Tékozló Homár

Cigizett a sofőr a buszon, de integetett is a kurvának

2010.06.04. 01:01 | szily | 329 komment

CsZ-t mérhetetlenül felbosszantotta, hogy a 168E sorfőrje nem egyszerűen rágyújtott, de a vezetőfülke ajtaját sem volt hajlandó becsukni, majd olvasónkat - füstös - levegőnek nézte. Az eset CsZ-ből szenvedélyes szóáradatot váltott ki. Humán interakcióval megspékelt kirohanás a hajtás után:


A mai nap (2010.junius3.) soran a delelott 11:51-kor indulo 168E jelu, BPO-139 rendszamu busszal utaztam haza. ha esetleg problemas lenne

Az elso szekparon ultem, sregen (biztos van szebb magyar szo) a sofor mogott, aki kis idovel a busz indulasa elott cigarettara gyujtott. A soforulesben ulve. Nem, a soforulest nem tavolitotta el a buszbol. Elsore meglepodtem, volt olyan emlekem, hogy buszon tilos dohanyozni. Nem tudom, hogy torvenyileg tiltott-e, ezt majd az ANTSZ eldonti, figyelmes szemlelo oket is lathatja a level cimzettjei kozott. Ja igen: tanum termeszetesen nincs, ugyhogy felek, hivatalos ugyet ebbol nem lehet csinalni, de azert megprobalom, hatha van valami megoldas. A level tovabbi resze oket egyebkent nem is erdekelheti, a buszon dohanyzo sofor meg csak-csak az o profiljuk, a bunko sofor viszont mar csak a BKV-e. Azert irtam egy levelet, mert lusta voltam kettot.

Termeszetesen nem vagyok nema, igy felalltam es megkertem (Nem hangosan, hanem udvariasan.) a sofort, hogy legalabb az ajtot (a buszon a soforok sajat kis fulkeben ulnek, ugyebar) csukja be. Aztan engem mar kulonosebben nem erdekelt volna, ha a meditacios fulkejet telifustoli. Nem vett eszre. Pedig nem vagyok kis darab ficko. Megkertem meg egyszer. Nem vett eszre. Remelem az olvasonak is megvan az az erzes, mikor tudja, hogy tudatossan nem veszik eszre. Megutogettem a vallat. Egy ujjal, nem ugy hogy leszakadjon, csak hogy felhivjam a figyelmet a jelenletemre. Es akkor eszrevett. Idezem: "- Ne fogdossa` ma`!" Ennyi. Visszaultem a helyemre es el volt ... rontva a napom.

Igenigen, felmerulhet a kerdes, miert nem kertem ki magamnak a csendorpertut? Nos, azert nem, mert az a benyomasom alakult ki a soforrol, hogy a valasza hasonloan udvariatlan (eufemizmus) lett volna. Drasztikusabb lepest tenni nem lett volna okos dontes, leven ez (latszatra) megiscsak jogallam. A (sejthetoen) meddo vitanal kevesbe drasztikus lepes meg nincs.

Namost lenne itt egy parpontos javaslatcsomagom, amit el kellene magyarazniuk a sofornek:
- ne dohanyozzon a buszon
- ha mar dohanyzik, csukja magara az ajtot, akkor kevesebb fust jut az utasterbe
- ha mar dohanyzik es elfelejti  becsukni az ajtot, akkor ha egy utas szova teszi a mulasztast, akkor oltsa el a cigit vagy legelabb az ajtot csukja be, de ne. ismetlem, ne mondja azt, hogy "- Ne fogdossa` ma`!" es ennek analogiait (remelem ertheto, mire celzok)

Emlitett sofor egyebkent nem keptelen pozitiv human-human interakciora, az ut soran peldaul kepes volt mosolyogni es integetni is egy, az ut mellett munkajat vegzo kurvanak, igy semmikepp nem mondanek le rola, van ra esely, hogy a BKV szakertoi a bunkobol valodi Sofort faragnak. Megjegyzesre erdemes, hogy az emlitett vonalon (168E) ingazo tobbi sofor igazi "jo arc", rohano utast mindig megvarnak, nem hajtanak idiota mod, ket es fel ev alatt most sikerult eloszor kifognom egy barmot, de az igazan szep peldanya fajanak.

Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy rohadtul nem irtam volna meg ezt a levelet, ha a soforjuk nem hajt el a maga finom modjan, mert alapvetoen kusta ember vagyok..

