Tékozló Homár

Gázszolgáltató-váltás Magyarországon

2010.07.01. 21:00 | jackyll | 125 komment

Küzdelmes dolog gázszolgáltatót váltani, hiszen nyilván azért cserél valaki szolgáltatót, mert eddig lopta a gázt:

Gazdasági válság van, spórolunk ahol tudunk, ezért úgy döntöttünk feleségemmel, hogy gázszolgáltatót váltunk. Papirokat kitöltöttük, bejelentettük a régi gáz szolgáltatónak a változást, stb, stb...néhány hét múlva levelet kaptunk: lecserélik a gázóránkat. Ez gondolom a helyes megoldás, új szolgáltató, új gázóra.

Elérkezett a nagy nap, Gáz Géza (alias a g.....i szolgáltató szerelője) a második segitséget kérő telefon után(...hogy jutok el magukhoz...) megérkezett a helyszinre. Leparkolt, a kocsim mellé, becuccolt, majd nekilátott...A gázóra előlapját iszonyú erővel elkezdte rángatni, attól félve, hogy a csőtartó bilincset kirántja a falból, megkérdeztem, mit csinál a gázórával??? A gázos bácsi emelt hangon kioktatott:...mozog a gázóra elején lévő ablak, tehát manipuláltam az órát vagyis lopom a gázt!!! Közöltem vele, ezzel az intenzitással mindenki meg tudja mozgatni a gázóra elejét, de megmutatom a gáz számlákat, havi 16-17 eft-ot fizetünk, igaz kapunk támogatást...Őt ez a tény nem érdekelte, viszont újabb bűnre derült fény:lefestettem a gázóra elejét!!

Ezt a tényt nem tagadtam, más volt a szine az óra elejének, és az óra a sorház bejárata mellett az utcafronti falon van, mikor a falat szineztem, a gázóra, gázcső stb, is lefestettem.Elmondása alapján:...megfúrtam a gázórát, manipuláltam, majd mikor ezt befejeztem, kigletteltem, lecsiszoltam, és ezért festettem le!!!Közöltem Gáz Gézával, nem tudtam, hogy az órát nem szinezhetem le a ház szinével azonosra, de hozok a garázsból kromofágot, és leszedem a festéket, hogy ugyanmá' ne gyanúsitson olyan dolgokkal, amit nem követtem el...Gázóra le...újabb felfedezés: a gázóra fal felöli részén lévő fix plomba hátoldala megnyomódott, tehát nyilván ezt is manipuláltam!!!

Felhivtam figyelmét arra a tényre, hogy a faltól nem lehet hozzáférni, csak ha leszerelték a gázórát, azt meg ugye a sértetlen műanyag plomba védte...akkor lehet, hogy a plomba elnyomása gyári hibás...mondta békülékenyen.Új óra fel, vérnyomásom fel, régi óra dobozba be, jegyzőköny kitöltve, melyben kéri a gázóra bevizsgálását, na itt irja alá! Gáz Géza bá közölte, a megjegyzés rovatba védekezés gyanánt irjam:"...szerintem a plomba hibája gyári hiba, a gázt nem loptam és nem fúrtam meg az órát..."Hát nem ezt irtam, hanem leírtam mennyire felháborít a nem megfelelő stilus és gyanúsitás...

Addigra már feleségem, és kisebbik fiam (6éves) is kijöttek a házból. Géza bá, ellentmondást nem túrő hangon közölte:..NA EZT AZONNAL TÖRÖLJE KI...!!!! Amennyiben nem törlöm ki, hivja a GÁZ KOMMANDÓT!!! Nem töröltem ki, sőt tovább olvastam a jegyzőkönyvet amiből kiderült, hogy a leszerelt gázórát átlátszó zacsekba, hiteles, bonthatatlan lezárás után független szakértő előtt fogják bevizsgálni.Géza bá érezvén gyanakvásomat a dobozba bedobott óra láttán, sietve körbetekerte a dobozt barna ragasztó szalaggal, tollát tukmálta..."...akko' irja alá..."

