Tékozló Homár

BKV-pénztárosok hamisítanak bérletet?

2010.06.16. 01:41 | szily | 510 komment

Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri metrólejárónál azzal, hogy a Klinikák megállónál vett bérletszelvénye hamis. Hihetetlennek tűnt a dolog, Alexandra rendőrt is hívott, a szelvényt lefoglalták, rendesen megvizsgálták. Kiderült, hogy egy eredeti bérleten az érvényességi időt változtatták meg két alkalommal. Ez hiába csak mikroszkópos vizsgálattal derült ki, olvasónk ellen magánokirat hamisítás miatt vádat emelnek, mert nem vette észre a hamisítást. Elképesztő fordulatok a hajtás után:


Bliccelni nemcsak olcsóbb, de törvényesebb is?

2009 októberében, a Moszkva téri metrólejárónál állított meg egy biztonsági szolgálatnál bérlet-és jegyellenőri megbízatást teljesítő fiatalember azt állítva, hogy a nálam lévő bérletszelvény hamis. Állítása szerint abból látta, hogy az érvényességi időnek fenntartott apró négyzeteket egymástól elválasztó vonal élénk fekete helyett szürkés színű. Kérdés nélkül kivette a bérletszelvényt a kezemből a tokjával együtt, és dörzsölni, törölgetni kezdte, majd közölte, mivel hamis bérletszelvénnyel kíséreltem meg az utazást, a szelvényt elkobozza, és menjek, vegyek magamnak másikat vagy mutassam meg a róla kapott számlát. Mivel nem tudom elszámoltatni, természetesen nem kértem róla számlát, így ez szóba sem jöhetett. Nyugtát pedig nem adnak a vásárlásról, hiszen ebben az esetben maga a bérletszelvény a nyugta.
Döbbenten álltam és néztem rá, hiszen a Klinikák metrómegállónál lévő bérletpénztárnál vásároltam a kérdéses bérletet 2 héttel az incidens előtt. Megkértem, hogy szíveskedjen igazolást adni arról, hogy elvette, de ő csak azt hajtogatta, hogy menjek ki és vegyek másikat, mert ezzel a hamis szelvénnyel nem utazhatok. Teljesen abszurdnak tűnt az állítása, és kora reggel lévén, az úti célomtól közel 45 percnyire nem vágytam másra, csak arra, hogy végre mehessek tovább és késés nélkül, időben megérkezhessek a munkahelyemre, ahol egyébként vezető beosztásban dolgozom és egy kurzuson kellett volna prezentációt tartanom.
Érveimet kivétel nélkül felsorakoztattam, de mind hiába, az ellenőr hajthatatlannak bizonyult.  A mielőbbi szabadulás érdekében kértem, adjon jegyzőkönyvet az elvett szelvényről és mindketten folytassuk a napi teendőink ellátását. Ő azonban egyre hangosabban kiabált velem és szidalmazta „az ilyen bliccelőket” és felszólított, hogy vegyek másik bérletet, hiszen „úgy nézek ki, mint aki ezt megteheti”. A személyeskedő megjegyzéseit követően arra kértem, hívjunk rendőrt az ügy mielőbbi tisztázása érdekében, hiszen ekkor már közel fél órája voltam kénytelen tűrni az attrocitásokat. A rendőrök éppen ott sétáltak, így végül is elég volt odalépni hozzájuk és elmondani, mi történt. Hosszas nézegetést és vizsgálgatást követően, mivel semmi érdekeset nem találtak, további jó utat kívánva engedtek el. Az ellenőr azonban továbbra is ragaszkodott a szelvény hamis voltához, így a rendőröknek nem maradt más választása, előállítottak. Megszégyenülve telefonáltam be a munkahelyemre, ahol főnököm és kollégáim teljes megdöbbenéssel hallgatták végig, miért nem tudok aznap reggel 8:00-kor, munkakezdéskor munkahelyemen megjelenni. 
Felvették a vallomásom, lefoglalták a bérletet, és hazaküldtek. Az intézkedő rendőrök kifejezetten kedvesek voltak, és többször az értésemre adták, hogy ez a sokadik ilyen esetük, „legyek nyugodt, mert végül kiderül az igazság”. A tanácsuk első felét illetően nem annyira volt igazuk, mint a második felére vonatkozóan. Az igazság valóban kiderült, de megnyugodni végképp nincs okom miatta. Itt jegyezném meg, hogy a BKV-nak írt kártérítési igény bejelentésemre a vállalattól azt a választ kaptam, hogy „az elmúlt hetek eseményei miatt – ekkoriban került nyilvánosságra a horribilis végkielégítések és megbízatások története – a megszokottnál lényegesen több időt vesz igénybe a bejelentésem feldolgozása.”
A 8 hónapos nyomozás alatt sor került egy Igazságügyi Okmányszakértő bevonására is, aki megállapította, hogy a lefoglalt szelvény ugyan eredeti, de az érvényességi ideje valóban hamisított. 2009. februárjában adták el a szelvényt, amit én 2009. októberében vásároltam meg a Klinikáknál. A rajta lévő zöld pecsét mellett kék és vörös tinta nyomait is megtalálták, így valószínűsíthető, hogy 2 alkalommal is hamisították az érvényességi idejét, azonban ebből szabad szemmel semmi sem látszott, kizárólag mikroszkópos és különféle vegyi vizsgálatok mutatták ki az eredményt. A történet igazán „szép” része még csak ezután következett, hiszen a vizsgálat lezárását követően ismételten beidéztek a II. kerületi Rendőrkapitányságra. Ekkor ismertették a vizsgálat eredményét, illetve elmondták, hogy a magyar jogszabályok szerint nem az követ el bűncselekményt, aki a bérletszelvényt meghamisítja, hanem az, aki ezt felhasználja. Az természetesen nem számít, hogy nem tudtam arról, hogy a nálam lévő szelvény hamis, hiszen nem voltam köteles a bérletemet ott és akkor megvásárolni, vagy legalább ellenőriznem kellett volna a kapott szelvényt.  Ugyan a szakértő leírta, hogy csak mikroszkóp és vegyi vizsgálatok során látszottak a hamisítást jelei, így nem értem, nekem miből kellett volna gondolnom, hogy egy hivatalos bérletpénztárban vásárolt szelvény érvényességi ideje akár hamisított is lehet. Jelenleg az összes, az ügyben született dokumentumot továbbították az ügyészség felé vádemelési javaslattal magán-okirat hamisítás megalapozott vétsége miatt. 
Így jutottam arra a következtetésre, hogy jobban teszem, ha vagy mikroszkóppal járok bérletet vásárolni, vagy minden esetben számlát kérek a vásárlásomról – én utóbbit választottam és ajánlom ezt mindenkinek, aki a Budapesti Közlekedési Vállalat járművein való utazásra kényszerül. Ha másért nem, azért kérjünk számlát, hogy a pénztárosok ne követhessenek el hasonló visszaéléseket, és ne keressenek rajtunk sok százezer forintot úgy, hogy mi azt hisszük, a kiadott 9800 Ft-ért egy érvényes bérletszelvénnyel vesszük igénybe a BKV Zrt. közlekedési járműveit. Ugyan minden hivatalos pénztárban és a weboldalukon is kihelyeztek egy hirdetményt, miszerint a „visszaélések elkerülése végett kérjük ,hogy adják le már lejárt bérletüket” ezúton kérek mindenkit arra, hogy inkább tépje apró darabokra és dobja a kukába , minthogy esélyt adjon arra, hogy a pénztárosok egy „kevés” fizetés-kiegészítés érdekében visszaéljenek a pozíciójukkal, és az érvényességi időt meghamisítva újra értékesíthessék azt. Én türelmesen várom az ügyészség döntését, és ez alatt a 60 nap alatt igyekszem minél több ember figyelmét felhívni, hogy a jóhiszeműség ebben az esetben többe kerülhet, mint bliccelni.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 15:54:34

