatásnak vélték (engem is bosszantana).

BlackTriple 2010.02.24. 10:30:22

@Transylvanianmixedgrill:
hali!

én csak annyit tennék hozzá, hogy egyetértek azzal, amit mondasz csak ilyen szakember nem létezik! Ha mindenhez ért akkor semmihez nem ért igazán. Egy pénz és tőleoiaci befektetés nem összekeverendő egy kávéház nyitásával.
Ez a szó hogy pénzügyi tanácsadó számomra semmit nem jelent. Amennyiben van egy szegmens vagy specializálódott valamire és abban jó úgy már értelmet is nyerhet...pl, tőkepiaci tanácsadó, vagy biztosítási szakember.
Ma már mindenki brókernek nevezi magát...

üdv,

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 10:33:26

@Transylvanianmixedgrill: ja bocs, most látom, hogy nem véded a Bnetet.

Akkor vissza a gyanúsítgatás.. :-)

Amit jobban csinálnak, az csak a sales.

A pénzügyi tanácsadókról meg ugyanazt gondolom mint te. A Google egymilió találatából 999.950 közönséges életbiztosítási ügynök.

exbroker 2010.02.24. 10:33:48

@Lexus600: Igen, igazad van, sokat keres(t)ünk. Con..rdos vagy? :-) A transzferálásról pedig a JPMorganas (Penson) számlát lehet vinni, egy papírt kell kitölteni és máris te/ti kezelitek a pénzét a partnernek. Alapesetben nem örülünk neki, de ha valaki menni akar, mehet.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:33:55

@exbroker:
Megmondanád, hogy mi a FEOR-száma a beosztásoknak a CPnél?

exbroker 2010.02.24. 10:36:21

OKJ-s képzés van. Nem magyarázom, de az van.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:38:20

@exbroker:
Akkor azt is írd le, szeretnék utánajárni annak az OKJ számnak. A FEOR számnak is. Hiszen, ha törvényes, akkor van ugyebár :)

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 10:39:19

@csmiklos-35:

Lassan mondom, még egyszer:

Nem a termék a lényeg, hanem a portfólióbeállítási képesség. Akár olcsóbb, akár drágább neked az a termék, ha rosszul van beállítva a portfóliód, bukni fogsz. Továbbá: a "parkolópályás" alapok hiánya, amelyek szinten tartják mondjuk egy válság esetén a pénzed, sokkal gyakoribb és veszélyesebb probléma egy biztosítás esetén, mint hogy a Brokernet hány százalékkal húz le. Ha válság esetén olyan a konstrukciód, hogy csak részvény alapjaid vannak, azaz effektíve bárhová pakolgatod a pénzed az alapokban, így is úgy is buksz, na ez az igazán nagy cumi.

Min is vitatkozunk?

atady 2010.02.24. 10:43:08

Engem spec. hetente 1x biztosan hívtak, így kif. örülök, hogy megszűnik a telfonálgatás:-)
Részben a már olvasott dolgokat tapasztaltam(hadarva elkezdi mondani, hogy életem üzlete és, hogy ezt nem szabad kihagyni, vegyek fel kölcsönt, stb. -nem nagyon sikerült közbeszakítani, mégha folyamatosan ismételtem, hogy "nem érdekel az ajánlata, ne hívjanak"-csak mondta).

Amikor már picit untam a "telefon rodeót", kértem, hogy mailben küldjön infót a befektetésről /dolgozzanak már egy kicsit ők is:-)/. Ez persze soha nem jött meg, de állandóan kérdezték, hogy na akkor... Én meg mondtam, hogy várom a mailt, amit ígértek...
Aztán már napi 2 hívás volt és már nagyon uncsi volt, így elmentettem a számaikat "NE VEDD FEL" néven. Ez egy darabig jól működött. Nemrég azonban vonalas számról hívtak és ezt ismét beszívtam. Ugyanaz a móka, csak most nem jó időben hívtak így párhuzamosan elmondtam, hogy nem alkalmas időben kerestek, nem érek rá. Erre a "bróker" közölte, hogy nem tanítottak meg arra, hogy nem illik közbevágni. Ezen úgy meglepődtem, hogy a válaszom csak annyi volt, hogy "szórakozz mással te id..ta". és letettem +fölkerült egy új szám a "név" alá...
Soha viszont nem hallásra Capital:-)

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 10:44:26

@Transylvanianmixedgrill: mondtam, hogy nem vitatkozunk, de csak a Bnetes hozzászólásodat olvastam először, utána a többit, amiből kiderült, hogy nem Bnetes vagy.