Végre vége:régi óra nem éppen hiteles dobozba be, új óra fel (festeni tilos, talán nem gyári plomba hibás, ) gyerek megnyugtatva kommandó nem jön, cuccok gázos autóba be, kertkapu bevágva stb stb..........és most jön a hab a tortán: Kedves Gáz Géza bá, hatalmában megcsorbitva(?) hátra tolatott, majd a céges kocsijának ajtaját a két éves autóm bal hátsó kerék ivének csapta, majd elautózott!!! Néhány telefohivással, már a szolgáltató helyi telepvezetőjével sikerült egy másnapi időpontot egyeztetnem, ahol elmondhattam problémámat, már ha Géza bá nem szól közbe...Természetesen mindent tagad, "...az nem úgy vot'...fére értette az úr...kommandó??? á dehogy...kocsi oldala?... nem emlékszem...Már arra sem emlékezett, hogyan parkolt.Rövid modellezés után, minden tényt kizárva megállapitható volt, a céges autó ajtaján lévő gumicsik okozta sérülés (Kárszám: ALIANZ 7935**)

A telepvezető elnézést kért a dolgozója nevében és helyett, majd kitöltötte a baleseti kárbejelentőt. ...nem nagy ügy, végül is csak gáz szolgáltatót váltottam...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vauvauvau 2010.07.02. 00:52:57

Ez a GAS.hu orosz maffiagázvállalat?

vauvauvau 2010.07.02. 00:54:22

Homár.hu direkt jözöl ilyen leveleket, mert be van szarva attól, hogy megfőzik lábosban ebédre.

explorer68 2010.07.02. 01:06:51

@vauvauvau: nem tudom milyen vállalat, de 1 éve náluk vagyok és kb. évente kb. egy havi számlámat spórolom meg. Innentôl leszarom kinek a tulajdona, mert a többi is onnan veszi a gázt. Volt némi gond a TIGÁZ-al, de azt sem nézték meg, hogy tényleg hol áll a gázóra és az új sem nézte meg. Nálunk is bepróbálkoztak a még szerintük elhasználandó gáz kiszámlázásával, de okosan kijátszottuk ôket. Úgyhogy mindenkinek ajánlom a GAZ.HU-t! A posztra reagálva egyébként a legszemetebb a TIGÁZ a szolgáltatók közül, de még ôk sem cseréltek gázórát, ott valami más is lehetett a háttérben.

Beaver100 2010.07.02. 02:31:03

Kihajtottam volna a hazambol mint a legyet a geci majmot

Beaver100 2010.07.02. 02:32:34

Kihajtottam volna a hazambol mint a legyet a geci majmot

Megdobbent 2010.07.02. 04:05:47

... mint a kemenyseproknel, itt is azt tanacsolom minden jovendobeli gaz, kemenysepres illetve aram-ora ugyben szakit fogadonak, hogy attol a perctol kezdve, hogy a tirpak genyo beteszi a labat, jol lathatoan forogjon a kamera, es ha hisztizik, akkor lehet tajekoztatni, hogy kinek a birtokan/tulajdonan tartozkodik eppen.

Hogy ez hogy lehet? Ki tudja, mi mar csak igy szeretjuk.

Megdobbent 2010.07.02. 04:06:59

... mint a kemenyseproknel, itt is azt tanacsolom minden jovendobeli gaz, kemenysepres illetve aram-ora ugyben szakit fogadonak, hogy attol a perctol kezdve, hogy a tirpak genyo beteszi a labat, jol lathatoan forogjon a kamera, es ha hisztizik, akkor lehet tajekoztatni, hogy kinek a birtokan/tulajdonan tartozkodik eppen.

Hogy ez hogy lehet? Ki tudja, mi mar csak igy szeretjuk.

Ha dupla, akkor bocs: internal server error volt, a jo baratunk :)

Gyakori · http://kerdestar.hu 2010.07.02. 05:19:57

Gáz Géza nyakát megfogni néhányszor a falhoz nyomni felhivni a figyelmét hogy viselkedjen normálisan mert sérülni fog a plomba a nyakán.

Mondjuk a gázórát tényleg nem kelett volna lefesteni.

