Tékozló Homár

BKV-pénztárosok hamisítanak bérletet?

2010.06.16. 01:41 | szily | 510 komment

Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri metrólejárónál azzal, hogy a Klinikák megállónál vett bérletszelvénye hamis. Hihetetlennek tűnt a dolog, Alexandra rendőrt is hívott, a szelvényt lefoglalták, rendesen megvizsgálták. Kiderült, hogy egy eredeti bérleten az érvényességi időt változtatták meg két alkalommal. Ez hiába csak mikroszkópos vizsgálattal derült ki, olvasónk ellen magánokirat hamisítás miatt vádat emelnek, mert nem vette észre a hamisítást. Elképesztő fordulatok a hajtás után:


Bliccelni nemcsak olcsóbb, de törvényesebb is?

2009 októberében, a Moszkva téri metrólejárónál állított meg egy biztonsági szolgálatnál bérlet-és jegyellenőri megbízatást teljesítő fiatalember azt állítva, hogy a nálam lévő bérletszelvény hamis. Állítása szerint abból látta, hogy az érvényességi időnek fenntartott apró négyzeteket egymástól elválasztó vonal élénk fekete helyett szürkés színű. Kérdés nélkül kivette a bérletszelvényt a kezemből a tokjával együtt, és dörzsölni, törölgetni kezdte, majd közölte, mivel hamis bérletszelvénnyel kíséreltem meg az utazást, a szelvényt elkobozza, és menjek, vegyek magamnak másikat vagy mutassam meg a róla kapott számlát. Mivel nem tudom elszámoltatni, természetesen nem kértem róla számlát, így ez szóba sem jöhetett. Nyugtát pedig nem adnak a vásárlásról, hiszen ebben az esetben maga a bérletszelvény a nyugta.
Döbbenten álltam és néztem rá, hiszen a Klinikák metrómegállónál lévő bérletpénztárnál vásároltam a kérdéses bérletet 2 héttel az incidens előtt. Megkértem, hogy szíveskedjen igazolást adni arról, hogy elvette, de ő csak azt hajtogatta, hogy menjek ki és vegyek másikat, mert ezzel a hamis szelvénnyel nem utazhatok. Teljesen abszurdnak tűnt az állítása, és kora reggel lévén, az úti célomtól közel 45 percnyire nem vágytam másra, csak arra, hogy végre mehessek tovább és késés nélkül, időben megérkezhessek a munkahelyemre, ahol egyébként vezető beosztásban dolgozom és egy kurzuson kellett volna prezentációt tartanom.
Érveimet kivétel nélkül felsorakoztattam, de mind hiába, az ellenőr hajthatatlannak bizonyult.  A mielőbbi szabadulás érdekében kértem, adjon jegyzőkönyvet az elvett szelvényről és mindketten folytassuk a napi teendőink ellátását. Ő azonban egyre hangosabban kiabált velem és szidalmazta „az ilyen bliccelőket” és felszólított, hogy vegyek másik bérletet, hiszen „úgy nézek ki, mint aki ezt megteheti”. A személyeskedő megjegyzéseit követően arra kértem, hívjunk rendőrt az ügy mielőbbi tisztázása érdekében, hiszen ekkor már közel fél órája voltam kénytelen tűrni az attrocitásokat. A rendőrök éppen ott sétáltak, így végül is elég volt odalépni hozzájuk és elmondani, mi történt. Hosszas nézegetést és vizsgálgatást követően, mivel semmi érdekeset nem találtak, további jó utat kívánva engedtek el. Az ellenőr azonban továbbra is ragaszkodott a szelvény hamis voltához, így a rendőröknek nem maradt más választása, előállítottak. Megszégyenülve telefonáltam be a munkahelyemre, ahol főnököm és kollégáim teljes megdöbbenéssel hallgatták végig, miért nem tudok aznap reggel 8:00-kor, munkakezdéskor munkahelyemen megjelenni. 
Felvették a vallomásom, lefoglalták a bérletet, és hazaküldtek. Az intézkedő rendőrök kifejezetten kedvesek voltak, és többször az értésemre adták, hogy ez a sokadik ilyen esetük, „legyek nyugodt, mert végül kiderül az igazság”. A tanácsuk első felét illetően nem annyira volt igazuk, mint a második felére vonatkozóan. Az igazság valóban kiderült, de megnyugodni végképp nincs okom miatta. Itt jegyezném meg, hogy a BKV-nak írt kártérítési igény bejelentésemre a vállalattól azt a választ kaptam, hogy „az elmúlt hetek eseményei miatt – ekkoriban került nyilvánosságra a horribilis végkielégítések és megbízatások története – a megszokottnál lényegesen több időt vesz igénybe a bejelentésem feldolgozása.”
A 8 hónapos nyomozás alatt sor került egy Igazságügyi Okmányszakértő bevonására is, aki megállapította, hogy a lefoglalt szelvény ugyan eredeti, de az érvényességi ideje valóban hamisított. 2009. februárjában adták el a szelvényt, amit én 2009. októberében vásároltam meg a Klinikáknál. A rajta lévő zöld pecsét mellett kék és vörös tinta nyomait is megtalálták, így valószínűsíthető, hogy 2 alkalommal is hamisították az érvényességi idejét, azonban ebből szabad szemmel semmi sem látszott, kizárólag mikroszkópos és különféle vegyi vizsgálatok mutatták ki az eredményt. A történet igazán „szép” része még csak ezután következett, hiszen a vizsgálat lezárását követően ismételten beidéztek a II. kerületi Rendőrkapitányságra. Ekkor ismertették a vizsgálat eredményét, illetve elmondták, hogy a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja. Az természetesen nem számít, hogy nem tudtam arról, hogy a nálam lévő szelvény hamis, hiszen nem voltam köteles a bérletemet ott és akkor megvásárolni, vagy legalább ellenőriznem kellett volna a kapott szelvényt.  Ugyan a szakértő leírta, hogy csak mikroszkóp és vegyi vizsgálatok során látszottak a hamisítást jelei, így nem értem, nekem miből kellett volna gondolnom, hogy egy hivatalos bérletpénztárban vásárolt szelvény érvényességi ideje akár hamisított is lehet. Jelenleg az összes, az ügyben született dokumentumot továbbították az ügyészség felé vádemelési javaslattal magán-okirat hamisítás megalapozott vétsége miatt. 
Így jutottam arra a következtetésre, hogy jobban teszem, ha vagy mikroszkóppal járok bérletet vásárolni, vagy minden esetben számlát kérek a vásárlásomról – én utóbbit választottam és ajánlom ezt mindenkinek, aki a Budapesti Közlekedési Vállalat járművein való utazásra kényszerül. Ha másért nem, azért kérjünk számlát, hogy a pénztárosok ne követhessenek el hasonló visszaéléseket, és ne keressenek rajtunk sok százezer forintot úgy, hogy mi azt hisszük, a kiadott 9800 Ft-ért egy érvényes bérletszelvénnyel vesszük igénybe a BKV Zrt. közlekedési járműveit. Ugyan minden hivatalos pénztárban és a weboldalukon is kihelyeztek egy hirdetményt, miszerint a „visszaélések elkerülése végett kérjük ,hogy adják le már lejárt bérletüket” ezúton kérek mindenkit arra, hogy inkább tépje apró darabokra és dobja a kukába , minthogy esélyt adjon arra, hogy a pénztárosok egy „kevés” fizetés-kiegészítés érdekében visszaéljenek a pozíciójukkal, és az érvényességi időt meghamisítva újra értékesíthessék azt. Én türelmesen várom az ügyészség döntését, és ez alatt a 60 nap alatt igyekszem minél több ember figyelmét felhívni, hogy a jóhiszeműség ebben az esetben többe kerülhet, mint bliccelni.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamasss 2010.06.16. 01:57:31

Már nekem is vették el bérletemet, szerencsére aznap járt le. Aszonták piros pecsétes bérlet nem érvényes, csak a kék. De ez a sztori kiakasztó.

CiluHS 2010.06.16. 02:19:35

A BKV-nál nem csak a vezetőket, de a pénztári alkalmazottak 98%-át is ki kellene rúgni. Alkalmatlanok a feladatra, még mindig a szocializmusban élnek, azaz "Én vagyok a nagy hivatalnok pénztáros, te pedig a senkiházi utas... örüjj', hogy kapsz jegyet, nesze...". A panaszkezelési ügyfélszolgálatot pedig 100%-ban.

Még mindig örökzöld az egyik egykori egyetemi konzulensem vélekedése a témáról, aki a 80-as években pár évet dolgozott a BKV-nál (látva a helyzetet, menekülőre fogta), miszerint a sofőrök és szerelők, mérnökök (azaz a valódi kétkezi munkások) felett álló valamennyi dolgozót azonnal ki kellene rúgni, akkor talán lenne némi esély. Ezt kb. ~25 éve mondta, és azóta csak romlott a helyzet.

eml 2010.06.16. 02:20:46

Kétszer is elolvastam. Éljen a magyar jogrendszer.

Egyébként számla nélkül tényleg nehéz bebizonyítani a hölgynek az igazát.

szbszig 2010.06.16. 02:21:07

Akkor most már csak azt nem értem, hogy az ellenőr hogy szúrta ki mégis szabad szemmel, ha kizárólag mikroszkópos vizsgálattal mutatható ki a hamisítás? Vagy talán ő is újra akarta hasznosítani a bérletet? Ha már bírósági ügy lesz belőle, én vele is elbeszélgetnék erről...

farkamatvakarva 2010.06.16. 02:23:01

bérletet csakis aldiból

szbszig 2010.06.16. 02:23:50

Én most már csak azt nem értem, hogy az ellenőr hogy szúrta ki akkor szabad szemmel, ha kizárólag mikroszkópos vizsgálattal állapítható meg a hamisítás? Vagy talán ő is újra akarta hasznosítani, azért kellett neki annyira az a bérlet? Ha már bírósági ügy lesz belőle, és megvannak az adatai, én vele is elbeszélgetnék erről...

Horányi Dubček László 2010.06.16. 02:24:09

@tamasss: na az baszna be, ha nem lenne érvényes. egy csomó postán lehet bkv bérletet kapni, nekik meg senki nem ad bkv színű tintát a pecséthez. állatok.

dr. Aullah 2010.06.16. 02:25:50

Én egyszer úgy jártam, hogy 10edikén még a múlthónapi bérlettel flangáltam... jött ellenőr. Megnézte. Mondom neki, hogy elfelejtettem kicserélni... erre Ő:- Akkor gyorsan vegyen egy jegyet.

De hát ez nem pesten történt.

Amúgy már sok poszt volt róla, hogy a kutyaólokban hamisítottat árulnak.

Megdobbent 2010.06.16. 02:26:01

Nah ez szep sztori, igaz hiaba vinnel mikroszkopot minden vasarlashoz az meg keves lesz, hatosagi szakertot kell vinni es jegyzokonyv utan hasznalni csak a berletet...

Egyebkent a szamlakeres sem kispalyas, engem egyszer szabalyosan szidalmazott egy eltesebb BKV penztaros, hogy ilyen faszsagokkal zargatom, hogy szamla... Nah a vegen fegyelmit kapott, en meg a szamlat, amit el tudok szamolni...

bkv-bkv... egy ceg, ahol sosem lesz rend a fotavval egyetemben.

Megdobbent 2010.06.16. 02:27:57

@szbszig: nyilvan a belsoellenorzesen tenyesztett belterjes tipusrol van szo: ok mikroszkopszemmel lettek genmodositva, masra alkalmatlanok, mint olvashattad, pl. a kommunikacio nem az eros oldaluk, sem a jegyzokonyv, atveteli elismerveny, nyugta kiadasa.

HunFoxy 2010.06.16. 02:37:14

Én mindig a Keleti pályaudvari alsó pénztárakban veszem a bérletet (egyszer kézzel volt ráírva az érvényességi dátum, az nem tudom, hogy érvényes volt-e). Pechemre ált. nincs nálam toll és nem akarom feltartani a sort, így nem kérek a pénztárostól tollat, hogy ráírjam az igazolványszámomat, ezért mindig az egyik BKV ellenőrtől kérek, aki hatalmas nagy mosollyal és jókedvel, "végre valahára valaki, aki be akarja tartani az utazási feltételeket" örömujjongással ad egy tollat és még mesél is közben szép aranyos BKV-s sztorikat míg én kimásolom a számom és felírom a bérletre, majd felmutatom neki és távozom! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 02:41:26

"Kiderült, hogy egy eredeti bérleten az érvényességi időt változtatták meg két alkalommal."
Azért az tuti hamisítás. Kérdés, hogy hol hamisodott.

"Nyugtát pedig nem adnak a vásárlásról, hiszen ebben az esetben maga a bérletszelvény a nyugta. "
És itt tökön bökte magát a BKV! Hiszen akkor el kell hinni, hogy náluk vette!

"vegyek másik bérletet, hiszen „úgy nézek ki, mint aki ezt megteheti”"
Ha valóban megtehetnéd, akkor nem BKV-val utaznál, hanem autóval b+, kibaszott paraszt ellenőrje.

"a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja"
Pofalaezakadás! Wazz, mindjárt nekiállok pézt hamisítani, hiszen nem az lesz a hibás, aki hamisította!

"Ugyan minden hivatalos pénztárban és a weboldalukon is kihelyeztek egy hirdetményt, miszerint a „visszaélések elkerülése végett kérjük ,hogy adják le már lejárt bérletüket” "

Hát igen, valszeg ilyesmikből lesznek az ügyes bérletek.

"a jóhiszeműség ebben az esetben többe kerülhet, mint bliccelni."
Kurva drága jegy, ilyen esetek, szar szolgáltatás, aztán még azt várják, hogy fizessenek érte az utasok.

"Hol él maga, egy gumibelsőben?!"

lutria 2010.06.16. 02:44:06

Engem az érdekelne hogy a pénztárosok vagy az ellenőrök(a 8 általánosukkal)milyen hi-tec módszerrel tudnak sorozatban bérletet hamisítani úgy hogy még a profi okmányszakértő is csak mikroszkóppal tudja felfedezni a csalást.Nem lehet hogy a nyomdában trükközik valaki?

eml 2010.06.16. 02:46:29

@szbszig: Állítása szerint abból látta, hogy az érvényességi időnek fenntartott apró négyzeteket egymástól elválasztó vonal élénk fekete helyett szürkés színű.

Reggie 2010.06.16. 02:47:09

@lutria: Ha megeroszakolsz valakit, azt is hightech cuccal allapitjak meg, neked megsem kell hozza nem hetkoznapi eszkoz...

Siman kioldjak a regi tintat valamivel.

eml 2010.06.16. 02:49:35

"Kiderült, hogy egy eredeti bérleten az érvényességi időt változtatták meg két alkalommal."

Újrahasznosítás magasfokon.

Reggie 2010.06.16. 02:52:55

Egyebbkent, ha ekkora problema a hamisitas akkor lehetne az allami nyomdaval spec vedelmet is ravinni(pl infra tinta) ami kereskedelmi forgalomban nem kaphato, az ellenorzes pedig kb annyira bonyolult mint az uv tinta ellenorzese.

Lelkipillanatok 2010.06.16. 03:01:37

"...Ekkor ismertették a vizsgálat eredményét, illetve elmondták, hogy a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja. Az természetesen nem számít, hogy nem tudtam arról, hogy a nálam lévő szelvény hamis, hiszen nem voltam köteles a bérletemet ott és akkor megvásárolni, vagy legalább ellenőriznem kellett volna a kapott szelvényt..."

Nos, az idézett rész első fele igaz; a magánokirat-hamisítás bűncselekményét valóban nem az követi el, aki az okiratot meghamisítja, hanem aki használja (Btk. 276. §).
A második fele pedig nem úgy van, ahogy a postban szerepel; a magánokirat-hamisításnak csak szándékos elkövetési magatartása létezik, ezen belül csak egyenes szándékkal lehet elkövetni, vagyis az elkövetőnek kívánnia kell magatartása következményeit. Összefoglalva: ahhoz, hogy ennek a bűncselekménynek az elkövetését megállapíthassák 2 feltétel együttes fennállása szükséges; egyrészt az elkövetőnek tisztában kell lennie a magánokirat alaki vagy tartalmi hamisságával, másrészt azzal is tisztában kell lennie, hogy a hamis magánokiratot joghatás kiváltása céljából használja fel.

Mivel a levélírónál egyik feltétel sem merül fel, ezért nem állapítható meg a bűnössége.

szomoruszamuraj 2010.06.16. 03:04:07

Posztíró!

Én most fogok Bp-re költözni, úgyhogy ezúton is köszönöm a figyelmeztetést, minden esetben blokkot fogok kérni és kerülöm a "kutyaólakat". Ha ez némiképp vigasztal, egy emberen már segítettél.

bcsx 2010.06.16. 03:39:17

Megtörtént eset:
Az utas bérletet vásárolt és számlát kért.
-Milyen névre írjam a számlát?
-SOTE Budapest (pontos cím)
-No az, hogy SOTE nem jó. Pontosabban kérném.
-Jó. Semmelweis Orvostudományi Egyetem
A pénztáros leírta az s betűt, majd gondolkodóba esett, aztán segítséget kért.
-Hogy is írják ezt?
-S E M M E L W E I S
-Ja, igen.
Szerencsétlen utas kb. 8 perc múlva megkapta a számlát is.
Drága gyermekeim. Szerintetek mi volt oda írva, ahol annak kellett volna szerepelni, hogy Semmelweis ...
Igen. SOTE.

- Rendi - 2010.06.16. 03:41:39

Bkvfigyelőn már több hasonló történet volt, sajnos akkor is érdemes számlát kérni, ha amúgy semmi szükség nem lenne rá...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.16. 03:44:20

@szomoruszamuraj: szerintem jobban jársz, ha maradsz ahol vagy. sok bosszúságtól megkíméled magad ;)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.06.16. 04:28:35

Lehet, hogy rosszul emlekszem, de mintha a berlet hatoldalara kis betukkel ra van irva, hogy a berlet at nem ruhazhato.

Amugy mi jogon kerik el a tulajdonomban levo berletet?

Mas ha egy BKV ellenor el akarja kerni a berletszelvenyt akkor egyszerubb ha ezentul minimum kette tepve adjuk oda.

Rókakígyó 2010.06.16. 04:47:04

Asszem van a btk-nak egy olyan pontja, hogyha valaki nem tud arról, hogy bűnözik, akkor nem lehet felelősségre vonni. Ez szerintem jó példa erre, úgyhogy lehet, h nem kell annyira izgulni. Nehéz lesz az okmányhamisítást bebizonyítani, ha az elkövető nem tud róla.

Rókakígyó 2010.06.16. 04:49:38

@Lelkipillanatok: Közben elolvastam ezt a bejegyzést is. Ugyanerre gondoltam, csak pontosan te pontosan fogalmaztál.:)

zsebatya 2010.06.16. 04:54:55

@Lelkipillanatok: Okfejtésed lényeglátó és világos. Én csak azzal egészíteném ki, hogy vajon a bérletszelvény - ami az én értelmezésem szerint hivatalos azonosítóval, a pénzéhez hasonló szigorú példányelszámolási rendszerben előállított köznyomtatvány - vajon ebben a szituációban magánokiratként értelmezhető-e. Bár ha a tulaj aláírása rá is kerül, maga az alapdokumentum eredetiségét a kibocsátónak kell jól azonosíthatóan garantálnia, ha jól tudom.
De azt én sem értem, ha csak mikroszkópos vizsgálat igazolta egyértelműen, hogy a kamu a szelvény, az ellenőr hogyan jött rá ott helyben a dologra?

zsebatya 2010.06.16. 05:01:21

@Lelkipillanatok: Ja, még valami: abban is igazad van, hogy lényegében kizárt az elkövetés szándékossága, de bizonyíthatósága mindenképpen. De ez Magyarország: tőle vettek el mindenféle kártérítés nélkül olyan autót, amit egy használtkocsi kereskedésben hivatalosan vettem - még nem létezett a mai formában az eredetiségvizsgálat, meg törzskönyv, a polgári pernek meg nem volt alperese, mert a nevezetes kft. időközben megszűnt. Maradtam én a szarban.

Tökiböki 2010.06.16. 05:41:22

Én nem értem a magyar törvényeket. Mi az, hogy nem az a bűnöző, aki az okmány hamisítást végzi, hanem az, aki ezt "tudatlanul" felhasználja? Hát basszus a BKV ne a nyomdán spóroljon, hanem a vezetői prémiumokon, és máris megszűnik ennek a pitiáner, de rendkívül megalázó bérlethistóriának a lehetősége. Remélem alanyunk, amint lezárul az eljárás, olyan kártérítési pert akaszt a BKV nyakába, hogy belerokkanjanak ezek a mocskok.

Lelkipillanatok 2010.06.16. 05:45:19

@zsebatya: A bérletszelvény magánokirat. Közokirat csak az, melyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság állít ki.

Az autós esetedhez kapcsolódóan: ha kereskedelmi forgalomban vettél meg valamit, a dolgon akkor is tulajdont szerzel, ha az, akitől vetted nem volt tulajdonos. Ennek alapján nem vehetik el tőled az autót, csak bizonyos kivételes esetekben, ha mondjuk külföldről származó lopott autót vettél, és ez külföldre utazásodkor feltűnt az ottani hatóságnak...

Énbagoly 2010.06.16. 05:46:08

Ez itt Magyarország, tehát még az is lehet, hogy a posztoló szívja meg.

Lelkipillanatok 2010.06.16. 05:50:18

@Tökiböki: Tény, hogy magánokirat-hamisításért nem vonható felelősségre az, aki hamisítja. Felelősségre vonható azonban más bűncselekmény, például csalás miatt.

Taurusz 2010.06.16. 06:02:53

@Énbagoly: Helyesen így hangzik: Ez itt Magyarország, tehát igen nagy a valószínűsége, hogy a posztoló szívja meg.

Nascor 2010.06.16. 06:08:58

@Rókakígyó: Nincs ilyen. A törvények nem ismerete nem ment föl a törvények alól. Ugyanis az nem állhatja meg a helyét egyik bíróságon sem, hogy "ja bíró úr, én ezt nem is tudtam" "Nem tudta? Akkor következmények nélkül távozhat!"

Énbagoly 2010.06.16. 06:12:50

@Taurusz: Ha belegondolsz, már eddig is csak ő szívta meg. A bkv szarik bele az egészbe.

Mike36 2010.06.16. 06:25:18

BKV, ez jár Önnek!

vagyis mindenképpen szívsz
ha csak szimpla adófizetővagy aki a BKV-t életében nem használta, akkor is
a 80 mrd-t ugyanis nem a télapóbácsi fogja kifizetni, hanem mi

az egész céget fel kellene szántani

Látványpékség 2010.06.16. 06:26:40

Én a Sün-től vettem a bérletem és egy málnát adott azt mondta ezzel nyugodtan utazhatok.

Mike36 2010.06.16. 06:31:09

az is vicc, hogy a bérletszelvény maga a nyugta, egyeseknek midnent lehet, vannak az apehnél egyenlőbbek, aztán bizonyítsd be hogy vetted, nem loptad, enm otthon mostad, az apehre nézve szégyen

és itt a lényeg:

" a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja."

kérdésem: meddig tűrjük ezt?

awender 2010.06.16. 06:31:28

Nyugtát mindig kaptam bérletvásárlásról.

Természetesen meg kell nézni, kitől vesz az ember bérletet. A fenti sztori kamu. Persze könnyebb kitalálni ilyet, mint vállalni egy okirathamisítási ügyet.

Mike36 2010.06.16. 06:32:59

@Aullah: node mint kiderült, nem csak a kutyaólokban

Csore60 2010.06.16. 06:38:44

@lutria: Háztartási hypo. Igaz, hogy pár év után megsárgul a fölé írt,nyomott tinta, de a bérletet ugyebár nem pár évig használjuk.