Kerdeseim a kovetkezok:
- Megoldhato, hogy a tortenet negativ szereploje (a dohanyzo sofor, gyk) szembesuljon a fent vazolt kis folyamatabraval?
- Elmondanak nekem, mit (jogszerut) tehettem volna a most olvasott level megirasan kivul az eset hivatalos utra terelesenek erdekeben?
Utobbi kerdest azert teszem fel, mert tudom, hogy olyan levelet fogok kapni, amiben valami hasonlo all:
"A sofort megtalaltuk, figyelmeztettuk es megbuntettuk. A BKV szamara nagyon fontos utasainak biztonsaga es kenyelme, ezert hetrol-hetre tobbet es tobbet tesz."
En pedig a fenti valaszlevel elolvasasakor azt fogom gondolni:
"Na, Gizike elolvasta a levelem, kivalsztotta a 12/B szabvanyvalaszt, elkuldte nekem, a levelemet meg letorli."
Es valoszinuleg nem is tevedek nagyot.

Meg egyszer: tanum nincs, illetve van, egy tucatnyi utas, de egyikuket sem ismerem, igy a sofor szava (aki nyilvan majd tagad) az enyem ellen: 1-1 es ennyi. Legkozelebb majd videozok, mondjuk akkor meg beperel a szemelyisegi jogai miatt.

Tisztelettel:
CsZ

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:50:15

DE HOVÁ LETT SÜN???????

Meglátogathatná a teljes BKV-állományt...

Walmer 2010.06.04. 11:50:16

@Manyizga: vagy egy olyan embertípus kitenyésztése, aki nem ugat be mindenért állandóan. engem is kurva sok minden zavar.
A nyuggerek a kerekesszatyraikkal, a piás, büdös csövesek, a gusztustalanul izzadó dagadt disznók, stb. Még sem pofázok nekik, hogy fogyjá' má' le.

yanchi345 2010.06.04. 11:51:32

@Manci néni, a szomszéd: Hülyének lenni meg állampolgári jog, drága Manci néni.
Remélem, az arzénhoz, ólomhoz meg a ciánhoz is hozzászoktatod a famíliádat, még mielőtt szaporodni kezdenének. Emlékszem még az ótvar bagószagra az osztálytermekben, szívja, akinek kell, de nekem a virágillat jobban bejön.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:51:34

@horex: Még nekem is sikerült, pedig szinte nincs is akaraterőm.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 11:53:09

@Kitalátor feljegyzetei:
itt meg ugy van hogy eszebe se jut
mer ez a torveny
namost a miheztartas vegett en nem vagyok dohanyzas ellenes, foleg hogy szivtam 10 evig
es siman szivhatjak tolem az utcan is, csak szerintem nem illik, pedig nem az angolkisaszonyoknal nevelkedtem
de semmilyen kozszolga
sofor,irodai dolgozo orvos apehos tokom tudja ki ne gyujtson ra a jelenletemben
magancegek szabalyozzak maguknak
szabalyozzak is errefele;0

yippyupp 2010.06.04. 11:54:18

@Kitalátor feljegyzetei: te, lehet Sün!! hanyattesett, és nem tud felkelni? mi van a kollegával?
mingyá dél...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 11:55:25

@hagyma: "Utcán a kurvák és a cigányok dohányoznak" - tanított egy öreg székely.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:01:54

@Sün‼: Na végre!
Hol jártál, báránykám, izé, Sünikém?

yippyupp 2010.06.04. 12:02:06

@Sün‼: megidéztettél (a hét igéje)

tsuki 2010.06.04. 12:02:10

Én úgy tudom, hogy a sofőrök dohányozhatnak a buszon (bár lehet, hogy ez a volánnál van, ott mintha már lett volna ebből ügy, mindazon által egyetértek veled, már csak az nem értem ha végállomáson voltatok miért nem szállt le szimplán a buszról a vezető?
Egyébként én azt bírom amikor futsz a k.. busz után és megvárja míg odaérsz és becsukja az ajtót majd vigyorogva elhajt. Rohadjon meg az összes ilyen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:03:35

@Walmer: Nem is beszélve azokról a sörösüvegvállú nyálas köcsögökről, akiknek a füléből tízméterekre fröcsög az agylebontó tüc-tüc...