@Fuxika: Biztos te tolod őt esténként. :)

helianthus 2010.06.16. 15:55:29

@Sün‼: akkor már legyen 10 az kerek(erdő gombocska, erre szalad a nyulacska)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.16. 15:58:13

@helianthus:
Arra futott a nyúl?
Akkor azért nincs otthon.

Legyen, az már egy fél nokiadobozt kitölt (vidéken: sok lóvé)!

Breki77 (törölt) 2010.06.16. 15:58:42

@vuvuzela bikicsunáj: közel bruttó 600.000-ra, már ha ennyire érdekel. Szóval, gondolom többre, mint Te.

Tucsok84 2010.06.16. 15:59:51

lehet hülyeség, de az el nem adott bérleteket nem szokták újra felhasználni úgy, hogy át dátumozzák? aztán most meg kitalálják, hogy hamis és büntetés.

itthon sajnos úgy megy, hogy alapból, ha meg vádolnak akkor bűnös vagy és neked kell megvédened magad bizonyítékokkal és nem úgy, hogy vádnak kellene bizonyítani azt, hogy az illető tudatosan használta fel a hamis bérletet.

amúgy kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy az 50éves kis mami neki áll bérletet hamisítani. max valaki szerez egy lejárt bérletet rá hamisít egy dátumot majd még mielőtt érvényes lenne a bérlet szépen visszaváltja.

Amúgy pont ma hallottam, hogy a metróban ma uv lámpával nézegették a bérleteket.

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 16:03:49

@Sün‼:
@EÖ:

"*ALDI
(al-di) fn. tt. aldi-t, tb. ~k vagy ~ak. Az alfel vagy segg tréfás elnevezése. Jó hozzá láttak az aldihoz, azaz jól megverték az alfelet. Km. "

www.freeweb.hu/andvarga/czuczor/a.html
(tessék rákeresni itt)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.16. 16:05:58

Ahój!

Ez már a hétvégi?
Ki a hüje?

vattancsu 2010.06.16. 16:08:30

@GerzSonka: igen igen, elektronikus jegyrendszer! többre értékelném a beléptetőkapukat, mint a mostani ellenőröket!

nyílméregbéka 2010.06.16. 16:13:04

@Szani85: Írd majd meg, mi lett a fejlemény, mert most már kíváncsi lettem rá!

Secnir 2010.06.16. 16:20:49

@Tucsok84:
"lehet hülyeség, de az el nem adott bérleteket nem szokták újra felhasználni úgy, hogy át dátumozzák? aztán most meg kitalálják, hogy hamis és büntetés."

az el nem adott bérleteken nincs dátum. ez a válasz a kérdésedre, a többit meg értékeld magad :)

Gyűjtőjegyes 2010.06.16. 16:23:01

@Sün‼:
Akkor a bérletet az Aldiból azt jelenti, hogy a bérletet a seggünkből?:)

Hátezmármi (törölt) 2010.06.16. 16:30:51

Akármilyen ideológiát is találnak ki a potyázók, hogy miért lopnak (A BKV ilyen, meg olyan, stb.), minket nem tolvajokat igenis bosszant, hogy azért nem tudunk leülni, mert ingyenélők terpeszkednek az üléseken, azért kell nyomorogni a buszon, mert az utasok néha egyharmada utolsó smucig fizetni a szolgáltatásért.

Akárhogy is ideologizálod, a lopás az lopás.

LEgalább magadat ne akard becsapni.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.16. 16:33:07

@ColT: "...Azért az üzenetnek egy kissé durva, hogy adót csalsz."
szerintem nem ;)

"...De ezt mondtam, sokat lendítene az adómorálon, ha jópár nagyhalat kissé megfingatnának...."
IMHO max. annyi lenne a következménye, hogy a többiek (akik kimaradtak a fingatásból) fifikásabban csinálnák.

Addig, amíg pl. olyanok vannak, hogy kiállítasz egy átutalásos számlát (nem kamu számla, eladsz vmit, amit átut fizetnek ki neked), aminek a fiz. határideje átcsúszik a bevállasi határidődön (mondjuk havi bevalló vagy), pénzt még nem láttál egy fillért sem, de már fizetned kell.

megannyi apróság van még ezen kívül is, ami "megédesíti" egy vállalkozó mindennapjait

levi009 2010.06.16. 16:33:07

@Kedves Szomszéd: Tünj is el mielőbb! Pontosabban, ide ne merd dugni a képed, te sunyi magyargyűlölő! Mit képzelsz magadról, hogy ilyen aljasító módon beszélj Magyarországról?! Azt pedig csak szeretnéd, hogy a Magyarság elhagyja a hazáját.
Abból nem esztek, gyűlölködő magyarfóbiások!

_Molly 2010.06.16. 16:41:40

@Szani85: "Ezért is írtam, hogy tény, hogy ez nem szabályos. :) Mert szerintem sem szabályos. "

Igen, persze, bocsi.:)
Nem tudok olvasni.:(

Jól tetted, h. a hívtad a rendőrséget, és nem hagytad magad.

