Tékozló Homár

A fél év alatt kiadott konyhaszekrény

2010.07.14. 10:04 | jackyll | komment

Zsuzsa a Retzből vásárolt konyhabútorát szerette volna kiegészíteni egy hasonló darabbal. Akkor még nem sejtette, hogy ez 5 hónapjába fog kerülni:

2 évvel ez előtt ugye vásároltunk egy lakást, amit fel is kellett újítanunk és be is kellett bútoroznunk. Annak idején a konyhabútorunkat a Retzből szereztük be. Mostanra kicsit kinőttük és szerettünk volna hozzá egy elemet rendelni. Ez meg is történt ez év március elején. Már a rendeléskor is meglepődtünk, mert 1 hónapra vállalták egy 120x60x30-as szekrényke legyártását. Ok, ezen túltettük magunkat. Előleg kifizetve, telefonszám meghagyva, várjuk az értesítést a bútor elkészültéről.

Aztán éltük szekrénykementes mindennapjainkat tovább, a napok teltével egyre kevésbé gondolva az új családtagra. Majd egy napon ránézve a naptárra, mely már április végét mutatott csak erőt vett rajtunk a kíváncsiság, hogy mégis mi lehet konyhabútor családunk legkisebb sarjával? Meg is eresztettem egy telefont Retzékhez, nekik is a Gyáli úti üzletükbe, ugyanis ott vásároltuk a cuccot. Kedves hölgy a bűbájos érdeklődésemre tudatta velem, hogy jajj, nagyon el vannak havazva a gyárban, és minden vásárlójuk hasonló cipőben jár, mint mi. Mondom, ez remek, de mégis mikorra várható a szekrény? Hát Ő azt nem tudja, de most is úton van egy kamion, persze azt nem tudja megmondani, hogy a mi rendelésünk rajta van-e. A kérdésemre, hogy Ön szerint ez normális-e (értve ez alatt az akkor 2 hónapos várakozást) a válasz legalább őszinte volt, és megkönnyebbülten hallhattam, hogy szerinte sem normális dolog ez és kínjában felajánlotta, hogy ilyen esetben egy ingyenes házhoz szállítást tudnak felajánlani. LOL! Lapra szerelve egy jobban megtermett gyúródeszka nagyságú dobozról beszélünk :-D Nem hatódtam meg. Megígérte, hogy ahogy bejön a cuccos, azonnal értesítenek.

És akkor most jön egy hosszabb szünet... Mármint a naptárban. Július 10-én (igen, nem írtam el a dátumot) a Gyáli út felé jártunk, hoppá szaladjunk már be Retzékhez, hátha ideért már a kamion. Bemegyünk, mondom mi a gondom, a kis hölgy arca láthatóan nem vált örömtől telivé, gondolom már megszokta. Gépbe belenézve felkiált, hogy dehát ez itt van! Jippi, szóval megérkezett cirka 4-5 hónap alatt.

Hát nem értesítettek ki minket? Hát telefonon tuti nem, de se dísztáviratot, se füstjeleket nem kaptunk ez ügyben. Pedig Ő azt látja, hogy ez az áru már március 30-án megérkezett. Mondom, az remek, mert áprilisban a hölgy még abban sem volt biztos, hogy rajta van-e a kamionon. Szóval a szekrénykénk vagy ott dekkolt március vége óta a raktárban, csak bactak kiértesíteni vagy a másik változat, hogy nem volt szekrényke március végén, hanem csak sokkal később és visszadátumozták a papírt. Egyik sem túl szimpi húzás.

A kiszolgáló csajszi látván, hogy tökre nem vagyok nyugodt, azt a variációt választotta a szimpátiánk elnyeréséhez, hogy bizalmasan megsúgott még pár cifra esetet a bútorbolt történetéből, amitől mi ugyan nyugodtabbak nem lettünk, azt viszont magamba azért megjegyeztem, hogy ha az én cégemről lenne szó, úgy rúgnám ki ezt a lánykát, hogy a lába nem éri a földet, mert lehet elnézést kérni a vásárlótól, de a céget, ahol dolgozom nem fikázom a vásárló előtt, még ha ezt is gondolom akkor sem.