Walmer 2010.06.04. 12:03:59

@hagyma: nem itt élsz, nálatok nem cigizik, úgyhogy örüljél.
Én nem értem mit okoskodsz egyébként. Téged zavarNA ha itt élNÉL. hál' istennek nem itt élsz, egy okostónival kevesebb van, sajnos maradt elég.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:04:44

@tsuki: Nem jól tudod, ha így van az üzletszabályzatban, az jó, mert az illetékes ÁNTSz vagy kétmillió forinttal többől gazdálkodhat, ha akar.

Walmer 2010.06.04. 12:06:10

@Kitalátor feljegyzetei:
" fizikai agressziót sem jobbnak, sem rosszabbnak nem tartom, mint a kémiait (rákkeltő és magzatkárosító anyagokkal történő támadás) és a pszichológiait, pl. a verbális és nonverbális fenyegetést, megfélemlítést. "

valóban. azt mondani, hogy megöllek, vagy ténylegesen megtenni, tök ugyanaz.

Annyira frusztráló szembesülni azzal, hogy ekkora faszfejek élnek ezen a bolgyón, hogy azt elmondani nem tudom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:06:33

@Walmer: Megjegyzem, hogy a dohányzás azért interkontinentális élvezet, mert a sok hülye (saját pénzéért önmagát önként elbüdösítő és megbetegítő) itt szívja, a dohánycég tulajdonosai a tengeren túl meg élvezik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:07:51

@Walmer: en oszt nem vagyok okostoni
ha otthon elnek is kibaszna a biztositekot ha a buzsofor regyujtana a buszban
de ha neked OK akkor cigizzen mindenki mindenhol
4-6-on, a trolin
miert ne?
ha a sofornek lehet..........

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:10:29

mert mi a turo kulonbseg van a sofor es az utas kozott
ha az adott helyen a sofor cigizhet akkor en is
es gyujtson ra mindenki ,aki dohanyos, ha latja, hogya sofor ragyujt

Walmer 2010.06.04. 12:14:22

@Kitalátor feljegyzetei: nem nekem van bajom azokkal akik cigiznek.
Miért nem mész hagyma után? Akkor, akárcsak a "dohánycég tulajdonosai", te is élvezhetnél.

Walmer 2010.06.04. 12:15:58

@Kitalátor feljegyzetei:
"a sok hülye (saját pénzéért önmagát önként elbüdösítő és megbetegítő) itt szívja, a dohánycég tulajdonosai a tengeren túl meg élvezik. "

Ezt még a foximaxin verték beléd?
A gonosz tőkések, mi?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:18:49

@Kitalátor feljegyzetei:
Megvizuáltam a patakot.
Hát ez viccnek azért elég durva.

@yippyupp:
Tárgyalás lesz, óder mi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:19:11

de most tenyleg
ha ragyujtoka nuszon. a sofor utan
akkor O koroham es reklamal?
nonszensz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:20:59

@Walmer: utanam ne jojjomm egesz ejjel meloztam, akarok kicsit aludni
remelem Mary nem gyujt ra

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:21:30

@Walmer: Nem, kérlek, hanem egy - dohányzásellenességéről is közismert - amerikai központú világcég európai igazgatójától hallottam 2000 körül. Foximaxira nekem nem kellett járnom, nekem már akkor is volt állami diplomám, csak szakosítóra mehettem vona oda, vagy a szüleidet tanítani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:22:12

jojjon
tok sotet van most pirkad es keptelen vagyok eltalani a betuket
de kozel allok hozza

kajakra 2010.06.04. 12:22:38

"Utcán a kurvák és a cigányok dohányoznak"
ja, régen papucsban is csak ezek jártak a belvárosban/metrón, de mára megváltozott a helyzet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:23:13

@Sün‼: Viszont van egy csomó lakatlan sziget, és sehol a szép (virágú) doktornéni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:24:58

@kajakra: A régi szép idők, amikor a férfiak fülbevalója még a nyíltan felvállalt honmoszexualitás szimbóluma volt az európai erdetű kultúrákban...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.04. 12:27:08

Ha ures volt a busz, miert nem ultel hatra. Fontosabb a basztatas, mint a bekes megleves? Eh, az ilyen csokak.. ez baromabb mint az upc kismama.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:28:28

@Kitalátor feljegyzetei:
Lassan már csak kis szigetek lesznek.
Valahogyan el kellene zárni a csapot.

bright.side 2010.06.04. 12:32:57

Lassan a bkv irodaházába szükségszerű lenne beépíteni egy vesztőhelyet. Tudom, MO-n nincs halálbüntetés, de igény és felhasználó is lenne rá bőven. :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 12:34:17

@Kitalátor feljegyzetei: A római katolikusok meg a gyaúr kutyák meg ázzanak?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:35:22

@bright.side: Szerintem inkább az ilyeneket (meg az olyanokat) meg kellene vízni a Duna-Tisza csatorna kézi megépítésével, szabadulásukig...

