Tékozló Homár

Ember így még nem szívta meg fűnyíróval

2010.07.21. 10:14 | szily | 336 komment

The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen olajat, vagy tönkremegy a gép. Eltelt az 5 óra és jött a döbbenet: a motoron nem volt olajleeresztő szelep. Egyszerűen hiányzott. A dolgot a boltban sem értették. Aztán kiderült, hogy a gyártó AL-KO Hungary ugyanabba a modelljének bizonyos példányaiba véletlenszerűen rossz, vagyis olajleeresztő nélküli motorokat szerel be. Az óriási poén, tessék hengergőzni a földön: a motort gyártó cég javaslata az, hogy az Ordasul Megszopatott Vevő vásároljon egy vákuumpumpát és szívogassa ki azzal az olajat, vagy állítsa fejre a készüléket és rázza ki belőle, esetleg vigye évente szakszervizbe, mint egy autót. Móka és kacagás lentebb.


Az alábbi dologban szeretném a segítséged és az olvasók segítségét kérni. Szerintetek nyugodjak bele a történtekbe, mint naív ügyfél, vagy van kiút?

Idén nyáron egy fűnyírót szerettem volna vásárolni. A vásárlás előtt gondosan áttanulmányoztam az egyes gyártók kínálatát, valamint a szakmai fórumokon is utána olvastam a lehetséges típusoknak. Sikerült is a választás, egy AL-KO Silver Comfort 46BR típus mellett döntöttem, ezt a fűnyírót nagyon sokan dícsérték.

Célirányosan el is indultam a csömöri Bricostore áruházba, ahol éppen 76000 Ft-os áron akciós volt ez a típus. Tudom, most többen azt gondolják, hogy sikeres ember nem lehet, aki ennyit költ egy fűnyíróra, amikor már 30-40e Ft körül is meg lehet ezt úszni, de próbáltam olyan típust választani, ami mind funkcióiban, mind pedig megbízhatóságában jó lehet, úgy gondoltam 15-20 évig biztosan ezt a gépet fogom használni.

Az áruházban kedvesek voltak, az eladók felvilágosítottak, hogy kérhetek beüzemelést is, további 2500 Ft-ért, ami a fűnyíró "összeszerelését", valamint olajjal való feltöltését jelenti. Ezt a szolgáltatást is kértem, majd boldogan mentem haza füvet nyírni. A beüzemelés során felhívták a figyelmem, hogy mivel még "bejáratós" motorról van szó, az első 5 üzemóra után mindenképpen szükség lesz egy olajcserére (ez a későbbiekben még fontos infó lesz), de semmi gond, ezt magam is el tudom otthon végezni, ehhez nem szükséges szakszerviz.

Eltelt 2 hónap, és az első 5 óra fűnyírás. Úgy gondoltam itt az ideje az olajcserének. Elő a kézikönyv, és próbáltam a fűnyíró alján, a kés mellett megkeresni az olajleeresztő csavart. Hát nem találtam. Ahol ugyanis a kézikönyv szerint kellene lennie az olajleeresztőnek, ott nem volt semmi. Visszamentem segítségért a Bricostore-ba, majd ők is széttárták a kezüket, mert bizony ők sem tudták, hogy hol kell leengedni a motorból az olajat. Előhoztak az áruházból egy másik ugyanilyen típusú darabot, azon rendesen ott volt a megfelelő helyen az olajleeresztő csavar. Szerintük a motor gyártása során felejtették le az olajleeresztőt, de mivel az áruház csak 3 napon belül tudná cserélni a terméket, ezért az AL-KO Hungary Kft-hez kellene fordulnom, de megnyugtattak, mivel ez a hiba nagyban befolyásolja a fűnyíró működését, szinte biztos, hogy egy új fűnyírót fogok kapni. Hát nem.

A kálvária ekkor kezdődött csak igazán. Ahhoz, hogy az AL-KO-s cserét elintézzem, előtte egy hivatalos márkaszervízbe kellett vinnem a gépet. A szervízben szintén megdöbbenve néztek a fűnyíró alá, és közölték, hogy ők még ilyet nem láttak, mert ez egy nagyon megbízható motor, de emiatt ne nagyon számítsak a fűnyíró cseréjére, hiszen működik, csak éppen az olajat nem tudom lecserélni benne. Mintha egy egy szezonban használható, eldobható fűnyírót vettem volna ismétlem 76000 Ft-ért.

Felhívtam az AL-KO Magyarországot, ahol közölték, hogy valóban létfontosságú az olaj leeresztése és cseréje, de mivel ők csak a fűnyírót gyártják, a motor egy külső cégtől érkezik, ezért a motor beszállítójával kellene felvennem a kapcsolatot. Meg is adták a Briggs motorok magyarországi képviseletének, a Horoscoop Kft. telefonszámát, majd közölték, hogy további lehetőségként esetleg azt tudnák elképzelni, ha vásárolnék egy vákummal segítségével működő leszívó pumpát (ősi homározók kedvéért PUNEPÁT, remélem jól idéztem ezt a klasszikus kifejezést, ami most újra előjött), de ez nem biztos, hogy jó megoldás, a leeresztő csavar jobb lenne.

Hívtam a motor beszállítót. Ők a motorszám alapján beazonosították, hogy miről is van szó, valóban ennek a motornak nincs leeresztője, az AL-KO többféle motorral is szállítja ezt a típust. De akkor miért írták a kézikönyvben, hogy hol kell leengedni az olajat. Ők azt javasolták, hogy évente vigyem szakszervízbe, olajcserére a fűnyírót, mint egy autót, valamint ők is jöttek a már említett "punepás" megoldással, valamint utolsó esélykén még azt is elképzelhetőnek találták, hogy nemes egyszerűséggel öntsem ki ott az olajat, ahol beöntöttem. A kézikönyv, és az összes fórum kiemeli, hogy a fűnyírót így megdönteni nem szabad, mivel az a motor meghibásodását okozza, a forgalmazó szerint viszont ha nincs más megoldás, ezt így kell.

Visszahívtam az AL-KO-t, és megindult a végtelen ciklus, az egymásra mutogatás. Most van egy fűnyíróm, amin jó esetben kipumpálva tudok csak olajat cserélni. Az AL-KO nagy kegyesen felajánlotta, hogy kedvezményes áron megvásárolhatom tőlük a tisztító készletet.

Amit nem értek, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy ugyanazon a cikkszámon, ugyanazon a név alatt, ugyanannyiért egy áruházban két különböző terméket értékesítenek, de amikor kiderül, hogy az egyik használata, karbantartása körülményesebb, cserélni már nem akarnak, csak szükség megoldásokat ajánlanak fel. Abban igazuk van, hogy valóban működik így is a gép, de az egyik esetben házilag is könnyedén elvégezhető az évenkénti karbantartás, míg az én esetemben csak szakszervizben, vagy a bizonytalan pumpálás segítségével. Ha ezek után meghibásodik a motor, még rá is foghatják, hogy a nem szakszerű olajcsere következtében történt mindez.

Várom ötleteiteket, ti mit tennétek? Én már kezdem feladni.

Várom esetleg az AL-KO hivatalos válaszát is, bár a cserében már tényleg nem bízok.

Üdv,

Szilárd

egy elkeseredett fűnyíró tulajdonos

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:22:54

Tetves blogmotor!
Megszivatott!

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:25:28

Ha nem cserélik ki, akkor állítsd fejre!
Tökmindegy honnan folyik ki az olaj, csak kint legyen!

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.07.21. 10:26:15

A beszállítót el kel felejteni, a gyártót is, az a felelős, aki forgalmazza. Ott kell nekik hagyni, ők játszák le a gyártóval.
Ha kínait vett volna, Kínába kellene levelezgetnie?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 10:26:20

nalunk a mexikoiak vagjak a fuvet
ulnek rajta es rodeoznak
miamiban a szomszed gyerek nyirta 5 dollaret
sikeres-e vagyok?

/ja hatarozottan szolitsd fel oket, ahol vetted, hogy csereljek ki izibe, mert nem lehet rendeltetesszeruen haznalni, ez olyan mintha az akarnak, hogy a kocsimbol lopozzam ki az olajat/

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:27:31

Olajcserét a blogmotornak!

XtROpA 2010.07.21. 10:28:53

...most olvastam: "Eladó 3 db magyar merino birka. 1 kos, 2 jerke. 1 évesek. Bio funyíró!"

...xtem jobban járt volna vele a poxt-toló...kb 50K-val olcsóbb és meg is lehet enni..:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 10:31:01

A) Olajcsere nélkül orrba-szájba lenyír mindent, amikor besül, szervizbe viszi. Harmadszorra leejtik, elreped, kicserélik.
B) www.kosarmagazin.hu/, www.nfh.hu/
C) Tibi bácsinak fél liter pálinkával beadva, fúr rá egy menetes lyukat, belecsavar egy olyan csavart, amibe beleragasztott egy neomidium mágnest.

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:31:17

Vegyél kecskét! Előnyei: lelegeli a füvet, tejet is ad, jópofa állat, elzavarja a betolakodókat, a kecskeszarból tű és cérna segítségével biogyöngysor készíthető!

PierP. 2010.07.21. 10:33:24

Homárral és fogyasztóvédelemmel fenyegetés, majd fenyegetés beváltása (ez részben meg is van). Én leginkább a Bricót nyaggatnám, végülis ők adták el neked, cseréljék normálisra, aztán játsszák le ők a gyártóval.

juhaszvik 2010.07.21. 10:34:42

nekem is az jutott eszembe, hogy fejre kell fordítani a fűnyírót :)

egyszer még régen filmet néztem egy ismerősömmel egy crt monitoron, de valamiért a lejátszó program csak fejjel lefelé volt hajlandó megjeleníteni, és akkoriban még annyira sem értettem a számítógépes programokhoz, mint most, ezért azt a megoldást választottuk, hogy fejre fordítottuk a monitort. ennek köszönhetően sikerült szép rózsaszín és neonzöld színeket elővarázsolni a képernyőre, melyek nem igazán jellemezték előtte a filmet. ergo: senki ne tegyen ilyet! :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 10:36:26

@XtROpA: a birkaszarnál büdösebb szar nem van, elembe vonzza a döglegyeket meg kullancsokat.

@cicmen: a kecske mókás állat, még a drótkerítést is megeszi, ellemben a földig lergág minden növényet, viszont alattomos, sunyi, makacs állat. És meg se lehet enni, mint a birkát.

Szilárd!
Ha a gépkönyv, meg a forgalmazó 5 üzemóránkéni olajcserét ír elő, ellemben a gyártó évenkénti olajcserét, akkor valaki hazudik.

Félre Beszélő 2010.07.21. 10:36:37

Szerintem indítsd be a Brico ügyfélszolgálatán és fenyegsd meg a dolgozókat, hogy most fröcsögni fog a vér, mert rájuk dobod izibe a működő gépet. Rögtön lesz megoldás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 10:37:17

el kell mondjam
a'merikaban a kicserelese 5 percet vett volna igenybe

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 10:37:59

@szily:
"The fospumpa is rising!"
Ez szép lövés vót!
Csak n-nel írandó, ha elfelejtetted volna.
Fos-puN-pa!

2010.07.21. 10:38:17

Egy ősi megoldást választanék: a "kasza" fantázianevű kéziszerszámot. Testedzésnek és mókának is megfelelő, továbbá haláleset bekövetkeztekor is jó hasznát veszitek. Aranyhörcsögnél mini változatban is kapható :)

Gonoszfóka 2010.07.21. 10:38:30

Pompa, esetleg ponepa lesz az :-)

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:38:50

@juhaszvik: Ez csak egy egyszerű benzinmotor! Semmi különleges, meg is lehetne fúrni, menetet vágni bele és kész, csak arra kottázna a szerviz!

Félre Beszélő 2010.07.21. 10:38:50

Jaaaa, ha a gépkönyvben nincs leírva az 5 óra, akkor tessék egész addig füvet nyírni, amíg ki nem purcan a gép. Akkor majd kapsz másikat.

De azt ellenőrizd mindenképpen, hogy azon van-e olajleeresztő!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 10:39:20

@XtROpA: " úgy gondoltam 15-20 évig biztosan ezt a gépet fogom használni."
B+! Ettél már te 15 éves kost?

2010.07.21. 10:39:45

@Rosszindulatú Vászka: miért ? ha évente 5 órát nyír füvet, akkor pont stimmel !

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.21. 10:41:17

@Rosszindulatú Vászka: "És meg se lehet enni, mint a birkát."

Szerintem is jobb választás a birka a fűnyírásra, mint a kecske. Kettőt kell venni, hogy szaporodjon is. Ha szerzel hozzájuk egy border collie-t, akkor nem is kell kerítés, és füttyszóval irányíthatod. Jobb mint egy távirányítós modellautó, és elem se kell bele.

napalm 2010.07.21. 10:41:44

75e-ért nem is drága fűnyírő.
úgymond a belépő árkategória a fos kategóriából.
nézz meg egy 200-300e-es honda fűnyírót, azon sincs olajleeresztő nyílás, ahol beöntöd, ott is ereszted le.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 10:42:50

@Kulics: hej
az 5 ora csak a bejaratasra vonatkozik
utana eleg evente, bar nem ertem miert nem uzemorat adnak meg
aze' ez a punpas megoldas, ez ut egy 75 ezres gepnel

genitális terpesz · http://erotikus.blog.hu 2010.07.21. 10:43:40

@Rosszindulatú Vászka:
"a birkaszarnál büdösebb szar nem van, elembe vonzza a döglegyeket meg kullancsokat."

Ízlés kérdése, de a birkagubics kellemes parfőm a macskaszarhoz képest,
az meg ténykérdés, hogy a kullancsot az ürülék legalább annyira nem érdekli, mint az eszkimót a jégkocka automata.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.21. 10:43:58

@napalm: Csak az olcsó szaroknak kell olajleeresztő. A márkásoknál maga Yoda mester erővel cseréli.

Szilárd_78 2010.07.21. 10:45:15

Én lennék a közel sem sikeres ügyfél :) Az 5 üzemóra utáni olajcsere csak az első használatkor szükséges, mivel még "bejáratós" a motor. Utána 50 óra vagy 1 év a periódus. Fejreállítani pedig azért nem szabad, mert a benzin befolyik a motorba ill. a levegőszűrőbe. Legalábbis ezt mondták, nem értek hozzá. Huzamosabb ideig ezt a típust emiatt nagyobb lejtőkön sem célszerű használni.

EvilHedgehog 2010.07.21. 10:45:41

Erről is a CIB tehet....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 10:46:15

ja es dehogy nyugodjal bele
lebvel minden erintettnek
elsosorban a kereskedonek
csere vagy vissza a penzt
vagy kenytelen leszek mas eszkozokhoz folyamodni
/azt nem tudom mihez de eleg ijjesztoen hangzik/
ne hagyd annyiban, mondd meg a katalogisban volt rajta olajleereszto es becsaptak
stb.

mortalwombat 2010.07.21. 10:46:51

Baszki, nekünk is van Briggs-es fűnyírónk, és azon sincs. Azt hittem túl sok sört ittam fűnyírózás közben, azért nem találom. Ott álltuk körbe 3 szomszéddal, de nem találtuk. Végül felfordítottuk, kicseréltük. Hogy dögölnének meg. Ez olyan, mintha az autódat fel kéne borítanod olajcserekor, mert lefelejtették róla az amúgy rohadt nagy költségű menetes lyukat csavarral.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 10:48:31

@genitális terpesz: jajmár, nem a birkanogyó, hanem a birka vonzza a nem rokonszenves rovarokat. De abba megegyezhetünk,hogy nem a legjobb időtöltés szüretelni a gyepet. Fűnyírónak télleg jó. Mármint a birka, nem a szara. Meg finom. Mármint a birka, nem a szara.

