Tékozló Homár

Cigizett a sofőr a buszon, de integetett is a kurvának

2010.06.04. 01:01 | szily | 329 komment

CsZ-t mérhetetlenül felbosszantotta, hogy a 168E sorfőrje nem egyszerűen rágyújtott, de a vezetőfülke ajtaját sem volt hajlandó becsukni, majd olvasónkat - füstös - levegőnek nézte. Az eset CsZ-ből szenvedélyes szóáradatot váltott ki. Humán interakcióval megspékelt kirohanás a hajtás után:


A mai nap (2010.junius3.) soran a delelott 11:51-kor indulo 168E jelu, BPO-139 rendszamu busszal utaztam haza. ha esetleg problemas lenne

Az elso szekparon ultem, sregen (biztos van szebb magyar szo) a sofor mogott, aki kis idovel a busz indulasa elott cigarettara gyujtott. A soforulesben ulve. Nem, a soforulest nem tavolitotta el a buszbol. Elsore meglepodtem, volt olyan emlekem, hogy buszon tilos dohanyozni. Nem tudom, hogy torvenyileg tiltott-e, ezt majd az ANTSZ eldonti, figyelmes szemlelo oket is lathatja a level cimzettjei kozott. Ja igen: tanum termeszetesen nincs, ugyhogy felek, hivatalos ugyet ebbol nem lehet csinalni, de azert megprobalom, hatha van valami megoldas. A level tovabbi resze oket egyebkent nem is erdekelheti, a buszon dohanyzo sofor meg csak-csak az o profiljuk, a bunko sofor viszont mar csak a BKV-e. Azert irtam egy levelet, mert lusta voltam kettot.

Termeszetesen nem vagyok nema, igy felalltam es megkertem (Nem hangosan, hanem udvariasan.) a sofort, hogy legalabb az ajtot (a buszon a soforok sajat kis fulkeben ulnek, ugyebar) csukja be. Aztan engem mar kulonosebben nem erdekelt volna, ha a meditacios fulkejet telifustoli. Nem vett eszre. Pedig nem vagyok kis darab ficko. Megkertem meg egyszer. Nem vett eszre. Remelem az olvasonak is megvan az az erzes, mikor tudja, hogy tudatossan nem veszik eszre. Megutogettem a vallat. Egy ujjal, nem ugy hogy leszakadjon, csak hogy felhivjam a figyelmet a jelenletemre. Es akkor eszrevett. Idezem: "- Ne fogdossa` ma`!" Ennyi. Visszaultem a helyemre es el volt ... rontva a napom.

Igenigen, felmerulhet a kerdes, miert nem kertem ki magamnak a csendorpertut? Nos, azert nem, mert az a benyomasom alakult ki a soforrol, hogy a valasza hasonloan udvariatlan (eufemizmus) lett volna. Drasztikusabb lepest tenni nem lett volna okos dontes, leven ez (latszatra) megiscsak jogallam. A (sejthetoen) meddo vitanal kevesbe drasztikus lepes meg nincs.

Namost lenne itt egy parpontos javaslatcsomagom, amit el kellene magyarazniuk a sofornek:
- ne dohanyozzon a buszon
- ha mar dohanyzik, csukja magara az ajtot, akkor kevesebb fust jut az utasterbe
- ha mar dohanyzik es elfelejti  becsukni az ajtot, akkor ha egy utas szova teszi a mulasztast, akkor oltsa el a cigit vagy legelabb az ajtot csukja be, de ne. ismetlem, ne mondja azt, hogy "- Ne fogdossa` ma`!" es ennek analogiait (remelem ertheto, mire celzok)

Emlitett sofor egyebkent nem keptelen pozitiv human-human interakciora, az ut soran peldaul kepes volt mosolyogni es integetni is egy, az ut mellett munkajat vegzo kurvanak, igy semmikepp nem mondanek le rola, van ra esely, hogy a BKV szakertoi a bunkobol valodi Sofort faragnak. Megjegyzesre erdemes, hogy az emlitett vonalon (168E) ingazo tobbi sofor igazi "jo arc", rohano utast mindig megvarnak, nem hajtanak idiota mod, ket es fel ev alatt most sikerult eloszor kifognom egy barmot, de az igazan szep peldanya fajanak.

Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy rohadtul nem irtam volna meg ezt a levelet, ha a soforjuk nem hajt el a maga finom modjan, mert alapvetoen kusta ember vagyok..

Kerdeseim a kovetkezok:
- Megoldhato, hogy a tortenet negativ szereploje (a dohanyzo sofor, gyk) szembesuljon a fent vazolt kis folyamatabraval?
- Elmondanak nekem, mit (jogszerut) tehettem volna a most olvasott level megirasan kivul az eset hivatalos utra terelesenek erdekeben?
Utobbi kerdest azert teszem fel, mert tudom, hogy olyan levelet fogok kapni, amiben valami hasonlo all:
"A sofort megtalaltuk, figyelmeztettuk es megbuntettuk. A BKV szamara nagyon fontos utasainak biztonsaga es kenyelme, ezert hetrol-hetre tobbet es tobbet tesz."
En pedig a fenti valaszlevel elolvasasakor azt fogom gondolni:
"Na, Gizike elolvasta a levelem, kivalsztotta a 12/B szabvanyvalaszt, elkuldte nekem, a levelemet meg letorli."
Es valoszinuleg nem is tevedek nagyot.

Meg egyszer: tanum nincs, illetve van, egy tucatnyi utas, de egyikuket sem ismerem, igy a sofor szava (aki nyilvan majd tagad) az enyem ellen: 1-1 es ennyi. Legkozelebb majd videozok, mondjuk akkor meg beperel a szemelyisegi jogai miatt.

Tisztelettel:
CsZ

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makos_kalafantyu 2010.06.04. 01:09:51

meditációs fülkében dohányzó sofőr nem egyedülálló (nyitott ajtóval azért ritkább), lehet megjött neki amiatt bunkózott :)

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.06.04. 01:10:33

Miért nem csuktad be az ajtót te, ha már ez a tahó nem volt hajlandó? Ha még egy lakat is lett volna nálad, még meg is szívathattad volna :)

englandboy 2010.06.04. 01:16:51

es meg kusta is

de yo hogy otthon ennyire raernek az emberek

englandboy 2010.06.04. 01:20:23

csz

legkozelebb ne legy kusta

menj be a bkv hoz es mond el a panaszod szemelyesen

de ha lehet ékezetekkel együtt

szépen és érthetöen

szerintem egyböl megbüntetik a sofört

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 01:26:09

"a busz indulasa elott cigarettara gyujtott. A soforulesben ulve"
Hadd tájékoztassalak, de a sofőr cigizhet a buszokon.
Az utasok nem.

De egyébként autóvezetés közben is sokan cicigznek. Mielőtt meglepődnél.

Amúgy, hadd közöljem hogy én sem értem miért gyújtott rá, mert dohányozni hülyeség, de ez legyen az ő baja már.

"Pedig nem vagyok kis darab ficko. Megkertem meg egyszer."
Pedig az milyen májer lett volna, ha leütöd, és a busz okoz valami tömegbalesetet (ha jól értem valami pesti szarról van szó, ot biztos sok mindent összetört volna a busz).

Na akkor értelme is lett volna a posztnak.

Amúgy tudlak irigyelni, hogy az a legnagyobb bajod, hogy dohányzik a helyijáraton a sofőr... nem cserélünk egy kicsit?

brazileiro 2010.06.04. 01:39:58

"Hadd tájékoztassalak, de a sofőr cigizhet a buszokon.
Az utasok nem."

Miért is?

Noked-Lee 2010.06.04. 01:42:47

húha. ennyi karaktert gépelni egy ilyen kis szarság miatt...

Gombóc_Artúr · http://zsirverseny.blog.hu 2010.06.04. 01:43:01

Van form-generátor a www.dohanyzobuszsoforok.hu oldalon. Csak beírod hogy honnan-hová mentél és csinálja a levelet a bkvnek :)

A sofőr sem gyújthat rá, mivel a busz a munkahelye:
Mivel az 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 38. § (2) szerint a nemdohányzók védelme érdekében gondoskodni kell dohányzóhelyek, dohányzóhelyiségek kijelöléséről, de az 1999. évi XLII. törvény 2. § (2) f) alapján nem jelölhető ki dohányzóhely ... menetrend alapján belföldi helyközi közforgalomban közlekedő autóbuszon, így az Önök gépkocsivezetője dohányzásával szabálysértést követett el....

üdv

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 01:46:44

bebaszna ha a buszon akarki is cigizne
az is ha valaki hozzanyulna a sofforhoz egy ujjal is

- Rendi - 2010.06.04. 02:04:45

Tudtommal a bkv söfőrjei nem cigizhetnek vezetés közben.
A fülkeajtónak zárva _kell_ lennie.

Megdobbent 2010.06.04. 02:08:56

Cigizni jo, ajtot bezarni is.

Ennek folyomanyakent (mint dohanyos) javaslom a bezart ajtaju fulke ablakanak resnyire nyitasat, menetkozben siman kikapja a fustot.

Amugy inkabb dohanyozzon a sofor, jobb ha nyugodtan vezet.

Termeszetesen fulkebe benyulva sofort menetkozben bokdosni nem szerencses, civilizalt orszagban ezert rendor visz el,es az ejszakat eloallitoban toltod, itt nalunk a szarfosban esetleg baleset lesz, ha menetkozben feledfordul a joember :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 02:14:59

@Megdobbent:
nincs ajto csak egy sarga vonal
nem ajanlatos beljebb lepni
az hogy a vezeto cigizzen, az vicc kategoria

Megdobbent 2010.06.04. 02:35:56

@hagyma: Jaja, nalatok szigorusag van, nem vitas :)

Itt meg tudod az a vasajto, amit be lehet huzni (oreg buszokon ketkezzel cibalni) mukodik, egyebkent eleg hatekonyan: utaskent lattam a vezetot, hogy ott ul a fustben, de nem kerult az utasok koze.

Itt amugy cigiznek, de leggyakrabban csak abbol latod, hogy lo ki a bal keze a kis ablakan, es ott figyel benne a nikotinbarat :)

Nah most akkor ra is gyujtok gyorsan, persze nyitott ablaknal, mert nem gyilkolom a csalad nemdohanyzo (rajtam kivul mind) tagjait :)

sanche_ 2010.06.04. 02:40:42

1: nagyon idegesítőek ezek az ékezet nélküli formák, ilyenkor mindig elégedett vagyok, ha megszívta a története végén...

2: BKV buszsofőrnek tényleg nem szabad dohányoznia a buszon. És baromira nem igaz, hogy ha becsukja az ajtót, ablakát meg le, akkor kiszáll a füst. Villamoson legalábbis a Ganz csuklójától már érezni ha így dohányzik...

3: Ugyanakkor nem fogdosunk buszsofőrt tény és való. Ha nem vesz figyelembe, akkor megjegyzed szép hangosan, hogy "akkor most rögtön panaszt teszek BKVszámot fölhívva és majd jót röhögök rajtad, ha ilyen fasság miatt leszel munkanélküli"

Tanulság: Szóval tényleg annyira nem bírom az ilyet, mikor ekkora ügyet csinál valaki ebből..Alapvetően tök igaza van, pár mondatba le is írhatja... de nem ezen a fórumon kéne verni a nyálat, hanem tényleg BKV-val felvenni a kapcsolatot.
Baromira komolyan veszik az ilyen ügyeket. Nem vsz, hogy egyből egy ember feljelentése alapján kirúgják az embert, de biztos lehetsz benne, hogy ellenőrizni fogják és nagyon csúnyán elbánnak vele, ha tényleg szokott ott dohányozni.

És egyébként ez egy általános probléma. Az emberek időt-energiát pazarolnak hmm bizonyos áltevékenységekre. Pl képesek durva közlekedési szabálytalanságot is vagy parkolást fényképezgetni és feltölteni egy weblapra. Senkit nem fog érdekelni. Háborogni lehet rajta de nem volt értelme. Aki buzgó és cselekszik, akkormár miért nem úgy cselekszik, hogy értelme is legyen? Pl rendőrt hív? (
És tényleg millió ilyen van...mintha az embereknek elég lenne csak a nyavajgás meg a sírás meg az elborzadás..igazából nem is akarják, hogy ne legyen olyan legközelebb. uff

Ráday Anti 2010.06.04. 02:46:05

A világbajnokság blogja, minden a foci vb-ről. Érdekes cikkek, írások,beszámolók naprakész hírek itt:

blog.vb2010.info/

Sliders 2010.06.04. 02:47:02

A posztoló szerintem egy elnyomott kis senki aki egy ilyen szaron lovagol. Szerintem az illető azt hitte, hogy ezzel a sztorival a sofőrt majd láncra verve elé fogják hurcolni, és míg a sofőrt a szeme előtt agyonverik ő egy műbőr kanapéból ezt végignézze és ne adj isten még ki is verje rá.

Érzem a levélből hogy az ipse nagyon szeretne egy jó kis nyilvános bulit ebből hogy szerepelhessen.

onlame 2010.06.04. 03:03:28

@Sliders:
Szerintem meg a posztolónak rohadtul igaza van. Az ilyen tahókat nem szabadna engedni olyan állásban dolgozni, ahol emberek vannak a közelében. Buszvezetés közben ne dohányozzon! Én cigizek, így azért részben megértem, hogy jól esik elnyomni egy staubot, de szívja el indulás előtt. Támogatnám, hogy jobban ellenőrizzék a busz-/villamosvezetőket, és akit rajtakapnak kétszer, azt páros lábbal rúgják ki.