Gyakori · http://kerdestar.hu 2010.07.02. 05:23:20

Gáz Géza nyakát megfogni néhányszor odanyomni a falhoz és felhívni a figyelmét hogy megfog sérülni a plomba a nyakán.

Mondjuk tényleg nem kelett volna lefesteni az órát.

A rája szarik rája 2010.07.02. 06:06:17

Ügyfél: A fürdőszobában állandóan gázszagot érzek.
Én: Ez az Elektromos Művek.
Ügyfél: Jó, de ha felrobbannék, akkor szóltam...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.02. 06:21:08

"A telepvezető elnézést kért a dolgozója nevében és helyett, majd kitöltötte a baleseti kárbejelentőt. .."
Esetleg kirúgta volna?
Szóval szerintem egy ilyenért, hogy a dolgozó kb. inzultálja, és megpróbálja megfélemlíteni, megrágalmazni az ügyfelet, minimum ez. Már ha a gázszolgáltatónak számít a saját híre (nem számít gondolom).

Egyébként meg simán mennék a helyedben panaszt tenni. Illetve amikor elkezdett faszkodni, megjelentem volna egy videokamerával.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.02. 06:25:05

@eml: A Nyugat még mindig belülről rohad!
Mutatja ezt bürokráciájuk fejletlensége is, a fenti eset alapján... :D

Hümüzhümümüz 2010.07.02. 06:53:05

Ööö, hasonlót velem is eljátszottak, de nem a gázosok, hanem a vízesek... Egy aknában van az öntöző vezérlője, vízmérők, szivattyúk és az ég világon mindenbe belekötöttek, hogy ez így nem jó, így nem szabad, ez tilos... 5000 píz után már minden tökéletes volt. :D

Kedves levélíró: máskor picit nyúlj a zsebedbe, kevesebb gonddal jár és talán az autód sem zúzzák le. :P

pingpong 2010.07.02. 06:53:51

marhára uncsi, hogy mindenhol hatalmaskodnak az emberrel, kioktat a pénztáros, a bankos, az ügyfélszolgálatos; szemétkedik a lelet-kiadó-szőke-öreglány, megmagyarázza a postáskisasszony, hogy miért másik postára menjek, végig kell hallgatni az örökös rosszindulatú kommentárokat az önkormányzatnál...miért nem kussolnak az emberek és végzik csak simán a munkájukat, mint más országokban?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.02. 06:59:46

@Hümüzhümümüz: Hát én nem 5000-t adtam volna nekik, hanem megkérdeztem volna, hogy vajon a főnökük szerint is szabálytalan-e, illetve egy kis feljelentés a fogyvédnél.

holysmoke0523 2010.07.02. 07:05:06

Na mi indul ma reggel 9-kor Balatonfüreden?
Na mi?
Csak annyit mondok EDE

esef 2010.07.02. 07:05:46

Öööö, azt ugye mindenki tudja, hogy a T-home már gázt is szolgáltat a TV/telefon/internet mellé? Vajon mennyit kell várni az első gáz témájú T-anyázós posztra?

Hümüzhümümüz 2010.07.02. 07:10:52

@ColT:

Én nem kekeckedem, mert Ők az erősebbek. :)

pingpong 2010.07.02. 07:11:39

@esef: nem csak gázt, áramot is...és még küzdenek, majd lesz poszt szeptember körül

Harlequin 2010.07.02. 07:16:45

Nem kell aggódni, nem lesz gáz!

chilis csokoládé 2010.07.02. 07:20:14

Lehet, hogy ide már el is ért a Gázkommandó.

Ettől a poszttól nem kapok levegőt :)

:osbourne. (törölt) 2010.07.02. 07:38:10

Nekem sem cseréltek csak kaptam 2 uj műanyag gyűrűt.

hááááát 2010.07.02. 07:57:12

Nálunk az 69 éves édesanyámat próbálta lehúzni 35000 Ft-al a gázszerelő.Telefonált, hazamentem, megpróbáltam megbeszélni, nem sikerült.Szerinte "az öreglány hülyeségeket beszél".Két pofon és egyből rendben meg lett csinálva.
Nem vagyok rá büszke, de néha kell nekik egy kis nevelés!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.02. 07:59:46

@hááááát: Örülj hogy nem nyomott fel. Mindenesetre jó módszer...

laskagomba 2010.07.02. 08:04:41

bréking nyúz!