@Szilárd_78: akkor marad a pumpa+szerviz kombó, vagy hiszti a cserére. Évente ecceri szerviz nem akora gáz.

napalm 2010.07.21. 10:48:34

@Szilárd_78:
benzin leenged, karburátorból kijáratod a benyát, aztán már borogathatod is.
évente egyszer ki lehet bírni, ősszel meg amúgy is üres tankkal kell elraknod téli álomra.
tavasszal meg kezdheted olajcserével.

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:50:51

@Szilárd_78: Már tudom mi a baj! Idióták a szervizesek! Tankot ürítsd ki, óntsd ki az olajat, és a biztonság kedvéért szedd ki a gyertyát és úgy indítgasd, akkor kiszellőzik a henger!
Ezt nem mondták a link f.szok mi?
Azt a szervizt kerüld el!

The Fireman 2010.07.21. 10:51:20

Mi is vásároltunk már Alko terméket. Játéknak jó, de kerti munkára nem az igazi. A Husqvarna fűnyirók azonban valóban nyírják a füvet.

napalm 2010.07.21. 10:51:25

@Szilárd_78: ezt valóban nem szabad mert kényszer olajozású, a szórt olajozásút már lehet.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 10:52:39

<FOSPUNEPA>
Lájkolom a biofűnyírót (vidéken: birka)!
</FOSPUNEPA>

Szilárd_78 2010.07.21. 10:53:25

Persze, ezek mind jó megoldások, valószínűleg én is ezek közül fogok választani, vagy marad a pumpa, nem vészes összeg egyébként. Csak az a bosszantó, ha egy másik ugyanolyan dobozt veszek le vásárláskor a polcról, akkor nincs ez az egész macera, csak kitekerem a csavart az alján.

cicmen (törölt) 2010.07.21. 10:53:38

@napalm: Jobb telitankkal, mert akkor nem rozsdásodik!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.21. 10:54:35

@Nigab: "az autódat fel kéne borítanod olajcserekor"

Azért az autót nem borítja fel egy markosabb ember.

De jó is lenne, az ülések közül kihulló tízforintosokból meg is lenne az olajcsere ára. Én a személyimet találtam így meg egyszer.

napalm 2010.07.21. 10:55:59

@cicmen: ez régen volt gond, a mai fűnyírókon műanyag a tank.

Secnir 2010.07.21. 10:56:19

Azért megnézném Szilárdot imígyen:

Szilárd elmegy a Totalcarhoz, ahol elviszik a fűnyírót Kareszhoz.
Karesz fejére tolja a sapkáját, rágyújt, majd lemegy az aknába. Winkler és Szilárd az akna fölé állnak a fűnyíróval, majd felemelik.
Karesz hümmög vakarja a fejét, káromkodik, majd olajat cserél röpke négy óra alatt.
Szilárd leáll az aknáról és mindenki happy.

erről videót kérek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.21. 10:57:31

A Honda limuzinhoz adtak a csomagtartóba egy ajándék fűnyírót. Rögtön kisakkoztuk, hogy megbízhatatlan az autó, és pánik esetén a fűnyíróra kell felpattanni. Csakhogy nem ráülős, hanem tologatós volt. Tovább nem jutottunk.

Xezs 2010.07.21. 10:58:10

@Szilárd_78: Én a Bricostorban verném az asztalt, elvégre ott vetted. Az ilyen kaland-játék-kockázat típusú "ha itt vetted akkor menj át ehhez a céghez, ha voltál ennél a cégnél akkor menj át még ehhez is" bulikból mindig csak a szívás van.

@juhaszvik: Az valami kontakthibás monitor lehetett, normális esetben semmi baja nem kéne hogy legyen felfordított állapotban.

raves · http://mindennapramese.blog.hu 2010.07.21. 10:58:55

Hivatalos reklamáció indítása a Brico felé, amennyiben nem azt adták el, amit kértél (gondolom más gyártói kódja van a leeresztősnek meg a nem leeresztősnek. Legalábbis illene.) A többi nem a te gondod, boxolják le a gyártóval ők, nehogymárte! Te vagy a vevő, légy kemény! Várd el a korrekt vizsgálatot és az értesítést, de minimum a fűnyíró cseréjét. Ha köcsögösködnek, lehet menni a fogyasztóvédelemtől kezdve a mindenhová.

Secnir 2010.07.21. 11:00:49

@Szilárd_78:
" Fejreállítani pedig azért nem szabad, mert a benzin befolyik a motorba ill. a levegőszűrőbe."

akkor először ereszd le a benzint.
ja, hogy olyan csap sincs rajta?
ahhoz oldalt kell fordítani.

tehát először oldalt fordítva kiereszteni a benzint, majd a feje tetejére állítva az olajat.

és akkor szidod magad, hogy miért nem vettél elektronyosat...

cicmen (törölt) 2010.07.21. 11:03:34

@atpijkamo: Esetemben egy ismerősőm hajcsatja került elő, de nem én találtam meg!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.07.21. 11:05:15

@cicmen: De azért kimagyaráztad?

Még mindig jobb, mintha a tampon.

Szilárd_78 2010.07.21. 11:07:23

@raves: A poén az benne, hogy a két külön termék ugyanazon a gyártói kódon, valamint vonalkódon fut. Tehát így zsákbamacska az egész.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 11:08:46

@cicmen: en egyszer egy not talaltam az ules alatt de mondtam Marynek biztos csak eltevedt

cicmen (törölt) 2010.07.21. 11:10:57

@atpijkamo: Baj lett belöle, és elvesztettem az éjszakai bonviván szerepkörömet is egy hónapra!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 11:11:36

@Szilárd_78: bemegy bazmeg
megmondod nekem az olajLEERESZTOS KELLL!!!!!!!!!
ertitek-e?
KELL
vagy a penzem
ha nem kezdd a panaszkonyvvel es regeld el meg hova fogsz irni
es nem baj ha kirohognek majd nem fognak kesobb

esef 2010.07.21. 11:12:41

Az AL-Ko szarjon üzemelő fűnyírót.
A posztoló az áruházzal és az AL-Ko-val van szerződéses kapcsolatban, köze nincs a motor gyártójához/forgalmazójához.

P75 2010.07.21. 11:12:46

Ott rontottad el, hogy elmentél az AL-KO-hoz. Fűnyírót a vásárlás helyén leadni, cserét követelni, ha nem hajlandóak, akkor fogyvéd. A motorbeszállítóhoz meg aztán már végképp nem Neked kéne menned.
Menj be a Bricostore-ba, kérjél cserét, ha nem adnak, indokolják meg, Te pedig írjál a Fogyasztóvédelemnek. Te nem az AL-KO-nak és mégkevésbé a Briggs-nek fizettél, semmi dolgod velük. Bicoéknak könnyebb így, mert semmi kedvük utánajárni és konfrontálódni a beszállítóval is és a vevővel is, pedig ez (is) lenne a dolguk.

esef 2010.07.21. 11:14:04

Esetleg bevinni a fűnyírót az AL-Ko központba, ott letekerni az sapkát, megfordítani a gépet és kicsöpögtetni az olajat. Közben megkérdezni, hogy "Önök szerint így szakszerű az olajcsere?". Egyből lenne új fűnyíró...

P75 2010.07.21. 11:14:10

@Szilárd_78: ez mondjuk még durvább így...

cicmen (törölt) 2010.07.21. 11:16:55

@esef: Szervizben vákummal cserének olajat, létezik leeresztő nélküli motor.

esef 2010.07.21. 11:17:29

Nekünk a családban villanyos fűnyíró van, azon 30 éve nem kellett cserélni olajat... :P

akikaztmondjákni 2010.07.21. 11:19:34

Hát ez qrva jó!:D
Rázogassad öcsém!:D
AMugy meg én is a birkákra szavazok.

É2I 2010.07.21. 11:20:27

Mondjuk a leeresztő csavarnak megvan az a jó szokása, hogy a felgyülemlett koszt is kiengedi. Illetve könnyen át lehet "mosatni".
De ettől még az én fűnyírómon sincs :(

@Secnir: Hogy cibálhasd a vellany vezetéket. Illetve elnyírhasd, bogozhasd, anyázhasd. Jó is az :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 11:20:52

@cicmen:
az teljesen mindegy
a lenyeg neki olajleeresztos KELL
tehat csere
van more half kvesson?

akikaztmondjákni 2010.07.21. 11:22:25

A zeladók csak addig kedvesek, amíg nem viszed vissza azt, amit vettél...

noproblem 2010.07.21. 11:22:26

Nekem sem jók a tapasztalataim a nagy multik hozzáállásával kapcsolatban. Ebben a konkrét esetben én a sok utánajárás és pénzköltés helyett a rajzról lenézve a furat pontos helyét fúrnék egyet és menetet metszenék, majd tömítő alátéttel egy csavart bele. Biztos akad a közelben egy jó kezű ezermester. költség: csavar, fúrás és a mester néhány söre :-)

esef 2010.07.21. 11:23:11

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Meg a zaldiból a díjnyertes modellt... :D

cicmen (törölt) 2010.07.21. 11:23:13

@hagyma: Akkor elverni mindenkit a boltban, a szervizben, mindenhol!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 11:23:36

@akikaztmondjákni:
Szerintem is a birka a nyerő!
Ingyen nyírja a füvet, megfelelő beállítottság fennforgása esetén szexre is jó!

fazzoletti 2010.07.21. 11:24:24

Én 3 hete várom, hogy a 2 hónapja a Bricoban vásárolt Brico márkájú fűnyírómat végre megjavítsák. Ugyanis 2 használat után "elkopott" a késtartó tárcsa, mert "biztos vakondtúrásra mentem vele". És persze forgó-kopó alkatrészre nincs garancia. Mellékesen csak annyit, hogy a kés a tárcsa meghibásodása miatt menet közben leesett, ami gondolom egyáltalán nem életveszélyes.
Tanultam az esetből, többet a Bricoból nem veszek semmit.

esef 2010.07.21. 11:25:32

@cicmen:
Persze, biztos cserélik...
Az n+1-ik olajcsere után amikor a júzer átmosná a rendszert, hogy az olajsár és a szutyok kijöjjön, akkor mi van?

cicmen (törölt) 2010.07.21. 11:25:53

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Hét, nyolc, kilenc, szia szivem! tizenegy.....

esef 2010.07.21. 11:27:20

Kaszával vágni a térdig érő füvet már nem menő? Mit kell itt flancolni holmi aranyárban mért fűnyíróval...

PITTA 2010.07.21. 11:27:56

Fúrás, menetvágás, csavar rézaláttéttel.

OkoskaTo:rp 2010.07.21. 11:31:03

Az AL-KO irodaház aulájában kell demonstrálni a fejreállítós olajleeresztést.

É2I 2010.07.21. 11:31:53

@noproblem: És ugrott a gari.

@fazzoletti: Ajajj, ilyen akcióból már halt meg ember pár éve itt Mo-on. Igaz az egy házi tákolású fűnyíró volt.
Lehet nem ártana bevizsgáltatni azt a terméket.
Egyébként egy vakondtúrásnál legrosszabb esetben csak le kéne fulladnia. Nem pedig letekerni, leszakítani a forgó alkatrészt.

Agent_Gibbs 2010.07.21. 11:32:27

A posztoló vigye el szervízbe a gépet, ahol létezik erre a célre leszívó berendezés.

Az olajnívón betolják, a cserélendő olajat pedig leszívja. Az egész egy fél órás művelet, úgy hogy az ember még meg is reggelizett közben. Szóval, olajjal együtt max. 2-3000 Ft. Garanciális gépen, meg amúgy is garancia megvonással jár, ha valaki otthon barkácsolja.

Fejre állítás nem javasolt, mert az olaj felfolyik a dugattyú teteje fölé és nem lehet berántani utána, csak ha gyertya ki, és ki van lőve az olaj ami a dugó felett van...

Xezs 2010.07.21. 11:32:41

Én egyszer elektromos fűnyíróval mentem rá drótra :) Hülye hangot adott de a késnek nem lett komolyabb baja. Sikeres vagyok-e?

napalm 2010.07.21. 11:33:22

a menetvágással óvatosan.
sorja ne kerüljön belülre mert az életbe nem szeded ki!

ampelmann 2010.07.21. 11:35:59

@cicmen: baszodaalasan :D Ez odabaszott :)

szerintem funyirot csak lidlben!

Agent_Gibbs 2010.07.21. 11:36:12

Amúgy meg AL-KO-t csak az vesz 70 pénzért aki mazohista. 80-85 pénzért, már van önjárós (nem műanyag fogaskerekes), mulcsozós, rendes vágószélességű, igény szerint fűgyűjtővel. Csak nem Metro, Tesco, Praktiker, Bricostore-ban kell vásárolni, hanem erre szakosodott üzletben.

esef 2010.07.21. 11:36:43

@napalm:
Dehogynem. Félbe kell vágni a blokkot és akkor simán kijön a sorja is... :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 11:38:53

@Rosszindulatú Vászka: A kecskét meg lehet enni. Persze nem a kivénhedt bakkecskére gondolok, bár azt is, csak a levágása előtt legalább egy évvel ki kell herélni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 11:41:22

a funyirot is meg lehet enni
csak idoigenyes

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 11:43:39

@Szilárd_78: A mai (~6 éve tartó) gazdasági viszonyok között akkor ez nem volt egy jó vétel, ha "Huzamosabb ideig ezt a típust emiatt nagyobb lejtőkön sem célszerű használni."...

varvizib 2010.07.21. 11:44:12

Ilyenkor szerintem a BricoStore-nak kellene végigfutni a köröket, mert ott vette a posztoló a fűnyírót. A végfelhasználót egyáltalán nem kell hogy érdekelje, hogy a porszívó motorját ki gyártotta le stb.

Ha nem kap új fűnyírót a régi helyett, akkor a helyében a fogyasztóvédelemhez (illetve illetékes hatóságokhoz) fordulnék / jogi útra terelném az ügyet.

A gyártó - szerintem - nem ajánlhat a fogyasztónak olyan módszereket amellyel a fogyasztó hátrányba kerülne azokkal szemben, akiknek normálisan legyártott készülék jutott. Hisz egyértelműen a gyártó hibája miatt nem lehet rendeltetésszerűen használni az eszközt.

Normális országokban (nem abszurdisztánban) szerintem ilyenkor maga a gyártó hívja vissza a piacról a hibás készülékeket (hogy megelőzze a presztizs veszteséget) és a hibás darabokat kérdés nélkül cserélné! Milyen pofátlanság, hogy még neki áll feljebb és a vevőt túráztatja!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 11:47:44

@akikaztmondjákni:
Nem.
Nem fertőzöm magam tv-vel.
A nyúlnak van olyannya.
Ő se hiszem, hogy látta.
Intim betétekről szokott mesélni.
De mióta a medve őt használta intimbetétnek, azóta már azokról se.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 11:49:05

@Kitalátor feljegyzetei: megenni lehet, de inkább érdekes, mint finom. Sztem. Ellembe a birka fincsámcsi.

akikaztmondjákni 2010.07.21. 11:49:12

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): kár.pedig ez jópofa.mindenki idegbajos a fűnyirótól,csávókánk meg kiengedi a birkákat,azokmeg lelegelik,ő meg közben issza a viszkijét:)

szita szita péntek 2010.07.21. 11:49:13

Szerintem a peches Szilárdnak simán nyert ügye kellene lennie. EZ itt ugyanis nem garanciális, hanem SZAVATOSSÁGI kérdés.