Egyébként a költségek messze nem elhanyagolható része egy biztosításnak, évi 500 ezer befizetésénél 20 év alatt 10% hozam mellett az egyik 25 milliót fizet vissza (akkori forintban!!!), a másik 30 milliót.

Ugyanaz a hozam, ugyanúgy unit-linked, csak éppen a költségek mások.

Azért ez nem apró különbség!

exbroker 2010.02.24. 10:45:41

@Gyűjtőjegyes: Megkeresem a számokat, megnézheted. Valahol még megvan az igazolásom a képzésről, a feor számot fejből nem tudom, csak max. a teáor-os kódokat, ami a ev.-ban szerepelnek.

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:47:06

@exbroker:
Köszi. TEÁOR is jó, de a FEOR jobban érdekel.
Izé... OKJ-s bizonyítvány szokott lenni, nem képzési igazolás.
Különösen az OKJ-s szám érdekel, ez izgat a legjobban:)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.02.24. 10:50:27

@atady: Akkor ezek szerint, Te is egy "bunkó köcsög" vagy, aki megérdemli, hogy zaklassák! :)

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 10:50:31

@Gyűjtőjegyes: lehet, hogy én vagyok láma, de tudtommal brókernek a négymodulos tőzsdei szakvizsga kell, nem holmi OKJ, meg ELO levelező oktatás. Azt meg csak egy helyen lehet letenni Mo.-n

Na jó, a PSZAF elfogadja az uniós tőzsdei szakvizsgákat is, ott talán csak kiegészítő kell, de lehet, hogy az sem.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 10:50:37

@Lexus600: Tévedsz, van független pénügyi tanácsadás, nyugaton, ahol nyilván nem ingyen, de kezelik a pénzed, ha kell aranyat vásáolnak, ha kell felépítik a kávéházat, amiből profitálhatsz. Ami itthon független pénzügyi tanácsadás címszó alatt történik, az szinte kizárólag papír alapú befektetésre ösztönzés. Ezt persze azért tehetik meg, mert a pénzügyi kultúra a béka segge alatt van itthon. Az emberek nem is tudják, hogy nem csak részvényekbe, állampapírokba lehet befektetni. Viszont ezek a nagyon nyomuló papíreladó cégek (tökéletes példa a Brokernet), azt sugallják, hogy ez és kizárólag csak ez az egyetlen befektetési lehetőség a piacon és hogy minden út a papírokhoz vezet. Ez a kurvanagy átbaszás. Jó példa volt erre pont ez a válság, amikor ezek a kurvanagy papírok elkezdtek semmit se érni, és hipphopp elkezdett az emberek fejében megfoganni a gondolat, hogy mi mit kezdek egy szép fehér Brokernetes mappával benne a kötvény felíratú papírral, ha egy esetleges államcsőd esetén nem tudok bemenni a bankba kivenni a pénzem, de jó lenne egy kis arany, a boltos azt még akkor is elfogadja, amikor az utcán söprik a papírpénzt....

BlackTriple 2010.02.24. 10:52:26

@Transylvanianmixedgrill:
szerintem nincs ilyen ember amiről beszélsz nyugaton sem....ezt holding szerűen végzik és egész társaság...

Gyűjtőjegyes 2010.02.24. 10:54:26

@csmiklos-35:
Nem, nem Te vagy a láma :) Nagyon jól tudod. Ezt én is mondtam :) De, mint látjuk, Az Afin-CP brókereknek nem kell más, mint egy OKJ. Így a nagy szakértők :)

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:00:50

@Gyűjtőjegyes: nem azért, hogy bántsam őket, de amikor ott voltam állásinterjún, még az érettségit sem nagyon néztem ki a társaságból, nemhogy a tőzsdei szakvizsgát.

Bár dolgoztam bankban is, biztosítónál is, sehol nem jobb a helyzet. Olyan emberek ontják magukból a pénzügyi tanácsokat, akiknek az alapokról sincs semmi fogalmuk.