Walmer 2010.06.04. 12:38:49

@Kitalátor feljegyzetei:
Húúúúúú, világcég, vezető és te tőle hallottad. Aztaaaaa! diplomád is van. Húúúú öreg. Mindent visszavonok. ha ekkora agyad van, akkor vezess bennünket, kérlek.

Pszt! 2010.06.04. 12:39:09

Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Ha ő nem cigizhet a buszon, ne szívhassa más se!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.04. 12:41:25

@Kitalátor feljegyzetei:
Ez mindenképpen jó hír.

Az volt már, hogy akkor ez most a hétvégi-e?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:43:18

@Walmer: OK!
A legtöbbet azzal használsz a világnak, ha felfekszel ma Bódva gátjára... (Képzeld, nemcsak cégvezetőktől, de főpapoktól is hallottam már vicceket.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:43:23

@Pszt!: ezzel most mit is akartal mondani?
bogozom

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 12:45:48

@Sün‼: Van még egy, de az is szar. Ráadásul a hozzászólásokat megzavarta valami, vagy az eső, vagy érettségi szünet, de az is lehet, hogy sok korábbi április 4-i koszorúzó-ünnepségre kényszerítő intézményvezető mára ünnepséget és tanításmentes napot rendelt el.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.04. 12:46:25

ja
hogy ha az utas nem cigizhet akkor a sofor se cigizzen

igen ez igy van
senki tehenenek nincs koze hozza

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 12:48:51

@Kitalátor feljegyzetei: Ja, hogy mindenkinek elintézte! Ökumenikus csoda. Ez úton köszönjük a világ maradék része nevében.

Dax 2010.06.04. 13:00:24

valóban bosszantó az eset, de hogy ebből valaki levelet írjon, és azt több helyre el is küldje irgalmatlan nagy ráérést feltételez, vagy szegény sértettünk egy idegesítően fontoskodó emberke, akinek igen igen alacsony az inger küszöbe.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.04. 13:00:55

na mi van, a homár a bkv figyelő rejectjeinek gyülekezőhelye lett? :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.04. 13:02:20

@Manci néni, a szomszéd: 'De nem is volt ennyi nyámnyila ember mint manapság, akik tömik magukba tonnaszám a vitamint, meg palackozott csapvizet isznak, mert az egészséges.'

ja, csak az átlagéletkor emelkedett sacc/kb tíz évet azóta, hogy maga volt fiatal, néne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:06:07

@atpijkamo: A köszönetek kifejezésére is van mód: www.gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=468
A Bódva-vögye az ország talán legszegényebb (ennek megfelelően természeti és emberi értékekben az egyik leggazdagabb) térsége. Élnek ott mindenféle vallásúak, még hívő ateisták is, és most mind - a szó szoros (pontosabban szaros) értelmében is - szarban vannak, mert amit fentebbről kimosott a víz, az ott terült szét. Természetesen a segítségnyújtásnál sem kérnek hitvallást, nem vizsgáztatnak...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:07:59

@Rékuc: Gondot is jelent a nyugdíjak kifizetése, meg az, hogy az átlagéletkor emelkedése a gyermekhiány következménye.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 13:11:52

@Kitalátor feljegyzetei: Olvastam valahol, hogy a cigánytelepet valami teknő aljára tették, normálisan is 5 centire van a talajvíz. Ha eseik, akkor meg térdig ér. Jelenleg is építenek új házakat...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.06.04. 13:25:48

Nekem van egy megoldási javaslatom a problémára: a dohányos életmód kizáró tényező legyen a felvételen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:35:39

@atpijkamo: Szinte az egész országban ezt csinálták a '70-es években. Felszámolták a putrikat és cserébe téglaputrikat adtak. Állítólag konkrétan BAZmeg yében jelezték is a Pártbizottságnak (akkor még csak 1 volt) a kockázatot, de azt a választ kapták, hogy kész haszon, ha 4-5 évenként kimossa a víz a szart a házak közül. Ami nem alaptalan, de nem is korrekt hozzáállás. Szerintem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 13:43:43

Azt amúgy nem értem, hogy miért nem integethetett volna a sofőr a lányának?