"A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni ... Egy termék akkor minősül hibásnak, ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak; nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minősséggel ... nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal; vagy nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett. Szavatosság kiterjed a hibás összeszerelésre, valamint arra az esetre is, ha a vevő a használati útmutató hibája miatt rosszul szereli össze a terméket. ... A fogyasztók a hiba felfedezése után minél hamarabb kötelesek érvényesíteni szavatossági igényeiket, illetve ha menthető okból erre nem képesek, legfeljebb két hónapon belül. A vásárlástól számított két éven túl azonban nem érvényesíthető szavatossági igény. Nem mindegy azonban, hogy mikor észleli a vásárló a termék hibáját. A vásárlást követő hatodik hónap végéig jelentkező hiba esetén a forgalmazónak kell bizonyítania, hogy a hiba a vásárlás időpontjában nem volt a termékben. A hat hónap leteltével azonban vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba vásárláskor is létezett. ... A fogyasztó igényét a forgalmazóval, jótállás esetén a szakszervizzel szemben is érvényesítheti."

(tudatosvasarlo.hu/cikk/jotallas-szavatossag-termekfelelosseg)

heldentor 2010.07.21. 11:50:38

Én egyszer vettem egy 9-10 ezer forintos al-ko elektromos fűrészt, 4 használat után szétesett, mikor kb max 1,5 centis átmérőjű fenyőágakat akartam vágni a kertben. Azt mondta a szervizük, hogy ez nem profeszionális fűrész, ne csodálkozzak...Mondtam, h összesen jó ha 10 db max 1-,15 centis ágat vágtam el vele, nem egy tölgyerdőt, erre csak hümmögtek és bizonygatták, a villanymotor az tuti, csak a mechanikus rész esett szét. A fürész ment a kukába, az al-ko márkanév meg a házi tiltólistára.
Egyébként 70-80 rugóért már vehetsz normális szerkezetet is nem ilyen al-ko féle hulladékot.

szita szita péntek 2010.07.21. 11:51:46

AZ előző postom "elveszett" úgyhogy lehet most ismétlek egyszer. Ez nem garanciális, nem jótállási, hanem szavatossági kérdés.

"A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni. ... Egy termék akkor minősül hibásnak, ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tulajdonságoknak; nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minősséggel; alkalmatlan ugyanazokra a célokra, melyre azonos fajtájú terméket rendszerint használnak; nem rendelkezik a termék leírásában, illetve mintában szereplő tulajdonságokkal; vagy nem lehet arra a célra használni, amit a vevő elképzelt, és amivel a forgalmazó is egyetértett."

(tudatosvasarlo.hu/cikk/jotallas-szavatossag-termekfelelosseg)

varvizib 2010.07.21. 11:53:47

Ha a gyártócég egyik képviselőjének szorulása lenne, akkor ugye normál esetben hashajtót venne be. Na de mit szólna, ha az orvosa azt javasolná:

- Álljon fejre, akkor ki tud jönni az ami bement. Igaz, nem tesz jót ha sokáig a feje tetejére áll, de más módot nem látok.

- Jöjjön el időnként a kórházba, és akkor műtéttel eltávolítjuk azt ami beragadt, persze az ön költségére.

Esetleg mondhatná ezt is:
- Ahhoz, hogy önt kezelni tudjam, szükséges lenne, hogy lássam pontosan mit is evett. Menjen vissza az étterembe ahol az ebédjét fogyasztotta, és járjon utána hogy az ön rendelését ki készítette és milyen alapanyagokból.

PITTA 2010.07.21. 12:03:15

@napalm: gondolom az olajteknőt le lehet szedni. Nem rajta dongoltam....

lopimpáló 2010.07.21. 12:03:34

Nem értem miért kellene a briconak kicserélni a fűnyírót. A gép jó, a gyártó szerinti módon kell olajat cserélni. Kész.
Bazmeg ha 10 évig skodád volt és utána veszel egy toyotát akkor sem mész be a szalonba hogy a skodán máshol volt az ablaktörlő folyadék tartálya és neked ezt nem mondták.

brand_boy 2010.07.21. 12:03:49

@Nigab: Lehet valakinek be kéne karikázni piros filcel a kínai gyárban az ominózus alkatrészt ? ;)

A csavar miatt a motor elveszett,
A motor miatt a fűnyíró elveszett,
A fűnyíró miatt az ember elveszett,
Az ember miatt, a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Máskor verd be jól az olaj-leeresztő csavart !

tuono 2010.07.21. 12:04:38

1' Brikosztórt felégetni, besózni
2' AL-KO(hol)t felégetni besózni
3' Horoszkópot felégetni besózni

Na megyek sós csirkét ebédelni, remélem nem égett oda... :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 12:06:37

De hogy ON legyek:

Nekem nincs fűnyíróm.
Egyszer a nyúltól akartam kölcsönkérni.
De mire odaértem, csak annyit mondtam neki:
Tudod mit, nyúl?
B+ a fűnyíródat!

Na azóta se kértem tőle.

Amúgy lájkolom ám a fűnyírót.
Másképpen fogalmazva:
I ♥ fűnyíró!
A fűnyírás melléktermékéből lesz a fűszoknya bizonyos vidékeken.

napalm 2010.07.21. 12:07:07

@PITTA: nem nagyon lehet leszedni.

Irgumburgum 2010.07.21. 12:09:07

Addig kell menni amíg ki nem cserélik minimum!

szita szita péntek 2010.07.21. 12:10:30

@lopimpáló: Azért, mert a leírás és a gép nem egyezik. Ez már önmagában elegendő a szavatossági igény érvényesítéséhez. (Arról meg ne is beszéljünk, hogy a gép így kevésbé használható.)

P75 2010.07.21. 12:12:07

@szita szita péntek: nem, ez garancia. Garancia és szavatosság között egy nagyon nagy különbség van: garanciális idő alatti meghibásodásnál a gyártónak kell bizonyítania, hogy a meghibásodás nem rendeltetés-szerű használatból adódott, míg a garanciális isdő lejártával, a szavatossági időben történt meghibásodásnál a vevőnek kell bizonyítania, h a hiba rendeltetés-szerű használat mellett lépett fel.

esef 2010.07.21. 12:12:23

AK-OL és a hozzá tartozó bárányok voltak-e már?

labi 2010.07.21. 12:12:58

@esef: "Kaszával vágni a térdig érő füvet már nem menő?"

Áh, az én honda motoros fűkaszámon sincs olajleersztő csavar. Oldalra döntve kiöntős. Ráadásul drágább is volt ennél. :)

karolyist 2010.07.21. 12:13:21

Átlagnál több pénzed volt fűnyíróra, átlagnál nagyobbat szívsz vele.

Mindenből csak átlagosat, szigorú szabály!

Öreg Sam 2010.07.21. 12:16:28

Al-ko,meg Garden nem nyerő.
Én egy kecskeméti cégtől veszem a második fűnyirómat 10 év alatt,second hand Németországból,60 cm vágószélesség,önjáró,fűgyüjtős,4 ütemű.
Az első 28,a második 32 ezer volt,és fél hektárt gyötrök velük.

homár molla 2010.07.21. 12:16:59

helyesen foschpunEpa lesz az, bár egy időben bannolás járt érte itt a homáron. az árkádban egyébként ingyen adják a szaráshoz.

isti77 2010.07.21. 12:17:31

" A kézikönyv, és az összes fórum kiemeli, hogy a fűnyírót így megdönteni nem szabad,..."

Ahogy látom, a posztíró még nem gyakorlott fűnyírásban, vagy a karbantartást mindig mással végezteti el, ahogy itt a beüzemelést is.

Bennem ugyanis azonnal felmerült volna az a nem mellékes kérdés, hogy ha nem lehet megdönteni, fel-vagy oldalra fordítani a gépet, akkor ugyan hogy férek hozzá a késhez, ha élezni kell? Mert néha bizony kell.
Tehát ha ez igaz, akkor ennek a gépnek a hosszú távú használhatósága immár két ok miatt is kétséges, azaz a rendeltetési célnak nem felel meg (hacsak nem eldobható fűnyíróként hozták forgalomba), tehát a vásárlástól ennek alapján már el lehet állni a teljes garanciaidő alatt.

ouroboros 2010.07.21. 12:17:50

nem is tudom miért, de peter jackson klasszikusa, a braindead jutott eszembe. a szumátrai patkánymajommal vigyázni kell!

isti77 2010.07.21. 12:19:32

... de ha az "így megdönteni" kizárólag a fejrefordításra vonatkozik, az más.

AutosVilli 2010.07.21. 12:21:19

Na ezt ird meg nekik:
Tisztelt Bricostore.
xxxx év hó napján xxx áruházukban vásárolt fünyirót ,a garanciális feltételek alapján,
(melyet a készülék vásárlásakor kötelezően nyújtanak új termék esetén a törvényben előirt minimum 1év-re),
a rendeltetés szerü üzemeltetéshez szükséges karbantartást jelen esetben
a karbantartási füzet és az önökálltalt ,egy telefonbeszélgetés során is mint kötelező olajcserét házilag nem lehet megvalósitani plussz a fogyasztónak megterhelő költség nélkül,
melybe természetesen a hozzá való motorolaj árát nem számolom bele.
A vásárlás során,amikor önök és én köztem létrejött egy fogyasztói szerződés,
nem tájékoztattak arról a tényről,hogy a garanciális feltételek maradéktalan teljesülése érdekében,
nekem vagy szakszervizbe kell olajat cserélnem,vagy külön összegért az olajcsere megvalósitásához szükséges eszközt kell vásárolnom.
Mivel fentebb leirt olajcsere nem végrehajtható irreálisan magas összeg plussz beruházása nélkül,
igy a fogyasztói szerződés közöttünk ,az önök hibájából eredendően,felmondom.
Kérem az xxx termék árát,vagy kicserélését olyan hasonló termékre ami megfelel a garanciális feltételek betartásához szükséges felszereltségell,
jelen esetben olaj leeresztő lehetőséggel, a törvényi garanciális feltételek a fogyastztóranézve szabályozásnak megfelelően.
A törvényi szabájozás alapján amennyibben ügyemben nem történik érdemi cselekmény,úgy az illetékes helyi biróságra,igényt nyújtokbe cégükellen,
a fogysztóvédelmi törvény idevágó rendelkezése alapján a fogyasztó kárára elkövetett anyagi veszteség okozása,
illetve kezdeményezem a fogyasztóvédelmi fövelügyeletnél a birság kiszabatását a vásárló súlyos megtévesztése esete miatt. üdv:xy

szita szita péntek 2010.07.21. 12:22:08

@P75: Nem, nem garancia, hanem annál súlyosabb. A garancia arról szól, hogy ha a termék adott időn belül elromlik, akkor cserélik, javítják. A szavatosság arról, ha a termék már az eladás pillanatában rossz volt! A szavatosság pld. egy motor esetén simán kiterjedhet öntvényhibára, ami esetleg csak évek jóval a garancia lejártával kerül elő. Rejtett hiba, ami már a vásárláskor jelen volt. A szavatossági igény esetén a bizonyítási kényszer a vásárlást követő 6 hónapig a gyártóé, utána a vevőé.

labi 2010.07.21. 12:23:09

Megjegyzem, hogy ha tilos megdönteni, akkor borítokolnék egy nem rendeltetésszerű használatot, mert szinte biztos vagyok benne, hogy amikor a kés melletti leeresztő csavart kereste, akkor nem egy fűnyíróhoz való szerelőaknában tette. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 12:24:00

Az volt-e már, hogy akkor most ez már az eheti?

kpityu2 2010.07.21. 12:29:18

A motorbeszállító meg továbbküld a blokkgyártóhoz, merthogy ők felejtették ki a leeresztőt. Ők meg megadják neked annak a soron dolgozó manónak a telefonszámát, aki elfelejtette belefúrni.:D

szita szita péntek 2010.07.21. 12:29:22

A fűnyíróm megdönthetőségéről meg: Négyütemű fűnyírót azért nem dönthetjük meg (használhatjuk erősen lejtős terepen), mert akkor a motor kenése nem lesz egyenletes. (A teknőben az olaj az egyik oldalra gyűlik össze.) Ez egyébként fel sem merül a kétütemű fűnyírók esetében, hisz ott más a kenés módja. Nem véletlen, hogy a terepre szánt profi fűnyírók kétütemű motorral szereltek. (Igazából a háztartási gépek is csak a hülye vásárlói igények miatt négyüteműek, egyébként elég nagy hülyeség.) Lényeg a lényeg: Ha nem jár a fűnyíró, akkor megdöntheted, csak figyelj a benzin/olaj ki ne csurogjon! ;)

gftamas 2010.07.21. 12:30:27

Az igényes fűnyíró szerintem nem 70 ezer, hanem 120-150 ezertől kezdődik....

anarch 2010.07.21. 12:34:22

Szerintem mond azt, hogy ez hamisítvány, hiszen köszönőviszonyban nincs a könyvvel. Pußtán átverés miatt írták rá a márkajelzést.

páter Bundagh 2010.07.21. 12:36:49

Ejj ejj mivé lett a magyar virtus! Pusztuló fogyasztói társadalommá.

Láttam itt rongyrázást "fos kategória alja, vegyél 2-300 -ért jobbat", meg mesterhez futkosást.

Pedig egyik sem kell, egyrészt aki fűnyírót vesz annak tán van valami családi ház jelleggű birtoka, abban meg férfiember létére kell hogy legyen szerszámoskamra. Fúró, menetmetsző, ezek együtt sem kerülnek 10-nél többe. Persze nem egy esetre kell számolni az árával.

Másik, én ötödik nyár óta nyüstölöm a teszkó nóném műanyagházas 26 ezer forintos fűnyírómat. A súlya miatt könnyű cibálni, fúrtam bele olajleeresztőt is, meg házra belülről felkentem egy kis üvegszüövetes műgyantát, ettől még könnyebb lett és még erősebb. A kést hegesztővel odapöttyintettem a tengelyhez, az onnan le nem jön magától, az évenkénti élezést meg flexszel megoldom.

Aki nem akar fúrkálni, az ne rohannnyon fogyasztóként újabb pumpát venni, hanem gyógyszertárban vegyen egy 20 millis fecskendőt, rá egy 20 centis szilikoncsövecskét és már szívhatttya is, 10-15 szívás megdöntés nélkül és kinn is van a használt olaj.

Harlequin 2010.07.21. 12:38:03

"a szakmai fórumokon is utána olvastam" Fűnyíróemberek szakmai fóruma?

szita szita péntek 2010.07.21. 12:39:16

@páter Bundagh: Azért alapból induljunk már ki abból, hogy amit megveszünk, az működik ahogy kell és nem nekünk kell az alapvető feladatait belebuherálni...

Gabor73 2010.07.21. 12:39:16

1. Adjanak egy punepát - ha már a motor karbantartásának ez a feltétele

2. Adjanak egy papírt arról, hogy ha fejreállítja a motort, nem lesz baja. Szilárd ekkor kiönti az olajat a létező egyetlen nyíláson. A motor vagy elromlik, vagy nem. Ha nem romlik el, akkor használja egészséggel, ha igen, a papír kíséretében visszavinni, és cserét kérni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 12:39:51

Várom ötleteiteket, ti mit tennétek? Én már kezdem feladni"

A sok kötsög homározó biztos adott már hulye tippeket
Ne hallgass rájuk
Itt egy vákumpumpa és ha leszivtad az olajat diszkréten másra is használhatod mindkettőtök örömére

kereskedoportal.hu/shop_kat.php?shopid=4&k=37

Harlequin 2010.07.21. 12:40:40

Na elolvastam, miért kezdett el a user rohangáéni. ott kel hagyni a Bricostore-ba szopjanak vele ők, ha 4hét múlva nincs megoldva, adnak egy újat azt csók?!

páter Bundagh 2010.07.21. 12:41:56

@páter Bundagh: pardon, menetfúró, de mencségül azt általában menetmetszővel együtt adják, ráadásul mivel igen nagy valószínűséggel alumínijum az a blokk, annak fúrkálásához bőségesen elég az egy-két ezer forintos teszkó gazdaságos menetfúró/metsző készlet is.