Egyébként kevesen tudják, hogy a bliccelőket a BKV-ról ugyanúgy le lehet szállítani, mint a vasútról, ha nincs jegyük. Ennyi. Vagy rendőrt kell hívni, ami mondjuk a 6-os villamoson kicsit nehézkes. Az ellenőr ugyanis nem kérheti el a személyit.
Tehát az utas vagy önként kifizeti a bírságot, vagy leszáll a járműről, ilyen egyszerű.

Ezért tehát tényleg "ócsóbb" bliccelni, mint bérletet venni...

levi009 2010.06.16. 16:43:05

@Kedves Szomszéd: Tünj is el mielőbb! Pontosabban, ide ne merd dugni a képed, te sunyi magyargyűlölő! Mit képzelsz magadról, hogy ilyen aljasító módon beszélj Magyarországról?! Azt pedig csak szeretnéd, hogy a Magyarság elhagyja a hazáját.
Abból nem esztek, gyűlölködő magyarfóbiások!

ex-dr. vuk 2010.06.16. 16:43:12

Mondjuk itt se fenekig tejfel, havernak eladtak olyan oystert, ami mar be van regelve neten.. Innentol semeddig nem tart lenyulni rola a balanszot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 16:46:52

@donfuligjimmy: Igazából nem a te véleményed az érdekes az üzenet lényegét tekintve, hanem az APEH-é.

Értem én, hogy nehéz rendesen adózva vállalkozni, de attól még be kelene tartani a szabályokat.
Ha nem érted a KRESZ-t, és átmész a piroson, akkor is megvágnak (ha elkapnak :D )
A kormány dolga lenne rendben tartani az adótörvényt, hogy neki is legyen pénze, meg az adózóknak is maradjon.

Nyilván ha a kormány inkább lop, mint dolgozik, akkor lesz ilyen a helyzet mint most.

@Kedves Szomszéd: Szerintem is húzz a rákba innen, aztán élősködj más államon - ha hagyja! Mert nyugatabbra ezért bünti is jár, nem kicsi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 16:53:51

Amúgy meg van új post :)
Nálam... :):):):)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 16:58:20

A vuvuzela ugyebár alkalmas a blogmotor(OS) meghúgycsőkatéterezéséhez?

eml 2010.06.16. 17:11:47

@Rékuc: Svédországban svéd az adórendszer. Ausztriában nem.

Más az elvonás mértéke.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.16. 17:12:25

Most jutott csak a tudatomig, hogy ez a poszt toló akkor az egri könyvesboltos bankbennfentes maca lenne?

eml 2010.06.16. 17:20:01

@Don Bandi:
"bérletet csak őstermelőtől"
Ez onnan jött. Újrahasznosító őstermelőtől.

daito 2010.06.16. 17:22:27

@Szani85: Kedves posztoló!

Sok kitartást és sikert az ügyhöz.

Kedves kommentelők, különösen azok, akik leszólják a történetírót a baleksága miatt:
Azért is tartunk itt, mert az állampolgárok közössége ilyen; egy embert, aki fizetett egy közszolgáltatásért, mikor ki mer állni a saját dolga, joga, ügye mellett; azt az általunk fizetett - szintén a közösség részét képező - emberek meghurcolják.
Mert ez a közösség ilyen. Van benne BKV-sok sokasága, akik tudják, hogy ez így megy. Vagy szemet hunynak felette, vagy hasznot is húznak belőle. Indok mindig van rá, kedvencem az, amikor a korrupt felső-vezetésre hivatkoznak; mint mentő körülményre.
Ott vannak a rendőrök. Akik tudják, mi a helyzet, de az ügyészséggel karöltve szívatják az embert.
Aztán a kedves kommentelők, akik bliccelésre, ellenállásra buzdítanak, tömkelegével; vagy rosszabb esetben leszólják a becsületes polgárokat.

Csináljunk (vagy ha van, támogassunk) egy általános civil szervezetet, ami nem kötődik párthoz, témakörhöz, szakterülethez; hanem en bloc az állampolgárok NORMÁLIS hétköznapi dolgaihoz, jogaihoz kapcsolódik. Ha vagyunk elegen, amikor ilyen ügy miatt az ügyészség mégis vádat emel, akkor oda kell menni 200-an a bírósághoz (elé), és kiverni a palávert - normálisan, törvényes keretek között.

Jó dolog ez Homár, meg még néhány hasonló blog - de az kiderül, hogy az emberek többsége csak véleményezni tud. "Gyújtsuk fel", "akasszuk fel", "bezzeg Ausztriában/Németországban/Svédországban/Londoban/Ökörhúgyfelsőn nem így működik és az jobb", "hülye balfasz vagy" és társaik.

ex-dr. vuk 2010.06.16. 17:44:24

@daito:
Volt az az eset, mikor egy TV2 riporter csinaltatott rokikartyat rejtettkameraval vegigvette (tehat elvegezte a rendorseg helyett a dolgat), majd mindezt bevitte a rendorsegre es letette az asztalra, mint leleplezo bizonyitek. Emlekeztek mi tortent?

Igen. Elkezdtek megb..hurcolni az ujsagirot okirathamisitasert (pedig o nem is hasznalta, csak megcsinalta(tta))... Es persze a rokikartya keszites azota is viragzik.
Hat innentol mit lehet csinalni?

Kobe 2010.06.16. 17:45:49

bár nem vagyok sem topmánáger, és nem is kell prezentációt tartanom reggel 8kor a munkahelyemen, de annyira vagyok értelmiségi (vagy tán logikus gondolkodó?) hogy pár ezer forintnál többet soha nem tartok magamnál (pesten ez ajánlott, ugye) és mindent a bankkártyámmal fizetek. Főleg mivel blokkot tartogatni, pénzfelvéti díjat fizetni nincs kedvem, pláne nem az eladó zsebébe vándoroltatni azokat...én már csak ilyen lusta és logikus vagyok..főleg hogy a kártyás fizetőhely és a kis kuckó között van 3-5 m távolság. Tán emgéri, hogy bebiztosítsam magam. Aztán ha gebasz van, szépen fellépek netre, 2 perc alatt kinyomtatom netről az adott napi forgalmamat amin szerepel hol, milyen terminálról vonták le azt a díjat, és kezicsókkolom, állambácsi zugügyvédje meg zugbírája bekaphassa, a BKV-val együtt, és utána még van is mire kártérítési pert indítanom....