A bankoknál egy értékpapírjogi vizsgával rendelkező személy már megbecsült kincs. Pedig az egy 15 ezer forintos vizsga, két nap alatt meg lehet tanulni.

A 100 milliós vagyonokat kezelő privátbankárok között se nagyon találsz pénzügyi végzettségű embert. És akkor a biztosítási ügynökökről már ne is beszéljünk.

Ha tudnák az ügyfelek, kikre bízzák a pénzüket... :)

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 11:05:17

@Lexus600: Nyilván nem egy ember végez egy ilyen összetett munkát. Én nem emberekről beszélek, hanem pénzügyi tanácsadó cégekről, nyilván akik képvisleik őket az ügyfél előtt, ők a tanácsadók. A Brokernetnek a pénzügyi tanácsadása odáig nyúlik, hogy egy köteg, több cégtől beszerzett unit-linked biztosítás közül egyet ajánl neked. Amikor bemész mondjuk az AXA-hoz, annyi a különbség, hogy az AXA kizárólag a saját, kisebb köteg unit-linked biztosításából ajánl neked egyet. De könyörgöm, ezek mind-mind papírok, egyikük se beszél más típusú befektetési formákról, mint például a vállalkozás nyitása, a befektetési arany stb, amelyek ugyanolyan létező lehetőségek a pénz fialására. Sokadjára ismétlem magam: ez nem független pénzügyi tanácsadás, csak boltolás papírokkal.

TetraB 2010.02.24. 11:08:44

Navégre. Engem is boldogítottak, alapvetően nyugodt ember vagyok, de egy hónapnyi nyaggatásuk után már sikoltottam a telefonba. A végzetük az lett, hogy túl erőszakosak voltak.

A legjobb az volt, hogy az egyik közölte velem, hogy sikeres ember nem lehetek, ha nem fektetek be és hogy milyen gáz vállalkozó vagyok. Akkor elküldtem a picsába, pár hónap múlva jelentkeztek, hogy elbocsátottál a szemtelen üzletkötőjüket, most már tárgyalhatunk? :)

probaszerencse1 2010.02.24. 11:12:42

Csmiklos, egy mai TV-híradóban foglalkozunk a témával. Te, vagy bárki más, aki érintett, nyilatkozna? akár név és arc nélkül is!
Küldj mailt,benne pár sort+telefonszámot, visszahívunk!

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:14:43

@Transylvanianmixedgrill: Amiről te beszélsz (vállalkozás nyitása, felvásárlása, stb.), az már egy magasabb szint.

Az átlagembernek tökéletesen elég lenne egy tényleges pénzügyi tanácsadó, aki a pénzét kezelné és papirokba fektetné (nem unit linked biztosításokba!)

De sajnos ilyet sem találsz Mo-n.

Én akartam ezt csinálni, sőt csinálom is, de ebből idehaza nem lehet megélni. A legtöbb ember ingyen akar tanácsot kapni, így aztán biztosítást fognak rásózni.

Ha valaki ad 10 ezret egy tanácsadásért, akkor már azt gondolja, mennyit fizetett. Ha naponta van egy ügyfeled, ennyi pénzből még egy normális alkalmazotti fizetés sem jön ki.

Pedig sokszázezret tudnék megspórolni neki.

Na mindegy, csak úgy elmondtam, hogy itthon ez a helyzet.

(Ok, beismerem, a penzugyeink.com ami ajánlottam, az én oldalam. :) )

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 11:15:13

@csmiklos-35: Ha egy biztosítási ügynök értene a pénzhez, akkor tudnia kellene, hogy a pénzed csak egy bizonyos százalékát szabad/kell papírokban tartani. Némeiylkük tisztában is van ezzel, de persze hanyag eleganciával hallgatják el vagy ugorják át az egyéb befektetési formák ismertetését, bagatellizálva ezeket, mintha csak a papírpiac létezne.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:16:14

@probaszerencse1: épp most buktattam le magam a weboldalammal, ott van telefonszám is :)

Ezekiel 25,17 2010.02.24. 11:20:26

@csmiklos-35: jaja, ez így van, egy értékpapírjogi vizsga szinte mindenhol elég, hogy vki "befektetési tanácsadó" legyen

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:20:45

@Transylvanianmixedgrill: ne viccelj, nem ismerek olyan biztosítási ügynököt, aki ért a pénzhez.