É2I 2010.07.21. 12:42:29

Nekem is volt egy AL-KO fűszegély vágóm. Kerek _harminc_percnyi_ részleges használatot bírt ki, majd lefüstölt a motor.
Tuskóban vettem, de csak azért mert két évnyi garit vállaltak rá. Nem akarták visszavenni mondván cseréjem ki. Másik nem volt, akkor mondom pénz vissza és viszlát. Azt nem vigyem szakszervizbe.
Aham, majd ha meszet ettem....
Szó-szót követett, de én nyertem. A visszakapott pénzecském máshol költöttem el. ;)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 12:42:58

Meg mi az hogy 5 őra után olajcsere?
km megkötés nincs?

pakesz (törölt) 2010.07.21. 12:42:58

"A kézikönyv, és az összes fórum kiemeli, hogy a fűnyírót így megdönteni nem szabad, mivel az a motor meghibásodását okozza, a forgalmazó szerint viszont ha nincs más megoldás, ezt így kell."

eleg ocska forumokat olvastal kisapam!!!
csak az nem szabad hogy a GYUJTOGYERTYA olajban legyen, a tobbinek nem szamit
de en a briggs & stratton -os motoroskapamat alllandoan megdontottem amikor olajat kellett leengedni belole, csak nem a gyujtogyertya fele!!!

azert ha olyan nagy penz neked a 76e Ft, akkor azert ezt az infot kerdezd meg mastol :)))

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 12:43:29

@páter Bundagh: akkor a következő posztba a kommentezők lesznek a fogyivédőknél perelve, ugysmint veszteség:

1 db önbecsülés
1 db gajra kendácsolt fányíró
1 db teszkós (ez külön poszt) garja vágott fúró
1 db zárójelentsé a baleseti sebészetről

2010.07.21. 12:44:48

@isti77: arról nem is beszélve, hogy lejtős, hegyvidéki telken akkor nem is lehet füvet nyírni ? - teszem fel az obligát kérdést.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 12:46:17

@horex: nem autó, azért. Ha helikoffert, vagy repcsit, vagy jahtot veszel, ott is üzemórába szá,olnak, nem ölpermiatyánkba.

2010.07.21. 12:47:07

@páter Bundagh: már bocs, de otthon házilag elkezdeni szétfúrkálni egy motorblokkot - ez nem sok észre vall. A sok alu sorja meg majd jól tönkreteszi a motort, plusz ugrott mindenféle garancia.

Hümüzhümümüz 2010.07.21. 12:47:48

Kedves Szilárd! A Bricostore tartozik neked, mert olyan nincs, hogy ők csak 3 napig cserélnek, aztán járj utána Te... Amíg a garancia érvényes, addig a forgalmazó, esetedben a Bricostore köteles intézni a problémás ügyet. Mi az, hogy Téged elküldenek a motor gyártójához?
A jótállási jegy hátsó oldalán is rajta van ez, de a fogyasztóvédelem honlapján is leinfózhatod.

Lényeg az, hogy menj el a Bricoba, vidd a nyírót és verd ki a balhét, kérj panaszkönyvet és helyezz kilátásba egy szívlapáttal történő testápolást is az áruház igazgatójának.

páter Bundagh 2010.07.21. 12:49:05

@szita szita péntek: Okéj szita, senki nem vitatja miként "hogy amit megveszünk, az működik ahogy kell és nem nekünk kell az alapvető feladatait belebuherálni...".

De -azaz ellenben-, itt az ALAP az az hogy a júzernek magának kell megoldani az olajcserét, méghozzá legalább egy évtizeden keresztül és elvileg arra keresnénk megoldást.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 12:49:30

@noproblem:
Oszt hányas menetet furnál és milyen menetemelkedéssel?

parapali 2010.07.21. 12:50:58

!Hahó! Bricóba vissza a gépet mert velük vagy jogviszonyba!Oldják meg!Nem tudod a garanciális igényeknek megfelelően karbantartani a gépet mert egy "alkatrész"hiányzik!Briconak kötelessége eljárni az ügyedben!Ja és 15 napja van rá!!!!Jegyzőkönyv rögtön az elején és abban leírod hogy TE mit szeretnél!Ha neked nem tetszik a válaszuk akkor fogyasztóvédelem!Ezt már többen leírták én csak jegyzetként írtam ide:-) Tudatos Vásárló legyél!!Ne haggydd magad ugráltatni!!!!!!!!!!! Ha 500 ezerért veszel egy ugyanilyen hibával egy gépet akkor is fúrsz egy lyukat csavarnak és rézalátétezel???Baromság!!IRÁNY a BRICO és ne hagydd Magad!!Bratz papucsot feltétlen vigyél magaddal benne egy féltéglával és ne mozdulj az ügyfélszolgálattól amíg nincs a gép átvéve és jegyzőkönyvezve!:-)Sok sikert!

Sanyi 2010.07.21. 12:51:23

Nézd meg, hogy a csatolt ábrával (amin a hogyan kell olajat cserélni - kézikönyv) egyezik-e ami neked van. Ha nem akkor tiszta sor, jegyzőkönyv, hibás teljesítés, csere vagy pénz vissza vagy polgári per. Nincs értelme másba belemenni.

páter Bundagh 2010.07.21. 12:54:15

@Kulics: Kulicsúr mondsza meg hogy szerinted mi a megoldás. Merhogy itt nem az én eszem a téma hanem valamiféle megoldás ha már a kedves ügyfelet mostanra már átpasszírozta mindenféle fontos lépcső.

Osztán arról ne is beszéljünk (nem is tom mennyi észre vallana) hogy az ilyen motorblokk kifúrás rutin (mondhatni milliószám az elmút évtizedekben) történés, csak téged eddig még elkerült.

Almaspite 2010.07.21. 12:54:19

(Ha jól emlékszem, akkor az utolsó sorozatú CRT monitorokban már olyan fasza mágneses kalibráció volt, hogy még a Föld mágneses mezejét is figyelembe vette. Ezért volt az, hogy ha fejreállítottad, akkor pont fordítva érvényesültek a pólusok irányai és hát ez sajnos roppant látványosan bezavart...)

labi 2010.07.21. 12:55:09

@szita szita péntek:
Hát, azért négyütemű motoroknál is megoldották már, hogy dönthető legyen és a kenése is megmaradjon... Ráadásul nem is mostanában.

Bár nem állítom hogy ezt a fűnyírók is tudják, ugyanis fingom sincs hogy milyen a kenésük. :)

psr6 2010.07.21. 12:56:01

Fogyasztóvédelmi szempontból a hozzá adott dokumentáció nem megfelelő. Nem írták le, mi kell még a rendeltetésszerű használathoz, stb Ki kell cserélniük, csak az első kör után éna a fogyasztóvédelemnél folytattam volna, alaposan dokumentálva. Talán már meg is lenn eaz új fűnyíród :)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.07.21. 12:57:00

@isti77:

Működés közben nem célszerű felborogatni, mert nem lesz kenés. Vagy ha mindenképp eldönti, akkor lehetőleg ne a kipufogó felé, mert ha az tele lesz olajjal, akkor füstöl, mint a barom.

A kést nem kell sűrűn élezni, és pláne nem végig, ahogy a sok paraszt csinálja flex-szel.

pjotr007 2010.07.21. 13:01:11

Sok okos itt szidja az alkot, pedig ha megnéznének egy másik nagyon favorizált típust, az is csak ugyanezzekkel a motorokkal van szerelve.
A másik véglet meg a ki a tescos szemetet ajánlja, mert neki is működött, viszont a többi 90%-nak meg beszarik szinte azonnal.

Palkovics Ede 2010.07.21. 13:02:00

@napalm:
benya = benzin? mert akkor:
genya = genzin
szenya = szenzin

ave 2010.07.21. 13:02:30

Ez autoknal is elofordul siman, hogy azonos tipusban az egyikben az ablaktorlomotor Valeo, a masikban meg Bosch.
Kevesse ismerem a kerdeses funyirot, de egy olajleereszto csavar beepitese nem olyan nagy feladat, bar ketsegtelen, szet kell szedni a gepet.
En kipumpalnam az olajat.

TottaKár 2010.07.21. 13:06:47

tudjátok ez a történet pont olyan, hogy szoltam a velencei tónál a büfésnek h nem vagyok hajlandó leülni olyan asztalhoz mi alatt 2 zsák szemét van + a lapján már n+1 -en ettek ( n > 1000 )

mi volt a válasz?

el lehet innen menni máshova

értem én, de ezek a BUNKÓ nyugati turristákk se jönnek má annyian mint nyócvanba pedig sok a pénzük

na vajon miért?

Jozsó_ 2010.07.21. 13:08:51

Szerintem ennek a postnak egyetlen tanulsága van, nem kell AL-KO típusú fűnyírót venni, és ha lehet, akkor semmi mást sem a Bricostore-ban.

Pont azért tudják megcsinálni ezt egy vásárlóval, mert az ilyen történetek ellenére még mindig bemegy ugyanebbe a boltba egy rakás ember és még mindig vesznek egy csomó fűnyírót.

Ha nem tennék, akkor az ilyen kóklerek szépen tönkre mennének, és csak azok maradnának, akik sűrű hajlongás közepette már tolnák is neked ki a másik gépet, ha az éppen nincs, akkor egy kicsit drágábbat felár nélkül.

Persze mindez csak egy ideális világban történhetne meg...

szita szita péntek 2010.07.21. 13:09:47

@labi: A profibb négyütemű motoroknál a ferde terepen való használhatóságot pld úgy oldják meg, hogy a motor eleve pld jobbra döntve kerül beszerelésre. Nem sokkal, csak olyan tíz fokkal kb. Ez sík terepen nem okoz gondot, a kenés még rendben. Ha aztán lejtős terepen kell nyírni, akkor sem fel, sem le nem szabad használni azon a gépen, hanem szigorúan a lejtési irányra merőlegesen és azt is csak úgy, hogy (a fenti jobbra döntött példánál maradva) balra legyen tőlünk a lejtés iránya. Így egy 20 fokos lejtő esetén (mivel a motor eleve az ellenkező irányba van döntve) már csak 10 fokos a dőlés és megint csak nincs gond.

parapali 2010.07.21. 13:10:46

AVE! ha veszel egy TV t és hiányzik az antenna dugó azt is beszereled???Nem az a gondd itt hogy házilag megcsinálható e a leeresztő hanem hogy NEM tudja teljesíteni az előírt olajcserét a garanciális feltételek miatt!
És ha egy antiszerelő tipusú ember veszi meg ezt a gépet( én pl):-) akkor nekem mit tudnál javasolni!????:D:D

Netuddki. 2010.07.21. 13:11:32

Na kedves levélíró ezért nem szabad 35ezernél többért fűnyírót venni. De gondolom erre már magadtól is rájöttél.
Azzal simán 3 évig elnyírogattad volna a füvet. Aztán újabb 35ezerért vettél volna újat a régit meg 5-10-ért eladtad volna.
Ár/érték arányban is jobban jöttél volna ki. ;)

páter Bundagh 2010.07.21. 13:12:32

@pjotr007: Te meg vagy a főokos, mert ugyan megoldást nem kínáltál, (minekaz ugye?), de azért előálltál egy alaposan átgondolt közgazdasági tétellel, azaz "tescos szemetet ajánlja, mert neki is működött, viszont a többi 90%-nak meg beszarik szinte azonnal.". Boncolgathatnánk órákig hogy valakit mi vezet ilyen megvilágosodársa, ám zárjuk rövidre.

Tehát ha a "teszkós szar" kilenven százaléka beszarna szinte azonnal, akkor egyrészt megszűnne az adott termék gyártóstul, majd a kereskedő is becsukhatna mert senki sem menne oda. Olyan egyszerű ez mint a birkaiskola.

Aki meg tovább fújja hogy egy párszáz nm-es kiskertet (emlékeztetőül: 2 hónap alatt jött össze az 5 óra üzemidő) hiperszuper (rongyrázósan drága) cuccal kell végignyírni, mert csak azzal lehet, hát tegye.

Vászka, te valami fáklya lehetsz itt, világtsd meg nekem kérlek hogy hol van ma olyan szagértő bizoccság amely meg tudná állapítani egy frissen nyírott gyepről hogy ötéves teszkós szarral-e nyírták, avagy valami puccos árú márkázott vassal-e.

Leonard Zelig 2010.07.21. 13:13:03

Ezért kell 760.000 forintos fűnyírót venni és nem szaros 76 ezrest, kispályás.

Netuddki. 2010.07.21. 13:15:15

+olajcsere szakszervizben?
Ezek szerint a szakik is csak lesnének mint a borgyu... Aztán megnézhetted volna hogyan (nem) cserélnek benne olajat. Persze fizettél volna mintha kicserélték volna...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 13:15:51

en tovabbra is a mexikoiakra szavazok
jonnek minden heten es nem kell olajat cserelni

parapali 2010.07.21. 13:16:26

MIÉRT FONTOS AZ ÁR???
ha 15 ezerért vette volna akkor is gondjai lennének:D
!+Leonard Zelig! de az 1.760.000 már rádió is van benne:D

Joc 2010.07.21. 13:16:39

Szerintem egyszerűen sétálj be a kereskedelmi és iparkamara békéltető testületéhez, és ott panaszold be őket. Ha ezt megteszed, akkor nagyon hamar ki fogják cserélni neked azt a fűnyírót :)
Ez egy olyan hiba, ami a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Szerintem sima ügy.

total eclipse (törölt) 2010.07.21. 13:17:07

Szilárd. olvasgattam itt a hasznosabbnál hasznosabb és punpásnál pompásabb kommenteket.
nem vagyok egy fűnyirózseni, de szerintem egy kört a fogyasztóvédőknél megér (nekem pozitiv tapasztalatom volt velük). ne dőlj be, nem Neked kell rohangálni a gyártóhoz...
legyél pasi és állj a sarkadra!

TottaKár 2010.07.21. 13:17:18

@Jozsó_: Brico- ról

rendeltem náluk hó elején 5 doboz "Venezia" fantázianevű járólapot

felhívtak a megállapodott idő után 1 héttel hogy nem tudják szállítani mert nincs raktáron ( LOL ) - nyilván ez 3 hát alatt derülki

aztán amikor mondtam h nekem ez a fajta kell és ne ajánlgassanak másikat akkor azt mondták másik áruházból áthozatják a belső körfuvarral

ujabb két hét telt el, megyeb be h hol a taposó? (P)árbeszéd:

Eladó: nem jött meg
Én: miért?
Eladó: nem érkezett meg?
Én: mi az oka, megnéztétek a gépen h OTT van
Eladó: van de nem jött meg
Én: miért nem?
Eladó: Az áruházaink közötti belső konfliktus miatt.

LOL?

safranek 2010.07.21. 13:19:32

Forduljon a Fogyasztó Védelmi Főfelügyelőséghez! (ha még így hívják)

Egyébként olyan nincs, hogy neked kell az alkatrészgyártóhoz menned. Az az AL-KO dolga lenne.

Netuddki. 2010.07.21. 13:19:44

@páter Bundagh: Hát 35-ért, azaz pont fele annyiért nemcsak tuskós vackokat árulnak.