Komolyan azon gondolkodtam, hogy otthagyom a szekrénykét és kész. Visszakérem az előleget és nem is láttuk egymást. Aztán rájöttem, hogy azzal csesznék ki velük a legkevésbé. Fogják, kirakják a diszkont áruházukba és lehet még drágábban is adják el, mint ahogy én venném meg, ráadásul magunknak szerzek még pár fölösleges utat, mire máshonnan beszerzem. Úgyhogy kialkudtam egy nevetséges 10%-os kedvezményt az üzletvezetőtől, (nagyon nem a pénz volt a lényeg, hanem hogy azt érezzem valamivel legalább kompenzálva vagyok) és ki akartuk fizetni a bútort. Persze a hab a tortán, hogy a kártyaleolvasójuk nem működik, készpénz meg nem volt annyi nálunk. Hát itt már hangosan röhögtem. Szóval el is mentünk a legközelebbi automatához, pénz le, Retzbe vissza, szekrény kifizet és ismét egy roppant kellemes élménnyel gazdagodtunk a honi szolgáltatásokat illetően.

Ja, csak annyi abból amit a lány elmondott, hogy a központ kötelezte őket, hogy 3 hétre vegyék fel a megrendeléseket, amikor tudva tudták, hogy legjobb esetben is 6 hétig tart, mire azt teljesíteni tudják. Na a sok panasz hatására módosították 4 hétre a vállalást, persze a tényleges teljesítés határideje ettől még nem lett annyi. Szóval tök tudatosan baccák át az ott vásárlókat. Nekünk persze mondhatjuk, hogy szerencsénk volt, mert nem egy teljes konyhabútorról volt szó és nem kellett a felfordulást kerülgetni 5 hónapig egy hiányzó teljes konyhabútor hiánya miatt, viszont így is roppant bosszantó volt.
Tanulság? Minimum annyi, hogy a Retzből soha többet semmit, de még az ismerőseimet is lebeszélem róla.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

albgab 2010.07.14. 10:10:43

asztalossal csináltass
olcsóbb jobb

Jokkura 2010.07.14. 10:10:49

dobógós-e?
Asztalos mennyiér és mennyi idő alatt gyártotta volna le ?
Retz egy szinten van a többi hasonló gyárral.Külföldi/belföldi beszállító aprópénzért kinlódik lesejtezett gépeken szar alapanyokból próbál viszonylag jó minőséget előállítani

Dr. Kix 2010.07.14. 10:12:10

A Retz az nem valami autókölcsönző?

Jokkura 2010.07.14. 10:13:59

@Kix:
szerintem a neve a bútor töréséből adodó hangot próbálja utánozni :)

Jokkura 2010.07.14. 10:19:26

@albgab:
hogy olcsobb-e azt nem biztos ,de áltálában sikerül a konyhához méretezett bútort gyártaniuk és rugalmasabbak ez igaz.Nem a konyhát kell a bútorhoz igazítani.

É2I 2010.07.14. 10:22:23

Hosszú modorosság.
Sajna a sztori mindennapos.
A Retznek meg legyen Kanizsai Bútor betegsége.

Ártatlan Méz Előd 2010.07.14. 10:22:34

"2 évvel ez előtt ugye vásároltunk egy lakást, amit fel is kellett újítanunk és be is kellett bútoroznunk."

Ezt nekem tudnom kellene? Itt abba is hagytam, én ezt el nem olvasom..

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.14. 10:26:22

Nem derült ki, hogy mikor rendelte.

penna 2010.07.14. 10:34:08

@atpijkamo:
"Mostanra kicsit kinőttük és szerettünk volna hozzá egy elemet rendelni. Ez meg is történt ez év március elején."