eml 2010.06.16. 17:54:18

@Szani85: Tudasd lécci a fejleményeket. Drukkolunk.

mingyá beszólok! 2010.06.16. 17:59:02

Valaki korábban azt írta hogy a hamisítvány felhasználója felelős az okirat hamisításért. Nos, legjobb tudomásom szerint a felhasználó nem az utas, hanem a BKV, ugyanis egy szolgáltatás ellenértékét igazolandó kibocsájtja az általa megrendelt szelvényeket. Javítsatok ki ha rosszul tudom, de a BKV-nak kutya kötelessége lenne folyamatosan ellenőriznie a szelvények származási helyét, hiszen az utas jóhiszeműen vásárolja meg a szelvényt a jegyirodánál. Ha a BKV-nál bármilyen okból hamis/hamisított szelvényt árulnak, nem csak közokirat hamisítást követ el a BKV, hanem orgazdaságot is...

Szerintem a legjobb módszer ha minden vásárolt jegy és szelvény után számlát, legalább is blokkot KÖVETEL a vásárló, így a hamisítás tényét a BKV köteles igazolni.

Amúgy tényleg nem ártana már gyökerestül felszámolni ezt a köcsög, balkáni szemléletű céget, minden szintjén rohad már az egész!

daito 2010.06.16. 18:01:53

@lófő: igen, az. És igazad van.
@vuk_: tiszta sor, ez is igaz.

Azt tessék megérteni, hogy ezek az ügyek 99%-ban abból erednek, hogy itt 100-150 évig minden szolgáltatás mögött az állam állt. Ezekre a szervezetekre, cégekre szokták azt mondani kutatók, hogy "kvázi hatóságok" - úgy viselkednek, mint egy hatóság, pedig szolgáltató cég, szervezet, csak állami tulajdonban. Ilyenek a tömegközlekedési cégek, posta, eü intézmények, stb.

Ezek a szervezetek nem fogják önállóan, maguktól, hobbiból megtanulni azt, hogy mi, mint állampolgárok mit is gondolunk a szolgáltatásról.
Utóbbi pár évben az is kiderült, hogy az állampolgárok jelentős része úgy gondolja, hogy a verseny sem alkalmas erre (pl. EÜ esetén), mármint a szolgáltatás fogalmának elmagyarázására, növelésére.

Politikusokról ne is beszéljünk, még képesek is megvédeni az állami monopóliumot a versenytől (pl. Posta); de még inkább odaültetik az asztalhoz a lieblingjeiket.

Akkor marad az idealista megoldás, hogy az állampolgárok fogjanak össze, és addig vinnyogjanak, míg legalább kis változás nem következik be. Higgyétek el, innen az út odáig, míg egy berlini, bécsi, madridi szintet elérünk rögös és hosszú az út. Sok kis lépéssel. De mi ezeket a kis lépéseket mindennap kihagyjuk, sőt, aki próbálkozna, azt hurrogjuk le.

Akkor meg ne csodálkozzunk és sipákoljunk. :-)

Silverf@x 2010.06.16. 18:33:20

Mikor még bérletet vásároltam, csövesek a megállókban sokszor elkérték a felgyülemlett bérletszelvényeket. Azt mondták, hogy 50 forintért megveszik tőlük. Most már tudom, hogy hova és miért :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 18:56:25

@daito:
hat nem tudom itt allitolag nem volt annyira komienyizmus, de
szemtanuja voltam, mikor egy pasi 10 dollarossal akart fizetni a buszon
marpedig azt nem lehet
es addig meg le nem szallt / 10 perc/ a busz allt
berletet nem hiszem hogy hamisitanak errefele. penzzel inkabb probalkoznak
ahol eddig laktam FL, KY NC az itt hangoztatott "blicceles"re esely sincs
nem veszel jegyet, nem mutatod a berleted, nem megy a busz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 19:01:17

@mingyá beszólok!:
egyszeruen kizart, hogy barhol, barmit vegyek ne indulna ki a gepbol a papirods
barhol
barmit
taxitol a nagy aruhazig
jo narkot meg nem akartam venni new yorkban, de en maer azon se csodalkoznek ha adna blokkot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.16. 19:08:14

@Kitalátor feljegyzetei:
en mindenkit ismerek egerben
engem nem ismernek, dehat ez van

Xezs 2010.06.16. 19:15:03

Én együttérzek a szóban forgó hölggyel, de az istenért, mi a franc köze van a sztorihoz annak, hogy felsővezető és prezentációt kell tartania? Ez annyira nagyképű és fellengzős dolog. Ha most gonosz akarok lenni akkor megkérdezem, hogy miféle felsővezető az, aki metróval jár? Az az olyan pórnépnek való mint amilyen én is vagyok...

Visszatérve a sztorira: a törvény ilyen, lehet háborogni, fölösleges. Viszont egyértelmű, hogy a hölgynek is feljelentést kell tennie ismeretlen tettes ellen, csak ezzel tud valamit is elérni, ha egyáltalán el tud.

Az pedig, hogy ilyen eset lehetséges, abból adódik, hogy az emberek odaadják másnak a lejárt szelvényüket. A Ferenciek terénél pl. szokott lenni egy faszi aki mindenkihez odalép és megpróbálja elkérni a lejárt szelvényeket. Sem az ilyen csóringer buziknak, sem a BKV-soknak nem szabad odaadni. Darabokra kell tépni és lökni a kukába. Esetleg ha stílusosak akarunk lenni akkor a csóringer szeme előtt tépni darabokra. A lényeg hogy gondolkozzunk mikor ilyen ártalmatlannak tűnő kéréssel fordulnak hozzánk.

bean 2010.06.16. 19:22:36

Aki Kedves Szomszédra fröcsög, az nem olvasta el figyelmesen amit mond: ő képtelen így élni, amit felsorolt nem csinálja hanem inkább elmegy mert csak így lehetne élni de így nem tud. Én is így tettem. Nem gyűlölünk mi senkit, szomorúak vagyunk és szánunk benneteket. Sok szerencsét, Magyarországon maradtak.

helenésafiúk 2010.06.16. 19:29:00

Én mindig kérek számlát a bérletről, mióta anyukámat hasonlóképpen meggyanúsították.

Xezs 2010.06.16. 19:34:24

Még egy gondolat: az itt közölt adatok alapján kb. 5 percembe került megtalálnom a poszttolót iwiwen.