Én pl. egy 30ezres "vacakkal" nyírom amibe ráadásul 51cm-es kés kell nem kis pöcs 46cm.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 13:21:03

@lopimpáló:
Bazmeg!
Ha az uj akármilyen autódon nem találod a leeresztőt, mifaszt csinálsz
Jársz 200ezret az olajjal majd fejrebillented az autót

Nem , nem találta, hanem NEM VOLT, úgy nem találta!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 13:22:58

@páter Bundagh: mivan? Hol írtam ojat, amit nekem tulajdonítasz? Minnyár megnodlak az ovónéninel, hogy rágalmazok.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 13:25:39

@szita szita péntek:
Igaz!
Igy van egyes hegyi lófajtáknál is
Van amelyik nek az első két lába rövidebb,azt csakhegynek felfelé lehethasználni
Lefeléjövet olyan lovat kell a szekérbe fogni, aminek az első lába a hosszabb vagy a hátsó a rövidebb
A töbi variációt nem sorolom most fel helyhiány miatt

pakesz (törölt) 2010.07.21. 13:29:56

@labi: ezt nagyon ROSSZUL tudod...
funyirot ami olyan 100e alatt van, nem szabad meg 15% -os dontessel SEM huzamosabb ideig hasznalni!!!
nekunk valamilyen kis kocsog obi/pariker/baumax ujonnan felvett mondta pont ezt hogy hat az auto is emelkedon megy nem? erre valami mas miatt nem vettuk meg, es legkozelebb egy idosebb szaki mondta mashol, hogy ez az autos hasonlat egy butasag

penelop 2010.07.21. 13:34:31

Annyit lettem ma már emlegetve!
@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Sün! A tegnapi biznisz felőlem OK, ha a feltételeid megfelelnek.Csakisakkor!
Kártyáidat stireltem!!!
Platinát rendelek a RÓKÁNAK ! Folyton háborgat.
De ki végzi majd el rajta e felemelő béavatkozást?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.21. 13:34:42

@kpityu2:
Aztán tanulhat kinaiul és utazhat valami noném csarterrel Kinába, aztán ottragad mert a nonem ut.iroda tönkrement

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 13:37:39

@horex: vagy a levegőbe marad, se wifi, se mobil. És a kaja is figytán lesz majd, de majd a Homár elintézi.

pakesz (törölt) 2010.07.21. 13:38:43

komolyan most mi a gond azzal hogy megdonti ???
a motorosok biztosan elmondtak volna hogy hogyan kell!!! elvegre olyat elegge nehez elkepzelni hogy lehagytak rola, csak az van hogy masik motort raktak bele, es arra meg biztosan a leirasban nem a csavarjuk le a csavart szerepel hanem a megdontes!!!

gugli: briggs motor olajcsere
www.makita.hu/_user/browser/File/magyar/EUM430.pdf
"Ha a motor teteje felől akarja leeresztani az olajat, tartsa a gyújtógyertyát Y oldalával felfelé.
Ha egy racsni és egy négyszögletes toldat [ segítségével eltávolítjuk az olajleeresztő dugót Z, a
motor aljából ereszthetjuk le az olajat."

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 13:39:20

@penelop:
Óóó, csak tudnám, mi volt a bicnic lényege...
A rókának-e?
Melyik az?
Honnan jött?
Hova megy?
Megannyi frusztráló kérdés!

szita szita péntek 2010.07.21. 13:40:17

Olvasgatva a kommenteket olyan sok ember van félreinformálva, hogy ihaly! Gondoltam majd én jól belinkelem a tutit, ami rendbe teszi a dolgokat, de egyszerűen nem találom sehol közérthetően megfogalmazva a legfontosabb elemeket sem. Én vagyok ennyire béna és Ti megtaláljátok őket? Sorolom, ami érdekel és mellé írom azt is, amit én gondolok (tudok) róla. (Én viszont nem vagyok egy hivatkozható hiteles forrás, mégiscsak jó lenne valami link.)
- 3 napos cseregarancia: Ha a cucc, amit vettél nem jó, de akár csak akkor is, ha nem olyan jó, mint gondoltad (pld. nem tetszenek a videokamera által visszaadott színek) a vásárlás helyén eredeti csomagolásával, számlájával visszaadható, levásárolható, avagy készpénzre váltható. Ez nem egy lehetőség, hanem a kereskedő kötelessége.
- Garancia: Ez vagy jár a termékhez, vagy nem. Ha jól tudom 10 eFt alatt nem kötelező. A garanciális idő változó. Ha az adott időben elromlik a cucc, akkor javítás, vagy csere. Itt is a kereskedőnél kell kopogtatni. A cipőkre pld. általában NINCS garancia, csak a köznyelv összekeveri a jótállással - mert az van. Nem tudom pld., hogy garancia érvényesítésnél a nem rendeltetésszerű használat egyáltalán szóba jöhet-e? (AZ extrém esetek kivételével persze.)
- Szavatosság: Ez arra vonatkozik, hogy a termék a vásárlás pillanatában az elvárható minőségű, hiba mentes volt. Egy cipős példával élve: belátható időn belül nem foszlik szerteszéjjel egyszerűen azért, mert a felhasznált anyagok gyenge minőségűek. A jótállás úgy tudom mindenre jár és két éves az időtartama. Az első hat hónap különleges: ekkor a gyártónak kell bizonyítania, hogy a terméke nem volt hibás. Hat hónap múltán a bizonyítási teher megfordul és a vevőnek kell bizonyítania, hogy hibás volt. Ezekben az esetekben is a kereskedőnél (és nem a gyárnál) kell kopogtatni. A jótállás érvényesítése nem szabadon választott, hanem kötelező feladatuk.

(Jelen esetben mint fentebb már írtam a szavatosságra kell hivatkozni, hisz a termék nem felel meg a leírásban foglalt karbantartási feltételeknek)

pakesz (törölt) 2010.07.21. 13:40:22

@pakesz: akkor a homar statisztikahoz irjunk be egy "posztolo a hüle", es zarjuk le:)

páter Bundagh 2010.07.21. 13:40:46

@Rosszindulatú Vászka: "1 db zárójelentsé a baleseti sebészetről" ebből az élcedből vontam le (eszerint tévesen?) a következtetést, hogy biztos arra célzol hogy a fűszálakat nem vágja, ellenben az emberi testet igen, és ez nekem ellentmondásosnak tűnt, megkeverhetett. Ahogy az is hogy ugyan miért lenne "gajra kendácsolt fányíró" az amelyik 'kap egy' olajleeresztő furatot, ráadásul a júzernek még dokumentye is van róla hogy az a furat ott van (papíron ott van és kész!)?!

Szóval beláthatod hogy némi ellentmondást véltem felfedezni.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 13:44:17

@páter Bundagh: hibásan. Én csak az átlag kendács-barkácsoló sztori várhatóságát vázoltam. Kifejtheném bővebben, de már minek. Azért kis szerencsével pár perc alatt megtörténhetik, amit idevetettem.

Kazimír 2010.07.21. 13:47:46

@horex:
Munkagépeknél üzemóra. Még az önjáró fajtánál is (ld.:traktor)

Egyébként is, honnan tudja a szegény gyártó, hogy te 5km-t tolsz óránként, vagy 273-at..

Bambulnijó 2010.07.21. 13:48:32

Fogyasztóvédelmi felügyelőség
www.nfh.hu/

briggs@stratton 2010.07.21. 13:51:10

Kedves Szilárd!
Jogosan reklamálsz, de ok nélkül!
Az olajat ereszd le a beöntőnyíláson nyugodtan. Arra figyelj, hogy hogy SOHA ne a légszűrő felé dönts a gépet, hanem a másik irányba! Olajcsere és tisztítás alkalmával egyaránt, és nem lesz gond. Nekem is Briggs motoros gépem van betöltőő és leeresztő csavarral, mégis csak a betőltőt használom leeresztésre is, mert a leeresztő begyógyul a nagy melegtől, meg a mocsoktól. Egyébiránt kész öröm olyan embert látni, aki tiszteli a gépet és megadja neki, ami jár (szezononkénti olajcsere) és akor tényleg 15 évig nyomhatod, mint Forrest Gump a focipályán. A buzi forgalmazók és kereskedők bekaphtaják! Legyetek tökik oljosak!

páter Bundagh 2010.07.21. 13:55:19

@Rosszindulatú Vászka: Emberünknek papírja van róla hogy az lyuk ott van (""Ahol ugyanis a kézikönyv szerint kellene lennie az olajleeresztőnek"")! Erről még egy különbizoccság sem tudna más egyebet jelenteni. Ugyan mi baj lehetne belőle ha gyakorlatilag is odakerülne? Meg is értem hogy nincs mit erről bővebben kifejteni.

tdammit 2010.07.21. 13:59:16

fúrógép + parafadugó?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 14:04:28

@páter Bundagh: ebben igazad van. Csak a "független" szakértő nehogy kiszagolja az utólagos likasztást. Mert akkor a garancia bukta. jelzem én nem barkácsolnék garis gyári cuccot, inkább mélbe póverkednék.

Giraffa 2010.07.21. 14:17:07

Fűnyíróból minek drágábbat venni?

Ha márciustól októberig hetente egyszer nyírom a füvet, akkor az 8 hónap az legyen 40 hét. Az évi mondjuk 40 óra használat. (ennél nagyobb fűterület nyírására már traktort vesz az ember)

Erre vállalnak 1 év garanciát az átlaggyártótól. Ezt valszeg olajcsere nélkül is kibírja. :D

Pittykapitány 2010.07.21. 14:17:37

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Aztat nem úgy mondják menőül hogy pówa?

giantoctopus 2010.07.21. 14:18:41

furj lyukat az olajteknore es hajts bele egy rovid csavart, brikosztorra meg alkora dobj atombombat

Gépkocsifőfékmunkahengerkiegyenlítőtartálytömítés 2010.07.21. 14:26:44

nem tudod leereszteni az oljat?
Toljad addig neki mig beszarik a motor, utána garanciába vissza.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 14:32:13

@Pittykapitány:
Lehetséges.
Akk´r jisoraz:
Ezek szerint te vagy a pówamélmenn?

Xezs 2010.07.21. 14:32:53

@páter Bundagh: Ha a meglévő eszközre aminek súlya X, felkentél Y súlyú műgyantát pluszban, akkor a felkenés utáni összsúly hogy a picsába lett kevesebb mint az eredeti (X) súly?

Xezs 2010.07.21. 14:38:03

@Almaspite: A Föld mágneses mezejét? Bruhaha, ilyen baromságot rég olvastam.

Egyéves Önkéntes 2010.07.21. 14:38:54

nem lehet hogy szilárd elektromos fűnyírót vett? mert azon sincs olajleeresztő.

fedélzeti kompót 2010.07.21. 14:41:09

vett vóna kecskét, azon nem kell olajat cserélni

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 14:45:00

@Xezs: antigravitációs paszta. Tévébe láttam már ojat. No nem a júpíszísbe.

Egyéves Önkéntes 2010.07.21. 14:45:55

Én a Szilárd helyében elballagtam volna a motor acél apanyagát beszállító kohászati üzembe, hátha ők a hibásak. Bár ők meg a vasércbánya tröszthöz küldtek volna.

gonosztojás (törölt) 2010.07.21. 14:47:13

Én egyszerűen leszerelném a motort, fúrnék az olajtartály aljába egy 13-as menetet és beletennék egy csavart olajálló tömítőgyúrúvel.
Oszt passz.
Mászkálna franc mindenfele amikor kb félórai munkával örökre megoldom a problémát.

Xezs 2010.07.21. 14:50:44

@hagyma: Küldhetnél pár mexikóit. Csak az a baj hogy folyton elalszanak nem? Mivel ébreszted fel őket? Korbáccsal, hidegvízzel?

Xezs 2010.07.21. 14:52:32

@Rosszindulatú Vászka: Antigravitációs? Lebeg vagy mi a tököm?

MIndjárt megfordítom nektek a CRT-met aztán csinálok egy képet.

Az oké hogy a Föld 2 féltekéjén eltérő a mágneses mező és másfajta csöveket árulnak a kettőn de nehogy már egy megfordítástól ne legyen jó a kép.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 14:55:30

@Xezs: igen, ez fura. Meg az is, hogy az auszik meg a rizsevők meg mér nem esnek le a Földgolóbisról. Mint a legyek a plafonról. Szal a tudomány még megoldatlan próblémái aggasztóak és számosak.

Xezs 2010.07.21. 14:55:58

LOLbaz még igazatok lesz a végén... Utoljára 18 éve fordítottam meg CRT monitort, annak semmi baja nem lett tőle. De a mostanimnak elég érdekes színe lett így hirtelen :)

ave 2010.07.21. 14:56:20

@parapali: Mint irtam, en kipumpalnam az olajat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 14:57:42

@gonosztojás: Üreges csavart, amibe belerögzítek egy kis neomidium mágnest, és olajálló tömítés helyett kilágyított réz alátétet, a többi stimmel.

Egyéves Önkéntes 2010.07.21. 14:58:35

@É2I: nekem meg volt egy kétezer forintos OBI szegélynyíróm, minden négyzetdeciméter levágása után elszakadt a damil, fejreállít, kupak levesz, damilt kihúz, kupak vissza, mégegy deciméter, és így tovább
az ötödik ilyen után (ez kábé két percen belül volt) bennem is elszakadt valami és a finoman a földhöz érintettem a végét, erre kettétört.
bementem, asszony kérdi mi van?
mutatom az ablakból a kukát, belőle elegánsan kilógott a szegélyvágó két vége
és erre a szarra 3 év garanciát adtak
én állat, spóroltam :D

bekbórd! 2010.07.21. 15:00:53

@Rosszindulatú Vászka: "a kecske mókás állat, még a drótkerítést is megeszi, ellemben a földig lergág minden növényet, viszont alattomos, sunyi, makacs állat. És meg se lehet enni, mint a birkát."

Én már láttam döglött kecskét koporsó helyett bográcsban :D

Deneware. 2010.07.21. 15:03:55

És kifúrni a leeresztő csavar helyét miért nem lehet? Ha már "Hívtam a motor beszállítót. Ők a motorszám alapján beazonosították, hogy miről is van szó, valóban ennek a motornak nincs leeresztője"

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.21. 15:06:46

Én ötvenezerért vettem egy birkát. Nem kell bele üzemanyag, kevésbé büdös, kevésbé zajos, önjáró, sajtot készítünk a tejéből, a gyerek tud rajta lovagolni, róla készült viccesvideókkal dugítom el a YouTubeot, télen pedig majd szépen megesszük. A neve Helga. Kölcsönadjam?

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 15:06:55

@bekbórd: sztem a birka finomabb. megenni persze hogy lehet, slendriánul fogalmaztam. meg lehet enni a varjút, a macskát, meg a kutyát is.

tangerine71 2010.07.21. 15:09:40

@Xezs:
Nem is kell megfordítani, elég hanyattdönteni. Ha elég sokáig úgy hagyod, akkor olyan is marad visszaállítva is. Én a TV-vel jártam igy annó, mikor felvittem a padlásra tetőantenna-állításhoz, és hanyattdöntöttem, hogy lássam fentről.
Végül hókuszpók-tekerccsel lehetett csak normalizálni a színeket

tangerine71 2010.07.21. 15:11:29

@gonosztojás:

13-as menet? Szereted a különleges méreteket? :D
Én még olyat nem láttam.

tangerine71 2010.07.21. 15:13:20

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Sőt, még másra is jó lehet.
Kérdezz meg egy nomád juhászt. :)

Fedup Sári 2010.07.21. 15:13:39

@szita szita péntek: a "garancia" fogalmát nem ismeri a jog. Amit "garanciának" nevezel, az a "jótállás" valójában (azaz, ami bizonyos termékekre és ártól is függően 12 hónapig jár).

Smacika 2010.07.21. 15:14:44

Az én gyepmesteremen van olajleeresztő csvar, de a kasztnitól nem lehet kitekerni, csak kb. 2 menetnyire, azon meg baszik kijönni az oil.
Persze, ha úgy használnám, hogy ki van lazítva a csavar, tuti, hogy 12 másodperc alatt kifolyna belőle a trutty.

dekás dezső 2010.07.21. 15:15:29

hagyd a picsába az olajcserét, majd kilukad a blokk előbb-utóbb magától és kifolyik a cucc, vagy vegyél akciós likat a motorhoz a brikóékná

Sárgakiskacsa 2010.07.21. 15:15:38

Fogyasztóvédelem. Ennyi. Hozzájuk kell fordulni ilyen kényszeres egymásra mutogatós helyzetben.

Xezs 2010.07.21. 15:15:57

@tangerine71: Hát most így jártam, paraszt módon kiröhögtem itt másokat aztán kiderült hogy én vagyok a hülye.