Mike36 2010.06.16. 06:38:51

@awender: lófaszt kaptál te nyugtát
rezzenéstelen arccal hazudsz itt, és vonod kétségbe a történetet,
BKV-s bértollnok vagy, igaz-e

keretlen 2010.06.16. 06:41:35

Apró jelek
Ha a szakértő szerint kétszer volt módosítva az érvényességi idő, és egy bérlet egy hónappig jó, az ügyfél pedig két héttel vette korábban akkor nem pont ez bizonyítja, hogy már a vásárlás előtt hamisították. Kvázi ő nem tehette. A másik, az ellenőrnek csak felmutatnám, de át nem adnám a saját tulajdonomat képező okmányt. A harmadik, ha csak mikroszkóppal vehető észre a hamisítás, akkor az ellenőr honnan tudta. Kétszer húznak le? Egyszer eladják a hamisat, utána meg kreálnak egy elfogást?

Csore60 2010.06.16. 06:46:21

@Nascor: Nem létezik a magyar jogrendszerben olyan, hogy a rosszhiszeműséget bizonyítani kell? Csak kérdezem. Ilyen alapon mindenki büntethető, aki tudtán kívül hamis pénzzel fizet. Mellesleg, ha az utas valóban tudta volna, hogy a bérlet hamis, annyira csak nem hülye, hogy még rendőrt is hív magára. :)

foto háber 2010.06.16. 06:46:23

szerintem is kamu a posztolo egy csalo

lionking 2010.06.16. 06:50:34

és akkor megy az a rettenetes blődli reklám a rádióban a patika reklámok átiratában, hogy a "mellékhatások elkerülése végett keresse fel a bkv pénztárakat..."
Halál azt a kreatívot is egy vonat alá kötném, aki ezt kitalálta

esef 2010.06.16. 07:01:49

Pár hónapja a feleségemnek én szoktam megvenni a bérletét. Próbáltak már nekem is "pult alól" adni, de udvariasan megkértem, hogy inkább a szemem láttára tépje ki a tömbből. Vajon miért nem tetszhetett neki? (Bár egy balekra tutira rásózta később...)

tocibacsi 2010.06.16. 07:02:33

@szbszig: például bemész a biztosítóhoz, hogy be van horpadva az autód oldala. Ezt szabad szemmel észre lehet venni, de hogy a saját 47-es topánkádról származó anyagdarabkák vanak rajta, ahhoz labor kell már... hát így...

Sztori amúgy űbergáz... érdekes fordulat, hogy bérletet ezek szerint szabad hamisítani... és feltehetőleg azt eladni is szabad. Csak a hülye ne utazzon vele... értem...

Na, ezé járok kocsival...

Weidmüller 2010.06.16. 07:03:18

195 cm magas,132 kg vagyok.Soha sem kell bérlet."Ők" úgy tesznek mintha nem is látnának,én meg úgy teszek mintha én sem látnám őket.

nemecsek ernő áruló 2010.06.16. 07:04:52

@awender: Tényleg? Leírnád, hol? Szeretnék próbavásárlást csinálni.

tocibacsi 2010.06.16. 07:11:58

@Csore60: hát igen ez nem rossz megállapítás... ha lebukott és csak 2 elzavarja az ellenőr, kirohan mint a szél és vesz bérletet... vagy nem vesz. 2 hetet, kb 5000 pénzt ígyis nyert... de hogy rendőrt sajáét magára nem hív, az fix... még amolyan sharon stone-os "azért írtam a könyvet" eszmefuttatás alapján sem...

Mylady 2010.06.16. 07:21:27

@tamasss: egy időben engem is lépten nyomon megállítottak a piros pecsét miatt
aztán sokadik kérésemre az egyik elmagyarázta, hogy a pirosat könnyebb hamisítani
kérdeztem, hogy nekem milyen ráhatásom van a tinta színére, meg egyáltalán miért adnak ki pirosat, ha tudják, hogy azzal vissza lehet élni?
a válasz: a cégek által vásárolt bérletnél használják a piros színt

ezek szerint aki juttatásként kap bérletet, az mind potenciális csaló

csak gratulálni tudok a bkv-nak

Frankieboy 2010.06.16. 07:25:03

Ha bankkártyával fizetsz, akkor valamilyen oknál fogva a BKV pénztáros felírja a bérlet számát egy naplóba, és a bérlet hátuljára is rápecsételi, hogy "BK".
Tehát elvileg ez elég biztosíték, nem kell számlát kérni.

Az ellenőrzésnél viszont a bérletszelvényt az utazási szabályzat szerint át kell adni az ellenőrnek. Bár ez szerintem sem jelenti azt, hogy a kezemből kivehetné. Főleg nem a bérlettartómmal és a diákigazolványommal együtt.

Frankieboy 2010.06.16. 07:28:04

@Weidmüller: egyébként, ha öltönyben, laptoptáskával a vállamon megyek, akkor soha sem állítanak meg.

Uva 2010.06.16. 07:29:06

Én olyat láttam, hogy valakit fel akartak jelenteni, mert nem piros zselés tollal, hanem piros golyóstollal volt kitöltve a bérlet, és ezért megvádolták, hogy hamisíja.

Lúdtalp 2010.06.16. 07:33:49

Nahát. Gondolom a számlát a saját nevemre kellene kérni, egyébként azt mondják hogy a cég nevére kért számla nem ahhoz a bérlethez tartozik, amihez felmutatom.

kyanzes (törölt) 2010.06.16. 07:47:46

"Az intézkedő rendőrök kifejezetten kedvesek voltak, és többször az értésemre adták, hogy ez a sokadik ilyen esetük, >>legyek nyugodt, mert végül kiderül az igazság<<."

A rendőr feladata, hogy felderítse a büncselekményt, elfogjon, és végül segítsen az ügyészségnek vádat emelni ellened.

Terézágyú 2010.06.16. 07:48:00

A számlakérésen kívül van két megoldás:
1. Csak fűszoknyás svéd lányoktól szabad venni.
2. Ha a pénztáros ott előtted tépi ki a tömbből a bérletet, akkor az is rendben van. Vagyis tessék figyelni...

Magg (törölt) 2010.06.16. 07:48:18

" a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja."

...és ez ellen hogy véd, ha számlát kérsz róla?
Attól még hamis és te használod és te követed el a főbenjáró bűncselekményt, nem az ordas pénztáros!

hebab 2010.06.16. 07:50:19

@Lelkipillanatok:
ennek a bizonyítása egyébként hogyan megy? miben különbözik a posztban leírt eset attól, ha valaki tudja, hogy hamis a bérlet, és csalni akar vele? úgy értem, hogyan bizonyítod a különbséget? a vádnak nem elég valószínűsíteni, hogy az illető tudta a hamisságot és nyerni akart rajta? mert jelen esetben ez szerintem valószínű. attól függetlenül, hogy így történt vagy sem.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.16. 07:51:19

havi cirka 80.000-ret kapnak a bérletpénztárosok, simán eltudom képzelni, hogy trükköznek :)

Csak mellékesen: az osztrákoknál egy ua munkakörben dolgozó emberke az un. szakmai minimálbér szerint 2200 eurót visz haza TISZTÁN. és erre a korpótlék, és iskolai pótlékok simán rájönnek még

vágod: 80-600 nagy differencia

vtb2 2010.06.16. 07:58:57

Ebben az a szörnyű, hogy szegény nőt meghurcolták. Járkálhat a rendőrségre, és gondolom az elkobozott szelvény helyett újat kellett vennie.
Tehát mindenképpen ő járt szarul, a BKV meg magasról szarik rá.
Kártérítésben sem nagyon reménykedhet, mivel ahogy azt sem tudják rábizonyítani, hogy ő hamisította, ő sem tudja bizonyítani, hogy így vette.

2010.06.16. 07:58:58

Érdekes, egy ismerősömtől elvették a kamu bérletet és még fizetnie is kellett 12 ezret, de nem jelentették fel.

kékféltégla 2010.06.16. 07:59:00

én ezért kezdtem bringával járni :) Ódzkodtam tőle, de így legalább egy 20 perces út mindig 20 perces.

É2I 2010.06.16. 07:59:28

9800 még csak szabálysértés max, ügyészség ezzel foglalkozna? Szerintem csak adott kerület jegyzője. Bár ezzel lehet rosszabbul jársz.

Az mondjuk érdekelne, hogy nyomoz-e a rendőrség? Ha már a saját állításuk alapján is tömegével fordulnak elő ilyen esetek.

De az is lehet, hogy érdemes lenne ismeretlen tettes vagy tettesek ellen feljelentést tenned a szakértői vélemény birtokában. Főleg, ha elmeszelnek.

Pendely-tengely 2010.06.16. 08:02:30

Na, nekem az már nem is furcsa, hogy hamisított bérletet árulnak a hivatalos pénztárban, de hogy a kaller bármi papír nélkül bevon egy 10000 ft-os bérletet, na az tuti nincs rendben!

Erről jegyzőkönyvet kell kiállítani, de ahhoz meg írni meg olvasni kell tudni...

Hátezmármi (törölt) 2010.06.16. 08:06:07

Csak egy kérdés:

Miért nem lehet visszaszokni a lukasztásra a bérleteknél is?!

Kilukasztja, hgoy június meg hogy 16.-a (ettől még ráírhatja persze tollal is)
aztán azt hamisítsák ha tudják.

Hátezmármi (törölt) 2010.06.16. 08:07:24

@Frankieboy: Ez csak arra bizonyíték, hogy valaha valaki bankkártyával fizetett. Ettől még lehet hamis az érvényesség.

zsebatya 2010.06.16. 08:08:05

@Lelkipillanatok: Oké, kösz, tehát tudjuk immár, a bérlet magánokirat. Akkor egy hivatalos forgalmazónál én ezek szerint magánokiratot vásárolok pénzért. Ki és hogyan garantálhatja ezek után, hogy ez a saját célra vásárolt magánokirat eleve nem hamis-e? Ha kérek számlát, az legfeljebb a jó hiszeműségemet támaszthatja alá, de még a számla birtokában is feltételezheto rólam, hogy közben én mégis hamisra cseréltem a szelvényt.
Ez a sztori - ha teljes egészébenigaz, ha nem - jogilag meglehetősen gázos.

Hátezmármi (törölt) 2010.06.16. 08:10:20

Vagy lukasztás helyett minden hónapban legyen más színű a bérlet alapszíne.

Ez nem egy olyan hatalmas pluszköltség havi 200-300 ezer darab nyomdai előállításakor, talán egy forint pluszköltséget sem jelent.

Megoldás rengeteg van a hamisítás megakadályozására, csak az akarat hiányzik, kedves BKV.

catus 2010.06.16. 08:11:22

őőőőőőőőőőő........miva'?

Én eddig minden jegyhez és bérlethez kaptam nyugtát......
?????

Deszkás 2010.06.16. 08:13:24

Mindenki vegye meg a MÁV pénztáraiban a bérletet, vagy fizessen bankkártyával, és akkor lesz bizonyíték róla. (MÁV-nál nem lehet hamis a bérlet, hiszen akkor, ott előtted nyomtatják.)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.06.16. 08:16:54

@Látványpékség: jaaaj de vicceees! Nem. Ne erőltesd, ami nem megy, kisgyerek.

tiborc2008 2010.06.16. 08:18:53

Szenny MáFia országa.
Magyar állam azért van, hogy a bűnözőknek jó legyen.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.16. 08:20:10

@www.Bisex.hu: azért erről a nettó 2200 euróról majd kérnék egy hiteles forrást is, mert egy iiicipiiicit irreálisnak tűnik. (adó utáni 2200 euró az átlag (nem minimál!) fizetése egy svéd diplomásnak a magánszférában. Nehogy az osztrák BKV ellenőr keressen ugyanannyit.)

egyébként vicces, hogy a homár hogy próbál bkvfigyelőzni, az a vonat már elment srácok, a BKV Figyelő többször is írt bérlethamisításról, a Homár maradjon a szaláminál.

milike47 2010.06.16. 08:21:28

@Mike36: Igenis, adnak nyugtát. Az Örsön vettem bérletet a pénztár melletti eladótól és a pénztárgép nyugtáját eltettem pont ilyen esetre."nyugtaadás minden esetben kötelezö"...jahhh hogy valaki ott hagyja vagy eldobja....

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2010.06.16. 08:21:45

„visszaélések elkerülése végett kérjük ,hogy adják le már lejárt bérletüket”

Ez jó. :D

Akkor hogy a jó anyámba tudom bizonyítani, hogy ha utólag kapok papírt egy ügyvédtől, hogy ekkor és ekkor jegy ill. bérlet nélkül utaztam és fizessek ki neki 70-80 ezer forintot?

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 08:22:45

Ez a bunko BKV lassan durvabb lesz mint a MAV. Pedig az se piskota. Minimum meglepnem, hogy megkeresnek nehany mediumot, ebben a vegkielegitesektol, meg horribilis fizetesektol hemzsego idoszakban kapva kapnanak ra.

mortalwombat 2010.06.16. 08:22:45

Szerintem: Kutyaólas hamisította (nyugatinál is ki van írva a jegypénztárra, hogy hamisítják a bérleteket), valahogy bekeverte a jegypénztároshoz, az meg eladta. Vagy maffiába nyomják direkt.
Vuvuzelát a fingólyukba.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 08:22:53

@zsebatya: A BKV különlegesen kiképzett ellenőreinek nem csak röntgen- de mikroszkópszeme is van. Mindent a bliccelők kiszűréséért.

Különben is, hogy kételkedhetünk a hős BKV ellenőrök ítéletében, akik csak azért dolgoznak, hogy fővárosunk közlekedése élhetőbb legyen!

:D

Layosh 2010.06.16. 08:23:12

@É2I: Igen, foglalkozik, mert okirat hamisítás a vád. Ha pl. nyomtatsz egy 500-ast és és elkapnak vele, akkor is ez lesz a vége.

DocBulywood 2010.06.16. 08:23:14

Sajnos beigazolódik, hogy bérletet venni felesleges pénzkidobás. Ha nem tudsz csak villamossal közlekedni - tehát metróznod is kell -, kénytelen vagy egy tízest ottfelejteni a kutyaólban.

Ha meg tudsz csak villamossal menni, akkor vegyél egy tízes gyűjtőt és csak akkor érvényesítsd, ha nem érsz rá és jönnek a rozmárok - bár a rutinosabb versenyzőknek nincs szüksége jegyre.

Van egy topik az index-en, ha gondolod, olvasd végig! Fantasztikus tanácsokkal fogsz találkozni arra vonatkozólag, hogyan maradjon több a zsebedben.

Azzal meg ne foglalkozz, hogy a többi utas megveszi: majd ha a bkv vezetői fillére pontosan kamatokkal együtt visszateszik amit kiloptak, akkor hápoghatnak, hogy mé' nem vetté' bérletet?

Olcsóbban jársz, ha bliccelsz és ha elkapnak - és nem vagy még rutinos -, bemondasz valami kamu címet.

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 08:31:35

Semmi másra nem vágyok, csak hogy egy kurzuson egy vezető beosztású személy prezentációt tartson.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 08:32:43

@DocBulywood: Hat, ja. Csak nem szabad bedolni az ellenorok kamu dumajanak a villamoson. Mondja a csaj, hogy most jol meg fog engem buntetni. Mondom neki, dehogy fog, hiszen hamarosan le fogok szallni, meg amugyis, nem annyira jo dolog az. De akkor vegyek jegyet!
Dehogy veszek, ket megallo miatt nem veszek eszem agaban sincs. Jo, akkor a kovetkezo megalloban varni fognak a rendorok. Mondom tenyleg? Es mikor hivta oket? Villamos megall, en le, ellenor fentmarad. A maradek egy megallot meg szep kenyelmesen vegigsetaltam... Ennyi :)

É2I 2010.06.16. 08:33:04

@Rékuc:
Ha ide lett beküldve, mit forogsz rajta? Majd pont te mondod meg ki és mit rak ki a saját blogjába.
Egyébként a Misi sem reklamált még ilyenért, mondjuk minek is.

Terézágyú 2010.06.16. 08:37:11

@Tomasz_a_gozmozdony:
"Hat, ja. Csak nem szabad bedolni az ellenorok kamu dumajanak a villamoson. Mondja a csaj, hogy most jol meg fog engem buntetni. Mondom neki, dehogy fog, hiszen hamarosan le fogok szallni, meg amugyis, nem annyira jo dolog az. De akkor vegyek jegyet!
Dehogy veszek, ket megallo miatt nem veszek eszem agaban sincs. Jo, akkor a kovetkezo megalloban varni fognak a rendorok. Mondom tenyleg? Es mikor hivta oket? Villamos megall, en le, ellenor fentmarad. A maradek egy megallot meg szep kenyelmesen vegigsetaltam... Ennyi :)"

Büszke lehetsz rá, hogy egy szaros bliccelő vagy.

É2I 2010.06.16. 08:37:23

@Layosh: Lehet rosszul írtam; arra gondoltam, hogy az ügyészség le fogja passzolni a jegyzőnek. Bár abban igazad lehet, hogy okirat hamisításként ez egy súlyosabb kategória. Viszont akkor ismeretlen tettes ellen nyomozást indítanak, aminek _el_kellene_érni_ a BKV bugyraiba is. Akár nemzetbiztonsági szinten, mivel feltehetően bűnszövetkezetben elkövetett okirat hamisítás.
(Remélem szorul a hurok röntgenszemű ellenőrkém.)

Weidmüller 2010.06.16. 08:40:01

@Frankieboy: Nem tom,de tényleg így van
:-)))))
Valamiért azt hiszik,ha öltönyben vagyunk akkor............hú.....:-))))
Egyébként elég a mozdulat is,mármint,hogy elkezded mutatni a bérletet,már nem is figyelnek.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 08:41:30

@Terézágyú: Miert, vegyek hamis berletet, amig a vezetok meg milliardokat nyulnak le? :) A vegkielegitesekbol, meg a lenyulasokbol majdnem ingyenesse lehetne tenni az egesz szart. Te szaros bkv berkommentelo.

Terézágyú 2010.06.16. 08:44:44

@Tomasz_a_gozmozdony:
"Miert, vegyek hamis berletet"

Azt ne vegyél. Vegyél igazit, te barom.

"Te szaros bkv berkommentelo."

Ráfaragtál, mert nem vagyok bkvs. Utas vagyok.

Sabee_t 2010.06.16. 08:45:06

Gyerekek: egy megoldás van: Blicceljetek. És ne metrózzatok. Mindig van alternatív útvonal, maximum 10 perccel hosszabb. Ha meg jönnek az ellenőrök: leszálltok és kész...

Terézágyú 2010.06.16. 08:46:10

@Sabee_t:
Még egy szaros bliccelő.

fourgee 2010.06.16. 08:46:31

Miért nem használ Oyster-t a BKV is? Megszűnnének az ilyen visszaélések, tényleg fizetne mindenki aki utazik, stb. De valószínű, hogy a BKV-nak nagyobb üzlet van ebben a papír alapú jegyekben és bérletekben, meg abban, hogy nem fizet minden utas.

Sátán meg a Jocó 2010.06.16. 08:49:01

"Hosszas nézegetést és vizsgálgatást követően, mivel semmi érdekeset nem találtak, további jó utat kívánva engedtek el."

Nyugi, majd találkozol velük, ha majd egy maffiózó miatt kell téged kilakoltatni, Akkor rögtön meghelennek akár százan is ezek a nagyszerű hősök!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 08:49:06

@Terézágyú: Akkor csak fizess ;-) Ki a barom? :D tobbet nem kell valaszolni a kommentjeimre, mert kurvara nemerdekel az allaspontod TE BAROM. Te fizetsz, en nem (mar nem is hasznaltam jo ideje az udvos BKV szolgaltatasait, halistennek), oszt csokolom. Van ilyen. Egyutt lehet elni a luzerseggel. Jol van igy?

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.06.16. 08:51:40

Én sohasem veszek kutyaólban bérletet. Az ilyen hamis bérleteket csak a kutyaólban árulják vajon? Egyébként van egy csomó bérletszelvényem eladó, használtak, a bérlet hátuljában gyűlik, nem szoktam kidobni. Darabonként egy ezresért eladó :-D

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.06.16. 08:52:53

@Tökiböki: "Remélem alanyunk, amint lezárul az eljárás, olyan kártérítési pert akaszt a BKV nyakába, hogy belerokkanjanak ezek a mocskok."

Az tök jó lesz, majd felemelik a bérlet árát...

Metál -e a bimetál? 2010.06.16. 08:54:13

hát ez elég modoros levél volt.

amúgy gasztonyi ádám volt már ma?

blah 2010.06.16. 08:54:15

A magyar jogrendszer megérdemel egy tapsot.

Szani85 2010.06.16. 08:54:48

Kedves Kommentelők!

Én küldtem be a posztot és nagyon bízom benne, hogy legalább annyi haszna volt, hogy ezentúl a BKV-sok vagyonokat fognak számlatömbre költeni.
Félreértés ne essék, nem attól félek, hogy százezres pénzbírságot sóznak a nyakamba, hanem eleve maga a tény idegesít, hogy bliccelés helyett kiadtam közel 10.000 Ft-ot azért, hogy nyugodt lelkiismerettel vehessem igénybe a BKV járműveit, és akkor nekem kell kismilliószor a rendőrségre szaladgálni, és ügyvédet fogadni, bizonygatni az igazam stb.

Akik írták, hogy kaptak a vásárlásukról nyugtát, azoktól kérdezném, rajta volt-e a nyugtán a bérletszelvény sorszáma, vagy csak az, hogy valamire fizettek 9800 Ft-ot?

A hozzászólásokból úgy tűnt, páran félreértették, nem "kutyaólban" vettem a bérletet, hanem a Klinikák metrómegállónál lévő hivatalos pénztárban. Mivel a pénztár nappal szemben van, és a lámpát nyilván szándékosan nem oltják fel, ezért mást nem látsz, csak a pénztáros kezét. A szelvényt nem pult alól adta, azt azért lehet, hogy észrevettem volna, mindenesetre őszintén szólva nem figyeltem rá, mert fel sem merült bennem, hogy hamis szelvényt kaphatok. Ha vásárolok a Sony boltban egy tv-t, otthon nem szerelem szét és ellenőrzöm, hogy valóban Sony-e, és nem egy Samsungot vásároltam-e, amire Sony burkolat került - hogy nagyon sarkítsam a témát. Megjegyzem egyébként, hogy az esetet követően közel 1 hónapig zárva volt a pénztár, és azóta feloltják bent a lámpát, direkt figyeltem. Egyébként sosem vettem itt bérletet, mindig a Moszkva térnél veszem éppen azért, mert itt mindig sötét volt és sokáig azt hittem, nincs is nyitva.

A történetet azért küldtem, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy oda kell figyelni bérlet-vásárláskor, különben bárki ugyanígy járhat. Van viszont néhány tény, ami éppen ezért kimaradt, hiszen nem a megbotránkoztatás volt a cél, de ha már ennyien hozzászóltatok, akkor ezeket is leírom:

1. A Klinikák metrómegállónál 2 térfigyelő kamera is van. A rendőrségen javasoltam, hogy kérjék el a felvételt, hiszen tudom a napot, hogy mikor vettem, és az időpontot is 2 órás intervallumon belül. Ők megkeresték a BKV-t, akik azt mondták, a térfigyelők nem rögzítenek felvételt, csak élőképet adnak. Egészen addig egyébként a pénztár felé néztek, de az esetet követően, a rendőrök helyszíni szemléjekor már természetesen mindkettő a mozgólépcsőre nézett. Azért ez is érdekes egybeesés.

2. Az Igazságügyi Okmányszakértői vélemény utolsó pontjában a szakértő megállapította, hogy "a bérletszelvény megrendelői, tervezői és kivitelezői egyértelműen nem értettek a hamisítás elleni védelemhez, hiszen a legalapvetőbb hamisítási mód, a mechanikus törlés ellen nem védettek a szelvények." Ha a BKV ilyen drága szelvényeket csináltat, hiszen a hologram és egyéb biztonsági elemek nem olcsók, akkor lehet véletlen az, hogy pont az érvényességi idő helyén van sima fehér papír?

3. Ellenőrzéskor az ellenőr nem elkérte a bérletem, hanem a tartójával együtt szó szerint kikapta a kezemből, ahogy az előttem haladók mindegyikétől, és a tokból kihúzva nézte meg. Tény, hogy ez nem szabályos és már eleve ezen felhúztam magam, de alapvetően azt kell mondjam, ő -mint utóbb kiderült- csak a munkáját végezte.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 08:55:04

@PeterBlau: "Az tök jó lesz, majd felemelik a bérlet árát... "
Aztan megint nem ernek vele el semmit. A legutobbi emeles alkalmaval is megvizsgaltak, ugyanannyi beveteluk volt, mint a regi arak mellett...