Meg néhányan itt ugrálnak, hogy mennyire 'irigylik' a posztolót, hogy ilyen nagy problémái vannak. Szerintem igenis legyen mindenki tekintettel a nemdohányzókra, vagy ha akkora tapló, hogy erre nem képes, akkor legalább a munkahelyi szabályokra.

Képzeljétek el, ha egy nemdohányzó étteremben a pincér a pofájában lógó cigivel hozná ki a kaját, és a pofádba fújná a füstöt, miközben lerakja eléd a tányért.

Másik kedvencem egyébként, mikor a dohányzó ember leül a tömött vonaton a nemdohányzó helyre, majd fél óránként átmászkál a dohányzókocsiba rágyújtani, és boldogítani a nem dohányzókat, akinek már csak ott jutott hely.

Lehet, hogy ti nektek rohadtul fontos problémáitok vannak, és nem számít, hogy az emberek nincsenek tekintettel egymásra, de szerintem ez igenis probléma. Más országokban tudnak figyelni egymásra az emberek érdekes módon. Móricz meg ma is simán megírhatná Magyarországon a Barbárokat.

====== vadparaszt ====== (törölt) 2010.06.04. 03:35:14

nettó 120-ért ülj be a helyére, azt ne dohányozzál, mindenki le fog szarni

Megdobbent 2010.06.04. 05:15:47

@Gombóc_Artúr: ez nem oke, hiaba a zsonglorkodes a netrol osszevadaszott paragrafusokkal. Ti. a buszon a vezetofulke kulon territorium, azon belul pl. kozfeladatot lat el a sofor, mig a tobbi teruleten nem, hogy csak egyet mondjak.

A helyukben en kijelolnem (vagy mar meg is tettek) a fulket dohanyzohelynek, nyilvan azzal a feltetellel, hogy az utasterbe ne szivarogjon ki a fust.

Tehat megegyszer: az en soforom masokat nem zavarva inkabb cigizzen dobozszamra, minthogy akarmilyen nikotinmentes idegallapotban balesetet okozzon, vagy utast szivasson.

Es persze mindenki azert rugozik itt, mert nincs ertelmesebb poszt a homaron, es ez a szegenyes allapot mar hetek ota tart.

beachball 2010.06.04. 05:20:32

A mi drága sofőrünk olvasott reggelente.
6 előtt 3-4 perccel (tehát kb.3-4 perccel a menetrendben jelölt időpont előtt) elindult a buszállomásról, hogy a 100 m-re lévő újságosbódénál megálljon a Blikkért.Már ekkor elgondolkodtam,hogy ennek mi értelme, hiszen a következő pihenőig (nem megállóig),ami 45 km, úgyse olvashat.Megoldotta: Blikket széthajtogat, szépen ráfektet a kormánykerékre és OLVAS.
Ez nálam a bazmeg kategória.

beachball 2010.06.04. 05:24:22

@Sliders:
Azért meg merem kockáztatni, hogy a posztolónak van komolyabb gondja az életebn, de tán te jobban tudod.
Minden esetre nekem is teli a tököm azzal, hogy itthon verjük a mellünket, hogy miiiííííííí, magyarok, de baszunk egymásra magasról és ott és akkor cseszünk ki egymással, ahol é amiben csak tudunk.Konkrétan szarunk egymásra.Így aztán itt ülünk a fekáliahegy közepén és nem azt látjuk, hogy "jé, tényleg leszarjuk egymást", hanem csak azt,hogy "ezek meg mit rinyálnak a szaron?".
Ez a mi kis országimázs-központunk.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.06.04. 05:27:13

Fogadjunk hogy a posztoló is bagós, csak irigykedett, hogy neki nem lehet. Különben reggelente a suhancok a sima 68-on a busz hátsó ablakában egymás kezébe adják a dekket, miközben megállóról megállóra haladnak.

romesz 2010.06.04. 05:31:11

Egyre inkabb agyamra megy ez a dohanyzo ellenesseg. Mindig bagoztak a busz soforok meg a villamos vezetok is, nem ertem minek kell nyavajogni erte. Allandoan azon nyivakolnak, hogy a fust mennyire karos. Utalom mikor a buzgomocsingok beleugatnak masok dolgaba. Orulhet a posztolo, hogy nem hivta a buszvezeto a rendort ki, mert zavarta a vezetesben.
-
@kassa: "1: nagyon idegesítőek ezek az ékezet nélküli formák, ilyenkor mindig elégedett vagyok, ha megszívta a története végén..."

Engem azok idegesitenek akik ebbe belekotnek :D

P75 2010.06.04. 05:36:56

Van a Vác-Gödöllő járaton is egy ipse, aki mindig cigizik és ugye a volán buszokon eleve nincs elzárt fülkéje a sofőrnek.
Nagyon idegesítő, amikor az ember frissen zuhanyozva, üdén és illatosan buszra száll és úgy ér be a munkába, mintha most jött volna ki a kocsmából, mert a ruhája ontja magából a füstszagot.
Miért nincsenek az utasoknak jogai??? Ha valaki felnyomja, eljut hozzá az info, hogy ki tette. Egyébként iszonyú normális pasi és hátrányos helyzete ellenére a gyerekei nagyon jó tanulók, de akkoris, NEM DOHÁNYZUNK A MUNKAHELYÜNKÖN!!! Vác és Gödöllő fél, de max egyórás táv, ennyit azért ki kell tudni bírni!
A másik szépség a vezetés közben mobilozás. Ezt minden sofőrnél látom. Ha ők felveszik a telefont, az nem balesetveszélyes??? Headset mint olyan?? Mégiscsak 40 ember biztonságáért felel vagymi...

beachball 2010.06.04. 05:43:10

Romesz, tudod, engem zavar, ha büdös leszek és a szart kell szívnom mások miatt.Ha neked jólesik e kettő dolog kombója, nosza.De tudod egy dolgoban tévedsz: régen eszébe nem jutott a buszsofőrnek a járaton dohányozni, legfeljebb a Balkánon.14 éve minden nap busszal járok, ez a tapasztalatom.
Ne azt basszuk már le lépten nyomon, aki szeretné, ha betartanák a szabályokat és aki mellesleg nem akarja más káros szutykát elszenvedni!

beachball 2010.06.04. 05:45:23

@P75: Az megvan,amikor a kifejezetten nem okos hölgy alá gazdag pasi beteszi a kocsit, amibe nőci csak bemászni tud, akkora, aztán a kormánykeréken bámul ki zavart arccal és a vállával tartva a telefont 3 oktávval a még elviselhető hangnál magasabban csicsereg,hogy "basszus, meghúztam a kocsiiiiiíííít!"?

Dudálj, ha műkörmöd van! 2010.06.04. 06:11:08

fél-off: vajon mennyire fogják komolyan venni ezt a terjengős, erőltetetten vicceskedő, ékezetek nélküli panaszt a bkv-nál? Icuka a második sornál fogja megunni.

kutya vacsorája 2010.06.04. 06:22:09

látni sokat kihangosító/fülhallgató nélkül telefonáló buszsofőröket is. bkv-sokat, volánosokat, egyebeket (városnéző rusnya, büdös emeletesbuszokon pl.) ezért mi jár?

Vladimir Harkonnen 2010.06.04. 06:28:35

@P75: A Vác-Budapest járaton a sofőr: bal kezében cigi+mobil, (folyamatosan tájékoztatja a kollégákat az ellenőrök mozgásáról) jobb kézzel eközben nekem számolja a visszajárót+jegyet ad, mindezt menet közben! Ráadásul egy olyan Volvo buson, aminek az első futóműve épp ki akar esni, legalábbis a kopogása alapján.

thinker_ 2010.06.04. 06:41:17

tessék már ékezetekkel írni. el se olvasom. a posztíró a hülye.

sek800i · http://lnk.bz/gjc 2010.06.04. 06:46:35

túl hosszú a poszt, ennyit nem vagyok hajlandó elolvasni.

DNA 2010.06.04. 06:52:41

Aki ilyenen felcseszi magát,az Magyarországon előbb utóbb agyvérzést, és/vagy gyomorfekélyt stb. kap.:)

Ben Sanderson 2010.06.04. 06:57:40

Libanonban nem hogy a sofőr, de az utasok is rágyújtanak a buszon. A nőket meg a vezető maga mellé ülteti, és ha kellően elszórakoztatja (az utat ilyenkor nem nézi), nem fogad el tőle pénzt.

Imposztorék 2010.06.04. 06:58:01

Eufémizmus és srégen! Látom megválogatod a szavaidat. Tán még bele is betegedtél volna, ha magyar szót kellett volna leírnod. Mellesleg agykurkászhoz kéne menned, ha ennyit képes voltál gépelni ilyen piszlicsáré dolog miatt azon a napon, amikor elárasztotta Borsodot a víz. És nekem is, mert reagálok erre a baromságra!

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.04. 07:15:25

a XII kerben folyamatosan bagóznak, kézben mobiloznak a sofőrök vezetés közben. a többség ráadásul minkét fülében dugóval zenét hallgat vezetés közben. kérdés: lehet ezt?

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.04. 07:16:34

én néha félek, mert a zenehallgatás közben nem hallnak, mást nem észlelnek olyan intenzitással szinte semmit sem az utastérből

É2I 2010.06.04. 07:16:46

Rohadtul kellene már füstjelző a buszokra több okból is.
Gondolom nem lenne sofőr, aki bírná a folyamatosan 150dB-el üvöltő háttérzajt. ;P

muchalucha 2010.06.04. 07:20:30

srégen : átlósan, szépen magyaraul

Semper Fidelis 2010.06.04. 07:31:04

@ColT: A SOFŐR CIGIZHET A BUSZON???? HOL ÁLMODTAD TE EZT KISFIAM????

Ez nem Pakisztán vagy India, még akkor sem, ha a hozzád hasonló csökkent értelműek azt hiszik. Még hogy cigizhet a buszon! PONTOSAN az ilyenek miatt van lerohadva az egész ország. Akik mindenbe tojnak bele....

Egyéves Önkéntes 2010.06.04. 07:35:54

Szerintem a sofőrnek joga van vezetés közben cigizni, inni, játékgépezni és a neki tetszetős hölgyeket taperolni.
Ha attól nyugodtan vezet.

Félre Beszélő 2010.06.04. 07:38:36

Kedves CsZ!

Nagyon koszonjuk eszrevetelet. A sofort a mai napon 30 napra bezartuk a kerdeses busz vezetofulkejebe, es muszaki kollegaink bevezettek a kipufogo csovet a fulkebe. Az uzemorvos injekcioval lebenitotta a sofor szem- es nyakmozgato izmait, igy nem fordulhat elo, hogy akar csak egy pillanatra is elforditsa a fejet az utrol.

Ha megis sikerulne eszrevennie egy ut szelen dolgozo kejipari munkast, ugy integetni akkor sem tud majd neki, mert a kezeit a kormanyhoz ragasztottuk.

Remeljuk nemsokara elegedett utasaink kozott udvozolhetjuk viszont.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 07:44:44

@Semper Fidelis: ??? Mi az hogy mindenbe tojnak bele?
Ezt honnan szedted? :D:D:D:D

Amúgy tényleg így tudtam + gyerekkorom óta azt látom, hogy kb. minden 2. dohányzik.

Egyéves Önkéntes 2010.06.04. 07:45:40

@ColT: pesszimista vagy! azt kell látni, hogy minden 1. nem dohányzik :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 07:47:38

@Semper Fidelis: Jaj és bocs ha a lelkedbe gázoltam volna, mert valamit rosszul tudtam :D

@É2I: Szerintem a jóféle 256-os Ikaruson fel sem tűnne :)

@P75: Na igen, látod, az már igen gáz, ha telefonál. És elég sűrűn nyomják.

Kerámia_53 2010.06.04. 07:49:21

Büdös mocskos bagózó BKV állatokra nem hat a szép szó... Beírsz, aztán kapsz egy szép levelet: "...Az illetékes Üzemigazgatóság vezetője az érintett járművezető figyelmét felhívja az utasorientált magatartás, a körültekintő munkavégzés fontosságáta és a szabályok betartására." Magyarul: Kapd be, hülye utas, ha nincs nálad Nokás doboz....

Énbagoly 2010.06.04. 07:52:46

Na, ez megint egy olyan poszt, ahol a bagósokat az életbe nem lehet meggyőzni arról, hogy ne füstöljenek más orra alá.
De nekem meg miért kéne eltűrni?

Kerámia_53 2010.06.04. 07:53:14

@romesz: Anyádat a ravatalon, ha esetleg felfogod agyilag - bár kétlem...:-)

Forest (törölt) 2010.06.04. 07:57:27

A posztolótól kérdezném (ha már támogatjuk a kisebbséget) "Kárefuttye utójára?" vagy valami ilyesmi.
Magyarul: Mikor b@sztál utoljára?
Szvsz sűrgősen pótold a mulasztást, mert amúgy persze igazad van, de egy ilyen problémába ekkora energiát fektetni...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 08:03:38

Az elso szekparon ultem, sregen (biztos van szebb magyar szo) "

Nem, ez a jó magyar szó rá!
A többit nem értemm amit írtál!

Egy szimpla spicli házmester vagy, van itt egy magyar windózom és 1 billentyűm
Ha +kapod a "vérdijat" megveheted tőlem

Alapits magadnak 2 nemdohányzó buszjáratot, vagy mennyél biciGlivel

tejfogubandi 2010.06.04. 08:07:50

és ezt miert nem a bkv figyelőre küldted ? Ékezet ?

tordav · http://szimulacio.blog.hu 2010.06.04. 08:09:23

nem is értem, 168ason mindig jó arcok a vezetők szerintem.

fukisunni22 2010.06.04. 08:09:36

Miért kell kattogni ezen az ékezet nélküliségen? Ha nem magyar billentyűzetet használ az illető - sok laptop pl ilyen - akkor így ír.