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.14. 10:37:16

@penna: OK. Beírtam magamnak egy egyest a szövegértésre.

pcmci 2010.07.14. 10:44:28

megkapta amit kért, nem? de hát akkor a reccs jelesre vizsgázott!

BRÉKING NYÚZ!

megoldódott a probléma a homár nélkül!!!

Xezs 2010.07.14. 10:45:41

Természetesen gáz, hogy 5 hónap alatt lett a rendelésből teljesítés.

Amit viszont én nem értek, hogy ha már a poszttoló ott áll a célja kapujában (ergo csak fizetni kéne és meglenne a cucc) akkor miért gondolkodik olyanon, hogy otthagyja az egészet? Oké, hogy balul sült el a dolog, de legalább ott van, lehet vinni.

Az ilyen büszkeségi kérdéseket sosem értettem.

elwood 2010.07.14. 10:48:34

kimaradtak az éhező csimoták.

ha két évig jó volt szekrény nélkül, akkor a plusz két hónap se lett menekülttábor.

a bútorgyárak tényleg több hétre előre táblázzák magukat, és egy kis szekrényt sem gyártanak le hamarabb.

a többiben igazat adok neki.

vape 2010.07.14. 10:48:43

Ezek után nem csodálom, hogy a pénzemet inkább a mocsok multiknak adtam, és az Ikeában vettem konyhabútort, amikor kellett.

Ott vagy azonnal hazaviszed a kellékeket, vagy 1-2 napon belül házhozszállítják neked. Ha meg nem akarsz legózni (én sem tettem így), akkor szerelőt is rendelhetsz, aki - persze felárért - összerakja a bútort a terveid szerint. És mindez max. 1 hetet vesz igénybe, nem hónapokat.
És ha kell még kiegészítés a bútorodhoz, akkor irány vissza a boltba, és ugyanezt lejátszva megint max. 1 hét alatt az is megvan.

Mindez összességében semmivel sem kerül többe, mint az RS, Retz meg egyéb hasonló cégek bútorai, minőségben sem rosszabb.

No, Ikea reklám megvolt mára.:)

bekbórd! 2010.07.14. 10:54:44

Füstjeleket sztem adtak, csak te nem figyelted.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 10:57:00

szerettünk volna hozzá egy elemet rendelni"

Bárhol kapni, csak a nyuszisat kell venni, mert az tartóselem

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.14. 11:00:22

Helpdeszkes csajt nem is szoptattad meg diszkréten kárpotlásibol?
A svéd nagy cégnél ez automatikusan igy van ha késik a szállitmány

No, +volt a mai....
:)

isti77 2010.07.14. 11:15:05

"2 évvel ez előtt ugye vásároltunk egy lakást..."

"ugye"? Ja, hogy ez mindenki számára logikus kellene, hogy legyen? A néni celeb, akinek az életének minden történése emlékezetes a pórnép számára? Bocs, én nem olvasok bulvárt, ezért pl. arra sem emlékszem, hogy Keleti Andrea tavasszal fáradtságra panaszkodott (ezt egy joghurtreklámban hallottam).

Xezs 2010.07.14. 11:16:06

@isti77: Szerintem ilyesmin lovagolni nagyon kisstílű dolog. Így írta meg, kész, attól még érted miről van szó, akkor meg?

Énbagoly 2010.07.14. 11:27:47

Úgy emlékszem, lett már itt ekézve a Retz eddig is. Megérdemelték, és azóta sem javultak.
Bár ennyi idő alatt kifaraghatták volna egy fatörzsből is.
Bár minek rendel az ember olyan bútort, ami 5 hónapig nem hiányzik neki a lakásból?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.07.14. 11:39:42

Részemről bútort
- vagy készen veszek,
- vagy felújítok/összerakok házilag (csiszolás, impregnálás-festés) barkácsboltokban igyé' vágják a bútorlapokat de néhol még élfóliázzák is
- vagy asztalossal/kárpitossal készíttetem el.