Én csak oldalrabillentettem most de bőven elég volt a rondaságból :) Vissza is döntöttem gyorsan.

De mondom, a kb. 20 évvel ezelőtti monitorok nem foglalkoztak ilyesmivel ezért is mertem nagyokoskodni. Anno a Prince of Persia-val játszottunk és abban van egy méreg ami megfordítja a képet. Na mi meg a monitort fordítottuk meg és szidtuk a játék készítőjét :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 15:19:41

@tangerine71:
Én a félcollosat javasolnám.
Az nagyobb cselendzs!

t0thl 2010.07.21. 15:24:04

Ezt a komoly problémát.... :)

Nekem csak 30 ezres van. Kb. 4 éve használom, sosem cseréltem az olajat, nem is írta a kézikönyv.
Majd ha elromlik veszek egy másikat.
De nem fog, bírják ezek. Egy pár év még biztosan benne van.
A helyzet az, hogy a kézikönyvek általában nem stimmelnek. Rengeteg fajta motor van (egy márkán belül is), rengeteg fajta vázon, cserálgetik az apróságokat a gyártók ahogy nem szégyellik.
Az összeszerelési kézikönyv sem stimmel általában, nem ott mennek a bowdenek, más fajtájúak a kezelőszervek stb., de aki abból az 5 alkatrészből nem tud összerakni egy fűnyírót az nem is férfi.

Az olajzást meg lehet oldani úgy, hogy ferdén is tudjon dolgozni a 4 ütemű fűnyíró, vannak is ilyenek.
Két ütemű gépek általában a magas fordulatot és kis súlyt igénylő berendezések, ennek nincs köze a fűnyíráshoz.
Egy fűnyíró legyen 4 ütemű, az vígan pöfög, és tartósabb valamint igénytelenebb mint a sivító fűkaszák és motoros fűrészek.

páter Bundagh 2010.07.21. 15:25:30

@Xezs: ""Ha a meglévő eszközre aminek súlya X, felkentél Y súlyú műgyantát pluszban, akkor a felkenés utáni összsúly hogy a picsába lett kevesebb mint az eredeti (X) súly?""

Próbáltam "ironikusan tömöríteni", tehát felkenek egy kis műgyantát meg üvegszövetet, akkor még mindig könnyebb lesz mint a fémvázas fűnyírók, viszont nagyságrenddel erősebb mint eredendően. Elnézést, akkor így pontos.

Másik kérdés felmerülhet, miért jó a műanyagvázas nyíró? Mert pölö a nejem az évek során telerakta a pázsitot évelő díszmindenfélével, a pázsitból szlalompálya lett - ez fizikai nehézségeket okoz, és megnézném azt aki a 10 kilós teszkós kisördög helyett önjáró 20-30 kilós vasakkal kezdene ott füvet nyírni, persze fáradhatatlanul és békés nyugalommal.

tangerine71 2010.07.21. 15:26:52

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Azon biztosan gyorsan kifolyna az a fél lityi olaj. :D Még az autókon sincs akkora.
De az legalább szabvány méret, kérdés, hogy elbírná-e az olajtekenő falvastagsága. (Nem)

t0thl 2010.07.21. 15:27:07

Ja ha hanyatt fordítod vedd ki a légszűrőt előtte mert orrán száján folyni fog az olaj.
Jelen sorok félkegyelmű írója valaha úgy gondolta, hogy jó ötlet hanyatt fordítani a fűnyírót, hogy a sarkokba tömörült nedves fűcsomókat el tudja távolítani......

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.07.21. 15:27:55

@juhaszvik: CRT monitort nyugodtan lehet fejre állítani, csak utána egy lemágnesezés nem árt :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 15:33:15

@tangerine71:
Hát amennyire én emléxem fél coll kb 12,7 mm.
De ezt itt az erdőben nem nagyon szokták használni, ezért aztán nem biztos.

ghck 2010.07.21. 15:34:15

b.ssza meg a posztoló, hogy nem egy héttel korábban posztolt! Eddig nem tudtam, hogy nem szabad fejreállítani a motort. Úgyhogy megtettem. Az olaj meg ömlött mindenhova. A karburátor, a henger, a légszűrő.. Minden úszott az olajban. Báz és tényleg, berántani sem lehetett, az olaj (és a kompresszió) nem engedte! Aztán győzött a nyers erő, és már pörgött a motor, de persze nem indult. Csak lassan. Akkor meg akkora füstöt csinált, hogy az egész kib.szott völgy ködbe burkolózott miattam. Csak remélni tudtam, hogy kevesen látják, honnan jön ez a büdös füst.

Na úgyhogy kb. egy hónapja cseréltem olajat, a rendes leeresztőcsavaron keresztül, de ezúttal nem volt a csavarra szükség..

Lényeg a lényeg, a motor megy, leeresztőcsavarom van, és most már tudom, hogy nem szabad fejreállítani a gépet.

Csak kár, hogy ezt nem ebből a posztból tanultam meg...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 15:37:35

Vajon egy kecskét is fejtetőre kell-e állítani, ha olajcserére szorul?
Vagy van leeresztőcsavar benne?

Donor 2010.07.21. 15:40:47

Biztos volt ennyi hozzászólás között, de simán feljelenteni a brikostort, az alkot és motor gyártóját a fogyasztóvédelemnél, ugyanis annyi szabálytalanságot követtek el ezen rövid írásban hogy ebből lesz a fogyasztóvédelmisek karácsonyi ajándéka :))

Kezdődik ott, hogy te a brikostorból vetted, neked annyi a dolgod, hogy beviszed, és 30 napon belűl megkapod a működő változatot. Az hogy cserélik, kifúrják a leeresztő csavar helyét, vagy szivattyút adnak hozzá azt már ők döntik el.

tangerine71 2010.07.21. 15:48:08

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Az igaz, hogy 1/2 coll az 12.7 mm, viszont a fél collos menet sokkal nagyobb. Ahhoz 19 mm-es lyukat kéne fúrni, és még abba plusz a a menetet. Lásd itt: www.perfor.hu/hu/menetmeret.htm
(A G gázmenetes táblázatot nézd)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 15:49:40

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Állítólag a kecskét nem fejre, hanem gumicsizmába szokták állítani...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 15:51:58

@tangerine71:
Hát izé, én meg a Withworth menetről méláztam.
Mégiscsak egy fűnyíróval állunk szembe, nem egy gázkazánnal.
De legyen 19 mm-es az a lyuk, rajtam ne múljon.
Gyorsabb lesz az olajcsere.

parapali 2010.07.21. 15:53:31

AVE! nem kekeckedni akartam! Nem azzal van itt a baj hogy hol vegyem ki a fáradt olajat!!A TE megoldásod is tökéletes lehet!ITT az a gond : vett egy gépet aminek az a garancia függvénye hogy 5 óra után az általuk megjelölt "A" jelü olajleeresztőn engedje le a fáradt olajat! NINCS rajta az a lyuk aminek ott kellne lenni! Ha leszívja az olajat de valami más elromlik akkor nem érvényes a gari mert nem úgy csinálta ahogy ők mondták!:DNem kekeckedni akarok ez FONTOSCH!!!:D:D

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 15:55:17

@Kitalátor feljegyzetei: hahó, az viszont nem fűnyíró.

@páter Bundagh: szabad szerényen megjegyeznem, hogy most aztán a saját dugádba dőltél? Sztem egyezzünk ki döntetlenbe :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 15:57:53

@Kitalátor feljegyzetei:
Olajcsere lefolytatásához?
Még ilyent!
Azt is mondhatnám: hasztamannyana!

tangerine71 2010.07.21. 16:00:45

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Na jó, hacsak úgy nem. :)
Ha nem hangsúlyozod, ki, hogy W, akkor akkor az alapértelmezés az G. Legalábbis nálunk nem nagyon jellemző a withworth menet.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 16:02:28

@tangerine71:
Hát a nyúl fűnyírójában pl csupa olyan menetes csavar van.
Csak azért mondottam volt.

szita szita péntek 2010.07.21. 16:03:34

@t0thl: Azért fura a négyütemű motort beállítani igyéntelenabbnek! :) Idézek egyet:
"Az esetek több mint 99%-ában négyütemű motorral szerelt géppel találkozunk. ... Ezen motorok többsége hobbi motor. ... Természetesen ipari felhasználóknak ez kevés. Sok profi felhasználó mégis ezt választja. Ezeknél a motoroknál nagyon kell figyelni a dőlésszögre. Árokpartot, meredek rézsűt ne vágjunk, mert a motor olajozási rendszere ilyen körülmények között nem látja el a feladatát. ...

Kétütemű motorok. Szinte mindenhol használható. Amíg a motor megkapja a megfelelő üzemanyagot, addig megy. Már csak kevés cég gyártja. Alkalmasak profi felhasználóknak is. Az áruk: Kemény százezrekbe kerülnek. Rendkívül igénytelen gépek, a legmostohább körülmények között is helyt állnak."

(www.profi-kertgep.hu/index.php?o=cikkek&p=17)

Szóval valahogy így gondolom én is. Nekem van a ház előtt egy széééép kis vízelvezető árok. A "tologatós" fűnyíróm nem szereti, mer' az a fránya négy ütem ugye. Ha kétütemű lenne nem lenne ilyen gondom. A kis elektromos fűkaszák kevesek hozzá, rendes vállas motoros fűkaszát meg csak ezért nem akarok venni. Úgyhogy szívok.

tokomtelevan 2010.07.21. 16:03:42

Elviszed a szervizbe, hogy cseréljék le az olajat benne.
Ennek számláját elteszed és úgy vigyázol rá, mint a szemed fényére.
Szólsz nekem, 5 perc alatt megfingatom a motorját végleg.

Visszaviszed a szervizbe, asztalt borogatsz, s egy idő után kicserélik a fűnyíródat.

A számla azért kell, hogy bizonyíthasd, hogy Te maximális gondossággal jártál el, ha netán olajcsere elmaradására hivatkoznának.

tangerine71 2010.07.21. 16:04:20

A múltkor én is vettem egy bio-fűnyírót, de hamar megdöglött (kis segítséggel), úhyhogy már nem mekeg, hanem a fagyasztóban pihen. :)

tokomtelevan 2010.07.21. 16:06:20

Esetleg ha vettél volna kaszát, vagy sarlót, még edzésben is lennél, a szomszédokat sem idegesítenéd a pöfögő fűnyíróddal.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 16:08:26

@tokomtelevan: a sarló az enm tiltott önkényuralmi kéziszerszám véletlenül?

tokomtelevan 2010.07.21. 16:14:32

@Rosszindulatú Vászka:

Majd olyan plakátba csomagolom, amin Viktor pofázmánya virít.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 16:17:00

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): aggasztó kétej ez, az egyetlen szerszám, amihez értek. Nomeg egy kicsit a talicska.

ginseng777 2010.07.21. 16:18:21

Kedves Író,

A legtöbb benzines fűnyírón nics olaj leeresztő nyílás, mivel a fűnyírót az autóval ellentétben meg tudjuk kézzel fordítani. :) Egyszerűen megfordítja és ahol az olajat bele kell önteni ott kiönti. Ne legyetek már ekkora bénák!

Üdv! Ginseng

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 16:20:29

@Rosszindulatú Vászka:
A sima talicskára gondolsz, vagy a székletes verzióra?
Én kalapáccsal + vésővel oldok meg mindent.
Ezek alapján bűnt követtem volna el?
JéééézusMáááária!

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 16:22:37

@ginseng777:

Kedves Ginseng!

Nem az a baj, hogy nincs lik, hanem, hogy a gépkönyv a garancia feltételéül szabja a használatát, pedig nincs.

Ne legyél már ennyire béna, tanujj meg értelmezve olvasni.

Üdbv, Vászka

tokomtelevan 2010.07.21. 16:23:46

@ginseng777:
30 kg, fogás meg elég szarul esik rajta.

Kasza, vagy sarló, bár azt meg meg kell tanulni használni, időnként kiverni, stb.

Viszont olaj és benzin helyett csak sört fogyaszt. (Ez az igazi bio termék)

pakesz (törölt) 2010.07.21. 16:29:44

@Rosszindulatú Vászka: "Nem az a baj, hogy nincs lik, hanem, hogy a gépkönyv a garancia feltételéül szabja a használatát, pedig nincs."

akkor kellene a pontos tipusa es meg lehetne nezni...
amugy a gari az azt koti ki csak hogy le legyen cserelve nem?

pakesz (törölt) 2010.07.21. 16:32:12

"de emiatt ne nagyon számítsak a fűnyíró cseréjére, hiszen működik, csak éppen az olajat nem tudom lecserélni benne"

a posztolo meg egy sejhaj!
ha ezt igy elmondtak neki, es irasban oda is adtak volna igaza lenne!!!
de eppen hogy ezt nem montak, hanem azt mondhattak hogy nem lent tudja leereszteni :)
amugy meg ennyi szerencsetlenkedes ami itt tortent gondolom a szervizesek is poenra vettek, hogy szornyulkodtek :)))

shithappens! 2010.07.21. 16:32:44

Ahogy a fateromat ismerem, az addig járt volna a Bricosotre vagy az AL-KO elé kiüríteni a fűtartályt, amíg valaki ki nem cseréli neki a gépet. Ezt ajánlom neked is. Vagy csak simán menj oda és önts a küszöbre a fáradt olajat :)

ginseng777 2010.07.21. 16:33:16

@Rosszindulatú Vászka:
Egyszerűen megfordítod és kész. Ezek elég egyszerű motorok, amik elmennek a világ végéig. Nem kell aggódni. Az enyémet már 6 éve használom. MInden évben fejeállít, olajat kiönt, olajt beönt. Az enyém MTD. Sztem ne aggódj! Annyi idegeskedést utánajárást nem ér az egész.
Üdv!
Ginseng777

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.21. 16:37:10

@Rosszindulatú Vászka: Ma már nincs jelentőssége, kihalt az összes valódi komenista. Mármit az olyan, aki sarlóval borotválkozik és kalapáccsal veri a faszát, amíg csillagokat nem lát...

csak john 2010.07.21. 16:48:34

Szilárd! Te a Bricostore-tól vetted a fűnyírót, így velük keveredtél jogi kapcsolatba. Vidd vissza oda a fűnyírót és tedd le a bejárat elé az útba, majd közöld velük, hogy 30 napjuk van arra, hogy az a leeresztő odakeveredjen a fűnyíró aljára, vagy a fogyasztóvédelem, békéltető testület és a bíróság fogja odarakni, de akkor az nekik sokba lesz. Azért egy átvettem pecsétet szerezz tőlük. :)

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 16:52:07

@ginseng777: már volt, soxor, de kösz. Ha figyelmesen olvastál volna, és a kommenteket is, akkor látnád, hogy NEM EZ A BAJ, ellembe már voltmár :)))

Üdv, Vászka

pakesz (törölt) 2010.07.21. 16:59:55

@Rosszindulatú Vászka: pontos funyirotipust es motortipust bemasolnad meg egyszer?
illetve azt az allitolagos garanciavesztesi fenyegetest hogyha nem lent engedi ki akkor gari vesztessel jar?

pakesz (törölt) 2010.07.21. 17:02:01

@ginseng777: amugy tenyleg egy rohej, ez olyan mintha nem kapcsolnam be az osszerakott gepemet, mert nem volt leirva hogy a tapon nem az 0 hanem az I allasba kell rakni a kapcsoltot erre a bolt elkuldene a Corsair -hez, akik bevallanak hogy hat nekik 2 tipusuk is van hat kapcsoljam csak be, erre en kijelentem, hogy garanciavesztessel jar!!! elvegre a hasznalati utasitasban nincsen leirva

veny 2010.07.21. 17:08:04

Egyértelműen és kizárólag az AL-KO-val van ügyed, az az ő magánügyük, hogy mit honnan vettek a neked eladott géphez.