Hogy a témához is hozzászóljak:
buszsofőr se cigizzen a buszon. Irodaházakban is el kell vonulni a dohányos munkavállalóknak a kijelölt helyre dohányozni, miért pont a buszon lenne más a helyzet.
De és legfőképpen, sofőr ne nézze levegőnek az utast, akiből él. Még akkor se, ha nem ért egyet a felvetésével. Szerintem egyébként ezen jobban kiakadt a posztoló, mint a dohányzáson.
A posztoló pedig nem menet közben bökte meg a vállát a sofőrnek - mint ahogyan azt itt néhányan kiolvasni vélték a posztból - hanem "kis idővel a busz indulása előtt"
Valahogy a dohányosok roppant mód toleránsak a dohányzókkal szemben...a jó öreg kettős mérce...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 08:09:48

Jó reggelt!

Megutogettem a vallat. Egy ujjal"

Jobb kocsmában, amikor inditod ezt a mozdulatot, a Kis-Joci ugy megsorozza a töködet, hogy összesel.
Máshoz nem érünk hozzá és nem is hadonászunk más orra arca elött

Miért kellett volna téged észrevenni?

dekás dezső 2010.06.04. 08:10:11

és amikor telebagózzátok a wc-t, meg pornóoldalakat nézegettek munkaidőben, az smafu?

Semper Fidelis 2010.06.04. 08:13:30

@ColT: A mindenbe tojnak bele azt jelenti, hogy az polgár például szemetel, össze-vissza bagózik, nem használja az irányjelzőt az autóban, mit tudom én...

Egyszóval sokan úgy élnek mintha csak ők lennének a világon, és tojnak a többiek fejére. Én igyekszem úgy élni, hogy tudatosan nem vétek az írott és íratlan szabályok ellen, és ezt mástól is elvárom.

Ami igazán zavar, az, ha valakit mentegetnek aki TUDATOSAN beleszarik a közösség szabályaiba. BUSZON NEM DOHÁNYZUNK, akkor sem, ha ez pár csökkent értelmű embernek nem akkora probléma. A feleségem 38 hetes terhes, ha valaki bagózna mellette, úgy vágnám képen, hogy kiesnének a fogai, ha felszólításra nem hagyná abba. Bár, mivel az avatar képen én vagyok, az látható, hogy eléggé jó a meggyőző képességem. Sőt, azt is elárulom neked, hogy ha valaki felteszi a lábát a HÉV-en azokra az átkozott plüss ülésekre, és meglátom, akkor bizony könyörtelenül levetetem vele. AZT SEM tűröm, ahogy a tiltott helyen dohányzást sem.

beachball 2010.06.04. 08:15:04

@Ben Sanderson: Isten tudja, azért nem vágyom oda.
Ne mindig olyan helyekkel példálózzunk már, ahol kb. 200 évvel mögöttünk vannak egy rakat dologban!
Milyen szép is volt, amikor a nagymamáink a mezőn szartak libaőrzés közben, Isten tudja,én mégsem kívánnám vissza:)

ZON 2010.06.04. 08:15:22

@hagyma: Mikor Foresztgámp első nap iskolába megy, a sofőrcsaj kinyitja az ajtót neki, egy bazi nagy bláz van az arcában.Láttam.Hazudol.

É2I 2010.06.04. 08:16:37

@ColT: Jó akko' legyen 256dB :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 08:18:44

@Semper Fidelis:
Na azért a csökkent értelműzést talán ne erőltessük.
Én pl. nem szemetelek, szoktam indexelni, hasonlók.
Csak immunis volnék a dohányfüstre (zavarásilag) mert szüleim 20-25 évig dohányoztak, szóval tök nem tud érdekelni.
amúgy én is szoktam b*szogatni a dohányosokat, de túlélem ha valaki mellettem rágyújt.
(Ja persze nem dhányzok, ha nem esett volna le.)

Amúgy egy buszon már úgy körbeszagoltál? Szal az nem virágillatú. Főleg a régebbiek nem.
És a városi utcán az ember kicsit több kormot lélegzik be mint kéne.

Abban igazad van, hogy a lábfelrakás-buszrongálást illene büntetni már.

"Egyszóval sokan úgy élnek mintha csak ők lennének a világon, és tojnak a többiek fejére. Én igyekszem úgy élni, hogy tudatosan nem vétek az írott és íratlan szabályok ellen, és ezt mástól is elvárom."
Én már nem várom el, mert egy fecske nem csinál nyarat. Részemről betartom a szabályokat, és ennyi.

juhaszvik 2010.06.04. 08:21:55

függőkkel vitatkozzon a pszichológus, engem nem érdekelnek, amíg az egészségemet és higiéniámat békében tudom tőlük.
persze nem lehet általánosítani, mivel vannak egyébként normális dohányzók, de amikor ez a szenvedélybetegség egy testben találkozik az alacsony intelligenciával és az érzelmi degradáltsággal, akkor megszületik a neandervölgyi smoker. hogy még élnek, az annak köszönhető, hogy sokkal szívósabb az emberi szervezet, mint azt sokan sejtik.

uff.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 08:22:47

"A sofort megtalaltuk, figyelmeztettuk es megbuntettuk. A BKV szamara nagyon fontos utasainak biztonsaga es kenyelme, ezert hetrol-hetre tobbet es tobbet tesz."

Mifas kellene neked több?
Ez szabványválasz neked? Megbüntették, ott van leirva
Felnégyelni és a 168E járatok után kötve körbehurcolni a városban?

Egy farok nem dohányzó számtekes lehetsz kibővitve ruhatárszakkal
Ujból megkérdezem
Nincs magyar billantyűzeted?
Ên îs ìrok sokszor êkezet nêlkül, de levêlnêl megerõltettem magam ês odafigyelek
Te viszont az egêsz leveled êkezet nêlkül îrtad
Persze elnêzêst ha Svëdorszågban êlsz

Make Valamit · http://make.blog.hu 2010.06.04. 08:22:51

Ha öreg IK-280, akkor ajtót rábaszni és a zsebben levő gyorskötözővel összerántani a lakat helyét. Vagy rákattintani egy tescós 200ft-os lakatot.

csintapala (törölt) 2010.06.04. 08:23:45

@englandboy: "de yo hogy otthon ennyire raernek az emberek "

Ha te nem érnél rá, mert olyan kurvafontos ember lennél, akkor te sem itt basznád a rezet.

"de ha lehet ékezetekkel együtt
szépen és érthetöen
szerintem egyböl megbüntetik a sofört "

Máskor te is magyarul írj, pláne ha mást erről kioktatsz. Errefelé a mondatokat nagy betűvel kezdjük, mondat végén írásjelet használunk, az érthetően, egyből, sofőr szavakat pedig hosszú ő-vel írjuk.

yippyupp 2010.06.04. 08:25:45

gummornin - vicces posztnak tűnik, elolvasom

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 08:26:12

@Peti817172M:
még meg is szívathattad volna "

Ja, belakatolja a fülkébe
Cserébe a soför elindul
Tök-Anyácsapuszta irányába, oszt bemondja "végéllomás-ma több járat nem indúl"

Terézágyú 2010.06.04. 08:27:52

@romesz:
"nagyon idegesítőek ezek az ékezet nélküli formák, ilyenkor mindig elégedett vagyok, ha megszívta a története végén..."

Engem azok idegesitenek akik ebbe belekotnek :D

"@fukisunni22:
"Miért kell kattogni ezen az ékezet nélküliségen? Ha nem magyar billentyűzetet használ az illető - sok laptop pl ilyen - akkor így ír."

Na most közlöm az érintettekkel, hogy 2010 van. 15 éve még valóban ritkaság volt a magyar billentyűzet, meg külön kellett telepíteni a gépekre a magyar karaktereket, de ez akkor volt.

Ma minden oprendszer ismeri a magyar karaktereket. Hogy a billentyűzet milyen az a te bajod, az nem befolyásolja az ékezetes írást.

2010 van, az illető magyarul ír egy magyar nyelvű blogra - gondolom Magyarországról, a saját gépéről.

yippyupp 2010.06.04. 08:30:38

kusta ember ne üljön a buszsofőr mögé, sregan meg pláne ne. azt hittem viccesebb lesz - korai ezt még hétvéginek kikáltani?

avatartalan 2010.06.04. 08:31:17

srégen magyarul srevizavé
tovább nem olvastam mert rühellem az ékezet nélküli írásokat

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 08:31:34

@ColT:
ha jól értem valami pesti szarról van szó"
Te csak ne szarozd a városunkat
Jóval többször verik a sofőrt etnikai honfytársaink vidéken
:)

foto háber 2010.06.04. 08:36:04

Kedves posztolo menj a p.....a ha ilyen faszság miatt kiakadsz és ekkora balhét csapsz

Greg Popafox 2010.06.04. 08:37:58

kb röhögve olvastam végig ezt a posztot :D sofőrt halálraítélni!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 08:38:03

@horex: Hehe.
Azért írok ilyet, mert spec. szokott zavarni, hogy ha valaki csak úgy ír egy utcanevet egy postban, akkor az automatikusan BP-t jelenti. :)

Ferocious 2010.06.04. 08:42:06

@Semper Fidelis:

Remélem egyszer megkésel pár etnikum ezért a nagyon önérzetes, önkéntesrendőr mentalitásod miatt te fasz! Közterületen te ne ugassál be senkinek sem ha dohányzik, ha nem tetszik odébb lehet menni neked is meg a feleségednek is bazdmeg...

Kinek mi köze hozzá, hogy terhes a párod?

Idióta...

A rája szarik rája 2010.06.04. 08:44:48

Svédországban nem csakhogy rágyújt a sofőr, hanem... úgy is tudjátok.

Terézágyú 2010.06.04. 08:46:38

mellesleg persze a bagózásban igaza van a levélírónak.

juhaszvik 2010.06.04. 08:48:36

@A rája szarik rája: Svédországban a fűszoknyás lányok mindenkit leszoktattak a dohányzásról.

vadkutya 2010.06.04. 08:48:58

Ékezet sincs, faszságról is szól, unalmas, szar az egész.

juhaszvik 2010.06.04. 08:49:51

@A rája szarik rája: Svédországban a fűszoknyás lányok mindenkit leszoktattak a dohányzásról.

már-ki 2010.06.04. 08:49:53

Elolvaatam többször a levelet, a panaszos azt írja, hogy a busz indulása ELŐTT gyújtott rá, ill. "buszon dohányzó sofőrt" emleget. Sehol nem írja azt, hogy a busszal el is indult úgy, ezért úgy tűnik, hogy a busz még állt és várakozott a végállomáson. A Gombóc Artúr által idézett jogszabály "közforgalomban közlekedő" járművet ír, s ha a busz tényleg állt, akkor értelemszerűen nem közlekedett.

juhaszvik 2010.06.04. 08:51:38

fontos, hogy többször is elmondjam a mondandóm, nehogy valaki a blogmotorra fogja a duplázásomat. :) (még ha ez is az igazság)

cicmen (törölt) 2010.06.04. 08:53:12

Soför bácsi integetett a kurvának? Itt a baj! Féltékeny lettél mert ismeri a menyasszonyodat!

juhaszvik 2010.06.04. 08:57:32

@már-ki: és addig ne üljek fel a buszra, amíg a sofőr elszívta a cigijét?

ki van címkézve jól láthatóan a buszajtókra, illetve mellé, hogy mit nem szabad a buszon tartózkodók számára, továbbá az utastérben, a buszvezető feje mögött is. az biztos, hogy egyik buszvállalat sem engedi az alkalmazottainak, hogy dohányozzanak a buszokon, ha áll, ha gurul, ha úszik.

vadkutya 2010.06.04. 08:58:47

@Semper Fidelis: Mi vagy Te, vmi mindenkori, helyi önkéntes marshall??

Vedd már észre,h Te mit művelsz, bicepszagyú. A Te mentalitásod aztán végképp emberi, ugye? Aki nem úgy működik, azt pofánbaszod. Gratulálok, Góliát...

Manyizga (törölt) 2010.06.04. 08:59:11

1, sregen = srégen = átlósan/átlóban/ferdén

2, miért nem videóztad le inkább a mobiloddal az egészet. Tuti felforrt volna a sofőr agya a méregtől és még bizonyítékod is lett volna ellene. :)

jimaymay 2010.06.04. 08:59:49

PUNCI ---> ebben nincs ekezet. de tehetsz bele :-)

engem az nyugtat meg, ha munkaidőben a jólábú kolléganők orálisan kielégítenek, szépen egymás után. persze ez nem esik meg, úgyhogy mindjárt rá is gyújtok itt, az íróasztal mögött, az irodában.

ééééss ? munkaidőben hemár olvasás SMAFU ???

Sevy 2010.06.04. 09:01:51

Az sem oké, hogy a levél írója olyan szót ír két s-el, amit baromira nem kéne, és vét még egyéb hibákat is, most nem sorolom, de az végképp nem oké, hogy némely kommentáló egyének, akik ezt rajtam kívül szintén észrevették, ugyanúgy vétenek helyesírási hibákat, ha már gépelésit nem is. Ékezete pedig azért nincs, ti szerencsétlenek, mert olyan a billentyűzete, amilyen. Pff... De stimmel, kézzel kéne levelet írnia. De hát, mint tudjuk, lusta.

isssti 2010.06.04. 09:02:21

@ColT: EL kell keseritselek, miszter mindenáronbkvsofőrpárti (netán kollega?): a sofőrnek vezetés közben SZIGORÚAN TILOS dohányozni.