Eddig a legtöbb amit várnom kellett az egy hét volt, de előleget akkor sem adtam, de pl. szerződést írtam volna, ha a szaki ragaszkodik hozzá, de nem tette, holott az egy 210e sarok garnitúra volt (a szekrénykét, pláne ha nem valami minőségi darab tehát bútorlapból van egyszerű összerakni)

babel 2010.07.14. 11:45:09

Én is rendeltem a Retz-ből, tudomásul vettem, hogy nincs raktáron, Lengyelo.-ban fogják legyártani, amikor majd sorra kerül. (Nem amikor a rendelésem sorra kerül, hanem amikor az a 2-3 hét eljön a naptárban, amikor a gyár gépsorait átállítják erre a fajta bútor gyártására. Mert csak úgy éri meg nekik, ettől ilyen olcsó.) Szóval ez a technológia, van egy gyár, ami pár hétig ezt a fajta bútort gyártja, aztán pár hétig a következőt és mivel elég sokfélét gyárt (Red-Black-White katalógus) előfordul, hogy csak hónapok múlva kerül sor arra, amit én szeretnék.

Különbség köztem és a poszt írója között, hogy én ezzel elvoltam, nekem sem hiányzott égetően, hiszen én is életben maradtam a bútor nélkül, csak én nem sírom tele a homárt a történetemmel. (Meg odafigyeltem, amikor a Retz-es néni, aki felvette a rendelést, elmondta, hogy mi merre hány méter?)

Ha valakinek ez nem tetszik, van a fővárosban sok bútorbolt, ahol megkapja azonnal, amit szeretne, igaz, némileg (2-15x) drágábban. Erről meg az autószerelőm jut eszembe, ahol ki van írva: "Mi Jól/Olcsón/Gyorsan dolgozunk* *-ön tetszőleges kettőt választhat ezek közül". Ez kérem ugyanaz, csodák nincsenek, csak Skodák vannak. :P

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 12:00:00

A bioatomnapórám szerint dél van. (MET)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 12:01:58

@Réz-Fa-Szú:
Szevaaaaa!
Ezer éve, meg ilyesmik.
Hogy ityeg a fityeg?

Konyhabútort csak őstermelőtől!

Magg (törölt) 2010.07.14. 12:02:05

@babel: na ja, de neked legalább elmondták, hogy mire számíthatsz!

A posztolót meg átverték, összevissza hazudoztak neki.
Te nem ugyanezt a posztot olvastad?

isti77 2010.07.14. 12:06:01

@Xezs: persze, csak a stílus nem mindegy, ha már azzal a szándékkal írunk posztot (feltételezem), hogy együttérzést keltsünk, a bemószerolt féllel szemben pedig ellenszenvet, és mindenkinek elvegyük a kedvét attól, hogy kapcsolatba kerüljön velük.
De ha a stílusoddal magaddal szemben keltesz ellenszenvet, kurvára nem volt semmi értelme az egésznek, sokakban fel fog merülni, hogy biztos ott is gyökér voltál, ezért történt minden. Esetleg nem is egészen úgy történt, stb... Aki nem szimpi, arról minden rosszat el tudunk képzelni, nemde?

Kenderice 2010.07.14. 12:11:04

Postolónak egy kérdés: Tudod mi az a kötbér?

sicccc33 2010.07.14. 12:22:09

@isti77:
A leírás a blogomba készült és az ismerőseim számára (akik olvassák a blogomat) volt egy visszautalás az "ugye" szó. Valóban, ide nem illik, de azt hiszem el lehet tekinteni mellette.

Mellékesen nem mindegy, hogy jó vagy rossz fej vagyok a történet függvényében? Ha egy tapló vagyok, akkor jelen esetben jogos a kb. 5 hónapos várakozási idő?