És ő nem is akar neked tanácsot adni, csak rád akar sózni egy unit-linked-et.

Azt szoktam tanácsolni az ügyfeleknek, kérdezzék meg a "pénzügyi tanácsadó"-jukat, mit jelent az az átlagidő.

Aki egy kicsit is, legalább középfokon foglalkozott pénzügyi dolgokkal (úgy értem, valaha is tanulta), az tudja a választ, mert nem komplikált.

Aki meg erre sem tudja a választ, arra a macskámat sem bíznám, nem hogy a pénzemet.

Transylvanianmixedgrill 2010.02.24. 11:24:15

@csmiklos-35: Jól mondod: erre a ppénzügyi kultúra ez pont megfelel. De sajnos ez a pénzügyi kultúra többek közt ezeknek a papírokkal házaló cégeknek is köszönhetők, akiket látva az átlagember elhiszi, hogy csak ilyen típusú befektetésbe lehet tenni a pénzt.
A másik gond persze, hogy a magyar ember ingyen akar pénzügyi tanácsot kapni, úgy van vele, hogy örüljenek, hogy egyáltalán nekik adtam a pénzem.
Én speciel szívesen fizetnék azért, hogy szakképzett, pénzkezeléshez értő, a befektetési lehetőségek széles palettáját ismerő cég kőkemény szerződési keretek közt kezelni a pénzem win-win alapon. Igen, ha gyapotrészvényeket kell venni, akkor vegyünk azt, ha befektetési aranyra érdemes váltani a vagyonom egy részét, akkor csináljuk, ha vállalkozásba fektetni jó, mutassák meg az üzleti tervet stb., nyilván nekik is csurran, ha jó helyre teszik a pénzem, ha jól forgatják meg.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:24:28

@probaszerencse1: ja, de én nem vagyok érintett, én nem boltoltam ezzel a céggel, én csak állásinterjún voltam náluk. Szerintem ti olyat kerestek, akit zaklattak, vagy akár be is paliztak.

probaszerencse1 2010.02.24. 11:28:22

@csmiklos-35: Hát igen, az lenne a legjobb :)

Chaby 2010.02.24. 11:28:57

@exbroker: igen, tudom. e ha egy cég ilyen stílusban tárgyal, azért az mutatja a cég minőségét nem? És ha ilyen az indulás, mit tud produkálni ez a cég az ügymenet közben. Na ezt sikerült bemutatni most.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:37:28

@Transylvanianmixedgrill: évekig tanultam a szakmát azért, hogy rájöjjek, nincsenek tuti tippek.
Nincs ember, aki megmondja neked, hogy most aranyba tedd, most gyapotba, most vegyél dollárt.
Olyat sokat találsz, aki ezt állítja magáról, de ugyanakkora eséllyel találja el, mintha te otthon fej-vagy-írás alapon döntetnéd el.

Egyszer bejön, amit mondott, aztán nem. Ötször bejön neki, aztán ötször nem.

Felmérések szerint az aktívan kezelt portfolió egyáltalán nem hoz többet, mint a passzívan kezelt.

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 11:41:50

A pénzügyi tanácsadónak nem is az a dolga, hogy tuti tippeket ontson magából. Az a bróker dolga, akinek a fizetése abból van, hogy sokat adjál-vegyél, minél sűrűbben. :-)

A pénzügyi tanácsadó tudja azt, hogy mi az a szórás, a portfoliókezelés, miért ne tegyük az összes tojásunkat egy kosárba, ahogy az angol mondja, hogyan működik például a tőkegarantált alap nevű parasztvakítás, ossza fel a pénzed rövid-közép-hosszú távra és az alapján kezelje, stb.

Doubledeceker 2010.02.24. 12:03:10

Engem is hívogattak ezek a szerencsétlenek.

Egyetlen kérdésem van, ki a jó kurva anyja dől be ezeknek.