WoodrowWilson 2010.06.16. 08:57:29

@Sátán meg a Jocó: Legyél büszke magadra, ingyenélő hülyegyerek. Remélem a kaját is lopod a boltból.

WoodrowWilson 2010.06.16. 08:59:00

Sorry, Tomasznak ment az előző.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.16. 09:01:38

"Nyugtalan? IZZAD? REMEG?" Ezek az ellenőrizetlen bérletszelvény tünetei. Sürgősen keressen fel egy igazságügyi szakértőt, és vizsgáltassa meg bérletszelvényét.

Vicc ez úgy ahogy van (csak sajnos a rosszabbik fajtából). Amúgy (HJE) szappansav a szer neve, ami eltünteti a tintát. Beszerezhető bármelyik gyógyszertárban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 09:03:59

@Tomasz_a_gozmozdony: Azért azt ne kiáltsuk ki már helyes viselkedésformának, ha valamiért nem vagy hajlandó fizetni! Még akkor sem helyes, ha amúgy a szolgáltatás egy fos.

Esetleg ha a munkaadód beint, hogy akkor egy avi fizut nem kapsz, csak mert miért ne, akkor te is fel lennél háborodva.

Mourinho már nem a király 2010.06.16. 09:04:15

"Nyugtát pedig nem adnak a vásárlásról, hiszen ebben az esetben maga a bérletszelvény a nyugta. "
- innentől kezdve hazugság az egész, szoktak adni nyugtát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 09:06:02

@Anthony (kick-ass): Maradjunk annyiban, hogy kéne adniuk.Nem ez lenne az első mulasztás a BKV-nél.
Lehet, hogy az ellenőr kamuztaezt be a postolónak.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.06.16. 09:07:08

@Rékuc: Majd te megmondod ki miről írhat. Ekkora arccal élni... Miért nem a svédeket boldogítod? Iszonyatosan irritáló ember vagy Rékuc. Ezt a fensőbbséges nagyképű stílust jó lenne már ejteni, nem gondolod? Te mintasvéd.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 09:07:38

@ColT: Nyilvan igazad van. Csak eleg rossz az osszehasonlitas. Egy szolgaltatas igenybevetele, es az ellenertek kifizetese azert nem azonos a munkaber meg nem kapasaval, szerintem. Amugy volt olyan, hogy a munkaadom beintett, de ez mar egy masik sztori. Eloszor nem dolgoztam addig, amig meg nem kaptam a nekem jaro fizut, masodszor meg felmondtam.
Erdekes, hogy te le tudod irni kulturaltan is hogy rohadt bliccelo vagyok :D

Skin 2010.06.16. 09:08:08

A BKV nem szól másról, mint arról, hogy hogyan büntessük meg a népet, hogyan szórjunk ki az emberekkel. Engem előző hónapban 2000 Ft-ra büntettek, mert nem volt bérletigazolványom. Amikor csináltatni szerettem volna, a bérletpénztáros elhajtott, hogy nem kell már ilyen, illetve számlára vásárolom azt, így az azonosít. Mondtam oké. 4 hónapig semmi gond nem volt, az ellenőrök mindig megnézték, ellenőrizték, és engedtek tovább utamon. Viszont volt egy túlbuzgó cigány BKV-ellenőr, aki gondolom a büntetés egy részére hajtott, és észre vette, hogy nincs kitöltve a bérletigazolvány szám. Egy kicsit elbeszélgettünk, mint értelmes ember az értelmes emberrel, bár nem sikerült dűlőre jutnunk. Valahogy ragaszkodott a büntetéshez. Mondom legyen, nem az a 2000 Ft fog tönkretenni, de a csekkre odaírtam, hogy vegyetek belőle valami szépet és nagyot, és dugják fel oda, ahova gondolom" a megjegyzés rovatba. Igen, én voltam a naív, hogy a bérletpénztárosnál nem ragaszkodtam a bérletigazolvány elkészítéséhez, mindegy, tanulópénz.

venszivar 2010.06.16. 09:08:27

Ezt látták a vezetőiktől !!!! Jól teszik,mit össze melóznak !! A górék még a pénzük ellopásakor sem dolgoztak semmit,no jó pár helyen beütöttek 5-6 nullát.Ne fizessetek a bérletért !!!!!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 09:09:20

@Szani85: ". Ellenőrzéskor az ellenőr nem elkérte a bérletem, hanem a tartójával együtt szó szerint kikapta a kezemből"

Ez már egy ideje meg, rohadjanak meg. Jó, hogy nem helyből a pénztárcádat veszi ki.

pepito1 2010.06.16. 09:11:18

Én minidg bliccelek!!!,nem fogom a senkiházi bkv vezetőknek a millióit fizetni!!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 09:12:13

@Tomasz_a_gozmozdony: Szerintem mindegy hogyan írom le, mert úgyis leszarod.
De nem baj, az is jó, ha égeted magad a bliccelős dumával :D

"Nyilvan igazad van. Csak eleg rossz az osszehasonlitas. Egy szolgaltatas igenybevetele, es az ellenertek kifizetese azert nem azonos a munkaber meg nem kapasaval,"

Miért is?
A munkaadód pénzért igénybeveszi a szellemi-fizikai-stb. kapacitásodat (ha van ilyen). Ha ezért nem fizet, az olyan, mintha te nem fizetnél a BKV szolgáltatásáért.
Ahogy nem kötelező dolgozni, úgy BKV-val járni sem.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 09:12:30

@venszivar: Hja, meg kormanyvaltaskor "veletlenul" ketszer utaltak fizut. :))))
Pont anyammal beszelgettunk valamikor errol, O mar 37 eve dolgozik egy cegnel, es meg egyszer sem fordult elo ilyen.
Amugy nem lehetne eladni a BKV-t meg a MAV-ot? Ha egy maganember penzevel szorakoznanak, hamar rendet tennenek a fejekben. Csak hat ugye ott van az a feneketlen allamkassza, amibol annyit lopnak ki amennyit nem szegyellnek.....

indapass90210 2010.06.16. 09:12:31

Engem csak az érdekel, hogy jó csaj a posztoló, vagy sem?

Mike36 2010.06.16. 09:15:20

@milike47: igen, szerintem is kötelező
máshol arra hivatkozva nem adnak, hogy maga a bérletszelvény a nyugta

Vámpír\\\'08 2010.06.16. 09:16:34

Azt viszont tényleg nem értem, hogy egy szar ötszáz forintos tele van biztonsági elemekkel, a tízezer forintos bérlet viszont tényleg csak egy darab papír, amit egy közepesebb minőségű színes nyomtatóval is elő lehet állítani otthon.

Szani85 2010.06.16. 09:16:58

@Anthony (kick-ass): Ha így gondolod, kérlek, olvasd el a kiírást a BKV pénztáraiban! Rajta van, hogy "pénztárosaink vásárlásukról nyugtát nem adnak, nyugtaként maga a szelvény és a menetjegy szolgál"

-innentől kezdve hazugság az egész, nem szoktak adni nyugtát.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 09:19:04

@ColT: Nyilvan, ha majd nem kell neki a fizikai / szellemi kapacitasom, akkor nem fizeti meg. Ha szar, akkor aranyosan kevesebbert veszi igenybe, amit en vagy elfogadok, vagy nem. Igenybe veszem egy evben 10szer a bekavet, egy lepra putri szar az egesz, kozben televannak a hirek a hutlen kezelesekkel, meg a visszaelesek teljes palettajaval, en igy tiltakozom.
Ha mar rolam kialakult ilyen massziv velemeny a reszedrol, arrol mi a velemenyed, hogy a szabolcsi arvizkarosultak, akik nemhogy nem hasznalnak bkv-t de nemelyik pesten sem jart meg soha, ok is ugyanugy finanszirozzak ezt a penznyelot? Az szerinted oke, csak az nem, hogy en nem tamogatom ezt a tolvaj bandat? :)

2010.06.16. 09:20:26

@Rókakígyó: egy külső, harmadik személy számára miért kötelező elhinni azt amit a posztoló mond ? Mert ő mondja és kész ?
Egy bíróságnak ez nem érv. Mivel sajnos semmi bizonyítéka nincs a posztolónak arra, hogy ilyen állapotban vásárolta a szelvényt és nem ő hamisította, ezért nincs könnyű helyzetben.
horror történet 2010 magyarország, kelet európa, föld bolygó, a tejútrendszer egy félreeső csillagrendszere. jöhetnének a vogon hajók már.

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 09:22:00

Nem értem mit van úgy felháborodva. Csalt, lebukott. Ennyi. Most pedig ezt is csak azért írta, hogy majd a bíróság előtt is bizonyíthassa, hogy Ő bizony ártatlan. Egy frászt. Ráadásul, ha vezető beosztásban dolgozik, akkor miért nem céges autóval jár, miért békávézik.

Mike36 2010.06.16. 09:23:55

az egész BKV-t fel kéne végre számolni

Peetee 2010.06.16. 09:24:22

Ez nagyon durva!!!!!!!!4

Szani85 2010.06.16. 09:28:04

@Vámpír\\\'08: Nem, a bérletszelvényen is rengeteg biztonsági elem van, a hologramtól kezdve az UV alatt világító apró pöttyökön át a papír rostjai közt lévő narancssárga ismertetőjegyekig, amik szabad szemmel nem látszódnak. Alapvetően nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy miért pont az érvényességi időnek fenntartott helyet nem látták el semmilyen védelemmel.
Az e havin egyébként már narancssárga négyzetrácsos, így remélem, nem lehet olyan észrevétlenül eltüntetni a rajta lévő pecsétet és mások nem járnak ugyanígy.

2010.06.16. 09:29:17

@awender: hazudsz !
a bérlet vásárlásról nem adnak nyugtát. a bérlet szelvény önmagában nyugta.

Skin 2010.06.16. 09:29:37

A BKV-t és a MÁV-ot is végre magánkézbe kéne adni. Lehet jobb lenne, mert nem az állam pénzét tapsolnák el. Jobban oda lenne rájuk figyelve. A MÁV sem jobb sajnos, ott elméletileg sokkal nagyobb csontvázak vannak... és nem csak a vezetők tolják a pénzeket, hanem a mozdonyvezetők is teletankolják gázolajjal a villanymozdonyokat. Legyen a MÁV helyett ÖBB!!!!

Szani85 2010.06.16. 09:30:24

@Breki77: Próbálj meg reggel 7-kor Budáról Pestre kocsival átjönni. Ahelyett, hogy 2 órán át ülnék a dugóban, 20 percet metrózok.

Nem tudom, miért kell eleve rossz indulatúan hozzáállni.

Vámpír\\\'08 2010.06.16. 09:33:10

@Szani85: Köszönöm, én nem vagyok szakember, csak így ránézésre tűnik túl egyszerűnek, de akkor ezek szerint megállapítható a hamisság. Viszont ha én kapok egy ilyet a pénztárnál, az szopás. Persze a hamis pénzzel is járhatok ugyanígy, végül is ha elfogadom a piacon, senki sem kártalanít amikor aztán véletlenül máshol lebukok vele. Esetleg megoldás ha mindenki számlát kér, de az meg baromi sorokat eredményezne.

Secnir 2010.06.16. 09:33:41

villamoson csak néha találkozok ellenőrökkel. HÉV-en kallerral mindennap.
ha a villamoson az ellenőr nem szimpi, akkor előveszem a bérletemet, kihúzom magam, és lelógatom a térdemig az igazolványomat, szelvénnyel kicsit lefelé.
Azért jólesik, amikor meghajolnak előttem.
Kallerrel a HÉVen meg nem genyózunk.

anyám 2010.06.16. 09:37:08

életem legszebb pillanata volt, amikor behúztam a melleimet fizikailag vegzáló ellenőrnek.
kirúgni mindet, pályáztatni, aki megfelelő munkaerő volt, azt visszavenni.

PeriAttila 2010.06.16. 09:37:39

@Rókakígyó: Én nem tudom,hogy az emberölés bűncselekmény :D. Megyek is meglátogatni a haragosaimat :D.

Amúgy az van leírva, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

dr.Bernardus 2010.06.16. 09:38:07

Bicikli
Bicikli
Bicikli

És nincs ilyen gondod.

lepojka 2010.06.16. 09:41:19

A bkv egy szocialista csökevény vállalat. Nem konszolidálni kell, hanem felszámolni és nulláról kezdeni.

satho 2010.06.16. 09:42:34

Ez már megiont egy olyan balfasz sztori, balfasz butuska kislánnyal. Miért nem tudja, a poszt író, hogy a BKV ellenőr nem hatósági személy és semmit sem kobozhat el. Ilyen egyszerűen nincs. Miaz, hogy a BKV ellenőr kiveszi a kezéből és felszólítja, hogy vegyen másikat. MOndjuk ha van ügyvédje a csajnak, erre rákattanhatna, mert ez jogtalan.

Ha csak mikroszkópos vizsgálattal sikerült kideríteni, hogy hamis a bérlet, és írásszakértőt is bevontak, akkor BKV ellenőr ezt szemrevételezés alapján, hogyan és mi alapján állapította meg? Ez elég furcsa! :)

Szani85 2010.06.16. 09:43:52

@Vámpír\\\'08: Így van sajnos. Én ezzel most szembesültem életemben először, és korábban mindig megvetően néztem azokra, akik feltartották a sort a különféle kéréseik miatt. Ezentúl egészen más szemmel nézem a dolgokat.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.16. 09:44:31

blogmotor túl akar járni az eszemen?

bérletet csak őstermelőtől!

biciklit csak az aldiból!

Password 2010.06.16. 09:45:07

Mondjuk, ha nyomozás lesz az ügyben, én felhívnám a figyelmét a rendőrségnek a "kedves" ellenőrre is, aki nem akart nyugtát adni az elvett szelvényről. Nekem nagyon úgy tűnik, mintha el akarta volna tüntetni a bizonyítékot.
Kissé gyanús az a határozottság, amivel kiszúrta az amúgy csupán mikroszkóppal leleplezhető hamis bérletszelvényt, majd jelenetet rendezett, hogy a kedves ügyfélnek kellemetlen legyen tovább ott várakozni.
Nem lennék meglepve, ha jelöltek lennének ezek a hamisítványok, és az ellenőrök a "bevonásukért" jutalékot kapnának a pénztárban ülő cinkosoktól.

Vámpír\\\'08 2010.06.16. 09:45:17

"Alattam egy bicikli,
Gyere velem egy picit ki!"
(Hungária)

PuruttyaIrto (törölt) 2010.06.16. 09:46:23

Ki a felelős?

Kocsis István!

Mert miután milliárdokat lopott ki az MVM-ből, most a BKV-t rombolja le, azáltal, hogy nem szervezi vissza a jegyeladást a kutyaólas Frear Kft-től a gyárilag kialakított jegyárusító helyekbe.

Szani85 2010.06.16. 09:47:56

@satho: Nem, a furcsa az, hogy balfasz butuskának nevezel, miközben Te kérdezed, mi alapján állapította meg az ellenőr a hamisságot, közben a posztban ott van, hogy "Állítása szerint abból látta, hogy az érvényességi időnek fenntartott apró négyzeteket egymástól elválasztó vonal élénk fekete helyett szürkés színű."

Anhaszen-Pa-Aton 2010.06.16. 09:48:01

Kezd elegem lenni a BKV-ból...Horror jegy- és bérletárak, bunkó ellenőrök (tisztelet a kivételnek - tudom, nem sok van, de elvétve azért létezik), okádék járművek (szintén tisztelet a kivételnek, bá ez se sok, de előfordul), vagy ha nem a jármű, akkor a rajta alvó csövesek...Végkielégítési botrányok, "talicskával tolják ki belőle a pénzt" és ami a legszebb, hogy mindezért senki sem felelős.Azért azt csak zárójelben teszem hozzá, kíváncsi vagyok, állambácsi mennyit költ az adómból erre és az ehhez hasonló cégekre.Meg a tiédből,meg mindenkiéből.

M. Péter 2010.06.16. 09:48:39

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Szotarban nezd meg az atruhazas jelenteset, legy szives. Arrol van szo csupan, hogy mas nem utazhat vele, attol meg kezeben tarthatja, megvizsgalhatja, stb.

boddah 2010.06.16. 09:50:08

Nem semmi story.
Én a Déli-pu. MÁV kasszájában szoktam megvenni a BP bérletemet + a kiegészítőmet Érdig. Egyszer vettem Kelenföldön ill. a Móritz-on ilyen kis kéket. Egyszer se kaptam a bérleten kívül semmi nyugtát. Viszont egyszer a Déliben lent a metro lépcső előtt egy 10 méterre felállított BKV standnál vettem bérletet és ott bizony kaptam hozzá elismervényt meg kérdezték, h kérek-e ÁFÁ-s számlát. Eleinte még pislogtam is, hogy nahát! Én ilyet eddig miért nem kaptam soha?

Sevy 2010.06.16. 09:50:36

Ez durva.

Én nem is értem, miért kéne visszaadnom... Minden szelvényemet majdnem teljesen félbetépem és elteszem magamnak.
Miért és kinek kéne odaadnom???
Legközelebb bérlet vásárlásnál majd úgy kell mondani: egy havit kérek szépen, no de eredetit! Valamint ott kell állni addig, amíg nagyjából meglátod rajta, hogy az ott most kék, vagy kékes-szürke...
Beszrás...

igazságos 2010.06.16. 09:52:07

Ez már lerágott csont.

Ezekből tanulva, ha bérletet veszek, MINDIG ELRAKOM A SZÁMLÁT. Akkor is, ha nem számoltatom el. Ezt is a bérlettel együtt őrzőm. Na, kössenek belém az ellenőrök ekkor!

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 09:52:17

@Szani85: Ne magyarázd már be nekem, hogy ha lenne céges autód, akkor is azzal a szaros BKV-val utaznál. Biztos vmi tököm kis kft-nél vagy "vezető" vagy inkább egy állami cégnél. Vagyis ingyenélő. Arra már rájöttem, hogy azok dolgoznak állami cégnél, akik nem igazán értenek a rendes munkához. A versenyszférában halottak lennének. Döbbenetes, hogy mennyire nincsenek tisztában azzal az emberek, hogy a köztisztviselőket azok tartják el (az egész szaros állammal együtt), akik a versenyszférában dolgoznak.

Skin 2010.06.16. 09:53:46

Ha valaki megvenné régi lejárt BKV bérleteimet, csak szóljon! :D

É2I 2010.06.16. 09:53:59

@Secnir: Ez mekkora, vazzeg! :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 09:57:41

@Breki77: "Ne magyarázd már be nekem, hogy ha lenne céges autód, akkor is azzal a szaros BKV-val utaznál."

Márpedig van ilyen, tanúsítom.

satho 2010.06.16. 09:58:28

@Szani85: És ez neked nem gyanús ??? Talán ki kellene faggatni, hog milyen infói vannak a dologról, mit tud ezen hamisítványokról. Ha ennyire felismeri a hamis bérletet, netán van infója arról, kik hamisítják a BKV-nál és hol ? Mert ugye te ezt írtad, hogy a pénztárban vetted.

Másrészt igen is balfasz vagy ha nem tudod, hogy elkobozni nem lehet csak hatósági személynek bármit is, a BKV ellenőr meg nem az. Kicsit határozottabbnak kellett volna lenni.

mojszipupi 2010.06.16. 09:58:53

Tudod miért nem adott jegyzőkönyvet ami KÖTELESSÉGE lett volna?

Mert 2 perccel később már el is adta valakinek a tömegben....

Nem kisdarab férfi létemre szerencsére kevésbé próbálkoznak ilyenekkel nálam de simán és szó nélkül lecsapnám ha pl nem adna jegyzőkönyvet

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 09:59:03

Recycling BKV módra.
Tulajdonképpen köszönettel tartozunk nekik.
Védik a fákat.

Szani85 2010.06.16. 10:00:18

@Breki77: Olyanról még nem hallottál, hogy valaki nem szeret 2 órát a dugóban ülni, és annyira a vezetésért sem rajong, hogy oda-vissza 4 órát utazzon összesen 40 perc metrózás helyett?

Ne legyél már ennyire sznob!

Mellesleg nem állami cégnél dolgozom, de a történet szempontjából ennek semmi jelentősége nincs.

zsebatya 2010.06.16. 10:00:18

@St.Bernardus:
"Bicikli, bicikli, bicikli"...

Eső
Eső
Eső

És persze az is még hozzá, hogy mindenki olyan fenemód egészséges, hogy csak úgy pattan a bringára, mi?
Küllősoviniszta!

Szani85 2010.06.16. 10:03:54

@satho: Az voltam, ezért hívtunk rendőrt. Mert nem hagytam, hogy csak úgy eltegye.

Mondd, Te tudsz olvasni?

ladislaus 2010.06.16. 10:04:13

ha elveszi? Rendort hivsz hogy kiraboltak a metro bejaratnal! Addig ott varsz amig nem jonnek. Kamera visszanez, es ennyi. Probaljon meg kekeckedni egy ilyen... de felrugnam oket...

Exploiter 2010.06.16. 10:06:15

Szerencsére mindegyikre olyan fejjel nézek, hogy ijedtükben elfelejtik megnézni a szelvényt is.

Keményen kell bánni ezzel a bandával, olyanok, mint a hiénák.

tonchyka 2010.06.16. 10:09:20

Ismételten a kurva anyjukat!

Pittykapitany 2010.06.16. 10:14:31

Nem olvastam végig, de biztosan botrányos.
Az volt már hogy a Hagyó, meg a Szilágyiné Sovány Elinor tehet erről is?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 10:17:06

@Kitalátor feljegyzetei:
Az egy másik módszer.
Ez a BKV saját fejlesztése.
De ha az űrgyíkok megcsippelik az utasokat, akkor HD felbontású szemük lesz, és sk ki tudják szűrni a recyclált bérleteket.

Puch Cavette 2010.06.16. 10:18:06

A tortenetben az a felhaborito, hogy a BKV honapok ota tud a berletek ilyenfele hamisitasarol (nem veletlen, hogy az ellenor pontosan vagta, mit kell figyelnie a szelvenyen), megsem jutottak el odaig, hogy valamit kitalaljanak ellene. Pedig nem kell messzire menni a filleres otletert: ahogy a MAV kallerek kezelik a jegyet, ugyanugy lehet a BKV berletet is elso felhasznalasa alkalmaval lyukasztani. Kilyukasztott berletet meg magara vessen, aki vesz. Nehez elhinni, hogy nem direkt szarnak bele az egeszbe.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 10:18:29

@Kitalátor feljegyzetei: Az egy másik módszer.
Ez a BKV saját fejlesztése.
De ha az űrgyíkok megcsippelik az utasokat, akkor HD felbontású szemük lesz, és sk ki tudják szűrni a recyclált bérleteket.

Az Internal Server Error meg monnyonle!

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.16. 10:19:36

@boddah: igen, itt a szokasos sok anyazas kozott elsikkad a legcelszerubb magatartas:

MAV PENZTAR

a frissen nyomtatott (+biztonsagos) berlettel tuti nem szivatnak meg.

az osszes bliccelo es arra felbujto meg remelem hamarosan megdoglik.

blogszilva 2010.06.16. 10:21:19

@Mike36: Csepelen a BKV-s bódéban szoktam bérletet venni, és én is mindig kapok nyugtát mellé, olyan hőpapírost. Lehet, hogy a kutyaólakban más dívik, de azokat eleve messzi elkerülöm, amennyi horror sztori volt már róluk.

eszkep 2010.06.16. 10:21:51

Most nem azért, de ez már több, mint egy éves probléma, kicsit későn reagál a blog.

"Bliccelni nemcsak olcsóbb, de törvényesebb is?"

Ez viszont jó kérdés, ugyanis a bliccelés nem büntetőjogi kategória, míg a magánokirat hamisítás igen.
Én mondjuk azért bliccelek, mert olcsóbb, ez most még egy jogos érv!
Különben is, őszre már a szocik ingyen BKV-t szeretnének...

Neoprimitív 2010.06.16. 10:22:39

@Tomasz_a_gozmozdony: Gondolom a nemzet Robin Hood-jaként legalább annak a tíz jegynek az árát akkor átutaltad az árvízkárosultaknak. Hiszen te nem a saját zsebedet gazdagítod ezzel a pénzzel, hanem csak a korrupció ellen tiltakozol, ugye?