T.i.: az utas cigije csak rendzavarás, mig a buszvezetőé közlekedés veszélyeztetése - csak képzeld el, okosember, ahogy emlitett p*raszttahó kanyarban gatyájára ejti a parazsat és ettől való kényszermozgásában árokba boritja a buszt- s vele 60 ártatlan/nem mellesleg fizető (-többekközt az őtahovicssága fizetését is jelentő) utast!

Szerintem gondolkozz, mielőtt ilyen okosságokat szülsz!

Sevy 2010.06.04. 09:04:55

Ne szidjátok Sempef Fidelist. Baromira igaza van. Aki bunyevác és nem hallgat a szép szóra, azt igenis pofán kell baszni, hátha észhez tér. Sok a trágya ember Magyarországon..

Terézágyú 2010.06.04. 09:05:47

@Sevy:
"hogy némely kommentáló egyének, akik ezt rajtam kívül szintén észrevették, ugyanúgy vétenek helyesírási hibákat, ha már gépelésit nem is."

Nono, a kettő nem ugyanaz. Mi most röptében csetelünk - ő viszont egy rendes (és milyen hosszú!) levelet írt. Annál tessék igényesebbnek lenni!
(De a kommenteknél sem árt persze...)

"Ékezete pedig azért nincs, ti szerencsétlenek, mert olyan a billentyűzete, amilyen."

Fentebb írtam: nem a billentyűzet határozza meg a magyar betűk használatát. Az oprendszer így is tudja, csak akarat kell hozzá.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:06:07

@Megdobbent:
Juliustol aluljáróban, de a spiller nemdohányosok kivivták, hogy a bkv megállokban sem lehet dohányozni
Mennyi a büntetés??
30,000!! OK,szabálysértés -fizetni kell
de olyan könnyen dobálóznak a 30ezrekkel
Harmadrésze a pénzemnek , halló!
Jahogy tarcsam be a szabályokat?
Dohányz.tilalmatbe lehet, de 100 eset van amikor véletlenül sértek szabályt
Persze olyanok hozzák a törvényt/rendeletet,mint az utolsó ominózus 2millás boritékos fickó

isssti 2010.06.04. 09:07:19

..csak még eszembejutott BKV elftrs ügymenete panasz esetén (saját empirikus tapasztalat alapján): tahósofőr ellen panasz (rendszámmal, konkrét idővel, ajánlottlevélben); BKV efftárs udvarias válaszban biztosit, hogy ált.mindent megtesznek nemkivánatos esetek kiszűrésére, de jelen esetben behivták a sofőrt, akinek "ártatlanságát" igazoló tanúja felmentette őt vádjaim alól (gondolom behivta egy kollegáját - mint hős okt23-i rendőreink a biróság előtt)..

juhaszvik 2010.06.04. 09:07:50

@vadkutya: én pacifista vagyok, de a terhesnő/kisgyerek mellett dohányzó egyénekkel kapcsolatban én is szívesen megejtenék egy suhintást.

egyébként az említett emberek azért is viselkednek felelőtlenül, mert azt hiszik nem szól rájuk senki. igen is kell, hogy odamenjen hozzájuk az ember és figyelmeztesse őket.

(amúgy egy gyúrós embert védek, ami vicces az én 72 kilómmal)

jimaymay 2010.06.04. 09:07:52

émmeg mondetelelyi Nagybetüket nem írok, mert nincs hozzá kedvem. ésakkor ? ha írnék, akkor nem dohányozna a munkahelyén az a paraj ?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:08:33

@hagyma:
Nemá'
Jómultkor egy posztba linkeltem pár videót ahol ütik a sofőrt

jimaymay 2010.06.04. 09:09:06

@horex: szokj le a dohányzásról, ha ilyen xarul keresel. felér egy fizetésemeléssel

isssti 2010.06.04. 09:09:33

@horex: nem köll "véletlenül" más nemdohányzó képébe dohányozni - erről szól a törvény -nagyon helyesen!

CSak legyen aki be is tartatja és szigorúan büntet!

jimaymay 2010.06.04. 09:11:00

nah én mentem cigizni. LE AZ UDVARRA, AZ ARRA KIJELÖLT HELYEN !

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:15:01

@Semper Fidelis:
Nagy a szád! Majd néhány tizenéves cigánygyerek fog tőled cigit kérni és megnézheted magad

Nem dohányzó terhes nő közelében nem illendő dohányozni
de meséld el mi gond lesz tőle
Három füle lesz a gyereknek?
Egyesek végigdohányozzák a terhességet és semmi gond

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:17:21

@isssti: Be fogják tartatni!
30,000/kopf jó pénz az államnak, kivétel etnikum
Hány méterre nem lehet majd dohányozni?
0-10? Mert a szél viszi a füstöt

Ferocious 2010.06.04. 09:17:27

@Sevy:
Nem szidjuk csak néhányan (köztük én is) nagyon rüheljük a mindig másokkal foglalkozó, mások dolgába belepofázó embereket. Mindenki foglalkozzon csak magával, abból nem lehet semmi probléma.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:18:57

@jimaymay: Ne hagyd magad, ha rágyujtasz menjenek le a nem dohányzók a friss levegőre
Ugyis azért sipákolnak mindig
Harcolj!

sregan 2010.06.04. 09:21:38

A levelet en irtam. Ekezetek nincsenek a billentyuzeten. Tudom, hogy at lehet kapcsolni a hasznalt billentyuzet-kiosztast, de leszarom.
Igen, vannak typok a levelemben, de nem volt idom 234465x atolvasni. Igen, megirni volt idom.
Most melo.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:22:14

@jimaymay:
Ne is mondd!
Minden szál elszivásakor káromkodok/dühöngök, hogy milyen hülye vagyok és semmi akaraterőm

Az hogy büdös-e a cigi, azt tapasztalom, ha hoszabban itthon vagyok, vagy hosszabb távollét után jövök haza
A jómultkorában az egyik szobafalamat lehuztam fehérre hogy ellensulyozza a cigi bűzt
:)

Semper Fidelis 2010.06.04. 09:23:27

@horex: Kért már a 79-es trolin, egyszerre három. Mégse szartam be tőlük.

Amúgy meg nem tudom, hogy abba csökött agyadba miért nem fér bele, hogy terhes nő mellett nem dohányzunk. De ha neked ez nem evidens, remélem majd egyszer valaki beleveri.

Nem félek kisfiam, sem a cigányoktól, sem mástól. Soha életemben nem kötöttem bele senkibe, de ha valaki magasról tesz az elemi szabályokra, akkor felhívom a figyelmét. Mint pl. a 79-esen szotyihéjat szóró svéd állampolgár. Neki is elmondtam, hogy ez nem szép dolog.

De hát te tudod. Élj csak húgyban, szarban, cigifüstben, mert az marhára demokratikus.

huncutszamóca 2010.06.04. 09:24:20

Az először is az sréhen=ferdén!Ahhoz képest, hogy milyen dagályos a poszt további része....Másodszor: nem lehetett volna annyival elintézni, hogy a busz hátsó részébe távozol?Ja, hogy kusta vagy....az más!Ha ilyen kicsinyes dolgokkal kelted a feszültséget, elsősorban magadban, akkor buszozás helyett inkább szaladj haza= 2 légy, 1 csapás!Hm?:D

Terézágyú 2010.06.04. 09:26:04

@sregan:
"A levelet en irtam. Ekezetek nincsenek a billentyuzeten. Tudom, hogy at lehet kapcsolni a hasznalt billentyuzet-kiosztast, de leszarom."

Jaaaa... ez is egy álláspont.
Én meg akkor téged szarlak le.

"Igen, vannak typok a levelemben, de nem volt idom 234465x atolvasni. "

TYPOK?????????? Vazze, igaza volt a sofőrnek, hogy az orrod alá bagózott. megérdemled!!!!!!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:26:48

@sregan:
vannak typok a levelemben"
Ja , typok azok vannak

"de leszarom"
Viszont!
Házmester lelkület ha illetlenséggel
/eufemizmus/ keveredik

taxi546 2010.06.04. 09:28:07

Nincs semmi probléma. Cidesz megoldotta. Júliustól már a megállóban, és az aluljáróban sem lehet cigizni. Sőt a nyilvános Wc-ben meg kamerákat szerelnek fel, és ha ott cigizel, akkor a Dunába löknek a Nina Langlet rakpartról.

juhaszvik 2010.06.04. 09:28:41

@horex: "Nem dohányzó terhes nő közelében nem illendő dohányozni
de meséld el mi gond lesz tőle
Három füle lesz a gyereknek?
Egyesek végigdohányozzák a terhességet és semmi gond" - próbálok kifinomultam fogalmazni. felelőtlenül baromságokat terjesztel, nem vagy normális. van egy sejtésem, hogy a te édesanyád is dohányzott az alatt a kilenc hónap alatt.
nem szoktam személyeskedni, de azon töröm a fejem, hogy milyen törvényt sértesz meg ezzel a kijelentéseddel... (az alkotmányt tuti)

a terhesség ideje alatt dohányzó lények nem emberek. iq nélküli ork számára is fontos a gyereke, ezért az közelebb áll az emberi fajhoz, mint aki terhesen rágyújt.

Ferocious 2010.06.04. 09:28:56

@Semper Fidelis: "Nem félek kisfiam, sem a cigányoktól, sem mástól."

Majd akkor legyél kemény, ha 4-5, egyenként 120+ kg-os segédmunkásnak kell beszólni, hogy ne bagózzanak az asszony mellett a közterületen, mert neked zavarja a kényes szaglásodat...

thais 2010.06.04. 09:29:11

Nagyon egyetértek, hogy CsZ megirta ezt a "panaszát". Az utasnak igenis joga van kulturált, rendezett körülmények között utazni és ahhoz, hogy hogy zavarja a dohányfüst. Sokan nem kizárólag passzióból sérelmezik, hanem netán komoly okuk van a panaszra. Én (netán) allergiás vagyok a cigifüstre, komolyan befulladhatok tőle. (most ezek után ne menjek ki az utcára?) Kisgyerekkel utazót, állapotosokat és másokat is nagyon keményen zavarhat. Tessék egymásra tekintettel lenni. Alig várom, hogy végre bevezessék a szigoritást, elkéstek vele. A parlamenti dolgozókat is megbüntetném a tiltott helyen való dohányzás miatt, ők sem kivételek. Egy kulturált, toleráns országban mindezeknek természetesnek kellene, hogy legyen. A sok "intoleráns dohányzó" hozzászólásait tekintve ettől úgy látom, hogy még igen messze vagyunk.

2010.06.04. 09:30:39

A posztolót sajnálom, még nagyon sok problémája lesz az életben. Ahogy idősebb lesz egyre súlyosabbak. Ma még csak egy cigiző buszvezető, holnap már egy nemzetközi fegyveres konfliktus atomcsapással.

taxi546 2010.06.04. 09:34:39

@thais: Sétálj át egyszer az alagúton a Lánchídnál:))

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:35:40

@A rája szarik rája:
!MesÈlj Mi van mèg Svèdban?

?Meg is kinálják az utasokat cigivel
Bocs nem magor bill.kiosztásom van
'de laszarom' nem ållitom åt

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 09:36:03

@ Ráday Anti: Küldd a nevedet és a FOCIBUZI szót a 1791-re SMS-ben!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 09:37:27

@====== vadparaszt ======: Hogy is viszonyul ez pl. az ápolói vagy pedagógusi diplomás fizetésekhez?

jimaymay 2010.06.04. 09:37:36

sztem jogosan mérgelődik a posztoló. baszki, a szabályok azért vannak, hogy betartsák őket. nemtom, lehet maradi vagyok.

egyébként meg amikor a nemdohányosok jogtalanul rinyálnak, az engem is felbosszant. sörözőben beszól nekem, hogy menjek arrébb a cigivel (?) mivanveled ?

thais 2010.06.04. 09:37:45

@horex:
mellesleg a terhesség alatti passziv dohányzás komoly betegségeket okozhat a gyerek esetében. Sokkal gyakoribb az asztmatikus betegségek kialakulásának lehetősége. A gyerek immunrendszere is gyengébb lesz, könnyen hajlamos lesz az akkut felső légúti betegségekre. Előre bocsátom, nem orvos vagyok, de ennyit illik tudni. Szóval, ne akarjuk még jobban szándékosan leterhelni az egyre csökkenő számú pulmonológusokat. Mindez természetesen a passziv dohányzókra is vonatkozik, sőt fokozottabban.

Démonmac1 2010.06.04. 09:37:52

Abszurdisztánban vagyunk, szerintem nem fog történni semmi.A buszon dohányzás intézményét, esetleg zárt ajtóval -ha nagyon engedékenyek vagyunk.
Egy prémiummegvonás azért kijárna.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:39:34

!Poszttoló
Azt nem is kérdeztem , a kurvákkal kapcsolatban hova írtál
?A prostik egyesületének, hogy fizetés nélül élvezi a látványukat és integet

Jaj, bocs a spanyol helyesirás szerint irok "de leszarom" nem állitom át

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 09:41:11

@Ben Sanderson: Alig 20-30 éve még nálunk, Csonka-Magyarországon is így ment, Erdélyországban meg talán vagy öt éve nem szabad. Pedig ide nem is lőnek a tuggyukkik...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:41:53

@thais: Hagyjuk ezt a "passziv" baromságot!
/már bocs/
Sokkal ártalmasabb annak aki szivja és nem annak aki csak passziv
Ezt a nem dohányzók találták ki

uZsoNNa 2010.06.04. 09:42:35

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a következő oldalt!
www.gate2home.com/?language=hu&sec=2
Itt majd` minden nyelven lehet irni, mert "online billentyuzetkent" funkcional!
Nekem se magyar a klaviaturam, de ezzel konnyebben megy! ;)
Sajat magamat is idegesit a kopasz a` e`...
(csak hosszu i nincs :S )

Magg (törölt) 2010.06.04. 09:44:15

@ColT:
"Hadd tájékoztassalak, de a sofőr cigizhet a buszokon."