Nekem is mondja a csávó, hogy beszélgessünk, üljünk le egy kávéra vagy valami. Mondom én neki, haver kávé nálunk is van ám, azt mondja az sem baj akkor jön ő, csak legyen nállam 150.000 ezer pénz. Mondom, ne basz, ha be is fektetnék (nem nálatok persze), akkor inkább 10 millióban gondolkodnék. Akkor mondja ja Ő dollárra gondolt, én mondtam is baszod elég gyakran szaladgálok a szebemben 150.000 dollárral....

Na onnantól kezdve hívtak éjjel nappal. Ki a kurvanyja dől be nekik, hogy vannak iléyen hülyék?

Hátezmármi (törölt) 2010.02.24. 12:06:46

@Nandi29: Te nandi, nem akarod ezt elmondani az ATV híradóban? Engem most hívtak fel, hogy meginterjúvoltatnának.

kvadrillio 2010.02.24. 13:14:39

@Chaby:

Ha-ha-ha !
Mire kijönnek ? Asszem akkor várja őket 1-2 manapság pont erre a munnkára nagyon kelendő bérgyilkos fazon ! :O)))))

rockefeller 2010.02.24. 14:17:49

Ehh, vannak itt bajok boven:)

Brokernek nem kell felsofoku vegzetseg torveny szerint. A kovetelmeny: 4 modulos tozsdei szakvizsga (ezt 2 helyen lehet, nem 1), 18 eletevet betoltott szemely, es ne alljon eltiltas alatt. Sot meg kell egy MMTS szakvizsga is, ami a magyar tozsde kereskedesi platformja... (bar jogi uton, nagyobb brokercegeknel se kell ez mar mindenkinek)
A 4 modulos tozsdevizsga legegyszeruebben fogalmazva nem er plusz pontot felsofoku iskolai jelentkezesnel, tehat nem okj-s... de nagyon nehez:)

Nekem egy ismerosom dolgozott ott, egy korabban emlegetett jozsi nevu vkinek a csapata volt a legnormalisabb az elmondasa alapjan... vmi szabo gabo nevu urge volt egy allat manager...

Valaki korabban azt is irta, hogy azzal a 100-150 egyetemistaval, akik ott dolgoztak, oket miert nem csukjak le... lehet neki el kene azon gondolkodni, hogy valszeg ok se tudtak az igazat, csak penzt akartak keresni. Valszeg egy a penzugyi vilagban kevesbe jartas ember, aki a tozsdehez annyit ert, hogy azt a reszvenyt kell venni, amit szeret a kekvirak, annak nem fog megfordulni a fejeben, hogy a parlamentol 5 percre egy csalo ceg mukodjon...

Olyan ez mintha felelosegre akarnanak vonni a nyugdijasokat, amiert 4 eve megvalasztottak a jelenlegi kormanyt egy kis plusz penzert...

Roboduck 2010.02.24. 14:27:33

Anno engem is megkerestek, akkor még nem volt imélezgetés az elején. Akkor koptak le amikor beszólt a nagyarcú brókergyerek, hogy "ne mondja már, hogy egy vállalkozónak nincs bármikor mobilizálható 25 milliója!". Nnna akkor küldtem el az anyjába.

Utána jó darabig semmi, majd tavaly megint megtaláltak. Egyébként "véletlenül" pár nappal korábban kerültem be a Sciennet adatbázisába. Vevő összvissz kettő hívott (erről is írhatnék egy érdekes cikket), de az üzletkötők azóta is naponta zaklatnak...

Szóval megkapom a levélkémet, amiből látom ám, hogy a CP szolgáltatásait kínálja. Akkor már olvastam a PSZÁF vizsgálatról, így a következő választ küldtem (érdemes hasonló esetekre kimásolni):
-------------------------
Tisztelt XXX úr!

Igen, emlékszem a telefonbeszélgetésünkre. Bizonyára nem figyeltem eléggé és elkerülte a figyelmemet, hogy a Capital Partners ajánlatával szeretne megkeresni.

Ezúton hivatalosan is kérem, hogy a Capital Partners, vagy alvállalkozói hálózata által használt marketing adatbázisból töröljék az összes elérhetőségemet.

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét, valamint a kérésem
haladéktalan végrehajtását a 2001. évi CVIII. tv, valamint a 2008. évi
XLVIII. tv vonatkozó passzusainak megfelelően.