Az a seggnyalás amit levág a képei között a felsővezetésnek (legalábbis gondolom hogy felsővezetők) pöttyet gusztustalan.

"With Kevin" meg "Frank, the Chief Financial Officer" ugye...

Xezs 2010.06.16. 19:45:55

@bean: Ha elmész, az a te dolgod. De nem kell ez a nagyképű sajnálat, nekem legalábbis nem. El lehet menni szerényen is és nagyképűen is, mindenki aki elmegy, döntse el hogy hogy szeretné ezt megtenni.

Egyébiránt én egyáltalán nem vagyok híve a multikultinak, nekem a belem kifordult pl. Londontól hogy azt se tudom már hogy ki kivel van. De nem bántom azokat akik elmentek, csak ne sajnálkozzanak és ne fröcsögjenek ránk, akik itthon maradtak mert úgy döntöttek. Azt hiszem, hogy jogos kérés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 20:04:06

@daito: Na de valamikor a századelőn ezek a szolgáltatások még működtek - mert akkor még volt az államnak tekintélye, meg ha valaki baszott mindenre, akkor az volt lehetősége megfingatni.
Az ember meg olyan, hogy idomítani kell, ha magától nincs annyi esze hogy rendesen viselkedjen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.16. 20:07:01

@Xezs: És ez itt mit számít? Mi köze a BKV-s szivatásnak ehhez?

Most nem a postoló hőbörgött úgy, hogy ő volt a hülye.

Szani85 2010.06.16. 21:07:18

@Xezs: Amikor Te felteszel egy képet valahova, amin Esztivel vagy, akkor nem írod alá, hogy Esztivel? És az is "seggnyalás"? Ha pedig az üzletfelek a képen amerikaiak, a nevük pedig Kevin és Frank, alá aláírod, hogy with Kevin vagy Frank. Ez már csak így van a közösségi oldalakon.
De tulajdonképpen nem tudom, miért magyarázkodom. Mi köze az Iwiw adatlapomnak ehhez a történethez? Nem azt posztoltam ide.

semmiho 2010.06.16. 21:19:13

Elhangzott itt pár jó ötlet, például a lyukasztással kapcsolatban. Nos, ehhez fűznék még hozzá néhány megjegyzést. A jegyek első felmutatásakor történő lyukasztása annyiban megoldás lehet, hogy legalább a valóban jóhiszemű bérletvásárló olyat ne vegyen meg, ami már lyukasztott. Annyit mindenképp megkövetelnék még, hogy a bérletvásárlásról egy blokkot mindenképp adjon a BKV, amit oda lehetne tenni a bérlet mellé és ennyi. Elfér az ott egy hónapig. Viszont megjegyzendő, a lyukasztásos módszer sem 100%-os, mivel akár beindulna a "pult alóli" kereskedelem egy másik formája: mondjuk a féláron lyukasztott jegyet feketén áruló pénztárossal, mert hát "találékony" az ember - és akkor itt nagyon finoman fogalmaztam. Addig is, amíg a mostani helyzet marad, az egyetlen dolog (s amit előttem is írtak itt már) a lejárt bérlet darabokra tépése, ami ezután mehet a szelektív papírhulladék közé. :-)

Fjobber 2010.06.16. 21:47:04

Úgy látszik híre ment a cikknek, délután a blahán kis UV lámpával világították a bérleteket az ellenőrök, és nem haboztak felhívni a figyelmet hogy oda kell írni az igazolványszámot! A BKV-nál is olvassák a Homárt :)

xtré 2010.06.16. 21:50:27

én kb. 3 éve vettem utoljára bérletet - hivatalos jegypénztárnál a déliben, általában hétfőn reggel, amikor a legnagyobb sor van :D - emlékszem egy esetre, amikor a nénike rettentő sokat piszmogott, és bosszantott, hogy nem halad a sor, mire oda kerültem, megértettem, miért: nyugtát is kitöltött kézzel, mikor mondtam, hogy nem kell, azt mondta, hogy ez kötelező adni, és várjam meg, amig kiadja.

arra már nem mléxem hogy máskor is adtak volna... :D azóta meg nem én veszem, de legalább számla van róla :D

azóta lehet hogy változott ez, és nem kell - bár kötve hiszem, mivel mindenről nyugtát vagy számlát kell adni, az egy baromság, hogy a bérteszelvény egyúttal a nyugta.. vagy a bkv az apeh f.szát is szopogatja??

Xezs 2010.06.16. 21:58:36

@Szani85: Valóban nem azt posztoltad. Én biztos nem raknám ki az üzletfeleimet mert teljesen értelmetlennek tartom, de nem vagyunk egyformák, ennyi.

Sznobizmust érzek de ez már az én véleményem és valóban nem kapcsolódik az ügyhöz úgyhogy hagyjuk is.

avatartalan 2010.06.17. 00:07:22

hánemtom
nekem se kell reggel nyolcra prezenetálnom
mégse járnék békávéval
ha kéne prezentálnom(pláne középvezetőként) akkor meg tuti nem békávéznék
nák
mindegy
nekem is kicsit nagyképűnek tűnik,de legalább jol néz ki(az avatarján)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 00:21:48

@Szani85: Hagyjad, vlamibe bele akart kötni, és épp az volt, hogy ki mertél valamit írni angolul az iwiwre , ami mint tudjuk ugye ciki, mert ő biztos faszbúkozik, oszt' az milyen menő, pedig az is mekkora sznobság már.

@Xezs: Az egész iwiw is értelmetlen, de ugyanakkor teljesen nem ide való, és azzal, hogy emiatt baszogatod, nem az ő hülye picsaságát emeled ki, ha egyáltalán az - ennyi ismeret alapján még ezt sem ítélheted meg.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.17. 01:38:10

@semmiho: "egy blokkot mindenképp adjon a BKV"

Akkor azt is fogják hamisítani. Találékony nemzet a magyar.

Fuxika 2010.06.17. 08:37:48

@Breki77:
Nem nem én vagyok a poszt toló toló.

Gerw 2010.06.17. 08:58:10

No azért a hamisítás nem csak mikroszkóppal látszott hisz te magad írtad ,hogy az ellenőr rögtön kiszúrta, gondolom nem volt nála mikroszkóp.