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2010.07.14. 12:29:21

Érdekes...mi a Retzben, egész pontosan a Gyáli úton levő üzletükből vásároltuk az egész lakás berendezését. 2 hónapot ígértek, be is tartották.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.14. 12:32:15

"Kedves hölgy a bűbájos érdeklődésemre tudatta velem"

@poszt_toló:
Átlagos női hölgy volt-e?
Semmi műköröm?
Semmi frizura?

Megannyi frusztráló kérdés maradt nyitva...

babel 2010.07.14. 13:27:03

@Magg: Valószínűleg ugyanazt olvastam, csak más az olvasatom, mert mások a saját tapasztalataim. És én azoknak jobban hiszek, hiszen első kézből vannak. Ennyi. :P

Ártatlan Méz Előd 2010.07.14. 14:09:14

@sicccc33: "azt hiszem el lehet tekinteni mellette" ez így nem az. :)

AdyBaby 2010.07.14. 14:46:00

Én 2 kis pici polcot rendeltem kb. 17 000 forintért a debreceni boltjukból a Tesco mellett.

Ez április 17-én történt. Azóta 3-szor telefonáltam nekik, pontosan ugyanezek a mondatok hangzottak el az ügyintéző szájából. Szerintem ez be lett nekik tanítva. :) Ugyanígy sorolta a kedves hölgy a telefonban a különböző eseteket. :) A polcok még mindig sehol. Elvagyok én is nélkülük, de lassan azért jöhetnének már...

Amit nagyon furcsállok az egészben, hogy Debrecenben is évek óta folyamatosan el van romolva az a fránya terminál, így bankkártyával még egyszer sem tudtam náluk fizetni. Szvsz sajnálják a banki jutalékot kifizetni, inkább nem használják a kiépített rendszert. Nem tudom.

Továbbá a telefonvonalukkal is hónapok óta baj van, mert iszonyúan recseg, de tényleg nagyon zavaróan, alig lehet hallani őket. Zsinórokat cserélni nem lehet olyan drága, de lehet ezt is sajnálják. :)

Ezeken kívül nekem még sohasem volt velük bajom. Sikerült már 1-2 igen jó vételt csinálni náluk, szállítással sem volt még sosem gond, és eddig mindegyik eladójuk, ügyintézőjük kedves volt, akárhányszor bementem hozzájuk vagy telefonon beszéltem velük. :)

Én egyelőre nem írom le őket a poszt miatt. A kicsi, egyedi megrendeléseket meg elhiszem, hogy időbe kerül tömeggyártás kereteiben előállítani. Várok még, és érdeklődök továbbra is udvariasan. :)

Palkovics Ede 2010.07.14. 14:56:35

Csak nekem tűnt fel, hogy a március elejétől július elejéig tartó időszak 5 helyett 4 hónap? Ugye?

"Aztán rájöttem, hogy azzal csesznék ki velük a legkevésbé."
Mikor áll meg a domino? Amikor már mindenki kicseszett mindenkivel? Ugye?

AdyBaby 2010.07.14. 15:02:18

"Aztán rájöttem, hogy azzal csesznék ki velük a legkevésbé."

Monnyuk ez a rosszindulat számomra is érthetetlen... Nem ér ennyit egy pici bútordarab sem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.14. 15:49:24

@sambalabammbumbumm:
mi a bajod a lapraszeerelttel

/sajat blogon ahol csak szorvanyosan olvassak elmegy, de pl ez a " cuccos" kifejezes, legalabbis remelem 5 eve kiment a divatbol
a tobbiben jgs, de azert nem 2 havonta kellettt volna erdeklodni
elso honap utan minden nap es pontos datum, ha nem akkor koszonjuk megvasaroljuk masho
termeszetesen ha veletlenul eppen arra jartak es eszukbe jutott a szekreny, ami kellett a kinott konyhahoz, akkor mar baromsag lett volna ott hagyni

Megdobbent 2010.07.14. 18:27:39

Nekem csak egy lenyeges kerdesem van, illetve ketto, ha igazan kivancsi vagyok:

- Megallna-e a helyet ez a kis gyermekszekreny vajon EDE muemleki kornyezeteben, ha mellette duruzsol a kis faszenes?