Már állnak a rajthoz a vitorlások! Edét keresem, még nem láttam, igaz, csak a tv-ben néztem. Öcsém megy a Balatonhoz délután, megkérem, keresse meg.

Jól értesültek híreit várom, elindul-e?

Nevezési díjat Euróban fizeti-e?

Fontosch!!!

Leeroy of SMV Design 2010.07.02. 08:04:51

2 éves autót birtokol a posztíró és támogatást vesz fel? Ejnye, na.

Megdobbent 2010.07.02. 08:23:15

@laskagomba: Konnyu azonositani, ugyanis EDE a feltett

KISSZENES

es a megjobban feltett, azota felujitott

UVEG DOHANYZOASZTAL

tarsasagaban tartozkodik a hajojan, mert nem akarja inzultusnak kitenni ezen ingosagait. Telefont nem, ORAt vitt magaval, mert minden perc FONTOS!

chris-v 2010.07.02. 08:28:33

Gratulálok a cikk írónak a türelméhez!
Magamat egy átlagon felüli türelemmel megáldott embernek tartom, de ha véletlen én csöppentem volna ebbe a szituációba, akkor biztos hogy súlyos testi sértés vádjával álltam volna a bíróság előtt!

Vagy csak csendben eltemettem volna a kedves gázszerelőt a kert hátuljába! :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 08:29:26

... és ez még csak az első szopás volt. Büfizés (Pesten posztolás) után jön a már említett bírság, egyből második figyelmeztetéssel, azután meg majd néhány hónappal kiderül, hogy a Veres-birodalomhoz relytélyes szálakkal kötődő új szolgáltató nem küldött ki egy számlát, ezért Géza bácsi unokaöccséék (Pesten: gázkommandó) lekapják a gázórát...

upci 2010.07.02. 08:29:27

nyahh, elolvasva
mi is váltottunk, probléma nélkül (akkor most szerencsésnek érzem magam!), óracsere nem volt...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.07.02. 08:31:25

@Zénóó:Régóta szeretém lefesteni a gázórámat, mert rettenetesen ronda.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 08:32:00

Az volt már, hogy ez a poszt kísértetiesen emlékeztet a tegnapira?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 08:33:38

@batgirl: Nem is tudom, ha egy randa nőt befestenek, az randa marad, de ha egy szépet, néha az is elcsúful...

igazságos 2010.07.02. 08:39:21

A gázszolgáltató is lop. A mi pénzünket, mikor indokolatlanul emelgetik a gáz árát, meg a lopott gáz árát is megfizettetik a becsületesen fizetőkkel.

.lll. 2010.07.02. 08:48:46

gézabát nyilvánosan megszopatni poncsóba a éndiákba!

ringer 2010.07.02. 09:02:20

Nekem ilyen kárra a biztosító nem fizetett, mondván álló autó/parkolás alatt bekövetkezett káreseményre a kötelező felelősségbiztosítás nem nyújt fedezetet.

Bableves 2010.07.02. 09:15:17

Vízóra sztorim:

Kicserélték a vízórámat, vadi újra, no problemo. Rá két hónapra ugyanaz a két szerelő ismét cserére jött. Ez volt kiírva a lapjukra. Emlékeztek rám, és az aknában is észrevették, hogy hiszen ez még vadi új óra! Vakargatták a fejüket (mert ugye van az óráknak sorszáma, vagy mi), mert muszáj cserélniük, de így pazarlás is. Miért, mi lesz a kiszerelt órákkal? - kérdem. Karbantartás után még újra felhasználják. Jajóoké. Ismét no problémo.

Csak azon gondolkodtam, hogy hány manipulált, rossz mérésre beállított "hivatalos" mérőszerkezet lehet a szolgáltatók által forgalomba kiadva? Nekik bőven megérné, ha meg kiderül, akkor vagy "gyári hiba" vagy ugye a fogyasztó manipulált.

nyu 2010.07.02. 09:22:53

Anyam egyik ismerose is igy jart.