Szép napot és további jó munkát!
---------------------

Naná, hogy 2 nap múlva felhív az én kiskomám! Mondom, hogy küldtem én egy kis levélkét az elbocsátó, szép üzenettel. Erre felrögög, hogy azt a levelet egyenesen a prágai központba küldtem és nem lesz semmi foganatja...
Ettől függetlenül elég normális volt. Megbeszéltük, hogy belátható időn belül (a büdös életbe se) lesz befektetni való pénzem, így időőazarlás engem hivogatni.
Azóta nem is hívtak és - gyanítom - már mást se fognak.

Gab-ee 2010.02.24. 14:36:37

@Nandi29:Üdvözlrtem! Sokan bedőltek! Én 6 hónapot "dolgoztam" náluk (tanulmányi idő). Egy olyan hónap sem volt amikor 2 milla USD alatt volt az iroda behozott ÚJ pénze. Nem vagyok büszke rá, hogy ott dolgoztam, de gondoltam ez egy módja a kiugrásnak a mai világban. 6 hónap nulla ügyfél nekem nem jött össze, nem bírtam ugatni a telefonba, ha valaki azt mondta, hogy most nem aktuális nem nyomultam. A manager mondta, hogy ez így nem lesz jó, de én próbáltam egy kultúrált beszélgetést folytatni nulla sikerrel. Azóta találtam állást, egy tisztességes sofőr lettem, remélem még tanunak sem idéznek be tavaly szeptemberbe jöttem el. S így maradtam továbdra is egy szegény polgár aki örül, hogy minimálbért kereshet. Egyébként szerintem az is félhet aki ügyfél volt ott mert rengetegen a fekete pénzt szerette volna ott hipózni csak az átvándorolt a piacba + a CP-nek. Ez persze csak feltételezés hiszen én csak a 230-ezredik senki voltam ott.

öregmogyi 2010.02.24. 18:32:00

@exbroker: te pusztán telefonbetyár voltál. Semmi több.

Többieknek: itt egy újabb index cikk. Van benne egy videó. AZT NÉZZÉTEK MEG!
Sales!! :-)

index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/24/fel_eve_vizsgaltak_a_capital_partnerst/

Tekincsa Wakumba 2010.02.24. 19:37:33

@gergel: engem nem ő interjúztatott, viszont oktatott az utolsó napomon, és ő volt az, aki eléggé "érdekes" stílusban beszélt velünk.

gergel 2010.02.24. 20:02:36

@==T==:
Igen, akkor jól tippeltem.Mi***.
Nekem elmondta mi a szitu,hogy sale-s melóról van szó, így tovább nem is érdekelt, mert hozzá tudtam tenni magamban, amit a fórumokon olvastam.

Marr 2010.02.24. 20:08:22

@exbroker: mi az új cégnév? honnan vannak a letiltott telefonszámok? mikor írtad alá a szerződésed? mennyi a munkaidő hetente?

Fashionistas 2010.02.24. 21:52:56

Van egy jó kis angol mondás.

Why they call them broker?
- Because he is probably more BROKER than you are :)

Ez elmond mindent! :)
Köszöntem szépen. Nevem mellett ajánlom a honlapom megkukkantani.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.02.25. 09:29:51

A tanulság ezek szerin az, hogy a CP a hülyék és a bűnözők pénzét nyúlta le nálunk? Szerintem kérni fogják, hogy cseh börtönben ülhessék le a kiszabandó büntetést....