- A szekrenyke mogottt ucsorogve lehet-e diszkreten szoptatni? :(

Shagrath 2010.07.15. 08:26:35

ikea a legjobb, máshova be sem megyek. Ikea megőrzőbe pedig nem teszek notebook-ot.

brand_boy 2010.07.15. 14:36:02

Én a múltkor februártól októberig vártam egy ki..... kávéfőző alkatrészre(sikeres vagyok-e? Nem, de ezt most hagyjuk !)
Először havonta telefonáztam,aztán éreztem, hogy zavarok, felírták adat,hogy persze sőt feltétlen.
Aztán egy esős októberi napon beütött a koffeinéhség, felhív:
-Ki,mi ? Ja persze itt a zalkatrész.
AKKOR MÉ NEM HÍVTATOK BA*ZZ MEG ?!

costiglione 2010.07.15. 23:59:16

Retz-rol csak annyit. Lakasvasarlas utan komplett butorra lett volna szuksegem. A szamomra megfelelo stilust a retz-ben talaltam meg, de mar ott kezdodott, hogy az interneten nem voltak arak. Miutan felkerestem a gyali uti uzletet megkertem kedves kisasszonyt hogy ugyan mar ha nincsenek arak se a neten, se a katalogusban akkor szamolja mar ossze nekem hogy mibe fog kerulni az altalam megrendelni kivant butorok osszessege. Nagy morogva osszeszamolta, bar nem ertem akkor minek van ot. Vegul sikerult kiszamolnia hogy osszesen 1.5 millio forint lesz a vegosszeg es kb 6 het mulva tudjak szallitani, de sajnos a kanapem helyett mar masikat kell valasszak mert azt mar nem gyartjak. Ja es persze nem art eloleget sem fizetnem. Erre en a holgy elott kedvesen nekialltam erdeklodni telefonomnak hala az interneten, mivel a butorokat lengyelorszagban gyartjak, igy hamar meg is talaltam a Vox butorgyar krakkowi uzletenek a szamat. Oket azonnal a holgy elott felhivva elmondtam hogy mi lenne a helyzet miket szeretnek rendelni, es hogy lenne megoldhato. A valasz 10 perc beszelgetes utan csak annyi, a komplett szett 850.000.- huf lesz, 2 heten belul kesz es atveheto, ja es ez mar tartalmazza a kanapet is mert termeszetesen legyartjak. Csak annyit kertek azert kuldjem at faxon is a megrendelest. Fizetni eleg lesz kp-ban a helszinen atvetelkor. Kisasszonynak igencsak tagra nyilt a szeme miutan vele is kozoltem az informaciokat, es megkoszontem hogy nem naluk kellett vasarolnom. A butorokat ezek utan 2 het mulva ahogy be lett igerve szemelyesen at tudtam venni Krakow-ban hianytalanul, es meg felajanlottak hogy tekintettel a megrendeles nagysagara valaszthatok egy ajandek fali kepet is az uzletukben. Azota elvezem az itt megvasarolt butorokat, es azota hataroztam el hogy butort vagy asztalostol, vagy mint most csak kulfoldrol vasarolok. A Retz meg menjen ahova csak akar :)

Silenzio 2010.07.17. 15:03:57

A Retz bútoráruház kínálata a békebeli hiánygazdaságot idézi. Sétálsz a tágas, fehér, klimatizált helyiségben, raktáron pedig nincs semmi. :P Üres a bolt.
süti beállítások módosítása