Szolgaltatot valtott, ennek oromere az E.on utolag kuldott egy 40k-s gazszamlat, mondvan rosszult mert az oraja, ennyivel tobb volt a fogyasztasa, mint amit korabban kiszamlaztak.

Ja, havonta volt leolvasva...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.07.02. 09:36:04

@nyu: az E.On nem csak áramot szolgáltat?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 09:38:18

@ringer: Ha áll az autó, megrágja egy nyest a kábeleket, kigyullad és leéget pl. egy hipermakecet, arra tényleg nem.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.07.02. 09:42:47

OFF
Ede indul a Kékszalagon, a 633. számú vitorláshajón, melynek neve Adrienn.
Hajrá, Ede és Adrienn! =)))
ON

Markez9 2010.07.02. 09:43:31

Muhaha! Bizonyos szolgáltatókkal és embereikkel ezt kellene csinálni.
www.indavideo.hu/video/Chimp_Rapes_a_Frog/
Egyébként meg az a baj hogy az ilyen szakik elvárják hogy nyomd a zsebébe a lóvét azért amiért nem is kell fizetned. Akár dokiknál a paraszolvencia. Nem fizetsz nem csinál semmit, vagy ha csinál szarul. Erről az oldalról bennünk is hiba van. Mert rákapattuk őket.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.02. 09:48:53

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): ennél nagyobb relevancia már régen volt itten :)))

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 09:51:41

@Edecker Bürger:
Ha nem vagy fiatalka, bizonyára láttad a "Mici néni két élete" ősmagyar filmet.
Nocsak vigyázni a 82éves majd' vak anyósokkal!
:)

Persze ez nem zárja ki az ilyen "szerelők" megegyengetését szóban/írásban

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 09:57:11

@upci:
Ma van a tegnap holnapja, ugyhogy olvashatod azonnal

upci 2010.07.02. 10:02:02

@horex: má relolvastam

hoztam is egy idézetet nektek mára, mert nagyon meleg lesz, fűteni ma nem kell:

A szomjúság az az állapot, mikor két sör között innék még egyet

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:04:31

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!:

Ja-ja, majd a Viktor/éjjen soká/
És ha ne adj Isten meghal, ki lesz a kiráj/királyt ilyen esetben J-vel irjuk a tisztelet miatt/
Lesz esetleg kiadva már most "Pragmatica Sanc­tio" ?
Vagy csak jönek a sanctiók, mint az elmúlt 1 hónap alatt?

Bocsi ,nem akartalak a latinnal összezavarni.
I.Viktor kiráJ indul-e a KÉKSZALAG vesenyen?
Ez fontsch!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.07.02. 10:07:27

@Kitalátor feljegyzetei: Ezzel azt szeretnéd mondani, hogy hiába festeném le, akkor is ronda lenne???? Vagy hogy ronda vagyok:)))

Dimbula Terézia 2010.07.02. 10:08:32

én az UPC logójáról hiszem mindig azt, hogy gázszolgáltató :) ilyenkor inkább benyomok valami zenét egyzene.blog.hu/2010/07/02/the_electric_prunes_get_me_to_the_world_on_time és iszok egy-két-három pohár sört

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.07.02. 10:09:35

@ColT: "Esetleg kirúgta volna?"

Nem rúgja ki, mert minimálbérért igen nehéz műszakilag hozzáértő szakembert találni.
A szakember meg nem a minimálbérből él, hanem a jattból (lásd benzinkutas/pincér/orvos/stb), ahol pedig nem akarnak jattot adni, ott kizsarolja magának.
Kétezertíz, Magyarország.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 10:14:08

@batgirl: Csak az elsőt. Gázórát már láttam. Mind randa.
Ha küldessz egy egészalakos, nagyfelbontású, anatómiai és esztétikai elemzésre alkalmas fotósorozatot magadról,akkor a második kérdésre is tudok válaszolni. (Meg akkor is, ha rámszólsz, hogy "én vagyok az"...)

upci 2010.07.02. 10:16:24

@horex: ösmerem, ettű ugrottá a konyhába nem? :D

Secnir 2010.07.02. 10:18:29

salynos nem tudok érdemben hozzászólni, nekünk nincs gázóránk...

upci 2010.07.02. 10:18:53

én nem gázszolgáltatót szeretnék váltani, hanem ezt a takarmányos-zenélős autót ami itt áll a ház előtt már 20 perce, egy izompacsirtákkal kibélelt bulibuszra soksok mojito koktéllal!!!!