Hát ezt rosszul tudod!
Nézs csak át a BKVfigyelő blogot, ott sokszor foglalkoztak már ezzel a témával és a BKV reagálásával is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 09:45:11

@ZON: naja
sot volt ido amikor a feketeknek kulon volt fenntartva ulohely
most meg nem lehet a Tom es Jerrybol parszaz reszt lejatszani a tv-ben mert Tom cigizik
@horex:
errol mar beszeltunk
mit szabad es mit lehet
ma reggel lelohetem a szomszedot, de egyreszt nem is ismerem meg, masreszt lecsuknak, harmadreszt eszem agaban sincs

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:45:23

@juhaszvik:
Az is ki van irva, hogy a vezetővel beszélgetni tilos
A poszttoló meg hanyatt lökte és beletaposott a lelkébe
Eszt lehet?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 09:46:03

"megkertem ... a sofort, hogy legalabb az ajtot ... csukja be. ... Nem vett eszre. Pedig nem vagyok kis darab ficko. Megkertem meg egyszer. Nem vett eszre. Remelem az olvasonak is megvan az az erzes, mikor tudja, hogy tudatossan nem veszik eszre. Megutogettem a vallat. ... "- Ne fogdossa` ma`!" Ennyi. Visszaultem a helyemre"

Hogy ennyire értsen az emberekhez ez a sofőr!

macska69 2010.06.04. 09:48:04

Na, ezért tart ott ez az ország, ahol. Mert ezt piti ügynek tartjátok. Aztán minél feljebb megyünk, annál feljebb lévők tartják az ő ügyeiket - szabálysértéseiket, kihágásaikat- pitinek, és így tovább. Ha valamit nem lehet, akkor NEM LEHET. És nem az a ciki, aki szól érte, hanem az, akinek szólni kell. Nem az a megoldás, hogy behúzom a fülem-farkam és elmegyek a busz hátsó üléseire, hogy ne zavarjon a füst, hanem jól le kell tépni a mogyoróját a bunkó sofőrjének. Ő szolgáltat. Az utasnak. Fordítva ül a lovon... És Ti is, akik ezt nem tartjátok problémának, mert igenis probléma.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 09:48:33

@uZsoNNa: WIN karaktertábla sincs a gépeden?
Start-programok-kellékek-rendszereszközök-karaktertábla

Kikeres-kijelöl-másol és örül

Ferocious 2010.06.04. 09:50:39

@Kitalátor feljegyzetei:
Midjárt elérzékenyülök és sírva fakadok...

Démonmac1 2010.06.04. 09:56:53

teljesen jol olvashatoak az irasok ekezetek nelkul is, legalabbis nekem nem okoz problemat:)

(ó,á,é,á:)

jimaymay 2010.06.04. 09:57:18

tényelg, és a nap kérdése: osönben lehet dohányozni ???

jimaymay 2010.06.04. 09:58:44

vagy csak az aldiban ?

jozsika31 2010.06.04. 10:01:31

Milyen csodálatos ország ahol ilyen fontos dolgokra ráérnek az utasok,örülj hogy van busz te ész. Miért nem mész el sofőrnek vagy ellenőrnek? Nem tetszik a rendszer leszállsz,és vársz egy másikat. Azt elfelejtetted odaírni hogy azért te blicceltél!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 10:02:43

Mongyatok 5betüs szót E vel kezdődőt
Betelefonálok a betelefonálós tv musorba
Vonalnyitás van!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 10:05:10

@Démonmac1: Olvashatóak, de nem értelmezhetőek!
Persze ékezetekkel is ugyanez lenne e helyzet
:)

uZsoNNa 2010.06.04. 10:09:20

@horex: inkabb CTRL + C-V-zek... :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:16:43

@sregan: Átkapcsol és Tűzrókát használ, mert a G. Krómnak nincs folyamatos helyesírás-ellenőrzője. Még. S
A gyors- és gépjárművezetővel vészcsengővel kommunikáluk:
"- Mi a kúrva anyád bajod van, mé' csegecc te hülye köcsög?
- Füst van, azonkívül most már kénytelenek vagyunk Önt becsületsértésrt, édesanyám meg nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért följelenteni, a tiltott helyen dohányzáson kívül. Remélem, őrnagy úr, jól hallotta a mobilomon keresztül!"...
Az ÁNTSz meg nem fog e-mailekkel foglalkozni, csak ha "valaki" küldi azokat. Tértivényes levéllel, amit nem a kerületi, hanem az országos tisztifőorvosnak (erről értesül másolatban az egészégügyért felelős közigazgatási államtitkár és az ODE 1051 Budapest, Zrínyi u. 3., levélcím: 1241 Budapest, Pf. 222., telefon: (1) 886-9350; email: ode@ode.hu, szecsi.l@ode.hu)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:21:51

@taxi546: Bocsika, szadeszta vagy maszopó barátunk, de ezt a rendeletet a székletesfőváros hozta, a Báró néven elhíresült éhes proletár maoista besúgóból lett milliárdossal az élén.
Mellesleg ebben igazuk volt. A normálisabb országokban egyébként egymás utát tiltják be a járművekben a dohányzást, mert túl drága a biztosítóknak és túl jól jön a kasznioknak, az autóbontósoknak és a temetkezési cégeknek.

Walmer 2010.06.04. 10:22:48

@Semper Fidelis: és te ki a fasznak képzeled magad? ha a feleségeddel olyan helyre mész ahol nincs tiltva a dohányzás, akkor nekem ne ugass be, hogy bagózok.
Gondolom qrva keményen beszólogatsz mindenkinek, aki kisebb nálad.
ha 3-4 18 éves cigánygyerek felteszi a lábát a HÉV ülésre akkor is ekkora lene a pofád? Kétlem. csak kussolnál, mint szar a fűben.
Hánynom kell az ilyen "majdénmegmondommitcsinálhatszöregperszecsakakkorhaénvagyokazerősebb" faszagyerekektől.

AlulírottFentemlített 2010.06.04. 10:23:41

Szeretem az olyan sofőröket akik egyszerre cigiznek, telefonálnak és sebességet váltanak, mindezt kanyarodás közben.
Persze azt a qrva indexet már nem használják, mert találjam ki, hogy merre mennek.

Egyébként, ha vezetés közben veszélyes és tilos kézben tartva mobilozni, akkor cigizni is legalább olyan veszélyes.

Az ékezetekkel kapcsolatban, pedig azt mondom, hogy ne féljünk használni azokat, mert megkönnyíti a szövegértést.

Bár...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteű lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen.

Ferocious 2010.06.04. 10:24:32

@Walmer:
Teljes mértékben egyetértünk!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:24:46

@Walmer: A nem elmebetegek, nem buzik és nem cigányok számára a várandós nők közelében tilos a dohányzás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:27:12

@AlulírottFentemlített: ... mint már jeleztem, remélem, hogy a kivizsgálásodról készült orvosi lelet, a munkaszerződésed, a munkaköri leírásod és a kölcsönszerződésed is így kséüzl...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 10:29:46

@uZsoNNa: Volt már,
ESzIK volt a nyerő
:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:31:34

@Ferocious: "A nemzetpusztulás ellen kevés a verbális aktivitás!"
Továbbá a billentyűzetet és az egeret is hiába baszkurálod, ui. gyereket nem kézzel kell (alapesetben, eltekintve a főleg dohányzó /promiszkuita / elhízott nők számára biztosított petri-csészés kikavarástól) csinálni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:32:52

@horex: Egyszerűbb lett volna egy kis foltbenzint rálocsolni?

Walmer 2010.06.04. 10:36:20

@Kitalátor feljegyzetei:
te is hülye vagy ecsém.
Képzeld el a következő szitut:
Izomagy a 30egynéhány hetes terhes csajával megy az utcán. Én megyek előttük 50 méterrel. gyalogátkelőhely, piros lámpa. Utólérnek. mellém állnak. Izomagy verést helyez kilátásba ha nem nyomom el.
Ez európai. Szerencse, hogy csak szerinted, meg izomagy szerint.

=Sas= 2010.06.04. 10:39:32

Kedves CSZ!

A leírtakról eszembejutott egy jelenet az Üvegtigrisből. Ennek kapcsán engedd meg, hogy megkérdezzem.

Te helyi hülye vagy?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 10:42:23

@Kitalátor feljegyzetei:
nincs folyamatos helyesírás-ellenőrzője. Még. S
Ezért tart itt az ország
Engem megtanitottak helyesen irni, ha nem, leverték a kezem

Számológép nélkül van-e élet ma?
Tucc gyököt-e vonni papiron?
Közös többszörös-legk.közös.osztó-e megy?

Ferocious 2010.06.04. 10:42:50

@Kitalátor feljegyzetei:
Te, ha nem mondod akkor magamtol soha nem is jöttem volna rá hogyan kell gyereket csinálni... Köszi!

Ferocious 2010.06.04. 10:47:20

@Semper Fidelis: "A feleségem 38 hetes terhes"

Már nem azért hogy kötekedjek, de nálam a 38 hét az min. 9 és fél hónap...

Hogy csinálja ezt a feleséded, vagy netán egy elefántot vettél el???

Valami itt nem stimmel és most kivételesen nem megsérteni akartalak csak nem értem a dolgot...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 10:51:34

@Walmer:
szerintem alapbol bunko aki utcan cigizik

Walmer 2010.06.04. 10:51:45

@horex: gyököt vonni papíron nem tudok.
sinus, cosinus, logaritmus sem megy már.
A Toldi előhangját már nem tudom elmondani fejből, sőt már szerves kémiából sem vagyok a régi és Kepler 3. törvényére sem emlékszem.

Szar ember vagyok-e?
Buzi-e vagyok?

Na ezért tart itt az ország, basszátok meg.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 10:55:05

@Walmer: Ez nem európai, hanem emberi lenne, de nem életszerű. Az annál inkább, hogy ha egy buszmegben, utcán sorbanállva stb. dohányzol, és be/odamegy (mert valami miatt fontos a számára) egy láthatóan kismama, akkorvagy eldobod a csikket, vagy kimászol a közeléből. Kivéve, ha a saját gyermekét is veszélyeztetve dohányzik is az a nő.

Walmer 2010.06.04. 10:55:48

@hagyma: szerintem meg alapból bunkó az, aki alapból bunkóságnak gondolja ezt.

valszeg a prohibíció időszakában is voltak olyanok, akik szerint meg az volt alapból bunkó aki egyáltalán szeszt vett magához. nekik is milyen igazuk volt.
A legócskább tömeghisztériának tartom egyébként ezt a nagy dohányzáselleneséget.
Hülyére ihatjuk magunkat, de bagózni az ördögtől való.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 10:56:42

@Ferocious:
Úgy,hogy ha ikreket vár, a 9 hónap megduplázódik

Ferocious 2010.06.04. 10:58:30

@horex:

Mivanveled?????

Ez most kibaszta a biztosítékot nem kicsit...

RolloJuve 2010.06.04. 10:58:32

Használj ékezeteket paraszt.

Walmer 2010.06.04. 10:59:31

@Kitalátor feljegyzetei: szóval szerinted az emberi, hogy valaki verekedni akar, ha szerinte valaki valamit rosszul csinál.

Egy volt tanáromat tudnám idézni: Kultúrember vagy fiam. Gratulálok.

Amúgy ha terhes nő, (vagy te) kerül az utamba legközelebb, ígérem megpróbálok kilépni az univerzumból és eggyé válni a csillagokkal.

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:00:02

Nahát... Szörnyű eset... Mit is lehet ilyenkor tenni? Pl. rágyújtani, vagy ülsz tovább sregan...

A cigifüt odabasz, mi? Idióta...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:00:59

@Walmer: "Hülyére ihatjuk magunkat"

Nem. Sajnálom.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 11:01:45

@Walmer: Az a helyzet hogy én se, egyiket sem
Pedig mennyit verték a fejünkbe!
Még golyóssal is tanultunk számolni gyerekkorban
Logarléccel még tudnék bánni, esetleg fogaskerék méretezésnél sin.tábla.
Persze olyanokra is ráguglizok, ami témárol van könyvem
Jó vagy nem, ez igy, ez van

Manci néni, a szomszéd 2010.06.04. 11:02:14

Nem tudom mit szólt volna a posztoló, ha a söfőr leállítja a buszt, leszáll és szép nyugiban elszívja a cigarettáját?

Merthogy a posztolónak nincs joga eldobatni vele, kifizetett érte nem kevés pénzt, adót, ki téríti meg neki a kárát?

20-30 éve még nem volt ekkora pofázás a cigaretta ellen, teljesen természetes volt, hogy a munkahelyen - sőt nálunk még kémiaórán a tanár is - cigiztek. De nem is volt ennyi nyámnyila ember mint manapság, akik tömik magukba tonnaszám a vitamint, meg palackozott csapvizet isznak, mert az egészséges.