Szóval küldözgetést nem elfogadni, asztalt rájuk tolni mosolyogva.

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 17:15:14

@pakesz: inkább fordícsd meg a monitorod, hátha lepotyognak a kért adatok. Kis színmódosulás leheccséges a Földgolóbis mágneses tere okán.

pakesz (törölt) 2010.07.21. 17:19:05

@Rosszindulatú Vászka: megforditottam es nem ment, talan bemasolhatnad...
alko es briggs 78e akcios az nem eleg adat

Rosszindulatú Vászka 2010.07.21. 17:25:55

@pakesz: Az alábbi dologban szeretném a segítséged és az olvasók segítségét kérni. Szerintetek nyugodjak bele a történtekbe, mint naív ügyfél, vagy van kiút?

Idén nyáron egy fűnyírót szerettem volna vásárolni. A vásárlás előtt gondosan áttanulmányoztam az egyes gyártók kínálatát, valamint a szakmai fórumokon is utána olvastam a lehetséges típusoknak. Sikerült is a választás, egy AL-KO Silver Comfort 46BR típus mellett döntöttem, ezt a fűnyírót nagyon sokan dícsérték.

Célirányosan el is indultam a csömöri Bricostore áruházba, ahol éppen 76000 Ft-os áron akciós volt ez a típus. Tudom, most többen azt gondolják, hogy sikeres ember nem lehet, aki ennyit költ egy fűnyíróra, amikor már 30-40e Ft körül is meg lehet ezt úszni, de próbáltam olyan típust választani, ami mind funkcióiban, mind pedig megbízhatóságában jó lehet, úgy gondoltam 15-20 évig biztosan ezt a gépet fogom használni.

Az áruházban kedvesek voltak, az eladók felvilágosítottak, hogy kérhetek beüzemelést is, további 2500 Ft-ért, ami a fűnyíró "összeszerelését", valamint olajjal való feltöltését jelenti. Ezt a szolgáltatást is kértem, majd boldogan mentem haza füvet nyírni. A beüzemelés során felhívták a figyelmem, hogy mivel még "bejáratós" motorról van szó, az első 5 üzemóra után mindenképpen szükség lesz egy olajcserére (ez a későbbiekben még fontos infó lesz), de semmi gond, ezt magam is el tudom otthon végezni, ehhez nem szükséges szakszerviz.

Eltelt 2 hónap, és az első 5 óra fűnyírás. Úgy gondoltam itt az ideje az olajcserének. Elő a kézikönyv, és próbáltam a fűnyíró alján, a kés mellett megkeresni az olajleeresztő csavart. Hát nem találtam. Ahol ugyanis a kézikönyv szerint kellene lennie az olajleeresztőnek, ott nem volt semmi. Visszamentem segítségért a Bricostore-ba, majd ők is széttárták a kezüket, mert bizony ők sem tudták, hogy hol kell leengedni a motorból az olajat. Előhoztak az áruházból egy másik ugyanilyen típusú darabot, azon rendesen ott volt a megfelelő helyen az olajleeresztő csavar. Szerintük a motor gyártása során felejtették le az olajleeresztőt, de mivel az áruház csak 3 napon belül tudná cserélni a terméket, ezért az AL-KO Hungary Kft-hez kellene fordulnom, de megnyugtattak, mivel ez a hiba nagyban befolyásolja a fűnyíró működését, szinte biztos, hogy egy új fűnyírót fogok kapni. Hát nem.

A kálvária ekkor kezdődött csak igazán. Ahhoz, hogy az AL-KO-s cserét elintézzem, előtte egy hivatalos márkaszervízbe kellett vinnem a gépet. A szervízben szintén megdöbbenve néztek a fűnyíró alá, és közölték, hogy ők még ilyet nem láttak, mert ez egy nagyon megbízható motor, de emiatt ne nagyon számítsak a fűnyíró cseréjére, hiszen működik, csak éppen az olajat nem tudom lecserélni benne. Mintha egy egy szezonban használható, eldobható fűnyírót vettem volna ismétlem 76000 Ft-ért.

Felhívtam az AL-KO Magyarországot, ahol közölték, hogy valóban létfontosságú az olaj leeresztése és cseréje, de mivel ők csak a fűnyírót gyártják, a motor egy külső cégtől érkezik, ezért a motor beszállítójával kellene felvennem a kapcsolatot. Meg is adták a Briggs motorok magyarországi képviseletének, a Horoscoop Kft. telefonszámát, majd közölték, hogy további lehetőségként esetleg azt tudnák elképzelni, ha vásárolnék egy vákummal segítségével működő leszívó pumpát (ősi homározók kedvéért PUNEPÁT, remélem jól idéztem ezt a klasszikus kifejezést, ami most újra előjött), de ez nem biztos, hogy jó megoldás, a leeresztő csavar jobb lenne.

Hívtam a motor beszállítót. Ők a motorszám alapján beazonosították, hogy miről is van szó, valóban ennek a motornak nincs leeresztője, az AL-KO többféle motorral is szállítja ezt a típust. De akkor miért írták a kézikönyvben, hogy hol kell leengedni az olajat. Ők azt javasolták, hogy évente vigyem szakszervízbe, olajcserére a fűnyírót, mint egy autót, valamint ők is jöttek a már említett "punepás" megoldással, valamint utolsó esélykén még azt is elképzelhetőnek találták, hogy nemes egyszerűséggel öntsem ki ott az olajat, ahol beöntöttem. A kézikönyv, és az összes fórum kiemeli, hogy a fűnyírót így megdönteni nem szabad, mivel az a motor meghibásodását okozza, a forgalmazó szerint viszont ha nincs más megoldás, ezt így kell.

Visszahívtam az AL-KO-t, és megindult a végtelen ciklus, az egymásra mutogatás. Most van egy fűnyíróm, amin jó esetben kipumpálva tudok csak olajat cserélni. Az AL-KO nagy kegyesen felajánlotta, hogy kedvezményes áron megvásárolhatom tőlük a tisztító készletet.

Amit nem értek, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy ugyanazon a cikkszámon, ugyanazon a név alatt, ugyanannyiért egy áruházban két különböző terméket értékesítenek, de amikor kiderül, hogy az egyik használata, karbantartása körülményesebb, cserélni már nem akarnak, csak szükség megoldásokat ajánlanak fel. Abban igazuk van, hogy valóban működik így is a gép, de az egyik esetben házilag is könnyedén elvégezhető az évenkénti karbantartás, míg az én esetemben csak szakszervizben, vagy a bizonytalan pumpálás segítségével. Ha ezek után meghibásodik a motor, még rá is foghatják, hogy a nem szakszerű olajcsere következtében történt mindez.

Várom ötleteiteket, ti mit tennétek? Én már kezdem feladni.

Várom esetleg az AL-KO hivatalos válaszát is, bár a cserében már tényleg nem bízok.

Csirke72 2010.07.21. 17:28:04

ELöször is:

Olcsó husnak hig a leve. Ennyi pénzért normális tartós fünyirot nem kapsz.Na és ALKO-t meg had ne soroljam ki vesz.
Ilyen alapon TIKOTimot is vehettél volna:)

Jómagam 2 éve vettem 1 Husqana-t, 7LE(vajójában motorozni is lehetne vele, ha volna rajta kormány), bivaly erös, csendes és rendes szervizfüzettel rendelkezi...500 Euro azaz 120 Misi:)

Amugy 50-ért is kapsz tisztességeset, tartosat: 3,5LE 50ccm-es Briggs & Station

Jelen problémád orvoslása a gyártónak visszaküldeni az ö költségére, mivel te gyári hibás, mint az autóknál a visszahívás:)

Mi közlöd van neked a gyáró hibájától:)
Ez legyen a Brico gondja és 1 szavuk sem lehet, mert innentöl kezdve a fünyirot nem tudod rendeltetésszerüen használni és igy ugrik a garancia is:)

pakesz (törölt) 2010.07.21. 17:31:31

akkor milyen is az a motor???
Ex: 12H702-0505-01
098902-0101-01
Please enter Model, Type and Trim with dashes.

Johny the mocsok 2010.07.21. 17:50:41

Vidd be az AL-Ko-hoz a fűnyírót, s baszd a rohadt kurvák fejéhez!

Én is most akarok fűnyírót venni, én is az AL-Ko-kat nézegettem, de ezután akkor sem veszek ilyen gyártmányt, ha brutálisan leárazzék. Ja, s a mocskos Bricoban sem fogom megvenni, egyébként ők adték el, nekik kéne kicserélniük, s tovább veszekedni a beszállítóval.
Minden esetre jelent fel őket a fogyasztóvédelemnél!

Szilárd_78 2010.07.21. 17:50:49

@pakesz:
A motor kódja: 9T502 0124 B1 10020851
(2010. februári gyártás, Briggs 450)
A fűnyíró típusa: AL-KO Silver Comfort 46 BR.

Az leírva sehol nem volt, hogy garivesztéssel jár, ha nem lent engedem ki, csupán csak kicsit bonyolultabb, mert egyrészt a fogása sem az igazi, másrészt nem mindegy, hogy hogy van megdöntve. Tehát telefonon és a szervízben az AL-KO-sok azt mondták, hogy ne öntsem így ki, a Briggs forgalmazó volt, aki a borogatást javasolta. Az egyedüli probléma az, hogy nem csak ezzel a motorral, hanem a csavaros leeresztős változattal is gyártják ugyanezt a gépet (és ugyanúgy Briggs 450-es motornak hívják azt is), ugyanezen a néven, ugyanezen a cikkszámon, és ugyanennyiért eladva. Tehát vásárláskor nem tudod, hogy melyik változatból veszel.

Külön érdekesség, hogy a fűnyíróra 3 év garancia vonatkozik (ez szerepel a dobozán is), de kibontva, illetve a garanciajegyet áttanulmányozva kiderül, hogy a motorra már csak 1 év, mondván, hogy más cég terméke, holott egy összeszerelt egységről van szó. Ez is csak a vásárlás után derül ki természetesen.

carlo74 2010.07.21. 18:17:09

az összeszerelő a hibás, és az, aki eladta a briconak.

carlo74 2010.07.21. 18:18:14

ja, igen: nekem is kinéz már egy új fűnyíró, de sem bricostore, sem al-ko nem lesz:)

szevasztok mindketten.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.07.21. 18:30:47

@tangerine71:
Éjjen, saját fospunepám még úgysem volt!
Mikor kapom?

@carlo74:
Skizo?

RaveAcE 2010.07.21. 19:49:46

Fúrjál rá egy leeresztő lukat és told be a menet vágót. Csavart be a lukba és kész is vagy. Ha bonyolult vidd el a szakihoz.
Inkább, mint a folytonos szívás.

asdf 2010.07.21. 20:09:31

Szard le az Al-Ko-t es a Briggs motoros ceget is, semmi kozod hozzajuk. A funyirot a Bricostore-ban vetted, veluk allsz szerzodeses jogviszonyban, oldjak meg ok.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.07.21. 20:31:20

Nem az Al-Ko, nem a Briggs, stb adott el neked hibás fűnyírót, hanem a Bricostore, velük vagy szerződéses viszonyban.

Bemész, viszed a fűnyírót, megmondod, hogy ez nem jó, a törvény őket kötelezi jótállásra, szavatosságra, meg kell oldaniuk neked okozott kényelmetlenség nélkül. Ha sokáig nem tudsz fűt vágni mert ez húzódik, elhajtottak az kellemetlenség.

Elvben mivel nehéz, meg tömegközlekedéssel nem szállítható, nekik kellett volna kijönnöd, de te jó fej vagy behoztad.

Szabályos jegyzőkönyvhöz ragaszkodsz, és beírnád a vásárlók könyvébe, hogy múltkor elküldtek, és ezzel költséged volt az ügyintézéssel, amit szeretnéd, ha megtérítenének. Mert ugye PTK ezt írja. De ha 30 percen belül van megoldás, eltekintesz a kártéraítéssel és még fel sem jelented őket.

Szabálysértési eljárás kezdeményezését (feljelentés) is kilátásba helyzetel, valamint Békéltető Testületet, stb.

És "ha nem sikerül kicserélni, nincs neked okozott jelentős kényelmetlenség nélkül gyors megoldás" akkor jön a szerződéstől elállást (pénzt vissza) + az egyéb kárigényed érvényesítése.

Ha pattog, hogy a fogyasztóvédelemmel nem érsz el semmit, akkor érdemes megjegyeni nekik:

1. Ők viszont fizetnek szép bírságot ami nekik drága. Azzal érsz el valamit, hogy olcsóbb nekik maguktól betartani a törvényt.

2. A békéltető testület határozata ugye nekik jó eséllyel rossz reklám lesz.

3. Te - vagy a jogi biztsoítód - természetesen kész vagy polgári peres eljárásban is érvényesíteni az ígényeidet, de akkor ugye már perköltséget is fizetnek.

Hamar lesz rá megoldás...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.07.21. 20:31:20

Nem az Al-Ko, nem a Briggs, stb adott el neked hibás fűnyírót, hanem a Bricostore, velük vagy szerződéses viszonyban.

Bemész, viszed a fűnyírót, megmondod, hogy ez nem jó, a törvény őket kötelezi jótállásra, szavatosságra, meg kell oldaniuk neked okozott kényelmetlenség nélkül. Ha sokáig nem tudsz fűt vágni mert ez húzódik, elhajtottak az kellemetlenség.

Elvben mivel nehéz, meg tömegközlekedéssel nem szállítható, nekik kellett volna kijönnöd, de te jó fej vagy behoztad.

Szabályos jegyzőkönyvhöz ragaszkodsz, és beírnád a vásárlók könyvébe, hogy múltkor elküldtek, és ezzel költséged volt az ügyintézéssel, amit szeretnéd, ha megtérítenének. Mert ugye PTK ezt írja. De ha 30 percen belül van megoldás, eltekintesz a kártéraítéssel és még fel sem jelented őket.

Szabálysértési eljárás kezdeményezését (feljelentés) is kilátásba helyzetel, valamint Békéltető Testületet, stb.

És "ha nem sikerül kicserélni, nincs neked okozott jelentős kényelmetlenség nélkül gyors megoldás" akkor jön a szerződéstől elállást (pénzt vissza) + az egyéb kárigényed érvényesítése.

Ha pattog, hogy a fogyasztóvédelemmel nem érsz el semmit, akkor érdemes megjegyeni nekik:

1. Ők viszont fizetnek szép bírságot ami nekik drága. Azzal érsz el valamit, hogy olcsóbb nekik maguktól betartani a törvényt.

2. A békéltető testület határozata ugye nekik jó eséllyel rossz reklám lesz.

3. Te - vagy a jogi biztsoítód - természetesen kész vagy polgári peres eljárásban is érvényesíteni az ígényeidet, de akkor ugye már perköltséget is fizetnek.

Hamar lesz rá megoldás...

Galván_Tivadar 2010.07.21. 20:34:43

Én sem akarok lemaradni az okossággal, kétüteműt kell venni (ha kapni egyáltalán) és akkor nincs gond az olajcserével :)

Galván_Tivadar 2010.07.21. 20:40:14

@TheElf: Érdekes, nekem egy gennyes eset kapcsán maga a fogyvéd mondta, hogy a békéltető testület határozata nem kötelező érvényű a kereskedőre nézve. Ebből aztán leszűrtem, hogy klotyipapírnak kicsit macerás, egy 70e ft-os termék miatt meg nincs értelme pereskedni. És ezt a mocskos kereskedők is tudják, a "végülis valahogyan azért működik" típusú eseteknél aljasul vissza is élnek vele. :(

Megdobbent 2010.07.21. 20:49:15

^^^^^^^^^ THIS IS SPARTA!!!!! ^^^^^^^^

Egyebkent szerintem (is?) a vrikonak kell jotallnia az altala forgalmazott es anki kifizetett termekert. EU bazdmeg, ideig-oraig!