Palkovics Ede 2010.07.02. 10:18:59

@horex: az asszonnyal indulunk a Kéxalagon. Kis faszenest nem vihetjük, mert többletsúly.
A nevezési díjat az ajándék laptopokért ígért pénzből fizettük be.
A rajt balatonfürEDEn lesz 14órakor.
A hajót GPS-sel navigáljuk, ami egy ajándék laptopra van kötve, amit nem adtunk oda senkinek.
Valaki összetörte az üvegasztalt, annak nagyobb szilánkjaival vágtuk szét az ellenfelek vitorláit titokban.
Szurkoljatok! (csak ne öntsétek ránk, mert forró, ez fontosch!)

nagyanyó 2010.07.02. 10:19:32

MIndezek után ki garantálja, hogy jön a csövön a gáz, mivel volt rá példa, hogy nem volt fedezet gázvásárlásra.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.07.02. 10:21:35

Sajna, lassan én is a gázóra kategóriájában tartozom.:)) Inkább nem ijesztgetlek:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:22:32

@A rája szarik rája:
Ugyanez a Gázművekkel
B.nőméknél egész házban hónapok óta terjeng a gázszag. Mondom, itt az ügyelet száma, jelentsék be.
Szombat délelött jelentik, szerelők kijönnek, már a lépcsőházba/zárt/ belépve jelez a készülékük

"Mé, nem vártak hétfőig és akkor a NEM ügyeletes szerelők jöttek vona, mé' minket most"
Mondom, add a szerelő kezébe a telefont!
Miután eligazitottam , elkértem a nevét stb. gyorsan nekiálltak és megszerelték szó nélkül az egyik lakó gázóráját, ami a menetes csonknál eresztett
:)

Ezen kivül nekem nem volt afférom se gázmű se elmű-vel, pedig szerelgettek rendesen
Persze résen vagyok azért!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.02. 10:23:03

Azon gondolkodom, hogy ha leszerelik az gáz- vagy villanyórámat, a szakértő szétszereli, és talál benne mondjuk egy karcolást, ami bizonyítja, hogy valaki manipulálta az órát, akkor honnan lehet tudni, hogy felszerelés előtt nem volt már ott az a karcolás?

Az új órákat mind megbabrálják, aztán amelyiről eszükbe jut, bizonyítani lehet a manipulációt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.02. 10:24:14

@horex: "Akkor válogassd ki ezt"

Ne szemétkedj már! :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:26:20

@Palkovics Ede:
Kis faszenest nem vihetjük, mert többletsúly."

Handykeep/hendikep-rol Ede úr nem hallott?
Aszittem BalatonEDErics-röl indul a futam
A villáskulcsot akkor a mama aggya át 2-kor?
Hűtő mérete mekkora, persze zoll-ban mérve?

datoja55 2010.07.02. 10:27:16

Saját kút,napelemek,napkollektor,geotermikus /a földben levő hőt hasznosító/fűtés és nincs gond se a rezsivel,se a "szolgáltató"-val.A sok lúzer,aki autót,plazmatévét,külföldi társasutat vett a devizahiteléből,inkább ezekre költött volna!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:29:57

@horex:
Persze indulhat a verseny EDElény vagy EDdE helységböl is

Ha valaki tud még ilyen Lyó starthelyet, ne tartcsa vissza

upci 2010.07.02. 10:30:49

@datoja55: ne haragudj meg, de arra nem gondolsz, hogy van olyan lúzer, akinek a devizahitelből sem megújuló energiaforrásra, sem luxuscikkekre nem telik?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:32:23

@ringer:
Naaa, ilyenekböl él a biztositó,mint te vagy
Tapasztalatbol mondom, nem igy van

nagyanyó 2010.07.02. 10:32:47

Eltüntek a kommentjeim? Ejnye, bejnye !

datoja55 2010.07.02. 10:33:08

@upci: Nnna,azok a legnagyobb lúzerek...