Ben Sanderson 2010.06.04. 13:52:07

@beachball: azért nem járnak 200 évvel mögöttünk, itt egyszerűen mások a normák.

shutika 2010.06.04. 13:52:34

Én ezért járok bringával, és SOHA nem használok BKV-t. Felőlem dohányozhat.

Tarika · http://isitchristmas.com/ 2010.06.04. 13:54:37

@horex: nekem sikerült :)csak az első két hét volt "érdekes", viszont teljesen saját döntés volt, szerintem ez lehet a siker legfőbb oka :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:04:24

@Kitalátor feljegyzetei: Ekkor kell elmondani a tanmesét, hogy nem halat kell adni nekik, hanem megtanítani a hálót használni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:05:52

@atpijkamo: "megtanítani a hálót használni."

... és akkor az interneten szereznek halakat. Akarom mondani palimadarakat. A Nigériaiak is ezt csinálják.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:07:14

@Peti817172M: "a dohányos életmód kizáró tényező legyen a felvételen."

Azt a kamerát, aminek a felvételén ez meglátszik, még nem találták fel.

vauvauvau 2010.06.04. 14:16:53

Tanuljál meg fogalmazni reklamálókám!
Homárka meg egy kicsit szelektálhatna, milyen írásokat közöl itt!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 14:34:18

@vauvauvau: Szerintem szekeltál. Képzeld a többi!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.04. 14:57:50

az ékezet nélküli irogatást elfogadhatónak tartók részére :
basszatok meg
vagy
basszátok meg

milyen apró különbség, és mégis mennyire másképp hangzik :P

SajnosNem 2010.06.04. 15:11:37

@csintapala:
"Máskor te is magyarul írj, pláne ha mást erről kioktatsz. Errefelé a mondatokat nagy betűvel kezdjük, mondat végén írásjelet használunk, az érthetően, egyből, sofőr szavakat pedig hosszú ő-vel írjuk."

a hozzászólás az élő beszéd internetes megfelelője, ezért a nagybetűk (így, egyben... ha már másokat kioktatsz) mellőzése igazolható stilisztikai eszköz, míg egy levélben az ékezetek elhagyása udvariatlanság a címzettel, az olvasóval szemben.

SajnosNem 2010.06.04. 15:17:32

@Sevy:
"Az sem oké, hogy a levél írója olyan szót ír két s-el, amit baromira nem kéne, és vét még egyéb hibákat is, most nem sorolom, de az végképp nem oké, hogy némely kommentáló egyének, akik ezt rajtam kívül szintén észrevették, ugyanúgy vétenek helyesírási hibákat, ha már gépelésit nem is. Ékezete pedig azért nincs, ti szerencsétlenek, mert olyan a billentyűzete, amilyen. Pff... De stimmel, kézzel kéne levelet írnia. De hát, mint tudjuk, lusta."

hibát nem lehet véteni. ennek a kifejezésnek nincs értelme... illetve van, de az épp' az ellenkezőjét jelenti, mint ami kifejezés alá akart kerülni.

Manci néni, a szomszéd 2010.06.04. 15:17:38

@Rékuc: "ja, csak az átlagéletkor emelkedett sacc/kb tíz évet azóta, hogy maga volt fiatal, néne."

Hát ez is nagyon szomorú dolog kedvesem! Enélkül is túlnépesedik a föld, hát még így. Aztán most meg mindenki rinyál, hogy 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Csak épp azt elfelejti mindenki, hogy régen 16-18 évesen dolgozni kezdtek az emberek és dolgoztak 60 éves korukig. Most meg mindenki egyetemre járatja a kölykeit, akik még évet is halasztanak, így jó ha 22-24 évesen elkezdenek dolgozni. A másik véglet is csökkent, ma már a legtöbb ember nem hogy 60 éves koráig nem dolgozik, 55 évesen mennek nyugdíjba. Sok rendőr meg katona már 38!-40 évesen. Magyarországon másfél millió ember dolgozik, az állami alkalmazottakat nem ide számolom, hanem az eltartottak közé. Másfél millió embernek kell eltartania nyolc és fél milliót! És még örüljek annak, hogy emelkedik az átlagéletkor. Csak sajnos nem nálunk: a legtöbb ismerősöm meg sem érte a nyugdíjas kort, előtte meghaltak, nem tudom honnan veszik a számokat...