SzZ 2010.06.16. 10:26:51

Kedves Szani!

Szerintem nincs okod aggodalomra, az ügyészség simán bukja a pert. Esetedben azt kellene bizonyítaniuk, hogy tudatában voltál annak, hogy hamis szelvénnyel utazol. A BTK szerint ui:

27. § (1) Nem büntethető az elkövető olyan tény miatt, amelyről az elkövetéskor nem tudott.
(2) Nem büntethető, aki a cselekményt abban a téves feltevésben követi el, hogy az a társadalomra nem veszélyes, és erre a feltevésre alapos oka van.

Az (1) szakasz szerint ugye nem vagy büntethető, hiszen nem tudtál arról, hogy a bérlet hamis.
A (2) szakasz szerint sem vagy az, hiszen az lehet, hogy hamisított bérlettel utaztál (ez lenne ugye a cselekmény), de - mivel pénztárban vetted, okkal hihetted, hogy az nem veszélyes a társadalomra.

Mellesleg, az lehet, hogy a magyar jogrendben a bérlet hamisítása nem bűncselekmény, de a hamis szelvény eladása az, illik rá a csalás tényállása:
318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

A helyedben ismeretlen tettes ellen csalás miatt feljelentést tennék az ügyészségen.

dani27bpbp 2010.06.16. 10:27:01

Szani85!

Szerintem fordulj vmi civil jogászokhoz, a sajtót is tele lehet kürtölni ilyen finomságokkal, harapnak mindenre ami BKV-val kapcsolatos.
Remélhetőleg az ügyészség a helyzet magaslatán fog állni (nem emel vádat), és nem a patkány analfabéta BKV-s "ellenőröknek" az igazat...
Amúgy nem emlékszel az elárusító arcára a Klinikáknál? Érdemes lenne visszamenni hozzá...

cso zsi 2010.06.16. 10:30:00

@Dersu Uzala-38: Anno a kb. 35 napig érvényes havibérletre rá volt írva a hónap neve. Évenként változott a tipográfia. Most megvehetek akár a hónap közepétől érvényes szelvényt.
Nem írok rá számot, mert átruházom néha. Igen, visszaélést követek el, főbenjárót.
Attól függ ki marad itthon a gyerekkel, a másik megy bevásárolni, vagy postára, stb. Havi négy alaklom miatt nem veszünk még egy bérletet, viszont jegyből kijönne az ára.
Cserében nem használjuk ketten egy időpontban.
Mert a világ boldogabb felén ez a megoldás is működik.

BBG76 2010.06.16. 10:31:01

Hagyó szólt, hogy minden pénztár mellé tudna szállítani egy mikroszkópos bérlet-eredetiségvizsgáló állomást. Kicsit drága, de megéri. Utána havonta fel kellene mérni az állapotukat is.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 10:32:17

@Neoprimitív: Nem igazan tudom, neked ehhez mi kozod van?

efhábé 2010.06.16. 10:32:27

@Kulics: Nem hazudik, a BKV saját pénztára nem ad nyugtát, ellenben a sokat emlegetett "kutyaólakban" adnak.
Én általában BKV-pénztárban veszem a bérletem és nem kapok nyugtát, de épp ma reggel a BKV-pénztár zárva volt, így a kutyaólban vettem meg.
Tömbből tépte ki a néni, tehát valószínűleg nem újrahasznosított és kérdés nélkül írta a nyugtát.

Sequoyah 2010.06.16. 10:33:02

Azért szép, hogy én 100ból 99szer simán felmutatom a tavalyi bérletem és mehetek, nemhgoy a nyomtatás hibáját észrevennék...:D

cso zsi 2010.06.16. 10:35:29

@Szani85: Reggel 7-kor még simán meg lehetett tenni, amíg volt Margit híd.
Sokan viszont nem bejárnak reggel, és hazamennek délután, hanem a város a munkahelyük. Olyankor a várakozás nélküli 60-70 perc BKV-t felváltja egy 40 perces autózás. Ezt napi 8-10 alkalommal megtéve el lehet gondolkodni, kinek mi a jó.

Bikicsunáj Bój 2010.06.16. 10:36:23

Lehet, hogy már volt, de....

Ki nem sz@rj@ le a "vezető beosztásod". Dicskedj csak vele, az a menő. Remélem máshol/máskor is minden beszélgetésed ezzel kezded.
Azt hiszed, ez különbé tesz a többiektől? Hát nem!
Amúgy hiányolom a pénztáros/ellenőr ruhájának, hajának, mosolyának leírását.

acid_jazz 2010.06.16. 10:40:34

@cso zsi: Nem erről az esetről beszélt a csaj, hanem arról, hogy A-B-be elhalad x idő alatt. Mert tervezhető. És nem szeret sz..ni, mármint a dugóban, a többiről nincs infó. (: Pont.

ladislaus 2010.06.16. 10:40:48

engem meg egyszer sem allitottak igy meg. altalaban ha hazamegyek akkor ven 3-7 napos berletem. arra a nevet kell rairni. mit csinal, mit ker el, milyen igazolvanyom? Talan bankkartyam? Pfff...
De egy fasz ez a rendszer...

elég.volt 2010.06.16. 10:41:31

Lógni kell. Nekem bejött.

efhábé 2010.06.16. 10:42:00

@Tomasz_a_gozmozdony: Jaja, további lúzerség fizetni a boltban, nem pedig lopni, lúzerség nem meghekkelni a villanyórát és a gázórát, lúzerség nem elhajtani fizetés nélkül a benzinkúttól, de a legnagyobb lúzerség nem felpattanni, pofánbaszni és otthagyni fizetés nélkül a fodrászt a hajvágás végén. Hát mégis mi a kurv@annyának akar pénzt? Semmibe se került neki a vágás, az olló megvan, az a pici viz meg csöpp sampon nem tétel, hát kussoljon a geci...

acid_jazz 2010.06.16. 10:42:58

Havonta veszek 2db 10-es gyűjtőt, ezt osztom be. A többit bliccelem. Szerintem ennyit ér a szolgáltatás. Amíg 5khuf volt a bérlet azt vettem. Ennyiért nem veszek, bekaphatják. Ha ez jó a BKV-nak legyen.

Bikicsunáj Bój 2010.06.16. 10:44:27

Egyébként meg annyit, hogy a BKV botrányok óta nem vagyok hajlandó még csak jegyet sem venni, nemhogy bérletet. Aki az ellenőröknek megáll akár mertónál, akár buszon, villamoson, akármin, az nem normális.
JEGYEZZÉTEK MÁR MEG, HOGY NINCS JOGA FELTARTÓZTATNI!!!!
Ha meg rendőrt hív, várja meg egyedül, ha van ideje rá.
Esetleg ha nagyon púposkodik, akkor kizárom magam az utazásból, ahogy az az üzletszabályzatukban is fel van tüntetve, és megyek tovább a következővel. 2-8 perc várakozás...

Pittykapitany 2010.06.16. 10:46:44

Kérhetném a következőt?

Kivlov 2010.06.16. 10:47:53

Ez most esik le, hogy az eladók hamisítanak meg zsebre dolgoznak??? Volt valaki olyan naiv, hogy azt hitte tisztességesen melóznak???
10ezerért csinálnak nyugdíjas bérletigazolványt, ami 2 évig érvényes. Bárkinek, kortól függetlenül, egy fénykép kell hozzá.
15ezerért csinálnak „emelt családi pótlékos igazolást”, amivel ingyen furikázhat a tulajdonos…
A bérlethamisítás meg régesrég virágzik náluk.

Ide vezet az, hogy európai árak mellett balkáni béreken élünk. Így mindenkinek megéri feketézni, sőt, van akinek a létfenntartáshoz kell a feketézés. Hogy is fogalmaztak maszopék cigó ügyben párszor? Megélhetési bűnözés? No comment…

Bikicsunáj Bój 2010.06.16. 10:49:41

@efhábé:
Csak annyi a különbség, hogy a boltban te választod ki, hogy mit veszel a pénzedért, a benzint szintén te választod meg, a fodrászhoz hasonlóan.
Itt meg kapod ezt a sz@rt a nyakadba horror árakon, ha tetszik ha nem.
Na épp ezért nem vagyok hajlandó fizetni érte.
Nem mellékesen az általad felsoroltak nem kapnak az én pénzemből állami támogatást, így én letudom annyival, hogy a jegyemet már adó formájában kifizettem!

efhábé 2010.06.16. 10:51:31

@Szani85: Mert egy agyatlan liba vagy. Mi az, hogy megvetően néztél azokra, akik feltartották a sort különböző kéréseikkel?
Szerinted szórakozásból kérnek az emberek számlát a pénztárnál?
Mostantól viszont te is fogsz kérni, remélem, kellően lenézed majd saját magadat ezért.
Esetleg felköphetnél és aláállhatnál.

Secnir 2010.06.16. 10:52:22

@Anhaszen-Pa-Aton:
"Végkielégítési botrányok, "talicskával tolják ki belőle a pénzt" "

miről beszélsz ember? 2010-et írunk, a BKV-nál már nincs talicska, csak Nokiás dobozok...

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 10:52:43

@efhábé: a fodrasz, a boltos, meg a benzinkutas, meg a kitudja meg milyen faszomoccse nem kap fizut az en adombol, sot, nokiasdobozt sem kapnak. A fodrasz uzletet, a boltos boltjat, a benzinkutas pultjat sem az en adombol tartjak fent. Sot, az ollot, a szalamiszeletelot, meg az uzemanyagpisztolyt sem az en adombol vettek meg. Es meg nokiasdobozt sem kaptak. Fizetunk a buzi bkv-nak eleg adot, oldjak meg belole.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 10:54:18

@Secnir: Mivel a talicskával dolgozni is lehet, kiiktatták a rendszerből...

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 10:54:57

@St.Bernardus:
*kinéz az ablakon*
Mh... biztos ez?

@SzZ:
Igen, ez az a paragrafús, amit fel kell használni.
Ezért KELL áfás számlát kérni MINDIG. Le kell sz*rni, hogy sorokat eredményez. Ezzel bizonyítható, hogy ott és akkor vetted a bérletet attól a pénztárostól.

Más:
Tudjátok, hogy az aldi egy értelmes, bár régi magyar szó? Etimológiai szótárban láttam a minap :) Jelentése szürke :)

efhábé 2010.06.16. 10:55:33

@olvasó - Bikicsunáj Bój: Te választod meg, hogy melyik pékség kiflijét árulja a bolt? Te választod meg, hogy melyik százhalombattai finomítóból jön a benzin? Te választod meg, hogy milyen samponnal mossa a hajadat a fodrász?
Hülyeséget beszélsz.
A BKV-nak is van alternatívája, több is. járnak a városban sárga buszok, vonatok. Lehet BKV helyett saját autóval, motorral, biciklivel járni, lehet taxizni, gyalogolni.
Ha viszont igénybeveszel egy szolgáltatást, azt ki kell fizetni, ahogy a fodrászt is kifizeted, még akkor is, ha nem a kedvenc loreal samponodat használja, hanem más márkát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 10:55:45

@olvasó - Bikicsunáj Bój: Ha nem tetszik a BKV szolgáltatása, akkor nem kell használni.
senki nem kényszerít rá, hogy buszozz. Mehetsz gyalog, biciklivel, autóval.

acid_jazz 2010.06.16. 10:56:44

@efhábé: Ne legyél surmó! Te is felbaszod magad ha 20 percet kell sorban állni a jegyedért csak azért mert az idióta BKV-nál még mindig kézzel ír számlát a félanalfabéta pénztárosnő.

Secnir 2010.06.16. 11:02:04

@ColT:
"Ha nem tetszik a BKV szolgáltatása, akkor nem kell használni.
senki nem kényszerít rá, hogy buszozz. Mehetsz gyalog, biciklivel, autóval."

ez mindent elmond.
a bvk felsővezetése benzines autóval jár, a középvezetők dettó, az alsóvezetők biciklivel, az alkalmazottak meg gyalog vagy kisfogyasztású (de nagy tankú) dízelekkel...

yippyupp 2010.06.16. 11:02:26

mi becsületes kutyák, a kutyaólból mindig adunk nyugtát, azzal dicsérjük a napot

efhábé 2010.06.16. 11:03:15

@Tomasz_a_gozmozdony: Nem kap fizut a te adódból, legalábbis szerinted. A mezőgazda viszont kap, mégsem lopod el az almáját.
A BKV azért kap állami támogatást, mert az államnak érdeke, hogy működjön, ugyanis egy csomó egyéb kiadást megspórol neki, pl. ha nem lenne BKV sokkal több autó járna, az autózás externáliális költségei pedig horrorisztikusak.
Egyébként, ha nem kapna állami támogatást, akkor meg azért vernéd a nyálat, mert megfizethetetlen a tömegközlekedés. Nyugaton sem csak a jegybevételből tartják fent a tömegközlekedést. Azért tud 1 euro lenni egy jegy, mert az állam vagy az önkormányzat horror összegeket tol bele (amikkel a végén jól jár, tehát nem jótékonyságból csinálja).
Hiába magyarázod, hogy a te adódból már kapott pénzt, azzal te tulképpen spóroltál, mert BKV híján több adót kéne befizetned, hogy az állam ki tudja fizetni azt, amit jelenleg megspórol a BKV-nak adott pénzzel.
Nem olyan bonyolult ez, a BKV minősíthetetlenül szar, ezt tudjuk, ugyanakkor nyújt egy szolgáltatást, olyat, amilyet. Megjegyzem, én nem járok busszal, csak kötöttpályás eszközökkel (HÉV, villamos, metró) és azok teljesen korrektek, tiszták, pontosan járnak.
No szóval, a BKV nyújt egy szolgáltatást, amiről te pontosan tudod, hogy milyen. Eldöntheted, hogy a szolgáltatás ár/érték aránya megfelel-e neked. Ha megfelel, kifizeted az árát és igénybe veszed, ha nem felel meg, akkor nem fizeted ki és nem veszed igénybe. Ennyire egyszerű ez.

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2010.06.16. 11:03:21

"3. Ellenőrzéskor az ellenőr nem elkérte a bérletem, hanem a tartójával együtt szó szerint kikapta a kezemből, ahogy az előttem haladók mindegyikétől, és a tokból kihúzva nézte meg. Tény, hogy ez nem szabályos és már eleve ezen felhúztam magam, de alapvetően azt kell mondjam, ő -mint utóbb kiderült- csak a munkáját végezte. "

Ez nem minősül lopásnak?

efhábé 2010.06.16. 11:04:57

@acid_jazz: Felbaszom, persze. De a tetű pénztárosra leszek dühös, amelyik félanalfabéta és minden betű leírása előtt gondolkodik fél percet, hogy most akkor pontosan hogyan is kell leírni. Eszembe nem jut azonban lenézni az előttem levőt, mert számlát mert kérni, ez az ostoba liba viszont pontosan ezt írta.

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 11:05:15

@Sün‼:
Majd otthon előkotrom a szótárat megint és leellenőrzöm :) De, ha jól emlékszem, igen. Aldi = szürke, és talán tokaj környéki tájszó. A helyrajzi elhelyezésben sokkal inkább kételkedek, hogy megcsalnak az emlékeim, mint abban, hogy tényleg szürke-e.

Dr Kangörény 2010.06.16. 11:07:18

Ha nem tudtál arról, hogy hamis a bérlet, akkor nem fognak elítélni, sőt, ha épelméjű az ügyész, akkor vádat sem emelnek.

cso zsi 2010.06.16. 11:07:20

@Secnir: "kisfogyasztású (de nagy tankú) dízelekkel... "
Az miféle? Szgk-ban az Audi szivaromnak volt 80 literes tankja, a mai "családi" szappantartóknak jó ha 50-es, a többség 35-40 liter. A tehereutó, amivel járkálok, 3,5-es létére szintén csak 80-as a tankja. kb 550 km.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 11:08:18

@Tyss: ""3. Ellenőrzéskor az ellenőr nem elkérte a bérletem, hanem a tartójával együtt szó szerint kikapta a kezemből, ahogy az előttem haladók mindegyikétől, "

Ez nem minősül lopásnak?"

Ez lassú reflexnek minősül.

ORGASMUSFORSCHER 2010.06.16. 11:08:35

Én ôszintén remélem, hogy egyszer valaki, valakik nagyon keményen meg fogják bosszulni azt a mérhetetlen szenvedést, szívatást, gennyes ügyet, amit a komminizmus, a kommunisták, a kommunista módszerek (=lopni, csalni, hazudni, sikkasztani, átverni, megalázni, pozícióval visszaélni nemhogy szabad, hanem a pozicióban lévôknek kötelezô!!!!!) okoztak ennek az országnak. A BKV szuper jó cég ebbôl a szempontból, ott kellene kezdeni. Aztán jöhetne a MÁV, ahol nagyságrendekkel többet lopnak.... csak azt kérdezem, hogy hol van ez a pénz??? Látszik ez az országon, Budapesten? Nem nagyon. A polgári engedetlenség jegyében senkinek sem kellene semmilyen jegyet venni.

dr.Bernardus 2010.06.16. 11:08:41

@zsebatya:

esőkabát
esőkabát
esőkabát

:))

cso zsi 2010.06.16. 11:09:23

@Gyűjtőjegyes: hu.wikipedia.org/wiki/Beseny%C5%91_eredet%C5%B1_helynevek
" Erdővidéken [szerkesztés]

Barót: A település nevét valószínűleg a honfoglaláskor itt letelepedett Barót nemzetségről kapta. A nemzetségnév a kipcsák-török boru aldi (= /szürke/nyest) főnévre megy vissza. A települést 1224-ben Boralt néven említik. A vár lábánál feküdt egykor Alsó- vagy Kisbarót. Felső- vagy Nagybarót pedig a Nagyerdő alatt feküdt."

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 11:11:30

@Kangörény_: "Ha nem tudtál arról, hogy hamis a bérlet, akkor nem fognak elítélni"

Hazugságvizsgáló egzaktul eldönti???

Ha bevallja elvágják, ha nem, nem.

"sőt, ha épelméjű az ügyész, akkor vádat sem emelnek"

Ez a mondat első felétől függetlenül igaz.

zsebatya 2010.06.16. 11:11:36

@St.Bernardus:
Nadrág? Cipő?
Nadrág? Cipő?
Nadrág? Cipő?

Lumbágó?
Lumbágó?
Lumbágó?

:(

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 11:12:27

@cso zsi:
Mh...:) Akkor jól emlékeztem :) De... azért ellenőrzöm magam!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 11:12:51

@efhábé: En ezt mind megertem, de nem lehetne esetleg esszerusiteni az egesz vallalati hierarchiat? Az, hogy a hozzaallason valtoztassanak, az meg nem forintosithato, ingyen van... Egyes allami cegeknel meg mindig nem jottek ra, hogy bizony azoknak az idoknek 20 eve vege van amikor 1 ember munkajat 3-an vegeztek. Nekem ennyi bajom van az egesszel. Ilyen arszinvonalon, ilyen penzszoras mellett, minimum elvarhato lenne, hogy ne legyen hugyszag, meg tespedt seggszag az eszkozokon mar hajnalban. Videken a helyi buszokat a sofor maga takaritja ki este, amikor lement az utolso jarat. Es nem kap erte egy budos vasat se. Cserebe viszont nem budos, sot, mondhatni tiszta. Es ha valami olyan van, megbuntetik a felelos szemelyeket. A bkv-nal soha nem felel senki semmiert. Ossze lehet hasonlitani a kettot...

Nem regisztrált felhasználó 2010.06.16. 11:13:32

Na te tényleg találkoztál szupermennel.
"Ugyan a szakértő leírta, hogy csak mikroszkóp és vegyi vizsgálatok során látszottak a hamisítást jelei"
A bkv ellenőr akkor, hogy a fészkes fenébe tudta kiszúrni.
Amúgy meg hülye vagy. Ilyenkor kell szépen kifizetni a bírságot, és megzsarolni a pénztárost, hogy tudsz a hamisításról. A továbbiakban 50-50%-ban osztozkodtok.
Viccet félre téve: Melyik kormány fogja végre feloszlatni a bkv-t? Sok kicsi vállalattal könnyebb lenne, mint egy átláthatatlan óriással. A nagy káoszban mindenki ott lop ahol csak tud.

karotta · http://www.youtube.com/watch?v=Nliw5Sux1AQ 2010.06.16. 11:14:12

Elég valószínű hogy az ellenőr is benne van... A pénztáros eladja a hamis szelvényt egy "gyenge nőnek", az ellenőr elveszi a hamis szelvényt, és vetet az áldozattal egy másikat. A hamis szelvény eltűnik, a pénzen osztoznak.

nrgy1 2010.06.16. 11:15:18

Hajrá Szani!
Zsuzsa

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 11:16:20

@ORGASMUSFORSCHER: "A polgári engedetlenség jegyében senkinek sem kellene semmilyen jegyet venni."

A MÁV-nál nagyságrendileg annyiba kerül a jegyeladás, ellenőrzés, mint amennyi jegyárbevétel befolyik.

De a BKV valóban lehetne ingyenes. Mindjárt kevesebben autóznának, élhetőbb lenne a város.

histar007 2010.06.16. 11:16:22

A vicces az, hogy fel sem merült a vizsgálat során, hogy most akkor fizetett-e az ügyfél. Vagyis az a tény, hogy a viteldíjat megfizette nem is érdekel senkit.
Viszont
- Egyértelműen az postolóra kellene bizonyítani, hogy ő követte el a hamisítást => nehéz lesz
- Milyen dolog az, hogy a felhasználó a vétkes? Ha a zöldségesnelé kapok egy hamis 2000-est, elteszem, és fizetek vele, kiderül, akkor le is csuknak?

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 11:20:30

@Sün‼:
Este posztolom a blogodra, ha az megfelel :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 11:20:56

@Gyűjtőjegyes:
Hát ez mindenképpen érdekelne.
Ezek szerint a szlogen így hangzana:
BKV bérletet csakis a Szürkéből!

Kivlov 2010.06.16. 11:22:19

Az egész bkv-t rég be kellett volna csődöltetni, aztán nulláról újraszervezni az egészet.
Amúgy meg az a hülye, aki fizet ezért a kalap sz*rért.
Közlekedést 10-ből 9szer meg lehet oldani busszal, villanyossal metró helyett. Jön a kaller leszállsz, ennyi.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 11:23:46

@Sün‼: "BKV bérletet csakis a Szürkéből!"

A seggin benyúlsz, oszt kihúzod. Feltéve, hogy nem rúg fel közben.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.06.16. 11:24:17

Kurva annyát a BKV-nak.
Én soha nem veszek bérletet, ha jön az ellenőr a villamoson, megmondom neki, hogy se jegy, se bérlet, se iratok, a következőnél meg leszállok, szevasz.
A metrókat elkerülöm, ha mégis azzal megyek, akkor veszek jegyet.
Köcsög BKV meg bekaphassa.

_Molly 2010.06.16. 11:24:52

@Megdobbent: "engem egyszer szabalyosan szidalmazott egy eltesebb BKV penztaros, hogy ilyen faszsagokkal zargatom, hogy szamla..."

Én egy MÁV-pénztárnál jártam így. "Számlát akar kérni, mikor ilyen hosszú a sor?!"

Talán nem véletlen, h. pont ennél a két mamutcégnél van a legtöbb botrány.

1kollo1 2010.06.16. 11:25:11

A helyzet az hogy az ilyen történet sajnos nem új...Már régen hallottam arról hogy a bérleteket hamisítják a jegyeladók. És amire még érdemes fogyelni: azokra az emberekre akik a megállókban megkörnyékeznek hogy a lejárt bérletet ugyan adjad már oda nekik...gondolhatod hogy mit csinál vele...hamisítja és eladja újra, vagy lehet hogy a egyenesen a pénztárosnak adja el. Ezeket a suttyókat ott a helyzínen el kell küldeni a sunyiba, vagy rendőrt hívni potenciális hamisítók miatt!!! Én pl a bérletemet mindig a vasútállomáson veszem (vonattal járok be) és ott a BKV bérletet is lehet kapni, és ott azt a helyszínen nyomtatják!! Ezért biztos hogy nem hamisított, látod hogy ott jön ki a gépből. Ajánlom mindenkinek aki megteheti hogy a vasúton vegyen BKV bérletet!!!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 11:28:29

@Gyűjtőjegyes:
Nagyon köcce, persze, hogy persze!