BlackTriple 2010.02.25. 10:08:51

hali

állítólag a budacash csapott le a "felszabaduló munkaerőre"...gratulálok

GatyaPityu 2010.02.25. 10:52:05

Üdv mindenkinek!
Éppen a botrány előtt egy-két héttel keresett meg ez a szutyok cég, hogy aktuális-e még a munkahely keresésem. Az már eleve gyanús volt, hogy egyrészt honnan tudják a mobilszámomat, - egyébként tényleg állást keresek! - másrészt miért ők keresnek keresnek engem munkaügyben (anélkül hogy jelentkeztem volna valamiféle hirdetésre) amikor ilyen soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt másfél évben a munkanélküliség. Aztán később eszembe jutott, hogy lehet hogy már korábban jelentkezhettem valami hirdetésre még egy-két évvel ezelőtt, mert a személyes interjún kezdett derengeni hogy egyszer már mintha megpróbáltak volna hülyíteni ezzel a brókerkedéssel. Egyébként akkor kellett volna gyanút fognom, amikor az interjút megelőző napi telefonbeszélgetést követő napon az interjú előtt néhány órával megint felhívtak, hogy akkor biztosan megyek-e a megbeszélt időpontban. Sajnos kényszerű helyzetből már részt vettem "néhány" állásinterjún, de eddig erre még sosem volt példa, hogy interjú előtt megkérdezzék, akarok-e menni, főleg mint mondtam amikor sorban állnak az emberek a munkáért. Na persze csak a rendes, tisztességes munkáért. Mert ez nem volt az, már az interjú elején bűzlött az egész. Egy fiatal öltönyös srác nyomatta a hülye tipikus MLM-es beszervezős dumáját a "nagy lehetőségekről, félmilliós fizetésről, kemény de fantasztikus lehetőségeket rejtő munkáról". Amikor rákérdeztem, hogy konkrétan mit és hogy kell csinálni, akkor persze nyilvánvalóvá vált, hogy az egész átverés, amit az is megerősített bennem, hogy - ahogy a hírekben is mondták - egyáltalán nem volt akadály az én műszaki végzettségem és az, hogy a pénzügyi, gazdasági szaktudásom nincs. A tesztkérdés csupán annyi volt, hogy tudom-e az éppen aktuális EUR-HUF árfolyamot és hogy szoktam-e gazdasági újságokat olvasni. Az interjú kb. tíz perces volt, és a szokásos "majd jelentkezünk" szöveggel búcsúztunk el egymástól. Másnap jelentkeztek is, hogy megfeleltem az interjún és mikor tudnék kezdeni. Természetesen megköszöntem a "nagy lehetőséget" és közöltem, hogy nem kívánok élni az ajánlattal. Ekkor még bepróbákozott a nő, hogy miért nem, és ne aggódjak, van 3 hónapos felkészítő tanfolyam, nem számít hogy nincs gazdasági ismeretem. Végül azzal ráztam le, hogy én műszaki beállítottságú ember vagyok, és ilyen téren szeretnék dolgozni inkább (ez egyébként igaz is). Ja, és nyomatékosan megkértem őt, hogy töröljenek az adatbázisból. Csak remélhetem hogy nem adták tovább az elérhetőségeimet valami hasonló simlis zugbróker vagy MLM cégnek...

Jó Estét 2010.02.25. 11:28:22

le lehetett oket razni a titkos (Europarknal mar bevallt) lekoptato szoveggel:
bash.hu/1

Jó Estét 2010.02.25. 11:33:37

@Atro: Enis voltam egyszer naluk interjun (nekem aszontak valamejk ilyen netes allasportalrol van az eletrajzom), asse tudtam hova megyek, mondjuk nekem masfel millios fizetest igertek (biztos sokkal megnyerobb voltam halal masnaposan 3 napos borostaval egy farmerban), majd miutan tudtam ki a penzugyminiszter es mi a dow jones, kozoltek hogy felvesznek akarok e naluk dolgozni, mondtam neki ha irasba kapom a masfelmillas (netto!!!) fizut akkor akar butorasztalos is leszek, de kozolte, hogy mivel en ilyen bizalmatlan vagyok es nem akarok magyarorszag legjobban fizeto cegenel dolgozni, akkor nem is kellek, igaz azt nem annyira ertette hogy ezen en miert kezdtem el kacagni, hat mostmar lehet erti :D

El Argentino 2010.02.25. 12:55:55

Börtön ablakában nem süt be a nap... XD CP új reklám dallama lehetne. XD

Áđám 2010.02.25. 13:30:49

@Lexus600: honnan tudod? forrás? durva lenne, budacashről eddig csak jót hallottam...

Adozo 2010.02.25. 13:35:09

a prágai bandánál miért nem volt bilincs sok év alatt? csak nálunk lehet büntetlenül éveken keresztül rabolni a népeket?