MosoMasa 2010.06.04. 15:43:53

Miért gondolja minden komplexusos, kisebbségi érzésekkel tele lévő posztoló, hogy irodalmi babérokra kell törnie?
Miért kell hosszú, rém unalmas, és felettébb üres litániákat írnia, ha nem ért hozzá?

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.04. 15:44:22

Mi a szar közöd van hozzá,hogy integet a kurvának????
Lehet osztálytársa volt általánosban!!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:30:47

@1 Fószer: Inkább évfolyamtársa az ELTE-n...
@atpijkamo: Se háló, se víz, de oly szemetek voltak a komcsik akkor is, hogy sem szaktudást, sem földet, sem melléképületet, sem állatot nem biztosítottak nekik, csak ipari munkahelyeket, amik meg csak KGST-relációban eladható akármiket termeltek. Bukott a rendszer, a párttitkárok, igazgatók még rá is játszottak a cégek tönkretételére, és most már "tisztes" vállalkozóként tényleg övék a gyár, a nagy nehezen munkához szoktatott (de többségében ma sem túlképzett) more meg mehet bodzázni, vagy lopni a parasztoktól, azok úgysem fizetnek magánhadsereget (szemben a szocskos nagyurakkal) és különben is templomba is járnak, meg jobb oldalra is szavaznak...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:32:26

@MosoMasa: Miért akar minden félanalfabéta kritikust játszani? ;-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.04. 16:34:38

@1 Fószer: Na ez az! Ahelyett, hogy CsZ is örülne, hogy nem minden sofőr teljesen buzi...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 16:40:11

@Kitalátor feljegyzetei: Nagyon jól mondod. Sajnos el lett rontva a rendszerváltás, és az azóta eltelt 20 év nagyobbik része.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 16:49:47

@isssti: Ugyanez megesheti autóban is, amúgy ha kicsit tovább olvastál volna, láthattad volna, hogy leírtam, hogy bocs, akkor rosszul tudtam.

Egyébként nem volnék BKV meg dohányospárti, csak valamiért úgy emlékeztem, hogy szabad nekik.

De amúgy akkor autóban dohányozni... ennyi erővel az is veszélyeztetés (még az utas esetében is).

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 17:11:16

@ColT: "autóban dohányozni... ennyi erővel az is veszélyeztetés"

Hát igen. El tudod képelni a kormánymozdulatokat, amiket akkor végez a sofőr, ha beleejti az égő csikket a saját lába közé?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.04. 17:21:29

Gagyi blogmotor egész nap haldoklott. Most el ment aludni. Amit írok már valószínűleg senki nem fogja olvasni.

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, support@blog.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.9 (Debian) Server at homar.blog.hu Port 80

romesz 2010.06.04. 17:32:22

@Kerámia_53: ha neked ez esik jol akkor legyen tied.
De gondod lesz mert mar tobb mint 10 eve halott

A rája szarik rája 2010.06.04. 20:38:22

@horex: Nem. Fűszoknyás lányok diszkréten kényeztetik a biszvezetőt. Meg az utasokat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 20:40:07

@atpijkamo: Egyébként igen, de akkor azt is be lehetne tiltani.
Amúgy nem dohányzom, így autóban sem szotam cigizni :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.04. 20:41:38

@Manci néni, a szomszéd: 22-24? 26-28...
Simán beletenném az oktatási tv.-be, hogy aki túllógja 1 évvel az előírt képzési időt, az fizet. Aki 3-mal, azt kivágják.

anr96 2010.06.04. 20:54:35

Off: Ékezetekhez: én mindig ékezeteket használok pedig nem magyar a billentyűzetem, ráadásul osztott MS Natural bill.

On: Azért meg egy panaszt így beküldeni... sokaknak kb. olyan szívás ezt olvasni, mint dohányfüstöt szívni a buszon...

eml 2010.06.04. 23:21:41

Két dolog!