SomethinWild 2010.06.17. 10:58:01

@daito: Teljesen egyetértek, ezt hajtogattam én is nagyon sokáig (mármint hogy a posztoló pellengérre állítása puszta okoskodás), de rá kellett, hoyg jöjjek, hogy a kommentelők nagy százaléka csak ezért jár ide. Nem véleményezem, hogy milyen indokokból csinlják ezt vajon, biztos mindenkinek megvan rá az "oka" - de sajnos a Homár lett a magyarországi trollgyűjtő oldalak top3-jának az egyik oszlopos tagja.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.17. 12:39:54

Ellenor a kezembol ki nem vesz semmit. Ha a napszaknak megfelelo koszones es koszonetnyilvanitason kivul egyebet is beszelgetni akar, allj be az utba, hogy a tomeg sodorjon el benneteket, es minden szonal 10 decibellel emeld a hangodat. Fenyegetoen nyomulj kozelebb hozza, hadonassz. Ha hatralep, siess el mellette, es ne foglalkozz azzal amit utanad kiabal:)
Persze ez alkatfuggo, de lattam en mar 40 kilos madarcsontu lanyt leuvolteni a basztato szemelyzet fejet, fellepes kerdese.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.06.17. 12:43:30

@daito: Lehet ezt igy, meg lehet ezt ugy. Szerintem minden normalis ember jobb szereti lerendezni a helyszinen, mint kesobb utana jarkalni beadvanyozni stb. Senkifrancnak nincs ideje alapitvanyozni, felvonulni, rendezett korulmenyek kozott orjongeni.

Superba 2010.06.18. 11:23:49

imádom a kontroll filmet
megtölthetném én is a homárt a bőrömön tapasztalt bkv sztorikkal.
egyik ilyen,amit máig nem értek..
villamoson megbüntetett az ellenőr,nem volt jegyem.
tölteném ki az adataimmal a büntetőcetlit,de rámszólt,miközben egy kis cetlit mutogatott a markában:
erről írja le az adatokat..
név, születési dátum, helye.minden szépen rajta volt.

pengusz 2010.06.18. 11:49:12

Éljen a magyar jogrendszer :(
Az ellenőrt felelősségre vonták? Mert nem igazán szabályszerűen járt el. Amit elkövetett min. lopás, ha nem adott kobzási elismervényt. Erről van valami hír? Vagy megint kimosták az orkjukat?

mokas_gizi 2010.06.18. 13:42:18

Sok esetben nem véletlenül mondják, hogy NE hívj rendőrt, maximálisan neked volt igazad, de lehet hogy jobban jártál ha nem hívsz rendőrt...

írásodból kiderülsz, hogy jobban keresel, mint az átlag, ha már belefogtál a dologba, akkor javaslom ,hogy vigyed végig az ügyet, fogadjál fel egy jó ügyvédet a VESZTES fél fizet az elmondatok alapján nem te leszel az,de ha ügyvéd nélkül mész oda akkor kb 99.99% hogy te leszel a vesztes fél és még meg is büntetlen valamekkora összegre + a perköltségeket is neked kell fizetni...

Ha van időd akkor sajtóhoz is érdemes fordulnod, nem tudom, hogy a TV ügyvédje megy-e még ha igen akkor az érdemes lenne velük is felvenned a kapcsolatot...

Emberek 49% ilyenkor vesz egy másik bélretet és elfogadja amit a Droid mond, a másik 48% kifizeti majd a büntetést az ügy lezárása után....
2% az tovább viszi az ügyet, ebből van igen kevés, mert sok embernek honnan is lenne pénze pereskedni, amikor sokan 80.000-ból élnek meg...
A büntetés és a perköltség szerintem olcsóbb is lesz mint az ügyvéd ezért is fogadják el sokan a dolgot...

mokas_gizi 2010.06.18. 13:45:12

@daito:

Itt leírtad a lényeget, én már ezeket nem szoktam leírni,mert felesleges, ha itt probléma van utcára vonulnak 500, külföldön utcára vonulnak 10.000 és el is érik a céljaikat...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.18. 18:46:37

Hehh!
Most volt a Híradóban a post témája!
A BKV persze azt állítja, hogy a pénztárosok soha nem hamisítanának:D
LOLLLLLLLLLLLL

Ne nézzenek már hülyének b+!

További magyar hang 2010.06.18. 18:48:01

Alexandra most volt az RTL Híradóban, nagyon szép lány, tehát nem bűnös, sunáznám.

norbi2k 2010.06.18. 18:48:22

épp most volt róla szó a tv2-n :) jól tetted...

Zollux 2010.06.18. 21:07:33

Minden vásárlásról számlát kell kérni, és megkérni a pénztárost, hogy világítsa le UV-lámpájával a bérletet. Esetleg akkor már a visszajáró pénzt is, hátha az is hamis. Sose lehet tudni.

Üdv, Z

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 21:41:53

@cso zsi: micsoda? az átruházhatóság? mert az ugyan nem...metróbérlet fényképes errefele (a nyugaton), a buszbérlet, emg jegy ugyan nem, de rá van írva, h. átruházni tilos.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 21:48:41

@histar007: most néztem meg a videót az rtlklubon (külföldön vagyok, nem tudom élőben nézni), és teljesen felháborított, h. aszongya a rendőr, vagy ki, h. állítólag megállapítható, h. tudott róla, h. hamis a bérlet...persze, nyilván hamis bérlettel közlekedik, és rendőrt hív...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:05:32

@SH4RK: ha túl könnyű hamisítani, akkor tán a kedves kiadók (bkv, meg a többi) gyártsanak olyat, amit nem könnyű...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:15:58

@Kobe: ugye, ugye, és akkor egyesek a múltkor meg mennyire kikeltek a bankkártya használat ellen...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:17:32

@hagyma: buuszon itt se, mert csak az első ajtón tudsz felszállni, és mutatni kell. metrón viszont simán lehet, erre nincsenek beléptetőkapuk.

Kzsolt 2010.06.18. 22:40:16

Szani85!

Úgy látom sikerült felkavarni az állóvizet!
Nagyon helyes, csak így tovább!
További sok sikert, remélem megszívatod a tolvaj bandát :)

A Tyne folyó déli partja 2010.06.18. 22:48:00

azért az röhej, h. a tv2-ben azt mondták,h. "amit tett". jó, h. már gyanúsított, ez a megoldás??? röhej. hasonlít arra a közfelháborosá okozó eseetre, mikor az ember házába betörtek éjjel, az rátámadt a betörőre, h. megvédje magát meg a családját, és kit ítéltek el? naná,h. azt, akihez betörtek...mert "túl nagy erőt használt". persze,mikor az éjszakar közepén arra ébredek, h. idegen jár a lakásomban, még mérlegelni fogok...

norbi2k 2010.06.18. 23:54:44

@Animacs: barcelonaban átruházható mágneskártya van, szvsz sokkal jobb mint idehaza, veszel mondjuk egy tíz utazásos kártyát és egyszerre többen is felszállhatjátok vele metrora buszra villamosra... turistabarát...