BlackTriple 2010.02.25. 14:22:26

@Áđám: jó Neked, mindenütt van fehér holló...a forrás ott dolgozó

Blava 2010.02.25. 17:09:43

@Adozo: vicces, de itt prahaban volt egy darab cikk az ügyről. minimál visszhang. 9 komment a cikk után. ebből nyolc arról szólt, h a magyarok:
-gyorsabbak
-ügyesebbek
-kritikusabbak
-keményebb fellépésűek
-nem naívak
-nem becsaphatók
stb. Egy komment megjegyezte, h egykori traktoros haverját fedezte fel nemrég az ottani CP-ben és, h mindenki a cégben néhány hónap múlva doktori végzettségű pénzügyi szakértő lesz, akárcsak az említett traktoros.
Végül az ucsó és legjellemzőbb cseh komment megjegyezte, a hírre, amelyben 2 magyar, 2 szlovák és 1 cseh őrizetbevételéről volt szó, h idézem:
"hmm, egy hír 4 magyarról és 1 csehről? Túlzottan nem érdekel..."

exbroker 2010.02.25. 17:46:58

@öregmogyi: No comment. Csak azért no comment, mert te teljes mértékbe belelátsz a céges dolgokba, sőt a fejembe is. Tudod mi van benne, tisztába vagy azzal, hogy mit tudok és mik a hiányosságaim. Ugyan, ugyan... De tudod mit? Akár az is lehettem. Egy telefonbetyár...

exbroker 2010.02.25. 17:52:22

@Marr: Szia! Nincs új cégnév. Nincsenek letiltott számok. A telefonszámok mindig nyilvánosan hozzáférhetőek voltak, honlapokról, céginfós rendszerekből stb. stb. Ha valaki letiltotta a számát, akkor az ki sem csörgött, hanem egy hang bemondta, hogy ezt a számot nem hívhatom. A "munkaidőről" reggel 7.30tól vagy 7.50-től délután 6ig, közben 1 óra ebéd és 2szer 10-10 perc cigiszünet. Nevezzük ezt inkább napirendnek. Az én napirendem még kiegészült azzal, hogy 5kor keltem, 7ig nézegettem a híreket, történéseket. Este mikor hazaértem, akkor gép bekapcsol és este 10ig (kereskedés zárásig) néztem a partnereim papírjainak alakulását.

exbroker 2010.02.25. 17:59:08

További jó kommentelést kívánok mindenkinek és engedjétek meg, hogy így, itt, ezen a fórumon küldjek egy nagy puszit egy lánynak, aki tegnapelőtt és ma is tartotta bennem a lelket. Egy jó szóval, egy kv-val és egy speciális whiskey-vel, melyet inkább simogatni kell, mintsem meginni. :-) OFF.

Gyűjtőjegyes 2010.02.26. 11:38:03

@exbroker:
Tehát hiába várok arra a bizonyos OKJs számra? Meg a FEOR számra?
OKJ-s vizsgával amúgy nem végezhető ez a szakma, mint fentebb írták. Tehát akkor hogy is volt ez az oktatás? Érdekelt volna a válaszod:)
De ahogy látom, most egy randóm csajszi vállán sírod ki szeretett céget elvesztését. Minek tartani benned a lelked? Mert nem tudsz másokat zaklatni telefonon?

@öregmogyi:
Hehe, egyik képen befigyel a Józsi is :D Hihetetlen, hogy évek alatt se a haját, se az öltönyét nem tudta megváltoztatni:) Milyen szépen tuszkolják be az autóba. Szép látvány. Szívemnek kedves :)

első 2010.02.26. 16:20:38

Az nagyon szar hogy Capitül Partners?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2010.04.07. 23:44:15

Végre egyszer a számomra fontos témában lehetek UTOLSÓ (talán).
Hagyma biztosan nem fog még egy kommentet írni, mert őt nem zaklatta ez a szemétláda társaság.
EDE ÖRÖK, EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!

kissadam88 2010.08.19. 11:07:06

Pontosan azért, hogy ez ne történhessen meg újra, mindenkinek nagyon nagy szüksége lenne, a pénzügyi, tőzsdei önképzésre. Én két tőzsde tanfolyamon is voltam, http://www.Tőzsdeiskola.hu akítív és a www.tozsde-mentor.hu Alap és mindkettővel nagyon elégedett vagyok.
süti beállítások módosítása