.lll. 2010.07.02. 10:34:21

@datoja55:
bizonyosan a véndiákba lehecc pincér,hogy ilyen okos vagy:D

Secnir 2010.07.02. 10:34:59

@upci:
ja, valóban.
egy király 1450 méter átmérőjű plazmalcdhifi tv, amin középen kiskockába' fut a barátokközt, és a szomszéd sárga lesz az irigységtő' az 130e huf.
egy 30 tagos vákuumcsöves napkollektor 110e.

akkor bámujja a TV-t, és fizesse a gázt.
nálam a Nap a fűtő.

deutschtomi 2010.07.02. 10:37:34

Ha valaki nem tudná követni a Kékszalag eseményeit, szivesen küldök neki az új Nokiámmal készült videókból. Kénytelen voltam újat venni, a szerviz még mindig ül a másikon, hiába kértem el a témaafelelős főnökének neve pozícióját.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:37:56

@datoja55:
Oszt' mennyi a beruházás összege és a megtérülési idő?

upci 2010.07.02. 10:39:56

@Secnir: nekem se erre, se arra nem telik, mégis van devizahitelem, no ehhezmiccósz? :) helyette van hol laknom, stb, biztos nem jól osztom be a pénzt :)

@datoja55: köszi, én is szeretlek, hidd el, nem csak ez a két lehetőség létezik :)

Sasfióka 2010.07.02. 10:44:55

Gázkommandó márpedig létezik, nálunk tegnap voltak, mert SOK(!) az éves leolvasás után az elszámolószámla. Már ez is baj, ha sokat kell fizetni. Biztos lopja tőlünk a gázt a gázszolgáltató.
A hivatalos megnevezésük vezető energiaellenőrök, és ketten jelennek meg, van szép kütyüjük meg blutuszos nyomtatójuk. Leszednek mindent, majd feltesznek, a macskát is leplombájják, megnéznek mindent, de nem rángatnak. Aztán elégedetten távoznak, hogy bizony itt tényleg ennyi a fogyasztás, és nem loptak tőlünk gázt. Ezután küldik a számlát (mert addig nem küldték ki, amíg a kommandó nem ellenőrzött).
Úgyhogy létezik "gázkommandó" :)
Áramkommandó is, ők jobbak. :D (Azok elvileg mindig jönnek szerződő fél csere előtt.)

Erre pedig remélem, hogy lesz homáros nevezés:
www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/6B12D580C09C0D87C125775200330DF5

A rája szarik rája 2010.07.02. 10:46:58

___
((((\
9_9 3))
\= ((
__) (__
,' \_/ `.
/ :|: \
/ / :|: \ \
\ \..:|:../ /
`._\_, __/_.'
.-)\-///-.
|| L ||
|| ^ ||
|/-->&<--\|
| (._.) |
| ( @ ) |
| /|`"'|\ |
//(_\___/_)\
\_()___()_//
`+---I---+'
|\(_)|(_)/|
_|j"""""""|j_
| |_______| |
|_| |_|

poszt nem lesz?

eml 2010.07.02. 10:47:05

@ringer: Akkor a biztosító téged megszopatott. Írd meg a Homárnak!

A rája szarik rája 2010.07.02. 10:48:27

A blogmotor meg monnyon' le.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.07.02. 10:50:22

Hogy mik vannak, vazzeg :) Mintha a hülye fószernak olcsóbb lenne a kenyér ha kibaszik valakivel.

upci 2010.07.02. 10:51:56

@Pegazus Peti: megkukkútam, Wordbe Courier New betűtípussal, nemárulomel, nézd meg magad :D

datoja55 2010.07.02. 10:58:27

Ilyen kérdésekkel Artúr az angol inasom és Efraim a héber pénzügyi tanácsadóm foglalkozik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 10:59:18

@Sasfióka:
Hátrányos +különböztetés!!

"A pályázatra bárki nevezhet, aki szeret - és tud - fotózni"
Aki mindezt nem tuggya , miért nem pályázhat?