2010.06.19. 10:21:27

Hát innentől akkor hamisított bérlettel kell járni, aztán legfeljebb veszel egyet ha elkapnak vele. Nem hivsz rendőrt és nem leszel gynusított.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.19. 11:58:09

@norbi2k: UK-ben nem átruházható. legalábbis, se a Tyne and Wear megyei, se a Worcestershire-i bérlet.
sőt, a sportcentrumi se, az is névre szól.

norbi2k 2010.06.19. 12:20:04

@Animacs: ezért mondom hogy a barcelonai nagyon jó... ugyanis nem tök mindegy ki használja? vegyék az emberek ez a lényeg, sokkal barátibb ez a megoldás mint a névre szóló....

norbi2k 2010.06.19. 12:23:00

@norbi2k: bár most nézem hogy a hosszabb időre szolo bérletekhez ott is kérnek id card-ot

reméljuk egyszer pest is felnő europához...

A Tyne folyó déli partja 2010.06.19. 19:51:06

amúgy, most mestélem ezt a tesómnak,és azt kérdetzte, h. ha csak mindenféle vizsgálattal kimutatható, h. átírták, akkor az ellenőr honnan tudta, h. hamis??, nyilván tud róla, h. hamisítják.

Xezs 2010.06.19. 22:52:13

Olvasom itt a gratulációkat, és felmerül bennem egy kérdés: mitől vagytok annyira biztosak benne, hogy Alexandra nem bűnös? Azt se tudjuk hogy ki ő, beírt ide egy posztot, elment a tévéhez, az is lehet hogy a rendőrt sem ő hívta.

Nem gyanúsítom, csupán próbálom az objektivitást fenntartani.

Xezs 2010.06.19. 22:54:37

@Animacs: A gyanú és a bizonyosság nem ugyanaz, ne keverd össze a kettőt. Valószínűleg az ellenőr látott már hamis szelvényt, ezért gyanút fogott, utána pedig jött a bizonyosság laboratóriumi körülmények között.

2010.06.21. 09:50:12

@vtb2: hávazzz.. ezt a forgatást láttam reggel a moszkván. Ő volt a posztoló? Csókoltatom innen is... élőben is csinos.

2010.06.21. 09:56:37

@Xezs: ha Alexandra bűnös lenne, akkor ott a helyszínen vett volna egy jegyet 300-ért és nem hepciáskodik, meg rendőrt hív. Nem néz ki pszichopatának ezért fel tudja mérni a játszma kimenetelét és a kisebb veszteségűt választja. Hisz az ellenőr nem is csinált volna balhét a dologból csak nem engedte le a metróba.

Xezs 2010.06.21. 13:06:14

@Kulics: A legtöbb pszichopata egyáltalán nem néz ki pszichopatának...

Xezs 2010.06.21. 13:07:36

LOL leszedte a céges képeit, önbizalom és határozottság az van.

Magg (törölt) 2010.06.21. 14:57:42

@Xezs:
persze, mivel van itt egy-két troll, mint pl. te is, aki nem a témával foglalkozik, hanem csak fröcsögni jár ide!

Magg (törölt) 2010.06.21. 15:04:31

Szani85!

Hajrá Szani! Én tudom, hogy neked van igazad, mert ismerlek (Medve :)!

A beszólogatókkal ne is törődj, ide egy csomó óvodás csak trollkodni jár, illetve van egy "mag", akik csak egymással csetelnek, a poszt sohasem érdekli őket, mindig mindenre ugyanazokat a szerintük marha jópofa szöveget nyomatják.

Érdemi hozzászólást itt keveset találhatsz!

A bkvfigyelő blogra küldd el inkább a történetedet, ott empatikusabbak a hozzászólók és tudnak tanácsot is adni a baromságok helyett.

Szani85 2010.06.21. 15:28:25

@Xezs: Ha fent van, az a bajod, ha nem, akkor meg az? Jópofa. :)
Egyébként pedig nem szedtem le, de most már csak az ismerőseim láthatják, megelőzendő a Hozzád hasonlóan jóindulatú emberek kíváncsiskodását.

Mindenesetre örülök, hogy ennyi időt szántál az életedből az én adatlapom nézegetésére, ezt külön bóknak veszem. :)

Szani85 2010.06.21. 15:30:27

@Kulics: Jó látni, hogy van, aki képes logikusan gondolkodni és ésszerűen felmérni egy szituációt. Köszönöm!

Xezs 2010.06.21. 16:15:14

@Szani85: Mivel nem ismerlek, nem nagyon tudok véleményt formálni rólad. Nekem annyi bajom van hogy a posztból süt a nagyképűség (mi köze a sztorinak ahhoz hogy te milyen beosztású vagy meg hogy milyen prezikét kell előadnod reggel) és az iwiwen is ezt tapasztaltam.

De kívánom hogy sikeresen záruljon az ügyed (persze csak amennyiben te tényleg nem vagy sáros) és ne legyen több ilyen gondod.

Szani85 2010.06.22. 19:29:24

@Xezs: Sajnos nem értünk egyet. Azt gondolom, hogy valamilyen komplexusodból eredhet, hogy fókuszban érzed azt egy ilyen hosszú szövegből, amit én teljesen mellékesen írtam le 3 szóban. Egyáltalán nem ez volt a történet leglényegesebb része, nem értem, miért kell ennek ekkora jelentőséget tulajdonítani. Nem ezzel kezdtem, teljesen beleolvad a szövegbe és nincs értelme kiemelni.
Ugyanez igaz az iwiwre, ahol fent van majdnem 40 kép, és Te épp azt a kettőt emelted ki, holott az egy mellékes albumba van betéve, még csak nem is az azonnal látható profilképek között. A nagyképűség kifejezetten távol áll tőlem egyébként.