@atpijkamo:
Ez szakmai szemszögből tényleg igy néz ki kábé (Pesten: secc / kábé).

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 11:28:48

@Kivlov: "Az egész bkv-t rég be kellett volna csődöltetni,"
Az mar azota csodben van amiota megalakult. Csak a Te meg az en penzembol minden evben kirantjak a nyakig ero fostengerbol, hogy aztan jovore megint lehessen mivel megtolteni a nokias dobozokat...

1kollo1 2010.06.16. 11:30:39

@vuvuzela bikicsunáj: naja...így is lehet...de nem mindenki akarja hogy ez a vadkelet maradjon. Hozzáállás kérdése az egész. Én se szeretem a BKV-t, a milliós végkielégítéseket stb, de attól még veszek jegyet mert egy szolgáltatást igénybe veszel, ami NEM ingyenes!! Ez így korrekt. Csak remélni tudom hogy az én generációmból egyre többen gondolkodnak így...

Kivlov 2010.06.16. 11:30:51

@1kollo1:
én meg azt ajánlom, h senki se vegyen bérletet!
Ha nem lenne támogatva cégeknél valamennyire is cafeteria-ban, alig fogynának bérletek…

_Molly 2010.06.16. 11:31:41

@Lelkipillanatok: "a magánokirat-hamisítás bűncselekményét valóban nem az követi el, aki az okiratot meghamisítja, hanem aki használja (Btk. 276. §)."

Ez nagyon érdekes infó, köszi.

OFF:
A jelenléti ív minek számít? Ha a munkáltató kötelez, hogy hamis távozási időt írj be, h, ne kelljen túlórapénzt fizetnie, akkor vajon mi a jogi helyzet? :-o

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 11:35:04

@Secnir: Azt már én is pedzegettem itt, hogy a BKV vezetőinek minek szolgálati autó? Csak nem a saját szolgáltatásuk büdös nekik?

@Kivlov: Azért ezt így nem jelenteném ki :D

Szani85 2010.06.16. 11:35:30

@efhábé: Nem azokra, akik számlát kértek, hanem azokra, akik leálltak azt alaposan megnézegetni, forgatták, fény felé tartották a szelvényt, stb. Akkor nem értettem, miért ennyire paranoiás valaki, de már látom, hogy én voltam naiv.

cso zsi 2010.06.16. 11:35:58

@1kollo1: Lejárt bérletet egy időben céges elszámolás miatt vettek. Ma már megveszik-eladják olcsóbban-elszámolják.

Neoprimitív 2010.06.16. 11:36:30

@Tomasz_a_gozmozdony: Csak annyi, hogy ha azért nem fizetsz valamiért, amit használsz, mert szerinted az a pénz rossz helyre megy, akkor gondolom teszel róla, hogy jó helyre menjen. Egyébként viszont teljesen ugyan olyan lopás, mint ha a boltból fizetés nélkül viszed el a kenyeret. Ezzel az ideológiával semmivel sem vagy különb a "kénytelen vagyok lopni nagys'úr" honfitársainknál.

Secnir 2010.06.16. 11:37:13

@ColT:
"Csak nem a saját szolgáltatásuk büdös nekik?"

nem. a buszok.
meg a téli hajléktalanszálló, amit most metrónak hívnak.

1kollo1 2010.06.16. 11:37:41

@Kivlov: Az egy dolog hogy olyan rohadt drágák a bérletek, én pl diák vagyok, nekem most a bkv bérlet 3850 (1.5éve 3500 alatt volt), nekem ez megéri. A teljes árú bérlet az nem tudom mennyi, de biztos rohadt sok...

Szani85 2010.06.16. 11:37:46

@olvasó - Bikicsunáj Bój: Nem kérkedtem, és nem ezzel kezdtem. Remekül kiszedted a történetből a lényeget. :)
Valamint szerencsés vagy, ha ezt találod a leginkább felháborítónak az üggyel kapcsolatban.

bellissima 2010.06.16. 11:38:03

Metróbelépéshez 1 db, a metrónál már lelyukasztott "örök"jegyre van szükség. A jegyet bedugjuk a lukba, majd várunk egy kicsit, közben rámosolygunk a leggörényebb ellenőrre, ha éppen odapislog. Az automata persze nem kezel, de ez nem gond. A jegyet kihúzzuk, majd az ellenőrök orra előtt feltartva bevonulunk a mozgólépcsőre. Nem állítanak meg, mert a jegyet éppen most lyukasztottuk, ugyebár... Ha véletlenül kifelé is van ellenőrzés, ugyanígy járunk el. Ha kifelé menet valamelyik sztahanovista a dekoltázsunk miatt meg szeretne állítani, h. a jegyet megnézze, akkor a több hónapos jegyet mosolyogva a kezébe nyomjuk, további jó munkát kívánunk, és kisétálunk.És ennyi. Nemtelen ellenféllel nem szabad harcolni.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.06.16. 11:38:30

Nem lehet hogy azért nem lyukasszák már ki a bérleteket mert akkor azt meg úgy hamisítanák hogy bevarrják a lyukakat???

Bikicsunáj Bój 2010.06.16. 11:39:05

@ColT:
Nagyon egyszerű, köszönöm, hogy fizetitek helyettem a BKV-t :)
Én biztos nem fogok érte fizetni!
Addig amíg így szolgáltat, tuti nem! Utána majd meglátjuk.

_Molly 2010.06.16. 11:39:12

@Szani85: "Ellenőrzéskor az ellenőr nem elkérte a bérletem, hanem a tartójával együtt szó szerint kikapta a kezemből, ahogy az előttem haladók mindegyikétől, és a tokból kihúzva nézte meg. Tény, hogy ez nem szabályos "

Szabályos? Eddig azt hittem (az van kiírva mindenhol), h. "föl kell mutatni". Nem az, hogy át kell adni.

1kollo1 2010.06.16. 11:40:39

@cso zsi: aha, hát ezt nem tudtam, mindenesetre akikkel én eddig találkoztam az nem mondott indokot, csak a lejárt bérletemet kérte, ezért gondoltam ezt...akit tisztességesen csinálja az csinálja nyugodtan

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.06.16. 11:40:42

@bellissima: Tőlem is kérték egyszer a jegyet azt mondtam neki hogy az nincs,soha nem is volt és soha nem is lesz.Azt leszálltam a viliről és elsétáltam.SSS

Szani85 2010.06.16. 11:40:53

@_Molly: Ezért is írtam, hogy tény, hogy ez nem szabályos. :) Mert szerintem sem szabályos.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 11:44:10

@Neoprimitív: az biztos is hogy teszek rola hogy jo helyre menjen :-) Amugy meg ha mar akkora tolvaj vagyok, a tiedet lopom? Ne legyel mar kepmutato. Ha te veszel jegyet az a te dolgod, ha en nem veszek, az meg az en dolgom... Ha oda birnal figyelni, az elobb leirtam errol a boltokkal meg egyeb mas helyekkel valo osszehasonlitgatasrol a velemenyemet.
Ja, es a burkolt ciganyozast meg kikerem magamnak...

Szani85 2010.06.16. 11:47:07

@dani27bpbp: Nem, sajnos mint írtam, teljesen sötét volt a fülkéjében és szembe sütött a nap, így a kezét néztem csak, tényleg abszolút jóhiszemű voltam. De hát mindig tanul az ember...

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 11:48:30

@Neoprimitív: Hja es ha mar letolvajoztal, Te mindig, minden szoftvert, zenet, filmet, egyebet MEGVETTEL, nem loptad ugye?

_Molly 2010.06.16. 11:49:19

@M. Péter: "Szotarban nezd meg az atruhazas jelenteset, legy szives. Arrol van szo csupan, hogy mas nem utazhat vele"

Ezt különben sosem értettem. Ha ki van fizetve, miért nem utazhat vele más?

Színházbérlettel, hangversenybérlettel az megy el aki éppen ráér. BKV-bérlettel miért nem utazhat az, akinek éppen kell???

Megkárosítva nem lesz a BKV, hiszen továbbra is egyszerre mindig csak 1 ember használja a szolgáltatást.

A kutyabérletre is fölrakják a kutya fotóját...
Demérdemédeméedemér???????

Na, ezt mondja meg nekem valaki!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 11:52:32

@_Molly: Lehuzas, vazze :) Ugyanazert, amiert regen eleg volt smkp-ra kresz vizsga, most mar varosi vezetes, rutin, meg faszomgeci kell hozza, meg amiert lassan mar a funyiro tolashoz is okj szakkepzettseg kell...

2010.06.16. 11:53:07

@Metál -e a bimetál?: jaja Brigi csókoltatja. iwiw meghívóért szopik éppen.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.06.16. 11:53:26

@Breki77: De még mekkora elbaszott segg!
Még hogy a versenyszféra tartja el az állímit! Ahan, persze! Mennyire vagy te bejelentve, gondolom minimálbérre! De még valószínűbb, hogy egy csicska munkanélküli vagy, aki semmihez sem ért, és nem kell sehová!

biododírium 2010.06.16. 11:57:32

A bérleteket nem egy tömbről tépik le, mikor kérem a pénztárnál? Nem emlékszem pontosan, de ez rémlik.
Ergo, ha látom, hogy ez megtörténik, akkor okés lehet a bérlet. Ha meg csak egy szelvényt kap fel az aszalról, akkor kérek másikat a tömbről.
Számlát nem kérnék, mert akkor valóban 3 órát állnánk az ablaknál, ha mindenki kérne.

yippyupp 2010.06.16. 12:02:57

@Sün‼: honnan ez a sok komment, gyüttek az indexrűl?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.06.16. 12:04:38

@1kollo1: Régen én is így gondolkodtam. De a BKV elérte, hogy ez megváltozzon.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 12:04:43

@vuvuzela bikicsunáj:
Nem én!
Viszlát holnap = Hasztalra vissza béjbi!
Óder nemdebár?

@yippyupp:
Asszem ja. (Pesten öhö)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 12:04:45

@yippyupp: Sokakat érint. Na meg kint van a Zindex nyitóoldalán, legfelül.

yippyupp 2010.06.16. 12:06:12

@Sün‼: akkor vágom, most csitul biztos az áradat, málcájt van (Pesten szieszta)

yippyupp 2010.06.16. 12:07:14

@atpijkamo: sokakat, biza, még a kutyaólakat is szóba kommentelték

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.16. 12:08:23

Nagyon szorosan idetartozik az a levél, amelyet március elején küldtem BKV-figyelőnek, ezért bemásolom. Így már összeáll a kép nekem.

"Kedves BKV-figyelő!

Elég régóta olvasom a blogod, nagyon tetszik! Gratulálok az egészhez, a hozzáállásodhoz, eredményeidhez!

Amiért írok neked, az egy meghökkentő dolog volt a mai napon, a Ferenciek terén. Lehet, hogy nincs alapja a gyanúmnak, ezért a Te ítéletedre bízom, hogy felveted-e a blogodban, tényleg van-e alapja annak, amit gondolok.

Egy jólöltözött fickó, kb. 35-40 éves, fekete nadrág és cipő, sötétszürke bőrkabát, sárga nyakkendő, kokárda (176-178 cm magasság), az eléggé nagy forgalmú megállóba minden egyes várakozóhoz odament, és megkérdezte, van-e használt BKV-bérlete. Néhány embernek volt. Az ember egyik kezében egy kb. 3 cm-es magasságú használt bérletkupacot tartott.

Miután a 78-asra vártam, jó tíz percig volt alkalmam figyelni.

Olyan érzésem volt, mintha valami sötét ügyben járna – konkrétan a hamisításra gondoltam.

Üdv, és minden jót neked továbbra is!

Cserépszavazás

Kivlov 2010.06.16. 12:08:27

@vuvuzela bikicsunáj:

Szerinted nem az tartja el?
Ha a versenyszféra nem adózna (akár kamubérek után is), akkor mehetnél kilincselni IMF hitelért havonta, hogy legyen bérre az APEH-os hivatásos kávézóknak…

yippyupp 2010.06.16. 12:08:42

vuvuzelát a blogmotor fülibe

Silent Bob 2010.06.16. 12:11:48

@1kollo1: Ja, és ha csak csengetsz a (hamis) bérletért attól majd egyszer csak minden megváltozik.
Én már régóta mondom, hogy indítsunk mozgalmat és SENKI ne vegyen bérletet.

megmondtam?megmondtam 2010.06.16. 12:12:25

díjmentes BKV kell!! (köcsög horvát ellopta az ötletemet, és ilyen faszul adta elő)

ha nincs díjfizetés, nem kell se jegy, se bérlet, nem kell fizetni nyomdát, nem kell drága biztonsági rendszer a hamisítás ellen, ami ugye nem is ér semmit, nem kellenek ellenőrök, nem kellenek jegypénztárosok, nem kellenek bérletpénztárak, az ingatlanokat el lehet adni, nincsenek ilyen sztorik stb stb

persze nem behajtási díjakból kell fedezni, mint ahogy azt a faszom horvát előadta: tömegközlekedési járulék, benzin árában 1-2Ft, áfából 1%pont, piára, cigire +1-2Ft jövedéki adó, luxusadó, fű legalizálásából befolyó bevétel :)) simán leetne rá okosan, 'láthatatlanul' pénzt szerezni.

fasznak áltatjuk magunkat, így is 60-70%ban állami pénzből megy. menjen 100% állami pénzből, faszt hazudunk saját magunknak. ettől még nincs ingyen...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 12:13:26

@biododírium: Ha mindenki kérne számlát, akkor beállítanának számlázüógépeket...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 12:13:58

@yippyupp: "vuvuzelát a blogmotor fülibe"

Csatlakozom.

Kivlov 2010.06.16. 12:14:22

@megmondtam?megmondtam:

Ennyi.
Mondjuk én a szeszt nem adóztatnám tovább, így is rohadt drága…

Silent Bob 2010.06.16. 12:15:44

@megmondtam?megmondtam: Erről már volt valami tanulmány, hogy ami ingyen van, azt hajlamosak (még inkább) szétbaszni az emberek. Pszichológia...

bpo478 2010.06.16. 12:17:17

Bérletet csak őstermelőtől!!

Neoprimitív 2010.06.16. 12:19:20

@Tomasz_a_gozmozdony: Tévedsz, nem. Csak nem csinálok ideológiát mögé, hogy én milyen frankó alak vagyok, szemben a többi hülye lúzerrel, aki fizet értük.

"Nem a tiedet lopom": de, az enyémet is, mert az én adómból is fogják finanszírozni a kiesett jegybevételt. És ha én nem veszek jegyet, akkor azt a te adódból is fogják fizetni.

A "burkolt cigányozás"-t pedig nyugodtan kikérheted, attól még nem változik a dolog: van aki azt mondja, azért nem fizet, mert nyolc gyereke van (és könnyen lehet, hogy igaza van), te azt mondod, azért nem, mert te így osztasz igazságot. Miért lenne a te érved különb az övénél? Egyébként miért rosszabb az, ha tolvajnak tart valaki, mint ha cigánynak?

Secnir 2010.06.16. 12:20:44

@Kivlov:
"Mondjuk én a szeszt nem adóztatnám tovább, így is rohadt drága… "

ne nyikorogj, mostmár főzheted magadnak :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 12:21:55

@atpijkamo:
Javaslom, indítsunk mozgalmat "Vuvuzelát a blogmotor nyílásaiba!" címmel!
Tegnap óta ismét az Internál Server Error köszönget lelkesen.

EG0 2010.06.16. 12:23:41

Aki az adója miatt nem fizet a BKV-ért: akkor szerintem ideje lenne megszüntetni minden állami támogatást, a BKV mint profitorientált cég pedig kérjen, amennyit jól esik a bérletért, minden járatra legyen lehetősége hatósági jogkörrel rendelkező személyt bérelni, aki mondjuk 3 nap előzetesbe helyez, ha lopod a szolgáltatást, ha pedig önként nem vagy hajlandó leszállni és beülni a szállító autóba, akkor le is fújhat gázzal.
Szerintem tök jó lenne, senki nem takarózhatna az alig-fizetett adójával bliccelésnél. Szerintem még nyereséges is lenne a cég.. a sok nagypofájú még kénytelen lenne átszokni biciklire.

Trükkadmin 2010.06.16. 12:24:20

BKV??
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Silent Bob 2010.06.16. 12:24:45

@EG0: Kurvára bezárna a cég, mivel annyit senki nem fizetne a szolgáltatásért, amennyibe kerül. A tömegközlekedés a világon mindenhol veszteséges, államilag támogatott.
Csak az a nem mindegy, hogy milyen a szolgáltatás, és hogy a támogatást hazaviszik-e nokiásdobozban, vagy a szolgáltatásra fordítják.

Silent Bob 2010.06.16. 12:25:45

@EG0: Bár nekem megfelelne, hogy ha az adóbevallásban be lehetne pipálni, hogy "nem kívánom a BKV-t támogatni" és annyival kevesebbet fizetnék, cserébe nem használhatnám.

tudomcsunyadolog 2010.06.16. 12:26:45

vazze ma metróval kellett jönnöm úgy zuhogott nem ülhettem kerékpárra. 640 Ft Örs-Astoria, az ablakom ömlött be a víz nem lehetett leülni a székekre. 10 perc állás az Pillangó előtt. Broááfff vegyél bérletet gratulálok!!! Most komolyan bárki elhiszi, hogy ha mindenki fizetne akkor jobb lenne, na ne hülyéskedj!

Frucsasz 2010.06.16. 12:28:18

Valahogy Kafka: A per című örökbecsű műve jutott eszembe... A szomorú egyébként az, hogy elég nehéz azt bebizonyítani, hogy a psoztoló valóban nem tudott a bérlet hamis voltáról, így pártatlanul szmelélve akár ő is hamisíthatta (nem gondolom, hogy ezt tette). És persze ártatlanság vélelme ida vagy oda, kis hazánkban az a szokás dívik, hogy bizonyítsa be ő, hogy ártatlan.

Ezek után én is fogok számlát kérni.

Már kevésbé ON, bár még a témához: én értem, hogy ez az ország a 10 millió vezető beosztású ember országa, és a homárra egyébként is csak azok posztolhatnak, akiknek van 3 diplomájuk, 2 nyelvvizsgájuk és legalább 10 beosztottjuk, de miért érzi szinte minden vezető beosztású ember azt, hogy neki kötelező ezt a tényt beleszúrni a történetébe? Ha analfabéta lennél és munkanélküli, akkor is ugyanolyan felháborító lenne, ami veled történt. Az, hogy vezető vagy és fontosch ember és téged várnak a munkahelyeden, nem módosít az eredményen. Ez a dicsekvés (mert igenis, ez dicsekvés) annyira, de annyira szánalmas.

Silent Bob 2010.06.16. 12:28:26

@Frucsasz, az őzikelány: Szerintem csak érzékeltetni akarta, hogy nincs rászorulva a kamuzásra.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 12:29:11

@EG0: Megnyugtatlak, ha magankezben lenne, kb. fele ennyi alkalmazott lenne, megszunnenek a nokiasdobozok, maradna az arszinvonal es meg fejlesztesre is jutna... Csak hat akik nem tudnak banni a penzzel, ugye.

Frucsasz 2010.06.16. 12:29:32

Bliccelni pedig lopás. Akármilyen ideológiát pakolnak is mögé, aki bliccel, az egy büdös tolvaj.

saetta26 2010.06.16. 12:30:10

Az eddigi egyik legértelmesebb hozzászólás:

----nrgy1 2010.06.16. 11:15:18
Hajrá Szani!
Zsuzsa----

----

"Ide vezet az, hogy európai árak mellett balkáni béreken élünk"

A jo eletbe, miert gondolja mindenki, hogy mi olyan huuu de fejlett orszag lennenk, ahol termeszetesnek kellene venni, hogy sokat keresunk, es keveset kell belole kolteni es keveset erte dolgozni...

Elfogadom, pontosabban reszben ertem, hogy ez nagyobb szurke gazdasaghoz vezet, de amugy miert is kellene europaibb bereket kapnunk????
Tortenelmi igazsagtetelbol, vagy megis miert???? Majd ha mi szallitunk mindent Kinaba es Indiaba.... talan....

----
ON
2 verzio van
(a) A cikkiro nem artatlan - akkor ezt megszivta
(b) Artatlan - akkor meg erdemes megfogadni a tanulsagokat.... Amugy is...

Nem tudom amugy (de erdekelne), hogy az adott esetben egy tenyleges eljaras soran kinek kell majd bizonyitani, hogy tudta-e a cikkiro, hogy hamis a berlet vagy sem.... A "vad" bizonyitani tudja, hogy hamis maga a szelveny, a "vedelem" pl pont egy szamlaval tamaszthatna ala, hogy vetlen a felhasznalo.... de igy.... hm....
Mert pusztan a jogszabaly mento eseteinek felsorolasa szamomra nem teszi egyertelmuve....

nyílméregbéka 2010.06.16. 12:30:35

És mi lesz akkor, ha az okos ügyészség úgy dönt, hogy vádat emel? És akad egy okos bíróság, aki úgy dönt, hogy bűnös a posztoló? Csak ne bízzunk túlságosan a magyar igazságszolgáltatásban. A posztolónak priusza lesz, mert egy BKV-pénztáros egyszer bérletet hamisított és azt eladta neki?
Végiggondoltátok ezt? Ki lehet a következő?? Brrrr....

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 12:31:41

Bánki Péter ügyvezető igazgató úr ezt másképp intézte volna!
Pedig ő is vezető beosztású egyén!

Frucsasz 2010.06.16. 12:33:37

@Silent Bob: azt enélkül is lehetett volna. Mondjuk így: Nem vagyok rászorulva a bliccelésre, és ez látszik is rajtam.

Egyébként a kifakadásom nem személy szerint és kizárólag a posztolónak szólt, hanem úgy ánblokk a posztok 90%-ának. Ha tényleg annyi okos, sokdiplomás, soknyelvvizsgás, vezető beosztású kóricálna az orszában, mint amilyen arányban itt előfordulnak, már rég itt lenne Eldorádó, a Kánaán vagy a Paradicsom (megfelelő aláhúzandó).

vtb2 2010.06.16. 12:34:08

@Frucsasz, az őzikelány: Szerintem azzal, hogy leírta a posztoló, hogy vezető beosztású csak arra utalt, hogy nem egy hajléktalan, és nincs rászorulva arra, hogy bérletet hamisítson.

efhábé 2010.06.16. 12:35:33

@Tomasz_a_gozmozdony: Nyilván lehetne és kell is észszerűsíteni a BKV-t, mert jelenleg borzalom, ami ott van.
Ennek az a módja, hogy a tulajdonost, aki a főváros, ösztökéled erre. Pl. beszélsz a képviselőddel, arra szavazol, aki azt mondja, hogy rendbeteszi stb.
Ez az elintézési módja a dolognak, nem pedig az, hogy nekiállsz lopni.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 12:36:57

@Neoprimitív: No, hat akkor akar ennyiben is maradhatunk, hiszen akkor Te is az vagy, vagy nem?

Mogyoró007 2010.06.16. 12:39:17

Ez a Bkv. Bűzlik az egész, romokban a szolgáltatás, ám maguknak szépen utalgatják a milliókat. Aki megveszi a bérletet, az sem jár jól. Nyugat európai árak, balkáni szolgáltatás.
Remélem a posztírónak a végén minden jól alakul, és lesz végre egy precend ilyen ügyekben is. Az ehhez tartozó szabály pedig ebben az ügyben teljesen értelmetlen, iagzságtalan, és egyúttal felháboító.
Ezért én továbbra sem veszek bérletet, biciklizem, gyaloglok, a BKV meg kapja be. Gerinctelen moslék banda.