Az emberi immunrendszernek igenis szüksége van a koszra, a füstre, a betegségekre. Én hagytam, hogy a gyerekeim mindent bevegyenek a szájukba, hagytam hogy fára másszanak és érdekes módon nem allergiásak, nem vézna kis szemüveges nyüzügék. Nem kaptak hini oltást se, és mégse betegek sose.

=Sas= 2010.06.04. 11:02:36

@Ferocious:
A terhesség az 40 hét.

Walmer 2010.06.04. 11:02:45

és egy idézet a Bibliából:
Ezékiel 23,17:
"És pediglen én mondom néktek, boldog az a fejedelem, kinek földjén legnagyobb gond, hogy füstöt ereget a buszsofőr"

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:04:12

hagyma: Szerintem alapból bunkó aki az utcán Te vagy!

Fingani ok? Arról is lehetne litániákat irni...

Ennyi tükkő parsztot!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:05:13

@Walmer: nem nem
nekem ninvs bajom vele
eletem bizonyos szakaszban en is cigiztem, de akkor sem utcan
nemm hiszm el hogy nem lehet kibirni, ha megyek valahonnan valahova be gyujtsak ra
vagy ha varom a tujat
itt is cigiznek az utcan, meg a megalloban
hat hogy mondjam kik khm...
kocsmaban, otthon stb miert ne?
de utcan? menet kozben,,,,,,,,,,,?
nekem az gaz

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:08:20

@Manci néni, a szomszéd: ugye mekkora idióták ezek, néhány év múlva rendőrt fognak hívni mert valaki fingott a buszmegállóban... Ebbe az irányba mennek ezek a gyökerek.

Ja, igen. A BKV buszmegben tilos a dohányzás... Oszt ez ki tartatja be?

Én tudom, az ilyen gyökerek majd ott fognak verekedni a megállóban, mert RÁGYÚJTOTT!

R. Daneel Olivaw 2010.06.04. 11:08:30

Pfff... ez is valami? Az egyik Örsről induló járat egyik sofőrje néhány éve az aznapi utolsó viszonylat kifutását jelző időpont után egy negyed órával jelent meg, megkerülte a járművet, majd egy lakonikus "böaasszamee..." kíséretében belehányt a narancsszín kukába. Az, hogy a nyíláson ezen állapotában is minden különösebb erőfeszítés nélkül talált be, sejtetni engedte, hogy nem ez volt számára a tűzkeresztség kukábahányás vonatkozásában.
Majd felszállt, indított, és nem is igen állt meg az ötödik-hatodik megállóig, padlógáz, miegymás... hogy a közbenső, kihagyott megállók közönsége ezt miként élte meg, az talány, mindenesetre biztosan felvetődött bennük: nem a békávé bérlet volt a hónap befektetése... aztán sofőrbácsi megnyugodott, a továbbiakban majd' minden megállóban megállt, és a motor sem akart Föld körüli pályára állni többet a motorház helyett... Egyébként egy másik megközelítésből: a BKV a világ legjobb sofőrjeivel rendelkezik. Mint a mellékelt ábra mutatja, efféle nehezített körülmények között is kifogástalanul megállják a helyüket, senki és semmi nem tört össze, néhányan megállóban lettek hagyva, de az meg nem halálos... :)

Walmer 2010.06.04. 11:08:47

@hagyma: nekem meg nem.
neked miért? Irritál, hogy más dohányzik, te meg nem? Irigykedsz?
mert ki ne találd, hogy ha nem tenné, akkor haj de tiszta levegőt szívnál magadba. Robbanómotor. Mond ez neked valamit?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:08:51

@AlulírottFentemlített:

"Persze azt a qrva indexet már nem használják"

Igen, baromi idegesítő, és még balesetveszélyes is.

"Az ékezetekkel kapcsolatban, pedig azt mondom, hogy ne féljünk használni azokat, mert megkönnyíti a szövegértést."

Pontosan.

"az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek."

Igen, angol nyelvterületen, szókép olvasással.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:09:58

@Wonder Deer Hunter:
lehet bunko vagyok
de altalaban nem cigizek utcan/ mondjuk jo regen mar sehol/
nem jarkalok sorosuveggel a kezemben
nem hugyalok es nem szarok
bevallom oszinten fingani mar fingottam, de szetneztem elotte

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.06.04. 11:10:31

Először is leszögezném, hogy nem dohányzom. Na mármost, az tény, hogy paraszt volt a sofőr, hogy nyitott ajtónál cigizett, de

1) valahogy lelki szemeim előtt látom, ahogy a posztoló "udvariasan" megkéri, hogy csukja be az ajtót... Ha tényleg udvarias volt, akkor elnézést, én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egy másikat udvariasan kért volna meg, hogy az oltsa el a cigijét - ilyesmire egyébként vonaton szokott lenni a legtöb példa, amikor a dohányzó kocsiba/fülkébe beülő (mert ott több a hely) nemdohányosok elégedetlenkednek látványosan.

2) A sofőrök ősidők óta cigiznek a fülkéjükben (ebből mégis csak pár éve van hiszti)
3) Valamelyik hülye fentebb említette, hogy ha a vezetés közbeni kézben mobilozás veszélyes, akkor a cigizés legalább annyira. Kérdésem: ki az, aki látott már olyan sofőrt, aki a fülével szívta a cigit, ráadásul úgy, hogy közben a kezével folyamatosan tartja a füléhez?

4) A buszokon általában nem a vezető miatt van büdös, hanem a benzingőz miatt, az izzadó utasok miatt, a reggelire kolbászt evők miatt és a behugyozó, ülésre szaró hajléktalanok miatt. Ugyebár ezeknek az embereknek is szoktunk szólni, hogy legyenek szívesek hagyják abba a bűzölgést?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 11:11:07

@Ferocious:
a "a 9 hónap megduplázódik " ?

Nehogymár megsértődj itt a homáron
Nem győzőm ismételni, nem sértődni és nem sértegetni járok a fórumokra, hanem röhögni

Ha szerinted ez nem volt humoros, bocs, elnézést

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:12:47

@Walmer: nem ertessz
enem nem igazan zavar, foleg hogy altalaban nem gyaloglok es nem allok buszmegalloban
/ez nem kerkedes, teny/

egyszeruen ugy gondolom intelligens ember, plane ha no nem cigizik mene kozben
lecet
tolem aztan ezntul ettol meg mindenki szivhtja az utcan, engem nem zavar

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:14:51

@Erwan Knudsen:
a buszsoffor viszont nem dohanyozhat
ez nem kerdes
meg ezen rugoztok?
nem
es kesz

Walmer 2010.06.04. 11:15:05

@hagyma:
"egyszeruen ugy gondolom intelligens ember, plane ha no nem cigizik mene kozben"

Ez most komoly? Ez valami vallás?
Én meg úgy gondolom, inteligens ember ilyeneken nem akad fenn, hanem energiáit sokkal fontosabb dolgokra fordítja. például gyalogol, vagy beáll a buszmegállóba és nem szennyezi a környezetét az autójával.

Ferocious 2010.06.04. 11:16:31

@horex: Ki a bánat van megsértődve? Hiszen pont ezért írtam a "mivanveled???" kis szösszenetet a kommentbe! :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 11:16:47

@Manci néni, a szomszéd:
Az emberi immunrendszernek igenis szüksége van a koszra"
Merthogy az oltásokkal be is adják magát a fertőzést, hogy kialakuljon a védettség

Ezért régen amikor még bölcsőde nem volt, de melózni kellett, beásták a csecsemőt a szántóföld végén és pálinkás kenyeret dugtak a szájába
Elvolt egész nap, mégis ember lett belöle

juhaszvik 2010.06.04. 11:17:25

@horex: természetesen nem.

srácok ajánlom az új Robin Hood filmet, szerintem jól sikerült. nincs benne semmi nagy vaziszdasz (was ist das), de meg van benne minden, ami egy (kikapcsolódás szempontjából) jó filmhez kell. szórakoztató, látványos, és a sztori is egész más mint az eddigiek. ja és történelem hűbb.
hogy ez hogy jön ide? off vége :)

Ferocious 2010.06.04. 11:17:39

@=Sas=: Köszi, már megint okosabb lettem!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:17:54

@R. Daneel Olivaw: "nehezített körülmények között is kifogástalanul megállják a helyüket"

Igen. A BKV sofőrök legtöbbje kurvára tud vezetni.

Wonder Deer Hunter 2010.06.04. 11:18:00

@hagyma: Így már jobb... Annyit még azért mondanék, hogy soha nem is fog mekgkérdezni Téged senki, hogy tőled mit csinálhat, mert az senkinek sem számít... Te is furcsállnád, hogy ha odaszólnék neked, hogy ne gyalogolj előttem, m,ert szerintem fingani akarsz...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:19:19

@Walmer: miert kene egyetertenunk
en igy gondolom
utcan nem cigizunk
buszon plane
azt is utalnam ha a pincer logo cigivel a szajaban tenne le elem a hamburgeremet
deeeeeeee
a torveny nem tiltja
mindenkinek maganugye

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:19:49

@horex: "Elvolt egész nap, mégis ember lett belöle"

Most meg bezárják a villanypásztor (TV) elé, és mi lesz belőle, elég ha megnézed a helyesírásukat, kriminális.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:21:28

@Wonder Deer Hunter: en sose szoltam ra utcan cigizore
a velemenyem viszont megvan
ez nem csak cigire vonatkozik

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:21:30

@Erwan Knudsen: "én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egy másikat udvariasan kért volna meg, hogy az oltsa el a cigijét"

Te milyen körökben forogsz?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 11:23:08

@Manci néni, a szomszéd: "Az emberi immunrendszernek igenis szüksége van a koszra, a füstre, a betegségekre."

Az én immunrendszerem köszöni, megvan füst nélkül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:23:14

@horex: Vastagok az ujjaim (kapa, vasvilla, metszőolló, nem drót- és lemezvágó, kamillafésü, hegedűvonó, szamurájkard), néha elütöm a betűket, és ha nem olvasom vissza alaposan, bennmarad a félre"lépés". A tűzróka legalább az értelmetlen elütéseket kisárgítja, remélem a Króm is ki fogja.
Gyököt vonni papíron nem tanultunk, 30 éve érettségiztem, akkor a "Négyjegyű függvénytáblázat" volt a tudás bázisa. Mondta is előfelvételis koromban valamelyik Közgázra felvett buzgó mócsingnak a szekrényeket ellenőrző (pornóújság lehetett, Biblia nem) őrmester, miután belelapozott, beleolvasott, hogy: "Esztet olvassa ki oszt' kűggye haza!"
A többi még megy...

blackbarika 2010.06.04. 11:23:38

Távolsági buszon is szokott cigizni 1-1 sofőr, igaz az legalább lehúzza az ablakot, csak hát ezeken a járműveken nincsen olyan ajtó ami elválassza a vezetőt az utasoktól, szóval jött be a buszba a füst rendesen. Elég idegesítő.

Manyizga (törölt) 2010.06.04. 11:26:26

Hehe... a dohányzási "jogaikat" féltők milyen aranyosan terelik a népet:

1, ne nekik szóljanak be, hanem a cigányoknak, suttyóknak, hajléktalanoknak

2, nem káros, nincs bizonyítva, 100 évig élt a dohányos öregapám is litánia.

3, de az, hogy valójában a problémát ŐK okozzák azzal, hogy másokat zavarnak, az nem zavarja őket. Ez igen!

A problémát nagyon egyszerűen meg lehet oldani: FÜSTMENTES cigarettatípus kifejlesztése és árusítása. Tuti nem lehetetlen.

Walmer 2010.06.04. 11:27:27

@Erwan Knudsen: erről van itt szó, s nem másról.

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.06.04. 11:29:38

@hagyma: ??? Nem rugózom én semmin, ez volt az első hsz-em a poszthoz, csak leírtam a kapcsolódó tapasztalataimat. Nem szabad? Egyébként egyetértek: elvileg nem dohányozhat. És ez a sofőr bunkó volt. Egyéb meglátás?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:30:17

@Erwan Knudsen: akiket felsoroltal az altalaban nem a huszsofor
hat engem qrwara zavarna ha a buszsofor cigizne

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:31:10

@Ferocious: Ha nagy leszel, azt is megírom, hogy hogy kell úgy csinálni, hogy mégse legyen...
@Walmer: A fizikai agressziót sem jobbnak, sem rosszabbnak nem tartom, mint a kémiait (rákkeltő és magzatkárosító anyagokkal történő támadás) és a pszichológiait, pl. a verbális és nonverbális fenyegetést, megfélemlítést.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:31:43

@Erwan Knudsen: egyeb meglatasom az, hogy gyakorlatilag se cigizzen
vagy ki van rugva

Walmer 2010.06.04. 11:33:10

@atpijkamo:
valszeg magyarországon, valódi emberek között.
és én sem találkoztam még olyan emberrel, aki udvariasan kért volna meg rá. A reakció, mikor kocsmában, utcán, vonaton, (dohányzó fülkében) füstölök, általában az, hogy vágják a pofákat, látványosan fintorognak.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2010.06.04. 11:33:39

@horex: amikor a buszon a kisgyerek elhúzódott mellőlem, hogy jaj, de büdös ez a néni (elég láncdohányzó voltam 20 évig), akkor egy kicsit megzakkant az önértékelésem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:35:17

@Manci néni, a szomszéd: A legtöbb rákkeltő az expozíció után 10-25 évvel vált ki észlelhető tüneteket, nagyon kevés az olyan (pl. a benzol) ami hetek-hónapok alatt megbetegít. Lehet, hogy már ott is vannak azok a kis gócocskák, és csak azt várják, hogy valami miatt meggyengüljön a szervezet önvédelme...