Cherokee wa-hia 2010.07.21. 20:51:04

Ha megfúrja a leeresztő csavar helyét, ugrik a garancia...
Ha nem fúrja meg, az olajcsere elmaradása miatt ugrik a garancia...
Ha elmeséli hogy fejre fordította a motort, akkor szakszerűtlen kezelés miatt ugrik a garancia...

Ezért használok Honda motoros gépeket...

Honda RC 51 2010.07.21. 20:54:13

4 eve vettem egy Honda funyirot es azon sincs leereszto csavar. A kezikonyv azt mondja hogy az oldalara kell donteni ahol a betolto nyilas van es megvarni amig kifolyik. Ennyi. Es meg csak nem is olcso tipus volt, majdnem 700 dolcsi. Azota mar 3-4-szer csereltem olajat es nem nagy dolog.

zsoci 2010.07.21. 21:01:37

ÁÁÁÁ a fűnyirót pont azért nem szabad megdönteni mert kifolyik az olyaj belőle és azért hibásodik meg. De ugye ha éppen kiönteni akarod ez a cél...

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2010.07.21. 21:08:57

faszoltál volna nagyapád falujából egy kaszát, teee! aki ilyen brikoizékben vásárol- szem ott a drága termékek is direkt szarok, alkalmanként-az álljon elébe a fogyasztói társadalom rögös útján való evickélés által okozott lábrándulásoknak.
1; fúrd ki, dud bé dugóval.
2; menj vissza, fájtolj
3; igyál egy sört

Honda RC 51 2010.07.21. 21:10:31

Megtalaltam a hasznalati utasitast ehhez amodellhez. Csak erdekesseg keppen. A 10-ik oldalon talalhato az olajcsere.

www.hondapowerequipment.com/pdf/manuals/31VH7V10.pdf

Mindezt csak azert irtam hogy meg lehet oldani a problemat. Tudom hogy ki kellene cserelniuk a gepet de mivel nem fogjak es szervizbe hordani is koltseges itt a megoldas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.21. 21:27:05

@konigjanos:
es meg hazudik is, mert a motorra mar nincs garancia

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.07.21. 22:37:21

@Galván_Tivadar: A békéltető testület határozata nem kötelező érvényű, DE amennyiben a kereskedő nem teljesíti határidőre, akkor közzéteszik. Ezért írtam: Rossz reklám lesz.

Ezen felül a Békéltető Testület eljárása ugye ingyenes, nem vesz el egy csomó időt, mégis jó támpontot ad arra, mi lesz a bíróságon.

Namost: Innen 4 lehetőségük van.

1. cserélnek, visszadják a pénzt: max a fűnyíró árát bukják, de elég nagyok, hogy leverjék a beszállítón.

2. nem cserélnek rögtön, hamar lesz bírság, és a Békéltető Testület kimondja "cseréljetek", ez után cserélnek, immár drágább kicsit a story.

3. nem cserélnek, békéltető testületi határozat után sem, a sorozatos jogsértések kapcsán ugye a hatóságok is több bírsággal szopatják őket. Ellenben megjelenik a Hivatalos közlemény, hogy törvényt sértettek. Pontos, már kipróbált jogi érvelés birtokában mész a bíróságra. Fizetési meghagyás már drágább nekik, de ekkor fizetnek.

4. Leszarják a fizetési meghagyást, jogerőre emelkedik, végrehajtási eljárás jön, azt is fizethetik. Vagy ellentmondanak, ugye innen jön a polgári per, de ez már nekik nagyon drága, és kb 99% eséllyel vesztik el.

5. Jó magyar kereskedői szokás szerint felszámolásos történetbe menekülnek.

Te melyiket választanád?

De ugye melyik helyzetet mennyire verik le az alkalmazotton.

De ugye az alkalmazottnak sem jó, ha egy hivatalos jegyzőkönyvbe valótlant ír arról hova kell fordulnod a panaszoddal, és ebből eljárás lesz.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.21. 22:52:41

Most épült fel a családi házunk és nekünk is kell majd egy fűnyíró. Eddig gondolkoztam az AL-KO benzin3es csúcsgépén, de ezek után szóba sem jöhet. Ahol ekkora kupleráj van és így bánna a vevővel, onnét nem veszek gépet.

Már csak azért sem, mert minden normális gyártó, ha mást nem 10-15 perc alatt egy szervízben fúrna gyorsan egy olajleeresztő furatot.

FrundsbergW201 2010.07.21. 22:56:36

A posztírónak felajánlom hogy ha elhozza hozzám kiszivatom belőle az olajat vákumszivattyúval és feltöltjük friss olajjal. Sőt ha az öntvényen van kiképezve hely akkor fúrok bele neki egy olajleeresztőt is. Elérhetőség a profiladatoknál.

Shinjuku 2010.07.21. 22:57:48

@hagyma: azabaj hogy nalunk a mexikoiak is 25 dezsoert nyirjak... tiz nyirasbol mar eneklos funyirom is van nemhogy olajleeresztos...

amatőr 2010.07.21. 23:03:12

Nézd meg alaposabban a kezelési leírást.
Kell lennie valahol nagyon apró betűkkel nagyon eldugva valami hasonló egy mondatnak:
"A műszaki fejlesztés érdekében végzett változtatások jogát fenntartjuk."

Ez épp a szórólapjukon volt, de a leírásban vagy a garancalevélen is szokott lenni ilyesmi. Ettől kezdve az az egy csavar ide-vagy oda... ők le vannak védve: "...kedves vásárló, fejlesztés történt, mivel ha van leeresztő csavar, az kitekeredhet, elfolyik az olaj, tönkremegy a motor"

Dancso 2010.07.21. 23:13:45

de akcios volt... hogy gondoljatok hogy kicserelik ?:/

fospunpa 2010.07.21. 23:36:26

Lemaradtam volna valamiről...?

bounty123 2010.07.21. 23:42:43

A post írója kezdje el maga rágni a füvét, mert egy birka. A termékkel bármi gond van, a forgalmazó az életben nem mutogathat másra és küldhet oda, te csak vele állsz kapcsolatban, neki kell elintéznia az ügyeket a többiekkel - szerviz stb.

2010.07.22. 01:07:07

Oké oké fogyasztói társadalom... de mér van az, hogy mamár a boltok polcain csak méregdrága szart lehet kapni, ami eleve nem is működik (az utóbbi években számtalan esetben sikerült ilyenbe belenyulnom, pedig nem vagyok ócsójános) vagy garanciaidőn belül megy tönkre.

Nem cél már a 15-20 évnyi használat, de könyörgöm, hamár megvesz valamit az ember horror áron, legalább 1-2-3 év öröme legyen már benne. Nem kell ezerféle szart gyártani, egy néhányat, de azt jól!

Zsola777 2010.07.22. 02:01:19

" a motor egy külső cégtől érkezik, ezért a motor beszállítójával kellene felvennem a kapcsolatot." - Na itt kellett volna qrvára odabaszni az asztalra, hogy ez nem a te dolgod.
Az autószalonban is elküldenek mondjuk a termosztát gyártójához, hogy levelezd le velük a problémádat!?
Szilárd, nagyon sajnálom, ez lúzer dolog volt!

Megoldás: ha nem cserélik, a környéken ragaszd ki, hogy ingyen (vagy igazán jutányos áron) kölcsönadod nagy terület nyírására a gépet, így pár hét vagy hónap alatt tönkremegy. Lehet garanciában cserélni. Jobbat a pereskedésen kívül nem tudok. A fejleményekről azért értesíts minket! ;)

neurotikk! (törölt) 2010.07.22. 03:59:48

Nekem is itt dobja le az agyam az ekszijat: "de mivel ők csak a fűnyírót gyártják, a motor egy külső cégtől érkezik, ezért a motor beszállítójával kellene felvennem a kapcsolatot"
Nem mintha mar eleve az aruhaznak kellett volna melyseges meghajlasok es seggpuszik mellett ajandek talpmasszazs mellett lecserelnie az egeszet ahogy van fel pillanat alatt, de sajna magyarisztanban az a szokas, aki elad, az elkuld a francba, ahelyett hogy o intezne el a hibas arut amit beszervezett, van kepe hasznot huzni es elkuldeni a rakba.
De ez a masodik lepcso, na ez mar vegleg faszkorbacs.
Johogynem Japanban gyartottak Ausztral alkatreszekbol kubai melosok alaszkai szerszamokkal, aztan neked kelljen visszanyomoznod nemzetkozileg vajh, hol tortent a hiba.

Az aruhaz egyertelmuen nem azt adta el amit mondott, hibas a keszulek (hisz mutattak jot), intezzek el ok.
Te toluk vettel hibas keszuleket, te veluk vagy kapcsolatban, a beszallitoi lancukat kezeljek ok. Slussz.
Hibas a cucc. Atvertek. Ennyi. Oldjak meg vagy adjak vissza a penzt.

Itt eszembe jutott a KHB, asszem ez volt a bank. Cimboram akart felvenni a szamlajarol penzt amihez alairasi minta kellett vagy mi, csak az egy masik bankfiokban volt, aztan mondtak kerje ki a masik fioktol. Nem am ok, felhivjak egymast, ooo, nem! Erre elszallt az agya es kozolte veluk, a szervezest intezzek el maguk, a szerzodesen nem az all, XY fiokban van a penze, hanem a KHB-nal. Ez egy KHB? Az. Akkor legyszi, ide a penzem. Ha en kikerek valamit az XY fiokbol, az az osszes penzem lesz, mert megszuntetem. Szoval hogy a hatterben hogy intezik, maguk dolga. (vegul elinteztek)

Ilyen 'lelkesen eladok aztan mutogatok masra mint akinek koze nincs az egeszhez' ez szamtalan van. Tipikus fasz magyar kereskedo hozzaallas.

neurotikk! (törölt) 2010.07.22. 03:59:56

Nekem is itt dobja le az agyam az ekszijat: "de mivel ők csak a fűnyírót gyártják, a motor egy külső cégtől érkezik, ezért a motor beszállítójával kellene felvennem a kapcsolatot"
Nem mintha mar eleve az aruhaznak kellett volna melyseges meghajlasok es seggpuszik mellett ajandek talpmasszazs mellett lecserelnie az egeszet ahogy van fel pillanat alatt, de sajna magyarisztanban az a szokas, aki elad, az elkuld a francba, ahelyett hogy o intezne el a hibas arut amit beszervezett, van kepe hasznot huzni es elkuldeni a rakba.
De ez a masodik lepcso, na ez mar vegleg faszkorbacs.
Johogynem Japanban gyartottak Ausztral alkatreszekbol kubai melosok alaszkai szerszamokkal, aztan neked kelljen visszanyomoznod nemzetkozileg vajh, hol tortent a hiba.

Az aruhaz egyertelmuen nem azt adta el amit mondott, hibas a keszulek (hisz mutattak jot), intezzek el ok.
Te toluk vettel hibas keszuleket, te veluk vagy kapcsolatban, a beszallitoi lancukat kezeljek ok. Slussz.
Hibas a cucc. Atvertek. Ennyi. Oldjak meg vagy adjak vissza a penzt.

Itt eszembe jutott a KHB, asszem ez volt a bank. Cimboram akart felvenni a szamlajarol penzt amihez alairasi minta kellett vagy mi, csak az egy masik bankfiokban volt, aztan mondtak kerje ki a masik fioktol. Nem am ok, felhivjak egymast, ooo, nem! Erre elszallt az agya es kozolte veluk, a szervezest intezzek el maguk, a szerzodesen nem az all, XY fiokban van a penze, hanem a KHB-nal. Ez egy KHB? Az. Akkor legyszi, ide a penzem. Ha en kikerek valamit az XY fiokbol, az az osszes penzem lesz, mert megszuntetem. Szoval hogy a hatterben hogy intezik, maguk dolga. (vegul elinteztek)

Ilyen 'lelkesen eladok aztan mutogatok masra mint akinek koze nincs az egeszhez' ez szamtalan van. Tipikus fasz magyar kereskedo hozzaallas.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.07.22. 07:28:40

@neurotikk!:
A vevőröl se feledkezzunk el!
Tipikus magyar vevő, aki meg is fogadja az eladú tanácsát és végigjárja a golgotát

staropramen 2010.07.22. 07:56:35

Jóreggelt Sztrovacsekek!
Tavalyelőtt anyósom részére vásároltam egy elektromos fűnyírót, hogy a 20 m2 füvéhez ne kelljen hetente kivonulnom.A ketyere el sem indult.Mikor visszavittem egy kedves ügyfélszolgálatos leányzó kerek-perec közölte, hogy elveszítettem a garanciát, mert biztosan nem töltöttem fel olajjal.Csendben megkértem mutatná meg, hogy hol kellett volna beleönteni.
csak nagy sokára a kertosztályosok győzködésére volt hajlandó elhinni, hogí elektromos nyűnyíróba nem kell olaj.

2010.07.22. 08:58:08

@staropramen: "elveszítettem a garanciát, mert biztosan nem töltöttem fel olajjal."

Úgy látszik a benzines fűnyírónál ez az ultimat duma, ha meghibásodik. Bár a 21 században minden termékre van már 1-5 év garancia, de kitörölhetjük vele a p*csánkat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.22. 09:05:02

@staropramen: Osztán te is megbasztad-e azt a leányzót, vagy csak az áram?

reklámügynök 2010.07.22. 09:13:06

@Félre Beszélő: ... és a nézd meg azt is ha újat kapsz, van-e rajta olaj betöltőnyílás!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.22. 09:59:10

@staropramen:
na a zert nem art ha van benne egy kicsi
mar a garancia miatt
egeybSt atlatok a szitan
anyos- elektromos funyiro....

2010.07.22. 11:09:54

@páter Bundagh: tényleg igazad van, a motorblokkfúrás engem még tényleg elkerült :)
Hogy mi a megoldás:
AZ IZRAELI CSAPATOK AZONNALI KIVONÁSI LIBANONBÓL!

- by markosnádas

Egyéves Önkéntes 2010.07.22. 13:00:37

@staropramen: akkor a villamosokból miért folyik az olaj? :)

tc 2010.07.24. 00:20:14

Vidd el a szervizbe, hogy javítsák meg gariba az olaj leeresztő nyílást, mert elromlott. Ha nem tudják, akkor cseréljék ki.

Yllian 2010.07.25. 10:30:38

Ennyiért Viking nyírót is kapol, nem szar vérgagyi Alkót.

Tullamore Dew 2010.08.18. 21:58:54

Erre mondta Kohn bácsi, hogy "ögyes" :)

robertocrack 2010.09.21. 08:39:26

megnézed,hol van az olajleeresztő csavar helye a kézikönyvben,fúrsz egy 6-os lyukat,menetet bele,majd bemész a brikósztórba,ugyan szedjék ki egy kiállított ugyanilyen gép olajleengedő csavarját a mérete miatt,vagy egyszerűen oldják meg,hogy kapjál egyet.amennyit futkostál miatta,már rég készen lehetett volna......egyszerű gépek,egyszerű kisipari módszerekkel javíthatók

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 2013.05.21. 09:51:09

Érdekességképp, a kurvára nem olcsó husqvarna rs152, honda gcv 160 motoros fűnyírbátor motorján sincs olajleeresztő. A paraj oldalra dönti a cuccmókot, vagy kiszipkázza belőle a helót és feltölti újjal, ennyi.

Mikor áll a motor és olajat engednél le belőle ofkorz nem para az oldalra döntés. Normál használat mellett, mondjuk domboldalon felfele, lefele, oldalazva nyírva viszont nem fogják komázni a négyüteműek, mert részben vagy egészben megszűnik a kenésük...

Szemi Alsafejri 2015.06.30. 02:13:27

Motor szétszed -> lyuk kifúr -> menet belefúr -> csavar + gumi gyűrű beteker -> VAN LEERESZTŐ
süti beállítások módosítása