Szani85 2010.06.16. 12:39:42

@vtb2: Köszönöm! Jó látni, hogy van, aki megérti, mi és miért van leírva!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 12:40:37

@efhábé: Es szerinted az adofizetokon kivul kinek erdeke ez? Mindegyik, akinek van valami kompetenciaja az ugyben, eleg zsiros falatkakat tud leszedni maganak. Amig ez igy van, addig valtozas nem lesz, hiaba is probalnak meg az emberek barkit "osztokelni".
Kell csinalni egy fasza megmozdulast, hogy aki teheti, meghatarozott napon NE hasznalja a bkv-t. Utassztrajk. Elgondolkodnanak, hogy akkor most ki van kiert.

efhábé 2010.06.16. 12:44:56

@Szani85: "Nem azokra, akik számlát kértek, hanem azokra, akik leálltak azt alaposan megnézegetni, forgatták, fény felé tartották a szelvényt, stb."

Akkor idéznélek:
"korábban mindig megvetően néztem azokra, akik feltartották a sort a különféle kéréseik miatt."

No most a fent felsoroltak nem kérések. Különféle kérések a pénztárnál az elsősorban számla, esetleg meghatározott visszajáró kérése szokott lenni.
Feltéve persze, hogy az ember koherensen használja az anyanyelvét...

Neoprimitív 2010.06.16. 12:45:07

@Tomasz_a_gozmozdony: Ha nem veszek jegyet, akkor igen, az részemről is lopás lesz. Ha elkapnak, megfizetem a büntetést. Szerinted viszont ezek a szabályok rád nem vonatkoznak: te se a szolgáltatásért nem fizetsz, se felelősséget nem vállalsz a tetteidért. Nem, nem vagyunk egyformák. Egyébként a megoldás efhábé előző kommentjében van.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 12:49:54

@Neoprimitív: Nincs benne a megoldas. Mert a mai magyar viszonyok kozott kivitelezhetetlen.De ezt mar leirtam korabban is.
Es igen, amig minden nap a bkv-rol szol a kekfeny, addig nem fogom magamra nezve kotelezonek tartani ezeket a szabalyokat, es igen, felelosseget sem fogok erte vallalni. Lehet tolvajozni, ez van.
Fizessenek a luxusnyuggerek is, legyen elhetobb a szolgaltatas, aztan majd fizetek en is...
Es igazad van abban, hogy nem vagyunk egyformak. :)
Most viszont lassan eltakarodok, kozeledik az ebedszunet :P

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 12:51:01

Nekem volt egy haverom, aki abból vett amgáank 1992-ben jó helyen üzletet a belvárosban, hogy 1990-1991-ben bérleteket hamisított és terjesztett HIVATALOS eladóhelyeken keresztül: a BKV-sek megvették tőle, mert féláron adta, hatalmas mellékjövedelem volt egy-egy eladónak, ha mértékkel csinálta és nem volt mohó, neki meg 5 % körül volt az önköltsége. Nyomdásznak tanult eleve, dolgozott is nyomdában, majd 1990-ben vett egy kis használt nyomdagépet. A gyerek nagyon okos volt, mert nem állt rá se pénzre, se okmánybélyegre, mert ott gyorsan elkapták volna, hanem maradt a lassú, de biztos haszon mellett - nem akart 3 hét alatt milliomos lenne, neki elég volt 2 év alatt azzá válni. Aztán teljesen abbahagyta az üzletet, s a boltjára koncentrált.

Most már el lehet mondani, mert elévült már 3 éve.

efhábé 2010.06.16. 12:51:42

@Tomasz_a_gozmozdony: "Kell csinalni egy fasza megmozdulast, hogy aki teheti, meghatarozott napon NE hasznalja a bkv-t. Utassztrajk. Elgondolkodnanak, hogy akkor most ki van kiert."

No, csak sikerült eljutnod a lopás ideologizálásától egy valóban működő megoldásig.
Az ötlet jó, egy baj van vele, a BKV olyan súlyosan veszteséges, hogy jobban jár, ha nincs utas és ezért ritkíthatja a járatait. Ők örülnének a legjobban egy szervezett utassztrájknak és könyörögnének, hogy ne csak egy napos legyen :)
Megjegyzem, zsíros falatkák addig jutnak, amíg van mandátum. Mandátum meg szavazatokból lesz. A szavazatokat a szavazók adják, akiknek a bizalmát el lehet veszíteni, lásd a legutóbbi szavazás esetét, mekkorát bukott szdsz-mdf-mszp trió.

É2I 2010.06.16. 12:53:42

@saetta26:
Izé, a nagy gazdasági (v)állság pont azt bizonyítja, hogy sem ámerika sem az eu alapítók nem a valós életszínvonalat élték, élik. Ezzel az erővel már nem tűnik elrugaszkodottnak az a kiabálás, hogy ami usa-ban 1000 dodó, az eu-ban 1000 júró az nálunk miért 1000 júró + nagy/kis kerek + ~10% + napi árfolyam + tréfa. Úgy hogy a kereset közelben sincs egyik társaságéhoz sem.
Persze értem én GDP meg forint érték meg kiskutyafüle. Csak tudod a fent említett gazdasági lufi alapján egyre inkább úgy gondolom, hogy kevésbé kéne befogni a lepénylesőt, ha a tőlünk nyugatabbra élők sanyargatnak minket.
Az más kérdés, hogy ehhez társadalmi szinten kellene felnőnünk.

Mogyoró007 2010.06.16. 13:00:06

@birca maxval: ezzel mondjuk azt írtad le, hogy a haverod pont olyan köcsög, mint a bkv. Megkerüli az adót, áfát, mittoménmit, így kevesebb az állam pénze, így a közre kevesebb pénz jut. Tényleg marhajó.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 13:03:02

@Sün‼: "Vuvuzelát a blogmotor nyílásaiba!"

Akkor tülkölni fog, az jobb mint az Internal Server Error?

Legalább konzekvens lenne, és nem össze-vissza vesztené el a kommenteket.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:05:18

@AnnaM:

Igen, marha jó. Mennyivel jobb ha a közösben több pénz marad, s azt az azzal rendelkezők lopják el, ugye?

Kivlov 2010.06.16. 13:08:49

a bkv egy kalap sz*r.
A jövedelmekhez képest és a "szolgáltatás" színvonalához képest is qrva drága. Arról nem beszélve, hogy az ember mindenap hallja, hogy most épp mennyit loptak el az ő befizetett bérletárából...
Ezért kell bliccelni. Az ellenőrök senkik. Jönnek, bérlet nincs, jegy nincs, igazolvány nincs. leszállsz, következőre fel. Ennyi. Évi 100E megmarad. Egy jó belföldi nyaralás ára...

Mogyoró007 2010.06.16. 13:09:02

@birca maxval: ha ellopják, akkor ugyanott vagyunk, hogy pont olyanok mint a haverod meg a bkv. Szereted kiforgatni a szavakat, úgy látom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:09:10

@birca maxval: Na most az alapeset az lenne hogy a közpénzt nem lopják. Ellenben a más lopása nem mentesít az alól, hogy te lopsz-e.
Különben is, hogy várjátok el mástól azt, amit ti se tartotok be?

Remélem amúgy, rendesen meg lesz fingatva a BKV-MÁV-többi lopós banda. Meg megreformálva a finanszírozásuk.

Mondjuk az is igaz, hogy ha az itthoni adók mértékét megnézi az ember, akkor az jön le, hogy itt tejjel-mézzel folyó Kánaánnak kéne lennie, nem ennek a putrinak, ami van.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 13:10:01

@ColT: Nade nem csak az adok merteket kellene megnezni, hanem hogy hany ember fizeti ezt a merteket. Es mennyi a teljes lakossag. Meg mennyi a nyugger, meg mennyi a kozalkalmazott. Mindjart nem olyan szep a kep mint amit leirtal :)

tudomcsunyadolog 2010.06.16. 13:10:13

@AnnaM: Sokan vannak akik az elmúlt 15-20 évet végigadózták és nem jutottak előbbre. Majd ha nem visz el 60%-ot az állam a fizetésekből akkor lehet pampogni.

nyílméregbéka 2010.06.16. 13:10:32

Különben pedig szelíd ember vagyok, de a bérletemet soha nem adom az ellenőr kezébe.
Ez azóta van, amióta kolléganőm megvette az éves bérletét majd' százezerért, de a számot még nem írta rá elbambultságában jan. 1-jén; a kaller meg kikapta a kezéből és nem adta vissza (a százezres éves bérletet!!).
Egyszer a Kálvin téren nagyon nyúlkált utána valamelyik ellenőr, hogy "kérésre át kell neki adni", de megmondtam neki, hogy mit fogdosson az én bérletem helyett, melyet senkinek, az Úristennek a kezébe sem adok, nemhogy neki.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:10:43

@ColT:

Jelenleg adószintben Mo. a harmadik helyen van az EU-ban a 27 ország közül. Csak Dániában és Svédországban KICSIVEL magasabb az adószint. Amíg így marad, addig ne számíts jobb adómorálra.

Mogyoró007 2010.06.16. 13:10:49

@ColT: na ez az. Én érzem magamat lúzernek ebben az országban, hogy rendesen fizetem az adót, és a törvényes utakat járom. Pedig nem nekem kellene ezt éreznem, hanem azoknak akik lopnak, adót csalnak, nem fizetnek, stb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:11:13

@É2I: Na igen, ezen már sokszor gondolkodtam, hogy valójában a kis sárgák, meg mi, meg hasonlók tartjuk el a németeket, amcsikat, stb.
Amit itt olcsón gyártat a multicég, annak a profitját elviszi külföldre, mert a terméket ott adja el. Ott adózik az igazi nyereség után, az az ország lesz gazdagabb.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 13:11:40

@atpijkamo:
Háppersze, hogy jobb!
Tülköljön csak, max kihúzom a hangszórót!

Mogyoró007 2010.06.16. 13:12:24

@tudomcsunyadolog: na ez most hogy jön ide? Ez egy teljesen más téma, ráadásul sokkal összetettebb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:12:40

@birca maxval: Adómorál b+ akkor lenne, ha az adócsalókat konzekvensen elkapnák és análisan kielégítenék. A kicsi adókat is elcsalnák itthon.

Ja, és Dániában + Svédországban a kicsivel magasabb adószint mellé, nem kicsivel magasabb életszínvonal társul ám.

@AnnaM: Hasonlóképp.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.06.16. 13:12:55

@efhábé: Mandatum ide vagy oda, ha megnezed, ugyanazok a politikusok vannak 20 eve pozicioban. Egyszer ilyen masszor olyan bologato janos szerepkorben.
Egyebkent a jaratritkitas meg igy is idoszeru lenne nehany vonalon, sztrajk nelkul is :) csak ugye akkor 60-70 "atlagberbol" elo kozalkalmazottat ki kene rugni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:14:04

@nyílméregbéka: És nem nyomtad fel lopásért?

@birca maxval: Attól még, hogy kevesebb kárt okoz, kárt okoz.
Az se kevés lóvé.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:15:19

@AnnaM:

Mindenki próbálkozik. Aki pozicióban van, az hivatalból lopja el. Aki meg nincs pozícióban, az ügyeskedik, mint a haver. Az utóbbiak 10-szer kevesebb kárt okoznak átlagban.

Mogyoró007 2010.06.16. 13:16:14

@birca maxval: nem értek egyet veled, de hagyjuk. Valahol biztos igazad van.

Kivlov 2010.06.16. 13:16:22

@birca maxval:
Akkor nem kell vállalkozni.
Ez a baj, hogy nálunk nem azért vállalkoznak sokan, mert tehetségesebbek az átlag alkalmazottnál, többletjövedelmet tudnak termelni, hanem azért hogy ügyeskedjenek, elcsalják amit el lehet.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:16:51

@ColT:

Én is voltam vállalkozó Magyarországon. Adócsalás nélkül NEM LEHET vállalkozni az országban.

Mogyoró007 2010.06.16. 13:17:24

@birca maxval: lehet, hogy így van. De attól még nincs jól, hogy így van... Nem téged akarlak bántani, csak mondom.

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:17:58

@AnnaM:

Az adócsalás egy üzenet, semmi egyéb. Amikor az adószint ésszerűtlenül magas és az állam túl sokat költ magára, akkor az adóalanyok kivonják jövedelmük egy részét az adózás alól. Ez teljesen természetesen dolog, közgazdasági szabály, s értelmetlen kritizálni. Olyan adópolitikát kell csinálni, hogy a többség jogszerűen cselekedjen, s csak egy törpe kisebbség csaljon, s akkor az emberek többségének támogatásával könnyen el lehet bánni a nemfizető kisebbséggel.

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 13:18:50

Az ungherese az egy olasz szalámiféle, úgyhogy szerintem most nem a békávé volt a hülye.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2010.06.16. 13:19:55

Éljen a magyar jogrendszer! írta valaki az első kommentek közt. Egyet értek! A magyar büntetőjogban ugyanis csak szándékosan lehet elkövetni magánokirat hamisítást, ami a hamis/meghamisított magánokirat felhasználása útján valósul meg. Az elkövető tudatának át kell fognia az a tényt, hogy ő hamis, vagy meghamisított magánokiratot használ fel. Ha ezt a tényt a NYOMOZÓHATÓSÁG bizonyítja és azt a bíróság bizonyítékként fogadja el, marasztalhatják az elkövetőt.
Konkrét esetben ez szerintem kizárt az ismertetett történeti elemekre alapozva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:22:00

@birca maxval: Lehetni lehet, csak nehéz. Mondjuk igen, ez a kormányok felelőssége.

Gyakorlatila az jön le, hogy az ország vezetése már jó régóta nem csinálja jól a dolgát, és mi cumizzuk.

Azért az üzenetnek egy kissé durva, hogy adót csalsz. De ezt mondtam, sokat lendítene az adómorálon, ha jópár nagyhalat kissé megfingatnának.
Nem a rövidáru-bolt tulajdonosát vágnák meg, mert felvarrt jófejségből egy gombot.

nemecsek ernő áruló 2010.06.16. 13:23:48

Ez az egész nem lenne, ha chip-kártyás rendszerre állnánk át, amit a XXI. században már nem volna olyan bonyolult kiépíteni. És még az orkokra se lenne szükség.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 13:24:18

@EÖ:
Akkor Debrecen Milánó elővárosa lehet.

Casillas86 2010.06.16. 13:27:26

Ma nyílt meg a westendben a Starbucks és sehol egy hír róla a homáron???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:28:15

@birca maxval: "Olyan adópolitikát kell csinálni, hogy a többség jogszerűen cselekedjen, s csak egy törpe kisebbség csaljon, s akkor az emberek többségének támogatásával könnyen el lehet bánni a nemfizető kisebbséggel. "

Ebben viszont igazad van!

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.06.16. 13:28:18

egyszerű a módszer: ha nem ott előtted tépi ki a tömbből, akkor ne vedd meg

É2I 2010.06.16. 13:31:37

@ColT: Ez így van. Alapvetően bizonyos szintig nem is lenne baj, de nem kellene minden kívánságukra megfognia a bokáját aktuális kormányunknak. Kellene nézni egy kis önérdeket is, mert amíg mindent meg tudnak tenni velünk itt előbbrejutás nem lesz.
Ebből a szempontból a szlovákok jobban csinálták, minálunk meg politikusaink kaptak zsebbe oszt' jóvan.
Állami támogatási milliárdok 100-1500 munkahelyért, 10-15 évnyi helyi adómentesség, majd azután ágyő, irány Kína, Vietnam, stb. A kkv-t meg mentek a levesbe, mert nem bírták az árversenyt.
Tudom, nem ilyen szimpla, de ettől még bacchatja a csőrömet....

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 13:32:03

@Sün‼: Igen. És ott lakik egyik mélhaverom, Forza Milán.

nrgy1 2010.06.16. 13:33:35

Történetesen személyesen ismerem Szanit. Nyugodjon meg mindenki, nagyon rendes, szorgalmas, becsületes, tanult,csinos lány.Nem bliccelő és nem hazudik. Ezt azok kedvéért írom, akik számára a történetből ezek a fontosak. Akik kicsit tovább látnak pontosan tudják, hogy az eset ékes példája a hazai jogalkotásnak, jogszolgáltatásnak.
Na!

birca maxval · http://maxval.co.nr 2010.06.16. 13:34:55

@ColT:

1. A nagyhalak nem szoktak adót csalni.

2. A kevés nagyhal jelentéktelen adókiesést okoz. Ellenben sok kishal sokat.

A nagyhalaknak ugyanis már megéri a TÖRVÉNYES adókikerülési utakat használni. Semmi értelme pl. csinálni off-shore céget és azon keresztül trükközni (ami teljesen törvényes) azért, mert van egy darab boltod valahol, mert több a költség, mint a haszon. Ha viszont számilliókról van szó, már nagyon megéri.

zoone 2010.06.16. 13:38:21

@Frucsasz, az őzikelány:
Nem latom a dicsekvest. Tenyt kozolt. Egyebkent sem ez volt a lenyeg a posztban.
Komplexusőz?

Neked szoros a labad?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:39:01

@É2I: Semmi nem szimpla, de ez így is van.

Sajnos viszont a multi olyan, hogy ha szankcionálni akarod, akkor elhúz --> aztán akkor lesz csak lejtő.

Annyit lehetne csinálni, hogy okosan szívatni őket, mondjuk adókedvezmény bizonyos számú munkahely után szigorúan, avagy akkor kap egyszeri nagyobb elengedést, ha x évig itt dolgoztat... stb...

Ez a jelenlegi támogatási rendszer tényleg túl laza.

zoone 2010.06.16. 13:40:16

@Casillas86:

Ez inkabb kinos, mintsem hirerteku... ize...hir.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 13:42:32

@birca maxval: "1. A nagyhalak nem szoktak adót csalni. "

Á. Soha nem volt még ilyen.
Olyan sem, hogy kiderült.
Mondjuk olyan se nagyon, hogy lecsuktak egyet-egyet, sajnos.

A kevés nagyhal kis kiesést okoz? Hát nemtom. Szerintem külön-külön is pont eleget okoznak.
Szerintem ne okozzon egyik sem adókiesést, ha lehet.

@Frucsasz, az őzikelány: Hát szerintem itt többségben értelmiségiek kommentelnek.
Amúgy meg ha leír egy ilyet, hogy látszik, hogy nincs rászorulva a bliccelésre, ízekre szedik a kommentelők :)

Másrészt, bliccel itt mindenki, akár rá van szorulva, akár nem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 13:44:16

@EÖ:
A mélhaver az olyan, mint a lyuksógor, csak zöldebb?

dzsedi 2010.06.16. 13:44:38

járjá autóval, ha meg akkora balfsz vagy hogy adadsz valamit az orkoknak hát ne pattogj.

Akvyr 2010.06.16. 13:47:43

Na ez a nem semmi. Egyébként szerintem szoktak adni valami blokkot vagy kék bizbasz indigópapírt, persze nincs ember a világon aki azt aznap délutánnál tovább tárolja...

esef 2010.06.16. 13:54:39

@AnnaM:
Mi a baj dark future módszerével?
Én a tömbből tépettem ki a kutyaólassal amikor "pult alólit" akart adni...

SH4RK 2010.06.16. 13:56:48

Apukámat 2x büntették meg a "hamisított", 16 alkalmora szóló közalkalmazotti utazási kedvezmény papírja miatt.
Természetesen mindkétszer eredeti volt, de az az ellenőr minden utastársunktól elvett, mert "túl könnyű hamisítani", és "scannerelt".
Való igaz, hogy könnyű hamisítani, de ezentúl, ha nagyritkán felhasználja, vigye magával a szakértői véleményt, hogy másodszor sem volt hamis ugyanaz a szelvény?
Régen, mikor még hologramos pecsét volt rajta, nem volt probléma.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 14:03:10

@Sün‼: Valóban van itt jópár dzsiggoló, de nem olyan sok...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 14:06:17

Az volt már, hogy a blogmotor szarjon vuvuzelát?

Giraffa 2010.06.16. 14:11:55

Vajon a számlával igazolt eredetű (ÁFÁs számlával vásárolt) BKV-bérletek is lehetnek hamisak?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.16. 14:11:55

@ColT: "Hát szerintem itt többségben értelmiségiek kommentelnek."

Tizenkétéves hülyegyerek mióta értelmiségi? Mert már látott olyat?

hebab 2010.06.16. 14:15:50

@Zig Zag: na ezt magyarázd meg lécci. a valódi hamisítónál mennyire más a helyzet? őrá hogyna bizonyítja az ügyészség, ha tényleg hamisított?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 14:15:50

@Giraffa: Természeteen. Hacsak nincs a BKV-bérleteknek egy olyan egyedi azonosító száma, amit rá kell írni a számlára, mint a nem sokkal jobban elfogadható MÁV számlázási rendszerében. Mindaddig azt mondhatja az árus, hogy az nem az a bérlet, amit ő adott el...

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 14:15:53

@Sün‼: Nem minden lyuksógor zöld, de van olyan zöld, aki nem lyuksógor.

@ColT: "Hát szerintem itt többségben értelmiségiek kommentelnek."

Kikérem magamnak!

É2I 2010.06.16. 14:19:57

@ColT: "Ez a jelenlegi támogatási rendszer tényleg túl laza."

Azért mert lefizetett, korrupt phaszok írták és írták alá.
Kizártnak tartom pl., hogy egy alapvetően túlkínálati multi kereskedelem nem örülne, ha a másik lelépne, vagy a helyébe idejöhetne.
Lásd: Teszkó, Aldi, Penny Market, Spar, stb. Amiknek alapvetően azonos az áru köre, még is több tíz üzlettel rendelkeznek, azaz van benne üzlet.
Persze más egy termelő multit megszerezni, ittartani az már komolyabb dolog, de elvégre ezért (is) fizetjük honatyáinkat.
De mondom ez csak idealizmus, néha megengeden magamnak, hogy ábrándozzak.

lehet más a propaganda 2010.06.16. 14:22:47

Egyszerű a nyitja: ha leadott szelvényt "újítottak fel" akkor a kézzel beírt igazolvány számot is ki kellett törölniük. Ha magadnak csináltad (hatósági vélelmezés szerint) akkor ott nincs manipuláció

Mogyoró007 2010.06.16. 14:24:22

@atpijkamo: anyukád megengedte hogy ilyeneket írj és olvass?
:))))

Skin 2010.06.16. 14:25:38

@Kitalátor feljegyzetei: nekem mindig úgy adják oda a számlát, hogy rajta van hogy 30 napos BKV bérlet, mettől meddig érvényes, plsuz a bérlet sorszáma. Anélkül el sem hoznám.

egerészölyv 2010.06.16. 14:25:52

Hadd mondjam el, mi történne ilyenkor egy kultúrországban.
Annyiban meseszerű lesz, amit mondok, hogy egy ekkora trágyakupac, mint a BKV, kultúrországban eleve elképzelhetetlen. De most tegyük fel, pusztán a gondolatkísérlet kedvéért.
Nos, röviden: egy egészséges társadalom megtalálná a szolidaritásnak azokat az eszközeit, amellyel megfékezhet egy undorító, csalárd bandát...

É2I 2010.06.16. 14:26:43

@Giraffa:
Lehetnek, de a számla róla, hogy nem te nyomtattad rá a tintasugarason a pecsétet. A számlatömb alapján meg meg lehet keresni melyik Micike sózta rád.

@hebab:
Talán annyi lehet, hogy elrendelnek nála egy házkutatást és talán találnak is rá bizonyítékot. Persze ha az ügyész, rendőr, stb. szúrja valahol el.

Kedves Szomszéd 2010.06.16. 14:26:55

En sem fizetek a szemetlada BKV-nak, mert egy kalap szar! A MAV meg a masik kalap, azoknak se fizetek! Meg adot se fizetek, ott csalok, ahol tudok, ott verem at ezt a szemet allamot, ahol csak lehet, minden segelyt igenyelek, rokkant kartyaval parkolok es troger mondjara elek.

Csak sajnos nem vagyok ilyen ember... :(

Nem tudnam megtenni... mert becsuletesseget neveltek belem es azok koze a barmok koze tartozom, akik mindent tisztessegesen csinalnak...

inkabb fogom magam, es eltunok a csaladommal egyutt ebbol a szar orszagbol.

Deuce Bigalow 2010.06.16. 14:27:13

peeersze, vezetői beosztás meg a bkv-zás, mi??

gande 2010.06.16. 14:28:13

@www.Bisex.hu:

Na gratulálok! Így születnek a legendák.

Egy élelmiszerüzlet pénztárosának a kezdő fizetése 1140 Euró BRUTTÓ!!! Tehát evidens, hogy a bérletárus a dupláját keresi és mindezt nettóban kapja meg.