Walmer 2010.06.04. 11:35:20

@atpijkamo:
akkor menj el lakni a Gough- szigetekre.
Ahol most vagy, ott ugyanis annyi füstöt nyomsz le egyedül, amennyit dédapáink teljes bagózós, pipázó, szivarozós generációja együttesen sem.

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.06.04. 11:36:37

@atpijkamo: Ahogy írtam, vonaton szoktam ezt tapasztalni. Én direkt mindig dohányzóba ülök, mert nem zavar a füst, és ott több a hely (legalábbis régebben így volt). És ott szoktak hápogni (meg látványosan köhécselni és legyezgetni) olyan nemdohányosok, akik szintén a több hely miatt ülnek oda, viszont zavarja őket a füst. Ezeket nagyon utálom. Mint ahogy persze azokat a dohányosokat is megvetem, akik tiltott helyen szívnak, pedig csak pár lépést kellene odébblépniük. Hát én ilyen proletár körökben mozgok. Mint ahogy embertársaim 90%-a.

yippyupp 2010.06.04. 11:37:48

@Kitalátor feljegyzetei: tudomisén, a poszttoló írta, gondolom a köcsög és a lusta összevonásából

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:39:28

@Erwan Knudsen: "én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egy másikat udvariasan kért volna meg, hogy az oltsa el a cigijét" Én igen, vagy 15 éven át dohányoztam, és nem is egyszer kértek meg udvariasan. Én meg udvariasan eleget tettem a kérésüknek, sőt néha még elnézést is kértem, hogy nem vettem észre, hogy kellmetlenséget okozok. De én vidéki paraszt vagyok. Budapesten máshogy mennek a dolgok...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:44:16

@hagyma: A Hajdú Volánnál úgy van (legalábbis pár éve úgy volt), hogy 1. panasz/lebukás: figyelmeztetés írásban, 2. panasz: prémiummegvonás, 3. panasz: érzékeny búcsú fegyelmivel, felmondás a munkaadó részéről...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 11:44:40

@Tarika: Még jó ha csak a kisgyerek.
Én már ott tatok, hogy az orvos húzódik el tőlem
:(
De nagyon rajta vagyok hogy abbahagyom

Erwan Knudsen · http://www.kihir.hu/ 2010.06.04. 11:46:04

@Kitalátor feljegyzetei: Tanulság: el kéne kezdenem dohányozni... A dohányzás udvariasságra neveli környezetét. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.06.04. 11:46:46

@Ferocious: Pedig úgy jött le nekem
Ha nem, nem . OK.
:)

yanchi345 2010.06.04. 11:46:48

Tényleg nem értelek, mit fogdosod? Láthattad, valami füstöl a vezetőfülkében. Minden buszon kell, hogy legyen porral oltó... Megvárod, amíg megállóba ér, eloltod, ha már nem hallja meg, hogy szólsz hozzá, biztosan a füstmérgezéstől.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:49:10

@Erwan Knudsen: Inkább egyél sokat és sportolj! 100 kiló fölötti izmos embereknek nem gyakori szokás beszólni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:50:15

DE HOVÁ LETT SÜN???????

Meglátogathatná a teljes BKV-állományt...

Walmer 2010.06.04. 11:50:16

@Manyizga: vagy egy olyan embertípus kitenyésztése, aki nem ugat be mindenért állandóan. engem is kurva sok minden zavar.
A nyuggerek a kerekesszatyraikkal, a piás, büdös csövesek, a gusztustalanul izzadó dagadt disznók, stb. Még sem pofázok nekik, hogy fogyjá' má' le.

yanchi345 2010.06.04. 11:51:32

@Manci néni, a szomszéd: Hülyének lenni meg állampolgári jog, drága Manci néni.
Remélem, az arzénhoz, ólomhoz meg a ciánhoz is hozzászoktatod a famíliádat, még mielőtt szaporodni kezdenének. Emlékszem még az ótvar bagószagra az osztálytermekben, szívja, akinek kell, de nekem a virágillat jobban bejön.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:51:34

@horex: Még nekem is sikerült, pedig szinte nincs is akaraterőm.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:53:09

@Kitalátor feljegyzetei:
itt meg ugy van hogy eszebe se jut
mer ez a torveny
namost a miheztartas vegett en nem vagyok dohanyzas ellenes, foleg hogy szivtam 10 evig
es siman szivhatjak tolem az utcan is, csak szerintem nem illik, pedig nem az angolkisaszonyoknal nevelkedtem
de semmilyen kozszolga
sofor,irodai dolgozo orvos apehos tokom tudja ki ne gyujtson ra a jelenletemben
magancegek szabalyozzak maguknak
szabalyozzak is errefele;0

yippyupp 2010.06.04. 11:54:18

@Kitalátor feljegyzetei: te, lehet Sün!! hanyattesett, és nem tud felkelni? mi van a kollegával?
mingyá dél...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:55:25

@hagyma: "Utcán a kurvák és a cigányok dohányoznak" - tanított egy öreg székely.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:01:54

@Sün‼: Na végre!
Hol jártál, báránykám, izé, Sünikém?

yippyupp 2010.06.04. 12:02:06

@Sün‼: megidéztettél (a hét igéje)

tsuki 2010.06.04. 12:02:10

Én úgy tudom, hogy a sofőrök dohányozhatnak a buszon (bár lehet, hogy ez a volánnál van, ott mintha már lett volna ebből ügy, mindazon által egyetértek veled, már csak az nem értem ha végállomáson voltatok miért nem szállt le szimplán a buszról a vezető?
Egyébként én azt bírom amikor futsz a k.. busz után és megvárja míg odaérsz és becsukja az ajtót majd vigyorogva elhajt. Rohadjon meg az összes ilyen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:03:35

@Walmer: Nem is beszélve azokról a sörösüvegvállú nyálas köcsögökről, akiknek a füléből tízméterekre fröcsög az agylebontó tüc-tüc...

Walmer 2010.06.04. 12:03:59

@hagyma: nem itt élsz, nálatok nem cigizik, úgyhogy örüljél.
Én nem értem mit okoskodsz egyébként. Téged zavarNA ha itt élNÉL. hál' istennek nem itt élsz, egy okostónival kevesebb van, sajnos maradt elég.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:04:44

@tsuki: Nem jól tudod, ha így van az üzletszabályzatban, az jó, mert az illetékes ÁNTSz vagy kétmillió forinttal többől gazdálkodhat, ha akar.

Walmer 2010.06.04. 12:06:10

@Kitalátor feljegyzetei:
" fizikai agressziót sem jobbnak, sem rosszabbnak nem tartom, mint a kémiait (rákkeltő és magzatkárosító anyagokkal történő támadás) és a pszichológiait, pl. a verbális és nonverbális fenyegetést, megfélemlítést. "

valóban. azt mondani, hogy megöllek, vagy ténylegesen megtenni, tök ugyanaz.

Annyira frusztráló szembesülni azzal, hogy ekkora faszfejek élnek ezen a bolgyón, hogy azt elmondani nem tudom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:06:33

@Walmer: Megjegyzem, hogy a dohányzás azért interkontinentális élvezet, mert a sok hülye (saját pénzéért önmagát önként elbüdösítő és megbetegítő) itt szívja, a dohánycég tulajdonosai a tengeren túl meg élvezik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:07:51

@Walmer: en oszt nem vagyok okostoni
ha otthon elnek is kibaszna a biztositekot ha a buzsofor regyujtana a buszban
de ha neked OK akkor cigizzen mindenki mindenhol
4-6-on, a trolin
miert ne?
ha a sofornek lehet..........

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:10:29

mert mi a turo kulonbseg van a sofor es az utas kozott
ha az adott helyen a sofor cigizhet akkor en is
es gyujtson ra mindenki ,aki dohanyos, ha latja, hogya sofor ragyujt

Walmer 2010.06.04. 12:14:22

@Kitalátor feljegyzetei: nem nekem van bajom azokkal akik cigiznek.
Miért nem mész hagyma után? Akkor, akárcsak a "dohánycég tulajdonosai", te is élvezhetnél.

Walmer 2010.06.04. 12:15:58

@Kitalátor feljegyzetei:
"a sok hülye (saját pénzéért önmagát önként elbüdösítő és megbetegítő) itt szívja, a dohánycég tulajdonosai a tengeren túl meg élvezik. "

Ezt még a foximaxin verték beléd?
A gonosz tőkések, mi?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:18:49

@Kitalátor feljegyzetei:
Megvizuáltam a patakot.
Hát ez viccnek azért elég durva.

@yippyupp:
Tárgyalás lesz, óder mi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:19:11

de most tenyleg
ha ragyujtoka nuszon. a sofor utan
akkor O koroham es reklamal?
nonszensz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:20:59

@Walmer: utanam ne jojjomm egesz ejjel meloztam, akarok kicsit aludni
remelem Mary nem gyujt ra

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:21:30

@Walmer: Nem, kérlek, hanem egy - dohányzásellenességéről is közismert - amerikai központú világcég európai igazgatójától hallottam 2000 körül. Foximaxira nekem nem kellett járnom, nekem már akkor is volt állami diplomám, csak szakosítóra mehettem vona oda, vagy a szüleidet tanítani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:22:12

jojjon
tok sotet van most pirkad es keptelen vagyok eltalani a betuket
de kozel allok hozza

kajakra 2010.06.04. 12:22:38

"Utcán a kurvák és a cigányok dohányoznak"
ja, régen papucsban is csak ezek jártak a belvárosban/metrón, de mára megváltozott a helyzet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:23:13

@Sün‼: Viszont van egy csomó lakatlan sziget, és sehol a szép (virágú) doktornéni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:24:58

@kajakra: A régi szép idők, amikor a férfiak fülbevalója még a nyíltan felvállalt honmoszexualitás szimbóluma volt az európai erdetű kultúrákban...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.04. 12:27:08

Ha ures volt a busz, miert nem ultel hatra. Fontosabb a basztatas, mint a bekes megleves? Eh, az ilyen csokak.. ez baromabb mint az upc kismama.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:28:28

@Kitalátor feljegyzetei:
Lassan már csak kis szigetek lesznek.
Valahogyan el kellene zárni a csapot.

bright.side 2010.06.04. 12:32:57

Lassan a bkv irodaházába szükségszerű lenne beépíteni egy vesztőhelyet. Tudom, MO-n nincs halálbüntetés, de igény és felhasználó is lenne rá bőven. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 12:34:17

@Kitalátor feljegyzetei: A római katolikusok meg a gyaúr kutyák meg ázzanak?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:35:22

@bright.side: Szerintem inkább az ilyeneket (meg az olyanokat) meg kellene vízni a Duna-Tisza csatorna kézi megépítésével, szabadulásukig...

Walmer 2010.06.04. 12:38:49

@Kitalátor feljegyzetei:
Húúúúúú, világcég, vezető és te tőle hallottad. Aztaaaaa! diplomád is van. Húúúú öreg. Mindent visszavonok. ha ekkora agyad van, akkor vezess bennünket, kérlek.

Pszt! 2010.06.04. 12:39:09

Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Ha ő nem cigizhet a buszon, ne szívhassa más se!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:41:25

@Kitalátor feljegyzetei:
Ez mindenképpen jó hír.

Az volt már, hogy akkor ez most a hétvégi-e?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:43:18

@Walmer: OK!
A legtöbbet azzal használsz a világnak, ha felfekszel ma Bódva gátjára... (Képzeld, nemcsak cégvezetőktől, de főpapoktól is hallottam már vicceket.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:43:23

@Pszt!: ezzel most mit is akartal mondani?
bogozom

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:45:48

@Sün‼: Van még egy, de az is szar. Ráadásul a hozzászólásokat megzavarta valami, vagy az eső, vagy érettségi szünet, de az is lehet, hogy sok korábbi április 4-i koszorúzó-ünnepségre kényszerítő intézményvezető mára ünnepséget és tanításmentes napot rendelt el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:46:25

ja
hogy ha az utas nem cigizhet akkor a sofor se cigizzen

igen ez igy van
senki tehenenek nincs koze hozza

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 12:48:51

@Kitalátor feljegyzetei: Ja, hogy mindenkinek elintézte! Ökumenikus csoda. Ez úton köszönjük a világ maradék része nevében.