VinszentVega 2010.07.02. 11:00:45

Látod-látod! Maradtál volna a seggeden, a régi szolgáltatónál, most nem lenne károd, nem kellene azt bizonygatnod, hogy nem loptad a gázt stb..
Mindig az szívja meg aki ugrál.

Démonmac1 2010.07.02. 11:09:24

" igazságos 2010.07.02. 08:39:21
A gázszolgáltató is lop. A mi pénzünket, mikor indokolatlanul emelgetik a gáz árát, meg a lopott gáz árát is megfizettetik a becsületesen fizetőkkel. "

Dolláralapú elszámolás van.
Ha a forint lemegy a gáz drágul.

datoja55 2010.07.02. 11:09:46

@horex: Hogy valami értelme is legyen:-Ilyen kérdésekkel Artúr az angol inasom és Efraim a héber pénzügyi tanácsadóm foglalkozik.

upci 2010.07.02. 11:13:06

@datoja55: tán csak nem neveznél a dumaszínházba? akkor ez itt a rossz fórum :)

A rája szarik rája 2010.07.02. 11:48:57

@upci: @Pegazus Peti: gagyi a blogmotor, így nem tudom illusztrálni, mi akart lenni.

helianthus 2010.07.02. 12:08:13

Hát én ezt találtam.
Kormányos: Dr. Juhász Béla
Legénység: Finta Ede (Balatonfüredi Yacht Club), Pálfalvy Gábor, Dr. Poósz István, Somogyi Tünde Anna, Pécsváradi Ákos (Túravitorlás Sportklub)
nevező egyesület: Állami Fejlesztési Intézet SK

ojeeee!!!!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 12:10:05

@atpijkamo: 1 új homárosnak , minden ijesztgetés új
:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.02. 12:14:51

@A rája szarik rája: "A blogmotor meg monnyon' le."

És szarjon csüncsaládot! Mert mindig megeszi a kommentjeimet.

De most nem az volt a hunyó. Ha megnézem az oldal forrását, szépen látszik a csimótát toló kismama.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.02. 12:15:04

@datoja55:
Efraim a héber pénzügyi "
Nade ő író volt, Efraim Kishon-Kishont Ferenc
www.origo.hu/nagyvilag/20050130meghalt.html

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.02. 12:18:19

@Démonmac1: Ha felmegy, akkor is, mert akkor hazai kutakból adják, úgymond...

Én lennék terrorista! 2010.07.05. 09:08:56

Ha jön a közmű/önkori/állam embere, akkor erőszakosan és fenyegetőn kell fellépni. Ha fél mindjárt tud tisztelettel beszélni és a dolgát is becsülettel végzi. Akar a fene bunkó lenni, de ez a tapasztalat, sajnos :-/

Asidotus 2010.07.06. 10:04:44

Azt kell neki mondani ilyenkor, hogy ő téged bűncselekménnyel rágalmazott meg, ha az állítását a bíróság előtt nem tudja igazolni, akkor a börtönbe is kerülhet.
Valószínűleg egy kis zsebpénzt szeretett volna.

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.07.08. 12:03:02

@Hümüzhümümüz: Hát elmész te a picsába! A gázos gecit agyonverni kívánók táborához csatlakozom. Ez így korrekt. Pusztuljon a férgese, de a zsebét tömjük! Két hatalmas pofontól is kezesbáránnyá tudnak válni az ilyen tetvek. Esetleg ki kell tépni az ingzsebéből a tárcáját, és a korrekt kiszolgálás zálogaként elrakni a lakcímkártyáját, majd közölni vele, hogy ha nem kapunk korrekt kiszolgálást, akkor az ukrán cimbikkel hamarosan családlátogatást teszünk nála. Ennél korrektebb dolgot az ilyenekkel szemben elképzelni nem tudok.

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.07.08. 12:04:50

@Nűnű: Mire mész a bírósággal itt, Abszurdisztánban? Ő röhög a markába, és mire egy bíróság kitűzi a tárgyalás időpontját, ő már rég nyugdíjas lesz. Tartom magam előbbi álláspontomhoz: mindenkinek legyen egy ukrán cimbije, és minden ukrán cimbi hozzon magával még egy embert! :)
süti beállítások módosítása