É2I 2010.06.16. 14:29:03

@É2I: ..._nem_ szúrja el...

egerészölyv 2010.06.16. 14:29:19

Mondok egy ilyen szolidaritási eszközt, nehogy azt gondoljátok, kizárólag a demonstratív, tömeges bliccelés a járható út.

Ha bérletet vásároltok, legyen már a mobil a kezetek ügyében. Ahogy számlálják a visszajárót, egy lépést sem tenni, felhívni a rendőrséget, hogy hamis bérletszelvényt akartak rátok sózni. Kész.

hebab 2010.06.16. 14:30:00

@É2I: akkor egy jó kis házkutatásra kell számítania a posztolónak is?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 14:41:59

@Kitalátor feljegyzetei:
Minnyá nézem!

@EÖ:
Az igazi lyuksógor világoszöld, és kicsit hosszabb.

2010.06.16. 14:49:48

"...a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja...."

aztaqrva.

ja, már értem. a felhasználót könnyebb elkapni...
: (

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 14:51:42

@Kitalátor feljegyzetei:
Most jó vót!
(Egyébkent lö mél svédül, vidéken elektrónyikuss levél)

É2I 2010.06.16. 14:57:02

@hebab: Akár, de nem hinném, hogy az ügyészt ez valóban érdekelni fogja. (Tudod azt munkának hívják és általában büdös.)

tbb 2010.06.16. 15:05:10

Nyomtatványszám nélküli sima számlával ugyanígy elmeszelnek, mondván hogy nem ehhez a bérlethez adták. Szomorú, de ilyen időket élünk.

A rendőrség meg elmehet a p-be, ha ez már az ő tudtukkal is a sokadik eset, és még mindig nincsenek a hamisító banda nyomában.

kvadrillio 2010.06.16. 15:06:49

@saetta26: de amugy miert is kellene europaibb bereket kapnunk????"""

Hmmm..... talán azért mert a rohadt sok milliomosunk miatt egyre többet éhezünk !
És lassan oda jutunk, hogy kénytelenek leszünk felfalni őket !!! Mmmm...mmm..mmmmm.....pfújjjjj, de rágósak !!!!! :O)))

ez komoly vótt.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.06.16. 15:10:56

Csak azt nem értem, hogy akkor miért az utast büntetik. Annyira azért csak nem hülye senki, hogy az általa elkövetett bűncselekményre kihívja a rendőrőket...

helianthus 2010.06.16. 15:20:18

Sün linkjéről idézet:

A bántalmazott utas egymillió forint nem vagyoni kártérítést is követel.

És végre megkérdezhetem, mi az hogy x ft nem vagyoni kártérítés?
(ekkora értékben fogják fűszoknyás lányok kényeztetni, vagy mi lesz?)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 15:24:34

@helianthus:
Szerintem az, hogy nem annyi kára keletkezett fizikálisan, hanem az elszenvedett tortúra, meg bortúra, meg ilyenek miatt.
De majd valaki biztos jobban megszakérti, ez csak az én szerény tippem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 15:25:10

@EÖ: Nem rád gondoltam :D:D:D:D

@É2I: Ha kedvezőtlenek a feltételek, akkor akkor sem jönnek, ha nincs konkurencia. Azaz attól még lenne.

De abban igazad van, hogy el van kefélve az egész, mert a törvényhozók kissé korruptak, kissé szarnak bele.

@saetta26: Európai béreket pl. azért kéne kapnunk, mert fenemód Európához tartozunk vagy mi. Vagy ha te nem szeretsz enni, ruhában járni, néha kikapcsolódni, akkor neke elhiszem hogy jó, de nekem már elegem van abból, hogy folyamatosan azon agyaljak, hogy min tudok még spórolni.
És akkor én még kurva jól keresek itthoni viszonylatban.

helianthus 2010.06.16. 15:34:30

@EÖ: vagy fűszoknyás travik.

Loana 2010.06.16. 15:35:24

Nekem az szúrt szemet, hogy a Moszkva téren hogyhogy ennyire figyelmesek az ellenőrök, hogy észreveszik a hamis szelvényt...???
Ahol én szoktam felszállni, ott rá se néznek. Nem egyszer előfordult, hogy nem cseréltem ki a szelvényt, és HETEKIG a már lejárt szelvénnyel a tokban (az érvényessel meg a táskám mélyén) utazgattam. Érdekes.

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 15:36:42

@helianthus: igény szerint :D

(azért egy fűszoknyás travi elég cudar látvány lehet)

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 15:37:37

Sün! Tessék, megtaláltam:)

Az Új Magyar Tájszótárak (A-D kötet, Akadémia Kiadó gondozása, Budapest, 1979)

Aldi(= Valakinek az alfele, feneke)

Tehát nem szürke. Hanem segg. Az aldi az egy segg:) Tehát érvényes bérletet csak a seggünkből szabad elhúzni?:)

Dr. Kix 2010.06.16. 15:37:41

400.

ez már a 7végi?

Fuxika 2010.06.16. 15:38:35

@Breki77:
A stílusod és magasröptű gondolataid mellett a szani85 által írottak állnak. Azt hiszem egyértelmű különbség látszik. Főként, ahogy reagál az itt beordibált hasonló támadásokra. Szerintem ha egy egyszemélyes KFT vezetője lenne, akkor is van stílusa és jól fogalmaz. És szépen. És ez tetszik.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 15:40:55

@helianthus:
Azért az 1 millió elég kevésnek látszik.
Elfér egy nokiadoboz aljában.

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 15:42:13

@Gyűjtőjegyes: Ez tök jó, én is beleolvastam:

Az Új Magyar Tájszótárak (A-D kötet, Akadémia Kiadó gondozása, Budapest, 1979)

Auchan(= Valakinek az alfele, sunája)

hoppácsak!

helianthus 2010.06.16. 15:42:55

405 ó igen(Pesten: ó jessz!)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 15:43:15

@Gyűjtőjegyes:
Hasztamannyana!
Mindig sejtettem, hogy valami szakmai szó lehet!
És lám, itt van az ékes bizonyíték!

Egyéves Önkéntes 2010.06.16. 15:44:08

Nagy szerencséje szaninak, hogy nem a velveten jelent meg ez a cikk! :D

helianthus 2010.06.16. 15:44:36

@Sün‼: igazad vagyon. Én megszavazok neki kettőt (millkót, nem vagyoniban)

De ha nem lesz új poszt hamar, félek az idegességtől izzadni kezdek!

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 15:54:34

@Fuxika: Biztos te tolod őt esténként. :)

helianthus 2010.06.16. 15:55:29

@Sün‼: akkor már legyen 10 az kerek(erdő gombocska, erre szalad a nyulacska)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 15:58:13

@helianthus:
Arra futott a nyúl?
Akkor azért nincs otthon.

Legyen, az már egy fél nokiadobozt kitölt (vidéken: sok lóvé)!

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 15:58:42

@vuvuzela bikicsunáj: közel bruttó 600.000-ra, már ha ennyire érdekel. Szóval, gondolom többre, mint Te.

Tucsok84 2010.06.16. 15:59:51

lehet hülyeség, de az el nem adott bérleteket nem szokták újra felhasználni úgy, hogy át dátumozzák? aztán most meg kitalálják, hogy hamis és büntetés.

itthon sajnos úgy megy, hogy alapból, ha meg vádolnak akkor bűnös vagy és neked kell megvédened magad bizonyítékokkal és nem úgy, hogy vádnak kellene bizonyítani azt, hogy az illető tudatosan használta fel a hamis bérletet.

amúgy kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy az 50éves kis mami neki áll bérletet hamisítani. max valaki szerez egy lejárt bérletet rá hamisít egy dátumot majd még mielőtt érvényes lenne a bérlet szépen visszaváltja.

Amúgy pont ma hallottam, hogy a metróban ma uv lámpával nézegették a bérleteket.

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 16:03:49

@Sün‼:
@EÖ:

"*ALDI
(al-di) fn. tt. aldi-t, tb. ~k vagy ~ak. Az alfel vagy segg tréfás elnevezése. Jó hozzá láttak az aldihoz, azaz jól megverték az alfelet. Km. "

www.freeweb.hu/andvarga/czuczor/a.html
(tessék rákeresni itt)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.16. 16:05:58

Ahój!

Ez már a hétvégi?
Ki a hüje?

vattancsu 2010.06.16. 16:08:30

@GerzSonka: igen igen, elektronikus jegyrendszer! többre értékelném a beléptetőkapukat, mint a mostani ellenőröket!

nyílméregbéka 2010.06.16. 16:13:04

@Szani85: Írd majd meg, mi lett a fejlemény, mert most már kíváncsi lettem rá!

Secnir 2010.06.16. 16:20:49

@Tucsok84:
"lehet hülyeség, de az el nem adott bérleteket nem szokták újra felhasználni úgy, hogy át dátumozzák? aztán most meg kitalálják, hogy hamis és büntetés."

az el nem adott bérleteken nincs dátum. ez a válasz a kérdésedre, a többit meg értékeld magad :)

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 16:23:01

@Sün‼:
Akkor a bérletet az Aldiból azt jelenti, hogy a bérletet a seggünkből?:)

Hátezmármi (törölt) 2010.06.16. 16:30:51

Akármilyen ideológiát is találnak ki a potyázók, hogy miért lopnak (A BKV ilyen, meg olyan, stb.), minket nem tolvajokat igenis bosszant, hogy azért nem tudunk leülni, mert ingyenélők terpeszkednek az üléseken, azért kell nyomorogni a buszon, mert az utasok néha egyharmada utolsó smucig fizetni a szolgáltatásért.

Akárhogy is ideologizálod, a lopás az lopás.

LEgalább magadat ne akard becsapni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.16. 16:33:07

@ColT: "...Azért az üzenetnek egy kissé durva, hogy adót csalsz."
szerintem nem ;)

"...De ezt mondtam, sokat lendítene az adómorálon, ha jópár nagyhalat kissé megfingatnának...."
IMHO max. annyi lenne a következménye, hogy a többiek (akik kimaradtak a fingatásból) fifikásabban csinálnák.

Addig, amíg pl. olyanok vannak, hogy kiállítasz egy átutalásos számlát (nem kamu számla, eladsz vmit, amit átut fizetnek ki neked), aminek a fiz. határideje átcsúszik a bevállasi határidődön (mondjuk havi bevalló vagy), pénzt még nem láttál egy fillért sem, de már fizetned kell.

megannyi apróság van még ezen kívül is, ami "megédesíti" egy vállalkozó mindennapjait

levi009 2010.06.16. 16:33:07

@Kedves Szomszéd: Tünj is el mielőbb! Pontosabban, ide ne merd dugni a képed, te sunyi magyargyűlölő! Mit képzelsz magadról, hogy ilyen aljasító módon beszélj Magyarországról?! Azt pedig csak szeretnéd, hogy a Magyarság elhagyja a hazáját.
Abból nem esztek, gyűlölködő magyarfóbiások!

_Molly 2010.06.16. 16:41:40

@Szani85: "Ezért is írtam, hogy tény, hogy ez nem szabályos. :) Mert szerintem sem szabályos. "

Igen, persze, bocsi.:)
Nem tudok olvasni.:(

Jól tetted, h. a hívtad a rendőrséget, és nem hagytad magad.

Egyébként kevesen tudják, hogy a bliccelőket a BKV-ról ugyanúgy le lehet szállítani, mint a vasútról, ha nincs jegyük. Ennyi. Vagy rendőrt kell hívni, ami mondjuk a 6-os villamoson kicsit nehézkes. Az ellenőr ugyanis nem kérheti el a személyit.
Tehát az utas vagy önként kifizeti a bírságot, vagy leszáll a járműről, ilyen egyszerű.

Ezért tehát tényleg "ócsóbb" bliccelni, mint bérletet venni...

levi009 2010.06.16. 16:43:05

@Kedves Szomszéd: Tünj is el mielőbb! Pontosabban, ide ne merd dugni a képed, te sunyi magyargyűlölő! Mit képzelsz magadról, hogy ilyen aljasító módon beszélj Magyarországról?! Azt pedig csak szeretnéd, hogy a Magyarság elhagyja a hazáját.
Abból nem esztek, gyűlölködő magyarfóbiások!

ex-dr. vuk 2010.06.16. 16:43:12

Mondjuk itt se fenekig tejfel, havernak eladtak olyan oystert, ami mar be van regelve neten.. Innentol semeddig nem tart lenyulni rola a balanszot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 16:46:52

@donfuligjimmy: Igazából nem a te véleményed az érdekes az üzenet lényegét tekintve, hanem az APEH-é.

Értem én, hogy nehéz rendesen adózva vállalkozni, de attól még be kelene tartani a szabályokat.
Ha nem érted a KRESZ-t, és átmész a piroson, akkor is megvágnak (ha elkapnak :D )
A kormány dolga lenne rendben tartani az adótörvényt, hogy neki is legyen pénze, meg az adózóknak is maradjon.

Nyilván ha a kormány inkább lop, mint dolgozik, akkor lesz ilyen a helyzet mint most.

@Kedves Szomszéd: Szerintem is húzz a rákba innen, aztán élősködj más államon - ha hagyja! Mert nyugatabbra ezért bünti is jár, nem kicsi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 16:53:51

Amúgy meg van új post :)
Nálam... :):):):)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 16:58:20

A vuvuzela ugyebár alkalmas a blogmotor(OS) meghúgycsőkatéterezéséhez?

eml 2010.06.16. 17:11:47

@Rékuc: Svédországban svéd az adórendszer. Ausztriában nem.

Más az elvonás mértéke.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 17:12:25

Most jutott csak a tudatomig, hogy ez a poszt toló akkor az egri könyvesboltos bankbennfentes maca lenne?

eml 2010.06.16. 17:20:01

@Don Bandi:
"bérletet csak őstermelőtől"
Ez onnan jött. Újrahasznosító őstermelőtől.

daito 2010.06.16. 17:22:27

@Szani85: Kedves posztoló!

Sok kitartást és sikert az ügyhöz.

Kedves kommentelők, különösen azok, akik leszólják a történetírót a baleksága miatt:
Azért is tartunk itt, mert az állampolgárok közössége ilyen; egy embert, aki fizetett egy közszolgáltatásért, mikor ki mer állni a saját dolga, joga, ügye mellett; azt az általunk fizetett - szintén a közösség részét képező - emberek meghurcolják.
Mert ez a közösség ilyen. Van benne BKV-sok sokasága, akik tudják, hogy ez így megy. Vagy szemet hunynak felette, vagy hasznot is húznak belőle. Indok mindig van rá, kedvencem az, amikor a korrupt felső-vezetésre hivatkoznak; mint mentő körülményre.
Ott vannak a rendőrök. Akik tudják, mi a helyzet, de az ügyészséggel karöltve szívatják az embert.
Aztán a kedves kommentelők, akik bliccelésre, ellenállásra buzdítanak, tömkelegével; vagy rosszabb esetben leszólják a becsületes polgárokat.

Csináljunk (vagy ha van, támogassunk) egy általános civil szervezetet, ami nem kötődik párthoz, témakörhöz, szakterülethez; hanem en bloc az állampolgárok NORMÁLIS hétköznapi dolgaihoz, jogaihoz kapcsolódik. Ha vagyunk elegen, amikor ilyen ügy miatt az ügyészség mégis vádat emel, akkor oda kell menni 200-an a bírósághoz (elé), és kiverni a palávert - normálisan, törvényes keretek között.

Jó dolog ez Homár, meg még néhány hasonló blog - de az kiderül, hogy az emberek többsége csak véleményezni tud. "Gyújtsuk fel", "akasszuk fel", "bezzeg Ausztriában/Németországban/Svédországban/Londoban/Ökörhúgyfelsőn nem így működik és az jobb", "hülye balfasz vagy" és társaik.

ex-dr. vuk 2010.06.16. 17:44:24

@daito:
Volt az az eset, mikor egy TV2 riporter csinaltatott rokikartyat rejtettkameraval vegigvette (tehat elvegezte a rendorseg helyett a dolgat), majd mindezt bevitte a rendorsegre es letette az asztalra, mint leleplezo bizonyitek. Emlekeztek mi tortent?

Igen. Elkezdtek megb..hurcolni az ujsagirot okirathamisitasert (pedig o nem is hasznalta, csak megcsinalta(tta))... Es persze a rokikartya keszites azota is viragzik.
Hat innentol mit lehet csinalni?

Kobe 2010.06.16. 17:45:49

bár nem vagyok sem topmánáger, és nem is kell prezentációt tartanom reggel 8kor a munkahelyemen, de annyira vagyok értelmiségi (vagy tán logikus gondolkodó?) hogy pár ezer forintnál többet soha nem tartok magamnál (pesten ez ajánlott, ugye) és mindent a bankkártyámmal fizetek. Főleg mivel blokkot tartogatni, pénzfelvéti díjat fizetni nincs kedvem, pláne nem az eladó zsebébe vándoroltatni azokat...én már csak ilyen lusta és logikus vagyok..főleg hogy a kártyás fizetőhely és a kis kuckó között van 3-5 m távolság. Tán emgéri, hogy bebiztosítsam magam. Aztán ha gebasz van, szépen fellépek netre, 2 perc alatt kinyomtatom netről az adott napi forgalmamat amin szerepel hol, milyen terminálról vonták le azt a díjat, és kezicsókkolom, állambácsi zugügyvédje meg zugbírája bekaphassa, a BKV-val együtt, és utána még van is mire kártérítési pert indítanom....

eml 2010.06.16. 17:54:18

@Szani85: Tudasd lécci a fejleményeket. Drukkolunk.

mingyá beszólok! 2010.06.16. 17:59:02

Valaki korábban azt írta hogy a hamisítvány felhasználója felelős az okirat hamisításért. Nos, legjobb tudomásom szerint a felhasználó nem az utas, hanem a BKV, ugyanis egy szolgáltatás ellenértékét igazolandó kibocsájtja az általa megrendelt szelvényeket. Javítsatok ki ha rosszul tudom, de a BKV-nak kutya kötelessége lenne folyamatosan ellenőriznie a szelvények származási helyét, hiszen az utas jóhiszeműen vásárolja meg a szelvényt a jegyirodánál. Ha a BKV-nál bármilyen okból hamis/hamisított szelvényt árulnak, nem csak közokirat hamisítást követ el a BKV, hanem orgazdaságot is...

Szerintem a legjobb módszer ha minden vásárolt jegy és szelvény után számlát, legalább is blokkot KÖVETEL a vásárló, így a hamisítás tényét a BKV köteles igazolni.

Amúgy tényleg nem ártana már gyökerestül felszámolni ezt a köcsög, balkáni szemléletű céget, minden szintjén rohad már az egész!

daito 2010.06.16. 18:01:53

@lófő: igen, az. És igazad van.
@vuk_: tiszta sor, ez is igaz.

Azt tessék megérteni, hogy ezek az ügyek 99%-ban abból erednek, hogy itt 100-150 évig minden szolgáltatás mögött az állam állt. Ezekre a szervezetekre, cégekre szokták azt mondani kutatók, hogy "kvázi hatóságok" - úgy viselkednek, mint egy hatóság, pedig szolgáltató cég, szervezet, csak állami tulajdonban. Ilyenek a tömegközlekedési cégek, posta, eü intézmények, stb.

Ezek a szervezetek nem fogják önállóan, maguktól, hobbiból megtanulni azt, hogy mi, mint állampolgárok mit is gondolunk a szolgáltatásról.
Utóbbi pár évben az is kiderült, hogy az állampolgárok jelentős része úgy gondolja, hogy a verseny sem alkalmas erre (pl. EÜ esetén), mármint a szolgáltatás fogalmának elmagyarázására, növelésére.

Politikusokról ne is beszéljünk, még képesek is megvédeni az állami monopóliumot a versenytől (pl. Posta); de még inkább odaültetik az asztalhoz a lieblingjeiket.

Akkor marad az idealista megoldás, hogy az állampolgárok fogjanak össze, és addig vinnyogjanak, míg legalább kis változás nem következik be. Higgyétek el, innen az út odáig, míg egy berlini, bécsi, madridi szintet elérünk rögös és hosszú az út. Sok kis lépéssel. De mi ezeket a kis lépéseket mindennap kihagyjuk, sőt, aki próbálkozna, azt hurrogjuk le.

Akkor meg ne csodálkozzunk és sipákoljunk. :-)

Silverf@x 2010.06.16. 18:33:20

Mikor még bérletet vásároltam, csövesek a megállókban sokszor elkérték a felgyülemlett bérletszelvényeket. Azt mondták, hogy 50 forintért megveszik tőlük. Most már tudom, hogy hova és miért :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 18:56:25

@daito:
hat nem tudom itt allitolag nem volt annyira komienyizmus, de
szemtanuja voltam, mikor egy pasi 10 dollarossal akart fizetni a buszon
marpedig azt nem lehet
es addig meg le nem szallt / 10 perc/ a busz allt
berletet nem hiszem hogy hamisitanak errefele. penzzel inkabb probalkoznak
ahol eddig laktam FL, KY NC az itt hangoztatott "blicceles"re esely sincs
nem veszel jegyet, nem mutatod a berleted, nem megy a busz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 19:01:17

@mingyá beszólok!:
egyszeruen kizart, hogy barhol, barmit vegyek ne indulna ki a gepbol a papirods
barhol
barmit
taxitol a nagy aruhazig
jo narkot meg nem akartam venni new yorkban, de en maer azon se csodalkoznek ha adna blokkot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 19:08:14

@Kitalátor feljegyzetei:
en mindenkit ismerek egerben
engem nem ismernek, dehat ez van

Xezs 2010.06.16. 19:15:03

Én együttérzek a szóban forgó hölggyel, de az istenért, mi a franc köze van a sztorihoz annak, hogy felsővezető és prezentációt kell tartania? Ez annyira nagyképű és fellengzős dolog. Ha most gonosz akarok lenni akkor megkérdezem, hogy miféle felsővezető az, aki metróval jár? Az az olyan pórnépnek való mint amilyen én is vagyok...

Visszatérve a sztorira: a törvény ilyen, lehet háborogni, fölösleges. Viszont egyértelmű, hogy a hölgynek is feljelentést kell tennie ismeretlen tettes ellen, csak ezzel tud valamit is elérni, ha egyáltalán el tud.

Az pedig, hogy ilyen eset lehetséges, abból adódik, hogy az emberek odaadják másnak a lejárt szelvényüket. A Ferenciek terénél pl. szokott lenni egy faszi aki mindenkihez odalép és megpróbálja elkérni a lejárt szelvényeket. Sem az ilyen csóringer buziknak, sem a BKV-soknak nem szabad odaadni. Darabokra kell tépni és lökni a kukába. Esetleg ha stílusosak akarunk lenni akkor a csóringer szeme előtt tépni darabokra. A lényeg hogy gondolkozzunk mikor ilyen ártalmatlannak tűnő kéréssel fordulnak hozzánk.

bean 2010.06.16. 19:22:36

Aki Kedves Szomszédra fröcsög, az nem olvasta el figyelmesen amit mond: ő képtelen így élni, amit felsorolt nem csinálja hanem inkább elmegy mert csak így lehetne élni de így nem tud. Én is így tettem. Nem gyűlölünk mi senkit, szomorúak vagyunk és szánunk benneteket. Sok szerencsét, Magyarországon maradtak.

helenésafiúk 2010.06.16. 19:29:00

Én mindig kérek számlát a bérletről, mióta anyukámat hasonlóképpen meggyanúsították.

Xezs 2010.06.16. 19:34:24

Még egy gondolat: az itt közölt adatok alapján kb. 5 percembe került megtalálnom a poszttolót iwiwen.

Az a seggnyalás amit levág a képei között a felsővezetésnek (legalábbis gondolom hogy felsővezetők) pöttyet gusztustalan.

"With Kevin" meg "Frank, the Chief Financial Officer" ugye...

Xezs 2010.06.16. 19:45:55

@bean: Ha elmész, az a te dolgod. De nem kell ez a nagyképű sajnálat, nekem legalábbis nem. El lehet menni szerényen is és nagyképűen is, mindenki aki elmegy, döntse el hogy hogy szeretné ezt megtenni.