1
Kb 130-ig mind elolvastam, ebből:
Kb 80 dohányos-nemdohányzó ellentét.
Kb 25 a posztolót szapulja az ekezetek hianyaert.
Kb 25 egymás szapulása
És csak három foglalkozik azzal a témakörrel, hogy a buszvezető képes volt egy prostitucióból élő személlyel gesztuskommunikálni. A gusztusát.

0motig0 2010.06.04. 23:22:54

ez szolnoki buszpályán hétköznapi.. bár ott igaz az álló(és a majd egy óra múlva induló) buszba teszik.. vagy a már menőbe... nekik egyre megy

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.05. 00:42:59

@eml: Szabadidejében úgy kurvázik ahogy akar, az csak nincs megtiltva :D

Silenzio 2010.06.05. 16:59:46

Pécsi vagyok. Ha itt felszállsz egy helyi járatra akár egy kávéval a kezedben, a sofőr páros lábbal rúg le.

Pesten egyszer este hullarészegen kezdtem parázni villamosra felszállás előtt, mire pesti haverjaim megnyugtattak, még csak le se szarja senki, ha az első ülésen ülve iszom a whiskey-t, és mellette cigizek egy sort. Ilyen utazói/céges mentalitással nem csodálkozom a sofőr bácsi hozzáállásán.

zooDoo 2010.06.06. 09:31:58

Szerintem a posztoló csak irigy, őt nem kínálta meg egy szállal.
Amúgy is, ha a Franciáknak lehet borozni munkaidőben, Agyarországon meg cigizni!

sabo 2010.06.06. 12:36:22

@eml: Én azt furcsállom, hogy néhányan nap mint nap itt élik ki lelkükben tátongó szociális űrt (munkaidőben ugye, mert szar a meló, a kollégák szemetek, meg aztán egyébként sincs mit csinálni), ráadásul a fűszoknyán, az aldin, az őstermelőn és a "dél van" kifejezésen kívül más értelmes mondatot, szót nem tudnak kinyögni (tökmindegy, hogy hétvégi vagy hétköznapi posztról van szó). A dolog tragikomikuma ráadásul az, hogy ezek még azt hiszik viccesek. Sajnos az az érzésem, hogy tényleg csak három-négy kommentelő van aki értelmesen hozzá tud szólni egy-egy poszthoz.

A levélírónak:
A BKV sajnos nem nagyon szokott foglalkozni az ilyen dolgokkal, persze tanúkkal, szembesítéssel meg lehet fogni a sofőrt de hidd el annyit nem ér az egész, holnaptól ugyanúgy fog dohányozni a buszon, ha nem fog egyenesen leköpni a következő alkalommal. Itt először a fejekben kellene rendet tenni, ami lássuk be, hosszú és nehézkes folyamat.

Hosegawa 2010.06.07. 11:21:44

Kitalálom!!!

Az ugye még nem jutott csöppnyi eszedbe, hogy hátrasétálsz az üres buszon vagy trolin, és nem érzed a füstöt. Mellesleg a másikat sem zavarod vele, aki éhbérért ott ül és gyakran még cigizni sincs kiengedve.

Á dehogy! Nehogymár élni hagyd szerencsétlent.
Lehet, én még a kezedet is letörtem volna ha hozzámérsz.

Hosegawa 2010.06.07. 11:22:55

Anyám... tanúk meg szembesítés...

Bammeg ti olvassátok magatokat? tiszta 3/3 ügyosztály...

Egy cigiről beszélünk... ha zavar, hátrasétálok szó nélkül, nem a szerencsétlent cseszegetem...

(---Flúgos Buszos---) 2010.06.07. 11:47:23

@Hosegawa: egy-kettőnek nehéz elviselni,hogy a másik egyszerű ember egy iylen dolgot megtehet.

Cigizik

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.08. 16:33:42

@atpijkamo: Igen, teljesen, mert rendszerváltás csonka kis hazánkban utoljára 1944-ben volt, és a debreceni bábkormány vezényelte le. Akkor váltottak királyságról köztársaságra, ami most is működget. Persze mikor milyen jelzővel, képzővel. A "nép" pl. ebben az értelemben ugyanúgy fosztóképző, mint a szeretkezés népies megnevezése előtt a "rá"...

Vincenzo90 2010.06.14. 04:35:27

Menj hátrébb a buszban, bazdmeg! Ne diszkrimináld a dohányost, épp elég neki, hogy tüdőrákot kaphat...
süti beállítások módosítása