Dax 2010.06.04. 13:00:24

valóban bosszantó az eset, de hogy ebből valaki levelet írjon, és azt több helyre el is küldje irgalmatlan nagy ráérést feltételez, vagy szegény sértettünk egy idegesítően fontoskodó emberke, akinek igen igen alacsony az inger küszöbe.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.04. 13:00:55

na mi van, a homár a bkv figyelő rejectjeinek gyülekezőhelye lett? :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.04. 13:02:20

@Manci néni, a szomszéd: 'De nem is volt ennyi nyámnyila ember mint manapság, akik tömik magukba tonnaszám a vitamint, meg palackozott csapvizet isznak, mert az egészséges.'

ja, csak az átlagéletkor emelkedett sacc/kb tíz évet azóta, hogy maga volt fiatal, néne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:06:07

@atpijkamo: A köszönetek kifejezésére is van mód: www.gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=468
A Bódva-vögye az ország talán legszegényebb (ennek megfelelően természeti és emberi értékekben az egyik leggazdagabb) térsége. Élnek ott mindenféle vallásúak, még hívő ateisták is, és most mind - a szó szoros (pontosabban szaros) értelmében is - szarban vannak, mert amit fentebbről kimosott a víz, az ott terült szét. Természetesen a segítségnyújtásnál sem kérnek hitvallást, nem vizsgáztatnak...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:07:59

@Rékuc: Gondot is jelent a nyugdíjak kifizetése, meg az, hogy az átlagéletkor emelkedése a gyermekhiány következménye.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 13:11:52

@Kitalátor feljegyzetei: Olvastam valahol, hogy a cigánytelepet valami teknő aljára tették, normálisan is 5 centire van a talajvíz. Ha eseik, akkor meg térdig ér. Jelenleg is építenek új házakat...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.06.04. 13:25:48

Nekem van egy megoldási javaslatom a problémára: a dohányos életmód kizáró tényező legyen a felvételen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:35:39

@atpijkamo: Szinte az egész országban ezt csinálták a '70-es években. Felszámolták a putrikat és cserébe téglaputrikat adtak. Állítólag konkrétan BAZmeg yében jelezték is a Pártbizottságnak (akkor még csak 1 volt) a kockázatot, de azt a választ kapták, hogy kész haszon, ha 4-5 évenként kimossa a víz a szart a házak közül. Ami nem alaptalan, de nem is korrekt hozzáállás. Szerintem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:43:43

Azt amúgy nem értem, hogy miért nem integethetett volna a sofőr a lányának?

Ben Sanderson 2010.06.04. 13:52:07

@beachball: azért nem járnak 200 évvel mögöttünk, itt egyszerűen mások a normák.

shutika 2010.06.04. 13:52:34

Én ezért járok bringával, és SOHA nem használok BKV-t. Felőlem dohányozhat.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2010.06.04. 13:54:37

@horex: nekem sikerült :)csak az első két hét volt "érdekes", viszont teljesen saját döntés volt, szerintem ez lehet a siker legfőbb oka :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:04:24

@Kitalátor feljegyzetei: Ekkor kell elmondani a tanmesét, hogy nem halat kell adni nekik, hanem megtanítani a hálót használni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:05:52

@atpijkamo: "megtanítani a hálót használni."

... és akkor az interneten szereznek halakat. Akarom mondani palimadarakat. A Nigériaiak is ezt csinálják.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:07:14

@Peti817172M: "a dohányos életmód kizáró tényező legyen a felvételen."

Azt a kamerát, aminek a felvételén ez meglátszik, még nem találták fel.

vauvauvau 2010.06.04. 14:16:53

Tanuljál meg fogalmazni reklamálókám!
Homárka meg egy kicsit szelektálhatna, milyen írásokat közöl itt!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:34:18

@vauvauvau: Szerintem szekeltál. Képzeld a többi!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.04. 14:57:50

az ékezet nélküli irogatást elfogadhatónak tartók részére :
basszatok meg
vagy
basszátok meg

milyen apró különbség, és mégis mennyire másképp hangzik :P

SajnosNem 2010.06.04. 15:11:37

@csintapala:
"Máskor te is magyarul írj, pláne ha mást erről kioktatsz. Errefelé a mondatokat nagy betűvel kezdjük, mondat végén írásjelet használunk, az érthetően, egyből, sofőr szavakat pedig hosszú ő-vel írjuk."

a hozzászólás az élő beszéd internetes megfelelője, ezért a nagybetűk (így, egyben... ha már másokat kioktatsz) mellőzése igazolható stilisztikai eszköz, míg egy levélben az ékezetek elhagyása udvariatlanság a címzettel, az olvasóval szemben.

SajnosNem 2010.06.04. 15:17:32

@Sevy:
"Az sem oké, hogy a levél írója olyan szót ír két s-el, amit baromira nem kéne, és vét még egyéb hibákat is, most nem sorolom, de az végképp nem oké, hogy némely kommentáló egyének, akik ezt rajtam kívül szintén észrevették, ugyanúgy vétenek helyesírási hibákat, ha már gépelésit nem is. Ékezete pedig azért nincs, ti szerencsétlenek, mert olyan a billentyűzete, amilyen. Pff... De stimmel, kézzel kéne levelet írnia. De hát, mint tudjuk, lusta."

hibát nem lehet véteni. ennek a kifejezésnek nincs értelme... illetve van, de az épp' az ellenkezőjét jelenti, mint ami kifejezés alá akart kerülni.

Manci néni, a szomszéd 2010.06.04. 15:17:38

@Rékuc: "ja, csak az átlagéletkor emelkedett sacc/kb tíz évet azóta, hogy maga volt fiatal, néne."

Hát ez is nagyon szomorú dolog kedvesem! Enélkül is túlnépesedik a föld, hát még így. Aztán most meg mindenki rinyál, hogy 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Csak épp azt elfelejti mindenki, hogy régen 16-18 évesen dolgozni kezdtek az emberek és dolgoztak 60 éves korukig. Most meg mindenki egyetemre járatja a kölykeit, akik még évet is halasztanak, így jó ha 22-24 évesen elkezdenek dolgozni. A másik véglet is csökkent, ma már a legtöbb ember nem hogy 60 éves koráig nem dolgozik, 55 évesen mennek nyugdíjba. Sok rendőr meg katona már 38!-40 évesen. Magyarországon másfél millió ember dolgozik, az állami alkalmazottakat nem ide számolom, hanem az eltartottak közé. Másfél millió embernek kell eltartania nyolc és fél milliót! És még örüljek annak, hogy emelkedik az átlagéletkor. Csak sajnos nem nálunk: a legtöbb ismerősöm meg sem érte a nyugdíjas kort, előtte meghaltak, nem tudom honnan veszik a számokat...

MosoMasa 2010.06.04. 15:43:53

Miért gondolja minden komplexusos, kisebbségi érzésekkel tele lévő posztoló, hogy irodalmi babérokra kell törnie?
Miért kell hosszú, rém unalmas, és felettébb üres litániákat írnia, ha nem ért hozzá?

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.04. 15:44:22

Mi a szar közöd van hozzá,hogy integet a kurvának????
Lehet osztálytársa volt általánosban!!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:30:47

@1 Fószer: Inkább évfolyamtársa az ELTE-n...
@atpijkamo: Se háló, se víz, de oly szemetek voltak a komcsik akkor is, hogy sem szaktudást, sem földet, sem melléképületet, sem állatot nem biztosítottak nekik, csak ipari munkahelyeket, amik meg csak KGST-relációban eladható akármiket termeltek. Bukott a rendszer, a párttitkárok, igazgatók még rá is játszottak a cégek tönkretételére, és most már "tisztes" vállalkozóként tényleg övék a gyár, a nagy nehezen munkához szoktatott (de többségében ma sem túlképzett) more meg mehet bodzázni, vagy lopni a parasztoktól, azok úgysem fizetnek magánhadsereget (szemben a szocskos nagyurakkal) és különben is templomba is járnak, meg jobb oldalra is szavaznak...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:32:26

@MosoMasa: Miért akar minden félanalfabéta kritikust játszani? ;-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:34:38

@1 Fószer: Na ez az! Ahelyett, hogy CsZ is örülne, hogy nem minden sofőr teljesen buzi...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 16:40:11

@Kitalátor feljegyzetei: Nagyon jól mondod. Sajnos el lett rontva a rendszerváltás, és az azóta eltelt 20 év nagyobbik része.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 16:49:47

@isssti: Ugyanez megesheti autóban is, amúgy ha kicsit tovább olvastál volna, láthattad volna, hogy leírtam, hogy bocs, akkor rosszul tudtam.

Egyébként nem volnék BKV meg dohányospárti, csak valamiért úgy emlékeztem, hogy szabad nekik.

De amúgy akkor autóban dohányozni... ennyi erővel az is veszélyeztetés (még az utas esetében is).

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 17:11:16

@ColT: "autóban dohányozni... ennyi erővel az is veszélyeztetés"

Hát igen. El tudod képelni a kormánymozdulatokat, amiket akkor végez a sofőr, ha beleejti az égő csikket a saját lába közé?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 17:21:29

Gagyi blogmotor egész nap haldoklott. Most el ment aludni. Amit írok már valószínűleg senki nem fogja olvasni.

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, support@blog.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) Server at homar.blog.hu Port 80

romesz 2010.06.04. 17:32:22

@Kerámia_53: ha neked ez esik jol akkor legyen tied.
De gondod lesz mert mar tobb mint 10 eve halott

A rája szarik rája 2010.06.04. 20:38:22

@horex: Nem. Fűszoknyás lányok diszkréten kényeztetik a biszvezetőt. Meg az utasokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 20:40:07

@atpijkamo: Egyébként igen, de akkor azt is be lehetne tiltani.
Amúgy nem dohányzom, így autóban sem szotam cigizni :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 20:41:38

@Manci néni, a szomszéd: 22-24? 26-28...
Simán beletenném az oktatási tv.-be, hogy aki túllógja 1 évvel az előírt képzési időt, az fizet. Aki 3-mal, azt kivágják.

anr96 2010.06.04. 20:54:35

Off: Ékezetekhez: én mindig ékezeteket használok pedig nem magyar a billentyűzetem, ráadásul osztott MS Natural bill.

On: Azért meg egy panaszt így beküldeni... sokaknak kb. olyan szívás ezt olvasni, mint dohányfüstöt szívni a buszon...

eml 2010.06.04. 23:21:41

Két dolog!

1
Kb 130-ig mind elolvastam, ebből:
Kb 80 dohányos-nemdohányzó ellentét.
Kb 25 a posztolót szapulja az ekezetek hianyaert.
Kb 25 egymás szapulása
És csak három foglalkozik azzal a témakörrel, hogy a buszvezető képes volt egy prostitucióból élő személlyel gesztuskommunikálni. A gusztusát.

0motig0 2010.06.04. 23:22:54

ez szolnoki buszpályán hétköznapi.. bár ott igaz az álló(és a majd egy óra múlva induló) buszba teszik.. vagy a már menőbe... nekik egyre megy

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.05. 00:42:59

@eml: Szabadidejében úgy kurvázik ahogy akar, az csak nincs megtiltva :D

Silenzio 2010.06.05. 16:59:46

Pécsi vagyok. Ha itt felszállsz egy helyi járatra akár egy kávéval a kezedben, a sofőr páros lábbal rúg le.

Pesten egyszer este hullarészegen kezdtem parázni villamosra felszállás előtt, mire pesti haverjaim megnyugtattak, még csak le se szarja senki, ha az első ülésen ülve iszom a whiskey-t, és mellette cigizek egy sort. Ilyen utazói/céges mentalitással nem csodálkozom a sofőr bácsi hozzáállásán.

zooDoo 2010.06.06. 09:31:58

Szerintem a posztoló csak irigy, őt nem kínálta meg egy szállal.
Amúgy is, ha a Franciáknak lehet borozni munkaidőben, Agyarországon meg cigizni!

sabo 2010.06.06. 12:36:22

@eml: Én azt furcsállom, hogy néhányan nap mint nap itt élik ki lelkükben tátongó szociális űrt (munkaidőben ugye, mert szar a meló, a kollégák szemetek, meg aztán egyébként sincs mit csinálni), ráadásul a fűszoknyán, az aldin, az őstermelőn és a "dél van" kifejezésen kívül más értelmes mondatot, szót nem tudnak kinyögni (tökmindegy, hogy hétvégi vagy hétköznapi posztról van szó). A dolog tragikomikuma ráadásul az, hogy ezek még azt hiszik viccesek. Sajnos az az érzésem, hogy tényleg csak három-négy kommentelő van aki értelmesen hozzá tud szólni egy-egy poszthoz.

A levélírónak:
A BKV sajnos nem nagyon szokott foglalkozni az ilyen dolgokkal, persze tanúkkal, szembesítéssel meg lehet fogni a sofőrt de hidd el annyit nem ér az egész, holnaptól ugyanúgy fog dohányozni a buszon, ha nem fog egyenesen leköpni a következő alkalommal. Itt először a fejekben kellene rendet tenni, ami lássuk be, hosszú és nehézkes folyamat.

Hosegawa 2010.06.07. 11:21:44

Kitalálom!!!

Az ugye még nem jutott csöppnyi eszedbe, hogy hátrasétálsz az üres buszon vagy trolin, és nem érzed a füstöt. Mellesleg a másikat sem zavarod vele, aki éhbérért ott ül és gyakran még cigizni sincs kiengedve.

Á dehogy! Nehogymár élni hagyd szerencsétlent.
Lehet, én még a kezedet is letörtem volna ha hozzámérsz.

Hosegawa 2010.06.07. 11:22:55

Anyám... tanúk meg szembesítés...

Bammeg ti olvassátok magatokat? tiszta 3/3 ügyosztály...

Egy cigiről beszélünk... ha zavar, hátrasétálok szó nélkül, nem a szerencsétlent cseszegetem...

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.07. 11:47:23

@Hosegawa: egy-kettőnek nehéz elviselni,hogy a másik egyszerű ember egy iylen dolgot megtehet.

Cigizik

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.08. 16:33:42

@atpijkamo: Igen, teljesen, mert rendszerváltás csonka kis hazánkban utoljára 1944-ben volt, és a debreceni bábkormány vezényelte le. Akkor váltottak királyságról köztársaságra, ami most is működget. Persze mikor milyen jelzővel, képzővel. A "nép" pl. ebben az értelemben ugyanúgy fosztóképző, mint a szeretkezés népies megnevezése előtt a "rá"...

Vincenzo90 2010.06.14. 04:35:27

Menj hátrébb a buszban, bazdmeg! Ne diszkrimináld a dohányost, épp elég neki, hogy tüdőrákot kaphat...
süti beállítások módosítása