Azt pedig, hogy prezentációt kellett volna tartanom azért írtam le, mert fontos körülmény, hogy nem a városba indultam sétálni, hanem időre kellett volna beérnem, 20 külföldi partner várt rám aznap reggel és nemcsak, hogy a több hetes felkészülésem úszott el ezzel, de igen kínos volt azzal betelefonálnom, hogy a rendőrörsön vagyok, sajnos nem tudok bemenni dolgozni.

Nem, tényleg nem vagyok sáros, én erről azt gondolom, hogy ha az ember tud arról, hogy hamis bérlet van nála, kézzel-lábbal megpróbálja elkerülni, hogy a rendőrség kijöjjön, nemhogy még hívja, pláne, ha siet, márpedig én aznap reggel valóban siettem - volna.
Persze nem kell mindenkinek egyetérteni és fenntartások nélkül elhinni, amit olvasunk, lehet kételkedni, de az ésszerűség keretein belül, rosszindulat nélkül.

Köszönöm a jókívánságot, és hasonló jókat kívánok Neked én is.

kcsülkös 2010.06.22. 22:30:59

Kitartást neked
Elég szomoru, hogy ilyenek megtörténhetnek
Nemhogy normálisan beszélne az emberrel, megalázottam becsmérelnek, ezt is meg kellene tanitani nekik /BKV ellenörőkre /
gondolok.
Én meg úgy jártam, hogy a dátumot ütötte el, de nem vettem észre csak kb két hét múlva, de nekem az volt a szerencsém, hogy áfás számlát kértem, igy a tömbbe meg tudta nézni, stimmelt a sorszám, de mégis úgy méregetett mint valami csaló, mondja, hogy csak attól a naptól tudja adni amikor megvettem, én nem azt kértem , hogy a reklemációm dátumától adja.Még én jártam volna porul, ha nem veszem észre, mert lejárt bérlettel járok , azt még én is a rendörségen kötöttem volna ki.
Esze ágába sincs az embernek megnézni, de ezek után jó ha nagyitóval megyünk bérletet venni

Xezs 2010.06.23. 00:35:21

@Szani85: Én még meg is békélnék azzal amit mondasz, ha nem folytatnád azt, amit elkezdtél.

" 20 külföldi partner várt rám aznap reggel és nemcsak, hogy a több hetes felkészülésem úszott el ezzel"

Kinek akarod bebizonyítani hogy mennyire fontos ember vagy? Nekünk, vagy magadnak?

eml 2010.06.23. 00:51:21

@Xezs:
Lehet neked?

Lehet az a 20 külföldi éppen az ő prezije alapján dönti el, hogy létrehoz-e itt 4000 munkahelyet, ahol esetleg te is dolgoznál?

Gondolkozzál már egy kicsit komplexebben. Rég let..nám ezt az egész BKV ügyet, de ezt az ügyet kiemelten fontosnak tartom most már, már csak amiatt is, mert 20 külföldi visz haza rossz híreket Magyarországról, akiknek esetleg 200 ismerőse nem jön el ide majd nyaralni, ami miatt akár még te is munkanélküli lehetsz.

Ne Szanit szapuld! Inkább szoríts neki!

Vagy a te értékrendedbe csak akkor állhat ki valaki az igazáért, ha nem büszke eddigi eredményeire?

@Szani85:
Ne törődj vele!
A folytatását az ügynek arra a fórumra írd meg, amit a múltkor híradó után küldtem neked iwiw-en (én vagyok az, akinek a képe egy fehér kiskutya). Ott (a másik blogon) nem ekéznek az iwiw-es adatlapod miatt.

További sok sikert és kitartást! Az emberek 99,99%-a neked szurkol!

Xezs 2010.06.23. 10:16:42

@eml: Már így is túl sokat foglalkoztunk ezzel, úgyhogy én itt lezárom a mondandómat az alábbiakkal.

Leszögezem, hogy nem személy szerint szanival van bajom, hanem túl sok fontoskodó emberrel találkoztam már, és reflexből harapok arra amikor valaki önmagát valami ultrafontos személyiségnek próbálja beállítani. Mindenki helyettesíthető, ezt sose feledd. Mindenki.

A sztori szempontjából pedig lényegtelen, hogy ő mit csinál, írhatta volna natúran azt is, hogy "be kellett volna érnem a munkahelyemre". Nem többet, nem kevesebbet. Mindenkitől elvárja a főnöke, hogy időben bent legyen beosztástól függetlenül, nem kell ezt túldramatizálni külföldiekkel meg fontos prezentációkkal.

Azt meg végképp nem értem (de ez legyen már az én bajom) hogy ha tényleg ennyire gigászi fontosságú eseményre hivatalos valaki, miért nem taxival megy, meg egyáltalán, minek hív rendőrt amivel csak az időt bassza el?

Szani85 2010.06.23. 13:01:25

@Xezs: Rendben, én is lezárom az alábbiakkal. :) Nem vagyok sem fontoskodó, sem ultrafontos...egyszerűen csak aznap fontos lett volna beérnem. Megmagyaráztam, hogy miért. Érdekes, hogy az olvasók 99%-ának ez nem okozott fejtörést, ők valóban a lényegre koncentráltak.
Rendőrt azért hívtam, mert arra számítottam, hogy megnézi, ő is látja, hogy eredeti és elenged. Mivel láttam, hogy az ellenőrrel hiába vitatkozom, úgy gondoltam kétségbeesve, hogy így előbb indulhatok tovább. Tévedtem. Eszembe sem jutott egyetlen másodpercre sem, hogy előállítanak.

Miért, a taxi tud repülni? Autóval ezerszer lassabb és nehézkesebb a közlekedés, mint metróval. Én inkább azt gondolom fontoskodónak, aki képtelen 4 megállót metrózni, ha egyszer az a praktikusabb. Mennyivel könnyebb lenne közlekedni, ha többen belátnák ezt és nem járnának még a mellékhelyiségbe is kocsival...de ez már megint egy másik probléma...

Az az igazság, hogy amiket írsz azt teljes mértékben rosszindulatú kifogás keresésnek és vádaskodásnak érzem, nem pedig valódi kérdéseknek és érdeklődésnek.

Mindegy, akárhogy is, szerintem itt tényleg zárjuk le, és minden jót kívánok a továbbiakra.

Én lennék terrorista! 2010.06.24. 09:05:37

Ez kész, egy szaros ellenőr elfingja magát, és az embert beviszik, meg nem az a bűnöző aki hamisítja hanem aki felhasználja. Jogállam :(
Ja, és a szokásos szövegem: na ezért kell bliccelni!
süti beállítások módosítása