Egyébiránt én egyáltalán nem vagyok híve a multikultinak, nekem a belem kifordult pl. Londontól hogy azt se tudom már hogy ki kivel van. De nem bántom azokat akik elmentek, csak ne sajnálkozzanak és ne fröcsögjenek ránk, akik itthon maradtak mert úgy döntöttek. Azt hiszem, hogy jogos kérés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 20:04:06

@daito: Na de valamikor a századelőn ezek a szolgáltatások még működtek - mert akkor még volt az államnak tekintélye, meg ha valaki baszott mindenre, akkor az volt lehetősége megfingatni.
Az ember meg olyan, hogy idomítani kell, ha magától nincs annyi esze hogy rendesen viselkedjen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 20:07:01

@Xezs: És ez itt mit számít? Mi köze a BKV-s szivatásnak ehhez?

Most nem a postoló hőbörgött úgy, hogy ő volt a hülye.

Szani85 2010.06.16. 21:07:18

@Xezs: Amikor Te felteszel egy képet valahova, amin Esztivel vagy, akkor nem írod alá, hogy Esztivel? És az is "seggnyalás"? Ha pedig az üzletfelek a képen amerikaiak, a nevük pedig Kevin és Frank, alá aláírod, hogy with Kevin vagy Frank. Ez már csak így van a közösségi oldalakon.
De tulajdonképpen nem tudom, miért magyarázkodom. Mi köze az Iwiw adatlapomnak ehhez a történethez? Nem azt posztoltam ide.

semmiho 2010.06.16. 21:19:13

Elhangzott itt pár jó ötlet, például a lyukasztással kapcsolatban. Nos, ehhez fűznék még hozzá néhány megjegyzést. A jegyek első felmutatásakor történő lyukasztása annyiban megoldás lehet, hogy legalább a valóban jóhiszemű bérletvásárló olyat ne vegyen meg, ami már lyukasztott. Annyit mindenképp megkövetelnék még, hogy a bérletvásárlásról egy blokkot mindenképp adjon a BKV, amit oda lehetne tenni a bérlet mellé és ennyi. Elfér az ott egy hónapig. Viszont megjegyzendő, a lyukasztásos módszer sem 100%-os, mivel akár beindulna a "pult alóli" kereskedelem egy másik formája: mondjuk a féláron lyukasztott jegyet feketén áruló pénztárossal, mert hát "találékony" az ember - és akkor itt nagyon finoman fogalmaztam. Addig is, amíg a mostani helyzet marad, az egyetlen dolog (s amit előttem is írtak itt már) a lejárt bérlet darabokra tépése, ami ezután mehet a szelektív papírhulladék közé. :-)

Fjobber 2010.06.16. 21:47:04

Úgy látszik híre ment a cikknek, délután a blahán kis UV lámpával világították a bérleteket az ellenőrök, és nem haboztak felhívni a figyelmet hogy oda kell írni az igazolványszámot! A BKV-nál is olvassák a Homárt :)

xtré 2010.06.16. 21:50:27

én kb. 3 éve vettem utoljára bérletet - hivatalos jegypénztárnál a déliben, általában hétfőn reggel, amikor a legnagyobb sor van :D - emlékszem egy esetre, amikor a nénike rettentő sokat piszmogott, és bosszantott, hogy nem halad a sor, mire oda kerültem, megértettem, miért: nyugtát is kitöltött kézzel, mikor mondtam, hogy nem kell, azt mondta, hogy ez kötelező adni, és várjam meg, amig kiadja.

arra már nem mléxem hogy máskor is adtak volna... :D azóta meg nem én veszem, de legalább számla van róla :D

azóta lehet hogy változott ez, és nem kell - bár kötve hiszem, mivel mindenről nyugtát vagy számlát kell adni, az egy baromság, hogy a bérteszelvény egyúttal a nyugta.. vagy a bkv az apeh f.szát is szopogatja??

Xezs 2010.06.16. 21:58:36

@Szani85: Valóban nem azt posztoltad. Én biztos nem raknám ki az üzletfeleimet mert teljesen értelmetlennek tartom, de nem vagyunk egyformák, ennyi.

Sznobizmust érzek de ez már az én véleményem és valóban nem kapcsolódik az ügyhöz úgyhogy hagyjuk is.

avatartalan 2010.06.17. 00:07:22

hánemtom
nekem se kell reggel nyolcra prezenetálnom
mégse járnék békávéval
ha kéne prezentálnom(pláne középvezetőként) akkor meg tuti nem békávéznék
nák
mindegy
nekem is kicsit nagyképűnek tűnik,de legalább jol néz ki(az avatarján)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 00:21:48

@Szani85: Hagyjad, vlamibe bele akart kötni, és épp az volt, hogy ki mertél valamit írni angolul az iwiwre , ami mint tudjuk ugye ciki, mert ő biztos faszbúkozik, oszt' az milyen menő, pedig az is mekkora sznobság már.

@Xezs: Az egész iwiw is értelmetlen, de ugyanakkor teljesen nem ide való, és azzal, hogy emiatt baszogatod, nem az ő hülye picsaságát emeled ki, ha egyáltalán az - ennyi ismeret alapján még ezt sem ítélheted meg.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.17. 01:38:10

@semmiho: "egy blokkot mindenképp adjon a BKV"

Akkor azt is fogják hamisítani. Találékony nemzet a magyar.

Fuxika 2010.06.17. 08:37:48

@Breki77:
Nem nem én vagyok a poszt toló toló.

Gerw 2010.06.17. 08:58:10

No azért a hamisítás nem csak mikroszkóppal látszott hisz te magad írtad ,hogy az ellenőr rögtön kiszúrta, gondolom nem volt nála mikroszkóp.

SomethinWild 2010.06.17. 10:58:01

@daito: Teljesen egyetértek, ezt hajtogattam én is nagyon sokáig (mármint hogy a posztoló pellengérre állítása puszta okoskodás), de rá kellett, hoyg jöjjek, hogy a kommentelők nagy százaléka csak ezért jár ide. Nem véleményezem, hogy milyen indokokból csinlják ezt vajon, biztos mindenkinek megvan rá az "oka" - de sajnos a Homár lett a magyarországi trollgyűjtő oldalak top3-jának az egyik oszlopos tagja.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.17. 12:39:54

Ellenor a kezembol ki nem vesz semmit. Ha a napszaknak megfelelo koszones es koszonetnyilvanitason kivul egyebet is beszelgetni akar, allj be az utba, hogy a tomeg sodorjon el benneteket, es minden szonal 10 decibellel emeld a hangodat. Fenyegetoen nyomulj kozelebb hozza, hadonassz. Ha hatralep, siess el mellette, es ne foglalkozz azzal amit utanad kiabal:)
Persze ez alkatfuggo, de lattam en mar 40 kilos madarcsontu lanyt leuvolteni a basztato szemelyzet fejet, fellepes kerdese.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.17. 12:43:30

@daito: Lehet ezt igy, meg lehet ezt ugy. Szerintem minden normalis ember jobb szereti lerendezni a helyszinen, mint kesobb utana jarkalni beadvanyozni stb. Senkifrancnak nincs ideje alapitvanyozni, felvonulni, rendezett korulmenyek kozott orjongeni.

Superba 2010.06.18. 11:23:49

imádom a kontroll filmet
megtölthetném én is a homárt a bőrömön tapasztalt bkv sztorikkal.
egyik ilyen,amit máig nem értek..
villamoson megbüntetett az ellenőr,nem volt jegyem.
tölteném ki az adataimmal a büntetőcetlit,de rámszólt,miközben egy kis cetlit mutogatott a markában:
erről írja le az adatokat..
név, születési dátum, helye.minden szépen rajta volt.

pengusz 2010.06.18. 11:49:12

Éljen a magyar jogrendszer :(
Az ellenőrt felelősségre vonták? Mert nem igazán szabályszerűen járt el. Amit elkövetett min. lopás, ha nem adott kobzási elismervényt. Erről van valami hír? Vagy megint kimosták az orkjukat?

mokas_gizi 2010.06.18. 13:42:18

Sok esetben nem véletlenül mondják, hogy NE hívj rendőrt, maximálisan neked volt igazad, de lehet hogy jobban jártál ha nem hívsz rendőrt...

írásodból kiderülsz, hogy jobban keresel, mint az átlag, ha már belefogtál a dologba, akkor javaslom ,hogy vigyed végig az ügyet, fogadjál fel egy jó ügyvédet a VESZTES fél fizet az elmondatok alapján nem te leszel az,de ha ügyvéd nélkül mész oda akkor kb 99.99% hogy te leszel a vesztes fél és még meg is büntetlen valamekkora összegre + a perköltségeket is neked kell fizetni...

Ha van időd akkor sajtóhoz is érdemes fordulnod, nem tudom, hogy a TV ügyvédje megy-e még ha igen akkor az érdemes lenne velük is felvenned a kapcsolatot...

Emberek 49% ilyenkor vesz egy másik bélretet és elfogadja amit a Droid mond, a másik 48% kifizeti majd a büntetést az ügy lezárása után....
2% az tovább viszi az ügyet, ebből van igen kevés, mert sok embernek honnan is lenne pénze pereskedni, amikor sokan 80.000-ból élnek meg...
A büntetés és a perköltség szerintem olcsóbb is lesz mint az ügyvéd ezért is fogadják el sokan a dolgot...

mokas_gizi 2010.06.18. 13:45:12

@daito:

Itt leírtad a lényeget, én már ezeket nem szoktam leírni,mert felesleges, ha itt probléma van utcára vonulnak 500, külföldön utcára vonulnak 10.000 és el is érik a céljaikat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.18. 18:46:37

Hehh!
Most volt a Híradóban a post témája!
A BKV persze azt állítja, hogy a pénztárosok soha nem hamisítanának:D
LOLLLLLLLLLLLL

Ne nézzenek már hülyének b+!

További magyar hang 2010.06.18. 18:48:01

Alexandra most volt az RTL Híradóban, nagyon szép lány, tehát nem bűnös, sunáznám.

norbi2k 2010.06.18. 18:48:22

épp most volt róla szó a tv2-n :) jól tetted...

Zollux 2010.06.18. 21:07:33

Minden vásárlásról számlát kell kérni, és megkérni a pénztárost, hogy világítsa le UV-lámpájával a bérletet. Esetleg akkor már a visszajáró pénzt is, hátha az is hamis. Sose lehet tudni.

Üdv, Z

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 21:41:53

@cso zsi: micsoda? az átruházhatóság? mert az ugyan nem...metróbérlet fényképes errefele (a nyugaton), a buszbérlet, emg jegy ugyan nem, de rá van írva, h. átruházni tilos.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 21:48:41

@histar007: most néztem meg a videót az rtlklubon (külföldön vagyok, nem tudom élőben nézni), és teljesen felháborított, h. aszongya a rendőr, vagy ki, h. állítólag megállapítható, h. tudott róla, h. hamis a bérlet...persze, nyilván hamis bérlettel közlekedik, és rendőrt hív...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:05:32

@SH4RK: ha túl könnyű hamisítani, akkor tán a kedves kiadók (bkv, meg a többi) gyártsanak olyat, amit nem könnyű...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:15:58

@Kobe: ugye, ugye, és akkor egyesek a múltkor meg mennyire kikeltek a bankkártya használat ellen...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:17:32

@hagyma: buuszon itt se, mert csak az első ajtón tudsz felszállni, és mutatni kell. metrón viszont simán lehet, erre nincsenek beléptetőkapuk.

Kzsolt 2010.06.18. 22:40:16

Szani85!

Úgy látom sikerült felkavarni az állóvizet!
Nagyon helyes, csak így tovább!
További sok sikert, remélem megszívatod a tolvaj bandát :)

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:48:00

azért az röhej, h. a tv2-ben azt mondták,h. "amit tett". jó, h. már gyanúsított, ez a megoldás??? röhej. hasonlít arra a közfelháborosá okozó eseetre, mikor az ember házába betörtek éjjel, az rátámadt a betörőre, h. megvédje magát meg a családját, és kit ítéltek el? naná,h. azt, akihez betörtek...mert "túl nagy erőt használt". persze,mikor az éjszakar közepén arra ébredek, h. idegen jár a lakásomban, még mérlegelni fogok...

norbi2k 2010.06.18. 23:54:44

@Animacs: barcelonaban átruházható mágneskártya van, szvsz sokkal jobb mint idehaza, veszel mondjuk egy tíz utazásos kártyát és egyszerre többen is felszállhatjátok vele metrora buszra villamosra... turistabarát...

2010.06.19. 10:21:27

Hát innentől akkor hamisított bérlettel kell járni, aztán legfeljebb veszel egyet ha elkapnak vele. Nem hivsz rendőrt és nem leszel gynusított.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.19. 11:58:09

@norbi2k: UK-ben nem átruházható. legalábbis, se a Tyne and Wear megyei, se a Worcestershire-i bérlet.
sőt, a sportcentrumi se, az is névre szól.

norbi2k 2010.06.19. 12:20:04

@Animacs: ezért mondom hogy a barcelonai nagyon jó... ugyanis nem tök mindegy ki használja? vegyék az emberek ez a lényeg, sokkal barátibb ez a megoldás mint a névre szóló....

norbi2k 2010.06.19. 12:23:00

@norbi2k: bár most nézem hogy a hosszabb időre szolo bérletekhez ott is kérnek id card-ot

reméljuk egyszer pest is felnő europához...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.19. 19:51:06

amúgy, most mestélem ezt a tesómnak,és azt kérdetzte, h. ha csak mindenféle vizsgálattal kimutatható, h. átírták, akkor az ellenőr honnan tudta, h. hamis??, nyilván tud róla, h. hamisítják.

Xezs 2010.06.19. 22:52:13

Olvasom itt a gratulációkat, és felmerül bennem egy kérdés: mitől vagytok annyira biztosak benne, hogy Alexandra nem bűnös? Azt se tudjuk hogy ki ő, beírt ide egy posztot, elment a tévéhez, az is lehet hogy a rendőrt sem ő hívta.

Nem gyanúsítom, csupán próbálom az objektivitást fenntartani.

Xezs 2010.06.19. 22:54:37

@Animacs: A gyanú és a bizonyosság nem ugyanaz, ne keverd össze a kettőt. Valószínűleg az ellenőr látott már hamis szelvényt, ezért gyanút fogott, utána pedig jött a bizonyosság laboratóriumi körülmények között.

2010.06.21. 09:50:12

@vtb2: hávazzz.. ezt a forgatást láttam reggel a moszkván. Ő volt a posztoló? Csókoltatom innen is... élőben is csinos.

2010.06.21. 09:56:37

@Xezs: ha Alexandra bűnös lenne, akkor ott a helyszínen vett volna egy jegyet 300-ért és nem hepciáskodik, meg rendőrt hív. Nem néz ki pszichopatának ezért fel tudja mérni a játszma kimenetelét és a kisebb veszteségűt választja. Hisz az ellenőr nem is csinált volna balhét a dologból csak nem engedte le a metróba.

Xezs 2010.06.21. 13:06:14

@Kulics: A legtöbb pszichopata egyáltalán nem néz ki pszichopatának...

Xezs 2010.06.21. 13:07:36

LOL leszedte a céges képeit, önbizalom és határozottság az van.

Magg (törölt) 2010.06.21. 14:57:42

@Xezs:
persze, mivel van itt egy-két troll, mint pl. te is, aki nem a témával foglalkozik, hanem csak fröcsögni jár ide!

Magg (törölt) 2010.06.21. 15:04:31

Szani85!

Hajrá Szani! Én tudom, hogy neked van igazad, mert ismerlek (Medve :)!

A beszólogatókkal ne is törődj, ide egy csomó óvodás csak trollkodni jár, illetve van egy "mag", akik csak egymással csetelnek, a poszt sohasem érdekli őket, mindig mindenre ugyanazokat a szerintük marha jópofa szöveget nyomatják.

Érdemi hozzászólást itt keveset találhatsz!

A bkvfigyelő blogra küldd el inkább a történetedet, ott empatikusabbak a hozzászólók és tudnak tanácsot is adni a baromságok helyett.

Szani85 2010.06.21. 15:28:25

@Xezs: Ha fent van, az a bajod, ha nem, akkor meg az? Jópofa. :)
Egyébként pedig nem szedtem le, de most már csak az ismerőseim láthatják, megelőzendő a Hozzád hasonlóan jóindulatú emberek kíváncsiskodását.

Mindenesetre örülök, hogy ennyi időt szántál az életedből az én adatlapom nézegetésére, ezt külön bóknak veszem. :)

Szani85 2010.06.21. 15:30:27

@Kulics: Jó látni, hogy van, aki képes logikusan gondolkodni és ésszerűen felmérni egy szituációt. Köszönöm!

Xezs 2010.06.21. 16:15:14

@Szani85: Mivel nem ismerlek, nem nagyon tudok véleményt formálni rólad. Nekem annyi bajom van hogy a posztból süt a nagyképűség (mi köze a sztorinak ahhoz hogy te milyen beosztású vagy meg hogy milyen prezikét kell előadnod reggel) és az iwiwen is ezt tapasztaltam.

De kívánom hogy sikeresen záruljon az ügyed (persze csak amennyiben te tényleg nem vagy sáros) és ne legyen több ilyen gondod.

Szani85 2010.06.22. 19:29:24

@Xezs: Sajnos nem értünk egyet. Azt gondolom, hogy valamilyen komplexusodból eredhet, hogy fókuszban érzed azt egy ilyen hosszú szövegből, amit én teljesen mellékesen írtam le 3 szóban. Egyáltalán nem ez volt a történet leglényegesebb része, nem értem, miért kell ennek ekkora jelentőséget tulajdonítani. Nem ezzel kezdtem, teljesen beleolvad a szövegbe és nincs értelme kiemelni.
Ugyanez igaz az iwiwre, ahol fent van majdnem 40 kép, és Te épp azt a kettőt emelted ki, holott az egy mellékes albumba van betéve, még csak nem is az azonnal látható profilképek között. A nagyképűség kifejezetten távol áll tőlem egyébként.

Azt pedig, hogy prezentációt kellett volna tartanom azért írtam le, mert fontos körülmény, hogy nem a városba indultam sétálni, hanem időre kellett volna beérnem, 20 külföldi partner várt rám aznap reggel és nemcsak, hogy a több hetes felkészülésem úszott el ezzel, de igen kínos volt azzal betelefonálnom, hogy a rendőrörsön vagyok, sajnos nem tudok bemenni dolgozni.

Nem, tényleg nem vagyok sáros, én erről azt gondolom, hogy ha az ember tud arról, hogy hamis bérlet van nála, kézzel-lábbal megpróbálja elkerülni, hogy a rendőrség kijöjjön, nemhogy még hívja, pláne, ha siet, márpedig én aznap reggel valóban siettem - volna.
Persze nem kell mindenkinek egyetérteni és fenntartások nélkül elhinni, amit olvasunk, lehet kételkedni, de az ésszerűség keretein belül, rosszindulat nélkül.

Köszönöm a jókívánságot, és hasonló jókat kívánok Neked én is.

kcsülkös 2010.06.22. 22:30:59

Kitartást neked
Elég szomoru, hogy ilyenek megtörténhetnek
Nemhogy normálisan beszélne az emberrel, megalázottam becsmérelnek, ezt is meg kellene tanitani nekik /BKV ellenörőkre /
gondolok.
Én meg úgy jártam, hogy a dátumot ütötte el, de nem vettem észre csak kb két hét múlva, de nekem az volt a szerencsém, hogy áfás számlát kértem, igy a tömbbe meg tudta nézni, stimmelt a sorszám, de mégis úgy méregetett mint valami csaló, mondja, hogy csak attól a naptól tudja adni amikor megvettem, én nem azt kértem , hogy a reklemációm dátumától adja.Még én jártam volna porul, ha nem veszem észre, mert lejárt bérlettel járok , azt még én is a rendörségen kötöttem volna ki.
Esze ágába sincs az embernek megnézni, de ezek után jó ha nagyitóval megyünk bérletet venni

Xezs 2010.06.23. 00:35:21

@Szani85: Én még meg is békélnék azzal amit mondasz, ha nem folytatnád azt, amit elkezdtél.

" 20 külföldi partner várt rám aznap reggel és nemcsak, hogy a több hetes felkészülésem úszott el ezzel"

Kinek akarod bebizonyítani hogy mennyire fontos ember vagy? Nekünk, vagy magadnak?

eml 2010.06.23. 00:51:21

@Xezs:
Lehet neked?

Lehet az a 20 külföldi éppen az ő prezije alapján dönti el, hogy létrehoz-e itt 4000 munkahelyet, ahol esetleg te is dolgoznál?

Gondolkozzál már egy kicsit komplexebben. Rég let..nám ezt az egész BKV ügyet, de ezt az ügyet kiemelten fontosnak tartom most már, már csak amiatt is, mert 20 külföldi visz haza rossz híreket Magyarországról, akiknek esetleg 200 ismerőse nem jön el ide majd nyaralni, ami miatt akár még te is munkanélküli lehetsz.

Ne Szanit szapuld! Inkább szoríts neki!

Vagy a te értékrendedbe csak akkor állhat ki valaki az igazáért, ha nem büszke eddigi eredményeire?

@Szani85:
Ne törődj vele!
A folytatását az ügynek arra a fórumra írd meg, amit a múltkor híradó után küldtem neked iwiw-en (én vagyok az, akinek a képe egy fehér kiskutya). Ott (a másik blogon) nem ekéznek az iwiw-es adatlapod miatt.

További sok sikert és kitartást! Az emberek 99,99%-a neked szurkol!

Xezs 2010.06.23. 10:16:42

@eml: Már így is túl sokat foglalkoztunk ezzel, úgyhogy én itt lezárom a mondandómat az alábbiakkal.

Leszögezem, hogy nem személy szerint szanival van bajom, hanem túl sok fontoskodó emberrel találkoztam már, és reflexből harapok arra amikor valaki önmagát valami ultrafontos személyiségnek próbálja beállítani. Mindenki helyettesíthető, ezt sose feledd. Mindenki.

A sztori szempontjából pedig lényegtelen, hogy ő mit csinál, írhatta volna natúran azt is, hogy "be kellett volna érnem a munkahelyemre". Nem többet, nem kevesebbet. Mindenkitől elvárja a főnöke, hogy időben bent legyen beosztástól függetlenül, nem kell ezt túldramatizálni külföldiekkel meg fontos prezentációkkal.

Azt meg végképp nem értem (de ez legyen már az én bajom) hogy ha tényleg ennyire gigászi fontosságú eseményre hivatalos valaki, miért nem taxival megy, meg egyáltalán, minek hív rendőrt amivel csak az időt bassza el?

Szani85 2010.06.23. 13:01:25

@Xezs: Rendben, én is lezárom az alábbiakkal. :) Nem vagyok sem fontoskodó, sem ultrafontos...egyszerűen csak aznap fontos lett volna beérnem. Megmagyaráztam, hogy miért. Érdekes, hogy az olvasók 99%-ának ez nem okozott fejtörést, ők valóban a lényegre koncentráltak.
Rendőrt azért hívtam, mert arra számítottam, hogy megnézi, ő is látja, hogy eredeti és elenged. Mivel láttam, hogy az ellenőrrel hiába vitatkozom, úgy gondoltam kétségbeesve, hogy így előbb indulhatok tovább. Tévedtem. Eszembe sem jutott egyetlen másodpercre sem, hogy előállítanak.

Miért, a taxi tud repülni? Autóval ezerszer lassabb és nehézkesebb a közlekedés, mint metróval. Én inkább azt gondolom fontoskodónak, aki képtelen 4 megállót metrózni, ha egyszer az a praktikusabb. Mennyivel könnyebb lenne közlekedni, ha többen belátnák ezt és nem járnának még a mellékhelyiségbe is kocsival...de ez már megint egy másik probléma...

Az az igazság, hogy amiket írsz azt teljes mértékben rosszindulatú kifogás keresésnek és vádaskodásnak érzem, nem pedig valódi kérdéseknek és érdeklődésnek.

Mindegy, akárhogy is, szerintem itt tényleg zárjuk le, és minden jót kívánok a továbbiakra.

Én lennék terrorista! 2010.06.24. 09:05:37

Ez kész, egy szaros ellenőr elfingja magát, és az embert beviszik, meg nem az a bűnöző aki hamisítja hanem aki felhasználja. Jogállam :(
Ja, és a szokásos szövegem: na ezért kell bliccelni!
süti beállítások módosítása